שרשור חדש
בקשה לי אליכם....-ישה"ז=]

אני מעוניינת לעשות חוברת עם מתכונים של עוגות/עוגיות..-משו נחמד בשביל אמא....אשמח אם תוכלו לצרף פה מתכונן או יותר שאתם ממליצים עליו בחום....

תודה רבה...

וואו איזה רעיון חמוד!!! הינה אחד!טליעאחרונה
אין לי רעיות אבל יש לי מלא מתוקים עם את רוצה....
שלום-שאלה..טליע

שלום אני חדשה פה ואני כבר הרבה זמן מחפשת קינוח כייפי לקייץ

ללא אפייה וללא ביצים לא מבושלות

אשמח אם תוכלו לעזור לי!!!

גלידה?ananas
אולי לנסות קינוחי ג'לי עם פירות.
טיגון הולך? את יכולה לנסות לעשות דברים מתוקים במחבת- חביתיות ממולאות, לביבות עם\בלי פירות. יותר לא עולה לי בראש...
למה את מתנגדת לאפיה?
ללא כל אלו לא נשאר הרבה...משצאיד
מה רע במשהו קצת מחומם או ביצים?
נשאר פירות ואולי גם פודינג.
אם הקצפה לא מפריעה לך את יכולה קצפת אבל זה פחות בריא!

בכל מקרה יש לי מתכון ל"עוגיות" שצריכות חימום קצר בסיר ומקפיא-
המתכון לא לפני עכשיו אבל הוא נתון לשינוים לפי בחירתכם:

קולים שומשום זמן קצר ומורידים מהאש. קולים בוטנים קצוצים
אפשר להוסיף גרעינים שונים סה"כ בערך 2 כוסות
בקערה מערבבים את הגרעינים הקלוים מוסיפים פיצפוצי אורז קצת יותר משתי כוסות.
בסיר ממיסים ביחס שווה - סוכר דבש וטחינה (בערך חצי כוס מכל אחד יספיק)
מערבבים הכל ויוצרים כדורים (מהר לפני שהחומרים יתקשו)
מקפיאים עד להגשה.

ניתן לשדרג ע"י ציפוי הכדורים בשוקולד.


תגובה...טליע
אה..אין לי שום דבר נגד אפייה..ולדעתי אני גם אופה טוב....
אבל יש לפעמים תחושה של כבדות כזאת עם כל העוגות האלה....
אנחנו לפעמים עושים "משטח" של נשיקותתמי!
(אפוי) ושניה לפני שמגישים מורחים על זה קצפת ושמים פירות יפה וזה יוצא טעים ומעוצב!
אה אופס רשמת בלי אפיה....תמי!
אפשר הרבה יותר בקלות:חרישיתאחרונה
אני עושה את כדורי הטחינה הרבה יותר בקלות, אפילו בלי מחבת, וגם בלי סוכר:
מערבבים כחצי כוס טחינה עם כשני שליש כוס דבש (אני אף פעם לא מודדת, אבל זה בערך), מוסיפים אגוזים קצוצים, תמרים קצוצים, בטנים - ומכל הבא ליד... וכמובן - פצפוצי אורז, שמים במנג'טים קטנים עם 2 כפיות (אפשר גם לגלגל כדורים דחוסים, אבל זה הרבה יותר עבודה) - ולמקפיא!
למישהו יש מתכון ללחמניות ללא שמרים??אנונימי (פותח)
קינוחי פירותananas
אני מחפשת מתכונים מתוקים ללא (או כמעט ללא) קמח. הדיאטה...
יש דבר כזה?

תודה!
מה מקור הדיאטה?אם ה6
האם את צריכה בלי גלוטן או שאת מחפשת דלי קלוריאות ושומן?
דלי קלוריות ושומן...ananas
אבטיחאנונימי (פותח)
תאכלי אבטיח וגמרנו בשביל מה להסתבך?
אני עושה שייקים של פירות ומקפיאה במנות!!טליעאחרונה
שלום, רציתי לשאול האם מישו מכירישה"ז=]
מתכון לתפוחי אדמה מוקרמים ללא שמנת מתוקה???....
אפשר עם מיונזאנונימי (פותח)
רוטב לבןavishi
קו'דם כל, אפשר עם שמנת לבישול של השף הלבן, שהיא פחות אחוזי שומן, אם זו הבעיה....
אפשר לחמם חמאה, להוסיף מעט קמח, א. מרק בצל\פטריות, א.שום, מלח, פלפל שחור, מוסקט וכו.... להוסיפ חלב ולהביא לרתיחה כשהסיר מכוסה, כך הרוטב מסמיך, ואת הרוטב הזה לשפוך על תפוחי האדמה ולאפות.... בהצלחה
אני מכינה את זה אם הקרם של השף הלבן וזה יוצא מדהיםטליעאחרונה
מה עושים כשהלחם כבר יבש?ריבק

מאז שהלחם כל כך יקר. הפסקנו לזרוק לחם יבש.

