ליהודיתאנונימי (פותח)
גם אני משתמשתאנונימי (פותח)אחרונה
לא חייבים שמן!אנונימי (פותח)
אבל זהרו לא לשרוף את הנייר בצנצנת
___________
דני רביד
http://www.coursist.co.il/%D7%94%D7%A2%D7%A9%D7%A8%D7%94/%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%A1-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%9C/
דבש חם מאוד מאבד הרבה מטעמו וסגולותיו..אלעדאחרונה
עוגת שמריםאוסנת
איך שומרים על עוגת שמרים, שלא תתפרק באפיה?
אני תוקעת בה מזלג כל כמה סניטימטרים, ובל זאת היא נקרעת ולא יוצאת יפה.
ניסיתי לעשות אותה לא מהודקת מספיק...
גם הדבקתי את הבצק לבצק שמתחתיו עם מרגרינה מומסת.
ובכל זאת...
יש לכם רעיון?
למה לא בתוך תבנית? אפשר גם לכרוך חוט סביבה. מנסיוןאלעד
אבל אז היא לא יוצאת 'עוגת שמרים', אלא יותראוסנת
בכל אופן, את זה עשיתי פעם, וזה לא יצא מי יודע מה.
מה זה אומר לכרוך חוט מסביבה?
עוגת שמריםאם הבנים12
לצורת נקניק: אחרי שמרדדים את הבצק ושמים את המילוי מקפלים פנימה את הקצוות המנוגדות לגלגול ואח"כ מגלגלים לנקניק ומניחים בתבנית כשהפתח (סוף הגלגול) פונה כלפי מטה.
לצורת צמה: אחרי שמגלגלים לנקניק חותכים לאורך וקולעים צמה של 2 יוצא יפה וטעים.
בסוף האפיה מומלץ לשפוך סירופ מתוק כוס סוכר על כוס מים עם סוכר וניל.
מקוה שעזרתי. בהצלחה!!
תודה...אוסנת
או יותר נכון, הבעיה.
אני עושה כמו שכתבת בצורת "נקניק". אבל בכל אופן, העוגה נפתחת לי... ולא יוצאת עיגול ממש.
מרגרינה לא תדביק...אופה
אל תגלגלי את הרולדות על משטח משומן ולא על משטח מקומח מדי. כמו כן, הבצק צריך להיות רך ולא נוקשה ואם את מתפיחה לפני גלגול הרולדות, אל תתפיחי יותר מדי.
לא הבנת את הבעיה.אוסנת
נראה לי שאני אחכה שמישהו יעלה מתכון אחר, אולי הבעיה במתכון.
תבדקי זמן התפחה, חום תנור, כמות שמרים ומתכוןאופהאחרונה
עוגת שמרים..הביצה שהתחפשה
בס"ד
בא לי עוגת שמרים *טעימה* לשבת.
יש למישו מתכון מוצלח?
תבנית מיוחדת...מיסטר דום
אף אחד לא מתייחס להודעה שלימנגו
חשבתי שבפורום הזה אמורים לעזור עם מתכונים..
חבל,צריכה אוכל לשבת ורציתי מתכון לפרגיות ברוטב ותיבול לכרוב ניצנים בתור ירק חם..
אין לי מושג בזה..פלפלתי
אז אולי יודעים במקומות אחרים..
אולי.
תביני, בד"כ צעירים כותבים כאן, לא אימהותאלעד

אבל אם יצא לך טעים.......
תקשיבי אץ יכולה להכין...מיסטר דום
מתכון פרגיות סוף הדרך!!!אנונימי (פותח)אחרונה
להשרות את הפרגיות ב:מלח, פפריקה (בנדיבות), 3 שיני שום כתושות, 2 כפות דבש (אפשר גם סילאן)
לטגן במחבת (שיש לה מכסה) או בסיר רחב ונמוך 2 בצלים פרוסים, לטגן רק עד שיהיו שקופים ולא חרוכים.
