תעוררו קצת את הפורום...מיסטר דום
תפתחו!!מיסטר דום
תפתחו..מיסטר דוםאחרונה
מקציפים את חלבונים
אח"כ מוסיפים את הסוכר.
מוסיפים את המיץ תפוזים.
את האבקת אפיה וסוכר הוניל
אח"כ בקערה נפרדת
מערבבים את החלמונים עם שתי כוסות קמח
אח"כ מוסיפים את החלמונים והקמח לחלבונים
ושמים במיקסר
מערבבים עד שיוצא תערובת חלקה עם בועות..אופים 40-60 דקות
זה העוגה...
ועכשיו למלית...
פודינג אוסם
וקצפת ריצ'
את הקצפת והפודינג מכינים ביחד יוצא מעולה!
עכשיו חותכים את העוגה לחצי
בחצי הזה מורחים את הקצפודינג על החצי של העוגה
ושמים את החצי השני על החצי המרוח.
עכשיו מורחים את כל העוגה בקצפודינג וככה היא גם נאטמת
ולא תיפתח שמים אותה במקרר ובתאבון!!
מקווה שהיה מובן אם לא תשלחו מסר"ש או פה בפורום אני יביא לכם את אמא לשי היא תסביר לכם יותר טוב..
לשים בפשטידה! מה הבעיה..?פלפלתי
אבל זו אפשרות.

אפשר סתם לאפות בתנורשובל אור
זה ממש טעים.
תיבול מומלץ: שמן, אורגנו, פפריקה והתבלין הצהוב הזה שכרגע שמו פרח מזיכרוני.
תיבולתהלה
בטטהבן משה
בטטה..מיסטר דום
ב.אפשר לחמם ולאכול ככה זז\ה ממש טעים!! כמו בראש השנה..אמא שלי מכינה..
ג. אפשר לעשות פשטידת בטטה
נזכרתי בעוד משהושובל אוראחרונה
לחתוך אותן לעיגולים, לפזר סוכר וקינמון מעל, לשים בתבנית ולאפות בתנור (רצוי בגריל). זה יוצא כמו עוגיות כאלה שבפנים הן נימוחות, וזה ממש ממש טעים!
כריכים טעימים...שמי
אורה-רות22
קצת מורכב, זה כריך מנופח אבל ממש ממש טעים!!!
מורחים על הפרוסה מיונז.
מעל זה מניחים גבינה צהובה גדולה מרובעת כזאת.
חותכים עגבניה פרוסות דקות מניחים מעל הגבינה צהובה..
לשים מעל העגבניה מלח.
ובסוף את מה שאני הכי אוהבת לשים זה החסה מעל הכל!!
ולבסוף סוגרת את הפרוסה השניה שכמובן היא מרוחה במיונז.
אח.... איזה טעיםםם מתחשק לי ממש. שווה לנסות ניתן לאכילה!!
בכריךתהלה
יש הרבה רעיונות.
אשמח לתגובה.
בינתיים יכולה לתת רעיון.
לקחת כריך ולמרוח במעט רסק עגבניות את שתי הפרוסות, לשים גבינה צהובה עם זיתים או עגבניה ולסגור.
בתאבון
למה רסק??רות22
הנה כמה רעיונות:שובל אוראחרונה
והנה מספר רעיונות:
למרוח קוטג', מעל זה לשים עלה חסה בינוני, מעל עוד שכבת קוטג', ועל זה אגוזים. אפשר גם להוסיף תבלינים שונים ולגוון.
עוד רעיון- לשים בתוך פיתה נבטים וממרח (עדיף בפיתה כי הנבטים מתפזרים)
בישולי פסטות/מקרונים.רות22
יש לכם צורות מיוחדות להכנת פסטה מיוחדת?
רות..שרית

שאריות פסטה - חביתת פסטה מטריפה!!אנונימי (פותח)
אל דאגה!
