סמוטריץ' כמו בנטבינייש פתוח
אין לכם חברים לשלוח להם את כל הודעות הביזוי האלה?נקדימון
במקום דיונים אמיתיים, אתם הופכים את הפורום לסדנת צעקות
נו, באמתהסטורי
הסיפור של הנוכל בנט ממש לא מסתיים ב'לא עמד בהבטחה'. נתניהו לדוגמא מפורסמת, לא עמד בהרבה יותר הבטחות, אבל לזה הציבור הצביע על הדבש ועל העוקץ. לאיש שהוא סה"כ יחסית ימין מתון ופרגמטי.
בנט הפר הרבה יותר מהבטחה, בנט לקח קולות שהניחו שמצביעים למשו אחד - הימין שמימין לנתניהו והעביר אותם צד והקים ממשלה שהיתה שמאל קיצוני, כזאת שכאירוע מייצג בשיאו של כאוס בריאותי - שר הבריאות מבריז מישיבת קבינט הקורונה כדי לעלות לרגל לרב המרצחים אבו מאזן.
זה לא בדיוק באותה הרמהבינייש פתוח
הוא כמה פעמים אמר בפירוש ובבירורהסטורי
שכל עוד שהוא חושב שבזכות ההשארות שלו המלחמה תמשך עד להשגת מטרותיה - ישאר (ובנתיים הוא גם מוביל מהלכים מאוד חשובים בסוגיות נוספות). ביום שיבין שנתניהו נכנע וויתר על נצחון - יפרוש.
נ.ב.
אישית לענ"ד כל עוד שאין אפשרות ראלית לממשלה טובה יותר, אין טעם לפרוש וחבל להכנס לדינמיקה שעלולה להוביל לנפילת הממשלה.
עריכה: היתה לי כאן טעות הקלדה הופכת משמעות. ב"ה אף אחד לא עשה מזה מטעמים.
😆בינייש פתוח
קראתי את ההודעה שלך טרם העריכה ולא שמתי לב לטעות הקלדה.
אמנם מתאים לי להתחכם במצבים כאלה, אבל זה משהו שאני עושה רק כאשר מלכתחילה הדיון לא רציני או נוגע בנקודה הלא רלוונטית בכוונה. לא כאן
בגלל שאתה פתחת את הנושא זה נושא רציני?ה-מיוחד
פתחתי את הנושא כי אני חושב שהוא רציניבינייש פתוח
אתה חושב שיש אנשים שחושבים אחרת?
אם כן, מי שנגד דיונים על פוליטיקה שלא יכנס לפורום פוליטיקה.
אין נוכל כמו בנטהסטורי
מצטט דברים פשוטים ממאמרו של חגי סגל במקור ראשון:
"כידוע, זה לא היה ספין, זו הייתה המציאות. בנט הוליך שולל את בוחריו. הוא כמובן לא היה הפוליטיקאי הראשון שהפר הבטחות, מן הסתם גם לא האחרון, אך הפרת הבטחה בסדר גודל כזה טרם הייתה בישראל, עזות מצח במיטבה."
ממליץ גם לקרוא את כל הסקירה, שמראה עד כמה הנוכל מוכן לזגזג לכל כיוון, רק כדי לקבל תפקיד:
אני מציע לחגי סגל לעיין קצת בהיסטוריה,ימח שם עראפת
רבין שינה מדינויות בצורה דרסטית אחרי הבחירותהסטוריאחרונה
אכן לשניהם יש מקום מאוד מפוקפק בראש רשימת גנבי קולות, שנבחרו על דעת משהו ובפועל עשו את ההיפך הגמור.
עדיין זה לא משתווה לשיא הנוכלות של בנט, שאצלו ממשלת השינוי היתה כבר מתוכננת, בשעה שהבטיח לציבור שלא יקים ממשלה עם עבאס ('מטורף לחלוטין' כלשונו) ולא יתן ללפיד להיות ראש ממשלה בשום דרך.
וסגל לא צריך לעיין בהיסטוריה, הוא באותם ימים אדומים מדם של הנרצחים מהמחבלים שרבין יבא לכאן מטוניס, הקים את מחלקת החדשות של ערוץ 7. הקול היחיד ששידר אז קו שונה והזהיר מהסכנות.
אף אחד מחברי הקואליציה לא יכול לעשות כלוםה-מיוחד
כלום, ממש כלום. אין סמלי ישוב חדשים, אין ישוביםהסטורי
גם בזירת ציר הרשע - אירן פרצה לגרעין, חיזבאלה ירה עשרות אלפי טילים ושיתק את המשק, החמאס יורה על ירושלים ותל אביב כל יום, רבי המרצחים נסראלה, דף וסינוואר חוגגים, להמשיך?
