שרשור חדש
מתכון פשוט לנשיקות מרנג?פשטות.
מתכוןהיופי שבשקט
מקציפים חלבונים
מוסיפים שליש כוס סוכר על כל חלבון
בעזרת מזלף יוצרים עיגולים מהקצפת
מכניסים לתנור בחום נמוך (100 מעלות בערך) למשך כ3 שעות
יש לחן במטבחאחרונה
מחפשת מתכון לאוזני המן פרווה בלי מרגרינהYNZS

יש למישהו?

 

תודה מראש לעונים

אימלההה את מלחיצה אותי...רק כיף
חחחחחח
אני מחליפה בשמן את המרגרינה תמיד ויוצא פריך...
חחח לכבוד ראש חודשYNZSאחרונה

וואלה? אם יוצא פריך אז אני אנסה...

תודה!!

עוגיות שוקולד ציפס לוטוסמיסטר דום

וואי איך בא לי! נראה מעולה!!רק כיף
אבל למה בכלי פלסטיק?
השוקולד צ'יפס הוא לוטוס? בחיים לא ראיתי...
האחסון וגם זה יחזיק מעמד גגמיסטר דום
עד מחר בלילה🤣
מחר בלילה??רק כיף
מלא זמן...
חחחחח פירגנתי לנו עודמיסטר דום
נראות טוב!! חלבי או פרווה?יעל מהדרום
רק פרווהמיסטר דום
הסוד הואמיסטר דום
בחוסר כח לעשות עיגול קטן ולשפוך בבלילה ממרח לוטוס
פשוט שמת בעיסה ממרח לוטוס?יעל מהדרום
לק"י

פעם עשיתי את זה עם ממרח חלוה.
כן חחחחמיסטר דום


יפה מאודרויטל.אחרונה


איזה רעיון מומלץ להמתיק את התה או קפה בלי סוכר?רויטל.

אבל בלי סילאן תודה לעונים.

רעיון טוב תודה לך.רויטל.


יש עוד רעיונות ?רויטל.


סטיביה (אפשר תמצית ואפשר עלים שחולטים)חילזון 123


תודה לסטביה אין טעם לוואי?רויטל.


לא יודעת... טעם מתוק. אבל טעמתי רק את העליםחילזון 123
תודה ענקיתרויטל.


האמת שממליץ להתרגל בליחמדת66

במיוחד בקפה.

נכון מאוד הלוואי.רויטל.


מניסיון זה אפשרישמור נא עלינו
ממליצה להפחית בהדרגה כפיות ובהתחלה לאכול עוגיה עם הקפה כדי להרגיש מתוק בפה..
ולאט לאט מתרגלים להינות מהטעם בלי סוכר
גם אם שמים חלב יש טעם מתוק יותר..
תודה רבהרויטל.


אני שםרדיאק2עצשן

ההמלצה החמה שלי: מעט קינמון או וניל (תמצית וניל סינטטי לצערי) שהם מחזקים את חוש הטעם המתוק. זה מה שאני עושה על בסיס קבוע, אבל לא מתאים לאנשים שאינם אוהבים פרורים בתה או טעם של קנמון ווניל.

יש עוד כמה תבלינים שאני שם שעוזרים בעניין.

ואחרי זה אני שם בד"כ סוכר בכמות נמוכה. לפעמים לא שם כלל, אבל אז צריך דמיון חזק בשביל להרגיש את המתיקות. יותר קל פשוט להכנע ולהתרגל לטעם הבלתי מתוק.

כמה פעמים שמתי חתיכות/רסק פרי או מיץ לימון (כך קראתי איפשהו) - לי זה לא כזה הועיל, אבל יש על כך המלצות.

ועוד משהו שאני עושה לפעמים - חליטה על בסיס ריבה ביתית (בד"כ גם במקום התיון של וויסוצקי). אמנם ריבה ביתית מכילה סוכר, אבל ככה את מרוויחה גם את הפרי, וגם יש עוד יתרונות בריאותיים לריבה (ביתית בלבד). משהו על פרוביותיים ודברים שאני לא מבין בהם, אבל שמעתי מטבעונים וכל מיני הזויים שאני ממש אוהב ומעריך.

מעניין ישר כוחרויטל.


בתה דבשרק כיף
בקפה אין לי מושג... מה באמת? כל סוג של סוכרזית אולי
תודהרויטל.


סוכר קוקוסקראנץ שוקולד
טעים מאד עם ערך גליקמי נמוך ובנוסף עשיר בברזל ומגנזיום

אני שותה אותו כבר כמה שנים וזה התחליף הכי מעולה שיש.
מעניין מאוד אני יודעת יש שמן קוקוס יש גם סוכר?רויטל.


בודאי תבדקי בחנויות תבליניםקראנץ שוקולד
או בניצת הדובדבן..
תודהרויטל.


אני התרגלתי בלי סוכר וזה סבבה, דבש אם כואב הגרוןתפוחית 1
או אם רוצה מתוק יותר
תודהרויטל.


