שאלה בעיקר לגברים שכאן, שליטה- הכרחי או בחירה?לאחדשה

עד לאחרונה לא חשבתי על זה לעומק העניין לרבדים ממש ספציפיים.

ידוע העניין ששליטה היא תכונה יותר גברית, מובילה לוקחת אחריות.

אבל האם זה משהו שבאופן טבעי טבוע בכל גבר באשר הוא והוא פשוט מחונך לעתים בזביבה שלא מאפשרת/מחנכת לזה, או שזה בכלל לא קשור לנשים/ גברים?

הצורך בשליטה, מונע ממקום של לקיחת אחריות והובלה או ממקום של אגו של הנה אני גיבור אני חזק?

ממש מעניין אותי מה יש לכם לומר,

יש לי עם עצמי הרבה נפקא מינא מהעניין...

אשמח לדעת למה את מתכוונתאריק מהדרום
כמה זה דחוף לגבר להרגיש בשליטהלאחדשה

שהוא מחליט הוא מוביל הוא קובע,

שהמושכות בידיים שלו בהחלטות בבית.

לאו דווקא טכנית בדברים הקטנים יותר בקבלת החלטות וניהול.

אחרי ההסבר שלך - ממשיך את התגובה הקודמת שליפ.א.

תכונה של גבר.

יש שירצו להיות נשלטים ולא לקחת אחריות והחלטות - ויש שכן ירצו להוביל.  

לא הבנתי כתבת דברים הפוכים...לאחדשה
בשתי התגובות התכוונתי שזה עניין של אופי ותכונותפ.א.

אישיות.

לא משהו גורף לכל הגברים.

יש גברים שמאוד נוח להם שהאישה היא המחליטה והקובעת, המנהלת.  

יפה אז כאן אני מקשה,לאחדשה

האם זה משהו שנח להם מכורח המציאות כי התרגלו, כי גדלו בבית כזה, כי הם בזוגיות כזו? ואם לחפור, היעדר השליטה משפיע על חוסרים ומקומות אחרים בחיים שם הם לא יכולים לבטא את עצמם באמת?

או שזה בכלל לא תכונה גברית?

זו שאלה עמוקה 🤔פ.א.

לפחות ממה  שאני מכיר מסביבתי הקרובה - האופי הזה, חוסר הצורך בשליטה ובהובלה, הנוחות שעושים בשבילך ומחליטים בשבילך, לא באה מהבית ומסביבת החיים בגיל ההתבגרות והיציאה לחיים עצמאיים.  

יש בזה לדעתי, כך משתקף ממה שאני רואה, הרבה מן העצלנות. אפילו הייתי מקצין ואומר - אדם חסר שאיפות בחיים.  לא להזיז לו את הגבינה, לא לעשות שינוים, לא חידושים, לא יוזם, מסתפק במועט מאוד. 

ואתה יכות לחבר בין התכונות האלהלאחדשה
לבים בגדרה של- לא גברי, גם בדברים אחרים?
לבים? לא הבנתי את המשפט בגלל המילה הראשונהפ.א.
לביןלאחדשה
כן. זה מתבטא בחיי היום יום בהרבה תחומים ומובניםפ.א.
תכונה של אופי של בן אדםפ.א.
כמו שיש אנשים עם כשרונות בתחומים שונים, שונים בכשרונות זה מזה - גם הצורך בשליטה הוא משהו שיש או אין אותו לגברים שונים.

מכיר לא מעט גברים, כולל במשפחה המורחבת שלי, שהם ממש ׳נרפים׳, עצלנים, ולא יעשו דברים אם לא יכריחו אותם. הם הטיפוס ההופכי לגמרי לצורך בשליטה.  

הכרחי וטבעיגבר גבעות

יש כאלה שבא להם יותר טבעי ויש כאלה שלא אולי אבל זה רק בגלל שהעולם התקלקל והכל מבולבל.

זה לא ממקום של אגו שלילי

זה שלא כולם אותו דבר, קשור לעולם שהתקלקל?פשוט אני..

כלומר לדעתך היה דור כלשהו שבו לכל הגברים ללא יוצא מן הכלל היה דחף לשלוט?

אני לא חושב שיש תכונה כלשהי, ולא משנה איזו, שהיא תקפה על כל הגברים או על כל הנשים או על כל היהודים או על כל הילדים או כל חתך אחר באוכלוסייה.

קלקול?

ברוך ה' שיש אנשים שונים בעולם, אם כולם היו חושבים אותו דבר ורוצים את אותו הדבר העולם לא היה יכול להתפתח.

יש נטיות טבעית לגבריםגבר גבעות

ויש נטיות טבעיות לנשים זה לא אותו דבר.

לשלוט ולהיות דומיננטי זה יותר גברי מנשי.

ולכן אסור שהאישה אף תחליט או תקבע משהו?חושבת בקופסא

כשמדברים על נטיות של גברים ונשים, צריך לשים לב אם אנחנו מנסים לתאר את המציאות הקיימת, ״לרוב גברים לא בוכים מול אנשים״ לבין לנסות להכתיב אותה ״מי שבוכה הוא לא גבר אמיתי״.

