שרשור חדש
תעוררו קצת את הפורום...מיסטר דום
תפתחו!!מיסטר דום
הכנתי הבת עוגת שכבות!! רוצים את המתכון?
כן!!!!!אנחנו משתוקקים, כוספים, וחושקים!!!!!!אנונימי (פותח)
תפתחו..מיסטר דוםאחרונה
לעוגה:

מקציפים את חלבונים
אח"כ מוסיפים את הסוכר.
מוסיפים את המיץ תפוזים.
את האבקת אפיה וסוכר הוניל

אח"כ בקערה נפרדת

מערבבים את החלמונים עם שתי כוסות קמח

אח"כ מוסיפים את החלמונים והקמח לחלבונים
ושמים במיקסר
מערבבים עד שיוצא תערובת חלקה עם בועות..אופים 40-60 דקות

זה העוגה...

ועכשיו למלית...

פודינג אוסם
וקצפת ריצ'

את הקצפת והפודינג מכינים ביחד יוצא מעולה!

עכשיו חותכים את העוגה לחצי
בחצי הזה מורחים את הקצפודינג על החצי של העוגה
ושמים את החצי השני על החצי המרוח.

עכשיו מורחים את כל העוגה בקצפודינג וככה היא גם נאטמת
ולא תיפתח שמים אותה במקרר ובתאבון!!
מקווה שהיה מובן אם לא תשלחו מסר"ש או פה בפורום אני יביא לכם את אמא לשי היא תסביר לכם יותר טוב..

רעיונות דחוף לשבת מה לעשות עם בטטה!!!אנונימי (פותח)
לשים בפשטידה! מה הבעיה..?פלפלתי
לא שאצלנו הולך פשטידות..
אבל זו אפשרות.
אפשר סתם לאפות בתנורשובל אור
כמו תפ"א.

זה ממש טעים.

תיבול מומלץ: שמן, אורגנו, פפריקה והתבלין הצהוב הזה שכרגע שמו פרח מזיכרוני.
תיבולתהלה
כנראה את מתכוונת לתבלין הצהוב ששמו כורכום.
כנראה התכוונת לתבלין הזה ששמו פרח מזכרוני כרגעאנונימי (פותח)
אה נזכרתי סירופ מייפלאנונימי (פותח)
בטטהבן משה
לחתוך לריבועים קטנים, להוסיף שמן זית ושמן שומשום, אפשר גם צנוברים או שומשום. לאפות בתנור 45-60 דקות. נפלא!
בטטה..מיסטר דום
א.אפשר לאפות בתנור עם כמוו...
ב.אפשר לחמם ולאכול ככה זז\ה ממש טעים!! כמו בראש השנה..אמא שלי מכינה..
ג. אפשר לעשות פשטידת בטטה
פשוט תהפוך לראש בטטה...אחלה מתכון! יוצא טעים מאוד!אנונימי (פותח)
נזכרתי בעוד משהושובל אוראחרונה
ואת זה אפשר לעשות עם בטטות קצת איך נאמר- שעבר זמנם...

לחתוך אותן לעיגולים, לפזר סוכר וקינמון מעל, לשים בתבנית ולאפות בתנור (רצוי בגריל). זה יוצא כמו עוגיות כאלה שבפנים הן נימוחות, וזה ממש ממש טעים!
רעיונות לסנדביץ'...אנונימי (פותח)
אני צריכה רעיונות טעימים לשים בסנדביץ'.... (קצת נמאס לי מחביתה...)  =)
כריכים טעימים...שמי
אבוקדו עם גבינה ומלפפון, סלט טונה עם חמוצים, טוסטים, טחינה גולמית עם תמרים/אגוזים/שקדים
אורה-רות22
אני אוהבת כריך מסויים שבשבילי זה מעדן מלכים!!!
קצת מורכב, זה כריך מנופח אבל ממש ממש טעים!!!

