אבל פחות חכם ממני,
אשמח לשמוע את המלצות החכמים אם להמשיך איתו או להיפרד.
אבל פחות חכם ממני,
אשמח לשמוע את המלצות החכמים אם להמשיך איתו או להיפרד.
וזה חשוב לך .
וזה מערער לך על דברים אחרים שאת אוהבת בו
זה חשוב לשים לב .
בסוף האישה צריכה להסתכל על בעלה ולחשוב ואי זכיתי. מתוך כך תצמח זוגיות שהיא בריאה הוא ירגיש שאת פשוט מעריכה אותו וגבר שמרגיש הערכה מאשתו זה גבר שהוא חתיכת גבר וזה זכייה בלוטו
הבעיה היא שאני לא יודעת עד כמה זה מערער או לא מערער
ולא בא לי להמשיך לצאת תקופה ארוכה ואולי גם להתאהב בטעות ואז יהיה לי קשה לפעול באופן ריאלי.
מפריע לך שהוא כנראה פחות חכם כי יש לך תפיסה על חכמים או כי יש לך תפיסה על גברים ותפקידם בזוגיות?
אבל בתור חברה הוא יכל להיות לי ממש סבבה,
כי מחברה אני לא מצפה למשהו משמעותי מעבר לבת שיחה כיפית נחמדה וכו' וכו'
בתור בעל אני מצפה למישהו שיהיה יותר דומה לי ומוכשר/ חכם לפחות כמוני
אם הנפש שלך תתאהב בו (מתוך חירות ולא מתוך לחץ חיצוני או בעיה כלשהי) למרות הפערים, זה מראה שבבסיס יש ביניכם חיבור
טבעי טוב (אא"כ אני לגמרי לא מבין נשים).
אם נניח תפגשי מישהו חכם ולא תגיעי לאותה רמת חיבור כמו עם הנוכחי (ראיתי שכתבת שיש ביניכם כימיה מדהימה), אני לא חושב שזה עדיף, ואני מניח שגם את חושבת ככה.
אז בעצם השאלה היא האם כדאי לחפש מישהו שיהיה איתו גם וגם. האם לקחת את הצ'אנס.
כמה דברים לגבי חוכמה:
1. קצת לנקות את השולחן- אנשים באמת חכמים (רציונלים) זה נדיר. רוב מוחלט של האנשים החכמים לא חושבים נקי, אלא סובלים מלפחות אחת מהבעיות הבאות: מקובעים ברמה מסויימת (כנראה דווקא בגלל שהם חכמים) ובמקום לנסות לבדוק אולי כבודם טועים הם מעדיפים להרגיש טוב עם עצמם וליצור אנשי קש ולהגיב להם כדי להמשיך לחיות בבועה שלהם, מושפעים ממידות ומרצונות (כמו כולם, אבל אצלם הפער בולט ומתסכל יותר), תופסים את העולם בצורה לוגית מדי ומתעלמים מהטבעיות.
2. יש אנשים שאולי הם לא הכי חכמים, אבל הם מבינים טוב את ה"שפה" שלך. אז יש לך דיבור טוב ועמוק איתם. אולי צריך להסביר להם יותר אבל הם דוברים את אותה שפה. כנראה זה עניין של תכונה של רצון להעמיק.
3. דווקא מישהו שתופס את העולם בצורה שונה ויותר אינטואיטיבית יכול הרבה פעמים לתת לך הפריה שאדם חכם לא יתן לך. יצא לי להכיר אנשים שבמבט שני גיליתי שיש בהם צורת חשיבה שמפרה מאוד.
לכן לדעתי השאלה היא לא האם את חכמה יותר, אלא האם הוא מפרה אותך ועד כמה.
את החלומות (המובנים) לשים בצד כרגע. הוא יכול להיות הגבר שלך גם אם את יותר חכמה ממנו. צריך לבדוק בלי חסימות.
לא כי הוא פחות חכם ממך,
ולא כי אין נושאים שבהם חכמתו עולה על שלך,
אלא כי העובדה שזה מה שאת חושבת עליו - אומרת לדעתי ששום דבר טוב לא ייצא מזה.
אם תיפרדו אז תיפרדו,
ואם תישארו אז את תמיד תרגישי התנשאות כלפיו, או שתרגישי שאת עשית לו טובה שהתחתנת איתו, או שבעוד כמה שנים תראי מישהו גאון בעבודה ותגידי לעצמך ''אוף למה התפשרתי'' בצירוף קנאה קלה.
באמת זה החשש שלי, שלא אעריך אותו מספיק ואתבאס כל פעם שמישהו קרוב אלי מצליח ובעלי לא...
הדברים שאמרת הם לא הדברים הנכונים שצריך להסתכל עליהם כדי לדעת אם להמשיך או לא.
היא יכולה לחשוב שהוא פחות חכם ממנה כי זה נכון עובדתית ועדיין להרגיש שיש לו הרבה דברים לתרום לה, הרבה איכויות שלא קשורות בהכרח לרמת משכל שלו.
השוואות תמיד יכולות לקרות גם אם מתחתנים עם האדם שלא היה לנו שום ספקות לגביו בשעת ההחלטה, כי אף אחד לא מושלם וכי תמיד יהיו יותר טובים.
שהשף מושיק רוט אמר פעם בבכי נרגש שאישתו (קוראים לה שירן) היא האדם שעושה את מושיק אדם טוב יותר בחיים, בעבודה, בזוגיות, במשפחה.
אני לא יודע אם אעמוד בזה בעצמי, אבל אני עדיין חושב שזו תובנה חזקה מאוד.
בסוף זו עבודה שעושים עם מי שבוחרים להתחתן איתו, לא?
לא עם כל מדויט רנדומלי...
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ג' באב תשפ"ו 16:24
שיודע שמעריכים אותו על מה שהוא, מעצם היותו. לא רק אם הוא יודע שפות/ מתמטיקה/ כללי....
שאדם מקלף רגע את כל הידע/ חכמה/ כשרונות
הוא מגלה את היסוד הראשוני שלו, ונראה לי שרק על זה לבד , יש מה להעריך .
הערכה כנה, חיוך אמיתי, מציאת חן אמיתית, מסוגלת להביא אדם לגבהים שלא חשב!!
ואם אפילו על הראשונות בעייתי להעריך
אולי על האינטלגנציה הלימודית/שכלית/ אחרת יהיה קושי נוסף שאולי או וודאי שישליך על יסוד האמת של החיים המשותפים.
תחשבי על רבי עקיבא. רועה צאן ראתה הו רחל שהוא צנוע ומעוּלה ובזכות שתי המעלות שהעריכה בו, נישאו. ההערכה התמידית גרמה לו להיות גדול הדור!
אפשר לקחת את זה כדוגמא לזה שהערכה אמיתית, תורמת לביטחון העצמי וממילא למיצוי השאיפות לא משנה באיזה תחום. נתינה הדדית, כבוד והערכה תמידית- הדדית, יכולים לטפח את בני הזוג ולתרום הרבה מאד לשלום הבית ביניהם, ולברכה בעקבותיו.
אבל קודם כל חשוב לי להבהיר שאני לא מזלזל באף אספקט שמישהו או מישהי רואים כמשמעותי בעיניהם. להיפך, דווקא בגלל שאני יודע שהחוכמה של הצד השני חשובה לי ומאוד, אז אני מניח גם את התובנה הזו של מושיק.
בעצם לא היה אכפת לו, כביכול, אם היא חכמה או יפה או עשירה או חברותית וכדומה (למרות שברור שיש לו עניין גם בדברים כאלה, אבל המבט הגדול הוא אחר). כשהוא רואה אותה הוא רואה מישהי עם איכות מוסרית עמוקה שמשפיעה עליו. הקשר שהוא מתאר הוא ברכה לא בגלל מה שהיא נותנת לו אלא בגלל מה שזה גורם לו להוציא מעצמו.
אבל זו באמת מעלה אדירה שאני לא בטוח שכולם מסוגלים לה, גם לא אני. אבל זה חזון יפה.
