שרשור חדש
מה לעשות עם פטרוזיליה?.תפוחית 1
מעדיפה משהו מבושל.
שהוא לא מרק (כי כבר יש) או דגים
תודה רבה
פלאפל , פסטו, צימיצוריברוקולי
תודה!. פסטו יצא טוב עם פטרוזיליה?תפוחית 1
יש לך המלצה לאיזה מתכון מסוים? אתר או משהו..
פלאפל זה מטוגן, ובא לי האמת משהו בריא
זה שונה.. אבל טעיםברוקולי
פלאפל אפשר לאפותיעל מהדרום
יש לך מתכון מסוים לזה?תפוחית 1
מציעה לך לחפש בגוגל.יעל מהדרום
לק"י

נראה לי שבגדול אפשר להוסיף קצת שמן לעיסה, ולשמן את התבנית. אולי גם לרסס קצת שמן מעל הכדורים, ולהפוך באמצע האפיה
פלאפל אפוי-אמא12אחרונה

כל מתכון אפשר לאפות, לדאוג שהעיסה תהיה עסיסית מספיק (א להוסיף מלא לחם/ פירורי לחם)

ולשמן את הכדור מכל הצדדים.

המתכון שלי:

2 כוסות חומוס מושרה

1 בצל

5-6 שיני שום

פטרוזליה ו/או כוזברה

2 כפות פירורי לחם

6 כפות טחינה גולמית

מלח, כמון (אם רוצים קצת חריפות- צ'ילי גרוס)

כפית סודה לשתיה

מרסקים הכל במג'ימיקס, יוצרים כדורים ומסדרים על נייר אפיה משומן. מרססים מעל כל כדור שמן ואופים על 180 עד שמשחים.

 

לטעם מיוחד אפשר להוסיף לעיסה בטטה בינונית (לא מבושלת)

 

תודה רבהתפוחית 1
לזרוק על כל מאכל בערך בעיקר תבשילי קדירהקראנץ שוקולד
סלט עלים עם בלרי בוטנים וחמוציות..
ואפשר גם תה פיטרוזיליה, אחד הבריאים.
רעיונות*אשתו של בעלי*
*חביתת ירק
*קציצות(גם לעיסת הבשר וגם לרוטב עצמו)
*אורז ירוק עם עשבי תיבול שונים
*לביבות תפו"א
להוסיף לסלט כרוב של שבתלחם מלא


או לכל סלט ירוק אחרHB
ממש מוסיףף
תודה רבה. רוצה דווקא מבושלתפוחית 1
ספינגכי כל פה
מחפשת רעיונות לארוחת ערב שהספינג הוא ממש חלק מהארוחה ולא מנה אחרונה (יש לנו סה"כ רבע שעה לארוחה עצמה אז לא רלונטי בתור מנה אחרונה).. אין לי שום רעיון למשהו שילך טוב עם זה.. (לא חלבי..)🤔
כמו פריקסההנורמלית האחרונה
טונה, ביצים קשות, סלט, תפוחי אדמה מבושלים.
תודה!כי כל פה
רעיונות ממש טובים!! כבר התייאשתי..
אז למה לא להכין פריקסה וזהו?*אשתו של בעלי*
ממילא מכינים בצק
ממילא מתפיחים אותו
ממילא מטגנים
אז תעשו פריקסה במקום ספינג׳
גם חושבת כךהנורמלית האחרונהאחרונה
פעם לפני הקורונה עשינו ערב חברות,אהבתחינם
ספינג מטוגן, סינטה דקדק, ריבת בצל .. יצא ממש מושלם ורוטב צימיצורי... הוא טיפה חריף.
הכל כמו סנדוויץ כזה..
מושלם מאוד.
את הסינטה אפשר להחליף בבשר/עוף טחון
וזה מהמם
אז נובמבר סייל שופינג אי אל יום הרווקים הסינים ועוד שלל כותרנחשון מהרחברון
תכל'ס הזמנתי מכונת פסטה שנראית נחמד ב99 שח ועוד 15 משלוח. נשתף אתכם כשיגיע...
אנשים מכינים פסטה היום?חיות צבעונית
עד עכשיו הכנתי עם מערוך. עכשיו בא לי מכונהנחשון מהרחברון

זה כיף. בעיקר לרביולי/טורטליני/קנלוני/וואט אבר

אני גם קניתי שלל 🤩ברוקולי
תוצרים ראשוניםנחשון מהרחברון
שנזרקים לפח-ככה מנקים את המכונה...
עוד מעט רביולי/סתם פסטה ברוטב חמאה
וואו, מדהים!נועה גבריאל
חבל שלא הבאתי לך את המכונה שלי,יושבת חסרת שימושסמטאות
לא הצלחתי להתיידד איתה,
נראה לי כבר לא אוהבת פסטה :-/
באמת חבלנחשון מהרחברון

 

 

מאיפה המוטיבציהההחצילוש
פעם אחת ויחידה הכנתי רביולי במכונת פסטה של ההורים שלי והחלטתי בלי נדר לא לחזור שנית. פשוט מתיש. ודורש שרירי ידיים. מצד שני אולי זה כן נחמד אם בעלי עושה את החלק הקשה ואני רק את החלק הנחמד..