רעיון לתהמערבא
תרכיז תפוחים טבעי.
יוצא תה תפוחים, אפשר להוסיף גם קינמון למי שאוהב.
תודה רבהרויטל.אחרונה


ארוחת בוקר לילדים בשבת בבוקרבת 30
רעיונות?
עד כה- בקיץ אוכלים לרוב יוגורט עם סילאן ופירות
בחורף- פשטידת אורז מתוקה חמה.
אבל קצת מיצינו...
אשמח לרעיונות!
משהו משביע, טעים, לא חלבי (מסתבר עכשיו שאחת אלרגית לחלבי), רצוי שאפשר לחמם.
הכוונה לארוחה שלפני הסעודה השניה?בימבה אדומה
סלט ביצים וטונה/אבוקדו
פשטידת/לביבות טונה וירקות עם קינואה
מאפי ביצים (ירקות מאודים/או שלא עם ביצים מקושקשות ותבלינים ושמן זית, לתוך מאפינס ולתנור) אפשר למשל לקחת זיתים משימורים, תירס משימורים פטריות משימורים ולתקתק את זה שניה לפני שבת... 2 שלושה כאלה ממש משביעים
הכוונהבת 30
שכשהילדים קמים,הם רעבים...בבוקר רגיל הם אוכלים פרי ואז בתשע, עשר ארוחת בוקר.
אבל בשבת אוכלים סעודה שניה קצת יותר מאוחר, ב11-12 ולכן הם צריכים משהו משביע בבוקר.
מה שכתבת נראה לי פחות מתאים לאכול ב8 בבוקר, לא? גם יותר מידי השקעה בשבילי...
חשבתי שאם הכנתבימבה אדומה
פשטידת אורז אז הדברים האלה באותו כיוון...

הבנתי את הצורך... אני עדין בעד המאפה ביצים. כ"כ קל ופשוט... שמים בבוקר על הפלטה ואוכלים 1,2,3 לפי הגיל... לא הבנתי למה זה לא מתאים לאכול ב8 בבוקר 🤔
פשטידת אורז זה דורש מעט מאוד הכנה...בת 30
ירקות זה כבר לחתוך, לקלף...
🤭
מה עם מה שכתבתי על השימורים?בימבה אדומה
וכשתנוח עליך הרוח תשדרגי עם משהו טרי
אני קבוע מכינה כזה סלט לסעודה עצמה...בת 30
אחרת זה באמת נשמע טוב
איזה סלט?בימבה אדומה
כתבתי את זה עם מה להכין את המאפה ביצים...
דוגמאבימבה אדומה
שהכנתי עם שעועית ירוקה וברוקולי...
הה, עכשיו הבנתי...בת 30
הסגר הזה סתם לי את המוח.
נשמע רעיון לא רע. אני אנסה!!
...בוריסאחרונה
ביצה קשה/ טונה, ירקות חתוכים, גבינות, פריכיותמשיח נאו בפומ!
..גיימס פוטר

לא ידעתי שיש אנשים שאוכלים לפני סעודה שנייה ארוחה... אצלנו הגברים קמים מוקדם לתפילה ואוכלים עוגה עם תה, ולאחר מכן מגיעים הילדים הקטנים ואוכלים.(הם מתעוררים מאוחר )

נעים להכירבת 30
שבע בבוקר, כל הילדים ערים בשיא כוחותיהם.
אמא רוצה לישון עוד קצת.
והם רעבים!!
זאת לא ארוחה גדולה.
אצלנו זה פשוט סנדוויץ',שגרה ברוכה
לחם עם גבינה/ביצה קשה או מה שלא יהיה... משקיט את הרעב ועושה את העבודה
מאפינס משיבולת שועל הולך?בוקר אור
נשמע רעיון טוב!בת 30
אני אשמח למתכון
בטח. מחמותי הצדיקהבוקר אור
את יודעת אנגלית? היא רשמה לי באנגלית אבל אני יכולה לתרגם לך
1 cup oatmeal
3/4 cup flour
1/3 cup brown sugar
1 envelope baking powder
2 eggs
4 Tbsp oil
3/4 cup liquid

Liquid:
אופציה א:
מיץ תפוחים
אופציה ב:
יוגורט (יוצא ממש טעים, אבל כבר מזמן לא מכינים פה חלבי)
אופציה ג:
רסק תפוחים
אופציה ד:
חלב מכל סוג
אופציה ה:
מיץ מנגו


בקיצור - המתכון ממש גמיש.

אפשר להוסיף צימוקים, אגוזים, וכו

אפשר פחות קמח ויותר קוואקר

יוצא בערך 12 יחידות

שמעתי שאפשר גם לאפות בתבנית אינגליש קייק ולפרוס לפרוסות.

בתאבון!
אחלה, תודהבת 30
כן, אני דוברת אנגלית.
או: יודעת לקרוא מתכונים באנגלית.
מקןה שמיץ תפוזים גם עובר...כי זה מה שיש לי נגיש.
זכרתי משהו כזהבוקר אור
אבל לא הייתי בטוחה
אפשר מתכון לפשטידת אורז מתוקה?זכיתי
בשמחהבת 30
קצת יותר מאוחר...
גם אני אשמח לשמוע מה זהחילזון 123


סליחה על העיכוב. הנה המתכוןבת 30
לשלוש תבניות אינגליש קייק חד''פ
2 כוסות אורז מבושל
8 כפות שמן זית
2 כוסות סוכר חום (אני שמה פחות)
6 ביצים (אני שמה 5 בדר''כ)
כפית קינמון
חצי כוס אגוזים קצוצים - לא חובה
כוס צימוקים- לאצחובה
2 תפוחים, רצוי ירוקים, מגורדים.
מערבבים
שופכים לתבנית
אופים בחום בינוני למשך 40-60 דקות.
כמה סוכר את שמה? אם רוצים בריא.תפוחית 1
בין כוס לכוס וחציבת 30
אפשר לנסות גם סילאן, אבל נראה לי פחות מתאים בטעם.
פשטידת בטטהרויטל.


