רק מעדכנת בשביל מי שכבר לא עוקב... רפורמת "צדק תחבורתי" ברב-קו אונליין
תבדקו גם לפי אזור מגורים... השכונה שלי מסתבר נחשבת פריפריאלית אז יש לנו 50% ברב קו רק מעצם היותנו גרים בה... (לא כל העיר שלי בקטגוריה)
רק מעדכנת בשביל מי שכבר לא עוקב... רפורמת "צדק תחבורתי" ברב-קו אונליין
תבדקו גם לפי אזור מגורים... השכונה שלי מסתבר נחשבת פריפריאלית אז יש לנו 50% ברב קו רק מעצם היותנו גרים בה... (לא כל העיר שלי בקטגוריה)
שאתה צריך להיות הבעלים של הדירה שאתה גר בה
או להביא תצהיר חתום על ידי עורך דין שאתה גר שם
או הבעלים, או בן/בת להורים שזו הדירה שלהם, או אתה גר בשכירות בדירה.
שגר בערים ובשכונות מאוד מוגדרות …
וכדי שההטבה הכספית תעבור יותר חלק בגרון של הציבור, הוסיפו עוד איזורים גיאוגרפיים על הדרך בתור קריטריון לזכאות.
רובם המוחלט של הזכאים המקוריים אינם מפלח האוכלוסייה שגר בשכירות בדירות שותפים….
בתחבורה הציבורית, לפני שנתיים - יישור קו ארצי שייקר אז את התעריפים המוזלים שהיו לפני כן בקווים הייעודיים בערים החרדיות.
גרים בעיר חרדית? זה המחיר שתשלמו על תחבורה ציבורית
https://www.bhol.co.il/news/1656554
הייתי צריכה לצרף ת.ז. וחשבון חשמל
לא צריך להיות הבעלים של הדירה אבל צריך שיהיו חשבונות על שמך.
ילדים מעל 18 שגרים עם ההורים צריכים אישור מעורך דין.
(למזלי, אצלנו בעיר עמותה כלשהי ארגנה עורך דין שחתם חינם למי שצריך).
עשיתי לפי ההוראות הכתובות...
אולי ננסה בפעם הבאה.
לק"י
מקווה מאוד שבגלל ששם המשפחה והכתוהת זהים- יקבלו את זה.
זה פשוט הטופס שמצאתי באותו רגע.
כי להתארגנויות והתאגדויות פוליטיות במרכזי קבלת ההחלטות - יש כוח עצום.
מאז ומעולם האינטרסים של קבוצות מוגדרות ומאורגנות עם כוח השפעה - גוברים על צרכי הכלל והאזרח הקטן המקופח.
לחברי כנסת אכפת מאוד מה הבייס שלהם חושב עליהם.
בתקשורת, באקדמיה, במערכת המשפטית, בפיננסים, בתעשיית ההייטק, גם די נותן את הטון בצמרת הפיקוד הצבאי
וזה ממש לא קשור למה שאמרתי
ש"ס ויהדות התורה - שמצביעיהן חיים בזכות מערכות הרווחה של המדינה. הרי חבריהם ובני משפחותיהם שחיים בארצות הברית חייבים לעבוד כי שם אחד לא מממן במיסים שלו את האברכים.
ליכוד - מפלגת כל פופוליסטיה, מפלגה שבאופן עקבי מונעת תחרות ומונעת פתיחת שוק וממשיכה להגדיל עוד ועוד ועוד את הסתמכות "השותפים הטבעיים" על קצבאות ועל מדינת רווחה.
אף אחד לא אוהב את הרגולציה של מועצת הלול ומועצת הדבש ומועצת הצמחים וכו' שיוצרות מונופולים שמעלות מחירים.
אפילו החרדים לא מרוויחים מכל זה, אלא נטו הנציגים שלהם.
המפלגות דואגות שלא ילמדו מתמטיקה ואנגלית כדי שיהיו תלויים בקצבאות שלהם והם בנוסף גם מרוויחים פחות.
אם אין לי דבש, אני לא מרוויח ממועצת הדבש.
אם אני לא אברך, אני לא מרוויח מקצבאות אברכים.
אם אין לי מונית, אני לא מרוויח מחסימת אובר.
אם אין לי אננס, אני לא מרוויח מהמיסוי הכבד על יבוא אננס.
