הידעתם שבימים אלו הוגים על כתיבת חוקה לישראל
שבה החליטו על פשרה - שיויון בין המינים אינו קיים?
גם לכם זה נראה לא הגיוני?
תתמכו ותעבירו לכולם!
אנחנו לא עוברים על זה בשתיקה לסדר היום!
עוגה נפלאה ,בטעם של עוד.
בתחתיתה- פירורים,
מעליהם-שכבת גבינה עם אגוזים וקפה
ולאחר האפייה מורחים מלמעלה ריבת חלב.
ללקק את האצבעות בשבת בבוקר.
בתיאבון!
מצרכים:
לפירורים- כוס וחצי קמח תופח
1 מרגרינה(אני השתמשתי ב1 כוס שמן)
1 חלמון ביצה
3 כפות סוכר
1 סוכר וניל
חופן אגוזים טחונים (לא חובה)
לגבינה:
חצי כוס אגוזים טחונים
חצי כוס סוכר
3 גביעי גבינה לבנה
3 חלבונים
כפית תמצית וניל
כפית קפה נמד מומס במעט מים
5 כפות קמח
חצי כוס חלב
4\3 כוס סוכר
אופן ההכנה:
פירורים:
לערבב בקערה קמח מרגרינה\שמן,חלמונים,סוכר,ס. וניל ואגוזים, לשטח בתבנית בינונית ולאפות בחום בינוני כ10-12 דקות.להשגיח שלא יישרף, ניתן אפילו להוציאה קצת לפני הזמן מפני שהיא נאפית שוב עם שכבת הגבינה.
נ.ב אם העיסה שומנית מדי יש להוסיף מעט קמח.
לגבינה:
לערבב בקערה-אגוזים,סוכר,גבינה,2 חלמונים,ת.וניל,
קפה-להמיס במעט מים רותחים ולהוסיף לקערה,קמח,חלב
בקערה נפרדת-להקציף 3 חלבונים עם מעט סוכר ולהוסיך לגבינה בתנועות עטיפה.
יוצקים על הבצק האפוי,ומכניסים שוב לתנור לחום בינוני כשעה.לקרר את העוגה בתוך התנור.
כשמתקררת-למרוח על העוגה שכבה של ריבת חלב.
זה נכון שאין את הקמח ב-א אבל יש בזל פה ובעוד אלפי חניות ברחבי הארץ לגבי המחיר כפי שידוע לך ולכולם מ-אוגוסט 07 ועד עכשיו מחרי הקמח עלו בעשרות אחוזים למשל לפני חצי שנה קמח בטחנות הגדולות עלה כ-3 ש"ח היום המחיר כפול
תכלס אם אכן את גרה בגבעת זאב יש אפשרות להצטרף לקבוצה ברמות במחיר 38% פחות ממה שנקבת ישנם קבוצות כאלה ברחבי הארץ שקונים בסיטונאות ומרויחים את פערי התיווך כמובן בחבילות של 1 ק"ג ולא בשקים
למישהי יש מתכון טוב לקרואסונים ביתיים? מה זה בא לי...
תודה!
למה אין בפורום הזה תנועה?
חבל!
אשמח לעצה או הסבר מן המומחיות לאפיית חלות:
ניסיתי להכין לשבת חלות והן יצאו זוועתיות!!! המתכון מעולה, אני בטוחה. זה מתכון שקיבלתי מאחותי והחלות שלה יוצאות תמיד נהדר. אצלי, משום מה, החלה לא תפחה. היא נשארה כמו גוש כבד ובפנים הבצק -לאחר שנאפה- הזכיר יותר מרקם של קובנה מכל דבר אחר. אז זה מה שעשיתי:ערבבתי
4 כוסות קמח
1/2 חבילת שמרית (גרגירים כאלה, לא בקוביה אלא בשקית)
1/4 כוס סוכר
מלח (האמת שבטעות שמתי 1/2 כוס מלח במקום כף מלח וחשבתי שהוצאתי את כל מה שהיה מיותר, אבל מסתבר שטעיתי כי בנוסף לכל החלות היו מלוחות מאוד. אולי זה מה שהרג אותן?)
