אז מה עושים?בחור שמח
שאלה גדולה שאני נתקל בה בעצמיבסדר גמור
^^^מיכאלצ
שאלה מצוינת.
אין לי תשובות
להבין שיש דברים שבשליטתנו ויש דברים שלא..כוחות שמימיים
ברמה האישית,ללמוד תורה,להגיד תהילים,
להיות בני אדם יותר טובים.
אין לי תשובה. מזדהה ככשבותי
אני חושב שהדרך הכי פרקטית לנו פשוטי העם היאנאור97
לשכנע אנשים להיות ימנים קשה יותר...
מה יכול לגרום למצביע שמאל לבחור ימין? הרי גם מחנה השמאל-מרכז ברובם הם אנשים פטריוטים ובכל זאת הם מעדיפים את הדרך הזו כי הם תופסים שזה הפתרון שטוב לנו. רק אם יתקרבו ליהדות ויבינו מה זה ראש דתי, יש סיכוי שהם יקלטו סופסוף שהערבים לא חושבים כמו חילונים, הערך המרכזי אצלם זה לא חיה ותן לחיות. ולכן כל הפתרונות שלהם לא יעבדו.
ופה יש לכולנו מה לעשות. צריך רק להבין שזו האחריות שלנו. כמו שהבין הרב אטינגר הי"ד ועשה במסירות נפש.
אבל לא צריך לעשות דברים גרנדיוזיים, מספיק שכל אחד יפעל בסביבה שלו. לא יכפה את עצמו אלא פשוט יעשה חסד וייצג את היהדות בצורה נכונה.
אתה בצבא עם חילונים? תראה להם לדוגמא שלידך לא מדברים לשון הרע.
יש לך בבית כנסת נערים או בחורים לא הכי דתיים? שב תלמד איתם אמונה וכדו'. איתך הם יזרמו וידברו פתוח בניגוד לשיעור עם רב.
אתה עובד עם חילונים? תתעניין בהם באמת. להרבה אנשים יש בעיות והם מחפשים מישהו שיקשיב וייעץ.
הרבה רוצים לשמוע על יהדות, ולחבר שחי בעולם שלהם הם יקשיבו כי הם רואים יהדות לא מנותקת ומתבדלת.
יש לך בשכונה משפחות מצוקה וכדו'? תרימו פרוייקט בבני עקיבא לפני החגים לעזור להם.
אנשים שקשה להם ומישהו עוזר להם מבינים מה האמת.
תחשוב שלכל אחד יש סביבו מעגל של לא מעט אנשים. וזה מתרחב. השפעת על חבר? גם אשתו והילדים ממילא יושפעו. השפעת על נער? גם הנערים שעובדים איתו בפיצה יושפעו.
אם כל אחד יבין את זה ויגדיל ראש במקום להגיד "אין לי זמן","אין לי כח", "יש לי צרות משלי", נוכל להשפיע הרבה.
כשקורים פיגועים מזעזעים כאלה צריכים לקחת את הרגשות למקום של לצאת מעצמנו, ולפעול. לא סתם הרבה פעמים דווקא האנשים המיוחדים שתרמו מאוד לחברה הם אלו שנפגעים. שנלמד מהם ונלך בדרכם.
ושוב, לא צריך דברים בומבסטיים, מספיק שכל אחד יפעל במקומות שהוא ממילא נמצא בהם.
ואחרי שמתחילים זה זורם ומרגישים סיפוק, שותפות במשהו גדול. פתאום הבעיות הפרטיות מתגמדות. זה מקרין גם על המשפחה ו"מחסן" אותם.
היינו צריכים לעשות את הדברים האלה גם בלי המכות, אבל אנחנו לא כ"כ עושים. אז אנחנו חוטפים.
אלו אחים שלנו. צריך להיות אכפת לנו מהם. לא בתור טובה לקב"ה אלא כי הם אחים שלנו. וגם אם זה לא נראה ככה, החיים של הרבה מהם בזבל.
גירושין, בגידות, דכאונות, בעיות עם הילדים. כסף כסף כסף. הנהנתנות שגעה אותם. ובפנים הם רוצים שיעזרו להם לצאת משם. שיראו להם שאפשר להיות דתי ונאמן ואיש חסד ולחיות פנימיות וגם ליהנות מהחיים. אין סתירה.
ברור לי שזה מה שהקב"ה רומז לנו. מבלי לזלזל בתפילה ותורה, צריך בעיקר לעשות. שלא נצטרך לשאול את השאלה שלך שוב ושוב ח"ו.
שנזכה בע"ה לעשות.
לי כבר לא אכפתארצ'יבלד
ואני גם לא בעד להחיות את הרגש, זה לא חשוב. שיקהה, לא אכפת לי
כשיהיה לי את האפשרות להשתתף בצער של מישהו, בהחלט אעשה זאת. רנדומלי - לא.
