האם הוא חייב מיתה בידי שמיים על עשיית עבודה ללא בגדים תקינים, כאשר אינינו יודעים בוודאות מהי תולעת השני שבאבנט?
האם הכהן שהניף את 2 הלחם סמוךקעלעברימבאר
אחי זה נראלי לא כזה הדיון בכל מקרה אבלאחד איש
א. בפשטות טומאה הותרה לכל עבודה בציבור לא?
ב. יש ספק ועשינו מה שבידנו.
נראלי פשוט שלעשות מה שיש בידנו זה כל העניין. לחכות לפתרונות לא יקדם אותנו. עם קצת הסתכלות רואים שה' שמח בעניינים האלה. הם פשוט כל הזמן מתקדמים עוד ועוד. בראש השנה שופר בעלייה הרגילה בפסח שני גדי מאחד השערים ממש עכשיו עבודה מצווה מדאורייתא בעזרה!
אותי זה ריגש ברמות ופשוט לי שזה פועל ישועות מטורפות על עם ישראל. ה' רואה שאנחנו עושים מה שיש בידנו לעשות והוא מצידו פותח לנו לעשות יותר ויותר. ישתבח שמו שאנחנו בכזה דור.
אני לא בקיא בהלכה בענין הזה,קעלעברימבאר
אבל אם יש ספק כרת (במקרה שיש) אז לא עושים!
ה' שמח בלעבור על ההלכה? מצטער אבל זו גישה נוצרית, שה' שמח אם עוברים על ההלכה לשם כוונה טובה, ועל זה נידו את הנוצרים הראשונים. ולהבדיל על זה שמואל אומר לשאול שאומר שלא הרג את צאן עמלק כנדרש בציווי כדי לזבוח לה' ולשמחו "החפץ לה' בעולות וזבחים? הנה שמוע, מזבח טוב. להקשיב, מחלב אילים. כי חטאת קסם - מרי. ואוון ותרפים - הפצר. כי מאסת את דבר ה' וימאסך".
בית המקדש לא ייבנה מגישה נוצרית או מגישה ההולכת נגד דברי משה רבינו "כל המצווה אשר אנוכי מצווה אתכם תשמרון לעשות". במיוחד שבמקדש נצטוונו אזהרות יתרות שמי שלא נגש בצורת ההלכה הראויה מחלל אותו "והזר הקרב - יומת".
אם זה לא לפי ההלכה, אז זה כבר לא מצווה, כי זה פסול.
לא פוסקים הלכה בעזרת ניחוש. שאם זה הצליח אז ה חפץ בזה וזו ההלכה, לא נכון. אפילו להבדיל כשר' אליעזר מביא מופתים לשיטתו אז לא פוסקים לפיו. קל וחומר בעניין זה.
מצטער, אבל לעבור על ההלכה (אם באמת עברו עליה כאן, לא יודע באמת) זה לא מרגש, זה מעציב
למה ספק? פסקו!אחד איש
מותר להכריע גם בהלכות של כרת.
הדיון הולך להמשיך למקום לא כיף
בא נשאל אתקעלעברימבאר
מה אתה אומר, יש איסור להניף שתי לחם לכהן מחוסר בגדים (כלומר שאין לו תולעת שני וארגמן וודאיים באבנט). כאילו מה הרמבם אומר? (לא סברתך האישית)
אני יודע בוודאות על 4 רבנים שהתירואחד איש
מעשה כלל ישראלי כזה לא צריך להיותקעלעברימבאר
ממש ממש לא.ימח שם עראפת
מעניין מה הרב דב ליאור אומר על זהקעלעברימבאר
תשאל אותו, זה לא משנה בכל אופן.ימח שם עראפת
שמעתי שהרב ליאור נגדברגוע
לפי הרב ליאור אין כאן "טומאה הותרה בציבור" כי רוב הציבור לא מעוניין בכך
ממתי קיום המצוות תלוי ברצון הציבור?!ימח שם עראפת
מצוות יש לנו לקיים, ואם רוב הציבור חוטאים ואינם מעוניינים לקיים מצוות זה חטא שלהם. אנחנו צריכים לקיים את המצוות גם אם רוב העם עובדים את הבעל.
מוזמן לשאול את הרב ליאורברגוע
אני פשוט לא אאמין לשמועה שלך.ימח שם עראפת
גם אם לא עלו, וודאי שכולם היוקעלעברימבאר
מעוניינים ושלחו את העולים בשמם. הרי ירמיהו אומר שעוד 70 שנה יחזרו, וישעיהו מנבא על כורש, וכורש מצהיר על בניית הבית. אז ברור שכולם הסכימו עם הבנייה. ומקראא מפורש בעזרא פרק א בהצמהרת כורש "ואחיהם הנשארים בארצות מושבם יעזרום בכסף" משהו כזה פחות או יותר
שטויות.ימח שם עראפת
נכון, מופיע בעזרא שאלו שנשארו נתנו להם כסף, זה מקסים אבל זה לא מראה על רצון ציבורי לבנות את בית המקדש.
כך או כך אין דבר כזה להיבטל מקיום מצוות אם רוב הציבור לא מעוניין לקיימן.
הם לא רצו, אבל כן היו מעוניינים שהבית ייבנהקעלעברימבאר
להם היה נוח פשוט להשאר בבבל. ברור שאם אני שולח מישהו לבנות ומממן אותו אז יש רצון ציבורי לבנות. ובמיוחד שיש נביאים שאומרים לבנות אז כולם יקשיבו להם.
ממה שהבנתי הרב ליאור התתכוון שמכיוון שאין פה ציבור, אז טומאה לא הותרה בציבור כאן
בסדר.ימח שם עראפת
מה זה "אין פה ציבור"?!
דבר ראשון זו שמועה שהביא @ברגוע , שטרם בוססה.
דבר שני בשמועה שהוא הביא זה לא הוזכר, אז אל תמציא.
דבר שלישי אם אכן ככה הוא טוען, שיביא ראיה לדבריו, מכיוון שלא מצינו שאם רוב העם חוטאים רצונם צריך לעניין אותנו.
כיום רוב העם חילונים, ולא רוצים לקיים מצוות באופן כללי. רצונם הציבורי הוא חספא בעלמא.
ציטוט השמועהקעלעברימבאר
לפי הרב ליאור אין כאן "טומאה הותרה בציבור" כי רוב הציבור לא מעוניין בכך"
מה אתה מבין?
זה לא עניין רוב חוטאים, זה עניין שזה לא ציבורי אלא קרבן פרטי. תמיד שתי הלחם נקנו ממחצית השקל הציבורית (ואנשי ממלכתצ יהודה נגיד נחשביםצ יבור לעניין זה).
אפילו רוב דתים אין לך
אענה רק לגבי דתיים-ימח שם עראפת
אני מכנה דתי רק מי שעובד את ה' ומקפיד על קיום מצוות.
אגב נוספה עוד בעיה -קעלעברימבאר
כמובן במקרה של כהן וודאי ותכלת וודאית אין בעיה כי אין איסור כלאים בבגדי כהונה כשרים
לא נוספה בעיה בכלל, אתה פשוט חשבת עליה רק עכשיוימח שם עראפת
אתה מחליט שהתכלת היא ספק, למרות שהיא ממש לא, ואז אתה מסתבך.
בכל אופן, הכהן הוריד את האבנט מיד לאחר ההנפה ברגע שהתאפשר לו, רואים בסרטון.
הרב דוב ליאור לא אמר שאסור להכניס טלפון להר הבית?דורין השמיני
לא שידוע לי, אבל מכוח מה הוא יכול לאסור כזה דבר?ימח שם עראפת
אולי מלא ייכנס בתרמילו וכו'?קעלעברימבאר
פונדתו* ומה הקשר?ימח שם עראפת
את דעת הרמב"ם תשאל אותוימח שם עראפת
למה זה לא היתה עבודה?קעלעברימבאר
ואז יש את הבעיה של כניסה לעזרה כטמא מת שלא לצורך עבודה, ואיך בדיוק אדם יחיד שנכח שם דקה נחשב כובש מקום?
אני לא יודע סתרי כוונותיו. כנראה שכן כיוון לעבוד.ימח שם עראפת
אתה לא מבין איך עובד כיבוש, אבל אמרתי לך כבר שאני לא באמת יודע מה סברתו, רק העלתי אפשרות.
והעבודה היתה כשרה לפרטיה בדברים המעכבים?קעלעברימבאר
אני מציע שתשאל אותם, כי אני לא יודע.ימח שם עראפת
אל הגעה לעזרה טמא מת יש כרתקעלעברימבאר
וואי אתה פשוט דביל!!!ימח שם עראפת
אתה ממשיך להידבק לזה, למרות שאמרתי לך שזו רק אפשרות מתוך כמה. ואמרתי לך כבר שאין לי כוונה להסביר לך על מהו כיבוש.
