לא תחרוש בסמוטריץ' ובן גביר יחדיואיתן גיל

נתניהו חוזר כל הזמן על אמירתו: ממשלה (לאומית) רחבה. הוא לא מגלה במה מדובר, אבל נראה שכוונתו לממשלת רוטציה עם איזנקוט.

ככל שכוונתו לממשלה עם איזנקוט, אין תרחיש שבן גביר יהיה חלק ממנה.

בתקופה האחרונה חזרתי כמה וכמה פעמים על הערכתי שלנתניהו נמאס ממתכונת הממשלה היוצאת שנקראה גם ממשלת ימין מלא מלא, ודעתי לא השתנתה כהוא זה.

בן גביר שאינו טיפש מבין שבממשלה הבאה הוא לא יהיה שר, בין אם ירכיב אותה נתניהו, וקל וחומר אם ירכיב אותה איזנקוט.

בנסיבות אלה הוא לא רואה שום ערך מוסף לעצמו אם מה שמכונה גוש הימין יהיה, על הניר, גדול יותר בשלושה או ארבעה מנדטים, והוא כאמור בחוץ, מסתפק בקריאות ביניים מספסלי האופוזיציה.

שונה הדבר לגבי סמוטריץ', שמצבו בסקרים אינו מעודד בלשון המעטה, וביתר שאת מאז ההכרזה על המפלגה החדשה והמיותרת (לדעתי) של וינטר.

סמוטריץ' צועק געוואלד באוזני נתניהו, ונתניהו מצטלם בסרטונים וקורא לבן גביר להציל את גוש הימין (=להציל את סמוטריץ'). נתניהו זקוק להם כדי לשפר את כושר המיקוח שלו מול איזנקוט. הא ותו לא.

ואם יורשה לי, אחזור על הצעתי לסמוטריץ' לא להתחנן בפני בן גביר שנחוש להתנתק באופן סופי ומוחלט מסמוטריץ', גם פוליטית, גם אידיאולוגית, וגם פונקצונאלית.

סמוטריץ', שנכון לעכשו מגרד את אחוז החסימה מלמטה, יכול להשאר על הגלגל אם ירוץ לכנסת הבאה בבלוק טכני עם אבי מעוז ועם מוטי ליינטר. המשולש הזה יוציא את סמוטריץ' מהאזור המסוכן, וגם יעשה חסד עם האחרים ששווים כחצי מנדט כל אחד. יתכן שהבלוק הטכני יצמיח איחוד דתי מתי שהוא מאוחר יותר, אבל לא נקדים את המאוחר. בן גביר חובש הכיפה עומד בראש מפלגה לא דתית.

בצלאל, לך על זה בטרם תסגרנה הרשימות לכנסת. כל זמן שהנר דולק אפשר לתקן. עזוב אותך מפייגלין, שהשקפתו הדתית נמצאת איפה שהוא בין גלעד קריב לנפתלי בנט.

אפשר גם פייגלין וגם נעםברגוע

סמוטריץ' משלם מתיר פוליטי על נטישת הנרטיב הדתיאיתן גיל

האשימו אותו שהוא מקדם מדינת הלכה, והוא נבהל מעצמו. במקום להבהיר את דבריו הוא הרחיק את עצמו מכל עיסוק באופיה היהודי של המדינה, והוא כאמור משלם מחיר.

חיבור טכני עם פייגלין שתומך לכאורה בביטול מצוות ברית מילה יעזור לו לשרוד בטווח הקצר, אבל יחסל אותו סופית בטווח הקצר פחות.

עם נועם חילוקי הדעות אינם פוליטיים.

אין טווח ארוך עם פייגליןברגוע

אחרי הבחירות הם יפרדו ואף אחד לא יזכור שרצו ביחד.

אתה היחיד במדינה שחושב שסמוטריץ לא גבוה בסקרים כי הוא לא עשה מספיק "הדתה". דווקא הציבור הלייטי הוא זה שעזב את המפלגה.

עזוב, הוא אובססיבי שלא נותן לעובדות לבלבל אותוהסטורי

ברור שהם יפרדואיתן גיל

לפני שיפרדו, יקבלו יחד 6 מנדטים או שבעה. פייגלין ידרוש חלק שווה לסמוטריץ' אחרת לא יהיה בלוק. בהנחה שיתגברו על המכשול, פייגלין כבר הודיע שלא יצטרף לממשלה בלי תיק האוצר, וסמוטריץ' לא יצטרף בלי תיק הבטחון. כאב ראש לא פשוט מחכה לנתניהו, שאם יכנע להם הוא ישאר עם המשרד לאיכות הסביבה שיפוצל ל- 8 משרדים כדי לרצות את חבריו.

הלייטים ברחו, כי סמוטריץ' האיש- דתי מדי לטעמם, בעוד המפלגה עצמה היא העתק דהוי של מפלגת בנט, וכשזה המצב מעדיפים הלייטים את המקור, והוא נשאר עם צרור נקוב, ובלי בייס.

או במילים אחרות, סמוטריץ' לא מתאים למפלגתו, ומפלגתו לא מתאימה לו.

איך שלא יהיה, מדובר בחיבור שעטנז מעיקרו, ומלכתחילה. הדתיים באמת שנשארו נאמנים לו, יסתדרו טוב מאוד עם הדתיים של נועם, ועם הקבוצה החרדית שמתמודדת גם היא. אבל השנאה...

איזה קשקושמשה

פייגלין לא דורש חלק שווהברגוע

על כל השאר אין לי כח להגיב

פשוט נחיה ונראה..

מישהו דווח אתמול שהמו"מ ביניהם מתעכבאיתן גיל

כי פייגלין דורש חלק שווה.

אולי כעמדת פתיחה.

על כל השאר תחיה ואל תגיב.

כמו שאמרת עמדת פתיחהמתוך סקרנות

ההצעה הראשונית של הצ"ד לתת לו מקום 2, 8, ו9 היא הזיה ואפילן לא מעליבה...

הוא קיבל אתמול 2.3% בסקר לבדו (וזה כשכולם בטוחים שהוא "ממילא לא עובר"), זה לא רחוק כל כך מסמוטריץ'.

תן להם להתבשל עם עצמם עד אמצע השבוע הבא.איתן גיל

לסמוטריץ' שמחזיק בשלושה משרדים מרכזיים יש מה להפסיד. הרבה יותר מפייגלין שאין לו כלום, ואף אחד אחר לא רוצה להתקרב אליו.

פייגלין מקבל 2.3%, וסמוטריץ- 2.8%, פער זניח.

בעז"ה, בנוסף, אם פייגלין יקבל מקומות מכובדיםמתוך סקרנות

זה יעזור גם לסמוטריץ', אין חולק על כך שפייגלין יכול להביא קולות ממקומות מגוונים...

