הכנו לשבועות גלידה (היא פרווה) מקצף חלבונים ותותים,
וכמו שאתן מנחשות מה"מתכון", זה יצא לא אכיל במיוחד.
יש למישו רעיון איך אפשר לשלב את זה עם מאכל אחר או להכין מזה משו?
נגיד איזו עוגה או שייק טוב וכו
תודה רבה
וקיץ בריא!!!
מה עושים עם גלידה שיצאה לא משו???בימאית דמיונותהכנו לשבועות גלידה (היא פרווה) מקצף חלבונים ותותים,
וכמו שאתן מנחשות מה"מתכון", זה יצא לא אכיל במיוחד.
יש למישו רעיון איך אפשר לשלב את זה עם מאכל אחר או להכין מזה משו?
נגיד איזו עוגה או שייק טוב וכו
תודה רבה
וקיץ בריא!!!
בהצלחה!
בימאית דמיונות
את צודקת ממש!!מנסה לעזורבמיוחד בגזרת החלבי.
פעם בשנה (אצלנו לפחות) שאוכלים ארוחה חלבית בחג ונוטיחם להכין כמויות..
בסוף המקרר מפוצץ וסתם חבל.
בדיוק אמרתי אתמול לאחותי שצריכים לשים לא להגזים.
משהו אחד מלוח, משהו אחד מתוק ולא מליון מכל דבר.
אם כבר - מה יוצא ממש מעולה בהקפאה?
בלינצ'ס גבינה ממש לא להקפאה
גביניות עוברות הקפאה מצויין
למה לא להקפיא?
יש להשיג בסופר במקרר הקפואים בלינצ'ס גבינה.
בלינצס גבינה אבל כן נשמע לי מוצר שיעבור הקפאה
בלי קשר לחג, בזמן ההכנה תוציאי את זה שזה 99% מוכן ואז תטגני למחרת מחדש
להקציף בקערה 5 חלבונים עם כוס סוכר עד שנהיה קצף.
בקערה נפרדת:
3 גבינה לבנה
1 שמנת חמוצה
חבילת אינסטנט פודינג וניל
1/3 כוס סוכר
5 חלמונים
5 כפות קמח (או קורנפלור)
לערבב ולהוסיף בתנועת קיפול לקצף.
לאפות על 180 במשך 15 דק,
אח"כ להוריד ל130-140 ולאפות עוד שעה ורבע. (לבדוק מידי פעם עם גפרור אם היא מוכנה).
לכבות, ולתת לעוגה להתקרר בתוך התנור.
בתאבון![]()
אצלי זה לא ככ נאפה על פחות..
פשוט צריך לשים לב מתי מוכן ושלא נשרף
רק לבן אחד במקום השמנת
ואופים שעה בחום בינוני.
בלינצס תפוא/פטריות/מוקפצים/שוקולד
פיצות פרווה (כמו פוקאצות) בגדלים וצורות שונות
פשטידות צבעוניות
בהכשר טוב? ואיזה הכשר?
אני מאוד רוצה לנסות פעם את הדבר הזה אבל לא מוצאת בהכשר מתאים לי..
אין לי הסבר
אין לי הסבר
אין לי הסבר
סמטאות
יעל מהדרום
סמטאותבלי מרגרינה
תזרמו בלי להכיר 
ט'אחרונההיי,
אם נניח אוכלים ביום שבת בצהריים בשעה 12:00, מה הכי מוקדם בצהרי שישי שממנו אפשר להדליק סיר בישול איטי (אחרי שהכל מוכן ויושב בפנים)? כלומר מה מקסימום השעות שיכול להתבשל ולהיות בסיר לפני שיתחיל להיות לא טוב? וכמה שעות בעצם מומלץ שזה ישב? 16? 18? 20? יותר?
תודה
מעניין..אני והאניקיצר.. יש לכם מתכונים?
אני והאני
מעניין אותי המחשבות שלכם/ן
קשה לי המחשבה לשלם על פירות וירקות אותו מחיר של בקר / דג
האם אתם מכניסים את זה לשיקול?
האם קונים רק לאירועים מיוחדים?
איפה עובר קו הגבול?
רק לשם ההסבר- לא מדברת על דברים שנמצאים בשגרה (מלפפון, עגבניה, בצל וכדומה)
אשמח לתובנות
@נחשון מהרחברון @טארקו @יעל מהדרום
לא יודעת איך אצלכם
אבל אצלנו בתחילת העונה למשל ענבים עלו כ 40 שקלים
ועלים ירוקים כמו סלק , מנגולד
והיו נקטרינות ואפרסקים ב18 שסק ב20 אננס ב40 ענבים ב28 והתלבתטי אם לקנות. לא קניתי כי תחילת העונה לא כזה טעים.
עכשיו אני כן קונה נתחים יחסית יקרים די הרבה פעמים (לא נדיר שיש בשבת נתחים של 80-100 שח לקילו. כנ"ל למנגל אני קונה סטייקים ובשרים שווים להמבורגר.
אני משווה את זה בראש שלי לממתקים... ארטיקים וכו.