תוסיפו ( על פי הכמות ) שתי ביצים ומעלה , אם הפסטה ברוטב אדום - מצוין ,רק להוסיף מלח .
אם הפסטה בלי רוטב , צריך להכין רוטב , ואם כבר יש רוטב טרי - כבר תאכלו את הפסטה ! ( עם הרוטב החדש)
נחזור לנושא:
לוקחים את הפסטה (ברוטב אדום) מוסיפים שתי ביצים או יותר ,מלח, מערבבים טוב טוב , מכינים מחבת גדולה , ( עדיף עם מכסה)
מוסיפים שתי כפות שמן זית ,כשהשמן חם , שופכים את הבלילה עד שנוצרת שכבה יפה של בלילת פסטה .
מבשלים על אש בינונית ( לא גבוהה מידי ) צד אחד .
אם יש מכסה , אז מניחים את המכסה ופשוט הופכים את המחבת על המכסה ( כשהוא סגור ), מחזירים את המחבת הריקה לכירים , ושופכים מהמכסה את הפסטה ( שהיא כבר חביתת קומבינה) למחבת , וזהו ! מחכים שגם הצד הזה יהיה מוכן , ובתאבון !
- עדיף קצת להשחים -כי זה החלק הטעים !
אפשר להכין פסטה רגילה,פילוני
גמני עושה משהו דומה..שרית
מקרוניאנונימי (פותח)
בסיר גדול שמים 3 כפות חמאה
כשמתחיל להנמס מוסיפים 3 כפות קמח לערבב טוב.
מוספים 3 כוסות חלב מערבבים מידי פעם עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים מלח פלפל אבקת שום (לפי הצורך).
מכינים את המקרוני רגיל ומוסיפים לסיר עם הרוטב.מערבבים טוב ושמים בתבנית מפזרים למעלה גבנ"צ מגורדת ופרוסות עגבניה.מכניסים לתנור עד שהלמעלה משחים קצת.
ובתאבון!
נשמע מעניין.רות22אחרונה
כמעט אותו מתכון.
נשמע מגרה.. יאמי.. הגבינה צהובה בעיקר!!
יש לי אחלה מתכון לקינוחאנונימי (פותח)
העוגה היא עוגת שוקולד ותותים
לבסיס-
3 כוסות קמח
חצי כוס יין
1.5 כוסות מים
כפית תמצית וניל
חצי כוס סוכר
כפית אבקת אפייה
לקרם-
150-200 גרם תותים
100 גרם שוקולד פרווה (יותר טעים חלבי)
4 חלבונים
כוס סוכר
תמצית וניל
100 גרם מרגרינה
אופן ההכנה-
לבסיס-
לערבב את כל החומרים יחד עד לקבלת תערובת אחידה
לשפוך את התערובת לתבנית עגולה בינונית
ולאפות עד לקבלת גוון זהוב
לקרם-
1. יש לחתוך את התותים לקוביות קטנות.
2. להמיס את השוקולד והמרגרינה עד לקבלת תמיסה אחידה
3. להוסיף את התותים לתמיסה
4. להקציף את החלבונים והסוכר לערבב
לאחר מכן יש לשפוך את התערובת אל התבנית בה נמצא הבסיס ולשים במקרר לכ-5 שעות עד שהתערובת העליונה תקרוש
שיהיה לכם בתאבון (אשמח לקבל תגובות כמסרים אישיים באתר זה)
תקשיבי ..מיסטר דום
אני יראה איך זה יוצא....
ואתם תקבלו דיווח...
הכנתי את העוגה הזאת ויצא מדהים!מיסטר דום
יישר כחאנונימי (פותח)אחרונה
הרי עכשיו זה לא העונה!!!!!!!!!!!!!!!
מתכון קל לעוגיותאנונימי (פותח)
קלי קלות, העבודה הרצינית היא ליצור עיגולים, אבל- רצית מתכון לעוגיות, לא? בתאבון!