אגב נראה מעולה!
איזה חלק קשה?נחשון מהרחברון

אם הבצק טוב זה קל ממש.

והמוטיבציה נובעת מצורך בתרפיה...

 

אני משחק באוכל לא רק מכין אוכל. זה כיף

ללוש, להעביר את הבצק במכשיר, לחתוך, למלא אחד אחדחצילוש
קשה קשה
ללוש זה קל וכיף (ואפשר את רוב העבודה במעבד מזון)נחשון מהרחברוןאחרונה

להעביר במכשיר זה בלי מאמץ אם הבצק טוב

 

ומה שעשיתי זה פשוט לקחתי דף ארוך שמתי עליו תלוליות של מילוי שמתי מעל עוד דף פסטה. הידקתי מסביב לכל תלולית ואז קרצתי עם כוס. את השאריות עושים גוש ומכניסים שוב למכונה

ועכזיו רביולי גבינות ברוטב חמאהנחשון מהרחברון

תקלף את העגבניות אם כבר השקעת 🤦🏻‍♂️ברוקולי
לגמרי... אבל הייתי צריך להזדרז וזה היה רעיון של הרגע האחרוןנחשון מהרחברון


מה זה רוטב חמאה?יעל מהדרום
חמאה, משהו לטעם (שמתי רוזמרין טימין עגבינות)נחשון מהרחברון

מים מל"פ ואגוז מוסקט. זה רוטב חמאה. הוספתי גם קצת יוגורט

וסתם פסטה ברוטב הזהנחשון מהרחברון

אני רוצה לעשות חלות פעם ראשונה בחייםמתוקה קטנה

תגידו אם צריך עוד משהו קמח מלח שמרים מים ביצה שומושום זהו נכון

סוכר שמןברוקולי
שמן זית או קנולה או סויה מה הכי טובמתוקה קטנה


אם אני עושה יותר רק להוסיף מצרכים נכוןמתוקה קטנה


כן. (ואת המלח אני מוסיפה לבצק בסוף.)קרן-הפוך
המלח לא בהתחלה עם כל החומרים.
אחר כאשר מתחיל להיווצר בצק מכל החומרים שמתערבבים ומתחיל להיראות בצק, אז מוסיפה את המלח.

ככה בכל סוגי בצקי שמרים.
אני שמה מלח בקרקעית הקערה*אשתו של בעלי*אחרונה
ומעל קמח ושאר מצרכים.
אם משתמשים השמרים יבשים אין בעיה.
איך אני יכול לדעת שאני מקבל את כל מה שאני צריך לקבל מהתזונה?האםזהבסדר

היי,

יש לי שאלה כללית -

ממה שאני מבין, צריך לקבל X כמות של ויטמינים, מינרלים, חלבון, סידן וכן הלאה ואם לא נוצרים בעיות.

השאלה שלי - מאיפה אני יכול לדעת שבתזונה שלי אני מקבל את כל מה שצריך?

הרי יש מלא ויטמינים, מלא מינרלים וכו'.

זה לא נראה לי סביר שהגוף מקבל את הכל גם אם אני מקפיד על ירקות, פירות, מוצרי חלב וכדומה.

אם אתה אוכל מאוזן, אין סיבה שלא תקבל כל מה שאתה זקוק לומודדת כובעים

תעשה בדיקת דם כדי לוודא.

 

 

הכמויות שאתה צריך (ויטמינים ומינרלים )קטנות מאודופל לימון

ומי שאוכל מאוזן מקבל את הדרוש לו.

גם תלוי במצב הבריאותיעבודת ה'
אם בכללי הכל בסדר אז כנראה פחות צריך לקחת תוספת וויטמינים.
כמובן לא לאכול ג'אנק פוד, שומן וסוכר יותר מידי.

דוגמא למצב של חוסר: עייפות- לוקחים ברזל.
אוקייהאםזהבסדר

תודה על התגובות.

אבל בכל זאת - בחיפוש על הנושא יש כתבות

שמתארות כמה מ"ג צריך מכל ויטמין, מינרל וכד'. למשל מצויין שצריך 1000 מ"ג סידן ליום למבוגר, בערך 400 מ"ג מגנזיום

ליום למבוגר וכך כתוב לגבי כל ויטמין, מינרל, כמות חלבונים וכדומה.

איך אני יכול לדעת שאני מקבל את כל זה?

אולי בלי לשים לב יש איזה ירק חיוני, פרי או משהו אחר שאני לא אוכל וכך לאורך זמן אני מפספס רכיב חיוני שיכול לפגוע בי?

