שרשור חדש
הפתרון גרוע- לטגן בשמן עמוק לפני בישולריבק
חמותי מבשלת ומסננת ושוטפת -כמו באיטריות ,ורק אז מתבלת.
זה יוצא אצלה אחד אחד ולא מתקשה או נדבק.
פתיתים צריך ללמוד אצל אבא שלי איך עושיםשירק
יותר נכון, צריך לבוא ולטעום. אה?יש בהם נשמה יתירהריבק
ממש ככה מאיפה את יודעת?שירק
ולשנוצי-
המצאתי לפתיתים מתכון שהוא טעים שאני טורפת את השאריות של אתמול כשאני באה מורעבת מהעבודה ישר מהמקרר אפילו בלי לחמם:
את מטגנת בצל קצוץ קטן עד השחמה
אח"כ מוסיפה לסיר לאידוי מכל הבא ליד מה שיש לך בבית:

תירס
אפונה
עדשים (אם יש לך זמן כי זה מתרכך הרבה זמן)
גזר קוביות קטנות
קישואים קוביות קטנות
שעועית ירוקה

תערבבי עם: מלח, פלפל, אם את רוצה צבע - כורכום

מאדה איזה רבע שעה תוך כדי ערבוב שלא יישרף לך

תוסיפי חבילת פתיתים תערבבי איזה 3 דקות עם הירקות ואז תוסיפי מים ותבשלי עד שזה מוכן

בהצלחה





בשראנונימי (פותח)
אם יש לך שניצלים קפואים או קציצות או חתיכות עוף ישנות וכדומה, פשוט תטגני בצל תוסיפי את הבשר חתוך ואז את הפתיתים עם קצת נוזלים ותבלינים - זה יוצא מעדן. אני עושה את זה עם כל מה שנשאר מאתמול - אורז, מקרוני וכדומה, לבשל כמה דקות ובתאבון
ואם את מעדיפה חלבי-משצאיד
אני מוסיפה להם קוטג' ורסק עגבניות/קטשופ, מלח פלפל ואבקת שום.
תחממי הכל ביחד עד שהקוטג' נמס זה ממש טעים.

עוד יותר טעים מזה זה- קוטג' ורוטב סויה ואם אן בעיה של טעם רצוי להוסיף קצת עלי תרד. וכמובן, מלח פלפל ואבקת שום
כמו כן ניתן לשידרוג נוסף עם קוביות טופו מטוגנות.

בתאבון
מה זה לשעבר? יש לך עוד עכשו?אנונימי (פותח)
עדין לא אבלמשצאיד
היתה לי בעיה במחשב וההיתי חיבת להחליף שם...

אגב ריבק- תתפלא כמה זה יוצא טעים!
קוטג' וקטשופ לפתיתים????מה הקשר??ריבק
להכין בכמויות קטנות יותר בפ'ם הבאה..פעימה
אפשר לנסות לטגן לקציצות..אני ירושלמית
להוסיף פטרוזליה קצוצה ותבלינים שונים, ביצים ופירורי לחם ליצור קציצות ולטגן.
על אותו רעיון אפשר לנסות לעשות פשטידה...אני ירושלמית
אם רוצים בשכבות שכבה תערובת פתיתים שכבה קישואים.. שכבה חצילים וכו'. ולאפות עד שמתייצב.
לפתיתים פשוט תשימי תבלינים-אוסנת
פפריקה, שום, פלפל שחור, מלח. זה יוצא בטעם של מנה־חמה, אם את אוהבת.
אפשר גם לשים אבקת מרק.

אבל אם את מתעקשת על רוטב, אפשר לשים רוטב פטריות.
אני אישית לא אוהבת, אבל אצלנו אוכלים את זה.
(מטגנים בצל ופטריות חתוכות, שמים מים ואבקת מרק פטריות)
במקום שקדי מרקאנונימי (פותח)
להפריד שיהיו אחד אחד
לא לבשל עם המרק אלא לפזר בצלחת
פתיתים עם ירקות-מימיאנונימי (פותח)
תאדי תירס, פטריות, ובצל. תבלי אותם במלח ותבלינים לפי הטעם האישי, ואז ערבבי אותם עם הפתיתים המבושלים. מדהים. מתחסל בשניות. מנסיון.
לי יש את אותה בעייהאם הבנים12
מה שאני מצאתי לעצמי בתור פתרון זה לחמם בסיר עם מים (כאילו להכין אותם קצת מחדש אבל רק את הסוף) זה ממש עושה להם פלאים אומנם כדאי גם להוסיף קצת אבקת מרק.
טליש- הסבר למה גוש ענקאנונימי (פותח)
כשאת מבשלת פתיתים אל תשימי מיד הרבה מים. תשימי כל פעם קצת. עד שזה מתאדה ואז תוסיפי עוד. כי ברגע ששמים הרבה מים מיד לוקח להם זמן להתאדות ואז הפתיתיפ כבר מבושלים כשהמים לא ממש נגמרו. והמים מדביקים אותם אחר כך אחד לשני. ואם תעשי עם המים כמו שכתבתי לך בהתחלה הם יצאו "אחד אחד" בהצלחה.
מקום ראשון ואולי קצת חרוש-רחלקה
לשים בפנים חביתה בצל ועגבניה-שילוב מנצח!!!
טעים בריא ומזין...
בתאבון!
יש פה שירשור ענק מלא באופציות! שווה לך לחפש!צבע אדום
סנדויצ'ים מענייניםאנונימי (פותח)אחרונה
1. פרווה: בגט מרוח במיונז, טונה ביצה קשה וירקות: חסה עגבניות ומלפפון חמוץ
לעטוף בנייר נצמד וכווווולם ישאלו איפה קנית אותו
2. בשרי:לקחת לעבודה פיתה טריה, קופסא קטנה של חומוס, מלפפון חמוץ ומספר פרוסות פסטרמה
להכין ממש לפני שאוכלים
3. חלבי: הכי טעים בפיתה אבל אפשר גם בגט
להכין חביתת הפתעה מדהימה רצוי במחבת גדולה: הרעיון הוא לקפל את החביתה ובפנים יש מה שמתחשק
אז ככה:
מספר ביצים לפי גודל המחבת (2 ביצים במחבת קטנה)
מיד לאחר ששופכים את הביצים למחבת להוסיף בחצי אחד של החביתה: קוביות בצל/ פרוסות עגבניה/ רצועות פלפל/ פרוסות זיתים/ פרוסות פטריות/ תירס, מעט מכל דבר
להקפיד להניח רק על חצי מהחביתה
מעל הירקות לפזר קוביות בולגרית או חתיכות גבינה צהובה (לפי הטעם)
הכי חשוב לקפל את החצי הריק של החביתה על החצי המלא כשהחביתה עוד קצת "רטובה". רצוי לקפל בעזרת מרית/כף מתאימה.
להחזיק את הקיפול ואחר כך להפוך בזהירות לצד השני
להכניס לפיתה (לא צריך למרוח אותה) או לעטוף בנייר כסף ובעבודה להכניס לפיתה (כדי שהפיתה לא תהיה "רטובה")
4. קורנפלקס או כל דגני בוקר אחרים. לאכול עם חלב בעבודה
5. פריכיות אורז או קרקרים עם גבינה/ לבן/ טונה וכד'



מחפשת מתכון לאפיית לחם קל מקמח מלאפועה
חפשתי בגוגל ולא מצאתי. אולי גולשי ערוץ 7 יעזרו לי??
אשמח לקבל מתכון לעוגת סולת,תודהמנגו
בבקשה מתכון של פסקל רוביןכפרגניסטיתאחרונה
עוגת סולת / פסקל פרץ-רובין

חומרים
1 כוס פתיתי קוקוס
1 כוס קמח תופח מנופה
1 2/1 כוסות סולת
1 4/1 כוסות סוכר
4 כפות שקדים גרוסים
2 כפות צימוקים
1 כוס שמן
6 ביצים בינוניות
1 2/1 כוסות מיץ תפוזים
2/1 כפית תמצית וניל
לסירופ:
2 כוסות סוכר
2 2/1 כוסות מים
מעט מיץ לימון


אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני.

