אפשר לעשות את העוף או הבשר עם תפו"אאנונימי (פותח)
ואז כבר יש לך תוספת של פחמימות וגם להוסיף עוד תבשילי ירקות מבושלים/מאודים/ מוקפצים .בנוסף אם יש לך סיר פלא את יכולה להכין פשתידת תפו"א או פשתידת קישואים או אפילו פשטידת מצות על הגז בלי תנור.
דוגמא למשו ממש שווה אבל יקר- לקנות כרובית או ברוקולי של חסלט או של "בודק" לחלוט את הפרחים 2 דקות במים רותחים ואז לצפות בביצה ובקמח מצה ולטגן או רק להקפיץ כמה דקות בשמן ותוך כדי לתבל במלח ופלפל. בשתי הצורות יוצא סוף הדרך!
בלי קשר אולי שווה להשקיע כ-200 שח בטוסטר גדול יחסית ולשמור לפסח ואז אפשר להכין כל מיני דברים מעניינים ועוגות לפסח. אנחנו עשינו את זה שנה שעברה או לפני שנתיים וזה ממש משדרג לנו את החג ומקל מאד על הבישולים.
בהצלחה.
ת. אדמה, פשטידת ת. אדמה, גזר מתוק מאודה, כרוב מאודאנונימי (פותח)
פשטידת ת. אדמה במחבת (דורשת יותר שמן מאפיה וכן להפוך צד).
גזר מתוק מאודה (מים, מעט שמן וסוכר או דבש).
כרוב מאודה עם בצל וגזר מגורר.
לאחר בישול ת. אדמה להכין תערובת של שמן, פפריקה, מלח, שום או אבקת שום. לטבול כל ת. אדמה בתערובת או למרוח אותה במחבת ולבחוש. לטגן עד לקבלת ציפוי מוזהב.
אצלנוכפרגניסטית
יש תמיד בהתחלה כמו כולם, חרוסת, מרור, ביצה, כרפס (שזה חסה ותפוחי אדמה)
מנה ראשונה יש לנו תמיד דגים (או נסיכה ברוטב עגבניות או גפילטע פיש)
אחרי זה לפעמים יש מרק ירקות עם קניידלך ואטריות אבל השנה החלטנו לוותר כדי שיאכלו את העיקרית.
עיקרית יהיה 2 עופות ממולאים 1 בפטריות ובצל מטוגן והשני בבשר טחון שניהם על מצע בטטות תפו"א, בצלים ושומים.
בנוסף יהיה קוביות הודו בבצל מטוגן
גזר גמדי
סלטים: חצילים ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים, סלט עגבניות שרי וצנוברים, סלט ירקות, סלט חסה, סלט כרוב חמוץ-מתוק.
קינוח: סלט פירות ומוס שוקולד.
דג מרלוזהשמחה תמיד
תגידו.....תום בת
מישהו יודע אם צריך לבדוק חמוציות מיובשות?
אם כן, איך בודקים אותם? לא מצאתי את זה בספר של הרב וואיה.
אודה למשיבים....
מתכוןיהודיה מא"י
להשתמש כמו פצפוצי אורז.יהודיה מא"יאחרונה
אני לא בטוחה שאני מבינה אותך אבלאנונימי (פותח)
את יכולה לעשות מנה ראשונה דגיםוסלטי ירקות שונים (או מרק עוף ואפשר לשים בו חביתיות חתוכות- מביצים) אח"כ או עוף או בשר עם תפו"א, אורז (אם שקדים או אגוזים בפנים לשדרוג) ועוד איזשהוא ירק חם. ואולי מנה אחרונה משהו עם אגוזים או שקדים או פירות.
את רוצה ממש מתכונים?
מותר לך איזה תבלינים שאת רוצה? נשמח לעזור עוד אם נוכל.
בהצלחה!