 

אם היה לך חוסר זה היה מתבטא במצב בריאותיופל לימון

חושבת שאתה סתם בלחץ, זה לא שיש ירק אחד שמספק ויטמין אחד ואם אתה לא אוכל ממנו אז אתה בחוסר.

יש מהכל בכל

וכמו שכבר כתבו, תפריט מאוזן שמכיל את כל אבות המזון צריך לספק את הנחוץ

אם יש חוסר הגוף מאותת על כך. החוכמה היא לאוכל בריאתפוחית 1אחרונה
עוד לפני האיתותים האלה.
בלי הרבה סוכר שמן מלח ..
בסקר הבא אני מבקש להקפיד על אמינות בתשובה.מוקי_2020
כשאתם מכינים שניצלים, אתם :
1. טובלים קודם בביצה ואח״כ בפירורי לחם. (מעטפת קריספית)
2. טובלים קודם בפירורי לחם ואח״כ בביצה. (מעטפת רכה)
3. טובלים קודם בפירורי לחם, אח״כ ביצה ואז שוב פירורי לחם. (מעטפת סופר קריספית)

מאחר ואני בניתי את הסקר הזה, אני אענה עליו ראשון ברשותכם :
2

(תמונת אילוסטרציה)


אני אענה אחרתבימבה אדומה
אני משרה את השניצלים בבלילה של ביצה ותבלינים עם שום קצוץ=כתוש.
למשהו כמו 24 שעות
ואז לפני הטיגון מצפה בפירורי לחם ומטגנת. דומה ל2.
דומה ל 1...התכוונת ?מוקי_2020


אה כן חחבימבה אדומה
ניסית פעם את 2 ?מוקי_2020


לא.בימבה אדומה
לא כך לימדוני במסורת
טובל קודם בביצה ואח"כ בפירורי לחםמבקש אמונה

אוהב קריספי.

אגב אני מערבב קמח בפירורי לחם, זה מאד משדרג לטעמי

שנים שלא עשיתי שניצליםחיות צבעונית
אצלנו טובלים בביצה ואז בפירורי לחם.
מכירה גם כאלה שטובלים בקמח ואז בביצה ובסוף בפירורי לחם.
נראה לי שסוף סוף הבנתי את היעוד שלי בפורום ״בישול ומתכונים״מוקי_2020

להודיע לכולם את הבשורה ולנסות גם את -2-.
הרגשתי משיכה מוזרה לכאן. כנראה שזו היתה המטרה.


אבל חבר׳ה, אם זה טעים לכם, אז לא להפיץ את זה. תשאירו את זה ככה. שונה ומיוחד.

קמח, ביצה עם שום כתוש בפנים ואז פירורי לחםbinbin
שמעתי על 3, לא ניסיתי...
גמני מאלה*אשתו של בעלי*
שטובלים קודם בביצה ואח"כ בפירורים לחם.
אבל אני לא מטגנת...אלא אופה בתנור.

ומוסיפה לבלילת הביצה גם פפריקה מתוקה,שום כתוש ורוטב צ׳ילי...
1, ברור. כל העניין בשניצל זה הקריספיותאנונימיות
מערבבת את השניצלים עם תבלינים וקמח, ואחר כך טובלת בפרורי לחםיעל מהדרום
לק"י

לאחרונה לא שמה ביצה.
ואם כן, אז קודם ביצה, ואז פירורי לחם.
1 ברורגיימס פוטר

אבל אני מוסיף מעט תבלינים לביצה

אוי ואבוי 2 לא חוקיהפי
אבל איך ב2 הבלילה לא מתמלאת תוך שניה במלא פרורי לחם?חילזון 123

ואז זה כבר לא יהיה לטבול בביצה אלא לטבול בתערובת ביה ופרורים...

אני עושה את 1
מערבבת את כל השניצלים עם ביצה
ואז טובלת אחד אחד בפרורים
(ואז מרססת שמן ואופה בתנור...)

אופציה אחרתחנדבוש

טובלת בקמח

אחר כך ביצה ובסוף פרורי לחם

 

הקמח מייבש את הרטיבות ואז הביצה יותר "נתפסת"

1 ללא ספקאהבתחינםאחרונה
אבל לביצה שלי אני מוסיפה תבלינים,
ולפירורי לחם גם.. בכללי ישלי שניצל מנצח(בלי להתגאות חס ושלום)
עוף שהכנתי עכשיו לשבתמבוע.
להקפיא או למקרר?
למקרר. הקפאה והפשרה תגרום לשינוי הטעם. לא יהיה טעם של טרי.קרן-הפוך
תודה. כמה זמן עוף מחזיק במקרר?מבוע.
שלושה-ארבעה ימים. את שבת זה מכסה.קרן-הפוך
אני הייתי מקפיאה...(עטוף הרמטית, היטב היטב) ומפשירה בשישיהשם בשימוש כבראחרונה
בצהריים ואז-לפלטה...
אני רוצה לאפות חלות פעם ראשונה לשבת ויש לי תנור אפיה דותאימתוקה קטנה

אני צריכה לאפות בעליון או בלמטה 

לא משנה כ"כ*אשתו של בעלי*
אם בשניהם יש חום עליון+תחתון
אמרו לי עדיף בשלמטהמתוקה קטנהאחרונה


רולדת הודופה לקצת
איך מתעסקים עם זה?
בתנור? בסיר?

