שרשור חדש
החורף הגיע!!!!הביצה שהתחפשה

בס"ד

הגשם דופק בחלונות, כולם מתכרבלים בפוכים...

וזה הזמן לצאת מהפוך!

יאללה, שפכו מתכונים חמימים וכייפים, מרקים, וכל העולה על רוחכם!

רעיונות לשבתאנונימי (פותח)
כבר כמעט יום חמישי, ועוד אין לי בכלל רעיונות לשבת. אני ממש צריכה רעיונות ל:
1) קינוח בלי קמח
2) סעודה שניה חלבית\פרווה- לא פשטידה!

המון תודה לעוזרות!
מה דעתך עלאנונימי (פותח)

1. מוס שוקולד או גלידה ביתית לקינוח. אני קצת מרחפת אז לא יודעת אם יש או אין אבל מה עם אגסים ביין? אפשר להגיש עם גלידה וניל. אם את בקטע קצת בריא אפשר לקחת תפוחים או אגסים למלא בצימוקים, אגוזים וכו' ולאפות בתנור (גם אפשר להגיש עם גלידת וניל). במקרה הכי גרוע- סלט פירות שמכינים על המקום.

2. מה עם דג? למשל בתוספת תפו"א. אנחנו לפעמים עושים ארוחה ממש קלילה של גבינות כיפיות, סלטים טריים וסלמון מעושן. אפשר גם סלט פסטה מושקע.

לא יודעת אם זה נחשב כמו פשתידה אבל אפשר לעשות קנלוני ממולאים בגבינות.

בהצלחה וספרי לנו אח"כ מה עשית בסוף. אני חושבת שהחלק הכי קשה בבישולים זה השעמום, כשאתה מרגיש שנמאס כבר להכין אותם דברים וחייבים גיוון!

פיצה,ספגטי..יפעת1

דגים,תפו"א ובטטות, אורז,חיטה,

אם את רוצה מתכון למשהו..אז בשמחה.

לזניהעטרת אור

שווה לבדוק מתכונים חלביים [אין לי מתכון]

שמעתי ששזה כדאי בהשקעה לא גדולה.

יש המון רעיונות כיפייםveredd

קיש בצל, במנות אישיות, קיש טונה ואיטריות, תפו"א מוקרמים, רביולי, ניוקי...

מוס שוקולד/תותאנונימי (פותח)אחרונה
מוס שוקולד ומוגש עם וופל כולללללללללםם אוהבים!!
צריכה עזרה ממש דחוף!להיום!ח.צ.גנט
בס"ד
אני רוצה להכין לבעלי ארוחת ערב מיוחדת ואני צריכה מתוכנים פשוטים וקלים בנתיים החלטתי להכין פסטה מוקרמת בשמנת ועגבניות..(סתם ככה הייתי בטוחה שאיכשהוא היא אמורה להיכנס לתנור)
הסתכלתי במתכונים ולא מצאתי משהו שרציתי..
אני צריכה רעיון לקינוח פשוט..משהו מפירות אגסים או תותים או בננות ולא גלידה או מלקשייק
ועוד איזה משהו חוץ מהפסטה חלבי כמובן..
ואם יש למישהי מתכון ללחם משהו לא מסובך אני אשמח (אפילו קמח תופח)
אפשר אגסים ביין... מכירה?רחלקה
ב"הצלחה!
קצפת תותים ומרשמלו.יהודיה מא"יאחרונה
מנקים וחותכים את התותים - כל תות ל2-4 חתיכות, חותכים כל מרשמלו ל2, מקציפים שמנת לקצפת עם סוכר (ואם רוצים חסוך בתקציב, מערבבים שמנת חמוצה עם אבקת סוכר) מערבבים את הכל ביחד, להכין לפחות חצי שעה לפני ההגשה, אפשר להוסיף שוקולד מגורד. הכמויות של המרשמלו והתותים צריכות להיות פחות או יותר זהות (בנפח, לא במשקל), והכמות של הקצפת קצת יותר, אבל כמה שיוצא. זה לא זול, אבל זה יפה, פשוט וטעים

לחם פשוט מאוד - חצי קילו קמח, כפית מלח, 2 כפיות שמרים, כפית סוכר, מעט שמן, 250 מ"ל מים. לדאוג שהשמרים לא יגעו באופן ישיר במלח. ללוש טוב טוב. להתפיח בתנור מחומם (קר, ושמרים צריכים טמפרטורה חמימה ונעימה כדי לתפוח) הבצק צריך להכפיל את נפחו. ליצור צורה של לחם או לחמניות, להניח נייר אפיה על הרשת של התנור ולהשתמש בזה בתור תבנית. החום שבא מכל הכיוונים, גם מלמטה עושה פלאים ללחם. צריך לחרוץ את הלחם אחרת הוא מתבקע. למרוח את הלחם בשמן זית (לא חובה). אופים בחום גבוה כחצי שעה עד שנקישה על התחתית משמיעה צליל חלול.
מחפשת מתכון להכנת קוסקוס מקמח סולתריבק
לא משקיות מוכנות, אלא סולת אמיתית.
מתכון לקוסקוס אמיתי - הפניהכלנית1
http://www.sane-way.com/3139
               _קוסקוס_בייתי_אמיתי/

אין לי מושג למה לך לטרוח כל כך הרבה על זה, אבל מצאתי לך מתכון. כנראה שיש לך המון סבלנות.
למה לא לקנות קוסקוס מקמח מלא? זה יוצא מעולה!אנונימי (פותח)
גם אני בעד!כלנית1
הקוסקוס המוכן המלא יוצא מצויין, אך איך תוכלי להתווכח עם מי ששכחה שיצאנו מעבדות לחירות?
טוב. אז השתכנעתי שלא כדאי לטרוחריבק

פשוט אני עם 2 ק"ג סולת. וחוץ מדיסות חלב מידי פעם בערב, אני לא משתמשת...

עוד מעט פסח

את יכולה להכין עוגת סולת, קובה, ויש ממתק סולת נחמדאופה.
זה נקרא 'חלווה בכפית'
בסיר גדול להמיס 6 כפות חמאה (אני שמתי שמן, אבל זה לא אותו הדבר). להוסיף ולערבב עד להזהבה כוס סולת ו (לא חובה) חצי כוס אגוזים קצוצים.
בסיר אחר להביא לרתיחה עדינה 2 כוסות מים וכוס סוכר.לבשל 3 דקות.
לשפוך לאט את המים על הסולת, תוך כדי ערבוב. לבשל מעט עד שהתערובת מסמיכה, תוך ערבוב. 
להסיר מעל האש ולכסות. להניח ל-10 דקות.
לשטוח בתבנית ולחתוך לריבועים או ליצור מנות אישיות בעזרת כפית.
לפזר מעל תערובת סוכר וקנמון.
טעים..........


עוגת סולתשירק
מצרכים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
1 כוס סולת
1 כוס קוקוס
1 כוס מיץ תפוזים/פטל/ענבים
1 כוס שמן
2 אבקת אפייה
3 ביצים

תבנית 24

לציפוי:
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
4 טיפות לימון
אופן ההכנה
את כל החומרים שמים במערבל עד לקבלת תערובת ללא גושים
מכניסים לתנור לחום של 160 מעלות ל- 40 שקות בערך.

מוציאים מהתנור ומצננים, אחרי שעוגה התקררה מעט יש לשפוך מעליה את הציפוי שהרתחנו על הגז עד להמסה.

