שרשור חדש
עוגת דבש ללא דבש רכה ועסיסיתחדשה ישנה
למי יש מתכון מוצלח??

(לא באתי להלחיץ על ראש השנה,אני מקדימה את ההכנות כי צריכה ללדת בע''ה. תכינו בנחת עוד שבועיים שלושה )
לי. עם תמרים. יצא מאד מוצלח!!! באמת בטעם ובמרקם של עוגת דבשנפש חיה.

תודה רבה. יש לי כזאת, מוצלחת, אבל זה לא עוגת דבשחדשה ישנה
זהה עוגת תמרים ... תודה בכל אופן!
אני רקבימבה אדומה
תמרים זה סוג של דבש... אפילו לפי התורה.
סילאן זה סבבה, אבל ממרח תמרים זה כבר לא זהחדשה ישנה
אין לי בעיה עם העוגה הזאת, אני מכינה אותה לפעמים בשבת אבל רציתי טעם אחר לכבוד ראש השנה שאני בדר''כ לא מכינה עוגת דבש באמצע שנה...
אני עשיתי עם תמרים אמיתיים במקום הממרחנפש חיה.
ויצא מעולה ומאד מזכיר עוגת דבש.

בישלתי אותם עם קצת מים עד שנוצרה לי מחית

ואותה הוספתי לבלילה.
איזה השקעות...חדשה ישנה
אני פשוט רוצה להגיע לטעם של דבש ואין לי כרגע בבית... עד שנקנה יקח זמן...
פשוט זכור לי שיצא לי לאכול עוגת דבש טעימה והמתכון שלה היה עם סילאן נראה לי .
זה ההכי קרוב שייצאמלך, לדעתינפש חיה.
עוגות דבשופל לימון

פה

 

ושתהיה לידה קלה ותצאי בידיים מלאות

היא ביקשה ללא דבש...בימבה אדומה
אופס, לא שמתי לב..ופל לימון

מעניין עוגת דבש ללא דבש

אפשר סילאן במקום דבשופל לימון


עוגת דבש ללא דבש זה כמו שוקולד ללא שוקולד?נפש חיה.
אבל זה לא בעיה אפשר לשים קקאו במקוםופל לימון

מה שהזכיר לי סילאן במקום דבש

אז אולי סץבאמת אפשר לשים סילאן במקום התיריםאנפש חיה.
לא... שמים ציפורן ועוד משהו וכמובן סוכר וזה יוצא מושתפציאחרונה
תקחי כל מתכון ותחליפי את הדבש בסילאןחילזון 123
יש פה מתכון שעשיתי עם סילאן ויצא מצוייןחילזון 123
עוגת דבש עם מעט דבש תעזור לך?חיים של
יש לי ממש קצת.. ננסה. תודה רבה!חדשה ישנה
יש לך מתכון?חיים של

או לשלוח לך?

מרוב מתכונים לא רואים את העוגה...חדשה ישנה
אין לי משהו ספציפי...
חחח תקשיבי. את יכולה לקחת את המעט דבש שיש לך, להוסיף עליונפש חיה.
מים חמים
אולי קצת טחינה (ממש מעט, שלא יהיה כבד ודומיננטי)

ואת הבלילה כרגיל .
זו אמא שלי מכינה שנים:חיים של
אני מאד אוהבת אותה כי היא לא דחוסה עם דבש
תודההה!חדשה ישנה
עוגת דבש תמרים מדהימה (וקלה!)אמא יקרה לי*
בלתקאמא שלהם
תגגלי עוגת רסק תפוחים בטעם דבש.
טעים ממש
מחפשת מתכונים למאפינס קוטג' ומרק ברוקולי וכרובית מוקרםטוביטובה
1 שניסיתם בעצמכם
2 מעט עבודה
3 לא פחות ממושלם

יש חיה כזאת?

גבינות שיש: קוטג', גבינה לבנה, שמנת חמוצה, גבנ"צ ובולגרית, ושמנת מתוקה

ברוקולי וכרובית קפואים, חבילה מכל אחד (צריכה כמויות לזה..)

