שרשור חדש
לקרוא וליישם!!!!!!!!!!!!!!!!!א*ן ע!ד מל2ד!
בס''ד ובהשתדלותינו!!!!
 
אחים ואחיות יקרים אין-קץ!שימו לב!!אנחנו נמצאים בתקופת מלחמה קשה שמתחילה ממש ממש עכשיו!!!צבא הגנה לישראל,וכוחות המשטרה חוברו יחד ע''מ להרוס 22 מאחזים בהם גרים משפחות,בני-נוער,תינוקות של בית-רבן..לגרש אותם מביתם בבושת פנים,לנתץ,לפצוע,לאבד..זה הזמן בו אנחנו חיבים לתת ידיים,כן!כולנו!!חילונים,דתים,חרדים,אשכנזים,ספרדים ואתיופים..כ-ו-ל-נ-ו-!-!,כדי לבטל את גזירת-השמד הקשה..
 
                           כל מי שיכול-ללכת למאחז המדובר בו שהולכים לפנות!!!אין ברירה.אם צריך נחטוף מכות,נושפל ונתייסר,נעשה הכל כדי שהזוועה שקרתה בגוש קטיף,ובעמונה לא תתרחש שוב!!
מי שלא יכול-להקים תג-מחיר בכל מקום אפשרי.דבר זה יוצר בלאגן ובלבול,ומאפשר לנו יתרון על כוחות המשטרה.
 
יחד עם זאת חייבים להרבות בתפילה!!ידוע כי תפילה פותחת שערים נעולים,ובכוחה לשבר חומות!!זה הזמן,זאת השעה,כולנו חיבים לקחת חלק בזה!!להיות שותפים לצרה בה אנו שקועים..
 
ועוד משו-בנות ישראל הצדיקות!!אני יודעת עד כמה גדול כאבכן וצעריכן אבל אנא,שמרו על צניעותכן!!..זה הכוח שלנו בנות ישראל-הצניעות...מעריכה כ''כ!!
שבועות בפתח..עטרת אור
תנו רעיונות מוצלחים לארוחות חלביות חגיגיות, גם לכאלה
שלא משתמשים במרגרינה ובהרבה קצפות שומניות.
נ.ב.
מתי אתם אוכלים את הארוחה החלבית?
חלביאנונימי (פותח)
פסטה חלבית מוקרמת,
 לזניה, בלינצ'ס,
 תפו"א בתנור מוקרמים(חלביים),
 פשטידה שעשויה מחציל קלוי, שכבת עגבניות מבושלות למחצה, מעליה בצל מטוגן, רוטב אדום (רסק, חצי שמנת, חלב ותבלינים-השמנת כ"כ מוסיפה לטובה-ממש הופתעתי) ומעל רביכה ולתנור- הכל כבר מבושל אז רק לראות שהרביכה מעל מוכנה. אויש,זה כזה מעדן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
בורקסים חלביים לסוגיהם,
 פיצה ביתית
, פתיתים עם חלב וחמאה שבצלחת מערבבים עם אשל(זה בעיני לא כ"כ חגיגי כי אנחנו אוכלים את זה לא.ערב קלילה), 
פשטידות חלביות(פטריות, בצל ושאר מיני........),
אטריות רחבות שבושלו במים ולאחר סינון מעבירים לקערה ומערבבים עם מלח, שמנת, אשל(האשל הוא די ה'כוכב' למרות שלאו קווקא שמים ממנו את הכמות הכי גדולה) וגבינה לבנה- טעייים, 
סלטים חסה עם שרי ומיץ לימון וזיתים וגבינות קשות.
מה עוד..........?
 
את החלבי אנחנו אוכליםאנונימי (פותח)
כנראה בערב ובבוקר, ורק בגלל שבשבת אנחנו אוכלים בערב ובבוקר רק בשרי אז זה יצא טוב השני- חצי חצי.........
(כי חג שבת צמודים... השנה).
זה נשמע טובעטרת אור
אפשר מתכון מדויק של פשטידת חצילים?
ועוד משהו שרוצה לדעת- איך מכינים תפו"א מוקרמים?
סליחה על הבורות...אנונימי (פותח)
כינוי חדש,
סליחה על הבורות אבל מה זה רביכה?
רביכהאנונימי (פותח)
זה פשוט ערבוב של מים עם קמח(שאפשר להוסיף לו מלח וא. מרק)שמבושל על האש והוא ממש שימושי,
להסמכת מרקים (כמו מרי תירס, פטריות, בצל) רוטב פטריות.
 את הרביכה יוצקים גם מעל העלי לזניה, לפני הרוטב האדום_כדי שלא יתייבשו)
את הרביכה גם אפשר לצקת מעל מוסקה כדי שתהיה שכבה נוספת כמו "מוקרם".
רביכה טובה גם להכנת דגים מצופים שכבה אדומה ורביכה חמצמצה.
יש לי גם רעיון למשהוא טעים...sopa20
לוקחים תפוחי אדמה אפשר לקלף אותם ואפשר לאחר הבישול לקלף אותם מבשלים מקלפים אותם חותכים לאורך את התפוחי אדמה וחופרים עם כף את האמצע שלהם לא עד הסוף כדי שלא יהרסו לאחר מכן מטגנים בצל ופטריות ואפשר להוסיף לזה קמח עם מים מעורבבים כדי לעבות את זה מערבבים הכל מוסיפים תבלינים וממלאים בתוך התפוחי אדמה במקום שיש חור לאחר מכן אפשר להוסיף מעל או רוטב חלבי או גבינה צהובה מגורדת או גם וגם למי שרוצה להשמין...או שאוהב
תהנו מההכנה קצת מנוס משאר העומס שיש על הראש
 
אצלנו חלבי זה בערב החג ובערב שבתכפרגניסטית
שאר הארוחות זה בשרי
מתכונים לשבועות: פשטידות ותוספותכלנית1
בואו נפתח שירשור מתכונים לשבועות. למען הסדר הטוב, כאן רק אוכל ובהמשך עוגות.
קיש בצל (על פי נירה רוסו)כלנית1

קיש בצל (נירה רוסו)

חמרים לבצק:
 11/2 כוס קמח
 1/2
גביע יוגורט
 1/2
חבילה מרגרינה
מעט מלח
הוראות הכנה:
לשים את הבצק בידיים או במעבד מזון

מרדדים ומרפדים תבנית בקוטר 25 ס"מ.
חמרים למלית:
 400 בצל חתוך (אפשר קפוא)
1
כף סוכר
100)
גרם חמאה(
 3
כפות אבקת מרק בצל
 4
כפות קמח
 3
ביצים טרופות
 2
יוגורט או שמנת  (אפשר דנובה)
מלח ופלפל
 30 גרם מרגרינה/שמן לטיגון
150
גרם גבינת קשקבל מגוררת
הוראות הכנה:
מאדים את הבצל במרגרינה/שמן זית עם כף סוכר. כשהבצל מזהיב, מוסיפים  חמאה.
כשהחמאה נמסה, מוסיפים קמח ואבקת מרק, מערבבים 2 דקות ומסירים מהאש.
מוסיפים ביצים ויוגורט/שמנת, מערבבים ומתבלים לפי הטעם.
יוצקים על הבצק. מפזרים למעלה את הגבינה המגוררת.
אופים כ-45 דקות בחום בינוני בתנור שחומם מראש, או עד שהקיש משחים

הרעיון של לאכול חלבידבי חיה
הגיע בגלל שהיהודים חזרו ממתן תורה (כמובן בבוקר/צהריים), והסתבר להם כי אסור להם לאכול ממה שהכינו קודם. היות והם קיבלו את כל הלכות כשרות וכו'. אז עד שהכשירו את הכלים, שחטו מחדש עפ"י כל הכללים וכו', הם אכלו חלבי!
(אני בטוחה שהם לא הכינו לזניה ותפו"א מוקרמים... אבל מה איכפת לי? אנחנו נהניםן!!!)
אבל כמובן שאני מחכה למירשמים המוצלחים שלכם להנות ולישם!
בעז"ה בהמשך אני אשים גם.
אפשר מתכון ללזניה חלבית?אנונימי (פותח)
תודה
תפו"א מוקרמיםאנונימי (פותח)
זה מתכון מגיסתי ועד כמה שזכור לי הוא מצויין.
 