יש ספק בכרת בכל פעם כשבעל ואישה ביחד תכלסכְּקֶדֶם
יש ספק כרת בכל רגע שאתה חי,ימח שם עראפת
אפשר להמציא ספיקות מפה ועד הודאה חדשה, כרת זה רק אם אתה עושה דבר במזיד, בשוגג אתה לא תחייב כרת אלא קרבן.
כל הקישקושים על ספק כרת של אוסרי העלייה הנם משוללי יסוד, כאשר בשבת הם מתירים להכין קפה.
אם לא מלו אותי טוב הספק על אבא שלי לא עלייכְּקֶדֶם
אתה מחוייב להיות נימול, לא אביךימח שם עראפת
אווףכְּקֶדֶם
תמיד ענין אותיקעלעברימבאר
ממתי אדם מתחייב כרת במילה.
נגיד הוא דוחה את המילה לשבוע הבא ואז אין לו כוח אז דוחה אותה לעוד חודש, האם התחייב כרת?
האם הוא מחויב למול באפשרות הראשונה שתהיה לו, או שהחיוב כרת זה רק אם הוא מת בלי למול? או שמא רק אם הוא קבע בנפשו שלא ימול לעולם מתחייב כרת, אבל אם רק דחה את זה לעוד 50 שנה אז לא?
אבל עבירה כלל ישראלית הרבה יותר חמורהקעלעברימבאר
כך נפסק. לכן פוסקים שאסור שהמדינה תפעיל תחבורה ציבורית בשבת, למרות שבפועל זה גורם ליותר אנשים ללחוץ על דוושת הגז בשבת
לא ידוע לי שיש הבדל בחומרות בין עבירות כרת..כְּקֶדֶם
הפוסקים אומרים שעבירה ציבוריתקעלעברימבאר
חמורה יותר מעבירה פרטית, ולא חילקו בין כרת או לא.
זו הסיבה שמתנגדים לתחבורה ציבורית בשבת, למרות שבלי ציבורית יותר אנשים יעברו על כרת בשבת דאוריתא
אולי בפן המוסרי?כְּקֶדֶם
בפן ההלכתי של להכריעקעלעברימבאר
ולכן אם יש עבירה ציבורית קלה או הרבה עבירות של פרטים חמורות, מעדיפים את השני.
גם לתקף באוטובוס זה כרת דאורייתא כמדמנידורין השמיני
לא זוכר,קעלעברימבאר
אבל נראה לי שעל סגירת מעגל חשמלי יש מחלוקת אם זה דאוריתא או דרבנן בניגוד לדוושת הגז שזה אסור לכל הדעות. אבל לא בטוח.
והפסיקה על תחבורה תיבורית היתה עוד הרבה לפני הרב קו (לא יודע אם לנקב כרטיסיות שהיו עושים פעם זה דרבנן או דאוריתא, ומה לגבי חפשי חדשי שפעם היו מראים כרטיס לנהג?)
וגם בתחב"צ בשבת יש פן של חילול ה'דורין השמיני
מה נפסק?! מי פסק?! על פי מה?!ימח שם עראפת
שמעתיקעלעברימבאר
פעם מרב שפסקו כך ראשוני ספרד על מקרה מסוים בו העדיפו שלא יהיה חטא ציבורי של לאו דאוריתא רגיל, למרות שיהיה הרבה חטאי כרת של פרטים רבים.
ולזכרוני זה הטיעון כיום שמוטב שלא תהיה תחבורה ציבורית בשבת, למרות שכך אז יותר אנשים נוסעים ברכב פרטי ויותר אנשים לוחצים על דוושת הגז בשבת
אתה יודע מה אני חושב על הזכרונות שלך.ימח שם עראפת
אה זה אני זוכר בוודאות,קעלעברימבאר
אני גם זוכר איפה זה היה ומי היה אותו רב, וכך הוא נימק למה לומדים מהמקרה הזה שתחבורה ציבורית בשבת זה חמור. הדבר היחיד שאני לא בטוח אם זה היה ספרד בראשונים, אבל כנראה.
מעניין את סבתי עליה השלום שאתה זוכר בוודאותימח שם עראפת
גם אם רב פלוני אלמוני אכן אמר, זה לא מעניין אותי עד שיביא מקור לדבריו.
יש לך מקור שלא סומכים על זכרונות אדםקעלעברימבאר
שזוכר בוודאות? כי עד שלא תביא מקור אז אתה מחויב לקבל את דברי כאמת (לשיטתך)
אדם שכל הזמן טוען שהוא זוכר בוודאות,ימח שם עראפת
אני ממש לא מחוייב לקבל את דבריך כאמת, לא כל אחד שעבוא ויתחיל לבלבל את המוח אני אקשיב למה שהוא אומר.
אמרתי שכל דבר אני זוכר ב*ודאות*?קעלעברימבאר
לזכרוני (הלא וודאי), הדבר היחיד שאמרתי שאני זוכר בוודאות, זה הנ"ל וזה שיש אלוקים.
(אחר כך יש אני ישאל אם וודאי לי שלא ודאי לי שלא אמרתי שאני זוכר בוודאות )
אבל אתה צריך מקור מפסיקה מפורשת של סנהדרין שאני לא יכול ללכת אחרי זכרוני הלא וודאי בהלכות... (לשיטתך כמובן, לא לשיטתי)
אמרת על דברים שהתגלו כשטוית שאתה זוכר בודאות.ימח שם עראפת
מתי אמרתי שאני זוכר ב*וודאות*?קעלעברימבאר

אני לא אכתוב שאני זוכר ב*וודאות* משהו אם אני לא זוכר אותו בוודאות, ואין לי בעיות זכרון.
למה נראה לי שאתם מחפשים על מה לריבדורין השמיני
יש כאן מישהו שחושב שצריך להיות תחבצ בשבת?
הדיון היה האם עבירות ציבוריות חמורות יותר מעבירותקעלעברימבאר
פרטיות בעלות אותו קנה מידה של חומרה וכמות
(מנופף)ימח שם עראפת
אני מניח שהכוונה לדברי העקידת יצחק..אדם כל שהוא
לא ממש עיינתי במה שהבאת, אבל כנראה שכןקעלעברימבאר
כי אני זוכר שהדוגמא של אותו רב באמת היתה על קדשות
הכל מותר?ברוך הגב
כשלא בטוחים אם זה איסור כרת או לא לא מתקרבים. מי התיר לך לעשות ספק איסורים דאורייתא כי אולי יש מצוה?
זה נראה שאין לך מושג בסיסי בחשיבה של רב ופוסק, ועדיף שלא תדבר ותתערב בדברים שאין לך שום מושג בהם.
כיון שמאד לא בטוח שהם עשו איזו מצוה, אז כנראה הם עשו עברה, א. כנסה למקדש בטומאה שה חילול המקדש ולא מקדם אותנו לשום מקום.
ב. לעשות עבודה שלא כדין גם זה אסור.
הדיון הוא קדם כל מה נכון לפי ההלכה ולכאורה כדאי שבהלכות חמורות וחדשות תהיה זהירות כמו בכל תחום הלכתי משמעותי שלא נערים בני חמש עשרה מחליטים מה לעשות.
גם תלמידי הרב טאו שבורחים מהר הבית וסביבותיו, ולפעמים מסתייגים אפילו מסיבוב שערים מסיבות מחשבתיות, וגם רבני מכון המקדש ודומיו שיורים פסקים מהר מידי, בלי להתיעץ בגדולים מהם,
גורמים נזק ליחס הציבור להקפדה על ההלכה גם בדברים שיש להם נגיעה לעניינים השקפתיים.
לפני שנים אמר מרן ראש הישיבה שהנתונים בהר הבית לא השתנו, וכמו שעבר לא התירו לעלות להר הבית גם היום אין להתיר, ומה שהשתנה זה הזלזול בכרת ר"ל.
נדמה לי שהכותב מוכיח זאת
באמתקעלעברימבאר
תלמידי הרב טאו מסתייגים מסיבוב שערים? מה הנימוק שלהם?
כמו שאמרתי הדיון הולך למקום לא כיףאחד איש
כן, תקשקש בלי ידע, זה הכי טוב שתוכל לעשות.ימח שם עראפת
זה שאתה לא בטוח במשהו זו בעיה שלך, אל תטיל את הפגמים שלך על אחרים.
אולי לא שמעת על המושג שעשה דוחה לא תעשה, אז הנה אני מחדש לך. ועוד מושג שלא ידעת הוא שטומאה נדחת בציבור.
נראה שאין לך הבנה כלל בתחומים הנדונים, אז כמו שציינת עדיף שלא תדבר ולא תתערב בעניינים הנדונים כאן.
