שרשור חדש
איזה דגים אתם מכינים לשבת?מותק 27
מבחינת סוג הדגים.

וכמה עולה לכם דג לשבת?
סקרנות
סלמון/אמנוןPandi99
טונה או סלמון. לרוב טונה.חושבת בקופסא

אפשר להכין סטייק טונה בתנור ממש טעים ושווה אם משאירים אותו במרינדה לכמה שעות לפני שלא יצא ייבש.

חושבת בקופסת טונה?פרצוף כרית
אני כותבת מהראש, לא יודעת אם זה נשמע רשמיחושבת בקופסאאחרונה
חבילת 6 חתיכות של סטייק טונה. (קפוא, להפשיר קודם)
להוציא אותן עם היד על קרש חיתוך ולדוג אותן מהמיץ.
לקלף את העור עם סכין חדה.
להכין בקערה כ2 כפות מיונז, שמיר (קצוץ או מיובש) ועוד עשבי בישול לפי הטעם, כ5 כפות רוטב סויה, ופילפל כמה שצריך
למרוח על תבנית קצת מהמרינדה,
להניח את חתיכות הטונה על התבנית ולמרוח את שאר המרינדה עליהן עם כף מכל הצדדים.
להשאיר לפחות שעה, עדיף כמה שיותר.
לשים בתנור על כ180 מעלות כ40 דקות (תלוי עד כמה רוצים את זה מוכן)
משתנהנחשון מהרחברון

לפעמים כלום לפעמים מושט לפעמים סלמון סטייק טונה לפעמים דניס לברק בורי לפי מה שבא לי

אני עולה מברית המועצות אז רק דגים לא חריפיםפרי אל


לא מכינים בדרך כלל. אם כן, לרוב סלמון במקום הבשרייעל מהדרום
לרוב אמנון או סלומוןנועה.
סלומון כמובן הוא יקר יותר...אז מידי פעם.
אמנון- דג מרוקאי לרוב.
אגב אם אנחנו מכינים דגים לשבת זה לסעודה שהיא פרווה, לא מגישה אחרי זה גם בשרי..
סלמון / אמנון / לברק לרובברוקולי
אנחנומותק 27
מכינים לערב שבת, פילה אמנון
עם רוטב אדום
לפעמים סלמון בתנור ממש טעיםם
בבוקר אוכלים בשרי )זה כבר צהריים).
ואם נשארים דגים מערב שבת, אז לסעודה שלישית
סלמון/אמנון, לפעמים סלמון מעושן, לפעמים טונהטארקו
קונה קפוא
פילה אמנון בוואקום- עולה כ20-25 לקילו, בקילו יש כ5-6 דגים, אנחנו צריכים 2 בדכ(זוג+1 וזה רק מנה ראשונה), אז בערך 6-8 שקל?
טונה- קופסא אחת מספיקה, איזור ה4-5 שקל

פילה סלמון אני קונה רק אם יש מבצע משמעותי- באיזור ה40 לקילו(מצאתי כמה וכמה פעמים) ואז בגלל שזה נתח ענק אנחנו מנסרים אותו(כשהוא עדיין קפוא) ל4 מנות מכובדות בשבילנו, ואז יוצא כ10 שקלים לשבת.

סלמון מעושן קנינו כשהיה במבצע שווה- 2 ב20, כל חבילה מספיקה לנו לפעמיים(מקפיאים) אז זה 5 לשבת.
אמור, דג חי, ברמונדי, סלמוןקראנץ שוקולד
חפעמים מושט, לברק.. וכמובן ביצי דג..
דג חי איזה דג?נחשון מהרחברון


דג חי-קרפיוןקראנץ שוקולד
ממתי קוראים לו ככה?נחשון מהרחברון


כשמכינים גפילטע פיש חושבת בקופסא


מתמידקראנץ שוקולד
זה השם השני שלו🙂
מה זה ברמונדי?עלה למעלה
סוכ של דג..🤔קראנץ שוקולד
לברק בדכ. או דניסעברי אנכי

לפעמים לוקוס

 

ולאבא שלי זה ממש חשוב אז זה דבר כאילו שהוא מוכן להשקיע בזה

הבנתי שזה נחשב די יקר הדגים האלה

 

אבל אין מה לעשות..

בלי דג כזה ברוטב, עם שום ושיהיה חריף כמובן

זה פשוט לא שבת..

;

מושט/סלמון/קרפיון ("דג חי")באת אליי פתאום
שניצל סול לפעמיםופל לימון
סול, אמנון, סלמון. אבל אני לא מכינה כל שבתחילזון 123
אם אני מכינה דג- זה במקום המנה הבשרית
סלמון או מושטהנורמלית האחרונה
מושט 20-30 שח לק"ג
סלמון 40 אם יש מבצע ממש טוב ועד 70 (אם כי הוא גם יכול להיות יותר)
בדרך כלל מושט בלי עורנפשי תערוג
עולה סביב 30-40 לקילו.
עם עור עולה 20-25 לקילו.

