שרשור חדש
דובדבניםמבוע.
אשמח לרעיון למתכון טעים ומנוסה, חוץ מלאכול אותם (:
אם הם טריים איכותייםמשמעת עצמית
הכל יהרוס.
אין כמו דובדבנים בעולם😌
אפשר להכין איתם רוטב טעיםופל לימון

להגיש ליד גלידה או מוס, למשל

אפשר לשלב בלפתןופל לימון

לפעמים אני טוחנת את הלפתן ואז זה סוג של שייק מבושל מאוד אהוב

טארט דובדבנים ותפוחים על פטיסייר ושטרויזלופל לימון
טארט קרם פיסטוק דובדבנים ושטרויזלופל לימון
עוגה בחושה עם דובדבנים - הכי קלה להכנהופל לימון
היער השחורקראנץ שוקולדאחרונה
לטחון למחית ואפשר להשתמש בזה למוסים? רוטב לעוגות שונות, גלידות מוסים ועוד.
אפשר להכין מרשמלו, ג'לי, מרלמלדות..
למישהו יש מתכון טוב לנודלס מוקפץ עם חזה עוף וירקות?סתם מישהי


🍜רעיון לנודלס מוקפץ (פאד תאי)תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

ברמה הכללית יש כמה שלבים בהכנת המנה -

ראשית, יש לטפל בכל רכיב בנפרד ולאחר מכן יש לערבב/ להקפיץ יחד בכלי אחד על גבי חום , כדי לשלב את כל הטעמים יחד.

🍜 האטריות - ניצן להשתמש באטריות ביצים/ אטריות ללא ביצים/נודלס/פסטה טליטלה או ספגטי - מבשלים עם מלח, מסננים ומשמנים קלות .

🍜 הירקות- ניתן להשתמש כיד הדמיון הטובה /לפי המלאי/מה שאוהבים- יש לחתוך לרצועות /גו'ליאנים או לחתיכות קטנות וצרות- בצל/גזר/פלפלים/ זוקיני/ פטריות ועוד..
לאחר מכן, מטגנים עד לריכוך, ומוודאים שהם לא רכים מידי.

🍜תוספות לשדרוג - עוף/רצועות בקר / סלמון/ טופו/ ביצה מקושקשת- מטגנים ומתבלים קלות עד שמוכן אך לא עשוי מידי.

🍜 תיבול/ רוטב- מלח, פלפל, שום גבישי/כתוש, גי'נג'ר (משדרג מאוד) ורוטב- סוי'ה/טריאקי או סילאן עם תיבול פקנטי

* ניתן לשדרג את הטעם בשימוש עם שמן שומשום ורוטב צי'לי מתוק/חריף
** ניתן להוסיף מעל בוטנים קלוים וקצוצים - משדרג את הטעם מאוד .

בהצלחה !!
נודלס בעיקרון זה זורם ממשאין לי הסבר
חותכים לרצועות-
בצל
שום
גמבות
גזר
עגבניות
ועוד ירקות מגניבים, מה שיש בבית...

מטגנים את הבצל בשמן בסיר רחב(אם יש, אז וואק)
מוסיפים כל פעם ירק אחד מהקשה לרך (גזר לפני גמבה, גמבה לפני עגבניה) כל ירק שמוסיפים מטגנים דקה שתיים.

מוסיפים תבלינים-
מלח
פלפל
סויה
צ'ילי
וכל תבלין שאוהבים

מטגנים עם מכסה סגור.

כשהירקות רכים מוסיפים חזה עוף חתוך לרצועות.
מטגנים עוד 2-3 דקות דקות עם מכסה פתוח.

*במקביל* למוקפץ מכינים נודלס במים חמים עם מלח.
מסננים.

כשהמוקפץ והנודלס מוכנים, מטגנים ביחד עוד שתי דקות
מי הכי מגניב לדעתך - שומר או קולורבי? חחחפרצוף כרית
קולורבי. קלאין לי הסבר
אהבתי ירקות מגניבים, מצחיקה חחפרצוף כרית
😁אין לי הסבראחרונה
סלט מורכב- איך אתן מגישות אותו יפה? ואיזה כלי יש לכן לרוטב?סיפורי סבתא


למה כוונתך מורכב- עם הרבה מרכיבים או שהסועד מרכיב ?תנו חיוך (-:
אוהבת להגיש על צלחת שטוחה שרואים יפה מה בסלטופל לימוןאחרונה

כלי לרוטב די סטנדרטי, דומה להוא שמשמש לרטבים חמים רק קטן יותר

חזה עוףבלב שמח
אשמח לרעיונות למתכונים של חזה עוף שנשאר טעים אחרי חימום על פלטה. תודה
כל מתכון שהוא - לבשל/לאפות את החזה חצי בישולהנורמלית האחרונה
אני אוהבת: לחתוך לקוביות (לא קטנות מדי) עם עגבניות ובצל ולתבל ביין לבן, שמ"ז ופלפל שחור.
אפשר חרדל ודבש עם בצל
אפשר פפריקה, שמ"ז פלפל
בתנור.
קצת בעייתי הלכתיתנחשון מהרחברון

לבשל בצורה לא מלאה כדי שיתבשל עוד על הפלטה. זה אסור

צורה לא מלאה אבל אכילה זו בעיה?הנורמלית האחרונה
מה עם בן דורסאי?
או שכל הבעיה מתחילה עם זה שאני מדברת על לשים בערב שבת ואתם על לשים במהלכה?
כןנחשון מהרחברון

בן דורסאי זה רק לעניין לפני שבת וגם זה יש מחלוקות. בשבת אסור בכלל

אוקיי מתנצלת, לא חשבתי על כך.הנורמלית האחרונה
גם אם מניחים על הפלטה לפני שבת?יראת גאולה
לזה היא התכוונה
זו מחלוקת. תלוי איך אתם פוסקיםנחשון מהרחברון

בגדול השאלה מה הדין של פלטה, צידי מדורה? כירה שאינה גרופה? כירה גרופה?

מה הבדל בין זה לבין חמין?44444
בגדול בגלל שהחשש הוא שמא יחתהנחשון מהרחברון

ז"א שמא יעשה פעולה שאסורה בשבת כדי למהר את הבישול של התבשיל.

לכן כשזה משהו שצריך גם ככה להיות כל הלילה על הפלטה אין חשש כי אין בהילות שיהיה מוכן. גם ככה זה כל הלילה. וזה לא דומה למשהו שמניחים על הפלטה בשביל עוד שעה שעתיים שאז יש חשש כזה.

