...ל המשוגע היחידי

וגם מה שיצא בסוף לא.

איפה הציונות הדתית?

נמאס לי מדמגוגיות.

חחח פנאט חריידפתית שלג

אם היו שאלות אחרות, היו גם תשובות אחרות ל המשוגע היחידי

את זה יותר אהבתיל המשוגע היחידי
אצלי לא. השאלון מוטה מראשהסטורי

על השאלה הראשונה - אף אחת מארבעת האפשרויות שהציגו, אינה הדבר הכי חשוב לעסוק בו לדעתי...

אני רק יכול להניחפשוט אני..

שהשאלה שהם בעצם התכוונו לשאול היא לא מה הכי חשוב בעיניך,

אלא מה הכי חשוב בעיניך מבין נושאי הדגל של המפלגות.

הרי יכול להיות שהכי חשוב בעיניך נושא קצת נישתי כגון עיקור חתולי רחוב או הורדת מיסים או נישואים אזרחיים בישראל או הארכת חופשת לידה או אלף אחד נושאים אחרים, שלכל אחד מהם יכולים להיות מאות אלפי תומכים בציבור (או אף מיליונים), אלא שאין אף מפלגה שזה ה-נושא שהיא מנסה לקדם ולכן זה פחות רלוונטי לשאלון שלהם.

4 הנושאים שהציגו, אינם הדגל של המפלגותהסטורי

שיתכן שאצביע להן...

נראה שזה יותר נסיון לקבוע בתודעה, מה הנושאים הרלוונטיים.

נ.ב.

אחרי כל מה שעניתי, יצא שם שהכי הרבה סיכוי שאצביע ג'. לא עולה על דעתי.

ייתכן? הייצי בטוח שאתה סגור על סמוטריץקעלעברימבאר

מה יתכן?הסטורי

לא אצביע ג' בלי נדר. ממילא להבנתי המבחן הזה, החל מהשאלה הראשונה, טוב למי שסגור על מפלגות שמאל כמו של טרופר ולא למי שמצביע לגוש הלאומי-אמוני.

סגור, אני לא עד שלא נראה מי ומי ההולכים באופן סופי, אבל מסתבר שכדבריך.

עולם הפוך ראיתיפשוט אני..

טרופר והנדל שמאל, ואילו מי שנותן פטור למאות אלפי חרדים מגיוס לצבא, הוא ימין...

עייפתי לענות על זה. אני מעריך שאתה יודעקעלעברימבאר

את התדובה בעצמך

מי שהשותפים שלו מתכננים להחריב את יהודה ושומרוןהסטורי

הוא שמאל

ומי שמריץ קמפיין על זה שבהוקוס-פוקוס הוא יפתור נושא ליבתי שמלווה אותנו מאז קום המדינה - הוא לא ימין ולא שמאל, אלא סתם פופוליסט.

👍.מזל שיש אנשים שלא התעייפו לענותקעלעברימבאר
לא כך עובדת הפוליטיקה שלנופשוט אני..

פעמים רבות היו ממשלות עם מפלגות ימניות ביחד עם מפלגות שמאלניות, והן ''שמרו'' אלו על אלו שלא יעשו מהלכים שאינם בקונצנזוס, ע''ע ממשלת אחדות.

המפד''ל ידעה לשבת יפה מאוד בממשלות שמאל, אפילו בלי ממשלת אחדות עם הליכוד.

אם נגזר עלינו שתהיה ממשלה עם הדמוקרטים בפנים, עדיף שגם הנדל ושות' יהיו בפנים.

לצעוק מהאופוזיציה כמה אתה ימני וכמה אתה צודק, לא עוזר לאף אחד.

לא 'נגזר עלינו', מי שמצביע לאלו שבוחרים צדהסטורי

הוא זה שגוזר. העמידו את טרופר מול השאלה אם ההכרעה בין הגושים עליו, איזה צד הוא בוחר והוא הבהיר שהוא בוחר בצד שגם יפגע בישוב הארץ והמשך המלחמה באויב וגם (כמו שגם אייזנקוט וגם יאיר גולן אמרו ברגע של יושר) - לא באמת יגייס חרדים.

הממשלות שהמפד"ל ישבה בהן בלי הליכוד, היו שמאל מבחינה חברתית-כלכלית, אבל הרבה הרבה יותר לאומיות מהליכוד של היום.

אה אני בטוח שאתה בהתלבטות קשה בין סמוטריץ לנעם😉קעלעברימבאר

בפעם הקודמת הצבעתי (גם) לנעםהסטורי

וסיכוי לא רע שזה מה שיהיה גם הפעם.

בסופו של דבר, לא מצביעים למי שהכי-הכי-הכי אידיאלי בעיניך. מצביעים לקבוצה שבסופו של דבר ההצבעה לה, תביא בצורה הכי טובה את הערכים החשובים לך לידי ביטוי.

לא נראה לי שיש סיכוי שהם ירוצו באמת לבד.קעלעברימבאר

זה רק מנוף ללחצים.

כנראה שהם יהיו עם סמוטריץ, או סיכוי קטן שיקבל אבי מעוז שריון הליכוד

תרגע גם אני לא אצביע לנעםקעלעברימבאר

נעם הביאה משהו לידי ביטוי?נקדימון

אני שואל ברצינות. בעיניי אבי מעוז הוא פוליטיקאי כושל שקיומו בכנסת מיותר באופן מובהק. מילא רוצים לרוץ, לפחות שיחליפו פוליטיקאי.

מסכים אתךהסטורי

ועדיין סיכוי לא רע, שמערכת הלחצים תגרום שבשביל להכניס את אלו שאני בעדם - אצטרך לשים פתק שכולל את נעם.

מעוז לא מלחיץ אף אחדנקדימון

וגם לא המצביעים שלו...

הצבעתי לו רק פעם אחת, אם אני זוכר נכון. אחר כך הבנתי שהוא גם לא יודע לעבוד (חשבתי שכן כי היה מנכל משרד השיכון בעבר) וגם הטהרנות לא מניבה תוצאות.

אם היו מחליפים אותו בשי קלך, נניח, הייתי שוקל להצביע. אבל אפילו שי הבין שזו מסגרת שנדונה לכישלון, ולכן למרות הכל בחר בדרך פוליטית מפתיעה במיחד

מציאותית, בבחירות הקודמות בעל כרחיהסטורי

הצבעתי לו, אני לא באמת רואה סיבה לשים אותו, אבל לא בגללו אמנע מלהצביע אם ישורין שוב.

