מתכון לפלאפל? עדיף בלי כוסברה ופטרוזיליה..בוחרת לחלום
המתכון שלי עם ירוקיםופל לימוןאחרונה
אבל אם קשה לך איתם, אל תוסיפי
את התערובת לפלאפל ניתן להכין מראש, אפשר גם להקפיא
250 גר' גרגרי חומוס לא מבושלים
מים לכיסוי ועוד הרבה מעל
כפית גדושה אבקת סודה לשתיה
עלים מ- 5 גבעולי כוסברה
עלים מ- 5 גבעולי פטרוזיליה
בצל בינוני
3 שיני שום
1/2 כפית כמון
כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2-3 כפות מים
מכינים בקערית ומוסיפים ממש לפני הטיגון
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
עוף שלם על הפלטהבאר מרים
רוצה להכין לשבת עוף שלם שמשאירים מכניסת שבת על הפלטה. מניחים,בישיבה עם מכסה ברוטב היטב.
(מניחים אותו בכלל לא מבושל על הפלטה בכניסת שבת והוא מתבשל לאיטו על הפלטה עד למחרת..)
יש לי נסיון עם זה והעוף יוצא ממש מעולה - רך ועסיסי..
השאלה:
מה לשים איתו/ מתחתיו כדי שתצא ארוחה שלימה בכלי אחד?
תפוחי אדמה לא ממש מתבשלים טוב בחום של הפלנטה.
אורז - קשה לדייק ממש בכמות נוזלים די שלא יצא קשה אבל גם לא יצא דביק.
מה כן?
אשמח לרעיונות..
(מניחים אותו בכלל לא מבושל על הפלטה בכניסת שבת והוא מתבשל לאיטו על הפלטה עד למחרת..)
יש לי נסיון עם זה והעוף יוצא ממש מעולה - רך ועסיסי..
השאלה:
מה לשים איתו/ מתחתיו כדי שתצא ארוחה שלימה בכלי אחד?
תפוחי אדמה לא ממש מתבשלים טוב בחום של הפלנטה.
אורז - קשה לדייק ממש בכמות נוזלים די שלא יצא קשה אבל גם לא יצא דביק.
מה כן?
אשמח לרעיונות..
אני נוהגת להכניס שקית קוקיופל לימון
לסיר החמין עם אורז וכל התיבול שאני אוהבת, שמן ו- 3/4 מכמות המים ששמה בדר"כ לאורז, זה יוצא לא רע בכלל.
אפשר להוסיף תוספת שלא בסיר החמין?
אולי תבשלי תפו"א חצי בישול מראש, ואז תשימי אותם בנוזל/ רוטביעל מהדרום
לק"י
על הפלטה?
על הפלטה?
ירקותאקונהמטטה
בצל
קישואים
דלעת דלורית בטטה...
קישואים
דלעת דלורית בטטה...
בורגול..אהבתחינם
מתבשל מהר ויוצא מושלם
תוסיפי הרבה בצל, גזר מגורד .. ירק.. מוסיף המון
תוסיפי הרבה בצל, גזר מגורד .. ירק.. מוסיף המון
הגעתי מהראשי. רק מזהיר שבמצב שהעוף לא מבושל - אסור להזיז אותק"ש
בכלל על הפלטה, כי לפעמים יש מקומות יותר חמים וזה מזרז את הבישול. חשש דאורייתא.
נכון..באר מרים
מהניסיון שלי תפו"א דווקא מתבשלים נהדר על הפלטה0 אלישבע 0
איך את עושה?באר מרים
אני לא רוצה שישחו במים..
אני חותכת את התפו"א לפרוסות עגולות0 אלישבע 0
שמה שמן זית ומתבלת.
יצא לי להכין רק ככה אבל בדרך כלל אני שמה מעל עוף ואז הנוזלים שיוצאים מהעוף גם עוזרים לבישול התפו"א.
יצא לי להכין רק ככה אבל בדרך כלל אני שמה מעל עוף ואז הנוזלים שיוצאים מהעוף גם עוזרים לבישול התפו"א.
אז מעדכנת.. יצא מעולה!באר מרים
עשיתי ככה:
בקדירה גבוהה חסימת חום עם מכסה טוב שמתי:
שלוש שכבות של פרוסות תפוחי אדמה. מעליהם בצל פרוס וקישוא אחד פרוס.
תיבלתי עם מלח וקצת פפריקה.
כיסיתי את התפוחי אדמה במים.
שקית עם אורז מלא כמו ששמים בחמין (אורז, שמן, מלח, מים).
מסביב לשקית שני עופות שלמים.
משחתי עליהם מבפנים ומבחוץ שמן עם פפריקה ואבקת שום.
כיסיתי ממש היטב ואטמתי את הכיסוי עם נייר אלומיניום.
הנחתי על הפלטה ממש לפני שבת קר ולא מבושל בכלל.
בערך בחצות העוף התחיל לבעבע, להשמיע קולות ולגלוש על הפלנטה. עשה המון לכלוך.. (כנראה לא היה צריך להוסיף מים..)
יצא ממש מעולה!
הילדים חיסלו את כל האורז והתפוחי אדמה ואת רוב העוף.
שווה ומומלץ..
בקדירה גבוהה חסימת חום עם מכסה טוב שמתי:
שלוש שכבות של פרוסות תפוחי אדמה. מעליהם בצל פרוס וקישוא אחד פרוס.
תיבלתי עם מלח וקצת פפריקה.
כיסיתי את התפוחי אדמה במים.
שקית עם אורז מלא כמו ששמים בחמין (אורז, שמן, מלח, מים).
מסביב לשקית שני עופות שלמים.
משחתי עליהם מבפנים ומבחוץ שמן עם פפריקה ואבקת שום.
כיסיתי ממש היטב ואטמתי את הכיסוי עם נייר אלומיניום.
הנחתי על הפלטה ממש לפני שבת קר ולא מבושל בכלל.
בערך בחצות העוף התחיל לבעבע, להשמיע קולות ולגלוש על הפלנטה. עשה המון לכלוך.. (כנראה לא היה צריך להוסיף מים..)
יצא ממש מעולה!
הילדים חיסלו את כל האורז והתפוחי אדמה ואת רוב העוף.
שווה ומומלץ..
אין בזה בעיה לשים עוף לא מבושל בכלל?ברוקולי
בעלי הסביר ליבאר מרים
שמותר רק אם הוא בכלל לא מבושל ואין כוונה לאכול אותו בערב אלא בבוקר, כי ככה מסיחים את הדעת ממנו ואין חשש שיערבבו אותו כדי לזרז את הבישול.
אז אני שמה אותו ממש לפני שבת.
אז אני שמה אותו ממש לפני שבת.
