ממתי אמורים לישון לילה שלם??הריוןראשון

בס"ד

תהינו לעצמנו ממתי אמורים להתחיל להרגיל תינוקות לישון לילה שלם..

בגדול- בדרך כלל אין לי בעיה כל כך לקום בלילה (כמובן שחוץ מהימים שזה כל שעה או שצריך לקום מוקדם וכד'=])

השאלה היא בשבילה- ממתי לה עדיף לישון לילה שלם? אני בטוחה שזה משתנה מתינוק לתינוק- אבל מהניסיון שלכן- מה טוב?

אני מניחה שאולי זה קשור לשאלה אז אני מוסיפה- שהיא אוכלת לא מעט בלילה בדרך כלל והחיתולים רטובים (וגם הרבה פעמים מלוכלכים) בלילה, והיא בת חצי שנה.

ואם באמת הגיע הזמן ללילה שלם- אז נשמח לשמוע טיפים.

חוצמזה.. הרבה פעמים היא קמה מתישהו מאז שהיא הלכה לישון (זה יכול להיות אחרי שעה ממתי שהיא הלכה לישון וזה יכול להיות 5 שעות.. קיצור- זה משתנה)- ומחליטה שבוקר- היא משחקת, ממלמלת וזה כבר המון המון זמן ככה (נראה לי שחודשיים לפחות..)- יש למישהי רעיון מה לעשות עם זה?? כשאנחנו משכיבים אותה לישון היא מותשת לגמרי- ולפעמים אנחנו מנסים לאחר לה קצת את זמן ההשכבה, אבל זה לא תמיד עוזר..

רעיונות, מישהי??

בהצלחהנר80

אין לי מושג, וזה מאוד תלוי גם בילד, וגם בהורים, לי נראה שעכשיו בחום, סביר שירצו לינוק- לשתות בלילה.

אני לא הלכתי לפי כלליםנונימי

בערך בגיל חצי שנה (לא זוכרת מתי במדוייק)החלטתישאין כזה דבר שבשעה 10-11 היא קמה ואז אנחנו הולכים לישון בסביבות 1, אז יום אחד התחלתי להשכיב אותה לישון בין 7-9 (תלוי מתי היא קמה בצהריים) וכשהיא התעוררה לא הוצאתי אותה מהחדר, הנקתי, הבאתי מוצץ ויצאתי, לפעמים קצת נדנדתי אותה. בהתחלה זה לקח הרבה זמן, אבל מהר מאד היא כבר לא התנגדה ובדרך כלל חזרה לישון.

לגבי זה שהיא הייתה קמה באמצע הלילה, הבנתי שעד גיל 10 חודשים זה בסדר. אצלי בערך בגיל שנה היא התחילה לישון לילה (מ8 בערב עד בערך6-7 בבוקר)אם היא הייתה קמה בשעה 5-6 הייתי מכינה לה מטרנה והיא הייתה חוזרת לישון- אבל זה היה רק אחרי כמה זמן שהיא קיבלה מטרנה.

לפעמים הייתי מכינה לה דיסה עם מים לפני השינה (כשהנקתי) וזה היה מחזיק אותה יותר שעות אבל בדר"כ בהנקה הם ממשיכים לקום לפחות פעם בלילה.

דבר נוסף, לפעמים היא מתעוררת באמצע הלילה, אני מביאה לה קצת מים והיא חוזרת לישון..

בהצלחה!

שמעתירחל=)

מאמא שלי שמגיל חצי שנה בד"כ זה כבר לא צורך לקום בלילה.

בסביבות 6 חודשים נתנה לנו לילה אחד לבכות כשקמנו ולא הרימה אותנו ומאז ישנו 12 שעות ברצף.

