אשמח לקרוא מחוכמתכן, איך מתנהלים עם כסף שהם מרוויחים? (משגע אותי שהם קונים בזה שטויות במקום לחסוך לדברים רציניים שהם רוצים)
איך אוכפים עם כל שעות הפעילות שלהם בחוץ , את המחוייבויות שלהם בבית?
אשמח לקרוא מחוכמתכן, איך מתנהלים עם כסף שהם מרוויחים? (משגע אותי שהם קונים בזה שטויות במקום לחסוך לדברים רציניים שהם רוצים)
איך אוכפים עם כל שעות הפעילות שלהם בחוץ , את המחוייבויות שלהם בבית?
את יכולה לכוון אותם להתנהלות נכונה, אבל לא לכפות אותה עליהם.
שני רעיונות שעולים לי איך לעשות את זה:
1. לפתוח להם חשבון בנק עם חיסכון. כך הכסף יהיה בחיסכון והם לא יבזבזו אותו.
2. לתת להם להיות אחראים על קנייה של דברים בשביל עצמם, כמו בגדים מיוחדים או תשלום לסניף.
כך הם ילמדו שיש ערך לכסף ושצריך להתנהל איתו בחוכמה.
(אני אישית מבקשת מהילדים שלי שיאמרו לי מה הם קונים בכסף, כדי שאוכל לשים לב אם זו קנייה שבעיניי מוגזמת. ב"ה הם זורמים עם בקשתי...)
ובקשר לפעילויות בחוץ - יש פה שני עניינים:
1. שעות החזרה שלהם.
2. המשימות בבית שאת מצפה שהם יעשו.
אז על העניין הראשון - אני אומרת לילדים שלי שאני דואגת להם וחוששת, ולכן בבקשה שיעדכנו אותי לאן הם הולכים ומתי הם חוזרים. אם הם מציינים שעת חזרה מאוחרת מדי מבחינתי, אני אומרת להם שלא מסכימה. אבל מכיוון שזה לאחר ביטוי הדאגה שלי להם - הם לא כועסים כל כך...
העניין השני הוא אחר - אני יוצאת מתוך נקודת הנחה שניהול הבית הוא עליי. הילדים שותפים בו, אבל לא אחראים עליו. אז יש זמנים שבאמת הכול נופל עליי... ויש זמנים שאני מצליחה לגייס אותם לעזרה.
לאחרונה, למשל, הכנתי דף משימות שיש לבצע בכל יום בבית. בכל בוקר מי שמוכן ללימודים צריך להשתבץ למשימה אחת או יותר. בעיקרון כולם אמורים להשתבץ, וכך הם רוצים להתארגן מהר יותר בבוקר, כדי לתפוס את המשימות ה"שוות". את המשימה יש לבצע עד שמונה בערב.
ב"ה - אמנם לא תמיד זה הולך בצורה מושלמת, אבל לרוב כולם משתבצים בשמחה.
אולי משהו כזה יעזור לך?
מסייגת את כל דבריי שב"ה זכיתי במתבגרים טובים ולא מרדניים. יכול להיות שמה ש"עובד" אצלי לא יתאים לאחרות. ויכול להיות שבעתיד גם אצלי זה לא יצליח...
אני אמא למתבגרים ובוגרים מעולם לא התערבתי גם כשהבת 7 הייתה קטנה יותר ןהחליטה שהיא קונה מגנום לה ולחברה שלה..עיניין שלהם
שאני מתערבת להם.
זו היתה שאלה כללית.
ורציתי שיתנו פה טיפים לעזרה
רשמת "איך אוכפים"...זה אומר שאת מנסה בפועל לעצור אותם לא? אולי לא הבנתי נכון אז סליחה שוב
כל עוד שמדובר בקניה שהיא בזבוז בעיניי אך לא נוגדת את העקרונות שלי,
אני אשוחח עם המתבגר, אומר לו את דעתי, אזכיר לו למה הוא רוצה לחסוך, אבל בסופו של דבר אשאיר את ההחלטה בידיו.