כול חזה עוף לא משנהמשקפת
מה המרכיבים אם שמים אותו בתוך שקית בישול ולא ישירות בתבנית על הפלטה יצא רך וטעים ולא יבש
🍗רעיונות למתכונים עם ח.עוף המתאימים לחימום בפלטהתנו חיוך (-:
בס'''ד

שלום לך וחודש טוב,

תוכלו לנסות את הרעיונות הבאים:

🌼 גלילת טורטי'ה במילוי תערובת חזה עוף וירקות בציפוי פירורי לחם - המילוי נשאר עסיסי ומבחוץ יש מרקם של שניצל.
🌼 מאפה טנזי'ה מרוקאי בשילוב עוף /פרגית קצוצים עם פירות יבשים ובצל מקורמל - טעים ומיוחד !!
🌼פאי עוף- מכינים מלית של רצועות עוף דקות עם המון בצל מטוגן , ופטריות ואופים בכלי מתאים , ע''ב בצק פריך, או שניתן לכסות ב''שמיכה'' של בצק פריך /עלים עם פתחים לאיוורור.

💡טיפ -
על מנת להימנע מחימום יתר, מומלץ להניח את התבנית/כלי שמכיל את המאכל בקצוות הפלטה, כך שהמאכל יתחמם במידה ולא יצלה (רלוונטי גם למאכלים אחרים שרוצים לשמור על מרקמם בחימום ממושך).

בהצלחה, חודש טוב ושבת שלום 💐💐
אני אוהבת לשים אותו בבצק עלים אם זה עובר חימוםאהבתחינם
על פלטה..נשמר די עסיסי ..
תודה רבה על כל ההצעותבלב שמח
עדיין לא הכרעתי מה להכין...
אם מבשלים באידוימופאסה
הוא יוצא ממש טעים ועסיסי.
צרפתי מתכון חביב
חזה עוף בטריאקי במחבת - 10 דקות וזה מוכן
כשהחזה מצופה בקמח תפו"א הוא לא מתייבש.ירושלמית טרייה
יש לי מתכוון אחד כזה של קוביות חזה עוף מצופות בקמח תפו"א ופפריקה ומטוגנות, ואח"כ מטגנים בסיר גם בצל ושאר ירקות. סלרי, גזר, כרוב וכאלה.

כדאי לטגן רק עד שזה בדיוק מוכן ולא רגע יותר, וגם אח"כ על הפלטה לשים את זה בכלי חרסינה ולא בתבנית חדפ שמתלהטת, וגם לא ישירות על הפלטה אלא על גבי כלי הפוך או סיר מים ("קדירה ריקנית").
וכמובן לא לשים יותר מדי זמן, רק שיתחמם. זה ללא נוזלים אז אפשר לשים כשעה לפני הסעודה ולא לפני כניסת שבת.

ראיתי גם בשניצלים: כשהם עם קמח תפו"א, בפסח, הם לא מתייבשים. אבל גם סופגים המון שמן.
מכינה ככה ברוטב מתוק חמוץ גם לא מתייבשופל לימוןאחרונה
קוביות מוקפצות עם ירקותחילזון 123

לפני שמטגנים את קוביות העוף להשרות כמה זמן בחלבון של ביצה
ולא להסחף בטיגון...

אם לא שוכחים את התבנית על הפלטהופל לימון

ומקפידים לחמם על תבנית הפוכה, כל מתכון יתאים.

חזה עוף מתקתק

חזה עוף בעגבניות שרי

חזה עוף ממולא ואפוי עם תפוחי אדמה

אני עושה חזה ממולא יוצא טעים ועסיסיסימן שאלה?
מקפיצה בצל וירקות, חותכת את החזה באמצע , לא עד לסוף.
ממלאת בירקות, מניחה על עלה של בצק מרודד (בצק של החלות) מוסיףה עוד ירקות בין החזה לבצק , סוגרת את הבצק ושולחת לתנור, יוצא עסייסי טעים וממש לא מסובך להכנה...
ואי רעיון מגניב!!!טארקו
שומרת לי
חזה עוף יבש נקודה!!אור123456
רצועות חזה עוף ברוטב מתוקבוריס
יש לניקי ב מתכון מעולהמקלידה משהו
שבו משרים את החזה לפני האפיה, והמשרה מכיל סודה לשתיה. זה משאיר אותו ממש רך.
פעם הכנתיבתאל1
חזה עוף עם פטריות וגמבה. לא זוכרת מתכון מדוייק...זה נדמה לי מאתר מתכונים בעשר דק' או מניקי ב... עשיתי בתנור ויצא עסיסי וטוב.
אם זה לשבת בבוקר אפשר להוריד את הנוזלים אם נהיו הרבה... ולחמם על משהו שיפריד בין התבנית לפלטה..
אין דבר כזה.תורם דם
תודה רבה לכולם על הרעיונות. שומרת לי 😊בלב שמח
אז מה אפשר להכין לפתיחת הצום? אוכלל דודה שוקו
עוגת שמריםפרש בודד
פיצה.
מרק כתום.
בורקיטס

אבל הכי חשוב עוגת שמרים.
מה זה בורקיטס?פרצוף כרית
מאפה מבצק פריך בצורת חצי ירח, ממולא גבינות, ירקות וכדו'תנו חיוך (-:
בא לי לאכול, נשמע טעיםםםפרצוף כרית
הנה מתכון לבורקיטס והצעת הגשהופל לימון
נראה אלוף! תודה!פרצוף כריתאחרונה
פאי תפוחים עם גלידת ונילהשפןהקטן
לא אכפת לי מהבוקר אור
העיקר שמישהו אחר יכין
אנחנו בדכ אוכלים עוגיות ואחרי כחצי שעה קוסקוס עם מרק ירקות
לא יודעת מה הפעם.. נעדכן
אז בסוף באמת נאכל מרק ירקות וקוסקוסבוקר אור
ואמא השאירה לנו קצת פסטה בולונז
פיצההההסנובול