אבל אני עדיין מוכן לספוג את זה שהמדינה תעשה את כל אלה, כי אני כן משתייך לאיזו שהיא קבוצה שכן מרוויחה מהמצב הזה. הרי ברור שאין אף אדם בעולם שנהנה מכל הסוגים של הקצבאות והחסמים והרגולציות וכו'.
שאני תורם כפי יכולתי ומקבל לפי צרכי.
והקיבוצים הופרטו.
כל אחד כפי יכולתו ולכל אחד לפי צרכיו – ויקיפדיה
במגזר החרדי המצב החברתי נשמר כפי שהוא בגלל עונשים וסנקציות על הפרט ועל סביבתו הקרובה , אם הפרט חורג מהקו האידיאולוגי של הציבור אליו משתייך.
שלך מועצת הדבש עולה בערך שקל, אולי שניים. לא משתלם לך להתאמץ על זה. אבל למי שמרוויח מליון שקל זה מאוד משתלם.
לעודד אנשים לא נכונים לעשות את הדברים הנכונים. הממשלה הקודמת במידה רבה הייתה דוגמא לזה.
היום משתלם לפוליטיקאי לגנוב אותי כדי לתת לך קצבה. אנשים עם שכל שלא יצביעו בעד דברים כאלה ויגבו מהלכים לא פופולאריים כמו קיצוץ קצבאות ומהלכים כלכליים שיקח שנים עד שנראה את ההשפעה שלהם.
בליכוד זה קלאסי - קבוצה שמצביעה בעד מהלכים שהתקשורת רודפת אותם ודורשת מהפוליטיקאים לעמוד בדרישות האלה.
מהלכי הממשלה הקודמת היו דוגמא לא רעה לזה. אנשים כמו מרב מיכאלי עשו (בגדול, לא מדוייק) את הדבר הנכון כי זה השתלם להם פוליטית.
היום הם הצליחו לשכנע שאין להם תחליף, אם לא תקנה את השקר הזה, הם יתחילו לחשוש
ביבי משקר כל הזמן, ובמפלגה שלו יש את טלי גוטליב ניסים ואטורי ומירי רגב.
בן גביר עבריין תנועה ומתנהל באופן חסר אחראיות, והפשיעה עולה.
סמוטריץ׳ עבד נרצע של המפלגות החרדיות ומשקר כל הזמן.
והשמאל לעולם לא יהיה אופציה.
שלא הזכרתי את המובן מאליו, אבל מצד שני הוא בכל זאת לא מובן מאליו להרבה אנשים.
והוא שהמפלגות החרדיות ממש לא אופציה.
בזמן מלחמה כל מניפולציה כשרה בכדי למנוע מכל חרדי להתגייס.
בזמן שאני וחברים קרובים רבים מהגדוד שלי ומחוצה לו מבלים חצי מהזמן ומעלה במילואים.
לפיד וגנץ נתנו את הים לחיזבאללה ורוצים לעצור את הלחימה כשחמאס שולט ברצועת עזה
עם אחוז החסימה, שזה פשוט חסם כניסה קלאסי.
אבל זה לא סותר בשום צורה שלפיד הנוראי/ ליברמן המושחת/ בנט שלא אומר כלום עדיפים על פני כל מפלגה שיש בקואליציה.
אז זה לא שאין בכלל חלופות פחות גרועות, אלא שיש חלופות רק שהם גרועות.
במובנים מסויימים הוא אכן יותר ימין (כלכלי בעיקר, אבל לא רק). מפלגות חרדיות ועוצמה יהודית הם שמאל כלכלי על גבול דב חנין.
הכותרת של ההודעה הפותחת מתייחסת לרב קו, אולם תקף גם לאמצעי התשלום האחרים בתחב'צ, באפליקציות moovit ורב-פס.
חלום שלי שתהיה אפליקציה עם עדכונים כמו מוביט רק בלי פרסומות... זה כבר נהיה מוגזם
אתם מכירים משהו כזה או שכולם משתמשים רק במוביט?
אבל לפתח, לתחזק, לשפר, לעדכן אפליקציות עולה כסף - וללא דמי מנוי, חברות פרטיות מממנות את האפליקציות שלהן או ע״י פרסומות או ע״י דמי מנוי.
יש לך אפשרות לעשות מנוי ב Moovit כדי להפסיק את הפרסומות.
לשימוש הבא
כמו בחברי מועדון?
אני משלמת מהנייד של בעלי ומטעינה משם את הכרטיס
אז עדיין החוזה הנוכחי תקף
הכוונה היא
אם שילמתי על חוזה בתחילת החודש עבור כל החודש, ובינתיים נכנסה הרפורמה
האם המחיר משתנה אוטומטית ואז הכסף המיותר נצבר איפשהו בכרטיס ואז ניתן להשתמש בכסף ברכישה הבאה?