קניה שבעייתית מאוד בחינות (טלפון חכם בשלב שלא מתאים, אופניים חשמליות או כל דוגמה אחרת בהתאם לעקרונות שלכם) אני לא אאפשר.
ולגבי השאלה השניה, אני עדיין מחפשת את התשובה...
תודה!
הוא שלהם. אם זה סתם 'בזבוז'- זה מבאס, אבל זה מה יש.
אפשר לדבר על דחיית סיפוקים, ולהציע פתרונות פרקטיים כמו-
חסכון בבנק על שמם (בחשבון שלהם או שלכם. לא באמת משנה. קבוצת פייבוקס עם הכסף שלהם. הגדרה מראש של כסף ל'חסכון' ו'כסף לבזבוז' (ככה הבת שלי עושה. כל שקל שהיא מרוויחה היא שמה חצי בחסכון וחצי לבזבוז. וזה סבבה כי זו הבחירה שלה. והיא עומדת בזה יפה).
לגבי הסדר בבית, גם לי זה מורכב.
בעקרון יש אצלנו משימה לכל אחד, וזמן שבו כולם מסדרים יחד את הבית. ומי שלא נמצא- אני בד"כ מחליקה להם על זה. מצד שני, כשאחד הילדים לא עשה כלום במשך תקופה ממש ארוכה, הודעתי לו שאני לא מכבסת עבורו יותר. ואחרי חודש וחצי בערך הוא נשבר והבין ששווה לו לעשות את הקצת שלו בשביל לקבל שירותי כביסה. אבל עדיין אני בהתמודדות מול הנקודה הזו בלי סוף :/.
אני גם נהנית מזה שיש להם כסף בתחומי אחריות שלהם.
למשל, מי שמאחר את ההסעה משלם בעצמו על אוטובוס ציבורי. משקפיים שנעלמו ברשלנות מוגזמת הם ישלמו או ישתתפו בתשלום וכו'.
דברים שנראים לי ממש מותרות שהם מבקשים, אני מזכירה להם שיש להם כסף משלהם (נגיד הולכים לחנות ומבקשים ממני לקנות משחק/לק/קשקושים כאלה ואחרים שלא תכננתי לקנות).
ובגדול עם הזמן יהיו דברים שעולים יותר והם ירצו, ויבינו שכדאי להם להתאפק.
תודה רבה!
אחלה דרך להתחיל ללמד אותם על התנהלות פיננסית...
יש מלא הרצאות בנושא ברשת!
ואיך אוכפים את הפעילות שלהם בחוץ ?
-אצלנו יש שעת חזרה קבועה.
ויש רשימה לכל ילד, כל אחד צריך לדאוג למטלות שלו לפני השינה. אין לדחות למחר. קצת סובייטים פה...
וזה לא מאה שמח כי זה מאה קילו 
אז חשבתי אולי לפתוח שרשור דיאטה יעזור לי, ובשרשור הזה נשתף-
שעשינו פעילות גופנית
שאכלנו בהתאם לרצוי
נשתף/ נבקש רעיונות לפתירת אתגרים שעומדים בדרכינו
וניתן כח ועידוד להתמיד בשינוי ולהפוך את הדיאטה לאורח חיים.
תה אני ממש לא מחבבת 😬
שלום לכן!
אנחנו לקראת בת מצווה ראשונה ב"ה ואשמח לשמוע רעיונות לתוכן משמעותי. הכוונה היא לא הפעלה אלא טקס מרגש שבו יש תוכן משמעותי שעוסק במהות היום.
עלה לי רעיון לבקש מהדודים שכל אחד יבחר איזו מצווה ויכתוב עליה קטע קצר שבו הוא מסביר מה מיוחד בעיניו במצווה הזו ומברך את בת המצווה שתתחבר אליה ותזכה לעסוק בה. ואולי יתן איזו מתנה סמלית שקשורה לעניין.
