יש למישהו מתכון איך מכינים ריבת חלב?צופה מהצד2
והנה הודעה שנתקעה ולא הגיעה לכאן בגלל תקלהמשה
ריבת חלב
========
2 סוכר וניל
1/2 כוס מים
4 כוסות סוכר,
2 ליטר חלב
מכינים קרמל מהסוכר + המיים. לוודא שלא ישרף. אם יש צורך להוסיף עוד מיים - העיקר לקבל צבע טוב ולא שרוף.
לאחר שהקרמל מוכן, מוסיפים סוכר וניל, וחלב בזילוף דק, תוך כדי בחישה.
מעבירים לסיר רחב, ורצוי להניח בתחתיתו הרבה גולות זכוכית נקיות.
מבשלים על אש נמוכה עד שמסמיך. יש לערבב מידי פעם. משך הבישול יגיע לכ-3 שעות.
שוב - המלצתי לקנות מוכן.
אין לי מושג מי כתב, קיבלתי אותה כשגיאה.
ההודעה שליכפרגניסטית
הכנתי היום ויצא מדהים...צופה מהצד2אחרונה
תודה רבה על המתכונים!!!!
מתכוןananas
2.5 כוסות מים
0.25 כוס מים
0.25 כפית סודה לשתיה
2.5 כוסות סוכר
בסיר גדול מערבבים את החלב והמים (2.5 כוסות) ומביאים לרתיחה. בסיר אחר מביאים לרתיחה את החלב, ושופכים לסיר עם המים. מערבבים את הסודה עם שארית המים,ומוסיפים לתערובת הרותחת. נותנים להתבשל על אש בינונית. מפעם לפעם לערבב, ולהסתכל שזה לא בורח מהסיר. אחרי כ2.5 שעות התערובת אמורה להיות חומה ולזלוג ב"חוט" דקיק מהכף. להנמיך לאש קטנה ולבשל עוד כחצי שעה.
לשמור בצנצנת זכוכית.
לא ניסיתי את המתכון בעצמי, אבל אני יודעת שהוא עובד. למיטב הבנתי, אין בעיה להשתמש בסיר אחד- פשוט לחמם את החלב במיקרוגל לפני כן.
לחמם בסיר כפול חלב מרוכז ממותק עד שצבעו קרמלאופה
אם י פה משיהו,ספרו איזו עוגה אתם אופים/ות לשבת,דבי חיה
נמאס לי מהרגילות שלי! (תנו מתכון פרווה של איזושהיא עוגה בחושה מעניינת!) תודהיש לי איזה מתכון של עוגת שזיפים ושוקולד ציפסאני ירושלמית
אני מכין עוגות שוקולד מיץ ויש עוד...מיסטר דום
עוגת לקח מקמח מלא - פשוט וטעיםצפורה
אנחנו מכינים בבית לשבת.
אם את רוצה את מוזמנת לבקש ובעז"ה אקליד.
אילה בכינוי של אחותה צפורה..
אני הכן מעונינתמשצאיד
תודה מראש
נשע טוב..מיסטר דום
עוגת לקח מקמח מלא - המתכוןצפורה
סליחה מכל מי שחיכה...
עוגת לקח
חומרים:
4 כוסות קמח מחיטה מלאה
4 ביצים
כוס סוכר חום
מעט שמן (כרבע כוס)
רבע כוס מיץ לימון טרי
יין (בערך חצי כוס, אולי יותר)
1 שקית אבקת אפיה (אפשר להחליף בסודה לשתיה, לא ידועה הכמות...)
אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים לקצף יציב
מערבבים את הקמח, החלמונים, הסוכר, אבקת האפיה היין והלימון. מוסיפים את החלבונים המוקצפים בעזרת מרית ומקפלים בעדינות פנימה.
אופים בחום של 180 מעלות במשך זמן לא ידוע (כנראה כ-40 דק')
בתאבון!
תודה על ההקלדה-שאלות-משצאיד
2)איזה גודל תבנית?- ושטוחה או גבוהה?
תודה מראש
יוצא יבש ולא טעיםבלהאחרונה
כל שבוע משו אחרכפרגניסטית
עוגת תפוחים
עוגת שכבות (מיוחדת לימי הולדת)
עוגת שוקולד
עוגת מיץ
עוגה פריכה
עוגת שמרים
ברואניס
עוגיות
פאים למינהם.
אני מכינהחובשת
מאוד קל להכין,
וזה מה שכוווווווווווווולם אוהבים אצלינו.
לפעמים אני מגוונת ומכינה עוגת תפוחים.
לימי הולדת יש עוגת קצפת עם פירות וג'לי (טעים וקל מאוד להכנה) וניראה מאוד מרשים.
אם מעניין אותך משהו או כמה אכתוב לך את המתכון.
גמני הכנתי ליום ההולדת האחרון עוגת קפצתכפרגניסטית
והיא פשוט התחסלה...
עוגת שוקולד, רטובה ,משהו משהו. כמה דקות הכנה.ריבק
7-8 ביצים(כתוב 8 ואני שמה 7)
4 כוסות קמח
3 וחצי כוסות סוכר
חצי כוס קקאו לאפיה
2 אפיונים
3 כפות תמצית וניל
כוס וחצי שמן
3 ושלושת רבעי כוסות מים חמים.
אופן ההכנה:
לבחוש הכל ,אפשר ביד ,במיקסר יותר קל.(אין צורך להקציף חלבונים!!)
ליצוק לתבנית גדולה -לא מידי. עם ניר אפיה משומן קלות,
להכניס לתנור עדיף מחומם מראש,לאפות 35 דקות בחום בינוני( 3 וחצי)
בסוף האפיה לתקוע מזלג במרכז, אם מאוד רטוב-לאפות חמש דקות נוספות.
מניסיון- חצי מהעוגה מתחסלת עוד לפני שמתקררת לגמרי..
אני רוצה מתכון של עוגת שוקלד משובחתאי''ה
בלי 20 אלף ביצים ו50,000 גרם מרגרינה... ולא חלבית,
תודה רבה!!! [סורי על הדרישות חח]
ההעוגת שוקולד בהא הידיעה:מנגו
1 כוס סוכר = לערבל את שניהם במיקסר
3/4 כוס שמן- להוסיף בהדרגה
כוס קמח
כוס שוקולית
2 כפיות א. אפייה
קצת יין
1/2 קופסאת שמנת מתוקה (250 ג')= לערבב הכל ולהוסיף את הביצים, הסוכר והשמן לעיסה.
