שאלה לדוסים שכאןמחפש כלה

ערב טוב, 

האמת שאני חדש פה, ולכן אני לא כל כך יודע מה הסגנון של החברה פה בפורום. אבל השאלה הא בעיקר לחבר'ה דוסים שלא חיים בחברה מעורבת ולא היו הולכים לערב פנויים פנויות רגיל. 

אנחנו כמה חבר'ה שחשבנו על קונספט של שני שעורי תורה כל מוצש, שהמטרה שלהם היא ליצור פתח למפגש והכירות של רווקים ורווקות דוסים. 

העניין הוא שרשמית זה ערב של שעורים, וכל המפגש הוא בבין לבין לפני ואחרי. היתרון הוא שזה לא מחייב כלום, אין מעגלי שיח, או איזה משהו מאולץ כזה או אחר. אלא רק אמצעי ליצור מפגש. 

מה אתם אומרים? הייתם באים לזה? 

בטח אח שליבנות רבות עלי
נראלי שיש\היה משהו דומה באזור טלביהפתית שלג
זה מאודלא שלם,משתלם

עדין...

כי אם זה יהיה סחבקיה לא הייתי בא ואם זה נפרד לגמרי זה מאבד את הפואנטה

תחשבו מה הקונספט ולאיזה קהל יעד/ גיל זה מכוון

צריך פתרונות יצירתיים, לדוג' 

שיהיה פינת כיבוד שווה לפני השיעור במקום שכולם ירגישו בנוח לגשת לשם,

ברורמחפש כלה
עבר עריכה על ידי מחפש כלה בתאריך כ"ב בשבט תשפ"ה 0:32

לא סחבקיה בכלל, 

שיעור תורה עם רבנים ישיבה נפרדת בלי מחיצה.

יהיה מקום עם כיבוד בכניסה, מזמין, ובסוף עיקר העבודה היא של האנשים עצמם יכולים לגשת או לשלוח משהו, או לברר ולסגור מעגל אחכ.

וגם זה הולך להיות על בסיס שבועי, מה שיכול לאפשר מפגשים חוזרים.

איך פתאום זה הפך להיות בלי מחיצה?פתית שלג

זה כמעט הופך את זה משיעור לפעולה בבני עקיבא

כתבת בהתחלה שכל המפגש הוא בבין לבין לפני ואחרי.

התלבטנו בזהמחפש כלה

חשבנו שאם הישיבה נפרדת,כסאות בשני צדדים שונים של האולם  

ויש שיעור עם רב, זה ממש לא יהיה כמו בני עקיבא. 

קצת מתביישadvfb

בבין לבין, אז לא יודע

^^הרמוניה

אני גם הייתי מתביישת... 

אולי אם יהיה מישהו ידוע שהוא המתווך הצד שלישי כזה, שאם מישהי מעוניינת במישהו או הפוך אז פונים אליו והוא יוצר קשר מאוחר יותר. לא באותו רגע וזה.. חייב להיות משהו מסודר...

צודקיםמחפש כלה

גם על זה חשבנו, 

ויהיה משהו שיעבור בין כולם באלגנטיות ויציג את עצמו כקופידון- זה שאפשר לפנות אליו כדי לברר על משהו/י או להעביר לו משהו דרכו.

ננסה להביא גם זוג נשוי ככה יהיה הכי נוח לכל צד, לפנות דרכם.

רעיון טובהרמוניה
אבל איך זה עוזר להכיר?advfb

מרגיש לי מאוד מוזר לפנות ולהתעניין במישהי שלא דיברתי איתה ואני לא מכיר אותה

תפנה דרך צד ג'זיויק
שוב, צד ג' זה לפנותadvfb

למה שאני אפנה בשביל מישהי

אני לא מכיר אותה ולא יודע עליה כלום

על סמך מה?

חסר זוגות שהתחתנו ככה?זיויק

יש קצה חוט - אז בודקים

קטונתיadvfb

איזה קצה חוט יש כאן?

מבחינתי כבר יותר יעיל להשתדך בצורות אחרות

..הרמוניה

אני מאמינה במציאת חן ובזה שאפשר לראות קצת לפי סגנון לבוש. 

אבל ברור שזה רק ההתחלה ואח"כ מבקשים פרטים, זה לא מחייב כלום. לא שישר קופצים לקשר.

מקבלadvfb

טיפה מוזר לי אבל נשמע הגיוני על פניו

כמה נקודות:מחפש כלה

1. זזה הולך ליות שבועי ככה יכל לוויצר מהו ששמעבר למראה.

2. אני חושב שמציאת חן ומשהו/י ששמגיע לשיעור תורה זה בסיס טוב מאוד לבירור.

3. זה עלה בעיקר כדי לפתוח כיוונים מעבר להצעות שיש לכל אחד, לרוב האנשים יש הצעות ממקום מסויים, יש המון רווקים ורווקות ממקומות שונים שיכולים להתאים וסתם אין את מה שיקשר בניהם בחיים. בתקווה שזה יצליח להביא מגוון של אנשים ממקומות שונים שהמכנה המשותף שלהם הוא תורני יש לזה יתרון גדול בעיניי. 

אז נניח קופצים לפגישה נחמדה, מה רע?elico

שני אנשים עם לבוש מעניין ורקע תורני, יאללה פגישה נחמדה עם כוס תה או קפה.

