שרשור חדש
נשים וגברים לא שווים!אנונימי (פותח)

הידעתם שבימים אלו הוגים על כתיבת חוקה לישראל

שבה החליטו על פשרה - שיויון בין המינים אינו קיים?

 

גם לכם זה נראה לא הגיוני?

http://www.shout.co.il/wizo

 

תתמכו ותעבירו לכולם!

אנחנו לא עוברים על זה בשתיקה לסדר היום!

 

התורה קבעה את תפקידו של כל אחד מהמיניםבחור זהב
לכן לדרוש שיוויון זה דבילי ונוגד את ההלכה ולכן נעביר במייל שצריך להתנגד לכם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מה הקשר???אנונימי (פותח)אחרונה
מה הקשר לפורום מתכונים?
אולי תילמדו להכין כמה מתכונים, ותצאו פחות שובניסטים.
עוגת גבינה ואגוזים בטעם קפה !!!אנונימי (פותח)

עוגה נפלאה ,בטעם של עוד.
בתחתיתה- פירורים,
מעליהם-שכבת גבינה עם אגוזים וקפה
ולאחר האפייה מורחים מלמעלה ריבת חלב.
ללקק את האצבעות בשבת בבוקר.
בתיאבון!


מצרכים:
לפירורים- כוס וחצי קמח תופח
1
מרגרינה(אני השתמשתי ב1 כוס שמן)
1
חלמון ביצה
3
כפות סוכר
1
סוכר וניל
חופן אגוזים טחונים (לא חובה)

לגבינה:
חצי כוס אגוזים טחונים
חצי כוס סוכר
3
גביעי גבינה לבנה
3
חלבונים
כפית תמצית וניל
כפית קפה נמד מומס במעט מים
5
כפות קמח
חצי כוס חלב
4\3
כוס סוכר


אופן ההכנה:

פירורים:
לערבב בקערה קמח מרגרינה\שמן,חלמונים,סוכר,ס. וניל ואגוזים, לשטח בתבנית בינונית ולאפות בחום בינוני כ10-12 דקות.להשגיח שלא יישרף, ניתן אפילו להוציאה קצת לפני הזמן מפני שהיא נאפית שוב עם שכבת הגבינה.
נ.ב אם העיסה שומנית מדי יש להוסיף מעט קמח.

לגבינה:
לערבב בקערה-אגוזים,סוכר,גבינה,2 חלמונים,ת.וניל,
קפה-להמיס במעט מים רותחים ולהוסיף לקערה,קמח,חלב

בקערה נפרדת-להקציף 3 חלבונים עם מעט סוכר ולהוסיך לגבינה בתנועות עטיפה.
יוצקים על הבצק האפוי,ומכניסים שוב לתנור לחום בינוני כשעה.לקרר את העוגה בתוך התנור.
כשמתקררת-למרוח על העוגה שכבה של ריבת חלב.

 

נשמע טעים!חני.אחרונה
ברוכים הבאים לכל החדשים - הערה קטנהמשה
ועכשיו סתם הסברון לכל החדשים שכאן-
השירשורים כשמם כן הם- יוצרים שרשרת של תגובות להודעה מסויימת. אז יש לנו כאן כמה שרשרות עם הודעות שונות, נושאים שונים שאליהם יש הרבה תגובות. התגובות צריכות להיות קשורות לאותו שירשור כדי שנבין לאן זה שייך ולאיזה גולש זה פונה.
אי לכך ובהתאם לזאת נשמח מאוד אם תלחצו על "כתיבת הודעה"  רק במקרה של פתיחת שירשור חדש על נושא חדש.
אם ברצונכם להגיב לגולש כלשהו בשירשור מסויים לחצו בבקשה על "תגובה". אפשרות שנמצאת בחלקה התחתון מצד ימין של התגובה שאליה רוצים אתם להגיב.

בהצלחה לכולנו!
יום טוב.

 
ותודה לפלפלתי שהפנתה את תשומת לבי.
כנראה שכן!!!!אנונימי (פותח)

זה נכון שאין את הקמח ב-א אבל יש בזל פה ובעוד אלפי חניות ברחבי הארץ לגבי המחיר כפי שידוע לך ולכולם מ-אוגוסט 07 ועד עכשיו מחרי הקמח עלו בעשרות אחוזים למשל לפני חצי שנה קמח בטחנות הגדולות עלה כ-3 ש"ח היום המחיר כפול

תכלס אם אכן את גרה בגבעת זאב יש אפשרות להצטרף לקבוצה ברמות במחיר 38% פחות ממה שנקבת ישנם קבוצות כאלה ברחבי הארץ שקונים בסיטונאות ומרויחים את פערי התיווך כמובן בחבילות של 1 ק"ג ולא בשקים

                                                                                                                      

כמה אנשים/קילו צריך בשביל לארגן קבוצה כזו?אם ה6
יש כבראנונימי (פותח)
אם מדובר ברמות יש כמה קבוצות אבל יש קבוצה קבועה ברמות פולין שלוקחים כל פעם מעל 100 ק"ג ומקבלים הנחה מיוחדת ללא כונת ריווח אם תרצי אכתוב לך את הפרטים של המארגנת שם
תשובה חוזרת!!!אנונימי (פותח)אחרונה
כפי שצינתי המקום הקרוב ביותר אילכם הוא רמות וההזמנה שם היא גדולה וגם ההנחה בהתאם תתקשרי לגברת אזרחי והיא תסביר לך הכל 025879232
סטייק סלמון בגריל !אנונימי (פותח)
סלמון הוא דג מאוד עדין ונוטה להתייבש מהר, ישנם כמה כללים שבעזרתם נוכל לשמור על העסיסיות של הדג. לדעתי המתכון הבא הוא פשוט וקל להכנה אך הוא מתכון מנצח... רצוי להכין את הדג סמוך מאוד לאכילתו ולא כדאי לחממו שוב.

