יום רביעי 🥳ברוקולי
נוסעים😁בוקר אור
כנראה התחיל כבר הצום😉יעל מהדרום
מזמן לא כתבתיברוקולי
ערב שבת
מרק גזר נג
פרגיות מקסיקני נג
אורז נג
קינואה נג
צילי קון קרנה טבעוני נג
קציצות ירק
בוקר שבת
עוף בגריל נג
דג סלמון נג
קינואה אחר נג
אורז נג
המבורגר פטריות ועדשים נג
סדש מפסקת
דג אחר נג
מ'ק אנד ציז' נג
פירות
טחינה
חצילים
סלטים חיים
גלידה
למון בר'ז
לינזר טורט
אנחנו לא בבית...טארקואחרונה
רעיונות לארוחת צהרים פרווה??אקונהמטטה
מג'דרהופל לימון
הכנתי עם פתיתים ועדשים ירוקות
פחות הילדים אוהבים...אקונהמטטה
הילדים לא יאכלו
אקונהמטטה
מה הכיוון של הילדים? אולי אורז עם בצל מטוגן פפריקהופל לימון
ופיסות נקניקיות צמחיות?
תודהאקונהמטטה
הלכתי על פירה תפו"א וביצה
מחר פסטה...
ארוחות פרווההשפןהקטן
עם דג בתנור/שניצל דג או צמחי/נקניקיות פרווה
קציצות טונה
פיתות פלאפל
בורקס תפו''א, משה בתיבה מנקנקיות פרווה
אני מכינה קציצות על בסיס עדשים או חומוס שגם מי שלא מתקרב אלפרח-אש
משרה עדשים /חומוס( בערך 2 כוסות אבל אין מתכון מדויק)
ליממה או שתים(מחליפה מים בוקר וערב)
קוצצת בצל (כדאי הרבה ) ומגרדת (או במגימיסקס אם החלטתי להשתמש בו ולא בבלנדר מוט) בטטה קטנה / חצי סלק (בדרכ בטטה עם עדשים וסלק עם חומוס)
מועכת עם בלנדר מוט את העדשים /חומוס מערבבת עם הירקות ביצה כף קמח טיפה כמון כורכום ומל''פ
עושה צורות של קציצה כמו שרוצה
מורחת שמן על נייר אפיה מניחה קציצות לשמה עליהן עוד קצת שמן ומכניסה לתנור לעשר דקות הופכת ועוד עשר דקות והקפאה או עשרים ואז אוכלים
לפעמים מקפיאה בלי אפיה כי אין לי זמן אבל יותר נוח אחרי
שניצל דג (הכנתי בתנור ויצא מעולה)יעל מהדרום
שקשוקהקראנץ שוקולדאחרונה
פירה
ספגטי
לכל הנ"ל אפשר לצרף שניצל דג, דג צלוי/אפוי וכו..
לקוסקוס אפשר להכין חריימה דג.
דג לשבתאני מאמין!
אשכנזים אז אסור עם רוטב, ומקפידים לאכול דגים בכל הסעודות ככה שכבר חרשנו קציצות טונה ושניצל דג.
אהה ועוד בקשה מוגזמת- שלא יהיה יקר;)
אשמח לרעיונות לגיוון!!
שום רוטב? אף לא טיפה?ופל לימון
אפשר -
פילה אמנון אפוי בתבלינים
רכיבים:
6 פילה אמנון מופשר ומושרה במלח, פלפל שחור ומיץ לימון
מכינים משחת תיבול
מכפית פפריקה מתוקה, כפית אבקת שום, מעט כורכום, מעט פלפל שחור
שמן בכמות שתייצר משחה נוחה למריחה
מורחים על הדג משני הצדדים
מניחים לשעה לספיגת טעמים
ומעבירים
ולתנור לחום 200 מעלות, למשך 20 דקות
כשמוכן לבזוק קצת פטרוזיליה, לא חייב אבל מוסיף
אפשר גם ככה:
פילה אמנון ולצידו לצ'ו ירקות משודרג
הפשרתי את הדגים, השרתי במים עם הרבה לימון
לבסוף הכנתי משחת תבלינים מ- 4 כפות שמן
כפית פפריקה, חצי כפית כורכום,חצי כפית אבקת שום, מעט פלפל שחור, חצי כפית מלח
מרחתי את פילה הדג בתערובת
והעברתי לאישפוז למקרר עד להכנה.
