שרשור חדש
היי מה עושים עם גלידה שיצאה לא משו???בימאית דמיונות

הכנו לשבועות גלידה (היא פרווה) מקצף חלבונים ותותים,

 

וכמו שאתן מנחשות מה"מתכון", זה יצא לא אכיל במיוחד.

 

יש למישו רעיון איך אפשר לשלב את זה עם מאכל אחר או להכין מזה משו?

 

נגיד איזו עוגה או שייק טוב וכו

 

 

תודה רבה 

וקיץ בריא!!!

אני רק- לאכול ככה ביצה חיה לגמרי ולא מפוסטרתחצילוש
נשמע לי לא בריא בכלל וגם קצת מלחיץ מחשש סלמונלה ושאר חיידקים.. בפעם הבאה עדיף להשתמש בריצ'

אין לי רעיונות בהצלחה!
לרובפרש בודד
אין בעיה עם ביצים חיות. חוץ מנשים בהריון.


לעצם העניין- הייתי זורק את זה. אם יצא לא טעים ישאר לא טעים גם בתוך משהו אחר
אפשר לנסות להכין עוגה בחושה או לנסות לאפות כמרנג תותים 🍰תנו חיוך (-:
אני גם חשבתי על עוגה בחושה.אני והאני
ואולי אם התותים טחונים וזה נשאר מוקצף אולי אפשר לזלף להכין נשיקות?
תוסיפי קוקוס*אשתו של בעלי*אחרונה
שימי במנג׳טים או בתבנית למאפינס
ותאפי.
מה מבשלים לשבועות?ברוקולי
🌾לכבוד חג השבועות - שרשור מאכלים ומתכונים מיוחדיםתנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לכולם ושבוע טוב,

לכבוד חג השבועות הבעל''ט, האם יש לכם מתכונים למאכלי חג מיוחדים - כאלה שאתם מכינים במיוחד והאנשים בסביבתכם אוהבים ?

אתם מוזמנים לשתף, ולהעניק השראה לכלל גולשי/ות הפורום.

תודה לכל העונים וחג שבועות שמח 💐
לא מתכון אלא עצה:באר מרים
למי שאוהבים לבשל, הפיתוי להגזים לגמרי באוכל לחג הוא ממש גדול.

אז לפני הכל תעשו חשבון:
כמה אנשים תהיו? לכמה ארוחות?

מה הגיוני שיהיה בארוחה:
כמה מנות?
כמה עיקריות?
כמה תוספות?
כמה סלטים?
כמה ממרחים?

ולמתוקים:
כמה עוגות? כמה קינוחים?

רק אחרי זה תבנו תפריט.

בתפריט הסוד הוא לגוון בין המרכיבים ובין המרקמים:

סוגי המאכלים:

על בסיס פסטה: פסטות מוקרמות למיניהן, לזניה, קנלוני וכו'

פשטידות עם/בלי תחתית (פאי)

בצקים כן/לא ממולאים: פיצה,פוקצ'ות, בורקסים, מאפים ממולאים.

כמטע כל דבר ניתן להכין בתבנית מרכזית גדולה או כמנות אישיות. כדאי לגוון..

תחשבו האם יש צרכים מיוחדים לאוכלים:
מה מתאים במיוחד לילדים?
האם מישהו צריך שתהיה מנה דיאטטית, ללא גלוטן וכו..
אם יש אורחים שאתם לא מכירים את הטעם דףשלהם עדיף ללכת על מאכלים סולידיים..

עכשיו תעשו רשימת תוספות שאתם אוהבים, ותשדכו בין הרשימה הקודמת ובין התוספות:

פטריות, חצילים, זיתים, ברוקולי, בטטות, בצל וכו..

כל אחד מהם יכול להתאים עם פסטה, כפשטידה, למילוי, כתוספת לסלט וכו..

וכמובן שלא חייבים הכל..


יפה מאד! התרשמתי ^^נפש חיה.
את צודקת ממש!!מנסה לעזור

במיוחד בגזרת החלבי. 

פעם בשנה (אצלנו לפחות) שאוכלים ארוחה חלבית בחג ונוטיחם להכין כמויות..

בסוף המקרר מפוצץ וסתם חבל.

 

בדיוק אמרתי אתמול לאחותי שצריכים לשים לא להגזים.

משהו אחד מלוח, משהו אחד מתוק ולא מליון מכל דבר.

 

 

רעיון לחלה מיוחדת לשבועותופל לימון
וואו זה מהמםתפוחית 1
כבר הכנת את כל זה??מודדת כובעים

אם כבר - מה יוצא ממש מעולה בהקפאה?

אין בעיה להקפיא חלותופל לימון

בלינצ'ס גבינה ממש לא להקפאה

גביניות עוברות הקפאה מצויין

הקפאת בלינצ'ס:שרון א/1

למה לא  להקפיא?

יש להשיג  בסופר במקרר הקפואים  בלינצ'ס גבינה.

 

בתוספת חומרים משמרים ומייצבים..ברוקוליאחרונה

 

בלינצס גבינה אבל כן נשמע לי מוצר שיעבור הקפאה

 

בלינצ'ס גבינהופל לימון

וואוו!! אני אוהבת מאוד!!*אשתו של בעלי*
נראה מצויין!
אפשר מתכון?שיר-ציון
טעים גם אם מכינים יום קודם?שיר-ציון
או שלהכין רק את הבלילה ובחג עצמו על המיבת?
כדאי למלא ממש לפני שאוכלים*אשתו של בעלי*
אחרת זה נהיה מושי...
סבבה אבל להכין את הבלינצ'ס מראש זה סבבה?שיר-ציון
ולמלא סמוך לאכילה ברור
הכי טעים טרי, אבל אפשר גם אחרי יום במקררופל לימון


גביניותופל לימון

פה 

יש כוחרויטל.


לשון בקראיכה
צריך לקלף גם את השכבה הפנימית של החלק החיצוני לפני הבישול?

בעיקרון הסיר כבר עומד, אבל שנדע להבא.

@נחשון מהרחברון
אז אני ממש מבינהאיכה
את מי שלא יאכל מזה 🤢
לא בדיוקנחשון מהרחברון
מרתיחים עם ירקות איזה שעה לשעה וחצי ואז מקלפים. ואז פורסים ומבשלים עם הרוטב
זה מה שעשיתי, אבל לא ידעתיאיכהאחרונה
אם לקלף את שתי השכבות או רק אחת..
סליחה על הגילוי הייתי עסוק היוםנחשון מהרחברון
גם הכנתי טורטליני גבינות ברוטב שמנת פסטו ולזניה מטריפה עם עלי בזיליקום משובצים הבצק.
וגם הייתי צריך להכין 3 שיעורים +דבר תורה חליל החג לבית הכנסת כאן... אס לא הייתי בפורום
מחפשת מתכון לקישאבןישראל
רוצה במילוי כרובית/ בצל ופיטריות.
אם יש למישהי מתכון שנוסה אשמח!
עוגיונטמקום בעולםאחרונה
שאלת השאלות-שניצלבת מלך!!!!
אם היום אני מטגנת ומחר רוצים לאכול
איך לחמם שלא יתייבש והציפוי לא יהיה מושי?
..גיימס פוטר

