צ'מעו, יש לי בעיה גדולה. גדולה גדולה מאוד אפילו. ענקית!!
יש לנו ביישוב משחק "גמד וענק" לנוער. מי שלא מכיר את המשחק, הנה לכם ההסבר:
במשחק הזה אמורים להשתתף הרבה הרבה אנשים כדי שהוא יצא טוב. זה משחק שבו כאילו יש גמד שהענק רוצה לאכול אותו ולכן הוא מביא לו דברים אחרים (ממתקים, צ'ופרים) כדי שלא יאכל אותו. כל אחד הוא גם גמד וגם ענק, כי כל אחד נותן למישהו צ'ופרים, כל אחד גם מקבל, ואף אחד לא יודע ממי הוא מקבל.
הבעיה היא, שכשאני דיברתי עם הרכזי נוער שלנו, הם אמרו ש: "מן הסתם שהמשחק יהיה נפרד". אחר כך הם הביאו את הנושא לדיון במועצת נוער (כמה חבר'ה שהנוער בחר) והם אמרו ש: "ברור שהמשחק יהיה מעורב! אבל לכל בן תהיה את האפשרות לרצות שבן יעשה לו וגם הוא יעשה רק לבן ווכה גם לבנות".
מבחינה הלכתית כל העניין שהמשחק הזה מעורב - הוא אסור. זה לא צנוע. בנים לא אמורים להביא מתנות לבנות ובנות לא אמורות להביא מתנות לבנים. מותר שיהיה את הקשר הבסיסי של "שלום, היי, ביי, מה נשמע? איך הולך?" וזהו. אבל עד שזה מגיע לפסים אישיים. (דוגמא - מישהי משבט לביא סרגה כיפה למישהו מהשבט שלי. או עוד אחת - לחברה שלי כל הזמן מתקשר איזה בן במספר חסוי לפלאפון שלה ומקשקש לה שטויות בשכל הרכזי נוער שלנו אמרו שהם ילכו לשאול את הרב ובסוף הם לא שאלו, אבל הם אמרו לי שהם יודעים שהרב היה אומר שלא.