אפשר לזרות מעל העוגה קוקוס טחון
מרק תימנישירק
אפשר להכין מכל סוגי הבשר, עוף, הודו, בקר.
מטגנים בצל, צולים את הבשו בוזקים כמות נדיבה של חוויג’, מוסיפים מעמרק תימני מאת: עפרה



מצרכים

5-8שוקיים עוף
1.5ליטר מים
חוויג’ תימני
כף אבקת מרק עוף
כפית מלח
בצל יבש
תפוחי-אדמה
6 שיני שום
צרור כוסברה
2כפות קמח כוס מי-ברז
אסיד-2 כפות קמח
2 כוסות סולת
2 כוסות מים










אופן ההכנה
באופן ההכנה

מטגנים בשמן את הבצל
מוסיפים את שוקי העוף עליהם מוסיפים את החוויג’ בכמות נדיבה
מוסיפים מעט מים רתוחים בגובה 2 ס"מ בערך מגבירים להבה ומכסים את הסירלמשך 4 דקות
לאחר מכן מנמיכים להבה ומוסיפים את יתרת המים הרתוחים
אחר כך מוסיפים כף מרק עוף מלח ואת תפוחי האדמה חותכים לחצאים במידה והם גדולים במידה והם קטנים משאירים בגודלם.
מוסיפים את הכוסברה והשום
מבשלים באש נמוכה וסוגרים מכסה עד שהעוף ותפוחי האדמה בשלים לקראת סיום הבישול מכינים רביכה מ2 כפות קמח וכוס מים מהברז בוחשים היטב את הקמח בכוס כדי שלא יוווצרו גושים ומוסיפים את הרביכה למרק ובוחשים היטב כדי שלא יווצרו גושים במרק וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות
את המרק מומלץ להגיש ליד חילבה ובחורף מוסיפים אסיד שזו עיסת סולת עם קמח ומים
מרתים 2 כוסות מים מוסיפים בהדרגה את הסולת תוך כדי בחישה על מנת שלא יווצרו גושים לאחר מכן מוסיפים את הקמח וממשיכים לבשל תוך בחישה על להבה נמוכה תיאבון
ממתי שמים סולת במרק תימני???הכלתפוסאחרונה
דווקא לדעתי כדאי מאד להכין לבד אינו דומה...אנונימי (פותח)

אם את בכל זאת רוצה מתכון, ואני מאד ממליצה כי זה בכלל לא עבודה קשה, אז הרי לך:

(אבל זה בתנאי שיש לך סיר של קוסקוס)

מרתיחים מים בסיר של הקוסקוס.

בינתיים, שמים חצי מהסולת בקערה עמוקה.

שופכים לקערה בהדרגה כוס מים ואת יתרת הסולת תוך כדי ערבול במערבל.(קצת מכל דבר, לאט לאט)

שמים בסיר עם החורים כאשר למטה המים רותחים. מבשלים כך על אדים במשך 20 דקות.

לאחר 20 דקות, שופכים את הקוסקוס חזרה לקערה,שמים שתי כוסות מים, שליש כוס שמן, וכף מלח.

מערבלים שוב במערבל.

מחזירים לסיר עם החורים לעוד עשרים דקות בישול על אדים.

וזהו!!!!!!!!

בסוף מומלץ להוציא את הקוסקוס לתבנית שטוחה ולמעוך במזלג כדי למנוע היווצרות גושים.

בתאבון! ובהצלחה!

מחפשת מתכון לדגיםכלנית1
יש למישהי מתכון נחמד לסתם דג של יום חול (נ. הנילוס, בקלה וכד' אבל לא מטוגן)?יש לי מתכון מורכב מדי לדג סלמון וכשאני מנסה לקצר תהליכים, לדג יש טעם "דגי" מדי ואז אני מצטערת שהשקעתי כסף בדג יקר יחסית, למרות שאנחנו צריכים כמות קטנה.
דגים של יום חוליהודיה מא"י
נסיכת הנילוס - מתכון שמתאים דווקא גם לשבת, אבל הוא פשוט מאוד כך שאני מקווה שיתאים לך.
להוריד את ההעור מהדג, לחתוך למנות, לשים בתבנית,להזליף קצת מיץ לימון, למרוח כל חתיכה בשמן, רצוי שמן זית, ולפזר תבלינים איזה שאת אוהבת, רצוי מאוד לכלול טימין (קורנית) שמתאים במיוחד לדגים. לאפות בתנור 15-25 דקות, בחום 180 מעלות. הזמן תלוי בגודל החתיכות.

מלרוזה (בקלה, הקרש לא בקלה צעיר) - לשים בתבנית, לשים על רוטב עגבניות פשוט כמו רוטב עגבניות פשוט לפסטה, או למרוח קטשופ, לאפות בחום 180 מעלות חצי שעה.

יש לי גם מתכון לדג זהבון עם ירקות, אבל הוא יותר ארוך, אם כי את מקבלת גם דג וגם תוספת, אם את רוצה את המתכון בכל זאת, תכתבי.
ואולי תוכלי לשתף אותנו בבקשה במתכון שלך לדג סלמון? אומנם בשל עליית המחירים אני לא כ"כ קונה אותו בזמן האחרון אבל תמיד שמחה למתכונים טובים.
מתכון פשוט לנסיכה או בקלהאנונימי (פותח)

מחממים שמן ובתוכו שיני שום כתושות מוסיפים כף פפריקה מתוקה,כמון, קימל (גם לי לא היה בבית אבל ממש שווה לקנות הטעם מאד מוסיף) ומעט מלח ופלפל, מערבבים יחד את התבלינים והשמן ואז מוסיפים רסק עגבניות וכוס מים. מערבבים היטב ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את חתיכות הדג ומבשלים יחד כ-20 דקות.

משהו אחר- מערבבים מיונז וחרדל יחד ביחס של בערך פי שניים מיונז מחרדל. אפשר להוסיף גם א. מרק בצל אבל ממש לא חובה. מורחים על הדג ואופים כ 20-30 דקות. אפשר לשים מעל פרוסות עגבניות ומעט פטרוזיליה ואז התוצאה גם צבעונית ויפה.

בתאבון!

נ.ב. בטח יש לך באזור איזושהיא רשת יחסית זולה. שווה לשים עין לפעמים יש פתאום מבצעים על סול (27-29 ש"ח לק"ג) ואפשר להכין אותו מעולה בלי טיגון. אם תרצי אעלה את המתכון לפורום.

אני רוצה את המתכון לדג סול בלי טיגון בבקשהנחשונית
מתכון מעולה לסולאנונימי (פותח)אחרונה

קוצצים כמה שיותר דק כמה שיני שום, פטרוזיליה/כוסברה או שתיהם יחד- בעיקר עלים, (עדיף בלי הגבעולים בפרט אלה העבים ממש). מוסיפים מעט שמן זית ומערבבים יחד לעיסה. מסדרים את הדגים בתבנית ומתבלים במלח ופלפל. מכסים את הדגים בתערובת, מחממים תנור לחום של 200-220 ומכניסים את הדגים ל7-10 דקות. הדג ממש מוכן בזמן הקצר! אם זה לשבת לא לשים ישר על הפלטה אלא על משהו אחר כי הדג נשרף ומתייבש בקלות וחבל.   

בתאבון!

סלמון בתחמיץכלנית1

                סלמון בתחמיץ

החומרים:

8 פרוסות סטייק סלמון/פילה סלמון

1/2 כוס סוכר                              1/2 כוס צימוקים בהירים

2 בצל                                        2 כפות דבש

2 כוסות מים                               3 עלי דפנה

4 כפות חומץ                               1 כף פלפל אנגלי

3 כפות סוכר                               1 לימון פרוס/לימונין

קורט פלפל שחור, מלח

 

אופן ההכנה

מומלץ להכין 24 שעות מראש. אפשר להגיש קר או חם.

לפזר 1/2 כוס סוכר בסיר רחב ושטוח ולהשחים. לחתוך בצל לפרוסות ולהוסיף לקרמל. לסחוט לימון טרי על הדג ולהשהות כמה שעות. להוסיף מים, חומץ, פלפל שחור, מלח ודבש.

לסדר את נתחי הסלמון בסיר. לא לשטוף את הלימון. לבשל 30 דק' (או 25 דק' מזמן הרתיחה) בסיר לא מכוסה. אחרי 25 דק' להוסי, לימון פרוס (עם קליפה נקיה), פלפל אנגלי, עלי דפנה וצימוקים.

לבשל 10 דק'. להוציא פלפל אנגלי ועלה דפנה ולזרוק. להשהות את הדג בסיר 1 שעה לפני שמעבירים לקופסא.

טוב בהקפאה!

שמנה לב, הוזהרתן: הדג טעים מאד, אך דורש זמן הכנה. מתאים במיוחד לשבועות.