לפעמים סלמון.
עולה 50-70 לקילו
דניס, טונהאהבתחינם
לברק או סלומון..
לא יודעת מחירים פשוו לוקחת..
אמנוןטל..
עולה כ20-25 שח לקילו.
בד"כ מכינה ירקות ורצועות/קוביות דג אז גם לא שמה דווקא לפי כמות הסועדים.
אם יהיה דג אחר באותם מחירים ובכשאות שאנחנו אוכלים אז אנסה. אבל זה מאוד נדיר..
טוב בגלל שהושעתם עם הסלטים- אולי תושיעו גם באורז פרסיתיתיל

אז ככה סבתי- שאינה פרסיה- נהגה להכין כל שישי אורז פרסי עם גזר ותפוחי אדמה ''צ'יפסים'' בתחתית (מניחה שהמתכון מחמותה המנוחה, שהייתה פרסיה בהחלט) זוכרת רק את הרכיבים והמוןןןןןן כמון (אולי אפילו זרעי כמון?)

 

כרגע היא לא מאה אחוז אינו, ואפילו לא ארבעים ועל כן- הייתי רוצה להכין את האורז הזה למשפחתי....

 

באינטרנט אני מוצאת כל מני אינטרפטציות אבל לא משהו שממש מזכיר... מישהו אולי מכיר מתכון כזה? 

שאלה לגבי דגים - השריה במים עם לימוןמבקש אמונה

נכון יש את הדבר הזה שמשרים דג במים עם לימון (כמדומני) במשך חצי שעה בערך ואז הטעם שלו יוצא

אז הבאסה שזה הוציא את כלללל הטעם של הדג והרגיש לי כמו כלום ברוטב... לא אהבתי.

 

השאלה, אם יש אפשרות רק להחליש את הטעם אבל עדיין להרגיש אותו?

להשרות פחות זמן יהיה אפקטיבי?

משרים רק דגים לא טריים..בטרי אין צורךאור123456
מישהו ניסה פעם להכין ביסלי ביתי מפסטה?בלב שמח
מחפשת מתכון מוצלח שמישהו ניסה וממליץ.

תודה.
אני. יצא מגניבאם לשתיים
טיגנתי בשמן עמוק, ובצד הכנתי תערובת תבלינים (הרבה פפריקה, שום, אפשר תבלין פיצה, מלח, פלפל, גריל עוף וכו') ומיד כשיצא מהסיר פיזרתי מעל. הטריק זה הזמן של הטיגון, אם מפספסים זה יוצא שרוף ולא טעים, ואם זה מעט מדי זמן זה גם לא טעים, כשהצלחתי לטגן טוב זה היה ממש חביב.
לא מבשלים את זה מעט זמן לפני הטיגון?מישהיא אחת


אני לא בישלתיאם לשתיים
נשמע לי שזה יפגע בקראנצ'יות
דווקא ראיתי שכן כותבים לבשל חלקיתבלב שמח
יש מצב לאפות בתנור ולא לטגן?
לא יודעת... נשמע לי פחות מוצלח אבל לא ניסיתיאם לשתיים
לא ניסיתי אבל לרון יוחננוף יש מתכון שנראה נחמדחילזון 123
עם תמונות של ההכנה והכל
יש לי סרטון שמראה..לא ניסיתימישהיא אחת
 
נשמע מעניין!גלקסיה

יש לכם מושג אם אפשרי גם מפסטה ללא גלוטן?

אני עשיתי אפוי בתנורסתם אחתאחרונה
ערבבתי פסטה מבושלת לחלוטין עם הרבה שמנז ומלח, תבלינים כמו שום, פפריקה מעושנת, חוויג'... ואופים עד שקרנצ'י. יוצא נחמד.. הבת שלי עפה על זה
למישהו יש מעבד מזון של נינג'ה וממליץ על דגם ספציפי?באת אליי פתאום
CT673
או
BN653
כדאי לרכוש דגם עם הספק גבוה, קערה גדולה ודיסקיות מגוונותתנו חיוך (-:
תלוי מה את רוצה לעבד בושושיאדית

לי יש מעבד מזון נינג'ה קטן כזה והוא אחלה, אני עושה בו שייקים וטוחנת אגוזים, הכי כיף שזה גם כוס לשתיית שייקים ומגיע עם חוברת בשלל רעיונות לשייקים בריאים.

מתכוונת יותר להכנת בצקים וקיצוץ ירקותבאת אליי פתאום
אה... נראה לי בוש יהיה טוב.שושיאדית

יש לו גם בלנדר וגם מיקסר.

 

אני לא ממש יודעת מה סוג הדגם...

יש לי, לא יודעת איזה דגםבלב שמחאחרונה
מעולה, אבל המיכל קטן וזה מבאס לפעמים..
מכירים סדנת אפיה בישול עד 130₪? לילדהיא יושבה בחלון
יש לעוגיונטפרש בודדאחרונה
סדנאות זום ב50₪.
רעיונות לשימוש בזרעי כוסברה 🌿תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לכולם,

יש לכם רעיונות מיוחדים לשימוש בזרעי כוסברה ?