בלי קשר לחג, בזמן ההכנה תוציאי את זה שזה 99% מוכן ואז תטגני למחרת מחדש

תחממי בלי כיסוייעל מהדרום
להעמיד את השניצלים על התבניתמקום בעולםאחרונה
צלי כתף- איך מכינים?הריון ולידה_פצ
אם יש מתכון עם ירקות בפנים מה טוב🙂
צלי כתף זה בשר מספר 5?סמיילי12
אם כן, עוקבת🙂
אני מכינה כך...*אשתו של בעלי*
מבשלת בסיר עד ריכוך(כ-3 שעות!)
עם מלא מים+רבעי בצל+עלי כרפס.
מקררת את נתח הבשר במקרר(בנפרד מהמים).
בסיר רחב-
מטגנת רצועות בצל+פטריות טריות שלמות או פרוסות(עדיף טרי,אבל גם שימורים הולך).
מוסיפה אבקת פטריות+מל"פ+פפריקה מתוקה.
ואת מי הבישול של הבשר.מרתיחים.
את הבשר לפרוס לפרוסות ולהניח בסיר עם הרוטב.
להנמיך אש ולבשל כשעה וחצי.
כמה זמן לדעתך צריך במקרר?סמיילי12
אי אפשר לחתוך לפני הבישול הראשוני?
אני תמיד מבשלת את הבשר הזה כנתח שלם*אשתו של בעלי*
צריך לקרר לכמה שעות לפחות.
לפחות עד שהבשר יתמצק.
זה עושה את הפריסה טובה יותר.
כך הבשר לא מתפרק ונפרס יפה יותר.
אוקי תודה נתחיל עוד מעט כדי שנספיקסמיילי12
מעולה!*אשתו של בעלי*
לפעמים מספיק 4/5 שעות טובות במקרר ואז לפרוס בזהירות.
בהצלחה!
אני מבשלת מראש עם הירקות....מישהיאחרונה
סוגרת את הנצח הצריבה עם מעט שמן מכל הצדדים תוך כדי מוגנת איתו רצועות בצל.
מוסיפה פטריות . לפעמים מוסיפה שורש סלרי, בטטה, דלעת, תפוחי אדמה, תפוח אדמה ירושלמי מה שמתחשק לי.
שמה יין נותנת לו כמה דקות להצטמצם.
תבלינים פפריקה, פלפל שחור, טיפונת מלח, קארי, כורכום. אפשר ראס אל חנות.
מוסיפה מים לכיסוי נותנת לפחות שעתיים שלוש להתבשל עד שהבשר מתרכך.
יש למישהו מתכון לעוגות גבינה אפויה?מתנחלת גאה!
הכי הכי פשוט, בלי תחתית, בלי פירורי ביסקוויטים. פשוט עוגת גבינה אפויה.
מתכון עוגת גבינה אפויהפופניק2

להקציף בקערה 5 חלבונים עם כוס סוכר עד שנהיה קצף.

בקערה נפרדת:

3 גבינה לבנה

1 שמנת חמוצה

חבילת אינסטנט פודינג וניל

1/3 כוס סוכר

5 חלמונים

5 כפות קמח (או קורנפלור)

לערבב ולהוסיף בתנועת קיפול לקצף.

לאפות על 180 במשך 15 דק,

אח"כ להוריד ל130-140 ולאפות עוד שעה ורבע. (לבדוק מידי פעם עם גפרור אם היא מוכנה).

לכבות, ולתת לעוגה להתקרר בתוך התנור.

בתאבוןמוציא לשון

להקציף עד לקבלת קצפת עמידה?מתנחלת גאה!
ותיקון לגבי האפיה- לאפות את השעה ורבע על 170 בערךפופניק2

אצלי זה לא ככ נאפה על פחות..

פשוט צריך לשים לב מתי מוכן ושלא נשרף

עוגת גבינה של הית מלון של קרין גורןיעל מהדרום
הכי פשוט הכי טעים: אפילו בלי להפריד ביצים:הרפיה
3 גבינה
1 שמנת(אני מחליפה לפעמים ל 2 ו 2)
3 ביצים
כוס סוכר (או קצת פחות)
3 כפות קמח- אפשר גם קמח תפו"א לנמנעים מגלוטן
תמצית וניל
אפשר קליפת לימון
לערבב הכל וזהו לתנור
כמה זמן בתנור? איזה חום?מתנחלת גאה!
אנחנו עושים אותו דברגאולה!

רק לבן אחד במקום השמנת

 

ואופים שעה בחום בינוני.

אה, ואם את מעדיפה אז אצלנו שמים רק חלבונים ולא ביצים שלמותגאולה!


זה ענין שמשתנה בין תנור לתנור. בעיקרון יחסית הרבה זמןהרפיהאחרונה
- קרוב לשעה. חום בינוני. כשהעוגה מוכנה לכבות את התנור ולהשאיר להתקרר בתוך התנור. עם חריץ בדלת.
אה ושכחתי שכדאי לשים תבנית עם מים בתחתית התנור
שבועות פרווהאין לי הסבר
בשרי בשבועות זה כל כך לא מתאים. רגילים לאכול חלבי טהור. עקב רגישות לחלב זקוקה למתכונים טעימים, פרווה, אבל שיהיו עם אווירה חלבית (אנטיפסטי לדוגמא זו לא אווירה חלבית).

אשמח לרעיונות ולמתכונים🙏🙏
יש הרבהט'

בלינצס תפוא/פטריות/מוקפצים/שוקולד

פיצות פרווה (כמו פוקאצות) בגדלים וצורות שונות

פשטידות צבעוניות 

 

תודה. 🙏אין לי הסבר
תודה לך. נתתי לעצמי רעיונות 😄ט'
פיצה עם גבינות טבעוניות. טעים טעים. לא מרגישים הבדלמשיח נאו בפומ!
עוגת גבינה מקשיו - מודה שעוד לא יצא לי לנסות אבל זה נראה טוב ;)
מוקרמים עם קרם קוקוס - לא מורגש הטעם
בלינצעס במילוי גבינה טבעונית

בגדול הרבה מהמתכונים החלביים אפשר להכין בגרסה טבעונית בהמרה לגבינות טבעוניות (גם רכות וגם קשות), חלב פרווה כלשהו, קרם קוקוס, קצפת צמחית, קשיו
איפה את מוצאת קרם קוקוסט'

בהכשר טוב? ואיזה הכשר?

 

אני מאוד רוצה לנסות פעם את הדבר הזה אבל לא מוצאת בהכשר מתאים לי..

 

המלצות ל-2 מוצרי קרם קוקוס 🥥תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

יש 2 מוצרים מומלצים לקרם קוקוס:

🥥 Aroy D - המגיע בקרטונית ללא תוספות, ובכשרות בד''צ בית יוסף.
🥥 מזרח ומערב - מגיע בפחית, בכשרות ה-Ou ובהמלצה של ארגון כושרות.

שבת שלום ושנדע ימים שקטים 💐
מצאתי באושר עד, שאלנו רב לגבי ההכשר והוא אמר שבסדר ספציפיתסמטאות
למוצר הזה.

