שרשור חדש
גוט שבעס לכולםחיים שלמה
י' שבט..chayale

יום הסתלקות האדמו"ר הריי"ץ (הקודם) והיום שבו הרבי מליובאוויטש נהיה רבי.. אפשר לעשות כאן התוועדות קטנה.. כל מי שיש לו סיפורים/נקודות חשובות/הוראות וכו' - כאן הבמה!

לחיים!!

חסידים אומרים:יהודה.

שבמילה הראשונה שהרבי פתח [בקבלת נשיאותו] במאמר של 'באתי לגני'  מרומז חת"ת ורמב"ם: ב - האות הראשונה בחומש [בראשית]. א - האות הראשונה בתהילים [אשרי]. ת - האות הראשונה של ספר התניא [תניא. י - האות הראשונה של הרמב"ם [יסוד היסודות]..

דבר נוסף:

שאלו חסידים למה הפסוק כופל ואומר 'הנה מה טוב ומה נעים', דלכאו' זה אותו הדבר. ותירצו שיש טוב שלא נעים ויש נעים שהוא לא טוב (=כשאתה למשל עושה דייטא – זה טוב אבל לא נעים, לעומ"ז כשאתה אוכל שוקולד – זה נעים אבל לא טוב), אך כשיושבים יחד בהתוועדות ('שבת אחים גם יחד') ה"ז גם נעים וגם טוב.

----לא כתבתי 'לפטור' את כולם, כוונתי בזה שכתבתי שזה יהי' 'פתיחת הצינור'..

יפה, נהנתי.chayale
גם אני!!אנונימי (פותח)
א' ניסן יום אולדתו שלנח נחמן מאומןאחרונה
א' ניסן יום אולדתו של מורנו ורבנו נחל נובע מקור חחמה רבי נחמן זחותו תגן אלינו
מה עדיף חסידות חב"ד או חסידות ברסלבאנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי פועה בתאריך ו' אדר תשס"ט 23:06
מה עדיף חסידות חב"ד או חסידות ברסלב
*עדיף הלו????חיים שלמה
למה הכוונה עדיף הלונח נחמן מאומן
עבר עריכה על ידי פועה בתאריך ו' אדר תשס"ט 23:07
למה הכוונה עדיף הלו

האאללווווו????!!דובלה
יש מצווה כזו לכתוב בשגיעוט קטיוו?
לא אבל יש לי בעיה ואני לא לא מצליח לכתוב בלי שגיאהנח נחמן מאומן
עבר עריכה על ידי פועה בתאריך ו' אדר תשס"ט 23:08
בלי שגיעט
אז תפתח מילון ותראה איך כותביםפועה
או תשאל חבר. ברגע שאתה כותב בשגיאות כתיב אין התייחסות רצינית לתוכן הדברים.
תוב לח תציק למשהו אחרנח נחמן מאומן
כן אני לא מית קבן כול מילה שניה ליפתוח מילוןנח נחמן מאומן
חיבים לאיתרגל וליחיות אים זה
וחוץ מיזה מזה כשור לנושא השאלהנח נחמן מאומן
שטיות אין עדיף תעבוד את ה' !מכאל 2 3
עבר עריכה על ידי מושיקו בתאריך ח' אדר תשס"ט 20:00
כן אבל באיזה דרך?...נח נחמן מאומן
די עם הציניות בבקשה.. תנו לבנאדם לחיות!chayale
מה אבעיה אים ציונותנח נחמן מאומן
ציניות זה קליפת המן עמלק.אזמרה...

שקפץ ראשון לאמבטיה וקירר אותה...=

נלחם ראשון עם עם ישראל, ופתח פתח לעמים האחרים שפחדו עד אז-

 להלחם גם כן בעם הקודש.

קליפת עמלק- זו הציניות- המים הצוננים, שמייבשים,

שחונקים את להבת האש הפשוטה והתמימה של איזה יהודי.

למשל... גם כשהוא חופר, מומלץ להתגבר ולקבל אותו ככה- אם זה לא במצב מזיק,

ולא להגיד לו:"חבר, אתה חופר"...

עכשיו- לשאלה המדוברת--אזמרה...

אוייייי.... אנחנו רוצים לעבוד את ה'.

וה' יתברך נתן לנו אין סוף דרכים להתקרב אליו.

חסידות- זה פנימיות התורה- זו הדרך שלנו להתחבר לתורה ולה' יתברך- מהלב.

לכן טוב- לקחת את הטוב מכל החסידויות... כל אחד מה שטוב לנשמה שלו...

ובהלכה: "עשה לך רב". אחד. שלא נתבלבל..

שניה לא אבנתי את מיתנגדת לציונות?נח נחמן מאומן
בעדאזמרה...

ישיבת וריבונות עם ישראל, בארץ ישראל,

תוך שמירת תורת ישראל, וחיבור עם ה', הסגולה מכל העמים- לה' יתברך...