אני מכינה מהם טוסטים ממולאים שהילדים ממש טורפים.

מילוי1: למרוח פרוסה במיונז דל ומעט חרדל להניח רצועות בצל חי בשכבה אחת על הפורסה, לסגור בפרוסה השניה ולהכניס לטוסט פסים עד שמתקשה ונשחם מעט.

מילוי 2: למרוח מיונז דל ,להניח רצועות גמבה, לפזר מעט מלח ואבקת שום ולהכניס לטוסט עד שהגמבה מתרככת.

בהצלחה, והיתי מעונינת לשמוע רעיונות נוספים.

פירורי לחם, צנימים, פודינג לחםאופה
איך עושים פודינג לחם?? נשמע מעניין..אלעד
רעיון נוסף - לחם צרפתי / לחם אבוד (-בצרפתית)אם ה6
עוד שם שיש לזה - לחם מטוגן:
סופגים את הלחם בחלב וסוחטים קצת.
טובלים את הלחם בביצה.
מטגנים משני הצדדים עד שהלחם שחום ויפה (לא בשמן עמוק).
מגישים עם סירופים למינהם (שוקלד קרמל מיפל וכו')
או עם סוכר וקינמון

יש עוד גרסה מהירה יותר והרבה פחות טובה:
מערבבים חלב וביצה טובלים את הלחם ומטגנים.
(לדעתי הגרסה השניה פחות רטובה ואורירית)

בתאבון
עוד רעיון - עם פיתהשרונית
למרוח את הפיתה בשמן זית, להוסיף זעתר מלח וכו'.... ולאפות (אנחנו מכניסים לטוסטר, זה גם טוב)

זה יוצא מעדן!!
בתאבון
כמובטח, מתכון לפודינג לחםאופה
(אוף, קפץ לי)אופה
על פי מתכון מ allrecipes
הכי טעים זה מחלה. הלחם או החלה צריכים להיות בני יום או יותר (לא לחכות לעיפוש...)

6 פרוסות לחם או חלה לא טריים,
2 כפות חמאה מומסת
1/2 כוס צימוקים
4 ביצים טרופות
2 כוסות חלב
3/4 כוס סוכר
1 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל

1) לחמם תנור ל 180 מעלות.
2) להניח את הפרוסות על תבנית מרובעת קטנה, משומנת. לדקור את הלחם במספר מקומות עם מזלג. לזלף מעל את החמאה המומסת ולפזר את הצימוקים.
3) לערבב היטב את שאר המצרכים, עדיף עם מיקסר. לשפוך על הלחם.
4)אחרי 20 דקות, להכניס לתנור. לאפות 45 דקות.
יש לי כמה טיפים שהמצאתי לאפיית לחם, אם מישו/י רוצהאלעד
כמה רעיונות מעניינים (אולי על חלקם כבר שמעתם):אלעד
1 שמרים מתרבים ב20 מעלות ומתים ב50 בערך. אני שם מדחום- ב36 מעלות הם משגשגים בצורה מדהימה ועושים תוך דקה עבודה של 10 דקות.
2 יחד עם השמרים אני ממיס מעט סוכר או דבש, הם ג"כ מזרזים את התהליך.
3 כל מי שלא מכין לחם מקמח מלא רק כי הוא לא תופח מספיק ונותר כבד- ניתן לשפד את הבצק בשלושה שיפודים, לחבר בין השיפודים בחוט ברזל ולקשור את הקצוות של החוטים (סה"כ 4) לרשת של התנור מלמטה. כוח המשיכה כבר יעשה את שלו..
4 אני גם נוהג שחוץ מלהניח תבנית מלאה מים בתחתית התנור כדי להוסיף לחות ורכות לבצק בעת האפיה- להתיז עליו מעט מים בתום האפיה, בעיקר אם הקרום שלו נשרף.
זהו להיום!
אפשר להכין פשטידת לחםחנהלה
להלן מתכון..חנהלה
משרים את הלחם/שאריות חלה בחלב.
מוסיפים חצי כוס סוכר
קינמון
2 ביצים
סוכר וניל
אפשר להוסיף אגוזים/ צימוקים לפי הטעם האישי..
בתאבון!
פשטידת לחם טעימהאנונימי (פותח)
מתכון פשוט וטעים
מניחים פרוסות לחם בתבנית חלבית ושופכים עליהן בלילה המורכבת מ-2-4 ביצים,חלב,לבן,בצל קצוץ,ומלח .מעל הכל מניחים פרוסות גבינה צהובה ואופים עד להמסה והשחמת הגבינה הצהובה.
אפשר לייבש אותו עוד יותר בתנורשירק
ואז לשפוך עליו רוטב פטריות או משהו
או משהו?  אולי ספגטי ברוטב פיצה?:{)ריבק
ריבק תמרחישירק
על צד אחד של הלחם ריבת משמש או משהו מהצד השני שמנת חמוצה,
תטבלי בחלב וביצה מערובבים ותטגני
כמובן רק אם יש לך כוח

