שרשור חדש
האם יש לכם רעיונות לתפריט לליל הסדר?אנונימי (פותח)
אני מתכוונת בלי קטניות, מה אפשר להוסיף לבשר או עוף? גם בלי להשתמש בתנור! למנה הראשונה אין לי בעיה - אוכלים דגים
אפשר לעשות את העוף או הבשר עם תפו"אאנונימי (פותח)

ואז כבר יש לך תוספת של פחמימות וגם להוסיף עוד תבשילי ירקות מבושלים/מאודים/ מוקפצים .בנוסף אם יש לך סיר פלא את יכולה להכין פשתידת תפו"א או פשתידת קישואים או אפילו פשטידת מצות על הגז בלי תנור.

דוגמא למשו ממש שווה אבל יקר- לקנות כרובית או ברוקולי של חסלט או של "בודק" לחלוט את הפרחים  2 דקות במים רותחים ואז לצפות בביצה ובקמח מצה ולטגן או רק להקפיץ כמה דקות בשמן ותוך כדי לתבל במלח ופלפל. בשתי הצורות יוצא סוף הדרך! 

בלי קשר אולי שווה להשקיע כ-200 שח בטוסטר גדול יחסית ולשמור לפסח ואז אפשר להכין כל מיני דברים מעניינים ועוגות לפסח. אנחנו עשינו את זה שנה שעברה או לפני שנתיים וזה ממש משדרג לנו את החג ומקל מאד על הבישולים.

בהצלחה.

ת. אדמה, פשטידת ת. אדמה, גזר מתוק מאודה, כרוב מאודאנונימי (פותח)

פשטידת ת. אדמה במחבת (דורשת יותר שמן מאפיה וכן להפוך צד).

גזר מתוק מאודה (מים, מעט שמן וסוכר או דבש).

כרוב מאודה עם בצל וגזר מגורר.

לאחר בישול ת. אדמה להכין תערובת של שמן, פפריקה, מלח, שום או אבקת שום. לטבול כל ת. אדמה בתערובת או למרוח אותה במחבת ולבחוש. לטגן עד לקבלת ציפוי מוזהב.

אצלנוכפרגניסטית

יש תמיד בהתחלה כמו כולם, חרוסת, מרור, ביצה, כרפס (שזה חסה ותפוחי אדמה)

מנה ראשונה יש לנו תמיד דגים (או נסיכה ברוטב עגבניות או גפילטע פיש)

אחרי זה לפעמים יש מרק ירקות עם קניידלך ואטריות אבל השנה החלטנו לוותר כדי שיאכלו את העיקרית.

עיקרית יהיה 2 עופות ממולאים 1 בפטריות ובצל מטוגן והשני בבשר טחון שניהם על מצע בטטות תפו"א, בצלים ושומים.

בנוסף יהיה קוביות הודו בבצל מטוגן

גזר גמדי

סלטים: חצילים ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים, סלט עגבניות שרי וצנוברים, סלט ירקות, סלט חסה, סלט כרוב חמוץ-מתוק.

קינוח: סלט פירות ומוס שוקולד.

נשמע משהואנונימי (פותח)אחרונה

אפשר לבוא אליכם?

אבל באמת , איך את מכינה את המילוי של העוף עם הפטריות או בשר טחון?

דג מרלוזהשמחה תמיד
למישהו יש מתכון לדג מרלוזה חוץמלטגן אותו כמו שניצל או לים אותו ברוטב עגבניות?
בתנוראנונימי (פותח)אחרונה
לשים את הפילה (אפשר קפוא), להמליח, קצת מיץ לימון. מעל זה טבעות בצל וגבינה צהובה. אפשר גם לשים אורגנו. להכניס לתנור בחום רגיל עד שנראה לך שזה מוכן...
מה עושים עם פירורי לחם?אנונימי (פותח)

נשארו לנו המון המון פירורי לחם. יש מצב לעשות מזה פודינג לחם? ואם כן, אפשר לקבל מתכון? תודה!!!

תגידו.....תום בת

מישהו יודע אם צריך לבדוק חמוציות מיובשות?

אם כן, איך בודקים אותם? לא מצאתי את זה בספר של הרב וואיה.

אודה למשיבים....

לזניה בשרית.אנונימי (פותח)
נשארה לי חבילה כמעט שלמה של עלי לזניה..יש למישהו מתכון ללזניה בשרית או צמחונית כבר נמאס לי מהחלבית הרגילה...
מתכוןיהודיה מא"י
ללזניה בשרית
מכינים רוטב בולנז בשרי:
בצל גדול
שמן (רצוי שמן זית) בכמות שמספיקה לטיגון קל של הבצל
500גר' בשר טחון
170 גר' רסק עגבניות בריכוז 28 (בערך שליש קופסאת שימורים)
מים
מיץ לימון
תבלינים: שום, פלפל שחור, פפריקה מתוקה (וחריפה), כמון (חשוב)
חותכים את הבצל (איך שמתחשק), מטגנים אותו קלות עד שהוא נעשה שקוף.
מוספים את הבשר, מפוררים במזלג ומערבבים עד שהבשר משנה את צבעו
מוסיפים את שאר הדברים, מערבבים וסוגרים (חשוב מאוד לכסות, אחרת זה משפריץ כהוגן).
מבשלים את שהרוטב מגיע למידת הסמיכות הרצויה, לפחות 15דקות. מערבבים מדי פעם כדי שלא ישרף. (לשים לב כשמערבבים שלא נדבק למטה, ולקראת הסוף צריך לערבב לעיתים יותר קרובות). הרוטב צריך להיות סמיך למדי כדי שיתפס את הלזניה. שמי לב שהכמות הזאת של הרוטב מספיקה ללזניה גדולה למדי, אבל אם נשאר בטוח יהיה מי שיקפוץ על המציאה...
שמים בשכבות של עלי לזניה ורוטב, מעלי השכבה האחרונה של עלי הלזניה שמים רק רוטב בלי בשר. אפשר וממומלץ להוסיף פטריות טריות פרוסות בין השכבות של עלי הלזניה (אפשר גם משומרות).  אופים בתנור...
ואם רוצים להשקיע עוד יותר (גם בעבודה וגם במחיר):
מכינים גם רוטב בשמל פרווה:
100 ג' מרגרינה
חצי כוס קמח
מים רותחים
לפחות כוס (ורצוי יותר) תחליף חלב כלשהו (ריץקפה, קצפת צמחית, חלב סויה - רק לשים לב שמדובר בתחליף חלב לא מתוק!)
שום, פלפל לבן, מלח.
ממיסים את המרגרינה, מוסיפים את הקמח ומערבבים. מחכים שהרביכה תקציף ואז שופכים בבת אחת כוס של מים רותחים ומערבבים היטב שלא יהיו גושים. מוסיפים את תחליף החלב, תבלינים ומלח ומערבבים. ממשיכים לבשל על אש קטנה עד שמסמיך, במידת הצורך אפשר להוסיף עוד מים/תחליף חלב.
שמים עלי לזניה בתבנית, מעל רוטב בולונז, מעל פטריות חתוכות, עליהן רוטב בשמל ואז עוד שכבה של עלי לזניה. מעל השכבה האחרונה של עלי הלזניה שמים רק מהרוטב בשמל.
שמי לב שהכמות של הרוטב בשמל לא מספיקה ללזניה גדולה, כך שיתכן שתצטרכי להכין כמות כפולה.
תודה על המתכון.אנונימי (פותח)אחרונה
עברתי היום בסופר לרכוש מצרכים חסרים , אדווח בערב איך יצא.
צ'כה עזרהאנונימי (פותח)

