שרשור חדש
ברוקולי.... מתכונים פליייזפפרינה
יש לי הרבה ברוקולי קפוא, אשמח לרעיונות פרווה או חלבי, לא פשטידות,כי זה כבר הכנתי
תודה רבה רבה
לומדת ממכם המון
הילדים שלי הכי אוהבים בחביתה. חולטים 2-3 דקות קוצציםנחשון מהרחברון

ולחביתה.

מאפינס

מוקפץ עם עוד ירקות וחזה עוף/פרגית

מוקרם

אפוי בתנור 

מטוגן עם ציפוי פירורי לחם/טמפורה

 

🥦אפשר לנסות גם קציצות הפתעה (בהמשך לשאר הרעיונות שנכתבו)תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

תוכלי להכין גם קציצות הפתעה-
מכינים תערובת קציצות איכותית, יוצרים חצאי כדורים שלתוכם מכניסים חתיכת ברוקולי או כרובית,ומגלגלים לקציצה עגולה.
מטגנים או אופים בהתאם למתכון.

אפשר להכין קציצות בציפוי טמפורה או פירורי לחם.

בהצלחה 💐
מתייגת לך😜בוקר אור
בתנור עם שמן זית ומלח שיהיה קצת שחום וזה ממש טעיםתפוחית 1
אני אוהבת פשוט פשוטטארקו
מוקפץ במחבת עם קצת שמן ומלח, לפעמים מוסיפה עוד תבלינים בקטנה

ובתנור עם שמן, מלח, תבלינים ופירורי לחם. זה מתחסל בשניות.
גראטן ברוקוליופל לימון
מאפינס ברוקולי - פרווהופל לימון
מאפינס ברוקולי - חלביופל לימון
אפשר לשלב בכיף במאק אנד צ'יזופל לימון
עכשיו שמתי לב שביקשת לא פשטידותופל לימון

ברוקולי מקסימים לשלב במוקפץ אסייאתי, והאמת שהכי טעים לי זה בישול קצר במיקרו והקפצה עם שום ושקדים פרוסים במחבת

ואוו תודה רבה לכולכם!!!!פפרינהאחרונה
ננסה חלק מהדברים, מקווה שיאכלו
תבורכו
רעיונות מה לעשות עם כמות גדולה של אגסים?זכיתי
קראמבל אגסיםבת מלך!!!!
תודה. עוד רעיונות?זכיתי
יש מתכון מומלץ? חיפשתי מלא. משגע אות שכותבים כמויות של קמחזכיתי

וכאלה במשקל. רוצה למדוד בכוס, לא במשקל. 

שיהיה פרווה ועדיף ללא גלוטן או עם מעט קמח יחסית ואז אמיר בקמח ללא גלוטן

תודה!

מקלפים חותכים ולסירבת מלך!!!!
עם מעט סוכר וקצת מיץ לימון
עד שמגיר נוזלים ומתרככים
מעבירה אותם לתבנית אפיה
מערבבת סוכר חמאה ןקמח ביחסים של 1:1:2
אם יש כח אז מגרדת את החמאה במגרדת ישירות לקמח
מעט קינמון
שופכת על האגסים ולתנורעד להזהבה
מקציפה שמנת בצד


באפיית עוגות חשוב לדייק וכמות בגרמים מדויקת יותרופל לימוןאחרונה

ממדידה בכוסות, 

לפתן, עוגת וניל בחושה עם קוביות/פרוסות אגסיםאם ל3+
להקפיא חתוך לקוביות ולהכניס בשייקיםאם ל3+
להכין גלידת אגסים עם קרם קוקוס/שמנת מתוקה/צמחיתתנו חיוך (-:
נשמע טוב! אפשר מתכון?זכיתי


זה לא מתכון מדויק, אך אפשר לקבל ממנו השראה 🙂תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

מרסקים אגסים, מוסיפים שמנת מוקצפת/ קרם קוקוס בתוספת המתקה, מערבבים ועבירים לכלי .
מקפיאים לפי המידה שאוהבים.
ניתן לשלב תוספות שאוהבים- פקאנים , שבבי שוקולד , שוקולד מומס, ועוד..
* לגלידה חלבית עשירה- ניתן לשלב חלב מרוכז והמרקם ישתדרג.