זה נשמע מתכון להקאה ,אין מיליםריבק
אני לא צוחקת זה באמת טעיםשירק
זה מתכון של רוחישירק
עוד משהו טעים (ומהיר)-- פשוט וקל (וטעים במיוחד)\לק''י\
לחם מטוגן-

מערבבים ביצה עם מעט מים, מוסיפים קצת מלח-

טובלים את הפרוסות היבשות (אני מכינה את זה משאריות של לחם או מה"קשה" של הלחם וזה 'נטרף') עד שהן נספגות.

מטגנים במחבת עם חמאה (אפשר גם עם שמן- אבל עם חמאה זה מוסיף לטעם)


ובסוף מורחים גם קצת דבש על כל פרוסה---

טעים מאוד (כדאי לאכול ליד מוצרי חלב...) ופיתרון טוב לשאריות ול"קשה" של הלחם


תיהנו--לבריאות.
לחם מטוגן מתקתקאם הבנים12אחרונה
מערבבים ביצה עם סוכר וניל טובלים את הפרוסות ומטגנים עם קצת שמן .
אפשר לשים על זה דבש או גבינה מתוקה או בלי כלום
אהוב על ילדי.
כל טוב!
דג סולאנונימי (פותח)

 

יש למישהו אולי מתכון לדג סול- לא מטוגן?

בתנוראנונימי (פותח)אחרונה
אפשר לאפות בתנור עם כל מיני ירקות, שום, גמבה, חתיכות עגבניה וכדומה, עדיף על נייר אפיה, ואפשר לפזר מעל פירורים כמו של שניצל וכמובן תבלינים, אבל האמת שהכי טעים זה מטוגן..
שבועותמיכיה
יש למישהו רעיון לשבועות בבוקר חלבי, לא פשטידה( הבעל לא אוהב), לא מתפו"א(הילד לא אוהב)ולא פיצה(אוכלים בערב)... תודה!
כמה רעיונות-אוסנת
לזניה-כבד, מושקע, ואם מכינים לפי מתכון טוב-אז זה ממש טעים.
בורקסים.
עוגת גבינה-מתכון בריא וטעים, ואז אפשר לחסל הרבה. כדי להשביע את התאבון אפשר לאכול גם פרוסת חלה...
ביצהאנונימי (פותח)אחרונה
אפשר הרי לבשל בחג אז אפשר איזה סוג של חביתה מיוחדת או שקשוקה, ואפשר גם איזשהוא סלט עם ביצים קשות כמו סלט טונה וכדומה אך אפשר גם את כל סוגי הדגים
חג שמח!
מי יודע מה ההבדל בין סוגי הקפה-מבחינת הקפאיןריבק

האם ככל שהקפה יקר יותר יש בו פחות קפאין?

האם יש הבדל בין קפה ארומה לפלטיניום?

מה פחות בריא?

זה תלוי...אופהאחרונה
אני לא שותה קפה בדרך כלל ולא יודעת מבחינת טעם, שמות מותגים ומחיר.
כמות הקפאין תלויה בעיקר במין הפולים ובדרך ההכנה.
קפה רובוסט מכיל פי שניים יותר קפאין מארביקה.
בקפה טורקי יש יותר קפאין מאספרסו.
בואו נשתף אחת את השניה במתקונים לשבועותאנונימי (פותח)
מתקונים לשבועות זה חלק ממה שיש לי!!!!!!!!!!אנונימי (פותח)
מתכונים לשבועות


הפשטידה המקורית היא ללא הפטריות, אני הוספתי אותן ע"מ להעשיר את הפשטידה ולתת לה גוון נוסף, חובבי הפטריות ודאי יהנו ולמי שממש לא אוהב – זה טעים מאוד גם בלי.


לבצק:
1/2 2 כוסות קמח
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות
2 חלמוני ביצה
6 כפות שמנת חמוצה
1 קורט מלח

לתוספת הפטריות:
1 בצל גדול קצוץ
2 סלסילות פטריות טריות או מקופסה
מלח ופלפל לפי הטעם

