למה מדיחים את יולי??????סיעתא דשמייא1
אחרת על מה השמאלנים יתלוננו?נקדימון

אם יולי מעצמו היה מחליט שהמהלך שלו חסר תוחלת ומשנה את חוק הגיוס, אז השמאלנים היו שמחים וטובי לב ולא מחפשים דרכים להפיל את הממשלה,

עכשיו שיולי החליט שמהלך חסר תוחלת זה בדיוק מה שטוב לכולם, אז השמאל עצוב מאוד וחבל לו שהממשלה תצא לבחירות - זו סיבה שחשוב לעדרי קפלן שיולי יישאר שם, כי הם רוצים שהממשלה תמשיך למלא את כהונתה.

וכעת ללא פואטיקה:

השמאל יעשה כל דבר ציני כדי להשיג את המטרות הרנטי-דמוקרטיות שלו. יולי לא מעניין אותם, וגם לא גיוס חרדים. יש פה ניסיון לייצר תנועת מלקחיים, עלובה וחסרת סיכוי יש לומר, כדי שהממשלה תיפול או כי אדלשטיין נשאר או כי אדלשטיין יוצא. הוא עוד אידיוט שימושי בידי הדיקטטורים של הפרולטריון.

כי יולי חי בסרט על אוגוסטאיתן גיל

הוא שליח ציבור שמצפצף על הציבור שלו כדי לשרת את קפלן.

הוא היה צריך להבעט מהכנסת לכל הרוחות, אבל החוק שלנו אינו מאפשר, לכן נסתפק בהדחתו מועדת החוץ והבטחון, ובמקומו יבוא מישהו אחר שיסלול את הדרך לפתרון סוגיה פוליטית שמלווה אותנו במשך כמעט יובל שנים.

אז זהו . זה לא סוגיה פוליטית …סיעתא דשמייא1

… מאז השביעי באוקטובר זה סוגיה מצילת חיים.

מצילת חיים?!נקדימון
אז למה לא מחזירים לגיוס את כל עשרות האלפים שאייזנקוט שחרר בגלל הצבא הקטן והחכם שלו? אלה חיילים שכבר יודעים את העבודה, בעלי מקצוע צבאי, לוחמים עם ניסיון מילואים - למה לא מחזירים אותם? הרי זה כל כך מציל חיים.. לא!?

התשובה פשוטה: עדרי קפלן מצאו תירוץ ישן להיתלות בו. והם ישחררו את כל החרדים מגיוס ברגע שממשלת השנאה שלכם תהיה תלויה בחרדים כדי לקום. כבר היינו בסרט השמאלני הזה.

הכל פוליטי כולל הקישקושים שלךאיתן גיל

החברים שלך בקפלן עושים סיבוב על החרדים כדי להוביל לבחירות שבמקרה הטוב יעניקו להם בלוק חוסם, ופתח לבחירות נוספות, ושוב בחירות... 

בסרט הקפלניסטי הזה כבר היינו 5 פעמים, ובינתיים קיבלנו את הטבח הראשון בסדרה המתוכננת.

רגע מה דעתך...סיעתא דשמייא1
... איך צריך להראות "חוק הגיוס"? לצבא חסר חיילים.
הצבא חסר חייליםאיתן גיל

כי במקום להיות כאן ולאחוז בנשק, אתה משתעשע בפארק הקנגורו.

ועוד מטיף לנו מוסר.

וכבר נאמר במקורותינו: סיג לחכמה שתיקה.

ולגופו של ענין....סיעתא דשמייא1

......האם צריך לגייס היום ולא בעוד שבע שנים חרדים צעירים בני 18 שאין תורתם אמונתם

בגלל מחסור חמור בכח אדם בצהל עקב מחדל השביעי באוקטובר שנבע מקונספצית "החמס הוא נכס"?????

לשרת את קפלן?בינייש פתוח
לשרת בצבא זה לשרת את קפלן? רק לשמאל שאיים בהשתמטות ממילואים בזמן הרפורמה אכפת מהמדינה ומהניצחון ומאנשים כמוני שמגויסים רוב הזמן שמאז הטבח וחברים שלי מתו מרוב שחיקה בגלל העומס שנוצר בגלל אוכלוסייה שלמה שמסרבת להתגייס בזמן מלחמה קיומית?
יולי אוגוסט תוקע את החוק כדי לשרת את קפלןאיתן גיל

אם הוא יתגמש, הקואליציה הנוכחית תחזיק עד אוקטובר 2026, והחלום של קפלן לחזור לשלטון ידחה עד סוף המאה.

מצד שני אכן אי אפשר להתגמש גם מול חמאס וגם מול חרדים.

לאבינייש פתוח

הוא תוקע את החוק בשביל שחברים שלי יפסיקו למות כתוצאה משליקה בגלל אוכלוסייה שמסרבת להחליף אותם.

רוצה את השמות של החברים שלי שנהרגו?

אני רוצה שתתביישאיתן גיל

אם יולי לא היה תוקע את החוק כהוראת קפלן, 4000 חרדים כבר היו מגוייסים לשרות חובה, אבל בקפלן שהמציאו את הסרבנות ופועל יוצא הביאו את הטבח, לא מעוניינים להחזיר את השקט למדינה השסועה הזו.

מעבר לכך, 4000 חרדים כאמור יקצרו לך את שרות המילואים בארבע שעות, בקושי.

אז די עם הדמגוגיה הזולה.

החוק הנוכחי לא עגייס חרדי אחדבינייש פתוח

רק יגרום לחרדים להישאר בישיבה מחוסר ברירה ולא מהסיבות הנכונות.

צריך חוק שיגייס את החרדים נקודה סוף.

הטבח זה גזרה משמיים…סיעתא דשמייא1

…כדי להראות לעם את ממשלת קונספציות "החמס הוא נכס " במערומיה וכדי להעמיד את החברה החרדית במרכז בסוגית הגיוס כעונש על

נאמנותה לממשלה מפלגת. הם כנראה מבינים את זה וכדאי שגם אתה תבין את זה ותצא

מאובססיית קפלן. 

אתה נביא?בינייש פתוח
מי הרג את נסראללה יחד עם כל שדרת הפיקוד של חיזבאללה שהפך מוכה וחבול? מי תקף באיראן?
מי שבצע את המשימה בעיקר…סיעתא דשמייא1

…הם קהילת המודיעין וחיל האוויר שהקרעים למיניהם בממשלה קראו להם ללכת לעזאזל.

לגבי קבלת ההחלטות ברור שממשלת ישראל תקבל את הקרדיט בדיוק כמו שהיא צריכה לקבל אחריות על הטבח.

יותר מזה חיל היבשה והגזרה הדרומית הוזנחה בניגוד לתקציבים גבוהים במשך שנים למלחמה בלבנון ואירן וזה באמת מראה את הניגוד. תקציבים זה ממשלה נטו.

סיפור מחדל הפומה מחדד את התופעה הזאת.

תאר לך שהיו שולחים למתקפה באירן סקיהוקים במקום F35?.

אני לא נביא אבל רבי נחמן לימד אותי :

כי איש הישראלי צריך תמיד להסתכל בהשכל של כל דבר, ולקשר עצמו אל החכמה והשכל שיש בכל דבר, כדי שיאיר לו השכל שיש בכל דבר, להתקרב להשם יתברך על ידי אותו הדבר. כי השכל הוא אור גדול ומאיר לו בכל דרכיו, כמו שכתוב (קהלת ח א): "חכמת אדם תאיר פניו".

