די, הגזמתםסודית

תשללו תקציבים מחרדים בני 16 מהרגע שמגיע צו הגיוס הראשון, אם הם לא מוכנים להוכיח שהם לומדים.

אבל תעזבו את הילדים. איפה הייתם כששלושים מליארד שקל, מכספי משלם המיסים, זלגו לארגוני פשע ערבים.

אלה לומדים ליבה? תורמים לכלכלה? משרתים בצבא??

לא רק שנתתם את הכסף, מושחתים, גם הסרתם את מנגנוני הפיקוח שלא יזלוג לארגוני פשע. אותם ארגונים שבסוף כוחות הביטחון צריכים להילחם בהם.

סנקציות על מבוגרים זה סביר.

אבל להיות חזקים על ילדים חלשים זאת סתם אכזריות.

לפיד, הפסדת את הקול שלי.

חזרה לסמוטריץ. (עובר את אחוז החסימה?)

שמח שהתפכחתזיויק
בכנות
למה מגיל 16איתן גיל

בגיל 8 ימים צריך אביו להתחייב שבנו ישרת בנח"ל החרדי או בגלי צה"ל.

נכון. מרגע שנכנס בבריתו של אברהם אבינוסודית
וַיִּשְׁמַ֣ע אַבְרָ֔ם כִּ֥י נִשְׁבָּ֖ה אָחִ֑יו וַיָּ֨רֶק אֶת־חֲנִיכָ֜יו יְלִידֵ֣י בֵית֗וֹ שְׁמֹנָ֤ה עָשָׂר֙ וּשְׁלֹ֣שׁ מֵא֔וֹת וַיִּרְדֹּ֖ף עַד־דָּֽן:
עדיף (להבין) עכשיו מלעולם לאנקדימון
אעפ שהחרדים צריכים לרצות להתגייס, ובאמת יש צורך בהם, זה ברור שהסיבוב האחרון על החרדים הוא עוד פוליטיקה מאותו סוג שנאה ישן.

יחד עם זאת, החרדים עצמם היו הולכים עם כל משוקץ וטמא ובתנאי שיעביר להם כסף לישיבות.

אם הם לא ילכו עם השמאלכמו🐌תמס

השמאל יעביר 30 מליארד לארגוני פשיעה

שלפחות יחסמו את זה

אני בעד לתת לחרדים את כל/רוב מבוקשםנקדימון
למה?

כי השמאל יתן להם הכל, אז אין סיבה שלא נעשה את זה אנחנו ובכך נציל את המדינה.

וכי בפועל, למרות כל מה שאומרים, הצבא יצליח להמשיך לפעול גם בלעדיהם. אדרבה, שביתות איטלקיות רק יחלישו את הצבא - ובעת הזו זו לא פריוויליגיה שיש לנו.

חצוףSARITDO
איזה תגובה מגעילה
תנסי להיות ענייניתנקדימון

החרדים לא הלכו עם אהוד ברק?

גפני לא אמר שילך עם הרצוג אם יקבל מספיק מנדטים?

האם לא נאמר שאם הגדוילים יגידו ללכת עם השמאל אז זה מה שיהיה?

הדמגוגיה לא יפה לך. לא ממש.

או שהפריע לך התיאור המדויק של השמאל הפוסט ציוני?נקדימון
וישם להם אף ארוך וזנברקאני
הם לא עשו את זה בעבר?נקדימון

החרדים לא הלכו עם אהוד ברק?

גפני לא אמר שילך עם הרצוג אם יקבל מספיק מנדטים?

האם לא נאמר שאם הגדוילים יגידו ללכת עם השמאל אז זה מה שיהיה?

הדמגוגיה לא יפה לך. רקאומר.

את האף הארוך והזנב?רקאני

כן בטח

עוד באירופה

כלומר אין לך תשובות ענייניותנקדימון
תנסה לענות על השאלות ששאלתי, ואחר כך תגיד שאני נאצי. עשינו עסק? אתה מסוגל או שזה מעל היכולות שלך?
איזה סנקציה כלכלית יש שלא פוגעת בילדים?קפיץ

זה לא שיש להם כסף משל עצמם

מה קרה עכשיו שהוא "פגיעה בילדים" בעינייך? או שכל סנקציה כלכלית היא מחוץ לתחום

ילד בן 3, אתה רוצה שילך לעבוד?סודית
סנקציות כלכליות רק על מי שקיבל צו ראשון ולא התייצב. לפני שיש לו ילדים
בקיצור על אף אחדקפיץ

זה גם לא כאילו שלהורים יש אחריות כלפי הילדים שלהם 

לא, זה לא מה שאמרתיסודית
אמרתי ששינוי מתחיל בנקודת זמן ונקודת הזמן היא כשצעיר ובריא ועצמאי, ויכול לבחור
לפי הכותרת ששמו בראשיקפיץ

את מדברת על תקציב לחינוך החרדי?

בית ספר שלא מלמד לימודי ליבה לא צריך לקבל שקל. שההורים יממנו, וגם על זה צריכות להיות סנקציות מעבר לזה

עזבי את זה שלא שללו תקציבים, אלא דורשים מהם להחזיר תקציבים שהם קיבלו נגד החוק

ועדיין - איך זה לשלול מהילדים ולא מההורים שלהם?

ובי"ס שלא מלמד יהדות?זיויק
ילדים לא יודעים פה שמע ישראל
זו טעותסודית

מלמדים.

אפילו חומש אבל לא עם פירוש רש"י. ידע בסיסי יש להם.

ולהגיד כזה משפט אחרי ה7.10 - צא ולמד מה היה במלחמה על בארי

תבדקיזיויק
יש המון חילונים שגדלים בורים ולא יודעים כלום. השאלה נשארה..
אלה לא סנקציותברגוע

שללו תקציבים כי הם לא מלמדים ליב"ה.

אפשר להתווכח אם נכון לעשות את זה, אבל אין קשר לגיוס.

מה בעצם חדשoo

מאז ומעולם הגנים ובתי הספר החרדיים תוקצבו באופן חלקי

אני לא מתעניינת בחדשות אז אולי יש משהו חדש בנושא

ועדיין

זה היה מאז ומעולם

שקל לפה שקל לשם לא מעניין

העיקרון הוא חוסר שוויון תקציבי מעוגן בחוק

הפרנסה של ההורים מוטלת על ההוריםספק

למה אנשים אחרים צריכים לממן את הילדים שלהם? 

דווקא זה נשמע לי מאוד הגיוני. 

הפרסה של הילדים מוטלת על הציבוראיתן גיל

לא צריך רישיון ללדת ילדים, ולא שאלו אותם אם הם רוצים להוולד, אבל מרגע שנולדו- פרנסתם מוטלת על הציבור/ הקהילה או המדינה.

אם הציבור מסוגל לגלגל את פרנסתם של הילדים על הוריהם, אז קדימה צעד, ולא- תשא המדינה עצמה בפרנסתם.

עד גיל 18 הם לא כשירים לגיוס לכולי עלמא, והמדינה כאמור חייבת בפרנסתם במשך 24 שעות ביממה ובמשך כל ימות השנה, אבל מתווה כזה אינו מעשי, ולכן פרנסתם מתקיימת הלכה למעשה באמצעות הוריהם.

רק השטן יודע מדוע דינם של ילדים למות ברעב כי אבא שלהם לא משרת בצבא, והצבא בחוצפתו שמגיעה השמימה לא שולח אליו את המשטרה הצבאית.

והתורה צוותה לא יומתו אבות על בנים, ובנים לא יומתו על אבות...

זה לא הגיוני, ולא מוסרי, ולא יהודי.

איפה עיני העדה, ומדוע קולם אינו נשמע.

