שרשור חדש
רעינוות לאוכל שניתן להכין עם הילדים,שגרה ברוכה
אז יש סגר. יאיייי
תנו רעיונות לאוכל(גם מתוקים גם אוכל כפשוטו) שאפשר להכין עם הילדים.
אםשר הכוונה גם שלוקח זמן ולא תוך שתי דק נגמר
חוץ מעוגיות חמאה בצורות שמכירה(אאכ יש איזה שדרוג שלהם)
תודה!
הכנות לשבת ממש עוזרים גילאי 4-5ביסקוטי

 

 

 קילוף ירקות למרק , תפוחי אדמה וגזר וכו

 

הכנת שניצלים,כנפיים וחצילים מצופים בפירורי לחם. אחד טובל בביצה אחד בפירורים ולתבנית. (כמובן אחרי ששטפו ידיים בסבון)

 קילוף ביצים קשות (גם בן השנתיים אוהב מאוד לקלף. ! רק שימי לב להכין יותר ביצים כי הם פשוט לא מתאפקים

 

את העוגות שמרים לי אישית יותר נוח להכין כשהם ישנים כי זה יותר מידי בלאגן. ... 

אבל אפשר לשתף גם בזה.. 

 

 

מה אפשר לעשות עם 700 גרם דבש?לחם מלא
קיבלתי שני קופסאות 350 גרם דבש סוג של בחינם. איזה מתכון מומלץ כדי לנצל אותם?
למי שתוהה איך קיבלתי אותם, אני נוהג לרכוש שמן זית משק אחיה (לפי כולבוטק הוא ומגל הכי טובים) ויש באתר שלהם פחית של 5 ליטר ב210 ש"ח (דרך יחידה לשמן הכי איכותי במחיר מעולה, בכללי מאוד קשה למצוא אותם) ומחיר המשלוח 40 ש"ח. ורכישה של 250 ומעלה נותנת משלוח בחינם. אז הוספתי לרכישה שני קופסאות דבש שהעלו את המחיר ל250 והפכו את המשלוח לחינם. וכך הכנסתי 700 גרם דבש בלי להעלות את המחיר.
דובשניותכתום עולה????
😋
רעיון לעוגה/ עוגיות/ קינוח נטול גלוטן ופרווה?משיח נאו בפומ!
ממש אשמח לעזרתכם ⁦🙏🏻⁩
אם יש קמח ללא גלוטןמצטרפת למועדון
אפשר להכין כמעט כל דבר שקיים בגזרת העוגות. בעיקר עוגות בחושות או שוקולדיות. לא כדאי להתעסק עם עוגות שהבצק הוא רכיב דומיננטי שם כי לא תמיד זה יוצא טעים ומדוייק.
אם רוצים עוגה בלי קמח בכלל, אפשר בראוניז ללא קמח.
תודה! שכחתי לציין שאני מעדיפה בלי התחליפי קמחמשיח נאו בפומ!
בראוניז זה רעיון טוב
סופלה חלבהמצטרפת למועדון

תודה! נראה טוב!משיח נאו בפומ!
עוגה לפסח זה ללא גלוטן,כמו קמח אגוזים או שקדים.רויטל.


תודה רעיון לחפש במתכונים לפסחמשיח נאו בפומ!
סופלה, קראמבל תפוחים, נשיקות קצףאם הבנים12
תודה בקראמבל יש קמח, לא?משיח נאו בפומ!
לא מחייבאם הבנים12
אפשר לעשות עם פירורים משקדים/אגוזים טחונים, קינמון וסוכר. (וקווקאר אם מותר)
תפוחים אפויים או מבושלים בייןחילזון 123

ג'לי
מוס טפיוקה (משהו כזה)
ליפתן פירות
כדורי שוקולד מאגוזים טחונים במקום ביסקויטים

טראפלס (מניחה שאפשר להשתמש בשמנת פרווה)
 

תודה על הרעיונות משיח נאו בפומ!
אם. כבר תפוחים אז גם פרוסות תפוח עם קינמון זה מעדןתפוחית 1
אבל יותר נשנוש פחות קינוח מכובד
פרלינים (שוקולד)יושר בן אמת


זאת כבר ממש השקעה ;)משיח נאו בפומ!
עוגת שוקולד קטסטרופה*אשתו של בעלי*
של קרין.
ללא קמח ובמקום חמאה ממירים למחמאה.
שכחתי, גם ללא מרגרינה ;) אבל אולי אפשר להמיר לשמן, אבדוק ⁦👍משיח נאו בפומ!
פצפוצי אורז עם שוקולד וחמאת בוטניםמיקי מאוס
⁦👍🏻⁩ תודהמשיח נאו בפומ!
ים מחמאות עלחיננית 123
מלבי מקרם קוקוס! להיט! וקליל בבטן.
והנאמבר וואן שליט בקלוואה עם שמן קוקוס ומייפל טבעי ומזהר. אין דברים כאלו.
אפשר מתכון למלבי?כן כן כן
יש לי מתכון לעוגיות שוקולד וטחינה..רוצה?אם_שמחה_הללויה
בגוגל טורטה קפרזהחיננית 123
עוגה מעולה ותקופה ארוכה הכנו אותה בכל יומולדת.
⁦👍🏻⁩ נשמע טובמשיח נאו בפומ!
בראוניז ללא גלוטן של מתכונים ב10 דקבימבה אדומה
הוא על בסיס אגוזים טחונים
מרנג/נשיקותחרדית צעירה
יש מה שנקרא פבלובה, זה בעצם מרנג גדול כבסיס מורחים עליו קרם וממלאים בפירות. זה ממש יאמי.