ברמה הטכנית, אני חושב שייתכן ופשוט-אני צודק. בטח אם זה דבר שבשורה התחתונה יביא לידי זילזול קבוע בו. בית אמור להיות מקום מוגן, שלפחות בו אפשר לקבל קצת כבוד קיומי (בין היתר). אם זה לא יקרה אז מלכתחילה זה נישואי אסון.
מקווה שלפחות בתור נשואה אגיע למעלה הזו
מעריכה אותו בכל זאת על שאר הדברים הטובים שיש בו- אין בעיה
אבל אם זה גורם לך לחוסר הערכה- בעיניי יש פה בעיה
אני לא מכירה אותו מידי לעומק
אם הקשר יעמיק ויתפתח אוכל לדעת אם אני מעריכה אותו על דברים אחרים ואם הרמה השכלית מפריעה לי
אבל זה בעייתי לי מ2 סיבות:
1) אין בי רצון לצאת עם בחור תקופה ארוכה ואז להוריד, זה רק מכניס אותי לתסביכים וכשהקשר עמוק קשה יותר להיפרד.
2) אם אתאהב בו אז לא יפריע לי, אבל אחרי תקופה מהחתונה כשההתרגשות והנצנצים טיפה יורדים זה יוכל להפריע לי.
לא קיצוני ברמה כזאת.
לא קיצוני בכלל.
אבל כן פער קיים
ובחלום שלי שבעלי יהיה לפחות כמוני, ויהיה לנו נושאי שיחה משותפים על עניינים העומדים ברומו של עולם.
ואני רוצה בעל מוצלח וחכם שיעבוד במקצוע מפרנס (יותר קל במקצוע אקדמאי בד"כ)
ואם יהיה לי ילד שפתאום יתקשה בלימודים זה יבאס אותי ממש, כי ארגיש שיכולתי להביא לו גנטיקה טובה יותר.
ובסוף שכל זה משהו חשוב...
זה לא מה שהיה מדאיג אותי.
אני לא בטוח שזה המקום להרחיב, אבל בגדול בגדול -
א. אינטליגנציה היא שילוב של אלפי או עשרות אלפי גנים, ולא משהו שעובר בישירות מהורים לצאצאים. זה אומר שגם לשני גאונים יכול להיות ילד עם אינטליגנציה נמוכה מאוד, וגם לשני הורים ממוצעים יכול להיות ילד גאון. ב''יכול'' אני לא מתכוון לסיכוי נמוך, אלא עשרות רבות של אחוזים.
נאמר זאת כך: גם אם תתחתני עם הנין של אינשטיין, ותביאי לעולם 5 ילדים, סטטיסטית חלקם יצטרכו שיעורי תגבור לא בשביל להצליח תואר שני בביוכימיה אלא בשביל להצליח לעבור מבחן חשבון בכיתה ב'.
ב. אינטליגנציה היא רק צד אחד בסיפור של הצלחה לימודית. יש בנוסף הפרעות קשב והפרעות למידה שהיום שכיחות מאוד מאוד, ויש מוטיבציה שיכולה להשפיע לכאן או לכאן (נער עם IQ נמוך יכול בקלות לקבל ציונים גבוהים יותר מנער עם IQ גבוה שלא משקיע בלימודים ובשיעורי בית וכו').
כלומר בסוף באמת שהקשר בין בעל חכם לבין ילדים שמצליחים בלימודים הוא כל כך עקיף ולא ישיר, שלא על זה הייתי שם דגש.
יש קשר הדוק בין ההורים לבין ההצלחה של הילדים בלימודים, אבל הקשר הוא לא ''מה הIQ של ההורים'' אלא כמה ההורים משקיעים בחינוך, בסבלנות, כמה הם שמים דגש חינוכי ערכי על הצלחה בלימודים, וכמה הם מוכנים לשלם על כך בזמנם ובכספם.
לא כולם זה חכמה שכלית.
הוא יכול להיות יותר ממך בהרבה דברים.
אם זה באמת חשוב לך, את יכולה לפסול, אבל לדעתי סיבה לפסול צריכה להיות מספיקה שמבחינתך היית מוכנה לחכות עוד תקופה בשביל האדם המתאים.
אם הסיפור הוא דאגות פרנסה, יכול להיות פרנסה טובה גם אם הוא פחות ממך ולהיות עם תואר מכובד אלא אם כן הפער גדול משאת מתארת ואת לא יוצאת דופן.
לא היה ברור אם ניסית לומר שאת מאוד חכמה והוא פחות או שאת ממוצעת והוא פחות.
מסכימה, תודה!רקשאלה12איך זה
וגם לגבי תחביבים ןתחומי עניין
זה תלוי בעיקר בך.
עד כמה זה חשוב לך? עד כמה זה קריטי? האם זה תופס משקל כבד יותר מדברים אחרים?
צריכה הרבה בירור עם עצמי
בטוחה שאם הייתי קצת יותר נואשת לחתונה אז הייתי מתגברת על זה.
אולי כי אני לא לחוצה בכלל, ויש לי עוד הצעות במקביל אז אני מתלבטת כי אולי יהיה מישהו טוב יותר.
מצד שני באמת יש לי איתו כימיה מדהימה והוא בחור לגמרי סבבה.
אבל לא בא לי שפתאום זה יפגוש אותי בכל מיני הזדמנויות ואני לא אעריך אותו מספיק
כי רוצה להעריך את בעלי הכי בעולם...
בהצלחה רבה!
שאלות לעיונך-
תקשורת טובה ביניכם, יש?
את מוצאת בו שתי נקודות מרכזיות של טוב?
את מרגישה שאת מצליחה להעריך אותו בגללן?
הנקודות האלו , מבוססות או משתנות עם כל משב רוח? הכוונה - היום מעריכה ומחר מזלזלת...
אברר עם עצמי 🙏
מרגיש לי שלפעמים יש מסר שמאוד מעודד להישאר בזוגיות כמעט בכל מחיר, וזה קצת צורם לי.
אני אומרת את זה ממקום אישי שהתייעצתי עם נשים דוסות וכמעט התארסתי בגיל 21 מתוך תחושת לחץ בין היתר בגלל מסרים ששמעתי מסביב מבנות, שהיום במבט בוגר אני מבינה שיש כאלה שנכנסו לנישואין מתוך לחץ ולא מתוך בשלות אמיתית(:
עוד נקודה חשובה לא פחות שמרגיש לי שלא מדייקים וחבל
לפני החתונה הוא עדיין אופציה, ולכן זה בדיוק הזמן לבדוק אם יש תקשורת, כימיה ומציאת חן. בעיניי, לא נכון להיכנס לנישואין בתקווה שהדברים האלה ייבנו רק אחר כך.
אחרי החתונה הוא כבר לא "אופציה"
הוא בן הזוג שלך נקודה סוף פסוק.
שם באמת עובדים על הקשר, מתמודדים, מתפשרים וצומחים יחד.
אבל זה עולם אחר לגמרי. את הבסיס צריך להרגיש עוד לפני שמחליטים להתחתן.
(ב"ה בסוף החלטתי שלא שייך ובדיעבד הצלתי לעצמי את החיים )
בעיניי חשוב שכל אחת תקבל החלטה מתוך רצון, התאמה ושלמות עם עצמה, ולא מתוך פחד או לחץ חברתי או גרוע מכך נואשות.
כתבתי את כל הדברים לאורך השרשור ולא רק, מהמקום שלי בלי קשר לגיל (על הנייר- הנישואין שלי היו מאד בוגרים גם בגלל הגיל המבוגר שלי כבחורה ושלנו כזוג)
שמעתי מאדם חכם שהסיבות שבגללן התחתן עם אשתו היו x, והיום הוא מבין שזה כלום, והיא הרבה יותר.
זה אומר שהלבטים שהיו לו התבררו כטעות?
הם פשוט התבררו כזניחים בי"סלגודל שהוא גילה.
אפשר ממש להעריץ בן אדם בגלל תכונות מסוימות, גם אם מכירים בו צדדים חלשים יותר. ואולי אפילו דווקא בגלל הצדדיםהחלשים יותר, איך הוא מתגבר עליהם עם כח רצון, מאמץ, תקשורת חיובית, עין טובה ואמונה.