אצלנו:רק טוב!
קוגל תפוחי אדמה ועוגה.
הבת שלא אוהבת אוכלת לחמניה (ממה שאני אופה לשבת).

אצל סבא וסבתא:
ארוחת בוקר רגילה קלילה: פרוסות חלה עם ממרח, ירקות בצלחת או מלפפון שלם, יוגרוט עם שיבולת שועל, לחמניה עם חמאה וזיתים- כל ילד ומה שהוא אוהב.
אשמח להמלצות למרקים מזינים ובריאיםדודה שוקו
בזמן האחרון אנחנו אוכלים הרבה מרקי עדשים לארוחת ערב ואני אשמח לגוון קצת במרקים בריאים וקלים כמו אפונה וכו
מרק כתום, מרק עוףתפוחית 1
גם מרק בצל (לא יודעת אם בריא, אבל לא לא בריא)
בטטה לפת בצל עגבנייה וקישואים,מעט תבלינים אחרי...רויטל.
עבר עריכה על ידי רויטל. בתאריך כ"א בשבט תשפ"א 15:02

שמתבשל לטחון מעט,והרי לך מעדן טוב ובריא לבריאות.

מרק תירסבוקר אור
מרק סלק
מרק תימני!!!! *אשתו של בעלי*
מרק אפונההודעה

מרק גריסים

בכלל מרקים עם עדשים שונים למיניהם (מאש, אדומות, חומות)
הרבה פעמים אפשר לשחק עם זה..

מרק ירקות- אפונה, גזר, שעועית, תירס, קישוא, בצל, כרובית,44444
ברוקולי, שורש פטרוזליה ושמיר.
תיבול: א.מרק, זנגוויל (ג'ינג'ר), מלח, פלפל שחור, שום.

בעלי אוהב טחון.

אני אוהבת לא טחון עם אטריות דקיקות.

לפעמים אני מכניסה תפו"א.

אני מטגנת את הבצל ושמה אם שאר המרכיבים ומים.

חלק מהירקות אני קונה קפואים (סנפרוסט וכד'...).
חפשי מרק מינסטרונה של מתכונחם ב10 דקותרק טוב!אחרונה
מעולה ממש ומשביע!!
דרוש מתכון מושלם לחלות- לחמניותהריוניסטית

בזמן האחרון לא יוצא לי משהו.

מחליפה כל הזמן מתכונים ועדיין..

 

מחפשת מתכון אליפות

שיהיה מתוק יחסית ועם טעם טוב.

 

תודה אישה

ואת עושה את כל תהליך ההתססה המוקדם וזההריוניסטית

או משתמשת במתכון דוך? 

כי זה נשמע לי קצת כאב ראש

אני יגיד לך מה אני עושה..רק טוב=)
שמה את הקמח, עושה גומה גדולה ושמה בה את השמרים והסוכר, מערבבת אותם בעדינות (לא עם הקמח) ואז שמה את המים מעליהם.. מחכה 10 דקות ואז שמה את השאר לפי המתכון.
אני עושה מלא שנים חלות וזה המתכון הכי טוב שמצאתי..
אגב, עושה עם קמח מלא 70-80 אחוז ומוסיפה טיפה מים..
כנראה הבעיה לא במתכון...מיקי מאוס
אולי השמרים שלך ישנים? אם זה שמרים יבשים וחבילה גדולה שווה לנסות להחליף.

לישה ארוכה ארוכה ארוכה ארוכה. אם יש לך מיקסר הכי קל. לפחות רבע שעה במהירות נמוכה.

התפחה-אולי בגלל הקור פחות מצליח לך, שימי במקום חמים בבית ותני לה את הזמן לתפוח. גם אחרי שאת עושה צורות ושמה ביצה (אח"כ שמים שוב ביצה ושומשום)

להכניס לתנור חם אם התפחת לפני.

וגם- הקמח.
אם זה קמח לבן לא משנה אבל בקמח מלא מאוד משמעותי איזה חברה משתמשים ולא לקחת 100 אחוז הם הרבה יותר קשים לעבודה ומבחינת בריאות זה לא כזה משנה

בהצלחה!

יש לי מתכון מעולה אבל די שחיתות:
חצי קילו קמח
3 כפות סוכר
כף וחצי שמרים (זה הרבה)
חצי כפית מלח
ביצה
חצי כוס שמן (זה גם נחשב הרבה)

זה תמיד יוצא טעים בטירוף. אבל זה עם הרבה שמרים ושמן כמו איזה סופגניה אפויה ;)

תכפילי כמויות אם צריך, חוץ מהביצה מספיק 1 לקילו
ממליצה ממש על המתכון של קורין גדעון!דודה שוקו
זה החלות הכי טעימות שיצאו לי, בהתחייבות.
באופן כללי לעבד בצק של חלות במיקסר ל10 דקות עושה אותו מושלם
מצטרפת להמלצה!נפשי חמדה
כבר כמה שבתות מכינה מאז שגיליתי אותו והוא מושלם!
(אין לי מיקסר אז לשה ביד)
שלחי מתכון בבקשהה' אלוקינואחרונה