איזה תבלינים מתאימים?

אשמח למתכון וגם להסבר איך מכינים, פעם ראשונה שמתעסקת עם זה
אפשר כמו שמבשלים צליופל לימון
יש באתר של מטעמי חפץ חייםמודדת כובעיםאחרונה


בנוגע לשרשור הזה שלמטהגיימס פוטר

והפעם...... - בישול ומתכונים
לי זה לא עבד (אני על רמה גבוהה) אז מצאתי סרטון שעובד על רמה גבוהה. (לפחות לי...)
אז מי שלא עבד לו הנה סרטון נחמד
 

 

 

 

 

 

 



שמנת להקצפה מתאימה למרק כתום?מרווה כחולה
אם יש לי שמנת להקצפה שפתחתי לפני קרוב לשבועיים אבל התאריך שלה הוא לעוד חודשיים, הריח בסדר, אפשר להשתמש בה? ועדיף כמה שיותר מוקדם או לא דחוף?
לא הייתי מוסיפה.. היא ממותקתט'

ואני גם לא רואה צורך או קשר בהוספת שמנת למרק כתום

 

לי יוצא קרמי רק עם ירקות ומים..

 

כן, המרק מעולה בלעדיה אבל אני חוששת שהיא תתקלקלמרווה כחולה
אז תכיני ממנה מוס כלשהו*אשתו של בעלי*
או קרם שוקולד
או קצפת לעוגה
^^מוס או להכניס לעוגה במקום הנוזלים שבמתכוןט'

יש לי מתכון מצוין לעוגת שוקולית עם ריצ', עם תרצי.

 

יש שמנת להקצפה מתוקה ויש שלא. כתוב על האריזהיעל מהדרום
אני כן שמה במרק כתוםואילו פינו
מאוד אוהבים..
לזרוקמשמעת עצמית
כתוב להשתמש עד שבוע מהפתיחה
38%? היא בלי תוספת סוכר, ממש מתאים.טארקו
בסוף לא הוספתי למרק, הכנתי ממנה קצפת ושתינו עם שוקו מרווה כחולה
יאמיטארקואחרונה
יש לי תנור גז חדש מהחתונה עוד לא השתמשתי התנור דו תאימתוקה קטנה

מה לעשות חלבי ומה לעשות בשרי יש המלצה אם העליון טוב לאפיה או לא אני רוצה לעבוד יותר עם העליון לאפיה

לי יש דילונגי דו תאיאנונימיות
אצלי התחתון חלבי העליון בשרי אופה בשניהם המון ויוצא מצויין
את התא שיש בו גריל הייתי מיעדת לבשריופל לימון


ככ זה אצלנו.מוריה
העליון עם הגריל בשרי.
התחתון פרווה-חלבי.
גם אצלנו..רק טוב=)
אז עוגות לא לעשות בעליון?מתוקה קטנה


העליון הוא גם תנור, אז אפשר לאפות בו פרווה, למשלופל לימון


התנור עם הגריל יהיה בשרי בד"כאם הבנים12
אצלנו רק בתחתון יש טורבויראת גאולה
ואפשר לשים 2 תבניות בו זמנית,
זה שימושי לי כשאני אופה חלות או לחמניות.
תודה לכל העוניםמתוקה קטנהאחרונה


האם זה נכון שאפשר להשתמש בגבינה/קוטג' פג תוקף לצורך פשטידות?כמה טוב שבאת
מה המקסימום תוקף?
ומה הסיבה מאחורי זה?
זה נכוןילדה של אבא

עשינו את זה הרבה פעמים

יוצא מצוין ולא מרגישים טעם מקולקל.

 

נראה לי הכי הרבה עד שבוע אחרי התאריך.

 

אין לי מושג מה הסיבה,

השערה שלי- אולי כשהגבינה מתחממת בתנור קורה לה איזשהו תהליך..

זה לגמרי בסדרחיים של
רק תסתכל על זה קודם שזה עדיין לא מקולקל
לא מסוגלת לחשוב*אשתו של בעלי*
על להכין משו מקוטג׳ שעבר זמנו...
מבחינתי ישר לפח.
תעבירי לי...חיים של
הוא אחלה בפשטידות / טוסטים
אפשר גם לאכול את זה כשזה פג תוקףחילזון 123

זה שעבר התאריך הרשום זה עוד לא אומר שזה מקולקל
אם זה היה סגור ונשמר כמו שצריך במקרר יכול להחזיק גם די הרבה מעבר לתאריך
אפשר להריח ולטעום, כשזה מקולקל אתם כבר תדעו...