מקומות 8, 9 אינם ריאליים לכולי עלמא.איתן גיל

עם נורווגי הם כן. אבל!משה

אבל יש לנו נסיון שבו כשיש מפלגות באיחוד זה משפיע לרעה על הרצון של שרים להפעיל נורווגי לטובת מפלגה שנתקעה איתם בבלוק. זה קרה אצל הרבה מפלגות שהתפרקו אחר כך ומנע מח"כים שרצו להתפטר מהכנסת לפרוש ממנה. גדעון סער של סוף הקדנציה הוא דוגמה אחת וגם הסיפור עם צבי סוכות ועוצמה יהודית אחרי שפרשו מהממשלה בעקבות עסקת החטופים.

סיכויי הימין להרכיב את הממשלה הבאה- פחות מ- 50%איתן גיל

יש שיגידו הרבה פחות.

אם כך, דוקטרינת החוק הנורבגי לא תעזור להם.

תרשה לי לחלוק עליךמתוך סקרנות

בתזמון טוב, האיחוד יצבור מומנטום, ופייגלין שהצליח להביא לבד 3 מנדטים, יביא 5 (הוא יותר מוכר עכשיו, והציבור רוצה שינוי, והציבור גם אוהב איחוד), אותם ישתה מבן גביר, וינטר, ואפילו בנט וליברמן.

נותן לזה 20%.

מסכים שמקומות 2,8,9 לא מספיקים כדי לייצר מסה קריטית, לכן עדיף לאנשי הציונות הדתית עצמם לתת לו קצת יותר מכובד.

פייגלין יכול להיות שווה 6 מנדטים ביום טובמשה

אבל זה לא אומר שהוא שווה אותם יחד עם סמוטריץ'. יש בערך 9% משתמשים בקנאביס בישראל. זה לא אומר שהם יסכימו להצביע למי שהתקשורת התעללה בו כל כך הרבה.

חושב שאם יהיו לו מקומות מכובדיםמתוך סקרנות

הרבה אנשים יבלעו את הצפרדע, בנוסף, בדברים כאלו המומנטום משנה.

עצם האיחוד, וזה שאנשים שהיו עם בן גביר בעבר תומכים בו וכו' יכול לעזור.

מומנטום זה תמיד טובמשה

אידיאולוגית מדינית הוא לא רחוק מבן גביר כמו שאתה יודע. במובנים אחרים הם שני הפכים. לכן גם קצת התפלאתי על מיכאל בן ארי שם. סוג של האש והמים.

על פניו הם לא מביאים אפילו קול אחד משמאלאיתן גיל

וינטר, סמוטריץ', פייגלין, בן גביר, דרעי, מעוז, וכו'. כולם לוקחים זה מזה.

מיכאל בן ארי נפסל מלרוץ לכנסת, ואני לא יודע למה הוא שוב שם, אבל הוא יכול להכות מבחוץ את בן גביר שגנב לו את המפלגה.

בוודאי שהם מביאים...מתוך סקרנות

תסתכל קצת בתגובות ביוטיוב נניח לפודקסטים עם פייגלין וכיוצא בזה.

מסכים, שזאת לא מסה קריטית.

בכל מקרה, דיברתי כעת על שמאל אמתי, מליברמן ובנט וודאי שיביאו (שוב, אם יהיה מספיק ייצוג לפייגלין במפלגה המאוחדת).

פייגלין בלי סמוטריץ' מביא היום כמות יפה של שמאלמשה

השאלה אם איחוד כזה יעבוד?

לא יודע. כלומר זה יספיק לשניהם לעבור את אחוז החסימה אבל סיכוי סביר שיפגע בשניהם. אני רוצה לראות את אורית סטרוק מצביעה בעד קנאביס גם אם בשכל זה הדבר הנכון לעשות.

אורית סטרוק לא צריכה להצביע בעד קנאביס, בלוק טכנימתוך סקרנות

בלבד, שיתפרק מייד אחרי הבחירות.

סקרים לחוד והצבעה בקלפי לחודאיתן גיל

בסיבוב הקודם קיבל פייגלין בסקרים 10 מנדטים, ובקלפי- 0

כי יש הרבה אנשים שאנחנו מגלים אמפתיה כלפיהם, אבל לעולם לא נצביע עבורם.

פייגלין רוצה להפריד את הדת מהמדינה כמו באמריקה, ואני לא בטוח שכל המצביעים לבלוק הטכני יאהבו לשמוע שחצי מהפתק שלהם הולך למטרה לא לגיטימית, לשיטתם.

פייגלין קיבל כ-3+ מנדטיםמשה

זה לא מספיק לעבור את אחוז החסימה, אבל זה כח פוליטי שאפשר למנף אותו לצרכי בלוקים למינהם.

אז הוא יכול להיות משפיענית רשת.שבורת,לב

הוא כמעט בובליל.

סליחה, לא התאפקתי.

תמשיכו.

זה בערך מה שהוא עושה ב-10 שנים האחרונותמשה

אם זה עבד ליאיר לפיד עם הטלוויזיה זה יכול לעבוד גם לו.

מהמםשבורת,לב

כשיהיה לו קוד קופון ללולו למון דבר איתי

משפעיני רשת משנים את העולם כיוםמתוך סקרנותאחרונה
עבר עריכה על ידי מתוך סקרנות בתאריך י"ט באלול תשפ"ו 10:56

זה לדוגמה מה שגם הידברות ושות' מנסים לעשות,בהצלחה די טובה.

וזה גם מה שפייגלין עושה, "מחזיר בתשובה לאומית" (מכיר כמה שהתקרבו ליהדות בזכותו).

הנה דוגמה, פודקסטר שלמיטב ידיעתי רוב הצופים בו לא דתיים, קיבל מאות אלפי צפיות ביוטיוב לבד לשיחה בת שעתיים (אחר כך היו עוד חלקים).\

את הקופון כאן מקבלים כולנו בעז"ה.

הוא לא הצליח לבד, הוא הצליח עם עלה ירוקהסטורי

עלה ירוק הם אלו שהבריזו ברגע האחרוןמתוך סקרנות

רוב מצביעיו בסוף היום צעירים מיו"ש וממעוזי ימין נוספים...

כי צעירים מיו"ש לא צורכים מריחואנה...הסטורי

נו, באמת

הם יצביעו גם לאיחוד עם סמוטריץמתוך סקרנות

אם הוא יקבל מקומות מכובדים כאמור

יש רק פתרון אחד!Nachman Wilhelm

חרות פצועה או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

בניית המדינה ללא זיקה לשורשים ולקודש יוצרת חרות פצועה הגובה מחיר דמים, כזעקת הנביא: "קוינו לאור והנה חשך" (ישעיהו נט), ו-"אם ה' לא יבנה בית שוא עמלו בוניו בו" (תהילים קכז). עם ישראל הוא נשמה אחת, ותכלית המלחמות והמדינה היא להחזירנו לצור מחצבתנו.

