לקרוא וליישם!!!!!!!!!!!!!!!!!א*ן ע!ד מל2ד!
שבועות בפתח..עטרת אור
חלביאנונימי (פותח)
זה נשמע טובעטרת אור
רביכהאנונימי (פותח)
יש לי גם רעיון למשהוא טעים...sopa20


אצלנו חלבי זה בערב החג ובערב שבתכפרגניסטית
מתכונים לשבועות: פשטידות ותוספותכלנית1
קיש בצל (על פי נירה רוסו)כלנית1
קיש בצל
(נירה רוסו)
חמרים לבצק:
11/2 כוס קמח
1/2 גביע יוגורט
1/2 חבילה מרגרינה
מעט מלח
הוראות הכנה:
לשים את הבצק
בידיים או במעבד מזון
מרדדים ומרפדים תבנית בקוטר 25 ס"מ.
חמרים למלית:
400 בצל חתוך (אפשר קפוא)
1 כף סוכר
100) גרם חמאה(
3 כפות אבקת מרק בצל
4 כפות קמח
3 ביצים טרופות
2 יוגורט או שמנת (אפשר דנובה)
מלח ופלפל
30 גרם מרגרינה/שמן לטיגון
150 גרם גבינת
קשקבל מגוררת
הוראות הכנה:
מאדים את
הבצל במרגרינה/שמן זית עם כף סוכר. כשהבצל מזהיב, מוסיפים חמאה.
כשהחמאה נמסה,
מוסיפים קמח ואבקת מרק, מערבבים 2 דקות ומסירים מהאש.
מוסיפים ביצים
ויוגורט/שמנת, מערבבים ומתבלים לפי הטעם.
יוצקים על
הבצק. מפזרים למעלה את הגבינה המגוררת.
אופים כ-45
דקות בחום בינוני בתנור שחומם מראש, או עד שהקיש משחים
הרעיון של לאכול חלבידבי חיה
תפו"א מוקרמיםאנונימי (פותח)
ועוד מתכונים לעצלניםיהודיה מא"י
ועוד תפו"א ...שלה שוב
תפו"א מוקרמים קלים ומצויינים!!!אנונימי (פותח)
אפשר את המתכון?clifford
היה לי מתכון לקנלוני ממולאים בגבינות ברוטב בשמל (או סתם רוטב לבן) ולצערי הרב הוא אבד לי. מישהו יכול לעזור בשחזור? ממש תודה רבה, זה די דחוף...
האם הילדים שלכם מוכנים אכול אוכל שהם לא מכירים?elerner
כמה רעיונות..אנונימי (פותח)
אוכלים בבוקר ו..מיסטר דוםאחרונה
אווף אנשיים דחוף עזרה!!מיסטר דום
טרמוסטטclifford
מכסים וממשיכים לאפות!כלנית1אחרונה
דרך אגב, אם מדובר בטוסטר-אובן, לנו קרה שהכפתור של הטרמוסטט השתחרר ותיקנתי אותו ידנית. פשוט הכנסתי אותו חזרה ברגע שעליתי על זה. יתכן שאצלכם זה קרה בגלל ניקוי יתר שלפני פסח. אם טרמוסטט שלו הלך, לא כדאי לתקן. יקר מדי.
תמרים, ממרח תמרים, חרוסתנחשונית
תמרים בחמין או ברוטבמשצאיד
הכנתי מתכון של חמין צימחוני - וצריך להכניס לשם כ3 תמרים,
לאחר הבישול הם היו נראות קצת מוזר אבל אפשר פשוט להוציא אותם, וזכית לקבל מהם את הטעם המתקתק והצבע החום.
אפשרות נוספת - יש לי מתכון לחזה עוף (או פרגיות) ממלאות בעוף ואגוזים ברוטב תמרים- נראה טעים לא ניסיתי.
אם תרצי מתכון אני הכתוב אותו.
בהצלחה
אפשר להכין בצק פריך ,~~~חסויה~~~אחרונה
די דחוף...מה זה משנה...
בבקשהט'
מטגנים קוביות בצל.
מוסיפים קוביות של נקניקיות, ומטגנים קצת.
מוסיפים עגבנות מרוסקות מקופסה או עגבניות טריות חתוכות רסק עגבניות מים.