ואם כבר סטייק סלמוןיהודיה מא"י
עצה להוזלת מחירו של סייטק סלמון. בהרבה חנויות (בעיקר סופרים גדולים) אפשר לקנות דג סלמון שלם, מנוקה ובלי ראש. אחרי שהוא מפשיר לחתוך אותו לסטייק סלמון זה בדיוק 5 דקות.
אהלן-מחפשת מתוכנים לעוגיותטליע

בס"ד

אני מחפשת מתכונים לעוגיות קלות להכנה וטעימות...שיש אפשרות לעשותן עם חמאה.

תודה רבה!

עוגיות חמאהאופה.
עוגיות חמאה
להקציף (אפילו עם מטרף ביצים) חצי כוס סוכר ו 225 גרם חמאה.
להוסיף בהדרגה 2.5 כוסות קמח ליצירת בצק שנוח לעיבוד. 
ללוש מספר דקות. 
לרדד לחצי ס''מ, לקרוץ צורות ולאפות בחום 150 מעלות צלזיוס כעשרים וחמש דקות, עד הזהבה.


עוגיות שומשוםריבק
עוגיות שומשום.
בביתי זה נקרא עוגיות ציונה. כי היא נתנה לי את המתכון.

3 כוסות קמח
2 ביצה
כפית וניל
3/4 מרגרינה
חבילת שומשום
חצי חבילת קוקוס
1  וחצי כוס סוכר,  (אפשר קצת יותר)


להמיס את המרגרינה בקערת פלסטיק במיקרוגל,
להוסיף את כל החומרים ולערבב ביד. בתחילה זה נראה קשה ויבש. לאט לאט זה מתאסף לבצק.

לתת לילדים ליצור צורות. אצלי משתמשים בתבניות פלסטיק של פלסטלינה.
יש סכיני דוגמאות מתגלגלות, ואפשר בצורת עיגול שטוח.

אופים להשחמה טובה. וזה מ צ ו י ן !!!
עוגיות טחינהיפעת1אחרונה

3 כוסות קמח

1 כוס סוכר

1 כוס טחינה גולמית

1 אבקת אפיה

1 ביצה

200 גר' חמאה/מחמאה

לערבב הכל לעשות כדורים קטנים ולשים על תבנית עם קצת רווח

להכניס לתנור לרבע שעה 20 דק' גג..

יוצא פריך וטעים..

יוצא בערך 40 עוגיות..אפשר להקפיא

מחפשת מתכונים לארוחת ערב קלה להכנהאנונימי (פותח)

לאמי יש יום הולדת ואני ואחיי רוצים להכין ארוחה לכבודה. אנחנו לא בשלנים גדולים ולכן אם למישהו יש מתכונים טובים וקלים להכנה, ויוכל לצרף קישור זה יהיה מאוד נחמד.

ההעדפה היא לעוף ,(ולא משהו שכולל בשר) וקינוח, משהו מיוחד אבל לא מסובך מדי.

אשמח אם מישהו יענה במהירות, תודה רבה!!

תחפשי פשטידות טובות, בצל, קישואים... מה שנקרא קישנעמונונונה

 

אפשר מרק בצליפעת1אחרונה

או כל מרק,וספגטי עם עןף...

תפו"א ובטטות..בהצלחה.

איך מכינים לבד קמח תופח?ריבק

בעבר שמעתי שאפשר להוסיף לקמח רגיל אבקת אפיה, וזה כמו קמח תופח.

נדמה לי שהיחס היה כפית אבקת אפיה לכל כוס קמח.

מישהו יודע האם זה נכון? האם המידה מדויקת?

אני בכל דבר שאני עושה עם קמח וזה נאפה בתנור אניכפרגניסטית

שמה אבקת אפיה.

זה לא מזיק מקסימום זה רק מועיל

רק אל תשכחי שבאבקה הזו יש אלומיניוםבילי
אז אם אין צורך ממשי, נראה לי ששווה לוותר.
לא רק אלומיניוםאלעד

אם שמים יותר מידי זה יוצר טעם לוואי וגזים בבטן.

לא מומלץ

האם גם בסודה לשתיה יש אלומיניום?כלנית1
שמעתי שבארץ לא ניתן להשיג א. אפיה ללא אלומיניום, אבל בארה"ב ניתן להשיג כמעט בכל מכולת. צריך לכתוב למשרד הבריאות על כך. ברגע שיפעילו הרבה לחץ והם ידרשו אזהרה, נקבל גם בארץ א. אפיה ללא אלומיניום
בסודה לשתיה אין אלומיניום. להכנת אבקת אפיה:אופה.
להחליף כפית אבקת אפיה ב: רבע כפית אבקת סודה לשתיה+ חצי כפית אבקת טרטר+ רבע כפית קורנפלור.


תודה! איפה משיגים א. טרטר?כלנית1
לפני כמה שנים ניסיתי להשיג אבקה זו ולא השגתי. אני מקוה שאין לזה הכשר בעייתי, כי אם ארצה לתת לטעום למישהו (כגון אחייניתי), אני לא רוצה בעיות.
איפה משיגים אבקת טרטר?כלנית1
אני מעוניינת דחוף באבקת טרטר לתחליף של סודה לשתיה. חיפשתי בחנויות תבלינים ובבתי טבע, אבל זה לא קיים. מישהי טענה שאולי יש בעיית כשרות. האם ידוע לכם על חנויות מסויימות בהן ניתן להשיג את הנ"ל? התייאשתי...
האם משפר אפיה (מבית טבע) יכול להוות תחליף?
במקום להוסיף קרם טרטריהודיה מא"יאחרונה
אפשר לשים פשוט סודה לשתיה ביחד עם החומרים היבשים, כשמוסיפים את הנוזלים של העוגה להוסיף חומץ. (כן חומץ!) זה לא טוב לעוגיות על בסיס מרגרינה, אבל בהחלט מתאים לעוגות. לעוגה בתבנית גדולה של התנור להוסיף 3 כפיות סודה לשתיה ו3 כפות חומץ
נראה לי שאת צודקתאנונימי (פותח)
האמת שאני לא ממש מודדת אם זה עוגה אני שמה איך שנראה לי יחס הגיוני.
איך להכין קמח תופח לבד....אופה.
להחליף כוס קמח תופח בכוס קמח רגיל+ 1.5 כפיות אבקת אפיה+ רבע כפית מלח.

קמח עוגה- להחליף כוס קמח עוגה ( 130גרם) ב3/4 כוס קמח רגיל ( 105 גרם)+ 2 כפות קורנפלור (30 גרם).

דרושים די בדחיפות מתכונים לניצול בננות שנמעכושומרונית

אבל- לא עוגת בננות!!!

הכי טוב- עוגיות, או דברים אחרים שאפשר לאכסן הרבה זמן.

ואם אפשר מהר שהבננות לא ירקיבו לי בינתיים...

גלידת בננות-עטרת =)

אז ככה-

מצרכים:

חב' קצפת מתוקה

3-4 ביצים

הרבה בננות

חצי כוס סוכר

סוכר וניל

תמצית רום

[אם רוצים: אגוזים, קינמון, פרורי שוקולד, פרורי עוגיות וכו'  כיד הדימיון הטובה]

מקציפים את החלבונים [עד שמתיצב]

בקערה נפרדת  -את החלמונים עם הסוכר, סוכר וניל, רום, והפירה בננות - וכל מה שאת רוצה להוסיף

בקערה נפרדת - את החב' ריצ,

ואז מערבבים הכל ביחד בעדינות ומקפיאים..

ב"הצלחה ובתאבון!!

 

אגב, נראה לי שכולם יודעים, אבל ליתר ביטחון - אסור שכשאת מקציפה את החלבונים יהיה טיפת מים או אפילו טיפה מהחלמון [קיצור אסור ששום דבר שהוא לא חלבון יגע בחלבונים עד אחרי ההקצפה!!]

ניתן להקפיא אותן כמות שהן ולהשתמש בהמשך!בעל תשובה
אפשר להמיס שוקולד, לטבול בו בננות ולצנן בהקפאהאנונימי (פותח)
עוגיות בננה ציפס' (מהאינטרנט)משצאידאחרונה

מקווה שהסתדרת עם הבננות -אבל להבא אולי המתכון הזה יעזור לך:

מצאתי אותו לפני כמה שנים כבר באינטרנט -אין לי מושג איפה-

העוגיות יוצאות מאד רכות ולכן צריך הרבה מרחק ביניהם.

