שרשור חדש
הלוואי ש"בישול ומתכונים" היה פנאי..אקונהמטטה
טיפים איך אתן מצליחות להחזיק בית, ילדים, כביסות
ועוד להוסיף 3 ארוחות ביום....אההה...
לפעמים גדול עלי.
והילדים בררנים..
יכולה לשתף שאצלינותפוחית 1
בבית יש 3 ארוחות אך לא כולם מבושלות
צהריים מבושל (ראשון ולפעמים שני שאריות משבת,מנה בשרית לפעמים מהמקפיא. לרוב פחמימה +חלבון או ירק (אורז ודג, עוף ותפוחי אדמה, לפעמים אורז ושעועית. או רק פסטה גם בסדר פעם ב..)
בוקר לימודים אז סתם סנדוויצ'ים
וערב קליל נגיד חביתות או טוסטים בחורף אפשר גם מרק
בעצם מה שמאתגר זה הצהריים.
(אני רווקה אז הקרדיט לכל זה זה לא אני⁦;)⁩
נכון שבוקר זה סנדוויציםאקונהמטטה
אבל אני מוצאת את עצמי כ-ל היום סביב אוכל
לפי שיוצאים לבית ספר משהו קליל (כל אחד אוהב משהו אחר)
סנדוויץ' - עשינו טבלה על המקרר מי לוקח מה
ארוחת צהריים, משתדלת להכין הרבה כדי שיישאר לי ראשון שני..
משהו ביניים בצהרים
וארוחת ערב חייבת ירקות +פחמימה (מרק+לחם, סלט+טוסטים/חביתות/ וזהו... הם לא אוהבים פשטידות, שקשוקה מרקים חוץ ממרק כתום)
ואז בערב אני ובעלי רעבים...חחחח...
לא נגמר...

ואז מגיעה שבת המלכה ומתחילים הכל מחדש
וואו באמת עמוס.. ב"ה ⁦תפוחית 1
אם תרצי רעיונות לארוחה ספציפית אז אולי שווה לך לפתוח שרשור נפרד
ואיי לגמרי..אם_שמחה_הללויה
אצלי זה לא הבישולים עצמם..אני רק חושבת על לשטוף כלים ולסדר את המטבח וזה מוריד לי את הרצון לבשל. בא לי מדיחחח!!!! ואין לי מקום
חח אני גם חשבתי על זה כשראיתי שזה ב"פנאי"....האור שבלב
איזה פנאי.

חובה
חובה
חובה

🤣
וואו ממש.חגהבגהאחרונה
זו הפכה למטלה איומה ושנואה.
בלהכין לפני
הלנקות אחרי....
סקר כריכיםחדשה לשאלה
מה הסנדווי'ץ הכי אהוב עליכם בעולם?
אבוקדו-ממרחבתאל1
עם ירקות מעל...כמו עגבניות שרי, חתיכות חסה... קצת בצל.

זה בגדר חלום כי באמת אין לי אף פעם כח להכין כזה בהשקעות
מחפשת מתכוןכתום עולה????
לעוגה. לא בחושה...אבל לא משו מוזר כזה, יעניי שהילדים יאהבו;)
(תאמת שגם בחטשה הזה סבבה אבל לא משו כמו כל העוגות שוקולד)
עוגת מייפל, עוגת דבש, עוגת שוקולד של חן במטבחbinbin
אפשר מתכון?כתום עולה????
יעניי כוס קמח קמח, 2 ביצים וכו?🤭
הכנתי היום עוגת דבש של חן במטבח תראי ביוטיובbinbin
המתכון מפורט בתיבת המידע בסרטון.. בהצלחה!binbin
ואיי תודההכתום עולה????
שבת שלום
בשמחה ,שבת שלום😊binbin
יש לה מתכונים פצצה, מצטרפת להמלצה!נועה גבריאל
עשיתי עכשיו שוקולד פירוריםטארקו
לא מסובכת, טעימה, דורשת ערבוב ב2 קערות
אשמח למתכווכתום עולה????
ואי אני לא אספיק להעתיק לך לפני הדלקת נרות..טארקו
אם יהיה רלוונטי תזכירי לי במוצש, טוב?
סבבה תודההכתום עולה????
שבת שלום🥳
יש לי מתכון שאני מערבבת בקערה אחתיעל מהדרום
הנהיעל מהדרום
>>> - בישול ומתכונים

אני מערבבת את התחתית, שמה בתבנית.
ואז בלי לשטוף את הקערה מכינה בה את עעסת השוקולד.

ביום שישי הוספתי לבלילה כ3/4 חבילת שוקולד מומס וכפית נס קפה.
אה אוקי זה אותו רעיון.. אני ערבבתי בתבניתטארקו
של בצק פריך ומעליו שוקולד ומעל פירורים?טארקו
איך?

כאילו חייב לשמור את הבצק איפשהו בזמן שמכינים את השוקולד..

אני ערבבתי את הבצק בתבנית אז חסכתי ככה כלי אחד.. אבל כן זה מחייב יותר מכלי אחד..
אני מתזכרת לך 😉 כי בא לי גםbinbin
הנה המתכון:טארקואחרונה
יצא ממש טעים

לבצק:
3 כוסות קמח
1 ביצה
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס שמן
3 כפות סוכר
מערבבים לאחידות, משטחים בתבנית ומשאירים בערך רבע או קצת פחות לפזר מלמעלה.

לשוקולד:
200 גר' שוקולד מריר
כוס סוכר
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
3 כפות קקאו
ממיסים ביחד(בסיר או בפולסים במיקרוגל) מקררים קצת שלא יהיה רותח ומוסיפים אחת אחת 4 ביצים(שמתי 3 לארג' והיה ממש מספיק)

מוזגים מעל הבצק, ואז מפזרים פירורים של הבצק שנשאר(לא מכסה את הכל)

אופים בחום בינוני-נמוך(160° בערך, תלוי תנור) כחצי שעה עד שיציב אבל השוקולד לא ממש ממש יבש(קיסם עם פירורים כזה)
עוגת שיש*אשתו של בעלי*

עוגת השבת שלנו...*אשתו של בעלי*
שבת שלום!