לאפות בחום בינוני 20-30 דק,
קרם למעל לעוגה:
200 גר' שוקולד
1/2 קופסאת שמנת מתוקה (החצי השני)
יין= להמיס את הכל ביחד.
איך שהעוגה יוצאת מהתנור לשפוך עלה עוגה ולצנן..
יוצא מעולה ומתחסל..
תכתבי לי איך יצא..
תודה מנגו, אבל לא הבנתי משו-אי''ה
ב. אם כן, לא צריך להקציף אותה? או שמשתמשים בה ככה נוזלית בלי להקציף?
תודה רבה רבה!!
סליחה על האיחור,הייתי בלי מחשב.מנגו
סופלה שוקולד למנה אחרונה.. פשוט וטעיםאנונימי (פותח)
אופן ההכנה:
להמיס 2 חבילות שוקולד בסיר עם רבע כוס סוכר קצת רום ו125 גרם מחמאה. (מרגרינה בטעם חמאה) אפשר להוסיף גם יין שישבח את הטעם.
מערבבים היטב. מורידים מהגז ומוסיפים 4 ביצים בהדרגה ומערבבים. (כדי לחכות ששוקולד המומס יתקרר כדי שהביצים לא יהפכו לחביתה.)
מוסיפים כוס וחצי קמח. שופכים את העיסה לתבנית משומנת בלא הרבה שמן ואופים על 170- מעלות, בדיוק 8 דקות!! אם אופים יותר זה לא יוצא טוב. זה אמור לצאת מהתנור מעט נוזלי. שמים במקרר ומחממים בהגשה. (בשבת על הפלטה מתחילת הסעודה)
בהצלחהה לכולם!!
תקשיבמיסטר דום
שאלה לגבי הסופלה שוקולדירוק זית
אופים במנות אישיות, במנזטים כפולים מס' 4-5אני ירושלמית
בעלי קנה לי רוטב צילי מתוק.ruthi
את יכול להכין..מיסטר דום
כאילו- רגיל אבל להוסיף את הרוטב??ruthi
תלוי איך את אוהבת את זה!!מיסטר דום
הרבה דברים!כפרגניסטית
(זה ממש טעים)..
את יכולה לקחת עוף לשים בתנית למרוח בשמן ולשים בתנור לחצי שעה בערך. להוציא ולמרוח את העוף ברוטב צילי ולהחזיר לתנור לעוד חצי שעה.
את יכולה לעשות תפו"א אפוים ברוטב צילי.
לסדר בתבנית בצורת דומינו. לתבל במלח, פלפל, פפריקה מתוקה ואבקת שום
ועל זה למרוח 3 כפות שמן זית ו3 כפות רוטב צ'ילי ולאפות.
את יכולה להכין חזה עוף על האש.
להשרות את החזות במשרה: מלח, פלפל\ פפריקה, רוטב צ'ילי ורבע כוס מיץ תפוזים (לשעתיים) ואז לעשות אותם במנגל או במחבת של סטייקים
מגניב!!!!ruthi
אין איזה מתכון דגים עם זה??
בבקשהכפרגניסטית
מצאתי את זה באינטרנט.
התמונה ניראת שמה ממש מעולה..
כמובן שלא ניסתי...
אבל ניראה טוב...
סלמון מזוגג בצ`ילי ודבש עם קוסקוס בקינמון:
החומרים לדג:
2 נתחי פילה סלמון [עם העור בצד אחד]
1 כף שמן זית
מלח ופלפל
3 כפות דבש
1 כף מיץ לימון
1/2 כף רוטב צ`ילי מתוק
1 פלפל חריף אדום נקי מגרעינים [אפשר לוותר, אם לא אוהבים כ"כ חריף, אבל מומלץ]
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני- גבוה – 200 מעלות.
מניחים בתבנית נייר אפייה .
משמנים את הדג במעט שמן זית מכל צדדיו.
מניחים את הדג על נייר האפייה, כשהעור מונח כלפי מטה ואופים למשך כ-15 דקות.
בינתיים מערבבים בקערית קטנה את הדבש , הרוטב צ`ילי , הפלפל החריף ומיץ הלימון. טועמים ואם רוצים ניתן להוסיף עוד דבש לפי הטעם, או יותר פלפל חריף. מוסיפים פלפל שחור ומלח לפי הטעם. הטעם הסופי צריך להיות חריף-מתוק במידה עוקצנית וטעים לחיך.
אחרי רבע שעה של צלייה בתנור, מוציאים את התבנית עם הדג, מסירים את נייר האפייה [בה התנקזו מיצי הדג העכורים], יוצקים כמה כפות של רוטב הדבש והצ`ילי ומכניסים לצלייה נוספת של כ- 5-7 דקות, עד שהדג בעצם מוכן והעור מעט קריספי למגע.
קוסקוס בניחוח קינמון ושום:
חומרים :
1 כוס קוסקוס מהיר הכנה [אפשר להשתמש ב-1 חבילה ולהכינה ע"פ הוראות יצרן ורק להוסיף תבלינים ותוספות לפי המתכון כאן]
1 כוס מים רותחים מעורבבים עם 1 כפית אבקת מרק עוף
2 כפות שמן
1 שן שום כתושה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית זנגויל טחון
1/4 כוס צימוקים [אפשר לוותר]
1/4 כוס צנוברים קלויים [מוקפצים קלות על מחבת חמה]
אופן ההכנה:
מכינים את הקוסקוס: מניחים בקערה: מים רותחים, 1 כפית אבקת מרק, מלח, פלפל, קינמון, זנגויל, שמן ושום כתוש. מערבבים היטב עד שהכל נמס ומתערבב.
מוסיפים את הקוסקוס , מכסים ומשהים למשך כ- 10 דקות.
מסירים את המכסה ומערבבים קלות עם מזלג עד שכל הגרגירים מופרדים.
מוסיפים צימוקים וצנוברים.
טועמים ומתקנים תיבול.
זהו.
תם לו עוד מתכון טעים, מהיר וקל.
אני השתמשתי בזה לדגים כך:אני ירושלמיתאחרונה
לאחר תקופה, מצאתי בחנות רוטב צילי חריף, ועשיתי את אותו הדבר בחריף. לטעמי יצא יותר טוב. אבל למי שלא אוהב חריף חריף עדיף המתוק.
תלוי במתכון ובשמריםכפרגניסטית
בעיקרון לשמרים אסור לגעת במלח ובשמןruthi
אני קודם שמה את הקמח ומפזרת שמרים, ומערבבת~~~חסויה~~~
ועושה גומה עמוקה באמצע של הקערה ושופכת לשם את הביצים ואת השמן והמים מסביב לגומה(זאת אומרת על הקמח שמסביב לגומה..)