חרדי יקר, להלן דברי הרמב"םסודית
"כשם שאדם חייב במזונות אשתו כך הוא חייב במזונות בניו ובנותיו הקטנים עד שיהיו בני שש שנים. מכאן ואילך מאכילן עד שיגדלו כתקנת חכמים. ואם לא רצה גוערין בו ומכלימין אותו ופוצרין בו. ואם לא רצה מכריזין עליו בציבור ואומרים פלוני אכזרי הוא ואינו רוצה לזון בניו" (הלכות אישות פרק יב) - זו אפוא תקנת חכמים לזון גם את בניו הגדולים. 
כרגע מכריזים בציבורסודית
אבל לא חושבת שירעיבו את הילדים. הכסף הזה יעבור. אולי לא בממשלה הזאת, כי בג"ץ עוצר, אבל בממשלה הבאה. ולמי שכתב כאן לתת הכל כי גם השמאל יתן הכל - ובכן, השמאל החליט לפרק את הממשלה וכל אמצעי כשר.
בממשלה הבאה בגץ לא יעצור?ברגוע
מה נראה לך?סודית

יעבירו בשקט מתחת לשולחן כדי שאם יצטרכו את החרדים לא יהיה ברוגז לעולמים.

לשמאל מותר הכל

אוליברגוע
אבל אני לא חושב שתקום ממשלת שמאל עם החרדים. או שתהיה ממשלת ימין כמו עכשיו, או שהשמאל יקים ממשלה עם הערבים, או שתהיה ממשלת אחדות.
השמאל אומר שיקים עם הערביםסודית
לכן העברת המליארד דווקא מוצדקת מבחינתי. אחרת יעבירו פי 30 לארגוני פשע. ומדובר כאן בילדים לא בבגירים.
חח מה הקשרברגוע
הוא שכתבתי, אם הציבור מסוגל לגלגל פרנסתם על ההוריםאיתן גיל

אז קדימה צעד.

עד שיגדלו.

כתקנת חכמים (= הציבור)

מקום שאין מסוגלות להורים, אפילו מסיבות סובייקטיביות, מוטל על הציבור לדאוג להם באמצעות משפחות אומנה או בתי יתומים.

כי ילד אינו חתול ואינו כלב שאימו נוטשתו (לגורלו) באופן טבעי כעבור ימים ספורים. 

נהפוך הוא, אם הוא מהלך על ארבע, אגודת צער בעלי חיים תדאג לו, מה שאין כן לגבי ילד חרדי... ואידך זיל גמור.

אתה אפילו לא יודע במה מדוברברגוע
אין שום קשר לחוק הגיוס, עצרו את התקציבים כי הם לא מסכימים שיהיה עליהם פיקוח אם הם מלמדים ליבה.

מצחיק שכתבת שיש אחרויות של הציבור על הילדים, כי זה בדיוק מה שעושים כאן- מתעקשים שהם ילמדו לימודי חול כדי שיוכלו להתפרנס בעתיד

מה זה העסק שלנו ליבה או לא ליבהסודית

לא רוצים ליבה? שיעבדו בעבודות כפיים.

ממילא הAI פוגע דווקא באקדמאים.

עדיף שיהיו מסגרים, רתכים, חשמלאים ופועלי בניין -  כשיצטרכו לפרנס ילדים... בוגרי מדמח היום לא מוצאים עבודה.

המציאות מראה אחרתברגוע

רוב האנשים לא רוצים לעבוד בעבודת כפיים, חוץ מזה שלחלק מהעבודות האלה כן צריך תואר.

את חושבת שרתך לא צריך לחשב קוטר של מעגל?ספק

את חושבת שחשמלאי לא צריך לדעת מתמטיקה או לוגיקה בסיסית? מסגר לא צריך לדעת גיאומטריה? 

ואנגלית - כל מי שרוצה לקרוא ספרות מקצועית בתחום שלו, חייב לדעת. 

מסגר בדרך כלל לא מסוגל ללמוד גאומטריהכמו🐌תמס
אם היה יכול הייתה לו בגרות
מסגר *חייב* לדעת גיאומטריה בסיסית.ספק

איך הוא ייקח מידות? איך הוא יתכנן את מה שהוא עומד לרתך? 

אוקיי כזה ידע בבסיסי כן צריךכמו🐌תמס
אבל הם לומדים קצת חשבון, לא?
ועכשיו ילמדו?כמו🐌תמס
אם תקשיב לאולפן שישי בכיכר השבת תבין שהם לא בכיוון רק חושבים איך אפשר להתחכם ולהערים. יש אחד שאומר המציאות השתנתה בואו נתייחס לגופם של דברים. אבל לא מקשיבים לו
ברגע שאין לך אין להאכיל את הילדים שלךספק

דברים משתנים. 

הם מפסיקים ללמוד חשבון ביסודיספק

אני בספק אם הם יודעים מה זה פאי. 

ליבהקוביץ
אני מכיר מסגר חרדי שלא למד ליבה .כל העובדים שלו גם חרדים
כל הכבוד לך - אתה רוצה עוגיה?ספק
נו… באמת…נייקיי

להגיד שה AI פוגע, זה כמו לפני 100 שנים, שהמכוניות גרמו לביטול הצורך בעגלונים, סוסים וכרכרות…

(לחשוב שבמלחמת העולם הראשונה עוד נלחמו עם פרשים, והיו את גדוד נהגי הפרדות של יוסף טרומפלדור…).

כל הזמן טכנולוגיה מחליפה ידיים עובדות, ומתפתחים ומתחדשים תחומי עיסוק חדשים.

היו פעם משפיעניות רשת?

מי שרוצה לעבוד, תמיד יוכל למצוא עבודה.  

שיעור האקדמאים בקרב היהודים החרדים בארה"ב הוא גם כן חסר פרופורציה לעומת שיעור החרדים האקדמיים בישראל.  

יש בארץ תרבות חיים חרדית, מבחינת תעסוקה, חריגה לעומת כל ריכוז חרדי מקביל בעולם.   

בסדר.קפיץ
יש גם שרים בממשלה שטוענים שלא צריך ללמוד אנגלית כי יש AI

בואי נראה עוד עשר שנים

אתה צודק - אין קשר לחוק הגיוסספק

אין סיבה שהציבור הרחב יפרנס את הציבור החרדי וזה לא קשור בכלל לחוק הגיוס. 

אתה לגמרי צודק. 

מדובר כאן על תקציבי חינוךברגוע

משהו שכולם (כל מי שמלמד ליבה) מקבל

אדרבא - הם גם לא ממלאים את חובתם ההלכתיתספק

ללמד מקצוע. 

עוד סיבה למסור לאימוץ. 

הפרנסה שלהם לא על ההורים? אז שישלחו אותם לאימוץספק

זו עסקת חבילה. 
פשוט. 

זו תגובה מהסוג שלכמו🐌תמס
אין אדם נתפס בשעת צערו
לא. למה? ילד זו עסקת חבילה.ספק

אתה מביא ילד לעולם בלי לשאול אותו לדעתו - אבל אתה מחויב לשים לו אוכל בצלחת, קורת גג מעל הראש ולחנך אותו לחיים. 

לא רוצה לתת לו את מה שאתה חייב לו? רוצה להפיל את האחריות הזו על מישהו אחר? 

בבקשה... תן למישהו אחר גם לגדל אותו. 

ולכן מחייבים לימודי ליבה, כי הילדים חסרי ישעמרגול

הילדים אכן זכאים לחינוך

ואין שום סיבה שהמדינה תפקיר את החינוך של חסרי ישע, כך שכשיגיעו לבגרות (גיל 18+) לא יוכלו לרכוש מקצוע כבני גילם שלמדו בחינוך הציבורי (ממלכתי על גווניו)

ולכן לא מתקצבים מוסדות שלא מלמדים ליבה

ככה פשוט

שההורים הנכבדים ירשמו את ילדיהם למוסד שמלמד גם ליבה. 

אם לא יתקצבו את הילדים עכשואיתן גיל

לכשיגיעו לגיל 18 הם יהיו מטופלי משרד הרווחה, וכמובן נטל על הציבור.

או שפשוט כוונת הקפלניסטים וסייעניהם בציונות הדתית להוציא אותם להורג בתליה.