קשקשןהסטורי
יש לי קרוב משפחה טייס קרב, וכן, הוא הפציץ באירן. דעתו על מערכת המשפט לא שונה מדעתי. מכיר גם רבים מקהילת המודיעין היום - כנ"ל.

הביקורות החריפות (אני מעולם לא השתמשתי בביטויים שאת מצטט, אבל עזוב) היו על החצופים, רובם כבר מזמן פנסיונרים, שלקחו את המדינה ובטחונה בת ערובה של דעותיהם הפוליטיות. את המחיר של ההשתוללות של החצופים הללו, על זה שהממשלה שנבחרה באופן דמוקרטי ע"י העם לא באה להם בטוב - שילמנו בדם רב.

כי אוגוסט למניינם עוד מעט בא, יולי חולףקעלעברימבאר
כי הוא עובד בשביל השמאל?זיויק
לא מבין את השאלההסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ז בתמוז תשפ"ה 3:00

יולי אדלשטיין בעל זכויות עבר רבות, לא מכהן כיו"ר וועדה מטעם עצמו, הוא לא נבחר לשם בבחירה ישירה.

הוא מכהן מטעם סיעת הליכוד שקיבלה את ראשות הוועדה לפי הכללים הנקבעים בכנסת.

אם סיעת הליכוד מחליטה שהוא חדל לייצג אותה, מכל סיבה שהיא, זכותה להחליף אותו.

כי הוא סוס טרויאניshaulreznik

שלכאורה, שינה את נוסח חוק הגיוס על דעת עצמו. השאלה היא למה ביבי המלך, הקוסם ושאר הסופרלטיבים, לא היה מסוגל לרסן את החתן של נבזלין מבעוד מועד.

אולי אתה תענה…סיעתא דשמייא1

אני חוזר על השאלה ללא קשר לשום אישיות.

מה דעתך האם צריך לגייס היום ולא בעוד שבע שנים חרדים צעירים בני 18 שאין תורתם אמונתם??

צריך מאוד ואי אפשרהסטורי

אני כותב זאת בכאב גדול מאוד, ההנהגה החרדית פספסה הזדמנות שהמלחמה נתנה, לפרק את אחד המוקשים הגדולים שאנו מסובכים איתם עשרות שנים.

עד המלחמה, כשממילא הצבא היה בראש של "קטן וחכם", לאף אחד לא באמת בער לגייס חרדים מאורי זכי ועד חיים רמון, מנפתלי בנט ועד כל מיני רבנים. מה שבער זה שישתלבו הרבה יותר בכלכלה ושלא יהיו עשרות אלפים חסרי אופק בחיים, כי למדנים גדולים הם לא, אבל הם לכודים במערכת.

השאלה היחידה שעליה כל המערכת שברה את הראש, זה איך מעבירים חוק, שאנשי ה'שוויון בכל מחיר חברתי' בבג"ץ, לא יפסלו.

המלחמה שינתה את המציאות. אם ההנהגה החרדית היתה קולטת את זה, היתה יכולה להוביל לגיוס מפוקח של עשרות אלפי הבטלנים והמאכערים ובתוך מסגרות חרדיות באמת, כשהכנסת והממשלה 'על זה'. במקביל, הציבור הכללי, שהיה רואה אלפים מתגייסים ותהליך שהולך ומתרחב - היה מסוגל להכיל את זה שהשקדנים האמתיים, דוחים גיוס לכמה שנים טובות וחלקם גם להרבה שנים.

אבל, ההנהגה שממשיכת דרכם של אלו שלא ראו את הקץ המגולה והתכחשה מאז ועד היום להליכי הגאולה, לא הצליחה להתעלות לשם.

אז הפתרון לוותר ושחברים שלי ימשיכו למות?בינייש פתוח
אגב מחסור בלוחמים היה קיים הרבה לפני המלחמה. התגייסתי לפני יותר מעשור ואחרי פחות מחודש וחצי שמרנו על הגבול בבקעת הירדן. ואני מכיר עוד הרבה מקרים דומים כולל חיילים שלא סיימו טירונות ולקחו אותם לפנות מוקשים ברמת הגולן 
באמת שיכנעו אותך שחברים שלך מתים בגלל שאין חיילים?זיויק
אני מכיר דברים מקרובבינייש פתוח

חבר שלי מת בגלל תאונה מבצעית בתוך הטנק, דבר שלעולם לא היה קורה אלמלא היינו עושים חודשים רבים באופן רצוף.

ולמה זה קורה? כי הציבור החרדי מסרב להתגייס

מרחם עליךזיויק

מעניין לדעת איזו תקשורת אתה צורך.

יש לי שרשור אחר בנושא.

זה דוגמא אחת מתוך עשרותבינייש פתוח
כדאי שתקרא קצת על הקונספציהזיויק

אתה מפספס בענק אחשלנו

או כי ברק, לפקין-שחק, יעלון, גנץ, איזנקוט, כוכביהסטורי
וכל שאר הרמטכ"לים מאז אוסלו, הלכו והקטינו את הצבא במודע. השקיעו כמעט רק ביחידות מובחרות, חיל האוויר וסייבר והלכו והקטינו בכמות ואיכות את זרוע היבשה.

יש לי הרבה חברים, צעירים ובריאים ששוחררו ממילואים, סתם כי סגרו את החטיבה שלהם במסגרת הקטנת הצבא מדעת.

כולם עשו מאמצים להתגייס בכל זאת בתחילת המחלחמה, לקח חודשים עד שהצבא בכלל התחיל להתארגן על זה.

אני לגמרי חושב שמכל הסיבות חרדים לכה"פ אלו שתורתם לא על אמת אומנותם, צריכים להתגייס. אבל השחיקה הקיימת אינה בגללם. אם הם היו מתגייסים לפני עשור או שניים - רק היו משחררים יותר.

תשכח מזהבינייש פתוח

הדגמתי לך חוסר בלוחמים מלפני יותר מעשור. הצמצום הוא מהמילואים ולא מהסדיר, וסגירה של יחידות מאפשרת יותר בקלות יותר למלא את הקיים, וכמו שראינו, זה לא הספיק.

לאורך זמן הניחו שתם עידן המלחמות הגדולות, ויש לצמצם בכח האדם הלוחם, צמצום שכאמור היה ברובו במערך המילואים, ואפשר להשקיע יותר בחטיבות הקיימות, מה שאפשר להפעיל אותם במלחמה, לראשונה מאז שלום הגליל.

וכמו שהראתי, הצמצום בדרישה הכמותית ללחומים לא הספיקה ועדיין לא באו מספיק.

כך או כך 7 באוקטובר והמלחמה באקראינה הראה דמלחמות גדולות חוזרות, ואם החטיבה החרדית היתה מלאה (ויש לה פוטנציאל להיות גדולה) היו נחסכים המון ימי מילואים.

לא מבין מה אתה רוצההסטורי
השחיקה עד היום לא היתה בגלל החרדים, אלא בגלל קונספציית הצבא הקטן והחכם. הקונספציה הזאת שלטה במטכ"ל ובאגפי התכנון שלושים שנה, עם או בלי החרדים.

אני מסכים לגמרי שזו היתה קונספציה שגויה, אני גם מסכים לגמרי שהחרדים צריכים להתגייס. אני רק לא חושב שהשרירים שיולי אדלשטיין עושה, יגרמו לחייל אחד להתגייס.

שני דבריםבינייש פתוח

צמצום חטיבות המילואים עזר להשקיע בחטיבות הקיימות, ולהכניס אותם ללחימה לראשונה מאז שלום הגליל.