אל מול אתגר בלוני התבערה והעפיפונים, ניצב בפנינו תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. אירועים אלו אינם יד המקרה; האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים - באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם - לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים והמוצקים.

הטרור ייפסק מכוח נחישותנו המוחצת. ברגע שנתחבר לשורש, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו תנפץ את אשליות האויב כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז יראו כולם את עוצמתנו: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).

פייגליניזם= בנטיזם מינוסאיתן גיל

המגלומן משה פייגלין התראיין אתמול בפטריוטים של ערוץ 14, ודרש לעצמו את תיק הבטחון כדי שלא יהיה ה- 7 באוקטובר הבא.

ורמז שאם הוא היה שר בטחון, הטבח לא היה בא לעולם.

שגעון הגדלות של האיש הזה הוא מן המפורסמות. בהיותו חבר ליכוד, מן השורות האחוריות, התמודד פעם אחר פעם על ראשות המפלגה, עד שהראו לו את הדלת החוצה.

ברקורד העשייה שלו יש את חסימות הכבישים, ואת קידומו של אולמרט למקום ריאלי ברשימת הליכוד לכנסת. זהו.

בעקבות הריאיון אמש, יותר ויותר אני משתכנע שאם האיש המסוכן הזה יהיה האצבע ה- 61 בכנסת הבאה הוא לא ישמור אמונים לגוש הימין, ויערוק תמורת אתנן כזה ואחר. את בנט הוא מכיר באופן אישי.

בימים שנותרו עד להגשת הרשימות יש לבדוק חזור ובדוק, אסון מול תועלת בשיבוצו בבלוק טכני לכנסת הבאה.

אם ירוץ בגפו, ישרוף כ- 80 אלף קולות, ועל פי השיטה אצלנו יתחלק הבזבוז בין כל המפלגות בכנסת. לא נעים ולא נורא. שווה בדיקה.

בסדר, אם היו חשובים לו הכסאות הוא היה מתעקש כמו שסמתוך סקרנות

התעקש, למרות ששניהם היו קרובים בסקרים

אם נעם ייתאחדו עם פייגלין (וסמוטריץ)קעלעברימבאר

הם יהיו בעד לעשן את הקנאביס היותר ירוק ועליון?

@הסטורי

נעם הטהרנית תתאחד עם פייגליןנקדימון

אני לא יודע אם יהיה יותר צבוע והזוי מזה.

הם כבר ניהלו מו"מ בשבועות האחרונים על ריצה משותפתמרדכי

בס"ד

גם בעיניי זה נראה חיבור מאוד מאוד לא טבעי - אבל אני חושב שבסוף הוא יכול לצאת אל הפועל.

חיבורים עצובים מאודנקדימון

זה לא ירים אותם אלא רק יעביר אותם אחוז החסימה. בממשלה הבאה הם כנראה לא יהיו, וספק אם בקואליציה.

היה איזה מאמר דעה היום בעמוד הראשי על כפיות הטובה של הציבור הציוני דתי. לא משנה מה האיש עשה למענם, הם יורקים עליו. ואמנם הפורום כאן אינו מדגם מייצג אבל כמות הרעל פה מתחרה בכמה הפגנות של קפלן.

לא אהבתי את מאמר כפויי הטובהמרדכי

בס"ד

כי בסוף הציבור הדתי דרש לאורך כל השלוש השנים האחרונות דבר אחד ועיקרי מאנשי המפלגה. הציבור לא ביקש יישובים חדשים, לא הטבות במס, וגם לא חינוך. הציבור הזה בא והתחנן שהוא רוצה עוד חיילים שישאו בנטל - וכאן נקודת השבר בינו לבין המצביעים שלו.

אני בכוונה לא נכנס לדיון האם בפועל הוא עשה, האם זה קמפיין מתוכנן של השמאל להפיל את הימין וכו', כי זה שולי. בסוף בסוף מה שחשוב זה מה ציבור המצביעים שלו מרגיש, והציבור הזה השמיע קול מאוד ברור לאורך כל הדרך וסמוטריץ' לא הצליח לתת מענה לקולות האלה. גם למי שגורס שהייתה עשייה בנושא - הוא לכל הפחות לא הצליח לשווק אותה בכלל בכלל. גם התוכנית החדשה של המילואים שהושקה בחודש האחרון לא סיפקה בכלל את הסחורה.

להבנתי זו בדיוק הנקודה של המאמרנקדימון

המצביעים קיבלו כמעט כל תאוותם בידם, ובכל זאת לא יודעים להכיר טובה. זו טהרנות מהצד השני.

חיזוק האחיזה ביו"ש זה לא מעניין? הרי זה מהדגלים החזקים ביותר! החינוך לא מעניין? הרי על זה יש בכיות כל הזמן! התמיכה במילואימניקים לא מעניינת? הרי זה עצמו חצי מסיפור הגיוס! השינויים של שמחה רוטמן במערכת המשפט זה לא מעניין? הרי על זה כמעט אבדה הארץ! האחריות לגבי שיחרור חטופים יחד עם לחץ להכרעה זה לא מעניין? הרי זה בדם ליבנו בין היתר גם בגלל הנופלים שלא נפלו לשווא! הביצועים והשמירה על הכלכלה המוניטרית זה לא מעניין? הרי אלמלא היה מצליח אוי ואבוי מה היו אומרים עליו! החלשת הרש"פ ועיקולי הכספים זה לא מעניין? הרי עם תחילת הדיבורים על מדינה פלסטינית בממשלת השמאל הבאה כבר הימין יתחיל לבכות על האסון המתקרב! וכו' וכו'.

אני לא חושב שקמפיין הגיוס של השמאל הוא שולי כי זה בדיוק מה שהצליח לעוור את ההמונים, ואני חושב שהוא אכן הצליח ושהימין כבר נפל (קמח טחון טחנת וכו'). אפילו יאיר גולן שר"י אמר שלא יהיה ניתן לגייס את החרדים כי הם אינם רוצים והצבא אינו רוצה והחילונים לא רוצים. לכולם זה ברור חוץ מלאידיוטים השימושיים שמעדיפים לתת את קולם לאנשים ומפלגות קיקיוניות שהביצועים שלהם פחותים פי 7 מהביצועים של הצ"ד. למה? בגלל מנטרה שמפעילה טריגר בהקשר של גיוס חרדים. זה עצוב. אני חי בתוך ציבור מטומטם.