אני צריכה לסיים את החמץ לפני פסח.. מה אפשר לעשות עם שלווה? (חטה תפוחה טבעית - בלי סוכר) תודה!

להשתמש כמו פצפוצי אורז.יהודיה מא"יאחרונה
להכין מזה עוגת פיצפוצים עם שוקולד ותמרים
דחוףאנונימי (פותח)

אני צריך להכין ארוחה רק מכמה מרכבים..

בשר, עוף, דגים, מלח, תפוחי אדמה, אורז, ירקות, שקדים, אגוזים, ביצים.

יש רעיונות?

מה הכוונה רק מכמה מרכיבים?ככה זה כל ארוחה לא?אנונימי (פותח)

נשמח לעזור ברגע שנבין את הכוונה.

רק מהמרכיבים האלה:אנונימי (פותח)

בשר, עוף, דגים, מלח, תפוחי אדמה, אורז, ירקות, שקדים, אגוזים, ביצים.

תודה

אני לא בטוחה שאני מבינה אותך אבלאנונימי (פותח)

את יכולה לעשות מנה ראשונה דגיםוסלטי ירקות שונים (או מרק עוף ואפשר לשים בו חביתיות חתוכות- מביצים)  אח"כ או עוף או בשר עם תפו"א, אורז (אם שקדים או אגוזים בפנים לשדרוג) ועוד איזשהוא ירק חם. ואולי מנה אחרונה משהו עם אגוזים או שקדים או פירות.

את רוצה ממש מתכונים?

מותר לך איזה תבלינים שאת רוצה? נשמח לעזור עוד אם נוכל.

בהצלחה!

תודה!אנונימי (פותח)

כן מתכונים ממש..

שום תבלינים רק מלח..

אני שוב מציעה את המעקוד הטוניסאי האגדינחשונית

מעקוד מכיל 5 כלומר חצי מהמרכיבים שכתבת: עוף, מלח, תפו"א, ירקות, ביצים. וזה מתכון שהוא ארוחה שלמה: גם מנה עיקרית בשרית וגם תוספת פחמימות וגם ירקות. חגיגי טעים ומשביע. אפשר בדיעבד לותר על שאר התבלינים. זה יצא פחות מתובל ויותר אשכנזי אבל עדיין טעים. על השמן אי אפשר לותר, אבל אפשר לקצץ בכמויות.

מעקוד - פשטידה טוניסאית בשרית מזה טעימה חבל"ז

יש כאן שתי גירסאות לאותה פשטידה טוניסאית מדהימה - מעקוד. העתקתי את המתכונים כמו שהם מהאתרים כי גם לי עדיין אין מתכון לגמרי קבוע לזה. אבל זה כ"כ משביע וטעים, גם קר.

גירסה 1: עוף חובה, עדיף בלי ירקות.

מתכון של מעקוד טוניסאי אורגינל: מאת לינדה מלחי

חומרים:

4 ביצים

 5 יחידות של תפ"א

חזה עוף קטן

5 ביצים נוספות

מלח

פלפל שחור

אבקת עוף

אופן ההכנה: מבשלים את התפ"א עם ה4 ביצים עד לריכוך, שמזלג נינעץ בקלות, את החזה עוף מבשלים עם כף אבקת מרק.אחרי שהכול מוכן מועכים את התפוחים ואת הביצים גם מועכים, את החזה מפוררים לחתיכות קטנות מוסיפים את הפלפל,מלח אם יש צורך. יש שמוסיפים קורט כורכום,אני לא,מקציפים את 5 הביצים במטרפה ומוסיפים לתערובת (זה בכדי שהיה אורירי ) מחממים את התנור לחום 180 מעלות, ניתן לאפות בתבנית חד פעמי או בסיר של הג'חנון, מעבירים את העיסה לסיר אופים ומידי פעם מוסיפים מעט מהמרק של החזה שהתבשל בו. מאוד טעים ומומלץ.

(תוספות: ניתן להוסיף גזר עם אפונה) אני לא מוסיפה את יתר הירקות, אבל אצל המרוקאים כן. אני טוניסאית !!

http://www.amit4u.net/home/nartdetails.aspx?mCatID=10696&nartID=15847

 

גירסה 2: ירקות חובה, עוף אפשרות.

