מה אפשר לעשות עם אפרסקים מאוד רכים?אם הבנים12
ריבה, עוגה/עוגיות, גלידה, לפתן, קרם אפרסקים...יהודיה מא"י
אם אחד מהרעיונות נראה לך ואת צריכה מתכון תגידי ואני אכתוב לך.
גרבראי''ה
שייקאורושקוש
פעם התמחצ'צ'ו לנו כל האפרסקים,נקודות של כיסופיםאחרונה
אז בישלנו אותם (בעיקרון זה קילו פירות על כל קילו סוכר,אבל זה המון)
למשך ארבע שעות,ויצאה קונפיטורה נהדרת!
שלום!צריכה מתכון לגלידה שמכינים בעזרת תרכיז!ח.צ.גנט
בבית בטוח יש שאריות לחם משבת או מלא יודע מתיבנדא מצוי!!אחרונה
והם קצת יבשות נכון?
אז יש אפשרות להכין קציצות לחם מתוקות!
לפורר לחם במים לתוך קערה.
לשים גביע גבינה(אולי אחד וחצי לא זוכר)
ולהוסיף סוכר ותמצית וניל לפי הטעם!
ולטגן במחבת עד להשחמה משני הצדדים!
אני לא זוכר עם זה הכל אני אגיע הביתה ואבדוק בכל מקרה אם אני זוכר נכון זה הכל!
שיהיה בהצלחה!
אז יש אפשרות להכין קציצות לחם מתוקות!
לפורר לחם במים לתוך קערה.
לשים גביע גבינה(אולי אחד וחצי לא זוכר)
ולהוסיף סוכר ותמצית וניל לפי הטעם!
ולטגן במחבת עד להשחמה משני הצדדים!
אני לא זוכר עם זה הכל אני אגיע הביתה ואבדוק בכל מקרה אם אני זוכר נכון זה הכל!
שיהיה בהצלחה!
טוב,לכל המרוקאיות שבינינו...ואחת עם חצאית
טוב,בעצם לכולם.
אז ככה:אני לא יודעת בגרוווש לבשל,כאילו באמת לא יודעת.ותמיד עיצבן אותי שעל שולחן שבת יש את הסלטים האלה שקונים בחנות(אנחנו אשכנזים;) )אז החלטתי במקום להרוס לאמא שלי את האוכל כל יום שישי בניסיון לדעת לבשל משו אני יהיה אחראית על לבשל את הסלטים..אז אני צריכה מתכונים לסלטים..!!
תרגישו חופשי להתפרע ככל העולה על רוחכם..וגם אם זה מתכונים קשים..אני לאט לאט ילמד..
תודה מראש זה ממש יעזור לי!!!
שאלונתט'
מה אפשר להכין ליד מרק אפונה?
לאפות לחם טרי/לחמניות/פיתותאני ירושלמית
לטבול במרק ולהנות...
למישהי יש מתכון למרק אפונה?=)חושבת(=אחרונה
דג בתנורananas
אני עושה בתנור- נראה לי שרוב הדגים מתאימים. אני אישית ניסיתי עם מרלוזה ונסיכה, ולא הרגשתי הבדל.
מפשירים את הדג, מטפטפים מעל מיץ לימון וקצת מלח. מעל הדג שמים טבעות בצל. מעל הבצל מפזרים גבינה צהובה מגוררת, ולתנור- חום בינוני בערך 40 דקות, עד שהדג מתרכך. טעים ופשוט.
אפשר גם לטגן במחבת עם או בלי קמח. אם את קונה אמנון (קצת יותר יקר, אבל ממש טעים), אז טיגון קל עם מלח עד שהוא מוכן. לא להוסיף כלום- הדג בעצמו טעים, והתוספות גורעות
מקווה שעזרתי
מפשירים את הדג, מטפטפים מעל מיץ לימון וקצת מלח. מעל הדג שמים טבעות בצל. מעל הבצל מפזרים גבינה צהובה מגוררת, ולתנור- חום בינוני בערך 40 דקות, עד שהדג מתרכך. טעים ופשוט.
אפשר גם לטגן במחבת עם או בלי קמח. אם את קונה אמנון (קצת יותר יקר, אבל ממש טעים), אז טיגון קל עם מלח עד שהוא מוכן. לא להוסיף כלום- הדג בעצמו טעים, והתוספות גורעות

מקווה שעזרתי
2 מתכונים פשוטים לבחירתךאם ה6
2 מתכונים פשוטים וטעימים של דג סלומון:
1) להשרות דג סלומון בסירופ מיפל (הפשוט) כמה שעות בתוך תבנית אפיה
ואז לאפות אותו 15-20 דקות (עם המיפל) על 180 מעלות צ.