לא זוכרת כרגע את החברה/ההכשר..אבדוק בהמשך אם רלוונטי
פסטות בטעמים ורטבים שונים*אשתו של בעלי*
פסטה עם בצל ופטריות.
פסטה ברוטב עגבניות.
פסטה וירקות בתיבול פיקנטי.
פסטה עם מוקפץ ברוטב סויה וטרייאקי.
פוקאצות, כיסונים ממולאים, בלינצס, כרובית מטוגנת בפירורי לחםאנונימיות
תודה נשמה❤️אין לי הסבר
מרק בצל/כתוםבוקר אור
סלט פסטה
הבעיה היא שאני אצל ההורים שליאין לי הסבר
והם מכינים מרק כתום מוקרם.
נקווה שיסכימו לוותר על ההקרמה🤦
תבקשי שישימו קצת בצד לפני ההקרמהט'


חח כנראה זה מה שנעשהאין לי הסבר
הם שמים שמנת? אולי שישימו לך בסיר קטן מרק, ואז יוסיפויעל מהדרום
כנראה זה מה שנעשהאין לי הסבר
גם אני באותה סירה- מתלבטת עדייןיעל מהדרום
לק"י

אבל הכנתי עוגת גבינה פרווה בהשראת @סמטאות , אבל עם מתכון אחר.
חיתוכיות מייפל גבינה של ניקי ב. עם גבינת סויה של תנובה וקצפת צמחית. יצא מעולה.

חוץ מזה אולי נכין פסטה/ רביולי פרווה בדמוי רוטב שמנת עם חלב קוקוס שקדים (עוד לא ניסיתי האמת).
פשטידות
פיצה עם גבינה טבעונית- יש למשומשו גבינה מלוחה מוצלחת. הצהובה קצת דביקה בחימום.
פוקצ'ות עם שמן זית ותבלין פיצה
סלט עם תוספות (הגבינה המלוחה הנ"ל)

אני מתלבטת אם לעשות דג סלמון בארוחה "חלבית" או ארוחה פרווה פשוט.
תודהאין לי הסבר
האמת שחשבתי עלייך😁
תודה על התיוג, אנסה לבדוק גם אני את המתכון הזהסמטאות
ובאגב יש בלוג אוכל
טבעוניות נהנות יותר, ויש לו מתכונים מוצלחים ממש על טהרת הטבעונות מה שאומר ללא חלבי,
רק אומרת שלפעמים זה יקר יותר המוצרים האלו, לא שזה שיקול במקרה של אלרגיה, אבל לידע:-/.
תודה! לא בטוחה שבא לי אוכל מרכיבים מוזריםיעל מהדרום
לק"י

יש לי אחות טבעונית, אז אני מכירה כל מיני....

זו העוגה שלי:

היא נראית חלבית לחלוטין, וטעימהסמטאות
לא הכל שם ככ מוזר..תנסי לדפדף,מקסימום..
חחח...תודה!יעל מהדרום
פשטידות, יש מלא חלביות. פוקצ'ות, סלטים שווים בורקסיםתפוחית 1
לזניה טופו, פשטידות, בלינצ'ס ירקות, סופלה, פנקייקים, פחזניותבאמונה ובשמחהאחרונה
מתכון לעוגת שמרים גבינה שווה?פופניק2

בלי מרגרינה

עוגת גבינה מכינים עם חמאה ולא עם מרגרינהופל לימון
יש לך מתכון לעוגת שמרים?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י

פזוט ממלאים במילוי גבינה יש באינטרנט רעיונות.
מה מבשלים לשבת ?ברוקולי
מנה ראשונה- אבנים, מנה שניה- טילים, מנה שלישית- פצמריםיעל מהדרום
אנחנו איתכם! רוצים לבוא לשבת במקום שקט?מודדת כובעים

תזרמו בלי להכיר

חחחח.... המצב בבית טוב יותר מבכבישים😉יעל מהדרום
לק"י

ב"ה פה יחסית רגוע (יש אזעקות, אבל מתחשבים- כמה ברצף ולא לאורך כל היום).

אבל תודה! נחמד מצידך.
מקווה שהמצב ייפתר מהר ולטובתינו💪
כך שלא נרצה לברוח מהבית, אלא רק לנסוע בכיף.
מינימום, כדי שלא יהיו שאריותבלב שמח
וסלטים בכמות שתספיק גם לחג
בינתיים יש עוגיות שוקולד צ'יפס, בראוניז ועוגת לימוןיעל מהדרום
לק"י

בתכנון:
חלות
טחינה
סלק
סלט חי
חצילים

פרגיות
תפו"א אולי
קוסקוס
מרק
אמממכל היתר חולף
בעז"ה:

דגים ברוטב אדום
קציצות קיפוד
סלטים
חלות
עוגת גלידה

לבוקר כנראה סביח או משהו קליל
אפשר מתכון לקציצות קיפוד בבקשה,?אלא אמכם זה בשריסמטאותאחרונה
המלצה לפשידת פטריות טעימה - פרווה?כל היתר חולף
רעיון לפשטידת פטריות פרווה 🥮תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

מצ''ב רעיון לפשטידת פטריות פרווה:

המצרכים:
תערובת פטריות טריות- שמפיניון, פורטובלה, שימגי משני צבעים (חום ולבן)
בצל מטוגן (חתוך לריבועים, אפשר לשלב 2 צבעים)
שום קצוץ
פטרו' קצוצה (אפשרי)
שמנת צמחית
גבנ''צ טבעונית חתוכה(אפשרי להעשרת הטעם)
2-3 ביצים
מלח
פלפל לבן (לחריפות מעודנת)
שום גבישי
פפריקה מתוקה
אגוז מוסקט

דרך הכנה:
ראשית, מטגנים קלות את הפטריות במחבת עד לריכוך קל.
מכינים את הבלילה- מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה.
משמנים תבנית מתאימה, מניחים דף פרגמנט ומעבירים את הבלילה.
אופים עד להשחמה ושמרכז הפשטידה אפוי.

* ניתן להכין את הפשטידה באותו אופן עם תחתית בצק פריך ולהפוך לקיש פטריות.

בהצלחה !!!

שבת שלום ושנדע ימים שקטים 💐
אני עושה את פשטידת הבצל של ניקי ומחליפה חלק מהבצל בפטריותיעל מהדרום
גם אני עושה ככה ט'אחרונה


כמה זמן מקסימום חמין יכול להיות בסיר בישול איטי?עץתאנה

היי,

אם נניח אוכלים ביום שבת בצהריים בשעה 12:00, מה הכי מוקדם בצהרי שישי שממנו אפשר להדליק סיר בישול איטי (אחרי שהכל מוכן ויושב בפנים)? כלומר מה מקסימום השעות שיכול להתבשל ולהיות בסיר לפני שיתחיל להיות לא טוב? וכמה שעות בעצם מומלץ שזה ישב? 16? 18? 20? יותר?

תודה

יש דבר כזה עוגות בריאות וטעימות?? (ללא ממתיקים לא טבעיים..)אני והאני
בלי טעם של בננה/סילאן/

ניסיתם פעם?
בעיקר מעניין אותי בחושות וגם מילוי לעוגת שמרים, ניסינו כל מיני מילויים ולא ממש עבד...
תגדירי בריא...בתאל1
בעיקר ללא סוכר, קמח מלאאני והאני


רעיוןבלב שמח
מילוי לעוגת שמרים-
לשים במחבת תפוחים פרוסים דק ממש עם דבש/ תרכיז תפוחים טבעי, קינמון ואגוזים קצוצים ולבשל עד שמתרכך.
בבצק לא חייב לשים סוכר, פעם ראיתי מתכון לבצק עם רסק תפוחים אבל לא שמרתי.
פעם הכנתי עם מילוי שוקולד שהכנתי מקקאו, סוכר קוקוס ושמן. יצא נחמד.