מתבלים במלח פלפל, אורגנו, (ואפשר להוסיף גם קצת יין לבן)
מביאים לרתיחה ומצמצמים קצת.
אפשר לשדרג ולפני הנקניקיות לטגן מעט גזר חתוך לקוביות וגבעולי סלרי.
מוסיפים את הרוטב לפסטה המוכנה.
יוצא פשוט טעים!
מתכון לפסטהיהיה טוב!

קרוטוניםclifford
זה ממש לא סיפור אבל אני לא בטוחה שאפשר להכין אותם ולשמור המון זמן בלי בקרור או הקפאה. אולי זה תלוי עד כמה הם מיובשים.
בכל מקרה לוקחים לחם לא טרי ממש חותכים לקוביות ושוטחים בתבנית. ואו משפשפים כל חתיכה עם שן שום או מפזרים על כל הקוביות מעט אבקת שום, מטפטפים מעט שמן זית ואופים בתנור עד שמספיק יבש וזהוב. לשים לב שלא נשרף. אפשר גם במקום לעשות בתבנית להקפיץ כמה דקות על מחבת טפלון. נראה לי שאם לא אוהבים אפשר גם לוותר על השום. לגבי עגבניות מיובשות יש מתכונים בספרים של גיל חובב- מתנות מהמטבח או שמש, ים ואוכל גם. אני אנסה לחפש באינטרנט או להעלות בעצמי. בכל מקרה לי כשניסיתי לא כ"כ הצליח...
בהצלחה רבה!
פה זה אפילו עם סרטון...clifford
http://www.haimtov.co.il/GoodLife/Inner.aspx?ArticleID=727
תספרי לנו איך יצא...
קציצות בדרך אליך, קבלי שיגור!נחשונית
קציצות סויה ברוטב עגבניות
מתכון של המבשלת במעון אמונה של הבן שלי. עדיין לא ניסיתי להכין אותן בעצמי, אבל כל אוכל אחר שהיא מכינה יוצא טעים, והילדים במעון טורפים גם את הקציצות האלה.
”
היא עומדת במטבח ומבשלת... ” לאה נאורמרכיבים:
2 גזרים גדולים2
תפו"א גדולים1
בצל גדולצרור כוסברה או פטרוזיליה
1.5
כוסות שבבי סויהכ- 1/2 כוס פירורי לחם
3
ביציםתבלינים
: פפריקה מתוקה, פלפל שחור, קארי, חאוואייג' למרק, קצת מלח.לרוטב
: בצל מטוגן, עגבניות חתוכות, מים.אופן ההכנה:
לקצוץ
: גזרים, תפו"א, בצל ופטרוזיליה או כוסברה.להוסיף את שבבי הסויה
, פירורי לחם, ביצים ותבלינים.לערבב וליצור כדורים
/ קציצות פחוסות, כלומר קצת משוטחות.לבשל יחד את מרכיבי הרוטב עד לרתיחה
.להכניס את הכדורים
/ קציצות לרוטב כשהוא רותח.להנמיך לאש קטנה ולבשל כ -20 דקות.
לבדוק שבאמת מוכן
, ולהגיש. ניתן גם לאפות בתנור.
ניסיתי.. משהו לא בסדר עם המתכון הזהשירק
העיסה יצאה כמו מרק, בגלל התפו"א שמוציא נוזלים, למרות שסיננתי הקציצות התפרקו לגמרי בתוך הרוטב ונהייה פעם שנייה עיסה... מלבד זה נראה לי ש20- דקות בישול זה מדי מעט.
אני אשאל אותה בלי נדר.נחשונית
השימוש בפתיתי סויהאנונימי (פותח)
נסיתי להכין קציצות מטוגנות מפתיתי סויה (שהושרו ונסחטו) בתוספת גזר ות. אדמה מרוסקים וכוסברה. התוצאה היתה שכולם נהנו מהקציצות. קציצות מבושלות פחות טעימות, אך יותר בריאות.