בהצלחה 💐
אחלה.תודה. אפשר בלי לקלף את האגסים?זכיתי


נראה שכן, אך כדאי לטחון היטב ולשלב תוספת לשדרוג הטעםתנו חיוך (-:
תודה רבהזכיתי


בשמחה 🙂תנו חיוך (-:
אגסים בייןופל לימון
אגסי הלנה היפהופל לימון
עוגת אגסים הפוכהופל לימון
סלט סלק חיופל לימון
ארטיק מגנום/גלידה פרווה, מכירים מתכון טוב?אני והאני
חשבתי על גלידה עם חלמונים,
מישהו יודע אם אפשר לאפות אולי כמו קרם ברולה? (ואז לערבב ולהקפיא...🤷🏼‍♀️) סתם לא באלי חלמונים חיים..
זורקת רעיוןחצילוש
ריצ' וחלב מרוכז שמכינים מחלב שיבולת שועל/שקדים. יש מתכון של חן במטבח
וואי מגניב!! חלב מרוכז שהוא לא מחלב פרהאני והאני
הייתי הולכת על סורבה מפירותהשפןהקטן
כי תחליפי שמנת זה לא משהו..
וביצים חיות בגלידה...😬😬
אפשר להכין גלידה מ2 מצרכים לפי המתכון הנ''ל ולהחליף רוויון בקרם קוקוס
גלידה עם 2 מרכיבים! (ובלי מכונת גלידה)
מקווה שעזרתי😌
חח נכון.. תודה רבה!!אני והאני
עוגת סולרוופל לימון

לא חלמונים אבל טעים.

 

אפשר גלידה שמתבססת על חלמונים, מקציפים עם סירופ סוכר רותח כך שנוצר מעין פיסטור של הביצים

ככה:

מרתיחים 3/4 כוס מים עם 1/4 כוס סוכר ומקל וניל ומבשלים 5 דקות 
בסוף אפשר לגרד את גרגרי הוניל מהתרמיל לסירופ.
מפרידים 4 ביצים:
מקציפים את החלמונים ומוסיפים את הסירופ הרותח מקציפים עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
מקציפים שמנת מתוקה/צמחית עם 2 שקיות סוכר וניל
מקפלים הקציפות יחד ומקפיאים.

תודה רבה!! מעניין אם זה באמת מפסטראני והאניאחרונה
אני עובדת ביום שישי, מחפשת רעיונות למאכלים מיוחדים-המשך בפניאם ל3+
לשבת כאלו שאפשר להכין מראש ולהקפיא וישארו טובים וטעימים.
דברים שאני כבר מקפיאה-
סלטים אני מכינה מטבוחה, זיתים ברוטב
עוף בתנור
שניצלים
🍲 רעיונות למאכלים מיוחדים שניתן להקפיאתנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

מצ''ב רעיונות למאכלים מיוחדים שניתן להקפיא:

🍲אורז חגיגי- אורז בסמטי עם תוספות- שקדים קלוים, צימוקים/חמוציות, בצל מטוגן
או אורז בסגנון אסיאתי- ביצה מקושקשת, בצל מטוגן, ירקות מוקפצים ורוטב סוי'ה/טריאקי(ניתן לשלב גם טופו/עוף מוקפץ)

🍲 קציצות עוף /בקר ( עדיף ללא תפו''א)
🍲 בורקס במילוי סלמון
🍲 טורטיות מצופות בפירורי לחם במילוי מוקפץ (ירקות/ עוף ורוטב אסיאתי)

🍰 עוגת מוס בתבניות קטנות
🍰 עוגת ביסקוויטים
🍰 עוגיות מקרון
🍰 כדורי שוקולד / כדורי תמרים עם פיצוחים

בהצלחה !!!
חלות, כל העוגות כמעט חוץ מקצפותבוקר אור
כל הבשרים
מרק אדום/כתום
נודלס מוקפץ עם ירקות או פסטה בולונז
פשטידות את רובן, אם אין בהם ירקות לא מרוסקים
דגיםחיים שלאחרונה
אפילו להכין עד לאפיה ורק לאפות ביום שישי
⬅️ סקר: איזה רוטב אהוב עליכם? ולאיזה מאכל אתם משתמשים בו ?תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לכולם,

איזה רוטב אתם אוהבים ולאיזה מאכל אתם משתמשים בו ?
(נא רשמו האם הוא קנוי או הוכן בהכנה ביתית)

אתם מוזמנים לשתף עם גולשי/ות הפורום !!

תודה מראש לכל העונים 💐
מטבוחהקראנץ שוקולד
אני אוהב להוסיף מטבוחה לפסטה.
להכין מזה שקשוקה, סנדויצים ועוד.
ישנם כמה רטבים/ ממרחים מיוחדים ושימושים (פירוט בהודעה)תנו חיוך (-:
בס''ד

ישנם כמה רטבים מיוחדים, השימושים למגוון דברים :

* רוטב ברביקיו (קנוי) - מתאים לצי'פס, שניצל, המבורגר ולמרינדה

* מיונז חריף (מיונז הולנדי בשילוב רוטב צי'לי חריף /מתוק)- לסושי, צי'פס, שניצל ,המבורגר , כריכים שונים

* טחינה (של חב' הר ברכה)- גולמית או מוכנה עם תיבול , שימושית למגוון דברים- ירקות צלוים, סלט טרי, כליווי לאבוקדו עם מלח גבישי, על קבב, המבורגר, שניצל, כריכים מיוחדים ועוד..