ממתי זה ניהיה לא בסדר לדבר על דברים חשובים בצניעות במקום ציבורי?

ואולי, בכלל החברה שלה היא זאת שמתאימה לך?

לא הבנתיהרמוניה
יש נטיה כזאת..elico

לקפוץ לקשר ולחתונה או כל מיני חלומות אלו או אחרים.

הבעיה המרכזית היא שקשר בסיסי של בני אדם נהפך לדבר "אסור" או "בעייתי".

אני לא יודע האם זה קשור לתפיסה זאת או אחרת של קבוצות מסויימות ביהדות אבל קשר בין בן לבת הוא דבר בריא.

ואני מחזק את ידי העוסקים במלאכה.

מה זה קשר בסיסי בין בני אדם? ידידים?הרמוניה
לאו דווקאelico

אני מדבר על אינטראקציה...

באופן כללי גם לידידים יש מקום מסויים, אם כי לדעתי לרוב האוכלוסיה הדתית זה לא ישב טוב.

לא מומלץ ממיליון סיבות.אחו

איזה ערך מוסף אתה רואה באינטרקציה שאינה תכליתית, בין גברים לנשים שאינם נשואים?

תכליתי באיזה מובןelicoאחרונה

יש אנשים שלא מבינים את החשיבות והערך של קשר בסיסי בין שני בני אדם.

לצערי גם יש רבים שלוקחים כל קשר ישר למקום נמוך..

יש צד חברתי חשוב בקשר בין כל בני האדם, אם זה לא מובן אז לא אוכל להסביר זאת.

אני בעד לא להתעלם מקיום המין השניהרמוניה

נגיד שכנים, אחים של חברות שלי, אנשים שעובדים איתי, אפשר לדבר איתם שיחות הוואי כאלה בשביל אוירה טובה. אבל ממש להתחיל קשרים בלי סיבה..? לא בעד. הלכתית קשר כזה צריך להיות תכליתי. אפשר לדון רק על הדקויות של מה לצורך וכמה... 

למה בפרקטי אתה מתכוון בהקשר של השרשור? 

נשמע מענייןאולי1

צריך לראות איך לעשות את זה נכון, שמצד אחד לא יהיה מעורבב, ומצד שני שלא יהיה נפרד ככה שיאבד את הפואנטה.

אני מוכן להצטרף לעזור אם יש צורך.

ישר כל גדול!

נכוןמחפש כלה

זה באמת כל האומנות פה.

המטרה שלנו שזה יראה וככה גם תהיה האווירה, של שעורי תורה לכל דבר ועניין כמו בכל מקום אחר. שיהיה הכי טבעי שיש. כדי שלאנשים יהיה נוח להגיע בי שרגישו שבוחנים אותם או שהם צריכים להציג את עמם כל רגע.

לגבי הצניעות ברמה הכללית זזזהצנוע ששיור תורה ישיבה נפרדת. ברמה הפרטית לשם חתונה מצווה על אחד לפעול, אנחנו ננסה כמה שיותר לאפשר את  זה.

אולי בהמשך אגיב ברצינות.. אבל סליחה שנתפס לקטנותנעים להכיר 100

למה 2 שיעורי תורה ולא די באחד? 

בכל מקרה חזק ואמץ. כל יוזמה מבורכת!.

כדי שבן הראשון לשני יהיה אשר ךהסתכל ולבחוןבוריס
יש דבר כזההפי

בהפסקה שמכנים את הקפה מכירים ..

כי זה בהפרדה כמובן.

סליחה על הבוטות אבל רק אני מרגיש שזה נכה וצבוע?כְּקֶדֶם

לפי מה שאתם מתארים השיעור תורה הוא רק תירוץ, מי שדוס באמת הולך לשיעור רק בישביל התורה. לא בישביל ההצצות והרמיזות.

תחליטו אם אתם כאלה או סתם ביישנים באצטלה של תורה. אני הולך לשיעורים של הרב ורשבסקי וזה ישיבה מעורבת נהנים מהשיעור וגם מהאפשרות של שיח ולהכיר, אין מסכות

לא לא זה לא נכה וצבוע זה רווח של 2 במחיר 1הרמוניה

גם שיעור תורה וגם להכיר. אצלך השיעור תורה הוא קצת על הדרך ואולי אפילו מצווה הבאה בעבירה.

יש מרחק מלהציץ קצת כדי לראות אם יש מישהו שיכול להיות מתאים לבין שמישהו יכול להסתכל על מישהי כל השיחה!

אני אישית מרגישה ממש לא בנוח בישיבה מעורבת. 

איך אפשר ככה להתרכז בשיעור תורה... 

אני מבין מה שאת אומרת אבל שימי לב שהוא צייןכְּקֶדֶם

שאין מחיצה בשיעור שהם מתכננים, ככה שגם שם עלולים לנעוץ מבטים ארוכים רק שזה יותר מרחוק.

מעריך את זה שלא נוח לך זה מעיד על צניעות, ושוב זה מתחבר למה שכבר אמרתי אם באים לשיעור תורה אז זה רק בישביל זה אם זה בישביל לחפש מועמדים אז לקחת בחשבון שיכולים להיות מצבים לא נעימים של נעיצות וכו

לא לרקוד על 2 החתונות ולהגיד שזה לא מכובד שמסתכלים (לא מכוון אלייך אלא כללי)

אני לא מבין אותךמחפש כלה

יש פה גם זיכוי של הרבים בשעורי תורה, כה אנשים לומדים תורה במוצ"ש? ולכן יש גם שני שעורים. 