מעקוד - פשטידה טוניסאית  17/5/2004 08:12
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים .

1 כף מרגרינה
1 כוס גזר ואפונה,מקופסת שימורים,שטופים ומסוננים(אפשר כמובן לבשל גזר ואפונה לחוד.)

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

7 ביצים טרופות
3 ביצים קשות
מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כורכום

3 כפות גדושות קמח תופח,או רגיל מעורב ב1/2 כפית אבקת אפיה.
2 כפות שמן לזילוף.
אופציה-רצועות עוף קטנות,מעוף שבושל במרק.
ההכנה-
מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם רכים.מסננים,ומחזירים לסיר ,ללא מים,ומיבשים על להבה נמוכה.
מעבירים לקערה,ומועכים אותם עם כף המרגרינה,במועך תפוחי אדמה או במזלג.
מוסיפים את התבלינים,האפונה והגזר, הביצים הקשות,חתוכות לקוביות קטנות.,ואת הקמח.מערבבים.
טורפים את הביצים הטריות,ומוסיפים לתערובת.מערבבים בעדינות.טועמים ומתקנים תיבול.
מחממים תנור לחום בינוני -גבוה-בערך 190 מעלות,או יותר,תלוי בתנור.
מעבירים את התערובת לתבנית פיירקס מרובעת בינונית,משומנת היטיב,או לתבנית קפיץ 26,מרופדת בניר אפיה משומן.
מטפטפים למעלה את השמן,על פני כל המעקוד.
אופים במשך שעה,או עד שמזהיב היטיב.מחכים רבע שעה לפני שפורסים.אם המעקוד אפוי בתבנית קפיץ,יש להפוך אותו על צלחת הגשה.
מגישים חם או פושר.

וזה נקרא אצל המרוקאים מחאמר,
והם מכינים ללא הביצים הקשות.
מקור-זברה,לפי גיסתה.

http://www.matkonim.net/forum/2004/viewmsg.asp?msg=5917

יש לי כמה רעיונותאנונימי (פותח)

א. דגים- לאפות בתנור ממש דקות ספורות מכל צד אחרי ששמים על הדג מלח ומעט שמן. תוך כדי לאדות עגבניות וכל העשבי תיבול שאת יכולה להשתמש (פטרוזיליה, כוסברה בזיליקום נחשבים תבלינים או ירקות?- אלה סתם דוגמאות אבל אפשר גם אחרים או בהתחלה לטגן שום ובצל ולהוסיף לזה את העגבניות- הריח והטעם מעולים) ואת התבשיל שנוצר לשפוך על הדגים. אם מקשטים כל מנה מלמעלה אח"כ באיזשהוא עלה ירוק זה יכול לצאת ממש יפה.

ב. מרק- כל הירקות והשורשים שאת יכולה למצוא בצירוף מלח ועוף יכולים להניב מרק ממש מוצלח.

ג. אורז אפשר לטגן בהתחלה בצל, גזר מגורר ואולי גם מעט קישואים וכבר יש לך אורז יותר מעניין בלי תבלינים.

גם אנטיספטי יכול לשדרג את הארוחה מאד עם המון צבעים וטעמים- אפשר לקלות בתנור או במחבת רק עם שמן ומלח- קישואים, פלפלים בצבעים שונים, בטטות  ( בפרוסות בתנור) וחצילים (או לטגן או לטבול בשמן כל פרוסה ולאפות.) בצל,שומר ואפילו עגבניות שרי ואז ליצור קומבינציה יפה על השולחן.

בהצלחה!

מימרח צמחי בטעם כבדכלנית1אחרונה
3 בצל בינוני קצוץ       
3 כפות מרגרינה
2 ביצים קשות
3/4 כוס אגוזים
1 כפית מלח, קורט פלפל שחור
הוראות הכנה: לטגן בצל במרגרינה על להבה נמוכה (כ-15 דק') עד לריכוך. לרסק ביצים ואגוזים במעבד מזון. לרסק בצל. לבחוש את החומרים שנקצצו ולהוסיף תיבול. לשמור בכלי סגור במקרר (נשמר כמה ימים).
שאלה דחופה- בשר בנוסח סיניאני ירושלמית

אבקש את עזרתכם. אני מאד אוהבת בשר מוקפץ רך כזה שאוכלים במסעדות סיניות וברצוני להכין מנה כזו לשבת קודש הבעל"ט. העניין הוא שאינני יודעת באיזה חלק של בשר להשתמש. מרפרוף על מתכונים ברשת ראיתי כי לסגנון הטיגון הקצר מתאים נתח כמו סינטיה, פילה ואחרים אשר אין אותם כלל בכשרות מהודרת בשל בעיות ניקור הקיימות בהם.

אם כן באיזה חלק משתמשים במסעדות הכשרות למהדרין?אשמח גם למתכון...

תודה לכם! אנא ענו במהירות... השבת מתקרבת...