10-12 תפו"א
לבשל במים חמים לרבע שעה בערך עד שהם קצת מתרככים. לקלף ולפרוס (לפרוסות לא דקות מידי).
לסנן את המים ולהעביר את התפו"א לתבנית.
רוטב שמנת:
2 כפות חמאה (אפשר מרגרינה)
2-3 כפות קמח
כוס חלב
מלח
כף א.מרק בצל
1 גביע שמנת חמוצה
פירורי לחם
קצת חמאה
תבלינים
 
לשים את החמאה בסיר, לאחר שזה מתחיל לרתוח שמים את הקמח ומערבבים עד שהקמח נבלע בחמאה. לערבב כל הזמן על אש נמוכה. כשזה נהיה עיסה אחת מוסיפים לאט לאט את החלב (תוך כדי ערבוב), ומערבבים מידי פעם על אש קטנה. מוסיפים את המלח (כמה שאתן אוהבות) ואבקת המרק וממשיכים לערבב עד שזה נהיה יותר סמיך. מכבים את האש, ומוסיפים את השמנת. מערבבים את הכל ושופכים על התפו"א. מפזרים מעל את פירורי הלחם ומעט מלח ופפריקה ועל זה מפזרים עוד כמה חתיכות קטנות של תמאה.
 
בהצלחה! בתאבון! חג שמח!
ועוד מתכונים לעצלניםיהודיה מא"י
אז קודם כל את התפו"א אדמה כדאי מאוד לקלוף ולחתוך לפני שמבשלים, חוסך זמן וגז.
והמתכון לעצלנים - אחרי שהתפו"א אדמה מתרככים מסננים ומעבירים לתבנית הגשה חסינת חום, מפזרים גבינה צהובה. מערבבים שמנת חמוצה, גבינה לבנה, אשל, קוטג' ושאר גבינות רכות (לא חייב כמה סוגים מספיק אחד, אבל לא רק קוטג') ביחד עם שמן זית, שום, פלפל לבן ומלח, שפוכים על התפו"א אדמה ולתנור, בחום גבוה עד שמזהיב. 
ואולי אני טועה, אבל נראה לי שגם במתכון למעלה צריך לשים בתנור. בכל מקרה כדאי גם בו לשים גבינה צהובה לפני הרוטב.
סליחה שכחתיאנונימי (פותח)
יהודיה את צודקת לא שמתי לב.
אכן צריך להכניס לתנור ולכבות כשזה מזהיב.
יום טוב.
ועוד תפו"א ...שלה שוב
אני גם מכירה מתכון קלאו יותר נכון מהיר...- ככתוב למעלה עדיף לבשל אותם קודם, לפרוס ולסדר בתבנית חסינת חום
מעל לשים פרוסות גבינ"צ. להכין כוס מים רותחים עם כף אבקת מרק בטעם עוף, פרווה כמובן,לשפוך מעל.
ומעל כל זה- שמנת לבישול (זאת עם הציור של הפטריות והברוקולי...) בתנור עד שמשחים.
 
וזהו. חוץ מזה אני ממש חושבת כל הזמן מה להכין, כי אצלנו זה ממש נדיר ארוחה חלבית וסוף סוף יש לי סיבה למסיבה,
רק שבעלי במילואים ואין לי מושג מה אבשל.
לבנתיים חשבתי רק על תפו"א שלמעלה, מלווחים ממולאים כמו פיצה, פשטידת תירס, סלט פסטה קר,אולי גם לחמניות זיתים.נמאס לי מלזאניה. מחפשת בנרות מה עוד (או יותר נכון באתרים...)
אם יהיה לי עוד רעיונות אכתוב.
תפו"א מוקרמים קלים ומצויינים!!!אנונימי (פותח)
פורסים פרוסות של תפו"א בתבנית, בנתיים מרתיחים בסיר  40 גרם מרגרינה, 5 כפות אבקת מרק פטריות, 2 כוסות חלב, חבילת שמנת מתוקה.(מחממים עד שרותח..)
שופכים על התפו"א, מכניסים לתנור מכוסה בנייר כסף, כעבור שעה ורבע מורידים את הנייר כסף ומפזרים גבינה צהובה, כעבור כ-שעה נוספת בודקים אם התפו"א רכים וסוגרים... זה יוצא פשוט מעדן!!!!
 
אפשרות ב': את הרוטב הנ"ל (בתוספת גבינה צהובה ששמים בסיום הרתיחה בסיר) שופכים כל ספגטי מוכן, קל מאוד וטעים מאוד!!!
 
בתאבון!!! 
חלות מיוחדותאנונימי (פותח)
ברכה מיוחדת לעשות חלות.
הזדמנות לקנות את הספרון "חוויה בהחלה" ולהינות מעשיית חלות בחוויה מיוחדת

ניתן להתרשם מהספרון באתר "חוויה בחלה"

http://havaya-bachala.co.il/

אצלנו כל שנה יש לזניהאנונימי (פותח)
אבל נמאס.
אז השנה החלטנו ללכת על קנלוני ממולא בגבינות וירק
אפשר את המתכון?clifford

היה לי מתכון לקנלוני ממולאים בגבינות ברוטב בשמל (או סתם רוטב לבן) ולצערי הרב הוא אבד לי. מישהו יכול לעזור בשחזור? ממש תודה רבה, זה די דחוף...

האם הילדים שלכם מוכנים אכול אוכל שהם לא מכירים?elerner
 כמה רעיונות..אנונימי (פותח)
בלינצ'ס ממולאים פטריות, בצל, תפו"א
עגבניות ממולאות גבינות.
גמבות ממולאות פסטה צינורות- חלבי.
ספגטי מוקרם.
פשטידה ללא הבצק של שכבות חצילים קלויים, עגבניות, בצל מטוגן, רוטב עגבניות חלבי ומעל רביכה.
בורקסים שונים.
בורקס גבינה בצורת שבלול מבצק פילאס-צ'וקור.
אטריות רחבות חלביות.
סלט חסה חלבי.
מרקים חלביים.
'כריכוני' בטטות מטוגנות בציפוי פריך ממולאות גבינה. וכו'.........
פרוסות קישואים אפויות מוקרמות בגבינה צהובה.
אוכלים בבוקר ו..מיסטר דוםאחרונה
ולתפריט...:
לזניה חלבית
פיצה
בורקסים (הכנו בבית)
פשטידת תירס
פשיטדת ירק
קינואה
מעדנים גבינות שוקו חלב..
עוגת גבינה עוגת ביסקוויטים וזהו?
אווף אנשיים דחוף עזרה!!מיסטר דום
התנור שלנו דאאפוקק כאילו אני שם בתנור על 150 מעלות עוגה 20 דקות וזה נשרף!! עכשיו שמתי פחות גם נשרף וגם עוד לא מבושל!?!?!? מה עושים??
טרמוסטטclifford
יכול להיות שהטרמוסטט של התנור הלך. זה קרה לנו גם. התוצאה היא שהתנור מתחמם בלי להפסיק בכלל ובלי קשר למידת החום שאליה כיוונת את התנור.
אם זה באמת המצב, זה מעצבן ועולה כמה מאות שקלים לתקן אבל אפשר ללמוד להסתדר עם התנור גם ככה.
אפשר לא לחמם אותו מראש בכלל ואם יש צורך לקרר אותו באמצע קצת ע"י התזת מים על תחתית התנור במהלך האפיה.
בהצלחה
 
