שהוא לא מרק (כי כבר יש) או דגים
תודה רבה
כל מתכון אפשר לאפות, לדאוג שהעיסה תהיה עסיסית מספיק (א להוסיף מלא לחם/ פירורי לחם)
ולשמן את הכדור מכל הצדדים.
המתכון שלי:
2 כוסות חומוס מושרה
1 בצל
5-6 שיני שום
פטרוזליה ו/או כוזברה
2 כפות פירורי לחם
6 כפות טחינה גולמית
מלח, כמון (אם רוצים קצת חריפות- צ'ילי גרוס)
כפית סודה לשתיה
מרסקים הכל במג'ימיקס, יוצרים כדורים ומסדרים על נייר אפיה משומן. מרססים מעל כל כדור שמן ואופים על 180 עד שמשחים.
לטעם מיוחד אפשר להוסיף לעיסה בטטה בינונית (לא מבושלת)
זה כיף. בעיקר לרביולי/טורטליני/קנלוני/וואט אבר
אם הבצק טוב זה קל ממש.
והמוטיבציה נובעת מצורך בתרפיה...
אני משחק באוכל לא רק מכין אוכל. זה כיף
להעביר במכשיר זה בלי מאמץ אם הבצק טוב
ומה שעשיתי זה פשוט לקחתי דף ארוך שמתי עליו תלוליות של מילוי שמתי מעל עוד דף פסטה. הידקתי מסביב לכל תלולית ואז קרצתי עם כוס. את השאריות עושים גוש ומכניסים שוב למכונה
מים מל"פ ואגוז מוסקט. זה רוטב חמאה. הוספתי גם קצת יוגורט
תגידו אם צריך עוד משהו קמח מלח שמרים מים ביצה שומושום זהו נכון
היי,
יש לי שאלה כללית -
ממה שאני מבין, צריך לקבל X כמות של ויטמינים, מינרלים, חלבון, סידן וכן הלאה ואם לא נוצרים בעיות.
השאלה שלי - מאיפה אני יכול לדעת שבתזונה שלי אני מקבל את כל מה שצריך?
הרי יש מלא ויטמינים, מלא מינרלים וכו'.
זה לא נראה לי סביר שהגוף מקבל את הכל גם אם אני מקפיד על ירקות, פירות, מוצרי חלב וכדומה.
תעשה בדיקת דם כדי לוודא.
ומי שאוכל מאוזן מקבל את הדרוש לו.
תודה על התגובות.
אבל בכל זאת - בחיפוש על הנושא יש כתבות
שמתארות כמה מ"ג צריך מכל ויטמין, מינרל וכד'. למשל מצויין שצריך 1000 מ"ג סידן ליום למבוגר, בערך 400 מ"ג מגנזיום
ליום למבוגר וכך כתוב לגבי כל ויטמין, מינרל, כמות חלבונים וכדומה.
איך אני יכול לדעת שאני מקבל את כל זה?
אולי בלי לשים לב יש איזה ירק חיוני, פרי או משהו אחר שאני לא אוכל וכך לאורך זמן אני מפספס רכיב חיוני שיכול לפגוע בי?
חושבת שאתה סתם בלחץ, זה לא שיש ירק אחד שמספק ויטמין אחד ואם אתה לא אוכל ממנו אז אתה בחוסר.
יש מהכל בכל
וכמו שכבר כתבו, תפריט מאוזן שמכיל את כל אבות המזון צריך לספק את הנחוץ
אוהב קריספי.
אגב אני מערבב קמח בפירורי לחם, זה מאד משדרג לטעמי
להודיע לכולם את הבשורה ולנסות גם את -2-.
הרגשתי משיכה מוזרה לכאן. כנראה שזו היתה המטרה.
אבל חבר׳ה, אם זה טעים לכם, אז לא להפיץ את זה. תשאירו את זה ככה. שונה ומיוחד.
אבל אני מוסיף מעט תבלינים לביצה
ואז זה כבר לא יהיה לטבול בביצה אלא לטבול בתערובת ביה ופרורים...
אני עושה את 1
מערבבת את כל השניצלים עם ביצה
ואז טובלת אחד אחד בפרורים
(ואז מרססת שמן ואופה בתנור...)
טובלת בקמח
אחר כך ביצה ובסוף פרורי לחם
הקמח מייבש את הרטיבות ואז הביצה יותר "נתפסת"
אני צריכה לאפות בעליון או בלמטה
והפעם...... - בישול ומתכונים
לי זה לא עבד (אני על רמה גבוהה) אז מצאתי סרטון שעובד על רמה גבוהה. (לפחות לי...)
אז מי שלא עבד לו הנה סרטון נחמד
ואני גם לא רואה צורך או קשר בהוספת שמנת למרק כתום 
לי יוצא קרמי רק עם ירקות ומים..
יש לי מתכון מצוין לעוגת שוקולית עם ריצ', עם תרצי.
מרווה כחולה
טארקואחרונהמה לעשות חלבי ומה לעשות בשרי יש המלצה אם העליון טוב לאפיה או לא אני רוצה לעבוד יותר עם העליון לאפיה
עשינו את זה הרבה פעמים
יוצא מצוין ולא מרגישים טעם מקולקל.
נראה לי הכי הרבה עד שבוע אחרי התאריך.
אין לי מושג מה הסיבה,
השערה שלי- אולי כשהגבינה מתחממת בתנור קורה לה איזשהו תהליך..
זה שעבר התאריך הרשום זה עוד לא אומר שזה מקולקל
אם זה היה סגור ונשמר כמו שצריך במקרר יכול להחזיק גם די הרבה מעבר לתאריך
אפשר להריח ולטעום, כשזה מקולקל אתם כבר תדעו...
בכל אופן כשזה גבולי באמת הייתי משתמשת למשהו אפוי\מטוגן
ככה שאם יש חיידקים הם ימותו בחימום... לא יודעת אם זה סיבה הגיונית לגמרי...
אם זה ממש חמוץ לא הייתי משתמשת בכלל
יעל מהדרוםכמה קריטי להחליף מים כל יום?יכול להחזיק יותר משבוע (בקירור)
קבלתי לחתונה כלים ואני רוצה לעשות חלק לחלבי

זוכרת את החברה והדגם של מוט הבלנדר שיש לכם ?
(לגבי המיקסר, התכוונתי לבלנדר שמרכיבים על המיקסר).
טריק מגניב שעובד מצוין.
למרות שיש פה אנשים שלוקחים את זה באופן אישי מאוד קשה או מזלזלים ורומזים שאני מתקטנן סתם...