אצלנוחיים של
מרק כתום
פסטה מוקרמת
סלט חסה
אולי חביתה
חחחח גם אנחנו הלכנו על עוגת שמרים!דודה שוקו
נראה מגרה ברמותת.
ונאכל כנראה את מה שנשאר משבת 😅
וואי נשמע טעיםבוקר אור
~~~Cherry

וואי מפנקקקדודה שוקו
תודה🙏🏻Cherry
ווואו שווהסנובול


חלום!! לחם מלא

אבוקדו באמצע יוני, ר"ח תמוז, נמכר ב16.90 ש"ח לקילו!!
אבל טעים?יעל מהדרום
למה לא? זה אבוקדו מסוג איכותי יחסית ועדיין לא בשללחם מלא
כי לפעמים יש אבוקדו לא טעיםיעל מהדרום
לק"י

נראה לי שבסוף עונה זה לפעמים ככה. לא?

למרות שאנחנו קנינו לא מזמן, והטעם היה בסדר. אבל האחרונים לא היו מוצלחים, הם היו חצי רקובים וחצי קצת קשים.
אז לא. האבוקדו כולו קשה לא בשל ונראה טובלחם מלא
וגם הבננות אגב. רק התפוזים נעלמו.
מעניין אם יש טכנולוגיה חדשה שמגדלת פירות אחרי העונה.
או שאולי מייבאים יותר דרומית לקו המשווה שעכשיו חורף. למרות שהאבוקדו נראה רגיל ועד כה הוא היה ישראלי
למה מתי העונה של האבוקדו אמורה להסתיים?חילזון 123
האבוקדו גדל בחורףלחם מלא
לא שמת לב שאחרי פסח הכמות שלו ממש יורדת והמחיר שלו ממש קופץ? יכול להגיע ל40 ש"ח לקילו? ואחרי חודש חודשיים נעלם לגמרי?
מעניין מה קרה השנה, נראה שהמציאו טכנולוגיה לשמר אותו, או שאולי מייבאים אותו ממקומות שעדיין חורף, למרות שזה נראה קצת פחות סביר כי הוא ממש נראה כמו האבוקדו הרגיל הישראלי
אגב מי ששם לב כתוב בקבלה גם בננות, זה פחות מפתיע כי הם מחזיקות יותר זמן, אבל באיכות גרועה. מה שמפתיע שהם נראות כאילו אנחנו בין כסלו לטבת
השבת אכלתי את האבוקדולחם מלא
טעם טוב. קצת פחות מהאבוקדו הרגיל של החורף אבל עדיין טעם טוב. יותר טוב ממה שקניתי לפני פסח ונמצא במקפיא
אמא שלי קנתה לשבת מנגוחיות צבעונית
כל אחד (!) עלה 25
איפה היא מצאה מנגו?עלה למעלה
בכל סופר*אשתו של בעלי*אחרונה
אני עוד יותר בשוק!! מישהו צפה את העתיד!!! לחם מלא
ב-2021 נאכל אבוקדו בקיץ. אולי. עד אז נתנחם בדירוג האשראי
אז בסוף ההשערה שמדובר בייבוא התגלתה כנכונה
יום רביעי.. מה מבשלים לשבת?ברוקולי


מה באמת?מאוהבת בילדי

צריכה רעיונות קלים ומגוונים

ולא יקרים

(יש אורחים)

מהם חומרי הגלם שלך והאם יש התניות לתפריט (דיאטתי/לל''ג וכו')תנו חיוך (-:
עברנו דירה מהרגע הרגע בתוך היישובנחשון מהרחברון

לא משנה הסיטואציה ולמה.

אין לנו גז (יש גריל גז...) יש תנור ומקרר לא יודעים מה להכין

אין לי כוח לחשוב...

 

חצי מכלי המטבח בבית הקודם. (אולי נחזור עוד מעט אז לא מעבירים ה-כ-ל)

 

7 בערב הודיעו שצריך כמה משפחות שיעברו

8 החלטנו שאנחנו מתנדבים

8 וחצי ערבית

9 התחלנו להעביר

1 וחצי הלכנו לישון אחרי חנוכת בית מאולתרת (סטייק טונה על הגריל גז ובירות)

יואו! אין סיכוי שהייתי מצליחה נפשית לעבור ככה בספונטניותיעל מהדרום
לק"י

אבל אם יש סיכוי לחזור- אולי כן.

בהצלחה בבישולים!
כן.לא היה פשוטנחשון מהרחברון
בסוף יש לערב מרק ירקות עוף בתנור.
בבוקר עוף ותפוחי אדמה
סד''ש לברק על הגריל ופסטה שמנת פטריות.

חלות
וסלט מלפפונים כי יש מלא.
מטבוחה כי יש עגבניות מעפנות
סלט חסה
סלט כרוב
טחינה

יש חיתוכיות ריבה
תגיד אתה מבין בדלורית? אפשר להקפיא אותה?נפש חיה.
היא עברה בישול עד ריכוך.
אני אוהב דלורית. לא נשאר אף פעם להקפאהנחשון מהרחברון
הכל נגמר.

אבל נראה לי שראיתי שמישהו הקפיא פירה דלעת אולי זה אותו דבר
אפשר תלוי בשביל מהטארקו
היא יוצאת קצת מיימית
חשבתי להקפיא כי נשארה לי קצת, בסוף השתמשתינפש חיה.
יצא מעולה!
ווואו אתם מדהימים! אשרייכם!חצילוש
רק זה שאתם גרים שם זו מסירות נפש עצומה
מצטרפתאבןישראל
אחרי מלא זמן.
אולי זה יעזור לי לסדר את התפריט.
ערב שבת:
או סלומון בטריאקי/ טונה ברוטב אדום.
ברוקולי בתנור.

בוקר שבת:
או חמין או בשר בתנור באיזשהיא צורה.
עוף בתנור.

סדש:
דג שנשאר
סלטים
חלה

חלות קנויות
עוגת תפוזים
עוגת תפוחים( יש למישהי מתכון מעניין?)

סלטים:
מטבוחה
טחינה
חציל מטוגן
ביצים
כרוב
יאללה פהטארקו
חלות(בעלי אופה עכשיו)
סלטים- מטבוחה, זיתים, קונפי שום(אין לי כח להכין עוד ושכחנו לקנות בזיליקום וחציל)

ליל שבת-
בורקס פילו תפוא ברוטב פטריות
עוף עם רוטב לא יודעת עדיין איזה בדיוק
קוסקוס

בוקר שבת-
סלט חסה עם סלמון בטריאקי
פיצה או לזניה
בטטות מתובלות

סדש-
לזניה או פיצה(מה שלא בבוקר)
סלט

עוגות ושטויות לפי הכוחות והזמן
שבת דיי עצלנית אחרי שבוע סופר עמוס
נסענו לשבתבוקר אור
אנחנו אוכלים ארוחה אחת בביתבעוז וענווה!אחרונה

מכינים:

 

אורז

צלי כתף מאודה

ברוקולי בתנור

 