שיהיה ב"הצלחה בתאבון ולבריאות!!!
אצלנוכפרגניסטיתאחרונה
עושים גומה שמים שמה את שאר המרכיבים חוץ מהסוכר והשמרים.
את הסוכר והשמרים מסדרים מסביב לגומה ואז מתחילים ללוש הכל ביחד. ויוצא נפלא
נעמונת 21 נשמח למתכון של מוסקה..מנגו
בעז"ה מחר בבוקר תקבלו אחד מעולה מעולהכפרגניסטית
מוסקה / נעמונת 21כפרגניסטיתאחרונה
לקוחים אותם ועושים כיאלו סנדביץ מכל שתי פרוסות (ז"א לא חותכים עד הסוף, שישארו מחוברים קצה (כל 2 פרוסות) יוצאות בערך 8-9 סנדביצים כאלה תלוי בגודל החציל.
750 ג' בשר טחון
מתבלים אותו בתבלין למפרום או לקציצות, 2 שיני שום כתושות, קופסא קטנה רסק עגבניות, 2 ביצים ומעט קמח מצה או פירורי לחם.
ונותנים לזה לנוח כ10 דקות.
בנתיים בסיר מטגנים 3 בצלים חתוכים לרצועות עם 2-3 שיני שום חתוכות לטבעות. אחרי שהכל משחים מוסיפים 3 עגבניות חלוטות חתוכות לקוביות וקופסא גדולה רסק עגבניות ואותה קופסא מלאה גם במים. מתבלים במלח, פלפל, מעט סוכר. מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
ממלאים את החצילים בבשר ומטגנים במחבת (זה עדין לא יבשל את הבשר רק יטגן את החציל)
לוקחים פירקס עמוק או תבנית חד פעמית גדולה שמים מעט מהרוטב בתחית ועל זה מסדרים את המוסקה המטוגנת שופכים מעל את הרוטב הנותר מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לשעה וחצי-שעתיםי בחום בינוני (170 מעלות).
העבודה רבה אבל זה מזה טעים

מרק כתוםאנונימי (פותח)
2 בטטה
5 גזר
2 קישואים
דלעת
1 בצל
סלרי ו/גם פטרוזיליה
קולפים את הירקות ומכניסים לסיר מוסיפים מים שיכסו את הירקות
מוסיפים כף מלח ומרתיחים.
מוסיפים 3 כפות גדושות של אבקת מרק פטריות.
(ניתן להוסיף גם פלפל שחור- לפי הטעם)
מבשלים עד שהירקות מתרככים
מוציאים את הפטרוזיליה והסלרי
מרסקים בבלנדר או בבלנדר מוט
מגישים עם קרוטונים
בתאבון!
מצויין!! ממש תודה!!אי''ה
קפץ... כי גם אני בדיוק חיפשתי...אי''ה
אפשר גם לעשות אותו מתקתק עם קינמון ואגוז מוסקטמנגואחרונה
אני רוצה להמיר בעוגותמיסטר דום
על כל חבילת מרגרינה (200 גר') 3/4 כוס שמןמנגו
ואם למשל זה חצי חבילה או רק 50 גרם מרגרינה?מיסטר דום
יש בתחילת הפורום הודעה של המרות-תסתכל שמהכפרגניסטיתאחרונה
בבקשה לא לפתוח לכל שאלה שרשור חדשכפרגניסטית
אני לא יודעת מה להגיד לך.
תביאי את המתכון ואני אראה
הסדר העדיף של מה ? של בצק?~~~חסויה~~~אחרונה
את יכולהכפרגניסטית
לגבי ארוחה, צריך משהו יחסית קל לא להכביד על הגוף אחרי צום של 24 שעות..
אצלנו בדר"כ זה מרק ירקות בתור התחלה
ואחרי זה סלטים כל מיני. וטוסטים.
את יכולה לעשות פשטידת פטריות או בצל
או לזניה.
סליחה..
לא שמתי לב לכינוי...כפרגניסטית
מרק ירקות עם עדשים וקטניות. זה מה שאנימנגו
מחכה כבר להכין..לראות את הסוף.
מתכון לסוף הצום אני חייבת....אופטימיתמיד
עוד מעט נימר הצום ואני רוצה להכין למשפחתי קינוח טעים לסיום הצום!!!
אני לא רוצה מתכון לעוגה או עוגיות(את זה יש לי בלי סוף)
אני רוצה משהו מיוחד קל להכנה(בלי חומרים מיוחדים) וכמובן טעים.
יש שרשור על מוצאי הצום נא לשרשר במקום הנכוןכפרגניסטיתאחרונה
השאלתי מחברה מחברת מתכונים של סבתא שלה...צופה מהצד2
רוצים שאעתיק למענכם אותם?
מי בפורום אוהב עוגות של סבתא שיצביע?...
טובמיסטר דום
מהה אז זה רק אני?!מיסטר דום
עוגת פירורים...צופה מהצד2
1 כוס סוכר
2 אבקת אפיה [השקיות הקטנות הללו...]
2 סוכר וניל [" "]
חבילת מרגרינה בלי מלח
3 כפות שמן
5 כוסות קמח
3 חלמונים [הצהוב של הביצה]
מערבבים הכל, אם חסר נוזלים להוסיף רבע כוס סודה
מגרדים בפומפיה עבה חצי מהבצק
עושים קצפת משלושת החלבונים [הלבן של הביצה] ומוסיפים לקצף 3 כפות ריבה ומערבבים
מורחים את הקצף על החצי השני של הבצק [שמשוטח בתבנית...] ומפזרים למעלה את הפירורים.
המתכוןן טיפה מבולגן, כי ככה זה כתוב במחברת... אני מקווה שתיסתדרו. חברה שלי מעידה שזאת עוגה חבל"ז...
בתאבון...
