שרשור חדש
אתר מעולה למתכוניםאוסנת

לא מסובך ומאוד ידידותי למשתמש... שלא כמו אתרים אחרים.

http://www.matkonim.net/ 

(אולי כבר רובכם מכירים אותו, אבל כתבתי בשביל העצלנים-כמוני, ואלה שנכנסים לכאן באקראי...)

 

חג שמח!

ואם נתקלתם במתכון נחמד לפסח, אשמח לשמוע עליו...

נכון!!! התלהבתי.. תודהאלעד
מצטרפת להמלצה...ananas
אני נעזרת באתר הזה רבות. מי שמחפשת מתכונים לפסח- יש תחת השם "יש לי יום יום חג" קישור לה-מ-ו-ן מתכונים.
תודה! מהנה ותועלתי ובודאי יתרום לשמחת החג שלנו!אנונימי (פותח)אחרונה
עוגת גבינה בלי אפיה- ובלי מרגרינהאם ה6

סתם לשתף אתכם -

מצאתי מתכון לעוגת גבינה מאד קל מאד טעים

בלי להמיס מרגרינה ובלי הרבה להתקשקש- בדיוק בשביל ערב פסח!

עשיתי את המתכון עם גבינת שלש אחוז ושמנת חמוצה, וכן לא הקצפתי אלה עירבבתי הרבה ביד.

יצא מאד טעים- תהנו!

http://www.livecity.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=103909&seaWordPage=%22%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA%22+AND+%22%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%94%22 

 

מישו מכיר מתכון לאלעד
עוגות גבינה זולות? משום-מה להכין עוגת גבינה עולה נורא יקר (גם בגלל כמויות הגבינה והריץ' ושמנת וכל שאר הדברים הטעימים..) בכלל כל מה שבאמת טעים ואיכותי תמיד מאוד יקר..
אפשרלאהלהשאחרונה
לעשות כמו עוגת ביסקויטים:
לטבול ביסקויטים בחלב ולסדר על תבנית.
לערבב חבילת גבינה עם סוכר (לא זוכרת כמה), אינסטנט פודינג וניל, ואולי גם סוכר וניל.
למרוח שכבת גבינה, לשים עוד ביסקויטים טבולים בחלב, עוד גבינה ועוד ביסקויטים ועוד גבינה.
למעלה אפשר לפזר שוקולד מגורר או להמיס שוקולד ולקשקש איתו על הגבינה או להשאיר בלי כלום.
להכניס לפריזר ולאכול קפוא.
מתכון מדודה של אמא...
בהצלחה!
לאלעדימנגו

מי אמר שאני לא צעירה?

דווקא צעירה,ועדיין צריכה לבשל לשבת...(נשואה) סתם רציתי גיוון..

 

סתם כך, רציתי לשתףכמעט אמא

במשהו נחמד שקרה לי.

אני מניחה שבשלניות מנוסות קצת תחייכנה כשהן תקראנה את מה שאני עומדת לכתוב:

בשבוע שעבר הייתה לי הארה:

הבנתי איך מכינים שניצלים טעימים בלי לשרוף אותם ובלי להשפריץ שמן לכל עבר...

פשוט לא צריך שמן כ-ל כ-ך חם!

אז אני מניחה שלרובכן זה היה ידוע כבר מזמן, אבל אני עד היום לא אהבתי לטגן שום דבר כי החצילים תמיד היו יוצאים לי מאוד מאוד שחומים, השניצלים קצת קשים ויבשושיים והמטבח כולו מלא בנתזי שמן (קשה להאמין עד לאן שמן מסוגל לעוף כשהוא רוצה...).

בקיצור, אין צורך להרתיח את השמן עד שהוא כמעט/באמת נשרף ואז יש מרוץ מטורף להציל כל חתיכה מהטיגון לפני שתהפך לפחם. ניסיתי לטגן בנחת, בשמן פחות רותח, והפלא ופלא - השניצלים היטגנו להם בכיף ויצאו טעימים ועסיסיים.

אני מקווה שלא מאוד צחקתן עלי... אבל לחייך בהחלט מומלץ!

מקווה שיש מישהי שלמדה מניסיוני.

אכן חייכתי... עוד מתכונים לשניצלים ברוטבדבורי
גם לי היתה אותה הארה כמו שלך, אלא שזה היה במסגרת סטאז' במטבח שעשתה לי אחותי אי שם בגיל ההתבגרות...
אנחנו מאד אוהבים שניצלים, אלא שאם לא אוכלים אותם מיד הם מאבדים פריכות ועסיסיות, ולכן אצלנו יש מספר אפשרויות לשניצלים שנשארו (זה באמת נדיר שהם נשארים, לפעמים אני מטגנת כמות גדולה בכוונה שישאר לי לארוחה נוספת בהמשך השבוע).

1. תמיד אפשר להכניס שניצל לתוך כריך או פיתה, עם מיונז/חרדל, חסה, עגבניה וחמוצים, ולקחת לעבודה לארוחת צהריים / לצייד את הבעל שיוצא לעבודה.

2. מתכון לשניצלונים עם פלפלונים ברוטב דבש: (בעלי המציא את המתכון, והרבה אוהבים אותו.)
להכנת השניצלים:
1 חבילה חזה עוף לשניצל
כ- 5 פלפלים בצבעים מגוונים: אדום, ירוק, צהוב, כתום.
(יותר צבעוני - יותר מעורר תאבון. שימו לב שלא לשים הרבה פלפלים ירוקים - הם זולים יותר, אך מרים יותר.)
1 ביצה
פירורי לחם
שמן לטיגון (אומרים שעדיף קנולה)
מחבת לא חמה מדי

מטגנים שניצלים באופן הרגיל - ביצה ופירורי לחם, אפשר לטגן מעט עד להזהבה, השניצל לא חיב להיות מוכן לגמרי.
ניתן להשתמש בשניצלים שטוגנו ונשארו מיותמים...
את השניצלים מעבירים לתבנית המיועדת לצליה בתנור (פיירקס זה הכי טוב, יש הבדל אם מכינים בחד פעמי או בפיירקס. תנסו ותראו...)
את הפילפלים שוטפים היטב, מנקים מגרעינים וחותכים לרצועות ארוכות. מניחים מעל לשניצלים בתבנית.

