תחושת הבטן שלי שהוא מתחיל לקבל רגלים קרות.
ואנחנו ממשיכים לישון על האף.
תחושת הבטן שלי שהוא מתחיל לקבל רגלים קרות.
ואנחנו ממשיכים לישון על האף.
מדינת ישראל אינה פרובינציה של טראמפ ולא אמורה לרקוד לפי החליל שלו. החשיבות של דברי טראמפ על רצועת עזה, שאגב, נאמרו גם לפני שבוע וחצי בהצהרה עם רה"מ - אינם דווקא בזה שטראמפ יבצע, אלא בהזזת 'חלון אורביטון'. העובדה שמושגים כמו כיבוש יזום או טראנספר שעד לפני שנה וחצי נחשבו לא לגיטימיים, אפילו ברוב הימין הישראלי - היום הם ההצהרה הרשמית של נשיא ארה"ב, חשובה מאוד מעצם קיומה.
בינתיים, אמנם עוד אין מהלך סדור, לסילוק מאות אלפים בבת אחת - אבל בהחלט מאות עזתים יוצאים כל שבוע בכל מיני דרכים - כשכולם יודעים שהם כבר לא יחזרו. גם מסע של אלף מיילים, מתחיל בצעד אחד.
האמירה שמיוחסת לבן גוריון נאמרה ב- 1955 כאשר מספר המדינות החברות באו"ם עמד על 50 בסך הכל, יותר ממחציתן תומכות ישראל.
היום זה פחות או יותר מספר ההחלטות האנטי ישראליותף מידי שנה
עם זאת הוא מוקף ביועצים וחברים בדלנים שאומרים לו שמחצית מהישראלים, תלוי לפי איזה סקר, הם קפלניסטים שקרובים יותר לנרטיב של חמאס מאשר אל הציבוריות הימנית.
בעיה.
אפשר לפעול בחכמה, אבל בסופו של דבר, גם אצל טראמפ וגם אצל אובמה או ביידן או לא משנה מי - עם ישראל צריך לעשות את מה שזכותו וחובתן לעשות.
ככזה, תמורת תמיכתו בישראל לא מופרך שהוא ידרוש תשלום, מתי שהוא.
לכן טוב עושה נתניהו שהוא נזהר מאוד שלא להרגיז את הגוי.
לעניין עם ישראל, זה גם האספסוף הקפלניסטי, ובו צריך לטפל אישית לוחצת.
שבת שלום ומועדים לשמחה.
הבטיח שערי גיהינום בעזה, אבל בעזה עסקים כרגיל, ונערכים לטבח הבא הילת
הבטיח טרנספר... אז הבטיח.
הבטיח לסיים את המלחמה באוקראינה... אז הבטיח.
הבטיח מכסים על כל העולם, וחזר בו.
הבטיח לחסל את הגרעין האירני, ועכשו יושב איתם על מתווה אובמה.
טראמפ פקה פקה. דיבורים כמו חול, ומעשים כמו בנט.
אתה סומך על הפריץ, אבא של "הגיורת", ואני סומך על הקב"ה לבדו.
חסד לאומים חטאת.
"גם לרווקות ולרווקים של הציונות הדתית מגיע להשתדך - חבל שההורים שלהם קמצנים."
"גם שדכניות לא פראייריות, חבל שידלגו על ילדכם בטעות. כדאי לעדכן אותם מראש שאתם לא קמצנים."
אני משפשף את עיניי פעם ופעמיים, מה זאת ההתנסחות המעצבנת הזאת?
מי פונה ככה לאנשים מבוגרים? עיניי יורדות מטה וקוראות את עיקר הפרסומת:
"5,000 ש"ח מכל צד - הכרת הטוב לשדכנים." עם סכומים כאלו כדאי שאתחיל לשדך כאן ועכשיו - אולי אוכל לקנות וילה בנתניה עוד השנה בעזרת השם - ובעזרת ההורים (שמסתבר שיושבים על שקי זהב).
ועכשיו ברצינות - איך אפשר לבקש סכומי כסף כאלו ממשפחות? האם המפרסם חי בעולם שבו כולנו סוגרים את החודש? עולם שבו כולנו טסים לראות את אירופה היפה בכל אביב רק כדי "לשרוף" כסף?
