מחר שיעור לבנות באור הרעיון במישרדים בגבעת שאול בירושלים בשעה 16:30 לפרטים: 0508423769
עוד כהנא חי !!!
הנפת השלטים היא כנראה הדבר הטוב ביותר שקרה לנו בזמן האחרון. התחושה הספונטנית שהיתה לי כששמעתי על כך היתה שמחה גדולה, ורבה היתה אכזבתי כשמיד אחר כך באו הגינויים מן הצד שלנו. הנפת השלטים הקפיצה את השלטון העריץ, בצדק מבחינתו, כי היא כנראה האיום המשמעותי ביותר על יכולתו לבצע את הפשעים הלאומיים הבאים בתור, ומאוד חשוב היה לו לכנס את הרבנים ולהוציא מהם גינוי. כמה חבל שהרבנים נכנסו למלכודת.
איך מתמודדים? איך מתגוננים? שבענו הפגנות שבהם נואמים מעל המרפסת מנהיגים שיבגדו בשבוע הבא בזמן ש'שמפניה' דואג לצלם למטה את מדי האס.אס. כל פעולה שמועילה במשטרים דמוקרטיים או חצי דמוקרטיים, אין לה משמעות בישראל היום. האמת היא שגם חסימת כבישים היא פעולה קשה מאוד וכמעט בלתי אפשרית מול היס"מ המכה והפוצע באכזריות שהכרנו בימי גוש קטיף ובעמונה, ומערכת המשפט המגבה אותו. "נעצרת ניצחת" היא סיסמה אפשרית במשטרים דמוקרטיים, לא כאן.
הדרך החשובה ביותר הפתוחה בפנינו אל מול הגירושים וההריסות הבאים עלינו לרעה היא אי הציות. עדיין רוב עם ישראל מתנגד בלבו לדרך ההרס והנסיגה. החיילים והמפקדים ה'כתומים' שחונכו בישיבות ובקהילות וביישובים הדתיים-לאומיים הם כיום הליבה של היחידות הלוחמות בצה"ל, וגם החיילים האחרים יצטרפו אליהם אם יניפו את הדגל הנכון בעוז ובלי גמגומים. גם הציבור הכללי ה'ליכודניקי' ואפילו השוטרים עשויים להיות אתנו אם נעבוד כמו שצריך.
דבר ראשון, להשתחרר מן הנוסחה שלתוכה מכניסים אותנו שונאינו – "המפקד או הרב". מעניין להיזכר בניסוחים של הרב אברהם שפירא זצ"ל, המנהיג הרוחני שקרא בתשס"ה בפה מלא לאי ציות לפקודות של גירוש ופגיעה ביהודים. הרב לא נימק אז את פסיקתו בכך שזאת ארץ אבותינו, שמצות עשה ד' היא "וירשתם אותה" וכו' וכו', אלא דווקא דיבר על ההיבט האנושי הממוני של 'חושן משפט'. הוא אמר שאסור לאדם לפגוע ביהודים כשרים שלא חטאו, ועל השאלה מה יעשה איש קבע שבגלל סירובו להשתתף ב'התנתקות' יאבד את פרנסתו ואת הפנסיה שלו, השיב קצרות: "גזלנות זו לא פרנסה".
טקסט מספר אחד שצריך להשתמש בו היום בכל הזדמנות הוא 'הקוד האתי' של צה"ל (מעשה ידי אסא כשר!). כל אחד יכול בקלות להוריד מן האינטרנט את הנוסח המדוייק של הקוד האתי, בו נאמר בין השאר:
"מטרת צה"ל היא להגן על קיומה של מדינת ישראל, על עצמאותה ועל ביטחון אזרחיה ותושביה".
"צה"ל וחייליו מחויבים לשמור על כבוד האדם. כל אדם הוא בעל ערך שאינו מותנה במוצא, בדת, בלאום, במין, במעמד ובתפקיד".
"החייל לא ישתמש בכוחו כדי לפגוע בבני אדם שאינם לוחמים, ויעשה כל שביכולתו למנוע פגיעה בחייהם, בגופם, בכבודם וברכושם".
"החייל יקפיד על מתן פקודות חוקיות בלבד, ולא יציית לפקודות בלתי-חוקיות בעליל".
כדאי לכתוב את הטקסטים האלו – עם המרכאות – על שלטים שיונפו בעוד השבעות בכותל ועל גגות של מבנים בבסיסי צה"ל. זה די יביך את המערכת. אני מציע לכל רב, איש ציבור, או אבא של חייל ששואלים אותו את השאלה החבוטה בדבר "הרב או המפקד", להעביר את הדיון למגרש של זכויות האדם, ולצטט ברהיטות שוב ושוב את הקוד האתי.