וכמו שציינתי ככל שראשי מפלגות יבינו שלא ישיגו רוב להשתמטות חרדית, כך יקימו ממשלת אחדות שתסגור את הברז לישיבה שלא תגייס רבים מתלמידיה ובוגריה.

עכשיו השאלה היא, האם זאת הסוגיא היחידה על הפרקהסטורי

ממשלת השיסוי של בנט-לפיד, לא גרמה לחרדי אחד להתגייס, אבל כן גרמה ליהדות, לארץ ישראל ולמצב הביטחוני נזק כבד (כל ראשי המערכת שלא התריעו ולא הפעילו את הצבא בזמן, הם מינויים שלהם.).

בעיני, מי שבשם דפיקת החרדים כעונש על אי גיוס (כי הם לא יתגייסו בגלל סנקציות) תומך בהפלת הממשלה הנוכחית - יש לו דם על הידיים. אתה בעצם אומר שבשם העקרון של לדפוק את החרדים, שווה שתהיה ממשלה של אלו שרצו לסיים בתנאי החמאס, להשאיר אותו להתכונן לטבח הבא, להשאיר את נסראלה חי ובועט, וממילא גם לא היתה מתאפשרת התקיפה על אירן, כי כשחיזבאלה היה בכוחו, המשמעות של תקיפה באירן היתה כזאת שהעורף לא יכול לעמוד בה.

אגב, גם מעולם לא היתה הצעה כזאת על הפרק. לפיד וליברמן לא אמרו שיצטרפו לממשלת אחדות של המשרתים, אלא להפך, התנו את הצטרפותם בזריקת הציונות הדתית ועוצמה יהודית לאופוזיציה, עם החרדים הם יכלו להסתדר. גנץ ואיזנקוט 'הסתפקו' בהרחקת נציגי ארבע עשר מנדטים שנמצאים בכל החזיתות ומשלמים את המחירים הכי כבדים מקבלת ההחלטות לגבי המלחמה.

כל הדיבורים של כל מיני ציונים דתיים על 'ברית המשרתים' הם חלומות באספמיה. רגע אחרי שאדלשטיין, אופיר סופר וכל מיני זועקים שזעקתם אותנטית אבל הבנתם בשדה הפוליטי לא משהו, יביאו לדינמיקה שתגרום להפלת הממשלה - השמאל יקים ממשלה בלעדינו, ידרוס את יש"ע, אף אחד לא יזכור למכינות ולישיבות ההסדר את המחיר שהם שילמו במלחמה. ואגב, אף חרדי לא יתגייס מזה.

תקשיב ליבינייש פתוח

במקום להקשיב לליברמן ולפיד, אפשר להקשיב לטיקטוק ושם חיילי מילואים מדברים על ברית משרתים ודרישה מהמנהיגים מימין ומשמאל.

אם יסגרו לחרדים את הברז, הם ירוצו לבקום. במיוחד שאפשר לקנוס משתמטים.

לפיד וגנץ שכחו מהרעיון של נסיגות.

כרגע גנץ יכול להצטרף במקום שס ולהביא חוק שבאמת יגייס את החרדים.

כרגע אף אחד לא רוצה לשרוף גשרים עם החרדים, עד הרגע שכולנו נבין שהכנסת לעולם לא תחוקק חוק השתמטות בזמן מלחמה.

אתה חי בדמיונותהסטורי

אף אחד לא שכח מהנסיגות. התכנית של לפיד היא שלטון ערבי בעזה, לא משנה איך יקראו לזה - תוך שניה וחצי הוא יהיה מחדש חמאס.

לפיד וגנץ קראו שוב ושוב להפסקת המלחמה בתנאים של חמאס ותקפו את נתניהו שכמה שהוא התקפל (וההתקפלויות הללו עלו בדם אחינו שצריכים לחבוש שוב ושוב את אותם מקומות) לטענתם הוא לא התקפל מספיק.

אני לא טוען שלא יתרחשו שינויים בהמשך, יתכן שבעוד 2 מערכות בחירות יהיו כוחות חדשים בוגרי המלחמה שאכן ישנו את השיח, כרגע אין חיה כזאת.

שים לב, לפיד הבטיח שוב ושוב פומבית שאם סמוטריץ' ובן גביר יפרשו בגלל עיסקת כניעה לחמאס, הוא יתן רשת ביטחון. הוא מעולם לא הבטיח שאם החרדים יפרשו בגלל הגיוס הוא יתן רשת ביטחון. הגיוס לא באמת מעניין אותו וניצחון אינו ערך בעיניו.

לא לקחתי בחשבון את הנקודה הזאתבינייש פתוח
אכן גנץ רוצה לשחרר שחטופים במחיר הפסקת הלחימה. אבל ברגע שנשחרר את החטופים בלי לעצור את הלחימה, זה בהחלט יהיה אפשרי
אין סיטואציה כזאתהסטורי
חמאס לא יסכים לשחרור כל החטופים, בלי ערבויות בין לאומיות שלא נוכל להפר, על סיום הלחימה ושימור שלטונו.
לדעתיבינייש פתוח
אם נגביר את הלחימה יש מצב לשחרור חלקי ולחזרה ללחימה, ובשלב הזה נוכל לשחרר בעצמנו את מי שנשאר. הבעיה היא שאנחנו נלחמים על אש נמוכה בלי לנסות להוריד את חמאס על הברכיים בשביל להתחנן להפסקת אש כמו בתחילת המלחמה.
לא כל כך פשוט...סיעתא דשמייא1

...להוריד על הברכיים ארגון שמקדש את המוות.

כמו כן אין הסכמה כללית בחברה הישראלית פרט לכמה הזויים והזויות

ללכת לפעולה שתסכן את החטופים.

הגברת הלחימה בפרוש תסכן את החטופים.

אם מסכנים חיילים, אפשר לסכן חטופיםבינייש פתוח

אסור להבדיל בין דם לדם.

אני דוחה על הסף את האובר רגישות כלפי החטופים מבית מדרש קפלן.

עם כל הכבוד זה לא....סיעתא דשמייא1

....מה שרוב העם חושב.

בכלל ניהול המלחמה בעזה כל כך שלומיאלי שזה ממש פשע

להשאיר ממשלה כזאת על כנה.

הולכים לא בדרך זאת ולא בדרך זאת, מאשימים את הצבא, מפטרים רמטכל, מפטרים שר בטחון

בקיצור מתברברים ומברברים. ממש מזכיר לי את ממשלת בגין וההתברברות בלבנון ב1982.

חוץ מבתשקורת, כולם מביניםהסטורי
שדמם של עשרים חטופים, לא סמוק מדמם של עשרה מליון אזרחי ישראל.
רק בתקשורת? מה לגבי קפלן?בינייש פתוח

מה לגבי אלוף בצה"ל ניצן אלון, שגורס שהפסדנו ברפיח בגלל 6 חטופים שנרצחו?

ושכח את כל החיילים הנופלים גם בקרב ההוא וגם בחאן יונס ועזה.

וכמובן המערכה מול איראן שבה השמדנו את הכורים ואת הפיקוד העל שלהם כאשר נהרגו לנו 28 אנשים...

נו זה מה שכתבתי...סיעתא דשמייא1

"בכלל ניהול המלחמה בעזה כל כך שלומיאלי שזה ממש פשע

להשאיר ממשלה כזאת על כנה.

הולכים לא בדרך זאת ולא בדרך זאת, מאשימים את הצבא, מפטרים רמטכל, מפטרים שר בטחון

בקיצור מתברברים ומברברים. ממש מזכיר לי את ממשלת בגין וההתברברות בלבנון ב1982."