תודה מראש לכל העונים 💐
פעם שהתארחנו הגישו דג סלומוןאמרלד
עם רוטב אדום כזה, מניחה שרסק עגבניות או משהו
וזרעי כוסברה
זה שילוב טעים ממש!
הולך מאוד בתבשילים חמים*אשתו של בעלי*
כמו דגים ובשר
ממ אני מכירההודעה
שבאורז הפרסי שמים קצת לניחוח
אני שמה בדג מרוקאי ובדג סלמון כבושבת מלך!!!!אחרונה
עלי מנגולד. מקווה שלא טעיתי בשםאם_שמחה_הללויה
מה עושים איתם?
לאיזה תבשילים מוסיפים?
טעמתי חי זה קצת מר..
רוקחים מוצרי טיפוח אורגנים (בוחר)נחשון מהרחברון
סתם. עושים איתם כל מיני תבשילים. לא חי.
אפשר חי אבל לא מומלץפרח-אש

מאודה וקציצות 

הוספתי לדג פעם והיה מוצלח 

פשטידה (אחרי אידוי שיצאו נוזלים ...)

זה כמו עלי סלק, לא?אונמר

כמו תרד.

פשטידות עם גבינות בעיקר.

לביבות.

מילוי לבצק (קונכיות או בצק עלים וכאלה...)

אבל ממש לא חי...

זה לא כמו. מנגולד=עלי סלקחילזון 123
בדיוק הכנתי את הפשטידה הזויראת גאולה
מעולה!אם_שמחה_הללויה
ננסה! תודה לכולם
מכינים פיקילהפרש בודד
סוג של חמין טוניסאי.
הגדרה מעניינתיעל מהדרום
יש ליונית צוקרמן מתכון להיט לפקיילה*אשתו של בעלי*
זה מעדן!!
אכןפרש בודד
הולך מעולה עם קוסקוס. (לא מהשקית זה חילול הקודש)
ברור לא מהשקית *אשתו של בעלי*
רק סולת אמיתית!!!
זה מעולהמפתחות

מנגולד ממולא אורז - איזה ביס מושלם! | אז מה את עושה כל היום?

 

הרבה מרכיבים לא היו לי אז הכנתי יותר בהשראת המתכון

פקיילהסוסה אדומה
קציצות סילקה
בורקס תרד וגבינות
ממולאים בבשר ואורז
אוי!! מתה על פקיילה*אשתו של בעלי*
מעדן אמיתי!!!
זה לא טעים חיטארקו
אני אוהבת להכין מהם לביבות או שקשוקה ירוקה
השבת עשיתי ממולא באורז ובשר. יצא טעים ממשסתם אחתאחרונה
אני אוהבת להוסיף חי לסלט ירקות
או לכל מיני תבשילים כמו קציצות או מרק נגיד, מטגנת בהתחלה עם הבצל...
יום רביעי היום, מה מבשלים לשבת?ברוקולי


שאלה טובהבוקר אור
לערב מתכננים חלבי
פיתות/ לחם שום אם יהיה זמן להכין
מרק כתום עם אטריות
אנטיפסטי
לזניה מהמקפיא
חביתיות גבינה

בוקר
פאי רועים
אולי עוד איזה ירק מבושל בצד.. לא החלטתי עדיין

סדש
שאריות מהערב

מקלות גזר בתנור
פרוסות חצילים בתנור

עוגת גבינה ובסקוויטים
מנגו
מותר חלבי בערב? אני שמעתי שאסורחושבת בקופסא


מאיזה בחינה?בוקר אור
אין דבר כזה אסור. יש מצווה לאכול סעודה עם לחם. בשר משמח, אבלPandi99אחרונה
לא את כולם. אם זה העונג שבת של מישהו חלבי?!
שאלה של אנשים שברח להם השכלבוקר אור
תכננתי להכין חביתיות גבינה ובמקום 3 כפות קמח הוספתי 3 כוסות
יצא כמובן עיסה שלא היה אפשר לעשות ממנה כלום הוספתי עוד קצת גבינה וביצה עד שקלטתי את הטענות ויצאנ לי עיסה קצת יותר כמו של עוגיות
עכשיו לשאלה- חביתיות חדשות כבר הכנתי אבל יש משהו שאםשק לעשות עם העיסה הזו? עוגה?
אפשר לנסות להכין סופלה / פאדג' גבינה- מתוק או פיקנטיתנו חיוך (-:
לאפות ויצא משהו שבין פשטידה לעוגה..באר מרים
אולי להוסיף צימוקים..
תודה, בעלי חזר ולקחת את האחריות עליו😁בוקר אור
הוא הוסיף קצת נוזלים וקקאו ויצא סוג של עוגה בחושה בטעם גבינה.. משהו מעניין
יפההה חחחפרצוף כריתאחרונה
תבלינים לחמיןעץתאנה

שלום,

 

בשרשור לפני כמה זמן שאלתי איזה תבלינים להוסיף לחמין.