תודה !!!
אולי ברוקולי יודעת? ברוקןלי אחראית על הברוקולי, לא?פרצוף כרית
ברוקולי אחראית על עצמהברוקולי
מועלת ביעודך בעולם. תתביישיטוביטובה
🤪
מתכונים מקוטג'ופל לימון
מרק ברוקוליופל לימוןאחרונה

פה 

מניחה שתוכלי להחליף את הקישואים בכרובית להפחית קצת מהנוזלים ולהשלים בסוף עם מעט שמנת

למישהו יש מתכון לעקיצת הדבורה פרווה?שקט ושלווה


וואאאאיפרצוף כרית
בא לי גם
תכל'ס אבל אין בגוגל?
לא מוצאת פרווהשקט ושלווה


אני אוהבת את המתכוןופל לימון

של פיית העוגיות די פשוט לפרוון

נטורינה במקום חמאה

שמנת צמחית במקום קצפת

חלב סויה/קוקוס  או אחר במקום חלב

מה זה נטורינה?פרצוף כרית
כמו מרגרינה אבל משמן קוקוסופל לימון
וואי קטעיםפרצוף כרית
איפה קונים את הדבר הזה? חחח
אולי אפשר פשוט שמן או מרגרינה במקום חמאה?
ברוב בסופרים יש כזהופל לימון

אפשר מרגרנה במקום החמאה, לגבי השמן זה בצק והכמות קטנה, אז נראה לי שאפשר גם שמן

תודה ופלהפרצוף כרית
^ מה שאני עושהברוקוליאחרונה
מתכוןן לאלפחורס**** מיוחד?ADE

בלי סוכר
בלי קמח 
בלי חמאה או מחמאה
יש חיה כזאת??

אולי לנסות עם שמן קוקוס במקום חמאהנפש חיה.
הייתי מחפשת משהו אחר. אלפחורס זה לא יהיהאנונימיות
לא איכפת לי שיהיה דומה..ADE


ללקק ריבת חלב עם קוקוסיעל מהדרום
האמת?ADE

ריבת חלב אני גם לא אוכלת... חושב
אבל חמאת שקדים עם מייפל יש לו טעם של ריבת חלב

אז למה את רוצה דווקא אלפחורס?משיח נאו בפומ!
תכיני מתכון שמתאים למגבלות שלך
אז מה לך עם אלפחורס? קחי אגסופל לימון


לא פניתי אליכם כדי שתרדו עלייADE

פניתי כדי לקקבל רעיונות 

חו"ח בסה"כ לא מובן אם הכל לאופל לימון

וריבת חלב את לא אוהבת, אז למה?

אוהבת, פשוט לא אוכלתADE

ממירה את זה במשהו שמאוד דומה..
אני גם אוהבת אלפחורס פשוט מחפשת גרסא בריאה יותר 

מה את כן אוכלת? אולי אפשר יהיה למצוא לך תחליףיעל מהדרום
תחפשי אולי מתכון לעוגיות חמאה ללא גלוטן ללא סוכר עם שמןאנונימיות
ואז תכניסי את ה"ריבת חלב" שלך...
גוגל כנראה יעזור יותר מאיתנו
לא ירדתי עלייך. באמת שאלתימשיח נאו בפומ!
כי לקחת עוגיה שהמהות שלה זה חמאה, ריבת חלב, סוכר, ולנסות להפוך אותה לבריאה, נראה לי קצת מאבד את הקצ'
יש הרבה מתכונים שהם מלכתחילה עם מרכיבים בריאים
מכירה מתכון בלי קמח (ללא גלוטן) אם בא לךפופניק2

אבל עם סוכר וחמאה\ מרגרינה

סוכר אפשר להמיר בדברים אחרים...ADE

אבל חמאה ומרגרינה מה יכול להחליף?

שמן קוקוס/ נטורינהופל לימון


שמן קוקוסרקלתשוהנאחרונה


לא נראה ליופל לימון


אמממ.. רק ... אלפחורס זה חמאה. נקודה. גם לא מחמאה ולא דומיו.,שגרה ברוכה
פשוט תנסי להמיר. (למרות שזה בטח לא יהיה ממש כמו המקור...)חילזון 123

קמח גם במתכון המקורי זה קורנפלור לדעתי
אולי קמח שקדים יהיה מתאים
חמאה-תמירי בשמן קוקוס
סוכר תשימי מה שאת כן אוכלת, זה לא אמור להיות מתוק מדי

ואולי תכיני בכלל מקרון... זה בעיקר מקמח שקדים וחלבונים

ראיתי שכתבתרקלתשוהנ

שאת לא אוכלת ריבת חלב

אולי תחפשי עוגיות סנדוויץ אחרות ללא סוכר.

 

כי את הטעם של האלפחורס את לא תוכלי לחקות אפילו לא דומה בלי סוכר וחמאה...

 

תחפשי עוגיות אחרות, ללא גלוטן, תמירי את החמאה למשן קוקוס (80% מכמות החמאה - אם 100 גרם חמאה את צריכה 80 גרם שמן קוקוס), תמרחי באמצע מה שאת אוהבת.