אם אתה טוען שעצם הנחחת נושא מסוים בבימהקעלעברימבאר

הפןליוית, מועיל מבחינת הדהוד מסר והשפעה סוציוחוגית, אז כן.

לא בטוח שדרכי הפעולה של נעם זהים לדרכים שאתה מצפה מפוליטיקאי סטנדרטי.

מה גם שעצם קיומם בכנסת והבאתם אג'נדה מסוימת, מאלצת את סמוטריץ ובן גביר גם לאמץ חלק מאג'נדות אלו כדי לגנוב מצביעים (ואפילו כמה אלפים) מנעם.

אותה שיטה שהמפלגה הליבריטיאנחת בארהב משפיעה ללא נוכחות פוליטית. פשוט הרפובליקנים והדמוקרטים מאמצים חלק מהמצע הליבריטיאני כדי למשוך קולות מהלבריטאנים אליהם, כדי לנצח את המד השני, וכך הליבריטאנים משפיעים על האגנדה בארהב על אף ייצוגם האפסי

איזה דרכי פעולה? אין כאלה.נקדימון

שכויח. הוא דיבר על הנדסת תודעה והכניס מילה חדשה למאגר הביטויים. מה הלאה? בזה סיים את תפקידו. יכול ללכת הביתה. אם היה מתפטר יום אחרי הנאומים שלו או מתפטר עכשיו, אין הבדל. שום דבר הוא לא עשה באמצע.

מה עשה יותר מ4 שנים בכנסת? מה שינה? עם מי פעל (חוץ מעם א-ל, כמובן)? כלום. גורנישט. אפילו כותרות בעיתון הוא כבר לא מצליח להביא.

אגב, אני בכל מקרה חושב שההשפעה שלו על שיח הזהות היהודית בישראל הוא זעיר מאוד.

עוד פעם. השאלה בכלל אם מטרת נעם זה לפעוחקעלעברימבאר

פוליטית בצורה הכי יעילה, או שיהחה ח"כ אחד מתוך 120 שידבר רק על הנושאים האלו וינחיח אותם ללא מורא וללא שיקולים פוליטיים שעלולים להיות אצל סמוטריץ ובן גביר.

השפעה על שיח זהות נמדדת לטווח ארוך.

אין חולק שהשיח נגד הפרוגס עלה מאוד בשנים האחרונות. כמובן קשה לדעת כמה קיומה של נעם אחראית לזה וכמה לא, אבל אין לנו פרווילגיה לא לנסות בכל הדרכים נגד תרבות שמאיימת על המשפחה והמגדר, סכנה גדולה יותר מערבים וכדומה.

אחוז בזה וגם מזה אל תניח את ידך כי אינך יודע איזה מהם יצלח

אלה בדיוק ההבלים כאן בעיניינקדימון

קודם כל, מעוז יצר מעט כותרות. אפילו לשיטתך ברגע שזה כבר לא קורה, אז הוא מיותר.

שנית, רוב עבודת הכנסת היא לא לעמוד במליאה וללהג מול אולם ריק, אלא לשבת בוועדות ובמשרדים ממשלה ולעבוד. וברוב הוועדות אין צורך שנודניק שידבר על נושא שלא קשור לוועדה בכלל. מה שמצמצם מאוד את הוועדות שהוא יכול "לעבוד" בהם ולמלא את תפקידו כחבר כנסת שבא להעלות מודעות.

את זה יכולים לעשות גם לוביסטים ואורחים.

ואתה יודע מה אין לנו פריווילגיה לא לנסות? אין לנו פריווילגיה לא לנסות לעמוד תחת כיפת השמיים בשמש ובגשם, לעוג עוגה כמו חוני, ולמחוא כפיים בלי הפסקה תוך כדי תפילה להעלאת המודעות לפרוגרס.

זה לא חוסר רציונליות. זה אנטי-רציונליות, וכאן נעם מאבדים אותי.

כבר עדיף לומר שמעוז תופס כיסא של ח"כ כדי שיהיה ערבי אחד פחות שיכול להיכנס לכנסת.

להנחחת נושאים בבימת הפוליטיקה, יש אפקט שאיןקעלעברימבאר

להנחחתם מחוץ לבימה הפוליטית

כמו שאמרתי, הבליםנקדימון

פרט. אתה לא יכול סתם לטעון משהו בלי לפרטקעלעברימבאר

ייתכן שאתה צודק.

אבל חייבים לנסות.

אחוז בזה וגם בזה אל תנח ידך כי אינך יודע איזה מהם יכשר

קשקושהסטורי

סמוטריץ' לא צריך שמעוז 'יאלץ' אותו. הוא לא פחות תורני ממעוז, לא פחות מאמין ממנו ולא פחות יודע לזהות תנועות עומק ממנו.

מעוז על כל מצביע שמביא, מבריח שניים. הסגנון התוקפני והקריקטורי של נעם, רק מרחיק מצביעים. כנראה רה"מ חשב שרוב המתרחקים מצביעים ליכוד - אז בחשבון של 'גוש' זה חוסך שריפת קולות.

כל מפלגת נועם היא באשמת משרדי הפרסוםמשה

למי שזוכר, הורידו להם שלטים בוטים במסלול מצעד הגאווה. אז הם יצאו בקמפיין בחירות כדי שלא יוכלו לצנזר אותם.

מראש הרעיון היה צעקני וקצת "אצבע בעין" למי שהתעשיה לא אוהבת להתעסק איתו.

זה לא הסיבה. הסיבה לנעם זה שהרב טאו החליטקעלעברימבאר

שהגיע הזמן שירוצו לפוליטיקה ולא רק יישארו כארגון מחוץ לפוליטיקה

ברור שלסמוטריץ יש סולם ערכים וההעדפות אחרותקעלעברימבאר

ממעוז.

זה לגיטימי.

אבל נעם רוצים לאלץ את סמוטריץ ללכת לפי סולם הערכים שלהם וסדר העדפיות שלהם.

אצל נעם המלחמה על התרבות חשובה יותר מאשר המלחמה על ארץ ישראל

זה לא ערכים אחריםהסטורי

השיטה של בית המדרש של מעוז היא לקחת כל ערך נכון ולהקצין אותו בצורה שרק גורמת אנטגוניזים.