 

הנה חלק מהתשובות - 

 

מלח, פלפל שחור,תבלין גריל, שום כתוש

 

סילאן, ראס אל חנות, פלפל שחור 

 

בהמשך למה שכתבו, תוכלי לשלב גם מעט אגוז מוסקט, פלפל לבן , קינמון, מלח גס מיוחד, ואפשר גם סירופ מיפל במידה

 

סילאן, פפריקה מתוקה, מלח, חוואג'

 

בצל ושום כמובן בשפע, סילאן, רסק עגבניות, חוואיג', מלח, פלפל, פפריקה, ראס אל חנות, בהרט, אגוז מוסקט, קינמון

 

פלפל אנגלי, עלה דפנה, כרכום ופפריקה. אפשר גם פלפל

 

מלא כמון פפריקה פלפל מלח סילאן וכמה שיני שום

 

פפריקה כמון פלפל שחור מלח בהרט 

 

מלא שום גבישי, פפריקה מתוקה , גריל עוף, כמון, פלפל שחור

 

 

סך כל התבלינים מכל התשובות זה 25.....

סך כל הצירופים הם 9

 

לא כל כך הבנתי אז... מה תכלס לעשות?? הידע שלי בבישול הוא לא כל כך נרחב בלשון המעטה מאד..

ועוד שאלה - מישהו יודע לגבי קארי הודי? 

 

תודה

בחמין כמו באומנותפרש בודד
אין דבר כזה שאין דבר כזה.
הכל הולך.
אין חוקים.

לכי עם האינטואיציה שלך..
אל תגזימי בשום תבלין.

אם את שואלת אותי, אני אוהב את הימין שלי נקי מתבלינים. יותר ירקות שורש בשר וקטניות. בלי הרבה תבלינים. פפריקה מלח פלפל רסק עגבניות וקצת סוכר. (מקרמל את הסוכר בשמן ומתחיל לחגוג עם שאר המצרכים)
בהמשך להודעתך על החמין 🍲תנו חיוך (-:
בס''ד
שלום לך @עץתאנה

ברמה הכללית כדאי לבחור קבוצת תבלינים שאוהבים שתיצור חיבור טעמים שמשתלב עבורכם..
(שילוב פיקנטי/חריף/ מתקתק/ אדמתי ועוד..)

חשוב לזכור שבבישול ארוך הטעמים מקבלים טעם ''עמוק'' ומעושן וכדאי לקחת זאת בחשבון..

בהצלחה !!
יפה מאד.פרי אל


רגע! רגע! רגע!*אשתו של בעלי*
על שוקולד מריר בחמין...שמעת?!
שמתי פעם קקאוצ'יאל

זה נחשב?

אחרי ששמעתי שקקאו מככב במתכונים מלוחים*אשתו של בעלי*
עבר עריכה על ידי *אשתו של בעלי* בתאריך כ"א באב תשפ"א 12:48
הכל נחשב
זה עובד?נפש חיה.
כןצ'יאל

אבל צריך לשים כמות קטנה.

מוכר לי 🤨הלוי מא
תתחילי בתיבול פשוטחדשה ישנה
עדיף חסר מאשר יותר מידי, כי לחמין גם ככה יש טעם טוב מהבשר. זה לא יהיה חסר בטעם בטוח.

לטגן בשמן כף סילאן, כף פפריקה, להוסיף מים ומצרכים. מלח. לשכוח ממנו לשעה. זהו.
בשר לא תמיד נותן מספיק טעם....יעל מהדרום
לק"י

אבל באמת מספיק מה שכתבת.
אפשר להוסיף גם תבלין לקציצות/ סטייק וכדומה.

אני שמה פפריקה, גריל עוף, שום גבישי , פלפל שחורPandi99
וקצת אבקת מרק
החמין שלי - אני לא כל כך אוהבת את הערב רב של תבליניםופל לימון

חושבת שאם מתחילים עם הרבה בצל, שום, אפשר להרגיע בתבלינים ועדיין לקבל סיר טעים

בשרים שונים שמוסיפים לטעם

קטניות, אפשר לגוון אפשר גם להסתפק רק בגריסים

אני-חיים שלאחרונה
מתחילה בלטגן בצל עם סילאן
ומתבלת בצילי גרוס פפריקה מתוקה ומלח.
אבל אני לא עושה טשונט עם בשר אלא עוף בשקית.
עם בשר יוצא לי פחות טעים.
למישהו יש מתכון לאושר?Bנות Yאלה Lריב
להשלים עם המציאות, בענווה..חצילוש
יש בזה משהו..Bנות Yאלה Lריב
את יודעת..Bנות Yאלה Lריב
נראלי בסוף זה בושם כלשהו..
לא מרכך
הגבתי לתגובת החצילה - להשלים בענווה עם המציאות...פרצוף כרית
חח כן אה.. תראי מזה ...Bנות Yאלה Lריב
..פרצוף כרית
בסוף ניסית כל סוגי המרככים שהציעו לך לקנות בשרשור של מרככי כביסה?
הגבתי לתגובת המופרעת - הגבתי לתגובת החצילה...Bנות Yאלה Lריב
אממ לא .. פשוט יצא לי שוב להריח את זה..
ונדמה לי שזה היה לרגע ריח של אלכוהול כזה..

