למה מדיחים את יולי??????סיעתא דשמייא1
אחרת על מה השמאלנים יתלוננו?נקדימון
אם יולי מעצמו היה מחליט שהמהלך שלו חסר תוחלת ומשנה את חוק הגיוס, אז השמאלנים היו שמחים וטובי לב ולא מחפשים דרכים להפיל את הממשלה,
עכשיו שיולי החליט שמהלך חסר תוחלת זה בדיוק מה שטוב לכולם, אז השמאל עצוב מאוד וחבל לו שהממשלה תצא לבחירות - זו סיבה שחשוב לעדרי קפלן שיולי יישאר שם, כי הם רוצים שהממשלה תמשיך למלא את כהונתה.
וכעת ללא פואטיקה:
השמאל יעשה כל דבר ציני כדי להשיג את המטרות הרנטי-דמוקרטיות שלו. יולי לא מעניין אותם, וגם לא גיוס חרדים. יש פה ניסיון לייצר תנועת מלקחיים, עלובה וחסרת סיכוי יש לומר, כדי שהממשלה תיפול או כי אדלשטיין נשאר או כי אדלשטיין יוצא. הוא עוד אידיוט שימושי בידי הדיקטטורים של הפרולטריון.
כי יולי חי בסרט על אוגוסטאיתן גיל
הוא שליח ציבור שמצפצף על הציבור שלו כדי לשרת את קפלן.
הוא היה צריך להבעט מהכנסת לכל הרוחות, אבל החוק שלנו אינו מאפשר, לכן נסתפק בהדחתו מועדת החוץ והבטחון, ובמקומו יבוא מישהו אחר שיסלול את הדרך לפתרון סוגיה פוליטית שמלווה אותנו במשך כמעט יובל שנים.
אז זהו . זה לא סוגיה פוליטית …סיעתא דשמייא1
… מאז השביעי באוקטובר זה סוגיה מצילת חיים.
מצילת חיים?!נקדימון
התשובה פשוטה: עדרי קפלן מצאו תירוץ ישן להיתלות בו. והם ישחררו את כל החרדים מגיוס ברגע שממשלת השנאה שלכם תהיה תלויה בחרדים כדי לקום. כבר היינו בסרט השמאלני הזה.
הכל פוליטי כולל הקישקושים שלךאיתן גיל
החברים שלך בקפלן עושים סיבוב על החרדים כדי להוביל לבחירות שבמקרה הטוב יעניקו להם בלוק חוסם, ופתח לבחירות נוספות, ושוב בחירות...
בסרט הקפלניסטי הזה כבר היינו 5 פעמים, ובינתיים קיבלנו את הטבח הראשון בסדרה המתוכננת.
רגע מה דעתך...סיעתא דשמייא1
הצבא חסר חייליםאיתן גיל
כי במקום להיות כאן ולאחוז בנשק, אתה משתעשע בפארק הקנגורו.
ועוד מטיף לנו מוסר.
וכבר נאמר במקורותינו: סיג לחכמה שתיקה.
ולגופו של ענין....סיעתא דשמייא1
......האם צריך לגייס היום ולא בעוד שבע שנים חרדים צעירים בני 18 שאין תורתם אמונתם
בגלל מחסור חמור בכח אדם בצהל עקב מחדל השביעי באוקטובר שנבע מקונספצית "החמס הוא נכס"?????
לשרת את קפלן?בינייש פתוח
יולי אוגוסט תוקע את החוק כדי לשרת את קפלןאיתן גיל
אם הוא יתגמש, הקואליציה הנוכחית תחזיק עד אוקטובר 2026, והחלום של קפלן לחזור לשלטון ידחה עד סוף המאה.
מצד שני אכן אי אפשר להתגמש גם מול חמאס וגם מול חרדים.
לאבינייש פתוח
הוא תוקע את החוק בשביל שחברים שלי יפסיקו למות כתוצאה משליקה בגלל אוכלוסייה שמסרבת להחליף אותם.
רוצה את השמות של החברים שלי שנהרגו?
אני רוצה שתתביישאיתן גיל
אם יולי לא היה תוקע את החוק כהוראת קפלן, 4000 חרדים כבר היו מגוייסים לשרות חובה, אבל בקפלן שהמציאו את הסרבנות ופועל יוצא הביאו את הטבח, לא מעוניינים להחזיר את השקט למדינה השסועה הזו.
מעבר לכך, 4000 חרדים כאמור יקצרו לך את שרות המילואים בארבע שעות, בקושי.
אז די עם הדמגוגיה הזולה.
החוק הנוכחי לא עגייס חרדי אחדבינייש פתוח
רק יגרום לחרדים להישאר בישיבה מחוסר ברירה ולא מהסיבות הנכונות.
צריך חוק שיגייס את החרדים נקודה סוף.