ב- 10 אחוז מהטיעונים שלך אתה צודקאיתן גיל
כשתהיה צודק ב-51 אחוז לפחות, אגיע לאוסטרליה לאכול איתך קנגורו על האש.
בעזרת השם כנראה אני מגיע לישראל לפניך.סיעתא דשמייא1
קפלן הם מפגינים סדרתייםהסטורי
החטופים לא מעניינים אותם, כמו שהצוללות לא עניינו אותם והסגריות לא עניינו אותם ומחירי הקוטג' לא עניינו את המפונקים שרובצים במסעדות הכי יקרות בארץ.

הסיפור של קפלן הוא בסה"כ אליטה מזדקנת, שהרבה שנים שלטה כאן וכשהבינה שלא מסוגלת לחזור לשלוט דרך הקלפי, מנסה ליצור כאן כאוס. הנושא מתחלף ההפגנות נשארות.

ניצן אלון לדעתי מידי 'נכנס לתפקיד'. הוא ממונה על נושא השו"נ, אז הוא בראיית מנהרה לגביהם.

מה שנכון - שהעובדה שהשבת החטופים (או איזשהו ניסוח שהעניין הזה בתוכו) הוכנסה למטרות המלחמה, יוצרת באג מובנה. בפיקוד הבכיר (שכנראה לא באמת רוצה לנצח) לקחו את זה כמטרה הראשית וממנה גזרו את אופי הלחימה, כמו שקלמן כתב חריף מאוד לפני שבועיים.

אולי צריך לקבל שכרגע אין פתרון מיידיהסטורי
השרירים שאדלשטיין עושה עכשיו, גורמים לו לקבל מחיאות כפיים בכלי התשקורת וגם מכמה דתיים לאומיים, שצודקים במהות וחסרי הבנה מוחלטת באיך הדברים עובדים - הם לא יגרמו לחרדי אחד להתגייס.

לטווח ארוך (ודווקא ככל שתהיה פחות תחושה של 'שעת השמד', זה יקרה יותר) אני חושב שיותר ויותר צעירים חרדים מבינים שהנהגתם מובילה לדרך ללא מוצא ומחפשים את המוצא בעצמם.

התפרסם אתמול ששלושה בחורים מישיבת 'ולפסון' מתגייסים. מספרית זה כלום, אבל מבחינת התהליך זה אירוע עצום. למי שמכיר - זה לא חבר'ה מהברזלים ולא מישיבה לנושרים או ש"סניקים שפוגשים באירועים משפחתיים את הבני דודים מגולני. זה בחורים עם ראש על הכתפיים שהתקבלו לאחת הישיבות הליטאיות הנחשבות לגמרי מינסטיירים - שמתגייסים.

אני חולק עליך מאודבינייש פתוח

מאז שהתגייסו מאות אנשים במערך המילואים שנפתח למלחמה ורובם אינם חרדים, ואחרי קרוב לשנתיים לא ראינו הבדלים גדולים במספרים של החרדים שמתגייסים, ובתקופה שהמניע לגיוס חרדים כל כך ברור וחשוב, ויש חטיבה חרדית, ורבנים חרדים פוסקים שהמטרה היחידה היא לחלן, ירדתי לחלוטין מהרעיון של לתת לשינוי לקרות מעצמו הוא להוביל שינוי בהידברות.

רוב החרדים שכן מגוסים, יש להם קרובי משפחה מגוסים או אבא וסבא שהיה בצבא (כי פעם היה הגבלה לפטורים), אבל חרדים מהמיינסטרים שהתגיסו והמשפחה ישבה שבעה, זה היה קיים גם לפני 30 שנה.

כך שמה שאתה מתאר לא יביא שום שינוי, וגם אם כן, לא מעודד אותי ההיתכנות לגיוס חרדים גדול יותר בעוד 40 שנה.

כל שמנהיגי מפלגה יבינו שלעולם לא ישיגו רוב להשתמטות חרדית, כך יקימו ממשלת אחדות שתסגור את הברז לישיבה שלא תגייס אחוז ניכר מבוגריה.

נכון שאין פתרון כי שרידות הממשלה ...סיעתא דשמייא1

...חשובה יותר.

תראו איזה השגחה אלוהית יש פה:

הממשלה הקודמת גבשה חוק בנושא להשתלבות הדרגתית

כי אז לא היתה נחיצות משמעותית לצהל בגיוס חרדים.

החרדים לא קבלו את זה וסייעו בהפלת הממשלה הזאת.

באה עלינו לא במקרה גזרת השביעי באוקטובר  והנחיצות עלתה.

אבל עכשיו הם רוצים לדון בהשתלבות הדרגתית.

החרדים הפילו את הממשלה הקודמת, כי היא עשתההסטורי

הכל לתקוע להם אצבע בעין. אפילו לא ניסו להסוות זאת. כל מיני עבדים כי ימלוכו, אנשי מרץ ש21 שנה התיבשו באופוזיציה, עד שהנוכל בנט גנב שישה מנדטים מהימין רצו לאבו מאזן ולממן ניתוחי שינוי מין באמצע מגפה שרק הלכה והחמירה. מיסים ממיסים שונים הוטלו, כשבצהרה מפורשת מטרתם היתה לדפוק את החרדים.

אה, כן וחוץ מלדפוק את החרדים, גם היה צורך ביטחוני דחוף, כמחווה למכחיש השואה אבו מאזן שר"י להפסיק את פעולות צה"ל בצפון השומרון וקיבלנו את גדודי גוב האריות. ובכלל, כדי לעמוד באתגרים הביטחוניים, היה מוצדק בזמן מערכת בחירות ותוך דריסת כל נוהל מקובל למנות את הרצי לרמטכ"ל. איזה מזל שמינו אותו...

הכל טוב ויפה….סיעתא דשמייא1

עובדתית הם הפילו ועכשיו הם מוכנים למתווה לא רלוונטי בגלל גזרת השביעי באוקטובר.

אני מסתכל על ההשגחה העליונה שבדבר ולא בכל הסיבות של כל מיני פוליטיקאים ילידי אשה.

יש רצוי ויש מצויshaulreznik
צריך לגייס את כולם. אלא שדמוקרטיה ליברלית לא מסוגלת להכריח לשרת את מי שלא מעוניין בכך, ישראל היא לא רוסיה של פוטין שבה עוצרים אנשים ברחוב ותחת איומים שולחים לשדה קרב באוקראינה.

לא משנה איזה חוק יתקבל או לא יתקבל, מרבית החרדים לא יתגייסו. המקסימום שאפשר לעשות, זה להפסיק לממן ישיבות וגם לגייס את הנוער הנושר (שלא צריך התאמות מיוחדות סטייל חטיבת החשמונאים).

לא הבנתי. לא מדיחים. עוד כמה ימים מגיע הסוף. כלחסדי הים

שנה זה קורה.

אוגוסט גם חודש טוב.

חחחאדם פרו+
מה עם תמוז?
כי הוא אדם ישרshindov

עם עקרונות של צדק ומוסר. הדחתו מעשה מושחת.

בכדי לקדם מוסר מושחת. בחסות ארון הספרים היהודי.

עיוות לוגי ומוסרי.

כי בלשון המעטה הוא לא עמד בסיכומיםקובי 1984אחרונה
נתניהו תוקף את הרב לנדואיתן גיל

ואחרי הבחירות הוא ירוץ לבתי הרבנים לבקש שישלימו לו מנין לבלוק חוסם.

חצוף האיש הזה.