לאוו דווקא, השאלה איך מגדירים את הפלטהק"ש
אני משתדל לא לענות לשאלות למעשהנחשון מהרחברון
אבל למי שפוסק לפי הרב עובדיה אפשר לשים בין אם זה מבושל חלקית/לא מבושל בכלל.
גם למחמירים ביותר מותר לשים לא מבושל בכלל ממש לפני שבת אם הכוונה היא לבוקר.
כמובן שכל זה בתנאי שלא מזיזים את העוף על הפלטה/מכסים אותו במהלך השבת. (אם מכסים את הכל בכיסוי ואז מורידים אותו אסור להחזיר אותו)
זה בדיוק מה שבעלי אומר..באר מרים
מצטרף להסתייגות העקורונית ושכל אחד ישאל למעשה את רבוק"ש
רק מעיר שלא צריך להגיע לקולא של הרב עובדיה. הרבה אחרונים התייחסו לפלטה כ'גרופה וקטומה' ואז *לפני* שבת מותר לתת כל דבר. הרב עובדיה הלך עוד צעד וטען שבפלטה לא שייכות הגזירות כלל ולכן התיר גם נתינה לכתחילא של דבר שכבר מבושל כ"צ.
התכוונתי לגבי בשיל ולא בשיל. לא זכור לי שמישהו אחר התיר ליתןנחשון מהרחברון
על פלטה לפני בשיל ולא בשיל אבל נשמע הגיוני מה שאמרת
בפשטות, כל מי שסובר שהיא גרופה וקטומהק"ש
או קלה מגורופה וקטומה:
הר צבי, צי"א, ישכיל עבדי (בכרך ז', אחרי שחזר בו) הליכות שלמה, הרב קפאח ועוד. לרב עובדיה יש קולא נוספת (שלכאו' יוצאת כבר מדברי הר צבי, למרות שלא פירש ובהליכות שלמה נוטה לכך, אלא שלמעשה מעדיף להחמיר) שפלטה אינה כלל בכלל הגזירות ולכן מתיר להניח לכתחילא בשבת, את מה שכבר מבושל כ"צ ורובו יבש.
לעומתם, הרב אלישיב, הרב ניסים קרליץ, הרב אליהו (טוענים שגם החזו"א ויש מקום לעיין, שלא בדיוק לזה הוא התייחס) ועוד - סברו שנחשבת אינה גרופה וממילא יהיה אסור להשאיר 'בשיל ולא בשיל' מע"ש לשיטתם, אא"כ שמים כיסוי נוסף.
הר צבי, צי"א, ישכיל עבדי (בכרך ז', אחרי שחזר בו) הליכות שלמה, הרב קפאח ועוד. לרב עובדיה יש קולא נוספת (שלכאו' יוצאת כבר מדברי הר צבי, למרות שלא פירש ובהליכות שלמה נוטה לכך, אלא שלמעשה מעדיף להחמיר) שפלטה אינה כלל בכלל הגזירות ולכן מתיר להניח לכתחילא בשבת, את מה שכבר מבושל כ"צ ורובו יבש.
לעומתם, הרב אלישיב, הרב ניסים קרליץ, הרב אליהו (טוענים שגם החזו"א ויש מקום לעיין, שלא בדיוק לזה הוא התייחס) ועוד - סברו שנחשבת אינה גרופה וממילא יהיה אסור להשאיר 'בשיל ולא בשיל' מע"ש לשיטתם, אא"כ שמים כיסוי נוסף.
שכוייח.נחשון מהרחברון
איו עניין לבשל שליש בישול לפחות?ארלט
לא. חי לגמרי או מבושל לגמרי מותר לכולםנחשון מהרחברוןאחרונה
ואם
בדיוק הכנתי חמין עם עוף שלם יצא מצויין (לדעתי...)חילזון 123
מערבבים אורז עם קצת מים, בצל קצוץ ובשר טחון. מילאתי בזה את העוף. ואת מה שלא נכנס שמתי כגוש לידו.
חוץ מזה - עצם אחת, טבעות גזר וקצת שעועית לבנה, תפוא חתוכים לחצאים, מלמעלה בטטה חתוכה לאורך וביצים.
תבלין בהרט.
מים עד שהעוף היה כמעט מכוסה (זה לא הרבה ככ מים כי הסיר היה ממש מלא)
מרתיחים ומעבירים לפלטה. מכסים במגבת מעל המכסה. ולא מזיזים ולא פותחים עד שבת בצהריים.
לא גלש כלום ויצא הכל רך וטעים.
בשבת נשאר רק להכין סלט ירקות וזהו.. זה מכסה את כל הארוחה...
חוץ מזה - עצם אחת, טבעות גזר וקצת שעועית לבנה, תפוא חתוכים לחצאים, מלמעלה בטטה חתוכה לאורך וביצים.
תבלין בהרט.
מים עד שהעוף היה כמעט מכוסה (זה לא הרבה ככ מים כי הסיר היה ממש מלא)
מרתיחים ומעבירים לפלטה. מכסים במגבת מעל המכסה. ולא מזיזים ולא פותחים עד שבת בצהריים.
לא גלש כלום ויצא הכל רך וטעים.
בשבת נשאר רק להכין סלט ירקות וזהו.. זה מכסה את כל הארוחה...
נראה לכם שיעבוד עם כרעיים?ופל לימון
אין מצב שמישו יאכל אצלי את החזה
בטח. אני מכינה הרבה פעמים חמין עם כרעייםחילזון 123
וגם כשעושה עוף שלם מוציאה חלק מהחזה עוף שלו ושמה בתבשילים אחרים
עוגיות ללא גלוטן ועם יחסית מעט סוכראמא שלהם
יש לכם רעיונות בשבילי?
מנסה להפחית בסוכר,
ואוהבת עוגיות
מנסה להפחית בסוכר,
ואוהבת עוגיות

אני רק אוסיףבימבה אדומה
שהצורך בנשנוש (ולא לאכול ארוחה מסודרת כשרעבים) גורמת לנו להצטרך כל הזמן משהו בפה....זה מעגל שמזין את עצמו...
ולשאלתך אפשר להכין את המתכון הבא: עוגיות שקדים פרוסים ללא סוכר- שווה לנסות!
אני הייתי שמה סילאן טבעי וכמובן לא תחליף סוכר....
ולשאלתך אפשר להכין את המתכון הבא: עוגיות שקדים פרוסים ללא סוכר- שווה לנסות!
אני הייתי שמה סילאן טבעי וכמובן לא תחליף סוכר....
תודה!אמא שלהם
מה שכתבת ממש נכון,
אבל האמת שגם כשאני אוכלת יחסית מסודר,
עדיין אני רוצה לנשנש..
צריך לטפל בזה מתישהו,
אבל בינתיים לפחות לנשנש דברים פחות מזיקים..