* ממרח פלפל צו'מה (של חב' ביטון יוחאי)- מצוינת להעשרת טעמים של כריכים, קציצות, לשדרוג טחינה, לשדרוג חומוס, להעשרת של טוסטים, לחביתות ועוד..
*אלף האיים( הן קנוי והן בהכנה ביתית) לפיצה/סלטי חסה וכרוב.השם בשימוש כבר
*רוטב שום בהכנה ביתית ( חצי כוס מיונז, כמה כפות מים, שום כתוש, מלח פלפל וטיפונת לימון סחוט. משקשקים. אם רוצים רוטב שום שמיר, מוסיפים שמיר קצוץ. טעים מאוד על סלטים, אפשר להוסיף קבוקים לתוספת פריכות וקרנצ'יות.)
*טחינה ירושלים או הר ברכה-לפיצה פלאפל/לטבול בחלה.
*סחוג ירוק/אדום, וכן לימון כבוש-לא בדיוק רוטב אבל בסגנון- מתבליני ביטון יוחאי או זהבי. מוסיפה לפריקסה, יאמייי.( פעם הכנתי סחוג וגם לימון כבוש, אבל יותר מהיר לקנות🙂)
צ׳ילי מתוק לתפוחי אדמה, עוף, בטטהPandi99
מנסה לחשוב.טארקואחרונה
רוטב סויה נראה לי לוקח פה. אמיתי(משמעותית יותר טעים)
מכניסה אותו במלא מלא דברים.
עופות ובשרים, תפוא בתנור, מוקפצים, סלטים, דגים, מרקים אפילו(מרק בצל ומרק פטריות)

קטשופ(מביך🤭) אני כמו ילדה קטנה בקטע הזה והוא לגמרי סוגר לי פינה..

ביתיים יש רוטב עגבניות סמיך מעולה (עם המון בצל ושום מטוגנים וטחון בסוף) שמדהים לפיצה, לזניה, מוסקה ואפילו סתם לפסטה-מתכון מהמם שסבתא לימדה אותי
ורוטב בשמל או חיקויי שמנת שאני כל פעם מאלתרת וגם מתאים להרבה דברים.
אשמח לרעיונות לאוכל פשוט להכנה, בריא המתאים לכבד שומניPandi99
ראשית רפואה שלמה🙂 מהם חומרי הגלם המותרים לך מבחינה תזונתית?תנו חיוך (-:

דגים בתנורהפי
אפשר גם מוקפץ עוף עם שמן זית וירקות
או אפילו לעשות אידוי
עוף שלם ..
פרגית עם בורגול או קוסקוס או קינואה
הכל בעצם

תאכלי הרבה סלק וירקות מנקים ..או פירות אגס וכו'
להימנע משמן כמה שאפשר וגם מבשר בקר
ממליצה על ליווי תזונתי מקצועיבימבה אדומהאחרונה
כמה בצל לשים בחמין?עץתאנה

שלום,

שמתי לב שניגרים מלא נוזלים מבצלים. כמה בצל מומלץ לשים בחמין בסיר בישול איטי כדי שלא יהיה יותר מדי נוזלי? נניח כמה בצלים בשביל 5 מנות?

תודה

אצלינו בכלל לא שמים בצל. הייתי שמה כמה שנראה לייעל מהדרום
לק"י

כמה שמת עד עכשיו?
ואולי לטגן אותם קודם?
אני שמה בכמות כזאתאומנות באמונה
1-2, חותכת אותם לתתיכות גדולות,
הבצל נותן צבע מהמם לחמין, וגם טעם...
בחמין אין חוקים של כמויותפרש בודד
אוהבים בצל? שימי הרבה. פחות אוהבים שימי קצת עד בכלל לא.
בחמין אין חוקים חוץ מזה שחייבים להתחיל בטיגון בצל ושוםאם לשתיים
בעיני כמה שיותר יותר טעים....
וכל מי שמכין בלי ממליצה לו לנסות ולספר איך יצא 😁
הבצל מוסיף..פרש בודד
שום אני מכניס בלי טיגון..
אני מטגנת בצל אחדPandi99
בדרך כלל שמה בצל אחד גדול.רויטל.אחרונה


ציפוי שמנת חמוצהאמא וגם
אני מכינה עוגה שיש בה 4 שכבות.
תחתית בצק פריך
אמצע גבינה אפויה
מעליה אמורה להיות שכבה של שמנת חמוצה ובסוף פירורים.

את הציפוי של השמנת החמוצה בדרך כלל שמים כשהשכבת גבינה פושרת, ואז זה נהיה אחיד וציפויי.