לכן, לדעתי, כל עוד זה לא גורם לזלזול, ובעצם פוגע ביכולת התקשורת, ה'כימייה', לנסות עוד.
להרגיש עליו התנשאות וזלזול, לא הייתי ממליצה להמשיך
אם את רואה שאת מרגישה כלפיו כבוד והערכה
אז לא רואה סיבה לא לנסות
יכולה להגיד לך עלי שממש קל לי להתחבר לאנשים ולגברים .. ולא רע לי בכלל. .זה ממש לא אומר שכל אחד מהם הוא האחד .
אבל למרות כל מה שכתבנו לך את רשמת :
"אשמח לשמוע את המלצות החכמים אם להמשיך איתו או להיפרד."
חשוב לי לחדד אף אחד לא מחליט לך חוץ ממך .
חשוב שתדעי את זה שאת ורק את אחראית הבלעדית להחלטות שלך.
נשמע שבכל זאת משהו מפריע לך. אז קודם כל אני מציע לך לברר האם זה תירוץ שאת מתרצת לעתמך על מנת לסיים קשר שאת לא כל כך רוצה בו, או שזו באמת שאלה נקודתית שאם תכריעי בה לקולא ותצליחי לשחרר היית שמחה להמשיך עם הבחור.
בלי קשר, השאלה עד כמה להיות עם יד קלה על ההדק לפסול על עניינים כאלה מושפעת מאד מגילך, כמה הצעות רלוונטיות את מקבלת, כמה לחוץ לך להתחתן בקרוב, וכמה משאבים (נפשיים בעיקר) את תבזבזי להערכתך אם תאמצי מדיניות פסילות כזו או אחרת.
לדעתי הוא בכיוון של ממוצע מבחינת רמה שכלית.
וכיום אני במקום שדי נותן דגש לרמה שכלית וזו אחת התכונות שאני הכי מעריכה.
הדילמה שלי היא כזו: בגלל שהוא כזה חמוד, אני פשוט חוששת להיקשר יותר מדי ולמצוא את עצמי במקום שיהיה לי נורא קשה לצאת ממנו. אני יודעת שאולי בראש אפשר לעשות סוויץ' ולשחרר את העניין הזה, אבל אני מפחדת שאני לא באמת אצליח לעבוד על עצמי ואז חבל לשנינו. השאלה אם זה משהו שבאמת אפשר ללמוד להשלים איתו, או שזה תסכול שמראש עדיף לחסוך מעצמי?
מה שנקרא "עבודת המידות".
אבל בשביל זה צריך שלושה דברים: מניע אמיתי, רצון אמיתי, וזמן. כשאני אומר מניע אני מתכוון למחשבה שבכלל יש כאן דבר בתוכנו שטעון תיקון. כשאני אומר רצון אמיתי אני מתכוון לבעירה פנימית בנושא (אולי אפילו תחושת סבל מסוימת מהמצב הלא מתוקן בעינינו). כשאני אומר זמן אני מתכוון ששינוי הרגלים, בטח בחשיבה, הוא תהליך שמבשיל כמו שפרי מבשיל (לאורך תקופה, ותחת תנאים מסוימים).
אגב, יש מקום חשוב להבהיר לעצמך מהי בכלל החוכמה עליה את מדברת. אני זוכר חבר גאון (שבאמת עלה מעלה במדרגות המקומות המיוחדים בצבא) שסיפר שאח של גיס שלו למד היסטוריה, והוא סיפר שהוא זילזל בו כי זה לא מקצוע מהSTEM. והוא סיפר שבשבת שבע ברכות אותו אח נשא דרשה/דבר תורה כל כך מחודדת, פלוס קצת שיח שהיה לו איתו אחר כך, והוא הבין שחוכמה לאו דווקא חייבת לבוא לידי ביטוי במקצוע שהאדם ילמד.
לי אישית יש קרוב משפחה שהוא מתווך דירות ואישתו פסיכולוגית, וקרובת משפחה אחרת שהיא מורה ובעלה וטרינר, כך שעצם הפער לפעמים לא משנה בכלל לאנשים, ולפעמים הוא פער מדומיין.
בשורה התחתונה, השאלה שלך מאוד מורכבת וזוקקת באמת המון חשיבה. הלוואי ויש לך מישהם לשמוע את דעתם גם מחוץ לפורום.
הקטע באמת לא רק המקצוע, זאת היתה דוגמא למקום שזה יכול לפגוש אותי בחיים.
ועבודת המידות זה ודאי שהכרחי בכל זוגיות, רק לא יודעת אם שווה לי להצטרך לעבוד הרבה על המידות או שיש בחורים שאיתם אצטרך פחות.
מרמת ההערכה כלפי האיש שלה.
אם את לא מצליחה להעריך אותו עכשיו, אין סיבה שזה יקרה אח"כ, אלא אם כן טעית לגביו.
אבל לא ממליצה למישהי להתחתן עם מישהו שהיא מחשיבה בעיניה כפחות חכם ממנה.
מנסיון.חד משמעית להפרד.לא בגלל שהוא לא חכם.ולא בגלל שחכמה ומנת משכל היא הדבר החשוב בזוגיות.ממש לא.יש הרבה דברים חשובים הרבה יותר.
אבל- את מספיק כנה בשביל להגיד- מנת משכל - ממש חשוב לי.עד כדי כך שאם יצא ילד עם איזה קושי- תאשימי את רמת המשכל של בעלך! זו גישה מוטעת לדעתי, אבל זו את.וזה מה שאת מחפשת, ובאמת אחרי שכל הפרפרים יעופו ותגיע שגרה ולחץ של החיים את תרגישי מבואסת.כל גבר שתפגשי ויהיה יותר מוצלח, יותר מצליח, עם בית, רכב, יותר מוצלחים- תחשבי שאם בעלך היה יותר משכיל- הכל היה אחרת.רחמי על הבחור המתוק שאת יוצאת איתו.שחררי אותו ליצור קשר עם בחורה שתעוף עליו ותעריץ אותו על מה שהוא.ואני כותבת לך לא בתור ביקורת עליך אלא מתוך המציאות.הצלחה רבה.
חכמה (בבגרות במתמטיקה 98 5 יח'ל)
אינטלגנטית,גם בשכל
נפגשתי עם בחור שהיה נראה לי ממוצע לא יותר,לא הרדיש לי אינטלגנט יותר מידי אבל הוא היה ממש חמוד🙂.
וכן אני מעריכה ממש אנשים חכמים,ואנשים שפחות חכמים יורד לי מהם ממש...
התחתנו,ולמדתי המון דברים המון.
זה לא שהוא פחות חכם,הוא נביע אחרת את השכל שלו,הוא לא מוציא את האינטלגציה שלו בצורה אחרת לגמרי.
מנטליות שונה ממש משלי,
דרך אגב הוא גם היה צריך ללמוד להעריך את השעל שלי,זאת לא היתה נקודה שממש היתה ברורה לו.
אבל מה שהיה חשוב והכי קריטי בסיפור הזה ששנינו למדנו ענוה,שנינו למדנו להעריך תכונות אחרות בקשר,שנינו למדנו לכבד אחד את דעתו של השני,כי פשוט המח שלו חושב אחרת משלי ואולי כדאי לשמוע דעה אחרת.
למדנו להעריך תכונות שלא קשורות לחכמה אלא למידות,בסופו של יום את חוזרת הביתה את רוצה מישהו שיחבק אותך ויחייך אליך ולא מישהו שיפתור את תורת הקוונטים.
למדנו למצוא תחומי עניין משותפים שלא ממש קשורים לשכל
למדנו ביחד על החשיבות של עבודה זוגית והבנו שיננו(אנחנו חכמים,לא?)את החשיבות להשקיע בעבודה זוגית סיזיפטית ואין סופית וגם להנות ממנה.
ואני חושבת שזה מה שחשוב בתכלס.
המלצה שלי תנסי לראות מה יש בכם מעבר לשכל
בהצלחה
האופציה 'או יותר' אומרת שאת לא מחפשת את השוויון, אלא שהדגם שלך לבית הוא בעל מוביל.