אבל האמת שגם כשאני אוכלת יחסית מסודר,
עדיין אני רוצה לנשנש..
צריך לטפל בזה מתישהו,
אבל בינתיים לפחות לנשנש דברים פחות מזיקים..
אשמח בבקשה לרעיונות נוספים..אמא שלהםאחרונה
תודה!
רעיונות לארוחות בוקר משביעות ומהירות?הכל עוד אפשרי
אני בלמידה מרחוק, ואז אין לי זמן להכין ארוחת נורמלית ומשביעה, אז אני מוצאת את עצמי מנשנשת מלאא דברים כל הזמן, אז אפשר רעיונות לארוחות בוקר משביעות ומהירות?
יוגורט עם פירות דבש וגרנולה?ופל לימון
כריך עם חביתה?
לחם עם טחינהCherry
אפשר להוסיף ירקות
להכין מראש לחמניות או פוקצותתפוחית 1אחרונה
ורק לחמם במיקרו
או דייסת קוואקר (עם מים חמים זה ממש 2 דק הכנה)
לשטופף ירקות מראש ורק לחתוך או אם לא מגעיל אותך אז אפילו לחתוך מראש ולאכול עם גבינה/ טחינה וכו'.
להכין מראש מאפינס ירקות או לביבות.
ולאורך היום- פירות.בננה תפוח אגס תמרים וכו'
או דייסת קוואקר (עם מים חמים זה ממש 2 דק הכנה)
לשטופף ירקות מראש ורק לחתוך או אם לא מגעיל אותך אז אפילו לחתוך מראש ולאכול עם גבינה/ טחינה וכו'.
להכין מראש מאפינס ירקות או לביבות.
ולאורך היום- פירות.בננה תפוח אגס תמרים וכו'
פריקה. ״בורקס יפו״ בסופרמרקט.מוקי_2020
אם אני קונה בורקסים, זה בד״כ בורקס פילו או..שקורה משהו מאוד מאוד טוב ובמקרה יש מאפיה לידי, אני נכנס קונה שקית עם 3-4 בורקסים, אוכל ואז מרגיש לא כ״כ טוב (כמובן אחרי שסיימתי לאכול הכל) בגלל כל המרגרינה ששמים שם.
זה קרה ביום שישי (האמת שזה קרה כמה ימים לפני, אבל שישי נשמע מתאים יותר)
אני עושה קניות ורואה ״מבצע 6.90 שקל״ ( או שזה היה 7.90 ? היה פשוט מבצע נוסף עם תפוח אדמה)
אמרתי לעצמי.
אתה לא נוגע בבורקסים.
מה אתה עוצר כאן עם העגלה ? תמשיך תמשיך. סעעעעעעע מכאן. הלאה !
ואז..עלתה בי המחשבה הבאה :
״מה אם הפעם זה יהיה שונה ? הרי מדובר כאן גם במבצע שווה וגם ב 4 בורקסים גדולים.
זאת אומרת, הרבה יותר קל במקרה הזה לקבוע שבורקס אחד גדול יספיק לארוחת בוקר (עם תוספת של ביצה וסלט ו\או גבינה\קוטג׳ )
לא יהיה את הסיוט הזה שאתה לוקח 3 קטנים ואז לוקח עוד...1...ואז..אומר ״שיאללה זהו, הגזמת......(דקה של אכזבה מעצמי)
ואז ...״רגע, כבר הגזמת לא ? אז תקח עוד 2 קטנים וזהו ! אחרי זה אל תקנה יותר בורקסים ! תעשה סוף ! תשלוט בעצמך !״
אוקי איפה הייתי ?
אה כן. אז לקחתי מהר והמשכתי הלאה בקניות כאילו לא עשיתי משהו אסור כרגע. יהיה בסדר.
יום שבת - ארוחת בוקר - בורקס *אחד* גדול. יש ! התוכנית הצליחה ! אני גאון ! אני גאון !
יעבור שבוע. ובשבת הבאה בארוחת בוקר נאכל עוד בורקס *אחד* גדול. בכיתי מהתרגשות (בלב).
יום ראשון - ערב . עוד בורקס *אחד* גדול. (שתיקה....)
יום שני - בוקר . הבורקס כרגע מתחמם.
ר
זה קרה ביום שישי (האמת שזה קרה כמה ימים לפני, אבל שישי נשמע מתאים יותר)
אני עושה קניות ורואה ״מבצע 6.90 שקל״ ( או שזה היה 7.90 ? היה פשוט מבצע נוסף עם תפוח אדמה)
אמרתי לעצמי.
אתה לא נוגע בבורקסים.
מה אתה עוצר כאן עם העגלה ? תמשיך תמשיך. סעעעעעעע מכאן. הלאה !
ואז..עלתה בי המחשבה הבאה :
״מה אם הפעם זה יהיה שונה ? הרי מדובר כאן גם במבצע שווה וגם ב 4 בורקסים גדולים.
זאת אומרת, הרבה יותר קל במקרה הזה לקבוע שבורקס אחד גדול יספיק לארוחת בוקר (עם תוספת של ביצה וסלט ו\או גבינה\קוטג׳ )
לא יהיה את הסיוט הזה שאתה לוקח 3 קטנים ואז לוקח עוד...1...ואז..אומר ״שיאללה זהו, הגזמת......(דקה של אכזבה מעצמי)
ואז ...״רגע, כבר הגזמת לא ? אז תקח עוד 2 קטנים וזהו ! אחרי זה אל תקנה יותר בורקסים ! תעשה סוף ! תשלוט בעצמך !״
אוקי איפה הייתי ?
אה כן. אז לקחתי מהר והמשכתי הלאה בקניות כאילו לא עשיתי משהו אסור כרגע. יהיה בסדר.
יום שבת - ארוחת בוקר - בורקס *אחד* גדול. יש ! התוכנית הצליחה ! אני גאון ! אני גאון !
יעבור שבוע. ובשבת הבאה בארוחת בוקר נאכל עוד בורקס *אחד* גדול. בכיתי מהתרגשות (בלב).
יום ראשון - ערב . עוד בורקס *אחד* גדול. (שתיקה....)
יום שני - בוקר . הבורקס כרגע מתחמם.
ראנחנו אוכלים את הבורקסים האלה כמעט כל מוצשגיימס פוטר
(כסעודת מלווה מלכה) והם מוצלחים. אבל עדיף שתקנה את התפוח האדמה יותר מוצלח מהגבינה
אצלנו רגילים לאכול בורקס בשבת בבוקר (לפחות פעם)מוקי_2020
אבל יש דברים שאני לא מסתדר איתם יפה :
עוגיות ובורקסים.
גם בכמויות, וגם בהרגשה הכללית שבאה אח״כ.
