בס"ד
הגשם דופק בחלונות, כולם מתכרבלים בפוכים...
וזה הזמן לצאת מהפוך!
יאללה, שפכו מתכונים חמימים וכייפים, מרקים, וכל העולה על רוחכם! 
בס"ד
הגשם דופק בחלונות, כולם מתכרבלים בפוכים...
וזה הזמן לצאת מהפוך!
יאללה, שפכו מתכונים חמימים וכייפים, מרקים, וכל העולה על רוחכם! 
1. מוס שוקולד או גלידה ביתית לקינוח. אני קצת מרחפת אז לא יודעת אם יש או אין אבל מה עם אגסים ביין? אפשר להגיש עם גלידה וניל. אם את בקטע קצת בריא אפשר לקחת תפוחים או אגסים למלא בצימוקים, אגוזים וכו' ולאפות בתנור (גם אפשר להגיש עם גלידת וניל). במקרה הכי גרוע- סלט פירות שמכינים על המקום.
2. מה עם דג? למשל בתוספת תפו"א. אנחנו לפעמים עושים ארוחה ממש קלילה של גבינות כיפיות, סלטים טריים וסלמון מעושן. אפשר גם סלט פסטה מושקע.
לא יודעת אם זה נחשב כמו פשתידה אבל אפשר לעשות קנלוני ממולאים בגבינות.
בהצלחה וספרי לנו אח"כ מה עשית בסוף. אני חושבת שהחלק הכי קשה בבישולים זה השעמום, כשאתה מרגיש שנמאס כבר להכין אותם דברים וחייבים גיוון!
דגים,תפו"א ובטטות, אורז,חיטה,
אם את רוצה מתכון למשהו..אז בשמחה.
שווה לבדוק מתכונים חלביים [אין לי מתכון]
שמעתי ששזה כדאי בהשקעה לא גדולה.
קיש בצל, במנות אישיות, קיש טונה ואיטריות, תפו"א מוקרמים, רביולי, ניוקי...
(אפילו קמח תופח) 
פשוט אני עם 2 ק"ג סולת. וחוץ מדיסות חלב מידי פעם בערב, אני לא משתמשת...
עוד מעט פסח
| |||||
| |||||
| |||||
|
| |||||
| |||||
|
אם את בכל זאת רוצה מתכון, ואני מאד ממליצה כי זה בכלל לא עבודה קשה, אז הרי לך:
(אבל זה בתנאי שיש לך סיר של קוסקוס)
מרתיחים מים בסיר של הקוסקוס.
בינתיים, שמים חצי מהסולת בקערה עמוקה.
שופכים לקערה בהדרגה כוס מים ואת יתרת הסולת תוך כדי ערבול במערבל.(קצת מכל דבר, לאט לאט)
שמים בסיר עם החורים כאשר למטה המים רותחים. מבשלים כך על אדים במשך 20 דקות.
לאחר 20 דקות, שופכים את הקוסקוס חזרה לקערה,שמים שתי כוסות מים, שליש כוס שמן, וכף מלח.
מערבלים שוב במערבל.
מחזירים לסיר עם החורים לעוד עשרים דקות בישול על אדים.
וזהו!!!!!!!!
בסוף מומלץ להוציא את הקוסקוס לתבנית שטוחה ולמעוך במזלג כדי למנוע היווצרות גושים.
בתאבון! ובהצלחה!
מחממים שמן ובתוכו שיני שום כתושות מוסיפים כף פפריקה מתוקה,כמון, קימל (גם לי לא היה בבית אבל ממש שווה לקנות הטעם מאד מוסיף) ומעט מלח ופלפל, מערבבים יחד את התבלינים והשמן ואז מוסיפים רסק עגבניות וכוס מים. מערבבים היטב ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את חתיכות הדג ומבשלים יחד כ-20 דקות.
משהו אחר- מערבבים מיונז וחרדל יחד ביחס של בערך פי שניים מיונז מחרדל. אפשר להוסיף גם א. מרק בצל אבל ממש לא חובה. מורחים על הדג ואופים כ 20-30 דקות. אפשר לשים מעל פרוסות עגבניות ומעט פטרוזיליה ואז התוצאה גם צבעונית ויפה.
בתאבון!
נ.ב. בטח יש לך באזור איזושהיא רשת יחסית זולה. שווה לשים עין לפעמים יש פתאום מבצעים על סול (27-29 ש"ח לק"ג) ואפשר להכין אותו מעולה בלי טיגון. אם תרצי אעלה את המתכון לפורום.