שאלה קשה, כבר 15 שנה שואלת את עצמי את זה...מאמע צאדיקה
הייאוש מגיע מהציפייה שמה שאנחנו רוצים יקרה כאן ועכשיו,השתדלות !
עכשיו בבת אחת, אנחנו שאין לנו מגע ישיר עם האנשים הגבוהים שם בשלטון, לא נצליח להשפיע. לא לטווח הקרוב. זה לא יקרה ברגע אחד.
יש פה רעיון שאנחנו צריכים להעביר- שהדרך בה המדינה פועלת כיום היא לא פרקטית, לא מועילה. משום מה, המחבלים ממשיכים לרצוח, אפילו כשבג"ץ מאיים עליהם בעונש כליאה. (???).
נעלם כוח ההרתעה.
מה צריך? שר ביטחון חזק ויציב.
ממשלה שמחליטה ולא בית משפט עם דעות עקומות.
אני? לא יכולה לעשות את זה.
צריך לחשוב על שרשרת האנשים שאנחנו יכולים להשפיע עליהם- ראש הממשלה מושפע מחברו שמושפע מחבר כנסת שמושפע מציבור מסויים שמושפע מהדיבור שצועק באותו הרגע.
אז איך להשפיע? לצעוק! למחות! לא לקבל את המציאות כמו שהיא. להבין שהיא לא טובה.
איך לא להישאר אדישים למצב? ללמוד על מעלת אחדות עם ישראל, ללמוד על כך שכל יהודי באשר הוא, הוא חלק מאיתנו ממש. אח שלנו. וכואב לנו, ואנחנו כועסים על כל אחד ואחד שנרצח.
להגביר את האחדות, כל הזמן, ולא רק ביום פקודה. להקפיד על מצוות שבין אדם לחברו, ולהשתדל לדון לכף זכות כל יהודי, לאהוב אותו, בפן הכי עמוק שבנפש.
כשנגרום לעצמנו לא להישאר אדישים, ונשתדל לגרור אחרינו את שאר הציבור ואת עם ישראל, נוכל כבר לדעת בבהירות מהי הדרך להשפיע על הממשלה (פרקטיקה).
גזרות באות על ישראל בשל עוונותיהםמ"י
עבודה על המידות שלך, עבודת ומלאכת ה'.
אנחנו נמצאים בחשיפה מוגברת, מיותרתאיך אפשר לעזור?
בהמשך היום, צפיתי שוב בסרטון, לעומק, והזדעזעתי מהסיטואציה, לא מעצם הצפייה. סרטון טבח בעשרות בני אדם ממרחק מטרים ספורים, כולל וידוא הריגה, מסתובב ביננו חופשי. חי. טרי. המשפחות שלהם עדיין מתאבלות. והסרטון עצמו? מוכר לנו כל כך. הרי זה כמו משחק מחשב. כמו "משחק" פייטנבול, או איירסופט, או לייזר טאג, או וואט אבר משחקים שיורים אחד על השני.
אנחנו מוצפים בכמויות מידע. אנחנו חייבים לאמץ כלים אקטיביים לסינון המידע הפוגם בנפשנו.
איך? אני עדיין לא בטוח.
תמיר ליאון (אנתרופולוג מפורסם) מרחם על הצעירים מתחת לעשרים. ילדי שנות ה2000 (שהתגייסו כבר לצה"ל...) נולדו לתוך מהפכת הADSL, לתוך אינטרנט זמין 24/7, לתוך שטף מידע עצום, צונאמי ששוצף וסוחף איתו את הנפש.
מה זה יעזור אם לא נהיה אדישים?Reminderאחרונה
זה ישנה משהו?
יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
למה מוזר?משה
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
איזו תקרת זכוכית?shaulreznik
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
נכון עקרוניתאריק מהדרום
בפועל היתה רק אחת
היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה
לא היו גונבים ממנה את הגילוי
שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת
אמן ואמן וגם לךארץ השוקולדאחרונה
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק
יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע
חיילי גבעתיאריק מהדרום
אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים
ממשזיויק
לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה
מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב
החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.
בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.
אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.
הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל
תגידו רגעהפתק
לגבי עבודה בבחירות.
וואלה זורם לעבוד יום בחירות ולעשות אחלה של כסף הבעיה שאני לא אהיה 21. הבנתי שיש דברים גם לגיל לפני כן. מישהו יודע? איפה נרשמים?
מצטרףל המשוגע היחידיאחרונה
פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום
קטן מידי.
מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד
כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום
בוודאי שאפשרנפשי תערוג
תעבור למצב מחשב
ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה
אפשר מהטלפוןמשה
החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.
א-אהאריק מהדרוםאחרונה
עכשיו הכל מובן.