ואמא שלי נהגה כך מגיל שלושה חודשים בהתהוות

עד היום היא מאמינה שזה הדבר הנכון לעשות ועובדה שאולפנו לישון היטב. נקודת המבט שלי, כמי שנושאת עמה את תוצאות השיטה הזאת, שונה. (אמי אישה טובה ויקרה, אבל לעניות דעתי טועה בנקודה הזאת מאוד, ממש מחזיקה בדעה הרסנית)

אבל בלי קשר לבחירה הרגשית הקשה של השארת תינוק (באיזה גיל שלא יהיה) לבד במצוקתו שעות על שעות, וההשלכות של זה על תחושת הביטחון שלו לאורך כל חייו - בלי קשר לכל זה, גם אם בוחרים בשיטה יותר רכה ועוטפת - עדיין מבחינה תזונתית גרידא, מה שמקובל היום בקרב יועצות ההנקה הוא שעד גיל שנה יש צורך בהזנות לילה. וואללה, אם אני הייתי צריכה לעמוד במשימה האדירה הזאת של שילוש המשקל שלי עד גיל שנה, מן הסתם גם אני הייתי נאלצת לעבוד על זה גם בלילות

היי, מסכימה לפרט קצת למה את מתכוונת כשאומרתעיניים זוהרות

"כמי שנושאת עימה את תוצאות השיטה הזאת"?

את מרגישה את זה עד היום?

אני שואלת ברצינות ולא בציניות. כי גם אימא שלי לימדה אותנו לישון די מהר, ( לא יודעת בדיוק מתי...) ולאף אחד מאחי ואחיותיי אין לא תרעומת ולא זיכרונות ולא תוצאות...

היא לא השאירה אותנו במצוקה שעות על שעות. היא פשוט לא פינקה בחלב, אלא נתנה תה למשל, וכך הבנו שעדיף לא להתעורר. ישנו מצוין....

זה הבדל גדולבהתהוות

אמנם גם על תה אני לא ממליצה בכלל, מכמה סיבות, אבל באמת שאין מה להשוות. השיטה של האימהות שלי ושל הכותבת שמעליי, להשאיר תינוק במצוקה שעות בלי תגובה, היא לדעתי ומניסיוני הרסנית מבחינה רגשית. והבחינה הרגשית היא בעיניי חשובה עשרות מונים מהבחינה הבריאותית/פיזית.

על ההשפעות עליי אישית אענה לך באישי. מקווה שאספיק להגיע לזה מתישהו בהמשך היום.

וואו. תוקפני למדי.רחל=)

יש לי אמא מדהימה ביותר, לי ולאחיי אין שום בעיות ויש לנו קשר מדהים ונדיר ביותר עם אמא שלי, שלא ראיתי כמותו אצל הרבה משפחות.

יכול להיות שיש הבדל בין 3 חודשים- שאז הם באמת צריכים את זה, ל6 חודשים- שאז בד"כ קמים רק מהרגל?

אגב, לא דיברתי על שעות על גבי שעות, אלא על מקסימום שעה אחת.

חוץ מזה, אמא שלי סיפרה לי שאח שלי היה תינוק מאוד לא רגוע, וברגע שלימדה אותו לישון בלילה, הוא נהיה ממש רגוע- כי לפני כן פשוט היה עייף כל הזמן.

ואשמח שפעם הבאה לא תכתבי בצורה כ"כ תוקפנית.

אני מצטערת מאוד שנגרמה לך תחושה רעה,בהתהוות

זו ממש לא הייתה הכוונה. רציתי רק לשתף מהחוויה האישית שלי, לא להתקיף אף אחד. סליחה אם בחרתי מילים לא נכונות ונוצר רושם שונה.

תוכלי בבקשה לכתוב איזה חלק בהודעות שלי פגע בך? לאיזה משפט או משפטים את מתכוונת שהיה תוקפני? חשוב לי לדעת, אם לא קשה לך.

אין פה תוקפנות היא הסבירה את דעתה ושיתפהפופקוו
לא ממקום תוקפני אלא ממקום של להביע את דעתה בנושא בדיוק כמו שאת הבעת דעה שונה בנושא .
בהתהוות, מצטרפת אלייךאנונימי (פותח)

אמא שלי "מתגאה" שאצלה כל הילדים ישנים לילה בגיל חודשיים.