הרעיון מוצא חן בעיניי אבל אני לא בטוחה שזה יעבוד טוב כי ב"ה יש 9 דודים ועוד סבא וסבתא משני הצדדים, זה יוצא כבר 11 אנשים שידברו וזה נשמע לי כבד וארוך מדי, ומצד שני אי אפשר להזמין רק חלק מהדודים לברך.
אני מציינת שבמסיבה יהיו משפחה וחברות.
אם יש לכם רעיונות איך לשכלל את הקונספט הזה ולהתאים אותו או שיש לכן רעיונות אחרים לטקס משמעותי ומעניין אני ממש אשמח לשמוע.
אני מרגישה בצורך בטקס כזה כי לא יהיו ריקודים, הילדה לא רוצה. תהיה יצירה בהתחלה שמיועדת לכולם, אז חשוב לי שחוץ מזה ומאוכל יהיה משהו משמעותי מורגש.
תודה מראש!
למשל שרה-
ש- שלום
ר- ראיית הטוב
ה- התמדה
ואז לקרוא לדודים להקריא ברכה ולתת מתנה.
ובטח שאת יכולה לקרוא רק לחלק מהדודים.- נגיד את הדוד הגדול או נציג מכל צד, אולי רק סבא וסבתא.
תלוי כמה אותיות או רעיונות יש לך
יש לה רק 3 אותיות בשם ורציתי שהחלק הזה יהיה יותר מ5 דקות. אז אפשר את זה ועוד משהו בנוסף, או ללכת לכיוון אחר...
תודה על ההצעה!
אשמח לשמוע עוד רעיונות
שהסריטו את נערת בת המצוה ב'מסע גילוי' איך התכונות שלה עוזרות לה לעבוד את ה'
לא זוכרת מה בדיוק היה בסרטון, אבל היה שיחה של הבת עם סבים- סבתות שלה, המורה בבית ספר, חברה, דודים אחים
וכן הסרטה שלה אורזת מצרכים בארגון חסד, ועורכת שולחן שבת, זה היה מיוחד.
לחשוב איך התכונות שלה עוזרות לה לעבוד את השם. הבת שלי ממש תתפדח אם נרצה לעשות לה סרטון כזה, היא לא תשתף פעולה, אבל אפשר אולי לכתוב ברכות ולתת מתנה סמלית לפי כל תכונה.
אני חושבת יחד אתכן, אולי להכין מצגת ולחפש סרטון קצרצר או תוכן אחר לפי כל תכונה ואז להסביר איך זה מחבר אותה למצוות
היא פשוט לא תרצה להסריט את עצמה. אבל אולי אפשר להסריט את הדודים שידברו על מצווה מסויימת ויחברו אותה אליה, בסרטון נוכל לעשות את זה קליל וככה כל הדודים יוכלו לקחת חלק. נשמע שאפשר לפתח את הכיוון הזה
שהיא רק תקריא טקסט, ושבסרטון עצמו יראו דברים אחרים (שקשורים לטקסט, אבל לא רוצה עצמה)?
אבל יכול להתאים גם לבת מצוה, הסרטנו דודים ובני דודים שנזרק אליהם אליהם דף מכווצץ לכדור, וכשהם פותחים את זה יש הודעה שאיקס- וואי מתחתנים (להמיר את זה שלאיקסית יש בת מצוה)
ואז הם מאחלים משהו בצורה חמודה (נניח אחד רץ מהר הביתה לקרוא לאשתו ולילדים, והקריא בצורה דרמטית את ההודעה ואז כולם הסתכלו אחד על השני כאילו הם ממש בשוק ואמרו במקהלה- זה סופי? אז נשאר לנו רק לאחל מזל טוב ושהבית שתבנו יחד יהיה מלא בצחוק, בחום ואהבה!)
נשמע מאוד חמוד, תודה
אבל בלי הודעה שמתחתנים. כל קרוב משפחה טפס בסרטון נייר מקומט, פתח אותו, והיה כתוב שם מילה או משפט עם גימטריה שזהה לשם שלנו ולפיה היה צריך לברך. בסוף הברכה המברך קימט של הדף וזרק לצד השני, ככה שבסרטון הבא נראה כאילו הם תפסו את אותו הדף מהמברך הקודם.