הרגע הכנתי... יצא מ ד ה י ם !!!!!צופה מהצד2
את זה אמורים להבין לבד...צופה מהצד2אחרונה
עוגה מגולגלתצופה מהצד2
3/4 כוס סוכר
4 כוסות קמח
1.5 אבקת אפיה
1 וניל
2 ביצים
1 מרגרינה בלי מלח [או 3/4 כוס שמן]
*אם חסר נוזלים להוסיף 2 כפות שמן/סודה
*מחלקים ל-2 את הבצק, עושים מכל חלק עלה, מורחים ריבה/בטנים טחונים עם קצת קינמון ומגלגלים
*שמים למעלה סוכר וקינמון
עוגת טורטצופה מהצד2
5 ביצים
קמח תפו"א
1/4 כוס סוכר
2 כפות שמן
1/2 מיץ לימון סחוט
1/2 אבקת אפיה
לימון מגורר
*לערבל ולאפות
עוגת קוקוס משובחתצופה מהצד2
2 כוסות קמח
3/4 חבילת מרגרינה
4 כפות סוכר
2 חלמונים
2 כפות מי סודה/מיץ חומץ
קליפת לימון
קורט מלח
ללוש ולאפות עד להזהבה בהירה
למרוח שכבה דקה של ריבה, להקציף את שני החלמונים, להוסיף אבקת סוכר 100 גרם קוקוס – להכניס לתנור ולאפות עד לגוון וורוד
עוגת שייק פירות, נראה לי שיותר מתאימה לחורף...צופה מהצד2
קילו קמח תופח
3 ביצים
1.5 כוס סוכר
כוס מיץ תפוזים
קליפת לימון מגוררת עם מיץ מלימון 1
3/4 חבילת מרגרינה
*לערבב 1/3 כוס סוכר עם 1/4 מרגרינה, קמח וצימוקים
*לערבב סוכר ומרגרינה ולהוסיף ביצים וקליפה, מיץ לימון, מיץ תפוזים ולערבב ה-כ-ל היטב
קרם: 6 כפות אוסם אינסטנט שייק בטעם פירות, חבילת מרגרינה, חלבון 1 לערבב עד שיהפך לתערובת קלה ולצפות.
עוגת תפוחיםצופה מהצד2
עוגת תפוחי עץ:
1.1/4 כוס קמח
1/4 כוס סוכר
1 חלמון
100 גר' מרגרינה
כפית תמצית וניל
קורט מלח
1. לערבב בקערה עד לקבלת בצק חלק ולשטח בתבנית
2. לקלף קילו תפו"ע לחתיכות ולסים במסננת להוצאת הנוזלים
3. להקציף 3 חלבונים ולהוסיף 1/2 כוס סוכר לקצף חזק
לבחוש בנפרד 3 חלמונים ולקפל לקצףאח"כ להוסיף 1/2 כוס קמח ולקפל לקצף עד לקבלת בצק נוזלי חלק
4. לשים את התפוחים על הבצק שבתבנית, לערבב 1/4 כוס סוכר, כפית קינמון וכף קליפת לימון מגוררת ולפזר מעל התפוחים.
לטפטף מעל 2 כפות מיץ לימון ולצקת את הבצק הנוזלי שבקערה מעל התפוחים. לאפות בחום בינוני כשעה, לאחר שהעוגה מוכנה לפזר אבקת סוכר.
עוגת גבינה מבצק פריךצופה מהצד2
250 גרם קמח
125 גרם מרגרינה
25 גרם מוס או קוניאק
ביצה
קורט מלח
20-50 גרם סוכר
1 וניל/קליפת לימון
1/2 אבקת אפיה
-מפוררים אתת הקמח עם המרגרינה, מוסיפים ביצה, סוכר ונוזלים לשים לבצק ושמים לשעה במקרר
-מרדדים עלים בצורות שונות, מורחים חלמון הביצה מפוררים למעלה אגוזים/שקדים קצוצים ואופים
עוגת גבינה מבצק פריך:
בצק פריך
למלית: 500 גרם גבינה
500 גרם שמנת
2-3 ביצים
120 גרם סוכר
50 גרם מרגרינה
20 גרם אבקת פודינג וניל
קליפת לימון
40-50 גרם צימוקים
עוגת שוקולד וקוקוסצופה מהצד2
100 גרם שוקולד
100 גרם קוקוס
כוס סוכר
כוס קמח תופח1 מרגרינה בלי מלח
כפית קוניאק
5 ביצים מופרדות
*את השוקולד לגרר
*להכין קצף מהחלבונים
*בקערה חת לשים קמח וקוקוס
*בקערה שניה לשים חלמונים, מרגרינה והכל
*לקפל הכל לקצף ולהכניס לתבנית
עוגת גבינהצופה מהצד2
חבילת מרגרינה
קליפת לימון מגוררת
כוס ורבע סוכר
250 גרם גבינה לבנה 9%
2 כפיות וניל
3/4 כוס קמח תופח
3 ביצים
*לערבב 3/4 חבילת מרגרינה+כוס סוכר+גבינה+ביצים
*לרסק קליפת לימון
*להכניס קמח+מרגרינה+סוכר
עוגיותצופה מהצד2
6 כוסות קמח
חבילת מרגרינה מומסת
2/3 כוס שמן
*אפשר להוסיף לימון מגורר
2 כוסות סוכר
2 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
כוס מים קרים
^^^ עם מילוי:
כוס סוכר
2 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
כוס מים קרים
האמת את המתכון האחרון לא ממש הבנתיצופה מהצד2
סתם להבהרה:
סבא של חברה שלי [הבעל של בעלת המחברת] היה אופה, אז אישתו הייתה חייבת לעשות הכל נורא טוב, אז למרות כמות המרגרינה במתכונים, הם פשוט מעולים!!!!
שבת ט' באב ו/או מה מתבשל אצלכם בסירים?כפרגניסטית
בשירשור זה הנכם יכולים לכתוב מה התכנון לארוחות שבת.
ומי שרוצה יכול לבקש מתכונים.
שתהיה לכולנו שבת של שלום
אנחנו אוכלים בשר בשבת הזאת....-צורמיש-
גם אנחנו.כפרגניסטית
וככה נגדיל את מאגר המתכונים פה.
שבת עוד רחוקה מידי...משצאיד
ליל שבת: דג מרוקאי, מרק ירקות /עוף (אשכנזי) עם קנידלך,
ומנה עיקרית- עוף כל שהוא עם אורז וירקות (כל שבוע משתנה לפי המצברוח)
מנה אחרונה -עוגות/ גלידה ביתית, ופירות
שבת בוקר: סלטים , ואח"כ שניצל /עוף, תפו"א, בטטה, וירק משתנה
מנה אחרונה לפי המצברוח.
סעודה שלישית - בעיתי פתוחה לרעיונות...
תפריטירוק זית
מנה עיקרית;קוסקוס,בשר , שניצל,מרק לקוסקוס עם ירקות וגרונות הודו.
קינוח;מלון או כל פרי אחר.
שבת בבוקר;מנה ראשונה-סלטים,קיגל ירושלמי.
מנה עיקרית-עוף אורז צימעס אולי עוד משהו.
קינוח-קרטיבים.
סעודה שלישית;מוקרמים,גליליות פיטריות,סלט ירקות,
ועוד סלטים,אולי טונה.והרבה הרבה מים לקראת הצום.