מעלף!!! האמת שזו גם העוגה הקבועה אצלנונועה גבריאל
יאללה גם אני אעלה עוגה.
כשיש לאבא יומולדת אז צריך קצת להשקיע..
וואו מדהים! ואיזה צעיר אבא שלךרות א


חח כן, אני הבכורה...נועה גבריאל
מוכשרת!ברוקולי
תודה😍😍נועה גבריאלאחרונה
ואו איזה יפהפעם הייתי ניקית

 

אני היום הרגשתי מאד יצירתית בעוגה😅

במתכון של עוגת שוקולד בחושה רגילה שמתי קינמון במקום קקאו, אפיתי חצי מהזמן, שמתי מעל תפוחים חתוכים עם סוכר וקינמון (לא שמתי בהתחלה כדי שלא "ישקעו" לתוך הבלילה) , החזרתי לתנור ויצאה עוגת תפוחים נחמדת

שרשור מתכונים לחמיןמותק 27
מוזמנים לצרף את המתכון שלכםםם
גם לכם קורה ש...*אשתו של בעלי*
אתם הולכים לקניות בסופר עם רשימה מסודרת(פחות או יותר...) ואז פתאום..תוך כדי הקניה מתגנב איזה חשק להכין משו טעים בבית ואז נכנסים לנייד,מציצים במתכון המדובר וקונים את המצרכים החסרים לכם למתכון??

אז זה בדיוק מה שקרה לי עכשיו!
ואני הולכת לאפות היום עוגיות פרח ריבה
(תמונה בהמשך...)
אצלי בד"כ הפוך... נתקלת במשהו מענייןמיקי מאוס
בד"כ נתח מסוים שבמבצע או משהו כזה.
ואז מגגלת איך מכינים ואם יש לזה פוטנציאל ;)

בתיאבון
נכון!!! גם זה.*אשתו של בעלי*
כמה התעסקויות יומיומיות עם אוכל...
זה לא נגמר! -
בהחלטטטטמותק 27
נו איך יצא?ח.צ.גנט
אהמ...אהמ..*אשתו של בעלי*
הייתי עייפה מדי היום,אז אכין מחר כבר..
הנה..הנה..זה מוכן! *אשתו של בעלי*

וואו נראה טוב ממש!!נועה גבריאל
האמת הכנתי מלא עוגות ביומיים האחרונים
עבודה די מעייפת*אשתו של בעלי*
אבל שווה כל ביס!!
עם איזה ריבה השתמשת?עלה למעלה
ריבת תות של 778*אשתו של בעלי*
משקיענית....!!!!האור שבלב
נראה מעולה!
וואו יפותחילזון 123


נראה מוששששמותק 27
מתכון 🙏🙏🙏❤
פשוט לגגל*אשתו של בעלי*אחרונה
עוגיות פרח ריבה של קרין גורן
וואיי אני גםם רציתי כבר כמה זמן להכין את העוגיות האלומותק 27
קטשופ על פיצה. מי עושה את זה ?מוקי_2020
אני יכול להבין שהטעמים ״מסתדרים״.
אבל זה כמו לקחת פיצה ולפני הביס, פשוט לשים עליה פרוסת גבינה צהובה אחת.
גם כאן הטעמים ״מסתדרים״.

אבל-מה-ההיגיון ?
מי פותר את התעלומה ומסביר את -ההיגיון- בדבר הזה ?

מה שעולה לי כרגע בראש, זה שאין לעפולאים סבלנות לחכות שהפיצה תתקרר, אז הם שמים קטשופ.


 
אני אוהבת לאכול פיצה*אשתו של בעלי*
ולטבול אותה קצת קודם ברוטב אלף האיים...
או בגבינה לבנה.
קטשופ קצת פחות מסתדר לי למרות שברוטב שאני מכינה לפיצה הביתית אני שמה מעט קטשופ.
יש שאוהבים לטבול כל דבר ברוטב..חדשה לשאלה
פשוט אוהבים אוכל רטוב יותר.. וקטשופ מתאים להרבה מאכלים אבל לא מכירה הרבה ששמים קשופ על פיצה אחרי שהיא אפויה חוץ מילדים אולי.
ילדים יכולים להכל הכל אבל פשוט הכל עם קטשופ
לפני שהכניסו את רפורמת הבריאות לגנים בארוחות צהריים היה קטשופ ויצא לי קצת לעבוד בגנים ואני ממש זוכרת את הילדים אוכלים קטשופ עם האורז, עם הפתיתים, עם הלחם...
האמת שקטשופ ספציפית נשמע דוחהתפוחית 1
אצלינו אוהבים להוסיף מלמעלה רוטב פיצה (אותו הרוטב ששמים מתחתחילזון 123

לגבינה הצהובה...)
בפיצריות הם נותנים את זה הרבה פעמים בקופסאות קטנות כאלה

קטשופ נשמע פחות קשור אבל מניחה שזה אותו הרעיון...

אני שמהשירוש16
רוטב ספייסי מיונז
לא רק בעפולהנפשי תערוג
יש לי חברים מטבריה / קרית שמונה שנהגו לשים קטשופ על הפיצה.
שאכלתי פיצה פעם בטבריה באמת שמתי לב שיש קטשופ במקום או בנוסף לתבלינים
פיצה שהיא לא איכותית נאכלת עם רטביםקראנץ שוקולד
פיצה טובה לא צריכה שום רוטב
כנל לגבי בשר..
זה קטע של צפוניםטארקו
זה כמו כריך חביתה במיונז.... וכמו פיתה פלאפל מרוחה בחומוסמודדת כובעים

ומי שאוהב כל כך קטשופ שופך אותו כמעט גם במרק

זה מממש של הצפוןןמותק 27אחרונה
אין על הצפוניםםם החמיםם האלוו בעולם
מתכון לעוגת בצק, ריבה וקצפתבין הטיפות

יש?

תודה!!

כל עוגה פשוטה יכולה להתאיםחילזון 123

אנחנו מכינים הרבה פעמים את זאת לימי הולדת
מכינים בתבנית גדולה שתצא שיכבה דקה
ואז מורחים על חצי ריבה מכסים בחצי השני
ומלמעלה שמים קצפת (משמנת מתוקה, טיפה סוכר (ואפשר להוסיף 2 כפות פודינג))

נראה לי שהיא התכוונה*אשתו של בעלי*
לשכבת בצק פריך,מעל ריבה ומעל קצף ביצים...
לא?!
כן, משהו כזהבין הטיפות

אבל אני זוכרת שאכלתי פעם לא בצק פריך רגיל, אלא מתכון ייעודי

אני מחפשת משהו דומה

טוב היא כתבה קצפת...לא קצף ביצים חילזון 123


כן..נכון..*אשתו של בעלי*
קצפת וקצף ביצים זה שונה..
טוב, סוריבין הטיפות

לא כ'כ בקיאה בתחום כדי להדגיש את ההבדלים...