זה מטורף!! גם יפה וגם טעים!נועה גבריאלאחרונה
איך מכינים פופקורן טוב בסיר?מערבא
ניסיתי כמה פעמים ורק חלק קטן התפוצץ והשאר נשארו גרגרים...
לא עבד לי 😔מערבא
יש סיכוי שהגרגרים לא מוצלחים?
הלכה חצי חבילה, ניסיתי בשני סירים שונים...
מוזר אתמול הכנתי יצא פצצהנחשון מהרחברון

הכנתי בלי קשר לשרשור

איך אתה מכין?נקודה טובה
עבד לי כמה פעמים.מ.א.
לא יודעת למה לא מצליח לך...
פשוט מאוד.יהודיה מא"י
שלושה דברים חשובים כדי שיצליח.
1. להשתמש בסיר גדול, בעל תחתית עבה, ולא רחב מידי. (22-26, לא יותר)
2. לא לשים יותר מידי גרעינים, שכבה אחת לא צפופה בכלל.
3. לא להתקמץ על השמן! שיכסה (בשכבה דקה כמובן) את כל תחתית הסיר.

מעבר לזה. אש גבוהה בתור התחלה, ולהנמיך למינימום ברגע שמתחיל להתפצפץ. אם נשרפים לכך בכל זאת, להתחיל עם אש קטנה יותר
לנער מידי פעם את הסיר.
ברגע שעוברות 2 שניות בלי פיצפוצים, לכבות את האש, לנער קצת ולשפוך ישר לקערה, לא להשאיר בסיר. זהירות - התחתית של הסיר רותחת!
ובשביל פופקורן פריך יותר - במקום מכסה סוגרים את הסיר עם נייר אלומיניום, ומחוררים אותו. זה מאפשר לאדים לצאת, בלי שהפופקורן יקפוץ החוצה.
לחן במטבח יש הסבר מעולהאמא יקרה לי*אחרונה

ולנו יש מכונה שמכינה פופקורן אחד אחד ללא שמן

האם אפשר לאפות באופן רב פעמי עם התבנית הזאת?לחם מלא

טכנית? כן, אם שמים נייר אפיה ולא מקמטים אותהסמטאות
טכנית אולי כן, ודאי שרק עם נייר אפייהחצילוש
באופן כללי אני משתדלת כמה שפחות לאפות בתבניות אלומיניום. לא בריא בכלל
גם לא אלומניום עבה וקשיח?לחם מלא
אם אני קונה מהסוג בתמונה אני קונה פי כמה מבחינת כמות ופי כמה יותר זול.
לכן ההתלבטות. בודק אם זה אפשרי ומשתלם.
בתבניות אלומניום קשיחות ולא גמישות גם כדאי להשתמש בנייר אפייה?
אני שמה נייר אפייה כשמשתמשתחצילוש
אחרת זה מפריש לאוכל חומרים לא בריאים באפייה
נייר אפיה + אל תשכח להטבילברוקולי

אישית לא הייתי משתמשת שוב
נורא קשה לנקות תבניות כאלה

תשקיע מעט ותקנה תבניות זכוכית
יש הרבה מבצעים טובים
להטביל תבנית חד"פ??? למה??*אשתו של בעלי*
הוא כתב לשימוש *רב* פעמיברוקולי
זו מחלוקתנחשון מהרחברון
גם לגבי חד''פ הרב עובדיה סובר שצריך טבילה בלי ברכה.

בכללי אם משהו נוצר להיות חד''פ (למשל קופסת שימורים/צנצנת של גפילטע וכו') והחלטת להפוך אותו לרב פעמי זה מחלוקת אם צריך טבילה.
וואלה?*אשתו של בעלי*
פעם ראשונה שומעת על זה.
אבל תבנית חד"פ,אם משתמשים בה שוב ושוב אך עם נייר אפיה?
אין הבדל לכאורהנחשון מהרחברון
חידשת גם לילחם מלא
זכרתי שאם החלטתי להפוך כלי חד"פ לרב פעמי אני הפכתי אותו לכלי וכביכול אני יצרתי אותו, לא ידעתי שיש דעה חולקת
אם משתמשים כמה פעמים ואז זורקים?יעל מהדרום
ותבניות זכוכית מעצבן לנקותיעל מהדרום
בדיוק קראנו היום בפניני הלכה שאם משתמשים בתבנית אלומניום חדפחילזון 123

כמה פעמים זה לא הופך אותה לרב פעמית ונצרכת לטבילה

 

ט – כלים חד פעמיים – פניני הלכה

נשמע הגיוני.*אשתו של בעלי*
תודה על המקור.
כדאי לזכורלחם מלא
שבדברים שנויים במחלוקת יש לפנות לרב שלך, אז רק מי שהרב מלמד הוא רבו יכול לסמוך על ההיתר הזה
אם כבר...*אשתו של בעלי*
יש את התבניות מהסוג הזה.
הן עדיפות על פני האלומיניום וגם אין צורך בנייר אפיה.


אנחנו כבר לא משתמשים פעם שניה בתבניות אלומניום,binbin
שמענו ששימוש חוזר בתנור מוציא רעלים
בשביל זה יש נייר אפיה, לא?לחם מלא
לא אוהבת את המראה של עוגה בנייר אפייה..לא מסתדר לי קיצרbinbin
פשוט קניתי 2 תבניות זכוכית והן משמשות אותי לכל...
גם שימוש ראשון באלומיניום ממש לא בריא..מיקי מאוסאחרונה
אם יוצא לי לאפות בזה אני שמה 2 שכבות של נייר אפיה
יום רביעי היום .. מה מבשלים לשבת?ברוקולי
אצלנו..ח.צ.גנט
לכבוד שבת-
חלות קנויות ולחמניות מקמח מלא בשבילי
סלטים- מטבוחה,ביצים,טחינה,זיתים מרוקאים,חצילים בתנור,תפו"א במיונז

ערב שבת:
חלות וסלטים
מרק עוף עם ירקות
קוביות צלי כתף עם ירקות שורש
קוסקוס

בוצר:
אורז עם אטריות
דגי טונה ואמנון
אנטיפסטי

ס.3.
קציצות טונה
סלט ירקות
סלט חסה


קינוח לא יודעת אם יהיה רק אם יתחשק לבנות להכין..
ערבבוקר אור
ערב
מרק ירקות עם עוף ואטריות
קוסקוס

בוקר
אנטיפסטי
אורז עם עוף בתנור

סעודש
אולי שוב בורקס מבצק ספידי?