אם ארטיק של 90 גרם עולה 7--10 שח זה אומר שלקילו זה 88-110 שח. ואני קונה. כנ"ל כל מיני שוקולדים נחמדים. פירות זה תחליף לשוקולד. אמנם בריא ואוכלים יותר אבל זה לא תחליף לבשר ולכן זה לא בר השוואה בעיני.
כן חושב שמי שצריך להצטמצם כדאי שיחכה לרמת מחירים השפויה. אגב כבר ים זמן תפוחים אצלנו עולים 9-12 שח לקילו. אני קונה כל פעם איזה 10 וזה יקר. (20-25 שח) כל עוד יש זה יותר זווה מממתקים. כשאין זה אכן הוצאה שאפשר לוותר עליה
לעניין דברים לבישול כמו פטריות טריות ירוקים שווים (עירית, בזיליקום). כשאני מחשב אני מתמחר בגדול את המנה שאני רוצה להכין על שלל מרכיביה ומחליט טם בא לי להוציא על זה X כסף או לא.
ושוב, ההשוואה היא לא למנה עיקרית בגלל שזה נאכל בכמות קטנה הרבה יותר. גם אם אני קונה 2 סלסלאות של שמפיניון ב15 או 20 שח (שזה שוקל איזה 250 גרם כולה) זה משמש אותי ל2 סלט חסה גדול, ולבקר ברוטב פיטריות/פסטה שמנת פיטריות למשל ובסופו של דבר כל מנה לוקחת פיטריות ב5 שח. לעומת בשר ודג שנאכלים בעלות הרבה יותר יקרה...
ואני קונה, זו לא הייתה שאלה פרקטית מבחינתי - דווקא הענבים עכשיו ממש מוצלחים
(לפחות של טלי. ולא זה לא פרסומת)
ועדין זה מפריע לי
מניח לי את הדעת ההשוואה "למותרות" אחרות.
ואולי זה בכלל דיון על צריכת מוצרים -
למשל לקראת שבועות (לא מתייחסת להיבט הבריאותי) יש עוגת גבינה שתכיל ביצים וגבינה לבנה פשוטה
ויש עוגה שתכיל גבינת שמנת, מסקרפונה וכדומה
תודה לך
אני משתדל לא להגזים. כן קונה גבינות שטעימות שלי איך שהם. מכין גבינות שמנת בעצמי ומסנן גבינות לבנות פשוטות בשביל עוגות
לא כי אין לי אלא כי מעצבן אותי לשלם על מרכיבים של עוגה 60 שקל (שמנת ומסקרפונה וביצים ווניל וגבינת שמנת וריקוטה)
ב"ה יש. ולא כל מה שיש חובה לבזבז.
אבל למשל היה ערב שהחלטנו לעשות דייט אני ואשתי להכין טורטליני אז קניתי ריקוטה ובולגרית ופרמז'ן ומוצרלה וצ'דר ותכלס רק הגבינות עלו איזה 70 שח. הכנו פסטה מקמח דורום וביצים ורוטב רוזה תכל'ס עלה מאה וקצת אבל יצא המון והקפאנו וב' זה דייט, אני מוכן לשלם על זה.
כי אני לא קונה מוצרי חלב, דגים ובקר.
אז מרשה לעצמי לקנות פירות וירקות גם אם יקר כי הם עיקר התזונה בבית שלנו.
קונים פחות את היקרים ומחפשים מבצעים...
קראתי פעם באיזה פוסט בישול:
כבדו את עונות השנה!
וזה נכנס לי לתודעה.
אפרסקים בתחילת העונה לא שווים הרבה...
שסק תמיד יקר, והעונה קצרה.
אז קנו בתבונה.


היי,
איזה תבלינים אתם מוסיפים/ות לחמין בשר? יש איזה טיפים או טריקים מיוחדים?
מלח, פלפל שחור,תבלין גריל, שום כתוש מוסיף.
אפשר קצת פפריקה מעושנת במקום תוספת של בשרים מעושנים/קבנוס
ואם תא רוצה שייצא חום תוסיפי תמציות תה
אז הרבה שנים היה לי מיקסר הכי פשוט, עם קערה, של גולדליין, עבור קצפות וכדו'.
אבל אם אני מפעילה אותו ל10 דקות רצוף, הוא נשרף ונהרס.
לא נראה לי מצדיק לקנות את המיקסרים שעולים 1000 שקל.
מה דעתכם? במה אתם משתמשים?
"אבל אם אני מפעילה אותו ל10 דקות רצוף, הוא נשרף ונהרס." זה נראה לך יותר טוב?
אם אני רוצה מיקסר רק עבור קצפות, לא עבור לישת בצק וכדו',
יש לי רק את הפשוט ב 100 או את המשוכלל ב 1000? אין משהו באמצע?
אני מבררת אצל שכנות לפורום : )
לא מדי יקר, משהו באמצע?

כמובן ללא סוכר. יוצא מתקתק
רעיונות לדברים מהירים אחריי יום עבודה יתקבלו בשמחה
שוטו >>>
בימבה אדומהבציר כלשהו להסיר את הבשר מעל העצמות
להוסיף בצל מטוגן, פטריות אולי מעט פירה תפו"א ולמלא בצק עלים
בחמין זה מיוצא מדהים.
יעל מהדרום