הכנת רוטב דבש:

2בצלים בינונים
3 שיני שום
1/2 כוס יין יבש
1 כוס מרק מוכן (אני מכינה מאבקת מרק בטעם עוף פרווה)
1 כף גדולה גדושה דבש
מלח ופלפל לפי הטעם

מטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את כל שאר המרכיבים, את השום מוסיפים כשהוא כתוש או חתוך לחתיכות קטנטנות.
מביאים את הרוטב להרתחה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים לחמש דקות נוספות.
מוזגים את הרוטב מעל לפלפלים ולשניצלים בתבנית, מכסים את התבנית וצולים בתנור כ- 45 דקות על חום בינוני - גבוה (*190).

אפשר להגיש עם ערימות של אורז לבן - זה ממש מעדן.

ושוב תודה לבעלי על ההמצאה. אנחנו מכינים לשבת בבוקר, כדי שנאכל שנילים שאינם יבשים. אני מוציאה את השניצלים והפלפלים מתוך הרוטב לכלי אחר, כך שיש מעט נוזלים, והתחתנתי עם ספרדי - כך שלדעת ספרדים אין עם זה בעיה.. (החמין שלי פשוט נורא!).
ושניצלים ברוטב פטריות - מתכון מהיר וקלדבורי
צריך לשים לב שהפטריות טריות ולא משומרות, ההבדל בטעם הוא עצום.

1 חבי' חזה עוף פרוס
כ-1/3 כוס קמח
שמן לטיגון
2 בצלים
סלסילת פטריות טריות
1 כוס מרק (אפשר להכין מכפית אבקת מרק מומסת בכוס מים חמים)

מצפים כל שניצל בקמח ומטגנים קלות במחבת עד להזהבה ממש קלה. להיזהר לא לייבש את השניצילם, מספיק להם ממש 2-3 דקות טיגון בכל צד.
להניח את השניצלים בתבנית פיירקס או חד פעמי.
באותה מחבת, מטגנים את הבצל כשהוא קצוץ דק.
לבינתיים, מנקים את הפטריות (או ע"י קילוף עדין של הקליפה העליונה או ע"י רחיצה במים) וחותכים כל פטריה לרבעים. לא לחתוך קטן מדי, כי הפטריות מצטמקות ממילא בבישול ועלולות כמעט 'להיעלם'...
מוסיפים את הפטריות למחבת לטיגון קל של 5 דקות.
מוסיפים את המרק, מלח, פלפל שחור. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים ל-5 דקות כדי שהרוטב יסמיך מעט.
מוזגים מעל לשניצלים שבתבנית, מכסים וצולים בתנור מחומם מראש כחצי שעה. ניתן להוריד את הכיסוי ולהשאיר 5 דקות בתנור להשחמה, לא יותר מזה כדי שהשניצלים לא יתייבשו.
ותודה לאחותי על המתכון...
עוד שניצליםאנונימי (פותח)
בעצם זו הכנה כמעט רגילה אבל לפני שטובלים את החתיכות מורחים חרדל על כל חתיכה-מספיק בצד אחד. שידרוג חבל"ז
על השניצלים...אנונימי (פותח)אחרונה
זה נשמע טעים....
ננסה, אולי נצליח
בקשר לחמין... :
זה לא כ"כ בעיה להכין:
מטגנים הרבה בצל, שמים עליו בשר בקר טוב (תשאלי את המוכר הוא יביא לך...) מוסיפים קטניות שהושרו לילה- שעועית, חומוס, גריסים)
מוסיפים תבלינים- גריל עוף , מלח, פלפל)
מים , מבשלים על אש קטנה שעתיים בערך
וזהו.
בהצלחה...
איך יודעים מתי השמן מספיק חם?צורי שראל
מפזרים טיפה מפירורי הלחם פנימה,דבורי
ואם השמן רוחש רוקד סביבם - זה חם מספיק.
וגם טיגנתי בשבת האחרונה חציליםכמעט אמא
והם יצאו טעימים. איזה כיף.
אז ככה אפשר גם כשהשמן רותח!!אנונימי (פותח)
דבר הפלא ופלא כששמים חתיחות של גזר על המחבת השמן לא נשרף!!!
את זה כבר למדתי מזמן.
אני היחיד שאמא שלי מוכנה לתת לי לטגן הכל משנצלים ועד לא יודע מה שבדרך זה חצילים קישויים ועוד!
מתכון לפרגיותמנגו

שלום,

1. מחפשת מתכון לפרגיות עם רוטב. שאת הרוטב אפשר לשים גם על אורז.

2. מחפשת מתכון לכרוב ניצנים (בתור ירק חם)

תודה וחודש טוב

למישהו יש רעיונות למשלוח מנות מקורי או לא מקורי?אנונימי (פותח)
לא מאוד מקורי, אבל נחמדananas
אפשר אוזני המן עם פשטידה פשוטה (עושים בלילה אחת גדולה ומחלקים למגשים חד"פ קטנים.) אם את רוצה עוד משהו- אפשר לשים ממתקים (לא הרבה) או שימורים- תלוי למי המשלוח.
אמא שלי עושה אוזני המן עם מלית בשר, וכרוב חמוץ מתוצרת עצמית. זה גם ממש טוב, אבל דורש קצת יותר עבודה...

שיהיה בהצלחה!

מס' רעיונותאם ה6
1) שנה אחת שלחנו במגשיות חד פעמי מחולקות אורז ירקות בסיגנון מוקפץ ופולקה (רגל עוף)
2) שנה אחרי זה (היינו בעיר אחרת) ושלחנו באותו סיגנון - אורז אפונה ונקניקיות
3) שלחנו פעמם את כל המשלוח עם בננה (באנגלית יש ביטוי "go banna" כשהכוונה להשתגעו) שלחנו מיני עוגת בננה, ומסטיק בננה, ובננית, ובננה אמיתית וכו' (על אותו עיקרון אפשר לעשות עם אגוזים "going nuts"
4) שנה אחת שלחנו משולש פיצה עם פחית שתיה.
5) (שכנים שלחו לנו) וופל אמריקאי חם(כמו פנקייק אבל עם הריבועים) עם גלידה מעליו (מאכל מאד אמריקאי)
6)ופורים קודם שהיה ביום שישי - שלחנו חלה ובקבוק מיץ ענבים קטן.
(כאן המקום להדגיש - אם מקפיאים חלה כשעה שעתיים אחרי האפיה אפשר להפשיר על הפלטה בשבת ויוצא ממש טרי וטעים)