אבל איך נזכרת בעניין הציונות?

דדבר על "ציניות" לא ציונות"אנונימי (פותח)
אהההה....איזה חידוש הוא נתן!אזמרה...

יכול להיות שהציונות  שלא הולכת עם ה'... מרמזת על קליפת עמלק..

שהרגש שלה צונן- ציני- ומתנכר אל הדבקות בתורה ובמצוות...

ומה נפקא מינא?

שתורת ארץ ישראל, מחייבת את הדבקות הזו...

שלא נהיה צוננים...

ציניים...

קליפת עמלק...

תודה על הרעיון, נח נחמן. באמת.

מה הכשר? ציונות לא מרמזת אל כליפת עמלקנח נחמן מאומן
כן, כן...אזמרה...אחרונה
בגלל שקליפת עמלק זה ציניות וקרירות לקדושה...
שעמלק רצו לקום ולמחות את שמו של ה' ע"י מחיית עם ה'...
וציונות כמו שהיא בניתוק מה'- היא רוצה למחות את שם ה'
הנקרא עלינו כעם מיוחד,
שקשור בכל מהותו ועצמותו וארצו- לה' יתברך....
ע"י שלא מאחדת את החיים פה- עם התורה והמצוות.
( אולי תחזור על ההודעה הקודמת שכתבתי על זה)
אבל יש תקווה! יש הרבה יהודים שכן רוצים את ה' יתברך!
וסוף האמת לנצח!
בעזרת ה' בקרוב, תבוא הגאולה, וכבוד ה' יתגלה בעולם!
עצומה בעד סגירת הפורום בשבתלהבת-כוח

למי שעוד לא ראה בשאר הפורומים, אנחנו זקוקים לעוד חתימות כדי שנוכל להזיז את העינים.

אני אסביר, אני חושבת שנורא חבל שפורום בשבע אינו נסגר בשבת. ראיתי כמה פעמים אנשים שאכן חיללו שבת והגיבו, והיו כמה פעמים שאנשים ששהו בחו''ל הגיבו והעלו חשדות סתם. הפורום הוא דתי, ועצוב שאנשים מחללים בו את השבת, אומנם אין לזה צורך הלכתי, אבל למה לא להדר? ולעשות מעבר לנצרך..

 ועל כן... אני רוצה לעשות עצומה למען סגירת הפורום בשבת. אז... כנסו וחתמו ובעז''ה נעשה ונצליח..

http://www.atzuma.co.il/petition/lehava112/1/

(מנהלים אנא לא לאכול אותי- מי שרוצה, מוזמן/ת במסר אישי.)

דחוף!להעביר לכל מי שרק אפשר!אודה לך ה'

בבקשה להתפלל לרפואת אבידוב בן בלומה

חולה בסרטן נדיר{רק 50 בכל העולם}וקטלני.

ואישתו צריכה ללדת כל יום.

תיזכו למצוות!

 

מנהגי חב"דהכהניסט הנודד
יש איזה ספר שמרכז את כל מנהגי חב"ד בעניין חג הפסח? אם כן איפה אפשר להשיגו?
הגש"פמושיקו

יש את ההגדה של פסח עם ביאורים של הרבי(הגדה חבדי"ת סטנדרטית) ששם הכל מרוכז. 

יש גם את ההגדה של הרב יקותיאל גריןדובלה
ניתן להשיג את מבוקשך ב:אנונימי (פותח)אחרונה

חיש הפצת מעינות באתר שלהם: http://www.chish.co.il/ או בטל: 9600770 - 03[

או באתר: http://shop.chabad.info/

 

בהצלחה רבה

 

פסח כשר ושמח.

שבת שלום ומבורך לכולם.חיים שלמה
חצי חצימושיקו

זה יתנו... מחצית השקל (שמות ל,יג) 

פרשתנו פרשת 'כי תשא', מספרת על חטא העגל שבו נכשל עם-ישראל לאחר קבלתו את התורה. אך בפרשה זו גם מופיעים התיקון ודרך הכפרה על חטא זה - הציווי בדבר 'מחצית השקל'.

ידוע שיש דמיון רב בין חטא העגל - לבין חטא עץ-הדעת, וגם ההשפעה השלילית של שני החטאים דומה. בבריאת העולם הייתה השכינה כאן למטה. האור האלוקי לא היה חבוי ומוסתר, אלא גלוי ומאיר (באופן ויזואלי..) לעין כול. ואז בא חטא עץ-הדעת, הביא "זוהמה" (המסתירה) לעולם וסילק את גילוי השכינה מהעולם הזה הגשמי. אחר-כך, בשעת מתן-תורה, סולקה הזוהמה שירדה לעולם בחטא עץ-הדעת, והשכינה שבה לשכון ולהראות בעולם הזה... בא חטא העגל והחזיר את הגלגל אחורנית, במידה מסויימת, כשהוא משיב את הזוהמה חזרה לעולם.