בשר?! או עוף?רחלקה
אף אחד לא יודע איך מכינים בשר בקר בנוסח סיני?אני ירושלמית
אני מכינה רק עם חזה עוףכפרגניסטית
חבל... אולי בכ"ז מישהו יודע?אני ירושלמית
להכין עם חזה עוף את יודעת?יהודיה מא"י
זה צריך להיות אותו דבר, רק שהבשר צריך להתבשל יותר זמן מאשר חזה עוף.
תחתכי אותו לקוביות קטנות או רצועות דקות, אבל שלא יהיו חתיכות גדולות, ושהחתיכות יהיו כמה שיותר שוות. כדאי גם לקמח קצת את הבשר לפני שמכניסים לסיר, זה צריך לעזור לו לשמור על עסיסיות
אני יודעת שיש גם בכשרויות מהודרות בשר שמתאים לבישול מהיר. אנטריקוט מתאים כמדומני, וגם ורד הצלע, ושניהם אני יודעת שיש גם בכשרויות מהודרות. את יכולה פשוט לגשת לסופר ולהסתכל על הבשר שיש שם. אם את קונה קפוא, כתוב בדר"כ על האריזה למה הבשר מתאים. תחפשי משהו שמתאים לשניצלים או לאוכל סיני... ואם את קונה טרי (גם יוצא הרבה יותר טוב, אבל בדר"כ יותר יקר) תשאלי את הקצב.
ולמקרה שאת לא יודעת איך מכינים מוקפץ עם עוף:
בצל
פלפל בכל מיני צבעים
גזר
שעועית ירוקה
תירס
פטריות
שמן זית
שום, פלפל לבן וזנגביל
רוטב סויה.
אלו הירקות שאני משתמשת בהם, אבל אפשר להוסיף/לשנות לפי הטעם האישי שלך.
חותכים את כל הירקות לרצועות.
מחממים שמן בווק או מחבת גדולה ועמוקה.
מוסיפים את הבצל ומערבבים עד שהוא נהיה שקוף.
מוסיפים את הפלפל והגזר, ומערבבים עד שהגזר מתרכך קצת.
מוסיפים את השעועית, התירס, הפטריות והבשר.
מתבלים, ומוסיפים רוטב סויה
להמשיך לערבב עד שהבשר מוכן, ולהוריד מיד מהאש.
אם רוצים להוסיף למנה אטריות, צריך לבשל אותם מראש, ולהוסיף ביחד עם הבשר.
אם משתמשים פטריות טריות, מוסיפים אותם רק אחרי הרוטב סויה.
לא כדאי להכין כמות גדולה בבת אחת, לא יותר מ4 מנות. אם את צריכה יותר תכיני בנגלות.
קחי בחשבון שזאת מנה שחימום נוסף לא עושה לה טוב, לכן הייתי מציעה להכין אותה רק קרוב לשבת ולשמור חם.
ודבר אחרון וחשוב - קחי את המתכון שלי בבקשה בערבון מוגבל, לא ראיתי אותו בשום מקום, זה פשוט התאמה של המתכון שלי לעוף מוקפץ. אני לא יודעת עם אין עוד טריק עם בשר ששומר עליו רך. אבל אם לא תנסי לא תדעי.
מקווה שיכולתי לעזור

יהודיה תודה!!!אני ירושלמית

אכן רציתי גם מתכון ותודה לך עליו!

באמת נראה לי שאנטריקוט/ורד הצלע זה החלק שאמנם הכי מתאים מהחלקים שיש בהכשרים מהודרים. אמנם זה חלק שמן יחסית...וגם נדמה לי יקר יחסית, ואף פעם לא ניסיתי אותו ורציתי להתידע ממי שיודע באיזה חלק משתמשים במסעדות... בהנחה שגם שם הם  מנסים לצאת בזול...

אולי אנסה בעז"ה לשבת באמת עם החלק הזה.. נראה אם אמצא.

תודה לך שוב על התשובה והמתכון!

ועדיין אם יש מישהו שניסה עם בשר בקר אשמח להתעדכן עם איזה חלק.

אני הייתי חותכת את הבשר לחתיכות בגודל המתאיםאנונימי (פותח)אחרונה

ואז מבשלת אותו בערך שעה-שעתיים מכוסה במים (או חצי שעה בסיר לחץ- אחרי שמתחיל הלחץ) לפני הכנת המוקפץ, כי הקפצה זה ממש מעט זמן אם רוצים שהירקות ישארו פריכים. לחתיכות חזה עוף זה ממש מספיק אבל בשר בקר- לא ממש.

מלא בהצלחה ותספרי איך יצא!

היי, אני מחפשת מתכון מטורף של עוגיות שוקולד צ'יפסאי''ה

אני חייבת מתכון מ-ע-ו-ל-ה של עוגיות שוקלד צ'יפס שיא הטעימות

אבל -שלא יהיה בזה קוואקר ו/או מרגרינה

תודה רבה

המתכון שעל השוקולד של זה בעצמו הוא מעולה.פלפלתי

ואנחנו משתמשים שם בשמן. לא מרגרינה ויוצא טוב מאוד.

תנסי,מה יכול להיות?

אפשר להשתמש בשמן, אך להוסיף 1 כוס קמח!כלנית1
או חצי מהכמות שמן.. (?)פלפלתי
ונראה לי שאני פעם השתמשתי כמו שכתוב רק המרתי לשמן ויצא אחלה.
כבר עברו הרבה ערבים מאז אותו ערב חחחחאי''האחרונה
אני עדיין מחכה למתכון המפוצץ של אמא שלך חחחחחח
איזה קינוח יסע באוטובוס לסעודת פורים?נחשונית

    בפורים אנחנו אמורים בע"ה לנסוע נסיעה ארוכה לסעודת פורים עם המשפחה. ביקשו מכל האורחים להביא רק קינוחים ולא אוכל, כי יש קייטרינג. וזה גם יהיה משלוח המנות שלנו למארחים. אנחנו כאמור ניסע נסיעה ארוכה בכמה אוטובוסים. לכן אנחנו לא יכולים להביא קינוח שצריך להיות במקרר/מקפיא. עוגות/עוגיות זה נדוש. אז אולי יש לכם רעיון? ובחייאת שיהיה משהו פשוט, אני לא טובה בהקצפות וקיפולים, אין לי זמן/סבלנות/כוח/מקום ויש לי שני קטנטנים שקופצים לי על הראש...   כן, אני יודעת, אני עושה לכם חיים קשים עם השאלות שלי...  

תודה ופורים שמח!   