ואם נולד מישהו שהוא הפוך מה״נטייה הטבעית הזאת״? אישה פעלתנית ואנרגטית שמתנדבת, מארגנת, ויוזמת, היא ״לא טבעית״? 

לא מכתיבגבר גבעות
מי שמכתיב זה כל מיני תנועות ותכניות וסדרות שמנסות לסרס את הטבע. יש טבע גם בלי להכתיב. אשה אנרגטית ויוזמת לא סותר את מה שאמרתי בשום צורה
מי שמכתיב הוא מי שקובע מה כולם צריכים לעשותחושבת בקופסא

ולא מכיר בכך שיש שוני בין אדם, גם אם הם מאותו המין. זה תקף גם לתנועות הפמיניסטיות וגם לתנועות שמרניות קיצוניות.

מה תגיד על אישה פעלתנית ויוזמת שמקימה סטרסטאפ בהייטק ומגיע לתפקיד ניהולי בכיר? היא עושה משהו לא בסדר?

מבחינתי אין שום בעיה גם עם אישה אחרת שמחליטה להיות עקרת בית. הכל לגיטימי בהתאם לכוחות והכשרונות שה׳ נתן לכל אחד.

אין שום סיבה שאנשים יתאימו את עצמם למה שאתה חושב שטבעי, בדיוק כמו שאין סיבה ״למרוד בפטריארכיה״ או מה שזה לא יהיה.

יש שוניגבר גבעות

ועם כל השוני עדיין יש הבדלים ביולוגיים והבדלים נפשיים או רגשיים בין גבר לאישה. בין כל זה גם הנטיה לשליטה ודומיננטיות.

כל מה שכתבת לא קשור למה שכתבתי לא רואה שום קשר ולא סותר.

שום מקצוע או תעסוקה שאישה או גבר יבחרו בו לא ישנה את זה. זה לא תלוי בתוכן זה קשור באיך זה יבוצע

אני דווקא חושבת שכןלאחדשה

מגיבה פה אבל זה גם על מה שאת אמרת @חושבת בקופסא 
בלי להעליב אף אשה ספציפית ואף מקצוע ספציפי,
אשה שמקימה סטארטאפ ומקדמת את עצמה לקדמת הבמה ומנהלת את זה בצורה שבאה על חשבון היכולת לנהל את הבית שלה,
זה הפך תכונות נשיות  טבעיות.
לא להיפגע, מדברת על הרעיון.
או כל אשה בתפקיד ניהולי בכיר בחברה גדולה שיש תחתיה הרבה עובדים בדרגות כאלה ואחרות, בפרט גברים.
לדעתי, זה לא מקום נשי טבעי שאשה תנהל גברים
אם כי כבר ראינו ש"נקבה תסובב גבר"..
זו לא המשמעות כאן.

שוב, פליז שאפחת לא תיפגע

מבין ומסכיםגבר גבעות
התכוונתי שאם אישה בכל זאת תבחר ב"מקצוע גברי" היא עדיין תתנהל בצורה נשית. יש הבדל ולא רק הבדל אישי בין אחד לשני יש הבדל בשורש ואי אפשר למחוק אותו עם אג'נדה או בכלל
אמרת נכון, מנהלת את זה על חשבוןהמקורית

אבל זה לא בהכרח שזה יבוא על חשבון

הרי אם ניקח אמא ממוצעת, רעיה בישראל, היא אכן מנהלת דגולה.

היא מחנכת, היא מג'נגלת, יש לה הרבה תחומי אחריות, היא "מנהלת" אנשים קטנים, היא דואגת לצרכי הבית שזה בפני עצמו המון, היא יודעת לנהל זמן..

גם כשבעלה שותף לה, זה לא תכונות שזרות לה

השאלה היא, האם היא יודעת לעשות את זה ממקום נכון והאם היא יודעת לעשות את ההפרדה בין הכובעים השונים. והערבובייה הזו, היא הפרוגרס שהרבה פעמים פוגע בדינמיקה הזוגית. כי היום אישה יכולה הכל לבד הרי, והגבר מתייתר כביכול ומעמדו נשחק

ההבדל  בין מעמד המנהלת הכביכול כל יכולה, שיש אנשים תחתיה,תחושת החשיבות העצמית הגבוהה, לבין אישה בבית מול בעלה וילדיה - זה מקום אחר.

ויש נשים שעושות את זה.

אני חושב שבפועל המציאות יותר קרובה למה שאת מתארתמשה

כולנו שמחים מזה שנשים יכולות להתפרנס לבד. אם מבחירה כמו שאת מתארת ואם מחוסר ברירה (רווקות, גרושות, אלמנות). זה מבורך.

ובמובנים מסויימים זה טוב, אבל במובן הבסיסי של מתח גבר-אישה זה יותר מורכב. זה מייצר אנרגיה שהיא לא נשית וזה לא נכון להתעלם מזה.

מהצד השני - אברכים. לא בדיוק מודל גברי במובן הקלאסי שלו. בלשון המעטה. זה לא  מקרי שבעולם החרדי נשים לוקחות לאט לאט את מטלות העבודה מה שגורר את הגברים לקחת את מטלות הבית.

