תנו רעיונות לאוכל(גם מתוקים גם אוכל כפשוטו) שאפשר להכין עם הילדים.
אםשר הכוונה גם שלוקח זמן ולא תוך שתי דק נגמר
חוץ מעוגיות חמאה בצורות שמכירה(אאכ יש איזה שדרוג שלהם)
תודה!
קילוף ירקות למרק , תפוחי אדמה וגזר וכו
הכנת שניצלים,כנפיים וחצילים מצופים בפירורי לחם. אחד טובל בביצה אחד בפירורים ולתבנית. (כמובן אחרי ששטפו ידיים בסבון)
קילוף ביצים קשות (גם בן השנתיים אוהב מאוד לקלף. ! רק שימי לב להכין יותר ביצים כי הם פשוט לא מתאפקים
את העוגות שמרים לי אישית יותר נוח להכין כשהם ישנים כי זה יותר מידי בלאגן. ...
אבל אפשר לשתף גם בזה..
רעיון לחפש במתכונים לפסחמשיח נאו בפומ!
בקראמבל יש קמח, לא?משיח נאו בפומ!
משיח נאו בפומ!
משיח נאו בפומ!
משיח נאו בפומ!
משיח נאו בפומ!הכנתי בלי קשר לשרשור
ולנו יש מכונה שמכינה פופקורן אחד אחד ללא שמן

מתכון של ניקי ב
יאמיי
אני עושה 3 כוסות שישאר גם ליום ראשון
עוף עם אורז בתנור, מתכון מנצח לעוף עם אורז בתנור, טעים ביותר.
@נחשון מהצפון @יעל מהדרום@טארקו תודו שזה בקטנה הפעם
ערב שבת
מרק עוף נג
עוף בטריאקי נג
אורז לבן נג
ירקות מוקפצים נג
בוקר שבת
אמנון עם לימון ושמיר נג
פאי עוף נג
פרגיות נג
כרובית וברוקולי טריים נג
בטטות בגריל נג
חומוס, טחינה, חצילים, סלק, גזר וסלרי וסלטים חיים
עוגת שוקולד חלבה נג
יעל מהדרום
ובלי קשר- כשצריך להקפיד מאוד על כל פרט (מעבר לרק לא קמח תראי שיש הרבה הפתעות
)
אתן לך דוגמא רק מהתפריט של שבת -
דג אמנון יכול להיות עם גלוטן
למשל עם תיבול בתבלינים שמכילים גלוטן
נכון שאני קונה תבלינים מראש ללא חשש גלוטן וגם השתמשתי בשמיר אמיתי אבל לצורך ההדגמה 
גם עוף בטריאקי יכול להיות ללא גלוטן
בהנחה שהטריאקי עצמו הוא ללא גלוטן
כנ"ל מוקפץ צריך סויה ללא גלוטן
אפילו מרק עוף, כשאפשר להכין אוכל עם גלוטן אז הוא יכיל בד"כ קניידלעך 
עלה למעלה
ברוקולי
משיח נאו בפומ!
טארקואחרונה
לחם מלאניסינו פעם אחת בבית, ריכך אותו אבל הטעם והמרקם לא להיט
יש אבוקדו שאפשר לקנות בשל ומוכן לאכילה
אפשר למצוא אותו או באריזת קרטון או נילון- מגיעים 2/3 ביחד וכבר די רכים
לפעמים זה נמצא במקרר ליד החסה, פטריות וכדו
למרות שבטוח חלקכן הכינו את זה כבר... אני פעם ראשונה
|אנשים בלי מיקרוגל|יעל מהדרוםמגיבה כדי לשמור לעצמי
![]()
בא לי לעשות מהר

חושבת שאפשר להכין מתכון רגיל של מטבוחה, בלי להוסיף פשוט פלפל חריף לא?
- פרוסות מלפפון דקיקות ובצל, מלח ושמן
- פלפלים בכל הצבעים, שמן מלח ואולי קצת בצל
- עגבניות שרי, בצל סגול ואבוקדו, מלח, שמן וכמון
- חסה, עגבניות שרי (בתיבול מיונז ורוטב סויה הכי טעים)
- אבוקדו וביצה קשה מרוסקים עם מלח פלפל
- חסה וצ'יפס בטטה
- עגבניות מכל הסוגים
- סלק ותפוח עץ מגורדים
- גזר מגורד עם מיץ תפוזים
- אם בכל זאת תרצי כרוב אז:
חסה, כרוב לבן, כרוב סגול וגזר מגורדים דק מתובלים בשום כתוש, שמן, מעט חרדל ורוטב סויה.