מה שקרה הוא שלא הספקתי לעשות את זה כשהגבינה היתה פושרת ועכשיו זה קר. איך אפשר להוסיף את הציפוי בכל זאת כך שיתפזר בצורה יפה טעימה ואחידה?
אם ממילא יש פרורים, אז המראה האחיד פחות קריטי,כתבתנו
תמרחי על קר נשמע לי שזה אמור להיות בסדר.
בטח כבר לא רלוונטיפרש בודד
אבל 2-3 דקות בתנור חם יעשו את העבודה
האמתאמא וגם
זה היה רלוונטי וכך עשיתי ועבד תודה
שמחתי לעזור. פרש בודד
אמא וגםאחרונה
יום רביעי- מה מבשלים לשבת?ברוקולי
רעיון לתפריט לשבתופל לימון

פה מגוון מסלטי הבית, בלינצס במילוי פטריות , עוף על מצע פריקה ותפוחי אדמה ועוגת תפוחים לקינוח

אז ככה:חיים של
סלטים
מושטים
בורקס בשרי ואורז ליד או אולי אטריות בתנור. רק שאינלי שמץ איך עושים את זה

בבוקר:
טשונט ואולי כבד קודם.

סדש
עדיין פתוח
בתכנוןבוקר אור
אמא עייפה
תינוקת חולה
אבא חוזר ממילואים
ולכן:
ערב
מרק אדום
שניצלים מהמקפיא

בוקר
אנטיפסטי
נודלס מוקפץ מהמקפיא
חזה עוף צהוב מהמקפיא

סדש
בורקס ספידי עם פטריות ובצל

פטריות ובצל בסילאן (אולי נוסיף פלפלים)
מטבוחה
חלות
עוגה בחושה עם תפוחים ואגוזים
אבטיח
בורקס ספידיחיים של
נראלך שיהיה טעים להכין ולהקפיא?
כי אם אני מכינה זה רק היום.
נדמה לי שכןבוקר אור
אם את לא מכניסה בפנים גבינה או תפוחי אדמה
אני מעתיקה ממך😉חיים של
פטריות ובצל
מעולה!בוקר אור
אולי פשוט תכיני כפול ותשלחי לי?
כי אין לי כוח וזמן להכין
פעם הבאה נתחלף
אין בעיה להקפיא בצק ספידי ממולאופל לימון


מה זה מרק אדום? עגבניות או משהו אחר?טארקו
גםבוקר אור
אורז, גזר עגבניות מרוסקות ובצל בעיקר בסוף טוחנת הכל
מארחים סעודה ראשונהנחשון מהרחברון
אז הכיוון הכללי הוא כזה
ערב
קוסקוס ומרק קוסקוס
דג נסיכת הנילוס ברוטב אדום

בוקר
משהו עם בשר טחון. לא החלטתי אם בצלים/תפו''א ממולאים, פאי רועים, לזניה בשרית או קציצות
אורז עם בצל מטוגן
לקט ירקות ברוטב/מוקפצים (אם יהיה משהו אחר עם רוטב)

סד''ש
מושטים בירוקים
אולי קיש נחמד
עוגת מספרים עם קרם מסקרפונה דובדבנים משמשים חמוציות ופקאן מסוכר למולדת של אשתי.

פוקאצ'ות שוות

סלטים:
טחינה
גזר מגורד
משוואיה
משייר
פלפל חריף בתנור
סלק מתוק
סלט טאבולה
חומוס
מטבוחה
סלט חסה ופטריות
מה זה משוואיה?נפש חיה.
סלט מירקות קלוייםופל לימון


אצלנוברוקולי

ערב שבת
מרק עוף + קניידלעך
עוף סיני נג
כדורי בשר נג
אורז נג
קוסקוס

בוקר שבת
סלמון נג
פאי עוף
פרגיות
תפוא
מוקפץ

סדש
לזניה
בורקס פילו

חציל *2 , פלפלים, סלק, מטבוחה, סלטים חיים

לינזר טורט, עוגת גבינה לימון, רוגעלכים
בא לי לענות גם...מרווה כחולה
ערב-
חריימה
עוף בתנור בחרדל או תפוחים, מתלבטת...
תפוחי אדמה ואורז

בוקר-
שניצל דג
חמין ואורז

סעודה שלישית-
מוקרמים

סלטים-
מטבוחה מהמקפיא
חצילים
טחינה
מחפשת עוד רעיונות, יש פה הרבה בשרשורים של מה מבשלים לשבת...