2) לערבב בצד כוס סוכר חום עם כ3-4 שניני שום כתוש
להוסיף רוטב סויה עד שיתחיל להיות קצת נוזלי אבל לא יותר מידי.
לשפוך מעל הסלומון ולאפות 20 דקות על 180 מעלות צ.
(דרך אגב אני שופכת את אותו רוטב על עוף ויוצא ממש טוב)
יש לי עוד מתכון קצת יותר מורכב של נסיכת הנילוס מרוקאי ממש מוצלח אבל אין לי זמן יותר - אם את מעונינת תגידי ואני אכתוב
בהצלחה
1) להשרות דג סלומון בסירופ מיפל (הפשוט) כמה שעות בתוך תבנית אפיה
ואז לאפות אותו 15-20 דקות (עם המיפל) על 180 מעלות צ.
2) לערבב בצד כוס סוכר חום עם כ3-4 שניני שום כתוש
להוסיף רוטב סויה עד שיתחיל להיות קצת נוזלי אבל לא יותר מידי.
לשפוך מעל הסלומון ולאפות 20 דקות על 180 מעלות צ.
(דרך אגב אני שופכת את אותו רוטב על עוף ויוצא ממש טוב)
יש לי עוד מתכון קצת יותר מורכב של נסיכת הנילוס מרוקאי ממש מוצלח אבל אין לי זמן יותר - אם את מעונינת תגידי ואני אכתוב
בהצלחה
דג נסיכת הנילוס - מרוקאיאם ה6
אומנם אני אשכנזיה אבל תנסו ...זה טעים אפילו לדעת גיסי המרוקאי!
(קיבלתי אותו מחברה תימניה...)
נתח גדול של דג חתוך לקוביות
משרים את חתיכות הדג בלימון למשך שעה -בלי העור (אני מוסיפה מים)
בסיר:
מטגנים בצל בינוני
ומוסיפים :
עגבניה בינונית חתוכה לקוביות
פלפל אדום חתוך לרצועות
3-4 פלפל קטן חריף -עם גרעינים (אני לא מכניסה יותר מפלפל וחצי!)
1/2 עד 1/3 חבילת כוסברה
3-5 שיני שום כתוש
פפריקה מתוקה (בערך כף גדושה)
פפריקה חריפה (לא חובה)
מלח
שוטפים את הדג ומכניסים פנימה, מוסיפים מים לגובה הדג
מבשלים על אש גבוה עד ש1/2 או-3/4 מהנוזלים יצאו.
בתאבון!
(דרך אגב מרוקאית אחת אמרה לי שהיא גם מוסיפה תבלין שנקרא "שאטה" אבל הוא חריף ואני אפילו לא מנסה להוסיף אותו!)
(קיבלתי אותו מחברה תימניה...)
נתח גדול של דג חתוך לקוביות
משרים את חתיכות הדג בלימון למשך שעה -בלי העור (אני מוסיפה מים)
בסיר:
מטגנים בצל בינוני
ומוסיפים :
עגבניה בינונית חתוכה לקוביות
פלפל אדום חתוך לרצועות
3-4 פלפל קטן חריף -עם גרעינים (אני לא מכניסה יותר מפלפל וחצי!)
1/2 עד 1/3 חבילת כוסברה
3-5 שיני שום כתוש
פפריקה מתוקה (בערך כף גדושה)
פפריקה חריפה (לא חובה)
מלח
שוטפים את הדג ומכניסים פנימה, מוסיפים מים לגובה הדג
מבשלים על אש גבוה עד ש1/2 או-3/4 מהנוזלים יצאו.
בתאבון!
(דרך אגב מרוקאית אחת אמרה לי שהיא גם מוסיפה תבלין שנקרא "שאטה" אבל הוא חריף ואני אפילו לא מנסה להוסיף אותו!)
דג נסיכה בלימון ושמן זיתבחור זהב
משרים את הדג לילה שלם במיץ לימון ומלח ולמחרת יוצקים שמן זית לפי הגודל מפזרים אורגנו ושום כתוש ואופים עד להזהבה קלה. לשובע!