לעוגות בחושות אפשר להחליף בדבש או מייפל טבעי.
ואי רעיונות טובים, תודה רבה!אני והאני


בכיףבלב שמחאחרונה
ובהצלחה!
אם אין סוכרפרש בודד
ואין תחליפים אז זאת לא עוגה.

יש עוגות גבינה עם קצת סוכר יחסית,. עוגות מקמח כוסמין שומן זית אבל כולם חייבים סוג של ממתיק כי אחרת זה בורקס.
חחחח מעניין..אני והאני

קיצר.. יש לכם מתכונים?

עוגיות תמרים מתמרים טחונים, ובלי סוכר בבצקיעל מהדרום
מעולה! תודהאני והאני


פירות וירקותברוקולי

 

מעניין אותי המחשבות שלכם/ן

 

קשה לי המחשבה לשלם על פירות  וירקות אותו מחיר של בקר / דג 

האם אתם מכניסים את זה לשיקול?

האם קונים רק לאירועים מיוחדים? 

איפה עובר קו הגבול?

 

רק לשם ההסבר- לא מדברת על דברים שנמצאים בשגרה (מלפפון, עגבניה, בצל וכדומה) 

 

 

אשמח לתובנות 

 

@נחשון מהרחברון @טארקו @יעל מהדרום 

 

לא הבנתי.... למה שפירות וירקות יעלו כמו בקר?יעל מהדרום
לק"י

בכל מקרה, יש פירות וירקות בסיסיים אצלינו. ולרוב פחות מתחשבנים עליהם... רק יקרים ממש קונים מידי פעם.

בקר- לא קונים. מקסימום בשר טחון. אז אין לי מושג במחירים.

ודג- לרוב פילה אמנון, שהמחיר סביר.
ערכתי קצתברוקולי

 

לא יודעת איך אצלכם 

אבל אצלנו בתחילת העונה למשל ענבים עלו כ 40 שקלים 

 

ועלים ירוקים כמו סלק , מנגולד

 

 

אהה.. פירות יקרים אולי קונים פחותיעל מהדרום
לק"י

אבל אני פחות מתחשבנת על זה.
אם כבר, נקצץ בדברים אחרים. זה לא שאנחנו חיים בקיצוצים גדולים.
מממ שאלה מעניינת בדיוק הייתי בסופרנחשון מהרחברון

והיו נקטרינות ואפרסקים ב18 שסק ב20 אננס ב40 ענבים ב28 והתלבתטי אם לקנות. לא קניתי כי תחילת העונה לא כזה טעים.

 

עכשיו אני כן קונה נתחים יחסית יקרים די הרבה פעמים (לא נדיר שיש בשבת נתחים של 80-100 שח לקילו. כנ"ל למנגל אני קונה סטייקים ובשרים שווים להמבורגר.

 

אני משווה את זה בראש שלי לממתקים... ארטיקים וכו.

אם ארטיק של 90 גרם עולה 7--10 שח זה אומר שלקילו זה 88-110 שח. ואני קונה. כנ"ל כל מיני שוקולדים נחמדים. פירות זה תחליף לשוקולד. אמנם בריא ואוכלים יותר אבל זה לא תחליף לבשר ולכן זה לא בר השוואה בעיני.

 

כן חושב שמי שצריך להצטמצם כדאי שיחכה לרמת מחירים השפויה. אגב כבר ים זמן תפוחים אצלנו עולים 9-12 שח לקילו. אני קונה כל פעם איזה 10 וזה יקר. (20-25 שח) כל עוד יש זה יותר זווה מממתקים. כשאין זה אכן הוצאה שאפשר לוותר עליה

 

לעניין דברים לבישול כמו פטריות טריות ירוקים שווים (עירית, בזיליקום). כשאני מחשב אני מתמחר בגדול את המנה שאני רוצה להכין על שלל מרכיביה ומחליט טם בא לי להוציא על זה X כסף או לא.

 

ושוב, ההשוואה היא לא למנה עיקרית בגלל שזה נאכל בכמות קטנה הרבה יותר. גם אם אני קונה 2 סלסלאות של שמפיניון ב15 או 20 שח (שזה שוקל איזה 250 גרם כולה) זה משמש אותי ל2 סלט חסה גדול, ולבקר ברוטב פיטריות/פסטה שמנת פיטריות למשל ובסופו של דבר כל מנה לוקחת פיטריות ב5 שח. לעומת בשר ודג שנאכלים בעלות הרבה יותר יקרה...

נתת כיוון מחשבה מענייןברוקולי

 

ואני קונה, זו לא הייתה שאלה פרקטית מבחינתי - דווקא הענבים עכשיו ממש מוצלחים חצי חיוך (לפחות של טלי. ולא זה לא פרסומת) 

ועדין זה מפריע לי 

 

מניח לי את הדעת ההשוואה "למותרות" אחרות. 

 

ואולי זה בכלל דיון על צריכת מוצרים - 

למשל לקראת שבועות (לא מתייחסת להיבט הבריאותי) יש עוגת גבינה שתכיל ביצים וגבינה לבנה פשוטה 

ויש עוגה שתכיל גבינת שמנת, מסקרפונה וכדומה

 

 

תודה לך 

 

 

אכן. גבינות וחלבי זה יקר פחדנחשון מהרחברון

אני משתדל לא להגזים. כן קונה גבינות שטעימות שלי איך שהם. מכין גבינות שמנת בעצמי ומסנן גבינות לבנות פשוטות בשביל עוגות

 

לא כי אין לי אלא כי מעצבן אותי לשלם על מרכיבים של עוגה 60 שקל (שמנת ומסקרפונה וביצים ווניל  וגבינת שמנת וריקוטה)

 

ב"ה יש. ולא כל מה שיש  חובה לבזבז.

 

אבל למשל היה ערב שהחלטנו לעשות דייט אני ואשתי להכין טורטליני אז קניתי ריקוטה ובולגרית ופרמז'ן ומוצרלה וצ'דר ותכלס רק הגבינות עלו איזה 70 שח. הכנו פסטה מקמח דורום וביצים ורוטב רוזה תכל'ס עלה מאה וקצת אבל יצא המון והקפאנו וב' זה דייט, אני מוכן לשלם על זה.

אני קונה גבינות רק מהמעדניהטארקואחרונה
המחירים הרבה יותר סבירים ואפשר לקנות כמות מדויקת.

בולגרית אני לא קונה ביותר מ4-5 ל100 גרם(אתמול קניתי ב1.9)
ריקוטה יש בדכ באיזור ה4 ל100 גר(אתמול עלה פחות, נראלי 2.5), של יעקבס שהם מעולים
צהובה של רמי לוי היה אתמול ב25 לקילו. וזה מגוררת אפילו.
מוצרלה במעדניה זה גם בערך 7 ל100 גרם ויש מבצעים
פרמזן יקר אפילו במעדניה, וגם צ'דר. אבל אפשר לקנות כמות קטנה בדיוק כמה שצריך בשביל שייתן טעם ולא לקנות חבילה גדולה כי ככה זה מגיע.

ספציפית אני מעדיפה את המעדניה של רמי לוי על של שופרסל.

וברור שיותר משתלם לסנן שמנת ולא לקנות גבינה. כנל גבינה לבנה. זה הפרש ענק במחיר ודוגרי גבינת שמנת ביתית זה יותר טעים🤭
זה בהחלט בשיקוליםטארקו
אבל גם אני לא כזה פריקית של ירקות מראש, ושל פירות עוד יותר.