וגם כמובן שרוצים לאפשר הזדמנויות להקמת בתים, בעיניי מצווה לכל דבר. 

מי שיסתכל בצורה לא צנועה זה שלו... גם ברחוב הוא יעשה את זה.

מי שיתעניין לשם שמים, והיה וזה שכרנו...

מה הבעיה בזה?קעלעברימבאר

הם לא אוהבים ללכת לערב פנויים פנויות רגיל, ושיעור תורה נותן להם מרחב נוחות לפגישות.  והם לא רוצים שיעור מעורב, זה לא נעים להם. וגם מי שדוס באמת גם מחפש להתחתן, לא רק לשמוע שיעורי תורה. 

לאדע לי זה צרם לשמוע שמארגנים שיעור תורה רק בישבילכְּקֶדֶם

לייצר הזדמנויות. אני מבין תכיוון ואני ממש מעריך תרצון הטוב לעזור, אבל חושב שכדאי לעשות את זה בדרכים אחרות

בסוף זו מצווהקעלעברימבאר
זה גם מיזם נחמד לדייט עם מישהי שאתה כבר יוצא איתהאריק מהדרום

@יעל מהדרום ואני יצאנו לארוע כזה לפני עידן ועידנים.

ויושבים נפרד?shindov
עבר עריכה על ידי shindov בתאריך כ"ב בשבט תשפ"ה 19:09

ונכנסים בפתחים נפרדים... תמצא משהו יותר לשם הדבר. זה קצת לשחק מחבואים בכדי לפגוש בנות. לא נראה טוב. ישבו בשיעור בכדי שיגמר כבר. ואם יהיה מעניין להיפגש לא יגיעו לשיעור. לא משהו. 

בפתח אחד עם מבואה וכיבודמחפש כלה

לערב פנויים פנויות רגיל, הרבה לא יגיעו גם כי פחות צנוע וגם כי יש אווירה לא נעימה ולא טבעית. 

המטרה שלנו שאנשים ירגישו הבי בנוח שאפשר, כמו שהם הלכו לשיעור תורה רגיל.

אז מה ההבדל בין זה בעצם לבין שיעור תורה רגיל?כְּקֶדֶם
הבדל גדולמחפש כלה

קהל יעד של רווקים ורווקות תורניים שבאים כדי להכיר.

בשיעור תורה רגיל אין לך את זה.

אם זה יהיה ערב פו"פ רגיל עם סבב ולא ידע מה הקהל יעד הזה לא יגיע.

השאלה מי הזמרים שיהיו בערב הפופ? זו נקודה חשובהבנות רבות עלי
וואי שתדע שאחותי מנסה לשכנע אותי לבוא איתההרמוניה

לאייל גולן בבלומפילד

אמרתי לה בחלומות הלילה

אבל תאמת שהלוואי שהייתי יכולה

כזה: "אפשר להיות חילונית ללילה אחד?"

בשביל זה ובשביל לרכב על אופנוע

ולמה כל היום אנשים מרימים גלגל מה נהייה? אפילו עם קורקינטט דיי שכחתם איך לנסוע נורמליי

חחח באמת?בנות רבות עלי

קודם כל אשרייך ! מעריך אותך מאוד על זה שזה קו אדום מבחינתך. (לא מפתיע למען האמת)

חח וכן אני חושב שלכל שומר מצוות המחשבה הזו עברה לפחות פעם אחת בחיים..

רק ליום אחד חחח ..

אבל מעניין שזה התחביב שלך.. אופנועים. בת שאוהבת אופנועים.. מעניין.

חחח כן אנשים אוהבים להראות את כישורי הרכיבה שלהם.. יש כאלה שזה גם בא עם קולות של צפירה

חושבים שהם הפכו למכונית.

חחחחהרמוניה

זה לא תחביב שלי, זה פשוט נראה כיף. 

תודה... זה קו אדום בעיקר מהבחינה של חילול ה', אני ארגיש צבועה ללכת לשם כשאני לבושה בבגדים שמעידים שאני מאמינה במשהו אחר. לא מאמינה בדיעבד. מאמינה על מלא.

גם, אני גיליתי, שהאהבה היא דת. הרבה אנשים במקום לסגוד לה' סוגדים לאהבה. וחצי מהשירים זה ככה (יש כאלה שבמיוחד) מרגיש קצת כפירה. אבל זה קשה אין מה לומר... זה דרגה גבוהה להתעלות מעל הרגשות... קיצרר לפחות מישהו פה אחד נורמלי בטעם בשירים חחח

חעחחחהרמוניה
אה 🙂בנות רבות עלי
עבר עריכה על ידי בנות רבות עלי בתאריך כ"ו בשבט תשפ"ה 17:44

אם את שואלת כמה אנשים שחזרו משם.. הם תמיד מדגישים שהכל תלוי באהבה וזה היה המסר.. אז.. אולי זה משתלשל ככה לעולם בצורת שירים 🙃

גם בזוהר כתוב שיש בשמיים היכל שנקרא ״אהבה״ .. ובכלל עניין האהבה מופיע הרבה בתורה כמו ואהבת את ה׳ או ואהבת לרעך כמוך.. 