בגלל זה אני משתדל להמנע.
עד שעוברת תקופה ובטעות אני נתקל במשהו שממש קורץ לי.
ופעם ראשונה שראיתי בורקס -גדול- לאפייה
הוא ידע (הבורקס) יפה מאוד שאני מעדיף בורקס -גדול-.
למה ?
אתה אוכל אחד, סיימת. אתה לא מסתבך.
אין שום סיכוי שאני יאכל 2 גדולים ברצף. זו הסיבה שאמרתי ניקח.
רק לא לקחתי בחשבון שבסוף אני יאכל אחד -כל- יום ואז כבר זה פחות כיף.
אולי אני אשלח להם מייל : ״תעשו בבקשה סדרה של בודדים בלבד״
הייתי בהחלט קונה -אחד- כל שבוע כי בורקס בשבת בבוקר *בהחלט* עושה לי את השבת.
קניתי תפוח אדמה(כי כרגיל שאני אוהב משהו אז חייב להיות מחסור)מוקי_2020
היה מחסור בבורקס גבינה (זו ״קללה״ שאני רגיל אליה, כל פעם שאני מתלהב ממשהו)
אכלתי עכשיו תפוח אדמה, והמצפון שלי שקט מאוד הפעם כי זה בעקבות המלצה שלך וצריך לכבד המלצות.
בורקס תפוח אדמה, המילוי מאוד טעים ובכמות מכובדת לא יותר מדי ולא פחות מדי. בול.
אבל את הגבינה אני אוהב יותר באופן כללי, כי גבינה ופחמימה הולך יותר טוב מפחמימה ופחמימה. (מבחינת טעם, תזונה, הרגשה)

אכלתי עכשיו תפוח אדמה, והמצפון שלי שקט מאוד הפעם כי זה בעקבות המלצה שלך וצריך לכבד המלצות.
בורקס תפוח אדמה, המילוי מאוד טעים ובכמות מכובדת לא יותר מדי ולא פחות מדי. בול.
אבל את הגבינה אני אוהב יותר באופן כללי, כי גבינה ופחמימה הולך יותר טוב מפחמימה ופחמימה. (מבחינת טעם, תזונה, הרגשה)

גיימס פוטר
אבל הגבינה הזאת ספציפית היא לא גבינה אמיתית... היא יותר מי גבינה...
בבורקס גבינה אני אוהב יותר את ״הבורקס״(השילוב) לא את הגבינה.מוקי_2020
בורקס תפוח אדמה, זה כאילו לא בורקס.
זה כמו שפיצה בלי גבינה זה לא באמת פיצה (ויש כאלה..)
אולי בגלל שזה מסוג הבורקסים שאכלתי בילדות.
היום אני לא נוגע בכאלה כמעט (אם אוכל משהו זה בורקס מבצק פילו וגם זה מעט)
מקווה שלא פתחתי מלחמת עולם ואתה לא אוהד שרוף של בורקס תפוח אדמה 
אל דאגה, אני חושב שגבינה (לסוגיה)יותר טעימה.גיימס פוטר
אבל המוצר הספציפי הזה גרם לי לאהוב ממש גם תפוח אדמה.
אז אנחנו מבינים אחד את השני. ובאמת התפוח אדמה טעים מאוד 👍מוקי_2020אחרונה
מה?? לפחות שנייםהרמוניה
מי שבע מבורקס אחד ועוד בשבת
אפשר להקפיא סלק שלוק?אקונהמטטה
הטעם מורגש אחרי הפשרה?
ממה שביררתי בעבר- לאואילו פינואחרונה
אבל סלק נשמר טוב להרבה זמן..
משהו יכול בבקשה לתת לי מתכון לעוגיות רעידת אדמה:אפרת גלבוע1
אני ממש אוהבתואין לי מתכון...
תודה
תודה רבהאפרת גלבוע1
זה חסום ליאפרת גלבוע1
מעניין למה??????ופל לימון
עוגיות שוקולד תפוז מושלגות
החומרים:
350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים בטמפרטורת החדר
100 גרם סוכר
40 מ"ל (1/3 כוס) ליקר תפוזים
גרירת תפוז מ-2 תפוזים
100 גרם קמח מנופה עם 1 כפית מחוקה אבקת אפיה
120 גרם שקדים טחונים דק
לציפוי:
סוכר
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
ממיסים יחד את השוקולד והחמאה. מנפים יחד את הקמח ואבקת האפיה.
מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים את קליפת התפוז ואת הליקר.
מקפלים פנימה את תערובת השוקולד המומס,
מוסיפים את הקמח המנופה עם אבקת האפיה,
ואת השקדים הטחונים.
תתקבל בלילה נוזלית למדי.מצננים את הבלילה 4 שעות במקרר,
עד שהיא מתקשה.יוצרים עיגולים קטנים בעזרת כפית טבולה במים רותחים.
מגלגלים את העיגולים בסוכר, ולאחר מכן מגלגלים פעמיים באבקת הסוכר.
העוגיות צריכות להיות מצופות היטב ומכל כיוון באבקת סוכר.
מניחים את הכדורים על נייר אפיה, לוחצים עליהם מעט,
רק כדי שלא יתגלגלו בתבנית,
ואופים בחום של 190 מעלות למשך 15 דקות.
העוגיות יתפחו
וייווצרו בהם סדקים ושבילים של שוקולד בין כל הלבן המתוק והמושלג הזה
מקור המתכון: על השולחן, קרין גורן
עוד מתכון.. מושלם, אנחנו מכינים המון פעמים(:אחרונה
עוגיות רעידת אדמה
מצרכים:
כוס סוכר
כוס שמן
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
2 כוסות קמח
3/2 כוס קקאו
4/3 כפית סודה לשתיה
2 כוסות שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
מקציפים בקערה סוכר, שמן וביצים
ובקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים.
מאחדים את הבלילות ומערבבים היטב.
יוצרים עיגולים (כדאי להרטיב את הידיים..)
ומכניסים למקרר לכמה דקות.
אופים ב180 מעלות ומוציאים אחרי 6-7 דקות אפיה! הכי חשוב, אחרת הן מתקשות ונעשות פחות שוקולדיות וחבל.
בצק פילוחיים של
לאחרונה התחלנו להכין בורקס מעלי פילו במקום בצק עלים
לליל שבת (זה עומד על הפלטה)
עם רוטב פטריות
והוא יוצא קצת מסטיקי.
מישו יודע מה הסיבה?
לליל שבת (זה עומד על הפלטה)
עם רוטב פטריות
והוא יוצא קצת מסטיקי.
מישו יודע מה הסיבה?