לא הבנת...*אשתו של בעלי*
התכוונתי לחזק מה שכתבת.
קצפת זה באמת סוג של קרם לעוגה
וקצף זה קצף ביצים אפוי
לדעתי מה שטעמתי היה קתף ביצים אפויבין הטיפות

ולזה התכוונתי

סורי על הבלבול

יש לי בביתאיכה
אני בע''ה יעלה אותו כשאגיע
מעולה, תודהבין הטיפות


הנה -איכה
לבצק : 3 כוסות קמח, א. אפיה, חצי כוס סוכר, 4 חלמונים, כפית ת. וניל.

ללוש היטב , להקפיא רבע ולשטח 3/4 כל תבנית ולחורר במזלג.

למרוח על הבצק ריבה.

קצף: 4 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר . להוסיף חבילת אינסטנט פודינג.
למרוח מעל העוגה עם הריבה.
לפורר מעל את הבצק שהקפאנו.
אפשר להוסיף מעל שוקולד מגורר.

לאפות לבערך 25 דקות עד שהבצק מזהיב.
מעולה!!! תודהבין הטיפות

מה גודל העוגה?

תבנית חדפ בינוניתאיכהאחרונה
דייט זוגי - הכנו רביולינחשון מהרחברון
לאחרונה בגלל הקורונה הדייטים שלנו בבית. עושים משהו ביחד. אני מכין איתה אוכל מיוחד בתורי והיא עושה לנו יצירות.
מומלץ לאמץ את הקונספט. זה כיף.

אז הכנו רביולי גבינות ברוטב רוזה.
פסטה עבודת יד מקמח 00 וביצים.
בלילת גבינות של ריקוטה פרמזן בולגרית עיזים וצהובה.
רוטב רוזה משום מטוגן בחמאה, מוסיפים עגבניות מרוסקות שמנת להקצפה וחלב (יותר זול ואותו טעם כמו שמנת לבישול) תיבול (מלח סוכר בזיליקום אגוז מוסקט) קצת גבנצ ופרמזן להקרים. יצאו חתיכים טעימים ויפים.

בסוף שמנו בצלחת פיזרנו למעלה פרמזן יצא יפה וטעים.




כמובן שאת הרוב הקפאנונחשון מהרחברון
איזה שווים אתם!! נראה פצצה😋חצילוש
נראה מעולה!!*אשתו של בעלי*
גמנחנו הכנו באחד מערבי חנוכה.
הערב הסתפקנו בקוסקוס ומרק...
נראה מעניין מאוד. מה ההבדל בין רביולי לקפלטי ?מוקי_2020

יש מאכל שאכלתי במסעדה בירושלים לפני שנה *בדיוק* (לדעתי כשרה בכשרות רבנות ירושלים),
שמרוב שהתרשמתי ממנו לטובה, 
רשמתי לי בצד את השם של המאכל כדי שיום אחד מישהו אולי יוכל להסביר איך להכין אותו.(וזה משהו שלא עשיתי אף פעם)
יש לי תחושה לפי מה שרשמת כאן, שביום שאני אעלה שאלה בפורום, אולי גם אתה תוכל לעזור.

טעמים שלא הכרתי אף פעם (אבל מניח שהם נפוצים יחסית, פשוט אני רגיל לאכול דברים ״רגילים״ יותר).
אבל אני מעדיף להמתין עוד קצת זמן ולעשות שיעורי בית כדי לחדד את השאלות במתכון הזה לפני שאשאל את הפורום.

קפלטי בגדול זה פסטה ממולאתנחשון מהרחברון

לרוב בבשר כלשהו (וגבינת פרמזן אבל כאן דוסים) והוא כמו קרעפלך בתוך תבשיל בשרי עשיר ולא בתוך רוטב ייעודי.

 

והצורה שלו היא שונה, כמו כובעון כזה...

 

רביולי ממולא במה שבא לך אבל לרוב זה צמחוני/חלבי ויש לו רוטב ולא מרק.

 

איזה יפים, רעיון מצוייןופל לימון


נראה טעים ממש! איזה אלופים!בעוז וענווה!
חמודים אתם...אמא יקרה לי*

נראה ונשמע משו משובח...

נראה נהדר אפשר מתכון מדויק?ח.צ.גנט
כןנחשון מהרחברון
חצי קילו קמח 00 4 ביצים לארג' כפיץ מלח לשים הכל (במעבד מזון יוצא פירורים כאלו ואז לשים לעיסה עוטפים בניילון נצמד ולמקרר לחצי שעה)
מכינים תערובת גבינות. אני שמתי חבילת ריקוטה חבילת בולגרית עיזים גבינה צהובה מגורדת ופרמזן מוסיפים טיפה מל''פ לפי הטעם (אפשר לטעות זה כולה גבינה ואם יש גבינות מלוחות לא צריך לרוב מלח)
מרדדים במכונת פסטה את הבצק (או שעובדים גשה קשה עם מערוך) קורצים עיגולים ממלאים ומקפלים.

רוטב רוזה אני מחמם חמאה מוסיף 3 שיני שום פרוסות. שליש חבילה עגבניות מרוסקות מל''פ סוכר בזיליקום אגוז מוסקט נותן לזה להתבשל איזה רבע שעה על אש נמוכה-בינונית מוסיף חבילה של שמנת להקצפה (לא ממותקת) וקצת חלב למרקם סמיך ועשיר. טועם מתקן תיבול ומוסיף קצת גבנ''צ מגוררת ופרמזן לרוטב. כשנמס אני מנמיך לאש נמוכה ממש ואז מבשל את הרביולי 3 דקות בערך במים רותחים עם מלח (הם מוכנים בערך דקה אחרי שהם מתחילים לצוף) מעביר לבישול קצרצר רוטב ומעביר לצלחת. מפזר פרמזן מעל וישר אוכלים. מומלץ עם סלט שורשים/חסה ליד.