הייתי ברורה בכלל?🤨
לטעון שבתחילת החודש הוטעם חוזה שגוי, ולקבל הנחיות איך לקבל זיכוי על החוזה שהוטען בטעות.
החוזה, הכסף, שהוטען בכרטיס הפיזי של רב קו יפוג בתום תקופת החוזה.
החזר בגין חיוב עודף בתשלום בתחבורה ציבורית
אני זוכר שבתקופת הקורונה היו סיפורים סביב קבלת זיכוי על טעינת חוזים ברב קו, שלא ניתן היה להשתמש בהם בגלל הסגרים שהוטלו.
זו הבעיה הגדולה בטעינה מראש - שאח״כ מסובך ומסורבל להתקזז על חוזה שלא נוצל.
שיהיו לך נסיעות טובות!נפש חיה.אבל היא לא מתאימה לתכנון מסלולים. היא מעולה למעקב אחרי מסלול צפוי מראש. או למשל להגיע לתחנת אוטובוס ושם להחליט איך ליסוע לפי האוטובוסים שיבואו (קורה לי המון).
הם זכאים גם לרכב עם דלק והכל, אז להפך - כשהם נוסעים בתחבצ זה חוסך למדינה כסף.
וזה מוציא אותם מורמים מעם גם לשאר עובדי מדינה יש זכאות לרכב ודלק ועדיף למדינה לממן להם תחבצ, למה רק ל120 פוליטיקאים?
חברי כנסת אמורים גם להסתובב בארץ במסגרת עבודתם אז הגיוני לגמרי לממן להם תחב"צ,
ההבדל בינהם לבין שאר העובדים שאת החזרי הנסיעות הם מקבלים כזכאות לנסיעות חינם ולא כהחזרים בתלוש כמו רוב השכירים.
החזרי הוצאות רכב וכדו ועוד הטבות שונות, זה מה שאפשר לשאול עליו, (ולדעתי, התשובה היא שחברי כנסת צריכים לקבל , עד גבול מסויים, הטבות יותר מעובד פשוט), אבל תחב"צ, זה בסיסי.
אם הוא עובד במקומות שונים
לדוג' טכנאי ברכב פרטי
הוא מקבל גם תקצוב נסיעות לפי ק"מ
זה אומנם לא חוק יבש. אבל זה הנוהג המקובל.
בעל מוגבלות,
זכאי ביטוח לאומי,
תושב פריפריה,
וסטודנט?
יש כפל מבצעים?
כי העלו את המחיר ולא העלו את אחוזי ההנחה לנכים.
אחלה צדק תחבורתי.
(אני ימנית, ימנית, אפשר להיות רגועים)
א. למה העלו את המחירים בכזאת פראות? 8 ש"ח לנסיעה עירונית?
ב. למה ההנחות הן לפי אזורים ולא אידיווידואליות? זה גורם לאפליה מובנית.
ועוד כעסו על מירב מיכאלי.. היא עשתה משהו מאוד חכם. לפני הרפורמה שלה שילמתי 8 שקל על נסיעה של 7 דקות בגלל העדר תמחור שיטתי הגיוני
אני לא מבינה איך באותה נשימה הם רוצים לעודד תחב"צ
שהעלאות מחירים הן בגלל המלחמה, אבל יש מצב שההנחות לפי אזורים הוסיפו יותר להעלאת מחירים.
הבעיה הגדולה זה איכות השירות. אני מוכן לשלם גם 10 וגם 12 ובלבד שהאוטובוס אכן יגיע ושיהיה מקום לשבת, ואם אפשר גם שיהיה נת"צ כדי שאני לא אעמוד בפקקים עם מי שבחר לתפוס 8 מ"ר כביש בשביל נוסע אחד (נהגים).
גם הנהגים לא אשמים...
לא יודעת אפילו מי אחראי בדיוק, אבל מי שלא עושה את הפעולות שצריך ליישב את הארץ בעוד אזורים חוץ מגוש דן...
מבחינת תחבורה ציבורית עדיף להצטופף. יותר קל לתת שירות תדיר כשיש הרבה תושבים על מעט שטח.
ליישב את הארץ מחוץ לגוש דן זה נכון מסיבות אחרות. לא תח"ציות.