מתכונים מהיריםclifford
נסיכה- לשים עליו מלח, פלפל ולעסות עם שמן זית ולשים בתבנית משומנת. להכניס לתנור בחום גבוה ל10 דקות. אחרי 10 דקות להפוך לצד השני ולאפות שוב 7-10 דקות.
בינתיים לטגן שיני שום קצוצות להוסיף עגבניות מרוסקות או חתוכות לקוביות לטבל בעשבי טיבול טריים או מיובשים לפי הטעם שלכם ולבשל כמה דקות. אחרי שהדג אפוי משני הצדדים לשפוך את תבשיל העגבניות על הדג ולהגיש ככה. יוצא מעולה.
סול- בחום גבוה הוא מוכן בתנור תוך 7-10 דקות תלוי בכח של התנור ולא צריך לטגן אבל חשוב להשגיח שלא יתייבש. מה שאנחנו הכי אוהבים זה לחתוך שיני שום והרבה פטרוזיליה או כוסברה (או שניהם יחד) קצוץ דק מאד ולערבב עם שמן זית. על הדג שמים מלח פלפל ומעט שמן ומניחים בתבנית. מורחים את תערובת העשבים על הדג ואופים 7 דקות אם נראה לכם שלא מספיק מוכן אז להוסיף עוד 2-3 דקות בלבד.
בתאבון!
סולומון מצוייןמלמלה
שפוט משמנים בקצת שמן זית את התבנית והדג ומניחים בתנור, בערך כחצי שעה מורחים דבש על הדג ומחממים לעוד 5 ד' ולאחר מכן ניתן לאכול, ןלא לבד!
מלמלה
מלמלה
קציצות טונהאנונימי (פותח)
| 2 קופסטות טונה | |
| פירה | |
| עשבי טיבול | |
| פרורי לחם | |
| 2 ביצים | |
| 1 בצל מטוגן | |
| מלח פלפל | |
| שמן לטיגון | |
| לערבב את כל החומרים לעשות כדורים ולטגן | |
קציצות טונה לילדיםאנונימי (פותח)
| 2 קופסטות טונה | |
| פירה | |
| עשבי טיבול | |
| פרורי לחם | |
| 2 ביצים | |
| 1 בצל מטוגן | |
| מלח פלפל | |
| שמן לטיגון | |
| לערבב את כל החומרים לעשות כדורים ולטגן | |
הנה ה-מ-ו-ן מתכוני דגיםמאיר ט.אחרונה
יום בישולעמית-טליה
מה אפשר להכין ליום בישול בקייטנה אבל בלי אש וכל זה?
ההצעות שעלו עד עכשיו זה
סלט ירקות סלט פירות כדורי שוקולד ועוגת ביסקוויטים.
סלט ירקות סלט פירות כדורי שוקולד ועוגת ביסקוויטים.
יש עוד רעיונות?
חח גם לא..עמית-טליה
רק דברים יבשים
עוד שבועיםעמית-טליה
גם בלי אש וגם רק יבש?נחשונית
זו הכוונה? וואו, זה לא משאיר הרבה אפשרויות...
אבל בכל זאת, אולי דברים עם בישול קל מאוד, או עם מרכיבים שבושלו כבר בבית:
פיתות על סאג' (כן, לזה צריך אש, אבל בחוץ, אם זה אפשרי לך)
כריכונים ופרוסות לחם מקושטות
טחינה
פלפלים ועגבניות ממולאים גבינה מתובלת
סלט קוסקוס / טבולה
סלט טונה
סלט ביצים
סלט תפו"א
סלט כרוב
סלט גזר
סלט חצילים
סלט תירס
מרק יוגורט ומלפפונים
מאכלים מקושטים: מתוך הספר "בישול זה משחק ילדים" של נירה רבינוביץ
עכברי גבינה
בובות ביצים קשות
תנין ממלפפון
מתוקים:
תמרים ממולאים שקדים ומגולגלים בקוקוס, להקפיא לשעה-שעתיים
מלון ואבטיח חתוכים, אפשר להוציא כדורים עם כף גלידה או כף פריזאית
מגש פירות מעוצב
פיסול במרציפן צבעוני
שלגונים
לימונדה
ירושלים של שוקולד (מתאים לשלושת השבועות. אפשר לבקש מהילדים שכל אחד יביא מהבית שוקולד או וופלים. בונים את ירושלים מקוביות שוקולד ומוופלים קרים מהמקפיא! בכמה שיותר צבעים סוגים וגדלים, על מפל/פוליגל מרוח בחמאה לצורך הדבקה ועליו משורטטת ירושלים בקוים כללים כמסגרת. אני חיברתי בסלוטייפ מלמטה שני מפלים, כחול ולבן, עליו אמי היקרה שירטטה ציור של ירושלים בלורד זהב וכסף, וזה יצא יפה מאוד: ירושלים של שוקולד כחול לבן! את השוקולד החום כדי לבנות על המפל הלבן, ובשוקולד הלבן והוופלים כדאי לבנות על הכחול. אבל זה יפה גם מעורבב. הילדים בקייטנה השתגעו על זה. לא לשכוח לכתוב למעלה
ירושלים של שוקולד ולהצטלם עם זה לפני שאוכלים...)