אני שוב מציעה את המעקוד הטוניסאי האגדינחשונית
מעקוד מכיל 5 כלומר חצי מהמרכיבים שכתבת: עוף, מלח, תפו"א, ירקות, ביצים. וזה מתכון שהוא ארוחה שלמה: גם מנה עיקרית בשרית וגם תוספת פחמימות וגם ירקות. חגיגי טעים ומשביע. אפשר בדיעבד לותר על שאר התבלינים. זה יצא פחות מתובל ויותר אשכנזי אבל עדיין טעים. על השמן אי אפשר לותר, אבל אפשר לקצץ בכמויות.
|
מעקוד - פשטידה טוניסאית בשרית מזה טעימה חבל"ז |
|||
יש כאן שתי גירסאות לאותה פשטידה טוניסאית מדהימה - מעקוד. העתקתי את המתכונים כמו שהם מהאתרים כי גם לי עדיין אין מתכון לגמרי קבוע לזה. אבל זה כ"כ משביע וטעים, גם קר. גירסה 1: עוף חובה, עדיף בלי ירקות. מתכון של מעקוד טוניסאי אורגינל: מאת לינדה מלחי 4 ביצים 5 יחידות של תפ"א חזה עוף קטן 5 ביצים נוספות מלח פלפל שחור אבקת עוף אופן ההכנה: מבשלים את התפ"א עם ה4 ביצים עד לריכוך, שמזלג נינעץ בקלות, את החזה עוף מבשלים עם כף אבקת מרק.אחרי שהכול מוכן מועכים את התפוחים ואת הביצים גם מועכים, את החזה מפוררים לחתיכות קטנות מוסיפים את הפלפל,מלח אם יש צורך. יש שמוסיפים קורט כורכום,אני לא,מקציפים את 5 הביצים במטרפה ומוסיפים לתערובת (זה בכדי שהיה אורירי ) מחממים את התנור לחום 180 מעלות, ניתן לאפות בתבנית חד פעמי או בסיר של הג'חנון, מעבירים את העיסה לסיר אופים ומידי פעם מוסיפים מעט מהמרק של החזה שהתבשל בו. מאוד טעים ומומלץ. (תוספות: ניתן להוסיף גזר עם אפונה) אני לא מוסיפה את יתר הירקות, אבל אצל המרוקאים כן. אני טוניסאית !! http://www.amit4u.net/home/nartdetails.aspx?mCatID=10696&nartID=15847
גירסה 2: ירקות חובה, עוף אפשרות.
|
יש לי כמה רעיונותאנונימי (פותח)
א. דגים- לאפות בתנור ממש דקות ספורות מכל צד אחרי ששמים על הדג מלח ומעט שמן. תוך כדי לאדות עגבניות וכל העשבי תיבול שאת יכולה להשתמש (פטרוזיליה, כוסברה בזיליקום נחשבים תבלינים או ירקות?- אלה סתם דוגמאות אבל אפשר גם אחרים או בהתחלה לטגן שום ובצל ולהוסיף לזה את העגבניות- הריח והטעם מעולים) ואת התבשיל שנוצר לשפוך על הדגים. אם מקשטים כל מנה מלמעלה אח"כ באיזשהוא עלה ירוק זה יכול לצאת ממש יפה.
ב. מרק- כל הירקות והשורשים שאת יכולה למצוא בצירוף מלח ועוף יכולים להניב מרק ממש מוצלח.
ג. אורז אפשר לטגן בהתחלה בצל, גזר מגורר ואולי גם מעט קישואים וכבר יש לך אורז יותר מעניין בלי תבלינים.
גם אנטיספטי יכול לשדרג את הארוחה מאד עם המון צבעים וטעמים- אפשר לקלות בתנור או במחבת רק עם שמן ומלח- קישואים, פלפלים בצבעים שונים, בטטות ( בפרוסות בתנור) וחצילים (או לטגן או לטבול בשמן כל פרוסה ולאפות.) בצל,שומר ואפילו עגבניות שרי ואז ליצור קומבינציה יפה על השולחן.