בגלל הרכות הזו - אפיתי אותם יום אחד כמו מיני מפיינס ויצא הרבה יותר יפה

אבל הילדים שלי (שכל הזמן מבקשים את המתכון הזה) העדיפו את גירסת העוגיות...

ולמתכון:

200 גר' מרגרינה

 1/2 1 כוסות סוכר

להקציף לתערובת אורירית ולהוסיף:

2 בצים

2 כפיות תמצית וניל

מקציפים שוב ומוסיפים:

2/3 2 כוסות קמח

1/2 1 כפיות סודה לשתיה

1/2 כפית מלח

1 כוס מחית בננה (בערך 3 בננות)

6 כפות מים

מקציפים שוב לתערובת אחידה ומוסיפים:

שוקלד צ'יפס

3/4 כוס אגוזים קצוצים (לא חובה)

מסדרים עוגיות במרחקים גדולים

אופים על 180 מעלות כ 10 דקות עד 15 דקות

בתאבון 

תפו"א בתנור - מחפשת משהו עסיסי עסיסינעמונונונה

אולי סוג שמגישים באולמות - אדומים כאלו...

כל מתכון יתקבל בברכה!

תודה

תפו"א בתנוריהודיה מא"י
לקלף תפו"א ולחתוך לחתיכות בהתאם לגודל שאת רוצה. אם מדובר בתפו"א עם קליפה דקה, אפשר רק לשטוף אותם היטב במקום לקלף.
לשים בסיר עם מים, כך שהמים יכסו + להוסיף מלח.
להביא לרתיחה סגור, וכשהמים רותחים לכבות את האש ולהשאיר את התפו"א במים עוד 5-10 דקות, הם צריכים להתרכך קצת, אבל לא להיות מוכנים לאכילה.
לסנן את המים, להוסיף לסיר שמן זית ותבלינים לפי הטעם שלך.
התבלינים שאני משתמשת בהם - שום, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פלפל אנגלי, כמון, זנגביל, זעתר, אבקת חרדל, מעט כורכום, אורגנו ובזילקום. אבל אפשר גם לשים תבלינים אחרים, הכל לפי הטעם. הכמות של השמן זית צריכה להיות כזאת שתספיק למרוח את כל התפו"א, והתבלינים צריכים להיות בשפע,
לסגור את המכסה של הסיר  ולנער כדי שהשמן והתבלינים יתערבבו היטב עם התפו"א.
להעביר לתבנית, להשתדל שהתפוא אדמה יהיה בשכבה אחת.
לאפות בתנור בחום 200 מעלות, 30-40 דקות, עד שנוצר לתפו"א קרום פריך.
אופס קפץ...אנונימי (פותח)

כאמור לחתוך תפו"א עם הקליפה ואז

או: לשים בתנור עם המון תבלינים כמו מלח, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, גריל עוף או תבלין לסטייק/פרגיות וכו' שמן בנדיבות בחום של 200 טורבו לבדוק בערך אחרי 45 דקות עד שעה.

או-

לחמם שמן בסיר גדול ולטגן קצת את התפוחי אדמה כך שכל אחד מקבל קצת טיגון ומתכסה מכל הצדדים בשמן ואז להוסיף תבלינים בנדיבות (כמו באפשרות הקודמת) ולערבב היטב. להוסיף מים רותחים- לא צריך שהחתיכות יהיו מכוסות במים אלא שיהיו מים בסיר. לכסות ולהביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה ולבשל עוד כחצי שעה. אם החתיכות למעלה מוכנות- הכל מוכן.

אפשרות נוספת- או עם קליפה או בלי קליפה

לבערך 6-7 תפו"א בינונים חותכים לחתיכות ושמים בתבנית

מערבבים 1/3 כוס שמן זית עם שתי כפות גדושות אבקת מרק בצל שופכים על התפו"א ומערבבים היטב. 

מכסים ואופים בחום 180-200 45 דקות עד שעה עד שמוכן.

תודה, באמת עסיסי, ומשמין...נעמונונונהאחרונה
מלח פלפלנחשונית
בכל ארוחה שהייתי, משפחה או מסעדה, יש על השולחן מלחיה ופלפליה. אז במלחיה אני משתמשת וכולם משתמשים. אבל באמת שלא זכור לי שראיתי מישהו משתמש אי פעם בפלפליה! אז תכלס בשביל מה צריך את זה? לקישוט? יש יותר יפים ויותר שימושיים. איך אצלכם? מפלפלים? מכירים מישהו שמפלפל? או אולי יש לכם רעיון, איזה תבלין אפשר לשים ב"פלפליה" במקום הפלפל, באופן קבוע? איזה תבלין הרבה אנשים כן אוהבים וישימו באוכל בזמן הארוחה?
בצרפת שמים חרדל גריי פופון...אופה.
אולי שמן עם שום או רוזמרין או ריחן? או אבקת בצל/שום? זעתר?
אני משתמשת בפלפל, לא במלח.
דווקא במסעדות כן משתמשיםבתאל1

אם מזמינים סלט נגיד..

אבל בבית פשוט שמים את זה מראש... גם במלחיה לא כזה משתמשים אצלנו.. כי הכל מוגש מתובל.

אצלנו משתמשים גם במלחיה וגם בפלפליהמשצאידאחרונה

הילדים שלי למדו אצל סבתא שלהם לאכול עם הרבה פלפל (אסור לה מלח אז היא שמה הרבה פלפל)

אני מתבלת הרבה אבל למשל במרק אני לא אוהבת הרבה פלפל והילדים כן - אז הם פשוט מוסיפים לעצמם.

אגב אם את מארחת בשבת - יכול להיות שהאורחים שלך ירצו פלפל...

בהצלחה

מתכון שמאוד עוזר ליולדתמשצאיד

את המתכון הזה קיבלתי מחברה (בתחילה מוכן ואח"כ כמתכון.) לאחר אחת הלידות שלי- ומאז כל לידה אני דואגת שיביאו לי את הכדורים האלה. (אם אני אוכלת מהם אני לא צריכה עזרה רפואית ביציאות אחרי לידה ועוד כאלו דברים)

בתחילה לא העזתי לתת לנשים אבל לאחרונה הבאתי כדורים כאלו למספר נשים שמאד שמחו ובקשו את המתכון-

החלטתי לפרסם אותו ואולי להועיל לעוד כמה נשים

בהצלחה

ולמתכון -(יהיה זה לעילוי נשמת עדי בת לאה - שהביא לי את המתכון)
 
בכוס מכניסים לפי הכמות הרצויה
זרעי פשתן (נראה דומה לשומשום אבל בצבע חום- מאוד עוזר ליציאות)
שומשום-טבעי (עשיר בברזל) 
שקדים מלובן לא קלוי (טוב וחשוב לחלב אם)
 
מוסיפים את הכוס ל:
1/4 כוס דבש
כף שיבולת שועל (במתכון כתוב שרצוי טחון- אני משתמשת בשלם)
2 כפות חמאת בוטנים
 
מערבבים טוב ויוצרים עיגולים.
אפשר לטבול ולצפות את הכדורים בשוקולד.
 
לשמור בקרור
בתאבון
שלום,אני מחפשת מתכון לעוגיות מלוחות חודש טוב!אם הבנים12
עוגיות מלוחותאופה.
לא מדויק כי המתכון מסבתא אלג'יראית (לא שלי) שלא מודדת במדויק... 

