שרשור חדש
אפיהאנונימי (פותח)
מתכונים לעוגות/עוגיות מקמח מלא ללא סוכר וללא מרגרינה. תודה יהודית
ליהודיתאנונימי (פותח)
לא עולה לי כרגע משהו ספציפי, אבל בעיקרון אפשר להחליף את המרגרינה בשמן (קנולה), ואת הסוכר להחליף בתרכיז תפוחים טבעי, בסוכר פירות או הכי פשוט- בתמרים,(נראה לי שהם יכולים להחליף גם את השמן.. אם מועכים ומערבבים עם מים יש לך עיסה מתוקה וטעימה ואת יכולה להוסיף לה קמח וביצים ואבקת אפיה ולאפות.)
גם אני משתמשתאנונימי (פותח)אחרונה
במתכונים הרגילים שיש בספרים ואני מחליפה את המצרכים לפי הענין. בעקרון אפשר לשים תמיד קמח מלא במקום לבן רק צריך יותר נוזלים, ואם זה עוגות ולא עוגיות אז שמים קצת יותר מחצי כוס שמן במקום חבילה מרגרינה. את הסוכר אפשר להמיר לאותה כמות בסוכר חום או בדבש. ואם את רוצה להכין עוגיות אז זה לא כל כך טוב לשים שמן (הן מתפוררות) אז צריך לשים חמאה, וזה יוצא חלבי אבל אין ברירה. בקיצור, תהיה יצירתית ואל תפחדי מזה שלא יצא מאה אחוז, כי ככה לומדים הכי טוב. ואם זה יוצא ממש גרוע, אז תקחי את זה לגן שעשועים עם הילדים, ושם הם זוללים הכל! מניסיון!
טיפ קטן אם יש במתכון דבשאנונימי (פותח)

מכירים את הקטע הזה שכתוב חצי כוס דבש, או משו כזה, במתכון, ומהחצי- חצי נשאר דבוק לכוס?

אז כמה טיפות שמן יעשו את העבודה, וטיפת דבש לא תישאר מחוץ לקערה...

(ואם יש גם שמן במתכון, אז לשים את השמן קודם, ופשוט להשתמש באותה כוס)

בהצלחה!

לא חייבים שמן!אנונימי (פותח)
אפשר גם לחמם את הצנצנת כדי להמיס את הדבש

אבל זהרו לא לשרוף את הנייר בצנצנת


___________
דני רביד
http://www.coursist.co.il/%D7%94%D7%A2%D7%A9%D7%A8%D7%94/%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%A1-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%9C/
דבש חם מאוד מאבד הרבה מטעמו וסגולותיו..אלעדאחרונה
אשמח לקבל מתכון של דייסת שיבולת שועלמנגו

לא משנה עם חלב או בלי העיקר הכמויות..

תודה רבה

לחצי כוס ש''ש- 1 כוס מים, 1 כוס ש''ש- 1.75 כוס מיםאופה
ל3 כפיות שיבולת שועלמיסטר דוםאחרונה
כוס חלב וכפית סוכר...
עוגת שמריםאוסנת

איך שומרים על עוגת שמרים, שלא תתפרק באפיה?

אני תוקעת בה מזלג כל כמה סניטימטרים, ובל זאת היא נקרעת ולא יוצאת יפה.

ניסיתי לעשות אותה לא מהודקת מספיק...

גם הדבקתי את הבצק לבצק שמתחתיו עם מרגרינה מומסת.

ובכל זאת...

יש לכם רעיון?

למה לא בתוך תבנית? אפשר גם לכרוך חוט סביבה. מנסיוןאלעד
אבל אז היא לא יוצאת 'עוגת שמרים', אלא יותראוסנת
'עוגת שושנים'.
בכל אופן, את זה עשיתי פעם, וזה לא יצא מי יודע מה.

מה זה אומר לכרוך חוט מסביבה?
עוגת שמריםאם הבנים12
יש כמה צורות לאפות עוגת שמרים. את מתכונת לנקניק או צמה כמו קרנץ'?

לצורת נקניק: אחרי שמרדדים את הבצק ושמים את המילוי מקפלים פנימה את הקצוות המנוגדות לגלגול ואח"כ מגלגלים לנקניק ומניחים בתבנית כשהפתח (סוף הגלגול) פונה כלפי מטה.

לצורת צמה: אחרי שמגלגלים לנקניק חותכים לאורך וקולעים צמה של 2 יוצא יפה וטעים.

בסוף האפיה מומלץ לשפוך סירופ מתוק כוס סוכר על כוס מים עם סוכר וניל.


מקוה שעזרתי. בהצלחה!!
תודה...אוסנת
אבל לא זאת השאלה.
או יותר נכון, הבעיה.