הם לא צריכים ללמד את סמוטריץ', הם צריכים ללמוד פרופורציות. הרב צבי יהודה ותלמידיו הצביעו למפד"ל של פעם ולפני כן לפועל המזרחי, שהיו הרבה פחות תורניים ממפלגת הציונות הדתית של היום. אין שום סיבה אמיתית, שהפלג הזה יתעקש על נציגות כושלת משל עצמו, כשיש נציגים הרבה יותר מוצלחים בפוליטיקה.

לא ערכים אחרים . סדר עדיפיות אחר.קעלעברימבאר

בימי המפדל בימי הרציה לא היה פרוגרס ולא פוסט ציונות

נו, באמתהסטורי

מלחמת התרבות היתה בעיצומה, היא פושטת צורה ולובשת צורה, אבל זה אותה מלחמה.

מה שהשתנה מימי הרב צבי יהודה, זה שפלג קטן אך רעשני ואגרסיבי מתלמידיו, החליט שהוא ורק הוא מבין, יודע ומודע וממילא למרות שנציגי הציבור היום, הרבה יותר מביאים את התורה הגואלת לעשיה הציבורית - אותו פלג צריך (כדרכו בכל תחום) להתפלג גם בפוליטיקה.

לא היה אובדן דרך תרבותי כמו היום, ולא היהקעלעברימבאר

פרוגרס ופוסט-ציונות. וכבר דיברנו בעבר על כך שלא היה פרוגרס. גם הפוסטמודרניזם היה בחיתוליו בימי הרציה. היום המערב באבדן דרך טוטלי.

גם שולמית אלוני לא היתה פוסט ציונית.

גם לא היו נאו רפורמים ובנטיסטים "ישראלים בני דת משה" בציונות הדתית בימי הרציה, ונראה שהציונות הדתית הצליחה כיום בקידוש החול, אבל הצליחה יותר מדי, היא שמה דגש על החול ומרכזיות הקודש מתערערת. בימי הרציה הציונות הדתית לא היתה משגשגת בשליטה בתחומי החול במדינה כמו שהיום, ויש לזה ייתרונות וגם סכנות. וישמן ישורון ויבעט.

גם אם היו יותר חפיפניקים פעם בציונות הדתית, היה ברור שהרבנים הם לא. כיום יש מגזר נאו רפורמי הולך וגדל בציונות הדתית

אכן, אתה חוזר על טענות מהעבר...הסטורי

כל שלב היו בטוחים שאובדן דרך כזה לא היה. (כאן נמחקו כמה דוגמאות, כי על כל אחת תסביר לי בק"נ טעמים למה זה לא כמו היום... מי שרוצה יכול למצוא את הפולמוסים של העבר ולראות שאין כל חדש).

זה ממש לא סיבה מוצדקת לפלג את היצוג הפוליטי הכל כך קריטי של בית המדרש לפרורים חסרי משמעות.

לא החה צורך להאבק על התודעה ועל התרבותקעלעברימבאר

כמו היום.

כמובן היה את מאמר הדור, אבל דווקא אז העניין היה פניה אינטלקטואלית וספרותית לחילונים.

כיום בעידן הפוסט והפרוגרס, פניה ספרותית לא מסםעקה, מכיוון שהפוסט בהפריכו את מטשג האמת כלל לא מעוניין לברר מה האמת ולשוחח בשיח נכון (ראה דברי הרב איתי אסמן בגליון קרוב אליך בשבת האחרונה), ומבחינתו מטיילים הם מחבלים ומחבחים הם גיבורים, כי ההגיון ממנו והלאה לדור הפוסטמודרני.

לכן הפתרון הוא לא רק להנחיח בספרות, במדיה ובשיח האינטלקטןאלי, התרבותי והפרסומי, אלא להנחיח את זה מעל במת הכנסת בפוליטיקה.

יש ספר של גוי חכם שאבדוק מה שמו שאומר שברגע שה10 אחוז יצעקו את האמת מול ה20 אחוז הפןסטמודרנים, אז הם יצליחו למנוע סחף פוסטמודרני מהרוב הדומם של 70 אחוז. עיין בשיעורי הרב יגאל לוינשטיין.

כך שבניגוד לימי מאמר הדור, כיום הפתרון צריך להיות משולב

בוודאי שהיה צורךהסטורי

'פולמוס הקולטורה' - היה הפולמוס העיקרי בקונגרסים הציוניים הראשנים, בגללו הקימו את המזרחי, על רקע זה הרב צבי יהודה הוציא את 'קובץ התרבות הישראלית'.

גם בתוך הציבוריות הדתית, היו מאבקי אדירים בנושאים הללו.

אחרי קום המדינה, היו מאבקי אדירים על החינוך, המשפט והכשרות. על כפיית העולים לחילוניות.

הדמיון כאילו נולדנו אתמול והמלחמות התרבותיות נולדו אתמול, זה דמיון שמאוד מצדיק את יצר הפילוג של אגף מסויים באלו שמדברים כל היום על 'כלל ישראל' ובפעל לא מסוגלים לפעול עם מי שבפרומיל שונה מהם.

גם את מה שצריך לעשות בעשיה פוליטית - מפלגת הציונות הדתית עשתה, בזמן שאבי מעוז סיפר סיפורים על דוכן הכנסת.

ניכר שלא קראת בכלל את.התגובה שליקעלעברימבאר

קרא אותה עוד פעם והפעם לאט, ובעיקר על מה שכתבתי על מאמר הדור

קראתי היטב ואני עומד על דעתיהסטורי

ההשכלה הובילה מלחמת תרבות, הציונות הוקמה עם מלחמת תרבות שליוותה אותה מראשיתה, בקום המדינה היתה מלחמת תרבות רצינית מאוד.

כל זה לא הפריע לרב צבי יהודה ותלמידיו לתמוך בפועל המזרחי/מפד"ל. אגב, בכנסת השניה שהמזרחי והפועל המזרחי רצו בנפרד, שיא המאבק על חינוך העולים ו'מיהו יהודי', הרב צבי יהודה תמך בפועל המזרחי למרות שהמזרחי היה יותר תורני, בגלל שהפועל המזרחי עסקו בפועל בישוב ארץ ישראל.

מספיק עם התירוצים של תלמידי קרח, למה הם מצילי התורה.