אבל מתקצבים את הילדים, למה אתה חושב שלא?מרגול

ההגבלה בתקצוב היא על *המוסדות*

אותו מוישי יכול ללכת עוד היום לבית ספר שמלמד גם לימודי ליבה, ויהנה מהתקצוב

או שהמוסד החינוכי החרדי הנוכחי שלו יוסיף לימודי ליבה, והפלא ופלא גם אז הוא יהנה מהתקצוב.

על אותו עקרון אב חילוני יכול להתלונן שלא מתקצבים את הילדה שלו שהולכת לבית ספר שלומדים בו *רק* מוזיקה, כשהוא יכול לשלוח אותה לבית ספר שמלמד גם מוזיקה וגם ליבה. 

זה כמו להגיד להורים שגרים בצפתאיתן גיל

שיש הרבה בתי ספר בתל אביב.

זה לא עובד ככה.

הממממ לא. זה להגיד, יש עוד בית ספר בשכונהמרגול

או- תדברו עם המנהל שיוסיף מגמת כימיה

זה על העקרון הזה

הילדים יכולים להישאר באותם המוסדות אפילו, באותו הרכב כיתתי, אם רק בית הספר *יוסיף* לימודי ליבה

ואם לא, אז שישלמו בעצמם.

המדינה לא יכולה לתת יד לעוול שהם עושים לילדים שלהם כשהם מונעים מהם כלים בשביל לרכוש מקצוע לכשיתבגרו. 

אני חושב שהבעיהשפלות רוח

היא באנשים כמוך, שמצביעים לאנשים כמו לפיד

אני מכיר כמה כמוך, לרוב אתם מרגישים נאורים ומבינים וגם זו הסיבה שאתם תמיד תפלו, כי כשיש "אני" (מבין, חכם, יודע וכו) אז אין השם. וכשאין השם יש רק מפלה והדרדרות.

כל מה שכתבת פחות מעניין, בגלל שלוקחים כסף לילדים התעוררת? איפה היית שרדפו את כח 100? איפה היית כשרדפו לוחמים בעזה והכניסו אותם לכלא על "התעללות בנוחבה" ? איפה היית כשבמהלך המלחמה כל המחנה ההוא ניסה להחליש ולפלג ורק לעצור את המלחמה במקום לחסל את האויבים שלנו? איפה אתם כשהם קוראים לרצח ראש ממשלה? איפה ה"נאורות" שלכם וההבנה והשכל שלכם כשהם מוכרים אותנו לערבים ומוכנים לשבת עם מחבלים רק כדי לקבל כיסא?

עכשיו נזכרת לא להצביע ללפיד וחבר מרעיו?

אתם הסיבה שהוא עולה והעם נופל, הם מתפעלים אותכם בכזאת קלות ואתם החכמים, דווקא אתם אלו שתמיד נופלים ומצביעים להם.

מי שהגזים פה לפי דעתי זה אתם, כתבת "די הגזמתם" אז טול קורה מבין עיניך ואחרי זה תתחיל לחלק ציונים לאחרים. טובים או רעים זה לא משנה.

מעולם לא הצבעתי ללפידסודית

אם כי הסחטנות החרדית כמעט הביאה אותי לזה

ואתה חצוף מה אתה יודע מה כתבתי פה למען כח 100

אולי לא מוצא חן בעיניך שאנשים מסוגלים לחשוב

"לפיד, הפסדת את הקול שלי"שפלות רוח

ומיד אחר כך "חזרה לסמוטריץ" 

מניין העברית שלך? מהמקלחת? כי היא נראית ונשמעת מהשירותים

הלפיד והיפוכונקדימון
גירסת החסידים?
צודקת! אוי הצביעות...אורין
הם גרים פה?shindov

כאשר המכונים חרדים יתחילו להבין שהם גרים פה. יהיה להם למי לבוא בטענות. הם עושים מה שבא להם, ושמדינת ישראל תמשיך לשלם. אז לא. אי אפשר לשיר בשלטון הכופרים. ולכתוב נמות ולא נתגייס וגם לקבל כסף. לא בא בחשבון!!!!!!!!!!

אני לא יכול לקבוע דעה לגבי חינוך חרדים, אבל!כבר לא צעיר

אני רוצה חצי יום לימודי ליבה, אני רוצה שמי שלומד, ילמד במקביל מקצוע מעשי, חרט שרברב אינסטלטור , ואם הוא מוכשר קורס באוניברסיטה. אני רוצה שמי שתורתו אומנותו והוא אכן מעולה (10% עליונים בבחינות לא תלויות) ימשיך ללמוד האחרים  ישיבת הסדר. אני רוצה השכלה רחבה ומקצוע לבנות כדי שאפשר יהיה לגייס אותן. להפעיל מל"ט להאזין לקשר לפענח מודיעין 1000 תפקידים שהן יכולות למלא. שרות לאומי שנתיים במקום יש מה לעשות אבל חייבים להתקדם....

מי שמתגעגע למנדט הבריטיshindov

ולא עושה כלום. אין לו שום סיבה לעשות מה שאתה מציע. החרדים לא אוהבים לעשות כלום.  

העוני נושךכבר לא צעיראחרונה

הבעייה היא לא החרדים הבעייה ההנהגה. תתחיל מהילדים, אל תעניש אותם, בנה מסגרת חינוכית,  כמו חמאס  תתחיל באלה שפשוט אין להם. אל תתקצב בחור ישיבה, תקצב את החטיבה. צן לכל ילד שעומד בבחינות תלת חודשיןת 1000 שקל, שים רף שיהיה שווה להורים ולילדיםלעבוד בשבילו.לא מקל, גזר

נהג האוטובוס שהרג את הנער החרדי בהפגנה - משוגע!!!נ א
לרצוח?זיויק
ח"ו
בבקשה תקשיבו ותגידו איפה הוא טועה.סיעתא דשמייא1
די נו, עוד פעם שלושת השבועותמשה
כן אה לפחות שהיה אפשר להתקלחפתית שלג
לא עובד לי הסרטוןהודיה לה':)
תתמצת את הטענות שלו ותקבל התייחסות יותר רלוונטיתפתית שלג
הטענה המרכזית…סיעתא דשמייא1

.. שהציונות היא פריצת החומה.

עוד טענה שאסור לגויים לרדות בעם יותר מדי כי אז העם לא יחזור בתשובה אמיתית וזה לא מה שהשם רוצה.

בגדול הסוגיא מפורסמתהסטורי
דנו בזה רבים וטובים.

בגדול זו אגדתא בפרק חלק שלא נפסקה להלכה בשום מקום בפוסקים ולא יכולה להפקיע את מצוות העליה לארץ ולא את מצוות כיבוש הארץ.

לגופם של דברים, זאת לא הלכה אלא תיאור מציאות - יש מציאות של גלות ומסובך לצאת ממנה. אחרי שבוועידת סן-רמו אישררו האומות השולטות (אז) ברוב העולם את הצהרת בלפור, כתב האור שמח ש"סר פחד השבועות". כלומר גם לפני כן זו לא היתה הלכה אלא 'פחד' של עם ישראל מהמציאות של הגלות וכשהגויים הסכימו, כבר אין פחד.

תיקון קטןשלג דאשתקד
זה לא בפרק חלק, זה בסוף כתובות (טם סה חשוב, אאל"ט זה פרק שני דייני גזירות)
צודק, כתבתי תוכ"ד עמידה בתורהסטורי
אשריך!שלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך י"ז בטבת תשפ"ו 13:24

הזכרת לי את התוספות בכריתות דף טו. ד"ה שהלכו

אז קודם כל בדורות הקודמים נכתב הרבה על 3 השבועותפתית שלג

והכי טוב שתעיין שם. על תוקף החיוב שלהם ובעיקר על הרלוונטיות לימינו.

אני לא חושב שיש מישהו בימינו ששלוש השבועות הן קריטריון שמשפיע על הבחירות שלו לכאן או לשם, כי בדרך כלל השקפה ומגזריות הולכות ביחד. לצערנו לפעמים המגזריות משפיעה גם על האופן שבו לומדים את התורה והמסקנות להלכה. בכל המגזרים...