ההיגיון שלך מאד מעוות, מכיוון שלדעתך מאד לא ברור שהם קיימו מצווה, למרות שאינך בקיא כלל בסוגיית שתי הלחם, ואינך יודע שזוהי מצווה וחובה מן התורה. ככל הנראה הם קיימו מצווה, על כל פנים נכשלו בעת הנסיון. אין עבירה בקיום ההלכה.
א. כניסה למקדש בטומאה לצורך הנפת שתי הלחם מותרת, הטומאה נדחת בציבור.
ב. אינך יודע מה הדין אפילו, מניין אתה מעז להסיק שעבדו שלא כדין?!
חוצפן!!! הרב ישראל אריאל הוא ילד בן 15?!?!?! בלום פיך בער!!!
הנערים הללו עברו הכוונה של הרב ישראל אריאל, אז בלום פיך חצוף בור ושוטה!!!
מי אתה חצוף מחוצף שתאמר שרבני מכון המקדש "יורים הלכה מהר מדי"?!?! אולי הם חכמים ממך, לכן הם פוסקים הלכה מהר ממך, כך יאה וכך נאה, אתה אינך אלא בור חצוף המגיס ליבו בהלכה!!! בלום פיך איש בער, כסיל אשר לא יבין את זאת!!!
עניינים השקפתיים?!?! תורה היא ואותה צריכים אנו לקיים, אינך אלא בור חצוף ושקרן!!!
איני יודע מי הוא ראש הישיבה שלך, יודע אני מיהו ה' יתברך, אותו אני עובד ואליו אני מחוייב, אינני עובד ראש ישיבה בשר ודם ואינני מתחשב בשאינם מעוניינים לקיים את התורה.
בוש לך כסיל מחוצף!
מסובך, יש להם סברות אחרות בנושא, ואין לי כוח לזהימח שם עראפת
ויש לו וודאות בזה?קעלעברימבאר
אחרת הוא נכנס לספק כרת.
ואיך יודעים מהו הארגמן המדויק?
יש לך וודאות שאתה נמול? אחרת אתה נכנס לספק כרת.ימח שם עראפת
יש הרבה ספקות, ומכריעים בהם.
איך יודעים? כי יודעים. מי שחוקר, ובודק, יודע. מי שלא לא. נקודה.
כמו שיודעים מהי התכלת, ורק השוטים מנפנפים בטענות סרק כביכול איננו יודעים, כי לא חקרו ובדקו כראוי.
מאיפה הראיות הכמעט וודאיותקעלעברימבאר
אני לא בקיא, אבל יכולות להיות כל כך הרבה בעיות, רק לא יודע אם הם מעכבות (כהן מיוחס, נפח הלחם, האם צריך לחם שנקנה מכספי ציבור וכו)
הם למדו. אני לא. לכן הם יודעים, אני לא.ימח שם עראפת
אמרתי דווקא שתכלת כמעט וודאי,קעלעברימבאר
השאלה אם בשני וארגמן המחקר בכלל וודאי בעניין
קישקוש שלך שצריך מסורת. לא צריך.ימח שם עראפת
וודאי בתולעת שני?קעלעברימבאר
כן.ימח שם עראפת
בדי תכלת נמצאו. האם נמצאו בדי תולעת שני?קעלעברימבאר
כמו שאמרתי לך, אני לא בדקתי את הסוגייה.ימח שם עראפת
ואת התולעים שהוא אוסףדורין השמיני
לא צריך לסים בכלי טהור?
הן מקבלות טומאה בכלל? שאלה טובה.ימח שם עראפת
לגבי טומאה הותרה בציבור..אדם כל שהוא
זה גם לגבי הבאת שתי הלחם - "חמישה דברים באין בטומאה ואינן נאכלין בטומאה: העומר, ושתי הלחם, ולחם הפנים, וזבחי שלמי ציבור, ושעירי ראשי חדשים." (פסחים פרק ז משנה ד).
כמובן, זה בתנאי שהמצווה התקיימה, שזה תלוי בשאר הנידונים ההלכתיים.
הבנתי שהלחם נמצא שבור לאחר האירוע,ימח שם עראפת
בכל מקרה זה נידון אחראחד איש
לגופו של עניין, זה יעורר את הציבורימח שם עראפת
הפרובוקציות האלה מעוררות את הציבור לבית המקדש, מחברות אותו, הן הופכות את "בית המקדש" למושג קרוב יותר לאנשים, הנה - "כמעט" הקריבו קרבן פסח, הנה - הניפו את שתי הלחם.
זה מקרב את העם הרב יותר מכל פטפוטי הסרק של רבנים שונים המסבירים על העבודה במקדש, כי כשהם מלמדים זאת, גם למלמדים וגם לתלמידים זה מצטייר כמשהו רחוק מאד ותלוש מהמציאות.
האם לקרב את העם על חשבון ההלכה?קעלעברימבאר
זה לא על חשבון ההלכה.ימח שם עראפת
הכמעט הזה מכניסקעלעברימבאר
הכמעט הזה אפילו לא נכנס לשטח הר הבית המקודשימח שם עראפת
ולמעשה הזה יש אקט חיובי מאד של כיבוש, ויש סברות להקל שייכנס גם לעזרה.
הנפת שתי הלחם צריכה להעשות בעזרה..אדם כל שהוא
[ואם אני מבין נכון מהתמונות, מניף שתי הלחם אתמול עלה לרמה, שמקובל לזהותה כמקום העזרה].
נכון, אבל דיברנו על פסח שני שהכניסו גדיימח שם עראפת
לא דיברתי על הגדי, דיברתי על 2 הלחםקעלעברימבאר
אתה הזכרת את "הכמעט הזה",ימח שם עראפת
התבלבלתי בין התגובותקעלעברימבאר
דיברתי על 2 הלחם.קעלעברימבאר
2 הלחם מבחינתם הם קיימו מצווה.ימח שם עראפת
איך הם יודעים מה הנפח המדויק?קעלעברימבאר
איך אתה יודע שאכלת כזית בליל הסדר?!ימח שם עראפת
אבל אם אוכל יותר מכזית לאקעלעברימבאר
מה הדין של מי שהניף 2 לחם יותר מכמותם, זו נחשבת עבודה כשרה?
כי אם לא, זה כרת על טמא מת בעזרה
זה לא כרת, ממש לא.ימח שם עראפת
וזה לא כרת על טמא מת בעזרה, כיוון שיש עוד סיבות להתיר את כניסתם. (וזה לא כרת כאמור לעיל, כי זו שגגה בכל אופן)
לא בקיא בסוגיית שתי הלחם. במקום לשאול אותי שוב ושוב אחרי שאמרתי לך כבר כמה פעמים שאני לא מונח בסוגייה, פתח ספרים, תלמד, ותפסיק לחפש פגמים ביהודים צדיקים שמקיימים מצוות.
אצל רוב הציבור זה בעיקר עורר גיחוךברגוע
(לידיעתך, אתה לא רוב הציבור)ימח שם עראפת
אולי אצלך זה עורר גיחוך, זו בעיה אחרת.
אצל יהודים רבים זה עורר התרגשות, שמחה, ומחשבות על העתיד המתקרב.
דיברתי עם הרבה יהודים ששמחו והתרגשו מהמאורע, ואתה הראשון שטוען שזה מעורר גיחוך. אולי היהדות מעוררת גיחוך בעיניך, וזה לגיטימי.
כנראה אנחנו חיים בסביבה שונהברגוע
דיברת גם עם כאלה שלא עולים להר הבית?
(אני יכול לשלוח לך כמה קישורים לתגובות באינטרנט, אבל נראה שאין טעם)
ייתכן.ימח שם עראפת
אלה שלא עולים להר הבית כאנטים יהיו אנטים גם אם תשרוף פרה אדומה ותבנה מזבח כהלכתו, לא דיברתי עם אנטים, דיברתי עם שאינם עולים להר הבית אבל שלא נלחמים בעולים
נ.ב.
גם אני יכול לשלוח לך תגובות של כאלה הפוכים.
לא עולים להר הבית לא כי זה חשש כרתדורין השמיני
לא עולים משום מורא מקדש ועוד כל מיני דברים
אז זה לא משנה כנראה האפר פרה אדומה ויכול להיות שעדיין יהיו רבנים שיתנגדו
נכון. אבל גם אפשר לומרקעלעברימבאר
שכל זמן שה' שם לנו מכשולים הלכתיים בלתי עבירים, זה סימן שאנו לא ראוים למקדש. אבל מורא מקדש הוא לא על פי סימנים, אלא על פי זה שעם ישראל לא ראוי למקדש עדיין (ובמילא מה ששקורה שכעולים להר הבית , מכיוון שאנו לא ראויים עדיין, במילא אין תודעת מקדש מתאימה ויש זלזול בהר על ידי עשיית סלפי כאילו בבית קפה וכו' , ואווירה לא מתאימה).