לערבב
1 ק''ג קמח
1.5 כפות אבקת אפיה
2 כפות מלח
1.5 כוסות מיץ
כ-2 כוסות שמן
הבצק מעט דביק בהתחלה. ללוש כחמש דקות ולהניח לרבע שעה.
ליצור חבלים דקים ולסגור לצורת כעך או לרדד לעלה דק ולחורר באמצעות מכשיר מיוחד כמו למצות, או באמצעות מזלג. 
ניתן להוסיף לבצק או לפזר מעל שומשום/קצח.
לאפות ב- 210 מעלות צלסיוס עד להשחמה קלה.
תודה רבה, נשמע מצוין!  נראה לי שאנסה חצי מתכוןאם הבנים12אחרונה
האם אפשר לשים בעוגה חלב סויה במקום חלב רגיל/מיץ?נחשונית
בטח, ואפשר גם לשים סתם מיםיהודיה מא"י
פחות מוצלח, אבל גם טוב
המראה דומה, אבל לא הטעםכלנית1
לחלב סויה יש טעם לוואי ולכן צריך שיהיה בטעם מאד עדין. אם את לא צריכה באופן קבוע, אלא למתכון מסויים מידי פעם, ריץ' עדיף (לא מהסיבה הבריאותית) בגלל הטעם. כנ"ל במקום גבינה, יש "טוב מגבינה" אמריקאי בהשגחת OU שנותן טעם של גבינה ממש בעוגה או בפשטידה. בהצלחה!
כלנית- שמעתי על עוגת 'גבינה' פרווה מטופו רך. טעיםאופה.
אבל כמובן לא אותו הדבר.
בבישול אי אפשר לרמותיהודיה מא"י
טעמה של עוגת דבש בלי דבש לעולם לא ישתווה לכזאת עם דבש אמיתי, כנ"ל לגבי עוגת שוקולד עם שוקולד או בלעדיו, עוגה חלבית באמת ;או רק אם תחליפים, וכן הלאה.
כמו שגיסתי אמרה לגיסי שלמד קונדטוריה. - זה לא ידע שגורם לקונדיטור לאפות טוב יותר, זה בעיקר חומרים טובים ויקרים יותר. אז תחליטו על מה אתם מתפשרים, על הטעם או על המחיר (ולפעמים - על הטעם, הבריאות או המחיר)
בבישול אפשר לרמות, לא באפיה...אופה.
ואני לא מתפשרת על טעם או מחיר, חוץ מתמצית וניל אמיתית ותבלינים טובים שאני קונה.
אני מכינה הכל בעצמי מחומרי בסיס ופשוט בוחרת מתכונים לא יקרים. ז''א כמעט ולא עוגות גבינה, עוגות קקאו הולנדי ולא עוגות שוקולד, וכדומה. לאירועים מיוחדים אני מכינה עוגת חמאה יקרה יחסית, אבל עדיין זולה בהרבה מלקנות בחנות וטעימה הרבה יותר.
חוץ מידע איך הרכיבים עובדים ביחד ורעיונות לשילוב טעמים וכו'- צריך גם הרבה דיוק. צריך למדוד, להקפיד על טמפרטורה נכונה, זמן אפיה וכו'.
תמצית הוניל הכי יקרה בעולם והחמאה הכי טריה וטעימה לא יצילו עוגה שלא עורבבה היטב, אפיה ממושכת מדי, וכו'...

זה לא משנה.יהודיה מא"י
יש מתכון טובים מאוד מרכיבים זולים. אבל אין מה להשוות (עכשיו בבישול) מרק שהוקרם בחלב, למרק שהוקרם בשמנת מתוקה. רוטב עגבניות עם שמן זית לכזה עם שמן קונלה. לצלי עוף בדבש אמיתי לכזה שהשתמשת בו בתחליפים. 
אם כי מה שנכון, נכון בבישול זה פחות משמעותי מבאפיה.

וסתרת את עצמך כי אמרת שאת לא מתפשרת ואח"כ ציינת איך את מוציאה מהתפריט כל מיני דברים יקרים.
אני לא מוציאה מהמתכון דברים יקרים אלאאופה.
אני בוחרת במתכונים של מוצרים פחות יקרים. לא תחליפים ולא מתכוני דיאט, אלא מתכון שגם שפים מכינים בצורה מסורתית וקלאסית ממצרכים יותר בסיסיים. ז''א שאני, לדוגמה, לא מכינה מרקים מוקרמים וכמעט לא גלידות כי אני לא משתמשת כמעט בשמנת מתוקה. אני מכינה מרקים מעובים וסמיכים וגראניטה.
אני כמעט לא מכינה טורטים או עוגות גבינה אבל משקיעה יותר בעוגות שמרים ולחמים.
אני לא מכינה עוגת שוקולד עם קקאו במקום שוקולד, אלא עוגה שמלכתחילה אמורה להיות עוגת קקאו.
וכו' וכו'. 
נכון שאין מה להשוות עוף בדבש לעוף במייפל, אבל התכוונתי שאם משתמשים במייפל במקום דבש, אפשר לקרוא לזה עוף במייפל וזה יהיה טעים ובסדר. אבל אם אני אשים רק סוכר חום בבצק עוגיות במקום סוכר לבן, לא רק הטעם ישתנה אלא גם העוגיה עצמה תהיה רכה ולא פריכה, כך שממש תשתנה העוגיה ולא רק הטעם. ואותו הדבר בשינוי אבקת אפיה וסודה לשתיה, חמאה בטמפרטורת החדר או קרה, חמאה או מרגרינה וכו'.
אני מקווה שהסברתי את עצמי טוב יותר 

זה מזכיר לי שפעם ראיתי בטלויזיה מישהי ש'הדגימה' את היופי בכל התחליפים בימינו כך שהמתכונים בימינו 'בריאים' יותר. זאת היתה תוכנית 'מדעית' כזאת.
היא הביאה דוגמה של קינוח מפואר מלפני יותר ממאה שנים, של פודינג בננות ויין. ואז היא התחילה 'לפרק' לגורמים את המתכון ולהסביר איך לעשות אותו בריא יותר... בקיצור, בלי יין, עם תחליפי סוכר, תחליפי חמאה, תחליפי ביצים והוסיפה או הורידה את השוקולד. התחליפים, אגב, היו מוצרים תעשייתים, לא בקטע של שמן במקום חמאה או דבש במקום סוכר...
בשלב הזה נותר לשאול- האם באמת חייבים קינוח???



עכשיו אני אסביר את עצמי יותר טוב.יהודיה מא"י
מי שרוצה לבשל/לאפות ברמה ממש גבוהה, אי אפשר להתפשר. גם כשבוחרים עוגה שהיא מראש עם קקאו ולא אם שוקולד עדין יש פה סוג של התפשרות, כי הגבלת את עצמך פשוט מראש למתכונים הזולים. 
מה שנכון, נכון ועדיף לקחת מראש מתכון פשוט מלנסות להחליף את הרכיבים לרכיבים זולים יותר במתכון היקר. וזה נכון במיוחד לאפיה, אבל גם לבישול. ובכלל בדברים האלו זה תלוי בעיקר בכשרון.
ושלא תביני לא נכון,  גם אני לא עושה עוגות עם שוקולד, עוגבת גבינה אני אוכלת בעיקר אצל ההורים שלי ובדבש אמיתי אני משתמשת (כמעט) רק לראש השנה, ועוד לא פגשתי בבן אדם שחשב שאני לא מבשלת טוב.
דרך אגב נסי להחליף את הדבש במתכונים השונים בדבש תמרים במקום בסירופ מייפל. הוא בריא יותר (אלא אם כן את משתמשת בסירופ מייפל אמיתי, ואז מה הרווחנו...) והתוצאה יוצאת נהדר.
הזכרת תחליפים 'בריאים' יותר - באמת עדיף שלא להשתמש בתחליפים תעשייתים. היום כבר ידוע שחמאה בריאה יותר ממרגרינה, ושתחליפי הסוכר למיניהם מסרטנים וכן הלאה... אני גם לא ממהרת לקנות את כל אותם מוצרים דלי שומן שאמורים להחליף מוצרים עתירי שומן (כמו גבינה צהובה). בדר"כ מה שיש שם במקום שומן הוא רק יותר גרוע...
כמובן שאני מדברת על מייפל אמיתי ;)אופה.
אז מה את מרוויחה בזה?יהודיה מא"י
זה לא יקר אפילו יותר מדבש?
איפה את בכלל מוצאת פה בארץ סירופ מייפל אמיתי?
אני בחו''ל. וידעתי ש'מייפל' יסבך אותי...אופה.
רק הבאתי את זה כדוגמה כי ראיתי מתכונים לכל מיני דברים עם מייפל במקום סוכר.
שווה לנסוע לחו"ל...כלנית1
הייתי נוסעת עכשיו רק בשביל לקנות סירופ מייפל אמיתי ואבקת אפיה ללא אלומיניום. בארץ, עד כמה שידוע לי לא ניתן להשיג זאת ובארה"ב, למשל, בקלי קלות.
נראה לי לשתינו יש מושגים קצת שונים בנוגע ליקריהודיה מא"י
אשרייך שזכית שדברים כמו סירופ מייפל אמיתי, ותמצית וניל אמיתית אורחים קבועים במטבח שלך....