קוצצים כמה שיותר דק כמה שיני שום, פטרוזיליה/כוסברה או שתיהם יחד- בעיקר עלים, (עדיף בלי הגבעולים בפרט אלה העבים ממש). מוסיפים מעט שמן זית ומערבבים יחד לעיסה. מסדרים את הדגים בתבנית ומתבלים במלח ופלפל. מכסים את הדגים בתערובת, מחממים תנור לחום של 200-220 ומכניסים את הדגים ל7-10 דקות. הדג ממש מוכן בזמן הקצר! אם זה לשבת לא לשים ישר על הפלטה אלא על משהו אחר כי הדג נשרף ומתייבש בקלות וחבל.
בתאבון!
סלמון בתחמיץ
החומרים:
8 פרוסות סטייק סלמון/פילה סלמון
1/2 כוס סוכר 1/2 כוס צימוקים בהירים
2 בצל 2 כפות דבש
2 כוסות מים 3 עלי דפנה
4 כפות חומץ 1 כף פלפל אנגלי
3 כפות סוכר 1 לימון פרוס/לימונין
קורט פלפל שחור, מלח
אופן ההכנה
מומלץ להכין 24 שעות מראש. אפשר להגיש קר או חם.
לפזר 1/2 כוס סוכר בסיר רחב ושטוח ולהשחים. לחתוך בצל לפרוסות ולהוסיף לקרמל. לסחוט לימון טרי על הדג ולהשהות כמה שעות. להוסיף מים, חומץ, פלפל שחור, מלח ודבש.
לסדר את נתחי הסלמון בסיר. לא לשטוף את הלימון. לבשל 30 דק' (או 25 דק' מזמן הרתיחה) בסיר לא מכוסה. אחרי 25 דק' להוסי, לימון פרוס (עם קליפה נקיה), פלפל אנגלי, עלי דפנה וצימוקים.
לבשל 10 דק'. להוציא פלפל אנגלי ועלה דפנה ולזרוק. להשהות את הדג בסיר 1 שעה לפני שמעבירים לקופסא.
טוב בהקפאה!
שמנה לב, הוזהרתן: הדג טעים מאד, אך דורש זמן הכנה. מתאים במיוחד לשבועות.
בס"ד
אני מחפשת מתכונים לעוגיות קלות להכנה וטעימות...שיש אפשרות לעשותן עם חמאה.
תודה רבה!
|
עוגיות שומשום. בביתי זה נקרא עוגיות ציונה. כי היא נתנה לי את המתכון. 3 כוסות קמח 2 ביצה כפית וניל 3/4 מרגרינה חבילת שומשום חצי חבילת קוקוס 1 וחצי כוס סוכר, (אפשר קצת יותר) להמיס את המרגרינה בקערת פלסטיק במיקרוגל, להוסיף את כל החומרים ולערבב ביד. בתחילה זה נראה קשה ויבש. לאט לאט זה מתאסף לבצק. לתת לילדים ליצור צורות. אצלי משתמשים בתבניות פלסטיק של פלסטלינה. יש סכיני דוגמאות מתגלגלות, ואפשר בצורת עיגול שטוח. אופים להשחמה טובה. וזה מ צ ו י ן !!! |
3 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 כוס טחינה גולמית
1 אבקת אפיה
1 ביצה
200 גר' חמאה/מחמאה
לערבב הכל לעשות כדורים קטנים ולשים על תבנית עם קצת רווח
להכניס לתנור לרבע שעה 20 דק' גג..
יוצא פריך וטעים..
יוצא בערך 40 עוגיות..אפשר להקפיא
לאמי יש יום הולדת ואני ואחיי רוצים להכין ארוחה לכבודה. אנחנו לא בשלנים גדולים ולכן אם למישהו יש מתכונים טובים וקלים להכנה, ויוכל לצרף קישור זה יהיה מאוד נחמד.
ההעדפה היא לעוף ,(ולא משהו שכולל בשר) וקינוח, משהו מיוחד אבל לא מסובך מדי.
אשמח אם מישהו יענה במהירות, תודה רבה!!
או כל מרק,וספגטי עם עןף...
תפו"א ובטטות..בהצלחה.
בעבר שמעתי שאפשר להוסיף לקמח רגיל אבקת אפיה, וזה כמו קמח תופח.