בהצלחה נשמח לקראו על עוד רעיונות
אני שמה לחמניות ביתיותבלה
עם מטבל או שניים אפשר ישר להוסיף את זה לסעודה.
אני מכינה מאפינס קטנים ושמה כמה בכל משלוח. מוסיפה כמה פירות ומגנט של ברכת הבית ועוטפת יפה.
זהו.פשוט בלי כל הממתקים והזבל שלכולם יש תמיד יותר מידי.
מקורי אבל מוכר!אנונימי (פותח)
שנה אחת עשיתי 2 דגים מתובלים בתנור בתבנית ח"פ ישירות לסעודת פורים לא מעבירים את זה הלאה
שנה אחתruthi
עשיתי לחמניות עם מילוי בצל מטוגן וליד חטיפי מלווח עם בצל מטוגן, (מתכון במסרישי)
שנה אחר כך- עוגיות שוקולד עם בקבוק שוקו,
פעם אחרת- עוגם קפה עם בקבוק אייס קפה,
לסבתא שלי קבוע אני שולחת שני סוגי קרקרים עם טונה, סרדינים ועוד איזה דג מעושן,
השנה אני עושה פשטידת תפוחים עם קרטונית ספרינג תפוחים, וקופסת עינוגי תפוח של ויסוצקי.
תכיני זר ממתקים....אנונימי (פותח)
מה הבעיה? המון רעיונות:פלפלתי
עוגה עם מיץ או יין,
חלה עם יין
קוגל עם יין (מתאים לזמנים כאלו. בול לשבת)
פלאפל ומיץ
פיצה (עם עוד איזה משו)
ואיזה שנה אחת מצאנו פירות בזול ממש, אז הבאנו אבוקדו, ועוד איזה משו עם חלה קטנה, ויין או משו, אויל טונה..
טונה עם חלה וממתקים (לא להגזים! רק שיהיה שמח לילדים)
איזה שנה אחת קיבלנו צלחת מחולקת עם ירקות חתוכים.. ישר לשולחן..
יש עוד אלף רעיונות. אם חושבים.
זה נחמד לתת עם המשלוח- מנות משהו שימושי לבית...עוד חוזר הניגון
אמא שלי מצאה צלחות ממש יפות ב30 ש"ח, ונתנה כל משלוח מנות בתוך צלחת כזאת, שתישאר גם אחרי שכל הממתקים יאכלו.
צריך רק לקבל תרומה גדולה רק לעלות הצלחות..פלפלתי
סנדוויץ' כזה-אוסנת
חסה, עגבניות פרוסות, ביצים פרוסות, מלפפון חמוץ-והכל בלחמניה.
עוטפים בנילון נצמד.

באמצע הבלאגן יש איזה סנדוויץ' טרי וטעים... ממש מוצלח!!!

וגם אפשר לעשות מלאווח ורסק עגבניות.

(מצטערת על האיחור, שישאר לשנה הבאה...)
חג שמח!
רגע, אתן לא מחליטות מראש כמה להוציא?כמעט אמא
חלק מהרעיונות פה נשמעו לי מאוד מאוד יקרים, לפחות ביחס ליכולות שלנו. או שאולי מכינים ממש מעט משלוחי מנות?
אז לוקחים מה שמתאים..פלפלתי
לא הכל יקר. מסכימה שחלק כן.
אבל זה אישי לחלוטין.
אפשר לבחור אפשרויות זולות.
מה שהצעתי הוא לא יקר יותר ממשלוח סטנדרטי...אוסנתאחרונה
עדיף להביא סנדוויץ' או שניים (עם כמה טופים שיראה יפה) מאשר במבה, טרופית, 2 חטיפי שוקולד ולא יודעת מה עוד...
גם טעים, גם בריא, וגם בסה"כ עולה כ-3 ש"ח לסנדוויץ'.
מיותר לציין שזה גם מפעיל ילדים... ומקורי.
חיסול מאגרים לפני פסחananas
למישהי יש מושג מה אפשר לעשות עם חומץ ומלפפונים חמוצים (כתוב עליהם שהחומץ בא מחיטה...)?
מקסימום זה ילך לפח, אבל אם למישהי יש רעיון אני ממש אשמח!
תודה
כל בית תמחוי\מועדונית-נוער\הוסטל ישמחו לקבלםאלעד
יש אפשרות למכור את זה.פלפלתיאחרונה
ןמה שעושים - זה תורמים את זה למוסדות צדקה. כמו יד אליעזר או משו כזה.
הם מארגנים לעצמם מאגרים של כל הדברים הסגרוים שאנשים רוצים להפטר מהם - מוכרים אותם כמו כל דבר אחר -
ואחרי פסח מחלקים לנזקקים.

הבצק המופלאאלעד

אל תשאלו איזה פאדיחה קרתה לי.. הכנתי בצק לעוגת שמרים, וכבר בהתחלה הוא נראה לי חשוד. אבל המשכתי. שמתי אותו במקרר למשך הלילה במטרה שיתפח לו לאיטו אך הוא כנראה מתוך פחד תהומי החליט להוותר מצומק ולא תפח ב-כ-ל-ל! טוב אז נתתי לו עוד הזדמנות והוא נאלץ לבלות גם את כל היום במקרר בתקווה שישתכנע- אך הוא בשלו עמד בסירובו אז בלית-ברירה הכנתי ממנו עוגיות במחשבה שלפחות כבצק פריך הוא יצליח.. באמצע האפיה אני רואה כל עוגיה הפכה בונבוניירה לא פחות! כל עוגיה גייסה את כל כוחותיה ותפחה למימדים מטורפים!!

אששמח אם מישהו יסביר לי מה עבר על הבצק שלי.. בד"כ הוא מתנהג בצורה נורמאלית לחלוטין..

חחח....מיסטר דום
תקשיב יש לך בצק מיוחד...אמא שלי מכינה עוגת שמרים תמיד ויוצא סוף הדרך לפעמים היא עושה חלבה או שוקולד עם קינמון או ממרח תמרים עם אגוזים וזה יוצאא ססססוווווףףף!!
בצק שמרים תופח במקום חמים.אם הבנים12
אני יודעאלעדאחרונה
אבל במקום שעה שעתיים במקום חמים ונעים ניתן להשאיר אותו במקרר למשך לילה או יום (ולמה לעשות את זה? במקרה והלו"ז לא מסתדר עם משך התפיחה).
אגב סתם לידע כללי: שמרים משגשגים ב24 מעלות ומתרבים במהירות ב36. יותר 40 מלות הם מתים. פעם בחנתי את זה עם מדחום וזה מדהים כמה שזה נכון! לקח לי לא יותר מדקה ב36 מעלות כשבד"כ לוקח לאותם כמויות 10 דקות! נסו בבית..
אני צריכה מתכון לפשטידה...עוד חוזר הניגון

אני צריכה מתכון לפשטידת ירק, לא מסובכת מדי להכנה ובלי גבינה צהובה.