אז אני מבין שהוא יוצא מנקודת הנחה שהן מחייבות ושיש להם תוקף בימינו. וגם כן שהציונות נחשבת כעליה בחומה.

[הטענה האחרונה שכתבת היא מגוף 3 השבועות (חוץ מהפרשנות שהוספת בשמו) - 1. שלא יעלו בחומה 2. שלא ימרדו באומות 3. שהאומות לא ישעבדו את ישראל יותר מידי.]

אז לגבי עצם התוקף שלהן - 1. מדובר בדברי אגדה שלא יכולים להיות נתון מחייב (יש שאמרו שזה מעין גזירה שנגזרה. דומה לכך שהיום מנסים להקל על אישה בזמן הלידה חרף הכתוב "בצער תלדי בנים"). 2. אף אחד לא טען מול בר כוכבא שעבר על 3 השבועות הנ"ל. 3. זה לא נפסק בשום ספר הלכה. 4. הרבה חכמי ישראל פעלו לביסוס ההתיישבות היהודית בארץ ולא חששו לשבועות כאלה (אכן יש מי שפעלו להתיישבות פרטית ויש שפעלו להתיישבות לאומית, ויש מקום לחלק ביניהם).

ובמידה ויש להן תוקף מחייב, לגבי הרלוונטיות לימינו - 1. היתה להם הגבלה לזמן מסוים שהיום כבר חלף. 2. יש אומרים שהצהרת בלפור בעצם היתה הסכמה של האומות למפעל הציונות ולכן זה לא נחשב כעליה בחומה. מאז היו עוד הרבה הסכמות דומות ואולי משמעותיות יותר. 3. יש אומרים שהאומות התירו את תוקף השבועות בכך ששעבדו את ישראל יותר מידי, וממילא גם עם ישראל לא מחויב כבר לקיים את החלק שלו בשבועה. 4. עליה בחומה= עליה בכוח של כל העם יחד. בציונות זה נעשה טיפין טיפין.

אגב ראיתי ספר שהמטרה שלו לומר שאפילו לאדמו"ר מסאטמר ג' השבועות לא יהיו רלוונטיות היום. אבל לא עיינתי בו..

אם אתה רוצה דיון מרתק בענייןהסטורי

#781 סאטמר: אנטי־ציונות, שלוש השבועות, יוקר המחיה, משיח וגאולה | הרב בנימין טבדי VS. הרב אביעד נייגר

(גילוי נאות, לא האזנתי לפרק. בד"כ אני שומע חלק מפרקי 'על המשמעות' בהקשרים שלא שייך בהם ללמוד תורה, אבל בגלל שאני מכיר את הרב בני ותורתו - בטוח שזה מרתק וממצה)

תודה . אני אשמע .סיעתא דשמייא1
הנטספארק חוסם...הסטורי
חסימה של תכנים לא ראויים, לפעמים הוא לא מבדילהסטורי
וחוסם גם תכנים כן ראויים.

בעבר חסמתי את יוטיוב בכלל. כיום אני כן צופה בשיעורים מסויימים, אז פתחתי קצת. עדיין דברים לא מוכרים מיוטיוב זה חוסם.

בגדול - בתפיסת העולם כולהמרדכי
אכתוב את דעתי, בלי להקשיב לרוב ה"שיעור"שלג דאשתקד

כמה דברים שהם מבחינתי אבני דרך בכל שיעור תורה או בדיקה של אדם שמביע דעה:

1. אדם שהרקע של המצגת שלו הוא "דעת התורה על המצב בימינו", כבר מרתיע אותי עוד לפני שהוא פותח את הפה. מדובר ביומרה שבודדים אולי היו ראויים לעמוד בה, כמה אנחנו מבינים בדעת התורה או במצב בימינו כדי שנוכל להביע את דעתינו באחד מהן באופן כזה נחרץ? ועוד בשניהם יחד?

2. כשמשפטים יומרניים נאמרים על ידי אדם בכלל לא מוכר, והכל מגיע אלינו דרך "קול הלשון" (אתר שמלקט כל גרפס של כל מטומטם איפשהו - ואני ממש לכ חושב שזה רע, אבל קצת פרופוציות..). ובהנחה שהאתר או המרצה כותבים את התקציר ביוטיוב, בכלל נשמע שמדובר באיזה נביא שנחת אלינו באיחור של 2500 שנה... כל זה כבר מחשיד.

בנוסף לכך:

3. מהמעט ששמעתי נשמע רדוד ולא מחדש כלום.

4. הנושא הזה לעוס לעיפה, לאורך השנים קראתי עליו הרבה, הן מהמצדדים בו והן מהמתנגדים אליו, וברור לי כשמש שזה נושא שחבל בכלל לעסוק בו. לפחות הזמן שלי יקר מכדי להקשיב לעוד איזה מוקיון שמנסה להגיד עתידות. אם יש למישהו כוח לשמוע ולהעלות משם חידושים שלא נכתבו עד כה בנושא הזה, שיביא ונדון בהם.

הרב אבינר כתב ספר שלם על זהנקדימון

"עלה נעלה". חפש בגוגל.

תוכל למצוא גם שיעורים לשמיעה.

שלוש השבועות הוא מדרשshaulreznik
קרי: המצאה אנושית. הממציא יורה חץ ואז מצייר מסביבו מטרה. מאן דהו החליט, ביושבו בגלות, שאסור לחזור ממנה עד לביאת המשיח (עוד מדרש על גבי מדרש) והגה את 3 השבועות. נורא פשוט.
אף אחד מעולם לא החליט שאסור לעשותקעלעברימבאר

זאת. זה בדיוק כמו "כל הקורא לאברהם אברם עובר בעשה". זה לא איסור אלא אמירה מדרשית

אלא שחז"ל טענו שזה *מסוכן* למרוד באומות. ואמרו שה' יצר מצב כזה שה מסוכן כי רוצה שנשאר בגלות, עד שזה פשוט לא יהיה מסוכן. זה כמו "השמים והארץ מושבעים להיות קיימים על מנת שישראל יקיימו את התורה". זה תיאור מציאות שלא במקרה היה מצב של סכנה למרוד בגויים וחוסר יכולת וחולשה שלנו לעשות זאת. אלא שה' סובב כך כי רצה שנהיה בגלות.

כמובן ברגע שאין סכנה, אז זה כבר לא סכנתא. וחוץ מזה זה סימן שה' לא אוסר עלינו לעלות בחומה כי אין מרידה כבר בגויים

יתרה מזושלג דאשתקד

ציינת נכון, שהשבועה היא כמו שה' משביע את השמים - והכוונה שעובגתית הדברים האלה לא יקרו.

לכן רש"י בפירושו לשיר השירים מדגיש את זה, שמדובר על תקופה מסוימת (יציאת מצרים) שהדברים האלה לא יקרו. מי שרוצה לראות בדיוק מה הקשר בין כל שבועה למה שקרה ביציאת מצרים (מה שרשי כותב בתמצות), שיעיין בפירוש רס"ב לשיר השירים, בכל "השבעתי אתכם" הוא מסביר על אותה תקופה והשבועה הרלוונטית לה.

יש עוד הרבה דחיות פשוטות לנושא הזה של שלושת השבועות, ולמעשה גם מי שעורר אותו לא התכוון שהוא נכון למעשה (לצורך העניין, המגילת אסתר שמציין את השבועות, הוא בעצמו פוסק שאסור מן התורה למכור קרקע מארץ ישראל לגוי - מה שמוגדר כ"כיבוש").

אבל הדבר הכי מקומם בנושא הזה הוא שלוקחים חצי אגדה לא ברורה והופכים אותה לכל התורה כולה (לרבות הלכות פסוקות שלא מסתדרות עם האגדה הזו בפרשנות הקיצונית שלה...), גם כשרואים בעיניים איך שהשיבה לא"י מגשימה את רוב החלומות של האדם הדתי.