אשמח לרעיונות לארוחת צהריים ביום שישיקוביות
ב"ה יש לא מעט ילדים שאוהבים לאכול...
עדיף משהו קל הכנה ומשביע.
עד עכשיו ניסיתי מהמרק לשבת עם קוסקוס(ואז לא נשאר הרבה לשבת...)
וסיר פסטה עם רוטב.
אשמח לרעיונות
אצלינו אוכלים פיצה קפואה וירקותאמרלד

כמהתפוחית 1
פיתה ופסטרמה
סיר פתיתים/ בורגול
להכין אורז בכמות כפולה לשבת
טוסטים
ביצים קשות
צ'יפס קפוא ופלאפל
(הכל מהיר יחסית, כמובן שלא הכל נוסה אצלינו)
אצלנו אוכליםחיים של
קיגעל תפוחי אדמה שמכינים במיוחד ליום שישי.
זה גם חם גם טעים וגם משביע

כשהיינו קטנים זה היה לחמניה ומעדן
אבל זכור לי כמשו לא חביב לאכול ביום שישי...
עם כל הריחות שמסביב חיפשנו אוכל חם וטעים.
לא לחמניה🙊
בדיוק ראיתי מתכוןאיכה

שאצלנו מכינים המון 

 

תבשיל פתיתים ונקניקיות

 

מכינים אצלנו גם אורז, בכמות גדולה ואם צריך עושים השלמה לשבת.

 

פיתה עם פסטרמה

 

פסטה עם סויה

 

מכינים שניצלים בכמות גדולה ואוכלים מזה בצהריים.

 

בורקסים וירקות

 

קוסקוס

 

ובעיקר בעיקר, שאריות מכל השבוע.

ציפס קפוא בתנור+פלאפל\נקנקיות בתנור+פיתה\לחמניהחילזון 123


מרק אורזבת 30
אורז+ ירקות טרייםאמא יקרה לי*


מרק שעועיתבימבה אדומה
שניצלים,לחם ביתאהבתחינם
מטבוחה חצילים..
אני אוהבת אנשים שאומרים "לחם בית"יעל מהדרום
לק"י

אצלינו במשפחה קוראים לחלות "לחם של בית".
אורז או פירה בטטהרויטל.


אצל ההורים שלי יש פיתות עם שניצל מהמקפיא/ממרחיםטארקו
אצלנו בדכ יש פסטה כלשהי.
אצלנו יש שלוש אפשרויות 😅😅פיליפילונת
פסטה עם גבינה לבנה וסלט
חביתות וירקות עם חומוס/גבינה בפיתה
שקשוקה עם טחינה וחלות
אצלינו לפעמים נשאר מחמישי הרבהרק כיף
אבל לא תמיד... חחחח אז אני מכינה סיר אורז גדול או פתיתים... בדרך כלל עם משהו חלבי, גבינה בצד וטונה... בלי יותר מדי להתאמץ
קרחסתם אחתאחרונה
לא דרישה מוגזמת ארוחת צהריים ביום שישי???


סתם חח.. פסטה/ פתיתים בדרכ. וקצת "טועמיה חיים זכו"
איך מכינים תה זול?רדיאק2עצשן

למה תה זה דבר כל כך יקר!

טוב, אז חוצים את התיון לשניים.

ומשתמשים בכל חצי 5 פעמים.

ועוד פעם אחת תה שקוף.

ואחרי זה גם חוצים את התיון ל-4 ומכינים עוד 4 כוסות (מלאות פרורים שאולי יש בהם טעם).

אבל למה כל תיון צריך לעלות שקל שלם!

עד היום חסכתי.

לאחרונה החלטתי שאני עושה מהפך ואני לומד להכין תה זול בעצמי.

מה הפתרונות שלכם?

לא זוכרת...רק כיף
אני זוכרת משהו כמו 2 חבילות של תה בטעמים שונים של טווינינגס ב26 או 7... ברמי לוי
ארוחות ערבפרח כתום
מה אוכלים אצלכם לארוחת ערב?
בעלי אוכל בבוקר לחם וחביתה, אז מעדיפה שזה לא יהיה אופציה.
מצד שני-צריך דברים לא מושקעים מדי, פרווה/חלבי, ומשביעע. מבאס אותי שתמיד האופציה היא בצקים( ואז זה משמין ממש)או מרקים-ואז הוא אוכל אותו עם פיתה🤦‍♀️

תודה!!
אנחנן אוכלים ארוחת ערב מבושלת בדכבוקר אור
אבל מה עם מרקים עם פחמימות ואז לא צריך עוד משהו?
נגיד להוסיף אטריות למרק, או מרק עם תפוחי אדמה או גריסים
אנטיפסטי
בטטות בתנור של ניקי
מה הכוונה מבושלות? כמו מה?פרח כתום
כמו שאחרים אוכלים בצהריםבוקר אור

תפו"א, אורז, פסטה, בשרי כלשהו, לפעמים מרק..

אפשר להכין שקשוקה, ירקות בתנור, קינואה או בורגולתפוחית 1
שעועית בתנור גם יוצא ממש טעים
אפשר קציצות טונה
צ'יפס (קפוא) ופלאפל (יש גם קפוא..לא הכי בריא)
פסטה מוקרמת
לפעמים לביבות בטטה,לפעמים פירה בטטה,משביע ולא משמין הרבה.רויטל.

וכמובן עם סלט.