זה היה ממש חמוד, והגימטריות היו מעניינות וחלקן הזויות.
דווקא לבת מצווה נראה לי שטקס ארוך ומיגע עם דבר תורה ארוך מכל הדודים יכול לא להתאים לקהל של הבנות. אולי באמת אם משלבים את זה בקלילות והומור בלי לאבד את התוכן?
בזכות הרעיונות שלכן הבנתי שלהכין סרטון ערכי מהדודים זה הרבה יותר מתאים
כלומר, שלא בכל פעם יקום דוד וידבר. אלא להסריט מראש. לערוך את זה באופן יפה וכייפי. ככה גם מקצרים ומדייקים את הנאמר.. אפשר להוסיף תמונות שלה או סרטון שקשור למצווה שנאמרה..
באמת יש כאן הרבה אפשרויות כשהופכים את זה לסרטון. אני מחפשת איך לעשות את זה קליל ולהוסיף אולי גם הומור וקטעים מיוחדים.
איזה כיף שאתם עוזרות לי, כל הצעה נוספת בכיוון תתקבל בברכה!
בעזהי"ת
בסרטון.
עשינו בסגנון 'סליחה על השאלה': כתבנו מראש כמה שאלות- חלקן נוגעות לילדה (מה אתם מאחלים לה, איזה תכונה טובה אתם רואים בה, מה הדבר הראשון שעולה לכם לראש כשאתם חושבים עליה) וחלקן נוגעות בתוכן של האירוע (למשל אם זה על חסד- איפה החסד פוגש אותך ביומיום, אם זה על הודיה- על מה אתה מודה בחיים שלך, אם זה על שמחה- מה הדבר שמשמח אותך, אם זה על תפילה- לאיזה חלק בתפילה אתה הכי מחובר.. כאלה).
את הסבים והסבתות הסרטתי בעצמי עונים על כל 6 השאלות. מהדודים ביקשתי שמי שרוצה ישלח סרטון קצר שבו הם עונים על שאלה אחת או שתיים מתוך הרשימה, לבחירתם, והזמנתי גם לצלם בני דודים/אחיינים עונים על שאלה אחת, אפשר גם בזוגות.
בגלל האופי של הסרטון הזה, יש לך שליטה על האורך והטקסט. למשל אם מישהו ענה תשובה ארוכה, את יכולה לחתוך רק קטע קצר.. ככה בסופו של דבר יצא סרטון של נגיד 7 דקות (לשש שאלות), אבל משתתפים בו 6 סבים וסבתות באופן משמעותי, ועוד 4 דודים, ועוד 3 אחים של ילדת בת המצווה, ועוד 16 בני דודים משתי הצדדים, וגם נתתי אופציה לכוווווווווולם פשוט לא כולם ניצלו את ההזדמנות. אבל אין פה עניין של להעלב כי בסוף כולם קיבלו הזדמנות.
כל אחד בחר ערך ונתן עליו מתנה קטנה והסבר קצר, היה יפה לטעמי
ביקשו מכל דוד לתת מתנה סביב ערך מסוים שההורים רצו.
ואז בשבת כל אחד הביא את המתנה והסבירו איך היא מתקשרת.
אבל בגלל שזה היה שבת, פיצלו את זה ל-3 חלקים. כי באמת יש אנשים שלא יודעים לקצר ומטריחים את הציבור...
4 זה מספר מעולה.
והרעיון הזה מקסים!!!
(אם בכל זאת את רוצה גם דודים את יכולה לרשום בוואטסאפ המשפחתי שאת מחפשת 2-3 מתנדבים ואז זה לא יוצא "לא נעים" שלא הזמנת מישהו)
שלום,
אני מתחילה את שלב ההתבגרות של הילדים (לא גדולים ממש אבל 8-10) וזה ממש מאתגר אותי ביום של המקוה.