ומניין התעוזה לפנות אל ההורים? למה לא לפנות אל הבחורים והבחורות?
אה, הם בטח חושבים שהצעירים 'קלי דעת', הרי חייבים 'להילחם ברווקות'.
לא לא, אני לא מגזים - ממש כך, הם קוראים לעצמם 'המטה ללוחמה ברווקות', משל הייתה אחרון ארגוני הטרור הקמים עלינו להורגינו.
בכל מקרה, הארגון הזה מבולבל לגמרי. החל מהנוסח המתנשא של הפרסומת, המשך בסכומים שהם מבקשים מההורים לשפוך כדי 'שהמשדכת לא תדלג על הילד שלהם' (מי במגזר הדתי לאומי הולך לשדכניות, לעזאזל?), וכלה במטרה הכל כך חשובה, להשמיד את זרע עמלק - הרווקות רחמנא ליצלן.
יש פה בלבול עמוק ויסודי. אנחנו לא כמו החרדים. אצלנו הצעירים בוחרים בעצמם את בני הזוג שלהם. אצלנו לא מחתנים לפי 'גזע' או 'משפחה' ואבוי למי שרואה בכך חיסרון.
נכון, באמת ישנן 'הצעות' ובהחלט נעזרים באנשים קרובים. אבל לנסות למנף את המנגנון הבסיסי הזה, ולבנות עליו 'מסחרה' שלמה? מרגיש בטעם נוראי.
לא פלא שגם בא הטון המתנשא מהאנשים שלא יודעים מחסור - אלה דורשים להפוך תשלומים גרנדיוזיים לנורמה גם אצלנו.
ומה הצעירים רוצים? כן כן, אלה שבהם מדובר בסופו של דבר.
לא רלוונטי, אומר המפרסם. העיקר שההורים לא יצאו 'קמצנים' מול השדכנית המסורה, שעלולה לא להטות אליהם את חסדה האלוהי.
אה, ומה יהיה על המשפחות מעוטות היכולת? אלה שלא יודעות כיצד ישלמו את חשבון החשמל של החודש שעבר? אמממ... פדיחה... מניח שהם 'קמצנים' בעל כורחם. נו שויין, השדכנית תצטרך לדלג על ילדיהם.
אולי כל הקמפיין הזה הוא בעצם מחווה למשפט המפורסם מאנה קרנינה: "כל המשפחות המאושרות דומות הן. והאומללות - אומללה כל אחת בדרכה שלה."
בעיקר את הטמטום של השם "המטה ללוחמה ברווקות"
כאילו שאם אני רווק אז אני חלק מתופעה שצריך להילחם בה
אבל הטענה הראשונה שלך לגבי הכסף היא פשוט שטויות במיץ
חתונות היום עולות מעל 100 אלף לרוב
לא יקרה כלום אם עשירית מזה תלך לאנשים שדאגו שזה יקרה, בלעדיהם לא היה קורה פה כלום
וכן, ברגע שזה יהיה כסף טוב לשדך, אז אנשים יותר יתעסקו בזה ויהיו יותר חתונות זה ממש חיובי
פונים להורים כי לרוב הם אלה שממנים את כל האירוע
רווקים שיכולים לשלם בעצמם לשכנים אז שישלמו הם
אבל הרבה מתחתנים צעירים וחיים עם הרבה עזרה מההורים אז פונים אליהם שישלמו למי ששידך כדי שיראו חתונות בעם ישראל
לדעתי, זה יוצר רף שגם אם הוא ממש נמוך למשפחות רבות - עדיין הוא מדיר מספר לא מובטל של עמך ישראל
אתה לא מכיר אותי בכלל
זה לא מדיר או ידיר אף אחד
לא אמרו שכל השדכנים עכשיו יתחילו לדרוש את זה ולא יסכימו לשדך אנשים בלי זה (למרות שיש שדכנים כאלה היום)
בסך הכל אומרים שזה הכרת הטוב בסיסית שכל מי שיכול צריך לעשות
ואם זה משהו שניצור כחברה אז זה יגרום שיהיו יותר שידוכים, בלי קשר למצב הכלכלי של המשודכים
וברור שלא רוצים עכשיו שאנשים יכנסו לחובות בגלל זה
אבל כמו שהסטורי כתב רוב מוחלט של האנשים היום מוציאים על דברים שהם אולי חשובים אבל הרבה יותר חשוב לדאוג להכיר טובה ולתרום להרבות שידוכים בעם ישראל
אם יש זוג שבאמת אין להם(או להורים) והם מצמצמים גם בדברים אחרים בניגוד לכולם אז תהיה בטוח שאף אחד לא יבוא אליהם בתלונות
אבל הרוב לא ככה והם מוציאים על דברים הרבה פחות חשובים ובסך בכל קוראים לציבור לעשות סדרי עדיפויות נכונים
אבל, באמת ראוי להכניס לנורמה תשלום מכובד לשדכנים, שבזכותם כל העסק.