שנזכה לראות פני גואל במהרה בימינו.
קחי מנה ראשונה..מיסטר דוםאחרונה
או שאת יכולה בורקס עם רוטב
אהלן, צריכה דחוף מתכוןאי''ה
של פשטידת פטריות,
[בלי שתהיה שכבת בסיס- בצק] אני צריכה מתכון לפשטידה פצצתית לא משו שראיתם באינטרנט או בספר מתכונים [כאלו יש לי בשפע אלא משו שניסתם ויצא לכם מעולה!!
תודה רבה!!!! דיי דחוףף
שבת שלום!!
פשטידת פטריותכפרגניסטית
מוסיפים 3 קוספאות שימורים של פטריות חתוכות
מטגנים הכל ביחד.
מעבירים לקערה ושמים:
תבלינים: פפריקה מתוקה, מלח ופלפל
מוסיפים 3 ביצים
3 כפות קמח
3 כפות פרורי לחם
2 כפות מיונז
מערבבים טוב טוב
מעבירים לתבנית
ואופים כחצי שעה בחום בינוני עד שזה משחים
יוצא ממש טעים אצלנו מחסלים את זה תוך שניה
תודה רבה רבה!! אשרייך!!אי''האחרונה
תשעת הימים או 7 הימים.. (השנה לפחות..)כפרגניסטית
הכל.... -חוץ מבשר..=]ישה"ז=]
דגים.ruthi
כל צורות ההכנה האפשריות לדגים.
מג'דרה,קטניות למיניהם ומרקים עם הרבה תוכן-מנגו
מתכון למג'דרה \ מהרשתכפרגניסטית
בצל בינוני
3-4 כפות שמן לטיגון
4 שיני שום כתושות
פלפל שחור
כוס אורז
כוס עדשים ירוקים
כף אבקת מרק בצל
כף אבקת מרק עוף
כף כמון
מים רותחים
אופן הכנה:
לטגן בסיר את הבצל עד שמזהיב. להוסף את השום והפלפל השחור ולהמשיך לטגן מספר דקות.
לנקות את האורז והעדשים ולשטוף מספר פעמים. לשפוך את המים ולהוסיף את האורז והעדשים לסיר ולטגן מספר דקות תוך ערבוב.
להוסיף את מרק הבצל, מרק העוף והכמון.
להוסיף מים רותחים בגובה של 1/2 ס"מ מהאורז. לבשל על אש בינונית בלי מכסה ולערבב עם כף מעץ.
כשהמים רותחים לטעום את המים ולהוסיף אבקת מרק לפי הטעם. (אבקת מרק עוף משמשת להמליח)
כשהמים כמעט מתייבשים- לכסות את הסיר ולהמשיף לבשל על אש נמוכה ועל תחתית במשך כ- 10 דקות (לא לערבב יותר).
להוריד את המכסה ולהמשיך לבשל עוד כ- 10 דקות על אש נמוכה.
כשהאורז מוכן, להסיר מהאש ולכסות את הסיר למספר דקות.
אפשר ללא אבקת מרק? אולי יש לך תחליף?ריבקאחרונה
אצלנו זה בדר"ככפרגניסטית
אם כבר - אז כבר.אוסנת
אני אשמח אם זה יהיה משהו בגריל, עם לימון...
כבר ניסיתי כמה פעמים, וזה לא יצא משהו.
אז מה אנחנו אוכלים?
פיצה שמכינים בבית.
צ'יפס.
דניס.
לביבות גבינה (שמתי פה פעם מתכון).
בלינצ'ס.
זה באמת לא קשה להסתדר בלי בשר... ואת כל השומן, מורידים בצום...
בבקשה מתכון לדניס\ מהרשתכפרגניסטית
דגי דניס
חופן זיתים שחורים מגולענים
חופן עגבניות מיובשות (כשליש צנצנת אוליביה)
בצל סגול קטן,
מספר עלי בזיליקום טריים,
שן שום,
מיץ מחצי לימון,
קצת מלח.
יין לבן יבש
הוראות הכנה :
מכינים תערובת של: כל שאר החומרים מלבד היין. המחית שהתקבלה מספיקה לתיבול של 2-3 דגים. אני מעדיפה לקנות דגים קטנים, כך שיהיו מנות אישיות.
מורחים על דגי הדניס מכל הצדדים, וגם קצת בבטן. מניחים את הדגים בתבנית, ויוצקים לתבנית יין לבן יבש עד לגובה של סנטימטר אחד בערך.
מכסים את התבנית בניר כסף ואופים כ- 20 דקות ב- 180 מעלות
פפפייצצצצצצצצצצצצצצצצצצההההההההההההההההההה!!!!!שמריתוש
שום דבר לא שונה במיוחדמשה
אצל התוניסאים הצום מתחיל שבוע לפני...=[420mal
כן.מוריה
אני איתך!
רק שאני לפחות אוכלת מקרונים, וכל המשפחה.
אני הכנתיאני...=)
אופים או מבשלים מס' תפו"א בינוניים או קטנים.
בו זמנית מטגנים במחבת בצל קצוץ, מוסיפים פטריות (עדיף טריות),
מוסיפים שמנת לבישול, מלח, פלפל, פפריקה, וכשהרוטב נהיה סמיך מכבים את האש.
כשהתפו"א מתרככים חותכים לחצי, כמעט עד הסוף, אך שני החצאים עדיין מחוברים. בחריץ שנוצר שמים גבינה צהובה, שופכים מעל התפו"א את הרוטב שהכנו, ומכניסים לתנור לעוד כרבע שעה...
יוצא מעולה!
בתאבון!!=)
שקשוקה זה נהדרגבאי
אורז פרסי!!!!צבע אדום
אתם עושים את האורזחובשת
יאמי יאמי.......
רק חבל שאצלינו קניבאלים אז חלבי בבית זה בשבועות ו9 הימים....
אורז פרסי עם חלב?? ממתי??צבע אדום
אנחנוחובשת
במקום מים מבשלים עם חלב..
הכי טעים.....
כן, ואנחנו סוג של פרסים.
נכון.. חשבתי שרק אנחנו כאלה..צבע אדום
אבל לא אורז פרסי! אורז פרסי עם תפו"א למטה בסיר...
טאדיק...חובשת
איזה כיף..פעם ראשונה שמישו מכיר את זה ואוהב כמוני!צבע אדום
יאמי!!!! |מתגרה|ענת=)
אוך... כמה התגעגתי! אגיד לאמא להכין לשבת! בתוספת גזר וצימוקים-מעדן ממש!
פתיתים חלביים/אורז חלבי-פעם ראשונה שאני שומעת על זה.