נראה שאםקעלעברימבאר

ישראל היו מורדים באומות אז באמת ה' היה מתיר את חייהם כאיילות וצביות, או במילים אחרות - מרידוה בגויים מהווה סכנת שמד על חלק מעם ישראל - כי דרך העולם שכלעם חלש שמורד בחזק אז החזק משמיד אותו או חלק.

וזה מה שקרה באמת במרד בר כוכבא. אלא שאז לא היתה שבועה, כלומר עדיין לא היתה מציאות ברורה בעולם שמרידה של ישראל בגויים תסתיים בכשלון.

השבועה זה בעצם סכנתא, לא איסורא.

זה כמו לומר: ה' השביע שמי שישתה כוס רעל זו ימות.

כמובן מדינת ישראל לא מרדה בגוים כי זה היה בהסכמה , וגם המרידות הקטנות שהיו בבריטים , היו תוך סיכון מחושב וידיעה שהבריטים לא יתחילו לטבוח בנו, ושמלכי האומות כיום "מלכי חסד הם" כלשון הרב אלקלעי.

וכיום כמובן כשאנו עצמאיים עם פצצה גרעינית לא שייך לדבר על סכנת "מרידה בגוים".

גם העניין של "התחלתא דגאולא" זה המצאה אנושית...סיעתא דשמייא1

... הרי נאמר  "תיפח רוחם של מחשבי קיצים".

ולזה לפחות יש לנו את התקדים של מרד בר כוכבא שהביא לנו את השם הארור

פלסטין שרודף אותנו עד היום.

תיפח רוחם של מחשבי קיצם עד שמגיע הקץ.קעלעברימבאר

כשהוא מגיע אז זה כבר לא לחשבו. זה לראותו בעיניים.

אגב פירוש תיפח רוחם זה לא קללה או עונש, לפי רשי.

לפי רשי זה פשוט עובדה: מי שמחשב את הקץ והקץ לא הגיע מתאריך שהוא חושב, פשוט חווה מפח נפש ואכזבה ו"נופח את רוחו" מרוב צער ואכזבה.

אין מה להתאכזב מקיבוץ גלויות ויציאה משעבוד מלכוית כשזה כבר קרה. אין מה להתאכזב מצפיה למשהו שכבר קרה בעבר וממשיך. 

ההבדל הוא שבמרד בר כוכבא מרדנו מול האימפריה החזקה בעולם, כשלנו לא היתה מדינה בכלל וכמעט שום נשק, ושום מעצמה יריבה לא עזרה לנו. כיום המצב שונה לגמרי. יש לנו מדינה ונשק גרעיני ומעצמות שהאינטרס שלהם לעזור לנו. האויבת הכי גדולה שלנו היא איראן הפרימיטיבית שהתגלתה בעם כלביא כנמר של נייר, והמדינה חזקה ממנה צבאית. זה כמו שדוד יילחם במואב בערך.

מרד בר כוכבא לא נכשל כי חשבו קיצים. אלא כי מרדו באימפריה וכי היתה שנאת חינם שלא נהגו כבוד זה בזה. ועדיין אז עוד לא הזדככנו מחטאי בית ראשון. כיום אחרי 2000 שנות גלות הזדככנו מחטאינו

החורבן וכשלון המרד תחילתו בהקמת מלכות חשמונאי...סיעתא דשמייא1

...אגב מעניין שלפי מה שאומרים אנשי חבד הרבי רואה (ראה) עין בעין את עניין שלוש השבועות

בדיוק כמו חסידי סטמר. אז קשה לזלזל ולהתיחס לענין כעוד המצאה אנושית.

מלכות חשמונאי וודאי היתה לגיטימיתקעלעברימבאר
להקים. הרי תיקנו חכמים את חנוכה והלל, ואף נראה שהנביא זכריה מתנבא עליהם "שובו לביצרון אסירי התקווה, גם היום מגיד משנה אשיב לך. כי דרכתי לי יהודה קשת מילאתי אפרים ועוררתי את בניך ציון על בניך יוון ושמתיך כחרב גיבור. וה' עליהם יראה ויצא כברק חיצו".

ייתכן שהיתה בעיתיות שלא מסרו את המלוכה לבית דוד כדברי הרמבן, או שמא שאחרוני שליטי חשמונאי לקחו לעצמם סמכות ותואר מלך ולא רק "נשיא יחד עם חבר היהודים(הסנהדרין)" בניגוד לראשוני שליטי חשמונאי. אבל זה לא קשור ל3 השבועות ולחורבן הבית. מה גם שכיום אין מלך בישראל וראש הממשלה או הנשיא שנבחרים אחת לכמה שנים לא מתחרים על תפקיד מלך בית דוד , אלא זה כמו השופטים של תקופת השופטים.

כל הפוסקים כולל החרדים ביותר חלוקים על הרבי מסטמר ועל הרבי מלובביטש בעניין 3 השבועות. לא נראה לי שרבי אלחנן וסרמן הי"ד שהיה מתנגד הכי חריף לציונות הזכיר אי פעם את 3 השבועות, ולא החזון איש,ולא הרב שך ולא אף אחד.

כבר הסברתי מה עניינה הרציני של 3 השבועות, ולמה זה כלל לא רלוונטי לימינו "שאחרי שהתכנסו המלכויות בסאן-רעמו ונתנו רשיון לעם היהודי למדינה , סר פחד השבועות" כדברי רבי יהושע מקוטנא

"יתכן שהיתה בעיתיות"? בטוח שהיתה!סיעתא דשמייא1
רק לפי הרמבן. הרמבם לא מסכים איתו,למרותקעלעברימבאר
שייתכן שלפי הרמבם הבעיתיות היתה שאין ממנים לפי הרמבם בירושלים מלך שאינו מבית דוד. אז הבעיתיות רק מרגע שאחרוני השליטים מינו עצמם למלכים בירושלים ולא בעיר אחרת.

בכל מקרה זה לא קשור לחורבן הבית.

חורבן בית שני היה רק בגלל שנאת חינם. הרי בית חשמונאי כבר לא מלך 130 שנה מלפני החורבן, אלא בית הורדוס. והחורבן לא בא בגלל בית הורדוס אלא בגלל שנאת חינם. מה גם שאגריפס השני שבדורו נחרב הבית בכלל לא שלט על ירושלים אלא רק על הגליל, והקנאים התנגדו לו

מי שהחריב את הבית היו הרומאים…סיעתא דשמייא1
… שאותם הכניס מנהיג הפרושים שמעון בן שטח כשנשאל על ידי המנהיג הרומאי את מי להעדיף מבית חשמונאי את אריסטרובלוס או הורקנוס ואז הוא השיב לא את זה ולא את זה ווכתוצאה מכך ארץ ישראל נהפכה לפרובינציה נוספת של רומי בשם יהודה. אפילו לאחר החורבן לא אבדנו את הזהות היהודית ועדין הפרובינציה שמרה על השם יהודה. רק לאחר מרד בר כוכבא קבלנו את השם המקולל שדבק בנו עד היום.
שמעון בן שטח לא קשור לרומאים. לאקעלעברימבאראחרונה

הוא הכניס אותם. אין לזה שום מקור.

מה גם שאני לא בטוח שהוא חי אז ולא נפטר לפני שלומציון. ואין שום מקור לכך שמישהו מחכמי הפרושים הוא זה שהזמין את הרומאים.

להפך. יוסף בן מתתיהו אומר שאנשי הורקנוס כשצרו על אריסטובולוס וקיבלו עזרה מהרומאים, ניסו לשכנע את חוני המעגל להתפלל להצלחתם, וכשהוא סירב הם הרגו אותו.

מרד בר כוכבא נכשל גם בגלל שנאת חינם. שלא נהגו כבוד זה בזה

הרבי עודד את גולדה לכבוש את דמשקהסטורי
ובואפן כללי עודד גאווה לאומית, כולת עמידה של מדינת ישראל מול הגויים, הוא ממש לא חשש מהשבועות.