השינה המאוחרת, הנוכחות שלהם כל הזמן שאני מתארגנת והשאלות למה אני יוצאת וכו'
בהתחלה עניתי שאני הולכת לסידורים, אבל זה רק מסקרן אותם יותר (והם רוצים לבוא איתי, ותלכי בדרך לפה ולשם...) ויוצר לי מתח פנימי ועצבנות.
אשמח לעצות איך מתנהלים נכון איתם ועם זמנים שצריך פרטיות ומרחב אישי גם בלי להינעל בחדר.
(אין לנו יחידת הורים אז כל ההכנות אני מרגישה שיש לי שותפים ועוקבים)
תודה.
לסידורים אישיים שלי
לפעמים זה ארוע
לפעמים התעמלות
לפעמים קניות
ולפעמים מקווה
ואני לא מרחיבה כל פעם לאן בדיוק יצאתי
נהיה שבוע הבא באחד הימים בירושלים, רק אנחנו ו4 הקטנים (12-4)
אחה"צ נהיה אצל חברים, אבל רציתי להגיע בבוקר מאוחר או צהריים מוקדם, להספיק להגיע לכותל.
כמה עמוס בצהריים התחילת אלול בכותל, הקטנה שלנו פחות אוהבת המון (והגדול ביותר מרחף ברמות ...)?
ומה עוד כדאי לעשות או באיזור הרובע או במקום אחר עם חנייה נגישה ללא עלות או בעלות נמוכה/ הנחות אשמורת?
והלכנו בערב המאוחר לכותל....
אמנם לפני אלול, לא היה כזה מפוצץ..
היינו במופע הללויה אש ומים בעיר דוד ולאחר מכן לכותל... היה נחמד.
לפני זה עשינו איתם סיבוב בשוק מחניודה וקצת בעיר...
למחרת נסענו איתם למוזיאון המדע, גם נחמד ממש. ובערב טיילנו איתם בגאולה
ומשם לקחת רכבת
לכותל ירדנו ברגל, בחזור לקחנו אוטובוס לרכבת כי כבר היו עייפים(וזה גם ככה עם המעבר)
מבחינת עומס לדעתי יהיה מלא רגיל אבל לא עמוס מאוד.. סיורי סליחות וכאלה הם בדכ בערב ויותר סמוך לר"ה.
אפשר לטייל סתם בעיר העתיקה. אנחנו עשינו לפני כשבועיים מסלול חווייתי ואתגרי עם משימות בדרך. אם תרצי, אשלח לך את הדפים שהכנו בשביל זה.
שולחת לך באישי. (תצטרכו לעשות בו התאמות למשפחה שלכם, כי זה מיועד למשפחה עם שמונה ילדים שיודעים לדבר)
הרעיון שבנינו הוא שעוברים בשמונה תחנות, ובכל תחנה אנחנו לוחשים לאחד הילדים מילה מתוך פסוק. בסיום מחברים בין המילים ויוצרים יחד את הפסוק השלם.
אז אפשר ללחוש לכל ילד כמה מילים מהפסוק, ואפשר גם לבחור פסוק או משפט אחר שקשור לירושלים וללחוש את המילים שלו רק בחלק מהתחנות.
מקווה שמובן...
המילים שלחשתם כל אחד זכר עד התחנה האחרונה? ואני אשמח לשמוע על התחנות
כמובן, הבאנו לה מילה קלה...
התחנות: כיכר ספרא, מגדל דוד, הקארדו, בית כנסת החורבה, החומה הרחבה, כיכר בתי מחסה, גן בית השלום, הכותל.
זה גם אתגר - לשמור את הפתק בשלמותו עד הסוף
(ואולי זה דווקא טוב שהם לא יסתכלו בפתק כשמקבלים אותו - אצלנו הבן הגדול ניחש די מהר את הפסוק הסופי רק בעזרת המילה שקיבל...)
אפשר גם להחביא בכל תחנה את הפתק והילדים צריכים למצוא ולהכניס למעטפה.