אני עושה כמו שכתבת בצורת "נקניק". אבל בכל אופן, העוגה נפתחת לי... ולא יוצאת עיגול ממש.
מרגרינה לא תדביק...אופה
אם את מעונינת בצורת עיגול- גלגלי 2 רולדות. שימי בתבנית גובענית/קוגלהוף/טבעת רולדה אחת ותחברי את הקצוות כך שהקצוות פונים אחד אל השני (קצת למעוך את הקצוות אחד בתוך השני). שימי את הרולדה השניה על גבי הראשונה וסגרי לעיגול כמו קודם. התפיחי מעט לפני האפיה.

אל תגלגלי את הרולדות על משטח משומן ולא על משטח מקומח מדי. כמו כן, הבצק צריך להיות רך ולא נוקשה ואם את מתפיחה לפני גלגול הרולדות, אל תתפיחי יותר מדי.
לא הבנת את הבעיה.אוסנת
העוגה נפתחת, גם כשהסגירה למטה (על התבנית) סגורה היטב... היא פשוט נפתחת למעלה.

נראה לי שאני אחכה שמישהו יעלה מתכון אחר, אולי הבעיה במתכון.
תבדקי זמן התפחה, חום תנור, כמות שמרים ומתכוןאופהאחרונה
עוגת שמרים..הביצה שהתחפשה

בס"ד

בא לי עוגת שמרים *טעימה* לשבת.

יש למישו מתכון מוצלח?

האם יש למישהואנונימי (פותח)
מתכון ללחמניות ללא שמרים וגבינות? (אפשר חלב סויה)
קיים דבר כזה לחמניות ללא שמרים? מה מתפיח?דרדוסית
שאור זה בסדר? אם לא, אולי מתכון ללחמניות לפסח?אופהאחרונה
איך מכינים עוגה בצורת כנפים של הצנחנים?אנונימי (פותח)
תבנית מיוחדת...מיסטר דום
השאלה היא איך מציירים?אנונימי (פותח)
למישהו יש רעיון איפה אפשר להשיג שרטוט להעתקה על העוגה?
אם תיכנסי לגוגל ותחפשיאנונימי (פותח)אחרונה
ציור על העוגה תיראי את הטכניקות על בצק סוכר שזו השיטה הכי קלה.
אני אוכל לשלוח לך קישור אם תרצי עם הסבר מדוייק יותר על הטכניקה.
תכתבי לי במייל
zehava@tastedecor.com
אף אחד לא מתייחס להודעה שלימנגו

חשבתי שבפורום הזה אמורים לעזור עם מתכונים..

חבל,צריכה אוכל לשבת ורציתי מתכון לפרגיות ברוטב ותיבול לכרוב ניצנים בתור ירק חם..

אין לי מושג בזה..פלפלתי
מה לעשות, אנחנו לא אוכלים פרגיות וכאלה, אלא סתם עוף פשוט..
אז אולי יודעים במקומות אחרים..
אולי.
תביני, בד"כ צעירים כותבים כאן, לא אימהותאלעד
אז תפקידינו הוא לאכול ולא להכין
אבל אם יצא לך טעים.......
למנגו- תיבול לכרוב ניצניםאנונימי (פותח)
מטגנים בצל, שמים את הכרוב, מערבבים ומוסיפים 3 כפות אבקת מרק פטריות וכוס מים. מערבבים ומבשלים עד שמתרכך. בתאבון!
תקשיבי אץ יכולה להכין...מיסטר דום
רוטב עם פטריות ותבלין לפרגיות....בצל מטוגן אפשר לעשות את זה צהוב עם כרכום וזה יוצא ממש
מצטערתאנונימי (פותח)
אני מבשלת אוכל פשוט...
מתכון פרגיות סוף הדרך!!!אנונימי (פותח)אחרונה
המתכון הוא של 6 פרגיות. את הכמויות תחשבי.
להשרות את הפרגיות ב:מלח, פפריקה (בנדיבות), 3 שיני שום כתושות, 2 כפות דבש (אפשר גם סילאן)
לטגן במחבת (שיש לה מכסה) או בסיר רחב ונמוך 2 בצלים פרוסים, לטגן רק עד שיהיו שקופים ולא חרוכים.
להוסיף את הפרגיות עם הרוטב ששרו בו,
ואז הגימיק:
לפזר 2 בצלים חיים פרוסים מעל.

לסגור את המכסה לכחצי שעה.
אח"כ לערבב ולהפוך בעדינות את הפרגיות מצד לצד כל כמה דקות.
אפשר להוסיף פפריקה חופשי (אני אוהבת אותם מאוד צבועות) ואם אין נוזלים יש להוסיף מעט מים.
אחרי כ3\4 שעה (סכ"ה) של בישול איטי הן מוכנות.

זה מתכון פשוט ומטריף.
מעולה עם אורז לבן.