אפשר להביע ביקורת חריפה על הממשלה, אבל לטעון שבגלל קונספציה אף אחד לא יכול לעשות כלום?! כמה אפשר להיות כפוי טובה?!
כלום מעבר לגבולות הגזרה שנתניהו מציבה-מיוחד
למה הוא יושב בממשלה שמעבירה סיוע לחמאס?
אם הוא יפרוש יגידו אתה פוגע בממשלת "ימין על מלא"
גם בן גביר ככה. אמנם הוא פרש מהממשלה אבל זה היה בכאילו
המלחמה בעזה מתארכת בגלל כל הסיוע והפסקות האש. מפלגות הימין בקואליציה יכלו למנוע את ההפסקות האש אבל לא עשו רק כדי לא להפיל את ממשלת "ימין על מלא"
תגדיר איך שאתה רוצההסטורי
יש לכל אחד את האיזונים שהוא משיג, המהפכה ביו"ש, שאת ההתקדמות שלה רואים בכל נסיעה, לא התרחשה בכל ממשלות נתניהו עד היום. גם החזרה ללחימה היא בזכותם, אחרת הפסקת האש הראשונה ובוודאי השניה, היו הופכות לקבועות.
נכון, לא הכל בידם. יש על נתניהו לחצים עצומים מבפנים ומבחוץ על כל מיני דברים ואין לו אומץ להתנגש חזיתית במוסר המערבי (הרחמני על אכזרים וממילא אכזרי על רחמנים). אם היו להם שלושים או ארבעים מנדטים, הם היו מובילים את הממשלה, כל עוד שמכל מיני סיבות, אנשי ארץ ותורה, מצביעים בעיקר לליכוד ולש"ס וחלקם גם לכל שאר המפלגות ולאידך, אנשי האמת המוחלטת, לא מצביעים - המצב הוא שהכח מוגבל וצריך לנהוג בו בחכמה.
וכן, הפלת הממשלה היא הצעד הכי גרוע לעם ולארץ. מי שיעשה זאת רק בשביל לעשות שרירים - אולי הוא איש בית מדרש קדוש וטהור, אבל לא מסוגל לפעול במציאות המעשית.
את מי מעניין בכלל הכבישים וכמה ישובים?ה-מיוחד
נתניהו משלם לו בזה כדי לקנות תמיכה בהתנהלות שלו במלחמה.
נכון, במפלגות הימין מתנגדים אבל זה כלפי חוץ. בשורה התחתונה הם יושבים בממשלה שמבצעת הפסקות אש.
אם הממשלה הנוכחית תמשיך במצב הזה גם אם יקימו 700 ישובים ולסלול עוד מליון ק"מ כבישים מדינת ישראל תקרוס ביחד עם הישובים והכבישים החדשים.
את מי שישוב הארץ חשוב לו...הסטורי
תמיד השאלה שצריך לשאול את עצמו מי שגם רוצה להשפיע במציאות ולא רק לצעוק את האמת המוחלטת - כמה שייך למתוח את החבל ומתי הוא כבר יקרע.
אם בצלאל היה מפיל את הממשלה, גנץ ולפיד היו בפנים, היו מסכימים לסיום המלחמה בחזרה לקווי הושענא רבא והיינו היום עם אירן גרעינית כשכל ציר הרשע חי ובועט סביבנו.
במהלכי המלחמה, הסרנו את רוב ציר הרשע וגם מול עזה יש הישגים משמעותיים. יש ביקורת מוצדקת, אבל המחשבה שאם הביקורת מוצדקת כדאי לשרוף את המועדון על כולנו, היא ילדותית.
הרב כהנא הי"ד ותלמידיו היו כל השנים בתפיסה של אפס פשרות. ראוי להערכה וחשוב מאוד שיהיה מי שיחזיק את הקול הזה - אבל לא סתם כל השנים ההשפעה שלהם במערכת הפוליטית, היא אפס עגול.
המשפט האחרון הוא לדעתי עיקר העניין, אבל זה מורכבמשה
"אמצע" (פוליטי) זה ממוצע בין הקצוות שיש מיוצגים במערכת. בשביל שאיילת שקד תהיה ימין מתון צריך את וסרלאוף ובנגביר בצד ימין קיצוני. הם צריכים לצעוק ולקשקש וזה בסדר. התפקיד שלהם הוא לא ביצועי, הוא למתוח את המפה ימינה. בעיניי החרם שהוטל על הרב כהנא הי"ד היה פשע וגרם נזק עצום לימין הישראלי. זה טוב שיש דעות קיצוניות אבל הן לא יכולות לנהל מדיניות. יש להן תפקיד אחר של "הזזת החלון" לטובת המציאות האידיאלית שלהם.