האם ביום שיפתרו כל המכשולים ההלכתיים זה אינדיקציה אוטמטית שאנו ראויים למקדש? לא יודע. אבל במקרה שאין מכשול הלכתי ובטחוני, לכאורה יש חובה להקריב קרבנות (שכנראה לא יתאפשר עד השבת הנבואה, כי הרבה פוסקים אומרים שצריך נביא שיעיד על מקום המזבח)
הבל הבלים הכל הבלימח שם עראפת
(שטויות, ממש לא הרבה פוסקים אומרים שצריך נביא. הרב קוק העלה סברה שככל הנראה צריך, והיא מופרכת. עיין בספרו של הרב יהושוע פרידמן מזבח אלהים.)
נ.ב. מה הבעיה באווירה של בית קפה?
בבית אלוקים נהלך ברגש. לא בבית קפה נהלךקעלעברימבאר
אוייש, באמת. חכם בלילה.ימח שם עראפת
אם אתה לא מבין למה במקדש זה לא אווירהקעלעברימבאר
של בית קפה, אז זה בעיה
זה בעיה שאתה לא מבין שאין בזה בעיה.ימח שם עראפת
לא, הם לא עולים כי "גדולי הרבנים" אמרו שזה חשש כרתימח שם עראפת
באמת?קעלעברימבאר
גדולי החרדים כבר מתו ואינם? אז הם רוחות רפאים ממש מרוכזות!
ומה אם גדולי רבנים מסויימים בציונות הדתית? ומה אם הרב יעקב אריאל שנמנע בכוונה מלדווח את דעתו על עלייה להר הבית ולא עולה לשם? (שמעתי זאת במפורש מתלמיד שלו)
אל תקשקש.ימח שם עראפת
ה"גדולים" של הציבור החרדי נמנעים מלעלות כי הרי גדולי הדור כך אמרו. הם אפילו לא ניסו לברר את הסוגייה. כך גם רבים מרבני הציונות הדתית.
הרב יעקב אריאל לא סובר שיש איסור בעליה להר, נקודה.
עובדה היא שאנשים ששאלו אותו האם לעלות הוא שלח לדבר עם אחיו, הרב ישראל.
אז למה הוא לא עולה? ולמה הוא נמנעקעלעברימבאר
מלומר מה דעתו? (שמעתי מתלמיד שלו שעקרונית הוא נמנע מלומר את דעתו)
מאותה סיבה שהרב שרקי והרב גינזבורג לא.ימח שם עראפת
הרב שרקיקעלעברימבאר
הסביר למה הוא נמנע - הוא טוען שדעתו האישית לא משנה, אלא הר הבית זה מקום כלל ישראלי ולכן רק דעת הרבנות שהיא מרא דאתרא לשיטתו על הארץ, היא קובעת. דבר שני הוא אומר שכל עוד הרבנות לא קבעה שמותר לעלות, או שהמדינה לא התירה לחדש את הקרבנות, זה סימן שעם ישראל עדיין לא ראוי למקדש והר הבית (ובמילא בגלל זה מצב זה משתקף ברבנות ובמדינה).
דעת הרב שרקי על עליה להר הבית:
וראה גם פודקאסט שהוא דיבר על העניין
כאן ועכשיו - 278 - דעת הרב על הר הבית - פודקאסט עם הרב אורי שרקי
הרב שרקי סובר שמותר.ימח שם עראפת
אז בנפקא מינא הוא סובר שאסור והוא עצמוקעלעברימבאר
לא עולה בגלל זה.
האמת המאורע העציב ושימח אותי בו זמניתקעלעברימבאר
כמו הורה שרואה שבנו הרווק המאוחר חי עם חברתו אבל כנראה ייתחתן איתה בקרוב, זה מעציב ומשמח בו זמנית.
כך גם כאן, זה עצוב. אבל זה מראה שההשתוקקות למקדש גדלה בציבור, וזה מה שייתן את הכוח לעבור ממדינה חילונית למדינה מסורתית, כשלב ראשון (ממקדש עצמו אנו עוד רחוקים)
זה שימח אותידורין השמיני
עד שקראתי את השירשור הזה ועשיתם לי בלגן בהכול
והדוגמה שהבאתה זה רק מעציבדורין השמיני
זה משמח כי זה אומר שיתחתן בקרובקעלעברימבאר
זה לא משנהדורין השמיני
טוב זה אונס, לא עוסקים בזהקעלעברימבאר
האח האחימח שם עראפת
אני אף פעם לא מתערב בדיונים האלו כאןבחור עצוב
אבל הרב טאו והרב עמי מתנגדים בחריפות!!!! לעליה להר הבית.
זה שהם ראו מישהו מתלהב מעצמו ולא טרחו להגיב לו לא הופך את המעשים שלו למותרים, רצויים או אפילו אפשריים בעיניהם.
פשוט הצגה מעוותת של דמותם על ידי כותב הסטטוס.
לא הבנת את הניסוח.ימח שם עראפת
הוא כותב שהם לא הביעו התנגדות, כדרכם בסוגיית עלייה להר הבית, בה הם מביעים התנגדות עזה.
כלומר, כוונתו לומר שהם לא הביעו התנגדות, שלא כדרכם.
ובכל אופן זה פחות חשוב לי, עיקר העניין היה על הרב דב ליאור, שברגוע טען משמו שהוא נגד, וקעלעברימבאר מאד נאחז בכך.
הבנתי מעולה את הניסוחבחור עצוב
הוא הכניס אותם לטיעון שלו כביכול כסוג של אי התנגדות כשבפועל לא טרחו לענות לו.
ולמען הסר ספק - הם נוקטים שזו לא התכלת וממילא אי אפשר לשמש עם בגדי כהונה. עם כל הנגזרות של זה.
מקסים,ימח שם עראפת
הם לא נוקטים שזו לא התכלת, הם נוקטים שזהו ספק.
לא נכוןבחור עצוב
יש ספק ויש ספק. הם נוקטים שזו לא התכלת.
ואני מכיר את דעותיהם בנושא.
את הבחור שפרסם את הסטטוס אני לא מכיר אבל מסגנון דבריו נראה שהוא לוקה במחלת ה"כולם איתי חוץ מקומץ" בעוד שהמציאות הפוכה לחלוטין.
לגבי החוץ מקומץקעלעברימבאר
או מבורץ או איך שקוראים לזהקעלעברימבאר
נראה שאתה לוקה במחלת נכון לא נכון חרטט בביטחון.ימח שם עראפת
אין לי עוד מה להגיב כאןבחור עצוב
מחיתי על השימוש הבזוי בתלמידי חכמים. מידי חובת מחאה יצאתי.
מלכתחילה לא היה לך. להבא דע שסייג לחכמה- שתיקה.ימח שם עראפת
חבל על הזמןבחור עצוב
כשאין תוכן, פונים לעלבונות.
אמת, בדבריך אין כל תוכן.ימח שם עראפת
ספק תכלת=ספק מחוסר בגדים=ספק עבודה כשרה=ספק כניסהקעלעברימבאר
לזכרוני הם טועניםקעלעברימבאר
שלא לדבר על תולעת שניקעלעברימבאר
חחחחברגוע
אין גיבויהאקר גאון
דיברתי עם אנשים שהיו בעומק הנושא שם, והם אמרו לי שלא היה תיאום מלא עם שום רב
אני לא יודע עם מי דיברת, אבל זה חירטוט.ימח שם עראפת
אז הרב ישראל אריאל התיר להם לפני המעשה?קעלעברימבאר
או שבדיעבד ברך אותם אחרי שעשו אך לא התיר להם לפני? והאם הוא ממש דחף אותם לזה או רק התיר?
בוודאיימח שם עראפת
מדבריקעלעברימבאר
מה אכפת לך מדבריו? אמרתי לך כבר בעצמיימח שם עראפת
לדעת הגר"ד ליאור שליט"א כנראה שלא -אריאל יוסף
ההנפה היתה ממזרח לכיפת השלשלת במקום שלפי שיטת הרב גורן בזיהוי קה"ק הוא עזרת נשים.
ממילא הוא לא נכנס למקום שיש בו כרת וגם לא קיים שום מצווה.