זו חומרתו הגדולה של חטא זה, שפגם הן בעם-ישראל עצמו והן בעולם כולו. החטא חמור עד כדי כך, שגם היום, יותר משלושת-אלפים שנה אחרי החטא, טרם נטהר העולם לגמרי מהזוהמה שהוא הביא, ורק עם ביאת המשיח ייטהר העולם לחלוטין ממנה.

"מטבע של אש"

אולם הקב"ה נתן לבני-ישראל דרך לתקן את החטא, וזאת על-ידי נתינת 'מחצית השקל'. מספר המדרש, שכאשר שמע זאת משה רבנו תמה: איך ייתכן שאדם יוכל לתת 'כופר נפשו' ועוד באמצעות סכום מועט כזה?! מה עשה הקב"ה? "כמין מטבע של אש הוציא הקב"ה מתחת כיסא כבודו והראהו למשה, ואמר לו... כזה ייתנו".

לכאורה, במה השיב הקב"ה למשה על תמיהתו, ומהו עניינו של ה"מטבע של אש"?

דבר נוסף שיש להבין הוא, מהו הרעיון הטמון ב'מחצית' (השקל)? הרי כל עניין שקשור עם התורה ועם הקדושה משתדלים שיהיה שלם, וכאן מדגישים שיהיה דווקא 'מחצית'?

התשובה היא, ששני הפרטים הללו מלמדים על תוכנה הפנימי של מצוות 'מחצית השקל', ובכך הם גם מסבירים את כוחה לתקן את חטא העגל.
אש האהבה לה'

הרעיון שב'מחצית השקל' הוא, שיהודי, כשהוא לעצמו, אינו אלא חצי מציאות. החצי השני שלו, שמשלימו למציאות שלמה, הוא הקב"ה. רק כשיהודי קשור עם הקב"ה הוא יכול להיחשב מציאות שלמה, ואילו כשהוא לעצמו - אינו אלא 'מחצית'... בכך בא לידי ביטוי הקשר העמוק בין יהודי לקב"ה.

אך בכך לא די. צריך להיות גם "מטבע של אש", דהיינו, השלהבת של עצם הנפש. יהודי צריך לגלות בתוך נפשו את השלהבת, את אש האהבה לקב"ה, את האהבה העצמותית שאינה פוסקת לעולם.

וזו המשמעות הפנימית של מצוות 'מחצית השקל': לעורר את ההכרה, כי יהודי בלי הקב"ה הוא חצי מציאות בלבד; וכמו-כן עליו גם לעורר את אש האהבה הנצחית שבנפשו אל הקב"ה.

בכך מתכפר חטא העגל, שכן כל עניין החטא הוא הריחוק מהקב"ה, ואילו מצוות 'מחצית השקל' מבטאת את ההתחברות הגדולה ביותר בין האדם לבין קונו.
'ותורה יבקש מפיהו'/הרב שלום דב וולפאפעימה

בס"ד

הספר הנ"ל כתוב בשפה ברורה?
ז"א- שאדם פשוט שלא מבין יותר מדי- יוכל להבין, יעניין אותו וכד'?

תודה רבה!

באופן כללימושיקו

הספר מובן לבעלי רקע תורני

רקע תורני חזק או רקע תורני סביר?פעימה
גם סביר.הספר כתוב בשפה רהוטה וקולחת.אנונימי (פותח)
מצויין. תודה רבה!פעימה
אתם יכולים לאסביר כצת יותר?נח נחמן מאומן
מאמרים ושיחות לפוריםאנונימי (פותח)

שלום רב

אשמח מאוד לקבל המלצות על מאמרים ושיחות של הרבי לפורים כדי להתכונן ליום הקדוש הבא עלינו לטובה.

אם אפשר לשלוח גם את הלינק יהיה מצויין!

תודה רבה

 

יש ספר מצוין שנקרא שערי מועדיםריבת חלב
אני מניחה שיש כרך שעוסק בפורים. אני לא מכיר את הכרך על פורים אבל השתמשתי בכרך של יט' כסלו והספר היה ממש מעניין וברור.
בבקשה., זה נקודה משיחה בחלק טז. ותן לחכם ויחכם....יהודה.

ב"ה

יום הולדתו של משה משפיע על הכל

 

ידוע מה שכתוב בירושלמי (מגילה א, א) ש"כל החודש כשר לקריאת המגילה", וכתב רמ"א (תרפ"ח, ז) "והכי נהוג", כלומר בשעת הדחק יש לקרוא את המגילה בשאר ימי החודש.