לא שונה מהמנוול המקשקשנקדימון

שיורה לעסקנים שלו להתחנחן במקומות הנכונים כשזה יהיה מדובר בצרכים שלו.

הנציב דיבר על אנשים כמותו. ישעיהו דיבר על אנשים כמותו. לא דומה למלאך ה' צבקות, לא הוא ולא שכמותו.

ושוב אני שואל למה נתניהו מתערב בקטטה שלא שלו.איתן גיל

לא יפה

עברת נושא. יפה!!!נקדימון

או שאתה פשוט לא מבין מהו נושא השרשור.איתן גיל

או שעברת נושאנקדימון

קודם ביקרת את נתניהו שהוא תוקף אותם ואחר כך ינצל אותם,

ועכשיו מה פתאום נתניהו בכלל מתערב בנושא הזה.

זה יפה שאתה יודע למנף את הדברים של עצמך להרחבת יריעת הביקורת.

אכן כך, הוא לא צריך להתערבאיתן גיל

שיתעסק עם סמוטריץ' ויתן או לא יתן לו שיריונים ברשימת הליכוד

זה לא קשור לסמוטריץ', זה קשור לחיילים שיצאוהסטורי

לעזרת ישראל מייד צר בהוראתו של נתניהו, לכן הוא אמור להגן עליהם.

(לא מתייחס לדברים עצמם)

זה קשור לסמוטריץ' בעקיפיןאיתן גיל

הוא פתח בקמפיין נגד חרדים, והיום חטף בחזרה.

נתניהו כמביט מן הצד, חושב שאם יצטרף לקמפיין של סמוטריץ' הוא יבטיח לעצמו את ראשות הממשלה לאחר הבחירות, והוא טועה.

הקמפיין שאת מדמיין, נמצא רק בראש שלךהסטורי

וכשנתניהו מגן על החיילים שהוא שלח - אין לזה שום קשר לסמוטריץ'

נתניהו נואשאיתן גיל

התחיל לקרוא מדף המסרים של סמוטריץ'

אתה כל כך אובססיבי לסמוטריץ'הסטורי

שאתה מאמין לשטויות של עצמך.

בניגוד לנתניהו, סמוטריץ' מעולם לא דיבר ולא ידבר נגד רבנים, כמה שהדברים שלהם קשים.

עברת נושא. יפה!!!נקדימון

איתן קיפצי! זכות להכיר אותך

למה הגבתאיתן גיל

הרי גם אויל מחריש חכם יחשב. לא ידעת?

נו, אז תחרישנקדימוןאחרונה

בנתיים כולם רואים את האווילות שלך

ביזוי חכמים לשמו!!!!סיעתא דשמייא1

yada yada yadaנקדימון

פשוט מאד, עכשיו הוא קורץ לציבור שלוקורא נלהב לשעבר

ואחרי הבחירות תמיד אפשר להתנצל וכו'...

כמובן אני לא מסכים עם סגנון הדברים של נתניהו אבל מה לעשות הוא לא גדל על 'הזהר בגחלתן ...'

אבל בכללי בעולם חייב להיות תגובה שכן מותר גם ל'איש הפשוט' להגיב.

לא יודע, אבל לא יכול להיות שהרבנים, שהם באמת גדולי תורה, תוקפים ציבורים שלמים על השקפת עולם- שהם אמנם מתנגדים לה, אבל יש לה 'בית אב' מאד גדול- ורק הרבנים שלנו, אם יראו לנכון, יגיבו.

כאילו אני אפילו יכול להבין על מה הביקורת של הרבנים מופנית. אבל ההכללה, החריפות, ראיית הדברים רק לצד אחד בלי מורכבות, זה כל כך קשה ומרתיח.. כאילו הרבנים שלהם בגלל עת לעשות לד' תוקפים בכל הכח-אותנו- ואנחנו צריכים לספוג הכל בשקט..

מורכב אמרתי?

קטונתי מלתת ביקורתשפוי

למה לגנות דברים שאני חושב שציבור שלם יגנה בהתאם נקרא לתקוף? (באמת שואל על המינוח, גם בחדשות)

שאלה נוספת שצריכה להישאל, היא לגבי דברי גפני בתגובה לנתניהו:

"דברי גדולי התורה הם קודש הקודשים של עם ישראל, ומפיהם אנו חיים. מי שאינו חי את עולם התורה ואינו מבין את עומק דבריהם, מוטב שלא ימהר לפרשם, ובוודאי שלא לתוקפם. היזהרו בגחלתן"

האם באמת יש כאן "עומק דבריהם"? או שפשוט קרוביו של הרב לנדו מחדירים לו מסרים שהם רוצים שיישמעו בקול כפי שנעשה עם הרב קנייבסקי זצ"ל?

לגבי נתניהו, גפני צודקאיתן גיל

מי הוא נתניהו שיפער את פיו נגד רבנים, גם אם הם לשיטתו מ"המגזר הלא נכון".

הוא לא היה צריך להגיב, וגם אם נקלע למצב שהוא חייב לרצות בן ברית שכינה אותו שקרן בן שקרן, שיעשה זאת על פי משנתו של ר' לוי יצחק מברדיצ'ב.

נתניהו שילם מחירים כבדים מאוד כדי לרצות את גפניהסטורי

כולל בשבוע שעבר.

וגפני, במקום להכיר טובה, אומר בקול שהיתה טעות ללכת עם נתניהו.

איזה מחירים, חתם על הסכם תיקון חוק הגיוס, ולא תיקןאיתן גיל

עכשו יצא המרצע מן השק, ומסתבר שעל רקע זה שלח את סולית הנעל שלו, סמוטריץ', להתקוטט עם החרדים.

וסמוטריץ' נתן עבודה.

בעוד פחות ממאה ימים יתחילו הלכלוכים לצאת החוצה. הרבה פופקורן יאכל באותו לילה

שני החוקים שהועברו שבוע שעבר לדרישת גפני ושות'הסטורי

פוגעים אלקטורלית בליכוד. כשיצאו לבחירות, היה עדיף לנתניהו אלקטורלית לחדד עמדות מול החרדים כמו שרבים המליצו לו לעשות. זה לא היה פוגע בו אחרי הבחירות - אם המספרים יסתדרו, הם יהיו איתו בין כך.

אבל הוא בחר להראות נאמנות לגוש ולמרות הנזק האלקטורלי והחומר שזה נותן לתעמולה של האופוזיציה - התאמץ והעביר כשהבחירות כבר מרחפות את חוק יסוד לימוד תתורה ואת חוק המעצרים, לפני כן העביר את חוק המעונות ועוד לא דיברנו על זה שכבר שנה החרדים תוקעים חקיקה של הקואליציה, אבל אנשיהם יושבים על השיברים בכל המשרדים שלכאו' השר או סגנו התפטרו.

אחרי כל זה הם היו אמורים להעריץ את נתניהו ולשבח אותו מעל כל במה, במקום זאת ותוך כפיות טובה נוראית גולדקנוף עושה הכל כדי להכשיל את נתניהו, כולל הפגנות פרועות ודרעי וגפני 'מסתפקים' בדיבורים על הצטרפות לשמאל.

מאוחר מידיאיתן גיל

שני החוקים האלה היו צריכים לעבור לפני שנתיים, והיום אף אחד כבר לא היה זוכר אותם.

אבל מישהו יעץ לו להמתין לחודש האחרון, כדי שגם יאכל את הדגים הבאושים, וגם יסולק מהעיר.

אני לא יכול לומר בוודאות שהסוחר הממולח גולדקנופף סגר כבר עם אייזנקוט, אבל סימנים בולטים מראים שכך הדבר.