וכן יש לנו טעם נורמלי בשירים, לי ישנה תחושה שזה לא הדבר היחידי שבו אנחנו יותר נורמלים. 🤣🤣🤣

...הרמוניה

אהבה זה באמת דבר גבוה

אבל... "דייג. אוהב דגים?"

תראה את זה

וגם ראיתי סרטון נוסף שלו פעם שאומר שכל האהבות האחרות שיש לאדם חוץ מאהבת ה' נקראות "אהבות נפולות"... (הוא כמובן לא היחיד שמדבר על זה)

למה בשיעור רגיל אין את זה?כְּקֶדֶם

הרי הן סוקרות ובוחנות מהקומה למעלה ואז מקדמים עניינים דרך צד ג בצורה דוסית.

אני מנסה להבין מה הלו"ז אתכם, כולם באים בישביל להכיר ופשוט שמים רב כמו עציץ שידבר כדי שהסיטואציה תראה צנועה יעני?

לא מבין מה אתה רוצה...מחפש כלה

אם זה מבחינתך כמו כל שיעור ואתה מעדיף ערב פו"פ רשמי עם סבבי היכרות, אז לך על זה...

אני חושב שיש הרבה שלא היו מגיעים לערב כזה אבל לשיעור, שזה רק הסאבטקט שלו כן. 

וזה מה שנסיתי לבחון פה בפורום...

תשמע בעיניי זה רעיון יפה אבל אין לדעת איך ילך עדהרמוניה

שמנסים... ואני מצטרפת למה ש @תפוחית 1 כתבה להתייעץ עם רב.. כדאי מאד

נכון אנחנו מתחילים מוצש הבא, פרשת תרומהמחפש כלה

ולגבי רב, לא יודע מה זה רב שמקובל על כולם.

רבנים יבואו להעביר שעורים. אני חושב שיעורי תורה במוצ"שכשלעצמו זה מבורך.

ואם זה יצליח לעזור לפתוח פתחים עהיה וזה שכרנו.

הרב שמואל אליהו.תפוחית 1

אבל להיות פתוחים לכך שאם שואלים ונונתנים פתרון קצת שונה אז פועלים לפי זה 

תתייעצו עם רב שמקובל על הציבור הקלאסיתפוחית 1

ואם יתן את ברכת הדרך לכו על זה 

מאמינה שכמו כל דבר יהיה כאלה שיתחברו יותר וכאלה שפחות

זה כן מצריך אומץ ממי שערב פופ פחות בסגנון שלו.

אישית לא בטוחה שהייתי הולכת

אבל באמת נשמע שפותר כמה חסרונות שיש בערבי פו"פ מבחינת דוסים 

מה היה גורם לך כן להגיע?מחפש כלה
האמת שעצם הרעיון נשמע לי מביךתפוחית 1

כאילו כל אחד יודע שמסתכלים עליו

אז מבחינתך רק הצעות רלוונטיות...מחפש כלה

אני גם לא ידע מה זה מסתכלים,

זה הזדמנות למפגש, עם בחור/ה דוסים שבאים לשיעור תורה, מציאת חן אני חושב שזה דבר גם מבורך וחשוב. 

וברור שזה לא מספיק וצריך גם לברר.

זה נסיון לפתוח עוד אפשרויות... אם באמת לא יזרמו עם זה אז נרד מזה.

אני לא הייתי מגיעדורש יחודך

אני אישית חושב שלא מתאים לקבוע על פי מראה 

חיצוני אם בחורה מתאימה לך או לא. לא מכירים 

אישיות של בנאדם במבט של רגע.

עכשיו אם יצא מקרה שראיתי ואתה חושב שמתאים סבבה תפנה ותברר אם מתאים. אבל להפוך את זה למיזם שידוכים לא ראוי ולא נכון 

כך בחשבון שהדור הזה יותר מתוסבך בנפש ובחיבור אחד לשני מדורות קדומים שהיו נפגשים כמה פגישות או מחללים בכרמים ומתחתנים. 

לא מחליף בירורמחפש כלה

אבל אני חושב שתורניות- להגיע מוצ"ש לשעורים וללמוד ומציאת חן זה בהחלט משהו, ברור שעל האישיות צריך לברר.

הריווח הוא בעיקר שזה מאפשר לך להגיע לבחור/ה שלא הייתה מגיע אליהם דרך הצעות אף פעם, כי הם לא קשורים למעגל המציעים שלך.

חוץ מזה שאני לא יודע מה עם כולכם אבל לא לכולם יש שפע של הצעות כל הזמן, אני מכיר הרבה שאין להם. וכאן אני חושב שזה חשוב.

אני רוצה לחזק אותך, אבל גם לא...לגיטימי?

בעיניי, אין דרך נכונה להכיר, וכל דרך שמכבדת את ההולכים בה מבורכת.

אם אתה מאמין שזו דרך טובה ויעילה - למה לא לנסות להרים את זה - אם זה ילך - ילך, לא ילך -לא נורא...

להרחיב את מעגלי החיפוש זה דבר נהדר.

(מבחינה טכנית אציין שהמוצ"שים הולכים ומתקצרים...)

ועכשיו להתנגדות שלי לעניין:

א. אני חושבת שזה ממש טעות להגיע בגישה שאתה מציג, שראוי שאדם תורני יתעניין במישהי בגלל שהיא הגיעה לשיעור תורה שמיועד לרווקות זו דרך טובה וטבעית להכיר.