הערה. החומרים יקרים יחסית למנה שמכינים בבית (פרמזן 12.9 ל100 ג' בולגרית עיזים 18.9 לחבילה ריקוטה 12.9 לחבילה צהובה משתמשים בבערך גבנ''צ ב10-15 ש''ח. שמנת לבישול עוד כמעט 7 ש''ח קמח 00 או דורום עולה לחצי קילו עוד 6.5 ש''ח עוד 4 ביצים זה 4 ש''ח עגבניות עוד כמה שקלים.) זה יוצא כמעט 70-80 ש''ח לכ60-65 רביולים. (שאפשר להקפיא אבל את הרוטב לא) וזה לפני העבודה והזמן. אנחנו בד''כ לא מכינים דברים כאלו בשוטף ולא יודע כמה זה מומלץ אבל אנחנו עושים דייט. אם היינו יוצאים היינו מוציאים יותר רק על בייבי סיטר. אז אנחנו משקיעים בערבים האלו וקונים את הדברים הטובים כדי שיהיה טוב וכיף ותחושה של 'סדנא'/מסעדה בבית. כולל השקעה בצילחות ועריכה של השולחן. ממליץ בחום על הקונספט.

ובכל זאת אפשר להוריד עלויות. על פרמזן אפשר לוותר. אפשר לעשות מילוי עם קוטג' גבינה צהובה ואיזה גבינה חצי קשה נוספת (בולגרית/צפתית) ואפילו רק קוטג' וגבנ''צ. יוצא פחות מושלם אבל עדיין טעים.
במקום קמח 00 או דורום אפשר גם קמח לבן - מרקם קצת שונה ופחות 'נגיס' יותר קל לעבוד איתו עם מערוך אם אין מכונה (אפשר גם לעשות בצק עם מים במקום ביצים ומלית של פירה בטטה במקום גבינות)
אפשר לעשות רוטב שמנת רגיל או אפילו רוטב עגבניות עדין. אני הכנתי לא מזמן טורטליני והרוטב היה חמאה ומים מומסים עם עגבניה ועשבי תיבול (טימין רוזמרין מל''פ סוכר ואגוז מוסקט) והגשתי עם יוגורט יוצא פחות מחצי מחיר לאותה כמות. (זה רוטב חזק שמים טיפה רוטב לא כמו הרוזה . )

בהצלחה! תעדכני איך יצא
תודה רבה!!ח.צ.גנט
נראה מהמםתפוחית 1
תודה לכל המפרגניםנחשון מהרחברון
יפה.איך מדביקים את הקצה של זה בצורה כזאת חלקה ואחידה?חילזון 123

בלי שאריות של טביעות אצבעות...

זה סוג הבצקנחשון מהרחברון
רק מעירהשירוש16
פרמז'אן ובולגרית שניהם מלוחים. לשים לב לרמת המליחות בבלילה. הייתי מוסיפה פלפל לאזן
פרמז'אן זה גם גבינה קשה. צריך לחכות אחר כך 6 שעות.

נשמע טעים ברמות!
מה הכוונה שש שעות? בין חלבי לבשרי?תפוחית 1
גם גבינה צהובה זה כך?
אף פעם לא שמעתי על זה (האמת שלא זכור לי שאכלתי פרמזן בבית..אולי רק במסעדות אבל זה חשוב לדעת)
כןשירוש16
יש גבינות שמוגדרות כקשות (עוברות תהליך ארוך בו הן נהפכות לגבינה שבהגדרה הלכתית היא כמו בשר - היא קשה יותר לעיכול ויש שאריות עד שעות אחרי האוכל ולכן מקפידים 6 שעות)

לא כל העדות סוברים כך. כל אחד ישאל את רבותיו.
אבל נושא שכדאי להיות מודעים אליו.
אחד הגבינות הכי מוכרות כגבינה קשה זה גבינה מותכת. שזה לכל הדעות גבינה קשה.
מעניין תודה. בכל מקרה אני ספרדיהתפוחית 1
אז לפי מה ש @נחשון מהצפון כתב זה לא רלוונטי לי
כן רלוונטי לעניין שטיפת הפהנחשון מהרחברון
קניתי בולגרית עיזים במליחות עדינהנחשון מהרחברון
ולא שמים המון פרמזן.
אבל כן. לא הוספנו מלח.

לגבי גבינה קשה לספרדים אין הבדל ולאשכנזים יש הרבה גבינות כאלו וגם שם יש מי שמקלים כל אחד יעשה כרבותיו.
נראה סוף..שאלה-האור שבלב
מכירים מסעדה שמכינה רביולי באמת במו ידיה ולא ממוכן?....
הייתי שמחה לטעום רביולי אמיתי...
ולא, אני לא הולכת להכין, לא אני, ולא האיש....🤦‍♀️🤷‍♀️
קפה ברותםסתם אחת
לא שאלתי אבל מאמינה שזה תוצרת עצמית
האמת שווה לשאול אותם..האור שבלב
מגניב שהעלת מסעדה מכ-ל הארץ דווקא משהו שקרוב אליי
מגניב שאת קרובה סתם אחת
מבררת לך ברגע זה
הם סגורים בסגר...האור שבלב
הבנתי שיש משלוחים לחניה או משו כזהסתם אחת
כן אבל זה מוזר..האור שבלב
ובסגר גם אני סגורה🤣🤷‍♀️
טוב ואומרים פה שזה לא תוצרת עצמית גםככה..סתם אחת
קונים באיזה מפעל שעושה למסעדות
אבל הקפה ברותם שווה קפיצה גם בלי קשר לרביולי🤩
נכון...גם אצל רוזליה בבית שאן זה ביתי וטעים נורא....האור שבלב
אבל בנתיים חזרנו לנקודת ההתחלה...


איפה מוצאים מקום שמכין רביולי ביתי😆
חחהאור שבלב
תתחיל לחלק
אני מחלק.נחשון מהרחברוןאחרונה
ומי שמגיע אלי מתפנק. ואפילו בחינם
מתכון טעים פשוט ולא מייבש לפילה אמנון (מושט) בתנור?שִׁירָה

תודה

טוב לא חשוב נמציא משהושִׁירָה

אם בכל זאת למישהו יש אולי נעשה פעם אחרת

אמנון בתנור רק עם תבלינים בלי ירקותופל לימון

פילה אמנון בתנור
 

רכיבים:

 

6 פילה אמנון

מיץ לימון, מלח,פלפל שחור

 

תיבול:

 

2 כפות חרדל דיז'ון

1/2 כפית פפריקה מעושנת

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

 

 