לא אפרט את ההשלכות שזה גרם...

מה שכן- אני לילד שלי רצה עם כל ציוץ מרוב פחד שהוא מרגיש שם לבד במיטה...

כתבה על שיטת ההרדמה הזו וחסרונותיה:שירה..!
ואם רימון חוסם, אז:שירה..!

איך מלמדים תינוק להירדם?

המיומנות הזו חשובה לא רק כדי שהתינוק והוריו יזכו לשנת לילה מספקת, אלא גם לתחושת הביטחון שלו במיטתו; גילו של התינוק והמוכנות הנפשית של ההורים להתמיד ולהשקיע בהקניית ההרגל, הם שיקבעו באיזו גישה כדאי לכם לבחור. מהנקה ועד שיטת חמש הדקות – קבלו פתרונות

אילן גטניו | דולה | פורסם 09/09/09 13:38:39

הורים לתינוקות מעבירים לילות ארוכים ללא שינה, עם תינוק ערני מדי על הידיים. יש תינוקות שלא יירדמו בצורה אחרת, אחרים צריכים הנקה או סיבובים בלתי נגמרים בעגלה או באוטו.
מחזורי השינה של תינוקות קצרים יותר מאלה של מבוגרים. גם תינוקות שנרדמים בקלות יחסית בערב, יכולים להתעורר לא מעט במהלך הלילה, ולא תמיד מסוגלים להרדים את עצמם שוב. תופעה זו אופיינית אצל תינוקות שהורגלו להירדם בעזרת ההורים.

תינוקת עירנית בעריסה
תשכחו מזה, אני לא בכיוון. תינוקת ערנית

הנקה או ליטוף? 

הירדמות עצמית היא מיומנות נלמדת, ומומלץ להקנות אותה לתינוק כבר מהחודשים הראשונים לחייו. התינוק צריך ללמוד לחוש בטוח בעריסה כדי שיוכל להירדם בעצמו. יש כמה שיטות לגרום לתינוקות להירדם בעצמם, ולמעשה אין נוסחה אחת המתאימה לכולם.

הנקה או טיול בעגלה: לא כדאי
ג'ינה פורד, אחות מסקוטלנד שהפכה לגורו של הורים טריים ברחבי העולם, מציעה לא לקשור את השינה להרגל קבוע שאינו חלק מתהליך ההירדמות הטבעי של התינוק.
בספרה "המדריך המלא לתינוקות מאושרים" היא מדגישה שאין להרדים תינוק תוך כדיהנקה או כל פעולה אחרת, כדי לא ללמד אותו לקשור הירדמות לאכילה או לתנועה.
"התניה בין הפעולה לשינה עלולה ליצור קשיים בהירדמות כשהתנאים שאליהם התרגל התינוק לא מתקיימים", היא מסבירה.
פורד טוענת שחשוב להימנע גם מההרגל הנפוץ של השכבת התינוק בחדר ההורים בשבועות הראשונים לחייו, וממליצה להשכיב אותו בחדרו מהיום הראשון, כדי שלא יחוש בהמשך תחושת נטישה. "אם תניחו לו לישון בחדרו מהיום הראשון", היא מסבירה, "הוא יראה בו מקלט רגוע ולא כלא או עונש".