בסוכות אנחנו אוהבים ללכת לכותל ועם התחנות האלה זה יוצא טיול מושלם
אשמח גם אם מתאים לך
תודה
מהבחינה הזאת תהיי רגועה
האמת לא כדאי להגיע לשם עם רכב
אם כן אז חניון בתשלום קרתא או ממילא
יש גם את הר ציון אבל קשה למצוא שם חניות
אבל הכי טוב כמו שטארקו אמרה
לחנות בנחל צופים ולקחת רכבת
להשאיר את האוטו בשולי הרכבת הקלה (יש כמה חניונים שהם בחינם) ומשם ברק"ל. אם הילדים שלכם אוהבים רכבת זה אטרקציה בפני עצמה.
הגדולה יוצאת לשנת שירות, השניה יוצאת לחווה, בא לי לתת להן משהו קטן , לא יקר, אבל שימושי ושיתן תחושה של אבא ואמא אוהבים אותך
אשמח לרעיונות!
תודה לכן
אולי משהו רקום, מגבת או חלוק מגבת, כרית / ציפית עם הדפס של תמונה וכיתוב,
בחנויות של הדפסות ומתנות יש הרבה דברים כאלו, החל מדובי, שעון, מעמד למכשירי כתיבה, או חריטה על נגן, עט ...
בקבוק חם (הכי כיף עם כיסוי פרוותי)
כרבולית מפנקת אפשר עם שרוולים וכובע
חלוק מגבת
קפוצון עם הדפסה של משפט וציור שקשור למשפחה.
תלוי באופי של הילדה וההרגלים.
אם מתאים לה אז יומן ועט לכתוב חוויות
או כוסות קפה (טבולות!) עם מלא שוקולדים לשעות הקטנות של הלילה עם החברות
או סט כלים למטבח אם היא מחובבות הבישול
שקית כביסה עם תמונה
קופסא לעוגיות מהבית עם משפט כלשהו
כל דבר שימושי כמו מצעים, מגבת, חלוק, בקבוק חם וכו'
קולאז של תמונות מהמשפחה, יצא ממש יפה.
עשיתי אותו דבר לבת קודמת שיצאה
טוב לראות אותך
אני אוהבת לקנות חפצים שימושיים
כי זה כיף להשתמש במתנה באופן יומיומי
לבנים קניתי ארנק/ מזוודה/ מצעים
לבנות אפשר גם
או תכשיט / תיק
אצלי השנה (לראשונה!) יוצאים שלושה ילדים מהבית (אחת למדרשה ושניים לישיבה קטנה), והאמת שלא ממש חשבתי על הרעיון של צ'ופר כזה🙈
ברגע האחרון, ביום שבו התאומים שלי יצאו לישיבה (זה היה אתמול, אבל כבר נראה לפני נצח), קניתי להם חבילת עטים סמלית והדבקתי פתק: "עת לחבוק ועט לרחוק מחבק - שתזכה להרגיש את חיבוקה של התורה, וגם את חיבוקם של אבא ואמא".
אבל אולי באמת לבת שלי (שנוסעת בעוד כשבועיים) כדאי שאשקיע יותר... אז אעקוב פה אחר הרעיונות...
שק כביסה זה רעיון נחמד מאוד! וגם עוד דברים פה נתנו לי כיוון. תודה יקירותי!! (ניפגש עוד כמה שנים...)
כרית, מנורת לילה, בקבוק שווה, תחשבי מה יהיה להן שימושי. לי עזר בזמנו להסתכל באתר של מוצרים להדפסה שהיה נגיש לי ולבחור משהו
מתכוונת לשולחן קינוחים,
לא שולחן ממתקים..
תודה מראש
מתכונים ותמונות
חפשי 'בר מתוקים בר/בת מצווה פרוג' ויהיו לך הרבה תוצאות
מזל טוב ובהצלחה!
שלום
מקווה שזו במה מתאימה..
אשמח לעזרה ברעיונות לחפצים קטנים (או גם פחות קטנים) ושימושיים (חשוב
) לבית..