בכל אופן כשזה גבולי באמת הייתי משתמשת למשהו אפוי\מטוגן
ככה שאם יש חיידקים הם ימותו בחימום... לא יודעת אם זה סיבה הגיונית לגמרי...

אם זה ממש חמוץ לא הייתי משתמשת בכלל

בטחטופיפי
תשתמשי חופשי
כן, מכינה כל שבוע.באר מרים
כל עוד הוא לא מעלה עובש או ממש מקולקל..

יוצאות אחלה פשטידת!
תבדוק אם לא התקלקלמתוקה קטנהאחרונה


אילתורים לעוגת גבינהתמרי.
יש לי 500 גרם גבינה לבנה וגביע קטן של שמנת חמוצה (102 גרם)

במתכון כתוב 750 גרם גבינה
מה אומרים? להחליף את ה250 גרם גבינה לבנה שאין לי בשמנת חמוצה? יצא טוב?
זה יספיק או שלהפחית את המתכון ל3/4 ולהכפיל הכל לפי זה?
יש לך יוגורט אולי? אם כן תוסיפי, אם לא- תעשי עם הכמות שיש,השם בשימוש כבר
לא קריטי.
הייתי לוקחת את הסיכון הקטן. מקסימום-תורידי מעט מהקורנפלור/הקמח, ואולי ביצה אחת.
בהצלחה
יצא מצוין, לדעתי. הייתי מחליפה.הנורמלית האחרונה
עכשיו רואה שמדובר בגביע קטן. אולי תעשי 3/4
ב"ה יצא מעולה בסוף!תמרי.
הכפלתי הכל באמת ב3/4..
את הגביע השני של השמנת החמוצה שהיה לי חיממתי טיפה עם סוכר, שמתי מעל העוגה כציפוי. ומעל קצת פרורים של מקופלת
בעוגה קרה אני מאלתרת להנאתייעל מהדרום
לק"י

רק בודקת שזה מספיק מתוק, ומוסיפה סוכר לפי הצורך.
אולי תפרגני לנו תמונהטופיפי
או לפחות מתכון?
מתכון של אלתור? יעל מהדרום
אלתורים הםטופיפי
הכי טעימים
יאמי
תהנו
בערך ככהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

מקציפה שמנת ואינסטנט פודינג (חצי חבילה?)
מוסיפה גבינה לבנה- 250 גרם.
לפעמים גם שמנת חמוצה.
סוכר- בערך חצי כוס, ואז לטעום ולהחליט אם מספיק מתוק.
קצת חלב.

אפשר לקחת מתכון ולשנות קצת לפי מה שיש בבית.
שימור טופוחמדת66

כמה קריטי להחליף מים כל יום?יכול להחזיק יותר משבוע (בקירור)

יש לי הרבה כלים חדשים מה לעשות חלבי יש איזה סט מומלץמתוקה קטנה

קבלתי לחתונה כלים ואני רוצה לעשות חלק לחלבי 

איזה כלים? מה החומר? צבע?קראנץ שוקולד
כל מיני כלים דורלכס ועוד המון סוגים מה מומלץ לחלבי אתה יודעמתוקה קטנה


אין חוקים, מה שתחליטי זה יופיופל לימון


הציעו לי מה שיש קצת לעשות בחלבימתוקה קטנה


מה שבא..קראנץ שוקולד
השאלה כמה משתמשים אצלכם בחלבי
אם לא הרבה אפשר חד פעמי או סט זכוכית פשוט ולהשאיר את הסט היותר יפה לבשרי..
הכלים החלביים שליbinbin
אלו סירים קטנים יותר מהכלים הבשריים, הם בצבעים בהירים יותר וחלקם גם "פחות" איכותיים במחשבה שאני אישית לא משתמשת בהם כמו בשרי, אז להחלטתך...
תודהמתוקה קטנהאחרונה


מה השימושים העיקריים של מוט בלנדר, שלא ניתן לבצע עם אחרים ?מוקי_2020
רוצה לקנות.
אבל מעדיף שיהיו כמה סיבות טובות כדי שלא יהפוך לקישוט.

מה שיש לי כרגע בראש זה רק  להסמיך מרקים. זאת אומרת לרסק את הירקות המבושלים בתוך סיר מרק.
איזה עוד שימושים נפוצים יש למוט בלנדר שבד"כ אנשים יעדיפו במקום הבלנדר של המיקסר או מעבד מזון ?

ריסוק פירות לתינוקות בכמויות קטנות, חוסך פתיחת בלנדר.קרן-הפוך
השימוש העיקרי אצלנו אכן לריסוק ירקות למרק.
אנחנו משתמשים גם להכנת חומוספה לקצת
לדברים עדינים כמו טחינה בטטה אבוקדו וכ..מתוקה קטנה


חומוס, פסטו,טחינת פירות וירקותרק בשמחה תמיד
לטחון סיר מרק...בימבה אדומה
אין לזה תחליף בשום צורה
הוא הרבה יותר קל לניקויטארקו
אז לדברים שהוא מתאים ולא חייב מעבד מזון-אני בהחלט מעדיפה אותו.