לאפות 20 דקות בחום 190 מעלות

אמנון בקרם קוקוס וקאריופל לימון
לניקי ב. יש מתכון טעים. נראה לי שפשוט לבשל לא יותר מידייעל מהדרום
מלח, פלפל, פםריקה, שמן זית ועגבניות מעל הכל.מקום בעולם
לא לאפות יותר מדי.. 20 ד' מקסימום מקסימום.
וזה יוצא עם רוטב?העגבניות..שִׁירָה

כי כל השאר הם יבשים כאלה (אפילו שאופים מעט, אני מתכוונת שזה רק תבלינים בלי נוזלים ואני לא אוהבת)

אני מכינה רוטב בסיר*אשתו של בעלי*
ואז שופכת אותו על הדגים בתבנית
ואופה יחד
אם את מחפשת משהו יותר רטבי תערבבי הכל יחד עם מעט רסק ומים.מקום בעולם
ואז את העגבניות מעל..
אם יש לך סבלנותהנורמלית האחרונה
היו המון שרשורים בנושא בפורום, ממליצה לחפש.
אישית, כל מתכון של מושט אני מכינה גם בתנור וגם בסיר/מחבת, תלוי במצב רוח.
עם שום שמיראם הבנים12
אנחנו עושים רוטב ככה:
שקית שמיר חסלט, שטוף וקצוץ
3 שיני שום כתושות
מיץ לימון 3 כפות
שמן זית 3 כפות
כפית מלח

לערבב ולטעום- אם חסר נוזלים להוסיף עוד שמן זית
למרוח על כל דג כף מהרוטב
לכסות את התבנית בנייר אפייה ונייר כסף
לאפות בערך 20 דקות
לכמה דגים?תפוחית 1
המתכון הזה מוצלח ממשחדשה לשאלה
אולי תכיני כמו חריימה רק בתנור?אנונימיות
משרים את הדג בלימון.רק טוב=)
שוטפים ושמים בתבנית.
שמים מלח ואםשר קצת פלפל שחור.
הרבה פרוסות שום וכוסברה/פטרוזיליה קצוצה (ממש שיכסה. מעל מזלפים שמן זית.
הכי טוב לתת לזה לשרות כמה שעות במקרר,
אופים פתוח בתנור מחומם 20 דקות 180 מעלות.
מתכון מעוללהה של חברה-האור שבלבאחרונה
מלא שום טרי שלם מקולף
בזיליקום
בצל מטוגן
תיבול
שמן
לשים את הדג ומעל הכל, לתנור.
יאמי ברמות מבהילות😆
יש לי עצה בנוגע לחמין של שבת לחם מלא
תוסיפו לו מיץ לימון. מוסיף המון טעם טוב. בריא מאוד. ומעולה לבנים שאולי ילכו לישון לא הרבה זמן אחרי (מי שהבין הבין. ואכמ"ל)
מתכון לקיש טעים-טעים ויחסית פשוט?שוקולד פרה.

למי שמעולם לא התנסתה עדיין וקצת חוששת מאיך שייצא לה?

מה אתם אוהבים?*אשתו של בעלי*
קיש בצל
קיש בטטה
קיש פטריות
קיש פטריות אולי...שוקולד פרה.

 

בתקווה שזה פשוט להכנה

מתחילים בהכנת בצק פריך מלוח*אשתו של בעלי*



לחילופין ניתן לקנות בצק פריך מלוח מוכן.

צלילי
לטגן ולהזהיב בצל קצוץ.
להוסיף פטריות חתוכות(מה שאוהבים).
לתבל-מל"פ.
לתת לתערובת להצטנן.
בקערה קטנה-לשקשק 3 ביצים,אבקת פטריות ושמנת מתוקה(אם את רוצה קיש חלבי).
לאחד תערובת ביצים ופטריות.
לסדר בתבנית עגולה תחתית בצק ולשפוך עליה בזהירות את תערובת הפטריות.
(לקיש חלבי ניתן לפזר מעל גבינה צהובה מגורדת).
לאפות ב-180° כ-45 דקות או עד שמתיייצב.
תודה רבה! יש ברמי לוי בצק פריך מוכן?שוקולד פרה.


צריך להיות...*אשתו של בעלי*
בצק פריך מתוק/מלוח אני תמיד מכינה בבית.
(קונה רק בצק עלים/פילאס)
אשתו של בעלי- את יודעת אם תבנית מנייר כזו, של קיששוקולד פרה.

יכולה להתאים?

או שחייב לקנות תבנית חזקה?

כדאי תבנית חד"פ מאלומיניום*אשתו של בעלי*
כדי שתחזיק טוב את המילוי.
מוכרים עגולות כאלה בכל סופר...
אני אפיתי בתבנית נייר עגולה וזה היה מצוין.טארקואחרונה
קיש ארבעת הבצליםאם לשתיים
של "בצק אלים"
מעולה! ויש שם עוד אופציות למילויים שונים
אכן טעים!!!*אשתו של בעלי*
מסחטת מיצים לפירות קשיםשלישאלילי
יש למישהי משהו מומלץ?
מחפשת משהו לא יקר מידי אבל טוב
תודה!
הערהמערבאאחרונה
הרבה מהמכשירים האלו סיוט לנקות...
בשר מספר 5פה לקצת
מה עושים איתו?
איך עובדים איתו?
מתאים לחמין?
בשר ממש טעים. יש לי מתכון מעולה אם את רוצה אעלה לך...אנונימיות

מתאים לבישול ארוך ואיטי.

יכול להתאים לחמין אבל חבל...

אני אשמח למתכון מפורט כי פעם ראשונה קניתי את זהפה לקצת
למה חבל?
חיפשתי בשר שצריך בישול ארוך כדי שאם אשים אותו על הפלטה מכניסת שבת הוא יהיה מוכן עד 12-1 בצהריים של שבת.
כשאני שמה עוף הוא מתבשל מידי ואני לא אוהבת
הנה קישור תראי את התגובה שלי שפתוחהאנונימיות
בשר נהדר!!*אשתו של בעלי*
אני מכינה כך...
מבשלת עד ריכוך את נתח הבשר בסיר עם מים(שמכסים את הבשר).מוסיפה לסיר בצל חצוי.
בערך 3 שעות.
מקררת את הבשר ושומרת את מי הבישול בנפרד.