קציצות סויה/ המתכון מאתר "הבית הטבעי"כלנית1
קציצות ירק סויה
מצרכים
1גזר
1 קישוא
1 תפוח אדמה
1 בצל
פטרוזילה קצוצה
2 כוסות שבבי סויה טחונים
1 כף קמח
1 כוס פירורי לחם
1 כפית אבקת אפייה
3 כפות קמח סויה
6 כפות מים
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל
1 כפית פפריקה, כורכום, כמון
אופן ההכנה
להשרות את פתיתי הסויה 10 דק' במים רותחים ולסחוט מהנוזלים.
לגרד את הירקות ולשים בערה יחד עם שבבי הסויה הטחונים.
לערבב את קמח הסויה עם המים ולהוסיף לתערובת יחד עם יתר החומרים.
לערבב היטב את כל החומרים ולקבל עיסה אחידה.
ליצור קציצות ולסדר בתבנית אפייה.
לאפות בחום בינוני 15 דק', להפוך ולאפות 15 דק' נוספות.
*אפשר להחליף את קמח הסויה בביצים, אפשר גם לטגן אותן במקום לאפות.
אני תמיד הכנתי קציצות בכמויות לא מדוייקות, אבל עם ביצים ולכן אוסיף לך מתכון מדוייק נוסף:
קציצות סויה/ שפרה צח (מהאתר 2EAT)כלנית1
1 בצל גדול, חתוך לרבעים
חופן נדיב של עלי פטרוזיליה
4-5 שיני שום
4 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
2 כפות קורנפלור
חצי כפית רסק פלפל חריף (עריסה)
מלח, פלפל שחור, אבקת מרק בטעם עוף
1. משרים את פתיתי הסויה בכמות גדולה של מים רותחים לכעשרים דקות.
2. מסננים, סוחטים, טוחנים במעבד מזון ומעבירים לקערה גדולה. מרסקים במעבד המזון את הבצל, הפטרוזיליה והשום ומעבירים גם אותם לקערה. מוסיפים את הביצים, פרורי הלחם, הקורנפלור והתבלינים ומערבבים היטב.
3. משמנים קלות 2 צלחות פיירקס גדולות ושטוחות, שיכולות להיכנס גם למיקרוגל וגם לטוסטר אובן. צרים בידיים רטובות כעשרים קציצות, ומחלקים אותן בין שתי הצלחות. מכניסים את הצלחת הראשונה למיקרוגל לכ-7 דקות, עד שהקציצות מתגבשות, ובינתיים מחממים את הטוסטר אובן לחום בינוני גבוה (200 מעלות). מעבירים את הקציצות לטוסטר אובן לכ-5 דקות נוספות, ובינתיים מכניסים למיקרוגל את הצלחת השניה, לאותו תהליך.
בזמן שהקציצות נאפות, מכינים את הרוטב.
רוטב:
1 בצל
2 כפות שמן זית
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
2 כוסות מים
מלח, פלפל, אבקת מרק בטעם עוף, רוטב סויה.
אופן ההכנה
1. מטגנים את הבצל בשמן הזית בתוך סיר נמוך עד להזהבה. מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים יחד עוד מספר דקות. 2.מכניסים את הקציצות לסיר, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים עוד כ15-20 דקות. (לבדוק תוך כדי בישול שכל הקציצות תהיינה מכוסות ברוטב).
** אני הייתי מוותרת על הקטע של המיקרוגל. כמו כן, הייתי מוסיפה 1-2 גזר מרוסק דק כדי להסוות את טעם הסויה.
דחוף מתכון לקיש בטטה(פשטידת בטטה)ריני=]
קוגל בטטה, גזר ותפוח עץ/ אביגייל מייזליקכלנית1אחרונה
1 כוס תפוח עץ מגורר (רצוי ג. סמיט), 1 כוס בטטה מגוררת, 1 כוס גזר מגורר
1 כוס קמח מצה
2 ביצים
1/2 כוס שמן
1 כפית מלח, 1 כפית סודה לשתיה, 1כפית קינמון, (1/2 כוס סוכר- לא הכרחי)
תבנית בגודל 26, או 2 תבניות עוגה אנגלית
הוראות: לחמם תנור לחום בינוני. לבחוש את כל הרכיבים לבלילה אחידה. להכניס לתבנית. לכסות בנייר אלומיניום ולאפות 45 דקות. להסיר נייר אלומיניום ולאפות כרבע שעה עד שהקוגל מזהיב בחום בינוני-גבוה (190).