מה זה בדיוק ״אנרגיה נשית״?חושבת בקופסא

מי גילה את האנרגיה הזאת? עם איזה מכשיר אפשר למדוד אותה?

יש תכונות אופי שנחשבות נשיות ונמצאות במידה כזאת או אחרת אצל חלק משמעותי מהנשים, נכון. אז מה? זה אומר שנשים מחויבות להתנהג כמו בובת ברבי בכל סיטואציה, אחרת הן כבר לא נשים?

כל זוג והדינימיקה הזוגית שהיא בריאה ומתאימה לו. אם יש זוג שמתאים להם אישה שקטה ומאוד עדינה שלא יכולה להחליט על כלום וגבר מצ׳איסט ודעתן שמוביל אותה, וטוב להם ככה והם עדיין מכבדים זה את זה, אז זה סבבה. אבל מי שזה טיפוס הזוגיות היחיד?

הכל שאלה של אם שני בני הזוג מרוצים מהמצב שהם נמצאים בו. אישה בכיף יכולה לבקש מבעלה להיות גברי וליזום ולהיות פעלתן יותר, אבל אין שום סיבה לאכוף תכתיב חברתי שכולם צריכים להיות מחויבים אליו.

שוב, ההבדלים בין גברים לנשים הן תיאור מציאות קיימת ולא הכתבה של איך היא צריכה להיות.

אני חושב שכולנו נעים על הציר הזהמשה

כל אחד במקום שלו.

קטונתי מלהגיד לך (או לכל אדם אחר) איך להתנהג ומה נכון לו.  יש מציאות קיימת, יש מקצועות עם רוב נשי ויש תכונות אופי גבריות. וכל אחד יכול לבחור (או להיוולד עם) מה שמתאים לו. זה בסדר.

פשוט להבין שיש לזה השלכות. בדיוק כמו שללכת להיות אברך זה אומר שתהיה משכורת נמוכה. זה בחירה מודעת וזה בסדר. אישה שתבחר מקצוע גברי תאמץ תכונות מתאימות ויהיה לזה השפעה  אחר כך.  ככה עובד העולם ולכולנו יש עבודה לעשות.

בתרבויות של המזרח והצ'אקרות אפשר ללמוד די בקלות שאישה "גברית" פשוט לא מושכת גברים "גבריים" אלא גברים ""נשים"" (במרכאות כפולות כי ההגדרה פה ממש לא מדוייקת).

יש גישה כזו שמבוססתהמקורית

על כך שיש תנועה נשית

ואין הכוונה לאישה שקטה וגבר מאצ'ו, זה יותר סטראוטיפים.

ז"א, יש דפוסי התנהגות שיותר יאפיינו חיצונית אישה שנמצאת בתנועה הנשית הזו, כי כידוע מה שיש בפנים יוצא החוצה.. ואין הכוונה בנראות חיצונית דווקא אלא בביטוי האישיות כלפי חוץ, אבל זה לא בובת ברבי על עקבים וצייד עם רובה ושרירים לצידה

הגישה הזו מכוונת לכך שהעמדה של הגבר היא עמדת משפיע, נתינה, והאישה היא בעמדה של קבלה. זוהי גישה תורנית יהודית לגמרי אגב, ואני לא מתכוונת לפשט של "אישה כשרה עושה רצון בעלה" שהרבה פעמים מלמדים בצורה שגויה, וזה מתבסס על כך שמכירים בצרכים הנפשיים של גבר ואישה במרחב הזוגי האישי

זה קיים בכמעט כל התרבויות העתיקותמשה

היהודית גם, אבל ממש לא רק. 

ייתכןהמקורית
עונה לשניכםחושבת בקופסא

אין לי שום בעיה עם אישה ״נשית״ או ״גברית״ אני אפילו בעצמי יחסית ״נשית״ באופי שלי באספקטים מסוימים, אבל אני לא חושבת שהמושג ״נשיות״ או גבריות״ (תקראו לזה גם תדר/ תכונה/ תנועה/ אנרגיה/ גל/ מה שזה לא יהיה) צריך להכתיב את ההתנהגות של אנשים לכתחילה.

למשל לפני כמה שבועות גיליתי שבעלי לא יודע ולא מאוד מתעניין לעשות מנגל בעצמו בבוא היום כשנבחר ללא ללכת להורים. מבחינתו זה לא מאורע כזה מרגש וזה לא מעניין אותו במיוחד להתעסק עם זה.

אמרתי לו (חצי בצחוק חצי ברצינות) שאני מצפה שבתור הגבר בבית הוא ייקח אחריות על הנושא, אבל אם ממש לא מעניין אותו אז אני יכולה לנסות ללמוד לעשות זה.

יש פה תנועה לא גברית או לא נשית? לפי מה שאתם אומרים אז כן, והוא חייב לרוץ להרים מנגל תוך כדי הרמת משקולות ונהמות לא ברורות של מכיניסטים.

התנהגות שני בני אדם אמיתיים לא מוכתבת לפי התבניות האלו. ושוב, אני ממש לא פמיניסטית. 