עוגת גבינה שתהיה לשבת

אני מחפשת סלטים טעימים לשבת שעשויים מחצילנפש חיה.
יש מלאט'

חציל רומני

חציל ברוטב
חציל ופטריות

חציל וחמוצים

מטבוחה חצילים

חציל במיונז

חציל בטחינה

חציל בצ'ילי

 

תבחרי ואפרט מתכון

 

 

חציל בטחינה , חציל רומני, חציל בחמוצים. תודה ממש!נפש חיה.
בשמחהט'

לפני הכל - אני לא מבשלת ולא מטגנת חצילים. תמיד אופה ואחר כך מכינה סלטים שונים.

והבעיה שאין לי כמויות.. אני מכינה לפי העין...

 

חציל בטחינה

חוצים את החציל לאורך, מניחים בתבנית עם החלק הפנימי כלפי מטה ובחום גבוה 30-40 דקות עד שהחציל מוכן לאכילה.

לפני ההגשה, למעוך את החציל בתוך הקליפה ולהוסיף מעל בנדיבות טחינה מתובלת בשום, כמון, מלח .. 

 

חציל רומני

אותה פעולה כמו בקודם - לחצות לאורך, לאפות. להוסיף בתבנית גמבה אדומה חצויה עם הקליפה כלפי מעלה, חום גבוה בתנור עד שהקליפה של הפלפל מעט שרופה. מוציאים את הפלפלים לכלי אטום או לשקית סגורה עד שהם מתקררים ואז הקליפה נפרדת בקלות. מקליפים את החציל שהתקרר וטוחנים במעבד מזון עם הפלפל המקולף + שן שום + שמן זית +  מלח + פלפל שחור ומעט מיץ לימון. אפשר ורצוי להוסיף לתבנית פלפל חריף קטן ולטחון גם אותו בשלימות לתוך הסלט.

 

חציל בחמוצים

לחתוך חציל לקוביות קטנות, לזלף מעט שמן, אבקת שום, מלח, ולאפות עד שהחציל מוכן ושחום.

אחרי שמתקרר להוסיף פלפל ירוק (או אדום)+מלפפון חמוץ קצוצים לקוביות קטנות ולהוסיף שן שום כתושה.

הסלט הזה טעים יותר אחרי שיושב קצת והחציל מקבל את הטעם של החמוצים והשום.

 

 

לבריאות

 

אין על חצילחצילוש


חצילים במיונז (חציל קלוי, מעט שמז, מלח, פלפל שחור, כפית סוכר חום, לימון)

חצילים בתנור (לפני ההגשה קוצצת כוסברה ושום, עם שמז, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מיץ לימון שמה מעל החצילים ומערבבת)

חציל מטוגן בפירורי לחם כמו שניצל
לאכול אתבוקר אור
@חצילוש
ברוטב אוכמניות
חוסי עליחצילוש
יש לי ילד לטפל בו
אין בעיהבוקר אור
נאכל אותו ברוטב דובדבנים
חצילון קטן וחמוד
😂😂😂😂חצילוש
חצילון קטן וחמוד שהתעורר לפני רבע שעה והקיא על כל המזרון...
אוי מסכניבוקר אור
מה איתו עכשיו?
עליז מתמיד😌חצילושאחרונה
🍆 תוכלי לנסות גם את סלטי החציל המצורפיםתנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

בהמשך למה שכתבו, תוכלי לנסות להכין גם את סלטי החציל המצורפים:

🍆 ממרח חצילים קלוים פיקנטי במיונז
🍆 סלט חציל בסגנון אסיאתי
🍆 סלט חציל וירקות קלוים (בשילוב טחינה או ויניגרט )
🍆 סלט חציל בטעם כבד (פרווה)
🍆 סלט חציל ובטטה בטעם פיקנטי
🍆 סלט חציל בסגנון ים תיכוני

בהצלחה 🙂
איך מכינים חציל בטעם כבד? וחציל ובטטב?נפש חיה.
מצ''ב דרך ההכנה לסלטיםתנו חיוך (-:
בס''ד

הכמויות ניתנות לשינוי בהתאם לטעם האישי / כמות הסועדים:

🍆 ממרח חציל בטעם כבד-
מורכב מחציל קלוי/אפוי/ מטוגן (נתון לבחירה, ומשפיע על המרקם והטעם הסופי של הממרח).
בתוספת ביצים קשות (ביצים חומות משדרגות את הטעם), ובנוסף בצל מטוגן (שעבר הזהבה ובכמות גדולה)
מעבירים למעבד מזון, מוסיפים תיבול, ומעבדים למחית.
* חשוב לשלב את השמן מהירקות, כי הדבר משפיע על המרקם של הממרח.

🍆חציל ובטטה בטעם פיקנטי-
מורכב מקוביות חציל ובטטה מטוגנות ומתובלות קלות, בתוספת רוטב צילי מתוק ובעיטור כוסברה קצוצה.

דא''ג - סלט החציל בסגנון ים תיכוני גם מיוחד (במידה ואתם אוהבים לימון כבוש באלדי ועגבניות בשילוב עם החציל ).

בהצלחה בהכנת הסלטים 💐
אין כזה דברנחשון מהרחברון
חציל זה גועל נפש
תודה רבה רבה !! ה' יברך אתכם בכל מכל כלנפש חיה.
מתכונים טעימים לטופואמא ללא אמא
חוץ מלהשרות בסויה סילאן וכזה
להחזיר לסופרנחשון מהרחברון


🌿 רעיונות לשימוש בטופותנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

ניתן להשתמש בטופו למגוון שימושים, וביניהם:

🌿 נתחי טופו בטמפורה כתוספת למוקפץ עם רוטב אסיאתי (טריאקי/סוי'ה/סאטה) -(טעימים גם בנפרד)
🌿 ניתן לשלב אותו בתוך תערובת קציצות טבעונית (רצוי להשתמש בטופו רך)
🌿 ניתן להשתמש כמרכיב במתכון למיונז טבעוני (בשימוש עם טופו רך)
🌿 ניתן לשלב בתוך תבשיל קארי
🌿 ניתן לצלות עם ירקות ורוטב ע''ג שיפודים
🌿 ניתן להכין ''מקושקשת'' טופו

בהצלחה !!
אנחנו אוהביםשקדי מרק

לחתוך לנתחים, להקפיץ במחבת עם הרבה תבלינים אהובים - אבקת שום זעתר כורכום כמון מלח.

לאכול עם פיתה טחינה וסלט

בסגנון הזה- 

שווארמה טופו שמכינים בקלות - המתכון שאני לא מפסיקה להכין! | אז מה את עושה כל היום?