באופן מעשי, אם רוצים להצליח ולא רק 'לעשות השתדלות', צריך להקים גוף שיקדיש את כל זמנו וכוחותיו הכלכליים לתחום הזה. צריך ליצור קשר עם חיילים ומתגייסים עוד לפני שהם מתגייסים, ולשמור את הקשר איתם ברציפות תוך רישום מדויק ומעקב. חייבים להסביר לצעירים את דרך ההבדלה בין טוב לרע, להתגייס להגנת ישראל בכל הלב ולהודיע מראש שלא ישתתפו בכל פעולה שקשורה בפגיעה ביהודים וביישובים יהודיים, לרבות סדנאות והדמיות מכל סוג. צריך להגיע קודם כל לכל הישיבות והמכינות ואחר כך לשמיניסטים בכל הארץ, ללשכות הגיוס ולכל מקום שיש בו חיילים, שוטרים ומתגייסים. צריך להגיע באופן שיטתי למפגשי 'פנים אל פנים' ממוקדים עם הורים ובני משפחה של חיילים ושוטרים תוך רישום ומעקב וחידוש הקשר מעת לעת. אסור לנו ליפול למלכודת התמונה המזויפת של התשקורת כאילו יש כאן מאבק בין 'דמוקרטיה' ל'הלכה'. צריך להדגיש דווקא את ההיבט האנושי והמוסרי.
| מה שהושחת אלו הן לוחות השיש מול מפעל ערבי בכפר עוורתא, כאשר התמונות לא צולמו כלל בבית קברות מוסלמי, ואפילו לא בקרבתו. מה שלא מנע מכלי התקשורת לפרסם תמונות של |
"בכל
תקופה ותקופה ישנה נקודה מיוחדת, שדרך הנקודה ההיא מאיר כל הטוב ומתוכה
מתנוצצים כל קיומי התורה והמצוות שבתקופה ההיא, שיודעים הם שאם יעכבו בעד
הפרחתה של הנקודה ההיא ימנעו בזה כל השפעת האורה והקדושה שבאה דרך הצינור
הלזה.
הנקודה העיקרית והמקור שממנו שאבו ישראל את חיי הקדושה שלהם בזמן החשמונאים הייתה בדברים שבהם מתגלה התייחדותם של ישראל...[הדברים עליהם הוטלו גזירות= לימוד תורה, קיום מצוות].
ובעקבתא דמשיחא הנקודה העיקרית היא ארץ ישראל וממנה נובע הכל, ומבלעדי ההתאחזות בה אין שום השפעה של קדושה בעולם, ואין פלא אם כל העמים רוצים לעכב בעד ביאתם של ישראל בארץ הקודש והתקשרותם בה, וכל כובד ההתנגדות שלהם היא בעיקר על הנקודה הזאת".


=]]]]]]]]]]]]אוריין
- הם חברים איזה שנה וחצי שנתיים...פקח הגיע לחווה בטקסס וביקש לערוך חיפושים.
החקלאי אומר לו "בסדר, רק אל תיכנס לשדה ההוא" ומצביע לעבר אחד השדות.
אומר הפקח "אני נציג הממשלה. יש לי צו ביד! זה אומר שאני אכנס לאן שארצה, מתי שארצה ועם מי שארצה, ברור? יש שאלות?"
החקלאי מלמל בקול חלוש "ברור" וחזר לעבודותיו.
כעבור דקות ספורות שמע החקלאי זעקות אימה מהשדה וראה את הפקח נס על נפשו מפני השור הגדול שהסתער בשעטה לכיוונו.
והשור מצמצם פערים מהר מאוד.
סיכויי ההשרדות של הפקח קטנים והולכים.
החקלאי זרק את כליו ארצה, רץ לעבר גדר השדה וצעק לפקח בקול רם "הצו! תראה לו את הצו!"
עריכה - התמונות






(עדי רן,
שם, שם.)




חבר הכנסת אריה אלדד לא מבין כיצד זה חברי כנסת דתיים ואף חרדים מן הקואליציה הכשילו הצעת חוק שהגיש במטרה למנוע משוטרים גברים לפנות בכוח פיזי מפגינות.
אלדד מבהיר שהצעת החוק שלו נועדה "למנוע מצבים של מגע פיסי,אלימות ולעיתים גם הטרדה מינית ומעשים מגונים, שעשו שוטרים בגופן של מפגינות, בעיקר בארועי "ההתנתקות" לפינוי מאחזים", כלשונו. הוא מוסיף ואומר כי "ההצעה ניסתה לקבוע כי המשטרה תוכל לבצע פינוי כזה,רק באמצעות שוטרים בני המין של המפגינים".