בעולם מתוקן אני מאמין שזה היה העיקרמרדכי

בס"ד

אבל אחרי השבעה באוקטובר אנשים, ובולט בהם המגזר הדתי, זרקו את הכל לטובת המילואים. ויתרו על העבודה, פגעו במשפחה, והקריבו הכל. אז יחד עם ההקרבה הזאת, אני חושב ממה שאני רואה, אצל חלק נכבד גם הערך של המילואים הוא כרגע העיקרי.

אגב, אני חושב שיש לזה גם צד שני, וכתבתי על זה פה בעבר. גם יולי אדלשטיין היום הוא מוקצה בציבור הימני, למרות שהחזרה לצפון השומרון רשומה גם על שמו. הוא היה מהראשונים לפעול בנושא עוד לפני שסמוטריץ' וסטרוק נכנסו לכנסת. עם זאת, כשיוסי דגן הזמין אותו לאירוע עליית הקרקע של גנים זה עורר ביקורת חריפה גם מצד הליכוד (ומתחת לפני השטח גם אצל בצלאל עצמו שנכח גם בוא באירוע). אז הנה עוד דוגמה לכך שההישג הענק בהתיישבות של צפון השומרון שנשכח בגלל נושאים ואינטרסים אחרים.

אני מסכים שכל הקמפיין הזה נועד לפצל את הימין, לפגוע בחרדים וגם ממשלת החלומות של גוש האחדות והשינוי לא תגייס את החרדים. אבל זאת בדיוק הבעיה - הקמפיין הזה התנהל מול שער ריק. לא היה מספיק מענה לנושא שישפיע על הציבור הזה.

לכן, ייתכן ואם לא היה השבעה באוקטובר, היו מעריכים אותו הרבה יותר וזה היה מתבטא בתמיכה ציבורית. אבל מנגד, קשה לשפוט מה היה קורה בפועל אילו זה לא היה קורה.

אין מענה אפשרי, ולכן הציבור מטומטםנקדימון

הרי אין שום אפשרות לגייס מהיום למחר כמויות של חרדים כך שיהיה לזה אפקט מקל על נטל המילואים. השמאל יודע את זה היטב.

יש עשרות אלפי חיילים שהיה אפשר לגייס מחדש אחרי שאייזנקוט שחרר אותם כרמטכל. הכשרה מחדש שלהם תהיה קצרה יותר ואפקטיבית יותר. אבל השמאל דאג לבטל את זה.

השמאל כמובן גם דאג לכך שאף אחד לא יכיר טובה לציונות הדתית על הקרבתה, ובכך הסית את ה"מרכז". לכן הנסיקה בעלילות על המתנחלים. לכן נעיצת החרבות בסמוטריץ'. השמאל לא טיפש, הוא בא מוכן.

אבל הציבור שלנו טיפש, שכל פעם מחדש הקמפיינים נגדו מצליחים. אין שום מענה אפשרי, אבל הציבור פשוט מקבל כל מה שהשמאל מכניס לו לראש. למה מצביעים ימין ומקבלים שמאל? בגלל הציונות הדתית הטיפשה! אני לא זוכר כרגע את הביטוי המפורסם של ביבי עלינו אבל הוא צדק. ציבור של עבדים.

וגם סמוטריץ' אשם. אני לא משחרר אותו מזה. הוא מעולם לא הצליח להביא יחצ"ן רציני שיודע את העבודה. אני זוכר עדיין את השינויים בדוברות של בן-גביר מיד אחרי הבחירות שהיו כשהוא הצליח להביא יח"צנים עם שכל. תראה איפה הוא היום, ואיפה בצלאל.

אפילו הקמפיין הנוכחי גרוע. 40 אלף שקל פרסומות עם כתב קטן וצפוף של הישגים? באמת? למי זה עוזר? היו צריכים לעשות כמה פרסומות שונות שבכל אחת יש רק 3 הישגים. ככה הוא מעניק בפועל לציבור נימוקים להציג בוויכוחים. משהו שאפשר לזכור. משהו קליט שנשלף מהר. אבל לא. 40 אלף שקל פר פרסומת (!) הלכו על רב-מלל שלא גרם לאף אחד לקרוא אותו.

אני מבין את מה שאתה כותבמרדכי

בס"ד

אני כן אגיד שבכללי מפריע לי שמתייחסים לציבור כאל מטומטמים, כפויי טובה או דברים שכאלה שאנחנו שומעים מעת לעת, אבל זו דפקה שלי.

בדרך כלל אני מסכים אבל הפעם זה חזק ממנינקדימון

לעזוב את מי שמילא כמעט את כל תאוותנו ולעבור למישהו שאפילו רק את התאווה החסרה לא יוכל לספק זה טיפשות טהורה (או כפיות טובה... כך או כך זה הזיה).

זה לא דפקה, זה הערכה כלפי אחריםארץ השוקולד

אתה רוצה שנפרק את התמיכה במילואימניקים לגורמים?ארץ השוקולד

זה פשוט אמירה שגויה.

אנשים שמו את חייהם בצד, שר האוצר הואיל בטובו לתת כמה בונוסים שמוטים מאוד לטובת משפחות, כך שמי שרווק מקבל כמעט כלום ואין לו הרבה מה לעשות עם זה.

כל שנה מביאים בכיר שאומר שנקבע מקסימום ימי מילואים שלא קורים.

כביכול יש מעטפת לנפגעי המלחמה, כמה היא באמת מטפלת?

יש הבדל מאוד גדול בתקציב כתלות במקום השירות ולא כמה אתה משקיע שם.

וביחס לסיפור הגיוס, זה לא רק חרדים.

1. למה כשיש גיוסים מסיביים של מילואימניקים שלא חוגגים חגים בבית מאז תחילת המלחמה בגדול לא מחזירים לשירות את חיילי ההסדר לפחות שיעשו שירות מלא?

זה דבר שציבורית אמור להיות קל יותר מלריב עם החרדים, אבל גם זה הם לא עשו כי הם ראו בעצמם קבוצה מגזרית.

2. ייעול אופן הגיוס של המילואים שהיה מפחית את כמות ימי המילואים, ואת זה סמוטריץ' כשר אוצר יכל להפעיל לחץ על הצבא בנושא, אבל זה גם לא קרה.

1. הפוליטיקאים מאשימים את הצבא בכך שלא החזיר מספיק אנשים למילואים והם צודקים, אבל כחברי קבינט, למה הם לא דאגו שיבוצע?

אנשים לא רוצים מעטפת מענקים, הם רוצים לא להצטרך להתגרש בשל במילואים, אני מכיר משפחות שמתפרקות בגלל זה.