השאלה היא מה המקום שלך כאשתוהמקורית
עבר עריכה על ידי המקורית בתאריך ט"ו באייר תשפ"ה 16:24

מול זה

אין איזה רשימה מדויקת של מה גברי ומה נשי, אגב סטראוטיפיים חיצוניים שכתבתי עליהם, השאלה היא מה מגדירים בני הזוג ביניהם ומה ההשפעה של הפעולות היומיומיות האלה על התנועה הזוגית הכללית בתוך המטרייה של משפיע - מקבלת

אם בעינייך זה ענין גברי, אז אל תעשי. תוותרי על המנגל.

להרבה נשים לא מתאים להתעסק עם פחמים,ולנפנף על האש ולהתמלא בעשן. זה שהוא לא מעוניין, לא אומר שאת חייבת לעשות.ולא אומר שאת לא יכולה לעשות.

החשוב הוא מה הרושם הנפשי פנימי שאת מקבלת מזה. 

ומוסיפה -- הרבה פעמים אישה נכנסת לתנועה הגברית כשהיא עושה דברים לאו דווקא גבריים בסראוטיפ, אלא יותר דברים שמגיעים ממקום של ריצוי ו"חייב" בלי להיות קשובה לעצמה ולרצון הפנימי שלה, מה שיוצר מרמור פנימי והתנהלות חיצונית מרחיקה. כשזו סעצם התנועה הגברית -- התגברות למען הנתינה לאשתו.

אין שום חיוב לעשות מנגל...הסטורי
גם בעיני מנגל זה המון התעסקות והמון הסרחה בשביל מעט מאוד אוכל. מעדיף להעמיד סירים במטבח (אז אני נשי?).

אם מתאים לך - תעשי. לא מתאים, ממש לא חייבים.

לא נשיפשוט אני..
אשכנזי
לא יודע אם אשכנזיהסטורי

אבא שלי עשה חביתות ושקשוקות מעולות, אבל מעבר לזה לא בישל (וכן, את שאר עבודות הבית הוא עשה לפי הצורך).

אני זרמתי לשם כשבהריון הראשון אשתי לא יכלה להריח את המטבח ומאז גלינו שאני נהנה מזה יותר ממנה.

אגב, אין לי הרבה תחביבים, זה אחת התרפיות היחידות שלי כשצריך הפסקות מללמוד וללמד...

(טוב, גם הפורום🤔)

באופן הכי טבעי, לא כולם אותו הדברפשוט אני..

מה שטבעי לך לא יהיה טבעי לשכן שלך וגם לא לאחיך.

זה שלאחוז גבוה של אנשים יש מכנה משותף, לא אומר שהשונה הוא מקולקל או נוצר בגלל קלקול בעולם וכו'

ביולוגית, גברים צדים ונשים מקננות.די שרוט
הרצון לשליטה זה לא בדיוק רצון ולא בדיוק לשליטה. זה יותר דחף שטבוע בגבר מעצם היותו צד.

כשהיינו לקטים-ציידים לא הייתה הבניה חברתית לגבר לצוד. זה פשוט נמצא יעיל יותר שגברים יצודו ממוטות.

אתה רומז שאנחנו ממוטות.לאחדשה
לדעתי ממש לא… (ממותות היו מאוד שעירות 🦣)פ.א.
מוכיח את ההאשמהלאחדשה
🤪פ.א.
לא. אני רומז שאתן מקוננות.די שרוט

"הכל אני עושה בבית!"

"אתה לא יכול לשים גרב בכביסה?!"

אבל צודקותלאחדשה
בגדולנהג ותיק

אכן הגבר אמור להיות יותר דומיננטי, מטווה דרך, החלטות וכו'

אבל יש גברים (ואני מכיר כאלה) שהם ממש ממש לא דומיננטיים, אפילו אין בהם בכלל והם על גבול הנספחים לאישה שלהם, אין רבים כאלה אבל יש.

יכול להיות בהחלט מצב שהגבר יחליט על דברים מסויימים בבית שהוא חזק וטוב בהם והאישה בתחומים אחרים.

זה שיש אני יודעתלאחדשה

השאלה אם זה כורח המציאות - יש כאלה ויש כאלה,

או שבטבע זה אמור להיות א' ומה שקורה בפועל מסיבה מסויימת שונה.

זה אמורנהג ותיק

להיות ככה אבל לא ממקום של אגו או שליטה (במובן הרע של המילה) אלא במובן של הנהגה.

וכמו כל דבר בחיים כדאי שיהיה איזון 

אז זו שאלתילאחדשה
האם לכל גבר רצון להנהיג?
גם אם יש רצוןנהג ותיק
יש כאלה שבאופי שלהם הם ממש לא.
כן יש כאלה, אפילו הרבה מדימשה

במידה רבה בעולם החילוני גברים כאלה לא מתחתנים. לפחות לא בגיל צעיר ונכנסים למה שמכונה שם "friendzone", כלומר ידידות. בעולם הדתי בגלל איך שעובד דייט הרבה פעמים זה כן מביא לחתונה ואחר כך למה שאתה מתאר.

