תודה רבה רבה
לומדת ממכם המון
ולחביתה.
מאפינס
מוקפץ עם עוד ירקות וחזה עוף/פרגית
מוקרם
אפוי בתנור
מטוגן עם ציפוי פירורי לחם/טמפורה
ברוקולי מקסימים לשלב במוקפץ אסייאתי, והאמת שהכי טעים לי זה בישול קצר במיקרו והקפצה עם שום ושקדים פרוסים במחבת
וכאלה במשקל. רוצה למדוד בכוס, לא במשקל.
שיהיה פרווה ועדיף ללא גלוטן או עם מעט קמח יחסית ואז אמיר בקמח ללא גלוטן
תודה!
ממדידה בכוסות,
אני והאני
אפשר גלידה שמתבססת על חלמונים, מקציפים עם סירופ סוכר רותח כך שנוצר מעין פיסטור של הביצים
ככה:
מרתיחים 3/4 כוס מים עם 1/4 כוס סוכר ומקל וניל ומבשלים 5 דקות
בסוף אפשר לגרד את גרגרי הוניל מהתרמיל לסירופ.
מפרידים 4 ביצים:
מקציפים את החלמונים ומוסיפים את הסירופ הרותח מקציפים עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
מקציפים שמנת מתוקה/צמחית עם 2 שקיות סוכר וניל
מקפלים הקציפות יחד ומקפיאים.
אני והאניאחרונהשלום,
שמתי לב שניגרים מלא נוזלים מבצלים. כמה בצל מומלץ לשים בחמין בסיר בישול איטי כדי שלא יהיה יותר מדי נוזלי? נניח כמה בצלים בשביל 5 מנות?
תודה 
תודה
פרש בודד
אמא וגםאחרונה

מרווה כחולה
ט'בעייתי כשרוצים לגוון תפריט כשלא אוכלים דגים, בקר, מרק, קמח, סוכר, ויש גם מי שלא נוגע בתפוחי אדמה ואורז...
נשארו ירקות וירקות וירקות.. אז:
חלות
חומוס ביתי
חציל חריף טחון
פרוסות חציל בתנור
סלט כרוב וחסה
סלט ביצים כלשהו
סלט אבוקדו אולי
מוסקה מהמקפיא
עוף בבטטה
מוקפצים בדפי אורז (אולי)
עוגה נטולת גלוטן.
אמפנדס
פידה טורקי
גלילה במילוי ירקות/בשר
"שושני לחם" במילוי בשר
תודהרצה לאשסורבה מכינים ממחית/מיץ פרי יחד עם סירופ סוכר 1:1
מקפיאים במכונה או שבמהלך ההקפאה מקציפים את הקרח הנוצר.
סורבה= "גלידה" על בסיס מים
בימבה אדומה
ופל לימוןאחרונהאני מעדיפה לטגן, טעים לי יותר, בבת אחת מעמידה 2 מחבתות גדולות וזה רץ
ושם תראי עשרות סוגי קציצות, ותוך 10 דקות הכל מוכן,
(הכוונה החומר מוכן לא הבישול)בהצלחה רבה.


סלטים עם מיונז למיניהם
אם יש אבוקדו
פסטו
חלבי- גבינה, קוטג'...
בסדר?בעוז וענווה!
לאפות עגבניות עם פילדלפיה ושמנ"ז ולטחון.
או בכלל עם המון שילובים שמוגבלים בעיקר ע"י הדמיון. (עם טימין, שום ושמנ"ז ולטחון וכו')
קל הכנה משביע וטעים.
אפשרות לתוספות לסלט טונה:
כף חרדל
מלפפון חמוץ לקוביות קטנטות ולהוסיף.
תפו"א מבושל לחתוך לקוביות ולהוסיף.
יצא ממש טעים, תודה!
תודה