6-8 סטייקים של סלמון
שמן זית
מלח גס
5 כפות מיונז
2 כפות קטשופ
כפית חרדל
2 כפות רוטב סויה
5 שיני שום כתושות

לימון ופטרוזיליה קצוצה - להגשה

1. אם יש באפשרותיכם להשיג דגים טריים שלא הוקפאו זה הכי טוב אך גם דגים שהוקפאו טריים יכולים להיות טובים, יש להקפיד להפשירם היטב.
2. מרחו כל סטייק במעט שמן זית ופזרו מעליו משני צידיו מלח גס.
3. ערבבו את כל חומרי הרוטב ומרחו את הדגים משני הצדדים.
4. הכניסו את הדגים למצב גריל ואפו אותם כ5-7 דקות מכל צד, או עד להשחמה נאה ואפילו חריכה קלה של הדג. זכרו: סוד עסיסיותו של הדג תלוייה בזמן שהייתו בתנור, במקרה שלנו כמה שפחות יותר טוב ועוד כלל חשוב: אסור לשים עליו לימון לפני ההכנה, רק ממש לפני האכילה, ניתן להגיש פרוסה בצלחת וכל סועד יטפטף לעצמו אם הוא אוהב, יפה להגיש בתוספת עלי פטרוזיליה קצוצה.
עדיף לאכול את הדג כשהוא קר או בטמפ' החדר מאשר לחממו שוב ושוב כי כל חימום מייבש אותו יותר.
קרואסוניםananas

למישהי יש מתכון טוב לקרואסונים ביתיים? מה זה בא לי...

תודה!

קוראסונים ביתייםאם הבנים12אחרונה
טעימים מאוד. אבל זה דורש עבודה וסבלנות...
המצרכים:
1 קילו קמח
1 חב' שמרית או כף גדושה שמרים יבשים
7 כפות סוכר
7 כפות שמן
4 ביצם
11/2 כוסות מים חמימים
-------------
1 חב' מרגרינה
1 ביצה

לסירופ:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
2 חב' סוכר וניל

אופן ההכנה:
1. לערבב את כל החומרים להוסיף את המים באיטיות תוך כדי ערבוב וללוש לבצק חלק.
2. לחלק ל4 או 6 חלקים
3. לרדד כל חלק לעלה דק למרוח מרגרינה ולקפל כמו בצק עלים. להכניס לקירור.
4. לרדד שוב לעלה לשים מילוי אם רוצים חתיכת שוקולד מריר או ממרח שוקולד טעים גם בלי מילוי.
לחתוך ל12 משולשים כמו פיצה ולגלגל כהצד הרחב כלפי פנים.
5. להניח בתבנית ולתת להם לתפוח, למרוח ביצה. לערבב בינתיים את הסירופ עד שהסוכר נמס.
6. לאפות בחום בינוי עד להזהבה
7. כשמוכן לשפוך על זה את הסירופ ולקרר.

בתאבון. שבת שלום.
עוגה / עוגיות מפירות יבשיםאנונימי (פותח)

אני מחפשת מתכון פשוט של עוגה או עוגיות עם פירות יבשים - לכבוד ט"ו בשבט.

תודה!

עוגה פשוטהאנונימי (פותח)
1 כוס שמן
3 ביצים
1 כוס סוכר

לערבב את הנ"ל.

להוסיף:
1 חב' סוכר וניל
1 חב' אבקת אפיה
2 כוסות קמח
רבע כוס יין אדום
כפית קינמון

ופירות יבשים ולא יבשים כמה שבא לך!
אני מליצה על כמות של כוס- כוס וחצי

אני משתמשת בקמח מלא אך כמובן זה לא משנה
אני עושה אותו דבר- עוגה פשוטה בתוספת פירותאם ה6
בעוגה הזו אין יין...

6 ביצים
1 כוס שמן
2 כפיות אבקת אפיה
2 כוסות סוכר
2 כוסות קמח
כפית תמצית וניל

לערבב את כל החומרים יחד.
מנסיון- ניתן להוסיף פירות משומרים, דובדבן מסוכר, או תערובת פירות לעוגה אנגלית. (כל פרי יבש יתן לעוגה סגנון של עוגה אנגלית)

לאפות בתנור שחוממם מראש ל 180 מעלות צ. (או 350 מעלות פ.)
לאפות כחצי שעה או עד שקיסם שננעץ בפנים יוצא יבש

כל סירופ מעל העוגה ישדרג אותה מאד
בתאבון
עוגיות תמריםאם הבנים12
עוגיות תמרים בריאות וטעימות:

המצרכים:
1 כוס קמח
1 כוס קווקאר
1/4 חב' מרגרינה או 1/4 כוס שמן
1 חב' אבקת אפיה
2 כוסות תמרים רכים (אפשר לרכך בסיר עם קצת שמן)
1/2 כוס תערובת של מה שרוצים: אגוזים קצוצים, קוקוס, פשתן טחון וכד'

אופן ההכנה:
1. בקערת המיקסר שמים את המרגרינה והחומרים היבשים מערבבים היטב
2. מוסיפים את התמרים הרכים ותערובת האגוזים ומערבבים.
3. בידים קצת רטובות מגלגלים לכדורים קטנים
4. אופים בחום בינוני עד להשחמה.

בתאבון ובבריאות!
נשמע יאמיבלהאחרונה
וגם קליל יש לך עוד מתכונים כאלה?
שאלה פילוסופיתבלה

למה אין בפורום הזה תנועה?

חבל!

חבל לכולם.נשארת חסויה
אולי את או מישהי אחרת תתחיל להזיז את הענינים, בפורומים תנועה גוררת תנועה.
כי אם אין ראש, אז לאן יתחבר הזנב?פלפלתיאחרונה
תבשיל לסעודה שלישית פרווהאנונימי (פותח)

 

שלום לכולם

אני מחפשת תבשיל טעים וקל להכנה לסעודה שלישית של

שבתות חורפיות, והעיקר שיהיה פרווה

שבת שלום

 

שיר8- את חייבת לתת כיוןאם ה6אחרונה
יש פשטידות , יש בורקסים, יש סלטים, יש אטריות/ אורז וכו'
יש הרבה שירשורים קודמים על הנושא!
אם את זקוקה למשהוא שונה?
אוכל בריאאנונימי (פותח)
למישהו יש מתכונים מוצלחים עם מוצרים בריאים  ?
את/ה חייב/ת להיות יותר ספציפיםאם ה6
אלו מוצרים בריאים יש לכם?