הטבח זה גזרה משמיים…סיעתא דשמייא1
…כדי להראות לעם את ממשלת קונספציות "החמס הוא נכס " במערומיה וכדי להעמיד את החברה החרדית במרכז בסוגית הגיוס כעונש על
נאמנותה לממשלה מפלגת. הם כנראה מבינים את זה וכדאי שגם אתה תבין את זה ותצא
מאובססיית קפלן.
אתה נביא?בינייש פתוח
מי שבצע את המשימה בעיקר…סיעתא דשמייא1
…הם קהילת המודיעין וחיל האוויר שהקרעים למיניהם בממשלה קראו להם ללכת לעזאזל.
לגבי קבלת ההחלטות ברור שממשלת ישראל תקבל את הקרדיט בדיוק כמו שהיא צריכה לקבל אחריות על הטבח.
יותר מזה חיל היבשה והגזרה הדרומית הוזנחה בניגוד לתקציבים גבוהים במשך שנים למלחמה בלבנון ואירן וזה באמת מראה את הניגוד. תקציבים זה ממשלה נטו.
סיפור מחדל הפומה מחדד את התופעה הזאת.
תאר לך שהיו שולחים למתקפה באירן סקיהוקים במקום F35?.
אני לא נביא אבל רבי נחמן לימד אותי :
כי איש הישראלי צריך תמיד להסתכל בהשכל של כל דבר, ולקשר עצמו אל החכמה והשכל שיש בכל דבר, כדי שיאיר לו השכל שיש בכל דבר, להתקרב להשם יתברך על ידי אותו הדבר. כי השכל הוא אור גדול ומאיר לו בכל דרכיו, כמו שכתוב (קהלת ח א): "חכמת אדם תאיר פניו".
קשקשןהסטורי
הביקורות החריפות (אני מעולם לא השתמשתי בביטויים שאת מצטט, אבל עזוב) היו על החצופים, רובם כבר מזמן פנסיונרים, שלקחו את המדינה ובטחונה בת ערובה של דעותיהם הפוליטיות. את המחיר של ההשתוללות של החצופים הללו, על זה שהממשלה שנבחרה באופן דמוקרטי ע"י העם לא באה להם בטוב - שילמנו בדם רב.
כי אוגוסט למניינם עוד מעט בא, יולי חולףקעלעברימבאר
אהבתיסיעתא דשמייא1
כי הוא עובד בשביל השמאל?זיויק
לא מבין את השאלההסטורי
יולי אדלשטיין בעל זכויות עבר רבות, לא מכהן כיו"ר וועדה מטעם עצמו, הוא לא נבחר לשם בבחירה ישירה.
הוא מכהן מטעם סיעת הליכוד שקיבלה את ראשות הוועדה לפי הכללים הנקבעים בכנסת.
אם סיעת הליכוד מחליטה שהוא חדל לייצג אותה, מכל סיבה שהיא, זכותה להחליף אותו.
כי הוא סוס טרויאניshaulreznik
שלכאורה, שינה את נוסח חוק הגיוס על דעת עצמו. השאלה היא למה ביבי המלך, הקוסם ושאר הסופרלטיבים, לא היה מסוגל לרסן את החתן של נבזלין מבעוד מועד.
אולי אתה תענה…סיעתא דשמייא1
אני חוזר על השאלה ללא קשר לשום אישיות.
מה דעתך האם צריך לגייס היום ולא בעוד שבע שנים חרדים צעירים בני 18 שאין תורתם אמונתם??
צריך מאוד ואי אפשרהסטורי
אני כותב זאת בכאב גדול מאוד, ההנהגה החרדית פספסה הזדמנות שהמלחמה נתנה, לפרק את אחד המוקשים הגדולים שאנו מסובכים איתם עשרות שנים.
עד המלחמה, כשממילא הצבא היה בראש של "קטן וחכם", לאף אחד לא באמת בער לגייס חרדים מאורי זכי ועד חיים רמון, מנפתלי בנט ועד כל מיני רבנים. מה שבער זה שישתלבו הרבה יותר בכלכלה ושלא יהיו עשרות אלפים חסרי אופק בחיים, כי למדנים גדולים הם לא, אבל הם לכודים במערכת.
השאלה היחידה שעליה כל המערכת שברה את הראש, זה איך מעבירים חוק, שאנשי ה'שוויון בכל מחיר חברתי' בבג"ץ, לא יפסלו.
המלחמה שינתה את המציאות. אם ההנהגה החרדית היתה קולטת את זה, היתה יכולה להוביל לגיוס מפוקח של עשרות אלפי הבטלנים והמאכערים ובתוך מסגרות חרדיות באמת, כשהכנסת והממשלה 'על זה'. במקביל, הציבור הכללי, שהיה רואה אלפים מתגייסים ותהליך שהולך ומתרחב - היה מסוגל להכיל את זה שהשקדנים האמתיים, דוחים גיוס לכמה שנים טובות וחלקם גם להרבה שנים.
אבל, ההנהגה שממשיכת דרכם של אלו שלא ראו את הקץ המגולה והתכחשה מאז ועד היום להליכי הגאולה, לא הצליחה להתעלות לשם.