אבל לגבי הסוכר אני לא יועד איך אפשר לגמרי ללא סוכר.

מה אפשר להכין מחלמונים?חילזון 123
כל בצק פריך שהואאם לשתיים
וגם אפשר להוסיף לבצק לחלות ולהפחית מעט נוזלים, זה יוצא טעים.
וכמובן למרוח לפני האפיה על חלות/לחמניות/עוגות שמרים
נראה נחמדחילזון 123אחרונה


תודה לכולם. בסוף הכנתי חביתה... אשמור את הרעיונות לפעם הבאהחילזון 123


שרשור רעיונות לארוחות ראש השנה הבעל''ט 🍎🍯תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לכולם,

לכבוד ראש השנה הבעל''ט, אתם מוזמנים לשתף רעיונות מיוחדים לארוחות החג- מנות עיקריות, סלטים, וקינוחים מיוחדים.

תודה מראש לכל העונים !!

שנה טובה ומבורכת, כתיבה וחתימה טובה 💐💐
רעיון לתפריט לארוחת החגופל לימון
תפריט לראש השנהופל לימון
מחכה לעוד רעיונות מהשפים פה😀,שגרה ברוכהאחרונה
אסאדו1234אנונימי
הזמנתי אסאדו, הביאו לי אותו בלי עצם.
אפשר להשתמש בו כמו במתכון עבור אסאדו עם עצם? או לעשות משהו אחר?
רעיון לתבשיל אסדו בתנור (מנתח מפולט)תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

אפשר להכין תבשיל אסאדו טעים במיוחד-
🍖בתבנית גדולה מניחים חתיכות אסדו שעברו צריבה קלה על מחבת .
🍖מוסיפים תפו''א חתוכים לקוביות או סירות, רצועות בצל בכמות נדיבה ושיני שום .
🍖מתבלים בפפריקה, אגוז מוסקט, קינמון, ציפורן, מלח ים, פלפל לבן ומס' עלי דפנה. מוסיפים שמן זית איכותי ומערבבים את כל החומרים היטב. לאחר מכן מוסיפים י'ין אדום או תירוש.
🍖 מכסים את התבנית, ואופים בחום נמוך בתנור (באזור 160-170 מעלות) במשך כ- 3 עד שהבשר מתרכך .

* ניתן לשדרג את התבשיל ע''י הוספה של בטטות וטימין.

בהצלחה !!
תודה רבה!1234אנונימי
בשמחה !! נשמח לדעת איך התבשיל יצא 🙂תנו חיוך (-:
מה תכננת? בתנור או בסיר זה לגמרי אותו דברמיקי מאוס
אם רצית לעשות אסאדו אמיתי ( על המנגל)
אז אולי ככה זה פחות יחזיק לא יודעת
בתנור1234אנונימיאחרונה
עשיתי בתנור בסוף בתור סיר, הטעם יצא מצויין
פשוט השארתי אותו שם קצת יותר מידי, אז הוא קצת התייבש, אבל עדיין יצא טעים
מישהו יודע אם צריך לשמור עוגיות חמאה במקרר?פופניק2


לא צריךהשפןהקטן
תודהפופניק2אחרונה


אני בשוק!!!!! יום רביעי נגמר ולא פתחו שרשור שבת?נחשון מהרחברון

עד שאנחנו שבת בבית????

 

@ברוקולי

חיכיתי לךברוקולי
שוב פעם את והתירוצים שלךנחשון מהרחברון

כקנס תתני לי תפריט לשבת. אין לי כוח לחשוב.

 

יש לי היום יומולדת.  אז את יכולה לראות את זה כמתנת יום הולדת ולא כקנס.

 

יש במקפיא:

בשר טחון

כרעיים

חזה עוף

סלמון

פילה לברק

פילה מושט

הודו טחון

 

צריך תפריט ואין לי כוח לחשוב

 

קל. יש לך הרבה פרודוקטיםמשמעת עצמית
חריימה מושט
פאי רועים
כרעיים עם תפו"א בתנור (אם תרצה מתכון)
שניצלים.


תוסיף סלטים
סיימת😌
כן זה הכיווןנחשון מהרחברון

לא לעבוד הרבה

צריך תוספות

 

אני בהתכחשותיעל מהדרום
התחלת כבר לעבוד?משמעת עצמית
או בראשון?
מתחילים ב1.9, היום הלכנו לארגן את הכיתהיעל מהדרום
לק"י

בראשון יום היערכות שכולל 2 ישיבות ובין לבין ארגון הכיתה. הלוואי שנסיים הכל, ולא נצטרך לבוא שוב ביום שני.
בשלישי מפגשי היכרות עם תלמידי כיתה א'. ונכון לכרגע הונחנו לקבל כל תלמיד בנפרד.....הווי אומר שלוש-ארבע שעות

ודוקא היה נחמד לצאת היום מהבית לבד.
אבל זה לא עשה לי חשק לבשל
אנחנו התחלנו כבר ברביעימשמעת עצמית
ובראשון שני היו ימי היערכות...