2. שמים בקערת מערבל חשמלי את הקוקוס, הקמח, הסולת, והסוכר ומערבבים קלות. מוסיפים את השקדים, הצימוקים ומערבבים.

3. מוסיפים, תוך כדי ערבול איטי את מיץ התפוזים, השמן, והביצים. מערבבים לבלילה אחידה.

4. משמנים תבנית עגולה או מלבנית בגודל 30X27 ס"מ, מעבירים לתוכה את עיסת הבצק ומשטחים. אופים בתנור כ 20 דקות. מוציאים ומצננים קלות.

5. מכינים את הסירופ: מכניסים את הסוכר המים ומיץ הלימון לסיר, מביאים לרתיחה. מבשלים עוד 10 דקות על אש קטנה. יוצקים על העוגה המוכנה ומצננים.

שאלה מצחיקה קצת ט'

קינמון - מה המיוחד בו? הטעם או הריח?

 

|אחת שלא סובלת קינמון...|

השילוב.ruthiאחרונה
שניצל ללא ציפויאנונימי (פותח)

אני מחפשת מתכונים לשניצל עוף ללא ציפוי, במחבת, בסיר או על האש.

תודה

שמן במחבת, פפריקה ומלח על השניצל.תמיד מתפללת
את בעצם מדברת על חזה עוף-לא על שניצל... נכון?אלעד
יש המוני מתכונים! אני קניתי לא מזמן ספר שלם רק על זה..
שניצל עם בצלשרונית
אפשר לטגן בצל ומעליו את השניצל זה יוצא מאוד טעים
אני רוצה מתכונים גם כן.ruthi
לא חוכמה לספר שקנית ספר בלי לכתוב איזה מתכון!
אל תהרגי אותי רותי!!אלעד
חחחחח
מה עתישתי? |מבוהלת|ruthi
בתנור!! את יכולה עם...מיסטר דום
פלפל גמבה גזר וכו ותיבול מה שאת אוהבת פפריקה מלח פלפל לבן \שחור
להשרות במלח, פלפל, פפרקיה, ושמןכפרגניסטיתאחרונה
ולצלות במחבת של סטייקים או על האש
אם אפשר מתכונים לקציצות שאפשר לעשות כמות ולהקפיאשירק
להקפיא את העיסה אני מתכונתשירק
את יכולה להקפיא את הקציצות גם לאחר הטיגון.. כשהןמנגו
מוכנות.. את רוצה ממש ממש טרי?
דרך אגב כל סוג של קציצות אפשר גם לאפות בתנור והן יוצאות מעולה והרבה יותר בריאות! אלא אם כן רוצים עם רוטב ואז מבשלים..
אני לא כל כך אוהבת לטגן פעמייםשירק
גם לא לאפות או לחמם פעמיים
זה מרבה חיידקים
תזהרי בהפשרה של עיסה עם ביצים לא מבושלות...אופה
אני טוחנת נסיכת הנילוס-כמות של 2-3 ק"גריבק
מוסיפה בטחינה 5 פרוסות לחם, 2 בצל,כמה שיני שום,
לאחר הטחינה מוסיפה מלח,בערך 2-3 כפיות, תבלין לדג, 4 כפות רסק עגבניות,
אפשר להוסיף לעיסה בצל מטוגן.
להכניס את העיסה לשקיות קטנות ולהקפיא.
את מוציאה את העיסה בבוקר, וכשתחזרי מהעבודה ,תוסיפי לה ביצה,
צרי קציצות בידים לחות, ותצפי בצלחת עם קמח מצה ומעט מלח, או פירוריות למיניהן...
וישר למחבת, 5 דקות טיגון מכל צד.
את אותו הדבר אפשר לעשות עם חזה עוף טחון.ריבק
לא נראה לי שיש לי מטחנהשירקאחרונה
עוד לא בדקתי את כל החלקים של המיקסר..
נדמה לי שאני זוכרת ממך הקציצות האלה
איך מכינים עוגת וניל??אנונימי (פותח)
בלי מצרכים מיוחדים....
פסטה מוקרמתאנונימי (פותח)

בעלי מפנטז על פסטה מוקרמת עם פטריות (חלבי) כמו במסעדות

יש למשהו מתכון טוב? (רכיבים כשרים מהדרין)

פסטה מוקרמת כמו במסעדותאנונימי (פותח)
בשלי פסטה מכל סוג שתרצי (מומלץ: פפיונים, פנה, ספגטי, פטוצ'יני.)
לאחר מכן תמסי חצי חבילת חמאה, תוסיפי אליה בצל אחד גדול קצוץ, ואחרי שהבצל שקוף, את מוסיפה כף-2כפות קמח כדי להביא לידי רביכה. לאחר מכן את מוסיפה חלב בכמות הרצויה (כדי שהפסטה תהיה ממש מלאה ברוטב אני ממליצה על חבילת חלב לחבילת גדולה של פסטה.) ואז את מתבלת במלח ופלפל ואם את רוצה גם קארי. כשהחלב רותח ומעלה בועות, את מוסיפה קופסת פטריות משומרות, עם המים, או קופסת פטריות טריות פרוסות. ומחכה שהחלב ירתח שוב. את בודקת אם הרוטב סמיך דיו, אם הוא מימי מוסיפים עוד קמח. וכשהוא סמיך דיו את שופכת את הפסטה לסיר הרוטב מערבבת ומגישה חם. המעדן הזה מתחסל לפני שהוא מוגש לשולחן. והוא גם זול יותר. אגב שתדעי חמאה עם קמח וחלב - זוהי השמנת האמיתית ואל תשלי את עצמך שבמסעדות משתמשים בשמנת. מקסימום באבקת שמנת שמוספת לרוטב.
פסטה מוקרמת בפטריות ושמנתאם הבנים12
מצרכים:
1 חב' פסטה
1 בצל בינוני
1 קופסאת פטריות
2 כפות אבקת מרק פטריות
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
1 חב' שמנת מתוקה לבישול
גבינה צהובה חצי חבילה לפזר מלמעלה.

אופן ההכנה:
1) קוצצים ומטגנים את הבצל עם קצת שמן עד להזהבה.
2) מוסיפים את הפטריות ומאדים קלות
3) מוסיפים את התבלינים ומערבבים
4) מוסיפים את השמנת ובוחשים עד לרתיחה ומכבים.
5 שופכים על הפסטה החמה ומפזרים את הגבנ"צ.


נ.ב את הרוטב הזה אפשר גם לעשות לתפו"א/ ירקות מוקרמים אבל אז יש שלב נוסף להכניס לתנור להשחמה. (צריך לבשל את התפו"א קודם)

בתאבון!
ל www999 עשיתי שילוב של שני המתכונים ויצא ממש מוצלאם הבנים12אחרונה
מוצלח. הייתי צריכה להגדיל את הכמות והוספתי קמח וחלב ויצא מוצלח. תודה רבה
יש למשהי מתכון לעוף ברוטב ברבקיו?אנונימי (פותח)

קניתי בסופר רוטב ברבקיו אך הוא לא משהו, די תעשייתי, אשמח למתכון ביתי. תודה!