עוגת שוקולד פירורים מהמקפיא
עוגיות
גלידה ביתית
אולי תשלחי לי משהו?;)בוקר אור
חוץ מדגים.
אין לי מתי לבשל בכלל
נחפש מישהו שנוסע ממני אלייך מרווה כחולה
לא שכל זה מוכן, כן? זאת אומרת, שום דבר עוד לא חוץ מהגלידה והעוגה שנשארו משבועות והבשר משבועות במקפיא שיהפוך להיות חמין לשבת...
חחח תודה!בוקר אור
הסתדרנו בסוף😁
אז בתכנוןיעל מהדרום
לק"י

חלות
חומוס
חציל עם עגבניות וכוסברה
בצל ופטריות עם קצת סילאן
סלט חי

עוגת בצק פריך
עוגת שמרים
אם יהיה זמן וחשק אז עוגת תפוזים/ עוגת גבינה פרווה

ליל שבת:
קוסקוס
סלמון ותפו"א בתנור
אולי מרק פרווה
מתלבטת אם להוסיף גם בשרי

יום שבת:
קוסקוס
חזה עוף עם תפו"א ובטטה

סד"ש:
חלות מתוקות קנויות
אבוקדו- אם הוא טוב
ונראה מה עוד
האמצעית לילד/ה ילדה שיענה יפה על הכי הרבה שאלות 😉Cherry
איזה יפותתתחיים של
תודה🙏🏻Cherry
איך קלעת את החלות?נפש חיה.אחרונה
תודה על הרעיונות ט'

בעייתי כשרוצים לגוון תפריט כשלא אוכלים דגים, בקר, מרק, קמח, סוכר, ויש גם מי שלא נוגע בתפוחי אדמה ואורז...

 

נשארו ירקות וירקות וירקות.. אז:

 

חלות
חומוס ביתי

חציל חריף טחון

פרוסות חציל בתנור

סלט כרוב וחסה

סלט ביצים כלשהו

סלט אבוקדו אולי

 

מוסקה מהמקפיא

עוף בבטטה

מוקפצים בדפי אורז (אולי)

 

עוגה נטולת גלוטן.

 

 

הי, רעיונות למשהו טעים מבצק פילו?השפןהקטן
רעיונות למאכלים עם בצק פילותנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

להלן מספר רעיונות לשימוש בבצק פילו:

🌼מקלות שטרודל תפוחים -
מכינים את המלית- תפו''ע קצוצים דק עם סוכר חום /דבש וקינמון.
שוטחים את הבצק וחותכים למלבנים,
מניחים מעט פירורי לחם /פנקו במרכז אורכו של כל מלבן ומעל מניחים את המלית.
מגלגלים לגלילים, ולאחר מכן ניתן להבריש בביצה ולאפות.

🌼 מקלות פיצה -
מכינים מלית של פיצה- גבנ''צ /מוצרלה, רוטב עגבניות, תיבול שאוהבים, ואפשר לנסות גם קצת תוספות כמו למשל זיתים קצוצים דק.
מניחים באופן זהה לשטרודל ואופים .

🌼 מקלות תפו''א ופטריות-
למלית: מכינים פירה, מתבלים קלות , מוסיפים פטריות שטוגנו עם בצל (יש לקצוץ דק את הירקות), ולערבב .
מניחים את המלית באופן הנ''ל.


* חשוב מאוד לשמן בעדינות את הבצק כדי שלא יתיבש.

בהצלחה !!

שבת שלום ובשורות טובות 💐💐
בקלוואהקראנץ שוקולד
אפשר להכין גם בורקס מים טורקי
תודה לשניכם! יישאר פריך גם בהכנה מראש? לשבת למשל..השפןהקטן
לגבי ההודעה שרשמתי- כן, וצריך להקפיא לאחר שאופים ולחמם בהגשהתנו חיוך (-:
בניצה*אשתו של בעלי*אחרונה
מאפה עם גבינות ורויאל.
באלי להכין דברים מגניבים מבצקיםאוימיגד
אז הכנתי שתי סוגים של בצקים (בעצם אותו זוג רק שחלק בצק רך וחלק יותר קשה)
שוטו עם רעיונות מה אפשר לעשות
דברים בסגנון של לחמגעון לחמניה ממולאת בשר וכו'אוימיגד
איזה בצקים הכנת?ופל לימון

אמפנדס

פידה טורקי

גלילה במילוי ירקות/בשר

"שושני לחם" במילוי בשר

הכנתי את האמפנדס יצא מדהיםאוימיגד
הנה תמונהאוימיגד

וואו נראה טוב!! בתאבוןאמרלד
מה זה? אשמח למתכוןנפש חיה.אחרונה
רעיונות לקינוחי כוסות בלי גלוטן?רצה לאש
עדיף משהו בלי תחליפים אלא שמראש פשוט לא צריך גלוטן.