אחרי שכתבתי את זה, סמוטריץ' משיג הרבה מאוד במחיר ויתורים כואבים (שמייצרים מיסוך תקשורתי ומשפטי חשוב) בנושאים אחרים. אגב הוא לא הראשון וגם איילת שקד בתקופתה כשרת משפטים עשתה בערך את אותו דבר. מיקדה את העיניים במטרה ובינתיים קרו הרבה דברים רעים בתחומים אחרים. זה בדיוק הפוליטיקה וככה זה עובד. זה מסריח ומגעיל אבל ככה זה. בשביל להשיג מטרות מסויימות מקריבים מטרות אחרות בדרך.
וזה בסדר שמישהו יצעק על המטרות האחרות. פשוט צריך לא להתבלבל. יש את מי שצועק ויש את מי שעושה. זה שני תפקידים שונים ולכל אחד יש את המקום שלהם.
להשפיע מבפניםה-מיוחד
המדינה לא מסתכמת בישובים ובכבישים מעבר לקו הירוק, במידה מסוימת בתוך הקו הירוק זה הרבה יותר חשוב.
ואולי עם כל הפסקות האש וחזרה ללחימה היה יותר חכם להעדיף את שחרור החטופים והפסקת אש "קבועה" על מנת להערך מחדש.
יש הרבה השפעה בעוד המון תחומיםהסטורי
תשאל כל ראש ישיבה תיכונית, כל מנהל גרעין תורני, כל רכזת שירות לאומי, כל מי שעוסק בכל מה שמחזק את התורה העם והארץ - כמה טוב שהאנשים שלנו יושבים שם.
אבל בניגוד לזלזול שלך, המהפך שכולנו רואים ביו"ש הוא לא כמה ישובים וכמה כבישים - הוא עצירת תכנית פייד, מניעת המדינה הפלסטינית והטבח הבא שח"ו יהיה לא רק באלפים שגרים על גבול עזה, אלא במליונים על גבול יו"ש.
מה שכתבת בסוף, זה דיון תיאורתי חשוב, אבל חסר משמעות אמתית. במציאות, בניגוד לאיך שמציירים כל מיני פוליטיקאים ציניים, הצעה להחזרת כל החטופים לא עמדה על הפרק בשום שלב. החמאס משחק בנו היטב, אבל מעולם לא הגיש רשימה של חטופים.
המקסימום שהוא יסכים תמורת חזרה לגבולות הושענא רבא, זה לשחרר חלק מהחטופים, עם ערבויות בין לאומיות חזקות שלא נוכל להפר שלא לחדש את הלחימה.
עולמך צר כעולם נמלהה-מיוחד
הכל מסתכם במה אומרים ראשי ישיבות או רכזים של שירות לאומי, כל מה שמעניין אותך זה ההתיישבות.
בציונות הדתית אוהבים לדבר על כלל ישראל אבל הם כמו המפלגות החרדיות שמדברות על עולם התורה ודאגה לעם ישראל אבל מה שמעניין אותם זה נטו מגזריות.
זה לא מגבלות הכוח שיש למפלגה זה הקונספציה של "ימין על מלא"
כל האשמות שיש בקואליציה הזאת אחד על השני קשור להאשמת השני על הצטרפות לשמאל. לא על עקרונות ותוכן
נו, באמת...הסטורי
במקביל גם מחזיקים כאן תקציב, שלמרות כמעט שנתיים של מלחמה המשק צומח. לא שהצלה מאסון המדינה הפלסטינית הוא עניין מגזרי. אגב, גם דאגה למוסדות החינוך, בהם גדלים ומתחנכים הלוחמים שאח"כ מניחים הכל ויוצאים במסירות נפש להגן על עם ישראל, זה לא באמת 'מגזרי'.
אבל זה לא ישנה, על כל מה שאכתוב (סליחה, לרוב לא תתייחס) אתה תתפס למילה וחצי ותעשה ממנה מטעמים.
אתה כנראה קורא את מה שאתה רוצה לקרוא ורואה רק מה שאתה רוצה לראות. אפשר להתפלפל מכאן ועד הירח על פרט זה או אחר - הסה"כ הוא שבתנאים המאוד לא פשוטים שקיימים היום, מי שמצליח לפעול, עדיף שיפעל ולא יהיה 'צודק' בצעקות מהאופוזיציה או המקלדת...