עוגיות שוקולדתהלהאחרונה
מה דעתכם להכין פשטידת קישואים?רות22
אם זה מעניין אותכם אביא לכם מתכון.

רעיון חדש: קישואים וביצים בטעם גן עדן!!!רות22
מצרכים:
1 בצל גדול
5 קישואים
4 ביצים
שמן
מלח, פלפל לפי הטעם.
אופן ההכנה:
לקצץ את הבצל דק דק לטגן בשמן (לא עמוק) עד שזה ישחים.
להוסיף את הקישואים המגורדים בפומפיה גסה או שקוצצו בחתיכות קטנות.
ולהמשיך לאדות יחד עם הבצל במשך 10 דק' או עד שהנוזלים התאדו.
להוסיף מלח פלפל לפי הטעם ולהוסיף את הביצים אחרי שהוקצפו קלות.
להוריד לאש קטנה ולערבב מידי פעם עד לגמר בישול הביצים.
ניתן לאכול בצרוף גבינה לבנה.
משהו מהיר לארוחת צהריםתהלהאחרונה
אשמח לעזור, אם תכתבי למה התכוונת.
אולי...אנונימי (פותח)
מממ איזה סוג אוכל את מחפשת? דברים ממש לבשל או דברים קלים ומהירים? מקווה שנתתי קצת רעיונות אם זה לא הכיוון תמיד יש עוד רעיונות...
בהצלחה!בבקשה
אנונימי (פותח)
טוב אז חביתות בשריות- לוקחים מחבת..סתם..
זה בעיקרון כמו חביתה פשוט לוקחים או נקניקיות וחותכים לעיגולים או נקניק וחותכים לרצועות(איזה שאוהבים-סלמי או חזה בדבש..או כולם
).מטגנים עד להשחמה קלה (אפשר להוסיף בצל וכוסברה אם אוהבים) ואז מוסיפים את הביצים ומחכים שזה יתבשל.(חביתה או מקושקשת)
דיי פשוט...
חוץ מזה אני הכנתי הערב למשל מוסקה (חצילים עם בשר טחון)
או כל מיני ממולאים-פלפלים,עגבניות,קישואים,בצל(פיצוץ)...
עם כל מיני-אורז,קינואה (אם את בקטע הטבעי/בריא),בורגול... בשרי-להוסיף למילוי קוביות חזה עוף,כבד,בשר טחון...
חלבי-להוסיף למילוי כל מיני גבינות (גבנ"צ,פטה,גבינת עיזים...)
טוב קישקשתי הרבה...
אם את רוצה מתכונים ספציפים תכתבי לי למסר אישי יש לי הרבה באימייל..
בתאבון

הכנתי עכשיו עוגה עם כפית נס קפה ויצא מעעולה תנסו!מיסטר דום
א-ת-ג-רפלפלתי
יש לכם מתכונים של עוגות ועוגיות בלי מרגרינה?
אני יודעת שיש אפשרות להחליף מרגרינה בשמן - אבל זה לא תמיד מצליח..
אולי יש לכם מתכונים טובים שיוכלו לעזור שכן הצליחו לכם?
יש? שרשרו - ונשמח. בטוח.
תודה 
הלו! שבת עוד מעט..
פלפלתי
תודה. נשמע אחלה. ומשו לאפלפלתיאחרונה
עוגת שוקולד הכי נטחנת אצלנו - אבל נמאס.. (ואין ממש עם מה להחליף..)
למי יש מתכון טוב לעוגיות תמרים? ( עם ממרח תמרים)יעל ל'
חביתות.רות22
לא נמאס לכם לאכול כל פעם חביתה רגילה ופשוטה??
רוצים מידיי פעם לגוון ולהוסיף מאכלים מענינים לחביתה שלכם??
אז קבלו 2 רעיונות נחמדים שקיבלתי מסבתא שלי ומאמא שלי.