מורחים על הפרוסה מיונז.
מעל זה מניחים גבינה צהובה גדולה מרובעת כזאת.
חותכים עגבניה פרוסות דקות מניחים מעל הגבינה צהובה..
לשים מעל העגבניה מלח.
ובסוף את מה שאני הכי אוהבת לשים זה החסה מעל הכל!!
ולבסוף סוגרת את הפרוסה השניה שכמובן היא מרוחה במיונז.

אח.... איזה טעיםםם מתחשק לי ממש. שווה לנסות ניתן לאכילה!!
בכריךתהלה
האם את רוצה סתם לארוחת ערב או לקחת לעבודה.

יש הרבה רעיונות.

אשמח לתגובה.
בינתיים יכולה לתת רעיון.
לקחת כריך ולמרוח במעט רסק עגבניות את שתי הפרוסות, לשים גבינה צהובה עם זיתים או עגבניה ולסגור.

בתאבון
למה רסק??רות22
לא עדיף קטשופ במקום??
סנדביץ' למכללה...אנונימי (פותח)
אני פשוט לומדת מ8 בבוקר עד מאוחר בערב ואני ממש צריכה גיוון... =)
הנה כמה רעיונות:שובל אוראחרונה
קודם כל, אני מבינה שאת רוצה לשבוע מהכריך.. אז מומלץ לך בחום לחם מלא, זה הרבה יותר משביע.

והנה מספר רעיונות:
למרוח קוטג', מעל זה לשים עלה חסה בינוני, מעל עוד שכבת קוטג', ועל זה אגוזים. אפשר גם להוסיף תבלינים שונים ולגוון.

עוד רעיון- לשים בתוך פיתה נבטים וממרח (עדיף בפיתה כי הנבטים מתפזרים)
יש לכם רעיונות לעוגה לשבתת?מיסטר דום
יש לי.פלפלתי
עשיתי אותה שבוע שעבר, אבך היא די כבדה...
עוגה עשירה קוראים לזה, וזה עם תמרים ואגוזים.
רוצה בכל זאת?
עוגת גבינה קרהזהבית
לוקחים ביסקויטים וטובלים אותם בחלב ואח"כ עושים קצפת ושופכים על הכל
בתיאבון!
עשיתי עוגה השבת שכבות יצא מעוולה!מיסטר דוםאחרונה
בישולי פסטות/מקרונים.רות22

יש לכם צורות מיוחדות להכנת פסטה מיוחדת?

 

רות..שרית
כמה פעמים שבאתי אל בבאי,ראיתי שהם מכינים פשטידה של גבינה(צהובה) ופסטה...זה היה נראה טעים
שאריות פסטה - חביתת פסטה מטריפה!!אנונימי (פותח)
נשאר לכם פסטה (אפילו מטובלנת) בסיר וכבר לאף אחד לא בא לאכול אותה?
אל דאגה!

תוסיפו ( על פי הכמות ) שתי ביצים ומעלה , אם הפסטה ברוטב אדום - מצוין ,רק להוסיף מלח .
אם הפסטה בלי רוטב , צריך להכין רוטב , ואם כבר יש רוטב טרי - כבר תאכלו את הפסטה ! ( עם הרוטב החדש)

נחזור לנושא:
לוקחים את הפסטה (ברוטב אדום) מוסיפים שתי ביצים או יותר ,מלח, מערבבים טוב טוב , מכינים מחבת גדולה , ( עדיף עם מכסה)
מוסיפים שתי כפות שמן זית ,כשהשמן חם , שופכים את הבלילה עד שנוצרת שכבה יפה של בלילת פסטה .
מבשלים על אש בינונית ( לא גבוהה מידי ) צד אחד .
אם יש מכסה , אז מניחים את המכסה ופשוט הופכים את המחבת על המכסה ( כשהוא סגור ), מחזירים את המחבת הריקה לכירים , ושופכים מהמכסה את הפסטה ( שהיא כבר חביתת קומבינה) למחבת , וזהו ! מחכים שגם הצד הזה יהיה מוכן , ובתאבון !
- עדיף קצת להשחים -כי זה החלק הטעים !
אפשר להכין פסטה רגילה,פילוני
עם רוטב אדום כזה, ואח"כ להתיך על זה גבינה צהובה...
גמני עושה משהו דומה..שרית
מכינה פתיתים,מוסיפה רסק עגבניות ואז מתיכה את הגבניה צהובה מעל..יוצא תותח
מקרוניאנונימי (פותח)
מקרוני וגבינה-סוג של פשטידה עם מקרוני:

בסיר גדול שמים 3 כפות חמאה
כשמתחיל להנמס מוסיפים 3 כפות קמח לערבב טוב.
מוספים 3 כוסות חלב מערבבים מידי פעם עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים מלח פלפל אבקת שום (לפי הצורך).
מכינים את המקרוני רגיל ומוסיפים לסיר עם הרוטב.מערבבים טוב ושמים בתבנית מפזרים למעלה גבנ"צ מגורדת ופרוסות עגבניה.מכניסים לתנור עד שהלמעלה משחים קצת.
ובתאבון!
נשמע מעניין.רות22אחרונה
מזכיר לי קצת את המקרוני עם בשמל..
כמעט אותו מתכון.
נשמע מגרה.. יאמי.. הגבינה צהובה בעיקר!!
יש לי אחלה מתכון לקינוחאנונימי (פותח)

העוגה היא עוגת שוקולד ותותים

לבסיס-

3 כוסות קמח

חצי כוס יין

1.5 כוסות מים

כפית תמצית וניל

חצי כוס סוכר

כפית אבקת אפייה

לקרם-

150-200 גרם תותים

100 גרם שוקולד פרווה (יותר טעים חלבי)

4 חלבונים

כוס סוכר

תמצית וניל

100 גרם מרגרינה

אופן ההכנה-

לבסיס-

לערבב את כל החומרים יחד עד לקבלת תערובת אחידה

לשפוך את התערובת לתבנית עגולה בינונית

ולאפות עד לקבלת גוון זהוב

לקרם-

1. יש לחתוך את התותים לקוביות קטנות.

2. להמיס את השוקולד והמרגרינה עד לקבלת תמיסה אחידה

3. להוסיף את התותים לתמיסה

4. להקציף את החלבונים והסוכר לערבב

לאחר מכן יש לשפוך את התערובת אל התבנית בה נמצא הבסיס ולשים במקרר לכ-5 שעות עד שהתערובת העליונה תקרוש

שיהיה לכם בתאבון (אשמח לקבל תגובות כמסרים אישיים באתר זה)

המלצה שלי:אנונימי (פותח)
מתכון מעולה!!!!יישר כחך "עיראקי" שהעלת מתכון זה לאתר זה!
תקשיבי ..מיסטר דום
אני יכין את מחר ביום שישי לשבת

אני יראה איך זה יוצא....

ואתם תקבלו דיווח...
בהצלחה!!!אנונימי (פותח)
הכנתי את העוגה הזאת ויצא מדהים!מיסטר דום
יישר כחאנונימי (פותח)אחרונה
אבל מאיפה היה לך תותים????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????