מכסים וממשיכים לאפות!כלנית1אחרונה
אם העוגה לא מוכנה מבפנים אבל אפויה מבחוץ, מכסים אותה (בנייר אלומיניום) וממשיכים לאפות. כך החלק העליון לא נשרף. זה זמני, כמובן, עד שתתקנו/תקנו תנור.
דרך אגב, אם מדובר בטוסטר-אובן, לנו קרה שהכפתור של הטרמוסטט השתחרר ותיקנתי אותו ידנית. פשוט הכנסתי אותו חזרה ברגע שעליתי על זה. יתכן שאצלכם זה קרה בגלל ניקוי יתר שלפני פסח. אם טרמוסטט שלו הלך, לא כדאי לתקן. יקר מדי.

תמרים, ממרח תמרים, חרוסתנחשונית
אחרי פסח נשארתי עם: 3 צנצנות חרוסת, חצי מיכל ממרח תמרים וחבילת תמרים מגולענים. אף אחד בבית לא יאכל את זה. אני רוצה לעשות עם זה עוגות או עוגיות תמרים. אנא, הבו לי מתכונים טובים, כך שגם בעלי, שלא אוהב תמרים, אבל כן אוהב עוגות, יאכל אותה, ובגדול!  שהרי "צדיק כתמר יפרח, כארז בלבנון ישגה." תודה.
תמרים בחמין או ברוטבמשצאיד

הכנתי מתכון של חמין צימחוני - וצריך להכניס לשם כ3 תמרים,

לאחר הבישול הם היו נראות קצת מוזר אבל אפשר פשוט להוציא אותם, וזכית לקבל מהם את הטעם המתקתק והצבע החום.

אפשרות נוספת - יש לי מתכון לחזה עוף (או פרגיות) ממלאות בעוף ואגוזים ברוטב תמרים- נראה טעים לא ניסיתי.

אם תרצי מתכון אני הכתוב אותו.

בהצלחה

אפשר להכין בצק פריך ,~~~חסויה~~~אחרונה
--ולרדד אותו, עליו למרוח  ממרח תמרים ולפזר אגוזים קצוצים/בוטנים  , או למרוח את החרוסת ולגלגל את הבצק לרולדה.. ולפני האפיה לחתוך לחתיכות ברוחב של סנטימר וחצי -בערך (לא לחתוך עד הסוף) ואחרי האפיה-(על 180מעלות) לחתוך עד הסוף ..
בתאיבון ולבריאות!! 
די דחוף...מה זה משנה...
אני צכה מתכון טעים לספגטי...
בבקשהט'

מטגנים קוביות בצל.
מוסיפים קוביות של נקניקיות, ומטגנים קצת.
מוסיפים עגבנות מרוסקות מקופסה או עגבניות טריות חתוכות רסק עגבניות מים.
מתבלים במלח פלפל, אורגנו, (ואפשר להוסיף גם קצת יין לבן)
מביאים לרתיחה ומצמצמים קצת.
אפשר לשדרג ולפני הנקניקיות לטגן מעט גזר חתוך לקוביות וגבעולי סלרי.
מוסיפים את הרוטב לפסטה המוכנה.
יוצא פשוט טעים!

 

 

מתכון לפסטהיהיה טוב!
חותכים לבצל לקוביות ומטגנים, מוסיפים רסק עגבניות.. (תלוי בכמות..), מוסיפים מים בערך חצי כוס על כל גביע גדול.. , מוסיפים מלח, כפית סוכר, קצת פלפל שחור.. ופפריקה אדומה.. (אפשר להוסיף עוד תבלינים..), ממשיכים לבשל את שנהיה סמיך. ומוסיפים לפסטה המוכנה..
 
*אפשר להוסיף גבנ"צ.. זה יוצא מאוד טעים!!
 
בתאבון!!
ספגטי אדום טעים מאוד גם עם פטרוזיליה קצוצהאנונימי (פותח)אחרונה
וספגטי חלבי טעים עם חלב, א.מרק וקצת אגוז מוסקט וקצת מלח(אני לא זוכרת אבל אולי שמים קצת סוכר דמררה ואולי לא(?), מבשלים כמה דק', ואז מערבבים עם הפסטה המבושלת מראש לחוד, ואם מפזרים למעלה גבינ"צ מגוררת(או בסיר ומערבבים) זה יוצא כזה מעדן!!!!!
קרוטוניםclifford

זה ממש לא סיפור אבל אני לא בטוחה שאפשר להכין אותם ולשמור המון זמן בלי בקרור או הקפאה. אולי זה תלוי עד כמה הם מיובשים.

בכל מקרה לוקחים לחם לא טרי ממש חותכים לקוביות ושוטחים בתבנית. ואו משפשפים כל חתיכה עם שן שום או  מפזרים על כל הקוביות מעט אבקת שום, מטפטפים מעט שמן זית ואופים בתנור עד שמספיק יבש וזהוב. לשים לב שלא נשרף. אפשר גם במקום לעשות בתבנית להקפיץ כמה דקות על מחבת טפלון. נראה לי שאם לא אוהבים אפשר גם לוותר על השום. לגבי עגבניות מיובשות יש מתכונים בספרים של גיל חובב- מתנות מהמטבח או שמש, ים ואוכל גם. אני אנסה לחפש באינטרנט או להעלות בעצמי. בכל מקרה לי כשניסיתי לא כ"כ הצליח...

בהצלחה רבה!

פה זה אפילו עם סרטון...clifford
קציצות סויהאנונימי (פותח)

שלום!

אני מחפשת מתכון לקציצות סויה מישהי מכירה?

אשמח מאוד לקבל מתכון!

תודה רבה!!

קציצות בדרך אליך, קבלי שיגור!נחשונית

קציצות סויה ברוטב עגבניות    

מתכון של המבשלת במעון אמונה של הבן שלי. עדיין לא ניסיתי להכין אותן בעצמי,  אבל כל אוכל אחר שהיא מכינה יוצא טעים, והילדים במעון טורפים גם את הקציצות האלה.

היא עומדת במטבח ומבשלת... ”    לאה נאור

מרכיבים:

2 גזרים גדולים

2 תפו"א גדולים

1 בצל גדול

צרור כוסברה או פטרוזיליה

1.5 כוסות שבבי סויה

כ- 1/2 כוס פירורי לחם

3 ביצים

תבלינים: פפריקה מתוקה, פלפל שחור, קארי, חאוואייג' למרק, קצת מלח.

לרוטב: בצל מטוגן, עגבניות חתוכות, מים.

אופן ההכנה:

לקצוץ: גזרים, תפו"א, בצל ופטרוזיליה או כוסברה.

להוסיף את שבבי הסויה, פירורי לחם, ביצים ותבלינים.

לערבב וליצור כדורים / קציצות פחוסות, כלומר קצת משוטחות.

לבשל יחד את מרכיבי הרוטב עד לרתיחה.

להכניס את הכדורים / קציצות לרוטב כשהוא רותח.

להנמיך לאש קטנה ולבשל כ -20 דקות.