קובעים.
מי שקיבל הצעה מחברים או משפחה.
ממש לא חושב שיש צורך בתשלום כזה.
10 אלף זה לא סכום שהולך ברגל.
אפשר לתת מתנה כמה שידם של הזוג (איך ההורים קשורים לעניין?) משגת.
לכבוד: מערכת ערוץ 7 / הנהלת האתר
הנדון: התראה אחרונה לפני נקיטת צעדים משמעותיים – אפליה פסולה והתעלמות מכוונת
בכבוד רב,
היושב ראש

מרדכיבס"ד
מוצלח מאוד.
אבל יש עוד שבועיים עד ר"ח אדר.
נפתלי בנט: אני עם לפיד לא אשב.
אני מאמין לשניהם במידה שווה.
סקרים שהוא הזמין או שהוזמנו בשבילו מנבאים לו 6-7 מנדטים בראשות הציונות הדתית.
אלא שהוא לא רוצה את סמוטריץ' כמספר 2 שלו, ובצדק, וגם להיפך.
לו ווינטר יקשיב לי, המלצתי החמה לו להניח כרגע לפוליטיקה. הוא בהחלט אידיאליסט ואדם שהוכיח הרבה הקרבה לעם ישראל - אבל יש הרבה מה לתרום גם לא בפוליטיקה. כדאי לו להכיר קודם כל את המערכות האזרחיות וצורת החיים בהן.
נדמה לי שאתה יוצא מתוך נקודת הנחה שבעבר הם היו חברים (ובצוק איתן וינטר הדליף מסמכים לבנט) אז זה אומר בהכרח דהקשר נמשך עד היום והשניים רוקמים תוכנית זדונית מתחת לאף של הליכוד.
אני בספק מאוד מאוד גדול שזה המצב. העובדה שבנט חצה את הקווים, לא מצביעה בהכרח על כך שוינטר עשה זאת בעקבותיו. בנוסף, אנחנו לא יכולים עכשיו לחשוד על כל מי שהיה בעבר בקשר עם בנט שהוא שותף לרקיחת אותה מזימה זדונית (נתניהו או סמוטריץ') לדוגמה.
וינטר הוא לוחם נועז שלא רואה אף אחד בעיניים.
מול האויב זה יתרון עצום. הבעיה היא שגם ביחסי אנוש הוא כזה, ולכן נבלם סופית על ידי הפיקוד הבכיר בצהל.
לו ישמע בקולי הוא ילך לעסקים, ואולי יעשה חיל, אבל הוא סגור על הכוון הפוליטי, אז שיהיה לו בהצלחה.
בליכוד אכלו מרורים עם כל הגנרלים שהיו להם: עזר ויצמן, אריק שרון, שאול מופז, יואב גלנט, ואם שכחתי מישהו, עימו הסליחה.
בנוסף- וינטר נתפס כ"משיחי" בליכוד, ומעוד סיבות דלתות הליכוד נעולות בפניו.
הוא היה רוצה להתפקד בציונות הדתית, ולהביס את סמוטריץ' בתחרות על ההנהגה, אבל סמוטריץ' שאינו טיפש, ביטל את הפריימריס.
ברירת המחדל שלו היא איפוא נפתלי בנט.