מילוי:
2 ביצים שלמות
50 גרם פתיתי גבינה צהובה
1 גביע גבינה לבנה
1 גביע קוטז'
2 כפות גבינה מלוחה מגורדת
1 כוס חלב
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. קצצי בצל גדול וטגני עד להשחמה.
2. קצצי את הפטריות והוסיפי למחבת. טגני על אש גבוהה תוך ערבוב עד להשחמה. הוסיפי תבלינים.
3. לשי במערבל או ביד את כל חומרי הבצק, אם יצא דביק מדי הוסיפי קמח ולחלופין אם יצא יבש הוסיפי מעט שמנת חמוצה, הבצק צריך לצאת חלק, רך ולא דביק. השהי את הבצק במקרר
כ-15 דקות.
4. בינתיים ערבבי בקערה את תערובת הגבינות.
5. רדדי את הבצק על משטח מקומח ורפדי תבנית פאי או תבנית 28 עגולה בבצק (את הבסיס ואת הדפנות).
6. שפכי מעל את הפטריות. ומעל הפטריות את תערובת הגבינות. (לאלה שמכינים את הפשטידה ללא הפטריות פשוט לשפוך מעל הבצק את תערובת הגבינות.
7. אפי בחום בינוני כשעה, לקרר 15 דקות ולהגיש, הפשטידה טעימה גם כשהיא קרה.



תפוחי-אדמה ופטריות מוקרמים
מצרכים:
10-8 תפוחי-אדמה בגודל בינוני
2 בצלים גדולים קצוצים
2 סלסילות פטריות טריות שטופות וחתוכות לפרוסות דקות
1 שקית אבקת מרק פטריות
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1 שן שום כתושה (לתוספת טעם בלבד)
2 שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
200 גרם גבינה צהובה מגוררת דק

אופן ההכנה:
1. בשלי את תפוחי-האדמה במים עם הקליפה, פרסי אותם לפרוסות (לא דקות מדי) והניחי יפה בתבנית, כסי ושימי בצד.
2. הכיני את הרוטב: טגני את הבצל עד להזהבה, הוסיפי את הפטריות והמשיכי לטגן עוד כ-5 דקות, עד שישחימו מעט, הוסיפי את השמנת המתוקה, החלב והתבלינים + אבקת מרק. ערבבי היטב ולאחר רתיחה, כבי את האש.
3. שפכי את הרוטב מעל תפוחי-האדמה
4. פזרי מעל את הגבינה צהובה.
5. אפי בתנור כ-20 דקות בחום בינוני – גבוה, הגישי חם.



מעדן תפוחי-אדמה ושמנת חמוצה
מצרכים:
10 תפו"א מבושלים ללא קליפה
5 ביצים קשות מבושלות
פתיתי גבינה צהובה
2 שמנת חמוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. פרסי את תפוחי-האדמה לפרוסות וכן את הביצים.
2. סדרי בתבנית את תפוחי-האדמה והביצים.
3. ערבבי בקערה את השמנת, הגבינה הצהובה והתבלינים, שפכי מעל והכניסי לתנור חום גבוה ל-כ- 30 דקות או עד להתקרשות השמנת.



...ומאז, בכל שנה ושנה כאשר הגיע חג השבועות, הכינה אימא לילדיה את הבלינצ'עס הטעימים וכולם חיו חיים טובים ומאושרים...

בלינצ'עס גבינה
מצרכים:
1/2 1 כוסות קמח
2 כוסות מים פושרים
2 כפות שמן
3 ביצים
1 כף סוכר
1 כפית תמצית וניל

למילוי:
1 גבינה טוב טעם
2 גבינה 9%
3/4 כוסות סוכר
2 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
מעט סוכר – למי שאוהב מתוק יותר
לקישוט
1 שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
50 גרם שוקולד מריר
25 גרם מרגרינה

אופן ההכנה:
1.ערבבי את כל חומרי הבלילה במערבל, עד לקבלת בלילה מעט סמיכה.
2.טגני כ-15 חביתיות במחבת רגילה או במחבת מיוחדת.
3.ערבבי בקערה את כל חומרי המילוי, מלאי את הבלינצ'עס בכמות של כשלוש כפות לכל אחת, גלגלי והעבירי לצלחת הגשה.
4.הקציפי שמנת וסוכר, הזליפי שושנים בעזרת מזלף קישוט.
5.המסי מרגרינה ושוקולד וזלפי מעל הקצפת, עטרי באגוזים קצוצים ובפרוסות תותים.



עוגת שמנת וריבת חלב
מצרכים:
תחתית:
6 ביצים
6 כפות סוכר
6 כפות קמח
3 כפות שמן
2 כפות מים

מילוי:
2 שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
1/2 כוס חלב
1/2 חפיסת אינסטנט פודינג וניל
2 גבינה 9%
3/4 כוס סוכר

אופן ההכנה:
1.הפרידי את החלמונים מהחלבונים.
2.הקציפי את החלבונים והסוכר.
3.הוסיפי את יתר החומרים, ערבבי היטב.
4.חלקי את התערובת ל-2. העבירי לתבניות עגולות מס' 26.
5.אפי כל אחת בנפרד כ-12 דקות.
6.כעת הכיני את המילוי: הקציפי שמנת וסוכר, הוסיפי אינסטנט פודינג וחלב, הוסיפי גבינה ושוב סוכר וערבבי עד לקבלת תערובת גבינתית יציבה.
7.כעת הרכיבי את העוגה: מרחי מעל כל עוגה שכבה עבה של ריבת חלב.
8.מעל העוגה הראשונה שפכי כ-3/4 מבלילת הגבינה ומעליה שוב את העוגה השנייה כשריבת החלב נמצאת כלפי מטה.
9.הכניסי את הרבע הנותר מהתערובת למזלף וקשטי את העוגה.
10.קררי יום לפני ההגשה.