לדעתי, הסוכר מיותר ואם מורידים אותו, אפשר להפחית את המלח לחצי כפית.
פשוט אל תטגני את הבצליהודיה מא"י
הוא נותן טעםיהודיה מא"י
אפשר לאדות בצל במעט מים במקום טיגוןכלנית1
מתכונים למרקים...אנונימי (פותח)
מתכונים למרקים זה משהו שאפשר ממש לזרום ולגוון איתו (וכל אחד מהם משנה את הטעם):
1. תשני בכל פעם את סוגי הירקות :לפעמים את כל הסוגים, לפעמים 2-3, לפעמים מה שיש במקרר...
2. גם את הירקות אפשר לחתוך לגדלים שונים : קוביות גדולות מאוד, קוביות קטנטנות, אפשר לטחון את כל הירקות אחרי הבישול.
3. תוסיפי בכל פעם תוספת אחרת לירקות: אורז, בורגול, עדשים (סוגים שונים), אפונה יבשה, שיבולת שועל, חומוס, שעועית וכו'... (אחד או יותר).
4. בכל פעם אפשר להוסיף תבלינים שונים: פפריקה, כמון, כורכום...
5. בכל פעם להוסיף סוגים שונים של ירקות ירוקים: שמיר, פיטרוזיליה, כוסברה...
לשובע ובהצלחה!
והעיקר לא להיות לחוצה, מקסימום לא יוצא טוב, ככה לומדים...
מרק פשוט בתוספת נחמדהעטרת אור
מכינים מרק ירקות לפי בחירה
אפשר להוסיף גם תירס.
ובסוף הבישול לערבב בתוכו 2 ביצים מקושקשות.
מרקם מדהים.
ואם רוצים טעם פיקנטי- מוסיפים קצת פלפל שחור\לבן.
מרקיםיהודיה מא"י
הקמח מסמיך את המרק וגורם לו להיות עשיר יותריהודיה מא"י
מממ..פרילי =]
איך מכינים שקשוקה?? זה ממש טעיםם.. אבל אנלא יודעת להכין
איך מכיניםם??
שקשוקהכלנית1
אפשר להוסיףתולעת השני
גמבה לבצל ולטגן ביחד עד להתרככות.
אבל כידוע-על טעם וריח...
אני מוסיפה קצת כורכום וזה מאוד טעים.אודי-ה
שקשוקה של טוניסאיםנחשונית
מרמומה ושקשוקה של טוניסאים שהילד שלי תמיד מבקש מהם עוד
מרכיבים:
תרסיס שמן
2
גמבות מתוקות2
פלפלים ירוקים בהירים1
תפו"א2
עגבניות בשלות1
ראש שום2
קישואים, אפשר1
פלפלון חריף, אפשר1
קופסה קטנה רסק עגבניות, אפשר (למי שאוהב יותר רוטב סמיך)תבלינים
: פלפל שחור, פפריקה מתוקה או חריפה, תלוי אם יש לכם לשון מברזל, זכוכית, צמר פלדה או קרטון ביצוע. מלח, הריסה=זה החריף של הטוניסאים, יש צנצנות של זה ברוב המכולות והרשתות.אופן ההכנה:
חותכים את הירקות לריבועים בגודל
2-3 ס"מ.מרססים את הסיר בשמן
. שמים את הירקות בסיר בשכבות בסדר הזה:גמבות, פלפלים, קישואים, תפו"א, עגבניות, שיני שום. להוסיף תבלינים והריסה למעלה.
אם מוסיפים רסק עגבניות, לערבב לפני הרתיחה או אחרי שהתקרר לגמרי לילה במקרר.
לא לערבב כשזה חם! שלא יתפוררו התפו"א. לא להוסיף מים!
לבשל עד לרתיחה עדינה
, להשגיח במיוחד שלא יישרף,להנמיך לאש קטנה ולבשל עוד
1/2 שעה מכוסה, עד שהתפו"א רכים אך לא מתפוררים.טעים עם קוסקוס
, אורז, קינואה, פסטה, פתיתים, פירה, לחם, פיתה, ביצים קשות.כדי להפוך את המרמומה לשקשוקה
:כדאי מלכתחילה לחתוך את הירקות יותר קטן, אבל לא הכרחי.