פשטידות, סלט חי מגווןיראת גאולה
אני חושבת שכן צריך פחמימות בארוחה, כדי שתשביע. ואם כבר פחמימות, תוצרת בית זה תמיד בריא יותר. רק צריך לדאוג שהפחמימה תהיה כשליש מהארוחה, והשאר ירקות וחלבונים.
סלט ניסואז?שמשי
לכם או לילדים?בת 30
לבעלי אני משתדלת להכין בלי פחמימה, או עם פחמימה עם ערך גליקמי נמוך יחסית- כמו בטטה למשל.
קציצות מכל מיני סוגים (קציצות ירק, קציצות טונה, בשר, קציצות מה שיש בבית...)
חביתה מושקעת, עם ירקות וכוסברה
בטטה בתנור
ירקות במחבת- שעועית, בצל, גזר, גמבה
סלט גדול
ירקות בתנור
לנו..פרח כתום
לילדים אני מסתדרת..
אצלינו כמו השם שלך רק מרק במקום פרחרק כיףאחרונה
חחחח אולי תדברי איתו על זה כי הוא תמיד יוסיף לחם... אפשר טבולה או מרק עם קטנית שישביע. מרק חרירה כבד כזה! שיתגלגל אחר כך למיטה... אולי משהו אחר לבוקר ואז כן שקשוקה ולחם בערב... או שיאכל הכל אבל יצטרף אלייך להליכה.
אמרו לי יום רביעי היוםהנורמלית האחרונה
תכננתי לפתוח בבוקר.. ושכחתי ברוקולי

אז הנה יום רביעי
נהה, אני בהכחשהטארקו
סתם. נחליט עודמעט
תפריט אצלנונחשון מהרחברון

ערב:

מרק קוסקוס בלי עוף

קוסקוס מסולת

לזניה בשרית עם פסטה ביתית

 

בוקר:

עוף בערמונים והרבה בצל 

אורז צהוב

זוקיני איכשהו, רעיונות??????????????????

 

סד"ש:

פשטידת ברוקולי חלבית (אין לי מתכון, נראה לכם ביצים שמנת קמח מל"פ אגוז מוסקט וברוקולי יצא טוב?)

 

אפיה:

פוקאצ'ות (במקום חלות)

עוגת שמרים

 

סלטים:

סלק

טחינה

חומוס

סלט חי

 

רעיון לזוקיני -בעוז וענווה!
תזרוק בתנור חתיכות גסות של בטטה עם סילאן, שמ"ז מלח ופלפל, כשהבטטה 3/4 רכה תתבל גם את הזוקיני ברוטב הזה ותשים מעל הבטטה ותאפה הכל עד שרך. אתה יכול גם לשים ליד שיני שום שלמות או בצלצלי שאלוט. יוצא מעדן.


לגבי הפשטידה - נשמע פצצה, אולי תשים גם קוטג'.
נשמע טוב.נחשון מהרחברון

אין לי קוטג' ואני לא אלך לסופר בשביל זה אבל אכן היה משדרג

תוסיף לפשטידה אאאנונימיות
האמת שרגע לפני ששפכתי את הבלילה הוספתי ויצא משגענחשון מהרחברון


אצלנו בשביתהברוקולי

 

מרק תירס נג

פילה מדומה עם מנגולד וירקות נג

גריסים עם פטריות 

אורז נג

 

בוקר

דג בחרדל ודבש נג

לזניה בשרית 

פשטידת קולורבי נג 

 

טחינה, פלפלים, מטבוחה

 

פודינג שוקולד צ'יה נג 

אפשר מתכון לפןדינג שוקולד בבקשה?סמטאות
>>ברוקולי

 

תשרי צ'יה עם חלב (סויה אם באלך פרווה) תוסיפי קקאו וסוכר

 

הולך פצצה עם תותים או קיווי 

 

קר ומרענן ותכלס גם בריא.

אומנם צי'ה מכילה הרבה שומן יחסית 

אבל שלא מתעכל בגוף

 

נשמע ממש מגניבהנורמלית האחרונה
תודה סתם הערה לא קשורה,צ'יה ממעיט חלב,סמטאות
אז למהירות פחות כדאי.
ותודה רבה אנסה בעז"ה
ולאיטיות? יעל מהדרום
זה הפלאפון העצמאי שליסמטאות
ועכשיו בגללך לא יכולה לערוך
אני רוצה מצכון לגריסים עם פטריות ❤️מקום בעולם
אני רוצה שתבואיברוקולי

 

מטגנת בצל ושום, 

פטריות חיות ( היום שמתי שמפיניון חום ולבן) 

גריסים 

מים *2 

מלח 

פלפל 

 

יוצא מושלם

 

את משרה את הגריסים קודם?מודדת כובעים


בעיקרון עדיף.. אבל פשוט מבשלת יותר.. ברוקולי


תודהמודדת כובעיםאחרונה


אז מה שבתכנון בעז"היעל מהדרום
לק"י

חלות ללא לישה
חצילים
סלק
טחינה
גזר מגורד
סלט חי

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס

ליל שבת:
קוסקוס
מרק עוף וירקות

יום שבת:
חזה עוף עם בצל, בטטה וגזר
תפו"א בתנור
פשטידת תפו"א
קוסקוס

סד"ש:
פיצות ולחם שום
ובכןבוקר אור

ערב

מרק ירקות עם כנפיים ואטריות,קוסקוס

קבבונים מהמקפיא

 

בוקר

אנטיפסטי

פאי רועים (הבשר כבר מוכן במקפיא)

 

סדש

פנקייקים מהמקפיא

 

מקלות גזר?