יש למישהו מתכון?

קישור:פלפלתי
Forum/Forum.aspx/t25907#353337

שימי לב מצד ימין מעל המבזקים, יש שם חיפוש. זה יוביל אותך למחוזות מעניינים.



פשטידותananasאחרונה
אפשר לקחת כמה סוגי ירקות, לגרר, להוסיף קמח (או אורז, פירורי לחם ועוד), ביצים, גבינה כלשהי (אני לפעמים שמה יוגורט רגיל) ולתנור. פעם שעברה עשיתי עם בצל (חתוך) קישואים וגזר ויצא ממש טוב. אפשר לשים ירקות לפי מצב הרוח או לפי המצב במקרר

לגבי הגבינה הצהובה- ברוב המקרים את פשוט יכולה לא לשים, גם אם זה מה שכתוב במתכון. בד"כ זה לא משפיע על הטעם (לפחות לדעתי...). ניסיתי את זה עם כמה סוגי פשטידות ולא הרגשנו הבדל בטעם.

פשטידת בצל- מטגנים בערך שישה בצלים חתוכים, ומוסיפים לזה מיכל שמנת מתוקה ומבשלים עוד שתיים שלוש דקות. אח"כ מעבירים לקערה, מוסיפים שלוש ביצי, 4 כפות קמח ולתנור בתבנית משומנת. הפשטידה יוצאת ממש עדינה וטעימה!

שיהיה בהצלחה
תפוחי אדמהאנונימי (פותח)
אני חותכת אותם לחתיכות בנוניות שמה כל התבלינים ומוסיפה רוטב סילאן,זה רוטב תמרים שקונים בסופר , יוצא ממש טעים!!!!!!!!!!!111
אם יש פה מישהו "אובססיבי" לאוכל בריאבלה
אשמח לההחליף מתכונים
אני...אנונימי (פותח)
אני יכולה כבר להמליץ לך על ספר מדהים שנקרא "אפייה בריאה" של אביגיל מייזליש ובאמת תוכו כברו (שלא כהרבה ספרים אחרים שמתיימרים להיות בריאים)- יש שם מלאי של מתכונים לעוגות, מאפים מתוקים ומלוחים ועוד. העיקרון של הספר הוא הפחתה של כמות המרגרינה במאפה לכמות מינימום או להחלפה בשמן, שימוש מועט ביותר בסוכר ולפעמים שימוש בתחליף סוכר (כגון תרכיז תפוחים, סילאן, דבש), ושפע של מתכונים המשלבים מוצרי בריאות מוכרים כגון נבט חיטה, קוואקר, טחינה וכו'.

אשמח להחליף איתך מתכונים..
חוברת מתכונים חינם!!!אנונימי (פותח)
ראיתי באחד העיתונים פרסום של חוברת מתכונים מקמח מלא מה שצריכים לעשות לשלוח 5 ברקודים של הקמח של הרב ויא לסוגיו לת"ד 23082 ירושלים ומקבלים חוברת מהודרת מאוד צבעונית עם תמונות ומה שחשוב אין שם שום מתכון עם מרגרינה וכו... ג. בית אל
באינטרנט כמו שידועאנונימי (פותח)
אפשר למצוא הכל, צריך רק לחפש קצת.
אני כתבתי: "עוגיות ללא מרגרינה" וזה הוביל אותי להמון אתרים טובים.

אח"כ הבנתי שבכל מתכון של עוגות או עוגיות אפשר להחליף את המרגרינה בשמן (במקום 250 גר' מרגרינה, כוס שמן) ואת הקמח כמובן בקמח מלא.
גם כדורי שוקולד אני עושה לפי המתכונים שבכל ספרי הבישול, ושמה שמן ויוצא סבבה, ולפעמים מחמירה ושמה אבקת חרובים במקום קקאו.
לא תמידאנונימי (פותח)
לא בכל מתכון ניתן להחליף את המרגרינה בשמן (אפילו בשמן צמחי) ולא בכל מתכון כדאי להחליף קמח מלא ברגיל. קמח מלא (תלוי באחוזים) יותר כבד(- יותר יותר ומרי התפחה/שמרים), יותר לח( -סופג וצורך יותר נוזלים), ובעל טעם שונה לחלוטין.
ובכל זאת אני ממליץ.. בתיאבון!!
אנחנואילה שלוחה
בס"ד

המשפחה שלנו ממש משתדלת לאכול בריא.

קחי בחשבון שאנחנו אוכלים ממש אוכל מוזר....
מכירים את הספר "הבישול הטבעי"?בלהאחרונה
של הילית חמו?
שאלה קטנה-פעימה

לה"ו!

אני רוצה להמיס חבילת שוקולד לסיר ולטבול בתוכו תפוחי עץ[חתוכים] למנה אחרונה-

שתי שאלות-
א. כדאי להוסיף סוכר לשוקולד או שאין צורך?
ב. עדיף לשים במקרר או במקפיא?

תודה רבה!

א. תלוי, אם זה שוקולד מריר ואתם אוהבים מתוק-פלספניתאחרונה
בס"ד
כדאי, ואם זה חלב פחות כדאי ואם זה חלב ואתם אוהבים ממש מתו אז כדאי, ואם זה מריר ואתם לא אוהבים מתוק אז לא כדאי, אז תחליטי לבד.

ב. שוב, תלוי, אם את רוצה שהשוקולד יתקשה- לא להוסיף מים, אם שלא יתקשה- תוסיפי מים, אם שיהיה קפוא- במקפיא, אם שרק יהיה קר- במקרר, הכל החלטה שלך, אבל אפשר גם וגם.
מתכון לחודש אדראנונימי (פותח)

2 כוסות חיוך
1 כוס צחוק
4 כפות מאור פנים (אפשר יותר)
1 כפית של קולולולולולולולו!!!!!
1/2 כוס שירה
קורטוב מחיאות כפיים
5 כפות ריקוד
ובוכתות של התלוצצות!!!


מערבבים היטב 2 כוסות חיוך עם 1 כוס צחוק. מוסיפים בעדינות כמה כפות מאור פנים וממשיכים בערבול עד שהתערובת אחידה.

בקערה נפרדת מערבבים כפית של קולולולולולו!!! עם השירה, מחיאות הכפיים והריקוד. מחלקים את התערובת לשניים. חלק אחד מוסים לתערובת החיוך.
מפוררים ומפזרים מעל את הצחי השני של תערובת הקולולולולו!!!