כשאת חושבת על זה ככה את מסכימה עם זה?
ייתכן וזה נובע (לגיטימי) מתוך פחד לקחת אחריות? לתת למישהו חכם לנהל אותי-אותנו?
בשביל לדרג משמעות של בעיה צריך להבין מה שורש הבעיה.
המעלה הגבוהה ביותר שהחכמה יכולה להביא אליה היא יראת ה'. חכמה מסוג כזה היא דבר חשוב ביותר.
אך אם את מתכוונת לחכמה מסוג של ידע ותחומי עניין, אזי זה לא משנה כל כך לענ"ד.
לעומת זאת אם הכוונה לחכמה בהיבט של היכולת השכלית או צורת חשיבה, אזי יש מה להרחיב בזה.
אישה חייבת להעריך את האיש שלה כדי להימשך אליו. וחכמה קשורה בהערכה.
תמיד יש ויהיו פערים בין חכמה גברית לחכמה נשית, אבל ככלל חשוב ששניהם יחושו הערכה האחד כלפי השני גם ברמה האינטלקטואלית, וכל שכן אישה לגבר.
אין סיבה להתפשר על זה...
נגיד את רוצה שהוא יהיה חכם תגידי לו שיגיד לקלוד "היי קלוד, תלמד אותי על היסטוריה מטריאליסטית בראי הפילוסוף רוסו בשיטת ימימה מזרחי בימי הביניים". תוך רבע שעה את מתאהבת בו, בשיכלו, ומיטב גבריותו.
ואת מצידך תכתבי לקלוד "קלודוש, תלמד אותי איך להתקין מדף, להעביר את האוטו טסט, להרים דברים כבדים ומידי פעם למות במלחמות".
אם לדוגמה מה שאשה מחפשת בבעל זאת חכמה...
לגבי ללמד להתקין מדף וכו', נראה לי שעדיף לחכות לשלב בו הוא יעשה את זה בעצמו, ולא רק ידריך אותנו איך לעשות את זה...
לא לצפות שדברים ישתנו אחרי החתונה, דברים כאלה רק מחמירים.
שיש לה היום דוקטורט במקצוע מאוד ריאלי ועובדת בזה, ובעלה סבבה אבל לא בקטע הריאלי בכלל... ואני גם מרוויחה יותר ממנו...
קודם כל- יצאתי עם כמה חכמים. אבל לא גאונים. דווקא להם יותר הפריע שאני חכמה יותר מהם. בעלי, שלא מתחרה איתי על זה בכלל, ראה בזה יתרון- וזה בעצמו כבר ענווה כלשעצמה.
היתה תקופה קצרה, בעיקר שנתיים-שלוש אחרי שהתחתנו- שזה הפריע לי יותר. שכן הסתכלתי קצת החוצה והשוותי. לא בטוחה שזה רק בגלל זה.. אבל עם הזמן- חושבת שמעריכה את בעלי יותר על המידות הטובות שלו, על זה שהוא עוגן כשאני שצריכה, על ההשקעה שלו בי ובילדים. והדברים שמעצבנים אותי זה גם דברים שקשורים להתנהלות, ולא לאם הוא חכם יותר ממני. גם לרוב מדברים על דברים יותר רגשיים ועל הילדים, גם על שאיפות ומטרות. פחות על מכניקת הקוונטים וגם לא על מה שאני עושה בעבודה.. אם כבר על מה שהרגשתי שם...
לגבי הילדים- כולם יצאו חכמים מאוד... זה גם גנטיקה אבל גם קשור לדעתי להשקעה של ההורים ושנינו מאוד אוהבים ללמד אותם. כל אחד את התחומים שלו.
אז הילדים שלי חכמים יותר ממני ומבינים גם בדברים שאני לא מבינה.. זה לא מוריד מהערכה שלהם- שלרוב היא על נתינה ומידות.
אבל הכל תלוי באמת מה חשוב לך ואיך את מתנהלת. אני אדם מאוד חכם אבל מתנהלת מאוד רגשית..אז היה חשוב לי מישהו שיכיל יותר את הרגשות שלי מאשר שיהיה חכם.
וזה חשוב לך אז לגיטימי לא להמשיך.
תלוי כמה העניין הזה בסדר העדיפות שלך.
וידע לא שווה חכמה, ידע תלוי בתחומי עניין וחשיפה.
אבל הבנה -אם ניסית להסביר משהו שוב והוא לא מבין, זה מבאס (לא יודעת כמה זה נפוץ)
הכל תלוי בכמה זה חשוב לך.
וזה מעולה.
הילדים יהיה גם פחות חכמים ממך
כי הם מקבלים ממוצע מהרמה של שני ההורים
מתי ננעלה הדלת שלכם?
הדלת לאהבה, נישואין, זוגיות
מה הייתם עושים אחרת?
הכל בר תיקון בכל שלב.
חוץ ממה המעורבות בו בעיות נפשיות שלא ניתנות לטיפול.
מה שכן, לפעמים הדרך לתיקון כרוכה בעבודה גדולה, אמיתית, כואבת, מורכבת, מאמצת, דורשת...
השאלה אם יש מספיק אומץ
מתמודדי נפש עם בעיות שלא ניתנות לטיפול נשואים.
אמרתי שהדלת עלולה להיסגר כשהתמודדות נפשית מעיבה על זוגיות בצורה אלימה ורעילה.
לא אמרתי שמתמודדי-נפש לא יכולים לחיות חיי נישואין אוהבים, מיטיבים ונעימין.
אם דלת ננעלה
לא משנה אם אתה נעלת או מישהו אחר
תמיד ישארו דלתות נוספות
בכל נושא ובפרט באהבה
עם עבודה נכונה
הדלת הבאה יכולה להוביל למקום טוב יותר
שנה של בשורות טובות, לכלל ולפרט.
תתברכו בשנה החדשה באמונה ובשמחה, לעשות את ההשתדלות ולתת לקב"ה להוביל את הדרך.
שנה של הצעות טובות ומדויקות, שמכבדות אתכם ואת מי שאתם!
שתזכו להיכנס לקשרים בלב פתוח ובאומץ, לתת מקום למה שיכול לצמוח וגם לקבל בהירות כשצריך.
ובעזרת ה', שתזכו לראות השנה קשרים טובים הופכים לבתים נאמנים בישראל.
ולקראת השנה החדשה, אם במהלך השנה מחקנו, ערכנו, לא נתנו מענה או שבדרך פגענו במי מכם - מבקשים סליחה ומחילה. הכול נעשה מתוך רצון לשמור על הפורום כמקום טוב, מכבד ומיטיב לכולנו באמונה ובתקווה להוות עוגן בדרך לבית.
מצוות הפורום
מצטרפת מכל הלב ❤️
שנה טובה ומתוקה, גמר חתימה טובה לחיים טובים, לשלום ולכל הישועות.
ב"ה גאולה שלמה פרטית וכללית לכולכם 🙏🌷🏠
שיתגשמו כל משאלות ליבכם לטובה,
גמר חתימה טובה
לפסול בחורה רק בגלל שהיא טסה לחו"ל.
זה לא אומר כלום חוץ מזה שהיא סקרנית ואוהבת להנות מהחיים.
אני בחורה דוסית מבית דוס, ההלכה היא נר לרגלי, ובכל זאת כל כך הרבה בחורים פוסלים אותי עוד בשלב ההצעה רק בגלל ששמעו שאני טסה לחול. ביקשתי מחברות שלי להפסיק להגיד את זה בבירורים, אך אחרי דייט אחד, אחרי שביררו את העניין הם חותכים בגלל הנקודה הזאת. מבחינתי זה אחלה סינון לאיזה בחור יש שכל ישר והגיוני ולמי אין. אבל עדיין זה מחרפן אותי.
מה אתם חושבים, לגיטימי שבחורים יפסלו על זה בלי לברר מאיפה זה נובע ולמה, או לא?
עדיף להגיד בבירורים ולהסתכן שזה יגרום לבחור מראש לדחות את ההצעה, או לא להגיד ואם הוא שואל בדייט אז לספר ולקוות שהדייט לא היה לשוא כי גם ככה יחתוך על זה.