 

להלן מתכון בסיסי לרוטב bbqאנונימי (פותח)אחרונה
רוטב עגבניות בסיסי

קופסת רוטב עגבניות (או עדיף להכין מיץ בבית)
קופסת רסק עגבניות
2 כפות חומץ
2 כפות שמן זית
2 כפות סוכר (עדיף חום)
3 שיני שום כתושות
4 כפות בצל קצוץ
כפית אבקת חרדל
כפית פפריקה חריפה
קורט פלפל שחור טחון

מאדים את הבצל והשום בשמן על אש קטנה עד שהבצל נעשה שקוף, מוסיפים אתיתר המרכיבים וממשיכים לבשל

על אש קטנה למשך כחצי שעה.
מקררים ומניחים בצנצנת במקרר ליומיים שלושה כך שהרוטב "מתבגר"
משרים את העוף ברוטב למספר שעות במקרר (ועדיף למשך הלילה)
ולשובע...
עם הזמן והניסיון תוכלי להתאים את המרכיבים לטעם משפחתך
מה המתכון למרק הכי פשוט להכנה?שוס להיות שלוס
אבקת מרק!!!!!!!!!!!אנונימי (פותח)
הכנו פעם כמה חברות-פעימה
בס"ד

הי'ה מחסור חמור במה לאכול וחומרים אז- אילתרנו ויצא ממש טעים ב"ה..

מחממים מים ושמים בפנים אבקת מרק, תפו"א, בצל מקולף, מתבלים קצת[פלפל, פפריקה, מלח] ואמור ליות מוכן תוך 15-20 דקות..

מערבלאנונימי (פותח)
לדחוף את כל הירקות שבא לך לסיר עם מים, ואחרי שיתבשל 20 דקות לערבל במערבל נייד ולהוסיף תבלינים - אפשרי גם עם ירקות עלים!
מרק בשרי או חלביאנונימי (פותח)אחרונה
מרק בשרי טוב עם הודו אדום וירקות
כדאי עם בצל מטוגן
אפשר עם בורגול או אורז (לקראת סוף הבישול)

מרק חלבי
להמיס חמאה בסיר גדול ולכסות בטבעות בצל (4-5 בצלים תלוי בכמות הרצויה, הבצל מאבד מהנפח שלו)
להנמיך את האש עד שהבצל רך גמיש ושקוף (לערבב מידי פעם למניעת חריכה)
להוסיף 2 כפות קמח ומעט יין לבן
לטבל במלח פלפל ורוטב סויה
אפשר להוסיף אבקת אגוז מוסקט
למלא את הסיר במים בכמות הרצויה
מומלץ להגיש עם קרוטונים וגבינה צהובה מגורדת
מעדן!!
לנקות דגאנונימי (פותח)
האם מישהי יודעת האם אפשר לנקות דג (הנסיכה) בלי להשתמש בלימון? הלימון כעת הוא בקדושת שביעית ואסור להשתמש בו לניקיון ואנחנו מעדיפים לא להשתמש בתוצרת חול או היתר מכירה
מיץ לימון משומר עושה את העבודה נהדרכפרגניסטית
אני שמעתי על אפשרות להשרות בחומץ.\לק''י\
בכל מקרה שיהיה בהצלחה.
דג סלומון ביין לבןאנונימי (פותח)אחרונה
מי יכול לתרום מתכון טוב לכנפיים? יש לי אחד מעולהאנונימי (פותח)

אבל ממוצה...

 

אני מכינה אחלה כנפיים...טליע
לוקחחים קטשופ ודבש ומערבבים
יוצקים מעל הכנפיים...ומפזרים פרורי לחם..אופים ב150 מעלות עד להשחמה


טעיים!
בישול ארוךאנונימי (פותח)אחרונה
להזהיב הרבה רצועות או טבעות בצל (כמה שאוהבים)
להוסיף פרוסות פטריות טריות/ משומרות (כמה שאוהבים)
לתבל באבקת מרק פטריות ופלפל שחור. אפשר להוסיף קצת רוטב סויה או צ'ילי
לערבב ולהוסיף את הכנפיים (מופשרים) ולהנמיך את האש
בישול כשעה וחצי על אש נמוכה
לשים לב לכמות הנוזלים. אפשר להוסיף מעט מים
מישהו יודע למה כשמשרים שעועית היא נהיית מקומטת?מנגו
זה כמו שתהיה הרבה זמן במיםדי זהב
והעור שלך נהיה מקומט
לדעתי זה אותה תופעה