פילו צריך להאכל טרי הוא פחות מתאים לשהייה ממושכת.קראנץ שוקולד
בצק פילו בעייתי בחימוםמיקי מאוס
אתה מחמם עם הרוטב?
אפשר לנסות לחמם בלי כיסוי ואת הרוטב בכלי אחר ולשפוך רק ברגע ההגשה. הכי קרוב לטרי..
או מוצלח יותר - לאפות "קערות" פילו (כמה שכבות משומנות בתבניות קאפקייק)
ובהגשה לשים על זה מילוי שחומם על הפלטה(לא חושבת שתפו"א מתאים פה, יותר פטריות וכאלה אבל אפשר לנסות)
ככה הקראנצ נשמר כי אין לזה הרבה זמן לבלות עם המילוי
אפשר לנסות לחמם בלי כיסוי ואת הרוטב בכלי אחר ולשפוך רק ברגע ההגשה. הכי קרוב לטרי..
או מוצלח יותר - לאפות "קערות" פילו (כמה שכבות משומנות בתבניות קאפקייק)
ובהגשה לשים על זה מילוי שחומם על הפלטה(לא חושבת שתפו"א מתאים פה, יותר פטריות וכאלה אבל אפשר לנסות)
ככה הקראנצ נשמר כי אין לזה הרבה זמן לבלות עם המילוי
לחמם על הגבההחגהבגהאחרונה
לא לכסות
לא לחמן עם הרוטב
לא לחמן עם הרוטב
ספינג' - אשמח למתכון בכמות קטנהרבע ל7
אשמח למתכון בכמות קטנה (ל2 או 4 אנשים) - כולל כל ההוראות וכמה זמן מראש כדאי להתחיל בתהליך
ושאלה שניה - האם יש אופציה לשמור על הבצק במקרר?
(להכין חצי קילו ליום אחד ולשמור במקרר חלק לערב השני)
תודה רבה

ושאלה שניה - האם יש אופציה לשמור על הבצק במקרר?
(להכין חצי קילו ליום אחד ולשמור במקרר חלק לערב השני)
תודה רבה
ירד..רבע ל7

תחפשי מתכון ותעשי נניח שליש קילו לארבעה אנשיםיעל מהדרום
לק"י
כמה את רוצה לכל אחד?
כמה את רוצה לכל אחד?
2-3 לכל אחדרבע ל7
תודה רבה!
הייתי עושה חצי קילו לארבעה אנשיםיעל מהדרום
תודה רבה
רבע ל7
המתכון הזה יוצא יופיופל לימוןאחרונה
אופן ההכנה:
1 ק"ג קמח
3 כפות שמרים יבשים
חצי כפית מלח
2 כפות סוכר
1 כף ברנדי
4 כוסות מים פושרים
לשים בצק ומניחים לשעה תפיחה במקום חמים
(אני מיהרתי ולכן הכנסתי את קערת הבצק כשהיא מכוסה במגבת לחה
לתנור שחומם ל-50 מעלות
ההתפחות היו מהירות יותר)
לאחר שעה הבצק תפח יפה
לשים מעט ומניחים לעוד חצי שעה לתפיחה
בינתיים מחממים שמן עמוק בסיר רחב
מכינים קערית עם שמן להרטבת הידיים
לוקחים מהבצק התופח כדור בגודל קלמנטינה
מגלגלים תוך יצירת חור באמצע
זורקים לסיר עם השמן החם
מטגנים משני הצדדים
מוציאים, סופחים את השמן ומגלגלים כל גלגל
בתערובת סוכר ואבקת סוכר
מקילו קמח יוצאים כ- 30 ספינג' בינוניים
אפשר רעיונות גלידות?הכל עוד אפשרי
שאלה לא ממש מובנת*אשתו של בעלי*
רעיונות לטעמים לגלידות ביתיות?
כן..הכל עוד אפשרי
רעיונות*אשתו של בעלי*
לאחר שמקציפים שמנת מתוקה ומוסיפים חלב מרוכז...אפשר להוסיף-
מחית תותים
פסק זמן/כיף כף חתוך לקוביות
שוקולד מומס
שוקולד לבן מומס
פירורי חלבה
לוטוס
מחית תותים
פסק זמן/כיף כף חתוך לקוביות
שוקולד מומס
שוקולד לבן מומס
פירורי חלבה
לוטוס
כמה שעשיתיבוריס
פירורי ביסקוויטים ושוט של אספרסו (יוצא טעם של ביסקוויט טבול בקפה )
חתיכות בצק פריך ריבת חלב וקוקוס ואז זה גלידת אלפחורס
שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים
חתיכות בצק פריך ריבת חלב וקוקוס ואז זה גלידת אלפחורס
שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים
רעיונותחמדת66אחרונה
בעקרון בעיקר הדמיון הוא מה שמגביל כאן...
בכ"א עבור גלידה עם פרי, לענ"ד הכי טוב להשתמש בתמצית מרוכזת (ריבה למשל) של הפרי יחד עם חתיכות פרי.
כך הכנתי פירות יער ותותים.
חמאת בוטנים.
מנגו (הוספתי רק חתיכות פרי אבל יצא טעים בכ"ז)
פיסטוק (או כל סוג אחר של אגוזים באותו אופן)
כמה פעמיים אפשר לחמם מרק?🙈כי כל פה
אוף, הכנתי מרק עוף לשבת ונשאר די הרבה אז חיממתי לארוחת ערב ובסוף מרב הכמויות של האוכל המרק נשאר כמעט שלם.. בעיה לחמם את זה מחר שוב?
תלוי בהרבה פרמטריםבוקר אור
תריחי. בדרך כלל לא בעיה בכלל
זה עוד בסדרהרמוניה
מה שאנחנו עושים זה פשוט לא מחממים את כל הסיר כשרוצים לאכול קצת, מעבירים לסיר קטן
נשמע בסדר גמור. אולי יהיה לזה טעם פחות "טרי"חילזון 123
דווקא מרק אין בעיה בד"כ כל עוד הגעת לרתיחהמיקי מאוס
זה דווקא מעשיר את הטעם לדעתי 

אם היה רוב הזמן במקרר נראה שאפשר שוב לחמםרויטל.אחרונה
אבל כמו שכתבו כאן להריח לפני כן.
האם בשביל בישול סלק עדיף שהמים ירתחו כל הזמן או אש נמוכה?האםזהבסדר
היי,
כשאני מחפש בגוגל (בשפה האנגלית) איך להכין סלק בסיר אני רואה
כאלו שכותבים לשים בסיר עם מים ולהרתיח את המים 20-40 דקות,
ויש כאלו שכותבים להרתיח את המים ואז להוריד לאש נמוכה.
איזו שיטה עדיפה?
לכאורה עדיף פשוט שכל הזמן המים ירתחו כדי שזה יתבשל יותר מהר.