שואל הרבי: מה נשתנה חג הפורים משאר המועדים? מדוע רק בפורים אומרים שמי שלא יכול לקרוא בי"ד יקרא ביום אחר, ואילו בפסח לדוגמא, מי שלא אכל מצה בי"ד בניסן – לא קיים מצוות מצה, ולא אומרים שיאכל בימים הסמוכים?

מסביר הרבי: דהנה כשהמן רצה לבצע את זממו, עשה גורל באיזה חודש הכי מתאים, והגורל נפל על חודש אדר. אומרת ע"ז הגמ': "כיון שנפל פור בחודש אדר, שמח (המן) שמחה גדולה, אמר, נפל לי פור בירח שמת בו משה. ולא הי' יודע שבשבעה באדר מת ובשבעה באדר נולד" (וכפירוש רש"י: כדאי יום הלידה שתכפר על המיתה).

מכך מובן, שהסיבה לנס פורים בחודש אדר היא יום הולדתו של משה בז' אדר, ז.א. כיון שהגורל נפל על חודש אדר (שבו חל יום הולדתו של משה – ראש בני ישראל) לכן גזירת המן התבטלה.

עפ"ז מובן מה שכתוב במגילה "החודש אשר נהפך להם מיגון לשמחה", וכן מדוע נאמר "משנכנס אדר מרבין בשמחה", היות ונס פורים התחיל בכך שהגורל נפל על חודש שנולד בו מושיען של ישראל.

 

זהו א"כ חודש מוכשר למעשים טובים, אז הבה ניקח את עצמנו לידיים ונקבל החלטות טובות בחודש זה. זהו עת רצון..

אכן הי' כדאי וראוי שאשכול זה ישמש כבמה לעניינייהודה.

פורים.

אני נזכר שלפני זמן לא רב מישהו העיר והאיר את עיני הגולשים שכששרים 'תשו-ע-תם ה-יית לנ-צח'...שהרבה טועים ואומרים 'הייתה (כביכול בפיקשוש..] אך כתוב היית שזה קאי על הקב"ה.

פורים שמח!

"טעות" מהותית מאודדובלה
כשאומרים "הייתה" - זה נשמע כאילו הייתה מעצמה ח"ו. אך צריך להדגיש את המילה המקורית, "היית", אתה הקב"ה היית תשועתם.
אני בכוונה כותב 'טעות' כי לידיעתך הרבה 'חרדים'יהודה.
טועים בזה. אני כותב זאת מידיעה.. בחנתי כמה אנשים..   אך וודאי שישנם הרבה ש'מתעלמים' מהמילה המקורית שמשום-מה מפריעה להם..
חידה: מי יודע למה נקראת התענית על שם אסתר?אנונימי (פותח)
בין הפותרים נכונה תיערך פור על... סתאאאאם [נגמרו לי המילים, מצטער]..
יש ע''כ שיחה של הרבי, והנקודה היא שרק אסתר צמהיהודה.
כי היא הייתה ב'מלכות ולא לחמה בפועל בי''ג. משא"כ כל ישראל שלחמו הרי ההלכה אומרת שאסורים בצום. [וזה לא שייך לג' ימים שאסתר אמרה 'וצומו עלי' כמבואר בספרים] עיי"ש
סיפור קטן עם .. גדול. אצלי עדיין פורים...יהודה.אחרונה

           א' התמימים התלונן לפני הרבי ביחידות על ה'מחשבות זרות' שנופלות לו באמצע התפילה. ענה לו הרבי: "אחת העצות בזה היא להתפלל מתוך הסידור, ואם ברצונך להתפלל בעיניים עצומות – יש לדאוג שהדף בסידור יהיה פתוח במקום שאתה מתפלל, וכשעולה בראש מחשבה זרה, עליך לפתוח את העיניים ולהסתכל במילים אלו, ורק כך תגרש את המחשבה". (רמז לכך מצאו חסידים בפסוקי מגילת אסתר: "אמר עם הספר – תשוב מחשבתו הרעה").

 

     סיפור נוסף:

      ‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏

          א' המובטלים ניגש ביום בהיר למשרד העבודה וביקש למצוא מקום שיוכל לעבוד בו ולהתפרנס בכבוד. הפקיד חשב לרגע וסיפר שלאחרונה האריה בגן החיות מת ועורו נשאר ומחפשים מישהו שייכנס לתוכו וישעשע בכך את המבקרים. למחרת, הלך לגן החיות ו'התלבש' בעור של האריה ושעשע את כולם. מידי פעם הי' נכנס לשם א' הפועלים ומושיט לו חתיכת בשר וה'אריה' לוקח את החתיכה לצד.. יום אחד, הפועל יצא מהכלוב אך שכח לסגור את דלת המעבר בין הכלוב שלו לכלוב של הנמר, כעבור דקות אחדות ניגש הנמר ועבר בדלת והתקרב בצעדים נועזים לכיוון ה'אריה'. נזכר האריה שיש פסוק שאומרים במקרים כגון אלו ואמר בלחש ובכוונה "שמע ישראל ה"א ה' אחד"! הלה לא הספיק לסיים וכבר הנמר פותח את פיו המפחיד ולוחש לו באוזן "בשכמל"ו", וסיפר לו שגם הוא עובד ב'הצגה' כזו. תוך כדי מגיע הדוב ולוחש להם: טיפשים! שקט! שקט! תיכף יגלו שכולנו 'שחקנים'... סיים המשפיע את סיפורו ואמר: לכ"א יש נשמה אלוקית בגופו, אך מה לעשות יש גם 'תחפושת', עבודתנו היא להסיר את התחפושת ולגלות את פרצופינו האמיתי (שהיא "חלק אלו-ה ממעל ממש")..