וואו כיתה א זה סרט
בהצלחה!!
את עובדת בבית ספר דתי? אני בחילונייעל מהדרום
לק"י

ותודה! פעם ראשונה שאני עובדת בכיתה א', כל שזה חידוש ושינוי גם בשבילי.
ואגב, אסור לעשות יומיים היערכותיעל מהדרום
לק"י

מתקזזים רק על יום אחד.....
למרות שלפחות למחנכים שצריכים לארגן כיתות, יום אחד לא באמת מספיק (בטח אם זה יום של דיבורים וברבורים).

אבל לא ננצלש פה לשרשור מורים אפשר באישי.....
טוב, החלטתי לעשות בישולים מצומצמיםיעל מהדרום
לק"י

חלות מההקפאה (ואולי נקנה עוד)
חצילים ופטריות
ועוד חצילים
משייר
סלט חי
אולי טחינה, אם נספיק לקנות
עוגיות שמרים ועוגת שוקולד/ תפוזים (מההקפאה)

ליל שבת:
קוסקוס (משקית)
עוף עם ירקות ושום

יום שבת:
תפו"א בתנור
טורטיות עם פרגיות ובורקס בשר (של קייטרינג, מההקפאה)
אולי סלט קוסקוס

סד"ש:
אבוקדו
אולי נבשל ביצים קשות
ברוקולי. רואה שאני פותח זה לא עובדנחשון מהרחברון


אפילו את לא כותבת כאן תפריטתפתנחשון מהרחברון

תפתחי חדש

 

כי נמאס לי לקבל על זה אחכ שאלות בוואטסאפברוקולי
אז זהו? נגמרה המסורת?נחשון מהרחברון


לא.. בדכ אני פותחת ;)ברוקולי
הנה בשבילך נשתתף


ערב שבת
מנה ראשונה מחפשת רעיון
עוף בתנור
שניצלים
צלי
אורז
ירקות אנטי פסטי

בוקר
סלמון
עוף אחר
קיגעל
תפוא
ירקות

חצילים *3 , מטבוחה, טחינה, מלפפון בתחמיץ וסלטים חיים

שוקולד צ’יפס , תמרים, פאי לימון ועוגת גבינה
טוב, זאת באמת שביתהחמדת66

במושגים שלך כמובן

חח עוד כמה דברים נוספו לרשימה ברוקולי

 

וכן.. התקלקלתי 

אפשר מתכון לפאי לימון?מאוהבת בילדיאחרונה


עד כמה זה נורא לשים דברים חמים על השיש?שםמשתמש123

אני גרה בדירת שותפות עם עוד כמה שותפות.

כשנכנסנו בעלת הדירה אמרה שלא לשים סירים ישר על השיש כי זה יכול להרוס את השיש. היא אמרה בעל פה, זה לא כתוב בחוזה או משהו כזה.

אני אף פעם לא שמה אך יש שותפה אחת שפשוט שכחנית כזאת שמדי פעם שמה כל מיני דברים רותחים על השיש. אני כל פעם אומרת לה שלא לשים ואחרי שאני אומרת היא מזיזה אבל היא פשוט שכחנית וממשיכה לשים מדי פעם.

השאלה היא עד כמה זה "קריטי", כלומר - האם ממש להתעקש עם השותפה הזאת שלא תשים בכל מיני צורות (כמו ממש להעיר לה כל יום מחדש) או שבתכלס זה לא באמת כזה נורא?

תודה!

תראי אם זה משאיר סימן על השיש או לאאיכה
לדעתי זה תכלס המדד
לא רקכי כל פה
אצלינו יש פיצוצים- סדקים ממש גדולים בשיש בגלל שלא הקפדנו..
שישכי כל פה
זה בהחלט יכול להרוס את השיש (בעיקר סיריםם וכאלה..) אצל ההורים שלי יש ממש סדקים רחבים בכמה מקומות ברמה שכנראה יהיה צריך להחליף שיש וזה ממש יקר.. לדעתי אפשר פשוט להניח מן תחתיות כאלה לסירים על השיש ואולי ככה היא תזכור ותמיח רק עליהם ...
נראה לי שזה תלוי בסוג השישמטילדה
אני מכירה כמה שוכרותאקונהמטטהאחרונה
שלא ידעו/ שמו סיר רותח
והשיש התפוצץ
והיה סביב זה המון עוגמת נפש.
לא היה ברור מי ישלם, ולהן לא היה כסף..
קיצר, קנו תחתית ב10 שח או שימו מגבת מתחת
ואל תנסו... פשוט חבל להגיע לשם
יש דרך להכין שבת נורמלית בשעה שעתיים?תיתיל

אבל כולל הכל? מתחילים מסיימים כולל גז כבוי כולל תנור כולל כולל? 