אופים בחום נעים בהחלט.

אהבתי::ruthi
אוזני המן לפוריםאם הבנים12
אוזני המן נחמדים וקלים
אפשר להכין בכיף עם ילדים!

המצרכים:
4 ביצים
1 כוס שמן
1/2 1 כוסות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
1 חב' אבקת אפיה
5-6 כוסות קמח

אופן ההכנה:
לערבב את הביצים, סוכר ושמן
להוסיף וניל ואבקת אפיה
להוסיף קמח באיטיות וללוש עד שהבצק גמיש ולא דביק

מרדדים לעלה דק עושים עיגולים עם כוס ממלאים במה שרוצים (ריבה, פרג, ממרח שוקולד, חצי קובית שוקולד מריר וכו')
אופים בחום בינוני עד שמזהיב.
בהצלחה ובתאבון!!
ממש מומלץ תנסו ולא תתאכזבו!!!!!!אם הבנים12
ניסיתי ויצא ממש מעולה!ananasאחרונה
תודה רבה על המתכון הפשוט והטוב!!!
זה מספיק?נשארת חסויה
4 ביצים וכוס שמן זה מספיק נוזלים ל5-6 כוסות קמח?
אוליאנונימי (פותח)
נראה לי שכן. מה שבני האדם עושים זה לשים את הביצים והשמן ועליהם לשים את החומרים היבשים לאט לאט ואז רואים אם זה יהיה רטוב מידי או לא.
(ואם העיקר זה ה5-6 כוסות קמח אז להפך)
ממש חמוד !!!!!!!!!!!1אנונימי (פותח)
פורים (=
בלוג חדש!! מתכונים לבישול ואפייה מהירהאנונימי (פותח)

תיכנסו בנתיים יש מעט מתכונים בשל הסיבה שהבלוג עדיין בחיתוליו
אבל אתם מוזמנים להוסיף מתכונים משלכם ואנו נשמח לנסות אותם
ולהגיב.

אם יש לך שאלות או הצעות לשיפור תמיד נשמח לקבלן

מלי

http://blog.tapuz.co.il/MDYSH

פנקייקס מקמח מלאאנונימי (פותח)אחרונה
(לביבות בעברית)
החומרים
2 כוסות קמח מלא
1שקית אבקת אפיה
2 ביצים
קורט מלח
3 כפיות סוכר
1.5 כוסות מים או חלב
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה
לערבב היטב את כל החומרים
לחמם מעט שמן במחבת
לצקת בכל פעם כף מלאה מהבלילה
לטגן 2 דקות עד שישחים להפוך ולטגן עוד 2 דקות
לגיוון. ניתן להוסיף א.סוכר .קינמון.שוקולד נוזלי

מתכון זה מופיע בחוברת המתכונים של הרב ויא המחולקת חינם ללקוחותיה
מי יכול להמליץ לי על ספר מתכונים?אוסנת

אני צריכה ספר מתכונים עם גיוון. לא של עדה מסוימת, או טעם מסוים. שיהיו בו מתכונים לארוחות שלמות-החל בלחם, מנה עיקרית, תוספות וקינוחים.

תודה מראש!

 

מצורף מתכון לעוגת שוקולד.

זאת עוגה כבדה (חתיכה אחת מספיקה לאדם.) אבל ממש טעימה, קלה להכנה ואיכותית. בשביל שהיא לא תהיה כבדה מדי, צריך לעשות איתה קצפת. אני בד"כ עושה ממנה עוגה של שתי קומות-כשבאמצע ולמעלה קצפת. ממש טעים!

עוגת שוקולד:

3 כוסות קמח

2 כוסות סוכר

5 כפות קקאו

1 כפית סודה לשתיה (זהירות מגושים!)

מלח

3/4 כוס שמן

2 כפות חומץ

2 כפיות וניל

1 או 2 כוסות מים.

 

-לערבב ביד ואח"כ במיקסר חשמלי, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

לאפות 40 דק' בחום בינוני. (מתאים לתבנית 26)

 

יש כמהפלפלתי
רות סירקיס- יש לה גם בישול אם אני לא טועה - אבל היא אלפוה באפיה בעיקר.
ויש את "בישולה" ששמעתי עליו הרבה ונראה שהוא נחמד גם.
והכי טוב- זה לאסוף מתכונים מאנשים ומההורים שלך, סבתא שלך וסבתא של שכנה שלך. זה יוצא הכי טוב והכי מקורי.
ובלי שקל מיותר.

שבת שלום!
מצטרפת להמלצהאנונימי (פותח)
לרות סירקיס כמה ספרים - מהמטבח באהבה, מהמטבח בהנאה,
ואולי יש עוד
יש בהם הכל - סלטים בישולים אפיה לחם עוגות
וכנ"ל בישולה
שניהם עם מתכונים פשוטים ולא מתוחכמים מדי

ובאינטרנט יש מלא מלא מלא מתכונים
את כותבת "לחם" "עוף" "עוגה" ומקבלת מלא תוצאות.... למה לקנות ספר אם יש אינטרנט?
באינטרנט לוקח שעות למצוא משהו קטן...אוסנת
ואין לי ממש אינטרנט בבית.

לגבי בישולה, אני יודעת שכולם מתלהבים, אבל אני ממש לא הבנתי למה... אין שם כל כך מתכונים פשוטים עם חומרים זולים (או מורכבים עם חומרים נורמליים...) אלא בעיקר חומרים מוזרים שלא משתמשים בהם בד"כ (ג'לטין, אבקת סוכר וכאלה...)
רות סירקיס-יש לי את "מהמטבח באהבה" אבל מצאתי שהוא לא שימושי, מלבד כמה מתכונים... הכל כל כך מתוסבך. וזה לא שאני לא יודעת להכין דברים כאלה, אלא שאני צריכה ספר שכתוב בפשטות, ובלי לסבך את הענינים (לאפות, להפוך, שוב לאפות... כשאין צורך!)
עד כאן. אם בכל זאת יש לכם המלצה אחרת- אשמח לקבל!