עוגיות גבינה
מצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח
4 כפות שמרים יבשים
200 גרם מרגרינה רכה
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
3 ו-1/2 כוסות מים פושרים
מילוי:
3 גבינה 5%
1/2 כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה
1. נפי את הקמח, שפכי אותו לקערה, הוסיפי שמרים וסוכר, ערבבי היטב.
2. חתכי את המרגרינה לקוביות קטנות, הוסיפי לקערה והתחילו ללוש.
3. הוסיפי בהדרגה את הביצה והמים והמשיכי לעבד עד שמתקבל בצק חלק ורך הנפרד מדפנות הכלי.
כסי בניילון ומגבת ולהתפיח כשעתיים.
4. ערבבי את חמרי המילוי, קררי מעט.
5. חלקי את הבצק לחמישה חלקים.
6. רדדי כל חלק לעלה דק מלבני.
7. חתכי את הבצק לריבועים גדולים.
8. מלאי במרכז כ-2 כפות ממלית הגבינה.
9. קפלי את כל קצוות הריבוע, הדקי בעזרת קיסם.
10. העבירי לתבנית אפייה גדולה.
11. מרחי חלמון ביצה.
12. אפי כחצי שעה.
13. בזקי מעט אבקת סוכר מלמעלה, לאחר הקירור.


עוגת גבינה עשירה

תחתית בצק פריך:
3 כוסות קמח
200 גרם מרגרינה
10 כפות סוכר
2 חלמוני ביצה
1 כף קליפת לימון מגוררת

מלית גבינה:
4 קופסאות גבינה
6 חלמונים
1 כוס קמח
1 כף תמצית וניל
1 מיכל שמנת חמוצה
1/2 1 כוסות סוכר
5 חלבונים

אופן ההכנה:
1.שימי את הקמח בקערה, פוררי את המרגרינה לחתיכות קטנות והוסיפי לקמח, ערבבי היטב, הוסיפי סוכר וחלמונים וכן את קליפת הלימון. ערבבי שנית. רפדי תבנית מלבנית בינונית או עגולה גדולה בנייר אפייה משומן, שטחי עליו את הבצק והדקי כך שיהיה שווה. אפי בתנור בחום בינוני כ-10 דקות. הוציאי מהתנור וצנני עד שאת מכינה את מלית הגבינה.
2.שימי בקערה את הגבינה, החלמונים, הקמח, תמצית הוניל, השמנת וחצי כוס סוכר, ערבבי היטב עד שתיווצר עיסה חלקה.
3.הקציפי את החלבונים עד שיווצר קצף, הוסיפי בהדרגה את הסוכר הנותר והמשיכי להקציף לקצף יציב ונוקשה.
4.קפלי את הקצף לתוך הגבינה, השתמשי במרית ועבדי בעדינות כדי לא לשבור את הקצף.
5.צקי את הגבינה לתבנית ואפי בחום בינוני, בשליש התחתון של התנור במשך במשך שעה עד שעה ורבע – עד שפני העוגה מזהיבים.
6.צנני בתנור כ-30 דקות. ובמקרר כמה שעות.



ולמתכון שכולם חיכו לו: לזניה

בעיקרון יש אטריות מיוחדות ללזניה שלפי הכתוב על האריזה אין צורך לבשלן כלל, אני אישית אוהבת להשתמש באטריות רחבות רגילות, לדעתי זה פשוט יותר טעים.

לרוטב:
1 בצל קלוף
2 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית
200 גרם רסק עגבניות
1/2 כוס מים
מיץ מ-5 עגבניות רכות טריות
1 כפית מלח שטוחה
קורט פלפל שחור
1 כפית אורגנו יבש

לגבינה:
2 קופסאות קוטז'
2 ביצים
1 כף פטרוזיליה קצוצה
קורט מלח
קורט פלפל שחור
2 חבילות גבינה צהובה פרוסה
100 גרם פתיתי גבינה צהובה

