מה נכין? קל ולא לוקח הרבה זמן..
טוב..עוגיפלצת
בא לי לאכול אוכל טעים!
מה נכין? קל ולא לוקח הרבה זמן..
מה נכין? קל ולא לוקח הרבה זמן..
מרקים!הדר200
יש למישהו רעיון למרק טוב?? אשמח לקבל..
מרק פטריות חלביאנונימי (פותח)
מטגנים בצל פרוס לטבעות בחמאה או בשמן,עד ששקוף. מוסיפים פטריות משימורים או (טריות-לפרוס) נונים לזה קצת להיטגן מוסיפים אבקת מרק פטריות (אפשר גם רוטב פטריות) ומערבבים כך שהשמן נספג באבקה.מוסיפים מעט חלב תוך כדי עירבוב כדי שיהפוך לרביכה ממשיכים להוסיף עוד חלב תוך עירבוב מביאים לרתיחה(זהירות זה גולש)מנמיכים ומבשלים 10 דק. אפשר להוסיף לקראת הסוף שמנת מתוקה לבישול.מרק יקר אבל מרשים וטעים.
מרק "זה מה שיש"אנונימי (פותח)
פותחים את המקרר ומוציאים מה שיש.
אני שמתי:
כרוב
קולרבי
שומר
סלרי
בצל
גזר
בטטה
הרבה פטרוזיליה
שמיר
תפו"א
שום
חותכים, שמים בסיר.מוסיפים מים. כשרותח-מתבלים במה שרוצים(מלח,פלפל וכו')
מבשלים שעה-שעה וחצי.
טוחנים הכל בבלנדר או בבלנדר ידני
להגיש עם איטריות/שקדים/לחם טרי
היתרון שאוכלים ירקות בריאים בלי לדעת את זה...
אני שמתי:
כרוב
קולרבי
שומר
סלרי
בצל
גזר
בטטה
הרבה פטרוזיליה
שמיר
תפו"א
שום
חותכים, שמים בסיר.מוסיפים מים. כשרותח-מתבלים במה שרוצים(מלח,פלפל וכו')
מבשלים שעה-שעה וחצי.
טוחנים הכל בבלנדר או בבלנדר ידני
להגיש עם איטריות/שקדים/לחם טרי
היתרון שאוכלים ירקות בריאים בלי לדעת את זה...
לא נעים לי אבל:בילי
הירקות בשלב הזה כבר לא בריאים כ"כ. אחרי טחינה, בישול של שעה וחצי, שקדי מרק ועוד...
הבישול צריך להיות קצר ביותר, בלי א.מרק, עם הקליפה, חתוך לחתיכות גדולות, ונאכל כמה שיותר סמוך להכנה. לבריאות...
הבישול צריך להיות קצר ביותר, בלי א.מרק, עם הקליפה, חתוך לחתיכות גדולות, ונאכל כמה שיותר סמוך להכנה. לבריאות...
כן..!!מירב!!אחרונה
אז כך....
מוצרים:
פיטריות
תירס
קצת בצל
קצת איטריות
קמח
מרק עוף
מלח.פלפל
אופן ההכנה:
לשפוך לסיר מים
את הבצל והפיטריות לטגן במחבת ולהשים אותם בסיר
להשים את האיטריות
ואחר כך את כול השאר...(זמן:חצי שעה)ו........
ב-ת-א-ב-ו-ן!
מוצרים:
פיטריות
תירס
קצת בצל
קצת איטריות
קמח
מרק עוף
מלח.פלפל
אופן ההכנה:
לשפוך לסיר מים
את הבצל והפיטריות לטגן במחבת ולהשים אותם בסיר
להשים את האיטריות
ואחר כך את כול השאר...(זמן:חצי שעה)ו........
ב-ת-א-ב-ו-ן!
רעיונות מקוריים לטוסטסיםשובל אור
אם יש לכם רעיונות מקוריים ומשביעים ומזינים וטעימים (כמובן!
) לטוסטים, שרשרו כאן!
רק אסור שזה יכלול בשר, דגים ועגבניות. כל השאר ממש סבבה...