אז אולי אני לא הבנאדם הנכון לשאול.....
פחות שיקולט'

כי אני לא קונה מוצרי חלב, דגים ובקר.

אז מרשה לעצמי לקנות פירות וירקות גם אם יקר כי הם עיקר התזונה בבית שלנו.

 

קונה כשהמחירים מתאזניםבימבה אדומה
לא משווה לבשר או משהו כזה. אבל זה חשוב ובריא גם. לא הכי הבנתי את השאלה. ענבים עכשיו ראיתי ב30 לקילו ברמי לוי באינטרנט. לא קונה עדין...
לא קונה את הפירות בתחילת העונהפה לקצת
כי אז הם באמת ממש יקרים.
כן קונה כשהמחירים נהיים יותר שפויים.

שנה שעברה בתחילת העונה ההורים שלי קנו אבטיח ב100 שקל! בחיים לא אקנה אבטיח בכזה מחיר
כשיקר לא קונה!באר מרים
אנחנו משפחה גדולה ואוכלים אצלנו המוווון ירקות ופירות ב"ה.

קונה לפי המחיר:

עשיתי לי מין "סקאלה" בראש:

ירקות:

פחות מ 3 ש"ח לקילו - ממש זול וקונה המון ובשפע.
3-5 - מחיר סבבה וקונה ברווח לפי הצורך.
5-10 - קונה רק מה שממש נצרך ובכמות יחסית מצומצמת.
מעל 10 - לא קונה אא"כ יש סיבה ממש הכרחית.

(מוצרי גוש קטיף: כרוב, חסה, פטרוזיליה/כוסברה, סלרי, עלי מנגולד - קונה לפי הצריכה המשפחתית - הערך התזונתי חשוב לי יותר מהמחיר.
ירקות מיוחדים ויקרים יותר: כרובית, ברוקולי, בזיליקום, עשבי תיבול נוספים, עלי תרד/בייבי - קונה רק לאירועים מיוחדים או חגים או אם יש ממש מבצע)

פירות:
תמיד קונה כמות די קבועה.
הילדים אוהבים, לוקחים כל יום פרי לארוחת פרי בגן/בביה"ס, מנשנשים בין הארוחות.

הגדרתי לי את הכמות הכללית שאוכלים אצלנו בשבוע.
אבל מחלקת אותה לפי המחירים:

פירות שעולים פחות מ 5 ש"ח - קונה הרבה ובשפע (בעיקר פירות הדר בחורף ולפעמים בננות, אבטיח ומלון)
בין 5-10 - מחיר די טוב וקונה כמות יפה (אגסים, לפעמים תפוחים, פירות קיץ בשיא העונה)
10-15 ₪ - משתדלת לא לקנות אלא אם אין מספיק מבחר במחירים זולים יותר ואז קונה את המינימום שחייב, וממה שיחסית יותר זול והיחידות יותר קטנות. (קורה בחלק מהזמן בקיץ ובתחילת הסתיו)
מעל 15 ש"ח - ממש לא רואה סיבה לקנות, אולי פעם אחת בעונה כמות מינימלית כדי לטעום לשהחיינו..

רק כדי לסבר את האוזן:
השבוע באושר עד העגבניות המלפפונים, הגזר והחצילים היו ממש זולים - אז קניתי מהם הרבה ומכינה יותר דברים שמשתמשים בהם. הגמבות למשל היו יותר יקרות אז קנתי פחוץ מהרגיל, רק כמה שצריכה לסלטים של שבת.
קניתי גם כמות יותר קטנה מירקות אחרים שאוכלים אצלנו בשבת.
(אבל לפני כמה שבועות כשהמלפפונים והעגבניות היו הרבה יותר יקרים קניתי מהם הרבה פחות אבל השלמתי עם יותר פלפלים, גמבות, גזר וירקות אחרים שהיו אז יותר זולים..)

פירות השבוע קניתי: אבטיח ומלון (משניהם כמות גדולה במיוחד כי המחיר טוב והילדים מתלהבים עליהם כי זאת תחילת העונה), אגסים, בננות, וסלסלה אחת של תפוחים (מ-3 האחרונים כדי שיהיו יחידות פרי שאפשר לקחת לגן/לביה"ס)
ודרך אגב, עושה אותו דבר גם לגבי בשר..באר מרים
אנחנו מאוד מקפידים על הכשרים, אז לכתחילה טווח המחירים אצלנו יותר גבוה:

עופות:
מתחת ל 20 שח לקילו - זול וקונה בשפע. (בדר"כ יש רק כנפיים במחירים כאלה, אבל לפעמים יש מבצעים על עופות שלמים..)
20-30 - מחיר רגיל וקונה מה שצריך, משתדלת ממה שיותר זול (כמובן קצת משתנה לפי איזה סוג ובאיזה חיתוך..)
מעל 30 - מאוד משתדלת לא לקנות אא"כ אין שום דבר אחר זול יותר ואיו לי במקפיא וחייבת משהו לשבת הקרובה.

אנחנו משפחה גדולה אז לארוחה אחת אני צריכה בערך 3-4 מגשים של עוף.. (כמעט כל שבת אנחנו צספר דו ספרתי כולל מתבגרים רעבים..)

מכינים בשרי בעיקר לשבת.
אמצ"ש - רק כשהעופות במבצע במחיר שמתאים לי..
(נגיד לא מזמן היו באושר עד שניצלים בהכשר שלנו במחיר כ 20 שח לקילו אז "התפנקנו" בשניצלים באמצע שבוע, היתה תקופה שהיו כרעיים 4 ב100 אז מילאתי את המקפיא,
כשיש מבצעים על עופות שלמים קונה כמות ומפרקת: כרעיים לארוחת שבת, חזה לשניצלים ואולי למוקפץ, כנפיים והעצם המרכזית למרק.
וכן הלאה..

בשר בקר:
בשר טחון קונה בערך לארוחת שבת אחת בחודש(3 קילו נגמר אצלי בארוחה אחת). עולה כ 40 שח לקילו בהכשר שמתאים לי.
בשר ממש - קונה רק לחגים, בחורף קונה גם חתוך לקוביות לחמין ומשתדלת שהמחיר לא יעלה על 40 לקילו. שמה רק 2-3 חתיכות בחמין בשביל הטעם. לפעמים קונה מראש עצמות לחמין שיותר זולות.

לחגים לפעמים מפנקת במחיר קצת יותר גבוה וקונה פרגיות או נתח בשר יותר רציני...

דגים:
כמעט תמיד אוכלים מושטים. קונה בלא יותר מ 25 לקילו. הרבה פעמים יש במבצע זול יותר.
לאחרונה היו מבצעים על סלמון במחירים יחסית זולים ( נדמה לי בין 35-40 לקילו - אז קניתי לפסח ובע"ה לשבועות)

אני מכירה משפחות שמצמצמות הרבה יותר מאיתנו ומשפחות שמוציאות הרבה יותר..
סתם לגבי הבשר טחוןאיכה
מה את מכינה ממנו?

אם את מכינה קציצות את יכולה להגדיל את הנפח שלהם בעזרת ירקות ...

לגרד תפו''א / גזר / בטטה / קישוא.