אחרי הרתיחה פותחים בסיר על המרמומה ביצים כמספר האוכלים או כמה שיש מקום בסיר. מכסים וממשיכים לבשל על אש קטנה כמו בהסבר למעלה עד שהביצים מתייצבות ומתחילות להתקשות.
שקשקוקה פשוטטה וטעימהה רצחח!!אנונימי (פותח)אחרונה
האמת שאני בשקשוקה פשוט שופכת את כל הסלטים של שבת לתוך.. כאילו כמעט את כולם P=
אני שמה מטבוחה וקוצצת בצל ומטגנת. אפשר גם עם גמבה... אני מטגנת אם זה לפעמים שיש בבית גם פטריות שמפניון חתוכות.
כשיש סלטים משבת..
אני מוסיפה את הסלט פלפלים שזה בעצם פלפלים במלא צבעים חתוכים דק אפוים בתנור מקולפים. ומוסיפה גם סלט טורקי.
את הכל מטגנת... אחרי שהכול משחים מוסיפה מעל כמה ביצים שבאלך... לא חייבים לקשקש כדי שזה יראה כמו ביצת עין.
מטגנת עוד קצת ומוציאה... עם פרוסת לחם זה פשוט ה-שילוב!!
ואם זה נראה לכם מסובך אז תדעו שאני רק בת 14 ואני עושה את זה תוך 10-15 דקות מקסימום..
זה יוצא מעוווווווווווווווווולההההההההה!!
מתכון לשומרynon.lo
שומר הוא פשוט ירק נהדרנחשוניתאחרונה
צריך: שומר נקי ושטוף, שמן זית, מלח, מיץ לימון, תפוז, מיץ תפוזים.
לחתוך כל שומר לחצי לאורכו, ואז לרוחבו כך שנוצרות "קשתות". לחתוך תפוז לחצאי עיגולים ולהוסיף לשומר. לערבב את זה עם: שמן זית, קורט מלח, מיץ לימון ומיץ תפוזים, כמויות לפי הטעם, חמוץ/מלוח/מתוק - איך שאוהבים יותר.
מרענן מאוד ונהדר עם דגים, עוף וגם כל סוג של דג / בשר על האש.
אפשר להוסיף שומר לתבנית דג / עוף וירקות אחרים, או להכין את הדג / עוף במחבת ולהוסיף ירקות: תפו"א, פלפל, גמבה, בצל, שום, ושומר. אבל ממש לא הרבה ממנו, כי טעמו נוטה להשתלט על שאר הטעמים.
כמו ירקות?חיימשוגעים!!אחרונה
אין אוכל רק בריא..... יש אוכל שמוסיפים לו מכל הסוגים...(חוץ מבשר וחלב שזה כמובן או חלב או בשר...=) ואז הוא יוצא בריא....
מחפשת מתכון לעוף עם אננסקרן2
בלי מלחיהודיה מא"י
תודה רבה! עזרת לי מאוד!קרן2
עוד מתכוןאודי-האחרונה
שמים עוף עם תפוחי אדמה במגש.
מפזרים אבקת מרק בצל + אננס + חצי מהמים של האננס.
שעה וחצי מכוסה בתנור מחומם מראש ל - 220 מעלות ואח"כ משחימים קצת בלי כיסוי.
יוצא מעולה!
בצק עליםשמחה תמיד
בורקסאני ירושלמית
יש את האפציות הרגילות עם תפו"ד +בצל מטוגן, גבינה +ביצה +קמח +תבלינים(גבינה צהובה כתוספת)
פיציות- מרדדים לעלה מורחים ברוטב פיצה מפזרים גבינה צהובה תבלינים, מגלגלים לכרוכית וחותכים לפרוסות, אופים את הפרוסות כשהצד החתוך כלפי מעלה.
אפשרות קלה וטעימה, למרוח חרדל, לפזר בצל מטוגן לסגור לגלילה, לחתוך כנ"ל, או ליצור קוראוסנים או משולשים.
ניתן ללכת על האפציה המתוקה- לפזר סוכר +קינמון/קקאו ולגלגל לכרוכית משני הכיוונים ולחתוך לעוגיות 'אוזנים' לאפות עד שמזהיב.