מי שנתפס על כל מילה וחצי זה אתהה-מיוחד
אתה חושב שזאת מממשלת ימין?
אני חושב שהעיסוק במושג 'ימין' הוא מיותרהסטורי
"אף אחד מחברי הקואליציה לא יכול לעשות כלום"
אז היה חשוב לי לדייק שעושים ועושים הרבה, הרבה יותר ממשה שעשו נציגנו מעולם.
נכון, לצד דברים טובים ומשמעותיים שנעשים ויש גם דברים מאוד חמורים שנעשים. הדברים החמורים שלצערינו נעשים, לא נעשים בגלל קונספציה של 'ימין על מלא', אלא בגלל לחצים פנימיים וחיצוניים אלו ואחרים. יש דברים בעיתיים שנציגנו הצליחו למנוע, יש נזקים שהצליחו רק לצמצם ויש דברים שגם לא הצליחו בכלל, כי הלחץ הנגדי היה מאוד חזק. אם הם לא היו שם - המצב לא היה יותר טוב, אלא הרבה יותר גרוע.
הסתכלות כמו שלך, שמתעלמת מכל מה שכן נעשה, בגלל שאתה (וגם אני) רוצה שיעשו יותר טוב, היא הסתכלות כפויית טובה ובעיקר מסוכנת - כי ההשלכה של אווירה ציבורית חמוצה כמו שלך, תגרום להפלת ממשלת הייחסית ימין שיש, כאשר נכון לכרגע, כל ממשלה אפשרית אחרת, תהיה הרבה יותר גרועה.
אני מאוד מקווה, שלקראת הבחירות הבאות תהיה התפקחות ציבורית משמעותית, בעיקר אצל אנשי התורה והארץ שמכל מיני סיבות משונות מצביעים ליכוד/ש"ס, להצביע למי שבאמת משמיע את קולם ואז הקול הזה יהיה הרבה יותר משמעותי.
העיסוק חשובה-מיוחד
הנושא נפתח בכותרת "בנט לא קיים הבטחה וגם סמוטריץ:
עכשיו בוא נשאל למה הוא לא מפיל את הממשלה כמו שהוא אמר?
כי זאת ממשלת ימין ולא מפילים ממשלת ימין.
לא "כי לא מפילים ממשלת ימין" כסיסמאהסטורי
ככה אני רואה את זה. בעיני ההודעה הזאת היתה טעות (יתכן שנאמרה לצורך הפעלת לחץ ובכל זאת טעות)
ניהול המלחמה גרועה-מיוחד
ולמפלגות הימין יש חלק בזה אם תרצה או לא.
גם בממשלה הקודמת אפשר למצוא דברים טובים זה לא עושה אותה טובה במהות שלה
אתה עסוק בהתפלפלות בית-מדרשיתהסטורי
יחד עם זאת - יש הישגים משמעותיים מאוד. האיום האירני המיידי הוסר וגם לטווח ארוך נראה שהם חטפו מכה שיתקשו להתאושש ממנה, חיזבאלה ששנים היה איום עלינו, על הקרשים במחיר נמוך מאוד יחסית לתרחישים שהוצגו כל השנים וצה"ל ממשיך לפגוע בו, כשהוא לא מצליח להגיב.
גם חמאס נפגע מאוד, אם כי בגלל הרגישות הגבוהה (והלא נכונה ברמת קבלת ההחלטות) לחטופים - עדיין לא הוכרע.
רק ברמת המלחמה - כל זה לא היה קורה, אם היתה כאן כל ממשלה מציאותית אחרת (ויסלחו לי הפייגליניסטים, יש להם חלומות יפים בלי רגליים על הקרקע).
מעבר לזה - יש לממשלה הזאת הישגים עצומים במלחמה הגדולה על הארץ, בחיזוק הזהות היהודית ובעוד תחומים.
אם יש לך הצעה מעשית לאיך הפלת הממשלה תקדם את עם ישראל - בכבוד. אם לא, תניח לנו בבקשה.
היו פה כמה ניסיםה-מיוחד
חמאס פתח במתקפה
נפילת משטר אסד שגרמה להם לחטוף מכה
שתי הדברים האלו גרמו לאיום האיראני להיות הרבה פחות קשה
זה לא איזה תכנון אסטרטגי שהממשלה דחפה ותכננה אלא כמה דברים שהתחברו לנס אחד
אם הייתי חבר קבינט הייתי הולך להתפלל בכותל (או בהר הבית) ומודה לה' על הנס שקרה. אין מה להתהדר בהשגים האלו.