מה אומרים?
יש הרבה אנשים שתופסים את הדת כעניין טכני.
עשית א' ב' ג' - אתה דתי.
לא עשית - אתה לא.
עשית ד' ה' ו' - אתה זוכה גם לטייטל "תורני"
לא עשית - אתה לא.
אממ יש בזה צדק מסויים וברור שאיפשהו עובר הגבול.
מזדהה מאוד עם הלך הרוח שאת מביאה - המוטיבציה לעשיית פעולות היא לא פחות חשובה מהעשייה עצמה. היא ה"נשמה" שנותנת משמעות לעשייה.
בכל מקרה, לגופו של עניין
אם ככה אדם מגדיר את הדת מבחינתו - זכותו המליאה. מי יגיד לו לא לעשות את זה? יש בחירה חופשית בעולם.
ובאותה מידה - זכותך לבקש מאנשים להציג אותך כפי שאת חושבת. יש לך עולם ערכים ואת רוצה שיציגו אותך לפי עולם הערכים שלך, בדגש על להגיד את מה שנראה לך עיקרי ולא את מה שנראה לך טפל. יש יותר פשוט מזה?
יש מן אשליה כזאת שאנחנו צריכים להתאים את עצמנו לאיזה מילון מושגים דמיוני ביחס לאיך רמה דתית נשקפת אבל כל זה עורבא פרח
יצא לי בזמן האחרון להתקל בכמה בנות תורניות בגילאי 30+ שמשתמשות בכל מיני כלי ai כמין חבר\ אוזן קשבת\מטפל או שילוב כלשהו של הנ"ל.
שופכות לפני הai את ליבן, מקבלות ממנו חיזוקים ויוצאות מעודדות.
נתקלתם בתופעה כזו? אני היחיד שנתקל וזה מפריע לו?
( סוג וגילאי הבנות שכתבתי הוא כי איתן בעיקר יש לי ממשק, מעריך שקורה בשאר הגילאים והמגזרים)
אבל מה הקשר לבדידות
ולמה שזה יפריע
ניסיתי לשכנע מישהי שתפסיק ושהוא סתם מבלבל אותה עם שטויות, לא מקשיבה...
בעיניי הכול עניין של מינון. הבעיה מתחילה כשנוצרת תלות- כשהוא הופך לכתובת הרגשית הקבועה או מחליף קשר אנושי.
הבעיה היא בין היתר שהוא מתחנף ומרצה ולא מאתגר.
להבנתי הוא נותן עצות לא רעות בכלל לנשים, והרבה פעמים לא מתאימות בכלל לגברים.
נתתי פעם תאור של קשר חצי רעיל (לא כזה שמרעילים בכוונה, אבל כזה שלא בריא לצד הגברי שבעניין).
GPT הציע להמשיך
ג'מיני ממש צעק שזה קשר רעיל ושנכון להפסיק אותו. אבל רק לאחר עוד קצת התכתבות.
גרוק לא זוכר מה הייתה התשובה. אבל יהיה מעניין לנסות. אני אחפש אם יש לי את השאלה.
ראיתי פה ושם התייעצויות עם GPT של נשים עם שאלות נשיות (וגם ניסיתי לבדיקה) והיה ניכר ממש שהוא מוטה לכיוון הזה.
מקום אחד שהיה בו מענה לא רע לגבר: מודלים סיניים לא מצונזרים. המצונזרים עושים את מה ש"נכון" ופמיניסטי.
GPT ודומיו מעולים בצורך לקחת משהו שאדם כותב ולעשות לו שיקוף. זה נותן תועלת בערך כמו לכתוב בשביל עצמך (תרגיל ידוע לניקוי הנפש מעומסים שעובד יפה) וגם קצת כמו המנגנון המקובל באחת החסידויות לכתוב ליהודי שכבר לא איתנו.
זה שהוא יכול לשנות את דעתו תוך כדי תנועה מאות פעמים אם זה מתיישר עם דעת השואל.
אז אני לא יודע כמה נכון לשפוט אותו כמישהו עם מערכת מוטה לצד כזה או אחר...
הוא פשוט נותן עצות לא נכונות. גם אם הוא "נוטה לכיוון".
אין לה באמת אינטילגנציה רגשית ויכולת חשיבה מורכבת זה ניתוח שכלתני של מה שאתה כותב לו. מעבר לזה יש סכנה שכשפורקים רגשית לבינה המלאכותית הוא גורם לנו לפתח אליו מעין מערכת יחסים שהיא מסוכנת בקלות היא יכולה לנתק אותנו מהחברים שלנו.
אבל, נראה לי שגרוק פחות מפחדים מהשטויות האלו
נסה גם את ג'מיני.
התלבטתי אם לנסות את deepseek ובסוף וויתרתי.
לא תקין, לא בריא, לא בעד
אבל כן...
לא צריך להיות בת בשביל זה... מסוכן ביותר.
למה זה רע?
וגם מבזבז זמן ותנסי לחשוב כמה זה מנתק אותך מהיום יום וחוסם את היכולת להיפתח רגשית לבני אדם
תלוי איזה שימוש עושים בו
אפשר לתעל אותו ואפשר להתבזבז איתו
ובAI זה בריבוע
כי בשימוש נכון הוא מתאים את עצמו והתועלת עולה
ובשימוש גרוע להיפך
קשרים פרונטליים...
העולם הולך לשם בכל מקרה, צריך לחשוב מה עושים ואיך לוקחים את זה לטוב, אם זה אפשרי...
והוא לא משאיר את הנעליים בסלון
בסוף הבינה המלאכותית חשופה לכל המידע שקיים ברשת, חשופה להרבה מאמרים פסיכולוגיים וידע מקצועי. למה לא לנצל את זה?
בנוסף יש לה מוח גדול, אמנם מלאכותי אך עדיין מתפקד והיא יכולה לעשות סדר במחשבות ולעזור ולהעלות נקודות.
כמובן שצריך להשתמש בה בגבול הטעם הטוב. אני מכירה מישהי שכשבחור מסוים נפרד ממנה אמר לה שזה בעצת הצ'אט. זה מוגזם בהחלט.
אבל אם סתם מתבכיינים לו, בעיני סבבה.
*ולמה הדגשת שהן תורניות? אם זה בעיה זה בעיה לכולן בכל המגזרים.
אבל הוא לא גאון רגשית, חוץ מזה תחשבי גם על ניצול הזמן שלך מולו
צריך לפעמים להקשות עליו, להגיד לו להעלות רמה, ולדייק אותו. כלומר להעלות אותו על המסלול האישי שלך.
על מישהי שנפרדה מהחבר שלה בגלל שהיא הבינה שהיא פשוט נמצאת בתוך לולאת צ'ט. הוא פשוט אמר לו מה לעשות והוא עשה.
הוא לא באמת יכול להחליף בן אדם
הוא גם קוטע כל רגע ומביא מלא עצות
הוא נכשל בתור גבר או אישה
שתהיה שנה טובה! בע"ה כולנו נמצא את החצי השני שלנו ולא נזדקק לפתרונות ביניים.
זה שהAI עושה את זה זה לא הבעיה, הבעיה אם יש עוד מעגלי תמיכה או אין.
לא נתקלתי בזה
אחרי דיון עם חבר
הייתם יוצאים עם בחורה שחזרה בתשובה, וככל הנראה גם לא בתולה? או שזה יפריע לכם?
יש כאן כמה שיקולים:
לאיזה כיוון היא חזרה בתשובה? מה עולם הערכים שלה? האם המנטליות שלה קרובה לשלי?
זה שהיא הייתה בקשרים עם בחורים לפניי החזרה בתשובה זו גם שאלה. ברור שהלכתית יש כאן בעיה האם אחרי שהיא חזרה בתשובה אני צריך להתייחס לזה?
אני אישית חושב שרק אחרי הבירור הזה יהיה ניתן לענות ואם ז מתאים לא אשלול (בתנאי שזה באמת מתאים למנטליות ולעולם הערכים שלי
ההתאמה - שתי הנקודות הללו לא יפריעו.