הוא אמנם אמר שלא ילך עם בנט, אז אמר... כשכל הפוליטיקאים משקרים, גם לו מותר לשקר.
ותודה על ההבהרה
מבצע שתוכנן עשרות שנים, עלה מיליארדים, נהרגו בישראל עשרות ונפצעו כאלף חמש מאות, חיפה, באר שבע, בת ים, תל אביב
ועוד שנפגעו, ומה קיבלנו מכל זה????????????????? מה השורה התחתונה???? מה מבחן התוצאה: חצי שנה עד שנה של עיכוב בתכנית.
כמה טמטום, כמה רוע של מקבלי ההחלטות ובראשם ביבי.
הסיבות לשינוי הרטוריקה של טראמפ, והחשש בישראל: "טילי איראן ימוקדו בערים"

זה רק מהערב. לא יודע מי עשה זאת, אבל התהליך בעיצומו. בדיוק כמו בלבנון ובעזה שהפסקות האש ממש אינן סוף פסוק. בסוריה עוד יותר מזה - החלשנו את חיזבאלה, אז שלטון הרשע של אסד נפל.
שהתעניין לדעת למי אני מצביעה.
אז זה לא כמו לכתוב כאן
ולקבל עגבניות 🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎
אבל בהחלט אחרי שראיתי פה עם מי יש לנו עסק.
היה קל לענות.
פעם ראשונה שחציתי לשמאל.
שכל העול על קבוצה קטנה. אני מצביעה לגנץ. ההערה לגבי החלפת העמדות נכונה. נכון לעכשיו נדרשת בלימת חירום לאחינו החרדים.
ואם לא שירתת קרבי בצבא בבקשה תבין גם אותי
זה שהתגאה בהפקרת חיילי גולני למותם?!
זה שהלך לאזכרה של מחבלים?!
בפעם ה- 17 היא עזבה את הליכוד
עתידה פרס שתיפול ביד רומי.
אמרה פרס לפני הקב"ה:
ריבונו של עולם, למה אתה מוסרני ביד אומה שטימאה ביתך?
אמר לה: גזֵרה היא, כדי שיתגרו אלו באלו ויאבדו מן העולם.
ואם איראן במקרה ינצחו אז תמיד נוכל להגיד שמדרשים צריך לקחת בערבון מוגבל וזה לא אומר כלום.
כי רואים שארה"ב מביאים לאיזור המון כוחות, ואיראן כנראה לא יתקפלו במו"מ.
השאלה אם היא תהיה תקיפה ממוקדת או שיתפתח למשהו גדול.
א. ברוך הטוב והמיטיב - העובדה שכל החטופים חזרו או הוחזרו לקבורה ולא נשארנו עם עוד כמה 'רון-ארדים', היא נס גמור וגלוי למרות כל ההשתדלויות והוכחה למאמץ עצום של כל הגורמים מלמעלה ועד למטה. אז קודם כל - הכרת הטוב והודאה עצומה לקב"ה, יחד עם הערכה רבה לכל העוסקים במלאכה החל מראש הממשלה והעמידה שלו על העניין, חברי הקבינט, הממשלה, חברי הכנסת, ראשי זרועות הביטחון וכל החיילים ושאר העוסקים במלאכה עד האחרונים חביבים - צוותי היס"ר של הרבנות שכבר שנתיים וחצי כמעט מוסרים את נפשם על מציאת חללינו ושרידיהם.
ב. רק לחץ צבאי החזיר את החטופים. נכון שרוב החטופים חזרו בעסקאות ורק בודדים במבצעים צבאיים, אבל שלושת העסקאות הגיעו, רק כשהחמאס הבין שהוא עם הגב לקיר, הראשונה כשחייליו התחילו להתמרד מרוב רעב, השניה כשהבינו שהאיום בשערי הגיהינום בפתח והשלישית כשהעיר עזה עמדה להפוך לפירורים.
ג. מחיר שחרור החטופים כבד, כבד מאוד.