קרא מה שכתבתי על מאמר הדורקעלעברימבאר

חוץ מזה שבימי הרציה עוד לא הפנמנו את יישוב הארץ.

היום הפנמנו את הערך הזה כבר, ויש ערכים אחרים שעליהם צריך לעבוד.

קראתי, לא מסכים עם הפרשנות שלךהסטורי

וכנראה שאתה מכיר את ההיסטוריה רק ממאמר הדור (את 'התרבות הישראלית' למדת?)

ואני מכיר את ההיסטוריה איתה התמודד הרב, בעצמה...

בתקופת הרב קוק, השיח ב*אליטה* היהקעלעברימבאר

אינטלקטואלי וניסה לברר את האמת בדיונים.

כיום ערך האמת מכאן והלאה באליטה הפוסטמודרנית, כך שספרות אינטלקט ומדיה לבדם לא יעזרו

לא נכוןהסטורי

גם בתקופת הרב קוק, ספרות ואינטלקט לא הספיקו, זו רק נקודה אחת ממה שהרב כותב שם ובעיקר, זו רק נקודה אחת מהמציאות שכנראה אינך מכיר בכלל, חוץ מאיזה שיעור ששמעת על מאמר הדור.

הדיונים ממש לא היו רק מול האינטלקטואלים. הרב כל ימיו פעל גם ציבורית במקביל לכתיבתו. תקרא את סדרת הספרים של הרב ווסרמן (קורא לדגל, להכות שורש, מסילה חדשה והיד השמאלית) על פעילותו של הרב מול החילוניות ומלחמת התרבות. האמת - מספיק לעבור על אגרות ראיה, מאמרי הראיה וכרוזי הראיה, כדי להבין זאת.

אני מבין שיצר המחלוקת כל כך חזק, שהוא מגייס את כל הוורטים ומטשטש את המציאות להצדיק פילוג מיותר.

ובכל זאת - תקרא את מאמר הדור- הרב קוקקעלעברימבאר

חד משצעית טוען שלב נקודת הדור היא אינטלקט והסברה. (ולו לאליטה לפי הפרשנות שהדור בפועל מתבטא באליטה).

ואל תזלזל בי. לא שמעתי שיעור אחד. למדתי כמה סדרות שיעורים מכמה רבנים במאמר הדור, ועיינתי בו לעומק , בניתוח פרטני שורה אחר שורה, עם פרשנים מתלמידי הרציה ובחינת פשט המאמר בעצמי, יחד עם שילוב חשיבה לוגית סוציולוגית

גם היום הלב הוא האינטלקטואלהסטורי

יש גם היום הוגי דעות שמובילים תפיסות, גם התפיסה ש'אין אמת' היא תפיסה.

גם אז, העיתונאי, לא היה רואה את מה שהרב טוען במאמר הדור - הוא היה רואה המונים שמסתערים פיזית ומנטלית על כל המוסדות הישנים.

הרב עצמו בהחלט פעל ודחף לפעול בשני המישורים. הוא פעל בכתיבה, בדרשות ובעידוד תלמידי חכמים במישור האינטלקטואלי והוא פעל כל חייו במישור המעשי - הן כרב (כולל הטלת סנקציות מעשיות!!!) והן כאיש ציבור, כפי שמשתקף באגרות ובתולדותיו.

השיא כמובן היה בהקמת 'דגל ירושלים' והרבנות הראשית, אבל גם לפני וגם אחרי שדגל ירושלים כארגון לא הצליחה להתרומם - הרב היה בקשר משמעותי עם המפלגות והאנשים. היה בקשר עם אגודת ישראל - עד שהתאכזב מהמאיסה בארץ ישראל והיה בקשרים משמעותיים עם המזרחי והפועל המזרחי ונשא דרשות בוועידות שלהם (למרות שסירב להיות חבר רשמי).

גם הרב צבי יהודה, לפני ואחרי קום המדינה - לצד עיקר העיסוק האינטלקטואלי כראש הישיבה ועורך כתבי הרב - עסק גם בפעילות מעשית. עסק בזה כנציג 'דגל ירושלים' בשוויץ ועסק בעידוד הקמת החינוך התורני. עסק בהצלת יהודים מרוסיה, כמי שטיפל בסרטפיקטים לרבנים ובחורי ישיבה מטעם אביו הרב ממש אחרי המהפכה ועסק בזה כשדחף את תלמידיו להלחם על שרנסקי וחבריו בזקנותו. עסק במאבק במסיון ועסק בעצירת הסוזון. כמובן, הכי זכור המאבק שלו על ההתישבות מהדחיפה של ר' חנן פורת להקים את כפר עציון, דרך גוש אמונים ועד המאבק על ימית על ערש דווי.

ועם כל זה - הוא ותלמידיו לא העלו על דעתם לפצל את הנציגות הפוליטית. מפלגת הציונות הדתית של היום - צריכה יותר דיוק, בעיקר - נציגות גם למליונים שלא גרים על כביש 60, אבל אחרי שאמרנו את זה, היא היצוג הכי משמעותי לתורה הגואלת בשדרות הפוליטיקה המעשית מאז ומעולם.

אני מבין שכבודו חכם יותרקעלעברימבאר

מהרב שרקי ומהרב קלנר, שלזכרוני שניהם טענו שמאמר הדור טוען שלב ההשפעה על הדור היא אינטלקטואלית-הגותית (יחד עם השפעות רבות מסביב שייתכן שגדולות בכמות, אך לא זה לב המאבק)

לא חולק בכלל על המשפט הזההסטורי

זה אכן יסוד משמעותי במאמר הדור. אבל מאמר הדור הוא רק חלק מההתמודדות של הרב עם תופעות המודרנה/השכלה/חילוניות/ציונות - לכן שלחתי אותך לספרים של הרב ווסרמן.

בכל מקרה זה לא החה הדיון. הדיוןקעלעברימבאר

היה שבניגוד לתקופת מאמר הדור, בה לב ההשפעה היתה אינטחקטואלית.

כיום מכיוון שמה שמחיה את החיחונות זה שילוב של מודרנה ופוסט, אז יחד עם הנקודה של הבירור האינטטחקטואלי, צריך גם פשוט לצעוק את האמת ולהדהד אותה. לא בשיח, אחא פשוט בנחחה.