הרעיון של אמא: היא תמיד לפני כל בישול חותכת בצל נותנת לו להשחים אח"כ שמה פטריות (לא מהשימורים)חתוכות נותנת לזה בערך 5-8 דק' להתבשל ושופכת מעל זה את הביצה נותנת לביצה להתבשל מידיי פעם מערבבת ויוצא לכם חביתה ממש טעימה יאמי.
שווה לנסות. ומי שלא אוהב פטריות אז קחו את הרעיון של סבתא שלי:
לזרוק את הביצה במחבת ובזמן הזה להניח גבינה צהובה מעל החביתה ולתת לזה להתבשל ולהפוך מידיי פעם.
אל תשכחו להכין סלט מטובל כפי שהינכם אוהבים לשתות עם כוס תה/קפה/שוקו חם ושיהיה לכם לבריאות.
חביתה מיוחדת ופשוטהתמרי
ההכנה מהירה ביותר. החיסרון היחיד וא קצת יותר עבודה בנקיון המחבת...
עוד רעיון לחביתות משודרגותאנונימי (פותח)
בצל קצוץ (אפשר גם ירוק), עגבניה קצוצה, גבינה צהובה מגורדת,
גמבה קצוצה, פטריות, גרגירי תירס, זיתים קצוצים ועוד כיד הדמיון ...
בוללים את הביצה מקערית וכול אחד מוסיף לביצה כרצונו מוספים מלח ומטגנים.
(אם מוספים בצל כדאי לטגן אותו כמה דקות קודם)
2. מכנים ציפס מתפ"א אחד כשהוא מוכן שופחים מעל 2 ביצים טרופות
מטגנים היטב והופכים.
טיפ כדאי להפוך את החביתה בשלמותה מניחים צלחת (גדולה מקוטר המחבת) על המחבת הופכים את המחבת כך שהחבית נמצאת עכשיו בצלחת ומחזרים אותה בזהירות למחבת בהצלחה...
בתאבון
הכנתי את החביתה עם הפטריות ב-4 לפנות בוקר...היום..מיסטר דום
חחחח ב-4 לפנות בוקר???רות22
שיהיה לך לבריאות.
תודה!אגב יצא מעוולה!מיסטר דוםאחרונה
מתכון לעוגה הכי קל שיש!! תפתחו!מיסטר דום
כוס שמן
6 ביצים
כוס מיץ תפוזים
כוס סוכר
שתי אבקת אפייה
רבקת סוכר וניל
אפשר להשים במקום!
תמצית וניל או רום
שתיים וחצי כוסות קמח
אופן ההכנה:
מקציפים (או מערבבים עם מטרפה)
את הביצים והסוכר אחרי זה מוסיפים לזה
את הקמח 2 אבקת אפייה אבקת סוכר וניל
את הכוס מיץ תפוזים ומערבבים עד שיוצא בועות
שיוצא בועות מוסיפים את ה2 וחצי כוסות קמח ומערבבים בתנועות סיבוביות
ומעגליות לסרוגין בשביל שיצא אורירי...
שמים בתנור ל-40 דקות וזה מוכן
בשביל שהעוגה תהיה רטובה מכינים אחרי שהעוגה מוכנה בכוס
רבע כוס ברנדי מים חמים עד לחצי כוס כפית סוכר ושופכים על כל העוגה...
והעוגה רטובה לכל השבת!!או לכל אירוע אחר!!בהצלחה!אם התקשתם שלחו לי הודעה..
ב-ת-א-ב-ו-ן!
חחחח לא זה לא מאמא שלי...מיסטר דום
נשמע מענייןרות22
אני הולכת להכין את העוגה הזאת לכבוד השבת הקרובה בל"נ
אספר לכם איך יצא.