לבדוק שבאמת מוכן, ולהגיש. ניתן גם לאפות בתנור.

 

ניסיתי.. משהו לא בסדר עם המתכון הזהשירק

העיסה יצאה כמו מרק, בגלל התפו"א שמוציא נוזלים, למרות שסיננתי הקציצות התפרקו לגמרי בתוך הרוטב ונהייה פעם שנייה עיסה... מלבד זה נראה לי ש20- דקות בישול זה מדי מעט.

אני אשאל אותה בלי נדר.נחשונית
אשמח אם תבררי ותודה רבה!אנונימי (פותח)
השימוש בפתיתי סויהאנונימי (פותח)
ידוע לי שכאשר עוסקים בסויה יבשה, בין אם מדובר בפתיתי םובין אם מדובר בחתיכות גדולות יותר, יש להשרות במים רותחים כחצי שעה (או להשרות לילה). לאחר ההשריה, סוחטים ואז משתמשים בעצם בדומה לבשר טחון. צריך לזכור שהסויה חסרת טעם ולכן יש להוסיף מלח ותיבול.
נסיתי להכין קציצות מטוגנות מפתיתי סויה (שהושרו ונסחטו) בתוספת גזר ות. אדמה מרוסקים וכוסברה. התוצאה היתה שכולם נהנו מהקציצות. קציצות מבושלות פחות טעימות, אך יותר בריאות.
תודה! אבל אפשר מתכון קצת יותר ברור מבחינת כמויות?אנונימי (פותח)
קציצות סויה/ המתכון מאתר "הבית הטבעי"כלנית1

קציצות ירק סויה

מצרכים
1גזר
1 קישוא
1 תפוח אדמה
1 בצל
פטרוזילה קצוצה
2 כוסות שבבי סויה טחונים
1 כף קמח
1 כוס פירורי לחם
1 כפית אבקת אפייה
3 כפות קמח סויה
6 כפות מים
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל
1 כפית פפריקה, כורכום, כמון
אופן ההכנה
להשרות את פתיתי הסויה 10 דק' במים רותחים ולסחוט מהנוזלים.
לגרד את הירקות ולשים בערה יחד עם שבבי הסויה הטחונים.
לערבב את קמח הסויה עם המים ולהוסיף לתערובת יחד עם יתר החומרים.
לערבב היטב את כל החומרים ולקבל עיסה אחידה.
ליצור קציצות ולסדר בתבנית אפייה.
לאפות בחום בינוני 15 דק', להפוך ולאפות 15 דק' נוספות.
*אפשר להחליף את קמח הסויה בביצים, אפשר גם לטגן אותן במקום לאפות.

אני תמיד הכנתי קציצות בכמויות לא מדוייקות, אבל עם ביצים ולכן אוסיף לך מתכון מדוייק נוסף:

קציצות סויה/ שפרה צח (מהאתר 2EAT)כלנית1
200 גר' פתיתי סויה
1 בצל גדול, חתוך לרבעים
חופן נדיב של עלי פטרוזיליה
4-5 שיני שום
4 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
2 כפות קורנפלור
חצי כפית רסק פלפל חריף (עריסה)
מלח, פלפל שחור, אבקת מרק בטעם עוף

1. משרים את פתיתי הסויה בכמות גדולה של מים רותחים לכעשרים דקות.
2. מסננים, סוחטים, טוחנים במעבד מזון ומעבירים לקערה גדולה. מרסקים במעבד המזון את הבצל, הפטרוזיליה והשום ומעבירים גם אותם לקערה. מוסיפים את הביצים, פרורי הלחם, הקורנפלור והתבלינים ומערבבים היטב.
3. משמנים קלות 2 צלחות פיירקס גדולות ושטוחות, שיכולות להיכנס גם למיקרוגל וגם לטוסטר אובן. צרים בידיים רטובות כעשרים קציצות, ומחלקים אותן בין שתי הצלחות. מכניסים את הצלחת הראשונה למיקרוגל לכ-7 דקות, עד שהקציצות מתגבשות, ובינתיים מחממים את הטוסטר אובן לחום בינוני גבוה (200 מעלות). מעבירים את הקציצות לטוסטר אובן לכ-5 דקות נוספות, ובינתיים מכניסים למיקרוגל את הצלחת השניה, לאותו תהליך.
בזמן שהקציצות נאפות, מכינים את הרוטב.
רוטב:
1 בצל
2 כפות שמן זית
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
2 כוסות מים
מלח, פלפל, אבקת מרק בטעם עוף, רוטב סויה.
אופן ההכנה
1. מטגנים את הבצל בשמן הזית בתוך סיר נמוך עד להזהבה. מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים יחד עוד מספר דקות.       2.מכניסים את הקציצות לסיר, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים עוד כ15-20 דקות. (לבדוק תוך כדי בישול שכל הקציצות תהיינה מכוסות ברוטב).
** אני הייתי מוותרת על הקטע של המיקרוגל. כמו כן, הייתי מוסיפה 1-2 גזר מרוסק דק כדי להסוות את טעם הסויה.
תודה רבה! עזרת המון..אנונימי (פותח)אחרונה
דחוף מתכון לקיש בטטה(פשטידת בטטה)ריני=]
קוגל בטטה, גזר ותפוח עץ/ אביגייל מייזליקכלנית1אחרונה

1 כוס תפוח עץ מגורר (רצוי ג. סמיט), 1 כוס בטטה מגוררת, 1 כוס גזר מגורר

1 כוס קמח מצה

2 ביצים

1/2 כוס שמן

1 כפית מלח, 1 כפית סודה לשתיה, 1כפית קינמון, (1/2 כוס סוכר- לא הכרחי)

תבנית בגודל 26, או 2 תבניות עוגה אנגלית

הוראות: לחמם תנור לחום בינוני. לבחוש את כל הרכיבים לבלילה אחידה. להכניס לתבנית. לכסות בנייר אלומיניום ולאפות 45 דקות. להסיר נייר אלומיניום ולאפות כרבע שעה עד שהקוגל מזהיב בחום בינוני-גבוה (190).

לדעתי, הסוכר מיותר ואם מורידים אותו, אפשר להפחית את המלח לחצי כפית.

מרקיםאנונימי (פותח)

נכון זה אולי זה הזמן המתאים למרקים אבל אני מאלה שזה לא משנה להם

יש למישהי מתכון למרקים בלי בצל מטוגן? אני לא אוהבת בצל מטוגן והמבחר שיש לי מסתכם בשני מרקים בלבד..

יכולות לעזור לי?

תודה מראש

פשוט אל תטגני את הבצליהודיה מא"י
ואם את לא אוהבת בצל בכלל תורידי אותו וזהו. רוב המרקים יצאו ככה מצויין בכל זאת. אולי חוץ ממרק בצל.
חוץ מזה אשר להכין שפע של מרקים טעימים משילובים שונים של ירקות חתוכים ששמים בסיר עם מים ומבשלים. ואם רוצים מרק סמיך גם מרסקים בסוף...
הבנתי, תודה רבה!! חשבתי שהבצל הוא שנותן את הטעם..אנונימי (פותח)
הוא נותן טעםיהודיה מא"י
אבל אם את לא אוהבת את הטעם הזה, את לא חייבת להכניס אותו למרק שלך...
חוץ מזה את יכולה גם לנסות ללכת על מרקים סמיכים שבהם מרסקים את הכל, אם מה שמפריע לך בבצל מבושל זה המרקם שלו.
ואם מרק מסוים פשוט לא הולך טוב בלי בצל (ואני מניחה שיש כאלו בנוסף למרק בצל) פשוט תדעי לא להכין אותו שוב.
תודה רבה לך!אנונימי (פותח)
אפשר לאדות בצל במעט מים במקום טיגוןכלנית1
בצל אני מסוגלת לאכול רק חי.. אבל תודה על הרעיון אנונימי (פותח)
מתכונים למרקים...אנונימי (פותח)

מתכונים למרקים זה משהו שאפשר ממש לזרום ולגוון איתו (וכל אחד מהם משנה את הטעם):

1. תשני בכל פעם את סוגי הירקות :לפעמים את כל הסוגים, לפעמים 2-3, לפעמים מה שיש במקרר...