וואו נחשונית איזו תגובה יפה ומושקעת!מלא רעיונות!אני ירושלמית
השקעת בטירוף.עמית-טליה
תודה רבה!
אפשר להכין מוס שוקולדעדיין בדרךאחרונה
גם אני עשיתי את זה עם חניכות ביום בישול ויצא ממש מוצלח (היה גם ממש כיף להכין את זה
)
)בקשה קצת מצחיקה- רוטב פטריותמיטל
אתם מכירים את הרוטב פטריות ששמים על בורקס שיש בקייטרינג ועושים אותו מאבקת מרק?
קיצר.. אני ממש אוהבת את הרוטב הזה אבל אצלינו בבית אף פעם לא מכינים אותו בגלל הMSG שבאבקה...
אז סופסוף אבא שלי הסכים... אבל ני צריכה לדעת מה המתכון.. אני יודעת שזה ממש פשוט אבל אני לא רוצה שזה יצא לא טעים..
תודה רבה!!
יש אבקות מרק בלי מוסודיום גלוטומטאנונימי (פותח)
פשוט מטגנים בצל, מוסיפים קופסת שימורים של פטריות שמפניון לטיגון.
מכינים בכוס רביכה של כף קמח לכל כוס מים, מוסיפים לסיר עם הפטריות והבצל ולא מפסיקים לערבב כדי שלא יהיו גושים... אפשר להוסיף מים אם צריך....
מוסיפים תבלינים:א.מרק, מלח פלפל ואפשר גם טיפטיפונת כורכום.
יש אבקות מרק בלי מוסודיום גלוטומטאנונימי (פותח)
פשוט מטגנים בצל, מוסיפים קופסת שימורים של פטריות שמפניון לטיגון.
מכינים בכוס רביכה של כף קמח לכל כוס מים, מוסיפים לסיר עם הפטריות והבצל ולא מפסיקים לערבב כדי שלא יהיו גושים... אפשר להוסיף מים אם צריך....
מוסיפים תבלינים:א.מרק, מלח פלפל ואפשר גם טיפטיפונת כורכום.
אני עשיתי בערך מה שכינוי חדש הציעהclifford
אבל שמתי גם מעט שום כתוש או אבקת שום ונתתי לזה להתבשל הרבה זמן על אש נמוכה וככה יוצא הרבה טעם מהפטריות ובלי אבקת מרק בכלל.
יצא בסדר גמור!
אל תתבאסי שאין לכם אבקות מרק אני מבשלת המון, גם בכמויות גדולות ולא משתמשת בכלל באבקות מרק והאוכל הרבה יותר מוצלח בלי כל הדברים האלה.
בהצלחה רבה!
מונסודיום גלוטומט לא כזה לא בריאשירק
פשוט יש הרבה אנשים שקצת אלרגים לזה לכן יצא לזה תדמית רעה הרבה יותר ממה שזה באמת. יש דברים יותר גרועים.
מה שאני עשיתי ויצא סבבה זה..מוריה
שמתי 4-5 כפות אבקת מרק פטריות, עם כחצי-כוס מים (צריך להיות סמיך..), ושמתי בפנים פטריות -לא- משומרות..
מה שאני עשיתי ויצא סבבה זה..מוריה
שמתי 4-5 כפות אבקת מרק פטריות, עם כחצי-כוס מים (צריך להיות סמיך..), ושמתי בפנים פטריות -לא- משומרות..
מה שאני עשיתי ויצא סבבה זה..מוריה
שמתי 4-5 כפות אבקת מרק פטריות, עם כחצי-כוס מים (צריך להיות סמיך..), ושמתי בפנים פטריות -לא- משומרות..