וחוץ מזה גלגלי את העמוד למטה יש כבר הרבה רעיונות שיתפרסמו
מוצרים כמו ...אנונימי (פותח)
קמח מלא , סוכר חום ( אפשר גם בלי - או עם ממתיק אחר ) , ירקות , קוואקר ,אגוזים , תמרים , דבש, וכדו'

אני ישמח למתכונים לעוגיות בריאות , ארוחת צהרים / ערב בריאה , וסוגי סלטים .
תודה
אני חושבת שכדי שתדפדפי פה קצת יש הרבה מתכוניםאם ה6
בריאים : עוגיות, עוגות, דגים, עופות ירקות קינואה וכו'

אם יש לך שאלות על מתכון ספציפי תוכלי לשאול את הכותבת אני בטוחה שתקבלי תשובה.

אם את רוצה משהו מסוים ולא מצאת אז נשמח לעזור
בנתיים אני כותבת לך מתכון לטופו שהילדים שלי אוהבים

חותחים טופו (לבן קשה) לקוביות
אם רוצים אפשר להשרות ברוטב סויה עם או בלי תבלינים- לא חובה ולא מתאים כל פעם. (בגירסה המקורית שלי לא השרתי עם כלום)
מטגנים את הטופו כך שיהיה חום בהיר מכל הכיונים
מוציאים מהמחבת.

בגירסה המקורית שלי- הכנסתי למחבת אטריות מבושלות עם קוטג' ורוטב סויה לטיגון קצר,הוספתי את הטופו ועלי תרד, מלח ואבקת שום- והיה ממש טעים.
מכל מני סיבות (ילדים וטכני) התרד נעלם...
אח"כ התחלתי להוסיף ירקות כמו שעועית או אפונה אבל זה לא יוצא אותו דבר!

בתאבון!
עוגיות בריאותאנונימי (פותח)אחרונה
מה עשיתי לא נכון??? (חלות)כמעט אמא

אשמח לעצה או הסבר מן המומחיות לאפיית חלות:

ניסיתי להכין לשבת חלות והן יצאו זוועתיות!!! המתכון מעולה, אני בטוחה. זה מתכון שקיבלתי מאחותי והחלות שלה יוצאות תמיד נהדר. אצלי, משום מה, החלה לא תפחה. היא נשארה כמו גוש כבד ובפנים הבצק -לאחר שנאפה- הזכיר יותר מרקם של קובנה מכל דבר אחר. אז זה מה שעשיתי:ערבבתי

4 כוסות קמח

1/2 חבילת שמרית (גרגירים כאלה, לא בקוביה אלא בשקית)

1/4  כוס סוכר

מלח (האמת שבטעות שמתי 1/2 כוס מלח במקום כף מלח וחשבתי שהוצאתי את כל מה שהיה מיותר, אבל מסתבר שטעיתי כי בנוסף לכל החלות היו מלוחות מאוד. אולי זה מה שהרג אותן?)

1/4 כוס שמן

בערך כוס מים חמימים

הבצק יצא טוב, אבל הוא לא כל כך תפח, אז ניסיתי להכניס אותו לתנור בחום של 50 מעלות עם תבנית מים ליד (ככה שמעתי ברדיו שטוב להתפיח) ואחרי כמה זמן איבדתי סבלנות, הכנתי ממנו את הצורות של החלות וניסיתי להתפיח ככה. אחרי איזה חצי שעה, כשהיה ברור שהחלות לא הולכות לתפוח פשוט אפיתי אותן.

היו לנו אורחים מאוד מנומסים שאמרו "זה דווקא טעים" וניסו באומץ לכרסם את החלה, אבל החלות היו פשוט לא אכילות!!!

במה טעיתי? האם יש סדר מסוים בערבוב החומרים? האם סתם לא נתתי לחלות מספיק זמן לתפוח? כבר כמה פעמים לקחתי מתכונים מעולים לחלות ואצלי הן משום מה התפקששו. אז הצילו...

 

 

לא מומחית, ממש לא,פלפלתי
אבל לפי מה שאני יודעת אזור שיהיה מגע בין השמרים והמלח. אולי זה מה שדפק שם את העסק.
חלותאנונימי (פותח)
אני בד"כ עושה קילו, כך שלגבי הכמויות ששמת אין לי מושג אם הן נכונות או לא.
בכל מקרה הנה מתכון שכל הזמן מצליח ואף פעם לא היו תקלות.

1 ק"ג קמח
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 שמרית (שקית)
3 כוסות מים פושרים- מים שרתחו וקוררו אבל לא קר לגמרי
2/3- 1/2 כוס שמן- תלוי כמה הבצק קשה
1 ביצה

הכנה:
שמים את הקמח בקערה גדולה מוסיפים מלח ומערבבים. מוסיפים את השמרית ומערבבים. מוסיפים סוכר ומערבבים.
שמים ביצה ומים ולשים, כשנשאר מעט קמח שלא נדבק לעיסה מוסיפים חצי מכמות השמן ולשים עד שכל הקמח נדבק, מוסיפים את השמן שנותר ולשים עד לקבלת בצק חלק ורך.
חשוב מאוד להרחיק מלח, מים חמים ושמן מהשמרים ולכן אני מערבבת את כל אחד מהחומרים היבשים עם הקמח בנפרד.
מתפיחים למשך שעה- שעה וחצי- תלוי במזג האוויר (בחורף צריך בד"כ יותר זמן).
מה שאני עושה, אבל לא חובה, אחרי שאני קולעת את החלות אני מתפיחה שוב את הבצק למשך 15-20 דקות (אמא שלי למשל לא מתפיחה שוב וגם לה יוצא טוב).
אופים בחום בינוני למשך 20-30 דקות
מקווה שעזרתי
בהצלחה!
סודן של החלותאנונימי (פותח)
בס"ד