בהצלחה!
מימרח צמחי בטעם כבדכלנית1אחרונה
3 כפות מרגרינה
2 ביצים קשות
3/4 כוס אגוזים
1 כפית מלח, קורט פלפל שחור
הוראות הכנה: לטגן בצל במרגרינה על להבה נמוכה (כ-15 דק') עד לריכוך. לרסק ביצים ואגוזים במעבד מזון. לרסק בצל. לבחוש את החומרים שנקצצו ולהוסיף תיבול. לשמור בכלי סגור במקרר (נשמר כמה ימים).
שאלה דחופה- בשר בנוסח סיניאני ירושלמית
אבקש את עזרתכם. אני מאד אוהבת בשר מוקפץ רך כזה שאוכלים במסעדות סיניות וברצוני להכין מנה כזו לשבת קודש הבעל"ט. העניין הוא שאינני יודעת באיזה חלק של בשר להשתמש. מרפרוף על מתכונים ברשת ראיתי כי לסגנון הטיגון הקצר מתאים נתח כמו סינטיה, פילה ואחרים אשר אין אותם כלל בכשרות מהודרת בשל בעיות ניקור הקיימות בהם.
אם כן באיזה חלק משתמשים במסעדות הכשרות למהדרין?אשמח גם למתכון...
תודה לכם! אנא ענו במהירות... השבת מתקרבת...
בשר?! או עוף?רחלקה
בשר בקראני ירושלמית
אף אחד לא יודע איך מכינים בשר בקר בנוסח סיני?אני ירושלמית
אני מכינה רק עם חזה עוףכפרגניסטית
חבל... אולי בכ"ז מישהו יודע?אני ירושלמית
להכין עם חזה עוף את יודעת?יהודיה מא"י
יהודיה תודה!!!אני ירושלמית
אכן רציתי גם מתכון ותודה לך עליו!
באמת נראה לי שאנטריקוט/ורד הצלע זה החלק שאמנם הכי מתאים מהחלקים שיש בהכשרים מהודרים. אמנם זה חלק שמן יחסית...וגם נדמה לי יקר יחסית, ואף פעם לא ניסיתי אותו ורציתי להתידע ממי שיודע באיזה חלק משתמשים במסעדות... בהנחה שגם שם הם מנסים לצאת בזול...
אולי אנסה בעז"ה לשבת באמת עם החלק הזה.. נראה אם אמצא.
תודה לך שוב על התשובה והמתכון!
ועדיין אם יש מישהו שניסה עם בשר בקר אשמח להתעדכן עם איזה חלק.
היי, אני מחפשת מתכון מטורף של עוגיות שוקולד צ'יפסאי''ה
אני חייבת מתכון מ-ע-ו-ל-ה של עוגיות שוקלד צ'יפס שיא הטעימות
אבל -שלא יהיה בזה קוואקר ו/או מרגרינה
תודה רבה 
המתכון שעל השוקולד של זה בעצמו הוא מעולה.פלפלתי
ואנחנו משתמשים שם בשמן. לא מרגרינה ויוצא טוב מאוד.
תנסי,מה יכול להיות?
אפשר להשתמש בשמן, אך להוסיף 1 כוס קמח!כלנית1
או חצי מהכמות שמן.. (?)פלפלתי
כבר עברו הרבה ערבים מאז אותו ערב חחחחאי''האחרונה
איזה קינוח יסע באוטובוס לסעודת פורים?נחשונית
בפורים אנחנו אמורים בע"ה לנסוע נסיעה ארוכה לסעודת פורים עם המשפחה. ביקשו מכל האורחים להביא רק קינוחים ולא אוכל, כי יש קייטרינג. וזה גם יהיה משלוח המנות שלנו למארחים. אנחנו כאמור ניסע נסיעה ארוכה בכמה אוטובוסים. לכן אנחנו לא יכולים להביא קינוח שצריך להיות במקרר/מקפיא. עוגות/עוגיות זה נדוש. אז אולי יש לכם רעיון? ובחייאת שיהיה משהו פשוט, אני לא טובה בהקצפות וקיפולים, אין לי זמן/סבלנות/כוח/מקום ויש לי שני קטנטנים שקופצים לי על הראש... כן, אני יודעת, אני עושה לכם חיים קשים עם השאלות שלי...