גם אנחנו אוהבים שקדי מרקנחשון מהרחברון
רק לא הבנתי איך לחתוך אותם לנתחים אם הם כאלה קטנים גם ככה
הייתי חייב. זה ממש דרש...נחשון מהרחברוןאחרונה
מג׳ימיקסתותיל'ה
איפה מומלץ לקנות בזול דגם 3200 של מג׳ימיקס?
תבדקי בזאפופל לימוןאחרונה


יש דרך לטגן שניצלים והשמן יישאר נקי מפירורים שרופים?יעל מהדרום
לק"י

אני לא מעוניינת להחליף שמן כל 2 נגלות...
ולא בתנור(!)
לא יודעת אני מוציאה עם מזלג כזההרמוניה
ניסיתי להוציא עם תרווד, לא הלך כל כך....יעל מהדרום
לא מנסיוןמענין
אבל ראיתי שאומרים להכניס לשמן גזר בצדדים
תודה.. נראה לי שניסיתי פעם. אולי שווה ניסיון נוסףיעל מהדרום
להפחית פירורים שנופליםהנורמלית האחרונה
כשמצפים בפירורי לחם, ללחוץ את השניצל חזק על הפירורים ולנער שאריות לפני הכנסה למחבת.
לטגן בחום נמוך יותר.
להכניס גזר ואז אולי הפירורים שיפלו ישרפו לאט יותר.

(אישית לא רואה שצריכה להחליף כל 2 נגלות. לא מכניסה גזר ומטגנת בינוני- גבוה)
תודה! היום הכנתי שניצלונים, אז ערבבתי עם פירורי לחםיעל מהדרום
לק"י

אולי זו הסיבה שנפלו יותר פירורים.

ואחרי ששפכתי את השמן שמתי נייר אפיה על המחבת, ונראה שזה גם עזר לפירורים להדבק אליו ופחות לצוף.
שמן עמוקרק קוראת פה
טיגנתי בשמן עמוק שמכסה את השניצלים. תודה!יעל מהדרום
את יכולה לסנן את השמן עם מסננת מתכת לתוך חמגשיתרק קוראת פה
אחרי כל נגלה
ואז לשפוך בחזרה למחבת..
לאופל לימון

כל 2-3 סיבובים אני מחליפה את השמן

ואיך עושים זאת ביעילות? לאן את שופכת את השמן הרותח?יעל מהדרום
לכיור....ופל לימון


עושה סתימות... מומלץ לשפוך סבון לפני כן כדי שיפרק את השמןהנורמלית האחרונה
ממממממש לא מומלץ מבחינת סתימות!בימבה אדומה
ויעל, אני לא מחליפה שמן באמצע אז אין לי עצה בשבילך. כשזה מתקרר מפנה לשקית זבל קטנה שיש לי על השיש
פותחת מים חמים בברז והכל יורד בלי סתימות וכדומה...ופל לימון


זה סותם לטווח רחוק לא קצרבתאל1
אחכ החום נגמר ועמוק בפנים זה מתקרר....
בדיוקבימבה אדומה
כך הסביר לי האינסטלטור... כנל השמן של הטונה
אז שופכים קצת אבקת כביסה פעם בשבועחמדת66

או בסיס מהסוג הנ"ל

למה להרוס ואז לתקן? 🤔בימבה אדומהאחרונה
מעדיפה להימנע מזה מלכתחילה. אין לי צורך להחליף שמן בטיגוני השניצלים... ואת שמן הטונה שמה בשקית על השיש שיש לי כבר כמעט תמיד לכל מיני קילופי ירקות וכו'...
לכיור אני לא שופכתיעל מהדרום
ניתן לשפוך לכלי עם מגבות ניר סופג או למהול בסבון ומים ולשטוףתנו חיוך (-:
אפשר להפשיר חזה עוף בשמש או שלא כדאי?סתם מישהי


לא כדאי, עדיף בכלי עם מים פושריםט'


אוקי תודהסתם מישהי


ולהחליף מדי פעם את המים...שמואל5
אני שם מים חמימים...
במידה ויש לכם מיקרוגל- ניתן להשתמש בתוכנית הפשרהתנו חיוך (-:
אבל הכי עדיף*אשתו של בעלי*אחרונה
הפשרה איטית במקרר.
בא לי להכין עוגה טעימהמאוהבת בילדי

בלי הרבה עבודה, ולא שוקולדית.

רעיונות?

😂😂😂אין לי הסבר
העוגות שלי טעימות אבל מלא עבודה🤭
פשוט תכיני להבוקר אור
וגם לי
בואי לגרד לי את הראש מהרצפה. הוא תקוע שם.אין לי הסבר
רעיון טוב!חצילוש
אז עוגת ונילהרמוניה
פאי קפה?גאולה!

עוד לא הכנתי, אבל מתכננת ממש עוד מעט..

זה לא היה נראה לי מדי הרבה עבודה

באמת היה מהיר ממשגאולה!
אולי...*אשתו של בעלי*
פאי פקאן
פאי תפוחים
עוגת תפוזים
עוגת קפה
עוגת מייפל
עוגת קוקוס
איך מכינים פאי?מאוהבת בילדי


אחפש מתכון טוב לפני פקאן*אשתו של בעלי*
כבר אשלח
מהם חומרי הגלם שלך ? לפי זה נדע לכוון לתשובות רלוונטיות 🙂תנו חיוך (-:
scrho cxhxhho aha cfk ch,/מאוהבת בילדי


דברים בסיסיים שיש בכל ביתמאוהבת בילדי

אבל בסיסיים...

וואי יש לי עוגה ממש טובה עם המצרכים האלה!! רוצה??אין לי הסבר
נו, טובמאוהבת בילדי

קמח

סוכר

מלא ביצים

קוקוס

אגוזים

מה עוד צריך?

יש לך בעיה עם הפרדת ביצים?אין לי הסבר
אז ככה-אין לי הסבר
מקציפים 5 חלבונים
מוסיפים בהדרגה כוס סוכר
עד לקצף ממש קשה

מקפלים לתוך התערובת 5 חלמונים טרופים+כף שמן+כף חומץ(לא חייב)+ מיץ לימון(לא חייב)

מנפים לתערובת כוס קמח +שקית א''א

מכניסים לתנור ל150° לכשעה.

זו עוגה כיפית ואוורירית, אפשר לצפות אותה במה שרוצים, לא חייבים אפילו. טעימה גם ככה.
אפשר לנסות להכין את הרעיונות המצורפים 🍰תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

בהתחשב במה שכתבת, ניתן להכין את רעיונות הבאים:

🍰עוגת גזר בחושה ועסיסית (נדרש להוסיף גזר , קינמון וציפורן)

🍰עוגת שיש בחושה- וניל /קקאו בשילוב מיץ תפוזים /לימון (נתון לבחירה)