השאלה הזו נשאלה בפורום הזה במהלך השנים עשרות פעמים על בנים ובנות רק ברגישות יתר, בדיסקרטיות ובצנעה בלי להכניס את הבעיה שכולם מבינים לתוכן ההודעה ובניסיון לא לפגוע באף אחד מהמשתמשים.
מכל המעלות שהתורה יכלה לספר על רבקה, הדבר היחיד שהתורה כתבה הוא שהיא הייתה בתולה.
לא צריך להגזים, יש אנשים שמפריע להם להיפגש עם חוזרים בתשובה בגלל המשפחה, יש כאלה בגלל תרבות, אז הוא דייק לנושא שמפריע לו.
אם היא חזרה בתשובה לכיוון של פולחן צדיקים (וד"ל) אז התשובה היא לא. אבל אם היא פשוט החליטה לשמור מצוות - למה לא? בגלל שזה פורום דתי אני נמנע מלהשתמש בשפה גסה, אז הניסוח הכי מעודן שאני יכול לומר זה שלא משנה לי עם מי היא הייתה כל עוד היא לא החליפה בני זוג כל שני וחמישי.
ושבת גם איתה לא הייתה יוצא?
היא כנראה הייתה דוסית מדי בשבילי 😅
ושום דבר אחר, חחחחחחחח
באופן טבעי, אישה מסוג זה ואורח חיים כזה, תמצא חתן מתאים.
או אלו שנוהרות אחרי הצדיקות שמפעילות אירועי הפרשת חלה עם משפיעניות רשת - גם הן מוצאות חתנים מתאימים. ושם די בוודאות יש הרבה מאוד חוזרות בתשובה.
אך אני לא הייתי לוקח אותן
אם יש יכולת לגשר על הפערים השמיים הם הגבול. אני כן אומר שהאתגר הוא השפה שיש מנטליות שיש בה שפה מסוימת זה מאתגר לגשר בה על הפער אם הצד השני לא מכיר ונמצא שם זה אפשרי אבל מאתגר
הארה מול האפלה: חזון הנצח וייעוד האדם מול תפיסה חומרית חולפת
יש המתבוננים במשפחה ברוכת ילדים ורואים בה "דלות" או "כניעה", אך מבטם נעצר במעטפת החומרית בלבד. השאלה המהותית היא: מהי מטרת הבריאה ומהו תפקיד האדם עלי אדמות בשנותיו הספורות? אם התכלית היא נוחות רגעית ומיצוי עצמי אנוכי, הרי שדבריך "מתאימים" לך. אך אם נרכיב את משקפי התורה והמצוות, נגלה עולם אחר לגמרי.
המצווה הראשונה בתורה, "פרו ורבו ומלאו את הארץ", אינה רק ציווי ביולוגי, אלא היסוד להמשכיות האלוקית. ההשקעה במשפחה היא השקעה נצחית, המביאה להתעלות הנשמה ללא הפסק בנצחיות של הבורא. המטרה העליונה היא חיבור לבורא יתברך וגילוי אלוהות בעולם הזה התחתון. דווקא מתוך הריבוי והעמל, נבנה בניין עדי עד שמתקן את השלילה שנגרמה מחטא עץ הדעת, כפי שמבארת תורת הקבלה.
כל ילד הוא נשמה נצחית וחלק מהתוכנית להפוך את היקום למשכן לו יתברך. מי שחי בתפיסת "אכול ושתו כי מחר נמות", מחמיץ את המהות האמיתית של הקיום ובוחר בחיי שעה על פני חיי עולם. אנו לא משועבדים לערכים עבשים, אלא מחוברים למקור החיים ולחוקים שמובילים לשינוי מהותי וחיובי בנפש, עד להשגת חיים נצחיים ושונים בתכלית. כפי שנאמר: וזרח בחשך אורך ואפלתך כצהרים (ישעיהו נח). וכן: כי לא על הלחם לבדו יחיה האדם כי על כל מוצא פי יהוה יחיה האדם (דברים ח). וגם: ונגלה כבוד יהוה וראו כל בשר יחדו כי פי יהוה דבר (ישעיהו מ). האמת אינה נמדדת במטרים רבועים של מגורים, אלא בגודל השליחות ובנצחיות הנשמה.
גם גרושה לא בתולה, וגם לא אלמנה. ר' עקיבא נשא את אשתו של טורנוס רופוס הרשע. לא הייתה בתולה. אם אתה כהן גדול הסיפור שונה.
אם היא "נורמלית" כפשוטו, ולא מתוסבכת, זה מצוין. היא תרים אותך ואת הבית כלפי מעלה.
המנטליות כן
אני מניחה שאם הייתי רווקה, אז התשובה שלי כרגע היתה לא. ואם זה היה עוד כמה שנים, הייתי עלולה להתפשר על כן.
אבל אין לי בעיה עם חוזר בתשובה, בכלל. הדבר היחיד שהיה מפריע לי, זה הפחד שהוא יחשוב על הקודמת (קודמות?) וישווה. לא בגלל ההתנהגות והמצב שלו אלא בגלל שאני לא רוצה להרגיש בתחרות סמויה עם מישהי. ולכן אני גם קוראת לזה להתפשר- כי זו סיטואציה שלא הייתי מוכנה להכניס את עצמי לתוכה.
הייתי ממליצה לחוזרת בתשובה לא לצאת איתך או עם כל בחור שמתכנן לשאול שאלה כזרת חסרת טאקט ופוגעת.
מרגיש לי כ"כ מתנשא להיות "הדתי השמור מבית", מדובר בנשמה שיצאה מהמקומות שהייתה בהם ובחרה בדרכי תורה, שרוצה להקים בית של קדושה.
עם כל הכבוד כאשר אלה הדברים שאתה מסתכל עליהם עוד לפני שהכרת בחורה כזאת, אז גם אם תצא עם חוזרת בתשובה לא באמת תכיר אותה כי תגיע מהמקום המתנשא והשיפוטי, שלא יהיה מפגש חוץ מהמחשבות האלה.
צריך להגיע עם הרבה אומץ והכלה לפגוש משהו שיש בו גודל, עוצמה ואנושיות.
ואחת כמה חוסר מושלמות. בטוחה שגם אתה לא בבחינת מושלם.
זאת זכות, לא פחות ולא "ברירת מחדל" או "סוג ב'." וכל הדברים האלה.
עשתה תשובה, בחרה וחיה דרכי תורה- אז מה יש להזכיר לה את החטאים שלה?
אף אחד לא מגיע עם פנקס לפגישה ומזכיר לך על מה אתה עברת ומה אתה לא שמרת.
בראש ובראשונה, הפז"ם הדתי שלה. מן הסתם, במשפחה שלכם אימא לימדה אתכם קריאת שעל המיטה, אולי שרה את "מודה אני", קראה ספרים של סופרי ילדים דתיים וכו'. השאלה היא אם חוזרת בתשובה הספיקה להכיר את התכנים הללו ותאורטית, בכוחה להעביר אותם לילדיכם המשותפים.
נקודה נוספת: כיצד ההורים שלה מתייחסים לדת, ומה תהיה מידת ההשפעה שלהם על הנכדים.
בעלות תשובה, שבחרו (בעצם, שהשם גרם להן לבחור..), הן, לענ"ד, משכמן ומעלה.
לעזוב הכל, ולהתחיל לקיים חיים שיש בהם עול. כן. עול מצוות. זה לא פשוט בכלל.
הן לא גדלו כך. האין זה אומר הרבה לזכותן?
אבל לא באנו כאן לדבר על מעלתן ומעלתם של החוזרים בתשובה, אלא:
מה חשוב לך.
אם הדברים שציינת חשובים לך, ועלולים ללוות אותך אם יווצר ביניכם קשר
רציני - אתה צריך לחשוב על זה שוב. לא לכל אחד זה מתאים.
מכל מקום, חושבת שבעלי תשובה מתאימים...זה לזו. בדרך כלל, אותה מנטליות,
אותם שלבים בחיים, אותה התמודדות.....
אלא אם כן, הדתי מאוד מכיל, עם "ראש גדול"......