אבל אולי אני מריח שתי ריחות מאוד דומים.
שאחד זה בושם והשני מרכך ומתבלבל בניהם לא יודע...
יש לי על המקרר מגנט חמודנחשון מהרחברון

שכתוב עליו אין לי את המתכון לאושר אבל זה בטוח מתחיל בלטגן מלא בצל

חחח זה טובBנות Yאלה Lריב
אין כמו ריח של בצל מטוגן!!!*אשתו של בעלי*
בעצם יש...(עוגת שמרים/אקונומיקה/ועוד...)

אבל לבצל מטוגן באמת יש ריח מיוחד.
כןארץ השוקולד
שני סטייקים כל יום לארוחת ערב
חפיסת שוקולד לנשנש באמצע כל יום
ושינה טובה כל לילה
וטיול אחת לחודש

תראה מה זה, הבאתי לך מתכון

וברצינות, ליהנות ממה שיש לך ולשמוח ביעדים שהשגת
לא השגתי אחי זו הבעיהBנות Yאלה Lריב
נגמר הסטייק בסופר?ארץ השוקולד
שמע בדיחה:
איש אחד רואה שלט בכניסה למסעדה "אצלנו יש את כל מה שתרצו, אם לא יהיה לנו עד ניתן לך מיליון ש"ח", הבחור מחליט לנסות את מזלו, ומבקש להזמין צלעות צבי, ברוטב שומן ברווז. וסלט אספרגוס בלחמניה. המלצר חוזר אחרי שעה ונותן לו מליון ש"ח, מצטער, נגמרו הלחמניות...
אהבתי! כמה נכוןפרצוף כרית
באמת נכון!
הגדרת יפה קלעת בול!
אשריך

לפעמים שאיפות לא מציאותיות סתם הורסות
לרדת מהשאיפות קצת.... למי שיש לו הרבה מדי, צריך לשמוח גם במה שיש!
תודה רבה!ארץ השוקולד
כיף שאת מסכימה
להיות בן אדם חיובי, להסתכל על הטוב...binbin
מעניין תודהBנות Yאלה Lריב
למצוא במה אתה טובחיות צבעונית
ולתת דרכו
לא ממש הבנתי את הכוונהBנות Yאלה Lריב
עשייה ממקוםחיות צבעונית
מחובר ומדוייק, גורמת אושר.
אולי את האושר הכי גדול
אה... אבל מה הכוונה במחובר ומדויק?Bנות Yאלה Lריב
מחובר לחוזקות שלךחיות צבעונית
ליכולות שלך, למה שמשמח ומספק אותך וכו וכו
זה מסע של בירור ודיוק, אבל שווה כל רגע(:
אהה הבנתי, תודה 🙏🏻Bנות Yאלה Lריב
להציק לאנשים אחריםימ''ל

איך נותנים דרך זה?

מציקים להםחיות צבעונית
לעשות ספורט לדוגמא😜
אוליפרצוף כרית
אולי,
להתחבר לאנשים ללב שלהם
כל בנאדם שנקרה בדרכך, להשתדל לתת לו הרגשה כמה שיותר טובה

נניח מישהו בעבודה מתלונן על משהו שקרה לו-
להגיד לו שהוא צודק, שהוא בסדר, להרגיע אותו, לשמח

תלוי כמה סבלנות יש לך.... מי שיש לו סבלנות, זה מתאים....
הגדרת מדויק, אז אוליפרצוף כרית
הגדרת מדויק, אז אולי תחפש את המידה שהכי קרובה ללבך והכי קל לעבוד עליה?!
מידה שהפוכה מהטבע זה מייאש
לדעתי צריך משהו שקשור לאחרים ולא רק לעצמך, זה ממלא ונותן סיפוק שאין כמותו....
זה מעולה, הבעיה בזהפרצוף כרית
שאנשים לפעמים חושבים שאני אהבלה שלא קולטת.....
מנסיון אישי שלי, בעקיצות בד'' כ לא מגיבה מרוב שוק ומתוך בגרות, והחברות חושבות שלא קלטתי את העוקץ.... שאני סתומה או משהו....

אבל בעקרון, אני בעד להבליג ולא לעקוץ בחזרה, הרי כתוב 'מןטב יקרא שוטה כל ימיו...' וכו'
וזה סתם קטנוני להחזיר

בהצלחה....
אני חושבת שפשוט להאמין, להאמין שהכל מכווןחבובושאחרונה

שה' עושה הכל לטובתנו והכל ממנו ובאהבתו אותנו, ואז ברגע שקורה משהו לא נעים, האמונה לא נותנת לזה להשתלט עליך.