אם כבר הזכרת את פייגלין. היה לו ראיון בערוץ 14 היה איזה שלב שהוא אמר לה "תפסיקו להגן על נתניהו זה הוא שצריך להגן עלינו"
אז ככה הממשלה
חמאס פתח במתקפה - אתה צודקהסטורי
נפילת משטר אסד, היא תוצאה ישירה של חיסול חיזבאלה, עד אז אסד חי על הכידונים שלהם.
ללכת עם ולהרגיש בליה-מיוחד
סמוטריץ': נתניהו נכנע לחולשות ולרגש
מצד אחד לתמוך במדיניות של כניעה מצד שני להגיד הנה אני קשוח ולא מוותר.
העיקר לא מפילים "ממשלת ימין"
כן. קוראים לזה מציאותמשה
איזה מציאות?ה-מיוחד
יש מציאות שבו יש לך יכולת להפעיל לחץ מוגבלמשה
יש לך ראש ממשלה עם 30 מנדטים ויש לך בערך שבעה מנדטים שנמצאים בידי אדם מסויים עם ציפיות בשמים. הוא משתמש בכח שיש לו כדי להשיג מטרות מאוד מאוד צרות.
יש לך את בן גביר שמשתמש בכח שיש לו כדי להשיג מטרות אחרות.
בדרך יש לך את החרדים שסמוטריץ' לא נלחם איתם כי הוא יודע שאין לו ממשלה אחרת ומשלם מחיר יקר על הכניעה לסיפור של האברכים שלא רוצים להתגייס.
עכשיו השאלה מה אתה עושה עם המלחמה בעזה. אפשר לפרוש מהממשלה כדי לאיים על ביבי ואולי להצליח ולהפסיד דברים אחרים. ואפשר להתקדם במגבלות הכח שיש לך. לא מסובך.
מטרות מאוד מאוד צרותה-מיוחד
שוב, הסיפור אינו רגשהסטורי
כמובן, אף פעם אי אפשר לדעת בוודאות, יש התפתחויות נעלמות מאיתנו - אבל כרגע גם הדינמיקה של בחירות כשלעצמה וגם היום שאחרי - יכולים רק להזיק יותר.
האם המצב כיום הוא טובה-מיוחד
מה יהיה מחר זאת ספקולציות.
ואולי זה ישמע מוזר אבל גם בשמאל יש אנשים שאכפת להם ממדינת ישראל
הקשבת לאנשים הללו?!הסטורי
כיוון שאני מאמין להם, אני חרד מהאפשרות שהם יהיו הממשלה.
הם לא היו עושים את זהה-מיוחד
ראיתי סרטון של יערה שפיראבינייש פתוח
והיא הדגימה איך נתניהו ניצל את הפגרה שסמוטריץ ובן גביר לא יכולים להפיל את הממשלה בכך שהוא מכניס יותר סיוע לחמאס.
כך שמסתבר שיש להם השפעה מסוימת.
העובדה שבשתי הפסקות האשהסטורי
בפעם הראשונה, למרות שממש לא התלהב, סמוטריץ' השיג תמורת מראית עין של תמיכה בהסכם יחסית סביר, מנגנון שחוזר אוטומטית ללחימה.
גם בפעם השניה, למרות שהתנאים היו יותר קשים ולכם התנגדו עד הסוף - השיגו בזכות ההשארות בממשלה את חידוש הלחימה (ובזה על הדרך, בן גביר שלא השפיע כלום בפרישה חסרת התועלת, הרוויח 'סולם' לרדת מהעץ).
בדיוק קראתי עכשיו מודעה ממומנת של "יש דין"משה
שמספרים כמה הממשלה הזו איומה לדעתם.
גם אם היו מחסלים רק מחבלים והורסים בית הרוסה-מיוחד
נכון. ועדיין זה תענוגמשה
המפגינים באיראן שואלים אתכם למה אתם לא עוזרים להם.זיויק
תוסיף לשאלהoo
אנשים אומללים מצפון קוריאה
או ממדינות מסוימות באפריקה
או נשים במדינות מוסלמיות קיצוניות
ועוד
התשובה היא שהם לא מעניינים את בעלי הכוח
מה שמעניין את בעלי הכוח זה הון ושלטון
לאדם הפשוט אין הרבה מה לעשות
לא דומה כי כאן יש אינטרס ישראלי גדולזיויק
ישראלoo
נצלה הזדמנות בסוריה
כנראה שמי שאמור לעקוב אחר הזדמנות באירן ערני למצב
זה שמתו אלפי מפגינים לא אומר בהכרח שזו ההזדמנות
יכול להיות שעדיין מסוכן להתערב
צודקתזיויק
גם בסוריהשלג דאשתקדאחרונה
מתו מאות אלפים וישראל לא התערבה. היא התערבה הרבה יותר מאוחר בנסיבות אחרות לגמרי.