 

אני רגילה ממש להשקיע וגם נהנית מזה מאודדד (מבחינתי זה התענוג של השבוע) אבל אין לי זמן ולא רוצה להתארח שובבבבב

נכוןפרצוף כרית
הכי כיף בבית!
גם לי אין כח להתארח
רק שהילדים משתעממים קצת בבית
בשעתייםהנורמלית האחרונה
עוף עם אורז או תפו"א בתנור בתבנית אחת
במחבת/סוטאז - שמן, פפריקה, שום גבישי, כמון, דג וכוסברה. (או סלמון עם תיבול בסיסי ל15 דק בתנור)
בכמה תבניות קטנות לאפות בבת אחת רצועות גמבות, קוביות חציל, קישואים ושאר ירקות שיש בבית ולהכין מזה סלטים.
קופסת זיתים עם מיונז ושום לטחון בבלנדר. להכין טחינה בבלנדר. לגוון חצי מכמות הטחינה עם גמבות או בטטה או סלק אפויים, או עם עשבים.
יפהההה תודהפרצוף כרית
בהצלחה, הוספתי משפט בסוףהנורמלית האחרונה
כמובן שאפשר לשדרג את הדג עם ירקות, אבל זה הבסיסי.
ברורציף
כולל חלות
מתחילים בדברים שדורשים יותר בישול,משתמשים הרבה בתנור כי זה שגר ושלח
לקנות חלות סלטים קינוחתפוחית 1
ולהכין מנות שהם בעצם כמה האחד (מרק עוף, עוף ותפוח אדמה וכו')
מהם חומרי הגלם שלך ? לפי זה נדע לכוון לרעיונות רלוונטים 🙂תנו חיוך (-:אחרונה
מתכונים מעולים לערב ראש השנה - מנות ראשונות, עיקריות וקינוחיgushgushi
תודה!מאוהבת בילדיאחרונה

ניסית משהו?

"..... איזה יום היום? היום יום רביעי, יום רביעי!!"יעל מהדרום
תודה!סמטאות
מתכון שווה לפריקסה מישהו?הודעה
(מטוגן כמובן)

לבצק ולמילוי .

תודה מראש !
זה הסנדוויץמישהיא אחת
כמה זמן את מתפיחה?הודעה
כמו בצק רגיל?
לעשות עיגולים?
להכפלת נפח הבצק, לעשות מין אליפסות כאלו..כמו לחמניהמישהיא אחת


אצלינו עושים עיגוליםיעל מהדרום
למילוי :מישהיא אחת

אצלי אוהבים:

חומוס

אריסה - נותנת אחלה טעם...לא לוותר על זה

קוביות תפו"א מבושל 

פרוסות ביצה

טונה מפוררת

מלפפון גמבה עגבניה חתוכים דקק לקוביות

מלפפון חמוץ פרוס דק

אני יודעת שיש כאלו שאוהבים גם עם פרוסות לימון כבוש וחציל מטוגן (לדעתי אם כן אז בלי האריסה).

ואפשרי גם טחינה מעל - בלעדי לחובבי הטחינה....

בתיאבוןחיוך גדול

 

וואי טואוב תודה רבה! הודעה
עשית לי חשק...אולי נכין השבועיעל מהדרום
המילוי הבסיסי זה תפו"א, ביצה קשה, טונה, זיתים/ מלפפון חמוץיעל מהדרום
לק"י

הכל חתוך ומעורבב (אפשר כל דבר בנפרד, אם יש כאלה שלא אוהבים הכל).
אריסה אם רוצים.
או לתבל את המילוי גם עם פפריקה (בנוסף למלח).
סלט ירקות פשוט גם מתאים.
תודה רבה!הודעה
יצא טעם דווקא ב"ה
היית שולחת מנהיעל מהדרום
וואלה!הודעה


בסוף הכנתי גם יום אחד ויצא טעיםיעל מהדרום

אווו נראה טוב הודעה

אשרייך יעל !!