לגבי שעועית זה נראה לי שלב בנביטה
שהקליפה מתרככת ..
דיפוזיהאליהועיני
אם המים הם עם מלח זה גורם להמעת נוזלים
...אליהועיני
להמעת = להוצאת
בודאיאנונימי (פותח)אחרונה
כמו אמבטיה ארוכה...
איך הזדקנת??
חי חי חי
סקרכפרגניסטית
מה המאכל האהוב עליכם?
מה המאכל השנוא עליכם?
אתם יודעים לבשל?
מה אתם אוהבים לבשל?
בשר או סלט?
קולה או דיאט?
איזו תוספת על הפיצה שלכם?
אתם אוכלים כשר?
מה אמא מכינה טעים?
אתם אוכלים בחוץ?
מסעדות או ג'אנק פוד?
מהו הפסאט פוד החביב עליכם?
איך אתם מפנקים את עצמכם באוכל?
אתם מאלו שעומדים מול מקרר פתוח ותוהים או מאלו שיודעים מה הם רוצים?
במבה או ביסלי?
מערבבים מילקי או אוכלים לפי הסדר?
שוקו או וניל?
לאלו שגרים לבד: מה יש אצלכם במקרר עכשיו?
תגובה:ruthi
המאכל האהוב- פסטה מוקרם עם שמנת ופטריות
המאכל השנוא- סלט חצילים עם חומץ ושום
יודעת לבשל- כן
אוהבת לבשל- דגים.
בשר או סלט- הכי טוב שניהם יחד.
קולה או דיאט- לא זה ולא זה (תפוחץ)
תוספת על הפיצה- פטריות.
אוכלת כשר- בהחלט, רק מהדרין.
אמא מכינה טעים- פלפל ממולא. (אין על זה)
אוכלים בחוץ- בכיף גדול, לפחות פעם בחודשיים.
מסעדות או ג'אנק- מסעדות, והכי יקרות שיש.
מה זה פאסט פוד??
פינוק באוכל- להגיע הביתה מהעבודה לנודלס מדהים שבעלי מכין.
אני מאלו שפותחים את המקרר ואת הארון כל שבע דקות ובודקים מה חדש. (אצלינו קוראים לזה- מחפשת את עצמה במקפיא)
במבה או ביסלי- ביסלי, ורק של אוסם, ורק בטעם בצל.
מילקי- כפית קצפת כפית מעדן (צריך סדר בחיים)
שוקו או וניל- שוקו, שוקו.
למה רק לאלו שגרים לבד השאלה על המקרר? לי קל מאד לענות: כמעט כלום. (נגמרו הביצים, החלב, הגבינה והירקות.)
אז ככה...אופטימיתמיד
המאכל האהוב- תפו"א מוקרמים
המאכל השנוא- ביצה קשה
יודעת לבשל- כן.
אוהבת לבשל- שניצלים.
בשר או סלט- הכי טוב שניהם יחד.
קולה או דיאט- קולה.
תוספת על הפיצה- זיתים.
אוכלת כשר- בהחלט, רק מהדרין.
אמא מכינה טעים- קציצות כרוב (יאמי).
אוכלים בחוץ- בד"כ לא.
מסעדות או ג'אנק-ג'אנק פוד...
מה זה פאסט פוד??
פינוק באוכל- כשבאים לסבתא והיא מכינה את האוכל שאתה הכי אוהב במיוחד
בשבילך כמובן!!!
במבה או ביסלי- במבה ורק של אסם
מילקי- כפית קצפת כפית מעדן (צריך סדר בחיים)
שוקו או וניל- שוקו, שוקו כמובן!!
ככה...מיסטר דום
המאכל האהוב- ספגטי קינואה
המאכל השנוא- לא נברא כזה דבר
יודע לבשל- כן
אוהב לבשל- הכווול
בשר או סלט- הכי טוב שניהם יחד.
קולה או דיאט- מייייים
תוספת על הפיצה- לא אוכל פיצה משמין.
אוכל כשר- בהחלט, רק מהדרין.
אמא מכינה טעים- מרקת עוף ופלפל ממולא. (אין על זה)
אוכלים בחוץ- בכיף גדול, לפחות פעם בחודשיים.
מסעדות או ג'אנק- מסעדות בריאות.
מה זה פאסט פוד- אין סיכוי...
פינוק באוכל- להגיע לבית מהביצצפר ולאכול קינואה עם סודה.
אני מאלו שפותחים את המקרר ואת הארון כל שבע דקות ובודקים מה חדש.
במבה או ביסלי- ביסלי, ורק של אוסם, בטעם בצל ופלאפל .
מילקי- כפית קצפת כפית מעדן (צריך סדר בחיים)
שוקו או וניל- שוקו, שוקו צריך להגדיל את השקית ובמקום זה מקטינים אותה תמיד!!
למה רק לאלו שגרים לבד השאלה על המקרר? ככה תמיד יהיה לי קינואה בריאותי לחם מקמח מלא אורז מלא מצידי לשתות רק מי ברז כי אמרו שהמים בארץ הם איכותיים בעולם וגם זה לא יזיק למערכת חיסונית שלנו...מה יהיה חסר קולה וג'אנק פוד
ככה וככה:ruthi
אתה סתם מעתיקן. |כועסת|
עכשיו שמתי לב שזה ממש העתקה ממך...כפרגניסטית
תראי עשיתי...מיסטר דום
משלך העתק הדבק כי לא היה ל כח לכתוב הכול מההתחלה ומה שהתאים השארתי ומה שלא או הוספתי או שינתלגמרי...
טוב אז...tiferet
מאכל אהוב:אורז...יאמי...
מאכל שנוא:פשטידה
יודעת לבשל? כן.....!!!
מה אני אוהבת לבשל? הכללללל...אבל הכי מרק....
סלט...יותר בריא...
הכי בריא מים...(קולה זה רעל...ראו הוזהרתם...)
אם אני כבר אוכלת פיצה אז תירס...
ברור רק מהדרין..
אורז אם בצל וספגטי ברוטב בלונז...אין כמו האוכל של אמא...
אוכלים בחוץ?:כן פעם באלף שנה...
אני לא הולכת למסעדות ב"ה...
הפסאט פוד החביב עלי...:שניצל תירס טבעול
תאמת שאני לא מפנקת את עצמי כל כך...(לא מספיק..)
כן בערך כל 5 ד'ק אני הוןלכת למקרר אני בד"כ מוצאת שם קרח...
במבה...טעים....=)
מילקי: אוכלים לפי הסדר את הקצפת ואחר כך את השוקו...
וניל...יאמי...
אני גם אם רותי ומיסטר דום השאלה מיועדת לבתים שיש בהם מקרר....!! ולא למי שגר לבד.......יש הרבה דברים...לא כדי שאני יתחיל להגיד לכם מה יש במקרר...אבל יש הרבה קרח...(אני ממוכרת לקרח...חח...)
אני....-ישה"ז=]
מה המאכל האהוב עליכם? סלט ירקות...
מה המאכל השנוא עליכם? בצל חי...
אתם יודעים לבשל? כן..=]
מה אתם אוהבים לבשל? הכל..=]
בשר או סלט? סלט.
קולה או דיאט? לא זה ולא זה... = לא משהו מוגז...
איזו תוספת על הפיצה שלכם? פטריות...
אתם אוכלים כשר? חח ודאי..!!
מה אמא מכינה טעים? אורז..
אתם אוכלים בחוץ? כן
מסעדות או ג'אנק פוד? שניהם...
מהו הפסאט פוד החביב עליכם? אין משו מיוחד...
איך אתם מפנקים את עצמכם באוכל? מכינים סלט...=]
אתם מאלו שעומדים מול מקרר פתוח ותוהים או מאלו שיודעים מה הם רוצים? תוהים... ובסוף לא לוקחים כלום...
במבה או ביסלי? במבה.... [-במבה נוגט..(= ]
מערבבים מילקי או אוכלים לפי הסדר? לפי הסדר...
שוקו או וניל? וניל...
{*-*} =]
עכשיו הבנתי מה זה פאסט פודruthi
אז ככה: המבורגר צמחי של טבעול, נקנקיות פרווה זוגלובק.
יפה לך..*אריאל*
מה המאכל האהוב עליכם?חריימה
מה המאכל השנוא עליכם?אמממ משו עם הרבה ירוק..(גם גפילטע פיש)
אתם יודעים לבשל?כן
מה אתם אוהבים לבשל?לא אוהב לבשל למרו שיודע
בשר או סלט?בשר!
קולה או דיאט?קולה
איזו תוספת על הפיצה שלכם?תירס
אתם אוכלים כשר?כן
מה אמא מכינה טעים?חריימה מפרום
אתם אוכלים בחוץ?אממ לרוב לא
מסעדות או ג'אנק פוד?מסעדה
מהו הפסאט פוד החביב עליכם?שווארמה
איך אתם מפנקים את עצמכם באוכל?אממ שווארמה טובה
אתם מאלו שעומדים מול מקרר פתוח ותוהים או מאלו שיודעים מה הם רוצים?כן
במבה או ביסלי?ביסלי
מערבבים מילקי או אוכלים לפי הסדר?לפי הסדר(אני אוהב את הקצפת)
שוקו או וניל?שוקו
לאלו שגרים לבד: מה יש אצלכם במקרר עכשיו?לא גר לבד..
עכשיו תורי?!...צבע אדום
מה המאכל האהוב עליכם? - פסטות כמעט בכל מצב...
מה המאכל השנוא עליכם? אממ. מרק כתום.. כי הוא טיפה מתוק...
אתם יודעים לבשל? לא!  אבל אני עוד אלמד...
מה אתם אוהבים לבשל? בהנחה שהתחלתי ללמוד- אורז פרסי!! יוצא מעולה....
בשר או סלט? סלט...
קולה או דיאט? מיץ טבעי!
איזו תוספת על הפיצה שלכם? זיתים/ תירס
אתם אוכלים כשר? ברור!
מה אמא מכינה טעים? פוקצ'ה.
אתם אוכלים בחוץ? בד"כ פיצה.
מסעדות או ג'אנק פוד? כמעט ולא...
מהו הפסאט פוד החביב עליכם? אממ,פיצה....
איך אתם מפנקים את עצמכם באוכל? מסדרת את האוכל יפה. מוסיפה סלט טעים.. ואם יש חריף אז למה לא...
אתם מאלו שעומדים מול מקרר פתוח ותוהים או מאלו שיודעים מה הם רוצים? עומדת ותוהה, כמעט 10 פעמים ביום....
במבה או ביסלי? ביחד! טעים!!  אבל רק ביסלי גריל ובמבה של אוסם.
מערבבים מילקי או אוכלים לפי הסדר? בקושי אוכלת.. אבל אם כבר ביחד..
שוקו או וניל? שוקו
לאלו שגרים לבד: מה יש אצלכם במקרר עכשיו? (אני עוד גרה עם בבית...)
סחטיין על המנהלת.. D:הביצה שהתחפשה
בס"ד