מעניין לשמוע את הזווית שלך והמחשבות והתובנותפ.א.
רוצה לשמוע מה יש פה לציבור לחדשלאחדשה
מרשה לעצמי לענות על אף היותי נקבהלביטה

הצורך לשלוט הוא צורך גברי טבעי.

אבל ההומו ספיינס שאנו היום רחוק מהטבע הטבעי שלו, מהאינסטינקט הפרימיטיבי הטבוע בו.

כמו שלא כל אישה חיה עם אינסטינקטים נשיים, לא כל הגברים חיים בתדר זכרי.

לדעתי זה קשור בעיקר בnurture, פחות בnature.

גבר שיוולד לסביבה שבה גברים חיים לפי התדר שלהם, ונשים לפי התדר שלהן, סביר להניח שיהיה גבר יותר חזק ודומיננטי ונוטה לשולט.

וכן vice versa. 

תגובה כלבבילאחדשה

דייקת את מה שאני חשבתי אבל רציתי לוודא שאני לא טועה

❣️

אני בכלל לא רואה את זה ככהיעל מהדרום

לק"י

דוקא זה נראה שבתחום הבית למשל, הרבה יותר נשים לוקחות אחריות ומחליטות.

אז כנראה שלקיחת האחריות מתחלקת.

(יודעת שטוענים שגברים נוטים יותר לקחת אחריות ולהחליט. בפועל, אני לא רואה את זה ככה).

זה בדיוק השיבוש, שיגידו לך שגרמו החיים המודרנייםפ.א.

לתפקידים הטבעיים של הגברים והנשים

העולם העתיק היה עולם מאוד פטריארכלי, כפי שמשתקף אפילו מהתורה, מההלכות השונות המעגנות את החובות והזכויות, את הגבר שקונה את האישה.

המשנה הראשונה במסכת קידושין מתארת את תהליך הקידושין, ומשתמשת במילה "נקנית", מילה המצביעה על כך שתהליך הקידושין כולל בחובו תהליך קניין ("האישה נקנית בשלושה דרכים").

או ההלכות של הפרת נדרים שאב או בעל יכולים לבצע, בתנאים מסוימים, כדי לבטל את נדרה של הבת או האשה.

פערי ההשכלה המובהקים בין בנים ובנות - החינוך לבנות

בעולם הדתי-חרדי החל רק לפני זמן קצר במונחים היסטוריים.  עם הקמת בית יעקב.  

תרשה לי לומר, שב"ה שהעולם כבר לא שם?יעל מהדרום
לק"י

בעיני החלטות חשובות צריכות להיעשות ע"י שני בני הזוג. או בצורה שכל זוג יחליט מה הכי נוח לו ומי מחליט מה.

אני לגמרי איתך!פ.א.

הגבתי בהמשך לתגובה למעלה

מרשה לעצמי לענות על אף היותי נקבה - נשואים טריים

שטוענת שגברים ונשים חיים כיום רחוק מהטבע שלנו..

ולכאורה הטבע שלנו, היה זה של העולם העתיק.  

תודה לאל שאנחנו לא שם. 

הטבע שלנו הוא הטבע שלנולביטה

לטוב ולרע.

היום הרבה קשיים זוגיים מתחילים ונגמרים בדיוק בנקודה הזו.

מוזמן לבדוק את הנושא 

הרבה קשיים זוגיים קשורים לנקודה הזו - כי אומנםפ.א.
הטבע והביולוגיה הועידו לנקבה, לאישה, את התפקיד של הריון, לידה והנקה - אך לא את האחריות לעשות כביסות, ניקיונות ותחזוקת הבית, לשרת את הבעל ולאפשר לו להגשים את עצמו ואת חלומותיו בעוד היא תקועה כל הזמן בבית ברוטינה סיזיפית.  
חד משמעית צודקלביטה

לא התייחסתי לנקודה הזו.

התייחסתי לנקודה הנפשית.

האנרגיה שכל אחד מבני המין מתהלך איתו. העמדה הנפשית שהוא מביא.

לא רשימת מכולת של אקטים שצריכים להיות מבוצעים על יד מי מבן מין כלשהו.

מסכימה גם, אך עם זאת רוצה לחדדלאחדשה

לחלק מהנשים זו תחושת הגשמה- כל עוד הבעל מספר את כל צרכיה הגשמיים, הרוחניים והנפשיים,
היא מעצמה תרצה לתת ולהעניק לו ולבית,
יש כאלה שרק תתן להן לסדר ולנקות את הבית לקפל מצעים ריחניים לפי איך שהן אוהבות ולנקות טיפטופ.
הכל תלוי בתחושת הגשמה,
וזה חוזר לנקודה הראשונה שבגללה פתחתי את השרשור-
גבר שמגשים את ייעודו באמת, יהיה בעמדה של שליטה הובלה והנהגה?
ואוטומטית יקרין על הבית- אשתו שתהיה בחינת מקבלת מהשפע ומשפיעה מהתכונות שלה?

כפי שכתבת - לחלק מהנשים …פ.א.

תלוי אופי, אישיות, תשוקות, צרכים, שאיפות ומה נחשב תחושת הגשמה.