לא נוסעת לחו"ל בעד שום הון שבעולם. פה נולדתי, ובעז"ה פה גם אמות בלי שכף רגלי תדרוך לעולם בארץ זרה.
יהודיה יקרה, הרשי לי לחלוק...אופה.
אז ככה. בתמצית וניל אמיתית אני משתמשת כל הזמן, ועכשיו אני משלמת בערך 6 דולרים לבקבוק של 473 מ''ל. יש תמציות יקרות בהרבה, אבל זה מספיק טוב לי וזה מספיק ליותר מחצי שנה.
אני כמעט לא משתמשת במייפל, זאת היתה דוגמה להחלפה של רכיבים. 
שתביני- אני לא קונה קרקרים כמעט אף פעם, למעלה מ-90% מהעוגיות והלחמים ומיני המאפה שאנו צורכים הם מה שאני עושה בבית. אני דואגת שיהיו לחמים ועוגיות, אבל זה לא אומר שיש  4 סוגי עוגיות, 2 עוגות ו3 סוגי קרקרים בכל רגע נתון בבית. 
אני גם חוסכת בהוצאות אחרות כי כמעט הכל אני מכינה בבית מאפס. אני קונה קטשופ ומיונז, אבל אנחנו כמעט לא קונים חטיפים למיניהם ואם כן אז רק כשהם בהנחה גדולה וגם זה אולי פעם בחודש.
אני מכינה פיצה בבית, אבל גם לא לעיתים קרובות, לא משתמשת בגבינה צהובה בלזניה, ועוד. אני גם מניקה ולא קונה גרבר, וגם זה חיסכון.
אנחנו לא חיים על דולר ליום, אם זה מה שאת חושבת, אבל תמצית וניל אמיתית, פחות מפעמיים בשנה, לא עושה חור בתקציב כי אני חוסכת בדברים אחרים. אני מאזנת את התקציב בצורה כזאת. אנחנו מוציאים על אוכל הרבה פחות ממשפחה ממוצעת פה.
ובקשר לזה שאני 'מגבילה' את עצמי בבחירת מתכונים- אני ממש לא חושבת על זה ככה. אני מכינה מתכונים שאני אוהבת, הם טעימים, לא עתירי שומן, מעניינים ומגוונים. אף אחד לא מכין את כל המתכונים שיש בעולם, וכולם צריכים לבחור בשלב מסוים מה הם רוצים. דברים יקרים יותר אני משאירה לשבת ויום טוב. 

את יודעת מה? תקראי לזה 'איזון תקציב' ולא 'חסכון'.

כלנית- יש מתכון לאבקת אפיה ללא אלומיניום באחד השרשורים למטה. וחוץ מזה- את משתמשת במייפל כל כך הרבה??
זאת היתה בדיחהכלנית1
זאת היתה בדיחה שיש לה בסיס במציאות. עד לפני כמה ימים, כדי לא להרבות בסוכר, הייתי מפחיתה מכמות הסוכר במתכונים מסויימים ושמה סוכרלוז. כשבישלתי סלק, או קציצות במיץ עגבניות, הייתי מוסיפה מעט סוכרלוז להפיג את המרירות. פתאום התברר לי שהוא מסוכן מאד (כמובן בכמויות) ועלול לגרום חלילה להפלה, בעיה בכליות ועוד. הוא בכלל לא טבעי ומשום מה נמצא בבתי טבע. הוא אף קיבל את אישור הFDA כדי שתחליף אחר לא ישלל על ידם. לכן הזכרתי את הסירופ הזה, שבארץ מגיע בעיקר כתחליף, או מדולל בצורה מחרידה.
תודה על ההערה לגבי סודה לשתיה, אחרי שכתבתי לגביו, גיליתי את התחליף, ועדיין נשארתי בבעיה להשיג את אבקת הטרטר הדרושה לקוקטייל.

השאלה מהי הסיבה שמחפשים תחליף לחלבכלנית1
אם מחפשים תחליף לחלב, כי אסור לשתות חלב (אלרגיה, רגישות, צינון וכד'), אין ברירה. אם מחפשים תחליף סתם בשביל עוגה פרווה, אפשר להחליף מתכון ודי. אני לא אתווכח עם מישהי שרגישה לחלב ומחליטה להשתמש במתכון מסויים כי אינה רוצה להרגיש שהיא מפסידה משהו. דרך אגב, לפני מספר שנים אפיתי "עוגת גבינה פרווה" והיא יצאה לא רע.
גם בגלל רגישות והצטננות וגם בגלל העדפה לפרווה.נחשונית
זה לא כ"כ פשוט לי להחליף מתכון. אני לא כ"כ טובה באפייה. ועד שאני מוצאת מתכון קל יחסית והוא מתאים לי בכל, חוץ מזה שצריך להוסיף חלב, אז זה חבל לי מאוד להחליף את כל המתכון רק בגלל החלב.
הרגשת הפחתה בהצטננות לאחר שינוי התפריט?כלנית1
כבר כמה זמן שיש לי ליחה ואני מתעוררת בלילה עם ליחה שמפריעה לי להרדם שוב. החלטתי שכנראה שיש לי רגישות לחלב. שבוע שלם החזקתי מעמד בלי דגני בוקר (לדגני בוקר עם חלב סויה יש טעם מזעזע). התנזרתי מיוגורט. קניתי מעדן וניל בטעם נורמלי של אלפרו. רק עשיתי פשע קטן: כל בוקר הוספתי מעט חלב לקפה, אבל אני לא חושבת שזה משמעותי. ואין תוצאות. זה פשוט לא עזר. נשברתי. ממחר אני מנסה חלב דל לקטוז. חבל שהפסיקו לעשות טרי (היה חלב דורה לילדים דל לקטוז. טעים ובריא).
 אחרי כמה זמן הרגשת בשינוי?
כן ולאנחשונית
הפחתתי צריכת חלב פרה ומוצריו למינימום לפני חודש וחצי בערך. הפסקתי לשתות חלב פרה בקפה, בשוקו, עם דגנים. בלי גבינות לבנות רכות, בלי גבנ"נ. השארתי יוגורטים, גבינות מלוחות קשות, ומוצרי חלב עיזים. וכאמור חלב סויה. אז באמת אני וילדי כבר לא חולים חודש וחצי, שזה ממש נס בחורף. אבל מצד שני, לפני שהפסקתי עם החלב, היינו כולנו חולים חודש וחצי. אז אולי זה עובד ואולי פשוט התחסנו כבר נגד כל הוירוסים וזה מאחורינו, בעזרת ה'. יש שיפור אבל לדעתי זה עוד מוקדם מדי לקבוע חד משמעית. אבל זה מאוד קשה להתנזר מזה. אני ממש מתגעגעת לחלב פרה עם דגנים.
מיץ תפוזיםאם הבנים12אחרונה
דחוף! דרוש איזה מתכון ליום נישואין.ריבק

משהו לא מסובך, עם חומרים שמצוים בד"כ בבית.

בקשה עד הצהרים

יש למישהו רעיון עם כרוב???.ריבק
כן!שירק
מרק כרוב טוב?
אם יש לך תפוחי אדמה וגזר בבית תעשי מרק את בטח מכירה אותו זה של רוחי
תחתכי את כל הכרוב לרצועות
תאדי עם שמן עד שמתרכך ומאבד את כל הנפח שלו
אח"כ תוסיפי מים-חובה, אבקת מרק פטריות-חובה, מלח, וסוכר חום או סוכר לבן אבל עדיף חום.
תטעמי ותראי שזה יוצא מתוק מלוח ולפי זה תתכוונני עם התיבול.
לבשל איזה 15 דקות, אח"כ לחתוך גזר קוביות קטנות ותפו"א קוביות קטנות ולהמשיך לבשל עד שהם רכים


מזל טובשירק
כבר בטח מאוחר מדי
וממילא אין לי גם שום רעיון
אז שיהיה מזל טוב
והרבה שנים נהדרות
תודה, בסוף עשיתי פשטידת כרובריבק

זה הירק היחיד שהיה בבית.