יאללה. גם אני רוצה D:
מה המאכל האהוב עליכם? פשטידת ירקות.
מה המאכל השנוא עליכם? סיני.
אתם יודעים לבשל? כן.
מה אתם אוהבים לבשל? עוף עם תפו"א...
בשר או סלט? סלט.
קולה או דיאט? מים.
איזו תוספת על הפיצה שלכם? תירס...
אתם אוכלים כשר? לא.
מה אמא מכינה טעים? הכל..
אתם אוכלים בחוץ? כן...
מסעדות או ג'אנק פוד? מסעדה.
מהו הפסאט פוד החביב עליכם? שניצל תירס טבעולל...
איך אתם מפנקים את עצמכם באוכל? מכינים אותו.
אתם מאלו שעומדים מול מקרר פתוח ותוהים או מאלו שיודעים מה הם רוצים? שעומדים תוהים...
במבה או ביסלי? במבה...
מערבבים מילקי או אוכלים לפי הסדר? מי אוכל מלקי?
שוקו או וניל? פיסטוק.
לאלו שגרים לבד: מה יש אצלכם במקרר עכשיו? ----
גם אני רוצה...צופה מהצד2
מה המאכל האהוב עליכם?
כרוב ממולא
מה המאכל השנוא עליכם?
מלפפונים חמוצים
אתם יודעים לבשל?
עובדת על זה...
מה אתם אוהבים לבשל?
את כל הדברים החדשים שלמדתי לאחרונה...
בשר או סלט?
סלט
קולה או דיאט?
לא ולא
איזו תוספת על הפיצה שלכם?
כל הירקות שמתאימים
אתם אוכלים כשר?
לאאאא
מה אמא מכינה טעים?
עוף
אתם אוכלים בחוץ?
לא
מסעדות או ג'אנק פוד?
לא
מהו הפסאט פוד החביב עליכם?
?
איך אתם מפנקים את עצמכם באוכל?
מכינים סלט מוווושקע
אתם מאלו שעומדים מול מקרר פתוח ותוהים או מאלו שיודעים מה הם רוצים?
אכן
במבה או ביסלי?
תלוי במצב רוח
מערבבים מילקי או אוכלים לפי הסדר?
אוכלים קצת מהקצף הלבן ואז מערבבים...
שוקו או וניל?
וניל

שתהיו בריאים
עכשיו תורימשצאיד


מה המאכל האהוב עליכם? אוכל מושקע
מה המאכל השנוא עליכם? בצל חי
אתם יודעים לבשל? כן
מה אתם אוהבים לבשל? הכל ובעיקר לאפות.
בשר או סלט? שניהם
קולה או דיאט? רק מים
איזו תוספת על הפיצה שלכם? רגיל/ זיתים/ פטריות
אתם אוכלים כשר? כן רק מהדרין
מה אמא מכינה טעים? מרקים
אתם אוכלים בחוץ? כן הרבה
מסעדות או ג'אנק פוד? גם וגם
מהו הפסאט פוד החביב עליכם? טבעול או פיצה
איך אתם מפנקים את עצמכם באוכל? גלידה טובה
אתם מאלו שעומדים מול מקרר פתוח ותוהים או מאלו שיודעים מה הם רוצים? לפעמים זה ולפעמים זה (הבעיה מתחילה כשיודעים מה רוצים ואין...)
במבה או ביסלי? במבה אוסם (ואם בסלי -רק בצל- כל השאר עם מונוסודיום גלוטומט=רעל!)
מערבבים מילקי או אוכלים לפי הסדר?כמעט ולא אוכלת - אם כן רק לפי הסדר.
שוקו או וניל? וניל (אלרגית לקקאו...)
לאלו שגרים לבד: מה יש אצלכם במקרר עכשיו? יש לי עוד 7 פיות להאכיל...

בהצלחה וישר כח
=)אנונימי (פותח)