ניתן למלא בתפו"ע מגוררים +אגוזים סוכר וקינמון
ניתן למלא רק באגוזים וסוכר
או במילוי גבינה+סוכר+קמח +ביצה
ווכ' כיד הדמיון הטובה עליך (מילוי ירקות מוקפצים מילוי פטריות, מילוי גבינה וזיתים מילוי ריבה ואגוזים, ממרח שוקולד, ריבת חלב )וכו'
סוג של כרוכית/פשטידה מתוקה:תולעת השני
תפוחי-עץ חתוכים לקוביות קטנות (אפשר לקלף)
+שקדים קצוצים גס
+קינמון
+ציפורן (התבלין)
+ריבה כלשהי
+דבש
+אגוזי מלץ קצוצים גס
+סוכר דמררה (חום)
+טיפונת מיץ לימון
ועוד כל מיני דברים מתוקים שיש בבית.
מערבבים הכל ביחד, שמים על הבצק, מגלגלים לכרוכית שטוחה (בד"כ זה לא יוצא עגול כמו פיצות אישיות) לא חייבים לחתוך לפרוסות ולסדר על התבנית-אפשר לחתוך אחרי שמוכן.יותר נוח בתור כרוכית כשרוצים לחמם לשבת.
אופצית הפשטידה:
חותכים ריבועים מהבצק עלים ומסדרים בתוך תבנית שקעים, מכניסים כמה כפות של התערובת לבצק-יוצא כמו קאפ-קייקס (עוגות אישיות)
אפשר לאפות בתור עוגיות ...מאנדאו
משה בתיבהאודי-האחרונה
מתכונים לפסח?גב'

חזה עוף עם מלא בצלבדולחאחרונה
מכירים מתכוןעמית-טליה
איך זה יצא עם קמח מצות?
אשלח בהקדם האפשרי........פזושאחרונה
מתכונים לקינוחים לפסח>מחפשת.ענת=)
בעזר ד'!
די! החלטתי שנימאס לי מהעוגיות החנק של פסח!
עושים אותם בצורה של נשיקות אבל בת'כלס זה לא טעים!! כל הבוטנים/שקדים וגם הקוקוס כבר נמאס!
על כאן אני פותחת שרשור למכתונים לעוגיות/עוגות וקינוחים[ואל תביאו לי טישו! יש חשש שהוא מאובק בקמח הידעתם?! סתם;)]
אני אישית אשמח אם המתכונים היו ללא אפיה. כי לא רק שאין לנו תנור כשר לפסח, הוא מת[בעונותינו הרבים]
תודה מראש!
שבת שלום!
וחג פסח כשר ושמח
!
בראוניזכלנית1
רכיבים:
150 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
220 גרם סוכר (1 כוס+1 כף)
60 גרם סוכר חום בהיר דמררה (1/3 כוס)
3 ביצים בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל (אם רוצים)
85 גרם קמח מצה(2/3 כוס)
2 כפות אבקת קקאו
1 כוס אגוזי מלך קלופים וחצויים (אם רוצים)
אופן הכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (175) ומרפדים את התבנית בנייר אפיה.
2. ממיסים את החמאה והשוקולד בסיר אדים כפול עד שהם נמסים לגמרי. מעבירים לקערה גדולה,
מוסיפים את הסוכר, הביצים והוניל (אם רוצים) וטורפים עד לקבלת מרקם אחיד.
מנפים פנימה את הקמח והקקאו ומערבבים עד שנוצרת עיסה סמיכה ואחידה. יוצקים לתבנית,
מוסיפים את האגוזים (אם רוצים) ואופים 25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז הבראוניז
יוצא נקי.
יש לי יש לי!!! הכי טעים:מה זה משנה...
משרים צימוקים ביין בערך שעה שעתיים,
ממיסים שוקולד חלב/מריר/לבן לפי מה שרוצים/אוהבים...
ומערבבים ביחד ת'צימוקים והשוקולד...
מסדרים במנז'טים לוקחים עם כפית קצת מעתערובת ושמים במנז'ט קטן...
מקוה שהיה מובן...
שאלות פנו אליי...