הרב ליאור טוען ששיטת הרב גורן וודאית?קעלעברימבאר
וחוץ מזה, אם זה נכון, אי אפשר לבוא ככה, כשרב אחד טוען שהמזבח בטוח כרב גורן, ורב שני בטוח כשיטת המסורת. בשביל מקדש צריך לפחות הסכמה אחידה על מקום המזבח (וזה גם לא מספיק, כי משמע שצריך נביא לפי הרמבם. ואפילו מסורת וודאית אין לנו כיום, עובדה שהרב גורן חולק)
בשביל להניח תפילין צריך הסכמה ודאית מהם תפילין?ימח שם עראפת
לא הגיוני שחצי מהעם יקריבקעלעברימבאר
במקום מזבח הרב גורן וחצי מהעם יקריב במקום מזבח המסורתי. (רשי תחילת קורח - אומות העולם יש להם אלוהיות הרבה, לנו אין אלא אלוקה אחד, ומקדש אחד ומזבח אחד)
ועוד שאלה (מסקרנות) - הנפת שתי בלחם מותרת בכל העזרה או שצריך סמוך למזבח?
"מי שאינו יודע בטיב גיטין וקידושין"סת"ם סופר
"מי שאינו יודע בטיב גיטין וקידושין אל יהא לו עסק עמהם"
בדרך כלל אני אפילו לא נכנס לפורומים, אבל ראיתי והבנתי שאף אחד פה לא למד הלכות שתי הלחם.
מה עושים כשאתה לא יודע מה ההלכה בנושא מסויים?
מתייעצים עם רב שבקיא בנושא.
וזה בדיוק מה שהבחורים האלו עשו.
הנפת שתי הלחם נעשתה בהדרכת הרב אליהו ובר (תלמיד חכם עצום שבקיא גם בקדשים וטהרות. מוכר בעיקר בקרב עולי הר הבית, מכיוון שהוא חרדי- אבל החרדים לא מחזיקים ממנו כי הוא עולה להר הבית בקביעות) ובהדרכת הרב ישראל אריאל, שלהבנתי לא רצה להורות חד משמעית לבחורים להיכנס ולהניף, אך שמח ובירך שהחיינו.
לאחר מעשה- חבר שהוא תלמיד של הרב ליאור שליט"א סיפר לי שהרב ליאור לא רצה לפסוק אם ההנפה היתה כשרה, אבל אמר שהבחורים האלו בכיוון הנכון.
מספר נקודות שברצוני להוסיף:
כרת ודאי אין פה, משתי סיבות:
1) חיוב כרת חל רק במזיד, וגם אם יוכח שההנפה היתה פסולה מסיבה כלשהי- הבחורים טועים בדבר מצווה (פטור, נחשב לאנוס), או מקסימום שוגגים (טומאת מקדש וקדשיו בשוגג=קרבן אשם, לא כרת) . אם קיימו את המצווה- טומאה הותרה בציבור.
2) לשוטר מותר להיכנס לעזרה, כי זה "כיבוש". ובכן, המעשה שהבחורים עשו תרם לכיבוש המקום בידי יהודים- הרבה יותר מכל שוטר שנכנס לעזרה.
(אגב, אני מכיר אותם אישית. שניהם בחורי ישיבה שיודעים מה הם עושים, לא "סתם משוגעים")
אני לא רוצה לפסוק בכשרות של ההנפה, מכיוון שאני לא פוסק, וגם אני לא בקיא מספיק בסדר קדשים ולא יודע את כל הפרטים של ההנפה ומה היה שם.
ובאמת יש מספר ספקות במה בדיוק היה, ושאלות הלכתיות שיש בהן מספר צדדים.
אבל אם יבוא יהודי לרב וישאל שאלה בטהרת המשפחה- הוא יקבל תשובה.
אם יבוא לאותו רב חייל שלא היה בבית מספר חודשים וקיבל חופשה לשלושה ימים, וישאל אותה שאלה, ייתכן שהוא יקבל תשובה אחרת?
אף אחד לא יכול לעקם את ההלכה. אבל ברור שבשאלה של החייל הרב יעשה כל שביכולתו כדי למצוא צדדים להקל, ויסמוך גם על דעות שבמצב רגיל הוא לא היה פוסק כמותם.
הקשר בין עם ישראל לה' יתברך דרך בית המקדש משול במספר מקומות לקשר בין איש לאשתו.
קרוב לאלפיים שנה שלא מתקיים הקשר בין עם ישראל לה' יתברך דרך עבודת הקרבנות. אם נבין שעבודת המקדש היא צורך חיוני לעם ישראל- לדעתי המקום שבו אנחנו נמצאים היום הוא המקום של החייל, שכבר חצי שנה לא היה בבית- ואם ילכו על הפסיקה הרגילה של לכתחילה, מי יודע מתי הוא יוכל לפקוד את אשתו בפעם הבאה..
אם מישהו רוצה להגיב ושאני אראה את התגובה-
מוזמן לשלוח לי במייל, את הפורום אני לא אפתח ככל הנראה.
גוט שבס גוט שבס.. (למה אתה מדבר ביידיש? עיין שם שם)
יישר כוח גדול על דברים נכוחים
ימח שם עראפת
זה לא נכון, כיקעלעברימבאר
אם סתם אדם יפטרל ברכבו בעיר בשבת כי טוען שזה שהוא יפטרל זה יכול למנוע מקרי רצח - חייב כרת. אם שוטר כחלק מסדרי המשטרה מפטרל ברכבו בעיר כי יש נוהל של המשטרה לפטרל בליל שבת כדי למנוע רצח - זה נדחה/מותר מפני פיקוח נפש, גם אם ייתברר שיש מספיק שוטרים מפטרלים ותוספתו מיותרת.
לכן אם המשטרה מורה לשוטר להיות נוכח בהר בעזרה כחלק מסדרי שלטון ישראל בהר הבית - זה נדחה מפני כיבוש, גם אם המשטרה החליטה החלטה מיותרת בעניין. אבל אדם פרטי לא עושה כיבוש ולכן במילא מה שהכהן עשה, כניסה בטומאה לעזרה לא נדחית מפניו.
והאם אפשר לעבור בעניין ששייך לכל עם ישראל כמו קרבנות, על כל דברי הפוסקים רק כי רב אחד התיר להם, גדול ככל שיהיה?
אין מה להשוות בין נידה לקרבנות ולטומאה בעזרה, האחרון הוא עניין השייך לכל עם ישראל ולא עושים רק על פי היתר פוסק אחד.
הרמבם אומר שכיבוש יחיד נחשבדורין השמיני
כיבוש יחיד הכוונהקעלעברימבאר
לפחות שיחיד עם גדוד או משפחה השתלטו על שטח ומחזיקים בו צבאית (ובדרך כלל מדובר על מדינה יהודית שכבשה אבל לא עם כל התנאים), וודאי שאין קשר בין כיבוש יחיד לבין כניסת אתו כהן לעזרה, לא כבש שום שטח
שטויות. ועיין ברמב"ן.ימח שם עראפת
הכהן עם שתי הלחם לא כבש כלוםקעלעברימבאר
הוא הגיע לשטח הניף והלך, לא היה שום כיבוש. אם נכנסתי להר ההר בטורקיה ותקעתי דגל ישראל זה כיבוש יחיד???
אתה לא מבין כלום בכיבוש!!!ימח שם עראפת
זה וודאי לא כיבוש יחידקעלעברימבאר
אחרת היה לכל תקיעת דגל של תייר יהודי בהר ההר בטורקיה דין סוריא (אולי זה כבר נכלל בסוריא היום, לא יודע)
אני אגיד לך בקצרה-ימח שם עראפת
אתה חושב שכיבוש זה עניין של 'זבנג וגמרנו' - כובשים וזהו.
אתה לא מבין שכיבוש לוקח זמן, טיפין טיפין, וכל דריסת רגל של יהודי בארץ ישראל היא כיבוש.
הרב דוב ליאור מתיר לגנוב לערבים ציוד(אם כי הוא אומר לא להשתמש בו כדי לא להשחית את המידות ולגנוב לצרכך) משום כיבוש, מכיוון שעוד קצת ועוד קצת זה גורם להם לעזוב את הארץ.
הנפת שתי הלחם מבחינת הציבור הערבי מחזקת את ההשתלטות היהודית על המקום, היהודים הצליחו "להקריב קרבן" בהר הבית. הם משתלטים יותר. זה כיבוש. באבו-אבוה כיבוש, יותר משוטר דרוזי שמפטפט עם הוואקף.
דיברתי על הדיון אם זה כיבוש יחידקעלעברימבאר
אז זה לא. חוץ מזה שסוגיית כיבוש יחיד לא קשורה.ימח שם עראפת
כיבוש יחיד זה על חלקים מארץ ישראל שלא נכבשו בידי עולי מצרים ועולי בבל.
אנחנו לא עוסקים לא בזה ולא בזה.
