אני זוכרת שפרקת פה כבר כמה וכמה פעמים על חמותך והקושי שלך מולה, כך שמה שאת כותבת זה באמת יושב על רקע טעון וקשה.
ואני מבינה אותך כל כך, זה באמת קשה שדורשים ממך להיות זו שלוקחת אחריות על הפיוס, ושדורשים ממך להתקדם בקצב שאת לא נמצאת בו ולהסכים לדברים שאת לא מוכנה אליהם, בשביל ה'קירוב לבבות' הזה.
ואת כותבת שכן הסכמת להגיד 'מחול מחול מחול' כמו שהוא ביקש, והצלחת גם לדבר איתו בכבוד למרות שזה כל כך הרתיח אותך, ומצד שני המשכת לעמוד על מה שהיה חשוב לך, ולא להסכים לכל בקשה שאת מרגישה שכרגע לא נכונה לך.
את באמת גיבורה! זה באמת ניסיון לא קל בכלל, ואת מתמודדת עם זה בהרבה גבורה, למרות הקושי של הסיטואציה.
אני לא חושבת שאני יכולה לייעץ לך מה לעשות במצב הזה, כי אני לא באמת מבינה ומכירה את הקשיים שאת עוברת ואת מידת היכולת שלך להתמודד.
מה שכן הייתי רוצה להגיד לך, זה להזכיר לך את מה שכתבת פעם בשרשור אחר - שכשמברכים 'לגדלו לתורה, לחופה ולמעשים טובים', המעשים הטובים מוזכרים אחרי החופה, כי אז מגיעים הניסיונות האמיתיים של המעשים הטובים.
(אני שמה לך קישור לאותו שרשור, לפעמים זה מוסיף לקרוא דברים שכתבנו ומה שכתבו לנו מתוך פרספקטיבה אחרת…)
שמעתי אתמול משהו יפה.. וזה לא יוצא לי מהראש.. - יורדות מהפסיםאני חושבת שאם הייתי במקומך, הייתי מנסה לשבת עם עצמי לאיזו התבוננות ודיבור עם ה' על כל המצב הזה.
הייתי מנסה לשאול את עצמי קודם כל - איך הייתי רוצה שהמציאות תיראה, אם הכל היה מושלם. הייתי ממש מדמיינת ומנסחת במילים את החלום הזה - לא כי אני יכולה להגיע לשם, אלא כי זה עוזר קצת לחיות את החלום שבאמת הייתי רוצה שיקרה, ואז להבין את הפערים של המציאות מול החלום, וגם להבין שה' בחר לשים אותי במציאות אחרת, ולא הכל תלוי בי, אבל אם ה' שם אותי פה, כנראה שאני צריכה לעבור משהו אחר.
ואז הייתי מנסה לחלום מחדש - חלום שבו כל מה שלא תלוי בי לא משתנה, כולם נשארים אותו דבר כמו שהם, אבל אני מגיבה בצורה הכי אידאלית ושלמה. אפשר בשלב הזה לנסות לדמיין מישהי שאת ממש מעריכה - איך היא היתה מתמודדת עם המצב הזה. לא צריך לפחד לדמיין דברים שאת עוד לא מסוגלת לעשות, זה רק חלום ולא מציאות, זה רק בשביל לתת כיוון. אבל עצם זה שאני מתעלמת מהחסימות ומהקשיים שלי במציאות, ונותנת לעצמי לחלום עד הסוף, זה עוזר לי להבין לאן אני באמת שואפת, ומשם אפשר לחשוב על צעדים מעשיים שלא גדולים עלי מידי.
(את שני השלבים האלו אני מרגישה שיותר מועיל לי לעשות בכתב, ממש לנסח את הדברים במילים ולא רק במחשבה כללית. זה דורש זמן והשקעה, אבל בדברים שקשורים להתמודדויות משמעותיות, זה שווה בעיני).
אחר כך הייתי מתפללת על זה לה' - פה אין בכלל כללים, אפשר לזרום עם מה שיוצא. אני חושבת שלי עוזר קודם כל לפרוק את הקושי, ואז גם להודות על כל הטוב שיש לי בחיים, וגם על הדברים הטובים שמסביב לקושי (למשל עצם זה שיש בעל, שבגללו צריך להתמודד עם ההורים שלו), ואז גם על הקושי עצמו - כי אם ה' שלח לי אותו, כנראה שהוא לטובה גם אם קשה לי להבין את זה. ואז אפשר להתפלל על איך שאני רוצה להתמודד עם זה, מה הייתי רוצה לעשות ולמה זה חשוב לי, וגם למה זה קשה לי.
ובסוף אני הייתי לוקחת משהו אחד שאני בוחרת לעשות שדורש ממני קצת מאמץ, אבל לא גדול עלי מידי. משהו שכן דורש ממני איזה עבודת המידות, אבל שיתן לי הרגשה של סיפוק שהצלחתי, ולא הרגשה רעה שמחקתי את עצמי או משהו שגדול עלי מידי ואני לא אצליח ליישם.
זה לא קל, ואני לא יודעת אם כל מה שכתבתי יתאים לך. את מוזמנת לקחת רק מה שאת מרגישה שנכון עבורך…
חיבוק גדול!❤️