חלות מקווה שיהיה זמן
סלטים תלוי בזמן. נראה לי שיהיה מקלות גזר בתנור, פטריות ובצל בסילאן ואולי חציל כלשהו
עוגה אם יהיה זמן נכין ואם לא יש במקפיא
כנל עוגיות
איך את מכינה אורז עם עוף בתנור?כמה טוב שבאת
הכי קלבוקר אור

מתכון של ניקי ב

יאמיי

אני עושה 3 כוסות שישאר גם ליום ראשון

עוף עם אורז בתנור, מתכון מנצח לעוף עם אורז בתנור, טעים ביותר.

אני נראלי יעשה הכי הכי פשוט, אחרי שבוע עמוססעלה למעלה
חלות
סלטים:
בטטה
חציל בטחינה
חציל ובטטה
ערב שבת:
דגים ברוטב
בוקר שבת: פסטייה עם בשר טחון ופירות יבשים
חמין קטן
עוגה: פאי פקאן טבעוני
בוא נראה מה בתכנוןיעל מהדרום
לק"י

חלות
טחינה
חצילים, אולי עם בצל ופטריות/ סלט פטריות בנוסף
סלט מיונז
טרשי
משייר
סלט כרוב וחסה

עוגיות מייפל ועוגת שמרים מההקפאה
סופלה/ בראוניז
אולי עוד עוגה בחושה

ליל שבת:
חצילים, פטריות וחזה עוף ברוטב- עם הסלטים והחלות
קוסקוס
מרק/ תבשיל עם עוף

יום שבת:
תפו"א כלשהם
חזה עוף עם בצל ופטריות

סד"ש:
פשטידה/ לזניה
אולי פנקייקים
איך את מכינה פטריות וחצילים עם חזה עוף?כן כן כן
ככהיעל מהדרום
לק"י

טיגנתי בצל וקוביות חצילים.
כשהיו מוכנים הוספתי פטריות חתוכות וטיגנתי עוד.
ואז הוספתי קצת שום, פפריקה, מלח, רסק עגבניות וקצת מים.
אפשר עוד תבלינים שאוהבים.

ובסוף- הוספתי חתיכות חזה עוף ובישלתי ביחד.
אצלנוברוקולי

 

@נחשון מהצפון @יעל מהדרום@טארקו תודו שזה בקטנה הפעם 

 

ערב שבת 

מרק עוף נג

עוף בטריאקי נג

אורז לבן נג

ירקות מוקפצים נג

 

בוקר שבת 

אמנון עם לימון ושמיר נג

פאי עוף נג

פרגיות נג

כרובית וברוקולי טריים נג

בטטות בגריל נג

 

חומוס, טחינה, חצילים, סלק, גזר וסלרי וסלטים חיים 

 

עוגת שוקולד חלבה נג

 

הפעם באמת צנוע יחסיתיעל מהדרום
לק"י

עוגת שוקולד חלבה נשמעת נפלא!
אשמח למתכון.
לא יודעת מה מתכון.. אולי של קרין..ברוקולי


אז מאיפה המתכון שלך?יעל מהדרום
לק"י

האמת שכל עוגה בחושה עם קקאו וחלווה תהיה טעימה.
גם אותי היא מעניינת אם היא נטולת גלוטןמשיח נאו בפומ!
סתם שאלה..😄,שגרה ברוכה
יש איזה עניין עם ה נג?
נטול גלוטן .. אבל יש איזזהו עקרון שיש ציון של זה ליד כל מאכל גם אם זה דג אמנון שמסתמא אין גלוטן?
שתדעי שהשקעתי יותר!ברוקולי

 

ובלי קשר- כשצריך להקפיד מאוד על כל פרט (מעבר לרק לא קמח תראי שיש הרבה הפתעות

 

אתן לך דוגמא רק מהתפריט של שבת - 

דג אמנון יכול להיות עם גלוטן 

למשל עם תיבול בתבלינים שמכילים גלוטן 

נכון שאני קונה תבלינים מראש ללא חשש גלוטן וגם השתמשתי בשמיר אמיתי אבל לצורך ההדגמה

 

גם עוף בטריאקי יכול להיות ללא גלוטן 

בהנחה שהטריאקי עצמו הוא ללא גלוטן 

 

כנ"ל מוקפץ צריך סויה ללא גלוטן 

אפילו מרק עוף, כשאפשר להכין אוכל עם גלוטן אז הוא יכיל בד"כ קניידלעך

 

 

הבנתי👍,שגרה ברוכה
אצלי פשוט אין קניידלך וכו' אז חשבתי שברור שאין שם גלוטן..
תודה על הדיוק
אכן לא התחלתי עדיין לתכנן או לבשלנחשון מהרחברון
ויש לי עוד 4 שעות כתיבה נטו להספיק היום בנוסף לבישולים.

אבל זה כי לא ישנתי אתמול בלילה וישנתי היום מ11 עד 4 אז... יהיה לילה לבן נוסף
איך עושים פאי עוף בלי גלוטן?עלה למעלה
עם תפו"א ברוקולי


אוף אין לי כח לחשובטארקו
הדובון הקטן פה הוציא בשר טחון מהמקפיא כי הוא רוצה בשר🤣🤣🤣(הוא בן שנתיים וחצי, כן?)
מתלבטת מה להכין מזה.