מה המאכל האהוב עליכם?קוסקוס,וגם........
מה המאכל השנוא עליכם?צימוקים
אתם יודעים לבשל?כן
מה אתם אוהבים לבשל?הכול
בשר או סלט?הכול
קולה או דיאט?תפוזים
איזו תוספת על הפיצה שלכם?זיתים שחורים וגם פטריות
אתם אוכלים כשר?לא בבית (אני כן)
מה אמא מכינה טעים?דגים
אתם אוכלים בחוץ?כן
מסעדות או ג'אנק פוד?מסעדות
מהו הפסאט פוד החביב עליכם??
איך אתם מפנקים את עצמכם באוכל?אני כן
אתם מאלו שעומדים מול מקרר פתוח ותוהים או מאלו שיודעים מה הם רוצים?כן
במבה או ביסלי?במבה
מערבבים מילקי או אוכלים לפי הסדר?מערבבים
שוקו או וניל?גם וגם
לאלו שגרים לבד: מה יש אצלכם במקרר עכשיו?אוכל משבת
תשובות אנונימי (פותח)
המאכל האהוב- עוגות עם שוקולד- והרבה!
המאכל השנוא- תפוח אפוי
יודעת לבשל- בתהליכים..
אוהבת לבשל- עוגיות!!
בשר או סלט- הכי טוב שניהם יחד.
קולה או דיאט- קולה
תוספת על הפיצה- בצל.
אוכלת כשר- בטח.
אמא מכינה טעים- מרק עוף של שבת בערב
אוכלים בחוץ- בשמחה
מסעדות או ג'אנק- מסעדות, הכי מפנקות שאפשר
פינוק באוכל- טילון, בכל זמן, בכל עונה בשנה
במבה או ביסלי- ביסלי....גריל
מילקי- מ'זה לא..
שוקו או וניל- וניל.
תשובות אנונימי (פותח)
המאכל האהוב- עוגות עם שוקולד- והרבה!
המאכל השנוא- תפוח אפוי
יודעת לבשל- בתהליכים..
אוהבת לבשל- עוגיות!!
בשר או סלט- הכי טוב שניהם יחד.
קולה או דיאט- קולה
תוספת על הפיצה- בצל.
אוכלת כשר- בטח.
אמא מכינה טעים- מרק עוף של שבת בערב
אוכלים בחוץ- בשמחה
מסעדות או ג'אנק- מסעדות, הכי מפנקות שאפשר
פינוק באוכל- טילון, בכל זמן, בכל עונה בשנה
במבה או ביסלי- ביסלי....גריל
מילקי- מ'זה לא..
שוקו או וניל- וניל.
~~~~~~אלעד
מה המאכל האהוב עליכם? פיצה
מה המאכל השנוא עליכם? סלט חצילים
אתם יודעים לבשל? בטח!!
מה אתם אוהבים לבשל? בעיקר לחמים, ודגים
בשר או סלט? בשר!
קולה או דיאט? לא זה ולא זה
איזו תוספת על הפיצה שלכם? המון גבנ"ץ, ופטריות
אתם אוכלים כשר? משתדלים..
מה אמא מכינה טעים? שאלה קשה..
אתם אוכלים בחוץ? כמעט ולא
מסעדות או ג'אנק פוד? אם כבר, ג'אנק פוד
איך אתם מפנקים את עצמכם באוכל? בואו אלי אראה לכם איך
כן, אני מאלו שעומדים מול מקרר פתוח ותוהים..
במבה או ביסלי? במבה (ברור..לא?)
מערבבים מילקי או אוכלים לפי הסדר? לפי הסדר, ואת הסוף של הקצפת מערבבים, כדי לצאת ידי חובת כל הדעות
שוקו או וניל? גם וגם
הנה אנישירק
מה המאכל האהוב עליכם? אפרסמון תותים ואשכולית עם סוכר
מה המאכל השנוא עליכם? אוכל לא טרי בעעע
אתם יודעים לבשל? כן
מה אתם אוהבים לבשל? הכל
בשר או סלט? סלט
קולה או דיאט? רק מים
איזו תוספת על הפיצה שלכם? זיתים ועגבניות
אתם אוכלים כשר? כן
מה אמא מכינה טעים? מרק שום
אתם אוכלים בחוץ? לפעמים
מסעדות או ג'אנק פוד? גם וגם עם עדיפות למסעדות
מהו הפסאט פוד החביב עליכם? ספגטוש
איך אתם מפנקים את עצמכם באוכל? שוקולד
אתם מאלו שעומדים מול מקרר פתוח ותוהים או מאלו שיודעים מה הם רוצים? לפעמים
במבה או ביסלי? לא זה ולא זה רק פופקו
מערבבים מילקי או אוכלים לפי הסדר? צריך הפרדה מוחלטת
שוקו או וניל? וניל
לאלו שגרים לבד: מה יש אצלכם במקרר עכשיו? לא גרה לבד אבל מה הקשר לשאלה?
אחותי הקטנה גם עונה:אלעד
מה המאכל האהוב עליכם? אין
מה המאכל השנוא עליכם? עוף
אתם יודעים לבשל? כן
מה אתם אוהבים לבשל? המון דברים!
בשר או סלט? סלט
קולה או דיאט? קולה
איזו תוספת על הפיצה שלכם? בצל
אתם אוכלים כשר? כן בטח!
מה אמא מכינה טעים? מכינה הכל הכי טעים
אתם אוכלים בחוץ? כמעט ולא
מסעדות או ג'אנק פוד? לא ולא
מהו הפסאט פוד החביב עליכם? שניצלים תירס הקטנים האלה
במבה או ביסלי? במבה!
מערבבים מילקי או אוכלים לפי הסדר? מלקקת את העטיפה, קצפת, ואת הלמטה
שוקו או וניל? וניל
אז ככה-Apple
מה המאכל האהוב עליכם? סלט
מה המאכל השנוא עליכם? אממ... סרדינים ובשר
אתם יודעים לבשל? כאילו דאאאאא!
מה אתם אוהבים לבשל? הכול!
בשר או סלט? סלט..
קולה או דיאט? מים מינרליים
איזו תוספת על הפיצה שלכם? אממ... עוד גבינה, בבקשה?
אתם אוכלים כשר? אממ.. בואו נחשוב.. כן!
מה אמא מכינה טעים?שניצלים
אתם אוכלים בחוץ? כשאין כלום במקרר...
מסעדות או ג'אנק פוד? מסעדות..
מהו הפסאט פוד החביב עליכם? ????
איך אתם מפנקים את עצמכם באוכל? סלט+חביתה טובה
אתם מאלו שעומדים מול מקרר פתוח ותוהים או מאלו שיודעים מה הם רוצים? מאילו שתוהים שעות, עד שמבינים שהם בכלל לא רעבים, אלא סתם משעמם להם...
במבה או ביסלי? חסה!
מערבבים מילקי או אוכלים לפי הסדר? לא אוכלים...
שוקו או וניל? איכססססססססס1
לאלו שגרים לבד: מה יש אצלכם במקרר עכשיו? אמממ... אוכל! מה יש אצלכם?
אמממ..טוב...מתנחלת לעד
מה המאכל האהוב עליכם? פטריות...פשטדות עם פטריות ובצל..חלבי...
מה המאכל השנוא עליכם?קוקוס...לא סובלת! פשטידת תירס!!
אתם יודעים לבשל?כן...
מה אתם אוהבים לבשל?עוף בסיר
בשר או סלט?סלט
קולה או דיאט?לא משנה
איזו תוספת על הפיצה שלכם?או זיתים לפעמים או כלום...
אתם אוכלים כשר? דא....
מה אמא מכינה טעים?חלות
אתם אוכלים בחוץ?לפעמים,נדיר
מסעדות או ג'אנק פוד?מסעדות
מהו הפסאט פוד החביב עליכם?שווארמה
איך אתם מפנקים את עצמכם באוכל?גלידה טובה..
אתם מאלו שעומדים מול מקרר פתוח ותוהים או מאלו שיודעים מה הם רוצים? מאוד!!!!
במבה או ביסלי?במבה
מערבבים מילקי או אוכלים לפי הסדר?לפי הסדר
שוקו או וניל?שוקו
לאלו שגרים לבד: מה יש אצלכם במקרר עכשיו?גרה עם משפחתי היקרה...

איזה שירשור כיפי! אני מתה על סקרים..!! תרשמו עוד.!Apple
תורי?תמיד מתפללת
מה המאכל האהוב עליכם? פשטידת פטריות
מה המאכל השנוא עליכם? כוסמת
אתם יודעים לבשל? בטח!
מה אתם אוהבים לבשל? הכל!
בשר או סלט? סלט
קולה או דיאט? מים
איזו תוספת על הפיצה שלכם? כלום
אתם אוכלים כשר? כן
מה אמא מכינה טעים? דגים עם תפוחי אדמה
אתם אוכלים בחוץ? לפעמים
מסעדות או ג'אנק פוד? ג'אנק
מהו הפסאט פוד החביב עליכם? כמעט הכל..
איך אתם מפנקים את עצמכם באוכל? קונה בייגל טוסט
אתם מאלו שעומדים מול מקרר פתוח ותוהים או מאלו שיודעים מה הם רוצים? מחפשים ומחפשים (עדין)