🍰עוגה בחושה בטעם מוקה עם קציפה בטעם מוקה (בהנחה שיש אבקת נס קפה בבית)
* ניתן לשלב את הקציפה גם עם עוגת שוקולד בחושה עסיסית והטעם של העוגה ישודרג.

🍰 ואפשר לנסות להכין עוגיות מקרון קוקוס- מרנג איטלקי בשילוב קוקוס, מזולף בתוך מנג'טים עם עיטור של סוכריות (במידה ויש).
* לגיוון- ניתן לטחון אגוזי מלך ולשלב עם המרנג הנ''ל- התוצאה טעימה ומיוחדת .


בהצלחה 💐
אפשר מתכון מדויק של המקרון קוקוס?מאוהבת בילדי


מצ''ב 2 מתכונים מהאינטרנט של עוגיות קוקוס 🧁תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

גיליתי כי טעיתי בסוג המרנג ומדובר בעוגיות ע''ב מרנג שוויצרי ולא איטלקי (המשמש למטרות אחרות).. סליחה על הטעות 🙂

מצ''ב 2 קישורים מהאינטרנט למתכוני העוגיות הנ''ל, ונראה מהתמונות כי מדובר בעוגיות ששווה לנסות 🙂

Log in to Facebook | Facebook

עוגיות קוקוס

בהצלחה, חודש טוב ושבת שלום 💐💐
נראה טוב...מאוהבת בילדי

תודה!

מה זה ה"קציפה" בעוגה בחושה בטעם מוקה?יעל מהדרום
לגבי קציפת המוקה 🥧תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך @יעל מהדרום,

הכוונה בהודעה היתה לקציפה המורכבת מאבקת נס קפה וקצפת או מקציפה המורכבת ממרנג איטלקי בטעם מוקה (בשילוב קפה).

הרעיון מבוסס על עוגה מהעבר שדרך הכנתה לא זכורה לי במדויק, אך נראה כי היתה מורכבת בשכבות ומהקרם/מרנג הנ''ל , וטעמה מאוד מיוחד.

מומלץ לקשט בשבבי שוקולד או פצפוצי שוקולד לקישוט עוגות.

בהצלחה !!
כמה רעיונותהשפןהקטן
עוגת קוקוס ואננס של מיקי שמו- עוגה פרווה בחושה עסיסית ומיוחדת.
עוגת עקיצת הדבורה של קרין גורן- לא באמת הרבה עבודה, לוקח זמן בגלל השמרים.. את המילוי אני מחליפה ב2 שמנת מוקצפת עם פודינג וזהו. יוצא חלום!!
עוגת בננות ומייפל של קרין גורן- וואוו גם לכאלה שלא נוגעים בבננות זו עוגה חלום וב5 דק' עבודה.
מקוה שעזרתי😌

יכולה לשלוח קישורים/צילומים אם תרצו.
תודה לכולם!מאוהבת בילדי

בסוף  הכנתי עוגת מייפל ויצא מושלם

עוגה בחושה עם מייפל למעלה או שהמייפל בתוך העוגה?יעל מהדרום
אחרי אפיהמאוהבת בילדי


בשבילי עוגת וודקה הכי מהירה טעימה ולא שוקולדיתופל לימון
עוגת מייפלבתאל1אחרונה
אולי רלוונטי גם לכאן...🤔תורם דם

דחוףף יש למישהו בלנדר כזה שלישראלית2❤🇮🇱
JUICER?
כל פפעם מחדש הכפתור שלו לא עובד ורק אחרי כמה לחצות באיזור מסויים זה נלחץ..עכשיו בוא בגלל לא עובד🤦🏽‍♀️
קיצר אם מישהו צבין בזה אני ממש אשמחח
אולי כדאי לבדוק עם החברה שנותנת אחריות למוצר ?תנו חיוך (-:אחרונה
אמנם כבר הסתדרנו, אבל מעניין לדעת-מה יכול להחליף קצפת ריץ'?בימאית דמיונות

כלומר, בעוגה ממש, ששמים את הקרם של הקצפת, לא אחרי שמקציפים אותו..

קרם קוקוס. מגיע בקופסת שימורים.לשים לב לקנות קרם ולא את המיםנשימה ארוכה


תודה!!בימאית דמיונות

ממ... יש לזה טעם חזק של קוקוס?

לדעתי בתוך עוגה לא.נשימה ארוכה

השתמשתי גם בשביל להכין כמו טראפלס וגם לא הרגשתי טעם מודגש של קוקוס אבל אחרים אמרו שכן טועמים 

 

אבל הגיוני שזה אחרת כי בטראפלס זה רק שוקולד וקרם קוקוס. בעוגה זה מתערבב עם שאר החומרים וזה כמות קטנה יותר יחסית לכלל הבלילה. 

קרם קוקוסבימבה אדומה
בתוך עוגה המרקם פחות קריטי. אפילו חלב סויה יתאיםמיקי מאוס
ואיפה שחייבים משהו מאוד יציב כמו טראפלס אז באמת קרם קוקוס (לא חלב קוקוס.לשים לב...)
חלב רגיל גם יכול להיות טוב אם אין שמנת מתוקה?בימאית דמיונות


ברוב העוגות כןמיקי מאוסאחרונה
אני מתכוונת למתכונים של עוגות בחושות נניח, שהשמנת היא חלק מבלילה נוזלית. אז לא באמת חייבים הרבה אחוזי שומן

להקצפה/ייצוב- אז כמובן זה לא יעבוד
אפשר קרם שוקולד(גנאש מוקצף)קראנץ שוקולד
קרם חמאה
בתוך העיסה של העוגה- מיץ תפוזיםיעל מהדרום
היום יום הולדת נחשון מהרחברון



סתם. לא היום. בשבת. לאשתי האהובה
מזל טוב!!!!חצילוש
נראה מהמם😌

דובדבנים הכי מתאים לחודש סיון
וואלה? למה?נחשון מהרחברון
לא יודעת. כי זו העונה?חצילוש
תמיד מתקשר לי דובדבנים לשבועות... אולי מתישהו קישרו את זה ככה בקיבוצים כדי לשווק את הדובדבנים בעונה🤷‍♀️

דובדבנים, פרחים, שיבולים ומוצרי חלב...
אה בקטע כזה...נחשון מהרחברון
כן זה ה-עונה
מזל טוב!ט'

משקיען

 

 

 

נראה מעולה!!!*אשתו של בעלי*
מזל טוב!
איזה יופי! מזל טוב!!יעל מהדרום
סקר האם להוסיף פקאנים ל5נחשון מהרחברון

מצד אחד זה פחות יפה מצד שני זה לא אותו דבר אז אני מתלבט

אם הם מסוכרים,זה יכול ללכת טוב...*אשתו של בעלי*
הם מסוכרים אבל דיברי על מראה לא על הטעםנחשון מהרחברון