התינוק בוכה? הפעילו שואב אבק
איך להרגיע התקף בכי? דרכים מקוריות שעובדות

התינוק בוכה? הפעילו שואב אבק
שיטת חמש הדקות: התינוק נשאר בעריסה
לפי שיטה זו, משאירים את התינוק לבד במיטה, אומרים לו לילה טוב, יוצאים מהחדר ומניחים לו לבכות במשך שלוש עד חמש דקות. אחרי חמש דקות נכנסים לחדר להרגיע אותו ולאחר שנרגע יוצאים שוב מהחדר לחמש דקות, וכך שוב ושוב במשך ימים אחדים עד שהבכי נפסק והתינוק נרדם.
שיטה זו מתאימה לטיפול במקרים של התעוררויות מרובות וקשיי הירדמות, אבל היא לא להורים שאינם עקביים ואינם סבלניים. אם הם נכנעים לבכי ונכנסים לחדר מיד עם תחילתו, התינוק יבין שהבכי שלו מפעיל את ההורים וימשיך לבכות עד שירימו אותו על הידיים.

המצדדים בשיטה טוענים שבתוך שבוע, זוכים ההורים לשנת לילה רצופה. המתנגדים טוענים שמדובר בהתאכזרות, שטכניקת חמש הדקות גורמת טראומה לתינוקות.

- פרסומת -
מרגרט סאנדרלנד, פסיכולוגית הילדים הבריטית שכתבה ספר בנושא, טוענת ששיטות אלו עלולות ליצור שינויים מבניים במוח, שיגרמו לתינוקות אלה הפרעות רגשיות או נוירולוגיות כשיתבגרו. לדבריה, המתח שחווים התינוקות ברגעי המצוקה האלה, כשהמטפלים שלהם לא נענים לקול הבכי, עלול להביא לפגיעה ברקמות המוח.

בשיטות אחרות ההורים נשארים בחדר, אך לא מרימים את התינוק עם הבכי הראשון, אלא מלטפים אותו בתוך המיטה ומצמצמים בהדרגה את המגע עם התינוק.
האם יכולה לשבת על כיסא לצד עריסת התינוק בלילה, התינוק ינמנם ומדי פעם יפקח עיניים לבדוק אם ההורים שם, ואחרי יומיים-שלושה ישקע בשינה עמוקה בקלות.

עורכת פורטל דולה, נעמי גטניו, אינה בעד שיטות אלה; לטענתה תינוק זקוק לקרבה של ההורים ולא אמור להתמודד בעצמו עם מצבים של בכי וחוסר אונים. לכן אפשר להרגיע את התינוק על ידי ישיבה לידו, ליטוף, או אפילו רק להניח עליו יד. בהמשך רק יושבים לידו, מתרחקים קצת ולבסוף כבר לא נשארים איתו בחדר כשהוא לומד להירדם לבדו.

אמא מלטפת את התינוקת שלה שישנה בלול
פשושית, עשינו את זה. אמא ותינוקת
צילום׃  jupiter images
שיטת הרם-הורד: האם מחוץ לתמונה
לפי הלוחשת לתינוקות טרייסי הוג, אם התינוק רגיל להירדם תוך כדי הנקה רצוי להעביר את המשימה לאב; שהאם לא תתערב, לא תיגש לתינוק ולא תעמוד בקרבתו. כך התינוק יבין שאין הנקה בסביבה, ויירדם.
הוג משלבת גישה זו עם שיטת "הרם-הורד", שבה מחזיקים את התינוק הבוכה על הידיים וברגע שהוא נרגע מניחים אותו בעריסה. בכל פעם שהוא בוכה מרימים ומרגיעים, ומיד כשהוא נרגע מניחים אותו בעריסה. הכלל הוא: לא משאירים תינוק רגוע על הידיים.
אם מתמידים, האם לא נשברת והאב לא לוקח את התינוק למיטתו - התינוק לומד שההורים נמצאים שם בשבילו, ולומד להירדם. שווה להשקיע כמה לילות קשים כאלה, כדי שהתינוק ילמד להירדם בעצמו.

טקס שינה: אל תשחקו איתו בלילה
בספרו "לישון כמו תינוק" בהוצאת ידיעות אחרונות, אומר ד"ר אבי שדה, שילדים רבים יפתחו דפוסי שינה טובים בלי קשר להתנהגות הוריהם – גם אם אלה יעשו את כל השגיאות האפשריות. עם זאת, יש להתייחס ליום וללילה בצורה שונה, ולשדר לתינוק שבלילה ישנים וביום ערים.
אפשר לעשות זאת על ידי שמירה על חשכה ועל שקט בלילה והימנעות ממשחקיםופעילויות בשעות לא מתאימות.