וליצור מרכזי תעסוקה גדולים בעוד מקומות
כך יהיה פחות עומס על הכבישים במרכז הארץ
אפשר לפתור את בעיית התחב"צ בעזרת הוספת מסילות ורכבות.
רכבת אחת יכולה לקחת כ100 אוטובוסים
ויותר קל לה לעמוד בזמנים.
לגבי הרכבת זה נכון. אבל בשביל זה צריך לבנות שכונות על ציר הרכבת ולא לבנות את התחנות שלה במקומות ריקים עם מדבריות חניה.
בגדול יש יתרון לצפיפות. ככל שאתה מצופף אזור (כל אזור, גם באר שבע למשל) אתה מקבל יותר שירותים ויותר עבודה קרובה לבית. זה עובד ככה כלכלית. ציונית יש שיקולים אחרים.
את מודל תל אביב לחיפה (שכבר די מפותח יפה)
אז אנשים לא באמת יצטרכו לנסוע לתל אביב אלא יכולו לגור קרוב לחיפה בשביל עבודה נורמלית.
יש מיצוי כמה אפשר לדחוס ולמלא את גוש דן.
כבר עכשיו הצפיפות כבר לא נעימה.
ובקשר לרכבת.
אפשר לשים אותה במדבר חניה
עם שאטלים סטייל המטרונית
אוטובוסים גדולין. הלוך חזור
לכל אחת מהשכונות.
אבל צריך לזכור שבסוף תח"צ זה מערך עצום של כוח אדם, וכל מה שתלוי בכח אדם בדרך כלל מוביל לבעיות כאלו.
אנשים הם לא מכונות, הם טועים, הם מאחרים, מחפפים..
הוא קיים בכלל? הוא ברור לכם?
יהיה ברור אי פעם?
איך אחרים רואים את המקום שלכם?
זה למעשה תפקיד? שליחות? כישרון?
רק מי שהבין את השאלה שיענה. תודה 🙂
אין לי "מקום" בעולם... אני כאן כל רגע שה' מחליט שאהיה כאן, כל רגע מחדש.
שליחה, כל מה שיש לי זה מה', ממה שהוא נותן לי משתדלת לתת.
אחרים רואים את מה שאני באמת מכוונת. כשאני מצליחה באמת לכוון ולהיות בתודעה של מה שכתבתי לפני- אנשים רואים את זה, זה ממש כאילו "שם ה' נקרא עליך ויראו ממך". יראת כבוד כזו.
אבל לא תמיד אני ככה, וכשאני פועלת ממניעים אגואיסטים זה ניכר.
אין לנו תפקיד אחד בעולם חוץ מלעשות את רצון ה' ולהתקרב אליו.
וזה כן בא ביחד עם מודעות עצמית, לראות מה הכלים שה' שם לך.
אם זה יכולת לשמח אנשים, אם זה לימוד שאתה צריך להפיץ... מבינים את זה לפי מה שקורה איתך, אתה יודע במה אתה טוב, ועדיין כל פעם ה' שם אותך בסיטואציה אחרת, כל רגע בפני עצמו.
יכול להיות שאתה אדם תוסס ואתה יודע איך להשתמש בזה לטוב אבל עכשיו ה' רוצה אותך בפקק ולראות איך אתה מגיב ואם תתעצבן. זה מלא דברים. המגמה היא אחת.
היא הדרך, לא המטרה.
מי שמתקבע על התכונה שבעיניו היא התפקיד שלו עלול לחטוא לעיקר.
כי תמיד חשבתי שכישרון ויעוד קשורים זה לזה.
תוכלי לבאר את כוונתך?
ברור לי מאד
לעשות טוב לעצמי ולאחרים
ללמוד ולהשתפר מיום ליום
אני לא מוטרדת ממה אנשים אחרים חושבים על התפקיד שלי
את התפקיד שלי רק אני קובעת ושאחרים יתעסקו בתפקידים שלהם
יעוד של כל מי שרוצה בזה
לא רואה צורך לתחום את תפקידי לתחום מסוים
אבל לצערי מהצד השני, כעסתי על מישהו ולא רציתי להסביר...
כשמישהו מכעיס אותי כל כך ואח"כ עוד שואל למה אני כועסת, זה עוד יותר מרגיז ומתסכל וגומר את הסבלנות. כאילו... אתה עושה דבר כל כך מציק ולא ברור לך על מה אני כועסת?? זה מעלה את התחושה שמדובר בהיתממות ולא באמת ברצון כנה להבין למה כעסתי..