נדמה לי שהיחס היה כפית אבקת אפיה לכל כוס קמח.
מישהו יודע האם זה נכון? האם המידה מדויקת?
שמה אבקת אפיה.
זה לא מזיק מקסימום זה רק מועיל
אם שמים יותר מידי זה יוצר טעם לוואי וגזים בבטן.
לא מומלץ 
אבל- לא עוגת בננות!!!
הכי טוב- עוגיות, או דברים אחרים שאפשר לאכסן הרבה זמן.
ואם אפשר מהר שהבננות לא ירקיבו לי בינתיים...
אז ככה-
מצרכים:
חב' קצפת מתוקה
3-4 ביצים
הרבה בננות
חצי כוס סוכר
סוכר וניל
תמצית רום
[אם רוצים: אגוזים, קינמון, פרורי שוקולד, פרורי עוגיות וכו' כיד הדימיון הטובה]
מקציפים את החלבונים [עד שמתיצב]
בקערה נפרדת -את החלמונים עם הסוכר, סוכר וניל, רום, והפירה בננות - וכל מה שאת רוצה להוסיף
בקערה נפרדת - את החב' ריצ,
ואז מערבבים הכל ביחד בעדינות ומקפיאים..
ב"הצלחה ובתאבון!!
אגב, נראה לי שכולם יודעים, אבל ליתר ביטחון - אסור שכשאת מקציפה את החלבונים יהיה טיפת מים או אפילו טיפה מהחלמון [קיצור אסור ששום דבר שהוא לא חלבון יגע בחלבונים עד אחרי ההקצפה!!]
מקווה שהסתדרת עם הבננות -אבל להבא אולי המתכון הזה יעזור לך:
מצאתי אותו לפני כמה שנים כבר באינטרנט -אין לי מושג איפה-
העוגיות יוצאות מאד רכות ולכן צריך הרבה מרחק ביניהם.
בגלל הרכות הזו - אפיתי אותם יום אחד כמו מיני מפיינס ויצא הרבה יותר יפה
אבל הילדים שלי (שכל הזמן מבקשים את המתכון הזה) העדיפו את גירסת העוגיות...
ולמתכון:
200 גר' מרגרינה
1/2 1 כוסות סוכר
להקציף לתערובת אורירית ולהוסיף:
2 בצים
2 כפיות תמצית וניל
מקציפים שוב ומוסיפים:
2/3 2 כוסות קמח
1/2 1 כפיות סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1 כוס מחית בננה (בערך 3 בננות)
6 כפות מים
מקציפים שוב לתערובת אחידה ומוסיפים:
שוקלד צ'יפס
3/4 כוס אגוזים קצוצים (לא חובה)
מסדרים עוגיות במרחקים גדולים
אופים על 180 מעלות כ 10 דקות עד 15 דקות
בתאבון
אולי סוג שמגישים באולמות - אדומים כאלו...
כל מתכון יתקבל בברכה!
תודה
כאמור לחתוך תפו"א עם הקליפה ואז
או: לשים בתנור עם המון תבלינים כמו מלח, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, גריל עוף או תבלין לסטייק/פרגיות וכו' שמן בנדיבות בחום של 200 טורבו לבדוק בערך אחרי 45 דקות עד שעה.
או-
לחמם שמן בסיר גדול ולטגן קצת את התפוחי אדמה כך שכל אחד מקבל קצת טיגון ומתכסה מכל הצדדים בשמן ואז להוסיף תבלינים בנדיבות (כמו באפשרות הקודמת) ולערבב היטב. להוסיף מים רותחים- לא צריך שהחתיכות יהיו מכוסות במים אלא שיהיו מים בסיר. לכסות ולהביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה ולבשל עוד כחצי שעה. אם החתיכות למעלה מוכנות- הכל מוכן.
אפשרות נוספת- או עם קליפה או בלי קליפה
לבערך 6-7 תפו"א בינונים חותכים לחתיכות ושמים בתבנית
מערבבים 1/3 כוס שמן זית עם שתי כפות גדושות אבקת מרק בצל שופכים על התפו"א ומערבבים היטב.
מכסים ואופים בחום 180-200 45 דקות עד שעה עד שמוכן.
אם מזמינים סלט נגיד..
אבל בבית פשוט שמים את זה מראש... גם במלחיה לא כזה משתמשים אצלנו.. כי הכל מוגש מתובל.