הצעות לתוספות: מטעמי בריאות אני לא שמה אבל אפשרי להוסיף לפרגיות רוטב צ'ילי מתוק (כ2 כפות) ואבקות מרק בטעמי בצל ועוף.

בהצלחה ובתאבון!!
מישהו יודעמנגו

אם תירס גמדי שווה ערך תזונתי לתירס רגיל? ז"א תירס רגיל אני יודעת שהוא רק שיכול להוות תחליף לפחממה- אז האם גם תירס גמדי?

תודה

בקלה צעירדרדוסית

בס"ד

בפסח הכנתי ויצא מעולה, אבל לא זוכרת איפה המתכון.

למישהו יש רעיון למתכון טוב?!

כדורי בשרמנגו

 

שלום.

מחפשת מתכון לכדורי בשר טובים. ..

אם אפשר גם לציין את סוג הבשר (בקר,הודו,עוף וכו')

דבר נוסף,יש הודו אדום טחון בסופרים? כשכתוב לי הודו אדום מה זה אומר?

תודה ושבוע טוב

כדורי בשר ברוטב עגבניותמשצאיד
אני בד"כ עושה עם בשר ממש אבל לפעמים עם עוף או הודו טוחן - וגם זה יוצא טוב מאד.

בנוגע להודו אדום- זה הפולקא (הרגל ) של ההודו - בשונה מהודו לבן שזה החזה. יש הבדל בטעם וברכות הבשר (נראה לי שבעוף - הרגל נחשבת טעימה יותר אבל בהודו - החזה נחשב יותר.)

לכדורי בשר:
תקפידי להפשיר את הבשר טוב ואז קל ומהיר לעבוד איתו
קילו בשר טחון בערך
2 ביצים
כ-1/4 כוס פרורי לחם/ קמח מצה/ קמח תפו"א
ותבלינים לפי הטעם (אפשר לגוון כל פעם משהו שונה)
אני מכניסה בד"כ- מלח, פלפל שחור או לבן, פפריקה, אבקת שום,

מערבבים את הכל ביחד לעיסה רטובה אבל לא דביקה ויוצרים כדורים

בנתיים בסיר אחר מכינים את הרוטב
לרוטב הכדורים:
קוביות עגבניה -טריות או משימורים (אם אני משתמשת בעגבניות טריות- צריך לעמוד ולקצוץ אבל יותר בריא -כמות לפי המצב רוח. ואם קופסאת שימורים אזי קופסא אחת גדולה(
כ-260 גרם רסק עגבניות
2 כפיות שמן זית
ותבלינים-מלח, פפריקה, אבקת שום ופלפל שחור
ואז מגוונת לפי המצב רוח- קצת צילי, פטרוזיליה/כוסברה, גריל עוף, תבלין לסטיק וכו' כיד הדימיון הטובה (ניתן גם בלי שום גיון)

כשהרוטב רותח לזרוק פנימה את כדורי הבשר
לכסות במים עד מעל לכדורים, ולבשל כ-חצי שעה שעה
לא לערבב עם כף בהתחלת הבישול כי זה שובר את הכדורים.

בתאבון
תודה רבה!מנגואחרונה
שירשור מתכוני קיץ!טליע

אז זהו הזמן הכי מתאים לפתוח שירשור מתכוני קיץ......

אז לי יש יופי של מתכון:

שייק פירות קפוא-

לקחת כל פרי קייצי שאתם אוהבים

אני לוקחת דובדבנים אפרסקים אפרשזיפים תותים(אם אתם מצליחים להשיג)

וגם אבטיח ומלון אם אתם מוכנים לקחת סיכון...

מכניםים הכל למעבד מזון\שייקר ומערבלים.....מוסיפים סוכר לפי בחירה...יש אנשים שלא מוסיפים

כי זה לא בריא,,,וממשיכם לערבל...

עד שזה נראה ממש כמו שייק או מיץ...

מכניסים לכלי גדול ונותנים לזה לקפוא כמה שיותר זמן....

אני מכינה את זה כשאני אצל סבתא שלי..ביום חמישי ובשבת  בבוקר

אנחנו אוכלים את זה....

פשוט כייף!

 

אפשר להוסיף בסוף גלידה, ואם אין זמן להקפיא מכניסיםקוקו
כמה קוביות קרח.

יאאמי...
אצלנו חותכים ת'פירות ומקפיאים אותם,פלספנית
בס"ד
ואח"כ במעבד ביחד עם חלב... ולפעמים גם עם קצת גלידה. |מלקק שפתיים|
אייס קפה- [-יותר טעים מבכל מקום!]ישה"ז=]אחרונה
מכניסים לבלנדר -
בערך-28 קוביות קרח,
1 כף קפה,
3-4 כפות סוכר
חלב, [-לפי כמה שנראה..]