אנקדוטה:
לרב אהרן שטיינמן זצק"ל, הגיע בחור חרדי כדי להתייעץ איתו על הצעה
שהוצעה לו:
בחורה חרדית ש"ירדה" מהדרך ושבה בתשובה שלמה.
על השולחן ניצב בקבוק יין. הרב שטיינמן דפק על השולחן
והוא, שהיה שיא העדינות והשלמות בין אדם לחבירו,
אמר בקול קשה: אני אוסר עליך לגעת בבקבוק הזה;
אתה כופר!......
אם אתה לא מאמין באפשרות של החזרה בתשובה,
אתה כופר!
עם כל הכבוד לכל מי שמייעץ כאן. נראה לי לחפש תשובות אצל מי שנמצא בעניין.
מכירה זוגות שאחד חזר בתשובה והכל נפלא, ויש כאלה שעוברים משבר (קוראים לזה משבר 15 השנים) ופתאום מתגעגעים להמון דברים שהיו בילדות/נערות/בית אבא.
ואז פורקים עול בצורה קטנה או
בצורה גורפת.לצערי מכירה מקרה שאישה עם 4 ילדים שחזרה בתשובה אחרי כעשור החליטה שזה לא מתאים לה ועזבה הכל.
מאוד מורכב.
אבל לא יודעת מה היחס ביניהם לבין החוזרים בתשובה שחוזרים שוב בשאלה...
מכל מקום, רוב בעלי התשובה המוכרים לי, יציבים, מאוזנים וגם....סוג של צדיקים. וגיבורים. באמת.
תלוי אולי לפני כמה זמן היא חזרה בתשובה, אם היא לא קיצונית מדי, אם היא מאוזנת כבר, בריאת
נפש.... איך הקשרים שלה עם משפחתה (כמובן שצריך להיות מודע לעובדה שסבא וסבתא הם
לא שומרי מצוות ואיך לשמור על הילדים מצד אחד ולשמור על יחסים טובים מצד שני - אבל זה
לפי דעתי, לא אקוטי. אבל שוב, זה מאוד תלוי בך: כמה אתה גמיש, רחב אופקים, יודע להכיל,
מאוזן, יכול להציב גבולות בצורה נעימה, לא היסטרי.....)
יש אגב בעלי תשובה שנכנסו ממש לעולם הדתי, כל כולם והתנתקו ממש מכל העבר ויש
כאלה שלא; שמתגעגעים לפעמים לספרים שאהבו, מוסיקה שאהבו, לבטן גב בחוף
גדול, רחב, נדיב לעומת פיסת חוף צרה, חנוקה, צפופה, חורקת זיפזיף מתחת לכפות הרגליים
הנרתעות..., וכו'. רוצים באמת להיות על טהרת הקודש, אבל לא מצליחים באמת להיות
שם. אולי זה סוג של נשמה, או מבנה נפשי, או עד כמה החילוניות השפיעה עליהם....
ועדיין, מנסים לשמור בכל כוחם, ככל שביכולתם, על המצוות, אוהבים שיעורי תורה
רוצים להשתפר במצוות שבינם לבין המקום ובינם לבין הזולת....
לא יודעת מי יותר נחשב אצל השם.... מי יכול לדעת?
אז, תלוי איזה סוג היא ותלוי.....איזה סוג אתה!
בהצלחה!
זה מאד תלוי באיזה אופן היא מתנהגת עכשיו.
לעיתים לחוזרים בתשובה אין אפור. רק שחור או לבן.
וזה עניין הרבה יותר מהותי ממה שציינת.
בשבילי אם היא יפיפייה, עדינה ומאוהבת בי -
אז כן.
אם ההפך,
לא הכי יפה, מחוספסת ואין לה ניצוץ בעיניים -
ועוד היה לה גברים לפניי?!?!?
אני בורחחח!!!!
שלום, (אני פצלשלי מהשרשור קשר צעיר… פתחתי חדש כי איבדתי תסיסמה)
חשבתי הרבה והתייעצתי בנוגע לקשר ובסוף החלטתי שאמנם יש אי אילו פערים בנושא הדת אבל בסוף אני מעוניין לגשר עליהם ולהתגבר עליהם
אז רציתי להתייעץ בנושא, איך מכילים ומתגברים על פערים?
אני אתן דוגמא קיצונית שאני לא ממש יודע לנסח טוב (זה ממש יישמע נורא ואני מבין את כל אלה שיגידו שזה לא ענייני ואני לא צריך להיכנס לזה, מצד שני בסוף זה כן רלוונטי לביתי שאבנה, אז לעזור ליהודי לקראת חתונה אולי עדיף מאשר להוציא עליו עצבים) אבל למשל קשה לי כשאני הולך ברחוב ו(חס ושלום) אני רואה בת אחרת שדווקא כן לבושה באופן צנוע יותר, ואני שואל את עצמי אם אני בוחר נכון. ברור לי שזה עניין של איזהו העשיר השמח בחלקו, אבל יש גם עניין זוגי פה בנושא. בקיצור הניסוח שלי גרוע וזה ממש לא נוגע רק לצניעות פשוט זה יחסית קיצוני.
אני בבלאגן פה. אשמח לחכמת ההמונים!
(נא לא לכעוס עליי)
וזו בדיוק תובנה #1 שלי:
תובנה #1 - לקראת נישואין וזוגיות
זה הבסיס, וצריך ללמוד על זוגיות.
אבל נראה לי יותר עקרוני מזה:
אם אני מבינה נכון, שניכם עוד בשלבים ראשוניים של גיבוש זהות עצמית. אלו השנים של עיצוב האישיות הרוחנית. כשאנחנו במסגרת של תיכון, יש פחות מקום של בחירה ועצמאות, וזה מתבטא בשנים שאחר כך - מהן הבחירות שאני עושה? ממי אני בוחר ללמוד?
המקום שבו גדלנו, אותו ההורים שלנו בחרו, זה לא בהכרח מה שאנחנו נבחר - ובטח שלא אחרי שינוי משמעותי של שירות צבאי (או לאומי). איך שאתם היום, כפרטים וכזוג, יכול להשתנות בצורה דרסטית בשנים הקרובות, לכל כיוון.
מעבר לזה, כמה עניינים נוספים:
כבני זוג, אנחנו לא אחראים על עבודת השם של השני. נכון, יש כיוון, יש דרך, יש שאיפות משותפות לבית - אבל בפרקטיקה, אני מאמינה שאין לי מקום להתערב.
במילים אחרות: אנחנו מתחתנים עם האדם, לא עם קיום המצוות שלו. נכון, זה צד מסוים של האישיות - אבל יש עוד הרבה.
אני מניחה שלא כולם יסכימו איתי, וזה בסדר, אבל מה יקרה אם בת הזוג שלך תחליט יום אחד להיות חרדית? חב"דניקית? גוראית? חילונית? מסורתית?
אני חושבת שלעמדה הרוחנית יש השפעה גדולה על הקשר, ואנחנו רואים זוגות שנפרדים על רקע זה - אבל גם כאלו שמחליטים להישאר יחד, בגלל האדם שאיתו התחתנו. (אאלט כך קרה למנהלת כאן).
[וגם צריך לשאול מה יקרה לחינוך הילדים - בהנחה שהיא לא משתנה, האם זה קו אדום מבחינתך?
זוגיות זה מקור של אור וחום, התעצמות וגדילה - אבל לא של טיפול. לטיפול הולכים לאנשי מקצוע. לברוח מבעיות בבית לתוך קשר זה רחוק מאוד מפתרון, ועלול גם להזיק לקשר.
האם בחרת נכון? עוד לא באמת בחרת, אבל שים לב - תמיד יהיו בנות צנועות יותר, וכל X אחר שתרצה. מה שהופך בחירה להיות נכונה זה המחויבות ההדדית שלכם. אם כל הזמן תפקפק בבחירה, אז זה לא יאפשר לקשר שלכם להתרומם. פזילה לצדדים לא תקדם אותך למטרה.
זה בסדר גמור שאתה רואה משהו ורוצה אותו, ולאף אחד אין זכות לכעוס עלייך בשל זה.