יראה יפה אם תשים אותם שלמים*אשתו של בעלי*
אל לקצוץ/תגרוס
לא, לך על פירות נוספיםופל לימון


מתלבטת....קשה לי לדמיין איך זה יראהיעל מהדרום
כמו ה2נחשון מהרחברון

על ה2 יש פקאנים מסוכרים ועל ה5 אין

אהה.. לא שמתי לב. נראה לי שזה יראה קודר מידייעל מהדרום
לק"י

יפה שיש קצת לבן בולט.
אה....אז לא!!*אשתו של בעלי*
אהבתי שהמספרים שונים במראה
תודה לכולפ הוחלט שנשאר ככהנחשון מהרחברון


מזל טובבבוואלה גבר


איזה יפההסנובול


העוגהסנובול


אההה צודקת....וואלה גבר


כן..מה שלומך ?סנובול
אפשר את המתכון של הבצק?מאוהבת בילדי

איזה יופי!

בכיףנחשון מהרחברון

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 400 גרם קמח קורט מלח 100 גרם אבקת סוכר

מערבלים עד שנהיה פירורים במיקסר עם וו גיטרה

מוסיפים 2 ביצים טרופות ומערבבים מינימום עד שמתאחד ומקררים חצי שעה עטוף בניילון

מרדדים ועושים צורות ואופים 10-15 דקות

והנה שלימאוהבת בילדי
נראה פצצה!!נחשון מהרחברון
עם המתכון שלי? איזה כיף!
איזה קרם?
ממש יפה!!חיים שלאחרונה
יפהפהחיים של
וואו יצא מושלם ומזל טובבבאיה😍


עוגיות ריבה. מחפש מתכון פרווה בלי מרגרינהנחשון מהרחברון

יש למישהו?

@יעל מהדרום המתכון שלך טוב לזה?

 

אני לוקחת מתכוןבימבה אדומה
רגיל עם חמאה/מרגרינה וממירה לשמן קוקוס ביחס 1:0.8

כלומר על כל 100 גר חמאה שמה 80 גר שמן קוקוס. יוצא מעולה.
אין לי... צריך שמן רגיל.נחשון מהרחברון

לעשות עם המצרכים שיש לי בבית...

לא משתמשת בזה🤷🏻‍♀️בימבה אדומה
בהצלחה
אגב ההמרה צריכה להיות 0.83. זה יותר מדויקנחשון מהרחברון


זה לא בצק שנוח לקרוץ ממנו צורותיעל מהדרום
לק"י

הוא הכי טעים מתפורר (כבצק לפני האפיה). אלא אם כן תיצור עיגולים ידנית, ובלי חור באמצע.
אולי אם מוסיפים לו ביצה זה עוזר.

אני הוספתי יותר מים/ מיץ כדי שהילדים יוכלו ליצור צורות, אבל העוגיות לא יצאו כל כך טעימות.
בעבר עשיתי, אבל צריך מספיק נוזליםיעל מהדרום


טוב מצאתי משהו של בישול בזול מקווה שיצא טובנחשון מהרחברון


בדרך לתנור ואין לי איך לצלם לכםנחשון מהרחברון

נצלם כשיצא

 

ותספר איך הטעםיעל מהדרום
יצא טעיםנחשון מהרחברון
עשיתי חיתוכיות

ריבת שזיפים ביתית
נראה טעים... בראש שלי היו עוגיות ריבה פרח עם החוריעל מהדרום
לק"י

לחיתוכיות המתכון "שלי" מתאים.
אבל העוגיות מתפוררות (וטעימות)
גם שלי. אבל לא מצאתי את הקורצן שלנחשון מהרחברון
הפרחת ולמה להשקיע סתם על עיגולים... נעשה כבר חיתוכיות... למסיבה של הילדה בגן...
כל הכבוד! אפשר את המתכון?נפש חיה.
כן. זה ממש בקטנהנחשון מהרחברון
4 כוסות קמח 2 כפיות א אפיה חצי כפית מלח לערבב.
להוסיף 2 ביצים 3/4 כוס שמן רבע כוס מים 2 כפיות מיץ לימון וכפית תמצית וניל. כוס סוכר.

ללוש עד שמתרחש.
לשטח עם מערוך על נייר אפיה 2/3 מהבצק. למרוח רחבה ולגרד מעליה עם פומפיה את שארית הבצק. לאפות 20-25 דקות על 180.
לחתוך שזה חם לחכות שיתקרר ואז לפרק לעוגיות.

את הרחבה הכנתי מכמות שווה של שזיפים סוכר וטיפה לימון מבשלים על אש נמוכה בינונית עד שיש סירופ סמיך והשזיפים רכים.
טוחנים עם בלנדר מוט נותנים לזה להתקרר לילה...
כל הכבודנפש חיה.
על כל 200 גרם מרגרינהמאוהבת בילדי

מערבבת כמעט כוס שמן עם מעט מים רותחים (להשלים לכוס)

 

לערבב מהר בקערה בנפרד, עד שנהיה נוזל לבן כזה.

זה כמו להשתמש במרגרינה ממוסת- מושלם!

רעיון מעניין...ינוסה בהזדמנות. תודה!יעל מהדרוםאחרונה
כבד אווז על ריבת בצל וטוסטוניםקראנץ שוקולד


אל תשלח לי. אבל נראה מעולהברוקולי
אל תדאגי זה נגמר שנייה אחרי הצילום😁קראנץ שוקולד
לא ידעתי שיש עוד אנשים שאוכלים את זה 🤭אמרלד
אצלינו המאכל מיוחד לחג סוכות..
נראה ממש טוב!! בתאבון
לא יודעת למה ישר נזכרתי ב"שמעון שלי בפיתה" מודדת כובעיםאחרונה


עוגת שמרים שלא נאפית במרכזאם הבנים12
איך יודעים אם העוגה מוכנה מבפנים או לא,כל פעם מחדש אני משקיעה וזה יוצא שחום ומהמם אבל בפנים יש חלק לא אפוי וזה כ"כ מבאס...

לכן אני מכינה בעיקר רוגלכים ושושנים, אבל לפעמים בא לי סתם לזרוק כמה עוגות לתנור והן מבאסות.

אולי בגלל שזה בחפ"ע? אולי בחום נמוך יותר ליותר זמן? אשמח לשמוע דעתכם.
להוריד קצת חוםפרש בודד
יכול לעזור.
החדפ פחות בעייתי.

את אופה בטורבו?

אבל אם זה קורה קבוע פשוט לתת עוד כמה דק' כשחושבים שזה מוכן
תודהאם הבנים12
אופה בלי טורבו.
אולי באמת להשאיר עוד זמן בתנור..
אז כן כדאי טורבופרש בודד
ולא לשכוח סירופ סוכר מעל..
(לא יותר מדיי)
חשבתי שטורבו לא טוב לשמריםאם הבנים12