חוץ מזה נכין מרק.

@ברוקולי את מכירה מרק טעים פרווה/ חלבי שמתאים ללילה שלם על הפלטה?
אני מכינה מרק פטריות ממש מוצלח כל הלילה על הפלטהברוקולי

 

 

נראלי יש לי קצת פטריות טריותטארקו
אפשר מתכון?
אפשר מרק ירקות רגיל רק שהוא מקבל קצת טעם של חמין משיח נאו בפומ!
טוב יאללה התגבשנו על תפריטטארקו
בע"ה
סלטים:
מטבוחה, פסטו, ממרח דלורית, חצילים בפירורים, פטריות בטריאקי, שום קונפי, עגבניות מיובשות.

חלות מהמקפיא

עוגיות שוקולד צ'יפס
עוגת שמרים גבינה(כנראה עם אוכמניות)
אולי גם שמרים שוקולד.

ליל שבת:
עיגולי בצק שמרים מטוגן עם רוטב פטריות-בשר טחון.
מרק בקר וירקות עם אטריות ושקדי מרק.

בוקר שבת:
פסטה עם טונה וגבנץ
סלט חסה הפתעות(חלבי כנראה)

סדש:
לחמניות בשר

די בקטנה אבל יהיה טעים בע"ה.

@ברוקולי דחינו את המרק לפעם אחרת..
עיגולי בצק שמרים עם רוטב פטריות ובשר טחוןיעל מהדרום
לק"י

הבשר ברוטב?
פשוט מטגנים עיגולי בצק?
כן וכןטארקו
את הבשר יצא לי לעשות בעבר
תדמייני כמו רוטב בולונז אבל של פטריות במקום של עגבניות

הבצק עשיתי משהו דומה אבל זה די ניסוי מה שאני עושה עכשיו. אבל בגדול כן. מרדדת, קורצת עיגולים בינוניים, מטגנת משני הצדדים.. זה כאילו בסיס לרוטב...
נשמע טעים! אהבתי את הרעיון. תודה!יעל מהדרום
זה לא ממולא? רק בצק?ברוקולי
כן.. קצת כמו שעושים קערת בצק מעלים/פילוטארקו
ואז מוזגים מעל רוטב וזה....

אז רוטב בשר ופטריות מעל בצק.
כאמור זה ניסויטארקואחרונה
לא לוקחת אחריות שזה באמת טעים
אז אצלנו בתפריטאנונימיות
סלטים-
טחינה
מטבוחה
חצילים
חמוצים
רסק עגבניות ושום

חלות

ערב:
דג מרוקאי עם תפו"א
חלות וסלטים

בוקר:
ג'חנון עם ביצים סחוג ורסק

סד"ש
עוף ותפוא מאמא
בשר מאמא
אנטי פסטי
אורז?

עוגיות שוקולד מושחתות
עוגיות קצף
עוגת טורט
הצלחתי!!! לחם מלא
הצלחתי לתת לאבוקדו קשה כמו אבן מרקם ראוי למאכל.
הכנסתי אותו לסיר עם מכסה על הגז לרבע שעה והשארתי אותו לאחר מכן בסיר סגור שעתיים, לתת לזמן לעשות את שלו. קילפתי ממנו שכבה דקה מאוד שחורה
אחרי שבת אי"ה אעדכן בנוגע לטעם שלו. שבת שלום
שבוע טוב!לחם מלא
אז... לאבוקדו היה טעם יחסית סביר. אותו טעם בתוספת עוד קצת טעם מוזר, שמתבטל כאשר מוסיפים שמן ומלח ומערבבים עם סלט אחר
סיר עם מים?חילזון 123


לא. 2 חצאי אבוקדו בלבד עם הקליפה.לחם מלא
וזה לא נדבק לסיר? בהנחה שהדלקת את האשתפוחית 1
הקליפה של האבוקדו לא נדבקה לתחתית הסירלחם מלא
שכחתי עוד משהו חשוב...לחם מלא
אמנם נתתי פתרון טוב לאבוקדו קשה כמו אבן כבר ביום שישי, אבל הכי טוב למנוע את זה מלכתחילה עד כמה שאפשר.
אל תקנו אבוקדו גם קשה כמו אבן וגם בגודל של הראש. זה מה שעשיתי ולא עזר כלום. גם העובדה שקניתי אותו ביום ראשון וגם שמתי אותו מיד בתור נייר אפייה עם המון בננות לא עזר.
כדאי לקנות כמה אבוקדואים בגודל בינוני ולהשקיע כמה שניות לבדוק אם הם קצת התחילו להבשיל.
נחמד. גם הקפאה יכולה לרכך אותומבקש אמונה

ניסינו פעם אחת בבית, ריכך אותו אבל הטעם והמרקם לא להיט

עכשיו קניתי את האבוקדו כבר ביום שישי שלפנילחם מלא
והוא די רחוק מבשלות אבל לפחות לא קשה כמו אבן. בואו נראה האם שבוע בתוך ניר אפייה ובננות יבשילו אותו או שאצטרך שוב להכניס אותו לסיר

אם אתה לא רוצה להסתבךבטעות נכנסתי

יש אבוקדו שאפשר לקנות בשל ומוכן לאכילה

אפשר למצוא אותו או באריזת קרטון או נילון- מגיעים 2/3 ביחד וכבר די רכים

לא מצאתי בשום סופר כזה דבר...לחם מלא
תחפש יש את זה כמעט בכל סופר גדול וגם אצל הירקנים בד"כבטעות נכנסתי