הרי עכשיו זה לא העונה!!!!!!!!!!!!!!!
עוגיותאנונימי (פותח)
 אני מחפשת מתכון לעוגיות טובות ולא קשות להכנה. תודה
מתכון קל לעוגיותאנונימי (פותח)
עוגיות מ"בישולה": 2.5 כוסות קמח, חצי כוס סוכר, 200 גר' מרגרינה מרוככת- מערבבים, אפשר להוסיף אגוזים או כל דבר שבא, יוצרים עיגולים בגודל 2 סמ', אופים עד שזה מזהיב, מצננים קצת ומפזרים מעל אבקת סוכר.
קלי קלות, העבודה הרצינית היא ליצור עיגולים, אבל- רצית מתכון לעוגיות, לא? בתאבון!
עוגיות שוקולדתהלהאחרונה
לקחת חבילה של שוקולד צ'יפס של חברת אופנהיימר. יש עליה מתכון נהדר לעוגיות. אם את רוצה את המרשם כתבי ואשמח לעזור.
רעיון לארוחת צהריםאנונימי (פותח)
כל יום צריך לחשוב מה לבשל.
בדיוק רציתי להעלות שאלהאנונימי (פותח)
אני חייבת רעיונות מהירים לארוחות צהריים, וכמובן שיהיה מזין, טעים, ולא סינטטי (לא פתיתים, פסטה וכו')
תןדה מראש!
מה דעתכם להכין פשטידת קישואים?רות22
או פשטידת ירקות??
אם זה מעניין אותכם אביא לכם מתכון.
תודה! אשמח לקבל מתכון, ועוד רעיונות.אנונימי (פותח)
רעיון חדש: קישואים וביצים בטעם גן עדן!!!רות22
הכנה מהירה וקלה.
מצרכים:
1 בצל גדול
5 קישואים
4 ביצים
שמן
מלח, פלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה:
לקצץ את הבצל דק דק לטגן בשמן (לא עמוק) עד שזה ישחים.
להוסיף את הקישואים המגורדים בפומפיה גסה או שקוצצו בחתיכות קטנות.
ולהמשיך לאדות יחד עם הבצל במשך 10 דק' או עד שהנוזלים התאדו.
להוסיף מלח פלפל לפי הטעם ולהוסיף את הביצים אחרי שהוקצפו קלות.
להוריד לאש קטנה ולערבב מידי פעם עד לגמר בישול הביצים.
ניתן לאכול בצרוף גבינה לבנה.
משהו מהיר לארוחת צהריםתהלהאחרונה
האם את רוצה מתכונים בשריים או חלביים.

אשמח לעזור, אם תכתבי למה התכוונת.
אולי...אנונימי (פותח)
בורקס,חביתות בשריות עם נקניקיות או נקניק,לטקס(קציצות תפו"א),מלווח פיצה, סנדוויצים שווים כמו מיונז חרדל ונקניק (או קטשופ לילדים) או גבינה צהובה עם מיונז וירקות על לחם טרי כמובן (באגט,ג'בטה....)
מממ איזה סוג אוכל את מחפשת? דברים ממש לבשל או דברים קלים ומהירים? מקווה שנתתי קצת רעיונות אם זה לא הכיוון תמיד יש עוד רעיונות... בהצלחה!
זה בשבילי ארוחות ערבאנונימי (פותח)
הארוחה העקרית שלנו זה בצהרים וגם בעלי אוכל איתנו.

ספרי לי על חביתיות בשריות.
בבקשה אנונימי (פותח)
מגניב הארוחה העיקרית שלנו היא דווקא בערב...

טוב אז חביתות בשריות- לוקחים מחבת..סתם..

זה בעיקרון כמו חביתה פשוט לוקחים או נקניקיות וחותכים לעיגולים או נקניק וחותכים לרצועות(איזה שאוהבים-סלמי או חזה בדבש..או כולם ).
מטגנים עד להשחמה קלה (אפשר להוסיף בצל וכוסברה אם אוהבים) ואז מוסיפים את הביצים ומחכים שזה יתבשל.(חביתה או מקושקשת)
דיי פשוט...

חוץ מזה אני הכנתי הערב למשל מוסקה (חצילים עם בשר טחון)
או כל מיני ממולאים-פלפלים,עגבניות,קישואים,בצל(פיצוץ)...
עם כל מיני-אורז,קינואה (אם את בקטע הטבעי/בריא),בורגול... בשרי-להוסיף למילוי קוביות חזה עוף,כבד,בשר טחון...
חלבי-להוסיף למילוי כל מיני גבינות (גבנ"צ,פטה,גבינת עיזים...)

טוב קישקשתי הרבה...

אם את רוצה מתכונים ספציפים תכתבי לי למסר אישי יש לי הרבה באימייל..

בתאבון
הכנתי עכשיו עוגה עם כפית נס קפה ויצא מעעולה תנסו!מיסטר דום
אני צריך מתכון לעוגה עד שבת.!מיסטר דום
עוגת תפוחים נראה לך?שובל אור
עוגה שאני מעריצה!