מה שאני עשיתי ויצא סבבה זה..מוריה
שמתי 4-5 כפות אבקת מרק פטריות, עם כחצי-כוס מים (צריך להיות סמיך..), ושמתי בפנים פטריות -לא- משומרות..
אני מכינה ככה:נדנדה כתומה.אחרונה
3 כפות(פלוס/מינוס..)א.מרק פטריות
בערך כוס מים
בצל -קוביות
פטריות שמפניון טריות(פרוסות) או קפואות(לא משומרות)
מטגנים את הבצל, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד קצת, מוסיפים מים וא. מרק, מבשלים כ5-10 דק'...
הכמוייות לא מדוייקות....
אפשר להתלהב מעצמי?עטרת =)
הכנתי עוגת פירורים מזה טעימה...
מצורפת תמונה, אבל האמת שהתמונה לא באיכות מעולה... [זה קטן כי זו עוגה אישית]
באמת נראה טוב..עדיין בדרך
חג שמח! שנזכה לקבל את התורה מתוך אהבה..
וכמובן שבת שלום
אולי יש למישהו מתכון לעוגה כושית טעימה???הדס...
יש לי עוגה מעולה בלי ביציםחשבשבת
אבל את יכולה להוסיף לה 2 ביצים.
מצרכים:
2 כוסות מים חמים
1 א"א
כפית סודה לשתיה
2.5 כוסות קמח
1/2 כוס שמן
6 כפות קקאו
1/2 כוס סוכר
2 ביצים- לא חייב
ההכנה:
אם את עושה את העוגה עם הביצים
אז קודם מקציפים אותם לקצף חזק ואח"כ מוסיפים את השמן בהדרגה ואחריו את הסוכר ושאר החומרים.
בלי ביצים-
שופכים את כל החומרים לקערה מערבלים עד שניהיה עיסה אחידה.
שמים בתבנית עגולה / ח"פ בינונית ומכניסים לתנור בחום 180 מ' לכ-40 דק'.
לזיגוג:
2 כפות קקאו
2 כפות שמן
חב' אבקת סוכר
2 כפות מים חמים
מערבבים הכל יחד ושופכים על העוגה
בהצלחה!!!
מה ההבדל עם או בלי ביצים?נחשונית
כלומר, איך זה יוצא עם ואיך יוצא בלי?
ההבדל הואחשבשבת
במהירות שבה את רוצה לעשות אותה עם ביצים זה יותר זמן
סליחה אבל זה לא נשמע לי הגיונינחשונית
אם זה רק מוסיף זמן, אז בשביל מה הביצים? הרי לא כתבת: זה עושה את העוגה יותר טעימה/אורירית/קלה/תפוחה/יפה." אז בשביל מה? אני מודה, עוגות זה לא הצד החזק שלי. אני באמת מנסה להבין וללמוד.
נכוןחשבשבת
זה עושה אותה גם יותר אורירית וקלה.........
סליחה על התשובה החלקית..........
לי יש... (חח יותר נכון לאמא שלי יש)1hadar1אחרונה
מצרכים:
2 כוסות סוכר
2 ביצים שלמות
4 כפות קקאו שטוחות
1 כוס שמן
2 וחצי כוסות קמת תופח
1-2 שקיות אבקת אפיה (למרות הקמח תופח)
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
לערבב במיקסר. (התערובת יוצאת מאד נוזלית)
לשמן תבנית ולאפות 40 דקות בתנור שחומם מראש בחום בינוני.
ציפוי:
חצי כוס סוכר
2 כפות קקאו
רבע כוס יין מתוק
1 כפית קפה נמס
1 וחצי כפית תמצית וניל
חצי כוס מים
1 וחצי כפית רום
- לבשל על להבה נמוכה עד להרתחה. כשרותח להוסיף לתערובת 1 כף קורנפלור
מהול ברבע כוס מים. לערבב היטב עד שהציפוי מתחיל להסמיך. להוריד מהאש
ולצקת על העוגה החמה שהוצאה מהתנור.
לשמור במקרר.
עוגה מעולה!! בדיוק עשינו אותה השבת...
בצלנדנדה כתומה.
אני ממש אוהבת לבשל, וממש אוהבת בצל. אבל הבעיה היא דשאני לא מצליחה לקצוץ בצל בלי שהעיניים שלי יתמלאו דמעות, והאף יתמלא נזלת.....