אני אישית יותר אוהבת ובטוח שזה יוצא יותר זול.
קציצותבאר מרים
זה מה שהילדים שלי אוהבים..
רק רוצה לציין-בערך 40% מהכנפיים זה עצמות...שמואל5
ומשוקיים וירכים- +-30%
זה משהו שצריך לחשב במחיר...
עוף טחון עולה יותר זול...כתר הרימון
אפשר להתחיל להכין גם ממנו.
בשר טחון טרי או קפוא? זה יקר לקפוא פשוט (גם בכשרות מהודרת)יעל מהדרום
בהכשרים שאנחנו אוכלים זה לא יקר..באר מרים
(לא אוכלים עטרה ולא הרב מחפוד..)
אהה... אז לא מכירה כנראהיעל מהדרום
חייבת להגיד שממש התרשמתי מהתכנון והתשומת לב.מטרי
כל הכבוד!
מוערך בעיני, למרות שאני בכלל לא ככה, אולי כי אנחנו מעט נפשות עדיין.
אשרייך!!
כל הכבודבימבה אדומה
רק רציתי לציין שכדאי לחשוב כמה עולה מנת בשר משביעה.
כלומר
אם 4 קציצות זה מנת בשר וה4 קציצות האלה הם 4 חלקי 40 מקילו בשר שלם שעלה נניח 40 לקילו (סתם לצורך הקלה על החישוב) אז המנה עלתה 4 שח
ובכרעיים מנה משביעה למשל זה 2 שוקיים שיש בקילו כ10 שוקיים וזה עולה 30 שח לקילו. אז זה עולה 6 שח למנה.

ככה בעיניי צריך לחשב. לא רק כמה כסף לקילו. קילו לא אומר לי כלום...
אותו דבר פרגית... פרגית זה ירך נקי מעור ועצמות. ברור שזה יעלה יותר... אבל קיבלת יותר בשר לקילו...
דווקא אני בגישה של אם זה המזון העיקרי-מקום בעולם
אז למה זה שונה?
למה על קליק אשלם 7 שקל, ועל אשכול ענבים יכאב לי הלב?
מוציאים המון, הם עיקר התזונה שלנואמא יקרה לי*

קונים פחות את היקרים ומחפשים מבצעים...

אצלינו בבית -תפוחית 1
ההורים בגישה ששווה להשקיע באוכל בריא. ושווה להוציא על זה גם אם זה יותר יקר. ודווקא על חטיפים ושטויות יותר חוסכים (נגיד בתור ילדים היינו אוכלים את החטיפים של החרדים ולא של אוסם)
~אבל ב"ה יש את היכולת לכך. מניחה שאצל זוגות צעירים זה אחרת

האמת שמי שאוכל באמת בריא חוסך על הרבה דברים אחרים למשל חטיפים שתייה מתוקה טבעול אז אולי זה קצת מתקזז


נקודה למחשבה - מעבר למחירמודדת כובעים

קראתי פעם באיזה פוסט בישול:

 

כבדו את עונות השנה!

 

וזה נכנס לי לתודעה.

 

אפרסקים בתחילת העונה לא שווים הרבה...

 

שסק תמיד יקר, והעונה קצרה.

אז קנו בתבונה.

מבחינת כמות - בלי חשבוןמיקי מאוס
מבחינת סוג- אז בהחלט משתדלת לקנות את הזולים יותר, מתוך המגוון שיש אבל אם אין- אקנה יקר.

אם נגיד בננות יקרות אני לא יכולה להחליף אותם בתפוחים כי זה מבחינתי משהו אחר לשימוש אחר
או אם רק אגסים זולים אז אני אוסיף עוד פירות יקרים יותר

כנ"ל אבוקדו- אני קונה גם כשיקר יחסית כי זה ממש ארוחה מעולה ובריאה לילדים

ירקות - אז אם הכוונה לדברים מיוחדים כמו פטריות או כרישה שהעיקר הטעם ולא הבריאות (ולא פלפלים) אז מתייחסת לזה כמותרות, לכבוד שבת או חג נניח
קונים את פירות העונה, ככה גם המחיר וגם האיכות יותר טובים.כל היתר חולף
לא קונים פירות יקרים בתחילת העונה...
על ירקות פחות מתחשבנים ומדי פעם מתפנקים על משהו טעים
איזה תבלינים אתם מוסיפים לחמין בשר?עץתאנה

היי,

איזה תבלינים אתם מוסיפים/ות לחמין בשר? יש איזה טיפים או טריקים מיוחדים?

פפריקה בשביל הצבעופל לימון

מלח, פלפל שחור,תבלין גריל, שום כתוש מוסיף.

אפשר קצת פפריקה מעושנת במקום תוספת של בשרים מעושנים/קבנוס

סילאן, ראס אל חנות, פלפל שחורסתם אחת
בישול חמין 🍲תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

ברמה הכללית, כדאי לזכור שכל תבלין/רוטב שנשים בחמין , יקבל בסוף הבישול טעם עמוק ומעושן , עקב הבישול הארוך.

לגבי התבלינים-
בהמשך למה שכתבו, תוכלי לשלב גם מעט אגוז מוסקט, פלפל לבן , קינמון, מלח גס מיוחד, ואפשר גם סירופ מיפל במידה.

לגבי תוספות לחמין:

🍲קטניות- כדאי ומומלץ להשרות לפחות לילה שלם לפני הבישול
🍲 תוספת של אטריות- כדאי לבחור פסטה עבה מסוג בוקטיני , שתשמור על שלמותה
🍲 בצל מטוגן- כדאי להוסיף להעשרת הטעמים
🍲גריסים/גרגירי חיטה- אם רוצים לבשל אותם, מבלי שיתערבבו בשאר התערובת, כדאי לשים בתוך שקית בד לבישול, ולהניח בסיר (שקית קוקי פחות מומלצת עקב התגובה הכימית הבעיתית שנוצרת עם השקית והאוכל).


בהצלחה 💐💐
סילאן, פפריקה מתוקה, מלח, חוואג'אמא יקרה לי*


בצל ושום כמובן בשפע, סילאן, רסק עגבניות, חוואיג'בעוז וענווה!
מלח, פלפל, פפריקה, ראס אל חנות, בהרט, אגוז מוסקט, קינמון

יוצא טעים ברמות אחרות
קצת כמוןCherry
משמעותי מאד
פלפל אנגלי, עלה דפנהבתאל1
כרכום ופפריקה. אפשר גם פלפל..
מלא כמון פפריקה פלפל מלח סילאן וכמה שיני שוםשיר-ציון
לא עושה חמין בשר
אבל לחמין שעועית עם עוף או בשר- זה ממש טעים
פפריקה כמון פלפל שחור מלח בהרטאיה😍

ואם תא רוצה שייצא חום תוסיפי תמציות תה 

מלא שום גבישי, פפריקה מתוקה , גריל עוף, כמון, פלפל שחור..Pandi99אחרונה
מיקסר - מה לקנות?*אורחת

אז הרבה שנים היה לי מיקסר הכי פשוט, עם קערה, של גולדליין, עבור קצפות וכדו'.

אבל אם אני מפעילה אותו ל10 דקות רצוף, הוא נשרף ונהרס.

 

לא נראה לי מצדיק לקנות את המיקסרים שעולים 1000 שקל.

מה דעתכם? במה אתם משתמשים?

למה לא נראה לך מצדיק?ופל לימון

"אבל אם אני מפעילה אותו ל10 דקות רצוף, הוא נשרף ונהרס." זה נראה לך יותר טוב?