מישהו אולי יודע אם יש טעם למצוות ה'שמיטה'?אנונימי (פותח)
זה כבר לא חידה. זו שאלה
כן כמו שה' שובת בשבת אנו שובטים ומיתעלים רוחנית...נח נחמן מאומן
תשובה לחבר: כתוב ע"כ בחז"ל (סנהדרין לט, א):יהודה.אחרונה

אמר הקב"ה לישראל זרעו 6 והשמיטו כדי שתדעו שהארץ שלי היא (ולא ירום לבבכם בשבח ארצכם ותשכחו עול מלכותו - רש"י).

מאמרים מאלפים על פוריםקשקשן

 מאת מו"ר עט"ר הרב יצחק גינזבורג שליט"א

20090309201731.pdf - עד דלא ידע

20090309201831.pdf - 'התחדשות' אדר

באצלך בתענית אסתרנח נחמן מאומן
לא לישכוח למה צמים
והשבוע, בעניין הציץ והמנורה של בית המקדש. מעניין..יהודה.

ב"ה

כיצד יתכן שפוסקים כנגד עדות ראיה (חלק כו)

 

כתוב בפרשתנו "ופתחת עליו פתוחי חותם קדש לה'", כלומר, צריך לחקוק על הציץ של הכהן גדול את המילים "קדש לה'". הגמרא מביאה מחלוקת באיזה צורה כתבו זאת: שיטת חכמים היא שכתבו זאת בשני שורות, ומנגד רבי אליעזר אומר: "אני ראיתי את הציץ בעיר רומי, וכתוב עליו קדש לה' בשיטה (שורה) אחת".

להלכה, פוסק הרמב"ם כחכמים לכתוב בשני שורות, ומוסיף "ואם כתבו בשורה אחת כשר, ופעמים כתבוהו בשורה אחת". המאירי מבאר הלכה זו כך, למרות עדותו של ר' אליעזר שהי' מ"גדולי החכמים" שראה אחרת, עכ"ז אצל חכמים הי' ידוע שהי' כתוב בשני שורות.

שואל הרבי: הלא ודאי ר' אליעזר לא הי' שקרן, מדוע א"כ לא מאמינים לו במה שראה? יתירה מכך, לשיטת הרמב"ם היו פעמים שהשתמשו עם 'ציץ בדיעבד'?!

נבין זאת, בהקדמת דבר דומה: על 'שער הנצחון' שבנו לכבוד טיטוס הרשע, חרתו את צורת המנורה, ואת קני-ה ציירו בצורת חצאי עיגול, לכן, ישנם האומרים שזוהי צורת המנורה שהי' בביהמ"ק. וידועה התמיה, הלא רש"י אומר (תרומה כה, לב) שהקנים נמשכו ב'אלכסון' ועד"ז בציור המנורה ע"י הרמב"ם (וכעדות בנו ר' אברהם שאביו ציירם בכוונה ב'יושר'), איך זה מתאים עם הציור שעל שער טיטוס, שהינו 'עדות ראיה'?

מוכרחים לומר, שציור המנורה בשער טיטוס, אינה מצוירת נכון כפי שהי' במקדש, וכפי שרואים בציור זה פרטים נוספים שלא מתאימים למנורת המקדש, עד כדי כך שהוסיפו על בסיס המנורה צורת דרקונים - סמלי ע"ז, אלא (אם לא נאמר שגם פרט זה במנורה שינו בוני השער, אז) הציור הוא ע"פ מנורה אחרת הדומה לה (היות ומסתבר שעשו מנורות בדוגמת מנורת המקדש מפני חשיבותה).

עד"ז נבין גם בנוגע לציץ, ראיית ר' אליעזר, אינה הוכחה ברורה, כי יתכן שראה ברומי ציץ שמישהו עשה כתכשיט (שדומה לציץ האמיתי) והובא לרומי יחד עם כלי המקדש. לכן, כיון שלחכמים הי' 'קבלה' (הי' "ידוע אצלם" – כלשון המאירי) שהי' כתוב קודש לה' בשני שורות, הי' ברור להם שכך הי' (יתירה מכך, ה'קבלה' מכריחה לומר שהציץ שראה ר' אליעזר ברומי לא הי' של הכהן גדול). ר' אליעזר לעומת זאת, לא הי' לו 'קבלה' זו, לכן, כשראה ציץ שכתוב בשורה אחת יכל להביא מכך ראיה.