אז הפתרון לוותר ושחברים שלי ימשיכו למות?בינייש פתוח
באמת שיכנעו אותך שחברים שלך מתים בגלל שאין חיילים?זיויק
אני מכיר דברים מקרובבינייש פתוח
חבר שלי מת בגלל תאונה מבצעית בתוך הטנק, דבר שלעולם לא היה קורה אלמלא היינו עושים חודשים רבים באופן רצוף.
ולמה זה קורה? כי הציבור החרדי מסרב להתגייס
מרחם עליךזיויק
מעניין לדעת איזו תקשורת אתה צורך.
יש לי שרשור אחר בנושא.
זה דוגמא אחת מתוך עשרותבינייש פתוח
כדאי שתקרא קצת על הקונספציהזיויק
אתה מפספס בענק אחשלנו
או כי ברק, לפקין-שחק, יעלון, גנץ, איזנקוט, כוכביהסטורי
יש לי הרבה חברים, צעירים ובריאים ששוחררו ממילואים, סתם כי סגרו את החטיבה שלהם במסגרת הקטנת הצבא מדעת.
כולם עשו מאמצים להתגייס בכל זאת בתחילת המחלחמה, לקח חודשים עד שהצבא בכלל התחיל להתארגן על זה.
אני לגמרי חושב שמכל הסיבות חרדים לכה"פ אלו שתורתם לא על אמת אומנותם, צריכים להתגייס. אבל השחיקה הקיימת אינה בגללם. אם הם היו מתגייסים לפני עשור או שניים - רק היו משחררים יותר.
תשכח מזהבינייש פתוח
הדגמתי לך חוסר בלוחמים מלפני יותר מעשור. הצמצום הוא מהמילואים ולא מהסדיר, וסגירה של יחידות מאפשרת יותר בקלות יותר למלא את הקיים, וכמו שראינו, זה לא הספיק.
לאורך זמן הניחו שתם עידן המלחמות הגדולות, ויש לצמצם בכח האדם הלוחם, צמצום שכאמור היה ברובו במערך המילואים, ואפשר להשקיע יותר בחטיבות הקיימות, מה שאפשר להפעיל אותם במלחמה, לראשונה מאז שלום הגליל.
וכמו שהראתי, הצמצום בדרישה הכמותית ללחומים לא הספיקה ועדיין לא באו מספיק.
כך או כך 7 באוקטובר והמלחמה באקראינה הראה דמלחמות גדולות חוזרות, ואם החטיבה החרדית היתה מלאה (ויש לה פוטנציאל להיות גדולה) היו נחסכים המון ימי מילואים.
לא מבין מה אתה רוצההסטורי
אני מסכים לגמרי שזו היתה קונספציה שגויה, אני גם מסכים לגמרי שהחרדים צריכים להתגייס. אני רק לא חושב שהשרירים שיולי אדלשטיין עושה, יגרמו לחייל אחד להתגייס.
שני דבריםבינייש פתוח
צמצום חטיבות המילואים עזר להשקיע בחטיבות הקיימות, ולהכניס אותם ללחימה לראשונה מאז שלום הגליל.
וכמו שציינתי ככל שראשי מפלגות יבינו שלא ישיגו רוב להשתמטות חרדית, כך יקימו ממשלת אחדות שתסגור את הברז לישיבה שלא תגייס רבים מתלמידיה ובוגריה.
עכשיו השאלה היא, האם זאת הסוגיא היחידה על הפרקהסטורי
ממשלת השיסוי של בנט-לפיד, לא גרמה לחרדי אחד להתגייס, אבל כן גרמה ליהדות, לארץ ישראל ולמצב הביטחוני נזק כבד (כל ראשי המערכת שלא התריעו ולא הפעילו את הצבא בזמן, הם מינויים שלהם.).
בעיני, מי שבשם דפיקת החרדים כעונש על אי גיוס (כי הם לא יתגייסו בגלל סנקציות) תומך בהפלת הממשלה הנוכחית - יש לו דם על הידיים. אתה בעצם אומר שבשם העקרון של לדפוק את החרדים, שווה שתהיה ממשלה של אלו שרצו לסיים בתנאי החמאס, להשאיר אותו להתכונן לטבח הבא, להשאיר את נסראלה חי ובועט, וממילא גם לא היתה מתאפשרת התקיפה על אירן, כי כשחיזבאלה היה בכוחו, המשמעות של תקיפה באירן היתה כזאת שהעורף לא יכול לעמוד בה.
אגב, גם מעולם לא היתה הצעה כזאת על הפרק. לפיד וליברמן לא אמרו שיצטרפו לממשלת אחדות של המשרתים, אלא להפך, התנו את הצטרפותם בזריקת הציונות הדתית ועוצמה יהודית לאופוזיציה, עם החרדים הם יכלו להסתדר. גנץ ואיזנקוט 'הסתפקו' בהרחקת נציגי ארבע עשר מנדטים שנמצאים בכל החזיתות ומשלמים את המחירים הכי כבדים מקבלת ההחלטות לגבי המלחמה.