המקור הוא פרסי?! זה נשמע יותר נוטה מהצד האשכנזי...(סילחו לי אבל זה לא נשמע טעים)
ענת יקרה את מוזמנת אליי לארוחה חלבית!!צבע אדום
מה שאני מכינה...כפ"ד בנשמה
ברוכים הבאים לפורום בישול ומתכונים...כפרגניסטית
בישול הוא אהבת חיי! משפט מוכר?
הפורום הזה כאן בשבילכם, המורעבים ברחבי הרשת.
בין אם אתם סטודנטים שנמאס להם כבר מספגטי באלפי וריאציות של רוטב עגבניות,
בין אם אתן אמהות שנמאס לילדיהן מחביתה וסלט כל ערב.
בין אם אתם סתם רווקים שרוצים להרשים את המדוייטת באיזו פשטידה מקורית..
בפורום זה, אנו עוסקים בכל הקשור למטבח: בישול, אפיה, טיגון, צלייה, חימום, אידוי וכו'.....
כל משתתף חדש מתקבל בברכה, (בתנאי שהביא איתו את ספר המתכונים.... של סבתא ......)
מתכונים חדשים יתקבלו בברכה.
מהות הפורום היא לדסקס אוכל, להחליף מתכונים, לעזור זה לזה בענייני אוכל, להתבדח מעת לעת והכי חשוב להנות.
קבלו הזמנה אישית למסע קסום אל ממלכת האוכל.
אז..... ברוכים הבאים וקדימה לעבודה…
פה תמיד...
נעמונת21
המנהלת החדשה
וואי נעמונתחובשת
מזל טוב =]ישה"ז=]
מזל טוב! והמון הצלחה...דרדוסית
מזל טוב!!!ענת=)
נעמונת! שאי ברכה בתפקידך החדש

שמחה בשמתך!
אני מטלבת אם אמצא את עצמי כאן...:-!
"בישול הוא אהבת חיי! משפט מוכר?" -שהרי האמת היא שבישול הוא לא אהבת חיי! ואני לא שורצת כל היום במטבח, סליחה אני כן שורצת אבל ליד הכיור.. שם יותר מרגיע אותי.
כך שבבישול אני לא המומחית בבית!(בושה בתור הבת הגדולה) בטיגון עוד איך שהו.. ואפיה.. אני ממש גבולית.
מה אתם אומרים?! תקבלו איתי אם יש בי רצון אך חסרת ניסיון?!
ב"הצלחת ושוב מזל-טוב!
לפורום החדש!!
מזל טוב!!ruthi
וואי סופסוף!!!מיסטר דום
בהצלחה בתפקיד החדש שלך!
תעשי שרשור נעוץ של מתכונים...
מזל טוב!! ב"הצלחה!!תכלת דומה לים

קולולולולולולו! המון הצלחה!אור77

מאיתנו חברי הפורום השכן, לנ"ו.. (פורום הבית...) האוהבים...
בשעה טובה ובהצלחה רבה!אם הבנים12אחרונה
אורז -כפרגניסטית
כל אחד שיש לו מתכון (מנוסה שלו) לאורז - מוזמן לכתוב פה את המתכון בצורה מסודרת:
חלבי\בשרי:
כמה זמן הכנה:
מצרכים:
אופן ההכנה:
הערות:
ק'יצרי - אורז עם עדשים כתומותכפרגניסטית
מנה פרווה
המצרכים:
1 כוס אורז פרסי ארוך
1/2 כוס עדשים כתומות, מנוקות ורחוצות
שמן
1 בצל גדול, קצוץ
רבע כפית כורכום
כפית שטוחה מלח
10 שיני שום
שמן זית
שתיים וחצי כפיות כמון
אופן ההכנה:
בסיר עם תחתית עבה מחממים שמן
מטגנים את הבצל עד להזהבה
מוסיפים את העדשים הכתומות, רחוצות ומסוננות, ומטגנים בערבוב מספר דקות
מוסיפים גם את האורז השטוף והמסונן וממשיכים לטגן בערבוב
מוסיפים לסיר שתי כוסות מים רותחים
מוסיפים מלח, כורכום וכפית כמון
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שכל המים התאדו.
לפני האכילה, לקצוץ 10 שיני שום לחתיכות קטנות
לחמם במחבת שמן זית
להוסיף את שיני השום ולטגן קלות רק עד להזהבה, ממש להזהר שלא ייחרך
כדי להאט את השחמת השום, ניתן להוסיף כף מים במהלך הטיגון.
לפזר על השום כפית וחצי כמון ולערבב היטב
לשפוך את תכולת המחבת לתוך סיר האורז ולערבב היטב שהשום והשמן ייספגו בכל האורז.
לסגור את הסיר, להמתין מספר דקות, ולהגיש חם.
אורז כתום או אורז עם גזרכפרגניסטית
מצרכים:
6 גזרים מגוררים דק
3 כוסות אורז
6 כוסות מים רותחים
3 כפות אבקת מרק טעם עוף
בערך רבע כוס שמן
אופן ההכנה:
מחממים בסיר את השמן ושמים את הגזר המגורר ומטגים עד שהגזר מבריק.
בנתיים שוטפים, מסננים ובוררים את האורז.
מוסיפים לסיר ומערבבים טוב טוב עם הגזר.
מוסיפים 3 כפות אבקת מרק ומערבבים.
מוסיפים את 6 כוסות המים הרותחים (בזהירות)
מערבבים.
מכסים את הסיר על אש נמוכה כרבע שעה או עד שהמים התאדו ונגמרו בסיר.
מכבים את האש, פותחים את הסיר שמים מגבת וסוגרים שוב את הסיר בערך רבע שעה.
ואז אפשר לאכול

אורז עם עוף ופטריותכפרגניסטית
מצרכים:
8 כרעיים של עוף
4 בצלים חתוכים לטבעות
1 קופסא פטריות משומרות
2 כוסות אורז לבן שטוף
3.5 כוסות מים רותחים
תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, דבש, שום, מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
ערב לפני משרים את העוף במשרה שעשוי מ: פפריקה, מלח, פלפל, דבש, שום, ומיץ תפוזים.
מטגנים את הבצל עד להשמחה.
מעבירים לתבנית אפיה ומשטחים אותו.
מעל מסדרים את האורז (שהוא לא מבושל)
מעל מפזרים את הפטריות
מעל שמים את העופות מסודרים .
לוקחים קערה שמים פה את 3.5 כוסות המים ואת הרוטב שהעוף שרה בו.