תודה ופורים שמח!
קינוח תפוחיםיהודיה מא"י
אבל עוגות ועוגיות זה הכי קל נוח ואפשרי לא?בתאל1
אכן כן וכנראה שאין מנוס...נחשוניתאחרונה
נקניקיות במקרר/במקפיאנחשונית
שנים לא הכנסנו נקניקיות הביתה. שבוע שעבר נכנעתי ועכשיו אני כבר לא זוכרת:
כמה זמן אפשר לשמור נקניקיות באריזה סגורה במקרר וכמה זמן במקפיא? ובאריזה פתוחה?
בבקשה אל תטיפו לי כמה שזה לא בריא. אני יודעת. אבל כרגע הגעתי למסקנה שזה מה שאני אתן לתת לילדים שלי בזמן הקרוב ולא לנצח. תודה.
אפשר לשמור במקפיאיהודיה מא"י
למה לא? נקניקיות זה אחלה של דבר!!בתאל1
לא בריאynon.loאחרונה
בישול ללא גלוטןnechama
מחפשת מתכון לעוףנעמונונונה
ליד התפוחי אדמה העסיסיים (בתנור) שהצעתם בשבוע שעבר...
ואולי גם איזו עוגה מהירה וטעימה...
העוף הכי טעים!רחלקה
מאדים הרבה טבעות בצל בסיר שטוח.
אח"כ מוסיפים את העוף [רבעים] ומתבלים לפי הטעם (אפשר להוסיף עלי דפנה- משפר מאוד!)
ממשיכים לבשל עד שמוכן.
בתאבון! ושבת שלום!
לא צריך להוסיף מים או משהו? וזה יוצא רך?נעמונונונה
יוצא חבל על הזמן!רחלקה
|מתכון של אמא|
אהמ.. לגבי המים- אאל"ט לא צריך להוסיף, הבצל מפריש מלא מעצמו.
לא לאנעמונונונה
עוף בקולה..יפעת1
הכי קל.. שמים את העוף בתבנית ושופכם רבע בקבוק קולה לא דיאט!!!!
להוסיף 5 כפות אבקת מרק בצל,תפו"א ובטטות..שעה בתנור עם מכסה/נייר כסף ואח"כ עוד 20 דק' בלי מכסה להשחמה..בתאבון.
אותו עניין עוף עם שזיפים או אננס משומר.
עוף שווה בהשראת טו בשבטעטרת אור
להזהיב בצל בסיר שטוח ורחב,
להוסיף חתיכות עוף,
לפזר כ-6 שזיפים יבשים ו-6 משמשים.
לטבל במעט קינמון, מעט אבקת מרק ופפריקה.
להוסיף כוס מים ולבשל על אש נמוכה.
כשנראה כי העוף התבשל להעלות את האש עד שהמים מתאדים.
יאמי....יוצא מתקתק וסמיך.
ואורז לבן משלים את הארוחה.
דחוף! את השזיפים במקום הקולה או בנוסף?nechamaאחרונה
עוף לבןיהודיה מא"י
והעוגה הכי מהירה שקיימתיהודיה מא"י
איפה..איפה..איפה..עטרת אור
איןיהודיה מא"י
2 עופות נהדרים:veredd
1. עוף ביין ופטריות- פורשים בצל לפרוסות בינוניות, מטגנים עד שנהיה שקוף זהוב, מוסיפים פטריות, ומבשלים עד שמתרכך. אז מוסיפים יין לבן, ונותנים לזה לרתוח כמה דקות ביחד, ואז מוסיפים את העוף. מכסים, ושמים על אז קטנה- יוצא פשוט מושלם!