2. גם את הירקות אפשר לחתוך לגדלים שונים :  קוביות גדולות מאוד, קוביות קטנטנות,  אפשר לטחון את כל הירקות אחרי הבישול.

3. תוסיפי בכל פעם תוספת אחרת לירקות: אורז, בורגול, עדשים (סוגים שונים), אפונה יבשה, שיבולת שועל, חומוס, שעועית וכו'... (אחד או יותר).

4. בכל פעם אפשר להוסיף תבלינים שונים: פפריקה, כמון, כורכום...

5. בכל פעם להוסיף סוגים שונים של ירקות ירוקים: שמיר, פיטרוזיליה, כוסברה...

 

לשובע ובהצלחה!

והעיקר לא להיות לחוצה, מקסימום לא יוצא טוב, ככה לומדים...

 

תודה רבה על העצות המועילות!אנונימי (פותח)
ועכשיו אולי יש לכם המלצות למרקים?אנונימי (פותח)
מרק פשוט בתוספת נחמדהעטרת אור

 מכינים מרק ירקות לפי בחירה

אפשר להוסיף גם תירס.

ובסוף הבישול לערבב בתוכו 2 ביצים מקושקשות.

מרקם מדהים.

ואם רוצים טעם פיקנטי- מוסיפים קצת פלפל שחור\לבן.

מרקיםיהודיה מא"י
שילובים של מרקים סמיכים - לשים את הירקות בסיר בחתיכות גדולות, לבשל עד שמתרכך, ולרסק. אחרי שמוכן מומלץ ביותר להוסיף שמנת לבישול או חלב, ולהביא שוב לסף רתיחה. והנה רעיונות לכמה שילובים. הבצל בסוגריים, כי חיפשת מתכונים בלי בצל, והבצל לא חובה בכל המרקים צריך לשים כמובן מלח.
מרק כתום - דלעת, גזר, (בצל) תיבול - שום (אפשר שום טרי) פלפל שחור וזנגוויל.
מרק לבן - קולורבי, קישוא מקולף, תפו"א (בצל) ואם יש  - גבעול של כרובית. תיבול - שום, פלפל לבן וזנגוויל.
מרק ירוק - אותו דבר כמו מרק לבן בתוספת אפונה או צרור עשבי תיבול. את עשבי התיבול מוסיפים לפני שטוחנים את המרק.
מרק תירס - תירס וגזר ומגורד. לאדות בחמאה/מרגרינה לפזר קמח ואז להוסיף מים. לתבל בפלפל שחור ולטחון בסוף.
מרק סמיך של מה שיש בבית, וכל הירקות שמתאימים לבישול מתאימים.
מרק עגבניות - לחמם שמן זית בסיר, להוסיף עגבניות חתוכות לקוביות, שום, פלפל, פפריקה, אורגנו ובזיליקום. מוסיפים מים ומעט מיץ לימון. רצוי להוסיף גריסי פנינה ולבשל עד שהם מוכנים (וזה כבר לא מרק סמיך)
מרק כרובית וברוקולי (יקר בטירוף בגלל בעיות החרקים בכרובית ובברוקלי. אפשר לקנות כרובית וברוקלי קפואים של 'בודק' או של גוש קטיף בלי חרקים, אבל המחיר בהתאם) להמיס חמאה/מרגרינה בסיר להוסיף קרובית וברוקולי מפורקים לפרחים קטנים, לאדות מספר דקות. לפזר מעל קמח ולהוסיף מים עד לכיסוי מלא ועוד קצת. לתבל בפלפל ומלח. לבשל מכוסה עד שהירקות רכים. להוסיף שמנת לבישול. 
תודה רבה! +שאלהאנונימי (פותח)

אני לא מבינה כל כך בבישול אני עוד מתחילה ורציתי להבין משהו,

למה שמים קמח? מה הוא נותן? מרקם? טעם?

ושוב תודה רבה לכולם!! עזרתם מאוד!

הקמח מסמיך את המרק וגורם לו להיות עשיר יותריהודיה מא"י
וגם מוסיף טעם. וחוץ מזה (למרות שזאת לא המטרה שלו) גם גורם למרק להיות משביע יותר.
אפשר גם במקום קמח לשים קצת סולת או קצת שבולת שועל גרוסה (קוואקר). כל אחד נותן טעם ומרקם קצת אחר.
אבל אם את רק מתחילה, אולי תקני לעצמך כמה ספרי מתכונים? בהתחלה בדר"כ קל יותר כשיש מתכון עם כמויות מדויקות.
כן בוודאי שאני אקנה ספרים זה רק בנוסף..אנונימי (פותח)אחרונה
תודה רבה על העצות! עזרת המון!!
מממ..פרילי =]

איך מכינים שקשוקה?? זה ממש טעיםם.. אבל אנלא יודעת להכין

איך מכיניםם??

שקשוקהכלנית1
לטגן בצל על להבה נמוכה. להוסיף עגבניות מרוסקות בפומפיה + מלח ותבלינים. להמשיך לטגן קלות. רצוי להשאיר מעט נוזל מהעגבניות , כדי שהתערובת לא תהיה יבשה. לצקת מעל התערובת ביצה טרופה ולבחוש. ניתן להוסיף ביצה לא טרופה ולבחוש רק את החלבון בתערובת ולהותיר את החלמון שלם, כך שזה נראה כמו ביצת עין. בהצלחה.
אפשר להוסיףתולעת השני

גמבה לבצל ולטגן ביחד עד להתרככות.

אבל כידוע-על טעם וריח...

אני מוסיפה קצת כורכום וזה מאוד טעים.אודי-ה
הגמבה עושה את ההבדלאנונימי (פותח)
וכמובן המון פפריקה אדומה
שקשוקה של טוניסאיםנחשונית

מרמומה ושקשוקה של טוניסאים שהילד שלי תמיד מבקש מהם עוד

מרכיבים: 

תרסיס שמן

2 גמבות מתוקות

2 פלפלים ירוקים בהירים

1 תפו"א

2 עגבניות בשלות

1 ראש שום

2 קישואים, אפשר

1 פלפלון חריף, אפשר

1 קופסה קטנה רסק עגבניות, אפשר (למי שאוהב יותר רוטב סמיך)

תבלינים: פלפל שחור, פפריקה מתוקה או חריפה, תלוי אם יש לכם לשון מברזל, זכוכית, צמר פלדה או קרטון ביצוע. מלח, הריסה=זה החריף של הטוניסאים, יש צנצנות של זה ברוב המכולות והרשתות.

אופן ההכנה:

חותכים את הירקות לריבועים בגודל 2-3 ס"מ.

מרססים את הסיר בשמן. שמים את הירקות בסיר בשכבות בסדר הזה:

גמבות, פלפלים, קישואים, תפו"א, עגבניות, שיני שום. להוסיף תבלינים והריסה למעלה.

אם מוסיפים רסק עגבניות, לערבב לפני הרתיחה או אחרי שהתקרר לגמרי לילה במקרר.

לא לערבב כשזה חם! שלא יתפוררו התפו"א. לא להוסיף מים!