כל הדיבורים של כל מיני ציונים דתיים על 'ברית המשרתים' הם חלומות באספמיה. רגע אחרי שאדלשטיין, אופיר סופר וכל מיני זועקים שזעקתם אותנטית אבל הבנתם בשדה הפוליטי לא משהו, יביאו לדינמיקה שתגרום להפלת הממשלה - השמאל יקים ממשלה בלעדינו, ידרוס את יש"ע, אף אחד לא יזכור למכינות ולישיבות ההסדר את המחיר שהם שילמו במלחמה. ואגב, אף חרדי לא יתגייס מזה.
תקשיב ליבינייש פתוח
במקום להקשיב לליברמן ולפיד, אפשר להקשיב לטיקטוק ושם חיילי מילואים מדברים על ברית משרתים ודרישה מהמנהיגים מימין ומשמאל.
אם יסגרו לחרדים את הברז, הם ירוצו לבקום. במיוחד שאפשר לקנוס משתמטים.
לפיד וגנץ שכחו מהרעיון של נסיגות.
כרגע גנץ יכול להצטרף במקום שס ולהביא חוק שבאמת יגייס את החרדים.
כרגע אף אחד לא רוצה לשרוף גשרים עם החרדים, עד הרגע שכולנו נבין שהכנסת לעולם לא תחוקק חוק השתמטות בזמן מלחמה.
אתה חי בדמיונותהסטורי
אף אחד לא שכח מהנסיגות. התכנית של לפיד היא שלטון ערבי בעזה, לא משנה איך יקראו לזה - תוך שניה וחצי הוא יהיה מחדש חמאס.
לפיד וגנץ קראו שוב ושוב להפסקת המלחמה בתנאים של חמאס ותקפו את נתניהו שכמה שהוא התקפל (וההתקפלויות הללו עלו בדם אחינו שצריכים לחבוש שוב ושוב את אותם מקומות) לטענתם הוא לא התקפל מספיק.
אני לא טוען שלא יתרחשו שינויים בהמשך, יתכן שבעוד 2 מערכות בחירות יהיו כוחות חדשים בוגרי המלחמה שאכן ישנו את השיח, כרגע אין חיה כזאת.
שים לב, לפיד הבטיח שוב ושוב פומבית שאם סמוטריץ' ובן גביר יפרשו בגלל עיסקת כניעה לחמאס, הוא יתן רשת ביטחון. הוא מעולם לא הבטיח שאם החרדים יפרשו בגלל הגיוס הוא יתן רשת ביטחון. הגיוס לא באמת מעניין אותו וניצחון אינו ערך בעיניו.
לא לקחתי בחשבון את הנקודה הזאתבינייש פתוח
אין סיטואציה כזאתהסטורי
לדעתיבינייש פתוח
לא כל כך פשוט...סיעתא דשמייא1
...להוריד על הברכיים ארגון שמקדש את המוות.
כמו כן אין הסכמה כללית בחברה הישראלית פרט לכמה הזויים והזויות
ללכת לפעולה שתסכן את החטופים.
הגברת הלחימה בפרוש תסכן את החטופים.
אם מסכנים חיילים, אפשר לסכן חטופיםבינייש פתוח
אסור להבדיל בין דם לדם.
אני דוחה על הסף את האובר רגישות כלפי החטופים מבית מדרש קפלן.
עם כל הכבוד זה לא....סיעתא דשמייא1
....מה שרוב העם חושב.
בכלל ניהול המלחמה בעזה כל כך שלומיאלי שזה ממש פשע
להשאיר ממשלה כזאת על כנה.
הולכים לא בדרך זאת ולא בדרך זאת, מאשימים את הצבא, מפטרים רמטכל, מפטרים שר בטחון
בקיצור מתברברים ומברברים. ממש מזכיר לי את ממשלת בגין וההתברברות בלבנון ב1982.
חוץ מבתשקורת, כולם מביניםהסטורי
רק בתקשורת? מה לגבי קפלן?בינייש פתוח
מה לגבי אלוף בצה"ל ניצן אלון, שגורס שהפסדנו ברפיח בגלל 6 חטופים שנרצחו?
ושכח את כל החיילים הנופלים גם בקרב ההוא וגם בחאן יונס ועזה.
וכמובן המערכה מול איראן שבה השמדנו את הכורים ואת הפיקוד העל שלהם כאשר נהרגו לנו 28 אנשים...
נו זה מה שכתבתי...סיעתא דשמייא1
"בכלל ניהול המלחמה בעזה כל כך שלומיאלי שזה ממש פשע
להשאיר ממשלה כזאת על כנה.
הולכים לא בדרך זאת ולא בדרך זאת, מאשימים את הצבא, מפטרים רמטכל, מפטרים שר בטחון
בקיצור מתברברים ומברברים. ממש מזכיר לי את ממשלת בגין וההתברברות בלבנון ב1982."