אני חושבת שהפתרון במצב כזה הוא פשוט להתרחק ממי שכועס עליך, אם אתה חשוב לו, כשהוא ירגע הוא יפנה אליך בעצמו...
ומה עשית כשזה קרה לך? פשוט חיכית?
לא חשבתי על האופציה הזו למרות שחז"ל אמרו "אל תרצה את חברך בשעת כעסו".. כי שם בסוף מדובר בחברך שבסוף ישקף לך את המצב.
לא מפחד לדבר בשם עצמו
וכנראה לא פותח פצלש
אבל היום אני כבר רק מפה כמעט
ולא כ"כ משתמש במקורי
היה לי כינוי בלי הנקודה ושכחתי את הסיסמא אליו
לפני הרבה שנים
מלבד אחד כמו מבולבלת, לא זוכר מה הפצלש
ארץ השוקולדאוי, עלית עלינו🙈
@מבולבלת מאדדדד , באיזה ניק נשתמש?
אומנם פתחתי הרבה בעבר אבל ברשמי אני קופץ מידי פעם לבנות מרכלות עלי אבל לא יותר מכך.
אני אפילו לא מכוון את זה.. אני פשוט מתחבר ומה שיוצא לי בהתחברות אני מתחבר.. חחח
מגבשים וכייפים ששווה לקנות?
תודה
שם קוד,
אליאס,
דיקסיט,
עידן האבן,
טיקט טו רייד,
Robo rally,
The crew,
Avalon,
Shadows over Camelot,
Nefarious,
Colloretto,
סושי גו,
אזול,
Draftasorus
מה זה השמות האלה אתה בטוח שזה בישראל?😂
ממש תודה!
מה ה3 הכי מומלצים בעיניך? (חוץ משם קוד ואליאס)
ולא יודע אם תרגמו אותם, בכל מקרה, בכלל המשחקים שפירטתי אין מלל כמעט.
תלוי מה הסגנון שאת מחפשת?
האורך? מספר השחקנים?
טוב אז יש לי שיעורי בית לחקור.
לא משנה הסגנון והאורך העיקר שיהיה אפשר גם בשני שחקנים ומעלה ולא מ-4
בס"ד
שלום וברכה אני מחפש קישור לרשימה הכי מקיפה של מנייני קרליבך או אם מתאים לכם מי שמכיר אשמח שיפרט פה בשרשור
מה שאני מכיר בירושלים יש כמה קריית משה (שגם בבוקר קרליבך שזה מיוחד יפה וקצת ארוך) ,
כמה בנחלאות מעיינות, קול רינה , בקטמון יקר , בכותל ואולי עוד כמה.
יש בגבעת שמואל את המניין המפורסם של לכו נרננה
בצפת יש כמה אני מכיר את בירב שממש צפוף ומיוחד שם.
אני מכיר שיש הרבה ישיבות שעושות קבלת שבת קרליבך מרכז בית אל רמת גן מניח שיש עוד הרבה שאני לא מכיר.
מחפש קהילות נוספות בערים ובישובים שעושות קבלות שבת קרליבך שיש אווירה של שירה חזקה ונוצר משהו מיוחד.
ועוד משהו קצת יותר נדיר קהילות שעושות בבוקר מניין קרליבך כמו בקריית משה למי שמכיר .
אשמח לשמוע.
שנאת האדם בעצמו, כי האדם שונא לעצמו יותר מכל שונאיו"
(אמר דודי זקני רבי פנחס הורוביץ זצ"ל בדרשתו הידועה בשם 'כל המפרשים וספרי המוסר')
איך אתם מבינים את המשפט? איזה תחושות יש לכם סביב זה?
כלומר שנאה עצמית היא לא הפרעה בפני עצמה, אלא תסמין של הפרעות ומחלות שונות, בעיקר דיכאון מג'ורי והפרעות חרדה למיניהן.
מכמה היבטים לגבי קנאה וכעס שמבלבלים את הדעת.
מקומות מהיבטים שונים.
בכללי הוא כותב עמוק עם המון מקורות והסברים קצרים, וכדי להבין את השפה שלו ואת הרעיונות שהוא מנסה להעביר, צריך הרבה יגיעה. גם צריך להשוות בין כמה וכמה מקומות.