אך א"כ צריך להבין למה פסק הרמב"ם שבדיעבד מותר, וכן שבביהמ"ק הי' פעם שהשתמשו עם 'ציץ בדיעבד'?!

אלא נראה, שהרמב"ם מוכרח לפרש שבדיעבד כשר ואף שכך הי' בפועל זמן קצר (עכ"פ) כיון שבפשטות הרומיים לא יציירו ציץ שלא הי' דוגמתו במקדש (בפרט שתיאור פרטי ביהמ"ק כתוב בספריהם). בפרט ע"פ מה שכתב האוה"ח שאף לחכמים אין זה מעכב בדיעבד (אם כתבו בשורה א').

ז' אדר ופורים,מה הקשר?מושיקו

בין ז' אדר לפורים ישנו קשר מאוד נפלא,בזכות ז' אדר בעצם נוסף לנו עוד חג,חג פורים, המן כשעשה את הגורל ע"פ החדשים יצא לו אדר, והוא אמר שמכיון שבאדר מת מושיען של ישראל לכן זהו החודש הכי מתאים לעשות בו את זממו.

אך הוא לא ידע שבאשר יש גם את הולדתו של משה רבינו,מה הפירוש הפנימי שבזה?

יום הולדת הוא יום  שמוזלו של אדם גובר בו,-ולכן זה הזמן למשל לקבל החלטות טובות כי אז יש נתינת כח מיוחדת שנוכל לקיימן במשל כל השנה - וביום הולדת של נשיא הדור,משה רבינו, מזלו של כל הדור גובר,ומכיון שכך המן לא ידע את זה או לא שם לב לכך שבחודש אדר מזלם של כל ישראל הוא חזק ביתר שאת וביתר עוז,כמו שכתוב "אין משל לישראל" והחסידות מפרשת אין - א' בפתח - שהקב"ה בדרגתו הכי נעלית שהיא בחינת "אַין" הוא מתגלה אצל בנ"י בחודש אדר בגילוי יותר ולכן קרה הנס של פורים שבו היתה גם שלימות קבלת התורה דהיינו שזה הי ע"ד מתן תורה שה' התגלה בכל עצמותו.

יפה כתבתיהודה.

ולכן גם: "כל החודש כשר לקריאת המגילה" בדיעבד וכו'.. ועד"ז כותב הרמ"א בשו"ע.. ולכן גם כתוב במגילה 'החודש אשר נהפך..לשמחה". ז.א. שנס פורים עומד אודות לז' באדר יום לידת משה רבנו.

עוד נקודה קטנה.חב"דניקית
על כל סיפור יציאת מצריים אפשר להגיד שזה דבר טבעי ונורמאלי. בנ"י 200 שנה במצרים בני בנים שלבני בנים של בני בנים של עבדים. יום אחד משה יוצא ורואה מעשה לא טוב,הורג את אותו מצרי למען הצדק והיושר. והסיפור מתגלה. כמובן שהוא צריך לברוח.בא למדיין. מתחתן והולך לרעות את צאן חותנו ובאחד מן הימים  שה אחד בורח. אלוקים מסתכל מלמעלה ואומר לעצמו הנה מישהו שראוי לגאול את ישאל..יאללה גואלים אותם...
 
לא! זה לא כך!זה משה רבינו לא מוזכר בפרשה וזה בא להדגיש שמשה לא הוליד את יציאת מצריים אלה יציאת מצריים הולידה את משה. יציאת מצריים היתה העיקר ולא שה' ראה את משה והחליט לגאול את עמ"י.כלומר משה הוא האמצעי ויציאת מצריים היא המטרה.
אח"כ בא משה לבני ישראל ואמר להם "פקוד פקדתי.." ובנ"י לא האמינו לא. רק לאחר שלוש מופתים שמשה הצטווה לעשות.הם האמינו
והמסקנה היא - כל דבר שמשה אומר זה דבר ה' ממש ולא מציאות נפרדת מאלוקים "רוח אלוקים מדברת מתוך גרונו"!
יפה מאוד. תודה!אלעדאחרונה
שא ברכה
ברכת החמה וסרטון ביאורים בענין תקופת שמואלאנונימי (פותח)

ברכת החמה וסרטון ביאורים בענין תקופת שמואל שעליה מבוססת ברכת החמה

 

פרק ט בהלכות קידוש החודש ובו מבוארת תקופת שמואל שעליה מבוססת ברכת החמה וכן תוכנה גראפית להמחשת תקופת שמואל להורדה חינם

 

http://sites.google.com/site/kidushhahodesh/Home/rambamchaps/rambamperek9

 

לכבוד הילולת משה רבינו עליו השלום אלעד

מה ההבדל בין משה רבינו לרבי מליובאוויץ?