לפעמים זה נמצא במקרר ליד החסה, פטריות וכדו

אפשר לשים צמוד לתפוחי עץ. זה עוזר לריכוך.רק טוב!
הצלחתי לרכך את האבוקדו בלי לבשל אותו!!לחם מלאאחרונה
להבא כולם לדעת, אבוקדו קונים ביום שישי לשבת שבעוד שבוע ויום
עוגת במיקרוגל ב2 דקותbinbin
אני מרגישה שאני צריכה להפיץ את זה למרות שבטוח חלקכן הכינו את זה כבר... אני פעם ראשונה

4 כפות קמח תופח
4 כפות סוכר
2 כפות שוקולית/ קקאו (אני עשיתי 1 קקאו 1 שוקולית)
4 כפות שמן
4 כפות חלב/מים
לערבב את המוצרים היבשים, להוסיף ביצה שמן וחלב,
לערבב טוב
לשפוך לספל עד 3/4 אפשר להוסיף קוביות שוקולד מריר או חלב
ולהכניס למיקרו ל2 דקות.
בהצלחה!
אפשר להכין אותה בתנור? |אנשים בלי מיקרוגל|יעל מהדרום
חחח לא בדקתי🙈binbin
נשמע טובבוקר אור

מגיבה כדי לשמור לעצמי

זה ממש מעולה כשרוצים משהו שוקולדיאם הבנים12
בראוני בספל - Morcake

בראוני בספל במיקרו
כמות: ספל אחד.
מצרכים:
2 כפות שמן קנולה
3 כפות מים
מעט תמצית וניל
קורט מלח
1/4 כפית אבקת נס קפה (לא חובה)
2 כפות אבקת קקאו
1 כף סוכר לבן
1 כף סוכר חום דמררה
2 כפות קמח לבן
אופן ההכנה:
1. מניחים שמן, מים, וניל, מלח וקפה בספל. מערבבים עם כף או מזלג.
2. מוסיפים קקאו וטורפים היטב עם מזלג.
3. טורפים פנימה שני סוגי סוכר.
4. מוסיפים קמח וטורפים היטב עם מזלג.
5. מכניסים למיקרוגל ל-60-75 שניות – ככל שזה יהיה פחות זמן במיקרוגל תקבלו בראוני פאדג’י יותר, ממש אפוי בקושי.

הערות/תוספות/שדרוגים: שוקולד צ'יפס או גלידה.
אפשר לעשות בכוסות חדפ חמותבוקר אור


זה היה שאלהבוקר אור

חושף שיניים

במיקרוגל לא יודעת? בתנור פעם עשיתי אני חושבתיעל מהדרום
אני רוצה במיקרוגלבוקר אור

בא לי לעשות מהר

כןאם הבנים12אחרונה
זה בלי ביצים?יעל מהדרום
זה ממש מזכיר מה שכתבתי רק בלי סוכר חום ואצלי כמות כפולהbinbin
ננסה
אה ובלי ביצים , קיצר זה לא דומה 😉binbin
זהו. אחר ששאלתי שמתי לב שאצלך יש ביצהיעל מהדרום
למי יש מתכון טוב למטבוחה לא חריפה?גבינית
אין לי מתכון בשלופ אבל-רות א

חושבת שאפשר להכין מתכון רגיל של מטבוחה, בלי להוסיף פשוט פלפל חריף לא?

הנהבימבה אדומה
לכמות מוזמנים ממש גדולה, צריך משהו כמו 5-7 ק"ג עגבניות. משפחתי רגיל זה 2-3 קילו.
לקלוף, לחתוך לחתיכות גסות (כל עגבניה ל2-3 חתיכות) ולשים בסיר יחד עם שתי כפיות מלח לפחות ו4 שיני שום קצוצות מינימום, רצוי יותר.
להתחיל לבשל על אש גבוהה.
אחרי המון שנים מתחיל לרדת הנוזלים, מועכים עם המועך (כמו הכלי של הפירה).
לקראת הסוף מוסיפים פפריקה מתוקה או חריפה, לפי אהבתכם ושמן (אני שמה זית)
המתכון "מטבוחה של אמא" באתר ניקי ב - מעולהט'אחרונה
בורקס תורכי מאולתרנחשון מהרחברון
עוד רגע נכנס לתנור. נעדכן כשיצא
מתכון?ציף
בערךנחשון מהרחברון
קילו קמח. 2 וחצי כוסות מים (אפילו קצת יותר) כף מלח 2 כפות שמנז ללוש הרבה זמן. לחלק לכדורים ולטבול בשמן. לחכות 4-5 שעות בתוך השמן.

למתוח עם הידים את הבצק ליריעה שקופה ממש לקפל את הצדדים לאמצע למלא ולגלגל. מילאתי בגסינה לבנה רגילה ששמתי כמה שעות במגבת להוריד את המים שיהיה פחות רטוב ערבבתי עם קוטג' וקצת מלח. אפשר להתפרע אבל זה מה שהיה בבית.
ביצה וקצח/שומשום למעלה ולץנור ל45 דקות ב180 מעלות
תודה !ציף
נראה פצצה!!!נועה גבריאל
אתה אוהב לבשל, אהה?
לאנחשון מהרחברון
אני אוהב לשחק באוכל...
חחחנועה גבריאל
העיקר שיוצא לך טעים
נראה ממש טוב!יעל מהדרוםאחרונה
אם למישהו ישהממממממממ
אשמח מאוד מאוד למתכונים לקינוחים/מנות אחרונות פרווה בלי שמן וסוכר....
פשוט בריא🙂
תודה רבה
כדורי תמריםיעל מהדרום
סלט פירות*אשתו של בעלי*אחרונה
צריכה את עזרתכםאני מאמין!
בהמלצה רפואית אני צריכה לאכול 2 סלטים חיים ביום
הבעיה היא שאני חייבת גיוון באוכל
אשמח לרעיונות לפני שאשתגע מהסלט הרגיל:-/

בונוס- סלטים שמותר לנשים מניקות (כרוב, קולרבי, מצליבים ירדו מהפרק...)
בהצלחה! סלט של מקלות סלק חי, גזר, תפוח וקצת סלריבעוז וענווה!