אופן ההכנה:
1.בשלי את האטריות בסיר רחב בשפע מים עד שתתרככנה, שטפי במים קרים וסנני, כדי למנוע הידבקות – הפרידי מיד והניחי על רדיד אלומיניום משומן קלות.
2.הכיני את הרוטב: גרדי את הבצל בפומפייה גסה. טגני את הבצלים והשום בשמן עד להזהבה. צקי לסיר את הרסק, המים, המיץ והתבלינים, הביאי לרתיחה, הנמיכי הלהבה והמשיכי לבשל כ15 דקות, קררי מעט.
3.הכיני את תערובת הגבינה: בחשי בקערה את כל החומרים.
4.כעת הרכיבי את הלזניה: שמני קלות תבנית מלבנית קטנה. רפדי שכבת בסיס משליש כמות האטריות. מרחי מחצית מתערובת הגבינה. כסי במחצית פרוסות הגבינה הצהובה וצקי כמחצית מהרוטב. חזרי שוב על השלבים של אטריות, גבינה, גבינה צהובה ורוטב. כסי בשכבה עליונה של שארית האטריות, פזרי מלמעלה את פתיתי הגבינה הצהובה. אפי את הפשטידה כ-30 דקות בתנור מחומם בחום בינוני גבוה, עד להשחמה נאה, קררי מעט וחתכי מנות ריבועיות.
הפשטידה טובה בהקפאה, מה שאני הייתי ממליצה הוא להכין את הפשטידה ולא לאפות אותה, אלא להקפיא אותה ואז לפני ההגשה להוציא מההקפאה ולאפות.




בלינצ'ס פטריות וגבינה
אחד מסימני ההיכר של חג השבועות הוא מאכלי החלב. אחת הסיבות לכך היא, שכאשר ניתנה לבני-ישראל התורה, ובה נצטוו על דיני הכשרות, התברר שאין להם בשר (הכנת בשר כשר אורכת זמן רב), לכן אכלו ביום זה מאכלי חלב. והפעם: בלינצ'ס פטריות חלב




חומרים לבלילה: 2 כוסות מים ½ 1 כוסות קמח 3 ביצים 2 כפות שמן ½ כפית מלח חופן עלי שמיר קצוצים דק חומרים למילוי: 3 בצלים גדולים 2 סלסילות פטריות טריות. 100 גרם גבינה צהובה מגורדת 50 גרם גבינה מלוחה מגורדת

כל הכבוד על שפע המתכונים!אנונימי (פותח)אחרונה
המתכונים נראים מעולים ועושה חשק כבר להכינם...
שוב כל הכבוד ותודה רבה על השפע והגיוון!!!
מתכונים לחג שבועותאנונימי (פותח)

הוספתי לבלוג שלי מתכונים לחג שבועות.

בתפריט פשטידות, לחמניות, ועוגות גבינה.

חג שבועות שמח לכולם !

 

אני נואשת!גילת

בס"ד

 

משהוא יודע כמה כפות זה 200 גרם רסק עגבניות???

אוי ואבוי. בשביל דבר כזה את נואשת?אלעד
עכשיו כבר לא....גילת
בס"ד
אתמול הייתי צריכה להכין משהוא עם כמויות מדוייקות לארוחת ערב והפכתי את כל הספרי בישול בשביל לחפש ולא מצאתי...
זה בערך 3 כפות גדושות (לפי העין)ananas
אם זה עדיין עוזר...
ומישהו יודע כמה זה 750 גרם גזר?אוסנתאחרונה
ויותר טוב- מישהו יודע איפה יש ממיר כמויות באינטרנט?
חיפשתיו, ולא מצאתיו...
יום נישואיםמנגו

אין לנו זמן למשהו רציני אז האם למישהו יש רעיון למסעדה טובה באזור המרכז או לבשל משהו טעים בבית...

תודה

הקפאת גבינה צהובהananas
מישהי יודעת אם זה בסדר להקפיא גבינה צהובה? היא לא מתקלקלת מזה?
יש לי כמויות שאני צריכה להחליט באיזה קצב לגמור אותן...

תודה
אפשרי מאודאנונימי (פותח)
אני תמיד מקפיאה גבינה צהובה וזה יוצא מצוין, רק צריך שהיא תהיה סגורה הרמטית כדי שלא תתייבש. אם זה העטיפה הקנויה אז אין שום בעיה
תודה!ananasאחרונה
שאלה דחופהכמעט אמא

בע"ה אנחנו נארח ביום העצמאות את המשפחה המורחבת. יש לי מפות לבנות וצלחות+כלי הגשה בבורדו (חד"פ). אני זקוקה בדחיפות לרעיונות זולים לקישוט השולחן, משהו לא מורכב כי אין לי כ"כ כשרון בתחום. תודה! יום עצמאות שמח.