ב- 10 אחוז מהטיעונים שלך אתה צודקאיתן גיל
בעזרת השם כנראה אני מגיע לישראל לפניך.סיעתא דשמייא1
קפלן הם מפגינים סדרתייםהסטורי
הסיפור של קפלן הוא בסה"כ אליטה מזדקנת, שהרבה שנים שלטה כאן וכשהבינה שלא מסוגלת לחזור לשלוט דרך הקלפי, מנסה ליצור כאן כאוס. הנושא מתחלף ההפגנות נשארות.
ניצן אלון לדעתי מידי 'נכנס לתפקיד'. הוא ממונה על נושא השו"נ, אז הוא בראיית מנהרה לגביהם.
מה שנכון - שהעובדה שהשבת החטופים (או איזשהו ניסוח שהעניין הזה בתוכו) הוכנסה למטרות המלחמה, יוצרת באג מובנה. בפיקוד הבכיר (שכנראה לא באמת רוצה לנצח) לקחו את זה כמטרה הראשית וממנה גזרו את אופי הלחימה, כמו שקלמן כתב חריף מאוד לפני שבועיים.
אולי צריך לקבל שכרגע אין פתרון מיידיהסטורי
לטווח ארוך (ודווקא ככל שתהיה פחות תחושה של 'שעת השמד', זה יקרה יותר) אני חושב שיותר ויותר צעירים חרדים מבינים שהנהגתם מובילה לדרך ללא מוצא ומחפשים את המוצא בעצמם.
התפרסם אתמול ששלושה בחורים מישיבת 'ולפסון' מתגייסים. מספרית זה כלום, אבל מבחינת התהליך זה אירוע עצום. למי שמכיר - זה לא חבר'ה מהברזלים ולא מישיבה לנושרים או ש"סניקים שפוגשים באירועים משפחתיים את הבני דודים מגולני. זה בחורים עם ראש על הכתפיים שהתקבלו לאחת הישיבות הליטאיות הנחשבות לגמרי מינסטיירים - שמתגייסים.
אני חולק עליך מאודבינייש פתוח
מאז שהתגייסו מאות אנשים במערך המילואים שנפתח למלחמה ורובם אינם חרדים, ואחרי קרוב לשנתיים לא ראינו הבדלים גדולים במספרים של החרדים שמתגייסים, ובתקופה שהמניע לגיוס חרדים כל כך ברור וחשוב, ויש חטיבה חרדית, ורבנים חרדים פוסקים שהמטרה היחידה היא לחלן, ירדתי לחלוטין מהרעיון של לתת לשינוי לקרות מעצמו הוא להוביל שינוי בהידברות.
רוב החרדים שכן מגוסים, יש להם קרובי משפחה מגוסים או אבא וסבא שהיה בצבא (כי פעם היה הגבלה לפטורים), אבל חרדים מהמיינסטרים שהתגיסו והמשפחה ישבה שבעה, זה היה קיים גם לפני 30 שנה.
כך שמה שאתה מתאר לא יביא שום שינוי, וגם אם כן, לא מעודד אותי ההיתכנות לגיוס חרדים גדול יותר בעוד 40 שנה.
כל שמנהיגי מפלגה יבינו שלעולם לא ישיגו רוב להשתמטות חרדית, כך יקימו ממשלת אחדות שתסגור את הברז לישיבה שלא תגייס אחוז ניכר מבוגריה.
נכון שאין פתרון כי שרידות הממשלה ...סיעתא דשמייא1
...חשובה יותר.
תראו איזה השגחה אלוהית יש פה:
הממשלה הקודמת גבשה חוק בנושא להשתלבות הדרגתית
כי אז לא היתה נחיצות משמעותית לצהל בגיוס חרדים.
החרדים לא קבלו את זה וסייעו בהפלת הממשלה הזאת.
באה עלינו לא במקרה גזרת השביעי באוקטובר והנחיצות עלתה.
אבל עכשיו הם רוצים לדון בהשתלבות הדרגתית.
החרדים הפילו את הממשלה הקודמת, כי היא עשתההסטורי
הכל לתקוע להם אצבע בעין. אפילו לא ניסו להסוות זאת. כל מיני עבדים כי ימלוכו, אנשי מרץ ש21 שנה התיבשו באופוזיציה, עד שהנוכל בנט גנב שישה מנדטים מהימין רצו לאבו מאזן ולממן ניתוחי שינוי מין באמצע מגפה שרק הלכה והחמירה. מיסים ממיסים שונים הוטלו, כשבצהרה מפורשת מטרתם היתה לדפוק את החרדים.
אה, כן וחוץ מלדפוק את החרדים, גם היה צורך ביטחוני דחוף, כמחווה למכחיש השואה אבו מאזן שר"י להפסיק את פעולות צה"ל בצפון השומרון וקיבלנו את גדודי גוב האריות. ובכלל, כדי לעמוד באתגרים הביטחוניים, היה מוצדק בזמן מערכת בחירות ותוך דריסת כל נוהל מקובל למנות את הרצי לרמטכ"ל. איזה מזל שמינו אותו...
