בגלל שזאת לידה ראשונה שלך, ולידות ראשונות הרבה פעמים ארוכות יותר, הייתי ממליצה לך לסחוב כמה שיותר בבית. תוכלי לשבת באמבטיה (בהנחה שיש לך, וגם לפי מה שאני ראיתי ברוב בתי החולים אין אמבטיה אלא מקלחת רגילה) כמה שאת רוצה, בלי שום לחץ, בנינוחות ובשלווה.
עוד עצה: אל תהיי נעולה על כלום. אני גיליתי שאם האור מעומעם או לא לא השפיע עלי בכלל, וגם לא דברים אחרים שחשבתי שיהיו משמעותיים. לעומת זאת במהלך הלידה גיליתי דברים אחרים שהיו חסרים או שהפריעו. אז חשוב לבוא פתוחים וגם חשוב שבעלך יידע את זה ויהיה רגיש אם משהו פתאום דווקא יפריע לך במקום לעזור.
אם את ממש נעולה על לידה טבעית ללא משככי כאבים, הייתי ממליצה לך לתרגל המון המון הרפיות ודימיון מודרך. חשובלתרגל גם הרפיה תוך כדי כיווץ איבר אחד בלבד (אני לא זוכרת איך קוראים לתרגילים האלה...). וגם לתרגל הרפיות תוך כדי שאת עם עיניים פתוחות ומדברת, כי בבית חולים תצטרכי לענות על לא מעט שאלות, ולהיות רפויה וממוקדת. ועל זה צריך להתאמן.
גם על נשימות עמוקות מאוד כדאי מאוד להתאמן. זה משהו שאם לא מתאמנים עליו מספיק די קשה לעשות אותו במהלך הצירים... וחשוב שגם המלווה שלך יידע לעשות את הנשימות המתאימות לכל שלב כדי שיוכל להזכיר לך במהלך הלידה.
אגב, את האימונים האלה צריך להתחיל כבר מהטרימסטר השני. אני התאמנתי חודש לפני וזה לא הספיק לי בלידה הראשונה.