מה עושים?!?!
אני חייבת עזרה דחוף!!!
סכין חדה, ועוד טריקיםיהודיה מא"י
קודם כל להשתמש בסכין חלקה חדה מאוד. לי יש סכין של ויקטורי, עולה משהו כמו 25 ש"ח אבל מאז שיש לי אותה חיתוך הבצל הרבה פחות מפריע, וההבדל ממש משמעותי. כל סכין בהשחזת לייזר תעשה את העבודה. אם את קונה סכין כזאת שמי לב לא להשתמש בה על קרש זכוכית, כי זה גומר אותה מהר מאוד.
דבר נוסף שאפשר לעשות זה לחתוך את הבצל לשניים, לשטוף אותו, להניח בתוך כלי עם מים לכמה דקות (או סתם להניח לכמה דקות) ורק אז להמשיך לחתוך.
אם את הרבה חותכת בצל קטן קטן אולי שווה לך להשקיע במכשיר שקוצץ בצל. מדובר במכשיר ידני קטן שקוצץ את הבצל קטן בתוך כלי סגור. תחפשי בחנויות לכלי בית, שמי לב שבדבר כזה כדאי להשקיע באחד אכותי כי הזולים לא עושים את העבודה ומחלידים תוך רגע.
אפשר-~H.L~
לחתוך את הבצל לחצי ולהשרות במים במשך עשר דקות ...
או לשים את הבצל במקפיא במשך עשר דקות ....
לאחסן את הבצל במקררמאמע צאדיקה
לחתוך מתחת למים זורמים את בתוך קערת מים
שיטת הגפרוראם הבנים12
להחזיק גפרור עם השפתיים בזמן החיתוך, עופרת כלפי חוץ כמובן.
זוהי הלכהיאיר מאנע
שום בצל וביצה מקולפים אסור להשהות במשך הלילה אפילו עטופים וחתומים
שני טיפים בדוקים ומנוסיםאלעד
1. לסתום את האף, אפשר עם אטב. (הדמעות מגיעות רק אחרי שאת מריחה את הבצל)
2. לעצום עיניים, ולהזהר לא להחתך..
עם כל הרצון הטוב לאף אחד או אחת כאן אין מושג באמת.אנונימי (פותח)
הענין הוא כזה:
כל השיטות של להקפיא, לקרר, להשרות במים, או לחתוך ולשטוף - ניכר בכותבים שלא בדיוק יודעים לבשל, סליחה ומחילה אבל זו האמת. כשאני מבשל אני רוצה בצל ולא מה שעבר הקפאה או קירור או שטיפה וכיו"ב שהן כולן שיטות בדוקות להרוס את מרקמו וטעמו של הבצל. אני לא מנסה לעורר ריב ומדון חלילה או להרגיז אבל זו האמת הבדוקה ואני מבשל כבר הרבה שנים.
להחזיק גפרור בין השיניים - נו שויין, למה לא עיפרון או כפית או את החוט חשמל של הקומקום? כולם יועילו באותה מידה כלומר כלל לא.
האחרון (או אחרונה) אלעדי כבר עם תשובה קרובה לאמת בחציה: אין קשר בין ריח או מה שנכנס לאף בכלל. וכעת לאמת המדוייקת:
הגורם בבצל לדמעות ותחושת ה"שריפה" החריפה הוא המגע של אדי הבצל בעיניים. נקודה. הדרך היחידה לשמור על הבצל כבצל - טעים, פריך, חריף מעט - ולא לדמוע היא למנוע מגע של האדים האלה עם העיניים. אני משתשמש כבר הרבה שנים במשקפי שחיה, אני שחיין יש לי כאלה שעלו בזמנו 120 ש"ח, אפשר לרכוש בחנות צעצועים זוג בחמישה שקלים, אני ממליץ על כאלה פשוטות אבל מחנות ספורט, יעלה אולי 20, אולי 30 שקלים ויחזיק זמן רב.
כאשר אלה על העיניים, קחו לשם נסיון את הבצל הכי חריף שימו אותו ס"מ מהאף ותשאפו בחוזקה - לא שריפה ולא דמעות.
נכון שזה נראה מצחיק וכבר שכיתי ל"מילות עידוד" מחברים וקרובים אבל זה עובד.
צריך להזהריאיר מאנע
כבר הלכו לי זוג עדשות מגע כשחתכתי פלפל חריף ובערב הורדתי אותם, למחרת ראיתי מטושטש.החריף צורב אותם והורס.