(הוא לא אחז שהציונות והמדינה הן גאולה, אבל זה נושא אחר. הסברות שלו היו שונות משל סאטמער, למרות שיש בינהן קרבה בחלק מהמסקנות)

אף אחד שמבין, לא טוען שזו המצאה. המושג מוזכר בגמרא ובכמה מדרשים. הטענה היא שיש דרכים ללמוד אגדתא שלא נפסקה בשום מקום בפוסקים והבנתה כפשוטה סותרת כמה וכמה מצוות עשה ומחייבת אותנו לעבור על כמה לאווים.

אניקעלעברימבאר
לא בטוח, אבל נדמה לי ששמעתי שהרבי אמר שאסור היה להקים את המדינה, אבל ברגע שהיא הוקמה כבר אז זה כבר הותר , וצריך לסייע לה ולעזור לה. אבל לא בטוח.

בכל מקרה אכן כמעט כל הפוסקים חלוקים על 3 השבועות כמשהו להלכה

תיפח רוחם של מחשבי קיצים נאמר על מי שמחפשים רמזיםהסטורי
לתאריכי הגאולה.

אבל אחרי הברייתא הארוכה שדנה בשיטות התנאים שחשבו קיצים ומכריעה שלא לעשות כן, מביאה הגמ' (אחרי סוגיית הגאולה והתשובה שנכנסת אגב מה שהוזכר) - שני קיצים מגולים.

אנחנו לא 'מחשבים' קיצים, אנחנו רואים שהגאולה לפנינו. עם ישראל קרב לבוא לארצו והיא נענתה לו אחרי אלף שמונה מאות שנות שממה כמעט מוחלטת.

גם רבי עקיבא ראה.סיעתא דשמייא1
רבי עקיבא לא ראה אתקעלעברימבאר
עם ישראל עושה את הבלתי יאומן וחוזר אחרי 2000 שנות גלות לארץ ומקים מדינה שמשגשגת 76 שנים והופכת להיות מעצמה אזורית ומביסה את כל אויביה אחד אחרי השני.

בר כוכבא שרד רק 3 וחצי שנים על שטח קטן יחסית. וגם זה היה רק כי הפתיע את הרומאים שבארץ, ולצבא הרומאי לקח זמן להביא את הליגיון מבריטניה איפה שהוא נלחם באותה עת

אבל הוא ידע על מלכות חשמונאי….סיעתא דשמייא1
… נהפוך הוא. בגלל שהוא ידע על מלכות חשמונאי והיה עד לחורבן הבית הוא היה בטוח שהחורבן הוא חלק מחבלי משיח ולכן כמה שנים לאחר מכן דרש את הפסוק "דרך כוכב מיעקב" ואת השאר אנו חשים עד היום.
לא הבנתי את ההיגיון. אפשרקעלעברימבאר
לשער שהחורבן הוא מחבלי משיח אבל זה רק השערה שרוב הסיכויים שאינה נכונה.

בעוד שהתחיה כיום קוראת לנגד עינינו. המדינה היא אתחלתא דגאולה לא בגלל חבלי המשיח של השואה, אלא בגלל הקמתה

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחהסטורי
/flashes/1090246

טוב שהוא מסתפק בכך ש'בנט יגיד בקולו' ולא מבקש שבנט יחתום על זה בשידור חי...

מסכים איתך!שלג דאשתקד
ברור שאם תחפש אנשים שהם עוד יותר נוכלים ממנו, אתה תמצא (נדמה לי שערפת היה יותר נוכל ממנו)
מי כאן מבין בפאשיזם?זיויק
יאיר גולן נחשב פאשיסט?
בכל לאומיות טבעית שאינה יונקת מאלוקים, ישקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך ט"ז בטבת תשפ"ו 23:33

קצת פשיזם. לכן מי שטוען "עם ישראל הוא עם ככל העמים, ולא עם האלוקים" הוא טוען טענה אידאולוגית פשיסטית במקצת. למרות שמבחינה רגשית ברגש הלאומי שלו אין בו כלל פשיזם וזה בסוף מה שקובע.

לא ייתכן כזה דבר פשיזם לאומי-יהודי ברגש הלאומי. מכיוון שהאתוס של עם ישררל הוא בבסיסו אלוקי ולהיות אור לגויים ולהיטיב לכל העולם ולא רק אגואיזם קולקטיבי לאומי, והאתוס הקולקטיבי לא מוחק את הפרט בישראל מכיוון שהפרט קשור בנשמתו לקולקטיב.

גם אם האידאולוגיה של יאיר גולן טיפונת פשיסטית , זה ממותן בטענה המפא"יניקית שכל עניינו של עם ישראל מראש זה להפיץ את מוסר הנביאים הכלכלי-סוציאלי בעולם, וטענתם על הציונות והסוציאליזם כבלתי ניתנים להפרדה. כלומר מפא"י הודו שאנו ישורון אבל כפרו בהיותינו ישראל (לפי המינוח של הרב קוק באורות ישראל)

לא בדיוק, הוא טוטליטריהסטורי
כלומר הפאשיזים העלה את דרגת האומה למשהו מוחלט שהיחיד צריך להתבטל אליה ואל מנהיגיה. (כמובן, בצורה הקיצונית ביותר, זה הופיע בתורה הנאצית שהכניסה לזה גם את הגזע - אבל היתה את הגרסה הרכה יותר של איטליה או ספרד, שהגזע פחות הטריד אם אתה נאמן ללאומיות המודרנית).

יאיר גולן ממש לא כזה. הלאומיות לא מטרידה אותו. הוא כן טוטליטרי - בצורה הטוטליטרית נפגשו הפאשיזים מימין והקומוניזים משמאל - לא רק שלטון מוחלט כמו דיקטטורים רגילים, אלא שלטון על המחשבות, על הדעות, חינוך מחדש של כל מי שחושב אחרת.

כשאדם עם רקע קרבי-פיקודי, רוצה לשלוט גם על הדעות, זה מסוכן, מסוכן מאוד.

כן ולאנקדימון

לפי ההגדרה המלומדת - לא.

לפי האופן בו משמשת המילה הזו היום, קרי ככינוי גנאי לאנשים בריונים וטוטליטריים, אז כן בהחלט.

לא, הוא סתם סותם פיותshaulreznikאחרונה
ואולי דיקטטור בפוטנציה, אם חלילה יעלה לשלטון. חינוך מחדש, סגירת אמצעי התקשורת של הימין וכד'.
שומר נפשו ירחק מעלון "הדור"קעלעברימבאר
הנה ציטוטים מתועבים מראיונות בעלון הנ"ל:

סערת "הדור": כששמירת נגיעה הופכת לבעיה

אני לא חולק שאסור וזה רעארץ השוקולד
פשוט אומר שהרציונל של הדתלש היא לא זנות
חשוב לשמוע לגבי מערכת הלייזר החדשה אור איתןסביר11

לצערי הרב כמי שמכיר הרבה מקורות גלויים על הנושא הלייזר,

צריך להאמין למומחה חתן פרס ביטחון ישראל , חושף השחיתויות השנוא על המערכת,

שמוכיח בצורה משכנעת שאין סיכוי להפיל בלייזר שום דבר פרט למזל"ט, אם בכלל.

כל שאר הדוברים בקישור אינם מוסמכים בכלל בנושא ולא מגיעים לקרסוליו.

כדאי להקשיב רוב קשב כאן ל-12 הדקות הראשונות:

זה לא נגמרברגוע
ואיך נדע אם להאמין לו או שהוא לא מבלף אותנו?קעלעברימבאר

מי אמר שאין לו אינטרסים?

וגם אם הוא לא מרמה. האם הוא ד"ר לאלקטרו-אופטיקה? זה שהוא ד"ר להנדסה כללית לא אומר שהוא מבין בזה, וייתכן שהוא עצמו נפל להאמין לקונספירציה

חבל שאנשים לא מתעניינים בפרטיםסביר11

אין מומחה יותר ממנו בתחום שקרוב לכך, גם אם לא עשה דוקטורט בלייזר אלא בנושאים קרובים ותואר שני באלקטרו אופטיקה, עם פטנטים רשומים על שמו.