משה רבינו בטח מת אבל לא יודעים איפה הוא קבור,
הרבי בטוח קבור אבל לא יודעים אם הוא מת..

ועוד משהומושיקו
גואל ראשון הוא גואל אחרון
מישחק מילים נחמדנח נחמן מאומןאחרונה
עבר עריכה על ידי מושיקו בתאריך ח' אדר תשס"ט 03:21
לסים גרטל כן לא?נח נחמן מאומן
לסים גרטל כן לא?
שתלמדמושיקו

מה זה גרטל..

כבר לא יהיה לך את השאלות הללו

אני יודע מזה ופשות יש מחלוקת?נח נחמן מאומןאחרונה
אני יודע מזה ופשות יש מחלוקת?
לשכנו תדרשו...קשקשן

"'ציון היא אין דורש לה' – מכלל דבעיא דרישא" (גמ' סוכה מא.)

 

מבלי להתייחס לשאלה האם נכון וראוי לעלות כיום להר הבית, הרי בברור ההלכות הנוגעות לכך יש עניין חשוב בפני עצמו. וכמו שאמרו רבותינו "אמר הקב"ה, אע"פ שעתיד בית המקדש להיחרב, והקרבנות בטלים, לא תשכחו... לסדר הקרבנות, אלא היזהרו לקרות בהן ולשנות אותן. ואם תתעסקו בהן מעלה אני עליכם כאילו בקורבנות אתם עסוקים" (מדרש תנחומא צו).  

 

לשם כך (ולעוד מטרות) נכתב הספר "אל הר המור", העוסק בברורים הלכתיים הנוגעים לעליה להר הבית מהמקורות ועד למציאות של ימינו אנו.

 

כמו כן ישנו ספר "אל גבעת הלבונה", שעוסק בברורים אמונים על עניין העליה להר הבית ודרישת המקדש בזמן הזה.

 

מאת הרבנים יצחק שפירא ויוסף פלאי שליט"א.

 

עלות הספרים [לבחורי ישיבות בלבד!] 50 ₪ (25 ₪ כל אחד).

 

לפרטים והזמנות אגודת "אל הר המור": 1-700-70-70-85

התייחסות הרבי לענין...מושיקואחרונה
מי לוקח אחריות על ספק כרת?????
והנה השיחה של הרבי. ב"ה הספקתי להקליד לפני שבתיהודה.

ב"ה

יעקב דאג שבנ"י 'ישאבו' נחמה בזמן הגלות (חלק לא)

 

בפרשתנו מסופר על ג' סוגי התרומות ובנוגע ל'תרומת המשכן' מונה התורה ט"ו חפצים (שכל אחד כפי אשר ידבנו לבו..). בהתייחס להנ"ל כתוב 'ויקחו לי תרומה'. שואל הרבי: מדוע נאמר בפסוק לשון 'לקיחה' ("ויקחו לי תרומה.. תקחו את תרומתי.. התרומה אשר תקחו מאתם") שזה קאי על הגזברים שלוקחים מבנ"י את התרומה? לכאורה הי' מתאים יותר לכתוב בלשון נתינה או הבאה שזוהי פעולת המנדבים מבנ"י ?

מתרץ הרבי: מכך שכתוב לשון 'לקיחה' צריך לומר שכל הט"ו דברים שנמנו בתורה היו בידם של בנ"י כבר לפני כן ולא הי' חסר אלא פעולת הלקיחה מהם בלבד (ז.א. באם הי' כתוב לשון נתינה וכדו' הי' פירושו שיתנו וכן שיעשו את הפעולות וההכנות לנתינה [כגון כריתת עצים או קנייתם], אך מכך שכתוב בלשון 'לקיחה' משמע שהכל מוכן וחסר רק מעשה הלקיחה של הגזבר).

ואכן רש"י שואל בנוגע לעצי שיטים 'ומאין הי' להם במדבר [עצים]?' ומתרץ "פירש רבי תנחומא: יעקב אבינו צפה ברוח הקודש שעתידין ישראל לבנות משכן במדבר והביא ארזים למצרים ונטעם, וציוה לבניו לטלם עימהם כשיֵצאו ממצרים". מכך רואים שהעצים היו בידם כבר מיציאת מצרים.

ועד"ז י"ל בנוגע לכסף וזהב שלא הי' חסר בידם של ישראל (כפי שכתוב בנוגע ליצי"מ ששאלו ממצרים 'כלי כסף וכלי זהב'..), וא"כ גם זה הי' ברשותם מן המוכן. ועד"ז במה שכתב רש"י 'ושש: הוא הפשתן', י"ל שכוונתו למה שכתב בחומש בראשית שפשתן גדֵל במצרים (וא"כ לקחו גם את זה כאשר 'וינצלו את מצרים'). ועד"ז בשאר הדברים כצמר וכו'..