יותר נכון, איזה ספר מתכונים הוא הכי שימושי אצלכם?
בואי נאמר ככה-פלפלתי
יש אצלנו בבית כל מיני ספרים שהכי שימושי זה רות סירקיס - ולאפיה "עוגות בקלי קלות".
אבל יש לי רעיון אחר, שיקל עליך יותר את החיים. תגידי איזה מתכונים את רוצה - ופשוט נשתדל להביא לך..
ועוד משו קטן- אם תדפדפי כמה דפים אחרונה תמצאי המון מתכונים טעימים, מעולים שאנשים כאן השאירו. אפילו עם דבר פשוט כמו תפוחי אדמה.
תרכיבי לעצמך מחברת מתכונים -ומה יותר פשוט וקל מזה?
ההמלצות שליאם ה6
קודם כל לדעתי אין כמו להסתכל בספר בישול ולבחור מה לבשל.
אינטרנט זה טוב כשאת מחפשת מתכון למשהו מסוים , אבל סתם ראיונות ...

לגבי הספרים: אצלי ספר טוב זה ספר שעשיתי ממנו מספר מתכונים ויצא טוב וטעים עם טעם לעוד!

רות סירקיס: אני הכי אוהבת את הספר מהמטבח בבריאות, גם מהספר עוגות בקלי קלות עשיתי דברים ויצא נחמד.

בישולה: יש לי את הספר ומצאתי בו 2-3 מתכונים אבל לא כאלה שחזרתי עליהם - בכללי לא ממש התחברתי לספר, אמא שלי לאומת זאת עושה הרבה דברים ממנו.

המלצותי:
1) ספר פשטידות מצוין הוא ספר של קובי בר עשיתי בו אולי חצי ספר
ואני חושבת ש 90% מהמתכונים יצאו מעולה!

2)עוגות בכיף של תמי סירקיס-אקרמן - זה ספר יפה אבל קצת ברמת בישול מסובכת יותר - וחוץ מכמה מתכונים טובים הוצאתי ממנו הרבה רעיוננות טובים (קישותי עוגות) - {אגב התחילתו יש הרבה מתכונים עם ג'לטין ואני לא משתמשת בג'לטין בכלל}

3)שתי ספרים חדשים שמצאתי בזמן האחרון ואני ממש אוהבת:
א) "אפייה בריאה" של אביגיל מייזליק - מתמקד באפיה עם קמח מלא בלבד, כמה שפחות מרגרינה, וכמה שפחות סוכר לבן.(יש לה עוד כמה ספרים טובים). ב)"בקלי קלות" של דנית סלומון- ספר שעובר על כל חלקי הארוחה. (יש לה גם עוד ספר אפיה שראיתי אבל הוא מלא מרגרינה)

זהו -וההמלצה הכי חמה שלי:
לכי לחנות תפתחי ספרים ותעברי על המתכונים בריפרוף קל אם יש 2 או3 מתכונים בספר שממש נראים לך לעשות (לפי הטעם שלך!) יש לספר סיכוי להיות טוב בשבילך
בהצלחה!


עודאנונימי (פותח)
מהמטבח בהנאה ומהמטבח באהבה מעולים.
עוד סידרה זה "ניחוחות"-יש ניחוחות שבת וחג (שני כרכים) אבל זה בעיקר מתכונים אשכנזים של פעם, ויש ניחוחות בירוק-הוא מעולה-הכל סלטים חיים ומבושלים,ואפילו כתוב על כל אחד אם אפשר להקפיא
חוברת מתכונים חינם!!!אנונימי (פותח)
ניתן להשיג חוברת מתכונים לאפיה מקמח מלא של הרב ויא מה שצרכים לעשות לשלוח 5 ברקודים לת"ד 23082 ירושלים אני קבלתי והיא פשוט מקסימה
ברקודים של מה??פלפלתי
ברקודים של...אנונימי (פותח)
הקמח המלא של הרב ויא יש כמעט בכל החניות באיזה אזור?
יש דווקא כמה ספרים מצוייניםאנונימי (פותח)
יש כמה טוביםאנונימי (פותח)
"ברגע האחרון"-בני סיידא

"טעם המן" - ספר שהוציאו לזכר בחורה שזה היה מקצועה ונפטרה בגיל צעיר. מתכונים פרקטיים וקלים יחסית

ובכלל הספרים של אביגיל מייזליק
תודה על הרעיונות,אוסנת
-דפדפתי פה בפורום ואכן מצאתי קצת מתכונים... העניין הוא שאין לי אינטרנט, אז אני לא יכולה לחפש כל פעם מתכון אחר, וכן זה לוקח מלא זמן.

חצי מהספרים פה יש לי, או שאני מכירה... אבל שאלה על הספר הבריא של אביגיל מייזליק- אין שם חומרים יקרים מדי? הרי הבריאות באה על חשבון הכסף... רק הקמח המלא עולה כפול...
שני ספרים נהדרים:דבוריאחרונה
ותודה לאלו שהביאו לי אותם מתנה לחתונה..
דיברו הרבה על רות סירקיס, יש לה ספר בשם "מהמטבח בקלי קלות", גם בכריכה רכה. רושמת מתכונים לארוחות מלאות- פנות פתיחה, עיקריות, סלטים, תוספות, קינוחים וכו. ויש גם תפריטים בנויים לאורך הספר, מורכבים ממספר מתכונים. יש שם שימוש בכלמיני עזרים לבישול מהיר שמוצאים בסופר ואפילו במכולות, והטעם ממש ביתי ונהדר.

ספר נוסף שלא פתחתי שנים ולאחרונה גיליתי שדווקא יש בו הרבה מתכונים טעימים - "הבישול הצמחוני" של נעמי ליס-מיברג. אנחנו ממש לא צמחונים, ולכן לא דפדפתי בו רבות, אבל לאחרונה אני מוצאת בו הרבה רעיונות לארוחות אמצע השבוע נחמדות מגוונות ומשביעות. לדוגמה, יש שם קיש עגבניות עם בצק שמכינים גם מקישוא וגזר מגורד, ועוד ענינים מפתיעים.