ובנוסף, מעטפת המענקים היא מוטה לטובת בני המגזר הדתי לאומי שמקבלים הרבה יותר כי המענקים נבנו בעיקר סביב מספר ילדים בבית.

אתה טוען פה טענות חדשותנקדימון

אבל הן נכונות כלפי כל אחד בקואליציה וביחס לכל אחד מהמפלגות הקיוקיוניות החדשות שממשיכות לדבר על גיוס חרדים בתור "ה"פיתרון. ואילו אנחנו מדברים על הצ"ד דווקא.

וכמו שאמרתי למעלה ואולי פספסת, המצביעים קיבלו כמעט כל תאוותם בידם, ובכל זאת לא יודעים להכיר טובה. לעזוב את מי שמילא כמעט את כל תאוותנו ולעבור למישהו שאפילו רק את התאווה החסרה לא יוכל לספק זה טיפשות או כפיות טובה...

מילואים זה דבר חשוב, ואני לא מקל בזה ראש לרגע. אני עצמי עשיתי כ800 ימים במלחמה (אמנם לא בקרבי) ואני רווק שבוקשי נהנה מההטבות. אבל אם מילואימניק שמאלני יכול להמשיך לחשוב גם על החינוך שחשוב לו, על מערכת המשפט שחשובה לו, על הבריאות, על הכלכלה, על מדיניות החוץ של ישראל, על פינוי התנחלויות, על הסכמי שיחרור מחבלים, על צבע השיער של נתניהו, ועל היחס למשבר האקלים - אז גם מילואימניק ימני יכול ואף אמור להמשיך להתעניין בכל מה שימשיך להיות חשוב לו גם כשהמלחמה תיגמר ואנחנו נישאר עם יתר הנושאים מול פיתחנו.

העובדה שהשמאל הצליח להגדיל את רגש המילואים עד שהוא מכבה את המוח של אנשים ביחס לשאר הדברים שחשובים להם בחיים זה תעודת עניות בעיניי.

כי יש כאלה שזה העיקר מבחינתםארץ השוקולד

אתה קורא לשאר רוב, אבל בסוף אנחנו בוחרים נציגי ציבור שיתפשרו וישיגו חלק, ממילא ההסתכלות תהיה מה יותר חשוב לנו שלא היינו רוצים לוותר עליו ולא מה יותר סעיפים.

השאלה היא למי הם עוברים.

ההנחה שלך שהשמאל הוא זה שהעביר את הרגש לכך היא לא נכונה פשוט, מהאנשים שאני מכיר זה השפעה של עייפות במלחמה ולא בגלל קמפיין זה או אחר.

מעריך מאוד את המון הימים שעשית וזה ראוי להערכה גדולה, אבל נראה לי שאם עשית כה הרבה זה היה בחירה מסוימת שאולי התאפשרה כי אין מחוייבות ספציפית אחרת, לעומת אנשים שפוטרו או משפחות שהתפרקו או עומדים על כרעי תרנגולת, ממילא כדאי להבין שיש כאלה שהרגש שלהם אחר.

הטענות שלי לא שייכות לכל ח"כארץ השוקולד

שר האוצר יכל לטפל מול הצבא לייעול מערך המילואים (כמובן שאייזנקוט אשם גדול בגודל המערך ולכן להצביע לו לא יעזור בכהוא זה), הוא לא עשה זאת.

חברי הקבינט הם האחראים על אופן ניהול המלחמה, הגיוני מאוד לשפוט אותם על זה (והביקורת נכונה על כל חברי הקבינט).

לראש מפלגת הציונות הדתית יש הרבה מקום לאמירה מול ישיבות ההסדר, הייתי מצפה למשהו כזה.

ואתה צודק שהם שייכות למספר גורמים בקואליציהארץ השוקולדאחרונה

ולכן אלה שכואבים את זה כנראה לא יצביעו לקואליציה הנוכחית, מקווה שיצביעו לוינטר או אדלשטיין שמקווים לשנות זאת.

לא יודע אם הם יצליחו אבל סביר שינסו ומבחינה ערכית הם אנשי ימין.

מסכים איתך כמעט לחלוטיןארץ השוקולד

חושב שבנוסף יש ברקע סיפור של תפיסה דתית שונה בין סמוטריץ' להרבה במגזר

לא טהרנים.קעלעברימבאר

יש להם אשה במקום רביעי.

בכלל נראה שכל ההתעסקות של הר המור בפוליטיקה והיציאה מבית המדרש היא כבר ויתור על הטהרנות קצת

ברוכים הבאים למציאות (הוא כבר הצביע לאוחנה...)הסטורי

עכשיו, אחרי שהם מודים שכדי לפעול צריך להתחשב באילוצי המציאות, נשאר לקבל שאין שום סיבה לבזבז מקום בכנסת על מעוז חסר התועלת ועדיף לחזק את הציונות הדתית שתעשה לא 100% ממה שמעוז רוצה, אבל ה70% שהיא תעשה עדיפים על ה0 עגול שלו...

לא רואה בעיה בלא להיות טהרןקעלעברימבאר

אז אתה גם מסכים שאין הצדקה לבזבז מקום בכנסתהסטורי

על אבי מעוז.

מ.ש.ל

מעוז לא טהרןקעלעברימבאר

סתם חסר תועלת בכנסתהסטורי

לנאום ולהוציא הודעות לתקשורת, אפשר גם בתור ח"כ לשעבר.

אם היה טהרן כמו שמתארים אותו, היתה לזכותו הטענה ש'רק הוא לא זז מהעקרונות', אחרי שמתברר בכמה וכמה מקרים, שגם הוא מתיישר עם המציאות - שלפחות ההתיישרות הזאת תועיל לעם ישראל...

זה לא או הכל או כלוםקעלעברימבאר

אפשר להיות גם חצי טהרן.

והמסר,שלו זה לא טהרנות.

אלא טהרנות התחום ספציפי, או עמידה על עקרונות שסנוטריץ לא עומד עליהם

הוא עובד אצל סמוטריץ'איתן גיל

מעוז היה מסתפק במקום שביעי או שמיני, ובכל מקרה התועלת שבצירופו היא עוד חצי מנדט שיספיק לעבור את אחוז החסימה בלי למסור בחינם שליש מפלגה למגלומן פייגלין.

מעוז אולי לא עשה מספיק לשיטת @הסטורי אבל בודאי שלא הזיק לגוש הימין כמו סולומון, ובמובן מסויים גם אוהד טל.

הנה כי כן, לא ביסוס גוש הימין הוא היעד המרכזי, אלא מלחמת חורמה בהר המור.

על קמצא ובר קמצא חרבה ירושלים.