בסיר רחב מטגנת רצועות בצל ופרוסות פטריות
(אפשר טריות ואפשר שימורים).
להוסיף שקית אבקת צלי או אבקת פטריות ואת מי הבישול ששמרנו ומביאים לרתיחה.
בנתיים פורסים את הבשר לפרוסות יפות ומניחים בסיר הרוטב ומבשלים שעה על אש קטנה.
בשר נהדר, מתאים גם לחמין.הנורמלית האחרונהאחרונה
קחי טיפ כללי בחיתוך בשר: לחתוך את הפרוסות/קוביות, בצורה מנוגדת לסיבי הבשר. לקטוע את האורך שלהם. אפילו הבשר הכי זול, ניתן ללעיסה כשחותכים ככה.
אזהרה! כפירה לפניך בינייש פתוח
מותר לשים מרק על הפלטה בשבת. גם למי שלא תימני. הפלטה אצלי בבית חמה ללא ספק ואני שם עליה סיר מרק לפני התפילה וכשאני מוריד את הסיר מהפלטה ושם את המרק בקערה, אני אוכל את המרק באופן מיידי. מה שבהכרח אומר שהוא לא התחמם יתר על המידה בשביל לאסור פעולה זאת בשבת
אם כפירה אז תעשה את זה כמו שצריך ותביא מקורות והסבריםט'

למה כן

למה לא

מי סובר מה

מה ההלכה למעשה

ואל תגרום למכשלה לפני אנשים שיסתמכו על הודעה אנונימית בפורום אינטרנטי..

 

 

בפשטותבינייש פתוח
אסור לחמם בשבת אוכל לרמה ש:"יד סולדת בו" ואם אפשר לאכול אותו מיד לאחר מכן, הוא לא חומם מספיק.
לא צריך להביא שמות של פוסקים מהסיבה הפשוטה שאין שום מחלוקת במה שכתוב כאן.
אני מקווה שברור שכתבתי כפירה כלשון גוזמאה בלבד כי רובנו כנראה חוששים מכך מאוד כי חוץ מתימנים שהולכים לפי הרמבם (ואפילו כאן בדעת יחיד) מדובר באיסור תורה גמור של חילול שבת. אז הסברתי שאם האוכל לא חומם מספיק אין למה לחשוש כלל ואין אפילו מחלוקת בשום מקום
ואם שבת אחת תאחר?אבוקת סוכר
יוצא שהלך עליך...
כבר כתבתי שלהארכתיבינייש פתוח
שבת שלמה לא תספיק להרתיח את המרק.
אם אתה כל כך בטוח אז למה לא לשאול רב פוסק הלכה??אלי הבת????


רק אומר שזו סוגיא שלמהנחשון מהרחברון
האם מותר להניח אוכל לא מבושל במקום שהוא יכול להתבשל שם אם תשאיר אותו כמה שעות מתוך כוונה להוריד לפני כן.
ומה תגיד על כךבינייש פתוח
שאם כמה שעות על הפלטה לא חיממו את המרק מספיק גם שבת שלמה לא תספיק?
לא יודעת מה קורה בפלטה שלךאמא שלהם
ביום טוב שמתי סיר בקר עם המון המון רוטב (כמו מרק) על הפלטה, ישב איזה 5 שעות על הפלטה והגיע לרתיחה..
נשמע לי ממש מוזרבינייש פתוח
לא יודע אם הפלטה שלי חריגה מאוד או שלך אבל נוטה להאמין בשני.
בדירה הקודמת היו לי כיריים חשמליים לא קרמים ואחרי חצי שעה המים לא היו קרובים לרתיחה. ובואו לא נשכח שהם נועדו לבישול.
ממש לא חריגחילזון 123


^^^יראת גאולה
אני שמה לפני כניסת שבת סירים קרים, והם מגיעים לרתיחה...
ביום טוב שמה עוף לא מבושל והוא מתבשל לחלוטין. ועוד הרבה דוגמאות שמעידות על כך שפלטה מביאה את האוכל לחום גבוה אחרי כמה שעות.
אני הרתחתי מים על הפלטה ביוטטארקו
ולא פעם שמה בערב שבת אוכל עם רוטב קר מהמקרר, ועד הסעודה(2-3 שעות) הוא מבעבע לי.
שאני לא בטוח. תנסה מחרנחשון מהרחברון
ועדיין צריך לבדוק עם מדחום אם הגיע ליד סולדת (45 מעלות) ויש גזירת מיחזי.
אז סוף דברבינייש פתוח

סיר מים על הפלטה מכוסה, אחרי 6 שעות על הפלטה, לא קרוב לרתיחה. הכנסתי יד למים, קצת לא נעים אבל ממש בלי רפלקס להוציא אותם מיידית מהסיר

אבל אני כנראה חריג עם הפלטה שלי וממילא חייב לשים את הסיר על הפלטה לפני התפילה בשביל שיהיה מרק חם מספיק. מצד שני אולי אני יכול עכשיו לשים את הסיר גם בצהריים ולאכול מרק גם לסעודה שלישית.

ואגב הפלטה שלי מעולה והחמין מהמקרר בהחלט חם מספיק על הפלטה. היא אפילו חסכונית בחשמל.

עכשיו גרמתם לי לתהות למה אנשים שוברים את הראש בפתרונות להדליק את הגז ביום טוב ולכבות אותו לאחר מכן אם אפשר לבשל עם הפלטה

 

באמת הרבה מבשלים ביוט על פלטה היו פה שירשורים כאלהחילזון 123
סוף דבר תשאל את הרב שלך.נחשון מהרחברון
אז זאת בעיה של הפלטה שלך...פה לקצת
שבת שעברה שמתי עוף קפוא על הפלטה עם רוטב
בשבת ב11 בבוקר העוף היה מבושל יותר מידי והרוטב רותח ןמבעבע

בטח שיספיק! ביום טוב בבוקר אני מחממת סיר מרק ל- 6 נפשותמודדת כובעים

והוא מבעבע.

 

כך גם סיר עם מים מהברז שאני רוצה להוסיף למיחם ביום טוב.

 

 

אם כבר אזחילזון 123

שמעתי את הרב אברהם יוסף אומר שלספרדים מותר לשים מרק כשהפלטה כבויה, אם תדלק עם שעון שבת
מה שאתה אומר לא נשמע לי דעה רווחת כ"כ...