ובהזדמנות זו טיפ טעים מאוד לטוסט- אם אין לכם גבינה צהובה, או גם אם יש אבל סתם אתם רוצים להוסיף משהו מעניין- שימו קוטג'! כן! ההתכה של הטוסטר יוצרת אפקט של גבינה צהובה משובחת ביותר.. נאמי..!
כן...מיסטר דום
אתה יכולה להכין טוסט עם:
גבינה צהובה, קטשופ,פטריות
בצל, זיתים ירוקים, ועגבניה,
זה טוסט משו בססט!!
תנסו אותו מומלץ בחחום!
גבינה צהובה, קטשופ,פטריות
בצל, זיתים ירוקים, ועגבניה,
זה טוסט משו בססט!!
תנסו אותו מומלץ בחחום!
הכל חוץ מהפטריות נשמע טעים..
shira123
חוץ מהעגבניות אם כבר...שובל אור
אבל צר לי לאכזב, אלה טוסטים פשוטים..
אני מחפשת משהו מקורי, לגוון קצת את הארוחת ערב הזו..
הלוואי והייתי יכולה לקבל סודות מהמטבח של כל המסעדות.. הם מכינים טוסטים שיא הטעימים! אז אם מישהו בכל זאת יודע סודות משם, אפילו סודון קטן- זה המקום לחשוף אותו!
אל תדאגו, אני אמשיך לשמור אותו בסוד..
אני מחפשת משהו מקורי, לגוון קצת את הארוחת ערב הזו..
הלוואי והייתי יכולה לקבל סודות מהמטבח של כל המסעדות.. הם מכינים טוסטים שיא הטעימים! אז אם מישהו בכל זאת יודע סודות משם, אפילו סודון קטן- זה המקום לחשוף אותו!
אל תדאגו, אני אמשיך לשמור אותו בסוד..
רציתי להגיד לך היחידי שמיוחד שם...מיסטר דום
זה שהגבינה צהובה הרבה יותר יקרה וטובה...
וססתאאם ככה זה פפווול משמין לא בריא וזהו ואגב הטוסט שהבאתי הוא טעים ובריא! נסי..
וססתאאם ככה זה פפווול משמין לא בריא וזהו ואגב הטוסט שהבאתי הוא טעים ובריא! נסי..
אז ככה...פילוני
קודם כל, אפשר להחליף את הלחם במלאווח (כן. קפוא...) זה רץ אצלנו...
חוצמזה, אם מוסיפים תבלין של פיצה, כזה שמקבלים בשקית קטנה כשמזמינים מגש, משנה את הטעם לגמרי...
חוצמזה, אם מוסיפים תבלין של פיצה, כזה שמקבלים בשקית קטנה כשמזמינים מגש, משנה את הטעם לגמרי...
רציתי להגיד לךמיסטר דום
יש תבלין כזה שגם קונים ...
וזה ממש לא בריא בגלל זה לא כתבתי...
וזה ממש לא בריא בגלל זה לא כתבתי...
אתם מתכוונים לאורגנו???רות22
גם יכול להיות אורגנו אבל יש תבלין..מיסטר דום
אחר מיוחד שקונים זהת ערובת לפיצה של אוסם...
חוץ ממי שאוהב תבלינים אז שם כל דבר בנפרדפילוני
אז יש תבלין כזה שמעורבב בו הרבה תבלינים...
נכון אבלפלפלתי
עבר עריכה על ידי shulamit בתאריך י"ז טבת תשס"ז 09:36
חוץ מהמונסודיום שמעצים את הטעם בפה אין שום בעיה עם התבלין הזה..אתה יכול לעשות אותו לבד אם אתה רוצה. לפחות לנסות לחקות.
גבינה צהובה ואנשובי-שילוב מדהים!!!!זהבית
רעיוןתהלה
1. אפשר להמיר את הלחם השחור הרגיל בלחם מקמח מלא ולשים בתוכו את הגבינה הצהובה עם בצל לבן או אדום כולל זיתים.