2. עוף בתנור- שמים בקערה בצל בפרוסות בינוניות, גמבה (2 צבעים ומעלה- זה יוצר ממש יפה), כמה עגבנים שרי חצויות, מעט שמן זית, פלפל, קצת שום, מלח, דבש, ומעט רוטב צ'ילי מתוק, משרים יחד כמה שעות במקרר עם העוף, ואז שמים בתנור בערך שעה וקצת על 180 ואז מכבים את התנור ונותנים לו לספוג את הכל- טעים לאללה וממש ממש קל
הכנתי השבת את העוף בפטריות!נעמונונונה
גבינות וייןאופה.
הנה כמה-אנונימי (פותח)
כוסברה ושום- מרסקים עם מעבד מזון או בלנדר מקל בערך חצי חבילת כוסברה וחצי חבילת פטרוזיליה (צריך להוריד את רוב הגבעולים ולרסק בעיקר עלים) עם 2-4 שיני שום לפי הטעם שלכם. תוך כדי מוסיפים מלח, מעט חומץ ושמן זית עד שזה מגיע לטקסטורה שנראית לך טוב. טועמים תוך כדי ומתקנים תיבול. כמובן אפשר לעשות בכמות גדולה יותר.
עגבניות מיובשות, שום וכוסברה- יש צנצנות כאלה של "פרג" ובתוכן עגבניות מיובשות בעשבי תיבול. לוקחים כמה כפות מהתערובת הזו ומרסקים יחד עם כוסברה או פטרוזיליה, שיני שום, מלח ושמן זית. כאן צריך פחות שמן כי גם העגבניות הן עם שמן.
אפשר גם לערבב את העגבניות המיובשות עם עגבניות טריות מרוסקות ולתבל לפי הטעם- גם נחמד מאד.
טפנד- מרסקים קופסת זיתים (ממש עדיף להתאמץ ולגלען זיתים נורמליים כי בזיתים מגולענים קנויים יש הרבה פחות טעם של זיתים) עם 4 שיני שום ובערך 3 כפות צלפים ושמן זית- עד שמגיעים לטקסטורה טובה.הטפנד יכול להיות יותר מושקע עם מוסיפים כף חרדל גרגירים ומעט אורגנו אבל זה באמת לא חובה. אגב מהמטבל הזה יוצאת כמות ממש גדולה.
פסטו- עלי ריחן (ממש רק עלים לגבעולים יש טעם מר), צנוברים או אגוזים או שקדים, שום, מלח ושמן זית. מרסקים יחד ותוך כדי מוסיפים שמן עד שמגיעים לסמיכות מתאימה. טועמים ומתקנים תיבול.
כמובן שאפשר חומוס וטחינה ביתיים, טחינה ירוקה או סלט חצילים כלשהו.
גם מתבלים חלביים זה אחלה רק שאני ממש לא יודעת להכין אז אשמח מאד אם מישהו יעלה לפה כמה מתכונים...
בהצלחה רבה לכולם!
מתבלים חלבייםיהודיה מא"י
טחינה ביתיתכלנית1
קונים קופסא של טחינה. מכינים את כל הכמות ומחלקים לקופסאות קטנות. כותבים: בהשגחת הרב (שם הילד/הבעל אפשר להוסיף שקית קטנה קשורה בסרט נאה עם כמה עגבניות שרי (זהירות, לא להוסיף ותן למשלוח מוקדם מדי).
אפשר להוסיף שקית פופקורן למיקרוגל (לפני/ אחרי שפיצפצנו את הפופקורן).
אלקטרו-חנן. תוצרת הארץ. פועל מצוין.כלנית1
משלוח מנות + מתכון לאייס קפה מהמםנעמונונונה
אני החלטתי...