מוסיפים לה 3 כפות אבקת מרק בצל מערבבים טוב טוב.
ושופכים בזיהרות בין הרווח שיש בין העופות.
עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 170 מעלות לכשעה וחצי-שעתיים.
לעטוף טוב שלא יתייבש.
אורז חלביחובשת
מבשלים אורז רגיל, רק שבמקום מים מבשלים עם חלב.
ה"רוטב" של האורז:
גבינות רכות (לבנה, קוטג', אשל, לבן) מה שאוהבים.
עם מלפפון ירוק חתוך כמו בסלט.
ומפה יש 2 גירסאות.
1.צריך לדלל את הגבינות כי זה מאוד סמיך, יש כאלה שמדללים עם החלב שבושל בו האורז, יש כאלה עם מים.
2. יש כאלה ששותים את החלב יחד עם האורז.
בתאבון

אורז פרסיצבע אדום
כמה זמן הכנה: חצי שעה. המתכון לכוס אורז! (לא כולל זמן ברירת האורז.. לי זה לוקח שנה....חח)
מצרכים: אורז.. ותפו"א. מקולפים, חתוכים לפרוסות לא דקות.
אופן ההכנה: שוטפים את האורז,(על כוס אורז שמים 2 כוסות מים) מניחים בסיר כוס מים(ביחס לכמות האורז..) עם 2 כפיות מלח, צריך שהמים יהיו רותחים ורק אז להוסיף את האורז ושהמים יכסו את האורז כ- 5 ס"מ..... אחרי 10 דקות בערך, שהאורז מבושל למחצה מסננים את האורז.(אפשר לשפוך לתוך מסננת.).
בסיר אחר. לא שטוח וגם לא עמוק מדיי.. שמים 2 כפות שמן(בהתאם לכמות האורז), כפית כרכום,פלפל שחור,מלח,כמון. ומערבבים את זה.. על זה מניחים בצורה מסודרת של שכבה אחת את התפו"א הפרוסים. על התפו"א מניחים את האורז ומערבבים איתו 2 כפות שמן וקורט כורכום בשביל הצבע.. סוגרים את הסיר ל20 דקות..
והופ.. עברו 20 דקות והנה זה מוכן...
הערות:
כשהאורז מתבשל. לא לפתוח את הסיר עד שיעבור הזמן..וכשמכבים להשאיר עוד 5 דקות את הסיר סגור..
אם צריך עזרה אני כאן.
אורז פרסי זה בהחלט מדע מדוייק... אבל טעים!!!!!!
תהנו!! לשובע...
אורז פרסי זה-אוכלחובשת
אבל בכל מיני צורות צבעים וטעמים.
סורי צבע אדום, הייתי חייבת.

אורז מלא, מעדן בריא וטעים!אני ירושלמית
2. בינתים מטגנים בשמן זית קוביות מ2 בצלים בינוניים או 1 גדול.
3. כשהבצל זהוב ורך לאחר כ20 דק', מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
מתבלים במלח פלפל, קנמון,אני מוסיפה גם מעט כמון ולפעמים גם מעט כורכום לצבע או פפריקה מתוקה לאותה מטרה.
4. כשהמים מבעבעים מסיפים את האורז המסונן.
5. מכסים את הסיר במגבת (זהירות! לא לחרוך אותה!) מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ25 דק', עד שבבית מתפשט ריח נהדר של אורז מבושל.
6. מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 10 דק'.
פותחים את הסיר ומאווררים את האורז.
7. לנ"ל אפשר להוסיף שקדים פרוסים מטוגנים במעט שמן עם או בלי עוד בצל מטוגן, תערובת של אגוזים לפי הטעם, צימוקים וכו'.
מאז שהכנתי את האורז הזה לראשונה, אני לא מסוגלת לראות אורז לבן.זה כ"כ עשיר בטעמים!
איך אתם שוטפים את האורז ומסננים את המים בלי שישפךמנגו
תודה
שוטפים בתוך מסננת עם חורים קטנים.אני ירושלמית
לא שוטפת. ולמתכון שלי:ruthi
עכשיו ככה- אם זה אורז מלא- אני משרה אותו במים רותחים חצי שעה ואם רגיל- רק 10 דק'.
להוסיף את האורז (בלי מי ההשריה) לירקות ולאדות עוד 10 דק' תוך כדי ערבוב נמרץ.
להוסיף כף מלח.
להוסיף מים רותחים (אם זה אורז רגיל- כוס על כוס, ואם מלא- כוס וחצי מים על כוס אורז) לבשל 20 דק' אורז רגיל וחצי שעה אורז מלא.
לערבב, לכבות את האש ולהשאיר סגור 5 דק'.
יוצא מדהים.
תיקון: 2 כוסות מים על כוס אורז רגיל ושתיים וחציruthiאחרונה
(משום מה התבלבלתי עם פתיתים)
התערבתי עם חברה ש..מנגו


על כמה זה 10 גרם? היא אומרת 2 כפיות ואני אומרת כפית
מי צודקת? ואתם יודעים, לפעמים זה קריטי באפייה או בישול..
ובדרך אגב - יש למישהו מתכון "מנצח" של עוגת גזר (שהוא ניסה ולא מאתר כלשהו..)
"מנצח" זה אומר: טעים, בריא, קל להכנה ואם גם אפשר, מהיר הכנה..
תודה,תזכו למצוות.
10 ג' זה 2 כפיותכפרגניסטית
רכיבים :
2 ביצים
440 ג´ סוכר
1+1/2 כוס שמן
240 ג´ קמח
500 ג´ גזר מגורד בפומפיה
110 ג´ אגוזי מלך
150 ג´ צימוקים
2 כפיות סודה לשתיה
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה :
מערבלים במיקסר ביצים, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ואת השמן.
מערבבים בצד קמח, סודה, אבקת אפיה, קינמון ומלח ומוסיפים למיקסר ב 3 פעמים. מוסיפים וניל, מפסיקים את המיקסר ומוסיפים ביד גזר, צימוקים ואגוזים.
בתנור - 180 מעלות לשעה .
טעים מאוד
וגם בריאנעמונת את מעולה!! איזו מהירות.. תזכי למצוות.מנגו
אפשר כמויות בכוסות וכפות ולא בגרמים? תודה.מנגו
200 ג' זה כוס... אז בהתאם
כפרגניסטית
כוס מים, לא קמחאופה
תלוי במה את משתמשת.. שמרים/שמן/מרגרינה.. תלוי לפי~~~חסויה~~~
ססבבה!!מיסטר דוםאחרונה
עוגה מחלבונים (עודפים)אוסנת
עקב הבקשה להעלות לכאן מתכונים, וביחוד מתכונים שהוכנו לשבת...