מי מאבד יותר קולות: פייגלין או מעוז?נקדימון

שאלה שלא במקומהאיתן גיל

כי פייגלין הוא הגרסה הזכרית של טלי גוטליב, ומומחה ידוע לפרובוקציות, בעוד מעוז מייצג ציבור קטן עם ערך סגולי גדול.

זה כמו להתחתן עם אשה עשירה יותר ולהתגרש כעבור שבועיים.

אתה באמת לא מבין?ארץ השוקולד

זה כלום, כי 4 שנים בכנסת, הוא לא עשה כלוםהסטורי

חחחח כתבתי כבדיחה ושמו זאת בראשיקעלעברימבאר

הפוטנציאל של "נעם" זה בערך כמה אלפי קולותshaulreznik

מפלגה פנים-פנים-פנים-פנים-מגזרית עם אפס כריזה של העומד בראשה (אם כי הוא ואנשיו ערכיים וכו').

איפה הימים שהציונות הדתית היתה מאוחדת….סיעתא דשמייא1

עופר וינטר משיב לרב אבינר: "הם היו מספיק ראויים להיפצע וליפול - וראויים להנהיג" | ערוץ 7

….חזית אחת הולכת בדרכו הממוצעת של הרב קוק, שמנהיגה באו בחזית אחת אל הבוחרים שלהם למרות הבדלים בדעות הם הלכו בדרך האמצע. כנראה למי שאומר "הכבוש משחית" הוא מתכוון למצבה של הציונות הדתית כיום. אנשים שחושבים שרק להם יש מונופול על אהבת ארץ ישראל ושאחדות העם בכלל ואחדות הציונות הדתית בפרט תלך לעזאזל.

"לא מחכמה שאלת על זה" (קהלת)נקדימון

שהכל לפי זכות הדור. (רש"י)סיעתא דשמייא1

לא שאלת מפאת חכמה כי אם מפאת כסילות (מצודת דוד)נקדימון

כי דרך החכם לשאול שאלות הגונות כפי עומק חכמתו, ודרך הכסיל לשאול שאלות שאין בהם ממש לפי כסילותו.

ברור ….סיעתא דשמייא1

… אני כסיל על זה שלא הבנתי שהכל לפי זכות הדור . אני זה לא העיקר זכות הדור זה העיקר.

ובאופן ספציפי מדובר בדור הקיים של הציונות הדתית.

אתה כסיל כי חרצת לשון בטרם עתנקדימון

אך אני תוהה אם תרצה שבטרם נעמיק בדיון נקדים כמה מילים על מדיניות איחוד ומאוחד, על קיקיוני השמאל שמוחלפים כמריונטה לפני כל בחירות, או דווקא על התשוקה הטהורה שבליבך לראות איחוד גדול בימין וניצחון על חלומות העיוועים של השמאל הסהרורי.

פיצולים זה דבר טבעיshaulreznik

איך אומרת הבדיחה? שני יהודים, שלוש השקפות.

שום תשים עליך מלך (=מנהיג) מקרב אחיךאיתן גיל

זו שאלה הלכתית נטו, והחצוף עופר וינטר לא צריך להכנס לזה.

שיתעסק בארגון מפלגתו המיותרת והתיאטרלית, ויתפלל לרחמי שמים מרובים לעבור את אחוז החסימה.

לא רק הוא מתפלל.סיעתא דשמייא1

תשמע בבקשה.

אני מכיר את הרב בן פורת הרהוט, כבודו במקומו מונחאיתן גילאחרונה

המלצות ממנו על פוליטיקאים לא הייתי לוקח.

הפורעים בקוסרה ובמקומות אחרים מסכנים את כולנו!!!….סיעתא דשמייא1

הנקודות מעל המילים "לנו ולבנינו" בפרשת נצבים (ספר דברים, פרק כ"ט, פסוק כ"ח) הן חלק מסימני אותיות נקודות שעל פי המסורת יש עליהם דורש ומובלעת בהם משמעות מיוחדת. הפסוק המלא: "הַנִּסְתָּרֹת לַיהוָה אֱלֹהֵינוּ וְהַנִּגְלֹת לָנוּ וְלֻבְנֵינוּ עַד עוֹלָם לַעֲשׂוֹת את כָּל דִּבְרֵי הַתּוֹרָה הזאת". לפי חז"ל (באבות דרבי נתן), הנקודות מסמנות שאולי המילים "לנו ולבנינו" אינן צריכות להיקרא במלואן או שיש צמצום במשמעות האחריות. לפי הסבר המדרש, הנקודות באות ללמד שעם ישראל אינו נענש על עבירות נסתרות (עבירות שאדם עושה בחדרי חדרים), אלא רק על דברים גלויים. על הנסתרות אחראי הקב"ה לבדו, ורק על הגלוי יש לנו ולבנינו אחריות עד עולם. לפי פרשנים נוספים, הנקודות באות להוסיף רובד עמוק מעבר לפשט – להראות שיש הבחנה ברורה בין מה ששייך לשמיים לבין מה ששייך לבני האדם. ( השתמשתי בAI להעביר את המסר)

נכון, ולכן גיבורים יהודים הלכו להילחם בפורעים הערבנקדימון

אני מדבר על פורעים בני עמנו.סיעתא דשמייא1

אין כאלה. כל עלילת דם התגלתה כעלילת דםנקדימון

מרגל שתוק!הסטורי

לא מתיחס להעלבות אישיות. זה מעשה לא יהודי!!!!סיעתא דשמייא1

רק לך מותר להעליב צדיקים וטובים ממך ולכנות להם כלהסטורי

מיני שמות?

לקרוא למוסרי הנפש 'פורעים' בגלל עלילת דם שהפיצוהסטורי

עליהם בעיצומה של השבת, כשאינם יכולים להגיב.

למה אתה טורח?קעלעברימבאר

נראה לך מישהו קורא אותו וזה משפיע על מישהו פה?

באמת חבל לך על הטרחה והזמן

כי זה נמצא ברשתהסטורי

ואנשים שיחפשו מידע יראו ש"הנה, הודאת בעל דין, גם בערוץ 7 קוראים להם פורעים!"

אז כדאי מאוד שמי שקורא יבין שמדובר על יורד, על נמושה, שארץ ישראל הקיאה אותו והוא במקום חשבון נפש - פורק את התסכול שלו מהכשלונות העצמיים, בהשמצות פרועות על אלו שהם הנגטיב שלו - מוסרי הנפש על ארץ ישראל.

דבר עם מנלי הפורום שלא ישימוקעלעברימבאר

את השרשור בראשי.

כי הוא בראשי כרגע.

גם לא בראשי, הנזק שאוטו-אנטישמים כמו הנמושההסטורי

הזאת גורמים לנו - חמור מאוד.

האמת שתוהה אם הוא באמת מי שהוא טוען או מתוקצבארץ השוקולדאחרונה

על ידי גורמים עוינים...