(סתם מציין עובדה)
האינטרס עכשיו הוא לא להתערב במחאותברגוע
מדינות העולם מלאות בדיקטטורות עם מנהיגים מושחתיםזמירות
והתנהלות אכזרית מול האזרחים המשוועים לחיים אחרים.
אירן היא רק עוד אחת מהן.
במדינות רבות האוכלוסייה סובלת מדיכוי זכויות אדם, רבים נמצאים בעוני קיצוני, ורדיפה פוליטית.
קוריאה הצפונית, אריתריאה, אפגניסטן, סוריה, סין, אירן, תימן, ועוד ועוד.
עזרה וסיוע יעיל הוא רק ברמות הבינלאומיות.
אין לי f16ברגוע
כי הם לא פלסטיניםאני:)))))
תסביריזיויק
היא מתכוונת לצביעות העולמיתזמירות
איפה כל אלו שהפגינו והרעידו עולמות נגד ישראל במלחמתה בעזה, בגלל הסבל שנגרם לאזרחים הפלסתינים, כאשר השלטון האיראני טובח באזרחים שלו?
איפה כל אלו שצרחו “זכויות אדם” בעזה, כשבאיראן השלטון יורה, תולה ומענה את העם שלו?
מוסר שלא עקבי הוא לא מוסר — הוא פוליטיקה.
מי שבאמת נלחם על זכויות אדם — לא בוחר קורבנות לפי אג'נדה.
מילואימניק - מי אוהב אותך יותר מבנט? 🥰🥹צדיק יסוד עלום
וואי וואי וואי תאמין לי להכנס לים עם כרישים עם בשרקעלעברימבאר
אין לי אלוהיםצדיק יסוד עלום
בנט זה אחוקעלעברימבאר
קשה לרעותצדיק יסוד עלוםאחרונה
למה המפדל ( מפלגה פייק דתית לאומית) לא בממשלהאיתן גיל
מוקדש באהבה ל- @הסטורי
כי ב- 30 השנים האחרונות היא ניהלה משאים ומתנים קואליציוניים שלא בתום לב. היא משכה זמן על דרך השגרה, ובהמשך ניסתה לחמוד תיקים שבינתיים הובטחו לשותפות אחרות.
כאז גם היום. הים אותו ים, והיורשים מפטירין כאשתקד.
זה כל הסיפור על רגל אחת שבגינו ש"ס מגרדת את המנדט השנים עשר, וסמוטריץ' את הרביעי.
לא חינוך יהודי, לא שבת, לא כשרות, לא תריג מצוותאיתן גיל
רק ג'ובים עוד ועוד.
זרח וורהפטיג מתהפך בקברו.
חחחברגוע

^^^^הסטורי
אובססיה, כבר אמרנו?הסטורי
היא מובילה את החינוך היהודי - תשאל כל ראש ישיבה בציבור (שמעתי באוזני מכמה וכמה), כל ראש אולפנה, כל מנהל בית ספר.
היא מובילה את יישוב ארץ ישראל - בזמן שאתה מקשקש על אנטנות, יהודה אליהו מקים עוד ארבע חוות.
היא מובילה את שמירת שבת - כולל קידום הכלכלה על ידי לדוגמא פתיחת הבורסה עד שעתיים לפני שבת.
היא מובילה ואתה באובססיה וכפיות טובה מקשקש כאן בפורום. בהצלחה.
חיפאים סוחרים בבורסה בתל אביב עד שעתיים לפני שבתאיתן גיל
וחוזרים הביתה במקרה הטוב כעבור 4 שעות
בשעת ברכת המזון בכל בית יהודי.
"יהדות ליברלית".
הרב קוק מתהפך בקברו.
למה שיקח להם 4 שעות מת"א לחיפה?ברגוע
בכלל 'סוחרים' נוכחים היום בבורסה?הסטורי
אני לא מבין גדול בבורסה, אבל ככל הידוע לי כמעט כל המסחר היום הוא ווירטואלי, זה לא שבשביל לקנות/למכור מניות צריך להגיע פיזית.