כרוב קצוץ מאודה קלות במחבת, ערבבתי עם שש ביצים ושלוש כפות מיונז, שש כפות חלב ,כפית מלח וכפית סוכר.

ערבבתי הכל ושטחתי בתבנית גבוהה. למעלה פזרתי חתיכות קטנות של גבינץ

יצא על הבו.......

תדה על הברכות

 

מצאתי מתכונים באתר של פורום מורים וגננותריבק

בקבצים של חינוך יסודי יש תיקיית מתכונים.

יש שם ספרים שלמים של סירקיס ועוד.

אשמח לקבל הפניה מדוייקת. התברברתי לגמרי שם.כלנית1
נכנסתי (כנראה) לאתר הנ"ל וקצת הסתבכתיהאם חייבים להירשם? כתבי בבקשה כתובת מדוייקת, כי אולי זה אינו האתר הנכון. דרך אגב ניסיתי להוריד הפעלות לילדים, אך כל דבר שם מכווץ, והמחשב שלי לא כל כך בנוי להורדות ופתיחות קבצים מכווצים. אפשר לראות זאת רק לאחר הורדה ופתיחה ואז לגלות שזה לא זה. האם כך גם במתכונים?
לכלנית.הנה הלינק:ריבק

webspace\disk42\pisga.org.il\pisga.org.il\www\magar\מתכונים\">http://www.pisga.org.il/magar/main1.asp?d=Cwebspace\disk42\pisga.org.il\pisga.org.il\www\magar\מתכונים\

את לא חייבת להוריד למחשב ואז לפתול, את יכולה לפתוח לעיין ואח"כ לשמור

תודה לריבקכלנית1אחרונה
תודה! אמש גלשתי וגלשתי והשתקלדתי לגמרי מספר השוקולד. יש כזה מבחר שפשוט הסתנוורתי. קודם כל מחקתי כמה מתכונים יקרים (כגון, 13 ביצים ל-3 כפות קמח בלבד). אני עדיין צריכה להחליט. בזמן האחרון, בני שבית שפני ניסיון. אני מוצאת מתכון מהאינטרנט כגון עוגיות שוקולד עם שברי שוקולד. מתכון מבטיח שבפועל מתגלה ככישלון גמור אחרי שהוצאתי את הנשמה (ליתר דיוק, את הידיים) על ריסוק שוקולד בפומפיה. לאחר יום אחד, העוגיות עפו לפח. אני מקווה לבחור נכון הפעם.
שאלה: סחלב אמיתי.yehciel666

איך אני יכול לדעת אם סחלב הוא אמיתי או חיקוי?

קניתי באיזה חנות תבלינים והמוכר אמר שזה אמיתי, אבל ממש ממש לא נראה לי.

הוא הביא לי 120 גר' (9 ש"ח) ואמר לי שזה מספיק לליטר חלב... אמרו לי שהאמיתי הוא יקר וקשה להשיגו.
מישהו יודע איפה כן אפשר למצוא? וכמה יקר זה אמור לעלות?
וצריך להוסיף לו סוכר וכו'? או שהצמח האמיתי פשוט מגיע מוכן.

תודה רבה.
חודש טוב!

צריכה רעיונותעמית-טליה

למאכלים מיוחדים לעשות בשבת..?

יש לנו אורח מיוחד,ולאמא ולי אין רעיונות.

אז חוץ מעוף תפוחי אדמה אורז שניצלים וכדומה
מה עוד אפשר להכין?
מנה ראשונה,שניה לארוחת של יום שבת?(בשרית)

ולמישהו יש מתכון טוב לעוף בקולה?

בשר/עוף ביין ופטריות, בשר חמוץ-מתוק (קל להכנה),אופה.
כנפי עוף בשום ודבש, עוף בבירה, 
תפו''א ברוזמרין, תפו''א בפטריות, ספגטיני ברוטב בוטנים, פסטה קצרה בשום או ריחן, טבולי, אורז מתוק עם מעט הל, קינמון וצימוקים, 

שבלולי בצק עלים ותרד או עגבניות מיובשות, 

פאי תפוחים, גלידת דבש, קינוח שכבות, עוגת שמרים עם אגוזים וקינמון, בצק פריך עם ריבה ופירורים, עוגת שוקולד עם רום, 
טוב, נגמרו לי הרעיונות לעכשיו...

אני בעד להרשים עם מנה אחרונה, כי אם האוכל טעים זה לא מאוד משנה מה הכנתם כי הוא אוכל כשהוא רעב, אבל קינוח אוכלים כשכבר לא כל כך רעבים כך ששמים לב יותר למה שאוכלים, וגם שאם כבר תוספת קלוריות- לפחות שיהיה שווה את זה (;
מה אתם מכינים לשבת בבוקר בדרך כלל?
אם הוא לא ישראלי או מעדה אחרת, פשוט תכינו את מה שאתם יודעים להכין הכי טוב, כך תחסכו גם לחץ של הכנת מתכונים חדשים וגם לא תחששו מהתוצאות. 
תגידי אם את רוצה מתכון למשהו מהנ''ל. ואגב- אני בטוחה שיש לכם כמה ספרי בישול ממש שווים- אז תפתחו ותנסו משהו חדש. או שתגידי אלו רכיבים את אוהבת ורוצה להכין מהם משהו מענין.
עשית לי חשק לנסות מתכון חדש
את מבשלת את כל זה?עמית-טליה
איזה מגניבה,אפשר להיות הבת שלך?

בצהריים אני אשאל את אמי מה מעניין אותה ואם נצטרך מתכון אז נבקש
אבל ממש תודה!!
אני לא מכינה הכל לארוחה אחת ;)אופה.
אז ככהכפרגניסטית

מנות ראשונות:

שקיקי פילו ממולאים בירקות מוקפצים עם חזה עוף ברוטב סויה ברוטב פטריות

בצק עלים ממולא בבשר טחון מטוגן עם בצל, צנוברים ופטריות ברוטב בפטריות

קונכיות בצק עלים ממולאות בכבד מטוגן עם מלא בצל שחום

עוף בקולה:

כרעים כמספר האנשים +2 (ז"א 5 אנשים אז 7 כרעיים)

קופסא גדולה אפרסקים משומרים

2 וחצי כפות א. מרק בצל

כוס קולה

בטטות

אופן ההכנה: שמים בתבניתא ת הבטטות חתוכות

עליהם את העוף

על העוף לפזר את האפרסקים

לוקחים את המיץ של האפרסקים

את הכוס קולה ואבקת המרק מערבבים הכל ביחד

ושופכים לתבנית על העוף

מכסים ואופים כשעה וחצי בערך בחום בינוני

אחרי זה מורידים כיסוי ונותנים עוד רבע שעה או חצי שעה שיקבל צבע שחום.

בסוף הפקדתי את התפריטעמית-טליה

על אמא ואני אחראית רק לקינוחים ולסלטים

אז היום כבר הכל גמור,מחר נכין סופלה וזהו.

תודה לעוזרות!

אמא יש רק אחתכלנית1אחרונה
א. מזל שאפשר להעביר את האחריות לאמא
ב. מזל שיש לאמא בת שמסוגלת לשאת בחלק מהאחריות לבישול והאפיה. אני מצפה כבר לרגע שהבת שלי (בת ה-4) תגדל ותוכל לסייע לי בבישול ובאפיה (וחוששת מהרגע בו תשגע אותי בבחירת בגדים בגיל העשרה, גם ככה אני כבר משתגעת בבוקר מהבחירה שלה בגרביונים-תחתונים-סרפן).
ג. נשמח לשמוע איך ומה היה

עזרה בדחיפותאנונימי (פותח)
אימי מכינה מלא פעמים עוגה כושית ומישום מה העוגה יוצאת קירשית ואף אחד לא אוכל אותה למישו יש הסבר למה היא יוצאת בצק?ולא עולה?
יש הרבה סיבות...אופה.
קודם כל, הכי חשוב- היא מכינה בדיוק לפי המתכון? מודדת וכו'?
בספר 'מהמטבח באהבה' של רות סירקיס יש הרבה סיבות ל 'למה העוגה לא הצליחה' ופתרונות, לפי הבעיה הספציפית לסוג העוגה. 
הייתי ממליצה קודם כל לקחת מתכון שנכתב על ידי שף ממש, כי מתכון כזה הוא אמין בהרבה ממתכון שעובר בעל פה וגם נבדק על ידי שף אחר לפני הדפסה.
כלל לאפיה מוצלחת- באפיה חייבים למדוד ולהכין במדויק על פי המתכון. לא משנה מה יגידו התגובות הבאות- שתדעי שבאפיה אין אפס- שינוי של רכיבים, כמויות, חום תנור, תבנית, - הכל משפיע על התוצאה הסופית. בישול זה ענין שונה לחלוטין ולא נורא אם משנים פה ושם.
אז זה דב4 ראשון.
דבר שני- האם שאר העוגות באותו סגנון יוצאות בסדר? התנור טוב? אבקת האפיה טובה? יש במתכון מיץ תפוזים או משהו כזה?
 