מכיוון שתרבות הפוסט תפרק כל שיח ל"זה רק האמת שלך" ותפרק כל טיעון אינטחקטואלי בסירוב לראות את האמת והתעקשות שהמציאות כמו שהם חושבים, גם במחיר הזיה. מאחר,שאת הפוסט, האמת לא מעניינת.

לכן זה שתכתוב מניפסטים ושיעורים נגד הפרוגרס לא יעזור מספיק אל מול החילונים, אתה חייב להנחיח את זה בלב הבימה הפוליטית, ולהזיז את הגבינה של הפרוגרס, רק אז הם יתחילו לצעוק. וכשהם צועקים, סימן שמשהו זז. כמו אדם שאיבד תחושה ביד ומעבים לו את היד וכשהוא מרגיש כאב זה סימן טוב.

אתה יכול לכתוב כמה שאתה רוצה נגד הפרוגרס. עד שלא תצעק את זה מעל בימת הכנסת ותקים וועדות חגבי זה (גם טם בפועל לא יועילו) לא הצלחת עדיין לעורר כלום, והפרוגרס ימשיך בשלו מתוך התעלמות מוחלטת מכל ההסברה היפה שלך

ב. סמוטריץ לא מספיק מודע לחשיבות המאבק על התודעה ומטבק נגד הפרוגרס. הוא עוד שבוי בתודעת גוש אמונים, שהעיקר זה התיישבות בארץ. (בעוד שיחסית כבר הציבור הציוני דתי הפנים את חשיבות המאבק על הארץ, וגם בנט אפילו יחסית בעד יו"ש). בכל דילמה סמוטריץ יעדיף את האחרונה על פני הראדונה

אין מה לחזור שוב ושוב. דבריך לא נכונים היסטוריתהסטורי

ולא נכונים היום כפי שהסברתי.

סמוטריץ' מודע פי אלף ממה שבורג היה מודע. כשרוצים להתפלג תמיד ימצאו הסברים.

ברור שסמוטריץ מודע יותר מבורג, אךקעלעברימבאר

כמו שפרטתי. המצב כיום שונה מבזמן בורג

דמיונות. אין לך מושג על מאבקי התרבות הקודמיםהסטורי

ואתה מפספס לגמרי את הנקודה:קעלעברימבאר

אני כלל לא מחוגי הר המור, ואין לי שום עניין במחלוקת הישנה והיא לא רלוונטית לי.

אני בוחן מה האמת, ומה שנראה בסוף כמסקנה, מאמץ

אבל אתה קונה את התירוץ, של אלוהסטורי

שפלגנותם אומנותם, ש*הפעם* יש הסבר ממש טוב לפלגנות.

זאת לא מחלוקת ישנה - היא מופיעה כל הזמן בישיבות, בישובים, במוסדות חינוך, בתנועות נוער וכן, גם בפוליטיקה.

תירוץ?קעלעברימבאר

עיינת פים במשנת הר המור?

זה לא תירוץ. זו משנה שלימה עם הגיון.

אתה יכול לחלוק, טבל הנסיון שלך להפוך זאת למלחמת חסידויות הוא פתטי.

הר המור לא פרשו ממרכז בגלל מאבק מי יהיה האדמור, אלא בגלל שמראש היתה להם משנה סדורה שחלקה על משנת מרכז.

זה כאילו אני אטען טיעון הזוי שכל משנת הר עציון זה רק להתנגד לחרדלים ולתלמידי הרציה. במקום להבין שיש להם משנה סדורה משל עצמם.

נו, באמתהסטורי

הר המור פרשו בגלל צ'יזבאט על מכון הוראה שלא היה ולא נברא.

אבל באמת שלא עוסק בזה, זה היסטוריה, עוסק בתופעה שממשיכה עד רגע זה. כל ראש ישיבה וגם כל מדען יסביר לך שאם יש הסבר אחד שחורז לתופעה, הוא עדיף על אלף הסברים פרטיים. רשימת המוסדות שתלמידיהם פילגו/פיצלו/הפרידו היא ארוכה. בחלק מהמקרים אפשר להבין את ההסבר המקומי, אבל התופעה נשארת. העובדה שבדור שלי כל הילדים של הר"מים (לעתיד) בהר המר למדו (הבנות) בנעם והיו חניכים באריאל והיום בבתי הספר צופיה וארץ המוריה אסור ללכת לאריאל ומקימים תנועה נפרדת באחריות בית הספר.

כך גם בפוליטיקה - אתה יכול לכתוב דרשות מכאן עד הירח, על דיוק המשנה הספציפית, שאך ורק נעם מביאה ורק חכמים מבינים אותה (ורק חכמים רואים...). העובדה היא שפיצול הכח הפוליטי, מחליש מאוד את העמדה והעמידה ובכלל הדרך של אבי מעוז וחבורתו לצעוק דברים בקיצוניות, רק גורמת אנטגוניזים לכל מה שכולנו מסכימים עליו.

וזה שהוא אפילו לא יודע לצעוקנקדימון

במחילה מכבודו של אבי מעוז, הוא פשוט נראה כמו זקן טרחן. באמת שאף אחד לא שם עליו בכנסת.

אפילו נתניהו השתיק אותו באיזה סגן שר או קישקוש אחר במשרד ללא מוצא, שבו מעוז לא הצליח לעשות כלום, אף אחד לא ניסה לעזור לו, וגם נלקח ממנו פיתחון הפה כי אם הןא חסר יכולות ביצועיות זה כבר בעיה שלו.

כפי שאמרתי בתגובה אחרת. עדיף לומר שמעוז תופס כיסא של ח"כ רק כדי שיהיה ערבי אחד פחות שיוכל להיכנס לכנסת. זה יהיה אמין יותר.

אז דבר עם נעם שתחליף אותו באיש אחרקעלעברימבאר

דיברתי על העקרון.

לא מבין באבי מעוז

הפלגנות של הר המור נובעתקעלעברימבאר

מהמשנה שלה, לא ההפך

אכן, משנת קרח ועדתו...הסטורי

הרב צוקרמן זה משנת קורח ועדתו?!קעלעברימבאר

הרב אבינר זה משנת קורח ועדתו?

הרב מרדכי שטרנברג זה משנת קורח ועדתו?

אנטגוניזם?קעלעברימבאר

למה , לפני נעם כל הפרוגרס בארץ התנגדו לפרוגרס?