רחמנות על מה שהיה פעם "המחנה הלאומי"

לפני שנתיים הם לא הסתפקו בשום דבר ראליהסטורי

עוד לפני המלחמה היתה טיטות חוק גיוס, שיכל להסדיר את מעמד לומדי התורה, גם תוך כדי המלחמה היו נוסחים שבנשיכת שפתיים חברי הקואליציה היו מוכנים להצביע עליהם.

אבל לחרדים כל מה שנתנו לא הספיק. יצא המרצע מן השק, הם מדברים על 'לומדי התורה', על זה גם סוכם בהסכמים הקואליציוניים. אבל הם לא הסתפקו בפחות מחוק שיפטור את כל השבבניקים יושבי הברזלים והנופשים בתילאנד.

גם לצביעות הזאת, רוב הקואליציה הסכימה באב להצביע, מתוך הבנה שבטחון ישראל זה לא להפקיר את השלטון לשותפים של עבאס. אבל, היו חמישה חכים בליכוד שזה היה מוגזם להם. אם החרדים היו מצביעים זה יכל לעבור, אבל גם לזה גודקנוף רצה להתנגד למראית עין ושאחרים יעשו לו את העבודה השחורה - כאן זה נפל.

שקרא לא קאי - השקר של העסקנות החרדית כבר לא יכול להחזיק. כדאי שיתחילו לדבר אמת...

אם נתניהו וסמוטריץ בעד ארגנטינהאריק מהדרום

כנראה שה' בעד ספרד.

את זה נראה בעוד כמה שעות, כשנדע מי ניצח...הסטורי

האמת, לא מעניין אותי כדורגל ובעייני כל ההתעסקות בספורט תחרותי זה מושב ליצים אחד גדול והתיוונות למהדרין.

אבל דחילאק, כמה רל"ב אפשר להיות?!

נתניהו וסמוטריץ' לא תומכים בארגנטינה כי תומכים בכדורגל. הם מפרגנים לארגנטינה כי ארגנטינה בעדינו במלחמות וספרד ממובילות הקו האנטי ישראלי.

בהודעה הזו אתה נגד הממשלה או נגד המדינה?!

חבל שלא הפכתי עצמי פסול לעדותאריק מהדרום

שלחת ווינר?נפשי תערוג

לא שלחת? לא לקחת!!

מה המספרים של הלוטו???????????????????????????נפשי תערוג

הלוואי שבלוטו היו 50% זכייהברגוע

פשוט צריך לבדוק מה המספרים שנתניהו וסמוטריץ בחרואריק מהדרוםאחרונה

ולהעלות בחזקת מינוס אחת.

טוב, צדקת...הסטורי

אולי זה רמז לחבייר מילי, שבמסגרת תהליך ההתחזקות, הוא צריך להעביר את מוקד ההתעניינות ממונדיאל לחידון התנ"ך...

הפרדה מגדרית4ne1

מה דעתכם על הצעת החוק שאושרה על הפרדה מגדרית באקדמיה? 

אני חושב שצריך לעשות הפרדה בהכל לא רק באקדמיה. ערים לנשים וערים לגברים, תחבורה נפרדת, רפואה נפרדת, מקומות עבודה נפרדים. 

זה יפתור המון בעיות

נכון, לכן אני תומכת בחוקנעמי28

מט"ו באב של ביתר לט"ו באב של ימינו: קריאה לפיוסhamedinai

מט"ו באב של ביתר לט"ו באב של ימינו: קריאה לפיוס וסגירת מעגל לאומי

​יום ט"ו באב נושא עמו משמעות היסטורית עמוקה של נחמה וחסד בתוך השבר. חז"ל מלמדים אותנו שביום זה ניתנו הרוגי ביתר לקבורה, אירוע שהביא עמו הקלה כה גדולה עד שנקבעה בעבורו ברכת "הטוב והמטיב" בברכת המזון, וט"ו באב הפך ליום טוב.

השנה, לאחר המלחמות הממושכות, ולאחר שהושבו ארצה כל החטופים והובאו לקבורה כל החללים עד האחרון שבהם, יש מקום לציין את ט"ו באב הקרוב בחגיגה לאומית גדולה ומשמעותית.

​יש שיאמרו שחזרת החטופים והחללים אינה הניצחון המוחלט – הרי הניצחון האמיתי היה אילו המלחמה והאובדן לא היו מתרחשים כלל. אך דווקא מהסיפור התלמודי של הרוגי ביתר אנו למדים שחוגגים את החסד, את כבוד המתים ואת סגירת המעגל, גם כשאין מדובר בניצחון צבאי מוחלט. אם על קבורת הרוגי ביתר, בעיצומו של חורבן נורא, קבעו חז"ל יום טוב, הרי שבימינו – כשהשבנו את בנינו ובנותינו לביתם ולאדמתם – התודה והשמחה צריכות להיות גדולות פי כמה וכמה. זוהי הזדמנות היסטורית להכריז רשמית גם על סיומה של המערכה.

אולם, תיקון לאומי אמיתי אינו שלם ללא פיוס פנימי. כדי לצאת לדרך חדשה ולסיים את המלחמות מבית, הגיעה העת להושיט יד זה לזה. כחלק מחגיגות ט"ו באב והיציאה לחירות, נכון יהיה להוביל מהלך כולל של "סולחה" לאומית: להעניק חנינה לראש הממשלה בנימין נתניהו, ובמקביל לבלום את המשך החקירות והעיסוק בתיקיו ובמעורבים בהם, כמו גם בנושא הפצ"רית.

עברנו די מלחמות בחוץ ומלחמות בפנים. הגיעה השעה לחתור לפיוס מוחלט בין בני עמנו, להניח למשקעי העבר, ולבנות יחד את העתיד מתוך אחדות אמיתית.

לא מובן מאיליוhamedinai

​מישהו ברשת כתב ספק בציניות, ספק ברצינות:

"תודה לראש הממשלה שלא פעל בהתאם לאינטרסים של מדינת אויב. לא מובן מאליו בכלל".

​והנה התשובה שלי:

כשמסתכלים על המציאות, זה באמת לחלוטין לא מובן מאליו

* **מבית:** כמעט כל מובילי דעת הקהל והמשפיענים בישראל מפעילים לחץ כבד ומושכים בכל כוחם לכיוון ששירת באופן ישיר את האינטרסים של האויב.

* **מחוץ:** המעצמה הגדולה ביותר, זו שמעניקה לנו את התמיכה הדיפלומטית ואת החימוש, לחצה ללא הרף לעצור ולהפסיק.

לעמוד איתן מול לחצים אדירים כאלה, גם מבית וגם מחוץ, זהו הישג עצום. אין מילים להודות להקדוש ברוך הוא ששלח לנו את ראש הממשלה הנכון, עם העמידה האיתנה הנדרשת, בזמן הקשה ביותר בתולדות המדינה.

הרי ההיסטוריה הקרובה מוכיחה שזה לא מובן מאליו. ארבעה ראשי ממשלה לפניו בחרו לפעול בדיוק בכיוון ההפוך ונסוגו תחת לחץ וגם בלי לחץ:

* **יצחק רבין:** הוביל את הסכמי אוסלו.

* **אהוד ברק:** הוביל את הבריחה החפוזה מלבנון.

* **אריאל שרון ואהוד אולמרט:** הובילו וביצעו את תוכנית ההתנתקות.

אל מול מורשת הנסיגות הזו, העמידה הנוכחית היא פשוט פלא ותולדה של מנהיגות נכונה בזמן נכון.