הרי חכמים מאיתנו לימדונו כי מטעויות לומדים.
אז עכשיו אני בטוחה שבפעם הבאה תצליחי את החלות לאחר שאגלה לך את סוד ההצלחה שלהן.
אז ככה....
ראשית אסור בתכלית האיסור ששמרים יבואו במגע עם מלח כפי שפילפלתי ציינה.
השמרים בנויים מחיידקים אשר מלח הורג אותם כמו שמלח יכול להרוג הרבה דברים אחרים.
שנית הלישה - בצק שמרים לא אוהב שלשים אותו יותר מידי, (למרות שכייף ללוש אותו) ככל שלשים אותו יותר כך הבצק ייצא קשה יותר ואף הסיכויים שיתפח נמוכים יותר.
ההתפחה - לא צריך להשתגע. או שמניחים אותו בשמש עם מגבת עליו למשך שעתיים, ואם רוצים לעשות זאת זריז יותר מחממים טיפ טיפונת את התנור (לא כדי היד סולדת) מכבים אותו ומניחים את הקערה מכוסה במגבת. אם תחזרי על פעולה זו פעמיים או שלוש הבצק ייצא לך חבל על הזמן.
ולסיום ההיתי ממליצה לך לשים את החומרים שציינת על 1 ק"ג קמח שלם אבל מיים נדמה לי שתצטרכי 2 כוסות. עלייך להוסיף מים כך שהבצק לא יהיה דביק.
בהצלחה ולשובע
אל תשכחי לספר לנו איך יצא
רוזיטה
טיפים לאפיה מוצלחת עם שמריםאופה
1) בבצק היתה כמות מלח גדולה מדי. השמרים פשוט מתו... אלא אם כן השתמשת בקמח מלא, לא הייתי מוסיפה יותר מכפית ל-4 כוסות קמח לבן. ראית את הכף של אחותך? אולי היא דומה יותר לכפיות שלך- 5 מ"ל זו כפית, 15 מ"ל זו כף.

2) תמיד,תמיד, תמיד למדוד כמויות בצורה מדויקת. אם אין לך כוסות מדידה וכפיות וכפות מדידה, אני מאוד ממליצה למדוד כמויות על פי נפח (מיליליטר) בכלי מדידה ולנסות להתאים לכלים שיש לך. ברגע שמצאת כוס וכפית המתאימים לנפח הסטנדרטי, שמרי אותם מכל משמר והשתמשי רק בהם לאפיה (כפית זה כפית מחוקה, לא גדושה וכנ"ל לגבי מדידות של כוס). בבישול בדרך כלל אפשר להשתמש במידות לא מדויקות, באפיה זאת בעיה.

3) הייתי מציעה בפעם הבאה לערבב את השמרים, הסוכר, המים וחצי מכמות הקמח היטב במשך 2 דקות ידנית או בעזרת מערבל. רק אחר כך להוסיף את כל השאר.
*אם יש לך מערבל עם וו לישה- אחלה! תניחי למערבל ללוש את הבצק במשך 10 דקות. ואני מתכוונת ל ע ש ר דקות. אם אין לך סבלנות תחשבי על החלות הנפלאות שיצאו או שיסורים מכפרים או מה שיעזור לך לא לנגוע בבצק במשך 10 דקות.
*אם אין לך מערבל ואין לך סבלנות אבל את בכל זאת רוצה להכין חלות- יקירתי, יש בעיה...
המינימום שתוכלי לעשות זה לתת לבצק לנוח 20 דקות אחרי שערבבת את הכל, ואז ללוש לפחות 5 דקות.

4) (אחרי הלישה) תעבירי את הבצק לקערה משומנת קלות ותהפכי אותו כדי שישומן מכל הצדדים. כסי במגבת לחה. הניחי לבצק להכפיל את נפחו (בפקודה!)***. אם יש לך זמן, הייתי ממליצה ללוש את הבצק 20 שניות ולהניח לתפיחה שניה. אם אין זמן, או סבלנות, לושי את הבצק 20 שניות וקלעי חלות. אם התפחת רק פעם אחת, תני לחלות לתפוח כ 15 דקות לפני שתכניסי אותן לתנור, המחומם מראש ל 200 מעלות.
*** אם המטבח קר, ואת רוצה להתפיח את הבצק מהר יותר: הדליקי את התנור לחום הכי נמוך. אחרי שהתחמם מעט *כבי אותו* ורק אז הכניסי את הקערה המכוסה לתנור המכובה.

יותר מדי מלח, חום וקור הורגים שמרים. המים צריכים להיות בטמפרטורה של אמבטיה לתינוק.

תנסי שוב ביום חמישי או באמצע השבוע כדי שיהיה לך יותר זמן וסבלנות ללמוד אפיית חלות. זה כמו ללמוד איך להכין חביתה בלי לשרוף אותה, אבל עם יותר שלבים ובעיות פוטנציאליות. אז קחי את הזמן ותהני!
ב"הצלחה בתהליך הלמידה, וספרי איך היה!
אם אפיה עם שמרים תמצא חן בעיניך- יש לי מתכון מעולה לעוגת שמרים, והמלצה לספר- 'לחם טרי'.
רק אל תתיאשי- כי אין כמו חלה ביתית!!!אם ה6
יש לי עוד 2 טיפים בשבילך:
1) שמרים כמו שכבר צינו לך הם לא חברים של אף אחד ולכן
אותי לימדולהפריד הכל מהם ולחלק לשלוש
א) חצי מכמות הקמח, שמן, מים, סוכר (ואם יש גם ביצים)- להרבב הכל לעיסה אחידה.
ב) להוסיף שמרים ולהרבב טוב פנימה.
ג) להוסיף את המלח.

2) אין כמו חלות טריות ואפילו אם תופי אותם ביום שישי הם יהיו פחות טריות בשבת בבוקר! ולכן - הכיני חלות ביום שנוח לך, קררי אותם מעט, סיגרי אותם היטב היטב בנילון והקפיאי! בשבת שימי ישר על הפלטה -והם יוצאות כמו מהתנור!