לבשל עד לרתיחה עדינה, להשגיח במיוחד שלא יישרף,

להנמיך לאש קטנה ולבשל עוד 1/2 שעה מכוסה, עד שהתפו"א רכים אך לא מתפוררים.

טעים עם קוסקוס, אורז, קינואה, פסטה, פתיתים, פירה, לחם, פיתה, ביצים קשות.

כדי להפוך את המרמומה לשקשוקה:

כדאי מלכתחילה לחתוך את הירקות יותר קטן, אבל לא הכרחי. אחרי הרתיחה פותחים בסיר על המרמומה ביצים כמספר האוכלים או כמה שיש מקום בסיר. מכסים וממשיכים לבשל על אש קטנה כמו בהסבר למעלה עד שהביצים מתייצבות ומתחילות להתקשות.

 

שקשקוקה פשוטטה וטעימהה רצחח!!אנונימי (פותח)אחרונה

האמת שאני בשקשוקה פשוט שופכת את כל הסלטים של שבת לתוך.. כאילו כמעט את כולם P=

אני שמה מטבוחה וקוצצת בצל ומטגנת. אפשר גם עם גמבה... אני מטגנת אם זה לפעמים שיש בבית גם פטריות שמפניון חתוכות.

כשיש סלטים משבת..

אני מוסיפה את הסלט פלפלים שזה בעצם פלפלים במלא צבעים חתוכים דק אפוים בתנור מקולפים. ומוסיפה גם סלט טורקי.

את הכל מטגנת...  אחרי שהכול משחים מוסיפה מעל כמה ביצים שבאלך... לא חייבים לקשקש כדי שזה יראה כמו ביצת עין.

מטגנת עוד קצת ומוציאה... עם פרוסת לחם זה פשוט ה-שילוב!!

ואם זה נראה לכם מסובך אז תדעו שאני רק בת 14 ואני עושה את זה תוך 10-15 דקות מקסימום..

זה יוצא מעוווווווווווווווווולההההההההה!!

מתכון לשומרynon.lo
יש לי שומר אשמח לרעיונות
שומר הוא פשוט ירק נהדרנחשוניתאחרונה

צריך: שומר נקי ושטוף, שמן זית, מלח, מיץ לימון, תפוז, מיץ תפוזים.

לחתוך כל שומר לחצי לאורכו, ואז לרוחבו כך שנוצרות "קשתות". לחתוך תפוז לחצאי עיגולים ולהוסיף לשומר. לערבב את זה עם: שמן זית, קורט מלח, מיץ לימון ומיץ תפוזים, כמויות לפי הטעם, חמוץ/מלוח/מתוק - איך שאוהבים יותר. 

מרענן מאוד ונהדר עם דגים, עוף וגם כל סוג של דג / בשר על האש.

אפשר להוסיף שומר לתבנית דג / עוף וירקות אחרים, או להכין את הדג / עוף במחבת ולהוסיף ירקות: תפו"א, פלפל, גמבה, בצל, שום, ושומר. אבל ממש לא הרבה ממנו, כי טעמו נוטה להשתלט על שאר הטעמים.

 

 

יש לכם מתכונים לאוכל בריא- אבל בריא באמת?אנונימי (פותח)
כמו ירקות?חיימשוגעים!!אחרונה

אין אוכל רק בריא..... יש אוכל שמוסיפים לו מכל הסוגים...(חוץ מבשר וחלב שזה כמובן או חלב או בשר...=) ואז הוא יוצא בריא....

 

מחפשת מתכון לעוף עם אננסקרן2
עלה במוחי רעיון להכין עוף ברוטב אננס עם חתיכות אננס. אז קניתי עוף וקופסת שימורים של אננס. מה עכשיו? מה עוד אפשר להוסיף לשם? רוטב סויה קשור? צריך לשים מלח? מחכה לישועה...
בלי מלחיהודיה מא"י
יש מספיק מלח בעוף.
כעקרון אפשר לשים את האננס על העוף ולתנור לא צריך יותר מזה. אבל אפשר להוסיף דבש, יין לבן, שום ופלפל, בצל קצוץ, צימוקים, שקדים וצנוברים וכו'.. אישית לא הייתי מוסיפה רוטב סויה לעוף עם אננס. חוץ מזה אם מדובר בחלקים הכהים של העוף (כרעיים, שוקיים כנפיים) לא להוסיף שמן בשום פנים ואופן, ולאפות בהתחלה פתוח ואז סגור, ואם מדובר בחזה עוף דווקא כדאי להוסיף גם שמן ולאפות רק סגור.
תודה רבה! עזרת לי מאוד!קרן2
עוד מתכוןאודי-האחרונה

שמים עוף עם תפוחי אדמה במגש.
מפזרים אבקת מרק בצל + אננס + חצי מהמים של האננס.
שעה וחצי מכוסה בתנור מחומם מראש ל - 220 מעלות ואח"כ משחימים קצת בלי כיסוי.
יוצא מעולה!

בצק עליםשמחה תמיד
מה אפשר לעשות עם בצק עלים חוץ מפשטידת בשר? שיהיה מהיר וקל
פשטידת טונה.אנונימי (פותח)
בצק עלים מאד לא בריא יש לי גם מתכון נהדר לפשטידת טונה עם בצק רגיל.
בורקסאני ירושלמית

יש את האפציות הרגילות עם תפו"ד +בצל מטוגן, גבינה +ביצה +קמח +תבלינים(גבינה צהובה כתוספת)

פיציות- מרדדים לעלה מורחים ברוטב פיצה מפזרים גבינה צהובה תבלינים, מגלגלים לכרוכית וחותכים לפרוסות, אופים את הפרוסות כשהצד החתוך כלפי מעלה.

אפשרות קלה וטעימה, למרוח חרדל, לפזר בצל מטוגן לסגור לגלילה, לחתוך כנ"ל, או ליצור קוראוסנים או משולשים.

 

ניתן ללכת על האפציה המתוקה- לפזר סוכר +קינמון/קקאו ולגלגל לכרוכית משני הכיוונים ולחתוך לעוגיות 'אוזנים' לאפות עד שמזהיב.

ניתן למלא בתפו"ע מגוררים +אגוזים סוכר וקינמון

ניתן למלא רק באגוזים וסוכר

או במילוי גבינה+סוכר+קמח +ביצה

ווכ' כיד הדמיון הטובה עליך (מילוי ירקות מוקפצים מילוי פטריות, מילוי גבינה וזיתים מילוי ריבה ואגוזים, ממרח שוקולד, ריבת חלב )וכו'

סוג של כרוכית/פשטידה מתוקה:תולעת השני

תפוחי-עץ חתוכים לקוביות קטנות (אפשר לקלף)

+שקדים קצוצים גס

+קינמון

+ציפורן (התבלין)

 +ריבה כלשהי

+דבש

+אגוזי מלץ קצוצים גס

+סוכר דמררה (חום)

+טיפונת מיץ לימון

ועוד כל מיני דברים מתוקים שיש בבית.

מערבבים הכל ביחד, שמים על הבצק, מגלגלים לכרוכית שטוחה (בד"כ זה לא יוצא עגול כמו פיצות אישיות) לא חייבים לחתוך לפרוסות ולסדר על התבנית-אפשר לחתוך אחרי שמוכן.יותר נוח בתור כרוכית כשרוצים לחמם לשבת.