 

לדוגמא, שבוע שעבר בעלי עשה עם האוטו שלו (אוטו חדש) סוג של תאונה דבילית וחסרת טעם, ברגע הראשון התבאסתי, אחרי זה אמרתי לעצמי, זה ה' עשה ובטוח זה מנע מאיתנו צער ודברים אחרים וב"ה שאנחנו בריאים ולבעלי שלום, אז במקום שיהיה לי חרבנה של יום, היום המשיך לעבור רגיל ובטוב.

 

חלבה מפוררת-מה אפשר לעשות איתה?מישהיא אחת

אשמח להצעות

מילוי לעוגות שמרים או תוספת לעוגה בחושהט'


גלידת חלווהמאוהבת בילדי

או פשוט לאכול...

טעים גם על לחם עם שוקולד

כן אבל עד שמישהו מהבית יעשה את זה יעבור לזה התאריךמישהיא אחת

קורץ

אפשר לנסות להכין מוס חלבה בשילוב שוקולד וכדומהתנו חיוך (-:
איך מכינים?מישהיא אחת


מוס חלבה 🍨תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

מקציפים שמנת (חלבית או פרווה) מוסיפים חלבה וממשיכים להקציף עד שהתערובת אחידה.

מזלפים בכלי הגשה ומקשטים במגוון של אפשרויות-

חלבה קצוצה, שבבי שוקולד, שוקולד מומס, גנאש, זילוף של סילאן, פקאנים מסוכרים קצוצים ועוד..

* למתקדמים- ניתן להכין מוסים בטעמים נוספים ולהגיש מוס בשכבות , ובתוכן גם החלבה..

בהצלחה !!
תודה רבה אנסהמישהיא אחת


אם אינך נמנעת משימוש בקצפת ריצ׳*אשתו של בעלי*
תקציפי קופסא אחת,
תוסיפי מעט טחינה וסילאן.
בתבנית אלומיניום תפזרי בתחתית חלבה ופקאן סיני.
מעל את הקצפת המוקצפת
ומעל הקצפת שוב חלבה ופקאן
ולמקפיא.
תודה על הרעיוןמישהיא אחת


זה בטח ילך גם עם שמנת להקצפה (למי שמעדיף)יעל מהדרום
בעוגה, בגלידהבימבה אדומה
קישוט לעוגה,עוגיות,גלידה...שושיאדית


לאכול?פרש בודדאחרונה
למחוק..טעיתי בפורוםאם_שמחה_הללויהאחרונה
מתכון מפורט לרולדהמאוהבת בילדי

אבל שיוצאת טוב? 

וטיפים?

הנייר אפיה תמיד נדבק לי אחרי הגלגול..

 

תודה

אני אוהבת לשמו את הנייר מלמעלה ומלמטהאהבתחינם
ואחרי שמגלגלת לפני הקרם
עוטפת במגבת ומחכה שיתקרר..

כלומר להוסיף נייר אפיה לפני הגלגול?מאוהבת בילדי


כלומר*אשתו של בעלי*
לאפות את תערובת הרולדה על נייר אפיה משומן
אני עושה מתכון של עוגיונטטל..
כזה שמקציפים את הביצים שלמות בלי הפרדה.
את הנייר אפיה משמנת ומפזרת סוכר ואז שוםכת את הבלילה.
אופה. מתי להוציא זה טריקי - שלא יהיה רטוב ואז ידבק אבל שלא יהיה יבש מדי. תנסי לראות מהקצוות שאת יכולה להרים את הבצק מהתבנית.
ואז מוציאה והופכת על נייר אפיה חדש (אפשר גם מגבת דקה), מקלפת את הנייר עליו נאפתה הרולדה, בעדינות ושמה לב שמתקלף טוב ולא נקרע, אם זה כן נדבק תעזרי בסכין.
מקפלת את קצה הנייר על הרולדה ומגלגלת.
נראה לי שאחרי הגלגול פותחת שוב כדי לראות שלא נדבק יותר מדי ואז מגלגלת בחזרה ונותנת להתקרר (צריך שהקירור יהיה כשהרולדה מגולגלת).

המון זמן לא עשיתי, מקווה שזכרתי נכון את הפרטים...

בהצלחה!
)תמיד אם לא הולך בסוף אפשר לעשות עוגת קומות...)
תודה על התגובה המפורטת!מאוהבת בילדי

מה זה עוגת קומות?

פשוט לחתוךטל..
את הרולדה הלא מגולגלת לחלקים שווים,
למלא בקרם
ולערום אחד על השני
)לפעמים עושה עוגה כזו מלכתחילה מבצק של רולדה)
אני עושה את הרולדה של מתכונים בעשר דקותמאמינה ומתאמנת
יוצא מעולה
משמנת לפני האפייה את הנייר אפייה
רק לגבי הנייר שנדבקמטילדה
אני מפזרת אבקת סוכר על הנייר לפני הגלגול
הזכויות לרות סירקיס 😜מטילדה
או קוקוסחילזון 123אחרונה
בסוף עשיתי רולדהמאוהבת בילדי

ושמתי נייר אפיה ומגבת, וגלגלתי ונדבק!!!