בהצלחה ובתאבון!
וואוו, תודה!כמעט אמא
איזה כיף שעניתן לי. אנסה שוב ואחזור בע"ה לדווח על תוצאות טובות...
תזכו למצוות.
חלותאנונימי (פותח)
המלח הורג את השמרים לעומת הסוכר שמתסיס אותם. בגלל הטעות שעשית עם המלח החלות לא תפחו
גם שמרים ושמןאנונימי (פותח)
לא כדאי שיגעו, עדיף לערבב את השמרים בקמח וסוכר ורק אז מלח ,שמן וכו,
חוץ מזה בחורף כדאי שהחומרים לא יהיו קרים,לכן קצת יותר שמרים מבקיץ.
אל תתיאשי ושיהיה ב"הצלחה
טיפ נוסףאנונימי (פותח)
אחרי כל הטיפים, ואחרי שהבצק יצא טוב, כדאי מאד מאד להתפיח יותר מפעם אחת: להתפיח, ללוש שוב, ולתת להתפיח שוב לאיזו חצי שעה (ואפשר גם שוב), זה נורא משביח.
חוץ מזה, את החתיכות שמהן תקלעי את החלה, מומלץ לרדד ולגלגל לרולדה, עוד משהו שנותן אווריריות רבה יותר.
תצליחי!
לא הבנתיכמעט אמא
נניח שחילקתי את הבצק לכדורים ועשיתי מכל כדור "נחש". לרדד אותו, להתפיח ואז לקלוע חלה?
כן.פלפלתי
זה טיפ ממש נכון שאני שמוכר גם משנות תולדות אהרון, והטיפ הזה גורם לחלה להשאר טריה גם אחרי יומיים. .זה ממש שווה. באמת.
תנסו. לא בטוחה שישאר משו למוצ"ש...
כמעט:אנונימי (פותח)
ליצור מהבצק כדורים, את הכדורים לרדד, לגלגל כמו רולדה, ואת הרולדה להתפיח. (אח"כ קולעים חלה מהרולדות שיצאו)
רוצה חלות מוצלחות?אנונימי (פותח)
מצרכים:
1 ק"ג קמח מנופה - הדגש הוא על המנופה.
2/3 כוס סוכר
1 כף מלח
40 גר' שמרים
21/4 כוסות מים פושרים
1/2 כו שמן

אופן ההכנה:
מתפיחים את השמרים בכוס מים אחת (מתוך כמות המים שבמרשם).
מערבבים את הקמח , המלח ואת הסוכר, מוסיפים את המים הנותרים, ולאחר מכן מוסיפים את עיסת השמרים. מערבלים במערבל בעזרת וו הלישה. לאחר שנוצרה עיסה מפוררת מעט מכל החומרים ,הוסיפי את השמן וכך תיווצר עיסה אוורירית.
כסי בניילון, ולפי הספר "בישול בקלי קלות", יש לשים ראש שום על הניילון.
אני לא יודעת איך, אבל זה מזרז את ההתפחה.
לושי פעמיים וגם שלוש. הלישה אינה מקשה את הבצק, להיפך, היא משחררת את כל בועות האוויר ממנו.
קרצי שבעה עיגולים, התפיחי. רדדי מכל עיגול עלה, גלגלי לרולדה וקלעי מכל רולדה נפרדת חלה. את האופן שבו קולעים חלה מרצועה אחת ניתן למצוא באתר קליעת חלות באינטרנט. ההדרכה מלווה באמנעות סרט וידיאו,
חממי את התנור למאתיים מעלות,, שימי תבנית מים בתחתית התנור. (האדים שנוצרים המהלך האפייה הופכים את החלה לרכה מבפנים ולפריכה מבחוץ.)
מרחי חלבון ביצה (לא חלמון אלא את הלבן), פזרי זרעוני שומשום או פרג,התפיחי את החלות עד שיכפיחו את נפחן, והכניסי לתנור. לאחר שהחלות השחימו דיין, הוציאי את תבנית המים התנור, התיזי מעט מים על החלות, כדי שיקבלו מרקם קריספי ואפי עוד חמש דקות.
ההצלחה מובטחת החלות האלה הן פרי ניסיון של שנים לא מעטות.

בהצלחה ובתיאבון
חלותtzvib
המתכון הטוב ביותר:

2 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
7 כפות סוכר
שלושת רבע כוס שמן
5-6 כוסות מים פושרים
2 כפות מלח

שימי את החומרים בסדר שרשמתי ואחרי כל דבר תערבבי. לושי עד לבצק אוורירי. כסי במגבת ואחר כך בשקית ניילון במשך חצי שעה ולושי שוב. כסי שובבמגבת וניילון וחכי עוד חצי שעה ואז תצרי לחמניות או חלות.

את המלח שמים תמיד בסוף.
אותי לימדו קצת אחרתאנונימי (פותח)
והחלות יוצאות לי 10!!
את המלח אני שמה בתחתית הקערה, עליו את הקמח ואח"כ את כל שאר החומרים (כל מתכון והסדר שלו / הכמויות שלו)
אסור שהשמרים יגעו במלח-זה הורס את השמריםאנונימי (פותח)
אני פשוט מכניסה את המלח ראשון ואז קמח ואחר כך שמרים (עדיף גם שהסוכר לא יהיה ליד השמרים ) בהצלחה!
סוכראנונימי (פותח)
סוכראנונימי (פותח)
ההפך זה טוב שהסוכר במגע עם השמרים זה אוכל וככה הם טופחים מהר.
המלח הורס את השמריםאנונימי (פותח)
כששמרים באים במגע עם מלח ,השמרים מתים ולכן החלות לא תפחו,
לכן יש לשים את המלך קודם כל, א"חכ את הקמח סוכר ואת השמרים והנוזלים בסוף.
גם שמן הורס את השמרים לכן יש להימנע ממגע עם השמרים.

בהצלחה

יהושע קונדיטור.
עדכון מהשטח (:כמעט אמא
תודה לכולם על העצות הטובות!
ב"ה, ניסיתי שוב והפעם החלות הצליחו.
ושוב, תודה. למדתי מכן הרבה.
כל הכבוד!!!!! אופהאחרונה
מתכונים לפשטידות ללא גבינה צהובהאנונימי (פותח)

שלום, אני חדשה באתר ואשמח לקבל מכן מתכונים לפשטידות ללא גבינה צהובה (בשל השומן, המחיר וכו'...) וזה אומר: פשטידת קישואים, חצילים, תפו"א (לא קיגל - נמאס לי), בטטה, גזר וכיד הדמיון הטובה שלכן.

תודה ושבוע טוב.

בלוגית.

פשטידת תירסאופהאחרונה
לערבב קופסת תירס (500 גרם), ביצה אחת, כוס חלב, 3/4 כוס פירורי לחם או קרקרים מפוררים, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. לאפות בתבנית משומנת, מכוסה, כחצי שעה בחום 180 מעלות צלזיוס.