אחד הדברים שהכי אפשר לגוון בהםט'

- פרוסות מלפפון דקיקות ובצל, מלח ושמן

- פלפלים בכל הצבעים, שמן מלח ואולי קצת בצל

- עגבניות שרי, בצל סגול ואבוקדו, מלח, שמן וכמון

- חסה, עגבניות שרי (בתיבול מיונז ורוטב סויה הכי טעים)

- אבוקדו וביצה קשה מרוסקים עם מלח פלפל 

- חסה וצ'יפס בטטה

- עגבניות מכל הסוגים

- סלק ותפוח עץ מגורדים

- גזר מגורד עם מיץ תפוזים

- אם בכל זאת תרצי כרוב אז:

  חסה, כרוב לבן, כרוב סגול וגזר מגורדים דק מתובלים בשום כתוש, שמן, מעט חרדל ורוטב סויה.

 

לחתוך ירקות למקלות ופשוט לטבול בטחינה או רוטבמיקי מאוס
לא בטוח שכרוב או קולורבי יעשו בעיות.כבר מזמן שללו את התאוריה הזו... אלא אם כן בדקת על עצמך וראית שזה משפיע

בתאבון
רק חייבת לציין לגבי ההערה-מקום בעולם
שממש לא על כולן זה משפיע.
אל תפסלי את זה רק בגלל שככה טוענים.

סלט עם עגשים ובטטות אפויות גם מתקבל או שזה לא עונה להגדרה של חי?
תודהאני מאמין!

העניין הוא הויטמינים והמינרלים בכמות גבוהה, אז נראה לי שאפוי זה כבר פחות..

עגבניות שרי ושום, מלפפונים בשמירתפוחית 1
חסה ירקות בולגרית
תודה רבה לכולכם!!אני מאמין!


אני אוהבת לגוון בכל מיני דברים קטניםאיכה
נגיד שיהיה לך במקרר כל מיני תוספות וכל פעם תוסיפי לבסיס של הסלט.
רוב הדברים נשמרים הרבה זמן, אז זה השקעה שווה לעשות.

נגיד -
רוטב שום.
ממרח זיתים.
גבינה בולגרית
בטטות אפויות בתנור.
רוטב חרדל ודבש.
חצילים אפויים זה גם משדרג.
פיצוחים כזה לסלט - אפשר לקנות או להכין בדקה (אנחנו עושים גרעיני חמניה, שומשום על מחבת חמה בלי שמן ושום גבישי)
עדשים שחורות
קינואה
בורגול
פטריות, חיות או מוקפצות גם ממש משדרג.
סלק חי גם יכול להיות ממש טעים בסלט.
קרוטונים.
נשנושים.
פלפלים בכל מיני צבעים.

תנסי להריץ לעצמך בראש מה האופציות שיש בסלטיה ולגוון עם הדברים שיש שם..

אני גיליתי שבסוף הכי טעים לי זה ירקות חתוכים..
אגבאיכה
גם להכין סלט ולהוסיף לו חתיכות שניצל שנשארו משבת, או חזה עוף עם ירקות (איזה שיש, לא כל כך משנה) ורוטב על בסיס מיונז יכול להיות ממש מפנק. (רוטב שום, אלף האיים וכאלה)

תכלס זה כמו שתמיד מוכרים בחנויות של בשרי.
אפשר לקנות גם סלט.

אפשר גם לחפש בגוגל בכל מיני חנויות של אוכל ולראות מה מכילים הסלטים שלהם.
אפשר לגוון בחיתוך. נגיד מגורר או מקלותחילזון 123אחרונה

להנביט ולהוסיף נבטים של עדשים ירוקות\שחורות\שעועית מאש וכו'
להוסיף גרעינים מסוגים שונים\בוטנים\שומשום וכו'
אם זה חסה אפשר לגוון בתיבול מתוק\מלוח
טיפה רוטב סויה בסלט כרוב (או בסלק\גזר) מוסיף טעם מעניין

עוגיות עבאדינועה גבריאל
יש מתכון למישהו?
אבל שיהיה קל וטעים..
אני מכינה ויוצא מאוד מוצלח וטעים ודומה למקורפה לקצת
לבריאותסמטאות
עוגיות עבאדי
1 קילו קמח כוסמין
1.5 כף מלח
0.5 כוס חדפ חומץ או לימון
2 א.אפיה
2 כפות סילאן
1.5 כוס שמן קנולה
1.5-2 כוס מים
אפשר להוסיף שומשום לבצק עצמו
תודה רבה!!!נועה גבריאל
כמה עוגיות יוצאות לך מקילו קמח?כמה טוב שבאת
חושבת 50..אבל לא בטוחה 100%סמטאות
ממליצה על המתכון של עוגיונט. מעולה ממש.טארקואחרונה
מכירים מתכונים טובים לסחלב?נופת צוף

יוצא טעים גם אם אין מי ורדים?

לוידעת, אני עושה מאינסטנט.. יוצא טוב...מודדת כובעיםאחרונה


היירצה לאש
מחפשת מתכון לעוגיות פשוטות שאפשר להכין עם ילדים.
בצק לא מתפורר שהילדים יוכלו לשחק איתו ולהנות מההכנה....
ובלי מעבד מזון כי אין לי.