 

אין משהו באמצע?*אורחת

אם אני רוצה מיקסר רק עבור קצפות, לא עבור לישת בצק וכדו',

יש לי רק את הפשוט ב 100 או את המשוכלל ב 1000? אין משהו באמצע?

 

קודם כל, כל מכשיר שיעבוד ללא הפסקה- יישרף מהמאמץנפש חיה.
דבר שני
לא כל מה שיקר הוא טוב.
תחפשי חברות אמינות
ותבררי אצל שכנות עם ניסיון.

בהצלחה!
אכן,*אורחת

אני מבררת אצל שכנות לפורום : )

יש גם ב500מענין
מיקסר ידרק טוב!
כבר 10 שנים אנחנו עם אותו מיקסר. הוא מקציף מצוין. אנחנו בעיקר משתמשים לעוגות בחושות. אבל אם את צריכה רק לקצפות, באמת לא צריך יותר מזה נראה לי.
🌼 לגבי מיקסר שולחניתנו חיוך (-:
עבר עריכה על ידי תנו חיוך (-: בתאריך כ"ד באייר תשפ"א 10:21
בס''ד

שלום לך,

לפני מספר שבועות, בפורום זה היתה הודעה ובה נכתבו נקודות לבדיקה לפני רכישת מיקסר שולחני.
בשרשור יש התיחסות לחלק מהדברים שרשמת.

יחד עם זאת, נראה כי עדיף להשקיע במוצר אחד איכותי שכרגע עשוי להיות יקר ושיאריך שנים, מאשר להשקיע במוצר טוב שישמש אותך לטווח קצר ועשוי להתקלקל בתדירות גבוהה יותר (ואז יעלה שוב הצורך לקנות חדש..)



מצ''ב הקישור לשרשור-

מיקסר שולחני - בישול ומתכונים

בהצלחה ברכישה 💐💐
תודה*אורחת


בשמחה 🙂תנו חיוך (-:
בס''ד

במחשבה נוספת-
אם עיקר השימוש עבורך הוא להקצפה וערבוב, אז מיקסר ידני איכותי יעשה את העבודה ואין צורך לרכוש את המיקסר השולחני (מלבד ענין הנוחות - חוסך את האחיזה הממושכת).


בהצלחה !!
אז יש מישהי שיכולה להמליץ על משהו שיש לה?*אורחת

לא מדי יקר, משהו באמצע?

מיקסר ידני של פילפס או בראוןיהודיה מא"י
עולה באזור 300-400 ש''ח, ועושה עבודה טובה מאוד לקצפת, ביצים וכו'.
גם הרבה יותר נוח לאחסון ממיקסר עם קערה.
אישית יש לי של פיליפס. משתמשת הרבה ומחזיק לאורך שנים.
תודה!*אורחת


מיקסר של יונדאיענבל123
עולה באיזור 350, עוד לא יצא לי להשתמש בו כי ממש עכשיו קנינו. אבל לאחותי יש והיא המליצה ממש עליו.
תודה!*אורחת


ממליצה על מה שיש לנו, בינתיים ב"ה עובד מצויןשנה טובה ומתוקה
לי יש מיקסר חשמלי ידני של סאוטר 500ואט עובד טובשיר-ציוןאחרונה
לעוגות וקצפות הוא סבבה
וממש זול עלה בערך 100-120שח
עוגה ללא סוכר. יש לכם מתכון לעוגה ללא סוכר?פה לקצת
חיפשתי באינטרנט ולא הבנתי מה זה "כמו סוכר"- מישהו יודע?


זה תחליף סוכר, שזה השם שלויראת גאולה
פעם היה רק סוכרזית... היום יש הרבה סוגי תחליפים...
אה בחיים לא שמעתי על זהפה לקצת
אז אין מצב לעוגה בלי סוכר ובלי תחליף?

והתחליפים האלה טובים למי שיש לו סכרת?
לרוב לא. כדאי לבררברוקולי
אם זה בגלל סכרת - תשאלי אותויראת גאולה
תחליף הסוכר אמור להיות בסדר למיטב ידיעתי, אבל עוגה זו פחמימה...

אפשר להכין עוגה על בסיס בננות, רסק תפוחים וכדומה. אבל אני לא בטוחה שזה טוב יותר לסכרת.
בקיצור, תשאלי מה מותר לו.


ראיתי עוגת גבינה יחסית מתאימה לסכרת. אחפש את זה.
מצאתייראת גאולה
עוגת גבינה נימוחה

רכיבים:
לבסיס:
1.5 כוסות שקדים טחונים
1/2 כוס שמן קוקוס
2 שקיות ספלנדה
(הכוונה לכוס חד פעמית שמכילה 180 מ"ל)

לעוגה:
750 גרם גבינה 5%
2 גביעי יוגורט מולר במתיקות מעודנת 1.5% שומן [אפשר גם של יופלה]
3 ביצים
4 כפות קמח
3 כפות מיץ לימון
ממתיק כתחליף לסוכר. לדוגמא ספלנדה.


הכנה:
מערבבים בקערה עם כף את רכיבי הבסיס.
משטחים בתבנית חד פעמית קטנה 19X26 מרופדת בניר אפיה.
אופים ב 180 מעלות כ-10 דקות

בינתיים מערבבים רכיבי העוגה בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם חלק
יוצקים מעל לבסיס האפוי חלקית ואופים עוד שעה בערך ב 180 מעלות.


מקררים לפני פריסה.


מכאן

דיאטה - לא בדיוק דיאטה. אשכול דל סוכר/ללא סוכר/דל פחמימה
הוא לא יודע, זה חדש לו...פה לקצת
הוא לא אוהב עוגות גבינה, תודה!

אולי אוותר על עוגה וזהו.
נחגוג לו יומולדת עם בלונים וירקות 😏
ומוזיקהבימבה אדומה
וריקודים (אם מותרים ו/או עם הילדים אם יש), וארוחת ערב מושקעת (לא סוכרית! 'סתם' מושקעת...)
וברכה מושקעת ממך (ואם יש ילדים אז מהם גם?)

ומשחק זוגי/משפחתי...
זה לאבא שליפה לקצת
ואנחנו לא שומעים מוזיקה עד שבועות
ואי אפשר מושקעת כי כרגע הוא לא יכול לאכול כמעט שום דבר וגם אם כן אז מדוד ממש, אין ממש למה להשקיע.
חשבתי לפחות להכין לו איזה עוגה, הוא מאוד אוהב אבל מסתבר שלא פשוט למצוא משהו כזה.
ניסיתי לומרבימבה אדומה
שיום הולדת, השמחה של היום הזה, לא צריכה להעות תלויה באוכל... בסדר אפשר ארוחה מושקעת (לדעתי הכל אפשר שיהיה יותר מושקע מהרגיל) אבל השמחה לא תלויה בעוגה...
ברור שלא אבל אין מה לעשות ובסוף האוכל גם תופס מקוםפה לקצת
דבש מותר? אולי בננה/רסק תפוח כתחליף לסוכר?נפש חיה.
לא נראה לי. גם בננה בעייתי לו.פה לקצת
עכשיו אני פתאום מגלה שבאמת כמעט בכל דבר יש סוכר
נכון. לגמריבימבה אדומה
אבל הנה עומגת לפתחך סיטואציה מורכבת, ויוצא שמאתגר להדגיש את המקום של האוכל. מסיבות כ"כ מוצדקות (בריאות אביך). אז הצעתי להשקיע בחלקים האחרים.
בהצלחה רבה.
תרצי רעיון למשהו של פירות או שגם זה בעייתי?