תנסי להוסיף כוס מים, 2-3 ביצים, אבקת מרק, וכחצי כוס קמח או פירורי לחם לשלוש כוסות ירקות מגוררים טריים או מבושלים, תוסיפי תבלינים ותאפי כשעה בחום בינוני-גבוה. הבלילה צריכה להיות נוזלית יותר מבלילה לקציצות. כך לפחות אני עושה.

אני לא מכינה פשטידות עם גבינה צהובה בשל הסיבות שהזכרת. פשטידות עם ירקות מבושלים לדעתי טעימות יותר, אבל אני מתעצלת בדרך- כלל...

נזכרתי במתכון טוב לפסטיס.
לבצק ערבבי 2 כוסות קמח, 150 גרם מרגרינה, 1/2 כפית מלח וכחצי כוס מים קרים. ללוש מעט, לחלק ל4 ולצנן.
למלית ערבבי 1/2 כוס בצל קצוץ דק, 1/2 גזר גדול חתוך לקוביות, 2 תפוחי-אדמה בינוניים חתוכים לקוביות, 300 גרם בשר/ עוף חתוך לקוביות, 2 כפות פטרוזיליה קצוצה, 1/2 כפית טימין, 1/2 כפית פלפל שחור וכפית מלח.
רדדי על משטח מקומח היטב את הבצק לעיגולים בקוטר 20 סנטימטר. שימי על חצי עיגול רבע מהמלית, הרטיבי את קצות הבצק וסגרי לחצי ירח. עשי חתך בבצק בצורת איקס, והברישי את הבצק במים. אפי במרכז התנור כ-45 דקות בחום 200 מעלות צלזיוס.
שאלה בנוגע לחלות אשמח אם תוכלו לעזור לינוער חומש

התחלתי לפני כמה חודשים לאפות חלות מקמח מלא

הבעיה היא שכל פעם ברמה כזו או אחרת יש לחלות ריח והרגשה כמו של השתחררות הדי אלכוהול.

(נגיד השבוע זה היה ממש בלתי נסבל)

מבינים למה אני מתכוונת? אין לי הגדרה אחרת להסביר את זה.

נראה לי זה קשור לשמרים אבל אין לי מושג איפה הבעיה.

אמא שלי אומרת שאולי הבצק התקלקל אבל איך זה קורה ומה עשיתי לא בסדר?

מה שאני עושה זה:

משתמשת בשמרים יבשים (אחרי הפתיחה שומרת במקרר)

 מתסיסה אותם עם סוכר חום ו1/2 כוס מים חמימים

 אחר כך מכניסה לקמח וכו' ובסוף מוסיפה את המלח והשמן.

אחר כך מתפיחה שעה (לא במדויק) בקערה מכוסה במגבת על עדן חלון עם שמש,

לשה שוב, מתפיחה שוב לשעה כנ"ל, עושה צורות, ומתפיחה שוב ל1/2 שעה

ואז לתנור..

למישהו יש רעיון מה בכל הנ"ל הוא הגורם לתופעה?

מישהו בכלל נתקל בדבר כזה?

כי זה פשוט לא ממש נעים לאכול הדי אלכוהול..

אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי!!

אני לא מתסיסה את השמרים היבשיםאם ה6
אני מכניסה 1/2 מכמות הקמח, מים, שמ,ן וסוכר למערבל- ומערבבת
(זה יוצא נוזלי) מוסיפה את השמרים -ומערבבת
מוסיפה את שאר הקמח והמלח ומערבבת

אח"כ מתפיחה בערך כמוך ויוצא ממש בסדר (וכן אני משתמשת רק בקמח מלא וסוכר חום)

תנסי - בהצלחה
כמה סיבות אפשריות...אופה
אני חושבת שאני יודעת למה את מתכוונת, אם כי לא זכור לי טעם
המתכון הוא במקור לחלות מקמח חיטה מלאה?

אולי יש יותר מדי שמרים, לא מספיק קמח, או תפיחה לא טובה. אם את משתמשת במתכון שידוע לך שאין אתו בעיה (מנסיון של אחרות), והשמרים מאותה שקית עובדים יפה במתכון אחר- לדעתי הבעיה היא בהתפחה.
תתפיחי עד שהבצק מכפיל את נפחו, לא על אדן החלון ולא במקום עם שמש ישירה על הקערה. שימי לב שהבצק לא יתפח יותר מדי, במיוחד בתפיחה שניה.
תורידי רבע אוחצי כוס מכמות הקמח (אני לא יודעת בכמה קמח את משתמשת), ואחרי כל תפיחה, לושי את הבצק על משטח מקומח.
את קליעת החלות גם כן תעשי על משטח מקומח מעט.
תאפי בטמפרטורה נמוכה יותר.

ב"הצלחה וספרי איך היה!
תודה רבה!!ננסה ונראה..נוער חומשאחרונה
דייסת סולת בלי חלב?אנונימי (פותח)

מישהי מכירה דרך להכין דייסת סולת ללא חלב? אני מחפשת מאכל מזין, חמים, טעים ובריא לילדה בת שנה עם אלרגיה לחלב.

תודה מראש

דיסת שיבולת שועלאם הבנים12
אניט מכינה דיסת שיבולת שועל עם מים שיבולת שועל קצת סוכר חום והילדים מאוד אוהבים.
במקום חלב- מים ומעט מלחאופהאחרונה
מתכונים מהמטבח הערבי בישראלאנונימי (פותח)

לחברה הבשלנים, והחובבים

עבדתי קשה והקמתי אתר  "מתכונים מהמטבח הערבי בישראל"

עבודה של שעות ליד המחשב ובשטח, ובבתים ובאזורים, שלא האמנתי שהגיע

אליהם.

כנסו בבקשה והגיבו, אני מעוניין להגיע למקסימום מתכונים ודיוק בכתיבתם.

כתובת האתר – www.Arab-food.net

             או  - www.2all.co.il/Web/Sites/mizrechi

קישואים, בטטות ושאר ירקותananas

נשארתי תקועה עם קישואים, בטטות וסלק במקרר. חשבתי על מרק, אבל אני אשמח גם למשהו מקורי.