אין קשר בין בלנדר ידני לבין מיקסר....

בגדול זה מכשיר טוחן.
השימושים שלי:
מרקים- כתום, עדשים, בצל
פסטו
ממרח זיתים
לטחון חלקית מטבוחה
רוטב לפיצה
שייק
ממרח חומוס ביתי
ממרח דלורית
ויש עוד..

משתמשת הרבה, אחד הכלים היעילים ביותר במטבח שלי. יש לי בשרי פרווה וחלבי.
ניקוי זה בהחלט פרמטר חשוב.מוקי_2020

זוכרת את החברה והדגם של מוט הבלנדר שיש לכם ? 
(לגבי המיקסר, התכוונתי לבלנדר שמרכיבים על המיקסר).
 

אהטארקו
בלנדר שמרכיבים על המיקסר זה מוצר מסורבל...

יש לי שני בלנדר מוט של בראון, אבל הם ישנים. ואחד חדש יחסית של סמוראי.
של בראון מעולים ממש. של סמוראי סבבה.
אפשר גם להכין עם זהתפוחית 1
חומוס ןשאר ממרחים שצריכים מעיכה
שימוש נוסף. הכנת מיונז (סרטון יוטיוב)מוקי_2020
כמה זמן מחזיק במקרר?יצור הודיאחרונה


חילבה, טחינה, סחוג ובכלל ממרחים שונים.קראנץ שוקולד
מחיות שונות.. וגם בקןנדיטוריה יש בו לא מעט שימוש כמו הכנה של גנאשים, קרמים (קרם לימון וכו) מחיות פרי ועוד..
שאלת עוגיות שיצאו לי קשות...אורית**
מנסה להכין עוגיות כמעט ללא פחמימות.

הכנתי על אותו בסיס שני סוגים.
הבסיס- קמח שקדים, קוקוס, ביצים, תחליף סוכר.
בסוג אחד הוספתי חמאת בוטנים (הרבה..) וקקאו
ובסוג השני טחינה. (כנל הרבה..)

חשבתי שהביצים ינפחו את זה קצת וירככו, העוגיות נשארו באפיה אותו גודל ויצאו ממש קשות..
בטעם דווקא היו בסדר, אבל אני מעדיפה עוגיות ולא אבנים.
אם יש עצות שלא כוללות להוסיף קמח או סוכר אשמח מאד לשמוע!
לשמור בקופסא סגורה עם פרוסת לחם טריהט'

טריק מגניב שעובד מצוין.

 

מה??? הזוי.אורית**
לאפות פחות זמן*אשתו של בעלי*
העוגיות הרי ממשיכות להתקשות בחוץ,באוויר.
אפיתי ממש קצת.אורית**
מציעה לך לקחת מתכון בדוק. יש הרבה ברשתמיקי מאוס
חפשי מתכונים ללא גלוטן, חלקם על בסיס קמח תמי שזה לגמרי פחמימות אבל חלקם על בסיס קמח שקדים שאת כמובן יכולה להחליף חלק בקוקוס בשביל המחיר.

מהעוגיות שיש לך הייתי טוחנת במעבד מזון ועושה כדורי שוקולד (לא צריך בטח להוסיף כלום חוץ מקצת מים ומשהו אלכוהולי כי אלה עוגיות עשירות. אם לא נדבק- עוד קצת שומן כמו חמאת בוטנים יפתור את זה)

עוד המלצה- קמח קינואה/ קמח טף/ קמח כוסמת/ קמח עדשים כתומות.
יותר זול מקמח שקדים אבל עדיין קצת יקר.
זה כן פחמימות אבל מאוד בריאות וערבוב של כל מיני קמחים יחד נותן מרקם יותר מוצלח (קמח שקדים שומני אבל חסר לו עמילן, קמח קינואה יותר עמילני וללא שומן. יחד נותן משהו קצת יותר מאוזן)

בשביל קמח יותר דומה לקמח אמיתי אני מוסיפה עמילן טפיוקה אבל זה ממש פחמימה ריקה גם אם קצת יותר טוב מאחרים
לא מצאתי עדיין משהו מוצלח, ולא מחומריםאורית**
שאני אפילו לא יודעת מה הם ואיך להמיר אותם...
שוקולד וכל שאר הפחמימות שהצעת לא רלוונטי לי .
מכינה רק כדי שיהיה לי משהו ללא פחמימה
תפוז תפוח ודבש זה פחמימה... תודה!אורית**
בגלל סוכרת?מקום בעולם
שוקולד מריר את אוכלת?ואילו פינו
אם כן יש פה מתכוןואילו פינו
אפשר לנסות להחליף את הסוכר במשהו אחר...
יש פה 350 גרם שוקולד.... לא בכיוון... תודה!אורית**
ממש טיפונת עד בכלל לא..אורית**
תודה על הנסיון....אורית**
שמה לך מתכון למאפינס בננות. אני עושה בלי הסוכר ששםתפוחית 1
תודה על המאמץ!!אורית**
בשביל להתאים אלי, אני יצטרך להחליף את הסוכר, והקמח, ואין לי קמח שאני יעולה לשים מלבד שקדים, לא יודעת איך יתנהג.... וגם אחר כך,יהיו פה פחמימות מהבננות והתפוז.....