הירקות:
במחבת מטגנים בצל גדול פרוס, פלפל צהוב ו- 3-4 עגבניות חתוכות לקוביות
מוסיפים 3 שיני שום
מלח, פפריקה מתוקה ומעט פלפל שחור
1/4 כוס יין לבן
ועוד כ- 1/2 כוס מים תוך כדי בישול
כך שירקות לא ישרפו אלא יתרככו
ויישאר מעט רוטב
לפני הארוחה מניחים את הדגים בתבנית וצולים בחום 200 מעלות 20 דקות.
מניחים מתבשיל הירקות ומגישים.
פילה אמנון מזוגג
לדג הזה פנים רבות, הוא מקבל באהבה טעמים רבים ושונים
הפעם ניסיתי לקחת לכיוון האסייאתי
המתכון קליל וכל כך טעים
רכיבים
5 פילה אמנון חתוכים לפיסות (אני חותכת כי הפילטים שלי גדולים למדיי)
מלח, פלפל שחור, מיץ לימון
קמח
גבעולים של בצל ירוק קצוץ
גלייז:
6 כפות רוטב סויה (השתמשתי ביאמאסה)
6 כפות מירין
4 כפות דבש
כפית אבקת ג'ינג'ר
כפית אבקת שום
אופן ההכנה:
מפשירים את הדגים, שוטפים ומתבלים במלח, פלפל שחור ומיץ לימון.
מניחים לשעה, לפחות.
טובלים בקערה עם קמח, ומטגנים לצבע זהוב עמוק משני הצדדים.
שמים את חומרי הגלייז בסיר קטן ומביאים לרתיחה, ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהנוזל מסמיך מעט
מניחים בצד
לפני ההגשה מטפטפים מהגלייז על הדגים המטוגנים, בוזקים בצל ירוק קצץ ומגישים.
מה לגבי קציצות דג?יראת גאולה
מושט אפוי עם תבלינים - לא כ"כ משנה איזה תבלינים, קשה לקלקל אותו... בוזקים תבלינים, מלח וקצת שמן. או עדיף, לערבב בקערית שמן ותבלינים ולמרוח על הדגים.
סלט טונה תופס? או טורטיה / בצק אחר במילוי סלט טונה.
עוד רעיון שראיתי, זה סלט חסה עם סלומון קר, או מוקפץ עם סלומון. אמנם דג יקר, אבל צריך כמות קטנה יותר של דג.
תודה!!אני מאמין!
לא שמעתי אף פעם על קציצות מהדגים שאמרת שלא מבשלים ברוטב.. יש לך מתכון מומלץ?
סלט טונה זה לסד"ש אחלה, לבוקר פחות מרגיש לי מתאים
וסלט חסה עם סלמון נשמע מעניין ממש- ניסית פעם? יצא טעים?
קציצות דגים מטוגנות, מבקלה, הולך?ופל לימון
רכיבים:
1 ק"ג פילה בקלה - שטוף, סחוט, טחון
1 בצל
לחמניה עגולה או 2-3 פרוסות חלה מורטבות וסחוטות
5-6 שיני שום כתושות
1 כף רסק עגבניות
3 כפות שקדים טחונים
2 כפות שמן
מלח
פלפל שחור
פפריקה
תבלין גריל
מעט אבקת מרק בטעם עוף
מעט סוכר
3 ביצים
פירורי לחם - מעט אם העיסה רכה מידיי
אופן הכנה:
טוחנים את הדג עם הבצל ופרוסות החלה.
מוסיפים את שאר רכיבי התערובת. מערבבים היטב ומניחים לשעה לספיגת טעמים.
יוצרים קציצות.
מגלגלים בפרורי לחם ומטגנים.
קציצות מטוגנותיראת גאולה
אם יש לך מתכון אהוב מבושל ברוטב, לדעתי יהיה טעים גם מטוגן בלי רוטב.
אני מכינה לפי העין כזה...
מוסיפה לדגים מלח, תבלינים בשפע, ביצים, פרורי לחם. אפשר גם בצל או גזר מגורד.