אפשר בהחלט חלבי.
טריקולד בכוסיות אישיותופל לימון

פה 

כשמכינים בכוסיות אישיות אפשר על הבסיס וגם  על הג'לטין

מה הכוונה? אפשר פשוט לוותר על שכבת הבסיס?רצה לאש
קרם גבינה עם פירות יערופל לימון
פנה קוטה קפה ומוס שוקולדופל לימון
תודה!! אסתכל.רצה לאש
כל מוס כמעטאנונימיות
ואפשר עוגת גבינה פירורים עם ביסקוויטים ללא גלוטן שיש בכל סופר
כדורי תמריםבימבה אדומה
סורבה פירות
תודה, יש לך מתכון לסורבה פירות?רצה לאש
הנהבימבה אדומה

(יצא ממש ממש מוצלח. כולם אהבו)

מתכון לסורבה
(לא הוספתי סוכר, יצא מעולה ממש)

ואפשר לעשות אותו רעיון למשל תות-בננה
לשים במעבד מזון חתיכות בננות קפואות, ותותים קפואים, קצת נוזל, וזה ממש טעים ככה..
תודה רבה!! יש לך מושג אם אפשר לעשות אןתו דבר עם פירות קפואיםרצה לאש
לא שקונים ומקפיאים.. אלא קונים קפוא
נראה לי שיצא מעולהבימבה אדומה
תודהרצה לאש
זה בטוח טעים, אבל סורבה זה לא!ופל לימון

סורבה מכינים ממחית/מיץ פרי יחד עם סירופ סוכר 1:1

מקפיאים במכונה או שבמהלך ההקפאה מקציפים את הקרח הנוצר.

סורבה= "גלידה" על בסיס מים 

לא חושבתבימבה אדומה
שזה קריטי השם... 😅
ברור, אבל היא ביקשה סורבה פירות...ופל לימון


הצעתי את הסורבה שאני קוראת לו סורבהבימבה אדומה
ופל לימוןאחרונה


עשיתם פעם קצף עם מעבד מזון?חיים של
איך יצא?
טרם נוסה בפועל, אבל עם מהירות גבוהה ולהב הקצפה צריך לעבודתנו חיוך (-:
אוקי..חיים של
אז מהירות גבוהה זה לא עבד. אבל קראתי שעם מהירות 5 (בבראון) זה אמור לעבוד.
אני בדיוק מנסה את זה.
לא קצף חלבוניםיראת גאולה
אבל הקצפתי ביצים שלמות - יצא מושלם. תפוח לא פחות, ואולי אפילו יותר מהקצפה במיקסר.
לא יצא לי קצף.חיים שלאחרונה
אבל יצא לי קצת משחתי כזה.
וזרמתי על זה.
זה מה יש😬
איך לבחור אבטיח, קניתי ויצא גרוע.רויטל.


ישר כוח תודהרויטל.אחרונה


🍲 קציצות - עצות, קיצורי דרך ומתכוניםתנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לכולם ושבוע טוב,

האם אתם מכינים קציצות בדרך מיוחדת, ויש לכם עצות / קיצורי דרך מיוחדים ? יש לכם מתכון לקציצות מוצלחות שהסובבים אתכם אוהבים במיוחד ?

אתם מוזמנים לשתף עם שאר גולשי/ות הפורום !!


תודה מראש לכל העונים 💐
מכינה בתנורבלב שמח
הרבה יותר בריא, כמות גדולה בבת אחת וגם לא צריך להשגיח שלא יישרף.
לגבי מתכון, לניקי יש כמה מוצלחים שניסיתי בעבר.
מלא רעיונות לקציצותופל לימון

אני מעדיפה לטגן, טעים לי יותר, בבת אחת מעמידה 2 מחבתות גדולות וזה רץ

אני אוהבת עם ירקות מגורדים יחד עם העוף/ בשריעל מהדרום
החוק הכי חשוב בקציצותפרש בודד
הוא שאין חוקים.

אפשר לעשות קציצות מכל דבר, לטגן, לבשל, בתנור..

הכל עניין של טעם.

רק תכתבי בגוגל מתכונים בעשר דקותרויטל.

ושם תראי עשרות סוגי קציצות, ותוך 10 דקות הכל מוכן,

(הכוונה החומר מוכן לא הבישול)בהצלחה רבה.

מתכון של אמא שלי לקציצות בשר סוף הדרך..באר מריםאחרונה
המתכון ממש פשוט אבל ממש מוצלח..

מביאה כמויות ל 500 גרם בשר טחון, אבל אפשר להכפיל בכיף, אני מכינה עם באיזור 4 קילו כל פעם..

על כל 500 גרם בשר טחון מוסיפים:
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם או קמח מצה
מלח ופלפל
1 בצל (מטוגן)

לרוטב:
1 קופסא רסק עגבניות
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה.
שמן לטיגון

הכנה:
קוצצים את הבצלים בסיר גדול ומטגנים אותם עד שיזהיבו.
מעבירים אותם לקערה עם שאר המרכיבים של הקציצות ולשים הכל.
משאירים ממש מעט בצל בסיר שיתן טעם לרוטב.
מוסיפים לסיר את הרסק עגבניות והתבלינים ומביאים לרתיחה.
מכדררים את הקציצות וזורקים פנימה כשהמים רותחים.
מבשלים לפחות חצי שעה.