בנים ובנות למשפחות מהעשירות במדינה, שאין להם דאגות פרנסה, ולא לילדיהם ולנכדיהם - ויכולים בנחת וברוגע להתעסק בהגשמת חלומות ובמה שרק מעניין אותם, להתפתח, לחיות את החיים בצורה אידיאלית מבחינתם -  רבות מהנשים למשפחות האלו רואות בעמדות כוח והשפעה את ההגשמה של חייהן.  

ראי את עופרה שטראוס - הבת של…, דנה עזריאלי - הבת של…, ליאורה עופר - הבת של…,

מנכ״ליות בנקים.. אפילו יפה בן-דוד, מזכ״לית הסתדרות המורים 

טוב אתה נכנס פה עמוק מדיילאחדשה

אני חושבת שאם ישבו איתן לשיחה בארבע עיניים עם פוליגרף לאמת מה הן חושבות באמת רובן יגידו שזה שוחק והן לא מרגישות באמת מיצוי ואולי מפספסות משהו בדרך.
אולי אני טועה.

דווקא נראהנהג ותיק

ונשמע מנשים שכאלה שהן מאוד אוהבות את דרך החיים הזאת שלהן, שהן מובילות, מנהיגות, מנהלות.

זה בהחלט בא עם אופי לזה.

וכמו שכתבת בתגובה קודמת שלך, גבר במהותו על פי הטבע הוא בעמדת הנהגה והובלה ואישה תהיה בעמדה של קבלה, והכלה, אגב זה גם במבנה הפיזי של האיש והאישה.

אני באמת חושב שעם כל זה צריך שיהיה גם איזון מסויים בינהם, כזוג. 

יש הרבה נשים שאומרות שגם גיגול ילדים שוחק אותןחושבת בקופסא

למה אתה חושב שאנחנו צריכים את את כל ההתנדבויות ועזרה ולנשות המילואים? הגברים עוזרים בבית ובלעדיהם מאוד קשה לתפקד בניהול השוטף של הבית.

וגם לטעון  שאם נתחיל לבחון נשים, גברים או חייזרים במכונת פוליגרף ונקרא את המחשבות הפנימיות שלהם הם יסכימו איתך, זה חתרני, נוגד את השכל הישר ואין לה סוף.

אפשר גם לטעון על עקרות בית שהחברה דכאה אותן לעשות את זה ובפנים הן אומללות ומשוועות לעבודה משרדית מרגשת.

אתה לא יכול להיכנס לפסיכולוגיה של אנשים שאתה לא מכיר.

יפה בן דוד לדוגמא היא הרבה דבריםמשה

"אישה" במובן מסויים - היא לא.

לפחות בראיה שלי. וזה בהתעלם מזה שהיא ראש ארגון פשע (חוקי, לפי החוקים הדפוקים הקיימים) שבגדול מחזיק את כולנו בגרון והכוח שלו נובע בעיקר משם.

חצימשה

יש הרבה סיבות טובות ל "למה המציאות פועלת כמו שהיא פועלת". אבל הביולוגיה לא הלכה לשום מקום ובמקומות שבהם היא דומיננטית (הקלאסי זה משיכה-מתח מיני, אבל לא רק) - היא עדיין קיימת שם ועושה את העבודה שלה.

נכון, בפועל זה שונהלאחדשה

אבל זה מתוקף הענקת המקום הביתי לאשה את מבינה מה כוונתי?

ברור שנשים שמבשלות יחליטו מה יהיה לא. צהריים ויתנו את הטון בשיפוץ וגם סיווג לחוגים לילדים וכו'.

אבל לאן הבית הולך ואיך, מי לוקח יוזמה מי מחליט מי מוציא לפועל, האם זה מקומה של האשה?

בעיני זה מקומם של שני בני הזוגיעל מהדרום
כלומר, יש משהו נחמד בזה שהגבר יחליט וייקח אחריותיעל מהדרום
לק"י

אבל במינון גבוה מידי, זה כבר נשמע כמו מערכת יחסים בין אבא לבת, ולא בין בני זוג.

אני חושבת שגם פה זה תלוי בבני הזוג ובאופי שלהםלאחדשה

וגם בתוך זה יש מרחב תמרון.
בקיצור זה תלוי בהרבה דברים,
השאלה כמה זה נצרך ויש לי שאלת המשך לנשים שבקהל תוהה אם לפתוח שרשור המשך

לענ"דרק אומר

לא קשור דווקא לגברים/נשים

לא תמיד שאלה של בחירה או הכרח

וגם לא קשור להובלה ולקיחת אחריות

יש גם גברים וגם נשים שיש להם צורך שתהיה להם שליטה על עצמם

יש גם גברים וגם נשים שיש להם צורך שתהיה להם שליטה על אחרים

זה לא הכרח, כי אפשר לרוב לטפל בזה.

כשיש לאדם צורך לשלוט (על עצמו או אחרים) או להיות נשלט, הרבה פעמים זה לא נובע מבחירה.

הרבה פעמים דווקא השולט הוא חסר אחריות והנשלט הוא זה שלוקח אחריות, ושניהם לא מובילים אלא דווקא מובלים ע"י הצרכים שלהם..