סלט חסה עם סלומון - נראה לי הכנתי פעם ממתכון,
זה טעים. סגנון של סלט עוף. משהו כמו: חסה, עגבניות שרי, בצל סגול וחתיכות סלומון (אפשר סתם מבושל או אפוי, אפילו שאריות, חתוך לפיסות. ויותר טעים קוביות שהוקפצו / טוגנו קלות).
אם אתם אוהבים רטבים מתקתקים כמו חרדל ודבש או אלף האיים - זה הולך מצוין. אבל גם תיבול יותר קלאסי מתאים כאן.
תודה רבה לשתיכן, ננסה בעז"ה בשבתות הבאות!!אני מאמין!
גם את זה עושים לפעמים..אני מאמין!
אבל סלמון מעושן זה קצת יקר, אז לא בתדירות גבוהה
תודה!
טוב אני לגמרי מקפיצה אבל לא יכלתי להתעלםתיתיל
יש מלאאא מתכונים פשוטים פשוטים של סלמון כבוש!
טעים וזול (יחסית ל...)
ואי רעיון חמוד!טארקו
תודה לכן!אני מאמין!
מושט/אמנון בתנור זה באמת רעיון שאנחנו עושים מדי פעם והוא אחלה. תודה!
האמת שלגוון עם ירקות ליד זה יכול להיות טעים
תסבירי לספרדיה שבי מה זה אומר לא עם רוטבאיכה
לבשל נגיד עם רוטב ואז לחמם בלעדיו? (אבל שעדיין יהיה טעים)
הבנתי שדג בסטייל של חריימה זה לא.
ממ פסיקות שונותאני מאמין!

אפשר להכיןאיכה
אפשר להכין דג עם קראסט כזה (מקווה שככה קוראים לזה) - טוחנים אגוזים, שקדים, שום , שמנז, פטרוזיליה כוסברה ושמים על. בעיקרון אנחנו עשינו את זה פעם עם סלמון, מניחה שזה יהיה טעים גם עם אמנון.
מכינים מטבל של שמן, כמון פפריקה מלח פלפל כוסברה /פטרוזיליה ועגבניה מגורדת. זה טעים ממש, וכמעט לא יוצא עם רוטב.
אפשר גם להכין בלינצ'ס טונה, זה ממש נחמד.
בורקס ממולא בטונה גם יכול להיות מעניין , למרות שגם לא ניסיתי.
ומה עם דג מלוח וכאלה? (אפעם לא אכלתי נראלי, אבל זה יכול להיות גיוון נחמד)
תנסי לחפש בגוגל, בטוח יש עוד אלף רעיונות.
אני בעיקרון ממציאה כל מיני שילובים.
אםשר להכין עם רוטב ולהוציא אותו אחרי הבישולבתאל1
הערינגCherry
או שלא🥴
דודה שלי מכינה מאפה פילו ממלוא בטונהאנונימיות
בורקס טונה או סמבוסק טונהאם הבנים12אחרונה
מחפשת מתכונים יחסית בריאים אבל טעימים לעוגות ועוגיות🫓 תודההרמוניה
עוגיות עם שמן?ופל לימון
גםהרמוניה
עוגיות לימון של אמהות מבשלותבוקר אור
נשמע מעניין תודה רבה!הרמוניה
עוגיות שיבולת שועל עם חמוציות ואגוזיםPandi99
עוגת גזר*אשתו של בעלי*
תודה!הרמוניה
מומלץ!Cherry
מגניב! תודה!
הרמוניה
מבחינה בריאותיתחיות צבעונית
הממ לא ידעתי... תודההרמוניה
למה לא טוב לחמם טחינה?טליה כ
שמעתי שתהליך החימוםחיות צבעוניתאחרונה
רעיונות מה להכין ממעדן שוקולד?מאוהבת בילדי
יש לי די הרבה ועומד לעבור לו התאריך...
עוגת שוקולד? צריך 2 מעדנים לעוגה..השם בשימוש כבר
גם אם עוברים יום יומיים , כל עוד הוא היה במקררנפש חיה.
הם נותנים תמיד תאריך בשביל לכסות את עצמם
אם הוא מריח טוב ובמרקם טוב הייתי משתמשת.
אם לא תספריופל לימון
הוא יכול להיות רוטב מעולה ליד בלינצ'ס למשל
או גלידה?