- אנחנו בשלב בחיים שבו אנחנו מחפשים בני זוג. ובמסגרת הנכונה, עם האווירה המתאימה, כדאי ומומלץ שתורניים יפגשו. בעיניי, תורניות של אדם מתבטאת הרבה יותר מאשר אם הוא פאסיבי ומקשיב לשיעור.

הרבה יותר מתאים בעיניי משהו כמו התנדבות משותפת - שגם זו מצווה חשובה, אבל שמאפשרת להיות אקטיביים. לדבר, לגשת, לשוחח - תוך כדי שעושים מצווה כלשהי. (ואני רוצה לומר שמהניסיון שלי, לאירועים כאלה מגיעים חבר'ה תורניים. ומכירים. ושיצאו זוגות..)

כשאני הולכת לשיעור תורה, זה בד"כ משהו שמעניין אותי, או שזה במסגרת אירוע מסוים שחשוב לי להיות (נניח אזכרה). (וכמה מהשיעורים שמעניינים אותי מעניינים גם את האדם התורני הממוצע? איך עושים שיעור שמתאים גם לאדם תורני שלמד בישיבה לא מעט שנים, ולמישהי שכנראה במקום אחר לחלוטין?)

בעיניי, להשקיע זמן של נסיעה + שעתיים וחצי (שני שיעורים של 45 דק' והפסקה של חצי שעה) בשביל נושא שלא מעניין אותי, כדי שאולי אני אמצא חן בעיני מישהו שם, ועוד באופן קבוע - זה בזבוז זמן לא יעיל, ואפרט בהמשך. אנחנו בעצם מדברים על שלב של מינגלינג שהוא די מינימלי, ואם הוא ארוך יותר, בשביל מה צריך את השיעורים האלה? זה "זמן מבוזבז" מבחינת פוטנציאל ההיכרות. (באירועים הנ"ל שכתבתי, אחד הביקורות של המשתתפים זה שלא ניתן מספיק זמן להיכרות).

בתיאור הזה, עדיף לי ללכת לישיבה שמוצאת חן בעיניי ולשבת שם שעתיים וחצי בתחנת אוטובוס ולדבר עם מי שמגיע - הרי אם הוא לומד בישיבה הוא כנראה תורני, ואם אני באה לחפש בישיבה כנראה שגם אני, אז נוכל לגלגל כמה דקות שיחה ולראות אם יש "מציאת חן" (ובטח אתה מכיר סיפורים על אנשים שהכירו באוטובוס). ובין לבין, כשאף אחד לא מגיע, להקשיב לשיעור באוזניות.

אני מנסה לומר שנשמע שאתה מסכים איתי שהאקטיביות זה החלק הרלוונטי ולא הפאסיביות, ואני אומרת - תעשה שהעיקר הוא אקטיבי. המטרה *כאן* היא לא להרבות לימוד תורה בקרב ציבור הרווקים. המטרה היא להכיר, ועל זה צריך לשים את הדגש.

ב. אני ממש לא חושבת שזה יהיה "הכי טבעי שיש". בסופו של דבר, אם אני מבינה אותך נכון, בזמן השיעור אפשר להתבונן מסביב (כי אין מחיצה), ולהחליט אם יש מישהי שאיך שהיא נראית מוצאת חן בעיניי (שכולל בתוכו איך היא יושבת ומקשיבה\מסכמת\מתעפצת\מציצה בטלפון?). ואז יש הפסקת קפה, וכנראה שרוב האנשים מתביישים לגשת אחד לשני, אז אתה עומד ומתבונן איך היא מגישה לעצמה מרק, או מכינה כוס קפה, ומדברת עם החברה שלה (ואז עוד יותר לא נעים לגשת, כי יש שתיים!), ואולי מנסה לצלם תמונה שלה כדי לשאול מישהו אח"כ עליה. (ולמה "קופידון"? איך מונח יותר מתאים לתרבות שלנו?).

איך אתה מצייר את זה כמשהו טבעי? שאני ארגיש שלא בוחנים אותי? במיוחד אם אתה מכריז על זה כשיעורים שמיועדים להיכרות, כי אז בהגדרה מי שמגיע זה אנשים רווקים - ואז גם התירוץ של שיעור תורה לא רלוונטי - כי אם לא הייתי רווקה, לא הייתי מגיעה, כמו שלא הייתי מגיעה למפגש פו"פ אם אני יוצאת עם מישהו - ורווקים שהולכים לבחון אותי.

ג.  במילים אחרות:

אם מישהו מגדיר את עצמו כאדם תורני, שחי וגדל בסביבה נפרדת, ולא מעוניין להשתתף בפעילות מעורבת שמטרתה מכוונת להיכרות - (ובחלט יש כאלה, גם כאן, @לאצעיר אולי בסביבה ויוכל להגיד את דעתו) - 

אני לא רואה למה שהוא ישתתף בשיעורים האלה.

אני לא רואה מה היתרון שלהם על פני מפגש פו"פ שמיועד לאוכלוסיה תורנית. ההיפך, בעיניי יש בהם חסרונות.

ד. אני מכירה כמה מסגרות כאלו שכבר קיימות, שדומות למה שתיארת אבל קצת שונות. עיקר השוני זה שזה לא מוגבל לרווקים ולרווקות, אלא מוגדר כשיעורים לצעירים ולצעירות. זה לא מוגדר כשיעור למטרת היכרות (שזו בעצם ההתנגדות הגדולה שלי). 