במבה או ביסלי? לא זה ולא זה
מערבבים מילקי או אוכלים לפי הסדר? לא אוכלת מילקי
שוקו או וניל? שוקו
לאלו שגרים לבד: מה יש אצלכם במקרר עכשיו? לבן, ביצים קשות ושאריות של שניצל מהצהרים.
:ס)ט'
מה המאכל האהוב עליכם? שוקולד! (עלק מאכל)
מה המאכל השנוא עליכם?
אתם יודעים לבשל? כן
מה אתם אוהבים לבשל? ירקות מאודים
בשר או סלט? סלט
קולה או דיאט? לא זה ולא זה
איזו תוספת על הפיצה שלכם?
אתם אוכלים כשר? בדרך כלל
מה אמא מכינה טעים? ה-כ-ל
אתם אוכלים בחוץ? לא
מסעדות או ג'אנק פוד? לא זה ולא זה
מהו הפסאט פוד החביב עליכם? הסויה למינהו
איך אתם מפנקים את עצמכם באוכל? לא אוכלת וזהו אחלה פינוק! תנסו!
אתם מאלו שעומדים מול מקרר פתוח ותוהים או מאלו שיודעים מה הם רוצים? אוהו תוהה...
במבה או ביסלי? ביסלי!
מערבבים מילקי או אוכלים לפי הסדר? אמממ...
שוקו או וניל? שוקו!
תשובות לשאלות מעניינותאנונימי (פותח)
מה המאכל האהוב עליכם? עוף + תפוחי אדמה
מה המאכל השנוא עליכם? אפונה
אתם יודעים לבשל? בהחלט כן
מה אתם אוהבים לבשל? סלטים ומנות עיקריות
בשר או סלט?גם וגם
קולה או דיאט? רק לא דיאט
איזו תוספת על הפיצה שלכם? זיתים ובצל
אתם אוכלים כשר? רק כשר
מה אמא מכינה טעים? הכל
אתם אוכלים בחוץ? מידי פעם
מסעדות או ג'אנק פוד? מסעדה פעם בחודש. ג'אנק פוד פה ושם
מהו הפסאט פוד החביב עליכם? מה זה פסאט פוד?
איך אתם מפנקים את עצמכם באוכל? מגוון ובשפע
אתם מאלו שעומדים מול מקרר פתוח ותוהים או מאלו שיודעים מה הם רוצים? בד"כ יודעת, לפעמים מתלבטת
במבה או ביסלי? איכס! בלי ממתקים
מערבבים מילקי או אוכלים לפי הסדר?לא מערבבת אבל שניהם בכפית
שוקו או וניל? מוקה- יש מצב?
לאלו שגרים לבד: מה יש אצלכם במקרר עכשיו?


אההאנונימי (פותח)אחרונה
אז הפסאט פוד זה תבשיל כפרי של טבעול, מטוגן... ללקק את המחבת
לאלו מכם שמבינים בקמח מלא..מנגו

כל מתכון שיש לי בו קמח אפשר,בעצם לשים קמח מלא במקום קמח רגיל? מה היחס? מן הסתם צריך פחות קמח מלא מאשר קמח רגיל.

יש מתכונים מסויימים בהם לא כדאח להשתמש בקמח מלא?

תודה רבה

אפשר כמה אופיצותכפרגניסטית
הכי טוב זה לשים 70% קמח מלא ו30% קמח רגיל ואז זה יוצא מאוד אוורירי וטובב
ואם אפשר או רוצים רק קמח מלא?מנגו
לדוג' גיסה שאוכלת רק קמח מלא???
תלוי בקמח ותלוי מה את מכינהאופה
אם הקמח טחון ממש דק יש לך סיכוים טובים יותר בהחלפה של הקמח.
אם זה לא מתכון לקמח מלא, הייתי ממליצה להשתמש בקמח מלא טחון דק ולהוסיף מעט יותר נוזלים.
באפית לחמים- יותר נוזלים ויותר שמרים וללוש כמו שצריך. אם זה מתכון של להוסיף קמח למים, הכי פשוט זה להוסיף פחות ולראות כמה באמת צריך.
אם זה קמח מלא לא טחון דק, אולי לנפות ולא להכניס את כל הסובין.

לא הייתי מתנסה עכשיו בהכנה של משהו שאמור להיות ממש קליל, כמו סופגניות או עוגת ספוג, כי זה רק בשבילה וכרגע את צריכה משהו שהיא תאכל, ולא לעשות נסיונות עד שיהיה משהו אכיל.

יש לך אינטרנט, הייתי ממליצה פשוט לחפש מתכונים מקמח מלא.
אם זה משהו ספציפי- תפרטי ונראה.
יש מתכונים שאפשר רק קמח מלאמשצאיד
אולי תצטרכי פחות קמח ויותר נוזלים.
יש מתכונים שאם תחליפי תשני את כל המתכון- למשל יש לי עוגה של קמח לבן (ללא הקצפה) העוגה יוצאת מאד אורירית, וכל הניסיונות להפוך לקמח מלא שינו את העוגה לגמרי!

בקיצור- תלוי במתכונים!
בהצלחה
אצלי בבית יש רק קמח מלא..ישה"ז=]אחרונה
ואנחנו משתמשים בזה בדיוק כמו בקמח רגיל...
קמח קוסמין- קמח קוסמיםאנונימי (פותח)
שלום, אני ממירה כל מתכון מקמח רגיל לקמח מלא. לעוגות יש להוסיף כפית אבקת אפי'ה לכל כוס. קמח מלא מאבן טיפה את העוגה והיא יותר פירורית (יותר לכלוך עם ילדים), לכן אני משתמשת בקמח קוסמין שהערך התזונתי שלו יותר גבוה מקמח מלא והמרקם שלו כמו קמח לבן ממש פלא. אפשר להשיג בחנויות טבע קמח קפוא שלא דורש ניפוי,בהצלחה
אם אני לא טועהאלעד
הוא נחשב לקמח מאוד דביק וכמעט ולא מכיל גלוטן. אני צודק או שאני מבלבל עם קמח שיבולת-שועל?
סוגי קמח \ מאתר שטיבלכפרגניסטית
שאני אצל אחי ויגסתי אני משתמשת בקמח של שטיבל, הוא ממש מעולה...

---
סוגי קמח


המוצרים הבסיסיים, אותם מקובל להפיק במהלך הייצור בטחנה מודרנית הם:

• קמח לבן – מכיל את כל זרמי הקמח מכל שלבי הטחינה, אשר נאספים יחד ומרכיבים את הקמח הלבן, והמהווה כ- 75%-78% מתכולת גרעין החיטה. (תלוי ביעילות הטחנה) הקמח הלבן משמש בעיקר את המאפיות והתעשיה ביצור מרבית מאפי השמרים, לחמים, פיתות, לחמניות וחלות.


קמח לבן בהיר – מופק מזרמי הקמח הבהירים בצבעם, בשלבי הטחינה השונים, ובמקביל לייצור כמח כהה.
ה"אקסטרקציה" של קמח בהיר היא כ- 60% מתכולת גרעין החיטה. הקמח הבהיר מופק קמח לבן בהיר משמש בדרך כלל את תעשית הבורקסים, בצקי עלים, ואפית מוצרים בעלי מרקם בהיר.


קמח כהה (אחיד) – מופק בתהליך הטחינה מזרמי הקמח הכהים בצבעם, ובמקביל לייצור קמח לבן בהיר. ה"אקסטרקציה" של קמח כהה היא כ- 20%.
קמח כהה, משמש בעיקר לאפיית הלחם האחיד.


סולת – הינה גוש קמח עבה, ה"נופל" בשלבים הראשונים של הטחינה ממרכז גרעין החיטה. ה"אקסטרקציה" של סולת היא בדרך כלל 5%-3%, ובאה על חשבון הקמח הבהיר. במידה ואין צורך ביצור סולת, החומר ימשיך את תהליך הטחינה, ויטחן עד להפיכתו לקמח.
סולת משמשת לבישול דייסות, ואפיית עוגות ועוגיות.


נבט – עקב תכונותיו הפיסיים, ניתן להפרידו לאחר שלבים מסויימים בטחנה, בהם הוא עובר "לחיצה" והפרדה בניפוי.
ניתן להפיק 1%-2% נבט במהלך הטחינה. נבט החיטה הינו בעל ערכים תזונתיים רבים, הבאים לידי ביטוי כשהוא טרי ולפני שעבר הליך טרמי לצורך הארכת חיי מדף.


סובין – קליפת החיטה, המופרדת מן הקמח ומהווה כ- 25%-22% מכלל החומר המופק בטחנה (תלוי ביעילות הטחנה). סובין מכיל כמות גבוהה של סיבים תזונתיים.


מוצרי טחינה נוספים – במהלך הייצור, ניתן להפריד קמחים ותוצרים נוספים של תהליך הטחינה, אשר נדרשים עקב תכונותיהם הטכנולוגיות או הכימיות. כדוגמא למוצרים אלו, ניתן לציין שבר של חיטה או חיטה לחוצה, המוספים בחלק מהלחמים המלאים או מוצרי הבריאות, על מנת להעלות את ערכו התזונתי, ולהוסיף ערך של בריאות למרקם, ולמראה של מוצר המאפה.

