ברוך ה נישואים מספר שנים עם ילדים. אוהבים מאד זוגיות בהכ טובה. בעלי היקר מאד רגיש וזה מוסיף לנו המון לזוגיות ולהורות רואה את הדברים הטובים שזה מביא אבל גם מאד מאתגר הרבה פעמים.
אשמח בכללי לשמוע מכם איך הייתי מצפים מהבן/זוג שלכם להתיחס לרגישות, לסיטואציות או תקופות קשות וכו.
אבל אשמח גם לשאול ספציפית
בעלי- נקרא לו משה, לא מוצא את עצמו ככ בעולם... עבר בין ישיבות, עבודות, רוצה לעבור דירה , צריך חידושים, לצאת לטיולים, פתאום זורק לי בואי נטוס להודו לחודשיים (אנחנו ממש לא מהטסים) , בואי נלך לגור במשאית חח פתאום צורך ליסוע, פתאום חייב לצאת מהבית וכו... אני משתדלת לתת מרחב, ואפילו לדחוף אותו שיצא כשרואה שהוא צריך אבל לפעמים זה בזמנים שצריכה את העזרה שלו בבית או דברים שאני חייבת לזרום איתו ולא יכולה ואז זה מכבה אותו ... ואז הוא מתלונן שאני מכבה אותו אבל גם אומר שהוא בעצמו יודע שלא באמת נגור במשאית אולא באמת הוא יסע עכשיו...קיצור הוא מבלבל אותי אבל בגדול הוא פשוט אבוד. .. ''אני לא יודע מה ה' רוצה ממני'' ''מרגיש ריקנות'' וכו.... הוא הרבה בדיכאון אבל אחרי כמה שעות יחזור מערבית ממש בטוב כי היה דיבור טוב עם חבר..או הפוך, יצא מהבית בטוב ויחזור אחרי שעה גמור מפורק...
מנסה להקשיב, לכאוב איתו אבל זה קשה לי החוסר יציבות הזה ...
הוא לוקח דברים מאד קשה, אם אשתף שנפגעתי אני ישר קולטת אותו מתחיל להיות מהורהר ומשם זה מדרדר ל. ''אני פשוט דפוק'' ''אני בעל גרוע'' ומנסה גם להצדיק לי למה עשה את זה כדי להרגיש טוב עם עצמו למרות שכמובן שזה לא עוזר והוא פשוט מרגיש רע עם עצמו ונכנס לדכאון..שאני בסך הכל רציתי שיחבק אותי ויצטער על איך שאני מרגישה . ניסיתי להסביר לו ה מ ו ן שאם מישהו נפגע זה לא בהכרח השני עשה משהו לא בסדר אלא מעשה שהוא עשה פגע...ואני למשל מצליחה ברוב מהפעמים להגיד לעצמי ''אוקי הוא נפגע, אני יודעת שאני עשיתי את ההכי טוב שלי, זהלא היה לו טוב וזה קשה לי אז אתנצל באמת ואכאב שהכאבתי לו אבל בפנים אני יודעת שהיתי בסדר ולא אפול חזק...והוא ממש לא מצליח אז זה גורם שאני ממשיכה להיות פגועה, הוא שונא את עצמו, ושישו ושמחו....
ועוד הרבה סיטואציות שהוא לוקח דברים בעוצמה גבוהה והם משפיעים עליו ממש לצרות שלפני רגע היה בסדר והוא אומר ''פשוא נגזר עלי לסבול כל החיים''' ובאלי להגיד לו ''לאאא ממש לא, פשוט אל תקח כל דבר ככ קשה, תפריד מעצמך, אתה מצפה מעצמך יותר מידי, אתה לא עומד בזה כשאתה נכשל'' כמובן שאני לא אומרת לו את זה...
אצייין שיש לנו חיים כיפים ושמחים, הוא גם המון באורות, עושה צחוקים עם הבנים ואיתי שטויות ריקודים אבל יש הרבה קטעים של שבר וזה כבד לי ...
אשמח לשמוע את דעתכם .....