אם תרצה אני אטרח להעתיק את המתכון..
סבבה...תכתבי לי...מיסטר דוםאחרונה
א-ת-ג-רפלפלתי

יש לכם מתכונים של עוגות ועוגיות בלי מרגרינה?

אני יודעת שיש אפשרות להחליף מרגרינה בשמן - אבל זה לא תמיד מצליח..

אולי יש לכם מתכונים טובים שיוכלו לעזור שכן הצליחו לכם?

יש? שרשרו - ונשמח. בטוח.

תודה

הלו! שבת עוד מעט..פלפלתי
עוגת שוקולית - חבל על הזמןאנונימי (פותח)
1. להקציף יחד 4 ביצים שלמות 3/4 כוס סוכר
2. להוסיף 3 כפות ברנדי 3/4 כוס שמן ולערבב
3. להוסיף 1 כוס קמח 1 אבקת אפיה 1 כוס אבקת שוקולית לערבב
4. להוסיף 1/2 כוס קוקוס ו 1/2 כוס אגוזים קצוצים (לא חובה) לערבב היטב
לאפות וללקק את האצבעות...
שבת שלום
שיר
תודה. נשמע אחלה. ומשו לאפלפלתיאחרונה
שוקולד - יש למישהו?
עוגת שוקולד הכי נטחנת אצלנו - אבל נמאס.. (ואין ממש עם מה להחליף..)
למי יש מתכון טוב לעוגיות תמרים? ( עם ממרח תמרים)יעל ל'
חביתות.רות22

לא נמאס לכם לאכול כל פעם חביתה רגילה ופשוטה??

רוצים מידיי פעם לגוון ולהוסיף מאכלים מענינים לחביתה שלכם??

אז קבלו 2 רעיונות נחמדים שקיבלתי מסבתא שלי ומאמא שלי.

הרעיון של אמא: היא תמיד לפני כל בישול חותכת בצל נותנת לו להשחים אח"כ שמה פטריות (לא מהשימורים)חתוכות נותנת לזה בערך 5-8 דק' להתבשל ושופכת מעל זה את הביצה נותנת לביצה להתבשל מידיי פעם מערבבת ויוצא לכם חביתה ממש טעימה יאמי.  שווה לנסות. ומי שלא אוהב פטריות אז קחו את הרעיון של סבתא שלי:

לזרוק את הביצה במחבת ובזמן הזה להניח גבינה צהובה מעל החביתה ולתת לזה להתבשל ולהפוך מידיי פעם.

אל תשכחו להכין סלט מטובל כפי שהינכם אוהבים לשתות עם כוס תה/קפה/שוקו חם ושיהיה לכם לבריאות. 

 

חביתה מיוחדת ופשוטהתמרי
אצלי בבית אוהבים כולם חביתה עם קוטג'. פשוט מערבבים ביצה וכף גדושה קוטג' (וקצת מלח) וזורקים למחבת. מומלץ לערבב מדי פעם ולחקות שכל המים מהקוטג' יתאדו.
ההכנה מהירה ביותר. החיסרון היחיד וא קצת יותר עבודה בנקיון המחבת...
עוד רעיון לחביתות משודרגותאנונימי (פותח)
1. מכנים בקעריות כול מיני תוספת לפי טעמכם לדוגמא:
בצל קצוץ (אפשר גם ירוק), עגבניה קצוצה, גבינה צהובה מגורדת,
גמבה קצוצה, פטריות, גרגירי תירס, זיתים קצוצים ועוד כיד הדמיון ...
בוללים את הביצה מקערית וכול אחד מוסיף לביצה כרצונו מוספים מלח ומטגנים.
(אם מוספים בצל כדאי לטגן אותו כמה דקות קודם)
2. מכנים ציפס מתפ"א אחד כשהוא מוכן שופחים מעל 2 ביצים טרופות
מטגנים היטב והופכים.
טיפ כדאי להפוך את החביתה בשלמותה מניחים צלחת (גדולה מקוטר המחבת) על המחבת הופכים את המחבת כך שהחבית נמצאת עכשיו בצלחת ומחזרים אותה בזהירות למחבת בהצלחה...