תודה לך מיסטר דום
המשך יום טוב לכולם
אמא של רות 18
סבבה את יכולה גם לאלתר...מיסטר דוםאחרונה
צריכה רעיונות מה לעשות בשאריות של גזראילה שלוחה
בס"ד
עשינו הרבה מיץ גזר וכמובן זרקנו את השאריות (החלק שלא נסחט) לפח.
למישהו יש רעיון לדבר שאפשר לעשות עם זה (אולי בפעם הבאה)?
ועוד גזרשמי
אם כבר מדברים על גזר-רות22
גזר ושום מטובל משהו מוצלח..
אני צריכה לשאול את אמא שלי איך מכינים אם זה מעניין
אז תבקשו. זה סלט ממש טעים

אז הנה המתכון שהובטחרות22
גזר הוא דבר שאפשר לעשות עמו המון דברים טעימים הנה הקלים והמהירים שביניהם:
(לכל המתכונים כדאי לקלוף את הגזרים תחילה)
1) לגרד את הגזר בפומפיה דקה (או מג'ימיקס) להוסיף מעט מיונית טיפטיפונת לימון ומעט מאד מים לדילול וכדאי להוסיף קורט סוכר.
מערבבים ומשרים כשעה.
2) לפמפם כמו בסעיף 1 ולהוסיף מיץ שניסחט מתפוזים + סוכר או דבש שחומם מעט מתאים כמנה אחרונה טיבעית ובריאה, וגם כסלט מתוק אפשר להוסיף כיד הדימיון גם חתיכות אננס, צימוקים,אגוזים מרוסקים פשוט מעדן - מומלץ, במיוחד לתקופת החורף.
3) לחתוך את הגזר לחתיכות להניח בכלי להוסיף שום קצוץ מלח פלפל לפי הטעם מעט שמן וטיפטיפונת לימון.
4) את אותו מתכון מסעיף 3 ניתן לעשות עם גזרים שבושלו שלמים (למי שאוהב גזר רך) שגמר הבישול שלהם נבדק בנעיצת מזלג המשאיר את הגזר שלם ולא שובר אותו.
שיהיה לכם אחלה חורף חם וטעים
אמא של רות 18
אמנם זה לא שבועות אבל משהו חלבי טעיםארץ ישראל לנצח
3 גבינה
3 מעדן בצבעים שונים
חבילת בסקויטים
חלב.
מערבבים כל קופסאת גבינה בצבע אר של המעדן.
פורסים שכבה אחת של בסקוויטים טבולים בחלב. על השכבה הזו שמים שכבת מעדן + גבינה בצבע אחד, על זה שוב פורסים עוד שכבת בסקויטים טבולים בחלב. עליהם שמים עוד צבע של גבינה+ מעדן, על זה עוד שכבה של בסקויטים, על זה את הגבינה+ מעדן בצבע השלישי. על זה מפוררים בסקוויטים.
שמים במקפיא או במקרר.
ניתן להשתמש רק בגבינה מעורבבת עם מעדן כעוד סוג גבינה לסעודה שלישית.
מומלץ ביותר וטעים מאוד!!!!!!
תספרי אח"כ אם היה טעים או לאארץ ישראל לנצחאחרונה
אני צכה מתכוןלידור

האם בפורום הזה דנים גם על עריכת שולחן?שובל אור
בכל אופן, אני אעלה ראשונה את הנושא..
יש למישהו רעיון מקורי לעריכת שולחנות (לשבת שבע ברכות- השבת הזאת) בעוד שאין שום ציוד מיוחד? יש לי רק את הכלים, מפות על-בד וזהו. הייתי מאוד רוצה להוסיף אביזרים נוספים רק שאין לי איפה לקנות עכשיו וגם אני רוצה איכשהו להכניס מוטיב הקשור לחנוכה.
אז אם למישהו יש רעיון נחמד איך ליצור בכל זאת משהו מיוחד מהציוד שהזכרתי ומציוד שמן הסתם נמצא בכל בית שגרתי אני אשמח מאוד.
תודה רבה! רק בשמחות!