אבל לא נורא- גם ככה מרחתי קרם וגם זילפתי מלמעלה, אז לא ראו...

דג סלמון טריחיים של
חובה להשרות במים ולימון לפני הבישול?
או שאין לו טעם דומיננטי של דג?
למיטב ידיעתי לפזר מלח גס עושה את העבודהגיימס פוטר


אני משרה במלח ולימוןמאמינה ומתאמנת
לא להרבה זמן כדי שהלימון לא ישתלט על הטעם
לא נראה ליחמדת66

סלמון בכללי לא צריך את זה, הוא עדין וזה סתם יכבוש אותו לפני הבישול.

 

טרי לא צריך בכללתיתיל

להשרות.. שום דג...

תודה!!חיים של
כי טעם של דגחיים של
הוא לא טעים
סלמון אפעם לא משרה בלימון למה להרוס אותו?ברוקולי


זהו..חיים של
לא השריתי ויצא מצוין
אין צורךופל לימוןאחרונה


יום רביעימאוהבת בילדי

בקושי עברה שבת וכבר צריך לבשל שוב לשבת...

כנראה בבית, שוב!!!

מה מכינים?

באמת קשה...ופל לימון

חלבי/דגים? בשרי?

שבוע שעבר עשינו שבת חלבית...מאוהבת בילדי


יותר לכיוון הבשרימאוהבת בילדי


תפריט לדוגמאופל לימון

יש פה מבחר תפריטים מושלמים לשבת, הכי אני אוהבת ככה לא צריכה לחשוב...

 

למה לא נותן לי להכנס?מאוהבת בילדי

אינטרנט רימון

רעיון לארוחה בתבניתופל לימון
בערך נסגרנואנונימיות
חלות
סלטים נקנה

ערב-
סלמון
תפו"א
כרובית וברוקולי

בוקר-
סלמון
אורז
שעועית

סדש-
לא יודעת

עוגה בחושה כל שהיא
קומפוט תפוחים ושזיפים

אולי מרק ירקות וקניידלעך
אה חיפשתי את השרשור הזה..טארקו
אין לי כח אבל יהיה בסיידר וטעים בע"ה. סתם התבחבשתי מלא כי בחום הזה לא בא לי לבשל ולא לאכול...

חלות
סלטים- חציל בסויהציליסילאן, קישואים מטוגנים, פסטו, זיתים, מטבוחה, קונפי שום

ליל שבת-
מנה ראשונה(כנראה בורקס ברוטב פטריות/סיגרים ואגרולים)
עוף מתוק, הילד ביקש בטטה לשבת אז אולי נוסיף בטטה לעוף
אורז לבן

בוקר שבת-
ספגטי שמנת-סלמון
ברוקולי/כרובית/שעועית ירוקה
סלט ירקות עם בולגרית והפתעות

סדש-
לחם שום כדורים ממולא גבינות

גלידת מנגו ביתית פרווה(פעם ראשונה שלי וקצת אלתרתי, מעניין איך יצא.. הטעם טעים אבל המרקם זה החלק הטריקי)
עוגיות שנייק קינמון
יש הרבה גבינה אז אולי עוגת גבינה קרה/אפויה.
מה זה עוגיות שנייק? (וגם לי לא מתחשק לבשל, ולא התחלתי....)יעל מהדרום
עוגיות שבלולים כאלה עם קינמוןטארקו
מלא עבודה, העוגיות האהובות במשפחה שלי, מכינים פעם ב....
היה לי יום חופש השבוע אז ניצלתי לזה
עוגיות שמרים?יעל מהדרום
כןטארקו
אבל זה לא השמרים הרכים הענקיים שמוכרים במאפיות, אלא שמרים קשה יחסית קריספי ומגולגל דק.
מעלה תמונה..
זה היה באמצע אפיה אבל פחות או יותר ככה הן נראות.
מה זה קונפי שום?צעד בחול
נשמע מעניין
אשמח למתכון
שום אפוי בשמן זיתטארקו
אפשר גם בישול איטי

אני עושה כמות יחסית קטנה- ראש שום מקולף בתוך תבנית מאפינס מתכת. מכסה בשמן זית, קצת טימין צילי יבש מלח גס ולתנור על 150 עד שהשום ממש ממש רך
מעניין, ננסהצעד בחולאחרונה
תודה רבה!
מישהו ניסה פעם להכין קובה לשבת ויצא לו טוב גם אחרי חימוםבעוז וענווה!

על הפלטה?

 

רוצה להכין לסעודה ראשונה...

מרק קובה? תמידנחשון מהרחברון


מעולה, תודה בעוז וענווה!


יוצא מצויין אחרי חימוםנפשי תערוג
רק צריך לדאוג שיהיה מספיק נוזלים כי הקובות שותות את הנוזלים
יצא מצוין..אהבתחינםאחרונה
איך גורמים לאפרסקים להתרכך?מבקש אמונה

אם קניתם אותם קשים...