כנראה השנה אשלח את הצנצנת שכתבו פה עם הדגני בוקר, ולידה עוגה ובקבוק אייס קפה מהמם:
עגבניות מזדקנותמיכיה
יש לך מתכון למרק עגבניות?מיכיה
אין לי זמן למתכון מהספר, אבלאופה.
מרק עגבניות רומניכלנית1
2 כפות שמן - לטגן עם הבצל, או להוסיף למים
1 בצל גדול קצוץ
3 גזרים (1 מגורר גס ו-2 חתוכים לקוביות)
1פלפל אדום, 2 פלפל ירוק בהיר – חתוכים לרצועות
1 תפוח אדמה מחולק ל-6
1 כף אורז (לא חובה)
ראש שורש סלרי וראש פטרוזיליה מגוררים גס
כף א. מרק עוף, מלח, פלפל שחור
2 גבעולי סלרי, 2 גבעולי עלי פטרוזיליה
חצי כוס קטשופ, חצי לימון סחוט
5 ליטר מים
לבשל את הירקות, פרט לת. אדמה כחצי שעה. להוסיף ת. אדמה ולהוציא עלים. לבשל רבע שעה.
הוספה למרק - העגבניות המיותרותכלנית1אחרונה
מרק עגבניות פשוט וטעיםיהודיה מא"י
אפשר גם כדורי בשר ברוטב עגבניות טריותאופה.
עגבניות ממולאות פרווהאנונימי (פותח)
בדיוק השבוע עשיתי!
הורדתי מכל עגבניה "כובע" ושמרתי. רוקנתי את הבפנים לתוך קערה ושמרתי.
לתוך כל עגבניה הכנסתי תערובת של פטרוזיליה קצוצה, פירורי לחם, מלח, פלפל ו... נראה לי שזהו אבל בטח אפשר להוסיף תבלינים לפי טעמך. אח"כ הכנסתי לתוך כל עגבניה גם חתיכה מה"תוך" של העגבניות ששמרתי וקצת הרטבתי עם כל המים שהצטברו בכלי שבו שמרתי את הפנים של העגבניות. כיסיתי כל עגבניה ב"מכסה" והכנסתי לתנור חם עד שהיה נראה לי מוכן.
בתאבון.
נ.ב. אמרו לי שאפשר גם למלא באורז. מכינים את האורז אבל לא ממש עד שמוכן לגמרי ואז מכניסים לעגבניות ובאפיה הוא מקבל את הבישול והריכוך הסופי.
תודה על הרעיונות!מיכיה
בסוף הכנתי אתמול שקשוקה ..אבל אולי ננסה לשבת משהו יותר מורכב.
לא מדוייק, אבל בערך..רחלקהאחרונה
אופים חתיכות לחם [אפשר ומומלץ יבש] משוחים בשמן / מרגרינה..
אפשר לתבל ככל העולה על רוחכם.
יוצא נחמד.
בקלוואהרחלקה
יש שרשור בפורום ''משפחה''אופה.
תקון- פורום ''הורות''אופה.
משלוח מנות ארוחת בוקראנונימי (פותח)אחרונה
אני משתדלת לאפות חלות/ לחמניות / בורקסים
לחתוך ירקות ולסדר על מגש (פלפלים בצבעים שונים, גזר, קולורבי, מלפפונים, עגבניות שרי, מקלות סלרי, נבטים, פטריות טריות ועוד...)
לסדר מעט חומוס / טחינה בכלי קטן עם שמן זית פפריקה וזעתר
אפשר גם להכין מטבלי גבינה ומגש גבינות צהובות ומלוחות - אם כי אז כדאי להביא מספיק מוקדם בבוקר כי הסעודות פורים בדרך כלל בשריות ויש כאלא שמחכים 6 שעות בן גבינה צהובה לבשר.
אני ממליצה גם פתק יפה - לפעמים זה שווה יותר מהכל.

מעקוד - פשטידה טוניסאית 