מפעילים ת'בלנדר.. הכל מתערבב ומתרסק בפנים... מדי פעם עוצרים את זה, טועמים, ובודקים אם צריך להוסיף משו...

***בתקווה שתבינו ותצליחו... -אין, זה אחלה דבר..!!!=] **

בהצלחה..=]

תגידו..יש לכם רעיון מה להכין לצהרים?אלעד
פסטה=]ישה"ז=]
לביבות (לטקס) -אוסנת
500 גרם גבינה לבנה
כוס קמח
כוס סוכר
ביצה
מעט קינמון
שקית סוכר וניל
מעט מאוד מיץ לימון.

מערבבין, ומטגנים.
שמים על השולחן, ואוכלים כל הצהריים...
חביתה..חח..גייטל רייזל
פתיתים עם סלט!!!!!!!!!!!!אנונימי (פותח)
מרק.פלספניתאחרונה
אין אני יהיה קונדיטורמיסטר דום
כי אני גם מכין עוגות פשוטות ושוות בטרוף...........
תכירו: מדור אוכל באתרמשה
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך ג' סיון תשס"ח 08:43
מדור חדש, עם מתכוני וידאו ודברים נחמדים אחרים.
דלק זה כסף לטרוראנונימי (פותח)

תראו מה אחמדיניג'אד אומר לעמו. פשוט מחריד!

http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=2672002

איזה עוגה טובה הכנתי עכשיו למוותת.מיסטר דום
רוצים מתכון?!
ברור רוצים מתכון!!אנונימי (פותח)
קחו מתכון מנצחח!!מיסטר דום
לעוגת תפוזים טובה וריחנית.

אני אופה אותה בסיר הפלא, אך מכניסה לתנור ולא על הלהבה, והריח ביום ששי, אח הריח...........

חומרים:

2 כוסות קמח תופח

1 חבילה אבקת וניל

5 ביצים

כוס וחצי סוכר

1 תפוז עם קליפה (חתוך לרבעים ומגולען)

חצי כוס שמן

חצי כוס מיץ תפוזים.

אופן ההכנה:

מפרידה את הביצים

מקציפה החלבונים עם חצי כוס סוכר ומניחה בצד.

בקערה נפרדת שמה את החלמונים, 1 כוס סוכר, שמן , וניל, מיץ תפוזים ומערבבת היטב

מרסקת את התפוז במיקסר, על קליפתו (לא להיבהל, יוצא מעדן)

מוסיפה את רסק התפוז לחלמונים והסוכר ומערבבת , מוסיפה הכל לקמח ומערבבת ובסוף את מוסיפה את החלבונים המוקצפים ומחדירה אותם בצורת מעטפה, אט אט לתוך כל החומרים.

לוקחת הסיר ומשמנת אותו כולו, שופכת את הכל לתוך הסיר ומכניסה אותו לתנור ללא מכסה בחום של 200 מעלות כ - 40 דקות עד שהעוגה מזהיבה למעלה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש ונקי.

בתיאבון


שלום!!אנונימי (פותח)

יש למישהו פה מתכון טוב(ומנוסה) למרציפן?

 

דיי דחוף.

תודה רבה!!

מה נותניםאנונימי (פותח)
לילדים לאכול כשיש להם שילשול ? ( סליחה על השאלה )
שזיפיםט'
שזיפים מיובשים שמשרים אותם כל הלילה בכוס מיםריבק
ובבוקר אוכלים את השזיף ושותים את המים.
נראה לי שזה דוקא המתכון לעצירות. ?!
אוז מבושל בהרבה מים,וצנימים יבשים טוב טוב.ריבק
יש דעה שגם קולה טוב.למרות שזה נשמע לי אידיוטי.
אורזריבק
דווקא קוקה קולהשירק
אם אני לא טועה שזיפים זה לעצירותאנונימי (פותח)
את לא טועה זה אכן לעצירות.אנונימי (פותח)
שוב ברח ההמשך...אנונימי (פותח)
פירה ואורז לא מתובלים פרחיות אורז זה מעולה והכי חשוב לשתות לשתות ולשתות תה או מיים כדי למנוע התייבשות.
יש אמונה רווחת על קוקה קולה אבל זה שטויות בעבר נהגו להכניס לקוקה קולה רכיבים שונים שכבר לא מכניסים היום ואפשר להגיד שהיום זה רעל טהור...
אני שמעתי על רופא ילדים שהמליץ על קוקה קולהאם הבנים12
שזיפים גורמים לעצירות!קוקואחרונה
הפיתרון: עוף שאמא יהודיה מכינה עם אורז לבן.
בתאבון, ורפואה שלימה!
למישהו יש מתכון ללחמניות ללא שמרים?אנונימי (פותח)
ושכחתי לומר גם ללא כל סוג של חלב פרה ומוצריו...אנונימי (פותח)אחרונה