הפרוגרס תופעה כלל עולמית.

מצד שני מה שאתה אומר גם הרב שרקי אומר שכדי להתנגד לפרוגרס צריך להוסיף קדושה ולא לקבול על הטומאה, והתנגדות צעקנית רק מגבירה. אבל אני חושב שבעניין הזה הרב שרקי נאיבי מדי.

בכל מקרה "אחוז בזה וגם מזה אל תנח ידך כי אינך יודע איזה מהם יכשר".

שמאל דוחה וימין מקרבת. אין לנו פריוולגיה לא לפרוס את כל הכוחות בצורה רב מערכתית ולנסות את כל האפשרויות.

והיה אם יבוא הפרוגרס אל המחנה האחת והכהו, והיה המחנה הנשאר לפליטה

אבל בלי נועםפשוט אני..

מי ייצג את ההומופוביה בכנסת?

עזוב להטבים.קעלעברימבאר

מה אתה חושב על הרס הפרוגרס את המשפחה הזוגיות ואת רעיון המגדר? ועל הקווריות והפוליאמוריה? על מלכות דראג?

אתה בעד לשטוף לילדים קטנים שאולי הם צריכים לשנות את המגדר שלהם?

יש גם להטבים שמתנגדים נחרצות לפרוגרס. זה לא קשור

ומה הקשר של הכנסת לכל זה?פשוט אני..

לדאוג למשל שבתי ספר לא ישטפו לילדיםקעלעברימבאר

את המוח בשטויות פרוגרסביות

למה שהכנסת תדאג לזה?פשוט אני..

יש מנהלי בתי ספר, יש מורים, יש הורים, הנח להם ללמוד מה שהם רוצים.

מנהל בית ספר ש''ישטוף ילדים קטנים שאולי הם צריכים לשנות מגדר'', כדבריך, יחטוף חזק מאוד מההורים וזה יהיה פי אלף יותר אפקטיבי מהתערבות של הכנסת.

אתה לא רוצה שילמדו את ילדיך יום אחרי שתקום פה ממשלת שמאל, שכל זוגיות היא לגיטימית באותה המידה, כולל בין שני גברים או יהודיה וערבי.

אז פשוט אל תתן לחברי הכנסת את הכוח להחליט מה נכון ומה לא נכון שילדים ילמדו.

חוץ מזהפשוט אני..

יש מרחק עצום בין להתנגד לתוכן מסוים בבתי ספר, לבין להציג הומואים כאנשים אלימים פיזית שפוגעים במי שלא חושב כמותם. וזה עוד במדינה שבה סטרייט רצח נערה במצעד גאווה, לא הומו רצח סטרייט.

בושה.

מתי נעם הציגו את הלהטבים כאלימים?קעלעברימבאר

הם דיברו על הפרוגרס ועל הלהטביסטים, שרובם סטרייטים, לא על הלהטבים.

להטביסט= כל אדם, בין סטרייט ובין לא, שדוגל בלהטביזם.

להטב=אדם שיש לו נטיה מסויימת, ו/או חי לפיה את חייו.

יש גם להטבים שחיים חיים להטבים בפועל, אך אמרו שהם לא ירצו שהבן שלהם יוולד עם נטיה כזו.

בפועל יש טרור דעות, כי כל מי שמעז להביע דעה אחרת, מסווג מייד כחשוך

הם עשו סרטון שמציג להטבים כאלימיםפשוט אני..

ואל תמציא מושגים...

..קעלעברימבאראחרונה

..

אז צריך לחוקק שבבית ספר פרטי יהיה צריך אישור שלקעלעברימבאר

75 אחוז מההורים , כדי שיוכלו ללמד תוכן כזה.

פעם זה לא היה, אבי מעוז דאג לחוק הזה.

אם זה בית ספר ממלכתי, הוא כפוף למדינה וחא להחלטת המורים או ההורים

אתה מציע ליברטיאניות בחינוך,קעלעברימבאר

זה לא עובד

נחמד, אבל נשמע קצת שטחיפתית שלג

כנראה שאם הייתי מביע דעה יותר נחרצת בענייני ביטחון אז היה בן גביר

ואם נחרצות יותר בענייני שבת אז ג

אבל בגלל שכמעט ולא לחצתי על דעת קצה אבל כן לצד הימני ודתי אז קיבלתי סמוטריץ'

לגבי דרעי אני לא בטוח למה קיבלתי..

אני מקווה שלא לפי זה הם ינפיקו סקרים😏

זה ז'אנר חביב מאודנקדימון

סקרי תעמולה. אבל האחד הזה הוא באיכות די גרועה, לפחות שיתאמצו קצת לטשטש את זה

פייגלין נמצא שם כאופציה? אם הנדל וטרופר כןמתוך סקרנות

ופייגלין לא, זה מוכיח כמה משחקים לנו במוח...

פייגלין מקבל מעל 0.1% בסקר כלשהו?פשוט אני..

הוא מקבל בכל הסקרים בין אחוז וחצי ל3 וחצימתוך סקרנות

בערך כמו הנדל וטרופר, אבל יש מי שרוצה לשחק לנו במוח.

הביג פארמה? האילומיטי?פשוט אני..

לא הבנתי מה אתה רוצה, שאראה לך את כל הסקרים?מתוך סקרנות

תעשה גוגל "סקר מפלגת זהות" ותראה בעצמך.

התכוונתי לטענה שלך שמשחקים לנו במוחפשוט אני..

לא, יותר פשוט מזהמתוך סקרנות

נראה שאם להרבה פוליטיקאים יש כלי תקשורת שמנסים לדחוף אותם למודעות (או חבר'ה עם כיסים עמוקים כמו בנט, או הנדל וטרופר שמישהו רוצה לקחת דרכם קולות של "דתלי"ם יפים ונכונים" וכיוצא בזה).

פייגלין כנראה מזיז את הגבינה ליותר מדי אנשים, אז מכל הצדדים רוצים להעלים אותו.

הוא לא מזיז אף גבינה, הוא פשוט לא מענייןפשוט אני..

עוד לא הסברת למה הוא מעניין פחות מהנדל וטרופרמתוך סקרנות

כי הוא לא מזיז אף גבינה, כלומר לא עוברפשוט אני..

אתה חוזר על עצמך, אבל מתעלם משאלתי על הנדל וטרופרמתוך סקרנות

שבמצב דומה לשלו בסקרים, אבל דוחפים אותם לכל מקום.