קינוח תפוחיםיהודיה מא"י
חותכים תפוחים, מוספים סוכר (חום), קינמון וקצת קמח תירס/תפו"א. עם רוצים להשקיע - שברי שוקולד/שוקולד ציפס'.
שמים בתבנית עמוקה (עדיף פיירקס), אופים 10 דקות בחום בינוני- גבוה.
מערבבים שברי אגוזים, גרנולה, ודבש ופירורי בצק (פירורי בצק עושים לפי יחס החומרים הבא - כוס סוכר (חום), כוס קמח, ושליש כוס שמן (70 מ"ל), ומערבבים את הכל)
מפזרים מעל התפוחים ואופים בחום גבוה עד שמזהיב.
מגישים את זה חם, לכן צריך לבדוק אם תהיה אפשרות לחמם את זה לפחות קצת לפני ההגשה, למרות שזה טעים גם קר.
זה גם הולך יופי עם גלידה. אולי אפשר לתאם עם קרוב משפחה אחר שמגיע מקרוב.
לגבי הכמויות - פרורי הבצק, צריכים להיות בערך שווים לכמות של האגוזים והגרנולה, וכל השכבה הזאת צריכה להיות בין חצי לשליש מהכמות של התפוחים. הכמויות של הסוכר והקינמון וכו' - לפי הטעם האישי.

אבל עוגות ועוגיות זה הכי קל נוח ואפשרי לא?בתאל1
אכן כן וכנראה שאין מנוס...נחשוניתאחרונה
נקניקיות במקרר/במקפיאנחשונית

שנים לא הכנסנו נקניקיות הביתה. שבוע שעבר נכנעתי ועכשיו אני כבר לא זוכרת:

כמה זמן אפשר לשמור נקניקיות באריזה סגורה במקרר וכמה זמן במקפיא? ובאריזה פתוחה? 

בבקשה אל תטיפו לי כמה שזה לא בריא. אני יודעת. אבל כרגע הגעתי למסקנה שזה מה שאני אתן לתת לילדים שלי בזמן הקרוב ולא לנצח.   תודה.

אפשר לשמור במקפיאיהודיה מא"י
גם חבילה פתוחה, וגם חבילה סגורה, ואפשר לשמור בכיף חצי שנה ואולי אפילו יותר.
רק לא להפשיר ולהקפיא שוב.
למה לא? נקניקיות זה אחלה של דבר!!בתאל1
לא בריאynon.loאחרונה
חחח סתם!!

בישול ללא גלוטןnechama
יש לי 2 ספרי בישול ללא גלוטן באנגלית. אני כבר לא זקוקה להם, אשמח למסור למי שזקוק! פנו אלי במסר אישי
מחפשת מתכון לעוףנעמונונונה

ליד התפוחי אדמה העסיסיים (בתנור) שהצעתם בשבוע שעבר...

ואולי גם איזו עוגה מהירה וטעימה...

העוף הכי טעים!רחלקה

מאדים הרבה טבעות בצל בסיר שטוח.

אח"כ מוסיפים את העוף [רבעים] ומתבלים לפי הטעם (אפשר להוסיף עלי דפנה- משפר מאוד!)
ממשיכים לבשל עד שמוכן.

בתאבון! ושבת שלום!

לא צריך להוסיף מים או משהו? וזה יוצא רך?נעמונונונה
יוצא חבל על הזמן!רחלקה

|מתכון של אמא|

אהמ.. לגבי המים- אאל"ט לא צריך להוסיף, הבצל מפריש מלא מעצמו.

לא לאנעמונונונה
סליחה... את התפוחי אדמה הכנתי לשבת שעברה, בא לי משהו אחר. אז אנא מתכונים! גם לתוספת ליד העוף.
עוף בקולה..יפעת1

הכי קל.. שמים את העוף בתבנית ושופכם רבע בקבוק קולה לא דיאט!!!!

להוסיף 5 כפות אבקת מרק בצל,תפו"א ובטטות..שעה בתנור עם מכסה/נייר כסף ואח"כ עוד 20 דק' בלי מכסה להשחמה..בתאבון.

אותו עניין עוף עם שזיפים או אננס משומר.

עוף שווה בהשראת טו בשבטעטרת אור

להזהיב בצל בסיר שטוח ורחב,

להוסיף חתיכות עוף,

לפזר כ-6 שזיפים יבשים ו-6 משמשים.

לטבל במעט קינמון, מעט אבקת מרק ופפריקה.

להוסיף כוס מים ולבשל על אש נמוכה.

כשנראה כי העוף התבשל להעלות את האש עד שהמים מתאדים.

יאמי....יוצא מתקתק וסמיך.

ואורז לבן משלים את הארוחה.

דחוף! את השזיפים במקום הקולה או בנוסף?nechamaאחרונה
עם המיץ או בלי?
עוף לבןיהודיה מא"י
מתכון קצת שונה מהעוף הרגיל, שילדים במיוחד אוהבים.
אני קצת חלשה בכמויות, אבל אני מקווה שתסתדרי.
מבשלים עוף, - כרעיים/ירכיים/עוף שלם במים, עד שהוא ממש מתפורר.
מוצאים מהמים, ומפרקים לחתיכות קטנות. זורקים את העור והעצמות.
ממסים בסיר בערך חצי חבילה מרגרינה (עדיף בטעם חמאה), ומוסיפים בערך שליש כוס קמח, כך שנוצרת רביכה.
מטגנים עוד רגע את הקמח, כך שהכל מקציפים ואז מוספים כוס ממי הבישול של העוף. מערבבים טוב ומוסיפים עוד ממי הבישול. אם את רוצה להשקיע, מוסיפים גם תחליף חלב כלשהו. מתבלים בשום ופלפל לבן.
ממשיכים לבשל/מוסיפים עוד מים עד שנוצר רוטב סמיך. 
מערבבים את העוף עם הרוטב.