חלות ולחמניות

 יש במקפיא עוגיות לימון ועוגיות שוקולד ציפס

טוב אז פה בע"הטארקו
ליל שבת:
מרק הודו עם אטריות

בלינצס ממולא בחתיכות של ההודו, ברוטב פטריות

בוקר שבת:
סלמון בטריאקי/סלט חסה-סלמון(נחליט בשבת)
תפוא מוקרמים

סדש:
לחם שום כדורים ממולא גבינות(מהמקפיא, צריך רק לאפות)

כל השבת:
סלטים- חצילים, מטבוחה, ממרח זיתים, קונפי שום, עגבניות מיובשות, קישואים מטוגנים, אולי ממרח דלורית.
חלות מהמקפיא
עוגיות סוכר שהכנתי עם הילדון היום
אולי עוד קינוח

זהו. דיי בקטנה אבל דברים טעימים
היי אפשר מתכון למרק הודו?רק כיף
זה לא ממש מתכוןטארקו
בישלתי כנפי הודו במים עם בצל
אחרי איזו חצי שעה הוספתי עוד ירקות טעימים חתוכים גס(גזר קולורבי בטטה תפוא קישוא-אפשר גם דלעת ועוד.. אנחנו אוהבים ככה) והמשכתי לבשל עוד מלא זמן.
מתבלת בפטרוזיליה טריה, שום, מלח, פלפל. ככה פשוט.

ספציפית אני מוציאה את הכנפיים כשהן רכות, מפרקת את הבשר שלהן בשביל דברים אחרים ומחזירה רק את העצמות שימשיכו לתת טעם. אבל זה לא חובה, זה חסכנות אישית בתוספת העובדה שיותר טעים לנו ככה מאשר מכובס במרק.
מחפשת מתכון טוב למקלובהנפש חיה.
תבקשי מאהבתחינםבת 30
הכנתי לפי המתכון שלה ויצא מעולה.
@אהבתחינם
היא לו מחוברת....נפש חיה.
גם אני.אנונימיותאחרונה
היום יום רביעי .. מה מבשלים לשבת?ברוקולי

@נחשון מהצפון בזמן שלא תתלונן
לא! רק אנחנו רוצים גם רעיונות ולא מסתכלים בשרשור הישן...נחשון מהרחברון


מרוב היסטריה שמצאתי כרובית חסלטאהבתחינם
קניתי הרבה.
כמה הרבה?
יצא לי 200+שח רק כרובית.
אז עשיתי מפרום כרובית,
וכרובית מטוגנת,
וחמוצים
וכרובית שלמה בתנור
וככה סלט כרובית.

נישארו לי עוד 3 גדולים!
מה עושים עוד????
מאכלים שאפשר להקפיא: פשטידה, מרקיראת גאולה
(אבל אז זו כרובית קפואה, ומה הרווחנו?!)
🌿 רעיונות לשימוש בכרוביתתנו חיוך (-:
עבר עריכה על ידי תנו חיוך (-: בתאריך י"ח בשבט תשפ"א 22:46
בס''ד
שלום לך,

🌿 רעיון 1:
מניחים חלקי כרובית על תבנית ומתבלים בתיבול שאוהבים עם מעט מלח גס , מזלפים טחינה איכותית מעל (המלצה על טחינת הר ברכה), ואופים בתנור עד לבישול הכרובית והשחמה קלה .

🌿 רעיון 2:
' פיצה כרובית ללא גלוטן-
מעבדים במעבד מזון, כרובית ביצה וגבינה קשה מגורדת ותיבול קל של מלח (לקבלת יציבות, יש המשלבים שקדים טחונים ומעט קורנפלור). יוצרים מעין בצק אחיד , ומשטחים על גבי משטח, ואופים עד להשחמה קלה.
לאחר מכן, מוציאים מהתנור ומוסיפים את שאר מרכיבי הפיצה (רוטב/גבינות/ ירקות וכדומה) ואופים פעם נוספת לחיבור המרכיבים.

בהצלחה !!
גם אני רוצה!!הודעה

איפה מצאת?

טריה?

אצלנו היה במחסני השוקקראנץ שוקולד

לא הכי זול, 24 לקילו.

כן מצד שני נדיר יחסיתהודעה

אם זאת סחורה טובה וטריה אז זה אחלה לקנות לפחות לכבוד שבת..

נבדוק בהזדמנות בל"נ,

תודה (:

קחי בחשבון שזו עונה קצרה. אז שההזדמנות תהיה בקרוב😅יעל מהדרום
אה זה לפי עונות?הודעה

אין בזה הקפאות וכאלה?

לחסלט יש לתקופה קצרה בשנהיעל מהדרום
לק"י

קפואות יש על השנה (צריך לבדוק מה טוב מבחינת תולעים. לא מבינה בזה)
או אוקייהודעה

טוב לדעת.. תודה..!

כן באושר עד 21 לקילואהבתחינם
של חסלט טריה?בימבה אדומה
יש ברמי לוי, אצלנו לפחותמשיח נאו בפומ!
יאווווו איזה כיף לךךךךךךבימבה אדומה
תהני!!!
סלט מוחמץ עם גזר וקולורבי
סלט טאבולה כרוביתבימבה אדומה
ראיתי פעם פיצה כרוביתקראנץ שוקולד

מכינים את הבסיס מכרובית.

אפשר גם לבשל אותה עם רוטב אדום יוצא מעדן.