***

שואל הרבי (שאלה ב): זה גופא טעון הסבר. כיון שהיו יכולים לקנות עצי שיטים מעוברי-דרכים שוכרים או מיערות הסמוכים, א"כ מדוע יעקב הוצרך להשתדל בהבאת ונטיעת ארזים במצרים יותר ממאתיים (!) שנה קודם הציווי על מלאכת המשכן?

מתרץ הרבי: אכן יכלו בנ"י להשיג עצי שיטים באופנים שונים, אך בשביל שבנ"י יוכלו 'לשאוב' נחמה ותנחומין במשך כל זמן הגלות (בנוסף להבטחה (בדיבור) 'ואנוכי אעלך גם עלה') הוצרך להיעשות דווקא באופן זה כדי שיוכלו לראות בעיניהם את הארזים שנטע יעקב במצרים על מנת שיטלום כשיצאו ממצרים, היינו שראיית עצי הארזים מזכירים ומדגישים את גאולת ישראל (ולכן מובן גם מדוע רש"י מביא זאת בשם בעל המימרא – רבי תנחומא, כי רוצה לרמוז לנו את עניין הנחמה).

***

וע"פ כל זה מובן היטב מדוע בחר רש"י בפירושו את שיטת רבי תנחומא ולא פירש כהאבן עזרא (או בעלי התוס' עה"ת, ועוד) שכרתו את העצים מיער הסמוך להר סיני, או כפי' הט"ז ועוד שקנו את העצים מתגרי האומות: דכיוון שכתוב בפסוק לשון 'לקיחה' כנ"ל, לכן מוכרח רש"י לפרש כדלעיל (שלקחו זאת עימהם).

 

ואפשר להוסיף שיחה נוספת על המנורהיהודה.

 

צורת המנורה – באלכסון (חלק כא)

בנוגע לצורת המנורה, מביא הרבי את הציור המפורסם של הרמב"ם  שציירו באלכסון (ולא בעיגול). ואע"פ  שאפשר לומר בדוחק גדול שהרמב"ם רצה 'להקל על הציור' ולכן ציירם באלכסון, מ"מ כותב ר' אברהם בן הרמב"ם ש"ששה קנים.. נמשכים מגופה של מנורה לצד ראשה ביושר כמו שצייר אותה אבי מרי ז"ל, לא בעיגול..". ועד"ז בפי' רש"י בפרשתנו (כה, לב) שהששה קנים "באלכסון נמשכים ועולין"

והנה בספר 'מעשה חושב' כותב שנראה לו שהששה קנים 'נמשכין בעיגול', ומבאר שלמרות שמרש"י מוכח שהיו באלכסון אך כיון שהרמב"ם 'לא הזכיר תיבת אלכסון, אלא כתב ונמשכים ועולים' מסתבר לומר שדומים לגלגלי הרקיע שנמשכין בעיגול..

אומר הרבי: כיון שנראה לו כך מסתימת לשון הרמב"ם, לכן כעת שהתגלה כתב יד קודשו של הרמב"ם בזה ועדותו של בנו שזה הי' ביושר, צריך לומר שבאם הי' רואה את הציור ופי' בן הרמב"ם – הי' כותב שלכולי עלמא הקנים היו ב'יושר' ובאלכסון.

ואם כך, אומר הרבי, ראוי להחזיר עטרה ליושנה ולצייר את המנורה באלכסון כדעת רש"י והרמב"ם בגיליונות וב'בלאנק' של מוסדות חינוך וכדו' (ועפ"ז כדאי גם לעשות את החנוכיות לימי החנוכה ג"כ באלכסון).

 

שכוייח! תודה! שב"ש.חב"דניקיתאחרונה
חודש אדר!אנונימי (פותח)

"ירושלים לא תבנה כי אם כאשר ישתוקקו אליה בני ישראל תכלית תשוקה עד אשר יחוננו את אבניה ואת עפרה" (כוזרי מאמר חמישי)

בשבח והודיה לה' יתברך הננו שמחים לבשר שיצאו לאור חוברות חדשות לחודש אדר.

החוברות הן לימוד יומי בנושאים שונים שקשורים למקדש (אישים,מושגים, פנימיות המקדש ועוד...)

כל חוברת עולה 5 שקלים.

2 חוברות (מחודשים שונים למשל טבת ושבט או שבט ואדר) עולות 8 שקלים

3 החוברות עולות 12 שקלים.

את החוברות ניתן להשיג אצל מפיצים בישיבות/ אולפנות.

אם ברצונך להיות מפיץ/מפיצה ניתן ליצור קשר במס' 0524767498  או026264545 

בצפיה לבניין המקדש!