בנוסף, ניתן לייצר סוגי קמחים בעלי תכונות אפיה נדרשות, על בסיס שימוש בזני חיטה ספציפיים, או בתערובות חיטים המקנות לקמח את האיכויות הדרושות.
בין היתר, ניתן למצוא קמח חצי רך (שטיבל 4) או קמח רך (שטיבל 5), המיוצרים מטחינת חיטה "רכה", או תערובת של חיטה "קשה" עם חיטה "רכה", המתאפיינת ברמת חלבון נמוכה יחסית, ובכך מעניקה לבצק תכונות אופייניות כמו פריכות ואווריריות.

קמחי שטיבל המיוחדים מיועדים לאפיה ביתית ומוסדית, של מוצרי מאפה שונים בהתאם לסוג הקמח, ומיועדים לשימוש גם במאפיות ביתיות אוטומטיות.
קמחים אלו מועשרים בויטמינים, מינרלים ובחומצה פולית בהתאם להמלצות מנהל המזון האמריקאי ובאישור משרד הבריאות.

שטיבל 1 קמח רב-תכליתי מועשר הנו קמח בסיסי המתאים לאפית בצקי עלים, בגטים ולרוב מוצרי המאפה.

שטיבל 2 קמח לחם מועשר הנו קמח בעל רמת חלבון גבוהה ומתאים במיוחד למאפי שמרים, לחמים, פוקצ'ה, חלות, לחמניות ומוצרים בעלי נפח ומרקם גבוהים.

שטיבל 3 קמח כפרי מועשר, מתאים לאפית לחמים כפריים כהים ומסורתיים.

שטיבל 4 קמח עוגיות מועשר, הנו קמח בעל רמת חלבון מופחתת ומתאים לאפית עוגיות ומני בצקים פריכים.

שטיבל 5 קמח עוגות מועשר, הנו קמח בעל רמת חלבון נמוכה ומתאים לאפית עוגות, פנקייק, ופלים וביסקוויטים.

שטיבל 6 קמח מלא מטחינת רחיים, מיוצר מגרעיני חטה משובחים, ומתאים לאפית לחמים ומאפי בריאות מקמח מלא.

שטיבל 7 קמח שיפון מלא, מתאים לאפית לחמי שיפון, בשילוב עם שטיבל 2 (קמח לחם) או עם שטיבל 6 (קמח מלא).
שטיבל 8 קמח אורגני מלא, מתאים לאפית מוצרי מאפה אורגניים.

שטיבל 9 קמח פסטה, מתאים לעשיית מיני פסטות טריות.

שטיבל 10 קומפלט מלא, תערובת מוכנה על בסיס קמח מלא המכילה כבר את השמרים ואת כל החומרים הדרושים לאפית מאפה שמרים. רק להוסיף מים!

שטיבל 11 קמח טף מלא, קמח הטף משמש לאפיה כבר אלפי שנים, בעיקר באתיופיה, הודו ואוסטרליה. לטף תכולה גבוהה של חלבון, ברזל וסידן ואיזון טוב של חומצות האמינו.
מקמח הטף ניתן לאפות את האינג'רה, שהוא הלחם האתיופי המסורתי, או לשלבו עם קמחים אחרים, לאפיית לחמים ומוצרי מאפה שונים ומגוונים.

שטיבל 12 קמח כוסמין אורגני מלא, הכוסמין הינו דגן מזן עתיק יומין המוזכר בתנ"ך, והינו בעל ערכים תזונתיים גבוהים, טעם אופייני, וגלוטן בעל אופי שונה מגלוטן החיטה, וידוע כקל יותר לעיכול ע"י אנשים בעלי רגישות מסויימת לחיטה.
מקמח הכוסמין ניתן לאפות לחמניות ולחמים מלאים, עוגיות ומוצרי מאפה שונים המבוססים על מתכונים לקמח מלא.

אנשיםמיסטר דום
הכנתי עכשיו שקשוקה סווף הדרךך שיא הטעימה!! רוצים מתכון??
אם אתה רוצה תכניס אותה למאגר ונאשר אותהכפרגניסטיתאחרונה
שלום, האם גם חיטה כדאי להשרות לילה לפני השימוש?מנגו

כמו שעועית?...

תודה

דבר נוסף- טעות בחישוב..מנגו
נשארה לי המון פסטה שבישלתי למשך השבוע ואני רוצה להכין איתה משהו לשבת (יותר נכון,נאלצת להכין, פסטה משום מה נראית לי כמאכל ליום יום) אזיש למישהו רעיון יצירתי (לא סלט קר) לעשות עם הפסטה? מה נראה לכם יותר מתאים: נקניקיות ברוטב עגבניות עם הפסטה (אוכל "שבתי"?) או עוף עם פסטה?
אשמח לעזרתכם
תבורכו
פשטידת איטריותananas
מוסיפים לאיטריות ביצים, גבינה לבנה, מלח פלפל. חלב\קמח לפי סמיכות רצויה. אופים בתנור בחום בינוני. אפשר עם כל סוגי וצורות הפסטה, יוצא ממש טעים! ועם סלט ירקות ליד זו ממש סעודה...
אז לאף אחד אין רעיון מה לעשות עם הפסטה???מנגו
כן, איך אפשר לעשות פסטה עם ירקות?מנגו
אין צורך להשרות חיטה,כפרגניסטית
רק לשטוף אותה טוב לפני הבישול.

ולגבי הפסטה, לפני שאת עושה איתה משהו תבדקי שהיא טובה...
תלוי למה. כדאיפלפלתי
להשרות אותה אם את למשל רוצה להכניס אותה בבצק של הלחם. היא נובטת ובנביטה היא מוציאה מתיקות ומוסיפה אותה ללחם.
אז לפעמים זה כדאי. תלוי מה עושים איתה.
(ד"א להנביט חיטה זה יותר בריא מלאכול אותה ככה)
לנעמונתמתנחלת לעד
אני רוצה מתכון לעוגה שוקול לא מסובכת  מוצרים שלכול אחד יש בבית  כול אחד אחר שיש לו מתכון מוזמן להביא לי!!1
עוגת שוקולד פשוטה פשוטהכפרגניסטית
3 כוסות קמח
2.5 כוסות סוכר
1 כוס קקאו
1.3 כוס שמן
1.5 כוסות מים

מערבבים את כל החומרים ביחד
ואז מוסיפים:
4 ביצים שלמות (בלי קליפה כמובן)
2 כפיות סודה לשתיה או שקית אבקת אפיה
2 כפיות תמצית וניל
3\2 כוס מים

מערבבים הכל ומעבירים לתבנית אפיה גדולה

אופים כ45 דקות בחום בינוני.

ציפוי:
בסיר שמים 6 כפות סוכר
כף יין
ביצה אחת

מבשלים על אש נמוכה ומערבבים עד שהסוכר נמס ושביצה לא תהפוך לחביתה.
מוסיפים :
50 ג' מרגרינה
100 ג' שוקולד
2 כפיות נס קפה

מבשלים עד שהכל נמס

ושופכים על העוגה..


ובתאבון
אני הכנתי עכשיו עוגת שוקולד מאולתרתמיסטר דום
עם קינמון וקצת מלחח וקצפת מלמעלה ואני בשוק מלבשר שיצא ממש טעיםם הכנתי וזה יצא מהתנור לפני 5 דקות וכבר נגמרה חצי תבנית!!
תודה ממש שבת הבאה אני נראה לי מכינה את זה...מתנחלת לעדאחרונה
ממש תודה נשמע מאוד טעים!!!! אני ינסה את זה!!!
אטריות עם ירקותאנונימי (פותח)
מטגנים את החלק הלבן של הבצל הירוק או רצועות בצל רגיל,מוצאים מטגנים גמבה בכל הצבעים, מטגנים גזר מגורד,ומעל מוסיפים כרוב רצועות דקות לטיגוןקל-חבל ע הויטמינים. אפשר כבר להוסיף שתי עגבניות מגורדות מעל הטיגון של הגמבה . תבלינם?-רוטב סויה מעט , פלפל שחור או לבן .זהירות הסויה מלוח. בתאבון .
חצילים,בשר טחוןבלה

אני רוצה מתכונים   פשוטים    וטובים

לפשטידה מבשר טחון עם/בלי חצילים

ואולי פשטידת חצילים עם/בלי בשר..

בכקיצור מה שאתם מכירים שטוב! מחומרים בסיסיים אם אפשר

 

תודה מראש למשתפים!

ככה:כפרגניסטיתאחרונה
מבשר טחון את יכולה להכין פאי רועים, או לזנייית בשר, או מוסקה, או פלפלים ממולאים או ממולאים, או קציצות אפויות

לגבי חצילים. אפשר לטגן\ לאפות\ לקלות ולעשות אותם או ברסק עגבניות או בטחינה