2. במקום לחם ניתן לשים פיתה באותו מתכון ולהוסיף אורגנו.
3. במקום גבינה צהובה אפשר לשים גבינה מלוחה או רק חמאה + זיתים.
בתאבון !
2. במקום לחם ניתן לשים פיתה באותו מתכון ולהוסיף אורגנו.
3. במקום גבינה צהובה אפשר לשים גבינה מלוחה או רק חמאה + זיתים.
בתאבון !
כמה רעיונות...אנונימי (פותח)
כמו שאמרו כבר למעלה מלווח טוסט זה ממש שווה.
חוץ מזה אנחנו לפעמים מכינים טוסט עם גבינת צפתית זה ממש נחמד ואפשר במקום קטשופ או רסק(שזה גם ממש מעולה נותן טאצ' שונה מקטשופ) רוטב פסטו או ממרח זיתים או ממרח עגבניות מיובשות...
ממרח זיתים:זיתים הרבה שום קצת תבלינים מיובשים(אורגנו ,בזיליקום,טימין..), פלפל שחור,אבקת שום, טיפה שמן זית שיהיה רטוב.
ממרח עגבניות:עגבניות לחות או מיובשות ,שום,שמן זית,תבלינים(כמו בזיתים).
שמים במעבד עד שנהיה סמיך להוסיף שמן לפי הצורך.
(למתכון יותר מדוייק-אהרוני בשיעור פרטי)
(טיפ קטן אני שמה את הממרחים האלה בתוך חלות שבת)
בתאבון...
חוץ מזה אנחנו לפעמים מכינים טוסט עם גבינת צפתית זה ממש נחמד ואפשר במקום קטשופ או רסק(שזה גם ממש מעולה נותן טאצ' שונה מקטשופ) רוטב פסטו או ממרח זיתים או ממרח עגבניות מיובשות...
ממרח זיתים:זיתים הרבה שום קצת תבלינים מיובשים(אורגנו ,בזיליקום,טימין..), פלפל שחור,אבקת שום, טיפה שמן זית שיהיה רטוב.
ממרח עגבניות:עגבניות לחות או מיובשות ,שום,שמן זית,תבלינים(כמו בזיתים).
שמים במעבד עד שנהיה סמיך להוסיף שמן לפי הצורך.
(למתכון יותר מדוייק-אהרוני בשיעור פרטי)
(טיפ קטן אני שמה את הממרחים האלה בתוך חלות שבת)
בתאבון...

הרעיונות שלך נשמעים מגרים מאוד, אני אנסה אותםשובל אור
בהזדמנות... (צריך הרבה לטרוח בשביל זה..)
מכיוון שהפורום הזה כולל גם עריכת שולחן...שובל אור
(פעם שאלתי כאן ואמרו לי שכן)
אז- אני פותחת בזאת בשירשור עיצוב השולחן לכבוד ט"ו בשבט, תחשבו על רעיונות מקוריים, תבצעו אותם, ותפרסמו כאן את התוצאה! (ז"א תמונה..)
(ד"א- אני יודעת שזה כבר קצת מאוחר ושלא יהיה זמן להשיג חומרים מיוחדים, אבל בכל זאת, תנסו..)
אולי נעשה מזה תחרות?
אבל מה הקטע-רות22
שסדר טו-בשבט נפל בשבת.. בדיוק תמונה להראות כאן לא שייך. אבל אפשר ביום אחר לעצב את השולחן ולצלם..
אשרייך שירה.
אשרייך שירה.
ממילא עורכים את השולחן ביום שישי..שובל אוראחרונה
אני ערכתי וצילמתי לפני שבת. תקבלו תמונות למרות שזה פאדיחה שרק אני השתתפתי..
נראה לי נכניס את התחרות הזו כאן כשיגרה לפני כל חג או מאורע שכזה.. אולי הפורום הזה יתעורר קצת.
נראה לי נכניס את התחרות הזו כאן כשיגרה לפני כל חג או מאורע שכזה.. אולי הפורום הזה יתעורר קצת.