אני לא חוזר על עצמיפשוט אני..

הבהרתי שזה לא שהוא לא מעניין בפני עצמו,

אלא בגלל שהוא לא מתקרב לאחוז החסימה אז הוא לא מעניין ולאף אחד אין אינטרס להשתיק אותו או להעלים אותו.

מההודעה הקודמת שלי היה אפשר לחשוב כאילו אני אומר שהוא עצמו אדם לא מעניין, ולכן קודם הבהרתי את כוונתי...

מצבו של בנדל בסקרים שונה. בכל הסקרים שראיתי הוא או עובר או הכי קרוב מבין כולם לעבור.

כאמור אני כבר הצבעתי לפייגלין בבחירות 2019, כשלפי כל הסקרים הוא היה באזור 8 מנדטים ובסוף לא עבר.

הייתי ממשיך להצביע לו אם לא היה מתגלה כקוקו מתכחש מדע.

לדעתי אסור שיהיה בפוליטיקה אדם שנשען על קונספירציות ולא על נתוני אמת, כי אין לדעת לאן הטירוף יוביל אותו כאשר יהיה לו כוח.

משחקים לך במוח לגבי הנדל בוודאותמתוך סקרנות

גם פייגלין מקבל בכל הסקרים בין אחוז וחצי ל3.5.

לגבי הטענה שהוא מכחיש מדע, לא חושב שזאת הגדרה נכונה, פשוט בשל רגישותו הגדולה ואולי מוגזמת לשלילת חירות, לעמדתו בקורונה הגיעו לשם בקלות רבה מדי, חושב שזאת עמדה לגיטימית, גם אם הוא קצת מגזים כאמור,,זה עדיין עדיף מחסרונות אחרים.

30 שנה בפוליטיקה, הוא לא הזיז מעשית כלוםהסטורי

הוא כן השפיע על שוק הרעיונות, ברעיונות שבבסיסם נכונים אך לא בשלים - שבהמשך אחרים הוציאו לפועל באופן יותר מציאותי.

את ההשפעה הזאת הוא יכול להמשיך כפובלציסט, אין שום סיבה לשרוף עליו קולות.

גם אותי זה עיצבן... הימני האמיתי היחידי.אברהם יאיר שטרן

מה חבל שהוא הוגה דעות נפלה אבל פוליטיקאי גרוע.

הצבעתי לו כאשר לפי הסקרים הוא היה עם 8 מנדטיםפשוט אני..

בדיעבד אני שמח שלא נכנס,

קוקו מכחיש מדע חובב קונספירציות

אם הוא פוליטיקאי גרוע או לא אנחנו נחליטמתוך סקרנות

אם תרצו, אין זו אגדה.

עצבן אותי שהם קראו למפלגת סמוטריץ "חרדית לאומית"קעלעברימבאר

חרד"לים הם לא חרדים בקמצוץ, מלבד הכינוי שהודבק להם (שלא הם אימצו אותו)

מה???אליהו1

אני מצביע לציונות הדתית😂😂😂

איך ש"ס לעזעאל??אברהם יאיר שטרן

שאלון מוטה ולא מלא... הוא בא לתת כיוון מאוד מאוד מאוד כללי...

אני קפיטליסט, הם סוציאליסטים...

הנה עוד הוכחה מי מעודד שנאת חינם בעם ישראל.סיעתא דשמייא1

הביטוי "מְהָרְסַיִךְ וּמַחֲרִבַיִךְ מִמֵּךְ יֵצֵאוּ" לקוח מתוך ספר ישעיהו (פרק מט, פסוק יז). במקור, זוהי נבואת נחמה המבטיחה שבעתיד האויבים והמחריבים שהרסו את ציון יסתלקו ויעזבו אותה. לעומת זאת, בעברית המודרנית משתמשים בביטוי זה במשמעות הפוכה לגמרי: כאזהרה או טענה שהסכנה הגדולה ביותר והחורבן יבואו מבפנים, כלומר מתוך העם או הבית עצמו. [1, 2, 3]

משמעות מקורית מול שימוש מודרני

• במקרא (נחמה): הצרים והמחריבים שהיו בתוך הארץ או פגעו בה יצאו וילכו ממנה, ובני המקום ימהרו לשוב ולבנות אותה.

• בימינו (ביקורת פנימית): האסון, ההרס או הפילוג נגרמים על ידי אנשים מבית – מתוך הקהילה, החברה או המדינה עצמה.[1, 2, 3]

טיפשים ושקרנים - שניהם מעייפים אותינקדימון

אבי בלוט הודח מפיקוד המרכזאיתן גיל

טוב, או רע ליהודים?

40 נרצחים הי"ד בתקופת אבי בלוטשנונימי

וכמה בתקופות לפניו?נקדימון

40 זה מספר מאוד נמוך. במייחד ביחס למה שהיה אמור להיות כשהגזרה בוערת במיוחד.

השמאל, אגב, מסתכל כמוך אבל הפוך. לשיטתם חלה עלייה ב"פשיעה הלאומנית" אבל אבי בלוט כמעט לא עשה כלום כדי לעצור את זה. השמאל בוכה על כמות המעצרים הנמוכה שנעשתה נגד יהודים ביחס לכמות האירועים שנטען שיש.

לפי לשכת שר הביטחון, הוא לא הודח בכללנקדימון
עבר עריכה על ידי נקדימון בתאריך כ' באב תשפ"ו 10:56

עבר עריכה על ידי נקדימון בתאריך כ' באב תשפ"ו 10:55

אמנם קמו מקהלות שטנה, אבל לשכת שר הביטחון מסרה שהרמטכל כבר המליץ על השינוי הזה, כבר בוצעו ראיונות, וכל המדובר כאן הוא על סבב המינויים הבא. כלומר שום הדחה או שקר אחר. כשהוא יסיים את תפקידו ממילא, אז המחליף יהיה בר-כליפא.

בקיצור, ספין של המקהלה. כץ אמר את הדברים גם בשידור חי, כך טוען ישי משהו (איזה כתב חרדי).

לשאלתך,

יוסי דגן וישראל גנץ עד כמה שאני זוכר ממש גומרים עליו את ההלל. עכשיו פורסם משהו ממועצת יש"ע, אם כי אני לא בטוח עד כמה דעתה חשובה בכלל.