בירושלים, לדוגמה, אפשר למצוא כל מיני דברים כאלה - חלקם עושים יותר "לימוד" מאשר "שיעור", שמאפשר לאנשים להיות יותר אקטיביים. באוניברסיטת בר אילן, יש בשלושה ערבים שיעורים שונים שבניגוד לשיעורים במהלך היום שנפרדים בין המכון הגבוה לתורה ולמדרשה, מעורבים, כולל כיבוד וכו' - ואני מאמינה שחלק מהמטרה שלהם זה ליצור מפגשים בין צעירים וצעירות בצורה שהיא יותר טבעית ובאווירה תורנית. (ואולי כדאי לנסות לפנות למארגנים של מסגרות כאלו ולהתייעץ איתם).

אישית, אציין שמעולם לא שמעתי על זוג שנפגש בשיעור תורה משותף. (כמובן שזה לא אומר כלום, זה רק ההיכרות שלי). בבר אילן, מלבד השיעורים הנ"ל (שאני לא חושבת שבמוצהר המטרה שלהם זה ליצור היכרויות, אבל אני חושבת שזה חלק ממה שעבר בראש כשהם קיבלו החלטה לעשות אותם מעורבים) - יש שדכניות, שמטרתן לעזור בשידוכים בין הסטודנטים לסטודנטיות.

ליבי איתך, באמת שלא כולם מוצפים בהצעות. וכבר מרגישים שמיצינו כבר את כל המעגלים האפשריים. פעמיים. ואנחנו מחפשים להיות אקטיביים, ליצור הצעות, למצוא מישהו רלוונטי.

ואני רוצה לנסות להציע בעדינות -

לנסות משהו שלא ניסית עד היום. לברר טוב טוב מה מתאים לתפיסתך התורנית, לברר מה בדיוק הדברים כוללים, ולעשות משהו קצת אחר.

אולי זה כולל לפנות לשדכן, אולי להירשם לאתר. לאפליקציה. למיזם. להשתתף במפגש פו"פ. לפרסם סטטוס עם כרטיס. לחזור לקשר עבר.

סחטיין על ההשקעה ואורך הדבריםמחפש כלה

אני אישית מסכים, אני בעד התנדבויות כאלה ביחד. וגם הייתי הולך, אני פשוט לא מכיר דברים כאלה של רווקים רווקות תורניים. 

לצערי, לפחות ממה שאני ראיתי הבנות התורניות פחות נמצאות שם כי זה מעורב. 

הדבר היחיד שני מכיר שדומה למה שתארת זה מחנות של בני עקיבא, וגם לשם הרבה דוסות לא ילכו, וזה בעיקר צעירים עד 25.

שעורי תורה על בסיס שבועי אני חושב שזה כן משהו שיכול באמת להביא את כל הדוסים והדוסות שלא ילכו לערבי פו"פ או מסגרות יותר אקטיביות, אותם אני רוצה להביא.

הפלאייר שנוציא בראשון,יהיה פלאייר כמו של כל ערב עם שעורי תורה בלי שום אזכור של רווקים ופו"פ. נשתדל להביא רבנים מוכרים ששידברו על עניינים שנוגעים בהרבה אנשים או ענייני דיומא או משהו שקשור לבניין הבית או לחגים. ככה שגם בלי קשר יהיה מעניין וטוב לאנשים.

על הדרך, וזאת גם הסיבה שבתור מארגן אני עושה את הערב הזה, אני חושב שזה פתח טוב מאוד לחבורים בין אנשים, שאחד יכולים להרחיב את ההצעות  ושתיים אני ממש לא רואה בזה דבר שלילי יכולים לתת הזדמנות למשהו להתחיל עם משהי או להפך כי היא מצאה חן בעיניו. 

אני מבין שיש פה הרבה שזה שום דבר בעינהם, אבל בעיני מציאת חן של מפגש חי היא הרבה מעבר למראה כמו בתמונה, אלא משהו יותר אמיתי וחשוב שאני ממש לא מזלזל בו. הרבה זוגות הקימו ככה בתים.

יכול להיות שזה באמת לא יצליח, אבל אני לא רואה דרך אחרת מעבר להצעות מחבר או שדכן או מיזם שאת כולם אני מכיר, שתביא את הדוסים.

אני חושבת שהעניין נעוץ בשאלה: "מיהו תורני"?לגיטימי?

יש שיטענו שאדם שהולך למקום שמאפשר פתח לחיבור בין נשים ואנשים, בהגדרה, אינו תורני.

ולכן, לא משנה אם תלביש את זה בהתנדבות, שיעור תורה, טיול או כל דבר אחר - אם אתה הולך לשם, אתה לא תורני.

(אציין שלהגדרתי זה לא כך, וגם בעיני ראיתי אנשים שמגדירים את עצמם כתורניים נוכחים באירועים כאלה ואחרים שהשתתפתי בהם. גם מעל גיל 25. גברים ונשים. 

זה כמובן לא אומר שיוזמה נוספת בתחום היא מיותרת, ואין מה להפסיד בלנסות, ואשריך שאתה אקטיבי בעניין.)

אני מסכים אתךמחפש כלה

כתבתי שגם אני הייתי הולך לשם בעצמי, אני חושב שאם הולכים לשם כדי לחפש אישה ומתנהלים בצניעות זה מבורך. 