אני מציעה לצרף גם שנורקלאדמונית החורש
מה שבטוח!
ברור שבצל שעובר הקפאה רצינית מאבד לגמרי את מרקמו וטעמו אבל מנסיון מספיק להכניס לזמן קצרצר למקפיא כדי להפחית בהרבה את התפשטות האדים בלי לפגום בבצל. מומלץ גם לחתוך מול חלון פתוח...
גם אני מבשלת כבר שנים וכמעט כל מתכון אצלי מתחיל בבצל למרות שאני סופר רגישה...
אני שמעתי מכמה ש-ניסו עם גפרור1hadar1
וזה עבד.
ושמעתי שגם ללעוס מסטיק עוזר.
פירות קשיםנחשונית
בעלי קנה לשבועות אגסים ואפרסקים קשים כאבן. האם מישהו יודע:
1. איך אפשר לרכך אותם?
2. איזה אוכל מבושל /אפוי אפשר להכין איתם? חשבתי על ליפתן/מרק פירות/עוגה.
אבל עדיין צריך לרכך קודם, לא?
3. האם אפשר להכין מהם עוגת פירות, מכמה סוגי פירות, ועדיין זה יצא טעים?
אגסים, אפרסקים, משמשים, תפוחים ועוד פירות קיץ?
תודה.
תשובהיהודיה מא"י
כדי לרכך - לשים אותם בתוך שקית ביחד עם תפוחים מחוץ למקרר.
כל הרעיונות לבישול שהצעת הם טובים, לא צריך לרכך אותם לפני, אפשר להכין עוגה עם כל מיני סוגי פירות וזה יוצא טוב מאוד. חוץ מזה אם את אוהבת עוף מתוק אפשר להכין עוף עם אגסים/אפרסקים.
יש בספר "עוגות לכל עת"נווה מדבר
של נירה שויאר (נראה לי שכך קוראים לה). מתכון מהיר מאוד וקל מאוד , ללא מיקסר, רק צריך לבחוש בקערה ולתנור.
אם אין לך את הספר ותרצי שאסתכל כדי להביא לך את המתכון-תגידי...
כן, אשמח לקבל את המתכון, תודהנחשונית
סליחה על האיחור...נווה מדבראחרונה
עוגת רסיסי תפוחים (או פרי אחר):
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1.5 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
5 ביצים
3/4 כס נוזלים (מיץ,יין)
כף תמצית וניל
כף קליפת לימון מגורדת (לא חייב)
קורט מלח
לערבב הכל בקערה עד שמתקבל בצק חלק (בחישת יתר פוגמת)
לחתוך 0.5 ק"ג תפוחים או כל פרי אחר (אפרסק, שזיף,בננה...) לפרוסות דקות (אם זה תפוחים להוציא את הליבה ולחתוך)
לערבב את הפרי עם הבצק
לצקת לתבנית 26 עגולה, אני אופה בדר"כ בחד פעמי מלבנית בגודל בינוני.
לאפות 50-60 דקות בחום בינוני
בהצלחה!
טוב מכיוון שהפורום הזה קצת ישן....חשבשבת
אני אעלה פה בעז"ה מתכון שבועי שווה......
מתכון לעוגת תפוחים שווהחשבשבת
עוגת תפוחים
מצרכים:
לבצק:
5 כוסות קמח
2 ביצים
1א"א
1 מרגרינה
1/2 כוס סוכר
למלית:
1.5 ק"ג תפוחים מגורדים בפומפיה
כוס אגוזים קצוצים- לא חייב.
קינמון לפי הטעם.
מערבלים את כל החומרים של הבצק בקערת המערבל עד שנוצר בצק פירורי.
משטחים 2/3 מכמות הבצק בתבנית חד פעמית גדולה.
מערבבים את התפוחים עם האגוזים והקינמון ומשטחים מעל הבצק.
את הבצק הנותר מפוררים על התפוחים.
מכניסים לתנור בחום 180 מ'
אופים במשך כ40 דק' או עד להזהבה
לבריאות........
כל הכבוד על היוזמהנחשונית
אני לא שולחת מתכונים סתם, כי אין לי חידושים, אין לי הרבה ניסיון בבישול ואני בשלנית קטנה מאוד. נראה לי שכל מה שאשלח כבר יהיה מוכר וידוע, כולם כבר מכירים וידעו להכין את זה יותר טוב. אבל אני בהחלט לומדת לא מעט מהפורום הזה.