אני מרתיחה ומורידה לאש נמוכהחצילוש
ותוריד לו את הקליפה רק אחרי הבישול, אחרת יצא לו כל הצבע..
ולאחר הבישול*אשתו של בעלי*
אל תשפוך את המים לכיור.
תן לסלק להתקרר במי הבישול כדי לחזק את צבעו.
תן לסלק להתקרר במי הבישול כדי לחזק את צבעו.
אני פשוט שוכחת אותו בתנוראברכית בשמחה
לשעתיים ככה. על חום בינוני- גבוה.
עטוף בנייר כסף.
לא מלכלך ולא מסובך.
יוצא טעים ממש
עטוף בנייר כסף.
לא מלכלך ולא מסובך.
יוצא טעים ממש
כמעט בלי מיםכתום כתום
ממש רק בתחתית הסיר פחות מרבע כוס מים ל2 סלק, לבשל על להבה נמוכה מאוד אחרי שחותכים לפרוסות - בצורה שמרגישים.
יוצא מעולה, לא מאבד צבע בכלל
יוצא מעולה, לא מאבד צבע בכלל
מנמיכים את האש אבל זה עדיין צריך לרתוח קצתחילזון 123אחרונה
יא! קיבלתי מחמאה אמיתית היוםאמא יקרה לי*
הכנתי לשבת קובנה ועשיתי כמות כפולה. סיר אחד נתתי לשכנה התימנית שלי
שתמיד מפנקת אותנו בדברים טובים והיא אמרה לי "יצא לך מצוין!
אי אפשר לנחש שזה אשכנזיה עשתה" ![]()
אין, אין יותר מחמאה מזה 
חחחגיימס פוטר
איזה כיף, כל הכבוד👏ארץ השוקולד
תודה D:אמא יקרה לי*
מהמם איזה כייף לשמוע.רויטל.
תודהאמא יקרה לי*
חבל שאני לא שכנה שלך
יעל מהדרום
לא, לא. חבל שאת לא שכנה שלהאמא יקרה לי*
היא מפנקת אותנו ברמות! חילבה מעולה (ללא ריחות לוואי! עם עגבניה קצוצה ופלפל חריף. משו טוב)
וקובנה/ סלוף/ לחוח שמנמן שכמוהו לא טעמתי בשום מקום.
רק מה, אני עשיתי על בסיס שמן זית וקמח כוסמין שזה באמת ראוי להערכה ![]()
מוכנה לגור בין שתיכן
יעל מהדרום
לק"י
וחריף אני לא אוהבת (וחילבה לא טעמתי מעולם).
אבל בצקים אוהבת מאוד
וחריף אני לא אוהבת (וחילבה לא טעמתי מעולם).
אבל בצקים אוהבת מאוד

יאללה הולך
אמא יקרה לי*אחרונה
החילבה לא ממש חריפה. (לא היה עובר אצלינו. אשכנזים, כאמור
)
גדול
אין מחמאה גדולה מזומודדת כובעים
איך לפזר פפריקה מקופסה של 500 גרם?האםזהבסדר
להעביר לקופסא קטנה. חבל לפתוח בתדירות גבוהה. הארומה מתנדפת.קרן-הפוך
ובכלל עדיף לשמור במקפיאופל לימון
בשביל זה יש אצבעות*אשתו של בעלי*
ככה עושות המקוריות.
ואח"כ יש ברז לשטוף ידיים...
ואח"כ יש ברז לשטוף ידיים...
איכשהו גיליתי שלא בהכרח זה חוסך בעלויות....מודדת כובעים
לקנות מלחיה פשוטה ב5 שקליםטארקו
ולהעביר אליה כל פעם.
חורים קטנים ומאוד לא נחופל לימון
הרבה יותר הגיוני לקנות פעם אחת קופסא של 150 גר' ולמלא אותה
יש מלחיות עם חורים גדולים גם...טארקואחרונה
כאלה שפסלתי למלח..
אבל כן, גם הפתרון שלך מוצלח. זה מה שאני עושה בבית עם כל התבלינים. הכי נוח לדעתי זה הקופסאות של מיה. הן יחסית קטנות אבל נכנסת בהם שקית שלמה של תבלין כל פעם..
אבל כן, גם הפתרון שלך מוצלח. זה מה שאני עושה בבית עם כל התבלינים. הכי נוח לדעתי זה הקופסאות של מיה. הן יחסית קטנות אבל נכנסת בהם שקית שלמה של תבלין כל פעם..
אני מוציאה עםתפוחית 1
כפית וזה בסדר ממש..
כמןבן שומרת במקרר
כמןבן שומרת במקרר
פעם אחת לקנות בקופסא קטנה ונוחהמיקי מאוס
ואח"כ בשקיות- הכי זול נראה לי.
או בשוק וכאלה
ולמלא את ה"מלחיה" הקטנה.
בעיני תבלינים זה מוצר כזה זול שלא שווה להתעסק יותר מדי (כן ממלאה מחדש כי זה קל אבל לא מסתבכת יותר מזה באחסון של קופסאות ענק וכדו)
אבל אולי אני לא משתמשת מספיק או שלא מודעת מספיק ;)
או בשוק וכאלה
ולמלא את ה"מלחיה" הקטנה.
בעיני תבלינים זה מוצר כזה זול שלא שווה להתעסק יותר מדי (כן ממלאה מחדש כי זה קל אבל לא מסתבכת יותר מזה באחסון של קופסאות ענק וכדו)
אבל אולי אני לא משתמשת מספיק או שלא מודעת מספיק ;)
עוגת שמנת ריבת חלבמוקי_2020
זה מבוסס על המתכון הזה :
רולדת שמנת ריבת חלב
הכנתי פעם ראשונה עוגה כזו, אז העדפתי לא להתעסק עם הצורה של רולדה, אלא ללכת על משהו שכל ילד בן 5 יכול לעשות :
לחתוך את הבצק ל 2 חלקים לא שווים (לא היתה לי סבלנות לחכות שהבצק יתקרר אז היה קשה לחתוך שווה בשווה)
יש דבר אחד שהייתי משפר בה :
הבצק טעים, אבל הוא היה יכול להיות טעים מאוד אם היה ספוג *קצת* במשהו מתוק כמו שסברינה ספוגה או משהו דומה.


רולדת שמנת ריבת חלב
הכנתי פעם ראשונה עוגה כזו, אז העדפתי לא להתעסק עם הצורה של רולדה, אלא ללכת על משהו שכל ילד בן 5 יכול לעשות :
לחתוך את הבצק ל 2 חלקים לא שווים (לא היתה לי סבלנות לחכות שהבצק יתקרר אז היה קשה לחתוך שווה בשווה)
יש דבר אחד שהייתי משפר בה :
הבצק טעים, אבל הוא היה יכול להיות טעים מאוד אם היה ספוג *קצת* במשהו מתוק כמו שסברינה ספוגה או משהו דומה.