הכל טוב ויפה….סיעתא דשמייא1
עובדתית הם הפילו ועכשיו הם מוכנים למתווה לא רלוונטי בגלל גזרת השביעי באוקטובר.
אני מסתכל על ההשגחה העליונה שבדבר ולא בכל הסיבות של כל מיני פוליטיקאים ילידי אשה.
יש רצוי ויש מצויshaulreznik
לא משנה איזה חוק יתקבל או לא יתקבל, מרבית החרדים לא יתגייסו. המקסימום שאפשר לעשות, זה להפסיק לממן ישיבות וגם לגייס את הנוער הנושר (שלא צריך התאמות מיוחדות סטייל חטיבת החשמונאים).
לא הבנתי. לא מדיחים. עוד כמה ימים מגיע הסוף. כלחסדי הים
שנה זה קורה.
אוגוסט גם חודש טוב.
חחחאדם פרו+
כי הוא אדם ישרshindov
עם עקרונות של צדק ומוסר. הדחתו מעשה מושחת.
בכדי לקדם מוסר מושחת. בחסות ארון הספרים היהודי.
עיוות לוגי ומוסרי.
כי בלשון המעטה הוא לא עמד בסיכומיםקובי 1984אחרונה
עוד הוכחה לאפסיות של ביבירועישםטוב
פשוט לא נתפס

ביבירועישםטוב
ביבי מתנהל *בדיוק* לפי התפיסה השמאלנית שאומרת -
יש בעזה מיליון-2 חפים מפשע, אנשים ממש טובים.
למרבה הצער קבוצה טרוריסטית איכשהו השתלטה עליהם.
בגלל 7.10 ישראל נאלצה בלית ברירה לצאת למלחמה וחבל על כל הרוג ופצוע "לא מעורב".
עכשיו שחמאס כמעט נעקר אז ישראל כמובן תעזור לעזתים, האנשים הטובים והאיכותיים, להשתקם חזרה.
אתה קורא את מה שאתה מעלה כאן?!הסטוריאחרונה
שאלות שכל אדם חושב צריך לשאול את עצמו על כיפת ברזלסביר11
💡שאלות שכל אדם סביר צריך לשאול את עצמו לגבי כיפת ברזל וטיל החץ:
1. האם ראיתם אי פעם בעיניים שלכם- כשנאלצתם להיות בחוץ בזמן אזעקה -יירוט אמיתי של רקטה או טיל שעף בצורה אופיינית, וכיפת ברזל שמזנקת אליו ואכן פוגעת בו באמת? לא ראיתם.
ואם ראיתם סרטון כזה- כל איש מולטימדיה שעוסק בעיבוד סרטים ובפוטושופ יכול להראות שהסרט הוא מפוברק, אולי ברמה מקצועית יותר מהסרט המפוברק של שדה תימן, אך נוצר במסך המחשב ולא במציאות.
( יש ברשת כמה סרטים מפוברקים של פגיעה ,עם הסברים משכנעים של איש מקצוע שמראים שהם מפוברקים והפגיעה לא קרתה)
2. טילי תמוז ,גיל ,וכל טיל מכובד, מראה צלב שהטיל מצלם בעצמו כיצד הוא מתקרב למטרה,
שהולכת וגדלה, עד שהמסך שחור כשהוא מפוצץ אותה.
האם ראיתם אי פעם סרטון כזה מכיפת ברזל?
אני בטוח שלא ראיתם.
ואם כן, איש מקצוע כנ"ל -יוכל להראות לכם שזה סרט מפוברק.
וכן לגבי יירוט של טיל על ידי טיל חץ.
האם לדעתכם קיימים סרטים של יירוט, אלא שמסתירים אותם מהציבור?
לא הגיוני לחשוב כך, כי סרטים כאלה יכולים רק להועיל ולהגביר את אמון הציבור במערכות.
3. 📢מדוע ,כשמתפרסם שהגיע טיל=רקטה לאיזור מסוים, ושהוא יורט בהצלחה, נשמעים באזור כמה פיצוצים .למה יותר מפיצוץ אחד,
כמה פעמים יכולה רקטה של האויב להתפוצץ?
הרי לאחר הפיצוץ הראשון הרקטה כבר לא קיימת יותר. אולי זה חתול בעל תשע נשמות?
4. ידוע שארהב השתתפה ומשתתפת בפיתוח כיפת ברזל והחץ . האם אין לה אינטרס להגן על עצמה? הרי היא נמצאת בסכנת ירי טילים מכל ספינה רוסית שמתקרבת לחופי ארה"ב גם ממרחק גדול, כגון אלף/ אלפיים קילומטר.
אם כן ,למה ארה"ב לא רוכשת טילי כיפת ברזל או חץ מישראל?