אני לא יודע מי פגע בך...שנונימי

אבל נראה שאתה מחפש נקמה בעם היהודי,

ממש כמו היטלר קטן.

למה אתה מבקש מאיתנו להניח את הנשק?

לא להילחם? לחכות עד שהערבי יהרוג וירצח?

למה יש לך פתחון פה על בחירתנו לגור בכל ארץ ישראל ולחיות בה בביטחון?

למה אתה מטיף לאנשים ללמוד ממך?

אתה אדם חלש!

לא מתיחס להעלבות אישיות. זה מעשה לא יהודי!!!!סיעתא דשמייא1

לא יהודי לשבת על סיר הבשר באדמה טמאההסטורי

ומשם לקטרג על מוסרי הנפש לגאולת העם והארץ.

איך זה מסכן אותך?רקאני

התגובות בעולם. אפילו שגריר ארה"ב בישראל...סיעתא דשמייא1

...מוקיע מעשים אלה וכמובן זה לא מועיל לשלמות הארץ והעם

התגובות בעולם לא ממש מסכנות אותךרקאני

תושבי קוסרה לעומת זאת, מסכנים אותנו...

שגריר ארה"ב הוא לא אפילו....

סיכנו אותי ממש בבונדי ביץ. קוסרה כמשל כמובן.סיעתא דשמייא1

מי שסיכן אותך שםרקאני

היו המחבלים הנתעבים שביצעו את הטבח

בדיוק כמו שתושבי קוסרה מסכנים אותנו

חבל לבלבל בין אויב לאוהב

לא הבנת...סיעתא דשמייא1

...פחות משנה לארוע וכבר הסמפטיה לקהילה היהודית כאן ירדה.

יותר ויותר שומעים על סבלם של בני דודנו בארץ הקודש.

אני מבין שלכם זה לא אכפת אבל כדאי שתהיו מודעים לעניין

אנטישמים תמיד היו, הבעיה היא האוטו-אנטישמיםהסטורי

כמוך.

זה שגויים רואים ביהודים אשמים אוטומטיים, זה מצער אבל נורמלי - זה שיהודים מתייצבים בצד של פראי-האדם ולא של אחיהם, זו מחלת נפש.

זה לא אנטישמים זה ערבים…סיעתא דשמייא1

…. שמדינת ישראל עודדה "הגירה מרצון" ובאו לכן עשו הפגנות ומיעוט אנטישמי שממש לא אוהב מוסלמים תפס טרמפ והצטרף לחגיגה כמו כן מוסלמים פקיסטנים למשל שמזדהים עם אחיהם הערבים לוקחים חלק . רוב האוסטרלים אוהבים אותנו. פשוט קשה להם עם תמונות כגון מה שקורה בקוסרה למשל.

במקום להשמיץ כדאי שמישהו יסביר לי מה התכלית לפעולות. הללו זה בטוח לא משרת את ההתישבות ביהודה ושומרון.

כפי שכבר כתבתי, אנטישמים תמיד היוהסטורי

הבעיה האמתית היא האוטו-אנטישמים, הן בתשקורת והן באוסטרליה. יהודים שאוטומטית משוכנעים שבכל אירוע היהודים אשמים.

צריך להפנים, שבכל אירוע התשקורת קונה אוטומטית את גירסת פראי-האדם. זה נכון תמיד ונכון שבעתיים בשבת.

אם אתה רוצה באמת לדעת מה קורה בגבעות ולא דרך התשקורת שעושה הכל להכפיש אותם - עקוב אחרי אלישע ירד/אלחנן גרונר ברשתות, או באינטרנט באתר 'הקול היהודי'.

אתה אמור לשמוחרקאני

שסוף סוף האויב מקבל קצת בראש

אולטימטום של בן גביר לליכודאיתן גיל

תגידו עוד היום מה אתם עושים עם טלי גוטליב.

הוא לא נקב עד איזו שעה, אבל נראה שהאיום הפעם הוא רציני.

אני ממליץ לחברים להכין את המקלטים.

זה יופי של סינדול. כפיים לטקטיקן שהציע את זהנקדימון

אם נתניהו יסרב זה אומר שגוטליב מביאה כמות יפה של קולות - מה שיתן לה כח בתוך הליכוד.

אם נתניהו יסכים - יש קולות שישתמשו בהסכמה הזו ויעזבו את הליכוד ויחזקו את בן-גביר (כי אפילו נתניהו הסכים).

בן-גביר עצמו יצא כאן "מכבד" את נתניהו ובכך ניטרל לפחות קמפיין אחד של הליכוד נגדו.

שורה תחתונה: יופי של שח.

אני לא מכיר את הממצאים שבידי נתניהו על גוטליבאיתן גיל

אבל כהרגלו הוא יקבל החלטה לגביה כשעתיים לפני סגירת הרשימות.

יש מצב שהיא תמצא את עצמה מחוץ לרשימת הליכוד ועדיין לא ברשימה של בן גביר.

נתניהו "יתנצל" על הטעות, והיא תעתור לועדת הבחירות המרכזית שתעיף אותה מכל המדרגות.

זה לא משנה, בן גביר עדיין עשה מהלך יפהנקדימון

במקרה הכי גרוע הוא לא ירוויח את האקסטרה שאולי היה מקבל. כך או כך הוא שיחק יפה.

הקלישאה שגוטליב שווה כמה מנדטים היא די מופרכתאיתן גיל

חזקה על בן גביר שעשה שיעורי בית, מה שהביא אותו להתלבט אם יהיה נבון להכניס אותה אליו הביתה- למפלגה.

במצב של תיקו פוליטי נתניהו יגיד שהוא לא חייב לו שום דבר וילך עם איזנקוט

מחזקת אותו במנדט אחד ע"פ 2/3 הסקרים שפורסמו היוםמרדכי

בס"ד

(הסקר השלישי, לא בדק את התרחיש)

הוא שאמרתיאיתן גילאחרונה

היא לא שווה כמה מנדטים כטענתה, ולכל היותר שווה את המנדט של עצמה.

על כף המאזניים השניה נמצא הפה הגדול שלה, והמהלכים הפוליטיים שהיא תעשה קרוב לודאי, שלא לרצונו של ראש המפלגה.

מנגד, הליכוד יותר מישמח אם היא תוותר על מקומה ברשימת הליכוד לכנסת.

לא הבנתי, בן גביר כאיש ימין לא רוצה שהמשטרהארץ השוקולד

תתעסק באזרחים ביו"ש ולא הצבא?

מעבר לכך, כאזרח הייתי רוצה שהטיפול באזרחים יהיה על ידי משטרה ולא צבא, אבל לא יודע למה בן גביר והמפכ"ל לא רוצים זאת.