זה נראה לי המאכל הכי הכי טעים בפסח...
ופשוט להכין...
בהצלחה!!
או ושכחתי משו קטן...מה זה משנה...
עוגת קרמבו- ה--עוגה של פסח.פלספנית
בעזהי"ת
ולמעשה, גם ה---עוגה של כל הזמן. פרווה, ללא קיטניות וללא שרויה...
המתכון:
העוגה בנויה מ-3 שכבות.
הבסיס:
5 ביצים
אינסטנט פוגינד שוקולד
6 כפות סוכר
2 כפות שמן
-----------------
מקציפים את הביצים כשהם שלמות במשך הרבה זמן- 7 דק'. מוסיפים את כל השאר- ולתנור, לבערך 30 דק' עד שזה מוכן. טורט שוקולד פשוט.
----------------
הקרם:
1 שמנת מתוקה [אפשר גם צמחית, ולהוסיף 1/2 כוס מים]
1 אינסטנט פודינג וניל
רום/קוניאק/מייפל
כפית נס קפה
--------------------
מקציפים את השמנת, ומוסיפים את כל השאר- לרום/קוניאק/מייפל אין כמות מדוייקת, שמים קצת ממש- לפי כמה שאוהבים, ואת הנס קפה ממיסים בטיפונת מים רותחים. ואח"כ מורחים את כל הקרם על הבסיס. [חשוב- לשים את הקרם רק אחרי שהבסיס התקרר כבר.]
-------------------
הציפוי:
100 גר' שוקולד מריר
3 כפות מים
3 כפות סוכר
-----------------
פשוט מאוד, ממיסים בסיר על אש קטנה [כל הזמן מערבבים], ושופכים על הקרם...
עוגה פשוטה מאוד להכנה, היא גם לא מידי משמינה- סה"כ 2 כפות שמן, בלי מרגרינה ובלי כלום.
[מתאים לתבנית עגולה, אאל"ט קוטר 24]פלספנית
אגב, ענת-פלספניתאחרונה
בעזהי"ת
את העוגת קרמבו אפילו כבר טעמת...
ווואיי..ממש באלייהודי'ה
תביאו לי את כל הדברים שאפשר לשים בטוסט חוץ מגבינה צהובה, קטשופ וזיתים.
ממש באלי
--נעמה*אחרונה
ארוחה מהירהכלנית1
אמממ אני אנסה...בתאל1
כי אני גרה בדירה -אז יוצאים הרעיונות הכי משוגעים..
הארוחת ערב הכי מושקעת שלא לקחה הרבה זמן זה פסטה מוקרמת
במחבת:מטגנים בצל, ומוסיפים את הפטריות, אחרי זה מוסיפים שמנת לבישול וקצת חלב, תבלינים לפי הטעם (מלח פלפל) ואולי חמאה אם יש ואם בא לכם (מאלתרים ממה שיש.. ) וכמובן מכינים פסטה ומערבבים ואוכלים וזה יוצא ממש טעים (אני הרגשתי במסעדה..)
ועוד משובתאל1
פיצה, פסטה, לזניה, שקשוקה, לחם עם ממרחים שונים,כפרגניסטית
טוסטים, סלט מיוחד, שניצל, טבעול, עוף
יש אחלה דבר..ארנאו
שמים פיתות בתאבון [פיתות מהמקפיא] על חום שיצאו קצת קראנצ'יות מבחוץ..לבנתיים מטגנים ביצה עין בשמן זית..מוסיפים מעל זעתר ופרוסת גבינה צהובה..[במחבת] עד שזה נמס..מכניסים לפיתה..
אחלה ארוחה..אחלה חצ'קונים..בתאבון.
סלט עוף יכול להיות מצוייןאשירתית
פשוט וקל...מה זה משנה...
להזמין פיצה...
ואם אין כסף אז...מה זה משנה...אחרונה
להכין פיצה... זה אפילו לפעמים יותר טעים...
הכי פשוט להכין עם בצק של חלות...
יש לי מתכון מעולה אם את רוצה...
פסח קרב ואיתו הבישוליםכלנית1
המתכון שלי למימרח צמחי בטעם כבד יכול להתאים גם לכאן.