בתאבון

עליאנונימי (פותח)
אצלנו אוהבים לערבב זעתר עם הביצה בכוס לפני הטיגון, והביצה יוצאת מתובלת ואפילו לא צריך מלח.
הכנתי את החביתה עם הפטריות ב-4 לפנות בוקר...היום..מיסטר דום
והיא מעולה!!! אני ינסה מחר את החביתה עם הגבניה צהובה..

חחחח ב-4 לפנות בוקר???רות22
וואויי גדול!!
שיהיה לך לבריאות.
תודה!אגב יצא מעוולה!מיסטר דוםאחרונה
מתכון לעוגה הכי קל שיש!! תפתחו!מיסטר דום

כוס שמן

6 ביצים

כוס מיץ תפוזים

כוס סוכר

שתי אבקת אפייה

רבקת סוכר וניל

אפשר להשים במקום!

תמצית וניל או רום

שתיים וחצי כוסות קמח

אופן ההכנה:

מקציפים (או מערבבים עם מטרפה)

את הביצים והסוכר אחרי זה מוסיפים לזה

את הקמח 2 אבקת אפייה אבקת סוכר וניל

את הכוס מיץ תפוזים ומערבבים עד שיוצא בועות

שיוצא בועות מוסיפים את ה2 וחצי כוסות קמח ומערבבים בתנועות סיבוביות

ומעגליות לסרוגין בשביל שיצא אורירי...

שמים בתנור ל-40 דקות וזה מוכן

בשביל שהעוגה תהיה רטובה מכינים אחרי שהעוגה מוכנה בכוס

רבע כוס ברנדי מים חמים עד לחצי כוס כפית סוכר ושופכים על כל העוגה...

והעוגה רטובה לכל השבת!!או לכל אירוע אחר!!בהצלחה!אם התקשתם שלחו לי הודעה..

ב-ת-א-ב-ו-ן!

חחחח לא זה לא מאמא שלי...מיסטר דום
עבר עריכה על ידי shulamit בתאריך י"ב טבת תשס"ז 23:04
זה מעצמי בגלל שיום אחד החלטתי שאני רוצה להכין עוגה וכל מה שהיה בבית שמתי יצא נחמד...
נשמע מענייןרות22

אני הולכת להכין את העוגה הזאת לכבוד השבת הקרובה בל"נ

אספר לכם איך יצא.

תודה לך מיסטר דום

המשך יום טוב לכולם

אמא של רות 18
סבבה את יכולה גם לאלתר...מיסטר דוםאחרונה
שמח שעזרתי....
צריכה רעיונות מה לעשות בשאריות של גזראילה שלוחה

בס"ד

עשינו הרבה מיץ גזר וכמובן זרקנו את השאריות (החלק שלא נסחט) לפח.

למישהו יש רעיון לדבר שאפשר לעשות עם זה (אולי בפעם הבאה)?

גזראנונימי (פותח)
תתני לארנבים.
גזראנונימי (פותח)
יש גם בני אנוש שאוהבים גזר!!! אפשר להשאיר קצת מהמיץ המקורי, להוסיף מעט מיץ לימון וסוכר לפי הטעם ואת השאריות והרי לך סלט גזר טעים.
בתיאבון
ועוד גזרשמי
סלט גזר מרוקאי
אם כבר מדברים על גזר-רות22
יש סלט שאימי מכינה-
גזר ושום מטובל משהו מוצלח..
אני צריכה לשאול את אמא שלי איך מכינים אם זה מעניין
אז תבקשו. זה סלט ממש טעים
אז הנה המתכון שהובטחרות22
בס"ד