אני מאמין!העניין הוא הויטמינים והמינרלים בכמות גבוהה, אז נראה לי שאפוי זה כבר פחות..
להנביט ולהוסיף נבטים של עדשים ירוקות\שחורות\שעועית מאש וכו'
להוסיף גרעינים מסוגים שונים\בוטנים\שומשום וכו'
אם זה חסה אפשר לגוון בתיבול מתוק\מלוח
טיפה רוטב סויה בסלט כרוב (או בסלק\גזר) מוסיף טעם מעניין
סמטאותיוצא טעים גם אם אין מי ורדים?
טארקופשטידת פסטה וגבינות
הילדים שלי עפים על זה
אני מכינה כמות כפולה ומקפיאה. שולחת לבי"ס (כשיש אחד כזה באזור
)
פשטידת פסטה:
מבשלת חב' פסטה קצרה, מסננת.
מוסיפה 500 גר' גבינה לבנה, 4 ביצים, מלח פלפל, 4 פרוסות גבינה צהובה מפוררות
(או ממש גבינה מגוררת אם יש) מפזרת גבינ"צ גם מלמעלה ולתנור, עד השחמה יפה...
(אפשר גם לשדרג עם בולגרית, בעיני תוספת מלח לפי הטעם עושה את העבודה)
אצלנו לפעמים בלי ולפעמים עם מיץ ענבים או רוטב שהוא ערבוב של דבש ורוטב סויה בכמות שווה וטיפה שום (זה רוטב מרוכז כדאי להיזהר בכמות)
ואם מוסיפים לסלט פירות קצת מיץ לימון יוצר טעם מענין ודואג שהפירות לא יתחמצנו ויהיו חומים ...
אם זה חמצמץ מידי אפשר גם קצת סוכר חום.
באיזה אולם שהייתי ראיתי שהם טוחנים שימורים של אפרסקים בתור מיץ, אולי שמו עוד דברים אבל הסלט פירות יצא ממש טעים ככה.
והכי טעים המיץ של הסלט פירות
תכף אשלח מתכון מדוייק
של איה קרמרמן:
מילוי:
3 תפוחי גרני סמיט קלופים, חצויים, ופרוסים דק דק
מיץ מלימון וחצי
2 כפיות קינמון
--מערבבים יחד. משהים בקערה כ10 דק'.
בנתיים מכינים בצק:
1/2 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
2/1/2 כוסות קמח ( אני עושה מלא)
2 ביצים
1 א"א
1 כפית ת.וניל
-- טורפים יחד שמן וסוכר. מוסיפים את כל שאר החומרים עד לקבלת בצק נעים.
חצי מהבצק משטחים בתבנית. מפזרים מעל את תערובת התפוחים.
לחצי השני מוסיפים 3 כפות קמח ומעבדים לפירורים, מפזרים מעל התפוחים.**
לפזר מעל:
כף סוכר חום
כף קמח
1/2 כפית קינמון
כפית שמן
-- מפוררים בידיים ומפזרים מעל העוגה.
אופים על 180 כ30-40 דק'.
** אם לא נהיה פירורים עדיין- אפשר להוסיףקצת קמח,
או להקפיא את הבצק ולגרד.
בתאבון 
או להקפיא רק את הבסיס..
ואני גם לא משתמשת במרגרינה אז זה רק שמן קוקוס ולא תמיד מתאים..
בקיצור, אם אני מוצאת מתכון עם שמן מבחינתי זה מושלם
מתכון מדוייק זה בכלל יהיה מושלם עבורי
תודה מראש 
תבחרי במה את רוצה למלא: אורז/פתיתים/קינואה/בורגול/משהו דומה
ואז בעקרון -
חצי בישול לאורז//, ממלאים את הפלפלים, מסדרים בסיר רחב ונמוך, שופכים רוטב שווה ומבשלים על אש נמוכה עד שמוכן.
ט'אחרונה