להוסיף את הפרגיות עם הרוטב ששרו בו,
ואז הגימיק:
לפזר 2 בצלים חיים פרוסים מעל.
לסגור את המכסה לכחצי שעה.
אח"כ לערבב ולהפוך בעדינות את הפרגיות מצד לצד כל כמה דקות.
אפשר להוסיף פפריקה חופשי (אני אוהבת אותם מאוד צבועות) ואם אין נוזלים יש להוסיף מעט מים.
אחרי כ3\4 שעה (סכ"ה) של בישול איטי הן מוכנות.
זה מתכון פשוט ומטריף.
מעולה עם אורז לבן.
הצעות לתוספות: מטעמי בריאות אני לא שמה אבל אפשרי להוסיף לפרגיות רוטב צ'ילי מתוק (כ2 כפות) ואבקות מרק בטעמי בצל ועוף.
בהצלחה ובתאבון!!
מישהו יודעמנגו
אם תירס גמדי שווה ערך תזונתי לתירס רגיל? ז"א תירס רגיל אני יודעת שהוא רק שיכול להוות תחליף לפחממה- אז האם גם תירס גמדי?
תודה
בקלה צעירדרדוסית
בס"ד
בפסח הכנתי ויצא מעולה, אבל לא זוכרת איפה המתכון.
למישהו יש רעיון למתכון טוב?!
כדורי בשרמנגו
שלום.
מחפשת מתכון לכדורי בשר טובים. ..
אם אפשר גם לציין את סוג הבשר (בקר,הודו,עוף וכו')
דבר נוסף,יש הודו אדום טחון בסופרים? כשכתוב לי הודו אדום מה זה אומר?
תודה ושבוע טוב
כדורי בשר ברוטב עגבניותמשצאיד
בנוגע להודו אדום- זה הפולקא (הרגל ) של ההודו - בשונה מהודו לבן שזה החזה. יש הבדל בטעם וברכות הבשר (נראה לי שבעוף - הרגל נחשבת טעימה יותר אבל בהודו - החזה נחשב יותר.)
לכדורי בשר:
תקפידי להפשיר את הבשר טוב ואז קל ומהיר לעבוד איתו
קילו בשר טחון בערך
2 ביצים
כ-1/4 כוס פרורי לחם/ קמח מצה/ קמח תפו"א
ותבלינים לפי הטעם (אפשר לגוון כל פעם משהו שונה)
אני מכניסה בד"כ- מלח, פלפל שחור או לבן, פפריקה, אבקת שום,
מערבבים את הכל ביחד לעיסה רטובה אבל לא דביקה ויוצרים כדורים
בנתיים בסיר אחר מכינים את הרוטב
לרוטב הכדורים:
קוביות עגבניה -טריות או משימורים (אם אני משתמשת בעגבניות טריות- צריך לעמוד ולקצוץ אבל יותר בריא -כמות לפי המצב רוח. ואם קופסאת שימורים אזי קופסא אחת גדולה(
כ-260 גרם רסק עגבניות
2 כפיות שמן זית
ותבלינים-מלח, פפריקה, אבקת שום ופלפל שחור
ואז מגוונת לפי המצב רוח- קצת צילי, פטרוזיליה/כוסברה, גריל עוף, תבלין לסטיק וכו' כיד הדימיון הטובה (ניתן גם בלי שום גיון)
כשהרוטב רותח לזרוק פנימה את כדורי הבשר
לכסות במים עד מעל לכדורים, ולבשל כ-חצי שעה שעה
לא לערבב עם כף בהתחלת הבישול כי זה שובר את הכדורים.
בתאבון
תודה רבה!מנגואחרונה
שירשור מתכוני קיץ!טליע
אז זהו הזמן הכי מתאים לפתוח שירשור מתכוני קיץ......
אז לי יש יופי של מתכון:
שייק פירות קפוא-
לקחת כל פרי קייצי שאתם אוהבים
אני לוקחת דובדבנים אפרסקים אפרשזיפים תותים(אם אתם מצליחים להשיג)
וגם אבטיח ומלון אם אתם מוכנים לקחת סיכון...