יש לי עצה!!מיסטר דום
אם נשאר לכם פתוח קרקרים או לחמית או פתיתי אורז וז התייבש לכם ונהיה קשה ומגעיל אפשר להשים 36 שניות במיקרו לחכות שז טיפה יתקרקר וזה כמו חדש וזה טרי תנסו...
מה שאצלנו עושים עם כאלה דברים-שובל אוראחרונה
מרסקים את הקרקר לחתיכות קטנות (אם זה פתיתי אורז אין צורך בריסוק) מכינים סירופ שוקולד, מערבבים את החתיכות בתוך השוקולד ויוצקים גוש לתוך מנג'ט, מקפיאים ואוכלים לתאבון.
(זה יותר הכי מוצלח עם פתיתי אורז..)
(זה יותר הכי מוצלח עם פתיתי אורז..)
פשטידות..הדר200
יש למישו? מתכונים טעימים ולא מדי מסובכים.. תודה!
עוגת תפוחים ואגוזיםאנונימי (פותח)
עוגת תפוחים ואגוזים עשירה
מצרכים: 4
תפוחים חמוצים בגודל בינוני
1/2 כוס יין אדום מתוק
לבלילה:
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
2 כוסות קמח
1 אבקת אפייה
4 ביצים גדולות
תערובת פיזור:
100 גרם אגוזים שבורים (מלך או פקאן או שניהם)
50 גרם צימוקים בהירים או כהים
3/4 כוס סוכר (אפשר גם חום)
אופן ההכנה:
1. חתכו את התפוחים לריבועים קטנים (כמו לסלט חי), שפכו מעל את היין וערבבו קלות, הניחו בצד.(מומלץ להשרות את התפוחים ביין אפילו שעה,כדאי בקערה עם מכסה ולהפוך מדי פעם שהתפוחים יספגו את היין)
2. ביינתיים ערבבי בקערת מערבל את כל חומרי התערובת בזה אחר זה (נכון, לא מפרידים את הביצים, שמים שלמים), ערבלי קלות עד לקבלת תערובת נוזלית מעט סמיכה, הוסיפי לבלילה את התפוחים, שמני תבנית מלבנית בינונית והעבירי לתבנית.
3. ערבבי בקערית את חומרי תערובת הפיזור, פזרי על העוגה מחצית מהכמות והבליעי לתוך העוגה בעזרת הצד האחורי של הכף, בתנועות סיבוביות פנימה.
4. את המחצית השניה פזרי שוב מעל העוגה והפעם השאירי כך בלי להבליע.
5. אפי בחום בינוני כ45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
לבריאות! נ.ב. כמובן שהמתכון תקף לכל ימות השנה, אין מצווה לאוכלו רק בט"ו בשבט.
















מתכון מעולה וקל הכנה לעוגת תפוחים מעניינת במיוחד, אני מאמינה שיש באמתחתכן מתכונים רבים של עוגות תפוחים טובות יותר או פחות אך לאחר שתנסו את זאת תודו שהיא משו משו והכי חשוב: ההכנה שלה קלה במיוחד, בלי הרבה בלאגן. אז תכינו את זה כמנה אחרונה לט"ו בשבט ושיהיה לכם חג שמח!
מצרכים: 4
תפוחים חמוצים בגודל בינוני
1/2 כוס יין אדום מתוק
לבלילה:
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
2 כוסות קמח
1 אבקת אפייה
4 ביצים גדולות
תערובת פיזור:
100 גרם אגוזים שבורים (מלך או פקאן או שניהם)
50 גרם צימוקים בהירים או כהים
3/4 כוס סוכר (אפשר גם חום)
אופן ההכנה:
1. חתכו את התפוחים לריבועים קטנים (כמו לסלט חי), שפכו מעל את היין וערבבו קלות, הניחו בצד.(מומלץ להשרות את התפוחים ביין אפילו שעה,כדאי בקערה עם מכסה ולהפוך מדי פעם שהתפוחים יספגו את היין)
2. ביינתיים ערבבי בקערת מערבל את כל חומרי התערובת בזה אחר זה (נכון, לא מפרידים את הביצים, שמים שלמים), ערבלי קלות עד לקבלת תערובת נוזלית מעט סמיכה, הוסיפי לבלילה את התפוחים, שמני תבנית מלבנית בינונית והעבירי לתבנית.