מעניין שאתה לוקח את זה למקום של חוסר אחריותלאחדשה
לא לקחתי את זה לשום מקוםרק אומר

פשוט ממה שכתבת נראה שאת מניחה שיש קשר ישיר בין כל מיני מונחים,

ולי נראה שהמונחים הללו לאו דווקא קשורים זה לזה..

אני לא אוהב את המילה "שליטה" בהקשר הזהמשה

אין לנו שליטה על שום דבר בעולם. אפילו לא על אנשים קרובים לנו (ילדים זה קלאסי).

אנחנו צריכים לקרוא את המציאות ולהתקדם לפיה. זה נכון גם לגברים וגם לנשים.

בצד הגברי גבר צריך להיות יותר עם עין על המטרה ולהתקדם לכיוון שלה. אבל זה לא אומר שהוא "גיבור אני חזק" כי המציאות לא נשלטת על ידו. היא מציאות.

חייל (גבר גבר) צריך לצאת לקרב כדי לחסל את האוייב. אף אחד לא מבטיח לו שהוא יחזור משם חי או בכלל. התוצאה לא בשליטה, אבל הכוונה והמטרה לגמרי כן.

אתה בוחר להתייחס לסמנטיקה ופחות בעיקר הדבריםלאחדשה

לא משנה מה השם של זה העניין הוא העיקרון-
האם ההובלה, ההנהגה, לקיחת האחריות,
מגיעה מרצון פנימי מהותי שמיוחס לגברים?
או שזו תכונת אופי שאינה תלויה במין אלא באופי של האדם עצמו?

לא נכנסת לעניין אמונה וביטחון או לא משנה מה מה בידייםש לנו ומה לא.
ברור שאנחנו פועלים ובסוף ה' מניע את העולם יכולים לרצות לשלוט והכל מתפרק.
התוצאה לא משנה, התהליך, הדרך המניע זה מעניין אותי.

בעיניי זה תכונה שיש בה מרכיב גברימשה

לא מוחלט, אבל לגמרי יש. בעולם קצת יותר קרוב לביולוגיה - לגמרי היינו רואים את זה בולט יותר מאשר בעולם המערבי.

אגב, באופן קטגורי גברים עובדים בכל העבודות המסוכנות. נוטים לקחת יותר סיכונים בעבודה (ולכן להרוויח יותר כסף בממוצע, אבל גם לפשוט רגל יותר בממוצע) ועוד דברים כאלה. זה לא סתם. יש מאחורי זה מרכיב ביולוגי.

צריך להפרידעולו

בין המרחב הזוגי למרחבים באחרים.

הטרנד הזה של הגדרת תדר הזכרי/נקבי בלי להבין אותו לעומק מביא למסקנות מגוחכות.

באופן כללי תנועה זכרית זאת ההשפעה, מכוון החוצה. יכול להיות השליטה/לקיחת אחריות תהיה תנועה נקבית ודווקא לצמצם/לשחרר תהיה תנועה זכרית.

דוגמא: אם אני לוקח אחריות כי אני קונטרול פריק או כדי שיעריכו אותי שיגידו שאני אחלה גבר, אני לא בתדר זכרי. בדרך כלל זה יגרום לי למאמץ ושחיקה.  

אם אני מסיר אחריות וכך אני נותן מקום למישהו אחר, אני בתדר זכרי.

מחילה, לא ירדתי לסוף בעתךלאחדשה
בעיניי היא שליטה היא לאו דווקא הובלההמקורית

והיא תכונה שיכולה וצריכה להיות קימת אצל שני בני הזוג, במינון

במובן של שליטה עצמית למשל, זו תכונה שצריכה להיות קיימת אצל שני בני הזוג אבל היא משרתת את הזוג באופן שונה

וכשהיוצרות מתערבבים, מקבלים שליטה במקומות הלא נכונים. כלומר, היא הרבה פעמים בכלל תופעת לוואי של משו אחר עמוק יותר

אני לא קראתי ממש, יותר ריפרפתי על רוב ההודעותכתבתנו

ומצרפת שיעור מרתק בענייני תפיסת הנשיות והגבריות.

אפילו שפורים עבר לפני חודשיים, אז זה קצת פחות בהקשר, זה עדיין פותח את הראש למשהו אחר לגמרי.

תהנו

שיעור מעולה וחשובנהג ותיק
שיעור מטורףהרמוניהאחרונה

תודה רבה

לדעתי זה תלוי סביבהזיויק
גבר בכולל לא דומה לגבר בצבא או בעסקים או בכל סביבה שמחייבת גבריות ותחרותיות
ברור שזה תלוי במה שהסביבה מעצבת השאלה שלי על המהותלאחדשה

האם באופן טבעי ומהותי בפנימיות של אישיות גברית,
יש תנועה כזו של שליטה טבעית?
לקיחת אחריות, הובלה, איך שלא לקרוא לזה.

לדעתי כןזיויק
שכוייחלאחדשה
מילואים וצניעותחלי2001
בעלי יצא למילואים בתנאי שטח בצפון

הוא סיפר שבאחד הלילות היה קפוא

והם ישנו ברכב הייתה עוד חיילת וחייל ישנו כולם ברכב

אני רותחת מעצבים

איך להגיב ? 