כאמור, אלדד הופתע, ואולי לא כל כך הופתע, מכך שהממשלה התנגדה להצעת החוק שלו, לדבריו "כדי להמשיך ולאפשר למשטרה ולצה"ל לפנות יישובים".
"חברי כנסת חרדיים ודתיים לא היססו להצביע נגד החוק ובהם אברהם מיכאלי,משולם נהרי,ציון פיניאן,אורי מקלב,דניאל הרשקוביץ, יצחק וקנין, לאה נס, זאב אלקין, יולי אדלשטיין, חיים אמסלם ויעקב מרגי", אומר אלדד שהזהיר בדבריו את החכ"ים הדתיים ואמר: "מי מכם שירים ידו נגד החוק לעולם לא יוכל עוד לומר שלא הרים ידו נגד התורה".
לטעמו במהלך האחרון הוכח ש"בקואלציה מוכתב לשמור על עקרונות חוק יסוד כבוד האדם וחרותו רק כשהם לא מפריעים לה לבצע את תוכניותיה".
אלדד מבהיר שהצעת החוק שלו נועדה "למנוע מצבים של מגע פיסי, אלימות ולעיתים גם מעשים מגונים, שעשו שוטרים במפגינות, בעיקר בארועי "ההתנתקות" לפינוי מאחזים", כלשונו. הוא מוסיף ואומר כי "ההצעה ניסתה לקבוע כי המשטרה תוכל לבצע פינוי כזה, רק באמצעות שוטרים בני המין של המפגינים".
כאמור, אלדד הופתע, ואולי לא כל כך הופתע, מכך שהממשלה התנגדה להצעת החוק שלו, לדבריו "כדי להמשיך ולאפשר למשטרה ולצה"ל לפנות יישובים".
"חברי כנסת חרדיים ודתיים לא היססו להצביע נגד החוק ובהם אברהם מיכאלי, משולם נהרי, ציון פיניאן, אורי מקלב, דניאל הרשקוביץ, יצחק וקנין, לאה נס, זאב אלקין, יולי אדלשטיין, חיים אמסלם ויעקב מרגי", אומר אלדד שהזהיר בדבריו את החכ"ים הדתיים ואמר: "מי מכם שירים ידו נגד החוק לעולם לא יוכל עוד לומר שלא הרים ידו נגד התורה".
לטעמו במהלך האחרון הוכח ש"בקואלציה מוכתב לשמור על עקרונות חוק יסוד כבוד האדם וחרותו רק כשהם לא מפריעים לה לבצע את תוכניותיה".


הם נגד זה שאומרים שבנים לא יפנו בנות,
כלומר- הם לא מסכימים להצעת חוק שבנים אינם מפנים בנות.
בניגוד למה שחשבנו שהחכי"ם הדתיים יתנגדו למצב שבו שוטרים מפנים בנות,
מה שרואים בכתבה שהם מתנגדים למצב שבו תועבר הצעת חוק שתגרום לכך ששוטרים אינם יפנו בנות.
טוב, אז סליחה ש-
[חפרתי..] ואני מקווה שהובנתי.
כוחות משטרה ומג"ב פינו לפני הצהריים (חמישי) את המאחז מעוז אסתר הסמוך לכוכב השחר, המתיישבים במקום הודיעו כי יתחילו מיידית את בנייתו מחדש של המאחז.
לדברים, "שלטון הרשע של נתניהו וברק לא ירתיע אותנו במלחמה על א"י ועל תורת ישראל הבניה במקום תגדל ותמשך. כמו כן לא נשתוק למראה ההרס והחורבן שהכוחות השאירו במקום".
| כוחות הביטחון הרסו שלושה מבנים לא חוקיים במאחז מעוז אסתר כוחות הביטחון והמנהל האזרחי הרסו שלושה מבנים בלתי חוקיים ששימשו למגורים במאחז מעוז אסתר שבבנימין. הפעילות הסתיימה ללא אירועים חריגים. (אפרת וייס) |
כוחות הביטחון ופקחי המנהל האזרחי הרסו בצהריים שלושה מבנים במאחז מעוז אסתר שבבנימין. במקום מתגוררות שתי משפחות וכמה צעירים. בפינוי לא נרשמו עימותים.
להתרמות, קופות, פליירים בנושא וכיו"ב: 052-8971670.
מחכים לכם,
משפחת מעוז אסתר.
במעוז אסתר ממשיכים ובונים ובגאון ! ! !