זה לא שאני לא אוכלת פחמימות. אוכלת מאד מצומצם, ואיתן אני מסתדרת, פשוט לא יכולה להוסיף בכלל. כל הרעיון היה למצוא נשנוש לא פחמימתי.. (כן שומני)
תודה!!
הבנתי. בהצלחה!!תפוחית 1
אולי עוגיות קוקוס של פסח. אם יש לך תחליף סוכרמיקי מאוס
ואותו דבר גם עוגיות שקדים קלאסיות.
זה פשוט ביצים מוקצפות/ חלבונים מוקצפים וקוקוס/שקדים.

מניחה שחייב תחליף סוכר כלשהו בשביל להחזיק את הקצף ביצים

ואפשר גם סתם לקנות קוקוס מיובש בלי סוכר, זה טעים וקראנצי.
קוקוס טבעי מיובש? יש דבר כזה? נשמע בול בשבילי!!אורית**
לדעתי הוא לא מיובש, זה הקוקוס בעצמויראת גאולה
לא צריך לייבש אותו בשביל שיחזיק מעמד...


ומה דעתך - להכין את העיסה הנ"ל, בלי ביצים, להוסיף שמן קוקוס, שיתפקד כמו מרגרינה, ולהקפיא.
אם יש לך תבניות פרלינים קטנות - בזה, ואם לא - להקפיא נקניק ולפרוס לפרוסות.


עוד משהו מתוק - מכירה "מסיבת אגוזים"? מותר לך? (אין בזה סוכר בכלל, יש בזה אגוזי נמר שזה מתוק,לא יודעת מה זה נחשב).
לא מכירה, אשמח לשמוע מה זה!אורית**
והרעיון השני גם נשמע טוב פלוס... תודה!
זה ממרח קנוי בריא ודי מתוק. מכיל רק אגוזים שזה שומןיראת גאולה
ואגוזי נמר שנותנים מתיקות (לא יודעת מה הם נחשבים מבחינה תזונתית),
כזה מסיבת-אגוזים---שליז--
אנחנו קונים בשופרסל.
הייתי מצלמת לך את הערך התזונתי, אבל כרגע יש לי בבית רק ממרח עם קקאו (זה ממרח ה"שוקולד" שהילדים שלי מקבלים בכריך מדי פעם).

אפשר למרוח את זה על לחם טחינה או על פריכיות כלשהן, אם יש כאלו שמותר לך. (ואני מלקקת את זה לבד😬😬)
תודה רבה!!אורית**אחרונה
עוגיות זה דבר מטעהקראנץ שוקולד
חלק מהעוגיות צריכות לצאת לפני הזמן כביכול(גם בראוניז ככה וגם עוגת גבינה)
מכיוון שהן מתמצקות בחוץ וממשיכות את תהליך האפייה בחוץ כשהן עוד חמות מעבר לזה הם מתקשות מאד.
מה עושים עם חלב מרוכז? חוץ מגלידהמודדת כובעים


אין לי דוגמאותחיות צבעונית
זוכרת שאחותי עשתה פעם. בטח בגוגל יש מלא
תודה רבה!!!מודדת כובעים