לינה משותפת - זה כדאי?
תלוי את מי שואלים. קבלו שתי דעות

לינה משותפת - זה כדאי?
ד"ר שדה ממליץ ליצור טקס קבוע לקראת ההשכבה לישון. דפוס כזה יכול לכלול טיול בגינה, אמבטיה, האכלה, הקראת סיפור, עיסוי מרגיע או שירי ערש. דפוס זה צריך להיות קבוע, וכשהוא חוזר על עצמו התינוק לומד להתרגל אליו.
הוא יודע למה לצפות ומחבר את השינה לכל התהליך שקודם לה. את כל הטקסים החברתיים, הפינוקים וההאכלה רצוי לסיים לפני שהתינוק מושכב במיטה לישון. רצוי שהוא יתרגל להירדם במיטה שלו, גם אם הדבר כרוך במחאה קצרה. רצוי גם להימנע ממתן מזון ושתייה ממותקת במהלך הלילה.

יש ללמוד לזהות סימני עייפות של התינוק ולהגיב בהתאם למקצב הישנוניות שלו. חוץ מזה, קחו בחשבון שדפוסי השינה של התינוק ילוו אותו גם בהמשך; אם התינוק הולך לישון ב-11 בלילה, זה יהיה דפוס השינה שלו גם כשיגדל. אם משכיבים אותו לישון בשעה 7 בערב, גם כילד הוא ילך לישון מוקדם.
אם כבר הורגל ללכת לישון מאוחר, שינויים בתזמון השינה יכולים להיעשות בהדרגה ובקצב איטי מאוד, ולא במאבק חד פעמי עם התינוק.

בסופו של דבר לא חייבים לנהוג לפי שיטה אחת ספציפית; אפשר לשלב שיטות שונות לפי אופיו של התינוק והאינטואיציה שלכם, ולמצוא את הדרך המתאימה ללמד אותו להירדם.

ואם אין כוח לקרוא הכל, אז בתמצות לגבי לתת לבכות:שירה..!

מרגרט סאנדרלנד, פסיכולוגית הילדים הבריטית שכתבה ספר בנושא, טוענת ששיטות אלו עלולות ליצור שינויים מבניים במוח, שיגרמו לתינוקות אלה הפרעות רגשיות או נוירולוגיות כשיתבגרו. לדבריה, המתח שחווים התינוקות ברגעי המצוקה האלה, כשהמטפלים שלהם לא נענים לקול הבכי, עלול להביא לפגיעה ברקמות המוח.

אני לא מבינה בפסיכולגיה, אבל שמחה שאצלי זה טבעיעיניים זוהרות

ככה. שאני לא מסוגלת לשמוע את הילדה שלי בוכה.

וגם בעלי לא.

כך שמאז שנולדה ועד היום - שנתיים וחצי, כל בכי קל שלה בלילה מקבל מענה מיידי,  גג תוך דקה. גג!!!

תמיד חשבתי שאנחנו קצת לא נורמלים... עכשיו אני שמחה שזה בעצם הנס שלה, ושזה מיטב איתה ולא הופך אותה למפונקת...

וואי זה באמתנוני שלי

מבאס שהם קמים וכאילו בוקר..

הבת שלי בת חצי שנה וכבר ישנה לילה שלם.

אפשר להוריד את כמות האוכל בהדרגה.

כשבוכה לא להוציא מהמיטה, אפשר להביא מוצץ/ מים לתת יד והיא תחזור לישון .