אני יודעת שבאופן עקרוני לפעמים עושים בטטות וקישואים בתנור. יש חיה כזאת? האם זה יוצא טעים, ואם כן אז איך עושים את זה?

לגבי הסלק- אין לי אפילו רעיון מאיפה להתחיל, ואני ממש לא רוצה לגרום לו להתקלקל...

תודה לכולן!

נ.ב- ההודעה לא נכתבה בשבת. אני באמריקה.

כדאי לנסותאנונימי (פותח)
בטטה וקישואים הולך מצויין בתנור כדאי להוסיף גם חציל חתוך לקוביות ובצל פרוס (לא צריך לקלוף את הקישואים והחצילים) , להוסיף מעט שמן ואבקת מרק ולתנור עד שיתרכך . אני שמה גם פלפלים ועגבניות ויוצא מצויין. בהצלחה.

לגבי הסלק - צריך לבשל אותו הרבה זמן עד שיתרכך ואז לחתוך לקוביות\ פרוסות , להוסיף שמן,מלח , סוכר, לימון, לפי הטעם ניתן גם להוסיף בצל פרוס ופטרוזיליה קצוצה
לגבי הסלקאם ה6
אני מבשלת אותו מקולף, שלם או קוביות (יותר קשה לחתוך לפני הבישול אבל מתבשל הרבה יותר מהר!), במים עם תוספת מלח וקצת חומץ (לא נותן טעם אבל שומר על צבע הסלק).

הסלק מוכן כשהוא רך ונעים לאכילה (לוקח כמה שעות לבשל)
מקררים את הסלק.

לפני ההגשה מתבלים:
מלח
קצת לימון
קצת פלפל שחור
שום כתוש (או אבקת שום)
מיונז
וסוכר (בערך כף על כל 4-6 סלקים)

אני לא יודעת כמויות מדויקות אלה לפי העין והטעם- סליחה

בתאבון






בטטהיונה
אפשר לחתוך לפרוסות ולטגן כמו צ'יפס,יוצא ממש נחמד.
מהקישואים אפשר להכין קציצות,פשטידה ,או אפילו שקשוקה.


את הסלק אפשר להכין בתור "בורשט",שזה מרק ירקות -תפו"א,בצל,גזר וכד' עם סלק. צבע מיוחד וגם טעם (מיוחד,אבל לא כל אחד אוהב)
בתיאבון.
תודה לכל העוזרות!ananasאחרונה
ננסה ונראה מה יצא...
כדורי שוקולדאנונימי (פותח)
אני מחפשת מתכון מוצלח לכדורי שוקולד עם מינימום מרגרינה, אשמח לעזרתכן. תודה!!
הצעה...אופה
אין לי מתכון אבל תחליפי את פירורי הפתי-בר בפירורי עוגה. כבר חסכת כמות רצינית של שומן.
אולי תנסי להחליף רבע מכמות השומן בטופו, גבינת שמנת, או רסק תפוחי עץ. זה לא יצא אותו הדבר, אבל יהיה עם פחות שומן.
שמן במקום מרגרינהמיכיה
את יכולה ,במתכון שיש לך, לשים שמן במקום המרגרינה.
חבילת מרגרינה= 1 כוס שמן.(אפשר גם 4\3 כוס)
זה מה שאני עושה ויוצא מצוין..
בהצלחה!
כדורי שוקולדananasאחרונה
זה מתכון מעולה שרץ אצלי שנים (עוד מלפני החתונה). גם בעלי ממש אוהב את זה יש פה מרגרינה, אבל את יכולה לנסות תחליפים לפי ההצעות בפורום.

200 ג ביסקויטים
100 ג מרגרינה
10 כפות סוכר
5 כפות קקאו
10 כפות מים (לפעמים צריך יותר)
תמצית וניל

את הביסקויטים שוברים בעזרת מערוך- מכניסים ל4 שקיות לפחות, כדי שהביסקויטים לא יתפזרו לכל עבר. מערבבים את כל החומרים ויוצרים כדורים באיזה גודל שרוצים. אפשר לגלגל בקוקוס או סוכריות (אני תמיד מתעצלת לעשות את זה, גם ככה זה נגמר בשניות...).

שיהיה בהצלחה!
סופגניות... חנוכה בפתח!!!אנונימי (פותח)

מחפשת מתכון טוב לסופגניות אווריריות ולא ריקות!

אם אפשר מקמח מלא...

ניסיתי ויצא ממש טוב.אם הבנים12
סופגניות רולדין



רכיבים:

1 ק"ג קמח (רצוי כאמור להשתמש בקמח החדש עם המשפרים לסופגניות)

1/2 כוס סוכר

1 חבילת שמרים טריים (50-40 גר´)

1 כפית מלח

1/2 כוס שמן

2 ביצים

3-2 כוסות מים קרים מאוד



אופן הכנה:

מכניסים את כל המצרכים למיקסר. לשים עם וו הלישה במהירות איטית כ- 4 דקות ואחר כך מגבירים את המהירות לכ- 8-7 דקות. מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה כ- 20 דקות. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של קלמנטינה ושוב מתפיחים כחצי שעה עד שהכדורים תופחים בכ- 50%.

מחממים שמן לטמפרטורה של 180 מעלות (חום בינוני-גבוה) ומכניסים את הכדורים לתוך השמן עד שיצופו ולא יגעו האחד בשני. מטגנים כ- 3 שקות מכל צד ומעבירים למגבת נייר סופגת.

חשוב שהשמן לא יהיה חם מדי.