 

יצא שהכנתי קילו, בסוף חברות חיזל"שו והמשפחה החליטה לאכול בריא  ונתקעתי באמצע הלילה עם כמות של פריקסה

 

 

 

בפעם הבאה למי לפנות


 

 

וואי....איזה אנשים מבעסים. נראה טוב!!יעל מהדרום
לק"י

דעי להבא שאפשר להקפיא אחרי הטיגון.
כן זה באמת מה שעשיתי חחהודעה

ב"ה אכלו את זה לפחות אח"כ, אבל אין כמו חם וטרי.

 

את המילוי את גם מקפיאה? חושב

לא.....אבל המילוי טעים גם ככה בלי כלוםיעל מהדרום
לק"י

ועוד משהו- מאותו בצק אנחנו מכינים גם ספינג'ות.
אוו יפהה!!הודעה

זה היעד הבא בע"ה

 

תותחית יעל!!

תוסיפי גם קצת פטרוזיליה למילוי, משדרגהשפןהקטן
מחפשת מתכון קל לפאי תפוחים מהיר (ללא מרגרינה)נפש חיה.
פאי =קלתית=מרגרינה/חמאהופל לימון

עוגת תפוחים בחושה  אפשר עם שמן

למשל: או כזאת עם שטרויזל

או קראמבל

עוגה בהשראת פאי תפוחים עם עלי פילו 🥧 🍏תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

תוכלי לנסות להכין עוגה בהשראת פאי תפוחים עם עלי פילו ללא מרגרינה-

🍏ראשית מכינים מלית תפוחים-
קוביות תפוחים עם קינמון, ציפורן , אגוז מוסקט, סוכר חום ופירורי לחם (ניתן לשדרג עם צימוקים ואגוזי מלך קצוצים)
🍏מרפדים תבנית עגולה במס' עלי פילו, ומשמנים כל שכבה בשמן או חמאה מומסת
🍏מעבירים את המלית לתבנית ואופים בחום בינוני עד להשחמה.
(ניתן לכסות את העוגה בעלי פילו נוספים ששומנו היטב ליצור חריצים ליציאת האדים, ולהבריש בביצה עם קינמון וסוכר, או לאפות ללא כיסוי של בצק)

בהצלחה !!


תודה תודה!נפש חיה.
בשמחה 🙂תנו חיוך (-:אחרונה
סקר ארוחותסוסה אדומה
גילאי נפשות בבית

מה אתם אוכלים לארוחות צהריים
מה אתם אוכלים לארוחות ערב
ארוחת צהרים לא אוכלים בביתאנונימית בהו"ל
בערב בדכ מבושל כולל בשרי, אבל לפעמים מחליפים בשרי בקטנית
ואם אוכלים מבושל בצהרים אז משהו קליל יותר כמו צנימים וחביתה או
..שושיאדית

ארוחת צהריים.

 

מורכבת מפחמימות - אורז\פתיתים\פסטה\בורגול\קוסקוס\פירה וכו'...

חלבונים - שניצל\עוף בתנור\ צלי\כבד\בשר וכו'...

ויטמינים - ירקות מבושלים כמו אפונה\מרק ירקות\גזר\קישוא.

 

ארוחת ערב 

חלבונים - בעיקר ביצה (עין\מקושקשת\חביתה וכו'...)

פחמימות - צנימים\לחם

גבינות (זה שומנים? 🙈)

ויטמינים - מלא ירקות חתוכים, כמה שיותר, משתדלת הכי צבעוני שאפשר כדי שיאלו ויגמרו הכל. ירקות זה בריא!

 

 

15 ומעלהחיים של
אוכלים צהריים:
בד"כ:
חלבון: דג/בשרי
תוספת פחמימה ותוספת ירקות

ערב - משו בקטנה:
טונה/סלט/קפה עם עוגיות- כל אחד מכין לעצמו משהו.
אני ובעלי,מאוהבת בילדי


קפץמאוהבת בילדי

והילדים -4 וחצי ומטה

 

ארוחת צהריים- עןף על שלל צורותיו /דג בתנור

פחמימה- פסטה/אורז/קוסקוס/תפו"א (תלוי כמה כח יש לי לנקות בסוף היום...)

 

ערב- לא משהו קבוע- טוסט או חביתה או תפוח ירוק לילדים

לנו קורנפלקס או סתם נשנושים...

 

מה מטרת הסקר?

אני עונה על ימים שאין חופש..אור123456
צהרים כל אחד בבית ספר/ גן קיטרינג סנדוויץ..