גזר הוא דבר שאפשר לעשות עמו המון דברים טעימים הנה הקלים והמהירים שביניהם:
(לכל המתכונים כדאי לקלוף את הגזרים תחילה)
1) לגרד את הגזר בפומפיה דקה (או מג'ימיקס) להוסיף מעט מיונית טיפטיפונת לימון ומעט מאד מים לדילול וכדאי להוסיף קורט סוכר.
מערבבים ומשרים כשעה.
2) לפמפם כמו בסעיף 1 ולהוסיף מיץ שניסחט מתפוזים + סוכר או דבש שחומם מעט מתאים כמנה אחרונה טיבעית ובריאה, וגם כסלט מתוק אפשר להוסיף כיד הדימיון גם חתיכות אננס, צימוקים,אגוזים מרוסקים פשוט מעדן - מומלץ, במיוחד לתקופת החורף.
3) לחתוך את הגזר לחתיכות להניח בכלי להוסיף שום קצוץ מלח פלפל לפי הטעם מעט שמן וטיפטיפונת לימון.
4) את אותו מתכון מסעיף 3 ניתן לעשות עם גזרים שבושלו שלמים (למי שאוהב גזר רך) שגמר הבישול שלהם נבדק בנעיצת מזלג המשאיר את הגזר שלם ולא שובר אותו.

שיהיה לכם אחלה חורף חם וטעים
אמא של רות 18
גזר גזר גזראנונימי (פותח)אחרונה
אפשר להוסיף לקציצות...

אני בעיקר אוהבת להוסיף גזר לקציצות עוף זה יוצא ממש טעים!
אפשר גם להוסיף גזר ללטקס וגם בטטה לתפו"א זה תמיד טוב!

פשטידותאנונימי (פותח)
אני מכירה אבל אני לא יודעת את המתכנון יכול להיות שאת מכירה פשטידת תירס????
פשטידהאנונימי (פותח)אחרונה
הי אנטה, דווקא פשטידת תירס- לא.. אולי מתכון אחר?? אשמח מאוד
מתכון לפשטידה פרווה טעיםאנונימי (פותח)

שלום לכולם:

אני מחפשת מתכון לפשטידה פרווה טעימה וגם.. קלה!!

תודה!

אמנם זה לא שבועות אבל משהו חלבי טעיםארץ ישראל לנצח

3 גבינה

3 מעדן בצבעים שונים

חבילת בסקויטים

חלב.

מערבבים כל קופסאת גבינה בצבע אר של המעדן.

 פורסים שכבה אחת של בסקוויטים טבולים בחלב. על השכבה הזו שמים שכבת מעדן + גבינה בצבע אחד, על זה שוב פורסים עוד שכבת בסקויטים טבולים בחלב. עליהם שמים עוד צבע של גבינה+ מעדן, על זה עוד שכבה של בסקויטים, על זה את הגבינה+ מעדן בצבע השלישי. על זה מפוררים בסקוויטים.

שמים במקפיא או במקרר.

ניתן להשתמש רק בגבינה מעורבבת עם מעדן כעוד סוג גבינה לסעודה שלישית.

מומלץ ביותר וטעים מאוד!!!!!!

תודהאנונימי (פותח)
נראה טעים,ננסה זאת.
תספרי אח"כ אם היה טעים או לאארץ ישראל לנצחאחרונה
ואשמח להצעות לשיפורים
אני צכה מתכוןלידור
של מאכל עיראקי.. רצוי קובה.. תודה...
האם בפורום הזה דנים גם על עריכת שולחן?שובל אור

בכל אופן, אני אעלה ראשונה את הנושא..

יש למישהו רעיון מקורי לעריכת שולחנות (לשבת שבע ברכות- השבת הזאת) בעוד שאין שום ציוד מיוחד? יש לי רק את הכלים, מפות על-בד וזהו. הייתי מאוד רוצה להוסיף אביזרים נוספים רק שאין לי איפה לקנות עכשיו וגם אני רוצה איכשהו להכניס מוטיב הקשור לחנוכה.

אז אם למישהו יש רעיון נחמד איך ליצור בכל זאת משהו מיוחד מהציוד שהזכרתי ומציוד שמן הסתם נמצא בכל בית שגרתי אני אשמח מאוד.

תודה רבה! רק בשמחות!

דבר ראשון מזל טובארץ ישראל לנצחאחרונה
דבר שני באיזה צבע המפיות?