דברים בסגנון שאפשר לקנות בחנות סטוק/מקס סטוק וכדו'
ואפשר לקשר אותם לברכה, לברך איתך בשבת כלה/שבע ברכות וכדו'.
תודה רבה לכולם
לק"י
אז נבקש שלא תכתוב פה בבקשה.
ואם טעיתי וזה ניק של שני בני זוג או משהו, אז תכתבו לי באישי ואשחרר את ההודעה.
מזל טוב!
בגדול כל דבר אפשר לקשר
אז מציעה לקפוץ לסטוק עם תקציב מסוים ולזרום עם זה..
אבל בכל זאת כמה רעיונות-
כלי לסבון
ספלים
מחבת
תבנית, אפשר בצורות ולקשר לצורה
סמרטוט מגב דלי וכו
מגבות, מצעים
שלט שאפשר לעשות לדלת
צידנית קטנה
מחצלת
משחקי קופסא
מאזור ירושלים
אשמח להמלצות למקומות זולים אבל מעוצבים יפה
יש את "זול פעמי" בתלפיות זכור לי שיש שם מלא מבחר, ודברים יפים(:
אז אולי השתנה שם..
זה לא מגוון ואפשרויות של חנויות חד פעמי,
אבל יש שם כמה אפשרויות יפות.
חנות ל חד פעמי, זולה ומגוונת.
יש גם בגאולה ברחוב הישיבה
יש מאחורי מרכז כלל את גינדי- אבל לא הייתי אומרת שהיא הכי זולה
מכירה אולי חנויות בגדים מומלצות במלכי ישראל?
כשאני הולכת אני נכנסת לכל החנויות...
את "שגעון של שולחן" חנות מעולה
ב'משנת' יש לפני החגים דברים יפים בזול.
אם מעניין אותך, אז תדעי שיש גם גמ''חים שנותנים כלים רב פעמיים במחירים יותר נמוכים מחד פעמי שווה (אנחנו באירוע אחד לקחנו מגמ''ח חינמי לגמרי. באירוע אחר שילמנו 5 ש''ח לסועד (צלחת+סכו''ם+כוס. וכלי הגשה קיבלנו תוספת חינם).
ויש גם אופציה לקנות מחו''ל.
אני הזמנתי מפיות ממש יפות משיין, בשליש מכמה שהיה עולה בארץ.
לא יודעת על חד''פ כי כאמור השתמשתי ברב פעמי.
אבל כלי ארוחה חיפשתי פה בארץ
חנות עם מלא מבחר וזולה
ליד מרכז האלקטרוניקה
נראלי קוראים לה גאולה...
סכום מוזהב, צלחות שקופות עם פס זהב, כוסות באותו עיטור
כלי הגשה לקינוחים שאכין בעז"ה
קונפטי לפזר על השולחנות,
שלט גדול של בת מצווה 12
ואולי כוד כמה פריטים ששכחתי.. יצא לי קרוב ל300 שח
את מתכוונת אולי לג'ינה? מתחת מאפה נאמן?
וכמה קנית מכל דבר? כמה צלחות/ כוסות וכו?
ליד הדווידקה. לא זוכרת איך קוראים לה... יורדים אליה במדרגות אם אני זוכרת נכון.
אף פעם לא קניתי שם, כי החנות לא נגישה לרכב, וקשה לסחוב ברכבת כמות כזו של דברים...
ועוד תיק צידנית אוכל יחסית גדול, דאגנו לרוקן אותו ואז היה תיק ריק לאחסון וגם במזוודה התפנה מקום
קניתי נראלי 8 מארזים של צלחות (צלחת גדולה וקטנה) וסכו"ם - מזלגות וסכינים מוזהבים.
כוסות חדפ
עוד מפיות של 12
שלט גדול של בת מצווה 12
מוזהבים לפזר על השולחנות
וכל מיני כלי הגשה לקינוחים שעתידה להכין בעזרת ה'
רק מפות לא קניתי..