הילדים שלי למדו אצל סבתא שלהם לאכול עם הרבה פלפל (אסור לה מלח אז היא שמה הרבה פלפל)
אני מתבלת הרבה אבל למשל במרק אני לא אוהבת הרבה פלפל והילדים כן - אז הם פשוט מוסיפים לעצמם.
אגב אם את מארחת בשבת - יכול להיות שהאורחים שלך ירצו פלפל...
בהצלחה
את המתכון הזה קיבלתי מחברה (בתחילה מוכן ואח"כ כמתכון.) לאחר אחת הלידות שלי- ומאז כל לידה אני דואגת שיביאו לי את הכדורים האלה. (אם אני אוכלת מהם אני לא צריכה עזרה רפואית ביציאות אחרי לידה ועוד כאלו דברים)
בתחילה לא העזתי לתת לנשים אבל לאחרונה הבאתי כדורים כאלו למספר נשים שמאד שמחו ובקשו את המתכון-
החלטתי לפרסם אותו ואולי להועיל לעוד כמה נשים
בהצלחה


משהו לא מסובך, עם חומרים שמצוים בד"כ בבית.
בקשה עד הצהרים
זה הירק היחיד שהיה בבית.
כרוב קצוץ מאודה קלות במחבת, ערבבתי עם שש ביצים ושלוש כפות מיונז, שש כפות חלב ,כפית מלח וכפית סוכר.
ערבבתי הכל ושטחתי בתבנית גבוהה. למעלה פזרתי חתיכות קטנות של גבינץ
יצא על הבו.......
תדה על הברכות
בקבצים של חינוך יסודי יש תיקיית מתכונים.
יש שם ספרים שלמים של סירקיס ועוד.
את לא חייבת להוריד למחשב ואז לפתול, את יכולה לפתוח לעיין ואח"כ לשמור
איך אני יכול לדעת אם סחלב הוא אמיתי או חיקוי?
קניתי באיזה חנות תבלינים והמוכר אמר שזה אמיתי, אבל ממש ממש לא נראה לי.
הוא הביא לי 120 גר' (9 ש"ח) ואמר לי שזה מספיק לליטר חלב... אמרו לי שהאמיתי הוא יקר וקשה להשיגו.
מישהו יודע איפה כן אפשר למצוא? וכמה יקר זה אמור לעלות?
וצריך להוסיף לו סוכר וכו'? או שהצמח האמיתי פשוט מגיע מוכן.
תודה רבה.
חודש טוב!
למאכלים מיוחדים לעשות בשבת..?
יש לנו אורח מיוחד,ולאמא ולי אין רעיונות.
אז חוץ מעוף תפוחי אדמה אורז שניצלים וכדומה
מה עוד אפשר להכין?
מנה ראשונה,שניה לארוחת של יום שבת?(בשרית)
ולמישהו יש מתכון טוב לעוף בקולה?


מנות ראשונות:
שקיקי פילו ממולאים בירקות מוקפצים עם חזה עוף ברוטב סויה ברוטב פטריות
בצק עלים ממולא בבשר טחון מטוגן עם בצל, צנוברים ופטריות ברוטב בפטריות
קונכיות בצק עלים ממולאות בכבד מטוגן עם מלא בצל שחום
עוף בקולה:
כרעים כמספר האנשים +2 (ז"א 5 אנשים אז 7 כרעיים)
קופסא גדולה אפרסקים משומרים
2 וחצי כפות א. מרק בצל
כוס קולה
בטטות
אופן ההכנה: שמים בתבניתא ת הבטטות חתוכות
עליהם את העוף
על העוף לפזר את האפרסקים
לוקחים את המיץ של האפרסקים
את הכוס קולה ואבקת המרק מערבבים הכל ביחד
ושופכים לתבנית על העוף
מכסים ואופים כשעה וחצי בערך בחום בינוני
אחרי זה מורידים כיסוי ונותנים עוד רבע שעה או חצי שעה שיקבל צבע שחום.
על אמא ואני אחראית רק לקינוחים ולסלטים
אז היום כבר הכל גמור,מחר נכין סופלה וזהו.
תודה לעוזרות!
בס"ד
מתכון למאפה\פשטידה בלי קמח!
ששיש בה בטטה ותפוא
(יש לי בבית בטטה תפוא בצל ושמנת מתוקה)
פשוט לא יודעת איך לחבר בינהם