פרחיםמנגו
אפשר בפרחים יבשים,אבל אני לא יודעת איפה אפשר להשיג..) ולפזר אותם על השולחן ובאמצע אגרטל זכוכית גדול עם זר תואם (בצבע בורדו ולבן)
מפיות לבנות עם פרחים אדומים עליהם ולשים בתוך הכוסות
נרונים קטנים (כמו של שבת) יש בצבע בורדו
העיקר להישאר בשני צבעים קבועים..
ואם יש ליד הבית בונגווילה (שיח עם פרחים אדומים) אפשר לקטוף ולפזר אותם על השולחן (הכי זול)
לענין יום העצמאות-יש דגלונים קטנים שגם נחמד לשים לכל אחד בצלחת..
בהצלחה
עליםאנונימי (פותח)
אפשר לקטוף עלים מענינים ( ירוק הולך טוב עם כל דבר - במיוחד עם בורדו )
מפיות או נייראם ה6
פרסי את המפה הלבנה
קחי מפיות או נייר כל שהוא (נייר קרפ טוב מאד לעיניין.)
הניחי את המפיות במרכז השולחן בצורה יפה - ושטוחה
(ריבוע אחד על השני ליד השני וכיד הדימיון הטובה )
או קחי נייר והניחי פסים על המפה או אפלו כתבי חג שמח מהפסים.
שימי מפת נילון שקופה מעל הכל . זה נותן צורה אחרת לשולחן.

הערה קטנה - אם את משתמשת בנייר קרפ- אם הוא ירטב הוא יוריד צבע על המפה ולכן- בדקי שהניילון העליון טוב ואם במקרה בכל זאת מתרטב תרידי מיד את הקרפ.

בהצלחה וחג שמח
תודה לכולם.כמעט אמאאחרונה
מתכונים לפסחananas
אני מחפשת מתכונים פשוטים למנות עיקריות לשבוע של פסח.
מי שיודעת- אני אשמח...
תודה!
ישנם מספר אתרים מדהימים בשביל זהאנונימי (פותח)אחרונה
ישנם מספר אתרים מדהימים בשביל זה

תרשמי בגוגל : "מתכונים לפסח"














http://www.bang.co.il
בעיות של אחרי פסחananas
אני לא בטוחה שזה הפורום הנכון, אבל בכ"ז-
מה אוכלים כדי לרכך יציאות?

תודה!
חמוציותמנגו
זה מאוד טוב לבעיות בעיכול וגם יוגורט שמצוין עליו שהוא biu. כמוכן ניתן להשרות שזיפים יבשים במים חמים לכמה שעות ואז לשתות אותם..
ובכלל- כל בוקר 2 כוסות עם מים חמים עם לימון 1 שלם סחוט מנקה את הבטן והקיבה
בהצלחה
סוביןאנונימי (פותח)
שתי כפות סובין ביוגורט ביו.
מיץ תפוחים (אמיתי) ומיץ מעגבניה טריהאופהאחרונה
הלילה הזה כולו מצהאלעד
לחבר טוב שלי שחזר בתשובה מתחשק להכין מצות לפסח. ניסיתי להראות לו כמה זה מסובך (חדרים נפרדים, עובי המצה, זהירות מחום וכו') אבל הוא רק התלהב עוד יותר.. יש למישהו רעיון: או איך מורידים אותו מהעסק, או איך מכינים מצות בצורה פחות מסובכת? תודה רבה ושתזכו למצו(ו)ת
אני יודעת איך מכינים מצות מעולה. אבלפלפלתי
לדעתי במקום להוריד אותו מהרעיון אפשר לארגן אותו אחרת.
זה ממש כיף ותורם להכין מצות לחג. אז חלק משמעותי מאוד של הבעיה תפתר אם הוא יעשה אותן לא בבית - אלא במקום אחר.
צריך לבדוק אם ראש יהודי מארגנים כזה דבר בתל אביב או משו כזה, ואז בכיף הוא יכול להשתתף שם.
עוד משו - הכנת המצות כרוכה בהמון בעיות הלכתיות. אז יהיה טוב אם יהיה מי שישגיח וימנע בעיות.
האמת, זה לא כזה מסובךananas
אמא שלי מכינה מצות כל שנה לליל הסדר! צריך לשטוף את כל הכלים מראש ולהשאיר ללילה להתיבש, שלא תהיה טיפת רטיבות. את השולחן שוטפים ומייבשים בין כל נגלה, וקערות אפשר חד"פ. את המצות היא אופה על מחבת, וכל נגלה (בערך 6 מצות) לוקחת בערך רבע שעה. זה משהו שתמיד מחכים לו בערב פסח- אפשר שיתוף פעולה של כולם. אחד לש, השני מגלגל, שלישי עושה חורים ורביעי משגיח על המצות במחבת. וזה באמת לא כזה סיפור!
אה, ופעם ראשונה שניסינו- זה היה עם מיץ תפוזים במקום מים, ואז לכל הדעות זה לא מחמיץ.
חבר שלך תמיד יכול לקרוא הסברים מפורטים של התהליך בחוברת כלשהי, או לשאול את הרב שלו.