עניתי פשוטקעלעברימבאר
ל @דורין השמיני וחשבתי שאתה סובר שאותו כהן כבש כיבוש יחיד הלכתית
מה הקשר כיבוש יחיד?!ימח שם עראפת
מההקשר בטעות השתמע כך מדבריךקעלעברימבאר
מחילה על חוסר ההבנה (על אף שמחילות לא התקדשו )
מה?ימח שם עראפת
כיבוש יחיד -קעלעברימבאר
בוחן פתע- על איזה חלקים מדובר?ימח שם עראפת
הרי ישנם כאלה שאומרים שכיבוש המדינה לא נחשב כיבוש.
אבל הם מודים שחלקים מסויימים בארץ ישראל כבושים. למה?
עיין בכך, ותבין שאין כל קשר בין כיבוש יחיד לנדון.
אוףקעלעברימבאר
אני יודע שאין שום קשר! רק עניתי למישהו ששאל על זה ואז אמרת גם וחשבתי שאתה סובר שהכהן הנ"ל עשה כיבוש יחיד ועניתי לך שלא. בקיצור בלאגן
תגובה ל קעלעברימבארסת"ם סופר
ההיתר של שוטר לנסוע בניידת בשבת הוא לא בכל מצב. הנסיעה בשבת מותרת רק אם נמנעת בכך שפיכות דמים. (מתוך חשבון שאם לא יפטרלו ניידות בשבת- כמובן שהפשיעה בשבתות תעלה באופן דרסטי, ורוצחים יוכלו לפעול בחופשיות).
אם הנסיעה של השוטר לא תורמת שום דבר לשמירת הסדר- לדוגמה, להזיז את הניידת בתוך החנייה של התחנה על מנת שלא תתלכלך- היא אסורה.
וכן אם שוטר מקבל פקודה לשטוף בשבת את רצפת התחנה- על פי דין תורה אסור לו למלא אותה. (וחייב חטאת בשני המקרים אם עשה)
מכיוון שתוספת ניידות תמיד תורמת להורדת רמת הפשיעה, ודאי שמותר לנסוע, אך לו יצוייר מצב שאינה תורמת כלום, ומטרתה איזשהו צורך שאינו קשור לפיקוח נפש, כגון תוספת משכורת לשוטרים- אזי יהיה אסור להם לנסוע בשבת.
וכן ברור שאם אדם פרטי יכול למנוע שפיכות דמים, ויצטרך לשם כך לנסוע ברכב בשבת- מותר וחייב לנסוע.
בדומה לכך, ההיתר של שוטר להיכנס לעזרה מדין כיבוש לא נגזרת באופן אוטומטי מתעודת השוטר שלו, אלא מכך שבנוכחותו בעזרה הוא תורם לשליטת ישראל במקום המקדש.
אם שוטר יקבל פקודה להיכנס לעזרה ללא שום סיבה, בצורה שאינה מחזקת את שלטון ישראל במקום- על פי ההלכה הוא צריך לסרב פקודה.
ויהודי שאינו שוטר, שיכול לקיים כיבוש בעזרה- דומה לאזרח שנוסע בשבת על מנת למנוע שפיכות דמים, אם הדבר ביכולתו.
(שימו לב, שגם הרבנים הבודדים שהיו נגד סירוב פקודה בגוש קטיף- עשו זאת מתוך עמדה שאין איסור בגירוש במציאות שהיתה אז, אבל לא היתה לאף אחד הווא אמינא שגם אם המקיים את הפקודה עובר באיסור תורה הוא אינו צריך לסרב פקודה)
ברור שצריך למנוע כמה שפחותקעלעברימבאר
חילול שבת משטרתי וכן כמה שפחות שוטרים בהר הבית, לפי הצורך. אבל אין עניין לדקדק במינימום שבמינימום אלא על פי שיקולי המשטרה.
הפוסקים כבר חילקו בין סדר ציבורי בשבת לביו יחיד. המשטרה מפטרלת כל שבת בערים, למרות שהסיכוי שבאותו רחוב מקרה יקרה רצח הוא קטן, כי באופן כללי פיטרול מוהע רצח סטטיסטית. אם אדם פרטי יחליט לפטרל בשבת ברכב, גם אם יש סיכוי קטן שפטרולו עלול למנוע רצח עתידי תאורטי - תירוצו לא יתקבל, רק אם יש חשש אמיתי לספק פיקוח נפש. (במקרה של כיתת כוננות פרטית ביישוב ביו"ש זה כבר לא סיכוי כזה קטן, אלא צעד מניעתי מחייב ולכן יהיה כנראה מותר - אך יש לשאול פוסקים. אבל אם סתם אדם בעיר רגילה יפטרל ברכבו בשבת כמו המשטרה על דעת עצמו - גם אם פטרולו אכן עשוי לצמצמם מקרי פשיעה זה עדיין אסור)
מי אתה שתקבע שיחיד המפטרל חייב כרת ושוטר לא?ימח שם עראפת
איזה פוסקים?!?! אתה מחרטט בקצב, ממציא שכל הפוסקים אוסרים, ואז מחליט שנם עברו על דבריהם על פי הוראת רב אחד!!!
ומי אמר לך שהוא היה אחד?!?!?! אולי די כבר עם ההמצאות חסרות השחר שלך?!?!? די!!!! אתה לא מפסיק לשקר ולחרטט!!!!!
לא דיברת על יו"ש, דיברתי עלקעלעברימבאר
סתם אדם שמחליט בתל אביב לפטרל על דעת עצמו כדי שאם חש וחלילה יראה קטטה הוא ימנע אותה ואולי ימנע את הדקירה הבאה. זה וודאי אסור. אחרת כל חילוני יכול לבוא בתירוץ שעצם נסיעתו בשבת ברחוב כך שיהיה הומה אדם ולא ריק מונעת רצח
לא משנה, מי אתה שתקבע שלשוטר מותר ואזרח אסור?!ימח שם עראפת
אז שבת הבאהקעלעברימבאר
אתה לוקח את הרכב לתל אביב ומסתובב בין הפאבים למנוע דקירות? על דעת עצמך? וזה לא חילול שבת?
מה אתה חושב?!ימח שם עראפת
תחשוב בשכל הישרקעלעברימבאר
זה הפוסקים שחילקו ביןקעלעברימבאר
משטרה/כיתות כוננות וכו' לאדם יחיד על דעת עצמו (כמובן ביו"ש זה שונה כי לעיתים חייבים אנשים על דעת עצמם, במייוחד בחוות וכו', אבל כמובן יש שלשאול פוסק על כל דבר כזה). לא אני חילקתי
לא, אתה אומר הכל מדעתך.ימח שם עראפת
אז שבת הבאה תסע לתל אביב ברכב למנוע קטטותקעלעברימבאר
אם אני פוסק על דעת עצמי, לכאורה זה מותר לך!
זה שאתה פוסק מדעת עצמך,ימח שם עראפת
למדתי את זה ואני זוכר (אם כי לא בוודאות של מאה אחזקעלעברימבאר
בכל מקרה אמרתי שעל כל מקרה לגופו צריך לשאול פוסק
או לפסוק בעצמך אם אתה תלמיד חכם.ימח שם עראפת
אתה תסע בשבת על פי פסק דעתך?!קעלעברימבאר
אני לא מדבר בחוות בודדים ביו"ש שקשה להכריע. אתה תסע לפטרל בתל אבי בשבת על דעת עצמך למנוע קטטות?!
כן. אתה תכבה שריפה בשבת על פי דעתך?!ימח שם עראפת
אל תתחכם. אתה תסעקעלעברימבאר
כן. בדיוק כמו שאתה תכבה שריפה.ימח שם עראפת
אל תתחכם, דיברתי על השוואה בין פטרולקעלעברימבאר
אין הבדל.ימח שם עראפת
לא נכון, למשטרה מותרקעלעברימבאר
לפטרל בנוהל בעיר רגילה בארץ בליל שבת ברכבים, אם פטרול כזה מוריד משמעותית מקרי רצח בשנה (נגיד במקומות שיש קטטות או פשיעה) , כמובן בהתייעצות צמודה של רב המשטרה.
מותר לאדם להיות מוקדן משטרתי בשבת, גם אם הסיכוי לרצח בעירו מזערי ביותר
גם לאזרח. אין הבדל.ימח שם עראפת
אתה מחרטט מדעתך ללא מקורות, עובדת היות האדם שוטר לא הופכת אותו לחסין מפני הלכות, גם הוא כפוף לתורה.
אם יש אזרח המפטרל במקומות הנצרכים לכך, מותר לו.
כבר אמרתי שזה לא קשור לאזרח או שוטר,קעלעברימבאר
אלא האם זה חלק מהתנהלות מערכתית, קולקטיבית או מדינית.
אם היתה חס וחלילה מלחמת אזרחים וישיבת המקדש היתה מקימה מיליציה ושולטת על העיר העתיקה (כמו האצ"ל בשעתו) , אז היה לה מותר להעמיד שומרים בכל הר הבית כולל בעזרה. אבל זה לא המצב
אתה מחרטט.ימח שם עראפת
אתה שוב ושוב ממציא ללא מקורות.