זה דווקא מחלוקתבינייש פתוח
למיטב זכרוני זה אסור לפי הרב מרדכי אליהו.
כמובן בתנאי שהפלטה באמת מרתיחה את המים כמתואר בויכוח
לא כתבתי שזה לא מחלוקת כתבתי מה הוא אומרחילזון 123

ושוב אני לא ראיתי בימינו פלטה שלא מרתיחה מים
אם מחכים מספיק זמן ומכסים את הסיר כמו שצריך

וואי אני לא ממש בטוחה..תהילה מושקוביץ
אם אני לא טועה אסור לחמם אוכל גם אן הוא לא הגיע לרמה של יד סולדת, אם יכול להיות שהוא יגיע לשם, כלומר שהפלטה או גוף החימום מספיק כדי להגיע לשם.
יכול להיות שאני טועה, אבל אני זוכרת משהו כזה.
כמה שטויות בבדיחה אחת ;)מיקי מאוס
מקווה שזה בדיחה...
מתקנת כדי שח"ו אף אחד לא יחשוב לפסוק הלכה מהפורום

אתה ממציא הגדרה משלך ל"יד סולדת"
ואז פוסק שאם אתה מניח במקום שעשוי להתחמם עד ליד סולדת אבל מוריד מוקדם מספיק אז זה מותר (כל מי שאני מכירה לא פוסקים ככה)
וחושב שפלטה לא יכולה להביא מרק לרתיחה.

אולי מסקנה אחת- תחליף פלטה ;)
כבר כתבתי שהפלטה שלי חריגהבינייש פתוחאחרונה

וגם הדגמתי ש6 שעות לא מספיקות להרתיח את המרק (וכמו שציינתי הכנסתי יד פנימה בלי רפלקס להוציא אותה. הגדרה פשוטה ליד סולדת). ואין לי מה להחליף אותה. החמין מספיק חם ולא רואה צורך להרתיח מרק ואז לחכות שיתקרר קצת.

יום רביעי.. מה מבשלים לשבת?ברוקולי
תודה! נשמע נפלאיעל מהדרום
שקית תבלינים מלאה באויר ואיחסוןbinbin
קניתי כמון, לא זכור לי שהיא הייתה מנופחת ככה, שמתי במקפיא והיא פשוט מלאה אוויר... זה אומר שיש תולעים?
סימן הזיהוי לנגיעות תולעים זה קורים ופירורים בולטיםמערבאאחרונה
בכמון אמורים לזהות בקלות.
אף פעם לא נתקלתי בשקית שהתנפחה אז אני לא יודעת מה זה כן...
בהצלחה!
מה אוכלים בסעודה שלישית בחורף?מרווה כחולה
בקיץ אנחנו אוכלים חלבי, יש לנו כמה מתכונים קבועים ועוד אינסוף אפשרויות לגוון...

בחורף, עדיין בשריים בסעודה שלישית אבל ממש רוצים לפנק אותה במשהו משלה ולא לאכול שאריות מהסעודות הקודמות. ובכלל מעדיפים פרווה...

ניסינו תפוחי אדמה, פשטידות פרווה, ודגים... נשמח לרעיונות מעניינים
אז ככהשירוש16
אנחנו תמיד התלבטנו מה לעשות.
אנחנו כן רעבים כי סעודת בוקר היא יחסית מוקדמת אצלנו. ומוצ"ש סביבות 5/6. עד שעושים הבדלה, מנקים ואפשר לבשל שוב כבר מאוד מאוחר ואני מאוד רעבה בשלב הזה.

אז החלטנו לפני שנה שסעודה שלישית היא לא פחות סעודה ולא מסתכמת בסלטים שנשארו במקרר.
אנחנו מחממים גם אורז, ירקות שהכנו בתנור, קוגל תפו"א, ואם אין אורחים - מסיימים את העוף/בשר מהסעודה בצהרים.
זאת ארוחה לכל דבר מבחינתנו. סעודה כמו שצריך.
לא יוצאים רעבים ואם מדלגים על העוף ומחליפים בדג גם נשארים פרווה ואפשר לשתות כוס קפה/שוקו חם מיידי במוצאי שבת
תודה!מרווה כחולה
אני בגישה שלך
אנחנו בחורף מחליפים בין הארוחותמערבא
בבוקר חלבי-פרווה קליל. בעיקר סלטים והרבה ירקות עם דג ומאפה כלשהו.
סעודה שלישית בשרית מושקעת.
אם אוכלים כבד בסעודה שנייה לא מסוגלים לאכול בכלל בשלישית...
מגניב, אולי ננסה שבת הבאה מרווה כחולה
מעניין. מכירה משפחה שהיתה עושהתפוחית 1
ממש חמין בשרי בסעודנ שלישית
ובבוקר קליל חלבי
אולי שווה לנסות.
אצלינו בסדש פשטידה ירקות בתנור לחמניות/ טורטיות ממולאות או כל מאפה אחר וסלטים
גם אנחנו.טארקואחרונה
אנחנו לא אוכלים חלבי בכללבימבה אדומה
סלט ירקות קצוץ
סלט ביצים
טונה/סרדינים
עדשים שחורות מבושלות / קינואה מבושלת/ עדשים כתומות מושרות
אבוקדו
גרעינים/אגוזים

וסלטים שנשארו
רעיון קצת שונהחדשה לשאלה
לאכול סעודה שניה חלבית ושלישית בשרית
יצירתיים לכאןסמטאות
אז ככה, מכינה לחמי מחמצת כבר מעל שנה, לא ככ אוהבת את הטעם שלהם עצמם בלי כלום ולכן מוסיפה דברים,
נהיה לי קצת משעמם עם התוספות שלי, אולי למישו פה יהיה רעיון לתוספות מעניינות..
מה שעשיתי עד עכשיו זה -
*גרעיני דלעת/חמניה/ציה/שומשום.
*שום ובצל מטוגנים
*שום ובצל חיים
*בצל חי / מטוגן
*עגבניות מיובשות
*עגבניות חיות
*סלק
*חמוציות וגינגר
*זיתים שחורים/ירוקים
אפשראמרלד
להוסיף קצת דבש ושומשום מעל
או לשלב את גרעיני הדלעת עם החמוציות
לא נראלי שיזרמו פה על מתוקסמטאות
וגרעינים דלעת בדרכ אני שמה עם הכל..אז כבר היה עם חמוציות
פסטו (ערבבתי בבצק ויצא ממש טעים. בצק רגיל, לא מחמצת)יעל מהדרום
סוג של פסטו- בזיליקום, שמן זית ושוםיעל מהדרום
נשמע מעולה,תודהמקוה שיש בזילקום באזורסמטאות
עשבי תיבול? רוזמאין, טימין, בזיליקוםאנונימיות
טימין וזעתר גם שמתי, שכחתי לכתוב..אנסה רוזמריןסמטאות
אפשר להכין את הבצק מקמח מלאלחם מלא