3. ערבבי בקערית את חומרי תערובת הפיזור, פזרי על העוגה מחצית מהכמות והבליעי לתוך העוגה בעזרת הצד האחורי של הכף, בתנועות סיבוביות פנימה.
4. את המחצית השניה פזרי שוב מעל העוגה והפעם השאירי כך בלי להבליע.
5. אפי בחום בינוני כ45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
לבריאות! נ.ב. כמובן שהמתכון תקף לכל ימות השנה, אין מצווה לאוכלו רק בט"ו בשבט.
















אני ברגע זה הולכת להכין אותה לכבוד שבתיעל ל'אחרונה
תקבלו דיווח מחר...
ואני ישמח לנהל את הפורום!!!<אני רומז למשו>מיסטר דום
אולי סופסוף מישו ינהל את הפורום הזה??באמת?!מיסטר דום
נשנושים..הדר200
רוצים לתת רעיונות לנישנושים טעימים ולא משעממים?? נשמח..
יומטייב!
יומטייב!
עוגיות תמריםיעל ל'
עוגיות תמרים
רכיבים:
לבצק:
500 גר' קמח
175 גר' חמאה, קרה מאד
175 גר' מרגרינה, קרה מאד
1 ביצה
¼ כוס מים קרים
קמצוץ שמרים
למלית תמרים:
1 חבילה ממרח תמרים
50 גר' מרגרינה רכה (במידת הצורך)
אגוזי מלך, שבורים לרבעים (¼ אגוז לכל עוגיה)
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן הכנה:
1. מכינים את הבצק: מערבבים את השמרים עם המים. שמים את כל החומרים בקערת המיקסר ומערבלים במהירות נמוכה עד שנוצר בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים מינ' שעה.
2. מרדדים את הבצק ובעזרת כוס צרים עיגולים. מרדדים ומגדילים מעט כל עיגול בצק (שיהיה נוח למילוי), שמים במרכזו מעט ממלית התמרים, מניחים חצי אגוז, אוספים את שולי העיגול, מכווצים וסוגרים על המלית. מהדקים היטב והופכים את העוגיה, כך שתהיה על "צד התפר".
3. מחממים תנור ל 180 מעלות מניחים את העוגיות על נייר אפייה ואופים 25 דקות. מצננים ומפזרים אבקת סוכר.
טעים וקל
רכיבים:
לבצק:
500 גר' קמח
175 גר' חמאה, קרה מאד
175 גר' מרגרינה, קרה מאד
1 ביצה
¼ כוס מים קרים
קמצוץ שמרים
למלית תמרים:
1 חבילה ממרח תמרים
50 גר' מרגרינה רכה (במידת הצורך)
אגוזי מלך, שבורים לרבעים (¼ אגוז לכל עוגיה)
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן הכנה:
1. מכינים את הבצק: מערבבים את השמרים עם המים. שמים את כל החומרים בקערת המיקסר ומערבלים במהירות נמוכה עד שנוצר בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים מינ' שעה.
2. מרדדים את הבצק ובעזרת כוס צרים עיגולים. מרדדים ומגדילים מעט כל עיגול בצק (שיהיה נוח למילוי), שמים במרכזו מעט ממלית התמרים, מניחים חצי אגוז, אוספים את שולי העיגול, מכווצים וסוגרים על המלית. מהדקים היטב והופכים את העוגיה, כך שתהיה על "צד התפר".
3. מחממים תנור ל 180 מעלות מניחים את העוגיות על נייר אפייה ואופים 25 דקות. מצננים ומפזרים אבקת סוכר.
טעים וקל


שאמח לרעיונות מה לעשות עם ממרח תמרים, משהו פשוט,קל וטעיםםםםםםםם!!!!