בארבע אני מבשלת בשרי ובימש וחצי שש אוכלים כולם ( פחות או יותר)
קוסקוס ועוף
לחם בשר
פרגיות/ עןף עורז
פסטות
חריימי סלומון עם לחמניות שאני אופה
פיצה ולחם שום בייתים
לפעמים גם חביתה אם אני לא מספיקה...
אנחנו 2 מבוגרים , 3 בנות קטנותאם_שמחה_הללויהאחרונה
לא אוכלים כל יום בשרי.
בד"כ הבשרי (ביום ראשון -שאריות של שבת)
ופעם -פעמיים באמצ"ש (שניצל/פרגית/עוף/ קציצות וכו'..)
חמישי קבוע לא בשרי, אלא אם כן אוכלים בחוץ
פרווה שאוכלים: ספגטי עם טונה/ מוקפץ עם המון ירקות פרווה/ קוסקוס עם מרק פרווה/ שקשוקה/ חומוס (ביתי) עם פיתה וחמוצים/ דג בתנור/ברוטב/ ועוד שלל רעיונות..
בערב בד"כ ממהרת להרדים ילדים ואנחנו המבוגרים אוכלים אחרי ההרדמות...
הם אוכלים ביצה בשלל וריאציות/ טוסט/ דייסת קוואקר..
אנחנו אוכלים בקיץ סלט חסהעם מלא תוספות וטחינה /אבוקדו/טונה או חלבי,פיצה על טורטיה , לפעמים גם מתפנקים ומזמינים משהו😋

יותר מדי שמן בבצק שמריםממעלממש
מה ההשלכות?
בטעות שמתי כמות כפולה של שמן בבצק...
לזרוק? כמה זה נורא?
לסנן את השמן מהבצק. הוא פשוט יהיה מאד שומנינפש חיה.
אפשר להמשיך לעבוד איתו כרגיל
תודה מותקממעלממש

יצא מצוין...

בטח שיצא מצויין, בצק עשיר כל כך ופל לימוןאחרונה


מאפינס שוקולד ציפסאמא יקרה לי*

מחפשת מתכון למאפינס מעולה ומנוסה, שאפשר להקפיא ולשלוח עם החבר'ה שלומדים עד מאוחר.

 

מחפשת משהו מזין ככל האפשר (חשבתי להוסיף קוואקר טחון ומעט טחינה. נראה...) ועם כמה שפחות סוכר.

(נניח מעט מחית בננות לא עברה את סף הטעם שלהם. זה היה מורגש מידי)

אשמח לרעיונות למשהו מוצלח

תודה פרח

יש לי מתכון, אבל לא בריא.עוזר?אין לי הסבר
פחות... תודה! מחפשת משהו מזין וסביר תזונתיתאמא יקרה לי*

ושגם יעבור החיך של החבר'ה

מאפינס שוקולד צ'יפסופל לימון

פה  ואולי כאלה עם תפוחים ושבולת שועל?

תודה! בננה לא אוהבים וגם תפוחים...אמא יקרה לי*

אולי אכין את זה עם התפוחים לנו לחג...

יש לי מתכון יחסית בריא אבל לא של מאפינסרק טוב!אחרונה
של חטיפי בריאות
תגגלי חטיפי בריאות של חן במטבח
יוצא ממש טעים!!
גרנולה ביתית נאפית בתנור על טורבו? חום נמוך עליון תחתון?שִׁירָה

מישהו לעזרה?

אני עושה על טורבו יוצא מעולה. חום נמוך אבל!! 110השפןהקטן
תודה יצא טובשִׁירָהאחרונה


אוקיי, אני יודעת שזה כמעט לא אפשרישושיאדית

אבל מישהו מכיר מתכון ללחם\לחמניות\בייגל\פחמימה...

 

מקמח כוסמין וללא שמרים?

 

משהו רך כאילו? (אפשרות לשילוב אגוזים וקטניות)

 

 

לחם מחמצת?חילזון 123
ח ח ח אבל בשביל זה צריך לייצר ולטפח מחמצת, זה לא מהרגע להרגעופל לימון


😅שושיאדית

משהו דומה? יש?

אפשר להכין עם בצק מקדיםופל לימון

אבל כן צריך טיפונת שמרים, מצרפת קישור 

אולי לחם גבינות או עם א. אפיה?מאוהבת בילדי


טורטיות? נראה לי שזה עם אבקת אפיהיעל מהדרום
מה המרכיבים של טורטיה?שושיאדית


לדעתי טורטיה זה רק קמח ומים. זה דק כזהחילזון 123


אה, מכירה...שושיאדית

סבבה, תודה!