1/4 כוס שמן
בערך כוס מים חמימים
הבצק יצא טוב, אבל הוא לא כל כך תפח, אז ניסיתי להכניס אותו לתנור בחום של 50 מעלות עם תבנית מים ליד (ככה שמעתי ברדיו שטוב להתפיח) ואחרי כמה זמן איבדתי סבלנות, הכנתי ממנו את הצורות של החלות וניסיתי להתפיח ככה. אחרי איזה חצי שעה, כשהיה ברור שהחלות לא הולכות לתפוח פשוט אפיתי אותן.
היו לנו אורחים מאוד מנומסים שאמרו "זה דווקא טעים" וניסו באומץ לכרסם את החלה, אבל החלות היו פשוט לא אכילות!!!
במה טעיתי?
האם יש סדר מסוים בערבוב החומרים? האם סתם לא נתתי לחלות מספיק זמן לתפוח? כבר כמה פעמים לקחתי מתכונים מעולים לחלות ואצלי הן משום מה התפקששו. אז הצילו...

אופהאחרונההתחלתי לפני כמה חודשים לאפות חלות מקמח מלא
הבעיה היא שכל פעם ברמה כזו או אחרת יש לחלות ריח והרגשה כמו של השתחררות הדי אלכוהול.
(נגיד השבוע זה היה ממש בלתי נסבל)
מבינים למה אני מתכוונת? אין לי הגדרה אחרת להסביר את זה.
נראה לי זה קשור לשמרים אבל אין לי מושג איפה הבעיה.
אמא שלי אומרת שאולי הבצק התקלקל אבל איך זה קורה ומה עשיתי לא בסדר?
מה שאני עושה זה:
משתמשת בשמרים יבשים (אחרי הפתיחה שומרת במקרר)
מתסיסה אותם עם סוכר חום ו1/2 כוס מים חמימים
אחר כך מכניסה לקמח וכו' ובסוף מוסיפה את המלח והשמן.
אחר כך מתפיחה שעה (לא במדויק) בקערה מכוסה במגבת על עדן חלון עם שמש,
לשה שוב, מתפיחה שוב לשעה כנ"ל, עושה צורות, ומתפיחה שוב ל1/2 שעה
ואז לתנור..
למישהו יש רעיון מה בכל הנ"ל הוא הגורם לתופעה?
מישהו בכלל נתקל בדבר כזה?
כי זה פשוט לא ממש נעים לאכול הדי אלכוהול..
אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי!!
לחברה הבשלנים, והחובבים
עבדתי קשה והקמתי אתר "מתכונים מהמטבח הערבי בישראל"
עבודה של שעות ליד המחשב ובשטח, ובבתים ובאזורים, שלא האמנתי שהגיע
אליהם.
כנסו בבקשה והגיבו, אני מעוניין להגיע למקסימום מתכונים ודיוק בכתיבתם.
כתובת האתר – www.Arab-food.net
נשארתי תקועה עם קישואים, בטטות וסלק במקרר. חשבתי על מרק, אבל אני אשמח גם למשהו מקורי.
אני יודעת שבאופן עקרוני לפעמים עושים בטטות וקישואים בתנור. יש חיה כזאת? האם זה יוצא טעים, ואם כן אז איך עושים את זה?
לגבי הסלק- אין לי אפילו רעיון מאיפה להתחיל, ואני ממש לא רוצה לגרום לו להתקלקל...
תודה לכולן!
נ.ב- ההודעה לא נכתבה בשבת. אני באמריקה.
יש פה מרגרינה, אבל את יכולה לנסות תחליפים לפי ההצעות בפורום.מצרכים:
3-2 בטטות גדולות
נתח של דלעת או דלורית או שניהם.
2 בצלים שלמים קלופים
3 שיני שום שלמות 1 תפו"א 2 קישואים קטנים
2 גזר
1 פלפל צהוב או כתום (לא חובה)
עלי סלרי + גבעול
תיבול:
1 כף גדושה מלח
1/4 כפית פלפל שחור
(ניתן להוסיף מעט אבקת מרק בצל)
חופן שמיר לא קצוץ