לפני יום או יומיים כתבתי פוסט על ביטוחים:
ביטוח - למה לדאוג אם אפשר לשלם? - נשואים טריים
(אמא'לה עברו כמעט 5 שנים!!! בחיי שלא הייתי מאמין)
כתבתי שם על כל מיני סוגי ביטוחים, וכתבתי איזה מהם חשובים לדעתי ועל איזה אפשר לוותר.
בין היתר, כתבתי שביטוח בריאות פרטי נכנס לקטגוריה של הביטוחים הלא מאוד חשובים. הסברה שלי הייתה שהרפואה הציבורית בישראל די טובה ולכן ללכת לרפואה פרטית זה פינוק.
ובכן, גבירותיי ורבותיי, אני רוצה להגיד שטעיתי!
הרפואה הציבורית בישראל עשויה להיות לעיתים פח אשפה, ואף פעם לא תדעו מתי רפואה פרטית תהיה בשבילכם קרש הצלה ולא סתם פינוק מיותר.
ואם יקשה המקשה - אוקיי רפואה פרטית זה אחלה, אבל למי יש כסף לשלם על ביטוח פרטי?
על זה אני אגיד: אדרבה ואדרבה. אם אין לך הסכום שדרוש בשביל לעשות ביטוח, קל וחומר שאין לך הסכום הדרוש אם תזדקק לרפואה פרטית. ואם כבר תזדקק - אף חברת ביטוח לא תקבל אותך (או שהיא תקבל אבל תחריג את המצב הקיים).
בחסדי שמיים, באמת ניסים גלויים, עשו עבורנו ביטוח פרטי דרך הסתדרות המורים, ממש מעט זמן לפני שהבכור אובחן עם אוטיזם.
בגלל שהאבחון היה לאחר ההצטרפות לביטוח, כל מה שאנחנו צריכים - הביטוח משתתף.
אז כן, לקבל 60% החזר על ריפוי בעיסוק ועל פסיכולוגית ועל רכיבה טיפולית ועל שחייה טיפולית זה נחמד מאוד. העו"ש מתכווץ קצת יותר לאט, אחלה.
אבל אתם יודעים כמה זמן צריך לחכות לפסיכיאטר ברפואה הציבורית?
ויותר גרוע: אתם יודעים כמה פסיכיאטר פרטי לוקח לפגישה?
יש כאלה שלוקחים מעל 3.5 אלף ש"ח לפגישה ראשונה. ואז צריך עוד אחת כי המינון לא מתאים. ואז פגישה שלישית כי תופעות הלוואי קשות מדי. ואז פגישה רביעית כי התרופה החדשה לא משפיעה.
ברפואה הציבורית, סבב הפגישות שתיארתי עכשיו יכול לקחת גם שנתיים, ואני לא מגזים. ברפואה הפרטית, המחיר של סשן אחד כזה עובר בקלות את ה-10 אלף ש"ח.
אז מה עדיף? לחכות שנתיים בשביל לקבל את התרופה המדויקת עם המינון הנכון, או לראות איך העו"ש מתרוקן במהירות בניסיון לחסוך זמן וכאב?
תאמינו לי, אני מכיר את ה"אנחנו לא צריכים את זה". הייתי שם. ושלא יהיה ספק - הרוב באמת לא צריכים ולא יצטרכו, אחרת הביטוח היה פושט רגל.
אבל בשביל הסיכוי הקטן שכן תצטרכו (זה כמובן ממש לא חייב להיות אוטיזם, יש אינסוף מצבים ובעיות שיגרמו לכם לתלוש את שיערות ראשכם מהרפואה הציבורית), לדעתי כדאי לשלם כמה שצריך.
*דווקא* בזכות ש"אנחנו לא צריכים את זה". שהרי אם כבר צריכים, הביטוח לא יבטח.
כרגיל:
מזכיר שאני לא סוכן ביטוח ואל תסמכו עלי בשום דבר. מעלה נקודה למחשבה, זה הכל. אין אחריות. אין החזרים כספיים. ט.ל.ח. החברה רשאית להפסיק את המבצע בכל עת. אם אתם פסיכיאטריים ונעלבתם - קבלו את התנצלותי ותדעו שאני כמעט לא שונא אתכם.