נראה מעולה!הנורמלית האחרונה
רעיון מגניב, לדעתי הרגשת חוסר בגלל שעשית שכבות ולא רולדה. הרולדה עצמה בד"כ" יבשה" והקרם מספיק כדי שהעוגה תהיה טעימה.
מעוררת תאבון!יעל מהדרוםאחרונה
נתקעתי עם... הרבה מושטיםמתמודדת (?)
מה אפשר להכין איתם (כשאוכלים בשבת אוכלים בלילה חריימה ובבוקר כמו שניצל)
אני רוצה "להתפטר" ולפנות מקום במקפיא. מעדיפה היום כך שיהיה מה לאכול כי אני עובדת יחסית עד מאוחר
רעיונות לאוכל לילדים
ורעיונות למבוגרים
אני רוצה "להתפטר" ולפנות מקום במקפיא. מעדיפה היום כך שיהיה מה לאכול כי אני עובדת יחסית עד מאוחר
רעיונות לאוכל לילדים
ורעיונות למבוגרים
דג בתנור?ח.צ.גנט
עם מה? מכירה רק סגנוןשניצלמתמודדת (?)
אני מכינה ככה:ח.צ.גנט
שום כתוש מלח ופלפל שחור ובזליקום ושמן זית..מורחת כל דג בתערובת ומעל כולם שמה כמה פרוסות לימון מכסה ולתנור..אפשר גם עם פסטו
...מענין
בארוחת צהריים אצלינו ..
דג מושט עם ירקות או בתנור או מבושל ליד פירה
דג מושט עם ירקות או בתנור או מבושל ליד פירה
דג מעולההנורמלית האחרונה
היו מלא שרשורים עליו והנה דוגמא:
דג מושט- אמנון - בישול ומתכונים
פעם היינו שמים אותו עם שמן מלח פלפל, פרוסות עגבניה ובצל - עוטפים בנייר אפיה ומכניסים לטוסטר (של לחם).
מתכון שאני אוהבת (הרבה פעמים מכינה הכל במחבת ופשוט מוסיפה טחינה לכמה דקות בסוף) https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://magazine.shufersal.co.il/%25D7%2594%25D7%259E%25D7%2592%25D7%2596%25D7%2599%25D7%259F-%25D7%25A7%25D7%2595%25D7%259C%25D7%2599%25D7%25A0%25D7%25A8%25D7%2599/%25D7%25A4%25D7%2595%25D7%2593%25D7%259C%25D7%2599%25D7%25A9%25D7%25A1/%25D7%25A4%25D7%2599%25D7%259C%25D7%2594-%25D7%2590%25D7%259E%25D7%25A0%25D7%2595%25D7%259F-%25D7%2591%25D7%25AA%25D7%25A0%25D7%2595%25D7%25A8-%25D7%2591%25D7%25A8%25D7%2595%25D7%2598%25D7%2591-%25D7%2598%25D7%2597%25D7%2599%25D7%25A0%25D7%2594/&ved=2ahUKEwiz9v7kqZTtAhWqtIsKHVfbCQcQFjABegQIARAB&usg=AOvVaw0X0dNvb3qo2Hy9l-erVMk9
ועוד מתכון מומצא וטעים: מטגנים בצל, באמצע הטיגוו מוסיפים שום פרוס, אחרי שהשום הטגן קצת מוסיפים פטריות חיות פרוסות. נותנים לכל העסק להטגן טוב. מוסיפים קארי, כורכום, צ'ילי גרוס, שום גבישי, כוסברה קצוצה, מלח, חצי כוס יין לבן חצי יבש ומעט מים. נותנים לכל העסק להתבשל קצת ומכניסים פנימה מושטים. אפשר לשפוך את הרוטב על מושטים ולאפות בתנור.
דג מושט- אמנון - בישול ומתכונים
פעם היינו שמים אותו עם שמן מלח פלפל, פרוסות עגבניה ובצל - עוטפים בנייר אפיה ומכניסים לטוסטר (של לחם).
מתכון שאני אוהבת (הרבה פעמים מכינה הכל במחבת ופשוט מוסיפה טחינה לכמה דקות בסוף) https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://magazine.shufersal.co.il/%25D7%2594%25D7%259E%25D7%2592%25D7%2596%25D7%2599%25D7%259F-%25D7%25A7%25D7%2595%25D7%259C%25D7%2599%25D7%25A0%25D7%25A8%25D7%2599/%25D7%25A4%25D7%2595%25D7%2593%25D7%259C%25D7%2599%25D7%25A9%25D7%25A1/%25D7%25A4%25D7%2599%25D7%259C%25D7%2594-%25D7%2590%25D7%259E%25D7%25A0%25D7%2595%25D7%259F-%25D7%2591%25D7%25AA%25D7%25A0%25D7%2595%25D7%25A8-%25D7%2591%25D7%25A8%25D7%2595%25D7%2598%25D7%2591-%25D7%2598%25D7%2597%25D7%2599%25D7%25A0%25D7%2594/&ved=2ahUKEwiz9v7kqZTtAhWqtIsKHVfbCQcQFjABegQIARAB&usg=AOvVaw0X0dNvb3qo2Hy9l-erVMk9
ועוד מתכון מומצא וטעים: מטגנים בצל, באמצע הטיגוו מוסיפים שום פרוס, אחרי שהשום הטגן קצת מוסיפים פטריות חיות פרוסות. נותנים לכל העסק להטגן טוב. מוסיפים קארי, כורכום, צ'ילי גרוס, שום גבישי, כוסברה קצוצה, מלח, חצי כוס יין לבן חצי יבש ומעט מים. נותנים לכל העסק להתבשל קצת ומכניסים פנימה מושטים. אפשר לשפוך את הרוטב על מושטים ולאפות בתנור.
דג ממש טעים. בגדול-תפוחית 1אחרונה
כמה תבלינים מעורבבים עם שמן זית (פפריקה מלח פלפל ועודמכמה שלא זוכרת, אבל יש מלא מתכונים מעולים באינטרנט), למרוח ולתנור.
בנוסף אפשר לבשל עם מלא ירקות ועלים
בנוסף אפשר לבשל עם מלא ירקות ועלים
2 שאלות. שמן לטיגון ועוגה בחושה אווריריתמוקי_2020
1.אם השתמשתי בשמן טיגון קנולה 750 מ״ל לטיגון צ׳יפס (5-6 תפוחי אדמה בינוניים)
השמן נראה במצב מעולה (להבדיל משמן אחרי טיגון שניצלים למשל), האם אפשר להשתמש *שוב* באותו שמן לטיגון צ׳יפס בעוד מספר ימים ?