אם תרשמי את המתכון אולי יהיה קל יותר למצוא את מקור הבעיה.
לא לא ולאאנונימי (פותח)
אין שם מיץ תפוזים תאמת היא חירטשה המון פעמים והוסיפה או החסירה אבל היא הבינה שצריך ללכת לפי המתכון ועושה כך וזה עדיין יוצתא או אבנים או בצק מידי ביום שישי שעבר או לפני שבועיים היא הכינה והיה ריח ניחוח והיינו בטוחים שהינה הינה נמלא כירסנו אך אויה התבדנו כי העוגות לאחר דקה איבדו מניפחן כליל!שוד ושבר! אמרתי לה שתלך על קנויות ודי אך היא לא מוותרת ואני צריכה אחר כך לנקות את כל הליכלוך מה גם שקילקלה את המיקסר עזרה בדחיפות!
? הענין לא מובן ליאופה.
היא מכינה עוגות בחושות או עם הקצפה?
אולי תציעי להכין עוגה בעצמך? ותמיד אפשר להכין עוגת ביסקויטים... 
אגב- אם העוגה טעימה רק לא נראית טוב, אפשר להכין ממנה כדורי שוקולד.

כשכתוב במתכון 'כפית' הכוונה היא לכפית שטוחה. גם כוס, לא גדושה. 


הנה מתכון וצריך ללכת על פיו. יש לי מתכונים בסיסיים יותר, אבל הבנתי שאת רוצה עוגת שוקולד, וגם חפשתי מתכון עם פחות פיתויים להחלפת/ השמטת רכיבים והוראות.

1) לפני הכל, צריך לחמם את התנור ל180 מעלות, לפחות 15 דקות לפני הכנסת התבנית לתנור.
2)  לשמן תבנית מלבנית בערך 22 ס''מ על 33 ס''מ.
בקערה גדולה לערבב:
1/2 כוס שמן (לא שמן זית)
2 כוסות מים
2 כפיות תמצית וניל
3 ביצים

לערבב בקערה אחרת עם מזלג:
3 כוסות קמח רגיל
1.5 כוסות סוכר
1 כפית סודה לאפיה (אני חושבת שזה נמכר תחת השם 'אבקת סודה לשתיה')
1 כפית מלח
1/2 כוס אבקת קקאו

לשפוך את תערובת הקמח לתערובת הנוזלים.
לערבב היטב שהתערובת תהיה אחידה ובלי גושים.
לשפוך לתבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-45 דקות בערך, למרכז התנור. לבדוק עם קיסם שיצא יבש.

עוד דבר- לא להכין עוגות ביום שישי!אופה.
אפשר להכין ביום חמישי, מה גם שאז יהיה קל יותר לעקוב אחרי הוראות המתכון וכו'. 
ואם גם יום חמישי לחוץ- אז אפשר להכין בשאר השבוע ולהקפיא בעטיפת נילון נצמד+ מעל הנילון ניר אלומיניום+ ולשים בשתי שקיות פלסטיק.
ואם אין מקום במקפיא- אפשר להתאמן בשאר השבוע וכך לפחות תהיה עוגה ביתית במשך השבוע.


רשמי את המתכוןכפרגניסטית
וניראה מה הבעיה
לא עולה-רחלקה
יכוליות שפתחת את התנור באמצע האפייה?
שולה, מבקשים עידכון: מה עלה בגורל העוגה השבוע?כלנית1אחרונה
אחרי כל העצות שקיבלת, האם שינית מתכון, או השתמשת בעצה כלשהי? איך יצאה העוגה השבוע?
תפנימו..מיסטר דום
הכנתי עכשיו בטטה עם שום מתכון מאולתר שיצא פצץ ועכשיו אם באלכם נפנק אותכם במתכון יש?
בטטה - כוכב היום!כלנית1אחרונה
השבוע, מצאתי מתכון לבטטות על אריזה של בייבי בטטות. פשוט לוקחים בטטות קטנות (כ-10 ס"מ), מורחים בשמן ומלח גס ואופים 40 דקות. פשוט, מהיר וטעים. בהזדמנות, אשמח לקבל גם את המתכון שלך ואולי אפילו לשלבם. לא דחוף, הרי היום יום שישי...      שבת שלום!
עוגיות לחולי ציליאקסנונית
ב"ה
יש למשהוא פה אולי מתקונים להכנת עוגיות לחולי ציליאק?
אפשר משהוא על בסיס שקדים וכדו'...
תודה!
תחפשי מתכון לבראוניז לפסחאנונימי (פותח)
ובכלל עוגיות לפסח על בסיס קמח תפו"א זה מצוין.
עוגיות שוקולד צ'פסאנונימי (פותח)

עוגיות שוקולד צ'יפס

2/3 כוס סוכר לבן

2/3 כוס סוכר חום

1/2 כוס שמן

כפית סודה לשתיה

2 ביצים

כפית תמצית רום

1/4 2 כוסות קמח מרמוליט

1/2-3/4 שקית שוקולד ציפס

 

לערבב הכל ביחד, ליצור כדורים ולאפות על חום בינוני עד מזהיבות (לא יותר מידי,כשהן יוצאות הן צריכות להיות די רכות)

תיקון קטנטןאנונימי (פותח)
שכחתי לכתוב שצריך לשטוח את העיגולים (לצורת עוגיות)
עיתון משפחה מוציא בקרובשירק
גיליון שלם למתכונים לחולי צליאק
אם מישהי שומעת שיצא גיליון כזה, בבקשה ליידע אותנוכלנית1
יצא השבוע מצורף לעתון משפחהסנוניתאחרונה
תודה לעוזרים...
שלום אני צריכה דחוף!!!ח.צ.גנט

בס"ד

מתכון למאפה\פשטידה בלי קמח!

ששיש בה בטטה ותפוא

(יש לי בבית בטטה תפוא בצל ושמנת מתוקה)

פשוט לא יודעת איך לחבר בינהם

פשטידה בקלי קלותיהודיה מא"יאחרונה
אבל את צריכה גם שתי ביצים וגבינה צהובה. (אם ממש אין לך אפשר לוותר על הגבינה צהובה, אבל זה יוצא הרבה פחות טעים)
אם יש לך מעמד מזון חשמלי - לפרוס את התפו"א והבטטה לפרוסות דקות. אם אין לך - לחתוך לקוביות קטנות. (לא מאוד קטנות, בין חצי ס"מ על חצי ס"מ לס"מ על ס"מ) את התפו"א אדמה לשים בסיר עם מים וקצת מלח, ולשים על האש עד שהמים רותחים ולכבות את האש. אחרי בערך חמש דקות לסנן את התפו"א אדמה, לערבב עם הבטטה ולשים בתבנית. לפזר מעל הרבה גבינה צהובה. את השמנת תערבבי עם שתי ביצים טרופות (אפילו 3 תלוי מה הגודל), שמן זית, שום (עדיף כתוש, אפשר אבקה), פלפל לבן וקצת מלח. לשפוך מעל הכל, ולאפות בטמפרטורה של 200 מעלות, עד שמזהיב. (לא משנה אם התנור חם מראש או לא).
וגם לא חייבים להצמד למתכון. תאמיני לי, אי אפשר לקלקל פה יותר מדי.