שרשור נהדר. כנסו!עטרת אור
למי שלא אוכל שרויה וקיטניות אכן זה מבצע מאתגר [שלא לומר מעצבן..]
לנו בניגוד אין שום בעיה אבל אוכל לחלוק איתכם בצערכם. סתתתתתתתתתתתתתתתם!!!
כמובן במתכונים נהדרים.
למשל עוגת גבינה אפויה והמתכון לפניכם:
6 ביצים מופרדות.
מקציפים חלבונים עם 2\1 כוס סוכר.
בקערה נפרדת- מערבבים חלמונים עם
75 גרם גבינה לבנה [5\9 %]
2\1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
3 כפות קמח תפו"א
לאחד את הקצפת הביצים עם הבלילה.
להכניס לתנור מחומם מראש
7 דקות "מכת חום" [200 מעלות]
לאחר מכן 50 דקות על 180 מעלות.
לאחר מכן לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בתנר.
גם אם נראה לנו שהעועה לא אפויה או "רוקדת" זה מתיצב עם החום שיש בתנור.
מוציאים מהתנור בערך אחרי שעתיים [כשהתנור התקרר]
מצטערת על האורך- אבל רציתי לפרט סודות שעזרו לי להצליח בעוגה......
נראה לי שהכוונה ל750 גר' גבינהיהודיה מא"י
צדקת..עטרת אור
750 גר' גבינה.
העוגה מעולה לכל שבת בכל השנה .
ואז שמים קמח רגיל במקום קמח תפו"א
מימרח צמחי בטעם כבדכלנית1
3 כפות מרגרינה
2 ביצים קשות
3/4 כוס אגוזים
1 כפית מלח, קורט פלפל שחור
הוראות הכנה: לטגן בצל במרגרינה על להבה נמוכה (כ-15 דק') עד לריכוך. לרסק ביצים ואגוזים במעבד מזון. לרסק בצל. לבחוש את החומרים שנקצצו ולהוסיף תיבול. לשמור בכלי סגור במקרר (נשמר כמה ימים).
עוגת מצות (שרויה)יהודיה מא"י
חלב, מיץ ענבים, מיץ תפוזים ואפילו מיםיהודיה מא"י
ומי שלא אוכלת שרויה ולא חלבי? יש לכן רעיונות?mp4
מתכון לבראוינס לא שרויה ומתכון לבראוניס כן שרויה משצאיד
בראוניס (לא שרויה)
1 כוס שמן
4 ביצים
2 כוסות סוכר
1/2 כוס קמח תפוח אדמה
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס קקאו
1/2 שקית שוקולד ציפס
הכנה:
לחמם תנור מראש על 180 מעלות.
לערבב את כל החומרים, ולשפוך לתבנית משומנת מראש.
(גודל התבנית 9*9 - אמריקאי.)
לאפות 30 דקות .
לציפוי:
85 גר' שוקולד
2-3 כפות קפה חזק או ליקר
1/4 כוס מרגרינה (ללא מלח)
הכנה:
להמיס שוקולד וקפה עד להמסה מלאה
להוריד מהאש ולהוסיף לאט לאט מרגרינה עד להמרקם חלק
לקרר מאט לפני שמורחים על העוגה
בתאבון
בראוניס שרויה - ממש טעים:
(מתאים לעוגה 1/3 מתבנית רגילה- 9/13 )
4 כפות קקאו
2 ביצים
1 כוס סוכר
1 כפית קפה נמס
½ כוס שמן
½ כוס קמח מצה
½ כוס אגוזים
לערבב הכל ביחד להכניס לתבנית
להכניס לתנור בחום בינוני (^180 )
לאפות 25 דקות
אופציה נוספת: במקום קקאו ניתן להכניס 4 כפות קוקוס.
מצאתי שנה שעברה במתכונים נט. עוד כמה עוגות שהכל ממש טעימות (בננה, דבש...)
אם משהיא רוצה שתגיד אני הכניס גם את זה.
בבקשה תני הסבר..עטרת אור
1.לאיזה גודל של תבנית התכוונת?
2. סתם מעניין, הרי במתכון של ה"שרויה" אין מים או נוזל. למה קראת לזה שרויה?
3. את הבראוניס חותכים בעודם חמים?