בהצלחה ובתאבון.
רעיונות לא. צהרים לא בשרית באמצע שבוע-יש למישהי?אנונימי (פותח)
(לא טבעול) אשמח לפירוט...
כמה רעיונות...אופה
למנה עיקרית עם חלבונים אפשר להכין שעועית עם אורז או ספגטי, קציצות מעדשים, תבשילי סויה, חמין צמחוני, תבשיל עדשים ואטריות (כמו מג'דרה אבל עם אטריות במקום אורז, או להכין כמו מרק אבל עם מעט מאוד מים), פשטידה מאטריות וגבינת קוטג', טופו בצורות שונות, פתיתים או פסטה עם רוטב בשמל פשוט, קוסקוס עם ירקות וחומוס, לזניה פשוטה (רוטב עגבניות, ורוטב בשמל/ גבינת קוטג' עם ביצים, באמת שלא חייב גבינה צהובה) וכמובן דגים.
תודה תודה!אנונימי (פותח)אחרונה
אוף! אף פעם לא מצליח לי!אנונימי (פותח)
כל שנה אני אוזר אומץ וניגש למלאכת אוזני המן. וכל פעם, פשוט כל פעם, הבצק המקופל בצורת משולש נפתח ונפרש בתנור ויוצאות לי עוגיות שברכזן ריבה..
ווס? מה, חסר לך קמח?פלפלתי
מה הולך שם??
מוזר.
לא יודעאנונימי (פותח)
אולי אני צריך להדביק את הקצוות יותר חזק או משהו כזה
שבת שלום ובתיאבון
אם המתכון טוב -סימן שאתה לא מדביק מספיק את הקצוותאם ה6
אני בד"כ מקפלת את הקצה אחד על השני, ואח"כ גם "מדביקה" חזק יותר עם מים (כל קצה בנפרד)
תנסה נשמח לדעת איך הלך!?!
יש כאלה שאחרי הקיפול מקררים את הבצק כמה שעותאלעד
המשך..אלעדאחרונה
ורק אז אופים, וכך ה,אוזן" נשארת בצורתה המקורית
חלות ואוזני המן...אופטימיתמיד

יש למישהו מתכון טוב וטעים לחלות ולאוזני המן?

אני אשמח אם תכתבו לי תגובה או תמסרסו לי!!!

מישהו יודע אולי על מתכון לפיצה על מחבתאנונימי (פותח)
יש לי רעיון, תוכלי לנסותאלעד
שתי אופציות:
1. מכינים בצק די דליל עם אבקת אפיה (וההמשך כרגיל- רוטב עגבניות, אוריגנו, גבנ"צ ותוספות)
2. מכינים בצק רגיל עם הרבה שמרים ורק לאחר כמה התפחות ואופים על החום הכי נמוך שניתן (כדאי אפילו להרים את המחבת גבוה מהכיריים) אחרת השמרים ימותו מהחום. (הם גודלים היטב ב22 מעלות, מתרבים במהירות ב36 ומתים ב60 ומעלה)
ספרי לי בבקשה איך יצא:
אלעדי eladp105@gmail.com
נזכרתי- אני מכינה על מלווח בד"כאם ה6
כמובן אם אני עשה במחבת...

מטגנים מלווח מצד אחד כמו שצריך.
הופכים ומיד מורחים מעל רסק עגבניות/ רוטב פיצה , גבינה צהובה והתוספות
מבשלים על אש קטנה עד שהבסיס מוכן והגבינה נמסה
זהירות זה חם
בתאבון
לא במחבת אבל בטוסטראנונימי (פותח)אחרונה
עם כל מרכיבי הפיצה בפנים
זה אחלה
מה נותנים לילדים אנמיים לאכול????אנונימי (פותח)

עשינו בדיקת דםלשלושת הקטנים (גילאי 6, 3 ושנה)  והם כולם אנמים!!!

באמת הם לא אוכלים כמעט ירקות ובקושי רב פירות כן אוכלים שניצל עוף (בד"כ ביתי) עוף ושאר אוכל רגיל.

יש למשהו רעיון מה להכין ושיאכלו?

תודה

הולכים לתזונאית לייעוץ, וחוץ מזהאופה
תבדקי לא רק מה וכמה הם צריכים לאכול, אלא אם יש סיבות אפשריות אחרות לאנמיה.
איזו סיבות אחרות יכולות להיות?אנונימי (פותח)
לדוגמה...אופה
מחלות גנטיות או עודף ויטמינים/מינרלים מסוג מסוים שמפריעים לספיגת הברזל. תתני ברזל אך ורק על פי מרשם והכוונה מרופא או תזונאית, בגילאים הללו יותר מדי ברזל מסוכן לבריאותם!
שוב, אני מאוד ממליצה לשאול תזונאית. אם הבעיה היתה עם מבוגר, הייתי אומרת לאכול עוף או בשר בקר כל יום, ומדי פעם גם כבד עוף. אבל מדובר בילדים קטנים כך שהענין דחוף יותר ולא תמיד הם אוכלים מספיק או מוכנים לאכול בכוח.
בקיצור- לכי לתזונאית.
חזה עוף, כבד,ירקות ירוקים ועלים ירוקיםאם ה6
אם הילדים שלך לא אוכלים בד"כ תנסי את השיטה הזו:
בשלי משהו חדש עם המוצרים הנידונים - כתוספת על הארוחה עצמה,
(המאכל חייב להיות טעים לך ולכל המבוגרים בשולחן!)
בתחילת הארוחה תודיעי שהמאכל הזה טוב רק לגדולים לילד קטן אסור לאכול ממנו. אח"כ שבחו את המאכל "כמה שזה טעים" אבל בלי להגיד "רוצה לטעום?"
אם הילד מבקש תתלבטי בקול האם את יכולה להביא לו האם הוא מספיק גדול? (רק בשביל המשחק) בסוף תסכימי רק חתיכה קטנה לטעום כי זה לגדולים...
אצלנו זה עובד ובפעמים אח"כ את צריכה לשאול אותו אם הוא בטוח גדול מספיק כדי לקבל
בהצלחה
חוץ מתזונה נכונהאנונימי (פותח)
צריך גם לקחת כדורי ברזל ( גם אצלי אנמים ) בשביל לחזק את מערכות הגוף
מזה אנמים?~H.L~
אנמיה משמעותה חוסר כדוריות דם אדומות וכתוצאה ישירהאם ה6
חוסר בברזל -שאותו נושאות הכדוריות.
הברזל הוא המוביל של החמצן מהראות אל התאים בגופינו (שכידוע גוף האדם חייב חמצן כדי לחיות)
בד"כ חוסר כדוריות דם אדומות נובע מחוסר בברזל אך זה לא מחייב (ולכן יש בדיקה נוספת שאפשר לעשות וזה כמות הברזל בדם)