אם כן, מספיק שהסיר סגור (עם השמן בתוכו) על הגז או חייב לשים במקרר (מה שכנראה אני מעדיף לא לעשות)?
2. עוגה בחושה. איך דואגים שעוגה בחושה תהיה **אוורירית** ***מאוד**.
הבנתי שצריך לדאוג לכמות קטנה יותר של קמח. יש עוד טיפים בכיוון הזה ? יש מצב שהפרדת חלמונים-חלבונים ו״קיפול״ גם קשור לזה ? (לא מתכוון לעשות הפרדה בכל מקרה, עם כל הכבוד, אבל לפחות נדע שזה הפתרון, לעתיד)
תודה לעונים.
1. השמן מתחמצן.מודדת כובעים
אם כבר ביתי, אז שגם השמן יהיה טרי...
2. לערבב כמה שפחות יחד עם הקמח.
השמן מתחמצן בטיגון עצמו או מהזמן שעובר ?מוקי_2020
כי אם זה הטיגון עצמו,
אז זה לא אמור להיות הבדל גדול אם טיגנתי 2 ק״ג ציפס בפעם אחת או בפעמיים, לא ?
מכל הרתחהטארקו
אם הרתחת פעמיים- זה כפול.
לגבי 2- הקצפה של הביצים עם הסוכר לפני(בלי להפריד) וערבוב מינימלי של הקמח רק הטמעה. ולא לחכות הרבה מערבוב החומרים עד לאפיה, כי המתפיחים(א.אפיה/סודה) מתחילים לפעול מהמגע בנוזלים.
כלומר להכניס חומרים בסדר הזה:
ביצים וסוכר(להקציף)
רטובים(שמן, נוזלים נוספים)
יבשים(קקאו למשל)
קמח ואבקת אפיה בסוף.
לגבי 2- הקצפה של הביצים עם הסוכר לפני(בלי להפריד) וערבוב מינימלי של הקמח רק הטמעה. ולא לחכות הרבה מערבוב החומרים עד לאפיה, כי המתפיחים(א.אפיה/סודה) מתחילים לפעול מהמגע בנוזלים.
כלומר להכניס חומרים בסדר הזה:
ביצים וסוכר(להקציף)
רטובים(שמן, נוזלים נוספים)
יבשים(קקאו למשל)
קמח ואבקת אפיה בסוף.
מעבר להפרדת חלמונים-חלבונים*אשתו של בעלי*אחרונה
חשוב שהחלבונים יהיו ללא טיפת שומן.
זה אומר שקערת החלבונים צריכה להיות נקיה ויבשה.
ואז קיפול החלבונים עם הקערה השניה בעדינות בלי לשבור את הקצף.
ניתן כמובן לקבל עוגה אוורירית גם אם לא מפרידים ביצים ואם מקציפים את הביצים שלמות עם הסוכר.
וברגע שמוסיפים את היבשים(קמח/קקאו/קוקוס)
לערבב כמה שפחות.
זה אומר שקערת החלבונים צריכה להיות נקיה ויבשה.
ואז קיפול החלבונים עם הקערה השניה בעדינות בלי לשבור את הקצף.
ניתן כמובן לקבל עוגה אוורירית גם אם לא מפרידים ביצים ואם מקציפים את הביצים שלמות עם הסוכר.
וברגע שמוסיפים את היבשים(קמח/קקאו/קוקוס)
לערבב כמה שפחות.
מתי אתם מכינים סלטים לשבת?כמה טוב שבאת
הם נשמרים לכם במקרר עד שבת? 🤔
מבושלים/דורשים אפיה כגון מטבוחה, סלק או חצילים-בחמישי בערב,השם בשימוש כבר
חיים - סמוך לשבת.( בשעה האחרונה לפני כניסתה. לעיתים גולשת לאחרי כניסתה... )
כן, נשמרים מעולה.(מטבוחה חצילים וסלק חי/מבושל )
גם להמשך השבוע.
כן, נשמרים מעולה.(מטבוחה חצילים וסלק חי/מבושל )
גם להמשך השבוע.
תגדירי סלט...קרן-הפוך
סלטים חיים, מכינים חלק בשישי בצהריים (סלט כרוב עם מיונז, למשל) וחלק ממש לפני האוכל (סלט חסה עם עגבניות ובצל סגול).
סלטים מבושליםHB
יכולים להחזיק הרבה זמן
לפעמים מכינה כבר מרביעי בערב
חיי הכי מוקדם שישי בצהריים או טרי על המקום
לפעמים מכינה כבר מרביעי בערב
חיי הכי מוקדם שישי בצהריים או טרי על המקום
אני מכינה הכל ביום שישי*אשתו של בעלי*
מלבד מטבוחה,ביום חמישי.
בחמישי מבושליםאמא יקרה לי*
חומוס, מטבוחה/ מטבוחה חצילים, פרוסות חציל אפויות.
אחרי הדלקת נרות סלטים חיים
ביום רביעיאהבתחינם
אני עושה הרבה מבושלים
התיבול עצמו בשישי.
התיבול עצמו בשישי.
בחורף רביעי חלק חמישי,בקייץ חמישי וחלק קטן שישי.רויטל.
חמישי/ שישי, תכלס הם נשמרים הרבה יותר...אנונימיותאחרונה
המבושלים לפחות.
מעדכנת: מתכון ללביבות משני מרכיבים בלבד!באר מרים
אילתור לארוחת ערב של יום חמישי עמוס במיוחד..
הכנתי תבנית ענקית וכולם טרפו ולא השאירו פירוט.. .
המרכיבים: (שניים בלבד!)
1. קישואים מגוררים
2. אבקת פלאפל קנויה
מערבבים ביחד, מכינים לביבות.
אפשר לטגן. אני אפיתי בתבנית בתנור.
הברשתי שמן למטה ולמעלה..
הכנתי תוך כדי שזה היה בתנור פתיתים צהובים (עם בצל מטוגן וכורכום) ובפחות מעשר דקות עבודה היתה ארוחה לכל הגדוד שלי..
יצא מעולה!
הכנתי תבנית ענקית וכולם טרפו ולא השאירו פירוט.. .
המרכיבים: (שניים בלבד!)
1. קישואים מגוררים
2. אבקת פלאפל קנויה
מערבבים ביחד, מכינים לביבות.
אפשר לטגן. אני אפיתי בתבנית בתנור.
הברשתי שמן למטה ולמעלה..
הכנתי תוך כדי שזה היה בתנור פתיתים צהובים (עם בצל מטוגן וכורכום) ובפחות מעשר דקות עבודה היתה ארוחה לכל הגדוד שלי..
יצא מעולה!