תודה!מאוהבת בילדי
אולי עוגת עוגת שוקולד...
בלינצ'ס זה הרבה עבודה
מילקשייק עם גלידה ונילאנונימיותאחרונה
יום רביעי היום....... מה תבשלו לשבת?ברוקולי
נתכחש לזה כרגע. רק תזכרו לא לבשל שפע בשרייעל מהדרום
לנוהגים שלא לאכול בשר מר"ח.
תודה על התזכורת!בלב שמח
נוסעיםבוקר אור
נוסעיםבימבה אדומה
אני צריכה גם רעיונות. מה מבשלים?באמונה תמיד
וגם רעיונות מה אפשר להכין מחזה עוף?באמונה תמיד
משהו שילדים יאהבו
מוקפץ ילך? או שהם יוציאו את הירקות?חיים של
לא. הם לא יאכלו תירקותבאמונה תמיד
משהו שילדים יאהבו מחזה עוף זה ברור..באר מרים
ובכן..חיים של
סלטים
מושטים
מרק?
מוקפץ עם ירקות חזה עוף ופסטה
בוקר:
כבד?
טשונט
סדש
סלטים מליל שבת ואולי איזה פשטידה (לא נראלי שתהיה פשטידה באמת..)
שנינו מחוסרי כוחות ממש, מזל שיש דברים במקפיא...טארקו
חלות מהמקפיא
סלטים מה שיש במקפיא. אולי נכין פסטו כי יש בזיליקום עייף אבל ממש לא בטוח... ואין לי מושג אם ואיזה סלטים יש במקפיא. מטבוחה יש בטוח וישמצב שזהו.... אולי נכין קונפי שום אם יישאר זמן ואנרגיה.
ערב-
אגרולים וסיגרים(מוכנים קפואים, רק דוחפת לתנור) עם רוטב סויה וצילי.
בשר עם ערמונים(מהמקפיא)
אורז לבן
בוקר-
דג אמנון עם סויה צ'ילי ותבלינים(זריז במחבת או בתנור)
חזה עוף במחבת פסים(מהמקפיא)
פירה
שעועית ירוקה מוקפצת או לקט ירקות מוקפץ.
סעודש
בורקס פילו גבינה ותרד גדול(קנוי, קפוא)
איזושהי עוגה בחושה.
ככ שקענו שאפילו ירקות לסלט חי לא נראה לי שיש.....
שווה המקפיא שלכם😉יעל מהדרום
נס שיש אותו..טארקו
אצלינויעל מהדרוםאחרונה
חלות ללא לישה
טחינה
סלט חצילים עם בצל ופטריות
סלק
משייר
סלט חי
עוגת תפוזים
עוגיות שוקולד- שוקולד צ'יפס
ליל שבת:
קוסקוס
מרק פרווה
עוף עם שום וסילאן
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף ובצל
קצת שניצלים שנותרו מהשבוע
סד"ש:
אולי נבשל ביצים קשות לתוספת
מילויים לעוגת שמריםמאמינה ומתאמנת
ואם יש לכם רעיונות לעוד מילויים מעניינים אני אשמח לשמוע
ככה: (יחסית פחות מזיקה)בימבה אדומה
אם רוצים במקום הסוכר קוקוס (הוא יקר) אז סילאן טבעי או מייפל טבעי. יוצאת משחה טובה כזאת
עוד אופציה זה להמיס טבלת שוקולד מריר 90 אחוז, להוסיף מייפל טבעי/סילאן טבעי, ואולי טיפה שמן קוקוס.
קינמון אף פעם לא הכנתי.
בהצלחה!
תודה רבה!מאמינה ומתאמנת
סילאן לא נשרף מהר בתנור?בתאל1
אממבימבה אדומה
מייפל טבעי פשוט ממש זול....התנערי מעפר

זה דרךבימבה אדומה
הצעת את זה בתור חלופה לסוכר קוקוסהתנערי מעפר
לכן ציינתי שמייפל טבעי לא זול בכלל

אני מורחת שוקולד של מגדיםיעל 34
מה שיש בבית
מילוי שוקולדחיים של
3 כוסות סוכר
כוס קקאו
9 כפות פודינג
3 כפות קפה
שליש כוס מים רותחים
ביצה
מספיק ל6 פסים.