ובכלל עוף מהיר בתנור בלי עם המון גיוונים. - 
העיקרון הוא כזה, מכינים רוטב, איזה שמתחשק, מסדרים את העוף בכלי חסין חום עם מכסה, שופכים מעל את הרוטב, אופים 20-30 ד' פתוח ב200 מעלות ועוד 30-50 דקות סגור ב160 מעלות.
דוגמאות לרטבים:
רוטב עגבניות עם חרדל, יין ודבש תמרים. תיבול שום, פפריקה ופלפל.
להתעצל - רוטב ברביקו מוכן.
פטריות ורוטב סויה
דבש ופירות יבשים (או בלי פירות יבשים)
מיץ תפוזים, בתוספת קליפות תפוזים, וכן הלאה.
זמני האפיה תלוים בתנור שלך ובגודל החתיכות של העוף.
והעוגה הכי מהירה שקיימתיהודיה מא"י
4 כוסות קמח
3 כוסות סוכר
2/3 כוס קקאו
3 כפיות סודה לשתיה.
לערבב טוב שלא יהיו גושים.

2/3 כוס שמן
3 כפות חומץ
3 כוסות מים
ואפשר להוסיף: תמצית וניל, תמצית רום, קצת יין, ליקר, אגוזים, צימוקים, שוקולד ציפס...
לערבב את הכל טוב, לאפות 40 דקות בחום 180 מעלות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
המתכון מתאים לתבנית גדולה של התנור.
איפה..איפה..איפה..עטרת אור
הביצים??
איןיהודיה מא"י
זה כל הרעיון של המתכון הזה...
לכל מי שחשבה שכשהיא נתקעה בלי ביצים אי אפשר להכין עוגה...
2 עופות נהדרים:veredd

1. עוף ביין ופטריות- פורשים בצל לפרוסות בינוניות, מטגנים עד שנהיה שקוף זהוב, מוסיפים פטריות, ומבשלים עד שמתרכך. אז מוסיפים יין לבן, ונותנים לזה לרתוח כמה דקות ביחד, ואז מוסיפים את העוף. מכסים, ושמים על אז קטנה- יוצא פשוט מושלם!

2. עוף בתנור- שמים בקערה בצל בפרוסות בינוניות, גמבה (2 צבעים ומעלה- זה יוצר ממש יפה), כמה עגבנים שרי חצויות, מעט שמן זית, פלפל, קצת שום, מלח, דבש, ומעט רוטב צ'ילי מתוק, משרים יחד כמה שעות במקרר עם העוף, ואז שמים בתנור בערך שעה וקצת על 180 ואז מכבים את התנור ונותנים לו לספוג את הכל- טעים לאללה וממש ממש קל

 

הכנתי השבת את העוף בפטריות!נעמונונונה
מעולה! תודה.
אוזני המן ללא גלוטן..צליאקית
יש פה למישו רעיון בשבילי?
אני צריכה לדבר איתך על זה ...פלפלתי
לאמא שלי היה מה לומר על זה..
מוצרי מאפה ללא גלוטןnechamaאחרונה
יש הרבה שיוצאים טעים בבית, אבל אוזני המן ודברים עם בצק פריך אף פעם לא יצאו לי טוב. עדיף לקנות- אמנם יקר אבל זה פעם בשנה...
מה דעתכן?אנונימי (פותח)

בא לי לאפות עוגיות מלוחות למשלוחי מנות.מה לדעתכן אפשר לצרף לזה שיילך טוב יחד? ולא דברים מסובכים מדי בבקשה...

גבינות וייןאופה.
לא ממש זול, אבל אם זה משלוח גדול, ובמילא התכוונת להוסיף יין, אז זה בסדר.
מתבלים פשוטים בקופסאות קטנותאנונימי (פותח)

די זול וקל להכין בבת אחת הרבה ורק לחלק לקופסאות. אם ממש רוצים להשקיע אפשר לקנות "קברטים" חד פעמיים  ולשים בכל חלק מתבל ובאמצע את העוגיות.  

בהצלחה וספרי לנו מה עשית בסוף

תודה על הרעיונות בנות...אנונימי (פותח)
אעדכן אתכן איך היה
אה נזכרתי..אנונימי (פותח)
מגרונאית,יש לך אולי רעיונות ומתכונים למטבלים נחמדים?
הנה כמה-אנונימי (פותח)

כוסברה ושום- מרסקים עם מעבד מזון או בלנדר מקל בערך חצי חבילת כוסברה וחצי חבילת פטרוזיליה (צריך להוריד את רוב הגבעולים ולרסק בעיקר עלים) עם 2-4 שיני שום לפי הטעם שלכם. תוך כדי מוסיפים מלח, מעט חומץ ושמן זית עד שזה מגיע לטקסטורה שנראית לך טוב. טועמים תוך כדי ומתקנים תיבול. כמובן אפשר לעשות בכמות גדולה יותר.

עגבניות מיובשות, שום וכוסברה- יש צנצנות כאלה של "פרג" ובתוכן עגבניות מיובשות בעשבי תיבול. לוקחים כמה כפות מהתערובת הזו ומרסקים יחד עם כוסברה או פטרוזיליה, שיני שום, מלח ושמן זית. כאן צריך פחות שמן כי גם העגבניות הן עם שמן.

אפשר גם לערבב את העגבניות המיובשות עם עגבניות טריות מרוסקות ולתבל לפי הטעם- גם נחמד מאד.

טפנד- מרסקים קופסת זיתים (ממש עדיף להתאמץ ולגלען זיתים נורמליים כי בזיתים מגולענים קנויים יש הרבה פחות טעם של זיתים) עם 4  שיני שום ובערך 3 כפות צלפים ושמן זית- עד שמגיעים לטקסטורה טובה.הטפנד יכול להיות יותר מושקע עם מוסיפים כף חרדל גרגירים ומעט אורגנו אבל זה באמת לא חובה. אגב מהמטבל הזה יוצאת כמות ממש גדולה.

פסטו- עלי ריחן (ממש רק עלים לגבעולים יש טעם מר), צנוברים או אגוזים או שקדים, שום, מלח ושמן זית. מרסקים יחד ותוך כדי מוסיפים שמן עד שמגיעים לסמיכות מתאימה. טועמים ומתקנים תיבול.

כמובן שאפשר חומוס וטחינה ביתיים, טחינה ירוקה או סלט חצילים כלשהו.