נשמח לתגובת המבינים:
מה פתאום?אריק מהדרום
כדאי שתטריח את עצמך לבורסהאיתן גיל
לפעם אחת- לפחות.
במקום לקשקש...
וכך זה עובד: עמך ישראל שקונה ומוכר מניות בסכומים קטנים, נותן הוראות דיגיטליות לנציג שלו בבנק או בבית ההשקעות.
ואפילו אין לו דריסת רגל בבורסה.
ויש את הסוחרים והמשקיעים הבינוניים והכבדים שנפגשים בבורסה וסוגרים עסקאות/ קומבינות בארבע או בשש או בשמונה עיניים.
כמו עם סיעת הציונות הדתית בכנסת.
שאל את סמוטריץ', הוא מבין בזה.
תקשיב לעצמךהסטורי
כמה וכמה ענו לך שאנשים לא צריכים להגיע פיזית.
אם אתה מדבר על פגישות שמתקימות ב'מתחם הבורסה', הן יכולות להתקיים בכל מקום אחר.
(וכפי שענו לך, מגיעים מרמת גן לחיפה בהרבה פחות זמן)
מתי היית לאחרונה במתחם הבורסהאיתן גיל
ספר לנו ממקור ראשון איך זה עובד.
קרא שוב מה שכתבתי קודם.
לא הסוחריםברגוע
בכ"מ המסחר נגמר בשעה שתיים, ככה שאין סיבה שלא יספיקו לחזור הביתה לשבת.
למה זה אמור להיות שונה מכל מקום עבודה אחר?אריק מהדרום
למה נסיעה מתל אביב לחיפה אמורה לקחת 4 שעות?
למה אמורים להיות שם עובדים מחיפה?
למה אתה שואל אותי?ברגוע
כבר 30 שנים שהמסחר לא מתנהל במקום פיזיפשוט אני..
וב-4 שעות מגיעים לאילת, לא לחיפה
אם אתה כל כך מודאגהסטורי
אכן כךאיתן גילאחרונה
כשהערתי למישהו שהוא פלש לתחום חילול שבת דאורייתא הוא ענה לי שיש עוד 4 דקות עד כניסת שבת.
נבל ברשות התורה.
מידע חדש על המרגל הסודי, ואשמת המשטרה בטבחסביר11
סיכום חלקי של הראיון המצ"ב-
א. כמה סימים נדלקו? 3000 ולא עשרות כפי שפרסמו .
מתי נפתחו? ארבעה -5 ימים לפני הטבח, ולא בחמישי כפי שטוענים.
גם המשטרה ידעה אז על פתיחת הסימים, ואיפשרה את כל הפעילות ומסיבת הנובה,
כלומר גם המשטרה אשמה בטבח הנובה.
ב. גם בלון התצפית של הקמ"ג בדימונה זיהה את הפעילות החשודה מספר ימים לפני הטבח, והודיע לכל מי שצריך ,
והכל הושתק .
תחליטו האם זה לא מריח כמו בגידה.
ג. כידוע המרגל הסודי עו"ד א' , שנצ"מ אבי וייס אמר/אומר וכותב את שמו הפרטי -
מנע את שחרור רוב/כל החטופים שהיו בתחילת המלחמה מתחת לשיפאא, הוא הוכנס לבור הפיקוד על ידי קצין בכיר מאחים לנשק.
זאת מכיוון שידידנו א' העביר למפעיליו את תוכניות הפעולות המיוחדות שישראל הכינה כדי לפרוץ לשם ולשחרר אותם -ודי מהר הועברו החטופים למרחבי העיר ומאות/אלפי הק"מ של המנהרות,
ונוצרה סאגת החטופים בגללו.
ד.הוא עקב אחר:
1 פעילות מדינת ישראל באוקראינה ,במיוחד אחר גופי המודיעין של ישראל שם ,
ודיווח מן הסתם למפעיליו .
סיפור הכיסוי נקרא לב כחול ,שהוא כביכול סיוע ליהודי אוקראינה. חלק מסיפור הכיסוי שלו נחסף על ידי כתבת הארץ.
2. פעילות והתנהלות מערכת המשפט בישראל, וזאת עשה כנראה בהיותו מתמחה במשרד עורך דין שהיה אחד המשנים של היועמ"שית ,שהוא נקי כפיים ולא קשור לבעיה כלשהיא.