אני עובדת רק עם קמח מלא,לעיתים נדירות עם כוסמיןסמטאות
גבינות? חמאה בבצקכתבתנו
אם זורמים אצלכם עם זה. (צריך להיות מזוהה כחלבי)
אגוזי מלך/ פקאן
קינמון וצימוקים (ויותר מתוק מהרגיל)
שמן זית וזעתר
פטריות ובצל מטוגנים
שילובים מתאימים מכל הרשימה (גם שלך, נגיד זיתים עגבניות ובצל)

כל מה שמוסיפים לפוקצ'ות
ובכלל, תבדקי נגיד טעמים של בייגלים ותקבלי מזה השראה

לא אוכלים אצלנו חלבי סמטאות
ותודה! פטריות ובצל מעולה, אני ממש אוהבת.
צימוקים לא הולך אצלינו, אבל חמוציות וקינמון גם יילך?
כן, למה לא.. אותו עיקרוןכתבתנו
תודהסמטאות
ואוווו יש לך רשימה ממש מרשימה!!בימבה אדומה
אשמח למתכון למחמצת... (כאילו שיש לי זמן להכין🤦🏻‍♀️)

ו... לגבי מה ששאלת....
אולי שמן זית וזעתר עם שום?
פחות אוהבת לשים שמן, אבל אולי זעתר ושוםסמטאות
צריך גור מחמצת בשביל המתכון..

חצי קילו קמח מלא
כוס וחצי מחמצת(בקיץ כוס ורבע)
כף מלח
3 כוסות מים חמימים
לערבב הכל ולהניח בחוץ 10-12 שעות.
להוסיף חצי קילו קמח
את מה שרוצים (בצל/עגבניות מיובשות/גרעינים)
לשים עד שהבצק גמיש וקצת דביק,
מניחים לעוד 3-5 שעות בחוץ או לילה במקרר.
(בחורף לא פחות מחמש שעות. ואם שמים לילה במקרר לקחת בחשבון שיוצא דחוס יותר)
180° בסביבות 45-60 דקות.
לבריאות.

(בחורף לפעמים שמה הבצק הראשוני רק 2 כוסות מים ובבוקר כשמוסיפה עוד חצי קילו קמח, אם מרגישה שצריך,מוסיפה עוד עד כוס מים)
תודה!בימבה אדומה
שמן זית גם לא?
והתכוונתי מתכון למחמצת... אולי לא הבנתי אותך?
שמן זית לא טוב לחמם,הוא הופך לחומצי ורעילסמטאות
ורוצה מתכון להכנת המחמצת עצמה?
לי אין משהו שניסיתי, קיבלתי גור מחברה..ממליצה גם לך לחפש מישהי לשנורר ממנה אם את בצפון, אשמח להעביר לך
ממה שלמדתי לאחרונה, שמן זיתבימבה אדומה
צריך להיות המון זמן בחום מאוד גבוה ואחרי הרבה פעמים כאלה הוא נהרס... אבל רק אז... ואפשר גם שמן קוקוס אבל בחלות השמן זית נותן טעם נהדר

ולגבי המחמצת, אני מעדיפה מטעמי כשרות להכין אצלי במטבח, תודה
אוקי..סמטאות
מחמצת זה רק קמח ומים מעורבבים,
לא מתערבת בענייני כשרויות אבל לא נראלי שצריך להיות בעיה,לא?
אני מכניסה אגוזי מלך קצוציםפנורמה
ללחם מחמצת וכל פעם שמה כמה פרוסות במצנם ואח"כ מורחת חמאה ממש טעים!
תודה, אנסהסמטאותאחרונה
מה אפשר לעשות עם תפוחים כמושים? בכיוון של קינוח. ללא גלוטןהרפיה


רסק תפוחיםופל לימון


תפוחים אפויים ברוטב מייפל טהוראמא יקרה לי*

או דבש וממולאים אגוזים טחונים (אפשר גם צימוקים)

קראמבל תפוחיםאם הבנים12
הכי מהיר לפרוס לפזר הרבה קינמון מעל ולאפות רבע שעהתפוחית 1
לבשל\לאפות ביין אדוםחילזון 123אחרונה


מתלבטת אם שמתי מלח בחלות...רק טוב!
הכנתי בצק באופה לחם. הוא כבר מוכן, קלעתי חלות והנחתי להתפחה.

ועכשיו שהכנסתי נגלה נוספת של בצק, פתאום אני לא בטוחה אם שמתי מלח בבצק הראשון.יש דרך לוודא? חוץ מלאפות ולאכול... הבצק יצא מצוין וטוב כרגיל.
מקסימום תלפפי עם ממרח מתובלופל לימון


בטח כבר אפית...יראת גאולה
אפשר לטעום את הבצק כדי להרגיש אם הוא תפל, אפילו בלי לבלוע.
אבל לא הייתי עושה עם זה כלום. גם ככה אוכלים את החלה עם סלטים, לא ירגישו. איכשהו בצקים מאופה לחם טעימים יותר גם אם מתפשלים.
כן. אפיתי.רק טוב!
טעמתי את הבצק, אבל בשונה מילדי שאוהבים לאכול בצק ככה אני לא יודעת מה הטעם של בצק לא אפוי. הטעם היה נראה בסדר.

אפיתי לחמניה אחת, ועדיין לא הייתי סגורה אם הוספתי... כנראה שכן, כי אז הייתי מרגישה הבדל משמעותי יותר.

בכל מקרה פיזרתי קצת מלח על שאר החלות לפני הביצה... אולי יועיל למשהו..
חח בלי מלח יוצא פשוט תפליראת גאולה
לא מניסיון של אופה לחם, סתם מניסיון של אפיה.
נראה לי פשוט הבעיה שאני אוהבת מלוח.רק טוב!
לכן תמיד נראה לי שחסר...

ואם כבר.. תראו איזה יפהפיות יצאו...
לא נשלח התמונהרק טוב!

מהממות!יראת גאולה
כמה קילו קמח, שיוצא לך כ"כ הרבה?
זה בסה"כ חצי קילו.רק טוב!אחרונה
החלות לא ענקיות. שתי הקיצוניות באורך של כ25 ס"מ.

מהנגלה השניה, גם חצי קילו, יצאו 18 לחמניות קשר.