בוא נגיד שעל יהודה פוקס לא דיברו ככה, לכן אני יוצא מנקודת הנחה שאבי בלוט היה די בסדר. מושלם זה רק אלוהים, אבל בפיקוד מרכז כנראה עבדו לא רע תחת בלוט.

עריכה: עכשיו מישהו הראה לי שבצלאל ואורית היו בפאנל של ערוץ 14 לפני כמה זמן ושיבחו את אבי בלוט ממש. גם שם ינון מגל ניסה להציג כתמים, ובצלאל חזר ואמר שבלוט הוא אחד האלופים הטובים ביותר שהיו בשנים האחרונות. שינוי התפיסה והביצועיות שלו אל מול הדרג המדיני נחשבת מעולה ממש.

בניגוד לפרשנות העקומה של עמית סגל - בלוט לא הודחהסטורי

https://rotter.net/cgi-bin/forum/dcboard.cgi?az=read_count&om=959012&forum=scoops1

כמה הערות:

1. אם באמת קצין בדרגה כל שהיא, מנהל מדיניות שונה ממה שהממשלה מורה לו - ראוי שיודח.

2. בלוט עשה הרבה מאוד טוב להתיישבות, יותר טוב בוודאי מכל קודמיו.

3. בלוט גם ניהל גישה יחסית התקפית כלפי האויב.

4. הצווים המנהליים הם פשע. במדינה דמוקרטית אם יש חשד כלפי מישהו, מזמינים אותו לחקירה ומאפשרים לו למסור את גרסתו. אם גורמי החוק חושבים שהחשד מבוסס, מגישים כתב אישום שבו הטענות והראיות גלויות ומאפשרים לנאשם להתמודד משפטית. כך זה כלפי רוצחים, כלפי אנסים, כלפי פדופילים וכלפי פשע מאורגן, אין שום סיבה שכלפי מיישבי הארץ נוהגים אחרת.

5. ההצדקה היחידה לכך שהשאירו בחוק את תקנות שעת חירום של הבריטים, שכוללות אפשרות למעצר/הגבלות מנהליות - היא שמדינת ישראל מיום הקמתה ועד היום נמצאת במלחמה, במלחמה באויב, אי אפשר להתנהל לפי הנהלים הפליליים הרגילים. מישבי הארץ, גם באגף שקצת פורץ גבולות - אינם אויב.

למה האירוע הזה היה צריך להגיע לערוץ 14איתן גילאחרונה

היו לא מעט אלופי פיקוד מרכז שסיימו את הקדנציה שלהם בדרך אחרת.

בלוט שלא גדל בערוגות קפלן הוא מעכשו מועמד טבעי להצטרף לשם.

לגבי בר כליפא, יש מי שמסמנים אותו לרמטכ"ל הבא של צה"ל, אחרי הרמטכ"ל הנוכחי הכושל.

לא להיות תמימיםסביר11

אל תהיו תמימים🎪 הליכוד עם כל המפלגות שמימין לה שולחים חיילים למוות מיותר בעזה ובלבנון במקום תוכנית האלופים ומכניסים 600 משאיות לחמאס -החלטות בהשתתפות בן גביר וסמוטריץ' .

🔥אז אל תגידו שזהות לוקחת קולות לימין, כי חוץ מזהות אין ימין

התכוונתי למה שבגוף ההודעהסביר11אחרונה

עד איזה גיל בחור ישיבה יכול לדחות שירות?אריה ישאג

אם אני בחור ישיבה דתי לאומי (מזרוחניק), עד איזה גיל אני יכול למשוך ולדחות את השירות בצה"ל?

הבנתי ממכר שזה עד גיל 26, זה נכון?

(ואני לא מדבר על ישיבת הסדר)

העוצמה היהודית של הציונות הדתית...סביר11
לאור ריבוי מפלגות בימיןפילה

אני מתכוונת לפתוח מפלגה חדשה . היא תיקרא מפלגת ייאוש. כי שום מפלגה לא מציגה אותי בדיוק. אני אכין רשימה מאנשים שנראים בדיוק כמוני, נולדו רק בחודש תמוז המתגוררים במרחק הליכה ממני.

אני אבדוק בפינצטה איפה נולד סבא רבא שלהם ואיפה עלתה סבתא רבתא כי הדבר הוא נורא קריטי, אין להמעיט בחשיבותו.

וכמובן כל זה יבוא למטרת אחדות , נגד פילוג בעם , כולנו אחים וחברים. או שלא

אני בעד מפגלת "הסר"משה

חדמ"שנקדימוןאחרונה

לליכוד יש 140,000 מתפקדיםשנונימי

בעוד לציונות הדתית יש רק 24,000 מתפקדים,

אכן, המפלגה צריכה לפתוח את שעריה.

לציבור הדתי לאומי בסה"כ יש כחצי מיליון מצביעים שהם 14 מנדטים ואפילו פחות. זה לא מספיק.

על מנת להגיע ל30 מנדטים ויותר המפלגה צריכה לקרוא לתוכה גם מסורתיים, רוב העם הם מסורתיים ונוטים ימינה, ולהתפשר על ענייני הדת.

הרבה חילונים בוחרים ברמטכ"לים לשעבר כמו אייזנקוט,

רק בגלל שהוא היה רמטכ"ל (כאילו ימני) ומסורתי (לא דתי).

כמובן שזה רק אפשרות אם רוצים לנסות להשפיע ולהביא לשינוי.

אפשר גם להישאר יותר דתיים עם פחות השפעה.

רק לי מפריע שלא עשו פריימריז בציונות הדתית?advfb

בתור מתפקד בפריימריז הקודם,

אני פשוט לא מבין מאיזו סיבה צריך 170 עסקנים שיבחרו את הרשימה?

כנראה שזה לא יגרום לי לא להצביע שוב לציונות הדתית אבל זה מעצבן.

כשסמוטריץ' רוצה להתנהל בשקיפות הוא יודע לעשות זאת.

לא מאמין עד שלא יקרהadvfb

טראמפ החדש (החלש): ביטלתי התקפה על אירןאיתן גיל

במוצ"ש ישבתי עם חברים, והתחייבתי להצביע למנצור עבאס אם טראמפ החדש יתקוף בלילה באירן.

מסתמן שמנצור הפסיד את הקול שלי, ואנה אני בא.

אולי יעניין אותך