ולהיפך, היא ביטלה עסקאות רכישה של הכיפה מישראל. למשל חפשו בגוגל : "ארה"ב לא תרכוש את מערכת כיפת".
מה שאומר שאין לארה"ב אמון 🤏 בטילים שהיא מייצרת על ידי ישראל.
🐣אבל לקידום מכירות- למה לא? כלומר ארה"ב, שמושקעת בכיפת ברזל וב- חץ, יש לה אינטרס שמדינות שונות ירכשו מישראל את המערכות הללו, והיא תגזור קופון ברווח , מה שיכול להסביר מדוע גרמניה רכשה לאחרונה חץ3,
ומי יכול לשלול את הטענה שזהו תרגיל של איש העסקים טראמפ , שנתן לגרמניה את הכסף לרכישה?
אגב, גם סינגפור, שסיכמה שתרכוש מערכת כיפת ברזל מישראל- חזרה בה ולא ולא רכשה. חפשו בגוגל "סינגפור לא תרכוש כיפת".
כן ראיתי. פיזית.נקדימון
ראיתי מלאזוזיק העכבראחרונה
גם אתה היית רואה אם היית גר באיזורים מסויימים בארץ.
ראיתי כיפת ברזל רודף אחרי טיל ופוגע בו לפחות שלושים פעמים. ראיתי שיגורים של כיפת ברזל יוצאים מהקנים. ראיתי והחזקתי בידיים המון רסיסים - גם של מיירטים.
אולי מישהו השתיל לי שבב עם דמיונות לתוך הראש, כשנכנסים לעולם הקונספירציות אפשר להיות מאד פוריים ואין גבול לאפשרויות.
עכשיו אפשר להיות בטוחבינייש פתוח
חוק הגיוס לא יעבור בשום מתכונת. אלא אם כן יחליפו ממשלה (לא חייב בחירות, אבל זה תלוי במרכז הפוליטי שיפסיק להחרים את נתניהו) ויביאו לחוק שבאמת יגייס חרדים.
אני מקווה שכולם הבינו מזמן שלעולם לא נשיג שינוי בהידברות, שיתוף פעולה ובאופן הדרגתי.
במיוחד שהחוסר בחיילים די גדול וקריטי, אבל הוא קטן מאוד ביחס למיצוי המקסימלי של החרדים הבריאים בגיל גיוס.
אף אחד לא רוצה ולא צרייך לגייס את כל פונוביץ וכל מיר וכל ישיבת חברון ואת כל חסידות סאטמר ותולדות אהרון.
זה לא 'בתמורה'הסטורי
השאלה היחידה היא האם תהיה ממשלת ימין, שאמנם לא תגייס חרדים בזבנג וגמרנו, אבל תתחיל לעשות צעדים קטנים בכיוון (הממשלה הנוכחית הקימה את חטיבת חשמונאים).
או שתהיה ממשלת שמאל, שבאותה מידה לא תגייס חרדים בזבנג וגמרנו, שבמקרה הטוב תמשיך בצעדים קטנים לגיוס ובמקרה הסביר תצרף את החרדים אליה ותתן להם כל מה שהם רוצים.
גנץ כבר הציע את זה, הם סירבו לפרק את הגוש. אם אנחנו נפרק את הגוש - לא תהיה להם שום סיבה לסרב.
ענין טכני פשוט -למה כדאי ליועמשיט והחבר'ה למרוחסביר11
לעיל בדקה 24:00 בימים אלה של תחילת ואמצע דצמבר מתבצע מהלך רוחבי של מחיקת כל השיחות וההתכתבויות
ביניהם ,כנראה כולל נשיא העליון והיועמשית,
פרט לכך שבווטסאפ הרבה התכתבויות מוגדרות למחיקה אוטומטית אחרי חודש עד שלושה , ולזה בדיוק הם מחכים ,שיעברו חודש עד שלושה חודשים מאוקטובר
ממילא לא ימצא שופט חוקר להחליף את היועמשיתכמו🐌תמס
שעומד בדרישות של השר לוין ושל בגץ גם יחד
כך או כך הפרשה ירדה מסדר היום הציבורי
מקווה שהפצר החדש יעשה ניקיון בפצריה
או לפחות תשתנה שם רוח המפקד
אבל תודה שהחזרת את הנושא החשוב הזה לדיון
ספוילרזיויק
כבר קורה הם מגלגלים כולם אחריות על הפצריתכמו🐌תמסאחרונה
ומתנערים מזה.
עכשיו יש להם מפקד חדש
חבל שלא דנים בפורום הזה…סיעתא דשמייא1
בהחלט הגיע הזמן לדוןשדמות בחולות
גם בזה.
השאלה היא כמה יש עוד לחדש?
מיותר. נתחיל ישר מזריקות בוץנקדימון
אין מה לדון בזה.