מאיפה אתה יודע מה בן גביר חושב?ברגוע

אני לא יודעארץ השוקולד

אבל המשטרה כפופה אליו, מניח שאם הייתה לבן גביר אמירה בנושא הוא היה מנחה את המפכ"ל בכך.

ולכן אני מופתע שכך המפכ"ל מתבטא

הגיוני באמת שבן גביר חושב כמו המפכ"לברגוע

אף אחד לא רוצה את הכאב ראש הזה של לטפל בנוער גבעות רב עם פלסטינים

ארץ השוקולד

אתה לא חושב שיש פה אמירה על משילות אם המשטרה מטפלת ולא הצבא?

ברגע שהמשטרה מטפלת זה יקשה על מעצרים מנהליים כי המשטרה לא רשאית לתת מעצרים מנהליים.

יכול להיותברגוע

אני חושב גם שלמשטרה אין מספיק כח אדם למשימות שלה היום, אז אם יוסיפו לה עוד משימות היא פשוט לא תעמוד בהם, ואז השאלה היא על איזה משימות היא תוותר (וזה כבר תלוי במפכ"ל ולא בבן גביר)

נשמע סבירארץ השוקולדאחרונה

איפה נכנס בן גביר לסיפור כאן?אריק מהדרום

המפכ"ל מדבר על שר הביטחון ולא שר הבט"פ.

שר הביטחון רוצה שהמשטרה תתערבארץ השוקולד

המפכ"ל לא רוצה,

אבל מה השר הממונה על המשטרה רוצה?

איפה ההתייחסות של בן גביר לנושא?

מי אמר לך שאין שיח?אריק מהדרום

מי אמר שהוא רוצה או לא רוצה, למה שגריצייג יציין כל שיח בין חברי ממשלה, יש התבטאות של מפכל למה צריכה להיות התיחסות של שר הבטפ גם לזה, זה לא ענייני בכלל.

לא שגרינצייג יציג, הייתי מצפה שבן גביר יגיבארץ השוקולד

פוליטיקאים נוטים להגיב על דברים שמתפרסמים אם זה חשוב, הייתי חושב שזה חשוב מספיק

למה וינטר לא מתאחד עם בן גביררועישםטוב

למה וינטר לא מתאחד עם בן גביר ושלום על ישראל?

וינטר טוען שצריך רשימה 'נקיה' מכל מי שהיה בתפקידהסטורי

מעניין אם לפי ההגיון של וינטר, גם במטכ"ל צריך לשים רק אנשים שלא היו קצינים בכירים בזמן הטבח?

חוץ מזה שלילי דרעי בכלל תומכת ביאיר גולן כפוליטיקאי וביצחק עמית שיקים וועדת חקירה, אז לא נראה שזה רלוונטי.

ואני טוען שהפוליטיקה צריכה להיות נקיה מוינטריםאיתן גיל

וינטר הוא לוחם מהולל, אם הממשלה תטיל עליו לכבוש את כל אסיה, הוא יסיים את המטלה בתוך שבוע.

פוליטיקאי הוא לא.

כמו כל דגנרל שהגיע לכנסת בשנים האחרונותנקדימון

ההבדל הוא שהפעם מדובר באיש שיותר קרוב לימין מאשר לשמאל. אבל כנראה עדיין דגנרל פוליטי.

וינטר קיבל שיעורים בפוליטיקה אצל אפי איתםאיתן גיל

מה שמחזק את האמירה שגנרלים מקבלים פנסיה תקציבית כדי שישבו בבית.

אפשר וצריך לשמוע את דעתם פה ושם, אבל לא שיהיו בעמדת מקבלי החלטות

מניח שהתשובה חיובית על המטכ"לארץ השוקולדאחרונה

אישית, אני בעד שם גם, אפילו יותר דחוף לי מהחלפת הדרג הנבחר.

סכנת יאיר גולן - גם שרה נתניהו משתוללתאינליאז

יאיר גולן כל כך מפחיד את הביביסטים.

היא לא רמזה, היא אמרהאיתן גיל

גולן היו לבוש בזמן שראש הממשלה עוד לא ידע.

זו שאלה עובדתית שאפשר לברר.

בקפלן ציפו שתאמר שלא היתה בגידה, אבל לא אמרה.

וכמאמר בקלישאה, על ראש הגנב בוער הכובע

הדבר החשוב הוא שהיא רועדת מפחדאינליאז

כנראה שיש לה סקרים פנימיים שמצביעים על כך שהביביזם יוכרת.

עדותה של רווית נאוראינליאז
עדות מטלטלת של קפלניסטית. וואו. אני בשוק.איתן גיל

עדות של אישה שטיפלה בגופות מטבח נתניהו.אינליאז

עולם השקר טבח קפלןNachman Wilhelmאחרונה

אוקטובר הציג את האמת המרה: הימין הזהיר, קפלן שיתק והקונספציה קרסה

מאז כינון הממשלה הנוכחית, הזכות הדמוקרטית הבסיסית ביותר – הזכות למשול – נשדדה מנבחרי הציבור. הממשלה מצאה את עצמה כבולה בתוך סיר לחץ חסר תקדים, מוקפת בתקשורת מגויסת לחלוטין, הפגנות חוסמות עורקים וייעוץ משפטי ושופטי בג"ץ שפעלו מתוך הטיה פוליטית מובהקת. במקום לאפשר למדיניות הימין להתממש, הממסד הישן עשה הכל כדי לשתק את המערכת.

מול המציאות המורכבת הזו, הציבור הישראלי נדרש לשאול את שאלת המפתח: מי באמת סיכן חיי אדם – חברת הכנסת טלי גוטליב שהתריעה בשער, או שקמה ברסלר וראשי "כוח קפלן"? בזמן שגוטליב והימין ניסו להזהיר מפני השלכות החלשת הממשלה והדרג המדיני, כוחות "כוח קפלן" בחרו להוביל קריאות מסוכנות לסרבנות שפגעו בלכידות השורות.

ההצהרות הללו, שזכו לרוח גבית מיושב ראש האופוזיציה יאיר לפיד וחבריו, יצרו כשל מודיעיני ואסטרטגי חסר תקדים. הן הרדימו את ראשי הצבא והמודיעין בתחושת עליונות מוסרית כוזבת, ובפועל, סיפקו לאויב את הפיתיון ואת חלון ההזדמנויות המושלם לבצע את זממם ביום שבת קודש. רגע האמת של המדינאים נמשך כבר שבועות וחודשים, והוא מחייב כעת חשבון נפש עמוק ואחריות ציבורית מצד אלו שסירבו להקשיב לאזהרות בזמן אמת.

אולי יעניין אותך