יכול להיות שזה לא יהיה 11 שעות אבל בהדרגה 7, 8, 9 וזה יגיע ל11

ואם היא מתעוררת וסתם משחקת וממלמלת לעצמה אז סבבה תמשיכי לישון, היא תסתדר לבד, כשהיא תרצה להמשיך לישון את תשמעי טוב...

בהצלחה...

הבאסה היא שאם היא ערה- גם אני ערה=[הריוןראשון
ממש לא להשאיר תינוק בוכה לבכות לבדו. ממש ממש לאמשיח עכשיו!

התינוק הקטן שלי, שכמעט מאז שנולד הלכתי איתו בשיטת הלוחשת לתינוקות (=סדר יום) , ישן לילות שלמים  מגיל 4 חדשים. מ-ד-ה-י-ם!!!

[הילד הגדול שלי בן שנתיים וחצי ועד היום יש לו בעיות שינה, כי (מצאתי את הספר של הלוחשת בגיל מאוחר מדי בשבילו וגם) היינו נותנים לו לישון איתנו במיטה עד גיל שנה פלוס. ממש לא ממליצה.

כדאי לקנות את הספר |הלוחשת לתינוקות" של טרייסי הוג, ואם תעשי מה שהיחא אומרת, אני כמעט מבטיחה לך שבגיל 4-5 חודשים התינוקת שלך תישן כל הלילה

צודקת זה באמת הספר, שצריך להיות בבית!! אבל..770מ

רק למי שיש סבלנות אמיתית

כי הספר עם מלל ארוך, וכל פעם,

אומרים לך לעבור לדף הזה וזה וסעיף זה וזה וכו'

אך למי שיש סבלנות שווה את זה מאוד!!!

לא יודעת לענות לך ממתי לילה שלם, אבל יכולה לספרעיניים זוהרות

מניסיון מתי שתינו התחלנו לישון ארוך ורצוף יותר. כשהוצאתי אותה מחדר שינה.

כשהיא ישנה לידי, התעוררתי מכל פיפס שלה, הנקתי, מלא פעמים מן הסתם רק מתוך רצון נואש להרדים אותה, וכך פשוט לא היה לילה.

בעלי עמד על כך שאני מתעוררת סתם, גם כשהיא ממש רגועה ומנסה בעצמה להירדם, והוא צדק לגמרי.

החלטנו על ניסוי זמני.

כשהיא הייתה עצובה או רצתה אותי- אוהוהוהו איך הודיעה על כך.

וכשרצתה סתם להתכרבל לה בשמיכה למלמל ולנסות להירדם- לא הפרעתי לה. ומהר מאוד חזרה בעצמה לישון.

ברור שזה דרש ממני מאמץ, לקום אליה בלילה לחדר השני, וסתם גם התגעגעתי אליה לידי...

אבל זה היה לטובת כל הצדדים, ולכן הלכתי על זה.

לא זוכרת באיזה גיל בדיוק, אבל נראה לי בסביבות החצי שנה... קצת יותר....

היא בחדר משלה מגיל 4 חודשים..הריוןראשון
בס"ד
ואין ספק שזה עזר, אבל בצורה חלקית..
עדיין- גם בחדר אחר- כשהיא לא ישנה, גם אני בדרך כלל לא ישנה.. במיוחד אם היא ממלמלת.. מתוקונת
בסביבות 4-5 חודשים מתחילה שינה מסודרתמתעלה אליו
זה לא מוקדםהאיה 2

לישון בחדר לבד בכזה גיל?

אותי זה קצת מפחיד, ואני צריכה ללדת כשתהיה בערך בת שנה וחודשיים(ממש לא היה צפוי)  אני ממש לא יודעת איך אעשה את זה.

סליחה על הניצלו"ש.