כי הוא מאד מייבש. אנסה, תודה רבה!
אני שמה סירופ כשיוצא מהתנור.
בגדול את צודקתפרש בודד
אבל אין כללים ברורים לטורבו.
ולפעמים זה הפתרון.

(אבל אם את שמה טורבו אז לא להוסיף עוד זמן אפיה)
טורבו טוב לרוב הדבריםופל לימון

הוא פשוט אופה מהר יותר ולכן נדמה שמייבש

 

באיזה טמפרטורה את אופה? כמה זמן? גודל תבנית?ופל לימון


תודהאם הבנים12
חום בינוני 180 בערך
לא לפי זמן, מתי שנראה מוכן, שחום יפה.
תבנית אינגליש קייק חפ"ע

מברישה עם סירופ כשזה מוכן.
אני אופה תבנית אינגליש קייקופל לימון

ב170 מעלות, כ- 30-35 דקות בטורבו.  כנראה שזה משחים מידיי לפני שסיים להאפות מבפנים.

תשימי את התבנית חדפאיכה
על תבנית מברזל, זה משפר את ההולכת חום של התבנית ואז ההעוגה תאפה טוב יותר.
אנסה, תודה רבה!אם הבנים12
^^^חיים של
זה הפתרון אצלנו (תנור של דלונגי)
יכול להיות בגלל החדפ אלומיניוםבתאל1
גם לאמא שלי זה היה קורה עם לחמים...
שני פתרונותמשמעת עצמית
אחרי מלן נסיונות:
לשים את האינגליש על תבנית תנור

לאפות בחלק התחתון של התנור עד להשחמה.
ואז משחים למעלה כשזה כבר אפוי בתחתית ובאמצע.
מניסיון שלי ממליצה להפחית את כמות הבצק לגודל התבניתאם לשתיים
לפעמים יש יותר מדי בצק ואז אין לו מקום לתפוח וגם הוא לא נאפה בפנים. תוסיפי עוד פס אחד לכמות הפסים שאת עושה תמיד ותראי ישועות (על אותה כמות בצק).
טיפ טוב לבעיה שהזכרת:מנסה לעזור

לאחר שהרולדת שמרים שחומה מבחוץ, לכסות את העוגה בנייר כסף רופף.

זאת אומרת, להניח מעל הרולדות שמרים נייר כסף בלי להדק לתבנית

ןלהמשיך לאפות כמה זמן שצריך.

יוצא מעולה!!!

 

טיפ ממש ממש טוב!בימבה אדומה
לכל עוגה שנראת שהשחימה מלמעלה ובפנים עוד לא אפויה
תודה רבה לכולכם על העצות!אם הבנים12אחרונה
מסכמת בנקודות את הטיפים שלכם:

- לשים על תבנית של התנור.
- לכסות עם נייר כסף אחרי שכבר שחום כדי לתת עוד זמן.
- לעשות עוגות קטנות יותר.
- להנמיך קצת את החום ל170.
- לאפות בחלק התחתון של התנור.

שוב תודה רבה, מעריכה את העזרה!
יום רביעי - שרשור שבת .. ?ברוקולי
אני אמורה לאפות היום...חיים של
אבל נראלי שנסתמך על מה שיש במקפיא.
אנחנו נוסעים לשבת יומולדת. מקווה להכין עוגה ועוגיות לנשנושיעל מהדרום
בבית אבל אוכלים רק ערב בביתבוקר אור
חלות מהמקפיא
מרק ירקות עם כנפיים ואטריות
עוגיות מהמקפיא
קוסקוס
חזה עוף מהמקפיא
שבת שוקעת שרובה בחסות המקפיא..טארקו
חלות-מהמקפיא
סלטים מהמקפיא- מטבוחה, פסטו, טפנד זיתים. סלטים לא מהמקפיא- קישואים מטוגנים, חציל בפירורים בתנור, קונפי שום. בשבת נכין גם חסה וסלט עגבניות שרי.

ליל שבת-
אגרולים וסיגרים קנויים(רק מטגנת במחבת)
קציצות בשר ברוטב צהוב עם המון ירוקים(מהמקפיא)
פירה

בוקר שבת-
דג- אם יהיה כח אז אמנון, אם לא אז סלמון מעושן(יש לי במקפיא) או סלט טונה.
אורז עם בשר טחון בסיר אחד(הבשר כבר מטוגן עם בצל במקפיא, נשאר לבשל אותו עם אורז)
סטייק כרוב

סדש-
אם יהיה כח אז פיצה או כדורי זית מבצק גבינה
אם לא אז בורקסים

עוגת גבינה
עוד עוגה או עוגיות, לא ידוע עדיין איזה.
יואו איזה מקפיא שווה חחחבתאל1
חח הוא מתמלא ומתרוקן כל כמה זמןטארקו
איך עושים סטייק כרוב כשצריך לשטוף?נחשון מהרחברון


שוטפים את הפרוסותטארקו
ומשתמשים בירק מהדרין שיש דעות שלא צריך לשטוף כרוב שלם מעבר להסתכלות בעין ושטיפה כללית במים.
זה טעים על הפלטה?פרש בודד

כשזה חם זה מעולה. 

 

למקפידים יותר- אפשר להכין שווארמה כרוב. גם יוצא מעולה. (לא יודע אם עובר פלטה)

 

כן עובר מעולה ממש. מנסיון.טארקו
נוסעים להוריםנחשון מהרחברון


מתארחים בבוקראקונהמטטה
ערב שבת:

חלות קנויות
דג מרוקאי
מרק

סלטים:
חציל במיונז
חציל גמבה ומלפפון חמוץ בתחמיץ
סלט ביצים
סלט כרוב
אבוקדו עם בצל ירוק
סלק



סד"ש
פיצה מהקפיא
סלט ירקות

עוגה פרווה
עוגיות שוקולד צ'יפס
תפריט שבת:חיים של
סלטים
עם סלט חצילים חדש שאני בתכלס לא מעיזה לטעום 😬
מושט מרוקאי
בורקס בשרי
אולי סופלה

שבת בבוקר:
כבד קצוץ וטשונט

סדש:
סלטים שנשארו.
מה יש בסלט חצילים שאת לא מעיזה לטעום?יעל מהדרום
לוידעתחיים של
הוא מתכון כזה אשכנזי
חומץ מיונז שמיר מלח סוכר.
חלחלה🙈
טוב, צודקת. אל תטעמי... אוחזת בי חלחלה למשמע המתכוןיעל מהדרום
יותר מלחיץ אותי הקטע שאחותי טענה שזה טעיםחיים של
מאשר אם זה טעים או לא..
זה אומר שנהיה לה טעם אשכנזי ובפעם הבאה שנתארח אצלה היא בטח תגיש גפילטע פיש😭
לא על אף אחדיעל מהדרום
באמת לא נשמע טעים😅טארקו
נשמע שהיא התבלבלה עם מלפפוניםבתאל1אחרונה
או כרוב...