גם מתבלים חלביים זה אחלה רק שאני ממש לא יודעת להכין  אז אשמח מאד אם מישהו יעלה לפה כמה מתכונים...

בהצלחה רבה לכולם!

תודה רבה מגרונאית!אנונימי (פותח)
י
מתבלים חלבייםיהודיה מא"י
מגרואנית לבקשתך:
העסק הוא פשוט מאוד כי מטבלים חלביים זה בעצם גבינה עם...
שום ושמיר (או רק שום) 
זעתר ושמן זית
בצל מטוגן
זיתים חתוכים קטן
עגבניות מיובשות
פלפלים קלויים
סלמון מעושן ופפריקה (מושקע כהגון במחיר...)
אבקת מרק פטריות או פטריות מיובשות מרוסקות
ביסלי מרוסק
וכיד הדמיון הטובה
כשמשתמשים בשום, יש שתי אפשרויות. אפשרות אחת לקחת שן שום גדולה, לחתוך אותה ל4 ולהכניס לגבינה, אחרי יום יש לה טעם נהדר של שום. אפשרות שניה להשתמש בשום גבישי, אבל בשום פנים ואופן לא באבקת שום!!! פשוט אין לה מספיק טעם. וצריך  לשים לב שגם כשמוסיפים שום גבישי אחרי יום יש טעם חזק יותר של שום.
כשמשתמשים בזעתר - עדיף זעתר טרי למי שיש או זעתר טהור (100% תבלין טהור) ולא התערובת שמוכרים בדרך כלל.
כל  מטבלי הגבינה יצאו טוב יותר אם במקום להשתמש בסתם גבינה משתמשים בחבילה גבינה מעורבבת עם חצי חבילה של שמנת חמוצה. וגם תוספת של קצת מלח מחזקת את הטעם (לא להוסיף לגבינה עם אבקת מרק או ביסלי)


תודה גם לך!אנונימי (פותח)אחרונה
טחינה ביתיתכלנית1

קונים קופסא של טחינה. מכינים את כל הכמות ומחלקים לקופסאות קטנות. כותבים: בהשגחת הרב (שם הילד/הבעל אפשר להוסיף שקית קטנה קשורה בסרט נאה עם כמה עגבניות שרי (זהירות, לא להוסיף ותן למשלוח מוקדם מדי).

אפשר להוסיף שקית פופקורן למיקרוגל (לפני/ אחרי שפיצפצנו את הפופקורן).

קומקום חשמלי מומלץאנונימי (פותח)

שלום לכולם,

הקומקום החשמלי שלנו הלך פייפן....

אנו רוצים לקנות אחד חדש ומחפשים אם יש דגם מומלץ זול ואיכותי..

(..כן כן אני יודעת..אין כזה דבר זול ואיכותי...אבל אולי בכל זאת יש מציאות...)

תודה

חצאית

אלקטרו-חנן. תוצרת הארץ. פועל מצוין.כלנית1
לא כדאי להתפתות לקנות קומקומים זולים של 40 ש"ח שלא מכירים.
אלקטרו חנן הוא מעולהאנונימי (פותח)אחרונה
אבל חשוב לקנות את ההוא שקצת זוויתי בצורה שלו ולא את המעוגל. כמה שזה נשמע מצחיק המרובעים- המיושנים יותר החזיקו אצלנו הרבה יותר טוב באופן מפתיע.
גמד גמד השמיע קול..אנונימי (פותח)
עושים אצלנו משחק הגמד והענק (כמו בבי"ס..) מאדר עד פורים ,שאז מבאים משלוח מנות .

יש למישהו רעיון מה אפשר להביא? אני רוצה לא להביא סתם דברים, אלא שהם יתקשרו אחד לשני ולמשלוח מנות שבסוף.

תודה מראש

משלוח מנות + מתכון לאייס קפה מהמםנעמונונונה

אני החלטתי...

כנראה השנה אשלח את הצנצנת שכתבו פה עם הדגני בוקר, ולידה עוגה ובקבוק אייס קפה מהמם:

להכפיל את הכמות:
 
חצי כוס מים רותחים
2 כפות קפה
חצי שקית סוכר וניל
רבע כוס סוכר
 
את הנ"ל לערבב היטב בבקבוק גדול, עדיף עם פיה גדולה.
 
2 כפות פודינג שוקולד
חצי שקית חלב
 
לערבב את הפודינג עם קצת חלב למניעת גושים, את שאר החלב לשפוך לבקבוק ואז את הפודינג המעורבב.
 
לערבב היטב,
להקפיא
כל שעתיים להוציא ולנער חזק שיהיה ברד
 
תנסו.
אולי תהיו מהמאושרים שיקבלו ממני משלוח...?
עגבניות מזדקנותמיכיה
יש למשהו רעיון מה אפשר לעשות עם מגירה מלאה עגבניות זקנות, חוץ ממטבוחה?
עוד עם עגבניותאנונימי (פותח)

 

מרק עגבניות, פסטה ברוטב עגבניות (ולא רסק!!!), שקשוקה וכו' וכו'...

 

יש לך מתכון למרק עגבניות?מיכיה
תודה!!
אין לי זמן למתכון מהספר, אבלאופה.
בערך ככה:
לחצות את העגבניות לרוחב, להוציא את הגרעינים ולשים עם הצד ההפוך על תבנית. להכניס לגריל בתנור עד שהקליפה ממש שחורה. לצבוט ולהוריד את הקליפה כשהעגבניות עוד חמות. 
לחתוך לחם לקוביות גדולות, להקפיץ עם מעט שמן זית ושום כתוש, לאפות להשחמה.
לטגן בצל בסיר, להוסיף את העגבניות ולמעוך אותן. להוסיף רסק עגבניות, הלחם הנ''ל (לשמור כמה חתיכות להוספה כקרוטונים), מעט טימין, אורגנו, פלפל שחור, ומים כמעט לכיסוי. 
לבשל כחצי שעה על אש קטנה. לטחון הכל, להחזיר לסיר ולחמם. 
להוסיף מלח לפי הטעם.
אם העגבניות חמוצות מדי- להוסיף מעט סוכר, עדיף סוכר חום.