 

אצלי הם יכולים לשכב במקרר ימים שלמים ולא להתרכך עד שהם כבר נרקבים 

אם הם קשים לא מכניסים למקררחיות צבעונית
משאירים בחוץ ואז הם מתרככים
אהה אוקיי. תודה!!מבקש אמונה
הכי טעים שהם קשים! אבל אדומים...לא ירוקיםיעל מהדרום
אני אוהב כשהם רכים מבקש אמונה


חחח...תשלח לי כתובת ואשלח לך את הפירות שמתרככים פהיעל מהדרום
להביא לנונפשי תערוג
ניתן לכם רכים בתמורה
חחח חכה יש תור.מבקש אמונה


מאיימים עליהםBנות Yאלה Lריבאחרונה
ספרו לי מה הדרך הנכונה לטגן גבינת חלומי 😄binbin
אני גם אשמח לשמועחיות צבעונית
ניסיתי כמה דרכים ותמיד זה יוצא צמיגי
אני הכנתי בלילה מיועדת ל , חתכתי את החלומי ציפיתי וישר למחבתנפש חיה.
נתתי לזה 1-2 ד'
וכשהיה נראה זהוב , הוצאתי לצלחת.
יצא טרי וטוב.
איזו בלילה?binbin
הסוד הוא לאכול מיד.. כשמצקרר זה נהיה צמיגי🤷השפןהקטן
אני יותר שואלת בכיוון הטיגון עצמו, עם הרבה שמן? בלי?binbin
עשיתי עם הרבה -הגבינה נמסה איבדה מהצורה
עשיתי מעט שמן- נדבק למחבת
עם חמאהמישהיא אחת


שמן עמוק. 175 מעלותאנונימיות
אם היא בלי ציפוי, אני צורבת במחבת בלי שמןאם ל3+
בלי ציפויbinbin
התגובות פה ממש מבלבלות
נראה לי שהכוונה היא שאפשר לטגן כמו שהיא ואפשר לצפותנפש חיה.
שתי האפשרויות טובות
אבל בכל דרך מתקבלת גבינה קצת שונה
לחתוך לקוביותנפשי תערוגאחרונה
לחמם מחבת טפלון בלי שמן.
לשים מחבת לכמה דקות מכל צד
הולכת לאתגראם_שמחה_הללויה
אז אנחנו עושים קמפינג במקום טבעוני,
בו לא ניתן להביא דברים מהחי,
מה אפשר להביא שלא דורש הכנה קשה?
בעקרון זה ללילה , אבל רוצה שבעלי יהנה ולא יסבול
טבעולים/טופו ומרינדה טעימה להכנה במחבת או על האש?ופל לימון

הברור מאליו ירקות, תפו"א, פירות

חצילים לקלות על האש, טחינה

פיצוחים למי שנשאר רעב.

 

אז אנחנו עושים קמפינג במקום טבעוני,אמיתי? ואתם לא טבעונים?

חחח אנחנו לא טבעונייםאם_שמחה_הללויה
פשוט חיפשתי מקום שקט ומרוחק.
כן משתדלים לאכול בריא ולהמעיט בבשר..
האמת שאני בכלל לא אכלנית גדולה יותר דואגת לבעלי שיהנה ולא יהיה לו קשה מדי
הרבה טבעולים הם עם ביצים....יש גם בלייעל מהדרום
מה הכוונה "אסור להכניס"?חושבת בקופסא

הם בודקים את התא מטען מבשר כמו שבודקים נשק?

הם לא בודקים את תא המטען..אם_שמחה_הללויה
אבל זה אופי של המקום ורוצים לכבד
אפשר לעשות על האש ירקותהשפןהקטן
פטריות יוצא ממש טעים
קלחי תירס
בצלים תפו''א עגבניות עוטפים בנייר כסף ומכניסים בין הגחלים
גמבה
קישוא
חציל
אפשר לעשות שיפודי ירקות
לצרף לכל זה פיתות על המנגל וחומוס טוב ויש יופי של ארוחה
מג'דרה? קטניות וכאלהפרצוף כרית


להכין מלאאאאבימבה אדומה
קציצות טבעוניות מראש מפוצצות קטניות

ואפשר להביא שימורים של תירס, אפונה, חומוס, שעועית
גרעינים, אגוזים, טחינה, ירקות
לעשות קומזיץ? עם תפוחי אדמה בנייר אלומניוםיראת גאולה
ומרשמלו על שיפוד
אפשר כמובן גם בצל, בטטה וכל ירק שאוהבים.

להביא אתכם אפשר פיתות, חומוס, תירס ומלפפון חמוץ בשימורים.
מרשמלו זה בטח עם גלטין לא?חילזון 123


וואו אכן לא חשבתי על זהיראת גאולהאחרונה
אחלה רעיונות!!אם_שמחה_הללויה
תודה לכולם!!!
הוא יסבולנחשון מהרחברון

סתם תאכלו לחם וסלט עם חומוס

 

פלאפל, סלט פיתות חומוס, תעשו מדורה עם תפוחי אדמהאנונימיות