הבעיה שלי שהרבה בנות תורניות שאני מכיר ושהכרתי במהלך הרבה פגישות, תמיד אמרו שהן לא היו הולכות למקומות האלה כי זה מעורב. ולא מתאים מבחינתן. אותן אני מנסה להביא. אני טוען שרוב הדוסים לא היו באים למשהו מעורב יותר.

לדעתי זה רעיון מצויין. זה יצור סוג של קהילהנוגע, לא נוגע

שתניב יותר הצעות (כי אנשים יכירו חברים חדשים ונשים יכירו חברות חדשות), שתקל מהבדידות והיאוש שמפריעים מלהתקדם, שתעזור בהתמודדות ובהתקדמות הרוחנית. וכמובן עצם כך שהבסיס הוא תורה וממנו יוצאים תרתי משמע.

רק חשוב:

1. שהשיעורים יהיו רק עם מחיצה. כדי לא לתת הרגשה לא נעימה, בפרט לבנות. כדי לשמור על אווירה תורנית מתאימה. וגם כי זה שיעור תורה שקודם כל צריך להיות שיעור תורה ולא אמצעי למשהו אחר.

2. להביא רבנים רלוונטיים לציבור הספציפי הזה. ובעז"ה שיצליח ותביאו גם רבנים אורחים מוכרים ומתאימים מדי פעם.

3. שחלק מהשיעורים יהיו עם רבנים שמבינים בתחום וישלבו תוך כדי השיעור עצות מתאימות, הכוונה, וכדו'.

4. אולי כדאי גם שהקונספט של השיעור לא יהיה הרצאתי מדי, אלא עם שותפות מסויימת של הנוכחים.

צריך גם לא לראות את העניין כמשהו מלאכותי שיוצר הצעות, אלא כבניה של משהו יסודי ואמיתי, מסגרת נצרכת ונכונה, שההצעות יגיעו ממנה באופן טבעי. ואז זה יהיה משהו שימשיך גם אחרי שאתם תתחתנו עם אנשים חדשים ואחראים חדשים בעז"ה.

לסיכום, זה רעיון מעולה לדעתי. רק לשמור על המסגרת תורנית, מכבדת ונותנת הרגשה נוחה, ומזה תבוא ההצלחה בעז"ה. 

יישר כח גדול!

אם תהיה מחיצה, מתי בדיוק תתרחש ההכירות?חושבת בקופסא

כל הרעיון מאוד מוזר בעיני. לעשות ערב פנויים פנויות לאנשים שזה לא מתאים מתאים להם, אז מסווים את זה עם שיעור תורה ומצמצמים למינימום את הזמן המעורב עד שלא יהיה בכלל זמן כזה.

כבר עדיף להכיר דרך שדכנים וזהו  אם הטענה היא שכל הקונצפט של התחלות והתעניינות על בסיס מראה לא מתאים.

הוא התייחס לזה בהודעה הפותחתנוגע, לא נוגע

והוספתי שלדעתי זה הרבה יותר מתחליף לערב פנויים פנויות.

בטח רעיון מבורךאדם פרו+
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולדאחרונה
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולדאחרונה

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

סוף סוף הרגשתי שהפורום נתן לי משהו.מוקי_2020

נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל. 
זה היה נראה כמו מופע קסמים.

ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.

אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".

שבת שלום 

מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים,  לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.

..שפלות רוח

"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?

ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.

הוא צוחקאני:)))))
למה לקחת כל דבר רע?
אני לא יודעת מה מוזרהפיאחרונה

שקראתי את זה  

בפורום הטרור הזה

אולי עכשיו היא כבר החזירה תשובה?חרמון

עדיין לא.

טוב מן הסתם היא עסוקה, 

בטח בערב היא תברר ותחזיר תשובה.

מבאס, אבל עדיין היא לא החזירה. 

בטח מחר.

משום מה גם מחר היא לא החזירה.

'תגיד, יצרו איתך קשר לברר עלי',

אני שואל את החבר שלי אחרי שלושה ימים.

'האמת שלא..'.

התסריט הזה חזר אצלי לא פעם ולא פעמיים, לצערי זה חזר שוב ושוב. כל פעם מחדש אני אומר לעצמי 'אולי הפעם היא תחזיר תשובה מהר. אולי יקרה נס, והיא תחזיר תשובה אפילו היום..'. אני לא יודע מאיפה זה מגיע, אולי אין מספיק מודעות שיש מישהו שמחכה בצד השני. 

אז בנות, כשאתן מקבלות הצעה שימו לב שיש מישהו שיושב ומחכה בצפייה ממש לתשובה שלכן. יתכן מאוד שזה מעסיק לו את המחשבה כל היום, וכל כמה דקות הוא מציץ בטלפון בתקוה שהיא כבר החזירה תשובה. זה אלף בית של בין אדם לחברו. 

אני מרגיש ככה עם השכינה הקדושה.חסדי הים

אני רוצה "בחלום אדבר בו". תשובות לכל השאלות העמוקות שלי.

אני מתפלל על זה וכלום בחלום. אני שואל את ה' שהדוד רבא שלי הרב פנחס מפרנקפורט בעל ההפלאה יתגלה אלי וכלום. אין תשובות.

אבל אז כשאני קם, אגב העיון הרגיל שלי בתורה בסדרים הרגילים, אני מגיע ל'הפלאה' ו'לפנים יפות' ומבול של תשובות והדרכות לחיים העכשוויים שלי.