ולכן רוב בעיות האנמיה יפטרו ע"י אכילת מאכלים עשירים בברזל, עם או בלי תוספת ברזל- כתרופה. ולדעתי רק אם ניסיתם להוסיף במזון ובתרופה והמצב לא ישתנה יש מקום לערוך ברור יסודי , אבל אם רק בדיקת דם אחת מורה על אנמיה אני הייתי מנסה קודם לשים דגש על אוכל וכן לתת תוספת ברזל בתרופה (טיפות או כדורים) ואחרי שבועיים שלושה בדיקה חוזרת אם המצב לא השתנה אז באמת כדי לגשת לברור יותר יסודי
אבל כמובן -גשו לרופא המשפחה שלכם והוא ידריך אותכם מה הכי טוב בשבילכם!
תבדקי את הסיבה לאנמיהאנונימי (פותח)
דברי חלב ותה מפריעים לברזל שבאוכל להספג לדם לכן כשאת נותנת להם מאכלים עשירים בברזל אל תצמידי את זה לתה או דברי חלב. ויטמין c עוזר לספיגת ברזל ( כוס מיץ תפוז, גמבה, גויאבה). האם האנמיה היא מחוסר ברזל ?
לא רק מה לאכול אלא איךאנונימי (פותח)
לאכול. מה שעוזר לספיגת הברזל בדם הוא ויטמין c. אם מכינים סלט כדאי ומומלץ להוסיף לימון סחוט. המקור העדיף לבזל הוא מהחי. ילדים אוהבים למשל בורקס ממולא בשר (משה בתיבה) וכד' כך הבשר לא העיקר אבל נכנס...
אמרת שאינם אוכלים פירות וגם בהם יש ויטמין c (בטריים)
טחינה גולמית+דבש+לימוןאנונימי (פותח)אחרונה
מאכל עשיר בברזל, טעים (זה בטעם חלבה)
עם הויטמין C בתוכו
אפשר כממרח או סתם כך

והטחינה עם הכי הרבה ברזל נקראת "חמאת שומשום" אני בינתיים מצאתי אותה רק בחנויות טבע (זה בעצם שומשום מלא, שלא קילפו אותו, לעומת הטחינה הרגילה שכתוב עליה שומשום טהור, שהוא עם פחות ברזל)
נפה לקמח מלאאנונימי (פותח)

אנחנו מחפשים מזה זמן רב נפה 50 מש' שתנפה קמח מלא רגיל שקונים בשקיות ניר כמו הקמח הרגיל.

אם אתה יודע היכן אפשר להשיג נפה כזו נשמח לשמוע.

 

תודה מראש.

אוריה

פלפון 0524767361

9978399@gmail.com

קמח מלא מנופה...?אנונימי (פותח)
שלום,

אין לי מושג איפה אפשר להשיג כזאת נפה אבל אני יודעת שהיום אפשר לקנות קמח 100% מלא או 70% שלא צריך לנפות בחנויות טבע.ישר אחרי התחינה הם שמים את הקמח בקירור ואז אין צורך בניפוי.... השגחת הבד"ץ...

מקווה שאולי זה עוזר...

יום טוב
אבל אני לא גר בעיראנונימי (פותח)
ולא מלשלם שכר דירה בגובה המשכורת. וגם על הקמח איני מעוניין לשלם פי שתים או שלוש.

בכל אופן, תודה וברכה ויום טוב.
קמח מלא - מלא...אם הבנים12
יש נפות עם חורים גדולים אבל הן לא יעילות כיון שכמו שהקמח נופל בחורים כך גם התולעים. לכן צריך לנפות בנפת קמח רגילה ואח"כ לברור את מה שנשאר ע"ג צלחת לבנה.(זו עבודה די קשה אבל זולה כפי שרצית)

וכן כידוע קמח טרי אינו צריך ניפוי ולכן כדאי לקנות קמח מלא טרי (אפילו כזה של סופר שכתוב עליו תאריך היצור [עד 10 ימים])או מחנויות הטבע בכמות גדולה ולשמור במקפיא.

ב"הצלחה.
שאלה חשובהאנונימי (פותח)
האם יש אסמכתא הלכתית לכך שלא צריך לנפות קמח טרי ואם כן מאיפה
אשמח מאוד לדעת
תודה עדי
אסור להשתמש ;בקמח טרי לא מנופה!אנונימי (פותח)
לפי ספרו של הרב משה ויא "בדיקת המזון כהלכה" חלק ד,עמוד 834 -"קמח מטחינת אותו יום,עלול להיות נגוע בחרקים ובתולעים וחייב ניפוי,כיוון שהמכונות וצינורות המעבר של תחנת קמח רגילה אינן בחזקת נקיות ועלולים להמצא בהן חרקים"
יש קמח שאפשר.אנונימי (פותח)
בגבעת רונן ליד הר ברכה מוכרים קמח (מישהו בשם משה זילכה) בהשגחה של הרב דודקביץ' מיצהר.
בכל פעם לפני הטחינה מגיע משגיח ומנקה את המכונה משאריות תולעים וקמח, לאחר מכן טוחנים את הקמח ומעבירים אותו ישר לקירור. וזה אגב קמח מחיטה שגדלה בארץ.
תודה על המידעאנונימי (פותח)
מה שם החברה, ואיפה אפשר לקנות את הקמח הזה? ודרך אגב ההערה שלי היתה על ההתר הגורף שנכתב כאן ע"י אם הבנים12 ביחס לכל קמח ואפילו עד 10 ימים מהטחינה ,מה שודאי אסור.
אנחנו קנינו נפה לקמח מלא 50 מ"ש במאה שעריםאנונימי (פותח)
אבל צריך לדעת שעדין לאחר הניפוי יש צורך להסתכל שוב על הקמח עך פי הרב ויא
מה זה עוזר?אנונימי (פותח)
אם הסובין עובר גם התולעים עוברות...
תוכל/י להיות יותר מדוייק........אנונימי (פותח)
מה הכתובת במאה שערים ששם קנית/ה את הנפה 50 מ"ש? זה מאד חשוב לי בדחיפות אם תוכל/י לעזור לי בבקשה.
פתרון מושלםאנונימי (פותח)
ניתן להשיג היום קמח מלא וכן קמח כוסמין.שיפון.שיבולת.שעורה.אורז.ועוד בהכשר של הרב ויא שליטא שהוא המשגיח בעצמו במפעל קמח זה נמצא בכל החניות ברחבי הארץ.ברשת שפע שוק .בר-כל.ובחניות טבע רבות לברורים הטל שלהם 050-4100-800
פיתרון מושלם????????????אם ה6
10 שקל לקילו !!!
וזה לא קיים לצערי בכל החנויות!
(אין ב-א' , אין בזול פה...)

אבל מה שנכון נכון זה לדעתי הפטרון היחיד כרגע
קמח מלא לא ניתן לנפותאנונימי (פותח)אחרונה
ככל שידוע לי, לא ניתן לנפות כי התולעים עוברות בחורים, אלא מייד לאחר הטחינה שומרים בקירור או הקפאה.
יש קמח מלא שמור בקירור מישובים כגון איתמר ולא יקר-6 ש"ח.