אופצית הפשטידה:

חותכים ריבועים מהבצק עלים ומסדרים בתוך תבנית שקעים, מכניסים כמה כפות של התערובת לבצק-יוצא כמו קאפ-קייקס (עוגות אישיות)

אפשר לאפות בתור עוגיות ...מאנדאו
מערבבים ביצים עם סוכר ומורחים על הבצק ומגלגלים
משה בתיבהאודי-האחרונה
מתכונים לפסח?גב'
יש אנשים שרוצים לשתף את הציבור הקדוש במתכונים שלהם לפסח? רצוי מתכונים פשוטים...
חזה עוף עם מלא בצלבדולחאחרונה
2 בצלים קלופים שטופים וחתוכים לקוביות1 חבילת חזה עוף חתוך לקוביות תבלינים מלח פלפל שחור כורכום על פי הטעם יש לטגן את קוביות הבצל בשמן עד שהן משחימות לאחר מכן להוסיף את קוביות החזה המטובלות להוסיף מים על פי הצורך ולמנוע חריכה כמה שיותר בצל יותר טעים
מכירים מתכוןעמית-טליה
לסופלה כשר לפסח?

איך זה יצא עם קמח מצות?
קוראסוןאנונימי (פותח)
אני מחפשת מתכון פרווה לבצק לקוראסון שוקולד
אשלח בהקדם האפשרי........פזושאחרונה
מתכונים לקינוחים לפסח>מחפשת.ענת=)

בעזר ד'!

די! החלטתי שנימאס לי מהעוגיות החנק של פסח!
עושים אותם בצורה של נשיקות אבל בת'כלס זה לא טעים!! כל הבוטנים/שקדים וגם הקוקוס כבר נמאס!

על כאן אני פותחת שרשור למכתונים לעוגיות/עוגות וקינוחים[ואל תביאו לי טישו! יש חשש שהוא מאובק בקמח הידעתם?! סתם;)]
אני אישית אשמח אם המתכונים היו ללא אפיה. כי לא רק שאין לנו תנור כשר לפסח, הוא מת[בעונותינו הרבים]

תודה מראש!
שבת שלום!
וחג פסח כשר ושמח!

בראוניזכלנית1

 בראוניז

 רכיבים:
150 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
220 גרם סוכר (1 כוס+1 כף)
60 גרם סוכר חום בהיר דמררה (1/3 כוס)
3 ביצים בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל (אם רוצים)
85 גרם קמח מצה(2/3 כוס)
2 כפות אבקת קקאו
1 כוס אגוזי מלך קלופים וחצויים (אם רוצים)

אופן הכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (175) ומרפדים את התבנית בנייר אפיה.
2. ממיסים את החמאה והשוקולד בסיר אדים כפול  עד שהם נמסים לגמרי. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את הסוכר, הביצים והוניל (אם רוצים) וטורפים עד  לקבלת מרקם אחיד.
מנפים פנימה את הקמח והקקאו ומערבבים עד שנוצרת עיסה סמיכה ואחידה. יוצקים לתבנית, מוסיפים את האגוזים (אם רוצים) ואופים 25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז הבראוניז יוצא נקי.

לאחר שהתקרר,  לחתוך  לריבועים.

עוגת מצותאנונימי (פותח)
תנסי להכין עוגה או כדורי שוקולד ממצות. יש לזה המון מתכונים. אין לי כח לכתוב, אך אם לא תמצאי - אשלח לך. זה ללא אפיה
יש לי יש לי!!! הכי טעים:מה זה משנה...

משרים צימוקים ביין בערך שעה שעתיים,

ממיסים שוקולד חלב/מריר/לבן לפי מה שרוצים/אוהבים...

ומערבבים ביחד ת'צימוקים והשוקולד...

מסדרים במנז'טים לוקחים עם כפית קצת מעתערובת ושמים במנז'ט קטן...

מקוה שהיה מובן...

שאלות פנו אליי...

זה נראה לי המאכל הכי הכי טעים בפסח...

ופשוט להכין...

בהצלחה!!

או ושכחתי משו קטן...מה זה משנה...
כדאי לשים במקפיא זה מתקשה הכי טוב...
עוגת קרמבו- ה--עוגה של פסח.פלספנית

בעזהי"ת

ולמעשה, גם ה---עוגה של כל הזמן. פרווה, ללא קיטניות וללא שרויה...

המתכון:

העוגה בנויה מ-3 שכבות.

הבסיס:

5 ביצים
אינסטנט פוגינד שוקולד
6 כפות סוכר
2 כפות שמן
-----------------
מקציפים את הביצים כשהם שלמות במשך הרבה זמן- 7 דק'. מוסיפים את כל השאר- ולתנור, לבערך 30 דק' עד שזה מוכן. טורט שוקולד פשוט.
----------------
הקרם:

1 שמנת מתוקה [אפשר גם צמחית, ולהוסיף 1/2 כוס מים]
1 אינסטנט פודינג וניל
רום/קוניאק/מייפל
כפית נס קפה
--------------------
מקציפים את השמנת, ומוסיפים את כל השאר- לרום/קוניאק/מייפל אין כמות מדוייקת, שמים קצת ממש- לפי כמה שאוהבים, ואת הנס קפה ממיסים בטיפונת מים רותחים. ואח"כ מורחים את כל הקרם על הבסיס. [חשוב- לשים את הקרם רק אחרי שהבסיס התקרר כבר.]
-------------------
הציפוי:

100 גר' שוקולד מריר
3 כפות מים
3 כפות סוכר
-----------------
פשוט מאוד, ממיסים בסיר על אש קטנה [כל הזמן מערבבים], ושופכים על הקרם...

 

עוגה פשוטה מאוד להכנה, היא גם לא מידי משמינה- סה"כ 2 כפות שמן, בלי מרגרינה ובלי כלום.

[מתאים לתבנית עגולה, אאל"ט קוטר 24]פלספנית

 

אגב, ענת-פלספניתאחרונה

בעזהי"ת

את העוגת קרמבו אפילו כבר טעמת...

ווואיי..ממש באלייהודי'ה

תביאו לי את כל הדברים שאפשר לשים בטוסט חוץ מגבינה צהובה, קטשופ וזיתים.

ממש באלי

--נעמה*אחרונה
פטריות, תירס, עגבניות, סוגים אחרים של גבינות [מוצרלה, בולגרית,שמנת, צפתית], בצל, פלפל, טונה, ביצה קשה [למי שאוהב], שוקולד! [לא עם המרכיבים האחרים..;)] ובעיקרון כל מה שבא לך.. פשוט תתקעי שם!
יש למישו רעיון..אנונימי (פותח)

יש למישו רעיון לארוחת ערב מהירה וטעימה.. ??? נמאס מחביתה\סלט\קוט'ז צריך גיוון בחיים !

  אשמח לתגובות=]

ארוחה מהירהכלנית1
ארוחה טעימה ומהירה, נשמע קצת בלתי אפשרי. אם עדיין לא מאוחר מדי (בטח כבר אכלתם, כי נזכרת לבקש עצות קצת באיחור), אפשר פיצה על גבי פיתה (אם יש פיתה, ג. צהובה,...). אם יש לך עגבניות, אפשר שקשוקה. אפשר בלינצ'ס. רצוי להשתמש בשתי מחבתות בו זמנית, כדי לחסוך בזמן.
אמממ אני אנסה...בתאל1

כי אני גרה בדירה -אז יוצאים הרעיונות הכי משוגעים..

הארוחת ערב הכי מושקעת שלא לקחה הרבה זמן זה פסטה מוקרמת

במחבת:מטגנים בצל, ומוסיפים את הפטריות, אחרי זה מוסיפים שמנת לבישול וקצת חלב, תבלינים לפי הטעם (מלח פלפל) ואולי חמאה אם יש ואם בא לכם (מאלתרים ממה שיש.. ) וכמובן מכינים פסטה ומערבבים ואוכלים וזה יוצא ממש טעים (אני הרגשתי במסעדה..)