גם פירות מלאים סוכרפה לקצת
ותודה על הרעיונות!
באמת הפעם נשים דגש על צדדים אחרים בחגיגה
נכוןבימבה אדומה
אבל בריא ואפשר לטעום קצת מזה?
ובשמחה ושיהיה תמיד בבריאות!
לא. בגלל שהסוכר ממש גבוה אז אסור עד שיתאזןפה לקצת
אבל אהבתי ממש את הרעיון, אשתמש בו בהזדמנות אחרת.
תודה!
אה הבנתיבימבה אדומה
אז עצתי היא שיוריד גם קמחים מכל הסוגים.
ואם תרצי מתכונים כלשהם לארוחות מבוססות וטעימות ללא קמחים, בכיף
אז אולי חיתוכי ירקות שווים?יראת גאולה
אפשר להכין מגשי ירקות מעוצבים, פשוטים או יותר מיוחדים. יש ברשת המון רעיונות.
אולי ארוחה בשרית כן תתאים?תפוחית 1
מרק ירקות עופות ובשרים נראה לי שזה בלי הרבה סוכר
אפשר גם קינואה או כוסמת שלדעתי זה לא מוגדר פחמימה
אבל אני לא בטוחה
אולי תכיני עוגת מספרים עם ירקותברוקולי

אפשר קרקר שיפון
גבינה 5% וירקות במקום הממתקים
יש לי מתכון לעוגת לימון/תפוז סוףףף עם סוכרזיתעדיין כאן
מתכון מדהיםCherry
מתכון: מאפינס שוקולד בריאים

אפשר להמיר חמאת שקדים בשליש כוס שמן
בעיקרוןבימבה אדומה
שקדים אגוזים וכד', בגלל שהם עשויים בעיקר משומן, אז הם מתחמצנים ונהרסים בחום הגבוה. לכן בעיה לקרוא לזה עוגת בריאות...
אי אופה עוגה בריאה ללא תחליף סוכר אבל עם הרבה תפוחים.אוריןאחרונה

כמובן ללא סוכר. יוצא מתקתק

סעודת ראש חודש חלביתזה תמיד דחוף:)

רעיונות לדברים מהירים אחריי יום עבודה יתקבלו בשמחה

 

שוטו >>>

פנקייקיםאיכה
פשטידה חלבית מושקעת

פסטה מוקרמת
מה חומרי הגלם שיש לך והאם מתאפשר לך לקנות מוצרים עד מחר?תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

לפי התשובות שלך נדע לכוון לרעיונות מתאימים 🙂
לזניה, פסטה מוקפצת. תפוחי אדמה מוקרמים, פשטידותתפוחית 1
שרק צריך לערבב
פיצה!Cherryאחרונה


גרון הודו- מה עושים איתו? איך עובדים איתו?פה לקצת
צריך בישול מיוחד?
אפשרי בתנור?
מרק, צלי, חמיןברוקולי
במרק של הקוסקוס או בכללו במרקיםקראנץ שוקולד
ובחמין
בחמין, צריך לבשל לפני או שמספיק הבישול על הפלטה?פה לקצת
מה עוד טעים לשים עם זה בחמין?
בדכ שמה חיטה ותפוא.
אשמח לשמוע על עוד סוגי חמין או תוספות טעימות לחמין.
צריך עוד בישול לפניקראנץ שוקולד
אפשר לשים בחמין אורז
שעועית לבנה/אדומה.
חומוס, בטטה, ראשי שום שלמים.. גידים.
ננסה שבת אחת, מקווה שייצא מוצלח ומבושל מספיקפה לקצת
ביצים, בטטה, קוגל תפוא מלמעלה בנייר אפיה מחורראמא יקרה לי*אחרונה


וחוץ ממרק?פה לקצת
שמתי בשבת במרק תימני והיה אחלה אבל לא באלי להכין מרק במשך השבוע, חם.
אפשר לבשל את הגרונותופל לימון

בציר כלשהו להסיר את הבשר מעל העצמות

להוסיף בצל מטוגן, פטריות אולי מעט פירה תפו"א ולמלא בצק עלים

אפשר תבשילבלב שמח
אחד האהובים אצלינו!
אני שמה בסיר עם פטריות וירק כלשהו, אוהבים בעיקר פולים.
קופסה קטנה של רסק, תבלינים, קצת יין ורוטב סויה. צריך שיהיה מכוסה כולו בנוזל. מתבשל כשעתיים.

טעים ממש!!
מעניין לנסות!פה לקצת
תודה לכולם על התגובות!פה לקצת
בתנור ממש לא כי זה יצא יבש אבל..רויטל.

בחמין זה מיוצא מדהים.

מה אפשר להכין מהרבה בננות בשלות מאוד?חלושי
שאפשר להקפיא.
תודה
גלידה? אני הכנתי...מקווה שתאכליעל מהדרום
טוב. לא אהבתייעל מהדרום
להקפיא לשייקיםbinbin
רעיונות לשימוש בבננות קפואות 🍌🧊תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

ניתן להכין עם בננות קפואות מגוון של אפשרויות, ובינהן:

🍌 משקה קרמי על בסיס בננה, תמרים לחים, אגוזי פקאן (מסוכרים/רגילים) ע''ב מים / חלב (לפי המרקם שאוהבים).
🍌 סורבה/ גלידה ע''ב גלידה וחלב וניל (אפשר צמחי או חלבי)- מכניסים לבלנדר את הבננות הקפואות וחלב (בכמות מדודה), ומקבלים סורבה . לקבלת מרקם ''גלידתי'', אפשר להקפיא (ניתן לשלב עם פירות נוספים שאוהבים)
🍌 פנקיק בננה- מערבבים בננה יחד עם ביצה ומטגנים לפנקיקים. מגישים עם רטבים שאוהבים- מיפל טבעי/ סילאן טבעי/ רוטב שוקולד.

בהצלחה !!
תודה רבה.חלושי
להקפיא את הבננות כמחית בננות. ולהפשיר כשרוצים להשתמש?
בשמחה 🙂תנו חיוך (-:
בס''ד

עדיף לשמור על שלמות הפרי ולהשאירו מקולף וקפוא, ורק בעת ההכנה לעבד אותו (הדבר תורם בצורה משמעותית למרקם הסופי של המשקה/סורבה/גלידה).
לגבי הפנקיק- נראה כי אפשר לעשות שימוש בבננה גם לפני ההקפאה וגם אחרי.

בהצלחה !!
עוגת בננהחיות צבעונית
פנקייק בננה

לחתוך ולהקפיא ואז לעשות מזה גלידה. אני מוציאה לשייש ל10 דקות ואז טוחנת, אפשר להוסיף אגוזים מלך בסוף זה משדרג. צריך אבל לאכול באותו רגע, אח"כ במקפיא זה מקבל מרקם קשה. הוספתי פעם טחינה ועשיתי מזה ארטיקים, אבל זה עדיין לא המרקם הרך שמתקבל כשאוכלים מיד אחרי הטחינה.
אפשר גם להוסיף לשייקים.
אני מקפיאה לשייקיםמשיח נאו בפומ!
אני שמה לילדיםמבוע.
חצי בננה עם מקל ארטיק/ שיפוד במקפיא
ארטיק בננה.. ממש אוהבים
גם אני, אבל טובלת לפני כן בשוקולד מומסאמא יקרה לי*אחרונה