3. ניסה להשפיע על התקשורת בישראל ובמיוחד על עיתון /אתר ישראל היום, כנראה כדי שהתכנים יהיו בצורה המתאימה למפעיליו.
ד.עו"ד בכיר סירב לטעון עבורו שאיננו שפוי כדי לפטור אותו מאימת הדין,
ומאז הוא מיוצג על ידי עורכי דין שהם אנשי הפצ"ריה והשבכ (בשירות מילואים), כנראה כדי להשיג את התוצאה הרצויה- שחרור מלא בטענת אי שפיות, וכך יוכל להמשיך בחייו.
אי-שפיות היא כידוע הטענה שבה צפויים לשחרר את הפצ"רית עצמה, והעולם יחזור לנהוג כמנהגו.
ה. 75 קצינים בכירים שעמדו איתו בקשר, בהם שני אלופים ,וכל השאר תא"לים ואל"מים ,לא נחקרו .
התרשמותי האישית מדבריו של נצ"מ אבי וייס היא שהמרגל הסודי עו"ד א' עבד עבור ה cia והעביר לו את המידע. (כמובן אולי אני טועה).
הראיון כאן:
הרצי שלנואיתן גיל
הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד
כ"ה בטבת תשפ"ו / 14.01.26
הסתיימה עדותו של הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד. העדות נמשכה כשש שעות.
אם התכשיט הזה צח כשלג, על מי היה לו ללכלך במשך כשש שעות
א. שליטת INSS בויקיפדיה. ב. ויקיפדיחה ודברי חרטהסביר11
מי שמנסה לכתוב נתונים על הנפגעים בעזה בויקיפדיה (לפחות בתקופה שבדקתי) מקבל חלון קופץ שמתריע בפניו שהגוף המוסמך לכתוב על זה בויקיפדיה הוא רק מכון INSS
הפנים האמיתיות של inss:
כשהשוויתי בעבר את מספרי הפצועים האמיתיים לעומת נתוני ויקיפדיה מצאתי פער גדול.
ויקיפדיחה: לצערנו המורים שולחים את התלמידים להביא חומר לעבודות, מפלטפורת ההסתה והשקרים ויקיפדיה.
לארי סנגר ,מייסד של הויקיפדיה,הביע חרטה לאורך השנים על הקמתה, וביקר את השינוי בגישה של ויקיפדיה והפיכתה ל"אפלה" או מוטה, והוא מביע תמיכה בפרויקטים אלטרנטיביים ששואפים לשמר את המודל המקורי של ידע חופשי, אך ללא הטיות.
הביקורת מתמקדת בהטיה פוליטית (בעיקר בכיוון השמאל( וניהול לא תקין של הקהילה.
בהמשך/מחר אשלח מקרה שקרה לי עם המנהלים הישראלים שם
קטע מה שכתבת על INSSמשהאחרונה
מעניין. צריך לבדוק את זה יותר.
יש דיבור על תקיפה שלנו באיראן ותקיפה שלהם כאן?צע
תלוי מה ההגדרה של "דיבור"?מרדכי
בס"ד
יש חשש. אין אידיקציות.
יש בעיקר דיבור על תקיפה של ארה"ב באיראןברגוע
בתגובה אולי הם יתקפו אותנו, אבל כנראה שבעיקר בסיסים של ארה"ב. ואולי הם יפחדו לתקוף בחזרה כדי לא לתת לנו או לטראמפ תירוץ לתקוף יותר חזק.
התקשורת מלאה בדיבוריםנקדימון
יש דיבורים של טראמפ ואחרים על תקיפה אמריקאית באירןהסטוריאחרונה
חוץ מזה יש חשש שכשהשלטון שם ירגיש שזה הסוף, הוא ינסה כלפינו בחינת 'תמות נפשי עם יהודים'.
צריך להיות מוכנים, אך לא להכנס לפניקה. ד' איתנו, עם ישראל חי קיים ועומד על נפשו.
מצב התחבורה הציבורית ביהודה ושומרוןנ א
אם אתם מכירים בעייה בתחבורה ציבורית ביישוב/ בעיר שלכם ביהודה ושומרון, תכתבו כאן
אוטובוס שאיחר או שלא הגיע, צורך בשיפור הקווים, רעיונות לשיפור ועוד...
חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60נ א
חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60 ביהודה ושומרון. מצפון השומרון ועד דרום הר חברון ויעבור בירושלים (כביש בגין - כביש 50).
זה יפתור הרבה בעיות בתחב"צ של יהודה ושומרון. וכן, יעזור למערך התחבורה אל בית המקדש בשלושת הרגלים.