צריך לזכור כמה דברים-
פער דתי יכול להתרחב ולהצטמצם בלי קשר למה שהיה לפני החתונה. החיים קורים, דברים משתנים, לאנשים מוצאים את עצמם במקום אחר ממה שהתחתנו.
תחפש מידות ולא מעשים. כשיש בסיס מוצק וטוב של התנהלות נכונה ומידות טובות, השאר כבר יבוא מעצמו. ז"א אם האשה שלך מחוברת לעצמה ולאמת שלה, שואפת לבית של תורה פשוט עדיין קשה להם זה כיוון טוב.
לעניות דעתי זה עדיף מישהי שמתלבשת צנוע אבל מסוכסכת עם עצמה, חסרת ביטחון ועושה דברים כי צריך ולא כי היא רוצה ומחוברת..
תסתכל על המכלול. לכל אחד יש חיסרון. האם הפערים האלה מהותיים ההתנהלות החיים או פשוט לא מתכתבים עם מה שדמיינת לעצמך?
משהאתה צריך לבנות לברר עם עצמך מה חשוב לך, לבנות סולם ערכי, ללמוד תורה, להתחבר לישיבה ולרבנים, ומתוך כך להחליט.
כמו שאמרתי בתגובה הקודמת, אפשר לעשות את התהליך הזה עם הבחורה. אבל תברר איתה קודם מה היא חושבת. אמרת שהיא הולכת למדרשה, דבר איתה על ערכים, על השאיפות…
ולומר לך שהכי לגיטימי בעולם הרצון שלך שאשתך תתלבש צנוע!!
ירגמו אותי כל הפמיניסטיות הפרוגרסיביות אבל חוסר צניעות של האישה חד משמעית פוגם משהו בקשר האינטימי שלהם. הוא הופך משהו שאמור להיות רק שלהם כזוג, מקום של "סוד", מקום שהוא אינטימי ומיוחד להם- לנחלת הכלל. ברור שזה פוגע בזוגיות!! ברור!
אני לא יודעת אם בהכרח רואים את זה תמיד על פני השטח, אבל ברור שבפנים- זה משפיע. מותר לך לרצות שאשתך תשמור על צניעות ובכך תשמור על האינטימיות שלכם. מעבר לזה, ברור שחוסר צניעות חיצונית זו אמירה, וסופר לגיטימי שלא יתאים לך מבחינה תורנית האמירה הזאת.
האם בגלל זה נכון שתיכנס לה לעבודת ה'? לא. אבל מותר לך לחפש ולרצות אישה שמתלבשת בצניעות.
ביחס לשאלה המרכזית שלך- אני לא מומחית גדולה באיך מגשרים על פערים דתיים ותורניים, כי אחד מכללי הברזל שלי כשחיפשתי בעל זה שיהיה לנו שיח תורני משותף, שנסתכל על התורה מאותה נקודת מבט. וב"ה זכיתי וזאת אכן המציאות ואין ברכה כזאת! תענוג עצום!
הדבר היחיד שכן עולה לי זה שלפני שאתה ניגש לגשר על פערים אני חושבת שלפני הכל אתה צריך להחליט עד כמה זה חשוב לך. ואל תוותר על משהו מכוח האנרציה, כי זה יכול להתהפך עליך יום אחד ותהיה מתוסכל שויתרת על עצמך ועל משהו שחשוב לך.
זה לא אומר שאם תחליט שזה מאוד חשוב לך אז אוטומטית שווה להיפרד, אבל כן כשדברים יותר מבוררים לך באופן אישי, אז יותר קל לנהל שיח של גישור על פערים.
אגב זה לא סותר את מה שאמרתי מקודם לגבי לא להיכנס לעבודת ה' שלה, כי מראש שיח של גישור על פערים הוא לא שיח של "תשתני" אלא של "וואי אני מרגיש שהעקרון הזה נורא חשוב לי כי.... ומצד שני..... מה את מרגישה כלפי זה? איפה זה פוגש אותך?" ומשם מתגלגלים ומנסים להבין איך מגשרים על הפער ובמקרה של לפני נישואין- האם זה שווה לנו לגשר על הפער.
רובד הלכתי - לבוש מסויים לא עונה על הקריטריונים ההלכתיים. סעיף בשו"ע, שצריך לקיים כמו כל הסעיפים שבשו"ע.
רובד הברית בין איש לאישה - לבוש לא צנוע פוגם בברית מההיבט האינטימי בין האיש לאישה.
רובד חברתי - לבוש מסויים מציין השתייכות חברתית.
דווקא אני מבין שבדרך כלל מה שמעסיק אנשים זה בעיקר הרובד החברתי, ואני אומר את זה בלי לזלזל בו כהוא זה, זה רובד מאוד משמעותי.
בעיני, הרובד של הברית הוא לא תלוי רק בקריטריונים ההלכתיים, הרי גם בהלכה יש מגוון *מסויים* של דעות. וחלילה אם נגיד על דעה מסויימת שמתירה טיפה יותר שהיא חס ושלום גורמת לפגם בין הברית לאיש והאישה. לכן, עניין זה גורם לי לתהות ביחס לכך האם הקריטריונים ההלכתיים הם הפרמטר המרכזי לעניין של הברית. בודאי שהם מעצבים את הברית, אך לא נראה לי שבצורה בלעדית.
העניין שלהכנס לעבודת ה', נראה לי שבהחלט הוא נכנס לה לעבודת ה' וזה לגיטימי מאוד. בפועל, עבודת ה' של האישה משפיעה על הבית כמו עבודת ה' של האיש.
הפתרון שהצעת בתור החלפת רגשות הוא בהחלט נשמע נכון לכל דבר שקשור לזוגיות. ליצור תקשורת מיטיבה ולהגיע להבנה הדדית והזדהות זה מדהים. ההתעסקות בפן הריגשי והתקשורתי יכולה להפרות את השיח וליצור מחשבות ורגשות חדשים של כל אחד מהצדדים ביחס לאיך שהוא תופס את הנושא. שיח זה גם יכול להגיע לקרבה שמאפשרת ויתורים והליכה לקראת אחד לשנייה. אמנם כמו שכתבת, ברגעי ההחלטה לפני נישואין, ההחלטה היא מאוד אישית - לשחרר או לא. מכיר חבר ששם תנאי לכיסוי ראש מלא אחרי החתונה והאישה החליטה לזרום. זה באמת עניין מאוד אישי.
בגלל שהוא עסוק בהשוואות נשמע שהעניין יותר חברתי.
אם עניין הברית היה פה המרכזי, ההשוואה בין נשים שונות לא היתה מתחילה. מה שפוגם בברית, בודאי לא ראוי לזוגיות.
זה מתחיל בקטן וממשיך בגדול.
סליחה שתוקפנית.
מכירה יותר מדי מקרוב את ההשוואות הבלתי פוסקות האלה.
אם אתה רוצה דוסית תתחתן עם דוסית.
ואל תצפה ממישהי שכרגע לא דוסית להפוך לכזו.
אתה מתחתן עם אישה שאתה אוהב?
או עם שמלה?
הייתי מתייחסת לפזילות שלך החוצה.
אבל כתבת שאתה צעיר לקשר (תיכון?) + נכנסת לזוגיות ממקום של קושי נפשי + פערים + פזילות החוצה לחיפוש יותר טוב.
אולי פשוט קחו הפסקה אחד מהשני.
אתה עדין צעיר, תבנה את עצמך, תבין מה חשוב לך, כל אחד יפנה לחייו ולהתפתחות שלו ותדברו בעוד תקופה אם מתאים.
אני לא חושבת שבשלב כל כך מוקדם בחיים צריך להיות במקום של "להילחם על הקשר"
מישהו כאן נרשם למיזם מפה לחופה וחזרו אליו משם? או מישהו קצת מבין איך המיזם עובד?
לא ממש הבנתי איך הוא עובד ולא ענו לי מהתמיכה הטכנית של האתר
ובאתר שלהם יש רשימת שדכנים עם מספרי טלפון. תחפש את מי שהכי קרוב אליך ולנסות ליצור קשר ישירות.
אולי המיזם לא התרומם, ורק נשאר אתר...?