ועוד משובתאל1
פריכיות עם ממרח כלשהו וירקות
פיצה, פסטה, לזניה, שקשוקה, לחם עם ממרחים שונים,כפרגניסטית

טוסטים, סלט מיוחד, שניצל, טבעול, עוף

 

משו משואנונימי (פותח)

משו פשוט:

חותכים פיתות לחצי,ואח"כ חותכים באופן אנכי,כלומר מפרידים בין שתי השכבות.(של הפיתה)

מורחים רסק עגבניות/פרוסות עגבניות,ומפזרים גבינה צהובה מגוררת.

מכניסים לתנור בחום בינוני ומוציאים כשהגבינה נמסה.(כל אחד לפי איך שהוא אוהב...)

משו קל-אבל משו משו......

מהר וקלאנונימי (פותח)
מהר וקלאנונימי (פותח)

מלווח תימני  בצורה המתוקה שלו עם דבש ריבה או סירופ מייפל

או בהפוכה עם סחוג ועגבניה מגוררת ולשמנים עם שמנת

שווווווה!!

תודה עזרתם לי!אנונימי (פותח)
יש אחלה דבר..ארנאו

שמים פיתות בתאבון [פיתות מהמקפיא] על חום שיצאו קצת קראנצ'יות מבחוץ..לבנתיים מטגנים ביצה עין בשמן זית..מוסיפים מעל זעתר ופרוסת גבינה צהובה..[במחבת] עד שזה נמס..מכניסים לפיתה..

אחלה ארוחה..אחלה חצ'קונים..בתאבון.

סלט עוף יכול להיות מצוייןאשירתית

פשוט וקל...מה זה משנה...

להזמין פיצה...

 

ואם אין כסף אז...מה זה משנה...אחרונה

להכין פיצה... זה אפילו לפעמים יותר טעים...

הכי פשוט להכין עם בצק של חלות...

יש לי מתכון מעולה אם את רוצה...

פסח קרב ואיתו הבישוליםכלנית1
כדי לגוון את תקופת הניקיון לפסח, בואו נפתח בשירשור מתכונים לפסח. נתחיל בבישול ממש ואחר כך נעבור לחלק הכייפי של העוגות (ממש מפחיד לנסות מתכון חדש עם 6-10 ביצים, בפסח הן זורמות כמו מים).
המתכון שלי למימרח צמחי בטעם כבד יכול להתאים גם לכאן.
שרשור נהדר. כנסו!עטרת אור

למי שלא אוכל שרויה וקיטניות אכן זה מבצע מאתגר [שלא לומר מעצבן..]

לנו בניגוד אין שום בעיה אבל אוכל לחלוק איתכם בצערכם. סתתתתתתתתתתתתתתתם!!!

כמובן במתכונים נהדרים.

 

למשל עוגת גבינה אפויה והמתכון לפניכם:

6 ביצים מופרדות.

מקציפים חלבונים עם 2\1 כוס סוכר.

בקערה נפרדת- מערבבים חלמונים עם

75 גרם גבינה לבנה [5\9 %]

2\1 כוס סוכר

1 סוכר וניל

3 כפות קמח תפו"א

לאחד את הקצפת הביצים עם הבלילה.

להכניס לתנור מחומם מראש

7 דקות "מכת חום" [200 מעלות]

לאחר מכן 50 דקות על 180 מעלות.

לאחר מכן לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בתנר.

גם אם נראה לנו שהעועה לא אפויה או "רוקדת" זה מתיצב עם החום שיש בתנור.

מוציאים מהתנור בערך אחרי שעתיים [כשהתנור התקרר]

 

מצטערת על האורך- אבל רציתי לפרט סודות שעזרו לי להצליח בעוגה......

נראה לי שהכוונה ל750 גר' גבינהיהודיה מא"י
צדקת..עטרת אור

750 גר' גבינה.

העוגה מעולה לכל שבת בכל השנה .

ואז שמים קמח רגיל במקום קמח תפו"א

מימרח צמחי בטעם כבדכלנית1
בצל בינוני קצוץ       
3 כפות מרגרינה
2 ביצים קשות
3/4 כוס אגוזים
1 כפית מלח, קורט פלפל שחור
הוראות הכנה: לטגן בצל במרגרינה על להבה נמוכה (כ-15 דק') עד לריכוך. לרסק ביצים ואגוזים במעבד מזון. לרסק בצל. לבחוש את החומרים שנקצצו ולהוסיף תיבול. לשמור בכלי סגור במקרר (נשמר כמה ימים).
עוגת מצות (שרויה)יהודיה מא"י
לוקחים מצות לפי גובה העוגה שרוצים... טובלים כל מצה היטב ביין, מניחים מצה, מורחים בריבה, עוד מצה מורחים בממרח שוקולד (או ציפוי שוקולד של עוגות, או סירופ שוקולד...) מצה, ריבה, מצה שוקולד...
ואפשר להחליף את השוקולד והריבה במה שמתחשק. עם את רוצה שיתאים לך עם תותים שמי גם שכבות של קצפת בין המצות.
חלב, מיץ ענבים, מיץ תפוזים ואפילו מיםיהודיה מא"י
אם כי לפי דעתי עם יין זה הכי טעים
ומי שלא אוכלת שרויה ולא חלבי? יש לכן רעיונות?mp4
רוצה מתכון לבראוניס מעולים מקמח תפוא?אנונימי (פותח)
מתכון לבראוינס לא שרויה ומתכון לבראוניס כן שרויה  משצאיד

בראוניס (לא שרויה)

1 כוס שמן

4 ביצים

2 כוסות סוכר

1/2 כוס קמח תפוח אדמה

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס קקאו

1/2 שקית שוקולד ציפס

הכנה:

לחמם תנור מראש על 180 מעלות.

לערבב את כל החומרים, ולשפוך לתבנית משומנת מראש.

(גודל התבנית 9*9 - אמריקאי.)

לאפות 30 דקות .

לציפוי:

85 גר' שוקולד

2-3 כפות קפה חזק או ליקר

1/4 כוס מרגרינה (ללא מלח)

הכנה:

להמיס שוקולד וקפה עד להמסה מלאה

להוריד מהאש ולהוסיף לאט לאט מרגרינה עד להמרקם חלק

לקרר מאט לפני שמורחים על העוגה

בתאבון

 

בראוניס שרויה - ממש טעים:

(מתאים לעוגה 1/3 מתבנית רגילה- 9/13 )

4 כפות קקאו

2 ביצים

1 כוס סוכר

1 כפית קפה נמס

½ כוס שמן

½ כוס קמח מצה

½ כוס אגוזים

לערבב  הכל ביחד להכניס לתבנית

להכניס לתנור בחום בינוני (^180 )

לאפות 25 דקות

אופציה נוספת: במקום קקאו ניתן להכניס 4 כפות קוקוס.

מצאתי שנה שעברה  במתכונים נט. עוד כמה עוגות שהכל ממש טעימות (בננה, דבש...)

אם משהיא רוצה שתגיד אני הכניס גם את זה.

 

 

בבקשה תני הסבר..עטרת אור

1.לאיזה גודל של תבנית התכוונת?

2. סתם מעניין, הרי במתכון של ה"שרויה" אין מים או נוזל. למה קראת לזה שרויה?

3. את הבראוניס חותכים בעודם חמים? 

תשובה ל-2אנונימי (פותח)אחרונה
יש נוזל-שמן