אצלנו אוכלים עם אורז לבן ומתחסל בכמויות..

אמא שחי היתה מכינה עם חצי בשר בקר וחצי הודו. אני מכינה רק עם בשר בקר.
שתי האפשרויות טעימות מאוד...
התייעצות פסטה לחימום חוזר - פסטה עם שמנת חמוצהנועה נועה
מכינה מחר פסטה לשבע ברכות, אצטרך להביא אותה למקום האירוע בערך שעתיים לפני תחילתו המשוערת, ככה שזה יצטרך לעמוד יפה בחימום חוזר. חשבתי להכין עם שמנת חמוצה אבל נשמע לי קצת סיכון, יש פה מישהו שמבין בזה? ביקשו מוקרם ואין לי שמנת מתוקה, אז חיפשתי דרך כן לעשות חלבי. אבל אם לא יצא מוצלח אני אכין רוטב אדום וזהו.
אפשר להוסיף חלב ותיבול מעודן ולהפחית את החמיצותתנו חיוך (-:
עבר עריכה על ידי תנו חיוך (-: בתאריך י"ג בסיון תשפ"א 10:49
עבר עריכה על ידי תנו חיוך (-: בתאריך י"ב בסיון תשפ"א 18:45
בס''ד

שלום לך,

כדאי להכין את הפסטה בנפרד ולהגיש עם הרוטב סמוך להגשה.
לגבי הרוטב - אפשר להכין בשילוב עם חלב/קרם קוקוס וכך רמת החמיצות תפחת.

אפשר להכין רוטב חלבי בשילוב שמנת חמוצה, ע''ב המרכיבים הבאים:

שמנת חמוצה
חלב
מלח
פלפל לבן
שום כתוש / אבקת שום גבישי
פטריות חתוכות
בצל חתוך לרצועות דקות
י'ין לבן

* יש לצמצם במידה את הרוטב, לחמם בסמוך להגשה ולצרף את הפסטה.

בהצלחה ומזל טוב 💐💐
אפשר להכין רוטב בשמלשלומית12345
חמאה, קמח וחלב. עם תיבול...
יש הרבה מתכונים ברשת.
ממליצה לחמם את הפסטה והרוטב בנפרד, ולשפוך לפני ההגשה.
תודה רבה לשניכם!נועה נועה
אדסקס את זה עם המחממת
קודם כל חהכין את הרוטב בנפרדאמת ואמונהאחרונה
ורק בחימום השני לחבר.
ורוטב בשמל הוא מעולה מעולה אפילו יותר טעים מרוטב שמנת.
אז מה מכינים לשבת??יעל מהדרום
לק"י

@ברוקולי בראש

@מקום בעולם
@סמטאות
@נחשון מהרחברון
@אין לי הסבר
@טארקו
@נפש חיה.

תעזרו לי- מי הניקית מפורום הו"ל שהניק שלה מזכיר את נגמרו לי השמות??
הזיכרון שלי פשוט גרוע🙊 רציתי לתייג אותה ואני לא מצליחה להזכר.
סלט גזר חריף מעולה של חן במטבחכתבתנו
רעיונות לממרח על החלה פרווה שהוא לא חומוס טחינה חציליםתפוחית 1
תודה רבה
מטבוחה/ טורקיהרמוניה

סלטים עם מיונז למיניהם

אם יש אבוקדו

פסטו

חלבי- גבינה, קוטג'...

 

 

תודה רבה! משום מה מטבוחה נראה לי תמיד מלא עבודהתפוחית 1
אני גם חשבתי, וזה אחד הקלים וזה הרבה יותר טעיםבעוז וענווה!
כשמכינים בבית!!! שולחת פה מתכון

זורקים לסיר עם שמן חם כמה שיני שום שלמות ופלפל חריף חתוך לחתיכות גסות, מטגנים עד להזהבה, מוסיפים עגבניות חתוכות לקוביות (עם הקליפה) וגם גמבות חתוכות לקוביות. מתבלים בפפריקה, מלח, סוכר, פלפל שחור ומעט כמון ומבשלים על אש בינונית עם ערבוב מדי פעם עד שהכל רך. תוסיפו גם עוד שמן תוך כדי הבישול😋😋
תודה רבה!תפוחית 1
יש לך אולי כמויות יותר מדויקות?
כי אני מזה גרועה המתכונים של בערך .לא מעיזה לנסות אותם
אכתוב לך מחר בסדר?בעוז וענווה!
ברור תודה רבהתפוחית 1
אז ככה עשיתי, יצאה לי כמות יפה וסבירהבעוז וענווה!
4-5 עגבניות קוביות עם הקליפה