המתכון לקוח מספר ישן באנגלית שנמצא אצל סבתי. לא המצאתי, אבל יש קצת שינויים.
עוגת חלבונים
כוס וחצי חלבונים (כ - 12 חלבונים)
חצי כפית מלח
כוס וחצי סוכר
1/4 1 כפית תמצית וניל (או שקית סוכר וניל)
כוס + 2 כפות קמח
crim of tar (נדמה לך שכך כותבים. תבלין לבן שיש בארה"ב. לא חובה) -> 1/4 1 כפיות.
הוראות:
שמים את החלבונים בקערה, ומוסיפים את התבלין (crim of tar) ומלח. מקציפים, ומוסיפים תוך כדי כוססוכר ותמצית וניל.
לערבב את הקמח עם שאר הסוכר בנפרד, ולהוסיף בתנועות עטיפה לביצים המוקצפות.
אפיה 30-35 דק' בחום בינוני. אנחנו עושים בסיר פלא, מכיון שזאת עוגה גבוהה, והקצץ עלול ליפול בתפנית מרובעת. אבל אפשר לנסות ולשים בתבניות מאורכות.
לא לשמן את התבנית!
מקווה שהועלתי... שבת שלום.
קרם טרטר הוא לא תבלין ודי חשוב למתכון.אופה
הוא תוצר לוואי של תהליך ייצור יין, ואחד המרכיבים העיקריים באבקת אפיה.
הייתי ממליצה מאוד לא לוותר עליו.
(באנגלית זה cream of tartar)
אני מוותרת עליו, ויוצא ממש טעים. אז אפשר... ותודה.אוסנת
זה לא קשור לטעם. את לא חייבת לנסות.אופהאחרונה
נא לשמור על הסדר או הוראות לשהות בפורום...כפרגניסטית
הפורום הזה נועד בשבלינו...
ואני ממש לא רוצה כל הזמן למחוק הודעות...
לא צריך על כל מילה לפתוח שרשור חדש.
אם יש מתכון מסוים שאתם רוצים ומישהו הציע אותו אז שרשרו לאותה הודעה. ותבקשו את המתכון.
בקרוב מאוד אנחנו נעלה לפה אופציה של העלאת מתכונים למאגר מתכונים של האתר. וככה הכל יהיה הרבה יותר פשוט וקל.
היי אני מחפשת מתכון של עוגיות שוקולד ציפס....tiferet
יש ליruthi
הגיע העת להשלים חובותruthi
החומרים: 100 גר' מרגרינה רכה
1/2 כוס שמן
2 כוסות קמח מלא 70% (אפשר גם לבן)
1 כוס סוכר דמררה (כנ"ל)
2 כוסות שיבולת שועל לא טחון!
כפית תמצית וניל.
כוס שוקולד ציפס.
ביצה שלמה.
להכין מהכל בצק (יוצא דביק מאד)
ליצור כדורים קטנים בידיים רטובות ולהניח במרווחים גדולים על ניר אפיה בתבנית, אם זה קמח מלא- אפשר טיפונת לצמצם...
לאפות 15-20 דק' בחום של 180 מעלות
העוגיות מתרחבות מאד.
להוציא מהתבנית ולקרר על גבי רשת עד שהעגיות נפרדות מהניר אפיה.
לי יוצא מהכמות הזו משהו כמו 70 עוגיות.
לשמור בכלי אטום במקרר, ואפשר גם להקפיא.
בעז"ה...מיסטר דום
תודה..
דחוף דחוף דחוף!ruthi
איך את שוכחת כזה דבר רותי??מיסטר דום
אני כותבת מתכונים מהראש!ruthi
אהה..גמאני רושם מהראש..מיסטר דום
וווואווו רותי הכנתי את העוגיות והם יצאו חבל"ז....tiferet
אם טרפתם אותךםמיסטר דום
איזה טעיותמיסטר דום
**מ'זה
** !!...
טוב נמאס *טעויות....מיסטר דום
גמני, גמני...ruthi
זה המתכון שלי אבל הכמויות הם בערך..elerner
2 כוסות קמח - אני מערבבת קמח כוסמין , קוואקר, קורנפלור
אבקת אפייה
3/4 - 1 כוס שמן
2 ביצים
3/4 כוס סוכר חום
קורט מלח
קוקוס טחון שקדים טחונים
מערבבים הכל ביחד
משטחים על נייר אפייה על כל גודל תבנית התנור
אופים 12-15 דקות בחום של 180 מעלות
חותכים לריבועים כאשר זה חם, העוגיות מתקשות כשהן מתקררות
זה כמה דקות וזה מוכן
קל וטעים
בתאבון
ננסה את זה שבת הבאה...מיסטר דום
מתכון קליליונתן782אחרונה
3/4 כוס שמן
חצי כוס אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
שתי כוסות קמח (לערבל היטב עד שהבצק נהיה נוקשה ואז להוסיף את המרכיב הבא)
כוס שוקולד צ'יפס
להכין מהבצק כדורים קטנים ולהניח אותם על תבנית מכוסה בנייר אפייה.
להכניס לתנור בחום בינוני (165 מעלות צלסיוס) למשך 8-10 דקות.
להוציא מהתנור כשתחתית העוגיות מתחילות להשחים (למרות שהעוגיות עצמן עדיין רכות).
לחכות שהעוגיות יתקררו.
להמיס (בסיר או במיקרוגל) רבע כוס שוקולד צ'יפס ביחד עם 50 גרם מרגרינה.
למרוח/לטפטף את הממרח על העוגיות ולשים במקרר עד שהשוקולד מתקשה.
לאחר מכן יש להסיר את העוגיות מהתבנית ולאחסן בקופסה במקרר (אפשר גם להקפיא).
בתיאבון!
מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס...~~~חסויה~~~
עוגיות שוקולד צ'יפס
בקערה: * 1/2 כוס שמן
* 1/2 כוס סוכר לבן
* 1/2 כוס סוכר חום
* שקית סוכר וניל
------>לערבב היטב, ולאחר מכן להוסיף לקערה:
* 2 ביצים
* שקית אבקת אפיה
------>לערבב היטב, ולאחר מכן להוסיף:
* 1/2 3 כוסות קמח (אם הבצק עדיין דביק.. יש להוסיף עוד קמח , וללוש היטב) ורק לאחר מכן להוסיף
* 1/3 שקית של שוקולד צ'יפס / 3/4 כוס צימוקים חתוכים
שיהיה ב"הצלחה, בתאבון והכי חשוב לבריאות!!!