חנוכה שמח ומלא אור וטוב לכל עמ"י!!
למישו יש מתכון לסופגניות ללא גלוטן? איך שבאלי!!!!חני.
בעיתון "משפחה" השבוע פורסם מתכון ללא גלוטןאם ה6
השאלה היא האם מותר להעתיק אותו לפה?
נראה לי שכן, אבל ליתר ביטחוןפלפלתי
תביאי קישור של זה בתחתית העתק שלך. (אם את מביאה את זה מקישור)
ואם לא- פשוט תצייני מאיפה זה ומי כתב את זה.
מהעיתון זה בעיה -אבלאם ה6
מצאתי באינטרנט
http://www.foodis.co.il/recipes.asp?sec=16&featid=587

http://www.haimtov.co.il/Inner.aspx?ArticleID=826

http://www.cakes-r-us.com/modules.php?name=Recipes&op=viewrecipe&recipeid=5238&offset=0#start

http://www.celiac.org.il/

בקיצור יש הרבה וכל מה שעשיתי זה- כתבתי ב google "סופגניות ללא גלוטן"

בהצלחה ובתאבון
(לא ניסיתי אותם)
וואי מממממממש תודה!!!חני.אחרונה
חנוכה.........סופגניותyaelo
עדיף כמה שפחות/בכלל לא לאכול סופגניות. אם כבר אכלו סלט ירקות טוב ולידו לביבה אחת.. ואם חייבים אז 2 - לא יותר. סתם משמין ולא מהנה כלל.

ואם כבר אכלתם יותר מדי ..........אז תעשו כושר : הליכה, רכיבה על אופנים וכדו'.

חג שמח ולא משמין
ואצלנו דווקא כן נהנים מסופגניות...כמעט אמא
ואפילו בלי רגשי אשם (:

מצאתי מתכוון ממש נחמד באתר של שמרית וניסיתי אותו. היה מצוין!
דונאטס
מרכיבים ל 30 יח' :
ק"ג קמח
1 שקית "שמרית" או 1 קוביית "שמרית"
1 שקית משפר לאפייה ביתית של "שמרית"
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
4 ביצים
60 גר' חמאה
קורט מלח
ככוס חלב

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים מלבד החלב, מוסיפים בהדרגה את החלב ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש. משהים למנוחה בכלי מכוסה כ 10 דקות בלבד. צרים כ 30 רצועות דוגמת נחש וסוגרים לקבלת צורת כעך.
מתפיחים שנית על מגש משומן במקום חמים למשך כ 1/2 שעה.
מטגנים בשמן עמוק, לא חם מידיי משני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב.
מצננים ובוזקים אבקת סוכר או מצפים בסירופ שוקולד, ריבת חלב או כל ציפוי אחר.

כמה הערות:
1. ההתפחה לקחה לי שעה וחצי במקום חצי שעה...
2. אל תתפתו כמוני להניח את הבצק לתפיחה על נייר אפיה, כי הוא נדבק אליו וכשמוציאים אותו מאבד את הצורה היפה.
3. באמת שאין צורך בשמן רותח, אחרת הדונאטס נראה שרוף מבחוץ אבל לגמרי לא מוכן מבפנים (זה קרה לי בסופגניה אחת).
4. איזה כיף! כל כך שמחתי שזה הצליח אחרי החוויה הלא נעימה שהיתה לי עם החלות...
בהצלחה וחג חנוכה שמח לכולן.



עוף מתוק בתנוראנונימי (פותח)
עוף מתוק בתנור- מושלם!

2 בצלים גדולים. ראש שלם של שום. בטטה. עופות. לתיבול: כמון, מלח, פלפל שחור. צ'ילי רוב סויה דבש ומים

חותכים את הבצל לפרוסות{טבעות} מפזרים על התבנית מניחים מעל את העופות. חותכים את הבטטה לפרוסות ומניחים בין העופות. מפזרים את שיני השום עם הקליפה {למבינים בטעם} מפזרים מעל כמון מלח ופלפל שחור. בקערה ניפרדת מערבבים:חצי כוס צ'ילי חצי כוס רוטב סויה כף גדושה דבש רבע כוס מים. לישפוך מעל הכל, לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור בחום גבוה לשעה וחצי בערך עד שהעופות מוכנים... טיפ קטן: כשמוכן רצוי להוריד את נייר הכסף ולהשחים קצת את העוף... לבריאות!!!
אפית חלותאנונימי (פותח)

 

  טיפ להתפחה מהירה של הבצק . לכסות בנילון את הבצק ומעל הנילון להניח קופסת גפרורים כאשר הגופרית מונחת

מונחת בצד הבצק . תקבלו התפחה טובה ומהירה

מרק כתום - גם יפה גם טעים!אנונימי (פותח)
המרק ממש טעים שווה מאוד !!!
מרק כתום - גם יפה גם טעים
את המרק הזה ניתן להכין גם בלי שמן וטיגון בצל, אך למי שבכל זאת רוצה בודאי שזה יוסיף.
המרק יוצא בצבע כתום חזק ומעליו מפזרים בצל ירוק קצוץ דק,שמיר טרי קצוץ וצנוברים קלויים, השילוב של הירוק עם הכתום תאווה לעינים ולחיך. נסו ותהנו!
מתאים לפתיחת ארוחות חלביות.

מצרכים:
3-2 בטטות גדולות
נתח  של דלעת או דלורית או שניהם.
2 בצלים שלמים קלופים
3 שיני שום שלמות                                                                             1 תפו"א                                                                                        2 קישואים קטנים
 2 גזר
1 פלפל צהוב או כתום (לא חובה)
עלי סלרי + גבעול

תיבול:
1 כף גדושה מלח
1/4 כפית פלפל שחור
(ניתן להוסיף מעט אבקת מרק בצל)
חופן שמיר לא קצוץ




אופן ההכנה:
1. קלפי את כל הירקות, חתכי לחתיכות גסות.הכניסי לסיר, כסי במים ובשלי עד לריכוך הירקות. בסיום הבישול זרקי את השמיר.
2. מעכי את כל הירקות בעזרת בלנדר יד, הוסיפי תבלינים, והרתיחי למשך כ-5 דקות. טעמי ותקני תיבול, הוסיפי מים אם המרק סמיך מדי.
3.להגשה:צקי את המרק לצלחת עמוקה יפה מעל המרק פזרי בצל ירוק קצוץ,שמיר טרי קצוץ וצנוברים קלויים.
ניתן לטגן בצל עם מעט שמן ואז להוסיף את כל הירקות והמים.

את הצנובר ניתן לקלות בשתי דרכים: 1. עם או בלי מעט שמן במיקרוגל עד להשחמה או בטיגון במחבת. להיזהר שלא יישרף.
                      לבראות לכלם
נראה ממש טוב!ananasאחרונה
זה סוג המתכונים שאני אוהבת- מהיר, טעים ויפה.
תודה רבה רבה, ננסה בקרוב.