ואני שואלת את עצמי למה הכל חסום לי ברימון...מודדת כובעיםאחרונה


חטיפי שוקולדברוקולי


גם בקמח כוסמין יש קמח לבן וקמח מלא?לחם מלא
גם את גרעין הכוסמיןבימבה אדומה
אפשר לטחון בשלמותו ואפשר לקלף אותו לגמרי או חלקית... כן
מפתיע שיש אנשיםלחם מלא
שמשתמשים בסוג אחר של קמח אבל לא בצורה המלאה שלו...
מי שמתמש בסוג אחר של קמח זה מטעם בריאות (די מיותר) לא? אז למה לא להשתמש בקמח המלא שלו?
לא לכולם הקמח המלא טובהריון_ראשון
וגם מבחינת הטעם לא תמיד מתאים, כבר יותר
זה רק עשה לי טובלחם מלא
ואני לא ממהר להאמין לדברים חדשים. מיתוסים מתנפצים כל הזמן וכל פעם שמגלים משהו חדש אחרי המון שנים מגלים אותו באמת. כמו שגילו כמה סיגריות בריאות
במלא יש סיבים תזונתיים שלא מתאימים לקיבה שלתפוחית 1
כולם.
נכון שלרוב זה טוב אבל לא לכולם
ככה אומרים היום. מחר אולי יגידו אחרתלחם מלא
או יותר נכון, כנראה יגידו ככה מחר (כי כל זה כנראה מתגבש)
מחרתיים אולי יגידו אחרת
מה זה ככה אומרים? זה עושה לחלק כאבי בטןהריון_ראשון
ובטח יש עוד תופעות
לא קשור מה אומרים או לא אומרים
לי זה עשה ההפך הגמור מכאבי בטןלחם מלא
אני לא אפרט מה היה לפני ואחרי הלחם מלא.
רק אגיד שאני מאמין רק למה שאני רואה בעצמי
אני גם חוויתי שיפור עם הקמח המלא. אך בכל זאתתפוחית 1
כמו שאמרתי, לא לכולם זה טוב. מכירה מישהי שרופאים המליצו לה להימנע בגלל הסיבים התזונתיים
ומה אני אמור לעשות עם המידע הזה?לחם מלא
לי קמח מלא עושה טוב. אתם רוצים לפרסם את הפרוייקט החדש שמתאים את המזון לחיידקי המעי הגס? כי אני לא צריך אותו (ולא ממש מאמין בו, אבל זה כבר נקודה אחרת...)
בכל מקרה תנסו פלטפורמה אחרת, או שרשור נפרד
רק אמרתי שזה לא חד משמעי.תפוחית 1
*לך* זה עשה טוב, לאחרים זה יכול לעשות רעטארקו
לך השינוי הזה היה נכון, יש אנשים שהשינוי הזה יעשה להם רע.
קראתי את המחקר והוא אמין כמו עיתון הארץלחם מלא
לדברי המחקר יש אנשים שלחם מלא מעלה להם את הסוכר בדם ובריא להם אספרסו עם קוראסון.
אם זה לא ממומן ע"י חברת ג'אנק אני אוכל את כל הגרבים שלי. אני בטוח שיש לא מעט חברות שיכולות לממן מחקר על הבריאות של הגרבים שלהם.
אני מאמין רק למה שאני רואה בעצמי
לא קראתי אף מחקרטארקו
והסגנון המשתלח שלך ולא בפעם הראשונה, לא נעים ולא מכבד.

שמעת למשל על מחלת קרוהן?
זו מחלת מעיים שאכילת סיבים תזונתיים גורמת לכיבים בקיבה. זה ממש מסוכן להם לאכול לחם מלא.

ועזוב אותם. *לי* אכילת לחם מלא מכבידה בבטן וגורמת לעצירות. לא יודעת אם בריא לא בריא וואטאבר- זה פשוט *לא* עושה לי טוב. לי, אישית, לא מחקר ולא מיתוס. עובדתית כמו שאתה עברת לקמח מלא וזה עשה לך טוב, אני ניסיתי וזה עשה לי רע, אז הפסקתי.

כתבת למעלה שמפתיע שיש אנשים שאוכלים קמח לא מלא, או כוסמין לא מלא וכאלה. אז היי, תכיר. יש אנשים כאלה, כי זה מה שנכון לגוף שלהם. אנחנו דיי נורמטיביים חוץ מזה.....


ובטח תמצא איך להוציא את דבריי מהקשרם ולקטול אותי, אז אני מודיעה מראש שאם התגובה שלך תהיה שוב לא מכבדת ומזלזלת בכל מי שלא חושב כמוך, אני לא מתכוונת להמשיך בדיון.
אז יש מיעוט עם אלרגיה אז מה?לחם מלא
יש גם אנשים שאלרגים לאגוזים, אז מה?
ואני ממליץ לך לבדוק בהודעתך האחרונה האם את עושה בעצמך את מה שאת מייחסת לי בוודאות שלא ברורה מאין הגיעה ובאיזה זכות את מחליטה איך תראה ההודעה הבאה שלי.
ואם אני לא מאמין כל כך מהר למחקרים מסוימים, ואף מתבטא קצת בציניות נגדם, זה אך ורק כי פעם חשבו שסיגריות זה בריא, ויש המון אופנות ומחקרים סותרים על המון תחומים, וידוע שיש מחקרים ממומנים שלא שווים גרוש. לכן חבל מאוד שאת לוקחת זאת באופן אישי כמתקפה אישית נגדך ותוקפת חזרה תוך ירידה לפסים אישיים.
תקרא למעלה, שאלת למה יש אנשים שקונים קמחטארקו
שהוא סוג שאמור להיות בריא יותר בצורה הלא בריאה שלו
אז ענו לך ואמרת שהמחקרים זה חרטא.

אבל עובדה שהם לא..

ואם לדייק, כוסמין גם לבן נחשב יותר "בריא" מחיטה לבן.

הבריא בגרשיים כי זה כמובן מבוסס על מחקרים..
הנה הוכחה שאני צודק בגישה שלילחם מלאאחרונה

למרות שיש פה אנשים שלוקחים את זה באופן אישי מאוד קשה או מזלזלים ורומזים שאני מתקטנן סתם...