מי שלא מוכן להקדיש 10 דקות לשמוע ממנו פיזיקה פשוטה שלמדנו בכיתה י': אין מה לדבר פה

אני עדיין לא מאמין שלא קראו למערכת "לייזר מציון"ספק

שמע, גם אנשים מומחים יכולים להיתפס לכל מיני אמונות לא רציונליות. 

הדוגמא הכי טובה היא לינוס פאולינג שזה בפרס נובל לכימיה. 

במשך שנים התנגד פאולינג להכיר בתגלית של פרופ' דן שכטמן בנוגע לקיומם של קוואזי גבישים. הוא אף אמר ש"אין קוואזי גבישים, יש רק קוואזי מדענים". 

בסופו של דבר, דן שכטמן זכה גם הוא בפרס נובל על תגליתו. 

גם המדענים הגדולים ביותר יכולים להיות מקובעים. אגב, זה קרה גם לאיינשטיין עם שזירה קוונטית - איינשטיין פרסם את הרעיון כסתירה בלתי אפשרית לתורת הקוונטים והתברר שהדבר אכן קיים במציאות... 

אז עם כל הכבוד לאותו "מומחה" - שאני באמת לא מכיר ולא יודע עד כמה הוא מומחה - לא כל דבר שהוא אומר קדוש. 

ולעצם הענין: צה"ל לא היה רוכש את המערכת הזאת אם היא לא היתה מוכחת כעובדת ובטח שצבאות אחרים לא היו קונים אותה. 

היתה פריצת דרך מאוד משמעותית בשנים האחרונות בתחום ועובדה שלא רק ישראל ייצרה מערכת מבצעית כזאת - אלא גם דרום קוריאה. 

המדע וההנדסה עשו קפיצה משמעותית. 

בקיצור, הוא שייך לאנשי האתמול. אתמול הוא היה מצוין אבל הוא נשאר באתמול. 

בתעשייה הזאת, מי שנשאר באתמול הוא פשוט לא רלבנטי. 

אנחנו מכירים את המהנדס הראשינקדימון
אתה לא. נדפקת.
רבי לייזר?קעלעברימבאראחרונה
איך מישהו חושב שהאדם הזה איכשהו קשור למחנה הימיןרועישםטוב

לא יודע מי קובע את גבולות 'מחנה הימין', או כל מחנההסטורי

אחר, אבל זאת עמדת ז'בוטינסקי (בנאום קיר הברזל) מאז ומעולם,

על זה בגין-מפקד האצ"ל- חתם בקמפ-דיויד,

על בסיס זה שמיר-מפקד הלח"י, נכנס למו"מ במדריד,

זבולון המר-הסמן הימני במפד"ל של שנות השבעים- טען שרעיון הטרנספר הוא נגד היהדות,

ואפילו גאולה כהן שפרשה מהליכוד על רקע קמפ-דיויד, סירבה לרוץ בבלוק טכני עם גנדי, כי 'רעיון הטרנספר הוא דגל שחור' והביאה לעליית ממשלת רבין והסכמי אוסלו.

בגלל יתר הדברים שהוא אומרנקדימוןאחרונה
ימין פשרן. אבל ימין.
כבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוגנ א

בס"ד

תכתבו כאן על הכבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוג

אם אתם מכירים כביש שצריך שידרוג - תכתבו את מספר הכביש, ליד איזה יישוב/ עיר הוא נמצא ותפרטו את הבעיה שבכביש

תכתבו אם חסר תאורה, שוליים, עיקולים, צמתים מסוכניםנ א
מה מטרת השרשור?ברגוע
דרך עמק פסגותנ א

דרך עמק פסגות (כביש 4578) בין היישוב בית אל ליישוב פסגות
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, צמתים כמוקדי סיכון

כביש 465 חוצה בנימיןנ א

מתחיל בצומת המשטרה הבריטית על כביש 60 ומסתיים בצומת גבעת כח על כביש 444 (קרוב לאלעד)
עובר ליד היישובים עטרת, נווה צוף (חלמיש), בית אריה, עופרים.
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, צמתים כמוקדי סיכון.

מצטרף לשאלהמרדכי
בס"ד

אני אסביר. אתמול בלילה הייתה לי שיחה מאוד ארוכה עם מקורב לחבר כנסת מהקואליציה. בין היתר הוא סיפר לי שיצא לו לנסוע בשבוע שעבר בצומת שדיברתי איתו עליה, שאני עובר בה מידי יום, שהיא מאוד פקוקה ועמוסה. הוא אמר לי שהוא גם נתקע בה, אבל מצד שני שהוא רואה שגם המאמצים הצליחו, והתחילו שם את הבנייה לרמזור והרחבת הצומת.

זה בדיוק הסיפור. לפני כמה חודשים שהייתי בכנס עם השרה מירי רגב, כשכולם קפצו לשרה, אני קפצתי על העוזר שלה ושאלתי אותו מתי יתחילו העבודות על הצומת הזאת. שראש המועצה פרסם פוסט על שדרוג כביש בקרבת מקום, הגבתי לו על אותה צומת ספציפית. ככה פועלים, לא נראה לי שרשור בפורום יעזור.

רמזור?משה
הייתי שמח למחלף, אבל גם רמזור יקל מעט מרדכי
אגב, שרשורים במקומות כאלה כן מועיליםמשה

בסוף אנשים כאלה מחפשים את השם שלהם בגוגל עם מייל התראה כמו שאתה בטח יודע. לפעמים מספיק לאזכר את השם שלהם והם רואים או הנציגים שלהם רואים.

כבר מזמן הבטיחו שיכפילו את כביש הגישה לבית אל 466נ א
בשבועות הקרובים בעז"ה יצא מכרזברגוע
ברכת "שהחיינו" במעמד החתימה בבית אל

אבל האמת היא שהוא לא עמוס, ויש כבישים יותר דחופים

אין בעיה. אבל מה עם לשדרג את דרך עמק פסגות (4578)?נ א

דרך עמק פסגות (כביש מס' 4578) - קטע הכביש מעין תות לפסגות (מסתיים בצומת יחי"ש ציון)

אין תאורה, אין שוליים, סיבובים מסוכנים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון

מסכים שלא יזיק לשדרג אותוברגוע
אבל עוד פעם- בקושי נוסעות שם מכוניות ויש כבישים יותר דחופים
לדעתי, צריכים לעמוד על זה. הכביש הזה ספציפית הואנ א

אחד מהכבישים המסוכנים לנסיעה... במיוחד שרכב יכול להפתיע אותך באחד הסיבובים

כמה תאונות היו שם בשנים האחרונות?ברגוע
לא יודע... איזה כבישים ביהודה ושומרון אתה מכירנ א

שצריך לשדרג אותם?

מי שמכיר כבישים ביהודה ושומרון שצריך לשדרג אותם - שיכתוב כאן

מה הקשר?___
מה זה צה"ל פה? מחכים לדם שישפך כדי שיהיה דיו לכתוב את ההוראות?

כביש מסוכן, גם אם הוא נידח, חייב טיפול.

לא שאני הבנתי מה מטרת השרשור, אבל טענות לעניין בבקשה...

הקשר הוא שיש היום השקעה מטורפת בכבישיםהסטורי
אבל כיוון שהתקציב והכחות מוגבלים - מקדימים את המקומות הקריטיים יותר.
לא צריך להכפיל את 466משה

מה שצריך לעשות זה לחבר את בית אל ישירות לכביש 60. המרחק זה 300 מטר וצריך פשוט לעשות את זה ולהעביר את הש.ג למקום קצת יותר הגיוני על המפה.

זה מסוכןנקדימון
אם המטרה היא להעביר לדרג גבוה את המידע כדי ליצור תוכנית עבודה, אז עדיף להפיץ טופס שירגור רק אצלך את המידע.