אני מכינה אותו סמוך למילוי כי אחרת הוא מתקשח.
ואם בכל זאת הוא התקשח, אפשר להוסיף קצת מים חמים.
גם אני עושה ככהאיכה
2 אופציות*אשתו של בעלי*
*מורחת מעט שמן על הבצק ומפזרת מעל תערובת של קקאו/קינמון/סוכר.
יש לחברת "שף קונדיטור" המון המון סוגי ממרחים למילויים לעוגות שמרים.
ממש מומלץ!!
אמא שלי מכינה עם-שמן סוכר וקקאו...שמואל5
תודה רבה לכולכם! אני אנסה בעז"המאמינה ומתאמנת
מספיק עבודה יש על הבצק האולטימטיבי- ממרח שוקולדופל לימון
אפשר לשלב עם ממרח לוטוס
אפשר פטיסייר עם שוקולד או לימון או ממרח פיסטוק אבל זה למתקדמים
מילוי חלבי של גבינה מתוקהPandi99
ממרח שוקולד- ואם מפזרים מעליו שוקולד צ'יפס זה משבחיעל מהדרום
אפשר לפזר גם פירורי חלוה.
יש ממרח שוקולד אגוזים פרווה של השחר העולה, זה בכלל טעים.
או קקאו ופי שתיים סוכר/ שוקולית מעורבבים עם שמן.
אפשר גם ממרח חלוה עם שוקולד צ'יפס.
מילוי קינמון זה פשוט סוכר וקינמון עם שמןיעל מהדרום
^^^המון סוכר. יותר טעים עם מרגרינה כמובן..ירושלמית טרייה
פרג/ תמרים ואגוזיםCherryאחרונה
משהו טעים שאפשר להכין מדלורית?באת אליי פתאום
לשים אותה בצדחיות צבעונית
חח לא התחברתי לירק הזה
שוקולד תמיד מנצח, אין תחרות 😆😁באת אליי פתאום
לחצות/ לקוביות לשים סילאן מלח פלפל ולאפות. ממש טעים!נפש חיה.
תודה!באת אליי פתאום
עד שהיא מתרככת. דלורית זה ירק נהדר ועם טעם טוב!נפש חיה.
מתלבטת אם לבשל או לאפות 🤔באת אליי פתאום
אני אופה בתנור ויוצא מוצלח מאד! בערך חצי שעה 40 דנפש חיה.
ואז להעביר לתנור עם הרוטב- סילאן והתבלינים
להמשך אפייה.
ואז את מקצרת את תהליך האפייה.
לחתוך דק ולאפות עם שמן ומלחפרח-אש
להוסיף למרק ירקותבתאל1
לפתוחCherryאחרונה
למרוח דבש ומעט קינמון, ולתנור
כמה זמן צריך לאפות דג שלם במלח גס?, בכל מתכון נותנים זמן אחרanice610
אני מתכוון לדג שלם עטוף כולו בשכבה עבה של מלח גס
מישהו הכין ויכול להגיד כמה זמן אפיה וכמה מעלות ?
תודה
האמת לא מבינה בזה בכללגאולה!
אבל ראיתי בתכנית בישול שאפו 20 דק' על 220 מעלות, והשאירו עוד 20 דק' מחוץ לתנור וזה ממשיך להתבשל בהן..
לא יודעת אם כדאי לך לבנות על זה.. מרגישה טיפשה לענות מתכנית..
גם אני ראיתי השבוע, הבעיה שמתכונים ברשת בלבלו אותיanice610
ראיתי מתכון של אייל שני שאומר משהו אחר, חיים כהן שונה משניהם, עוד מתכון באתר השולחן שמדבר על זמנים אחרים.... מבולבל לגמרי
זה די משתנה לפי סוג הדג והגודל שלונחשון מהרחברון
כן ראיתי במתכונים שעל כל קילו מעבר ל-1 ק"ג יש חישוב, אבל שובanice610אחרונה
כל מתכון נותן זמנים אחרים...
אני מתכוון להכין בר-ים במשקל 1-1.5 ק"ג
בשר בקר ובשר הודו שעבר להם התאריךפה לקצת
הייתם משתמשים?
כמה זמן אחרי התאריך?