רעיונות?
עוגיות מייפל או הבצק שבחתימה שלי (לא המגולגלות)יעל מהדרום
לק"י

רק לשים בהם מספיק מיץ או מים, שהבצק יהיה נוח לעבודה.
תודה!רצה לאש
הכמות שכתובה בחתימה שלך, מספיקה בשביל שיהיה נוח לעבודה?
שימי חצי כוס, ואם הבצק עוד מתפורר תוסיפי כמה שצריךיעל מהדרום
לק"י

בעיקרון הכי טעים עם כוס שמן וממש מעט נוזל, אבל זה מתפורר ולא נוח לעבודה.
👍 תודה רבה!!רצה לאשאחרונה
רעיונות איך לנצל בצורה טעימה כ2.5 קילו גבינה לבנה?טארקו
חוץ מעוגת גבינה..
חשבתי אולי על פיצות/פוקאצות מבצק גבינה
ואשמח לעוד..
להביא לי😉השם בשימוש כבר
*לסנן אותה כמה שעות על חיתול, מתקבלת גבינה כחושה כזו, כמו "טוב טעם" או "כנען" , ואז אפשר לתבל במל"פ, להוסיף זיתים ולמלא בזה בצק עלים/פילו/בצק ביתי כבורקס.
*אפשר לגלגל מזה כדורי גבינה מתובלים ומצופים
*פשטידות
*עוגת ביסקווטים
אם יעניין אותך משהו אשמח לצרף מתכונים. בהצלחה🙂
ואי להפוך אותה לטוב טעם זה רעיון מעולה!טארקו
ומוזמנת! אנחנו מקבלים מלאאא.
פעם בשבוע-שבועיים כשהגבינה מגיעה לתוקף שלה בצבא והיא תלך לפח אבל תכלס היא עדיין מעולה לשימוש.

ואשמח גם למתכון לכדורי גבינה. זה רק מהכחושה או שאפשר פשוט מגבינה ככה? אני מכירה שמכינים מגבינת שמנת..


פשטידות פחות אוהבים פה
עוגת בסקוויטים זה האובייס כמובן, אבל כבר יש לי אחת כזו במקרר😅
כדורי גבינה גם אני מכירה מגבינת שמנת, וגם את זה-השם בשימוש כבר
https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/7459
אני משמיטה את הגבינה הצהובה. ומצפה בד"כ רק בזעתר, אבל זה הטעם שלי...
בהצלחה, אם אזכר בעוד משהו אכתוב.
והרעיון שכתבת בהתחלה-לעשות ממנה בצקים, זה מעולה. שבלולים ובורקס וכאלה. ממש טעים..
בואיקוס= לחמניות גבינהאמא יקרה לי*

פשטידת פסטה וגבינות

הילדים שלי עפים על זה

יש מתכון לבואיקוס שמנצל הרבה גבינה?טארקו
ואשמח למתכון גם לפשטידה
הנהאמא יקרה לי*

https://www.foodisgood.co.il/recipe/%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%95%D7%99%D7%95%D7%A1/

 

אני מכינה כמות כפולה ומקפיאה. שולחת לבי"ס (כשיש אחד כזה באזור בוכה)

 

פשטידת פסטה:

מבשלת חב' פסטה קצרה, מסננת.

מוסיפה 500 גר' גבינה לבנה, 4 ביצים, מלח פלפל, 4 פרוסות גבינה צהובה מפוררות

(או ממש גבינה מגוררת אם יש) מפזרת גבינ"צ גם מלמעלה ולתנור, עד השחמה יפה...

(אפשר גם לשדרג עם בולגרית, בעיני תוספת מלח לפי הטעם עושה את העבודה)

בלינצס במילוי גבינהקראנץ שוקולדאחרונה
שאלה מצחיקה-לסלט פירות מכינים רוטב? או שהמיץ של הפירותתפוחית 1
מספיק?
תמיד אכלנו בלי וחשבתי שמעניין אם יש לזה שידרוג
אצלנו היו שמים מיץ ענבים.מוריה
אפשר רוטבפרח-אש

אצלנו לפעמים בלי ולפעמים עם מיץ ענבים או רוטב שהוא ערבוב של דבש ורוטב סויה בכמות שווה וטיפה שום (זה רוטב מרוכז כדאי להיזהר בכמות)

 

ואם מוסיפים לסלט פירות קצת מיץ לימון יוצר טעם מענין ודואג שהפירות לא יתחמצנו ויהיו חומים ...

שום לסלט פירות???binbin
אני מכירה רוטב כלשהו שיש בו תמצית וניל, טעמתי, ממש מוסיף
טיפה יוצר טעם מעניןפרח-אש


אני אוהבת לסחוט לזה תפוז ולהוסיף מיץ ענביםבטעות נכנסתי

אם זה חמצמץ מידי אפשר גם קצת סוכר חום.

באיזה אולם שהייתי ראיתי שהם טוחנים שימורים של אפרסקים בתור מיץ, אולי שמו עוד דברים אבל הסלט פירות יצא ממש טעים ככה.