עצה קטנה- להריח, ולטעום/ללקק מיץ מכל עגבניה כדי לוודא שהיא לא מקולקלת!!!
מרק עגבניות רומניכלנית1

2 כפות שמן - לטגן עם הבצל, או להוסיף למים 

1 בצל גדול קצוץ

3 גזרים (1 מגורר גס ו-2 חתוכים לקוביות)

1פלפל אדום, 2 פלפל ירוק בהיר – חתוכים לרצועות

1 תפוח אדמה מחולק ל-6

1 כף אורז (לא חובה)

ראש שורש סלרי וראש פטרוזיליה מגוררים גס

כף א. מרק עוף, מלח, פלפל שחור

2 גבעולי סלרי, 2 גבעולי עלי פטרוזיליה
חצי כוס קטשופ, חצי לימון סחוט

5 ליטר מים

לבשל את הירקות, פרט לת. אדמה כחצי שעה. להוסיף ת. אדמה ולהוציא עלים. לבשל רבע שעה.

הוספה למרק - העגבניות המיותרותכלנית1אחרונה
המקום נגמר והנה ההמשך: במקום הקטשופ המוצע השתמשתי בעגבנית קלופות וקצוצות. יצא טעים מאד. ניתן להוסיף מעט סוכר אם העגבניות אינן מספיק בשלות.
מרק עגבניות פשוט וטעיםיהודיה מא"י
חותכים בצל לקוביות (שמים בצל לפי הטעם האישי) מטגנים אותו רק עד שנהיה שקוף, עדיף בשמן זית.
בנתיים מתחילים לחתוך את העגבניות, כשהבצל נהיה שקוף מוסיפים את העגבניות ומים לכיסוי +
תיבול: שום (אפשר טרי), פלפל שחור, אורגנו, ביזילקום, מיץ לימון ומלח.
אם רוצים מוספים קצת גריסי פנינה/אורז מלא.
מבשלים בערך חצי שעה (אם מוסיפים גריסים או אורז אז עד שהם מוכנים)

ועצה - אם שומרים את העגבניות על העוקץ שלהם (הפוכות) הן נשמרות טוב יותר
עגבניות מיובשותאנונימי (פותח)

אין לי את המתכון כרגע

אבל העיקרון:

לחצות אותן לרוחב, לפזר מלח ולהכניס לתנור

השימוש טוב לגבינה ביתית, למאפים, בישולים ועוד

אפשר גם כדורי בשר ברוטב עגבניות טריותאופה.
עגבניות ממולאות פרווהאנונימי (פותח)

בדיוק השבוע עשיתי!

הורדתי מכל עגבניה "כובע" ושמרתי. רוקנתי את הבפנים לתוך קערה ושמרתי.

לתוך כל עגבניה הכנסתי תערובת של פטרוזיליה קצוצה, פירורי לחם, מלח, פלפל ו... נראה לי שזהו אבל בטח אפשר להוסיף תבלינים לפי טעמך. אח"כ הכנסתי לתוך כל עגבניה גם חתיכה מה"תוך" של העגבניות ששמרתי וקצת הרטבתי עם כל המים שהצטברו בכלי שבו שמרתי את הפנים של העגבניות. כיסיתי כל עגבניה ב"מכסה" והכנסתי לתנור חם עד שהיה נראה לי מוכן.

בתאבון.

נ.ב. אמרו לי שאפשר גם למלא באורז. מכינים את האורז אבל לא ממש עד שמוכן לגמרי ואז מכניסים לעגבניות ובאפיה הוא מקבל את הבישול והריכוך הסופי.

תודה על הרעיונות!מיכיה

בסוף הכנתי אתמול שקשוקה ..אבל אולי ננסה לשבת משהו יותר מורכב.

למישהו יש מתכונים לקרוטונים?אנונימי (פותח)
לא בא לי לשלם 20 ש"ח על 70 יחידות...........
לא מדוייק, אבל בערך..רחלקהאחרונה

אופים חתיכות לחם [אפשר ומומלץ יבש] משוחים בשמן / מרגרינה..
אפשר לתבל ככל העולה על רוחכם.

יוצא נחמד.

רעיונות מקוריים למשלוח מנות לפוריםאנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך י' אדר תשע"ב 12:31

כן!! אני כבר חושבת על זה אז למי שיש רעיון מקורי אשמח לקבל.



____

עוד שרשורים בנושא:


רעיונות למשלוחי מנות

רעיונות למשלוחי מנות מגניבים


בקלוואהרחלקה
יאמיאנונימי (פותח)
אני מת על זה
יש שרשור בפורום ''משפחה''אופה.
תקון- פורום ''הורות''אופה.
למי יש רעיוןאנונימי (פותח)

 

למי יש רעיון למשלוח???

היתה שנה אחת שעשינו 5 סוגים של קורונפלקס ודגנים ביחד עם בקבוק שוקו...

זה היה יפה...

משלוח מנות ארוחת בוקראנונימי (פותח)אחרונה

אני משתדלת לאפות חלות/ לחמניות / בורקסים

לחתוך ירקות ולסדר על מגש (פלפלים בצבעים שונים, גזר, קולורבי, מלפפונים, עגבניות שרי, מקלות סלרי, נבטים, פטריות טריות ועוד...)

לסדר מעט חומוס / טחינה בכלי קטן עם שמן זית פפריקה וזעתר

אפשר גם להכין מטבלי גבינה  ומגש גבינות צהובות ומלוחות - אם כי אז כדאי להביא מספיק מוקדם בבוקר כי הסעודות פורים בדרך כלל בשריות ויש כאלא שמחכים 6 שעות בן גבינה צהובה לבשר.

אני ממליצה גם פתק יפה - לפעמים זה שווה יותר מהכל.