אתן לך דוגמית מהפרשה שהייתה:
"שענין הפגם שהוצרך לתקן הוא בחינת חטא עץ הדעת כמבואר אצלינו בהרבה מקומות, ופגם עץ הדעת הוא בג' בחינות קנאה ותאוה וכבוד המוציאין את האדם מן העולם [אבות פ"ד מכ"א], והוא נתקן ע"י ג' אבות שהם בבחינת אהבת ה' ויראתו ותפארתו כמש"ה [ישעיהו מט, ג] ישראל אשר בך אתפאר שהוא תיקון ג' בחינות אלו, והרמז לזה כי ג' אבות עם הכולל כמספר עץ הדעת".
כלל וכלל ושצריך להתגבר על זה, רק הוא מציין תופעה. הוא אומר בלשונו שדווקא צריך להפוך את המחשבות עלמא דחירות.
הרבה פעמים (לרוב) לאדם יש דימוי עצמי נמוך
זה גורם לו לשנאה עצמית, תיעוב עצמי מוסתר או יותר גלוי.
וזה הרבה ממה שהורס לאדם בחיים, זה התעללות עצמית.
בלי מודע האדם בעצמו מחבל לעצמו בחיים.
הטוב
מה זה בעצם אומר שמשהו הוא טוב?
מה מגדיר משהו כטוב?
מה בעצם מיוחד בדברים טובים?
ומה בעצם אנחנו מתכוונים שטוב לנו?
מנסה טיפה להעמיק מה זה בעצם אומר הטוב הזה
זה מושג יומיומי אבל הוא חמקמק
אשמח למחשבות שלכם
את שלי אשתף בהמשך בעזרת השם ובלי נדר, כשהם קצת יותר יתבשלו
תודה
האמת שאני כתבתי טוב לא התכוונתי דווקא לטוב במובן של נכון מוסרית אלא גם לטוב במובן הנעים והמועיל
כלומר גם מסעדה טעימה היא מסעדה טובה למרות שאין בה שום דבר מוסרי
אבל ברור שהמוסריות היא גם חלק מהטוב הזה
כשחיים את האדם שאנחנו בכל המובנים. כשמחים בחלקנו אבל משתדלים
לדייק יותר במה שממלא אותנו סיפוק. בנתינה לעצמנו ולאחרים בצורה מאוזנת,
כשמצליחים להתגבר על משהו אצלנו, ולו אחת ליום ומבחינים בזה.
כשמצליחים לגרום למישהו (במיוחד במשפחה) שמחה. כשמצליחיףם
לבטא את הכשרונות שבנו, כשבסוף היום, כשמתבוננים אחורה, מרגישים
שהיום מוצה. היטב ולא בוזבז. מוצה נכון. כשזוכרים שהשם מלווה אותנו
תמיד בכל זמן ובכל מקום.
מותר לשאול ולתהות כפי שהיא תוהה (בליל סערה...). בטוחה שיש הרבה ספרי קודש שמדברים על זה והוגים בזה.
צריך למצוא אותם. אולי תנסי לשמוע שיעורים של הרב אהרן לוי בהידברות. מאוד מתקבל על הדעת שגם הנושא
הזה עולה באחד השיעורים, או ביותר. אפשר גם לשאול אותו בתגובות. הוא עונה, אמנם בקצרה, אבל זה יתן
כיוון מחשבה...
מה עם הרב נויגרשל? אם לא טועה, בימי שלישי בערב (22.00?). שואלים אותו כל מה שמעניין, מטריד,
מעלה תהיות....מאוד ממליצה. הוא גם יכול להפנות לשיעורים ו/או ספרים העוסקים בזה.
הוא עמוק וירא שמים ויודע ה מ ו ן.
אולי אפשר לחפש גם באינטרנט , כמובן, עם ביקורת ולא לקבל כל דבר - עם ביקורת ומחשבה.
להשוות לחכמינו, לדרך התורה.
בצורה שטחית אולי, שהטוב הוא הקב"ה. הוא מקור הטוב וכל מה שנובע ממנו הוא טוב.
מו"נ נחשב לספר פילוסופיה, לא?
במשפט אחד, למצוא חן בעיני אלוקים ואדם.
אולי, זה הטוב.
אני מציע לך לקרוא את הדיאלוג האפלטוני הידוע "אותיפרון", או למצער לקרוא את "פרוטגורס". הם עוסקים ממש בנושא הזה.
אני לא בטוח שתצא מהם תשובה חד משמעית, אבל אני בטוח שתירדם די מהר 
ולגבי איפה ה' בסיפור? ובכן, הוא זה שיצר את המערכת ואת האדם, ולכן הוא יודע מה עובד הכי "טוב" כלומר מה מתאים לחיים בצורה המושלמת.