עשיתיאהבתחינם
באמת מעדן . חולה על כרובית מבושלת ..
תחלטי לכמה שניות במים רותחים, תייבשי ותקפיאיחילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך י"ט בשבט תשפ"א 08:24

ותמיד אפשר עוד חמוצים

וגם עוד כרובית בפרורי לחם, תכלס זה המאכל הכי טעים מכרובית...
(אולי אפשר להקפיא אחרי הטיגון)
אגב אפשר לעשות את זה גם בתנור, להשפריץ מספיק שמן ולאפות, יוצא טעים מאד ויותר קל להכנה

אפשר גם סלט של כרובית טריה, אבל זה לא ישמר יותר מכמה ימים
(פרחים קטנים, הרבה שמיר, חמוציות, אגוזי מלך קצוצים ולימון ומיונז)

ואפשר להכין אנטיפסטי ולהקפיא


מרק כרובית44444
אין לי מתכון...
אני הכנסתי למרק ירקות44444
קצת ביזבוז להכין מרק מכרובית טריה...חילזון 123אחרונה


מה מיוחד באורז ריזוטו? והאם הוא מתאים לקציצות "קיפודים"?זכיתי

שזה קציצות הודו עם אורז בסיר לחץ?

תודה

הוא מתאים לדברים ספציפיים, לא חושבת שהוא יעבוד בקיפודים...תיתיל


תודה אז למה הוא מתאים? הוראות בישול מיוחדות?זכיתי
רוזוטו הוא אורז עגול. בדרך כלל מתאים למילויים/ קובותנפש חיה.
הוא לא מתאים לקציצות "קיפודים" כי אין את האפקט של ה"קיפוד".
ריזוטו, סושי, ממולאים..מקום בעולםאחרונה
בננה עם ריבת חלבחיים של
זה טעים בטעם ומגעיל במחשבה
😂😂השם בשימוש כבר
אכלת ככה? ביס מזה כפית מזה? או שנינג'נת בנינג'ה?
מרחתי ריבת חלב על הבננהחיים של
ואכלתי ביסים משולבים
הולכת לנסות👩‍🍳השם בשימוש כבר
בננה לוטי גיימס פוטראחרונה


בטעות נשפך לי הרבה חוואיג' למרקט'
טעות טעימה ביותר

בצל ושום מטוגנים
קוביות קטנות של בטטה, גזר וקישוא
כוס וחצי עדשים כתומות
לערבב
להוסיף מים
להביא להרתחה
להנמיך אש
מלח, חוואיג'
לשכוח קצת יותר מידי את המרק על האש

לבריאות

😋משיח נאו בפומ!
אתמול הכנתי כזה, רק בלי הבטטה

כולל הטעות
חוואייג' זו תערובת תבלינים?יעל מהדרום
לק"י

אני שמה במרק כזה פפריקה, כורכום וכמון.
יוצא טעים.
זו השמועה ט'

אין לי כורכום

או סבלנות ליותר מידי תבלינים

אז חוואיג' איט איז

 

בחוואג׳ יש גם פלפל שחור*אשתו של בעלי*
ואכן זה תבלין נהדר שהופך את המרק לטעים טעים!!(במיוחד עם חילבה בצד..)
תודה לשתיכן!יעל מהדרום
מה חילבה לא חילבה אוי חילבה ט'


משוגעת על זה!!*אשתו של בעלי*
לא תמיד זה היה ככה...
עד ההריון הראשון לא הייתי מסוגלת להתקרב ולהריח את זה.
בהריון הראשון פתאום נדלקתי על זה ונהיה לי קראש על חילבה...ומאז זה נשאר
גם אצלינו!!אמא יקרה לי*

בשבתות האחרונות פתאום נהייתה לו עדנה אצלינו,

ואפילו חלק מהילדים לא מוותרים...

הבעיה הרצינית שאנחנו אוכלים אותו כממרח על החלה ולא במרק

ואז אוכלים אינסוף כמויות חלה ליקוק

גם מת על חילבה!!בינייש פתוח


גם לי זה נשמע לא לטעמי האמת....לא מנסה אפילויעל מהדרום
חילבה זה טעים!טארקו
ויש לציין שאני אשכנזיה שקופה מכל כיוון שתסתכלו🙈טארקו
חילבה זה החיים! גדלתי על זה!!בעוז וענווה!
לדעתי יש בו גם קארי וכוסברה יבשה וזה עוש את הטעם מזרחי יותרארלט


חוויאג למיטב ידיעתי מורכב מכורכום, כמון, פלפל שחור, הלטארקו
והגיוני שגם מלח.
חייב להוסיף משהו במאמר מוסגרבינייש פתוח

התספורת האהובה עלי, שאני מקבל עליה הכי הרבה מחמאות (אבל גם הכי הרבה סולדים ממנה, בעיקר משפחה ששונאת אופנה עכשווית) היא גלח על 0 בכל החלק העליון של הראש.

ואיך הוא התחיל? פעם הסתפרתי ושכחתי לשים את הפלסטיק על המכונה

ט'

הצחקת אותי מאוד

 

ואני שונאת גלח 0!!!

 

 

אין בעיהבינייש פתוח

בלשנוא גלח 0, בתנאי שזה טעם אישי ולא שמרנות.