כן. זאת התגלות השכינה דרך ספרי הצדיקים.

תשובות. תשובות. תשובות.

"קול דודי דופק פתחי לי אחותי רעיתי". כמו ששמעתי בילדותי מר' אברום שפירא זצ"ל, הספר דופק לפתוח אותו ועם זה השכינה הקדושה.

אל תחכה למשהו מבחוץ, בחורה שלא רודפת אחריך תעזוב אותה. זה לא שווה את הזמן שלך. תתרכז בלהתענג על ה' וימלא משאלות לבך. תנדב את לבך ל-ה' ולעם ישראל. תתן תתן תתן, אל תצפה לקבל כלום. בסוף, הכל יסתדר. "יִרְוְיֻן מִדֶּשֶׁן בֵּיתֶךָ וְנַחַל עֲדָנֶיךָ תַשְׁקֵם. כִּי עִמְּךָ מְקוֹר חַיִּים בְּאוֹרְךָ נִרְאֶה אוֹר. מְשֹׁךְ חַסְדְּךָ לְיֹדְעֶיךָ וְצִדְקָתְךָ לְיִשְׁרֵי לֵב."

...advfb

מאוד מזדהה עם מה שאתה כותב.

הצפייה תלויה לפי תקופות בחיים. תקופות שונות בכל התקופה המתמשכת של הדייט וגם איך קמתי היום..

לגמרי רגישות צריכה להיות בנושא הזה. מסכים מאוד מאוד וליבי איתך.

עם זאת, בלי קשר לצד השני שצריך להיות רגיש - חשוב לשמור על איזון. 

אם כל דבר קטן מטלטל אותי, כדאי להתבונן למה זה קורה.

מה דפוסי המחשבה שמניעים אותי?

מה החששות, פחדים, דחפים, רצונות שקיימים בתוכי והאם אני מנהל אותם או שהם מנהלים אותי. ואם אני מנהל אותם - איך אני בוחר לעשות את זה.

וזה מפחיד גם לשאול את השאלות האלה, כי זה לא כיף לגלות שאני במקום שלא רציתי להיות בו, אך בד בבד, זה אנושי וזה קורה. אפילו אפשר לומר שאין אפשרות שזה לא יקרה.

ומאזן את מה שאני כתבתי הרגע - זה בסדר להיות לחוץ. בסדר גמור. רק כדאי לשים לב לזה.

האמת לדעתי מי שמציע צריך להיות על זהתפוחית 1

ולא לתת להצעה להתמרח ככה

גם, לא רקadvfb
....אילת השחר

חושבת שזה נכון בכללי לכל מי שאומר כן להצעה, וכשאני אומרת 'אומר כן להצעה' הכוונה ששמעו שיש הצעה, קיבלו מספר לבירורים ויודעים שיש מישהו בצד השני שמחכה.

ולא משנה אם מי שמחכה זה מי ששידך או המשודך.

ברשותך, פונה לצד השני:

דרך ארץ בסיסית...

גם אם עסוקים כל כך ברמה שאין זמן לברר תהיו הגונים ותגידו.

''אין לי פניות לברר'', ותשלחו מישהו שסומכים עליו שיעשה את זה.

''אין פניות ברמה שאין זמן לנשום, אז לברר?", סליחה ששואלת... אבל איפה תכניסו גם פגישות? אם יש זמן לפגישות יש זמן לברר, במיוחד אם זה ימשיך או יקרה בהמשך, זה הרושם שאתם משאירים.

לא עונים לכם בצד שמבררים איתו? תעדכנו בהקדם את מי ששידך שיוכל לעדכן את הצד הממתין. וגם לברר מה קורה שם... יכול להיות שהתקשרו ולא ענה החבר, או שמשהו בקליטה לא עבד או כל סיבה שהיא.

התחרטתם מכל סיבה שהיא? זכותכם... רק תודיעו.

ולך שמחכה -

תברר עם המשדכים, בפרק זמן שמרגיש שזה מספיק זמן לבירור, מה קורה עם הצד השני.

הלוואי ודברים יתוקנו בשורשם ונהיה טובים.

^^צעאחרונה
בין אדם לחברו זה בהחלט חשובלגיטימי?

ובאמת מבאס כשקורה רצף כזה.

אבל לא יפה להוציא שם רע על כל הבנות..

[וקרה לי גם הפוך - מישהו פנה אלי באתר, ביקש לברר, ולקח לו כמה ימים. שאלתי את החברה שלי אם הוא דיבר איתה, ואמרה שלא. שאלתי מה קורה, ועדיין לקח לו כמה ימים..]

אני רוצה להגיד שבאופן אישי - 

לפעמים הבירורים לוקחים זמן. שולחים הודעה לחבר, הוא לא זמין, מחפשים אולי מישהו אחר שמכיר, והוא בדיוק במילואים וכו וכו'.

מעדיפה לקחת עוד יום בבירורים מאשר לצאת עם מישהו ולהתבאס שזה יכל להיות ברור מהטלפון שלא שייך.

אבל אם זה מתעכב - נראה לי נימוסי להגיד משהו כמו - אני בתקופה עמוסה, צריכה עוד זמן, סליחה.

ועוד משהו קטן - כמעט תמיד, אם קיבלתי הצעה ביום מסוים, וכבר באותו יום ביררתי - לא נתתי תשובה באותו היום. רציתי לישון על זה לילה.

אולי יעניין אותך