אני מתארגנת ברמה שבועית.
יום שישי מבשלת בכמויות כפולות בכוונה שיישאר מספיק מנות יפות לימים ראשון ושני.
למשל שניצלים- מטגנת כמות כפולה, מייד שמתקרר אורזת בתוך נייר סופג בתוך נייר אלומיניום ומקפיאה.
דגים- מבשלת באותו סיר כמות כפולה של חתיכות.
לא מקפיאה, בערב שבת שמה לב לתת מנת דג עם תוספות אבל שמה לב להשאיר שתי מנות יפות לתחילת שבוע (במקרה שלנו אני והבן שלי אוכלים דגים בתחילת שבוע)
מרק- תמיד מכינה בכמות גדולה. לא תמיד כפולה כי אם שמים המון עוף זה עושה טעם חזק. שמה כמה סוגי ירקות, תפו"א, גזר, קישוא, שומר, בצל, סלרי. אני אוהבת גם דלורית, הילדים שלי פחות.
באמצ"ש מחממת ומכינה קוסקוס משקית וזה משדרג את הארוחה.
ימים ראשון ושני סוגרת פינה עם האוכל של שבת, לפעמים צריך להוסיף תוספות כמו קוסקוס או פסטה. אבל האוכל העיקאי מוכן מזין ומשביע.
יום שלישי זה יום של תנועות נוער וסידורים, פחות מבשלת. לכן פיצה פיתה או שקשוקה או חביתה עם אבוקדו זה סבבה.
מוסיפה ירקות חתוכים.
פיצה פיתה אני פורסת את הפיתות קפואות, מדללת רסק עם תבלינים ומים ומורחת על הפיתות זה נמרח בקלות ובמהירות.
מפזרת זיתים וגבינ"צ ולתנור.
ל2-3 ילדים 5-6 פיתות זה מספיק.
תמיד יש לנו בבית אשלים עם גרנולה ביתית לכל צרה.
גרנולה מכינים פעם בחודש, מ700 ג' קוויאר עבה עם תרכיז תפוחים של B&D.
20 דקות בתנור על 150 מעלות וזה מוכן.
יום שלישי או רביעי מבשלת ארוחה בשרית או פרווה. מרק אחר ממה שאוכלים בשבת שיהיה לגיוון או עוף עם זיתים.
כל מה שצריך עגבניות אני משתמשת בעגבניות מרוסקות שמוכרים בסופרים.
זה חוסך מלא עבודה והופך את העסק להרבה יותר פשוט.
עוף עם זיתים למשל, אני מבשלת לפעמים שהעוף קפוא. לא תמיד אפשרי לי להפשיר מראש.
יש לי בבית שקיות ירקות כמו סנפרוסט. מחממת כרובית, ברוקולי, שעועית ירוקה בנינג'ה.
יש לי תמיד גם אדממה, גם שופכת לסיר כשזה קפוא, הילדים יודעים לבד לאכול את זה.
אם יש ממש קטנים אז לא לתת בלי השגחה
אבל לגדולים יותר זה אחלה פתרון לנשנוש כשיש בלתם.
קציצות טונה וקציצות ירקות מכינה בכמויות גדולות ומקפיאה.
מחממת במחבת או בתנור (עדיף בנינג'ה זה מחזיר את הקריספיות)
לא לחמם במיקרוגל זה הורס את המרקם.
קציצות בתוך פיתה עם ירקות בצד סוגר את הפינה.
לגבי חיתוך ירקות אז או שאני מתחילה עם זה, או מסיימת עם זה.
לא באמצע ולא מעכבת ארוחה בגלל זה.
ילדים שמתרגלים לאכול ירקות תמיד ישמחו לאכול אותם ולא הכל חייב להיות מוגש יחד.
ילדים קטנים אני משתפת בהכנה.
זה מאריך את הזמן אבל מונע חיכוכים מיותרים וגם פותח להם את התיאבון.
אני מתחילה לבשל ב16:00 איך שאני חוזרת מהאיסופים, גם אם זה עוף או מרק נגיד שלוקח לזה זמן, לבינתיים עושים דברים אחרים ואם עדיין לא מוכן אז קודם מתקלחים ואז אוכלים.
קציצות בשר למשל זה משהו שאני מכינה או מהצהריים אם במקרה אני בבית או ביום שבעלי יכול לחזור מוקדם יחסית לפני זמן ארוחת הערב ואז הוא נותן איתי יד כי זה משהו שמצריך יחסית הרבה התעסקות במטבח, מצד שני אין משהו יותר מרגיע מיוחדים שאוכלים בשרי טוב ומשביע.
בגדול השילוב של אוכל בשרי משבת עם אוכל חלבי מהיר, ובישול לקראת אמצע שבוע, נותן מענה לכל השבוע בלי להשתגע.
שימי לב שכמעט תמיד האוכל אצלי מוכן לפחות חצי שעה לפני הארוחה.
כי בין לבין הילדים צריכים אותי לדברים אחרים.
בעונה שנעים בחוץ, הרבה פעמים לוקחת איתי גבינה וירקות וקרקרים או פרכית אורז או לחמניות לגינה ואחרי האיסוף מהגן בזמן שהם משחקים אני חותכת ומביאה לנשנש ואז הם לא חוזרים מורעבים ועצבניים הביתה אז אני יכולה למשוך אותם יותר בחוץ עד שבעלי מגיע ואז מארגנים להם ארוחה חמה.
תמיד יש לי במקפיא שניצל טבעות, נקניקיות, אדממה וכד' לכל צרה.
משתדלת פחות לתת אבל לפעמים יש עיכובים או שמשתחררים מוקדם (ר"ח, צומות, אסיפות הורים, חודש ארגון)
אז הילדים מכינים לעצמם ארוחת צהריים.