תחפשי מתכון בגוגל..לא זוכרת בדיוקיעל מהדרום
סבבה... תודה רבה!שושיאדית


בייגל מבצק יוגורט אוליהשפןהקטן
כן, עשיתי את זה, זה נחמד מאד.שושיאדית

אבל מי שאני עושה לו את זה, מעדיף לא חלבי...

 

🤦‍♀️🤦‍♀️

אה, חבל כי חלבי אפשראמרלד
עבר עריכה על ידי אמרלד בתאריך ח' באלול תשפ"א 12:39
לערבב גבינה לבנה וקמח כלשהו
בכמויות שוות ,ומלח
ולטגן עם קצת שמן
זה טעים , כמו פנקייק מלוח רך..



עריכה-
אולי לחם/ עוגת בננות?
אפשרי בלי ביצים?🤔
כן... זה די מגניבשושיאדית


אני עשיתי פעם לחםחיות צבעונית
מקמח כוסמין מים ומלח. דווקא יצא טעים ממש
אנסה לחפש את המתכון
לחם?שושיאדית

זה לא יצא קשה?

 

 

בכלל לאחיות צבעונית
זה מתכון שהכרתי מאמא של חברה, זה הלחם שהם אוכלים בבית. לי היה ממש טעים
והם עושים מזה גם סוג של פיתות על המחבת
אז מה..שושיאדית

פשוט לערבב קמח מיים ומלח, לעשות צורה של לחם ולאפות?

ניסיתי משהו דומה, זתומרת בלילה בלי שמריםשושיאדית

בצורה של לחם, זה יצא כמו אבן בטון 😅

אני אוכל לחפש יותר מאוחרחיות צבעונית
אם אני זוכרת נכון זה קילו קמח, ליטר מים וכף קמח. אחרי שמערבבים את זה משאירים את זה בכלי סגור ללילה ואז בבוקר לשים ואופים
מממ... אוקיי, אנסה את זהשושיאדית

תודה!

אני רקבימבה אדומה
אגוזים שקדים וכד' לא כדאי לחמם, השומן שבהם מתחמצן ונהייה רעיל לגוף
באמת??שושיאדית

אסור לאפות אגוזים ושקדים?

 

אני כל הזמן עושה עוגיות כאלה... או חטיפי גרנולה... מה, זה רעיל?

השומן הרב שבהםבימבה אדומה
מתחמצן ומעלה את עומס החימצון והרדיקליים החופשיים.
הגוף שלנו עשוי מהמווווון שומן, כל תא ותא שלנו עטוף בעטיפת שומן שכזו שנקראת ממברנה. כשיש חוסר בשומן איכותי נוצרים תאים חדשים פחות איכותיים...

למדתי את זה מכאן (ומעוד מקומות): השילוב המזיק של שומנים רב בלתי רווים עם גלוקוז גבוה בדם | קרניטוזיס

בכל מקרה, אגוז טבעי שחיממת טיפה פעם בכמה זמן זה לא אסון... אבל עקרונית ביום יום כדאי לצרוך אגוזים שקדים שומשום גרעינים פיסטוקים וכו'... טבעיים ללא כל חימום/קליה/בישול...
טוב... לא ידעתישושיאדית

חשוב מאד!

בדיוק רציתי לכתוב עליו- לחם מעולה!!אם6
תודה!שושיאדיתאחרונה
כיסונים מבצק ספידיאמא יקרה לי*

זה בצק מהמם ממש. בלי שמרים. קל הכנה, מעולה עם כוסמין ועם המון סוגי מילויים. מלא מתכונים ברשת.

 

יש גם גוזלמה מעולה ממש:

 

https://foody.co.il/foody_recipe/%D7%92%D7%95%D7%96%D7%9C%D7%9E%D7%94-%D7%94%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%94-%D7%A9%D7%91%D7%92%D7%9C%D7%9C%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%A0%D7%95-%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%AA-%D7%9E%D7%9C/

 

עוגיות שוקולד ציפס ושיבולת שועלחיים של

אני מחפשת מתכון לעוגיות שיבולת שועל ושוקולד ציפס *רכות*.

אכלתי פעם אצל חברה. אבל היא עכשיו בחו"ל לעוד מלא זמן, והמתכון בבית  

אשמח אם למישהו יש מתכון שהוא ניסה ויצא טוב. (עדיף בלי טעם של סודה לשתיה)

אבל זה משהו שניסית?חיים של


כן, בודאיופל לימון


תודה!!חיים של


אני פעם הנכתי והוספתי טחינהאם_שמחה_הללויהאחרונה
יצאו רכות רכות