חובה לשמועסביר11
אשתי נתנה לי פטורפשוט אני..
לא לכעוס, לא לרגוז ,לא ללעוג...סביר11אחרונה

אופיר סופר פורש מהפוליטיקהאיתן גיל

יומיים לפני פיזור הכנסת הפנים הבן יקיר לי שהבוס הרמאי רימה אותו.

אופיר סופר, אל תלך בלי חברך סלומון,

מי זה ומה ההישגים שלוזיויק
מי זה? אה, הפודל של בצלאלאיתן גיל
שהביא ארצה עשרות אלפי גויים, וטרפד את חוק הגיוס
כתבת כאן שני שקרים, ממליץ להמנע מהוצאת שם רעהסטורי
תמיד ובמיוחד בתשעת הימים

הוא לא 'הביא' ארצה עשרות אלפי גויים, להפך, הוא שינה כיוון מכל שנות השליטה של ליברמן מהשקעה רק ביוצאי חבר העמים - שממילא רובם המוחלט גויים - להשקעה בהבאת יהודים מארצות מגוונות, שמהם גוים לא מחפשים לעלות.

שנית - ממש לא הוא זה שטרפד את חוק הגיוס. את חוק הגיוס טרפדו אגודה, שכל נוסח שהוצע לא היה מספיק טוב בשבילם. מה שהם רצו, היו מספיק ליכודניקים שלא יכלו לבלוע, גם בלי קשר לאופיר סופר.

וכמובן, גם הביטוי המזלזל שכתבת על פצוע מלחמההסטורי

פשוט לא נכון, אם זה היה נכון - הוא לא היה פורש.

הוא פורש על רקע חילוקי דעות בינו לבין סמוטריץ' איך נכון לנהוג במצב שבו מצד אחד נציגי הציבור החרדי התגלו בעליבותם ואוגואיסטיתם, כשמשתמש בדיבורים על 'לומדי תורה' כדי למנוע שבבניקים מהחלצות למלחמת מצווה ומצד שני - אין לנו קואליציה אחרת...

תשלם בשביל בטחון ישראל מה שהוא שילם, לפני שאתה מתמש כלפיו בביטויים מזלזלים כאלו.

הוא גיבור ישראל, ואף אחד לא יקח את זה ממנואיתן גיל

אבל בכל הנוגע לחוק הגיוס הוא התנהג כמו חנווני קטן, ויש אומרים שהיה שלוחו של הבוס, כדי שחס ושלום לא ידבק רבב בבגדו של הבוס.

על רקע זה לא בלתי  אפשרי שהתגלעו חילוקי דעות ביניהם. 

בדבר אחד (כמעט) הכל מודין. טלית שכולה תכלת הוא לא, וקל וחמר לגבי הבוס שלו.

אתה כרגיל, קודם ממציא תאוריה ואח"כ מתבסס עליההסטורי
מסכים לגמרי שההתנהלות שלו, לא הוסיפה אף מתגייס חרדי והוסיפה למתח הקואליציוני, שהחרדים בחוצפתם גרמו.

למרות הצדק בדבריו על הגיוס, ואין לי מושג איך מישהו יכול להתנגד לדרישה שבמקביל להסדרת מעמד לומדי התורה, עליו הוסכם בהסכמים הקואליציונים, הציבור החרדי יראה שהוא חלק מכלל ישראל ויוביל בגאון ובהובלה של מנהיגותו - מהלך של גיוס משמעותי של אלו שבזמן שאחיהם נחלצים לעזרת ישראל מיד צר - הם יושבים בצ'ונטיות במקרה הטוב ועל הברזלים ובטרמפיאדות לאילת במקרה המצוי, מבחינה קואליציונית זאת היתה התנהלות לא חכמה ולכן נוצר פער בינו לבין בצלאל.

כפי שכתבתי קודםאיתן גיל

הוא עוזב כי רימו אותו.

וגם הרויח ביושר. 

לא שמעתי אף אחד מחבריו, ובמערכת הפוליטית בכלל, שקורא לו לחזור.

וגם, נכס אלקטוראלי מעולם הוא לא היה, נהפוך הוא- מאז ההודעה על פרישתו המפלגה מתחזקת בסקרים.

עכשיו הנפצת עוד תאוריה...הסטורי

הוא (וגם משה סלמון) לא עוזבים כי רימו אותם, אלא כי נוצר פער משמעותי.

שמחה רוטמן אתמול בגלי ישראל הביע צער משמעותי. 

ואגב, ההתחזקות בסקרים היתה כבר שלשום. הופתעתי שאחד כמוך, שכל כך התבחבש בסקרים שלכאו' טענו שלא עוברים, לא פתח שרשור על כך...

אפקט סופר נרגעאיתן גיל

סמוטריץ' נחלש ועומד שוב על 4 מנדטים, כשהוא מגרד את אחוז החסימה מלמעלה.

ובשרשור בתוך שרשור, במיוחד בשבילך, לפי סקר מעריב מהבוקר, סמוטריץ'+בן גביר מאבדים יותר מעשרים אחוז מכוחם האלקטוראלי בקיזוז הריבוי הטבעי. בלעדיו הנפילה היתה כ- 25 אחוז.

לגבי הפער המשמעותי שנוצר, אם נוצר, כי במקום לקדם יידישקייט, קידמה המפלגה מלחמת חורמה בחרדים.

רחמנות על צביקה מור שהימר על הסוס הלא נכון.

כידוע, כתבתי לשיטתך, איני מחזיק מסקריםהסטורי
בכלל, בוודאי לא מסקרים שמתהפכים מידי יום.

אבל אם כבר אז הפוך - אפקט סופר הוא ההחלשות לא ההתחזקות.

יש בעיה אמתית כרגע שהציוני דתי הממוצע מגבעת שמאול או פתח תקווה, מנווה שאנן או רחובות - לא מוצא את בני דמותו במפלגה. כל הנציגים שנשארו חוץ מוולדיגר שגם לא ברור את תהיה בשביעיה הראשונה בכנסת הבאה - הם מציר 60. הפרישה של סופר וסלמון, שביטאו (גם אם אני חושב שהיו צריכים לעשות זאת בצורה יותר חכמה פוליטית) קול משמעותי בציבוריות הציונית דתית - מצמצמת את הציבור שרואה במפלגה את מיצגיו.

במידה רבה, וסמוטריץ' היה מודע לזה כשהשתדל בפריימריז לקדם את רחלי צינקין ודומיה, על זה תלויה השאלה אם באמת זאת מפלגת הציונות הדתית, או שזה רק גרסה של תקומה - חייבים לומר - גרסה עם הישגים כבירים.

ממילא אני ממש לא מבין למה האנשים שסמוטריץ' מנסה לגייס הן דמויות כמו עופר וינטר או הרב זרביב, גיבורי ישראל אבל זה לא רלוונטי. אין שום הוכחה שמי שהיה אריה בשדה הקרב, יצליח בפוליטיקה, על פי רוב זה להפך. אבל מעבר לזה - שניהם דמויות ש'ישכנעו את המשוכנעים', לא אלו שהציוני דתי הממוצע מדרום ירושלים או נו"ש ימצא בהם את מי שהוא רוצה להצביע לו.

חותם על (כמעט) כל מילהאיתן גילאחרונה

לשמאל אין מה למכור, לא בדיוק, כי הוא מוכר רק לא ביבי, ומסתבר שזה עובד לא רע.

ולענייננו, סמוטריץ' מנסה לגייס כוכבים, אבל כוכבים לא מדברים לקהל שלו.