מה זה הנצרכים לכך?קעלעברימבאר
ואם בא לי לפטרל משבת הבאה בתל אביב עם הרכב מתוך ידיעה שאולי אם אעשה זאת כל שבת אז אולי אחוזי הרצח ירדו בשנה, אז מותר יל מיוזמתי לקח תאת הרכב ולעשות זאת?
מה זה הנצרכים? שאלמלא תעבור שם סביר שמישהו יירצחימח שם עראפת
אל תהיה דביל.
ספק פיקוח נפש זה משהו ממשי ולא חשד רחוק שמא מתישהו יקרה משהו ואתה בדיוק תהיה שם במקום הנכון ובזמן הנכון.
אין לך היתר לטלטל מטף ברשות הרבים שמא תראה בניין עולה בלהבות.
לא נכון, למשטרה מותר לפטרל ברכב בשבת גםקעלעברימבאר
אדם פרטי ספונטנית אסור לו לעשות כך, אלא אם כן זה חלק מדבר מנהלתי-מערכתי (כמו השומר החדש וכו') ועל כל דבר כזה צריך שאלת רב
תוכיח.ימח שם עראפת
שאל את רב המשטרהקעלעברימבאר
תשאל את אלקים ותראה שאני צודק.ימח שם עראפת
אמת המים תוכיח. עץ החרוב יוכיח. כתלי בית המדרש יוכיחו.
אתה, דיברת עם רב המשטרה בכלל? למה אתה סצם מקשקש? וממתי ההלכה נקבעת על ידי בעל פיסת נייר שכתוב עליה שהוא יכול להורות והוא עובד במשטרה?
אם יש לך ראיות והוכחות, תביא. אם אין לך, תפסיק לחרטט.
*מה לכם אצל יש"ע! שהלכה כמותו בכל מקום!*מתחדש מחודש
(אני בת קול)
טובקעלעברימבאר
אחרי שהבת קול אמרה אני חייב להסכים לדעתך

לא בשמיים היא!ימח שם עראפתאחרונה
\ /קעלעברימבאר
וגםקעלעברימבאר
@דורין השמיני חרבונא החרוב, אתה מוכיח שהלכה כיש"ע?
כך למדתי מרבניםקעלעברימבאר
כשלמדתי ענייני פיקוח נפש בשבת. בכל מקרה על כל שאלה לגופה יש לשאול פוסק
מרגש. לא אומר דבר. למדת מרבנים הרבה שטויות.ימח שם עראפת
נו אז למה אתה לא נוסע שבת הבאה לתל אביב?קעלעברימבאר
אם זה כל כך שטויות. יש הרבה קטטות שצריך למנוע בפיקוח נפש, קח מצ'טה ותמנע אותן!
א. כי לא משעמם לי בחיים.ימח שם עראפת
ב. כי אני מעדיף שהם ימותו(סתם חס ושלום).
ג. זה שטויות שיש הבדל בין שוטר לאזרח. אבל אני לא חושב שיש בזה צורך.
יש הבדל בין סדר מנהלתיקעלעברימבאר
לביו יוזמה פרטית ספונטנית. לאו דוקא שוטר או אזרח.
לגבי שמירות בחוות ביו"ש פנה לפוסקים אם זה נחשב כראשון או כשני (מנחש שמותר כי במילא הכל בגדר סכנה במקרה כזה, אבל שאל פוסק)
מאיפה הקישקוש הזה?!ימח שם עראפת
לא כל פטרול בשבת נכנס לספק פיקוח נפשקעלעברימבאר
נכון.ימח שם עראפת
יש עניין של פיטרולקעלעברימבאר
בנוהל של משטרה ברחובות מסויימים בערים בליל שבת. ברכבים משטרתיים. הם לא ידעים על רצח פסיציפי שאולי יקרה, אבל הנתונים מראים שבמקומות שיש פטרל משטרתי- אחוזי הפשיעה בשנה נמוכים יותר. ולכן זה מותר הלכתית למשטרה (כמובן לפי מה שרב המשטרה מורה)
ביו"ש אם לא יהיה פטרול אז מחבליםקעלעברימבאר
ידעו על זה ויבואו. אבל כמובן צריך לשאול פוסקים על כל מקרה לגופו
לא הגיוני שחצי מהעם יניח תפילין עפיצות וחצי לאימח שם עראפת
מזבח זה דבר כלל ישראליקעלעברימבאר
ואתה פטור ממצווה כמו קרבנות אם אין לך אפשרות הלכתית לעשות אותה
גם תפילין אתה פטור אם אתה אנוס.ימח שם עראפת
א. ראה בספר "דברו על לב ירושלים" של בנו הרב אלקנה.אריאל יוסף
הוא מבסס את שיטת הרב גורן לרמת וודאות די גבוהה, גם אם לא מוחלטת.
ב. אין לי מושג אם הנפה היא עבודה בחוץ.
ג. הקושיה היא עליו...
ד. אכן. כך כתב מרן הראי"ה קוק זצ"ל (גנזי הראי"ה ג'):
"וביחוד מבורר אצלי שבכל הספיקות המעכבים את תכנית בנין ביהמ"ק, מצד התכלת למשל, ומצד יחוס הכהנים, מצד דיוקי המדות של מקום המזבח וכיו"ב, רוח הקודש תסייע לבירור ההלכה ויצטרפו לזה אומדנות ברורות וקיום עפ"י בי"ד גדול ומוסכם".
מה שאתה כתב רק מראה שבלתי אפשרי לחדש את הקרבנת עתהקעלעברימבאר
כשיש 2 שיטות שחולקות על מקום המזבח ושתיהן לא צדדיות.
גם אם נתחשב בדעת הרב ליאור, הרי יש דעות אחרות ואז יוצא שהכהן כן נכנס לעזרה בטומאה
זאת בדיוק הדעה של הרבה רבנים כולל הרב ליאורברגוע
שאי אפשר לחדש את הקורבנות עכשיו
..דורין השמיני
יכול להיות שזכרוני מטעני ואז @ימח שם עראפת ירביץ לי
אבל זה רק אני או שת שני הלחם מניפים על חומות הר הבית או העזרה ולא ליד המזבח
התבלבלת בין שתי הלחם ללחמי תודה פסוליםקעלעברימבאר
יש שני דברים אך לא זוכר טוב: יש לחמי תודה שאיתם מקדשים את חומות ירושלים להרחבתם.
יש לחמי תודה פסולים ששמו על חומת הר הבית (אבל לא זוכר מדויק אז אולי טועה) וכשהסירו אותן זה היה סימן לשרוף את החמץ בערב פסח.
אבל שתי הלחם מניפים או בכל העזרה או מול המזבח
אה מחילהדורין השמיני
לא כ"כ מבין בהלכות אלו לצעריתות"ח!
אבל שמעתי ממישהו שמבין (הוא לא דיבר על כרת לא כרת אלא דן על עצם העניין האם נחשב כעבודה או לא) ש"אין דרך שירות בכך" (משפט מהגמרא).
הנה כמה בעיות שחלקן לא נפתרו -אריאל יוסף
שיר וקליפ לירושלים והר הביתElad Mukades
ימח שם עראפתאחרונה
לכבוד יום ירושלים- משהו שכתב דוד אריאלימח שם עראפת
מענייני דיומא
מעשה באדם אחד, שנשא אישה אחת שכל מיני יופי וחן היו בה. והיו אוהבים הרבה. והיו מחבבים זה את זה במיני חביבויות, ונשאו חן בעיני העולם שנים הרבה. לימים, החל אותו אדם להגיס ליבו באשתו, והיה נותן עיניו באחרות כפעם בפעם, והייתה מצטערת. פעם ראה אותה הגמון אחד, ורצה לקחתה. כיון ששמע בעלה, נאזר גבורה ויצא לקראתו בסיף. והיו מתגברים פעם זה ופעם זה, עד שגבר אותו הגמון, ושם אותו בבית האסורים. והיה בוכה הרבה על אשתו, שכבושה היא ומחוללת בבית אותו הגמון. כיון שיצא אותו אדם מבית הסוהר, הלך לבקש את אשת נעוריו, ולא מצאה, שהביאה ההגמון בחדריו, והיתה אסורה שם. ובא לבית ההגמון במחתרת, וראה שתלוי שם איקונין שלה. ולקח האיקונין, והלך לביתו, והיה מחבבו חיבוב גדול. ובכל יום, כיון שהיה נותן בו עיניו, היו עיניו יורדות דמעות, והיה מנשקו מנשיקות פיהו, והיה נאנח מי יתנני ואזכה לשוב אל אשת נעורי. ולא שהיה אותו איקונין יפה כל כך, וגם לא היה דומה כל כך, אלא שכיוון שהיה רואהו מיד היה נזכר בה וביופיה ובחינה. כיוון שעברו שנים הרבה, תש זכרונו, ולא היה זוכר כל כך זיו פניה. רק היה בכל עת נותן עיניו באותו איקונין ובוכה. ובכל עת שהיתה באה לו צרה, היה אומר, לו הייתה עמי ואני עמה לא היתה באה עלי פורענות זו. לימים, נודע לו לאותו הגמון שכך מעשהו, וגזר ליקח ממנו האיקונין, ובאו ולקחו ממנו האיקונין, והחזירו אותו למקום שהיה תלוי בו. והיה אותו אדם מצטער ובוכה, ובכל יום ויום היה מתהלך בחצר בית ההגמון, וכיון שהיו הדלתות נפתחות, היה זוכה להציץ באותו איקונין, וכל מחשבתו היתה איך ישוב אליו אותו איקונין. לימים, תשש כחו של אותו הגמון, ואזר אותו אדם חלציו, וקיבץ חיל גדול, ובא עליו וצר על חומותיו. ועשה לו הקב"ה נס גדול, וגבר עליו. כיון ששמעה אשת נעוריו שאין היא אסורה יותר, מיד יצאה משביה, ועמדה בחצר הבית, שיראנה בעלה בבואו. כיון שפרץ בעלה בחומה, עבר על פניה, רץ אל הבית, נטל האיקונין והלך לביתו.