 

והכי טעים המיץ של הסלט פירות

אני אוהבת את זה ככה. בלי תוספותמשיח נאו בפומ!
יודעת שיש שסוחטים מיץ תפוזים

אפשר להוסיף אגוזים/ חמוציות
רעיונות מקסימים תודה רבה לכל העוניםתפוחית 1
אני סוחטת תפוז(או מיץ תפוזים מוכן) ו...*אשתו של בעלי*
מיץ אננס(משימורים)
זה טעיםםםם!!!
אני אוהבת עם טחינה גולמית ותרכיז תפוחים. שווה ניסיון!יראת גאולה
(למי שאוהב טעם חלבה, כמובן)
באיזה יחסים ביניהם? נשמע מעניין! שמעתי שגם סילאןתפוחית 1
וטחינה זה טעם של חלווה
בערך שליש טחינה ושני שליש ממתיקיראת גאולה
אפשר גם סילאן או דבש. אני אוהבת את הטעם של תרכיז תפוחים בכלל, וזה מתאים במיוחד לסלט פירות (אני משתמשת בתרכיז, ללא סוכר, ולא בסירופ).
תודה רבהתפוחית 1
עם סילאן זה יותר טעם של תמריםיעל מהדרום
לק"י

ככה היה לי כשהכנתי פצפוצי אורז עם טחינה וסילאן.
מעניין תודהתפוחית 1
אצלנו שמים מעט יין אדום מתוק.(אהבת עולם)
תודה!תפוחית 1אחרונה
לימון או תפוזהפי
איזה מילויים פרווה אפשר להכין לפאי?יעל מהדרום
לק"י

אשמח לקצת פירוט מעבר לזריקת רעיונות.
מלוח או מתוק?מקום בעולם
חח...בראש שלי זה פאי זה עוגה (וקיש זה פשטידה), אז מתוקיעל מהדרום
יש לעוגיונט פאי עם שוקולד וחמאת בוטניםמקום בעולם
אני עושה הרבה פעמיםנחשון מהרחברון
סוג של רויאל מביצים קמח אגוז מוסקט ואם יש אז נטורינה. ואז שם איזה ירקות שבא לי. וושופך מסביב רויאל.
בטטה
בצל (מקורמל לפני)
פיטריות
דלעת
אה אופס חשבתי קיש.נחשון מהרחברון
ראיתי שהסברת שזה אצלך לא ככה.
פיצוחים מקורמלים פירות מרנגים וכו'
נשמע גם טעים. אז תודהיעל מהדרום
כל פטיסייר אפשר להמיר לפרווהקראנץ שוקולד
קרם לימון וכדו
כמובן שגם פאי תפוחים ופקאןקראנץ שוקולד
תודה! חיפשתי משהו ממש פשוטיעל מהדרום
נשמור את הרעיונות להזדמנויות אחרותיעל מהדרום
אוהבת פאי תפוחים?אמא12

תכף אשלח מתכון מדוייק

אשמח. תודה! אבל פרווהיעל מהדרום
פאי לא אמיתי= לא צריך לעבוד קשה עם בצק פריך, וטעים ברמותאמא12

של איה קרמרמן:

 

מילוי:

3 תפוחי גרני סמיט קלופים, חצויים, ופרוסים דק דק

מיץ מלימון וחצי

2 כפיות קינמון

--מערבבים יחד. משהים בקערה כ10 דק'.

 

בנתיים מכינים בצק:

1/2 כוס שמן

3/4 כוס סוכר

2/1/2 כוסות קמח ( אני עושה מלא)

2 ביצים

1 א"א

1 כפית ת.וניל

-- טורפים יחד שמן וסוכר. מוסיפים את כל שאר החומרים עד לקבלת בצק נעים.

חצי מהבצק משטחים בתבנית. מפזרים מעל את תערובת התפוחים.

לחצי השני מוסיפים 3 כפות קמח ומעבדים לפירורים, מפזרים מעל התפוחים.**

 

לפזר מעל:

כף סוכר חום

כף קמח

1/2 כפית קינמון

כפית שמן

-- מפוררים בידיים ומפזרים מעל העוגה.

 

אופים על 180 כ30-40 דק'.

 

** אם לא נהיה פירורים עדיין- אפשר להוסיףקצת קמח,

או להקפיא את הבצק ולגרד.

 

בתאבון

תודה! אני יכולה לעשות עם המתכון הרגיל שלייעל מהדרום
לק"י

מה קשה בלהכין בצק פריך?
או שהתכוונת ל"מקורי", שהעיבוד של המרגרינה/ החמאה לוקח זמן?
לפעמים בפאי צריך לאפות לפני המילוי,אמא12

או להקפיא רק את הבסיס..

ואני גם לא משתמשת במרגרינה אז זה רק שמן קוקוס ולא תמיד מתאים..

בקיצור, אם אני מוצאת מתכון עם שמן מבחינתי זה מושלם

אההה...חשבתי בצק פריך באופן כללייעל מהדרום
שוקולד(אהבת עולם)
אני מכינה את המתכון הזה-
http://shturem.net/index.php?section=news&id=85096
תודה!יעל מהדרוםאחרונה
טיפים לפלפל ממולא צמחוני?יצור הודי

מתכון מדוייק זה בכלל יהיה מושלם עבורי

 

תודה מראש

מאוד מאוד פשוטט'

תבחרי במה את רוצה למלא: אורז/פתיתים/קינואה/בורגול/משהו דומה

 

ואז בעקרון -

חצי בישול לאורז//, ממלאים את הפלפלים, מסדרים בסיר רחב ונמוך, שופכים רוטב שווה ומבשלים על אש נמוכה עד שמוכן.

 

 

תמיד עושה ממולאים בלי בשרbinbin
מרוקנת פלפלים, מכינה אורז אנחנו אוהבים בממולא אורז עם בצל וגזר,בזמן שהאורז מתבשל קצת מכינה את הרוטב
מטגנת שום, כף דבש, חצי כף פפריקה, מלח פלפל, 2 כוסות מים
ממלאת אורז קצת יותר מחצי פלפל ושמה ברוטב, שופכת מים רותחים עד שמגיע לחצי ונותנת לזה להתבשל ולהתרכך
מדיי פעם עם כף שופכת על הגמבות מהרוטב
תודה!יצור הודי

יצא ממש טעים

תודה רבה לכן

@ט' ו @binbin

לבריאות ט'אחרונה
אני ממלאת במג'דרהאמא יקרה לי*