3 גמבות עם הקליפה

6 שיני שום

2 פלפלים חריפים

ותבלינים זה באמת לפי טעם אישי ואין לי כמויות

תודה רבה!תפוחית 1
אני מכינה אחרת..מקום בעולםאחרונה
שולקת 7-8 עגבניות ומקלפת את הקליפה
חותכת גס וזורקת לסיר (עדיף נמוך ושטוח על תחתית טובה..)
מוסיפה שיני שום קצוצות, פלפל חריף, מלח וקצת שמן..
כשזה ממש מצטמצם מוסיפה בערך כף פפריקה ועוד שמן ונותנת עוד 2 דקות בישול..
תגידי, מה את עושה בפורום הזה?יעל מהדרום
לק"י

אני לא הבאתי אותך לפה בטעות לפני זמן מה?
ההייייהרמוניה
אני מסתובבת פה מדי פעם... אחת ל
חחח אבל בהחלט בלתי נשכח התיוג החמוד הזה🤙
יש חומוס עדשיםחיות צבעונית
טעים ממש
אפשר ממרח עגבניות
ממרח קישואים/גמבות
תודה רבה!תפוחית 1
יש לך מתכוון/ קישור לחומוס עדשים?
תודה רבהתפוחית 1
מיונז שום שמירחיים של
תודה רבה!תפוחית 1
טפנד , פלפלים, פסטו, סחוג, חילבה, אבוקדוברוקולי
תודה רבה!תפוחית 1
...חמדת66

לאפות עגבניות עם פילדלפיה ושמנ"ז ולטחון.

או בכלל עם המון שילובים שמוגבלים בעיקר ע"י הדמיון. (עם טימין, שום ושמנ"ז ולטחון וכו')

 

פסטו, ביצים, קישואים, מטבוחה, זיתיםמקום בעולם
קוביות בטטה מטוגנות בצ'יליCherry
סלט טונה :לערבב עם קוביות גמבה, ביצה קשה בצל קצוץ ומיונז.שרון א/1

קל הכנה משביע וטעים.

אפשרות לתוספות לסלט טונה:

 כף חרדל

 מלפפון חמוץ לקוביות קטנטות ולהוסיף.

תפו"א מבושל לחתוך לקוביות ולהוסיף.

תודה רבהתפוחית 1
טפנד זיתים, פסטו, עגבניות מיובשות, שום קונפי, חומוס דלעת,טארקו
חומוס כרובית, חומוס אפונה...
תודה רבהתפוחית 1
אבוקדוחילזון 123


טפנד, ממרח עגבניות מיובשות, פסטו קישואיםופל לימון


רעיונות מה לעשות עם יוגורט שיבולת שועל בטעם מנגו פסיפלורה?מאוהבת בילדי


אפשר להכין מאפין או להקפיא ולהכין כסורבה / פרוזן יוגורט 🍦תנו חיוך (-:
מצ''ב מתכוני השראה למאפין ע''ב יוגורט וסורבה יוגורטתנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

מצ''ב קישור למתכון השראה למאפן ע''ב יוגורט מאתר עוגיונט-
מאפינס יוגורט עם פירות יער ושוקולד | עוגיו.נט

לגבי הסורבה/פרוזן יוגורט-
אפשר להכין תערובת של היוגורט עם חלב/שמנת ותוספות שאוהבים. ולהקפיא לפי המידה שאוהבים.

בהצלחה !!
הכנתי עכשיומאוהבת בילדי

יצא ממש טעים, תודה!

בבקשה. משמח לדעת שאהבתם 🙂תנו חיוך (-:אחרונה
מה מכינים לצהרים??אקונהמטטה
כולם בבית והראש לא עובד..
בין אזעקה לאזעקה😓
משהו יחסית פשוט... אין כוחות...
מחזקים אתכם ומאחלים שתשמרו על עצמכם 🤗תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

מהם חומרי הגלם שיש לך כרגע להכנת ארוחת צהרים ?
לפי זה נדע לכוון לרעיונות רלוונטים 🙂

ושוב, מחזקים אתכם ומאחלים שתשמרו על עצמכם 🤗
אולי פשטידה שזה רק לערבב?תפוחית 1
ואפשר להוסיף קוטג' שיהיה טעים יותר

או מרק כתום שזה רק לקלף אפילו בלי לחתוך (ולטחון בסוף)
דגים בתנור שזה רק לשים שמן זית וקצת תבלינים


ואפשר קוסקוס עם אפונה
או פסטה אפילו סתם עם קטשופ
פסטה אדומה/אורז/פתיתים.פרש בודד
עם חזה עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד.


הולכים על פסטה וסלט...אקונהמטטה

תודה

קציצות טונהבימבה אדומהאחרונה
ואורז עם בצל