כןיראת גאולה
לא כי הם מתקלקלים.
אם את יודעת שהיו במקפיא, הייתי משתמשת עוד כמה חודשים (אמנם משתדלת שזה לא יקרה... אבל אם נשאר, משתמשת).
תודה!פה לקצת
פשוט עשיתי פעם ראשונה הזמנה דרך אתר אז לא ידעתי תאריכים אחרונים, שאדע לפעם הבאה.
לכל סוג של בשר או עוף יש בדכ תוקף קבוע?
כן, יש תוקף קבועיראת גאולה
כל מוצרי טחון שנמכרים קפואים - בשר, עוף, הודו, דג - יש תוקף של חודשיים (מהטחינה אולי?).
ועוף קפוא? לא טחון, כנפיים, כרעיים, שוקיים, חזהפה לקצת
אני אף פעם לא זורק אוכל שהוקפא בצורה טובהפשוט אני..
אוכל קפוא נשמר במשך שנים רבות
מעבד מזון מג'ימיקס או נינג'ה?אם הבנים12
תודה רבה!
למגימיקס יש מיכל יותר גדול (בדגם הגדול)יראת גאולהאחרונה
פינוק קר לקיץ...טל אורות
בוקר אור!
גלידת שוקו בננה
מ3 מרכיבים בערך ב3 דקות
️.
-לחתוך בננות ולהקפיא
-לטחון את הבננות הקפואות בבלנדר, להוסיף מים עד שנטחן לתערובת סמיכה, להוסיף כמה כפות קקאו.
להקפיא בכוסות/ קופסא/ תבניות סילקון...
יוצא טעים ממש! מרקם של ארטיק-גלידה...
שווה לנסות![]()
בלי סוכר? הסוכר מגיע מהבננות? קקאו של שוקו או ללא סוכר?פרצוף כרית
בלי סוכר
טל אורות
ויוצא מתוק ממש וטעים.... הבננות הקפואות ממש מתוקות.
אם את רוצה יותר מתוק אפשר פחות קקאו
וואו נשמע ליגה! תודה! מקווה שאשיג בננה בקיץ חחפרצוף כרית
נחמד. יותר טעים לדעתי לטחון כמה קוביות של שוקולד מרירחילזון 123אחרונה
פירות קפואים-לב סדוק
שהקפיאוbinbin
אז אין בזה חומרים לא בריאים, נכון?לב סדוק
תודהלב סדוק
אפשר גם להקפיא לבד ..הפי
זה יוצא יקר יותר....לב סדוק
לא תמיד ממש לאהפי
במקום להשתמש בכוח שווה לנקות לחתוך להקפיא
יש פירות כמו בננהאם_שמחה_הללויהאחרונה
סנדוויצ'ים חלביים או פרווה עם פסטו תנו רעיונותהפי
אני אוהבתהשפןהקטן
פסטו
עגבנייה
חסה
חביתה/סלמון מעושן
סנדוויץ חביתה עם פסטובימבה אדומה
פסטו, גבינה בולגרית, פלפלים קלויים/עגבניה - מעדןPandi99
נשמע ממש טעיםהפי
ממממ עשית חשק!!😁אם_שמחה_הללויהאחרונה
הלו!! יום רביעי היום
מה מכינים לשבת?יעל מהדרום
העוף יצא מוש😋אין לי הסבר
יותר מידי סלק. מה עושים?השקט הזה
רעיונות למה אפשר לעשות עם סלק??
שוטו על הכל. . סלטים, תבשילים, תוספות וכו'
אפשר להקפיאחיים של
רעיונותבלב שמח
צ'יפס סלק (חתוך למקלות או פרוסות, למרוח שמן זית ומלח ולתנור)
קובה סלק (אף פעם לא הכנתי רק יודעת שיש דבר כזה)
סלק אדום?בתאל1
אפשר להכין סלק מבושל
סלט סלק חי ועוד כל מיני דברים איתן
טחינה סלק רביולי סלקקראנץ שוקולד
בורשט😁השפןהקטן
חותכים לפלחים מוסיפים רצועות בצל, שמנז מל'פ, מכסים ולתנור לשעה וחצי אח''כ עוד קצת בלי כיסוי להשחמה קלה
וסלט סלק מבושל שאין כמוהו ✌️