דוגמאות יש בלי סוף, וחלק מהם הזכרתי בהזמנויות קודמות. עופר וינטר זה אפי איתם החדש, ועל הרב זרביב אני לא רוצה לכתוב.

מפלגות צריכות להתמקד באויבים ולא לקושש כוכבים.

בענייננו, סמוטריץ' מתמקד במנסור עבאס, ולא בליברמן, והוא טועה, אבל מי אני שהוא יקשיב לי.

אם סמוטריץ' יעמיד למבחן הבוחר: אופיה היהודי של המדינה, מול וודקה וחזיר, ומחיקת הרוב היהודי השברירי, הוא יחזור ל- 14 מנדטים, ובגדול. 

או במילים אחרות, ה"רק לא ביבי" של סמוטריץ' והציונות הדתית צריך להיות רק לא ליברמן.

נ.ב. ליברמן עושה את המנדטים שלו מ- "משיחיים" ומריצות, ולא שיש לו משהו אחר למכור.

מה ההבדל הגדול בין עמיר לבן אוליאל?סביר11

גם הוא יושב כי הודה בדבר שלא עשה, ויש עשרות הוכחות לכך ברשת.
🛎🛎שנימה ההבדל?
עמיר מן הסתם  הודה בגלל איומי רצח שקיבל ,
ובן אוליאל הודה בגלל העינויים.
זה משנה כל כ

תקלה לא מאפשרת לפרט:סביר11

אני לא רואה הבדל גדול, 

שניהם הודו במה שלא עשו 

וחיים לניתוק מהמשפחות

אתה מבין שבהשוואה הזאת אינך עוזר לאף אחדהסטורי

רק מזיק לבן אוליאל?

ההבדל הוא עצום -

יגאל אמיר הודה במעשיו באותו רגע ובחקירה הראשונה, הוא גם התגאה בכך. אגב, בעייני, על עצם ההודאה הנלהבת שלו וההתנהלות שלו בבית המשפט - ראוי שישב בכלא עד סוף ימיו.

כל מי שטוען כל מיני קונספירציות, צריך להסביר גם למה יגאל אמיר שיתף איתן פעולה.

בן אוליאל הודה רק תחת עינויים, חזר בו כשהחקירה לא היתה תחת עינויים והסכים 'להודות' שוב, כשבניגוד לחוק הכניסו את המענה לחדר.

לא מזיק ולא עוזרפשוט אני..

שניהם הורשעו בפשעים שביצעו,

אצל שניהם ההודאה היא לא הראיה היחידה נגדם (אחד עשה זאת מול קהל רב ואחד ידע פרטים מוכמנים שאפילו החוקרים לא ידעו),

שניהם היו יהירים בבית המשפט ולא הביעו כל חרטה,

שניהם יישבו בכלא ובצדק עוד שנים רבות.

תגובה אחרונה, כי באמת אין לי כח לריב על זההסטורי
איני יודע מה בן אוליעל ביצע או לא ביצע.

אני כן יודע שאלו שטוענים שהם 'לא ידעו' כל מיני דברים, הם אלו ששיקרו למעלה, שיש הצדקה לעינויים, שמבוצעים במדינה רק במקרה של פצצה מתקתקת - כשהם ידעו טוב מאוד שזה שקר.

הם עינו עצור, נגד החוק, נגד התקנות ובעיקר נגד כל נורמה אנושית, רק כי 'רוח המפקד' היתה שאת התיק הזה חייבים לפענח (משום מה כעשר שריפות בתים בדומא, לפני ואחרי, כמעט לא נחקרו...).

הם גם עברו במהלך השחזור המדובר על הכללים, כשהחוקרים מהחקירה נכחו בשחזור.

אגב, אני גם מתקשה לסמוך על מערכת חקירה, שהיתה כל כך שיטחית, שבמשך שבועות ארוכים מהאירוע ושלושה שבועות שהחשוד הספציפי ועוד עשרות נחקרים בהם בחקירת שב"כ (שגם בלי עינויים, היא פגיעה חמורה באדם באשר הוא) לא טרחו לשלוח את מעבדת הזיהוי הפלילי, לבדוק אם החלון נפתח ימינה או שמאלה...

אני גם יודע שההודאה שלו, לא מתאימה לעדי הראיה שהעידו על שניים.

אני כן יודע בוודאות, שפדופילים שיש עליהם ידע וודאי שפגעו בעשרות ילדים מסתובבים חופשי, בגלל דיקדוקי עניות של כללי החקירה וזיהום חקירה. אז כן - אני מצפה שהעובדה שיש לאדם גזומבות זו לא הצדקה לדה-הומניזציה.

להערכתי בלי הוכחותמשה

בן אוליאל היה עבריין קטן שהיה מעורב בעבירות רכוש וכו'. אינני יודע אם עשה מה שטוענים שהוא עשה. אני נוטה להאמין שלא.

מה המקור לסיפור הפרטים המוכמנים שאתה מדבר עליו?נקדימון

א. השופטים פסלו את ההודאה שלו כי היא נעשתה בניגוד לחוק (כלומר בניגוד למוסר ולצדק).

והעירעור הכשיר דבר פסול. על בסיס מה? רק על בסיס הכוח שלהם לעשות את זה.

ב. למיטב ידיעתי, לא היה להם שום הוכחה שהוא קשור לסיפור. לא ביומטריה, לא עדות, כלום.

כל אדם תחת עינויים קשים יספר מה שרוצים לשמוע. לכן גם במחבלים עושים את זה רק כאשר יש סכנה אמיתית, ואי אפשר לקחת סתם מנוול ערבי ולענות אותו כדי לקבל מידע.

זה מה שאני יודע. אולי יש טעות בידי.

בוודאי שיש טעות, קרא את פסק הדיןפשוט אני..
נקדימון צודק בשאלה שלו,ולגבי עמירסביר11

אני לא יודע מאיפה להתחיל ואין לי זמן להתווכח ויכוח טיפשי.

האם ראיתם את השתיים שלוש שעות של הראיון של המומחה ד"ר נחום שחף אצל פבריקנט או דושי ?האם ראיתם את ההוכחות שמביא הפרופסור זרצקי ביוטיוב ?

שיחות עם נתן גפן מס' 2 ו-3?

אני הייתי כמוכם...

משך 20 שנה חשבתי שלומר שעמיר לא הרג זאת הזיה של אנשים חשוכים,

עד שבתוך 40 דקות כשראיתי את הסרט הנכון הבנתי .

יש עשרות הוכחות לכך שזה לא הוא,

ולא סתם לאה רבין ז"ל דרשה ב 99 לדעת מי הרג את בעלה.

כאן בקישור הראשון להלן, בדקה 22:00 ,שר המשטרה (=לבטחון פנים) אומר בגלוי למצלמה שרבין קיבל 2 כדורים בחזה. אפילו לא אומר שנורה בגב.

איך זה מסתדר עם הטענה שיגאל  עמיר הרג אותו  בירי מאחור בכיכר?

ועוד,

ועוד

(השם הידוע לי לתפילה לפדיון שבויים- יגאל בן גאולה)

בנוגע לעמיר זה לא משנהנקדימוןאחרונה

קראתי את הספר של בארי חמיש ז"ל לפני המון שנים, ואני מוכן לקבל את הטענה שעמיר לא היה זה שרצח ממש את רבין.

א ב ל,

זה לא משנה כי הוא רצה לרצוח אותו. מבחינתו הוא אכן ירה, וכדורים חיים ממש שאינם סרק. הוא ניסה לרצוח את רבין, גם אם בפועל מישהו אחר עשה את זה.

אולי יעניין אותך