פסח כשר ושמח!
עם מיץ תפווזים  זה לא מצה עשירה?לאהלהש
זה בלי יין וביצים, אז זה לא מצה עשירהananas
סןורי לא נכון בעלילקשלש
עם מיץ תפוזים זה מה עשירה
ולשאכזנים זה חמץ נוקשה
אין לי כח להתווכחananasאחרונה
אבל מה שקשלש טוען זה ממש לא נכון.
למרות שאפשר להכין בבית, נראה לי שלא כדאילאהלהש
יש בעיות הלכתיות כמו שכבר אמרו כאן, מי יודע כמה זמן בדיוק ואיך בדיוק וכו' וכו'.
אבל שידבר עם הרב שלו "ועשית ככל אשר יורוך".
חג כשר ושמח!
אני צריכה מתכון לעוגת ג'לי כשרה לפסח.אוסנת

תודה!

אורגניאויש

אני מחפשת מתכונים לאוכל אורגני והכי הכי בריא שיש, לשמח אישה שלא נוגעת בשום דבר חוץ מאורגני ודומיו.

קצת לגוון את התפריט שבנוי מלחם (אורגני כמובן) וחמאה/נבטים.

במיוחד שהשנה יש עוד יותר בעיה עם הירקות של שמיטה.

אשמח לקבל רעיונות!

(אגב - היא גם לא אוכלת מוצרי חלב (חוץ מחמאה))

תודה!

בכל עיר יש חנות למוצרים אורגניים. הם ישמחו לעזוראלעד
הנה מספר רעיונות שמאד עובדים אצלי.. בהצלחה!אנונימי (פותח)
פיתות במחבת: יש לקנות קמח מלא אורגני, או קמח כוסמין אורגני,
לשפוך כחצי ק"ג לקערה להוסיף כף שמרים יבשים 2 כפות שמן זית כף וחצי סוכר ומלח לפי הטעם , ללוש לבצק רך ודביק. להתפיח כמחצית השעה במקום חמים,
לחמם מחבת טפלון עם מעט שמן, לצקת לתוכה כף גדושה מן הבצק ולמתוח אותו ע"ג המחבת למעין פיתה." לטגן -לאפות" על אש גדולה מונמכת עד שהפיתה תופחת ואיפת, להפוך לצד שני ולהוציא כשמוכן. נהדר להגיש עם שמן זית וזעתר או לחילופין עם חמאה.
קינואה עם עשבי תיבול:לטגן בצל לפי הטעם, בינתים לשטוף קינואה לפי הכמות הרצויה כשהבצל מטוגן אפשר להוסיף שום כתוש ולאדות עד שמזהיב, להוסיף הקינואה ולטגן קלות להוסיף מים(2 כוסות מים לכוס קינואה) ולהרתיח, להנמיך האש ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה עד שהקינואה מוכנה. במש דק' האחרונות של הבישול להוסיף הרבה עשבי תיבול טריים לפי הטעם, שמיר, פטרוזליה, טרגון בזיליקום, מה שאוהבים או הכל יחד... טעים ובריא!

להמשיך עם הרעיון של לאפות לחם , פיתות פוקצ'ה. וכו' להוסיף בזילקום ושום על הבצק ולאפות עם שמן זית.. מעדן!


יש ספר נפלא של אביגיל מייזליק אפיה בריאה והוא עשיר ברעיונות! בהצלחה!

אין לי כוח יותר לכתוב, אבל אם את רוצה עוד שלחי מסר אישי.
זה נקרא אנטי פסטיקרובה לשמים
קפץ לי....קרובה לשמים
חותכים ירקות{קישוא,בצל,עגבניה,פלפל וכו...}שמים בתבנית שופכים קצת שמן זית ועל שמים תבלין שנקרא טימין מכניסים לתנור ל2\1 שעה{מי שרוצה קצת שחום צריך יותר...}וזה יוצא חבל"ז!
המלצה חמהבלהאחרונה
כנסי לקומונת "שיטת קינגסטון קליניק" בתפוז

אחרי שתכנסי{דרך העמוד הראשי} בצד ימין תלחצי על קישורים - מתכונים יותר בריאים מאלו לא תמצאי..
בהצלחה והרבה בריאות
מבצע- וזה ממש לא פרסומת!!אלעד
יש מבצע מדהים בסטימצקי על ספרי בישול. רוב הספרים האיכותיים עולים בד"כ 80-90 ש"ח אם לא 120, אז לכבוד 60 למדינה הם עשו מבצע 2 ב60!! קניתי שם היום 4 ספרי בישול של בני סידא ודנית סלומון  שגם ככה רציתי לקנות ב120 במקום 380 בערך..
פעם (לפני איזה שנה ומשו)פלפלתי
יצא לי לקנות ספר בישול בשלושים שקלים. איכותי. כזה שעולה מאה שלושים.
אבל זה היה נס.
לכן אני מסתובב הרבה בחנויות הספריםאלעדאחרונה
ומייד כשיש איזה מבצע מפתה אני שם..