צריך עובדות הן ביחס לישראל והן ביחס לעולם, צריך אכיפה (ועובדות לגביה הן ביחס לישראל והן ביחס לעולם), וצריך שכל אחד יחנך בבית את עצמו ואת ילדיו.
נגמר. הלאה לפוליטיקה הזולה הבאה.
נוראזיויק
מה אכפת לנו מה קורה באוסטרליה?איתן גיל
חבל שלא מכבדים וכותבים בפורום כשכאן שבת...הסטורי
וואי לא שמתי לבזיויק
הוא כותבקעלעברימבאר
לא עדיין, אלא כבר יצאה שם שבת. וזה לא מכבדהסטורי
מנהלי ערוץ 7 לא יכולים לסגור את האתר והפורום בשבת?קעלעברימבאר
לא יודע וזה לא משנההסטורי
אהזיויק
מה יהודי עושה בחוץ לארץ?? 🤨
האמת שגם מי שבחלל מעל ארץ ישראל אז השמש אצלו יכולהקעלעברימבאר
אגב, מי שגר סמוך לקו התאריך יכול בגלל לדלג על שבת.ספקאחרונה
לפי חלק מהדעות, לפחות... נדמה לי שבתקופת מלחמת העולם השניה, יהודים שברחו ליפן לא ידעו באיזה יום לשמור שבת...
זה לא הנושא אבל אנחנו עדין בגלות…סיעתא דשמייא1
… אנחנו מתפללים שלש פעמים ביום באופן הזה.
עוד לא החליטו לשנות את הנוסח.
זה ממש לא תירוץ להשאר בחו"ל. האם בגללקעלעברימבאר
שאנחנו מתפללים השיבה שופטינו אז זה מתיר לעוות צדק ומשפט?
גם אין קשר בין שינוי הנוסח לשאלה אם אנחנו בגלות. כן נפסק לא לקרוע על ערי יהודה וירושלים כי הם בשלטון ישראל, ונפסק לומר הלל בברכה ביום העצמאות כי יצאנו בו מעבדות לחירות (כלומר סיום שעבוד מלכויות סיום הגלות)
לא רוצה לפתח את הנושא כאן אבל על כל…סיעתא דשמייא1
גם אם אנחנו תיאורטית בגלות, עדיין יהודיקעלעברימבאר
צריך לגור בארץ.
גם סטמר לא נמנעים מלגור בארץ
מוכן לשים כסף שהוא לא דתיארץ השוקולד
הוא דתי מאוסטרליה, אתה יכול לבקש ממנוקעלעברימבאר
בא נתערב על כרטיס טיסה.סיעתא דשמייא1
כרטיס חד כיווני לארץ ישראל🙂קעלעברימבאר
זה היה בטעות מן הסתםקעלעברימבאר
זו לא פעם ראשונה וכבר העירו לו על זההסטורי
פשוט פתח צי את הטלפון….סיעתא דשמייא1
… עם יציאת השבת וקראתי חדשות נוראות על מוות בתאונת דרכים של איש יקר שזכיתי להכיר אותו ואת משפחתו בביקורי בארץ ובאופן ספונטני כתבתי את מה שכתבתי מתוך סערת רגשות. מצטער אם גרמתי למישהו עגמת נפש.
לגופו של עניין תרבות הנהיגה בארץ היא זוועתית, האכיפה רשלנית וקורבנות תאונות הדרכים בארץ זה לא גזרה מהשמיים.
כשליחנו (או שליח השטן) לאוסטרליהאיתן גיל
מצופה ממך לעדכן אותנו, איך נאכפים חוקי התנועה בארץ הקנגורו.
יש הרבה יותר אכיפה…סיעתא דשמייא1
…ניידות ממושבות נמצאות בכל פינה לזהות נהגים שנוסעים ללא רשיון , ללא משמעת נתיבים, ללא נתינת זכות קדימה וכדומה. . מצלמות מהירות ונסיעה באור אדום יש בכל פינה .
הכל עניין של הפניית תקציבים למקומות הנכונים.
אני שומע כל הזמן פרסומות חסרות תכלית של הרלב"ג ושואל את עצמי למה להוציא תקציבי פרסום יקרים במקום לתקצב יותר ניידות, מצלמות ועוד אמצעים יעילים לפתרון הבעיה.
אני מקציב לכם עד 5 מילים לענות על השאלה:זיויק
תודה
ארץ השוקולד
כמה טמטום - בישראל מעריכים שכ-75% מתושבי עזה כבר לרועישםטוב
ממש כמו המשפט של איינשטין שאי שפיות זה לעשות אותו דבר שוב ושוב ולצפות לתוצאה שונה
בשביל מה היה כל המלחמה הזאת???
התוכנית הטורקית-קטארית שישראל מנסה לסכל, והנתון: "75% בעזה לא רוצים חמאס"

טורקיה וקטאר הן מדינות עויינות בהגדרהאיתן גילאחרונה
ולכן כל מתווה שמזוהה עם אחת משתי מדינות אלה פסול מעיקרו