כבר שילמנו מחירים כבדים, על עצם העמדת השבת החטופים כמטרת מלחמה ראשית שסותרת מהותית את הכרעת חמאס, כולל בדם עשרות מחיילנו הי"ד ובהמנעות מחיסול מחבלים באיזורים שהיה חשש שמא אולי עלול להפגע חטוף.
ד. בנוסף שילמנו מחירים כבדים בשחרור המחבלים, שרובם ככמעט כולם יחזרו לעסוק בטרור ולפגוע בנו. מומלץ מאוד להכנס לאתר 'המחיר' של הקול היהודי ולהבין על אלו מפלצות מדובר.
ה. יותר מכל אויבינו למדו היטב, שמכל השיטות של הטרור - חטופים, כאלו שיש להם שם ופנים, הם הדרך הכי יעילה לקרוע אותנו מבפנים ולערער את הלגיטימציה שלנו.
ו. שחרור החטופים הראשון חייב אותנו להכניס סיוע לוגיסטי לאוייב והשחרור הסופי חייב אותנו להפסקת אש כשעזה היא עדיין איום (גם אם פחות) והחמאס עדיין קיים ושולט חלקית, גם אם מוחלש.
ז. יחד עם הנאמר לעיל, יש גם הישגים מאוד משמעותיים מהמלחמה בכלל בכל הגזרות וגם בעזה עצמה יש שמירה על הישגים ששנתיים האשימו את כל מי שמסרב לוותר עליהם בהפקרת החטופים.
(לוקח זמן לכתוב כזאת רשימה, חייב להפסיק, המשך יבוא)
כל האמור לעיל, שם אותנו במצב ביטחוני משונה מאוד. מצד אחד, בהשוואה לימי פרוץ המלחמה - מצבינו הביטחוני מעולה:
ציר הרשע קרס, אירן רחוקה מאוד מפצצה גרעינית, חיזבאלה כמעט שלא קיים ובוודאי לא מאיים, חמאס חלש הרבה יותר ומנהיגותו כמעט כולה הם טירונים.
מצד שני, כמו שצויין בהודעה הפותחת - חמאס עדיין לא הוכרע וגם החלופות, הן בעזה, הן בסוריה ומי יודע מה ילד יום באירן - רעות מאוד. כלומר בהחלט ניצחנו בנקודות בהרבה חזיתות, בחלקן בנקודות רבות מאוד, אבל הנצחון עדיין ממש לא מוחלט.
מעל הכל, כפי שצויין בהודעה הפותחת - סכנת החטיפות והשלכותיהן רק החמירה.
כמובן נמתין בסבלנות, עוד לא נאמרה המילה האחרונה - אבל בהינתן שנגיע לבחירות בלי עוד שינויים מהותיים - אלו שיבקשו את אמוננו, יצטרכו לתת תשובות מהותיות.
(המשך יבוא 2)
אלו ששנתיים צעקו 'בכל מחיר', אולי צריכים ומוכרחים להיות שותפים למשימה של צמצום המחיר - אבל אין להם לא היום ולא בהמשך שום זכות לביקורת. הצביעות של כאלו שזעקו 'בכל מחיר' ובאותה נשימה האשימו את רה"מ על שחרור סינוואר - נשפכת מהאוזניים.
הציבוריות הישראלית, כנראה לא היתה בשלה לאמירה חד משמעית מייד עם הטבח - שהמלחמה שנכפתה עלינו מסמנת את סיום מגמת ההתכווצות שהתחילה בהסכמי הפרדת הכוחות מייד אחרי מלחמת יום כיפור.
זה נכון מצד האמת - כי עזה וצפון הגליל העליון והבשן, הם כולם חלק מארץ ישראל שלנו. זה גם נכון ביטחונית, כי התשובה האמיתית בשכונה שלנו הן לטבח והן לחטיפה. אם ברגע שהבינו את המצב, או לכל המאוחר מייד עם סיום טיהור העוטף - היו מתחילים הפצצות והפגזות ארטילריות, תוך הבהרה לעזתים שמי שחייו יקרים לו, שיעלה על הסירה הקרובה ויתחיל לחתור, כנראה שפחות חטופים היו חוזרים בחיים וחלק מהחללים אולי לא היינו מוצאים - אבל הם היו החטופים האחרונים, לדורות.