"כשאתה ילד, כל דבר בעולם הוא נורמלי ורגיל והוא רק חלק מהדרך שהעולם פועל.
כל דבר שמומצא כשאתה בן חמש-עשרה עד שלושים וחמש הוא חדש, מרגש ומהפכני וכנראה שתוכל לעשות מזה קריירה.
כל דבר שהומצא אחרי שהגעת לגיל שלושים וחמש נוגד את הסדר הטבעי של הדברים.
"
 

דאגלס אדאמס

יאללה ניצלשתי מספיק

אנחנו פה בפורום של טעם ט'


רק בעיה הלכתית יש בזה באיזור הפאותנחשון מהרחברון


ציינתי שזה בחלק *העליון* של הראשבינייש פתוח


וואלה איך זה נראה?נחשון מהרחברון

מכיר הפוך אבל... בן גוריון כזה?

בכל מקרה שכחת בצורה מדוייקת שאפו

(גם) עליך נאמר

שישו בני מעי שישו ומה ספיקות שלכם כך ודאית שלכם על אחת כמה וכמה מובטח אני בכם שאין רמה ותולעה שולטת בכם

תרגום:

חוואג' הוא מדהים והולך אצלי בהרבה תבשיליםאמא יקרה לי*

הכמון נראה חיוור לידו חושף שיניים

מכינים מרק ירקות איתו, שמה בטשולנט, בתבשילי קציצות, לפעמים בתפוא בתנור ועוד...

אי אפשר לשים חוויג' בטשולנטבינייש פתוח

אפשר לשים אותו בחמין

תבלינים יש רק אצל עדות המזרח

בדור גאולה וקיבוץ גלויות- בטח שאפשר!אמא יקרה לי*

ע"ע במתכון שהתפרסם כאן בערוץ לגפילטע פיש ברוטב חריימה

(שבעיני הוא מטורלל)

צודקת. אני מוסיפה חתיכות ג'חנון בתוך הצ'ולנט במקום ה"קישקע"ארלטאחרונה

המסורתי. וכמובן גם ביצים חומות. יוצא דומה...

וואי נכון...חיים של
אני שמה בטשונט רק פפריקה צילי גרוס וסילאן
יוצא צבע משגע אבל הטעם אשכנזי בהחלט
ירקבוריס
מישהו מגדל ירק בבית בגינה או באדנית?
כוסברה פטרוזיליה בזיליקום עירית וכו?
איך אתם מנקים מחרקים?
מישהו מהמשפחהbinbinאחרונה
אם אני לא טועה משרה את הכוסברה והבצל ירוק במים עם מלח ל10 דקות . אחרי זה שוטף בנפרד טוב טוב
צריכה מתכון לעוגיות עם כמה שפחות או ללא סוכרסמטאות
תלמידות חמודות שלי החליטו לפתוח בדיאטה,
רוצה לאפות להן עוגיות ולא מצאתי מתכון בלי סוכר או תחליף סוכר כמו סטיביה או כמו סוכר.
יש למישהו רעיון?

את יכולה להכין כדורי תמריםהנורמלית האחרונה
ודווקא עוגיות? כי נראה לי שבגזרת העוגות יותר קל.
(דבש, סילאן - אוכלות?)
הן לא ככ אוהבות עוגותסמטאות
נראלי פשוט מביך אותן לקחת כמה חתיכות עוגה,שבעוגיות לא מביך.
זלא דיאטה ככ מובנת והגיונית מה הן כן אוכלות ומה לא..אבל אשאל לגבי סילאן.
וכדורי תמרים זלא רך ומלכלך נורא את הידיים?(אני לא אוכלת כאלו דברים).
כדורי תמרים זה כמו כדורי שוקולדהנורמלית האחרונה
מעולם לא הכנתי, אבל סביבי נהנו מזה
אוקי, תודהסמטאות
שתי רעיונות.רק טוב!
חטיפי גרנולה של חן במטבח- טעימים ממש!!
עוגיות עבאדי
תודהסמטאותאחרונה
אחי! אשתי רעבה!! קבוצה לגברים בלבד...ariko
קבוצה שהגעתי אליה, מדהימה!!
קבוצת לגברים בלבד
מיועדת למתכונים, התייעצות ורעיונות בנושאי בישול ואפייה👨🏻‍🍳
מוזמנים לשתף💪🏻
*מתכונים כשרים בלבד...

אחי! אשתי רעבה 💪🏻🍽️👩‍❤️‍👨
תה יותר בריא מקפה?אמא יקרה לי.


תלוי איזה תהברוקולי


תגדירי בריא ;)מיקי מאוס
יש הרבה גישות שונות...
בתה יש פחות קפאין
תה ירוק נחשב בריא הרבה יותר מתה שחור (תה רגיל)

חליטות (ללא קפאין) אני לא מכירה מישהו שיגדיר כ"לא בריא"

בכללי בשציה סבירה וחא תה חזק בטירוף אלה כמויות קטנות מאוד של קפאין שזה לא דרמטי
תה ירוק ממש בריארויטל.


בגדול כןקראנץ שוקולד
תה ירוק ושחור מאד בריאים
אם כי גם קפה שחור במינון מסויים נחשב בריא(המון נוגדי חימצון)
ירוק הבנתי הכי מומלץרויטל.


מה שבריא,חיים שלאחרונה
זו ההפסקה הזו מהמירוץ.
לא קריטי מה שותים בה.
היה לי עמית בעבודה שהיה מעשן.
נכון שזה לא בריא...
אבל איך הייתי מקנאה בו שהייתה לו את ההפסקה הזו של ההתרגעות ואל תדברו איתי עד סוף הסיגריה והקפה...