באסהנעמי28

זה תלוי בסטנדרטים שלכם.

לא לכל זוג זה היה חורה.

כנראה שגם הוא לא חושב שחצה גבול, כי הוא לא היה מספר לך אם כן.

אם זה מאוד מפריע לך, כדאי שתגדירו גבולות גזרה כי זה לגמרי לא גבול שמובן מאליו.

קודם תעריכי את זה שהוא בכלל שיתף אותך בזהכְּקֶדֶם
להעריך? מה יש להעריך?אריק מהדרום

די בסיסי לשתף דבר כזה.

אולי לסכם איתו ביחד קווים אדומים שאותם לא עובריםזיויק
השאלה היא איזה חלופות היוכל היופי
לישון בקור מחוץ לג'יפ כשאתה גם ככה גמור ולא לישון בתוך ג'יפ עם חיילת, זו בחירה קשה מאוד מאוד
והשאלה היא מה יקרה בפעם הבאהזיויק

ומה מודיעים למפקד מראש.

מכיר את זה מהמילואים שלי.

סרטון חזק בנושאזיויקאחרונה
המלצה מנסיון לפסיכולוגית מתמחה בטיפולי פוריותOYolo

בירושלים

או אונליין

רק מנסיון וממש דחוף

אולי כדאי לברר דרך מכון פוע"ה, יש להם מערך תמיכההסטורי
ומן הסתם מכירים גם מעבר.

בהצלחה רבה

ובמחשבה נוספת, יש כאן בפורומים הסגורים (או לפחותהסטורי
היה פעם) פורום מטופלות פוריות, לא מכיר מבפנים רק הוזכר שיש. אולי דרך המנהלים אפשר לבדוק איך לברר שם.
יש את נורית אומןמתיכון ועד מעון

היא עו"ס מתמחה בפריון, מומלצת של פועה, מקבלת בירושלים.

יש גם את יעל סיון פסיכולוגית היא מת"א, לא יודעת אם היא מקבלת בזום, מצוינת ממש, לא דתיה אם זה חשוב

נורית מקסימה. מקבלת גם באריאלnikאחרונה
יומולדת 50 לבעלמפלצתקטנה

הבו לי רעיונות

בכיוון של בילוי זוגי כלשהו+ בילוי נוסף עם הילדים.

מתנות?

תודה

אלרגיות למזון אצל ילדים - מה קורה בגינת משחקיםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ג' בתמוז תשפ"ו 14:05

כשאין צורך לערוך אז אין צורך לערוךאריק מהדרוםאחרונה
הסרטון הזה טוב יותר בלי ספויילרים.
נופש לטיפול זוגי ורגשי משולבכי אני אני
מישהו מכיר מקום לנופש שנותן קבלה על טיפול זוגי או נפשי? רוצים מקום נחמד עם בריכה וכל השאר פחות משנה.. אם יש אופציה לבוא עם ילדים עדיף כי כרגע אין ביביסיטר..
למה ללכת עקום .העני ממעש
למה עקום? לא מסתירים את הרצון לנצל מימון שזכאיםפ.א.

אליו לטובת יציאה לחופשה משפחתית 

בדיוק כמו הכנסים השנתיים של לשכת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין באילת, ועוד גופים מרכזיים במשק - נופש שנתי משפחתי, שממומן בחלקו כהוצאה מוכרת של השתלמות מקצועית מוכרת למס.  

לא עקום..כי אני אני
חלק מהטיפול שאנחנו צריכים כרגע לשיקום שלנו זה נופש ביחד ומאד זורם לנו מקום שנותן באותה חבילה גם איזשהו טיפול שגם הצבא מכיר בו כמו סדנא זוגית, ספא וכו ולכן נשמח לשמוע😀
אם כך אז חוזר ביהעני ממעשאחרונה
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSeven

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

??חתול זמני

אין בזה משהו אסור מבחינה הלכתית

גם מבחינה רגשית לא רואה את הבעיה בזה

איני יכול לדמיין לעצמי מצב שבו משהו כזה היה מפריע לי (או לכל מי שאני מכיר) לכן איני רואה מה יש לעדכן כאן

וחתונה אינה סיבה לחתוך את כל קשרייך החברתיים, בחורך היקר אינו תמנון עם יכולת למלא את כל עולמך וצרכייך הרגשיים (ואני מניח שגם הוא אינו רוצה בכך)

לא רואה שום בעיה, חוץ מעצם השאלה.רקלתשוהנאחרונה

למה שתחשבי שזה יהיה בעיה?...

המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושון

700 ללילה

נראה מאד יפה

טוב, אז וויתרנו על הבריכהחושבת בקופסאאחרונה

כרגע מחפשים צימר באזור באר שבע או דימונה בלי בריכה, במחיר של עד 1,200 לשני לילות.

(גילינו שאפשר להזמין ברכה פרטית בנפרד מהצימר באזור. זה חוסך המון כסף)

אשמח להמלצות בכיוון.

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות

בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.

ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון. 

כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה. 

אולי יעניין אותך