הקטן שלנו (1.5) גם בעייתי מאוד בשינה. עברנו איתו תהליך ארוך מאוד וכיום הוא ישן במיטה שלו, לפעמים אפילו לילה רצוף.
הגדולה שלנו לימדה את עצמה להרדם עצמאית בגיל חצי שנה. הקטן עדיין צריך שנשב לידו לאורך כל זמן ההרדמה. לפחות אצלנו אני ממש רואה שזה קשור לאופי ופחות למשהו ספציפי שעשינו שונה.
אני אתאר לך מה עשינו, אולי יתן לך כיוון...
התחלנו מתינוק בן שבעה חודשים שישן רק עלי (לא לידי, עלי). לא לוקח מוצץ ובלי חפץ מעבר על אף שניסינו להצמיד לו כזה. מתעורר ארבע חמש פעמים בלילה טוב והרדמות ארוכות.
בהתחלה ניסינו ללמד אותו לישון בלול. עם נדנוד, טפיחות, שירים, חיבוק כל פעם שנעמד, מנטרה "עכשיו הולכים לישון", עיטוף, רעש רקע ומה לא. כמובן, לא הכל ביחד... התוצאה היתה הרדמות של שעה פלוס, עם צרחות ובכי לסרוגין. הורים מותשים, תינוק מותש, אחות גדולה מפוחדת ומותשת. התמדנו בכל זאת שבועיים, בגלל שתמיד מבטיחים שזה רק שבוע ועובר. לא עבר.
בשלב הזה הבנתי שהתינוק צריך הרבה יותר הדרגה. התחלנו ממזרן על הרצפה, בין המיטה שלנו לקיר. ככה כל פעם שהוא התעורר ונעמד הוא ראה שאנחנו שם. תוך כמה ימים ירדנו להרדמות של 30-40 דקות, כמעט בלי בכי. ישבתי לידו בקצה המזרן, קראתי ספר ונתתי לו לטפס עלי וסביבי כרצונו. בדרך כלל כשהתעייף הוא נכנס לתנוחת שינה וביקש שאטפח לו על הגב.
אחרי חודש כזה, של הרדמות ארוכות אבל רגועות וכמעט עצמאיות ניסינו להעביר אותו ללול. שוב היה אסון, הפעם ויתרתי כבר אחרי שלושה ימים.
כשהיה בן עשרה חודשים וכבר הלך ודיבר מעט קנינו לו מיטת מעבר. העברנו את המזרן שלו שהוא מכיר למיטת המעבר בחדר השני, ליד הגדולה. שניהם היו מאושרים. אחרי טקס שינה (אצלנו צחצוח שיניים, כניסה למיטה, שיר, המלאך הגואל והנקה) ישבתי לידו עד שנרדם. הרדמות של חצי שעה פלוס, אבל רגועות ברוב הימים. אם לא רגוע אני שואלת אותו מה מפריע לו, בעיקר בשאלות כן/לא. אני מרשה לשחק במיטה בלי לצאת ותמיד הוא (וגם הגדולה) נשכבים בשלב כלשהו, מבקשים שמיכה ונרדמים.
בקיצור, השנקל שלי - הדרגה והתאמה לתינוק, גם אם כל שלב לוקח זמן בסוף זה שווה את זה. לראות מה המטרה הסופית (שלי היתה שינה במיטה משלו, שלך לפי מה שהבנתי זה הרדמה קצרה. אבל תבדקי מה באמת הכי מפריע לך ותפעלי בהדרגה לכיוון הזה). לא כל תינוק לומד הרגל אחרי שבוע, גם אם אמא נחושה.
ולגבי הבעל - גם שלי בהתחלה לא היה מתעורר. הערתי אותו כשהגיע תורו או כשלא יכלתי יותר והוא למד. כיום לפעמים הוא מתעורר בזמן שאני ממשיכה לישון.