תאמיני בעצמך.....חשבשבתאחרונה
וזה לא אומר שאם את מכירה אז כולם מכירים.
יש מתכונים שאנחנו בטוחים שכל העולם ואחותו יודעים ובסוף יש איזה אחד שלא יודע.
אז תמיד כדאי לנסות.
בהצלחה!
נסיון לעזורעדיין בדרךאחרונה
לא ממש רביולי, אבל לא רחוק.. מתכון לניוקי- http://www.bazekalim.com/2007/09/12/gnocchi/
לגבי התפו"א מוקרמים- יש המון מתכונים וזה די פשוט להכין את זה. בשרשור של מאכלים לשבועות הביאו לפחות מתכון אחד, אז תנסי לחפש שם..
ב"הצלחה

עזרה בחישוב כמויות+ רעיונות לתפריטdanron
שלום,
ב"ה אנחנו מתכוונים לערוך סעודת הודיה לכבוד לידת ביתנו.
בסעודה ישתתפו כ-60 אנשים.
התפריט שחשבנו עליו:
כדורי בשר (קציצות ברוטב)
עוף מוקפץ עם ירקות בסגנון סיני
אורז
תפו"א
סלטים
ולקינוח עוגות ועוגיות.
אשמח לרעיונות לשיפור התפריט ובעיקר אשמח אם אוכל לקבל עזרה בחישוב הכמויות שאני צריכה להכין.
תודה!
בשמחות בע"ה!
ננסה לעזוריהודיה מא"יאחרונה
אז דבר ראשון התפריט שהבאת נראה לי מצוין - טעים ומגוון. לגבי כמויות - בשר: 100 גר' בשר טחון ו100' גרם של עוף ללא עצמות על כל אדם, כלומר סכ"ה 3 קילו של בשר ו3 קילו עוף.
אורז: 10 כוסות
תפו"א: 30-40 תפו"א בינוניים.
סלטים: 200 גר' סלטים לאדם (חישוב של אולמות ארועים).
עוגות -כל המרבה...
הכמויות הן בערך, לפי מה שנראה לי אני לא מבינה גדולה מאוד, אבל בסכ"ה חוץ מהתפו"א אדמה הכל זה דברים שמחזיקים יופי בהקפאה כך שאם נשאר לך את תמיד יכולה לחלק למנות ולשים במקפיא. לכל זמן שלא מתחשק לבשל.
הקפאת אוכל מוכןקרן2
שלום לכולם! אני מבשלת עכשיו (רביעי) לשבת ותהיתי אם כדאי לי להקפיא - שיהיה טרי. אז כרגע אני מתלבטת לגבי דג (מרוקאי) וכדורי בשר ברוטב. מה דעתכם?
שייק זה קינוח?clifford
בכל מקרה לרסק בבלנדר פרות עם קרח (ומעט סוכר אם צריך) למזוג בכוס גבוהה ולקשט קצת.
מילק שייק- די דומה רק לעשות על בסיס גלידה או חלב.
סורבה- להקציף חלבונים עם סוכר ולהוסיף פרי מרוסק ולהקפיא.
עוגת גלידה- לאפות עוגה לחתוך באמצע להכניס שכבה עבה של גלידה. לכסות בחצי ה שני של העוגה ולהקפיא. אם העוגה מצופה מלמעלה בקרם ומקושטת זה ממש מרשים!
בתאבון!
מלביעטרת אור
קליי קלותתתתתת
מרתיחים מים כ-5 כוסות מוסיפים על כל כוס כף סוכר ואם יש [לא חייב] תמצית מי ורדים.
כשרותח להוסיף קורנפלוי. אבל את הקורנפלור יש לערבב תחילה עם מעט מים קרים
ולבחוש היטב [יוצא קצת קשה בהתחלה] לערבב לתוך המים הרותחים.
להניח בצלוחיות או בתבנית ולקרר היטב.
בהגשה להוסיף קצת קוקוס, אגוזים וסירופ למלבי או תרכיז .
קל וטעים.
מלבי לא אמור להיות על בסיס חלב?clifford
גם וגםעטרת אור
כשהוא על בסיס מים הוא חסר טעם לעצמו.ובכל זאת טעים עם תוספות.
נראה לי שעל בסיס חלב זה נקרא "סחלב"