אחרת, לדעתי זה מסוכן ליצור באינטרנט רשימה כזו מפורטת של מקומות שמועדים לפורענות. לא צריך לספק מודיעין גלוי חלילה.

דרך אלוןנ א

דרך אלון (כביש 458, כביש 508, כביש 578)

מתחיל בצומת כפר אדומים על כביש 1 ומסתיים בצומת מחולה על כביש 90

עובר ליד היישובים כפר אדומים, אלון, מעלה מכמש, רימונים, כוכב השחר, גוש שילה, מגדלים, מעלה אפרים, גיתית, מכורה, חמרה, בקעות, רועי, חמדת, משכיות, רותם, מחולה

כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון.

חבר, איני יודע מה המטרה שלך, אבל הדברים לא נכוניםהסטורי
ולא מועילים.

בכמעט כל דרך אלון יש שולים, על הצמתים ובעוד נקודות מסוכנות יחסית יש תאורה. הכביש עבר ועובר שדרוגים משמעותיים בזמן האחרון כולל הסדרת צומת גדעון, ריבוד מחדש של קטעים ארוכים, הוספת תאורה, שילוט מתאים ועוד.

אתה בא להוכיח את דבריי כנראהנקדימון
והמטרה שלך היא זדונית.
למה בכביש 60 בבנימין כל הצמתים מרומזרים חוץ מהצומתנ א
עבר עריכה על ידי נ א בתאריך י"ד בטבת תשפ"ו 21:27

שפונה למעלה מכמש ולכוכב השחר (כביש 457)?

יש רמזור בצומת שער בנימין, כיכר במעבר מכמש, רמזור בצומת גבעת אסף, רמזור בצומת עפרה, רמזור בצומת המשטרה הבריטית, רמזור בצומת שילה, רמזור בצומת עלי ורמזור בצומת רחלים

לכאורה, חסר גם בשני הצמתים שמובילים למעלה לבונה

משנים ומרחיבים עכשיו את כל הכבישהסטורי
באזור הפניה למכמש. כשיסיימיו ויהיו שני נתיבים לכל כיוון, יעשו גם רמזור.

אתה באמת חושב שרלוונטי 'לחפור' עכשיו  על למה אין רמזור?

ואז מה.. זה לא אומר שלא היו צריכים להקים רמזורנ א

בצומת הזה לפני שהתחילו את העבודות

אני בטוח שהרבה אנשים ונהגים שנוסעים שם חושבים שהיה צריך להקים שם רמזור מזמן

במיוחד שדאגו לכך שעל כל צומת בכביש 60 בבנימין יהיה רמזור ורק שם אין..

לא, אני ממש לא חושב שמוצדק לעכב פעם שלישיתהסטורי

בשלוש דקות, את הנוסעים מדרום לצפון.

יש חשבונות מתי עושים רמזור. בשער בנימין לפני שהיה רמזור מי שרצה לפנות משער בנימין דרומה, היה צריך לחכות דקות ארוכות מאוד, עד שלא יצטרך לתת זכות קדימה. כך גם היה בעופרה, שילה ועלי - אז טוב וחכם שעשו רמזורים. כך גם בגבעת אסף לנוסעים צפונה.

המגיעים מכיוון מכמש, צריכים להמתין קצת, אבל המעגל בצומת של תחנת הדלק מווסת, כך שתוך 2/3 דקות אפשר לפנות אפילו בשעות עומס. רמזור גם יוצר עיכוב, שצריך שיהיה מוצדק.

אבל אני שוב מנסה להבין מה המטרה שלך בכל השרשורפלצת הזה -

קטע הכביש הזה, כפי שרואה כל מי שנוסע בו בחודשים האחרונים - עומד להיות מורחב בקרוב, לשני נתיבים כל כיוון. כמובן ששינוי כזה יצריך שינוי גם של הצמתים ומן הסתם במסגרת שדרוג כביש 60 - חשבו גם על תכנון הצמתים.

מה נרוויח מלקונן על הרמזר שלא עשו לפני כמה שנים?

קודם כל דבר יפה - ואל תכתוב "פלצת"..נ א
דיברתי יפההסטורי

'שרשורפלצת' זה מושג ידוע כאן בפורומים, לפני כמה שנים היה בשימוש תכוף יותר (כשהפורומים בגדול היו הרבה יותר פעילים) לשרשור שמתארך ומתארך.

לגופם של דברים, אני באמת לא מבין מה אתה מנסה להשיג בשרשור בכלל ובזה בפרט. כביש 60 בכל האזור שם נמצא עכשיו באמצע שיפוץ ושדרוג. ממילא המצב הנוכחי עומד להשתנות, על בסיס תכנון משמעותי.

לבחוש בדיון התיאורתי, האם כשלפני ארבע שנים הכניסו רמזורים לאורך הכביש, היה צריך גם בפניה למכמש?

- לדעתך כן, לדעתי (כמי שנוסע שם קבוע) וכנראה גם לדעת מומחי התחבורה שעבדו שם - לא. אגב, אם ציר מוזנח, יתכן שפשוט פספסו. אם שמו רמזורים/ככרות בשאר הצמתים על הציר ושם לא - זו לא הוכחה שצריך, אלא להפך, שבדקו ולא צריך.

אבל זה ממש לא רלוונטי, כי עם ההרחבה לדו נתיבי לאורך כל הכביש מהמשטרה הבריטית עד אדם - כל הצמתים יוסדרו מחדש.

צריך לשנות את השיח הזה בפורומים.. לא ראוינ א
דיון על שינוי השיח, הוא דרך להתחמק מתגובה לענייןהסטורי
אתה מוכן להסביר סוף סוף, מה יוצא לך מדיון עקר על האם היה צריך אי פעם לשים רמזור בצומת שכרגע נמצאת בשיפוץ ושדרוג?!
השפה שלך בכוונה לא מכבדת.. למה אתה מצפה לתשובות?!נ א
לא יודע מה אתה רוצה ממניהסטורי
לא כתבתי שום דבר לא מכובד. אם נסיון להבין מה מטרת השרשור, או נסיון לאמת אותך עם המציאות זה לא מכובד - התהיה היא עליך.
אתה מנסה להתנצח ולנצח! יאללה.. מה - אתה רוצה??????נ א
פשוט מאודהסטוריאחרונה
1. ספציפית - להבין מה יוצא לך מדיון עקר על האם היה צריך לעשות רמזור, בצומת שעוברת עכשיו שינוי דרסטי.

2. כללית - להבין המטרה של איסוף המידע (הלא מדוייק) הזה.

למעשה היה צריך לחבר את מכמשמשה
עם הצומת קצת יותר למטה, לרמזור אחד. אבל זו בעיה ידועה בישראל שמשתדלים שלא יהיו  צמתי צלב  כשאין רמזורים ואחר כך כשיש רמזור והתנועה גדלה נתקעים עם שניים.

דוגמא: צומת שילת.

אני חושב שהכביש היה על התוואי הנחהסטורי
בלי יותר מידי לחפור בהר ובלי צורך בגשר.

אולי היום שממילא מורידים את ההר משני הצדדים, אפשר ביותר קלות לעשות זאת.

יש מצבמשה

אבל אם תסתכל מע"צ (בעבר) וגם היום נתיבי ישראל משתדלים שלא יהיו פניות "ישר" בתוך צומת בין כביש ראשי למשני. או כיכר, או צומת T (או רמזור).

זה דווקא קרה מסיבות יותר פשוטותמשה

את הצומת הבעייתית ההיא שידרגו הרבה לפני שביצעו את הרמזורים אחריה. בתקציב (קטן יותר) אחר.

אשמח שתכתבו כאן על כבישים ביהודה ושומרון שצריכיםנ א

שידרוג.

בהר חברון, בגוש עציון, בבנימין, בשומרון, במגילות-ים המלח ובבקעת הירדן.

אולי יעניין אותך