מכניםים הכל למעבד מזון\שייקר ומערבלים.....מוסיפים סוכר לפי בחירה...יש אנשים שלא מוסיפים
כי זה לא בריא,,,וממשיכם לערבל...
עד שזה נראה ממש כמו שייק או מיץ...
מכניסים לכלי גדול ונותנים לזה לקפוא כמה שיותר זמן....
אני מכינה את זה כשאני אצל סבתא שלי..ביום חמישי ובשבת בבוקר
אנחנו אוכלים את זה....
פשוט כייף!
אפשר להוסיף בסוף גלידה, ואם אין זמן להקפיא מכניסיםקוקו
יאאמי...
אצלנו חותכים ת'פירות ומקפיאים אותם,פלספנית
ואח"כ במעבד ביחד עם חלב... ולפעמים גם עם קצת גלידה. |מלקק שפתיים|
אייס קפה- [-יותר טעים מבכל מקום!]ישה"ז=]אחרונה
בערך-28 קוביות קרח,
1 כף קפה,
3-4 כפות סוכר
חלב, [-לפי כמה שנראה..]
מפעילים ת'בלנדר.. הכל מתערבב ומתרסק בפנים... מדי פעם עוצרים את זה, טועמים, ובודקים אם צריך להוסיף משו...
***בתקווה שתבינו ותצליחו... -אין, זה אחלה דבר..!!!=] **
בהצלחה..=]
תגידו..יש לכם רעיון מה להכין לצהרים?אלעד
פסטה=]ישה"ז=]
לביבות (לטקס) -אוסנת
כוס קמח
כוס סוכר
ביצה
מעט קינמון
שקית סוכר וניל
מעט מאוד מיץ לימון.
מערבבין, ומטגנים.
שמים על השולחן, ואוכלים כל הצהריים...
חביתה..חח..גייטל רייזל
מרק.פלספניתאחרונה
אין אני יהיה קונדיטורמיסטר דום
תכירו: מדור אוכל באתרמשה
איזה עוגה טובה הכנתי עכשיו למוותת.מיסטר דום
קחו מתכון מנצחח!!מיסטר דום
אני אופה אותה בסיר הפלא, אך מכניסה לתנור ולא על הלהבה, והריח ביום ששי, אח הריח...........
חומרים:
2 כוסות קמח תופח
1 חבילה אבקת וניל
5 ביצים
כוס וחצי סוכר
1 תפוז עם קליפה (חתוך לרבעים ומגולען)
חצי כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים.
אופן ההכנה:
מפרידה את הביצים
מקציפה החלבונים עם חצי כוס סוכר ומניחה בצד.
בקערה נפרדת שמה את החלמונים, 1 כוס סוכר, שמן , וניל, מיץ תפוזים ומערבבת היטב
מרסקת את התפוז במיקסר, על קליפתו (לא להיבהל, יוצא מעדן)
מוסיפה את רסק התפוז לחלמונים והסוכר ומערבבת , מוסיפה הכל לקמח ומערבבת ובסוף את מוסיפה את החלבונים המוקצפים ומחדירה אותם בצורת מעטפה, אט אט לתוך כל החומרים.
לוקחת הסיר ומשמנת אותו כולו, שופכת את הכל לתוך הסיר ומכניסה אותו לתנור ללא מכסה בחום של 200 מעלות כ - 40 דקות עד שהעוגה מזהיבה למעלה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש ונקי.
בתיאבון
שזיפיםט'
שזיפים מיובשים שמשרים אותם כל הלילה בכוס מיםריבק
נראה לי שזה דוקא המתכון לעצירות. ?!
אוז מבושל בהרבה מים,וצנימים יבשים טוב טוב.ריבק
אורזריבק
דווקא קוקה קולהשירק
אני שמעתי על רופא ילדים שהמליץ על קוקה קולהאם הבנים12
שזיפים גורמים לעצירות!קוקואחרונה
בתאבון, ורפואה שלימה!