ובכל שנה היה אומר הלל והודיה על הנס הגדול שנעשה לו, שעתה האיקונין של אשת נעוריו תלוי בביתו ולא בבית אחרים ח"ו. והיו מתקבלים ברחמים וברצון.
ברוך דיין האמת- בוריס נפטר.ימח שם עראפת
דברים שכתב אסף פריד.ימח שם עראפת
וואו רק עכשיו רואה בכלל לא מכירה את האיששרופה על העם
עצוב ביותר נשמע אדם צדיק
נתון מעניין-ימח שם עראפתאחרונה
לגבי כלה עורבקעלעברימבאר
הכלל במקדש הוא שאין עניות במקום עשירות, ולכן אפילו הכוס שהטלה לקרבן שותה ממנה לפני שחיטתו עשויה מזהב. קל וחומר על פריט שנראה לעיין בגג ההיכל שחייב להיות עיצובי ויפה ומעורר תחושת עשירות, אלא אם כן הוא היה במקום בגג שאף אחד לא יכול לראות אותו. מעניין עם בציור במטבע של בר כוכהא יש על ההיכל כלה עורב
ואולי בשאר המקדשקעלעברימבאר
לא היה נחשב ביזוי שיהיו ציפורים על הגגות
@פתית שלגקעלעברימבאר
ראיתי אתמולפתית שלג
זכור לי שיש עוד טעם בכלה עורב כדי שלא יביאו בשר טמא למקום המקדש ואז זה שייך גם בגגות נמוכים
יש אומרים שהכלה עורב הוא כמו סכין חד ולא כמו קוצים
אמה זה לא הרבה ביחס לגובה המקדש ולא ממש שולטת בו העין, לפחות לא למי שנמצא בעזרה. לעומת כוס לטלה שהיא בשימוש יום יומי על הארץ.
אבל אין הכי נמי אם אפשר יכול להיות שיש בזה הידור, רק שהתורה חסה על ממונם של ישראל...
מי שצפה במקדש מהעיר העליונה לא ראהקעלעברימבאר
מן הסתם ראה אבל הבניין כל כך גדול ומרשיםפתית שלג
שהחצי מטר הזה בקושי ניכר
תנסה לבחון את זה על בניינים גבוהים
ואדרבה אם הדוקרנים יהיו מזהב הם ינצנצו
גם ברזל מנצנץ בשמשקעלעברימבאראחרונה
כלה עורבפתית שלג
האם גם בבית המקדש עצמו הכלה עורב היה פריט עיצובי כ"כ,
או שזה התחיל רק בציורים בימינו?
וחוץ מזה, בשאר המקדש לא סבלו מהעורבים והיונים?
שימו ♥️! אני פותח בזאת תחרות כתיבת סיפורים בנושאימח שם עראפת
מקדש, ומכיוון שאני בייניש עני, הפרסים יהיו בהתאם.
פרס ראשון - דגל מקדש גדול, מטר על 70 ס"מ בערך.
פרס שני - דגל מקדש קטן, 20 על 30 ס"מ בערך.
פרס שלישי - פאץ' בית המקדש עם המשפט "עם ישראל חי".
כללי התחרות כך הם:
•הסיפור חייב לעסוק במקדש, או בהר הבית.
•הסיפור חייב להיות בגודל שני עמודי A4 לפחות, בכתב אריאל 14. (אין בעיה לעשות בכתב קטן יותר)
מידע נוסף!
•את הסיפורים יש לשלוח לי בשיחה אישית עד י"ד תמוז בשעה 23:00.
•מי שיחליט איזה מבין הסיפורים הוא מקום ראשון הוא אני.
•אני לא יכול להשתתף בתחרות.
•בט"ו תמוז נכריז אי"ה על המנצחים.
אני מצפה מכל אחד מכם לנסות את מזלו בכתיבה, תכתבו על מה שבא לכם, רק שנושא המקדש יהיה נוכח.
זה יכול להיות על היחס של בני ישראל למשכן במדבר, ויכול להיות על כהן פסול שמשרת בלשכת העצים, ויכול להיות על יהודי בשילטון הטורקי המשתוקק למקום המקדש.
לבחירתכם.
על תאכזבו אותי, כי אני חמוד. בבקשה. תכתבו.🙏🙏🙏
איתכם ובשבילכם, יש"ע.
נ.ב. כל שאלה, דברו איתי. גם לגבי האם ביבי אוהב מוסקה או שהוא מעדיף גפילטע.
לא הבנתי מי בוחר את המקומות שני-שלישיפשוט אני..
בעיקרון אני, אם תרצה לעזור לא תוכל להשתתף בתחרותימח שם עראפת
חבל שרק עכשיו אתה אומרפשוט אני..
אחרי שכבר שלחתי לך סיפור
נכון, אז אני אהיה שופט!ימח שם עראפת
אבל לא נורא בעזרת ה' עד יד' תמוז כבר תהיה תחרות אמיתית!
סומך עליך שעדיין אהיה מקום ראשון 🙂פשוט אני..
שימו לב!!!ימח שם עראפת
אבל כתבת עד י''ד בתמוזפשוט אני..
עכשיו כבר ט''ו
א' עכשיו אור לט"וימח שם עראפת
ג', לא ידעתי לפני חודש שיד' יצא בשבתימח שם עראפת
א' לא רלוונטיפשוט אני..
אם אני אגיד לך ''עכשיו יום שלישי'', אז אתה תגיד לי ''לא נכון, עכשיו צהרי יום שלישי''?
לא, כי ברור לך שצהרי יום שלישי זה חלק מיום שלישי.
כך גם ''אור ל'' זה חלק מהיום הזה, אלא אם כן אתה חוגג את ראש השנה רק בליל ב' בתשרי ואתה מדליק נרות שבת ומקדש בכל מוצ''ש...
בנוגע ל-ב',
להגיד ''הרוב טועים'' זה לא תירוץ.
בקיצור אני רוצה לנצח ולכן דואג שלא יהיו לי יותר מדי מתחרים 😝
חחחימח שם עראפת
שהטוב ינצחפשוט אני..
דרך אגב,
אתה יודע שאתה מריח נהדר היום?
וואלה? תודה, לתומי חשבתיימח שם עראפת
ויש לנו מנצחים!!!ימח שם עראפת
שלושת הזוכים המאושרים:
מקום ראשון:
@פשוט אני.. - זכה בדגל מקדש גדול
מקום שני:
@אחי אהוביה - זכתה בדגל מקדש לאוטו
מקום שלישי:
@הוד444 - זכה בפאץ' בית המקדש מוזהב על רקע שחור
לזוכים יישלחו הודעות בדבר הזכייה
כמה משתתפים היה?הוד444
ששש...!ימח שם עראפתאחרונה
איזה נוכלות זה,ימח שם עראפת
שלום אנשים! פצל"שים! ואלה שאין לנקוב בשמן!ימח שם עראפת
האם אתם משתדלים לעלות כל תקופה, או מתי שיש חשק עולים?
יש לכם דגל מקדש על האוטו? בחצר?
הכנסתי את הידיים בין האבנים של הכותלפתית שלג
והצצתי לתוך החור של שער הכותנה (=הייתי בתוך החומה)
מידי פעם.
נחשב?