אצלנוהריוןראשון
בס"ד
הרגשנו שזה לא מוקדם- כשהיא היתה איתנו בחדר- קמתי מכל תזוזה קטנה שלה וההתנהלות שלנו היתה קצת על גחלים בחדר- בלי אור, בלי רעש וכו'- לנו זה היה קצת מציק ובדיעבד- אחרי שהיא עברה הבנתי שגם לה זה היה ממש טוב כי הרגשתי שהשינה שלה יותר טובה ורציפה..
וכמובן- זה דבר מאוד אישי ולכל אמא יש מקום להרגיש מה הילד שלה ומה היא צריכים..
ב"הצלחה! מזל טוב! ולא הבנתי את הקשר ללידה השניה בהקשר של השינה- אז את מוזמנת לשאול שוב
תודה,האיה 2

התכוונתי שאצטרך להעביר אותה לחדר אחר  כי איפה אני אשים את שניהם?  אבל איך את שומעת אותם בלילה? ואני מאוד אובססבית בקטע שאם ח"ו יקרה משהו (כאילו שאני יכולה לראות מתוך שינה...)

ואגב באמת ערב אחד שחזרנו מאוד מאוחר מחתונה הנחתי חצאית על המעקה של המיטה שלה ולא היה לי כח להרים למקום. ובאמצע הלילה הבאתי לה בקבוק ראיתי שהיא מסיימת, ואחר כך שמעתי אותה מהמיטה בוכה בכי מנדנק קצת והתלבטתי אם לקום ולהסתכל כי הרגע היא אכלה והייתי גמורה.

לבסוף בחסדי שמיים קמתי וראיתי שהחצאית נפלה אכשהו ואין לי מושג איך בשניות הספורות שנרדמתי היא ממש הסתבכה עם הגומי למעלה וכל הגסקה של החצאית היתה מלופפת לה על הראש והיא בכתה בכי נורא חלש הודו לה' שהחלטתי לקום,

כתבתי את זה ללא קשר לשרשור רק לתשומת לב שתזהרו לא לשים בגדים על מעקה המיטה לעולם!!!

גם אני חששתי שלא אשמעהריוןראשון
בס"ד
וכשהם צריכים משהו- שומעים אותם אל תדאגי
ואנחנו גם עם דלתות פתוחות והחדר שלה לא רחוק- אם זה משנה..
כדברייך כל ילד שונהשני ו

אני דווקא בקיצוניות השנייה אני בעד שאם הילד רעב להניק אותו לדעתי יש לו צורך כמובן לא כל שעה יש ילדים שקמים כל 3 שעות גם עד גיל 1 וחצי ויש שישנים לילה שלם לבד כבר בגיל שנה לדעתי זה תלוי כמה את מניקה ביום אם את בבית ברור שהתינוק ירצה יותר בבית  בקיצור לדעתי צריך לתת לילד מה שהוא צריך (לא פינוק) הרי הילד לא ינק כל הזמן  הרי מתי שהוא תגמלי אותו תעשי מה שטוב לך וטוב לו חשוב לזרום

מתי אמורים לישון? מתי אמורים לדבר? ללכת? לאכול?יוקטנה

תינק הופך לאט לאט למבוגר, בתהליך שלוקח 18 שנים לפחות!

שינה של תינוק שונה מאוד משינה של מבוגר, כמו שדיבור של תינוק שונה מזה של מבוגר, והליכה של תינוק, ואכילה של תינוק...

תינוק מרבה להתעורר (ולהירדם) בלילה עד גיל שנתיים (ולאחר מכן צריך עזרה בשירותים, אז לא התקדמנו הרבה...).

אפשר "לאלף" אותו ע"י שיבין שלא יגיעו לעזור לו. הבעיה - הוא ילמד שאין לו מה לצפות מאמא ואבא שיעזרו לו ויתמכו בו כשקשה לו. זה גם מאוד עצוב, וגם מאוד מסוכן (בלבטים של גיל ההתבגרות למשל, רצוי מאוד להעזר באבא ואמא).

יוקטנה, אז מה עושים?.אנונימי (פותח)
"הפיתרון" שלי:יוקטנה

אני משתדלת לעשות בנוגע ללילה, מה שאני עושה בנוגע לערימות הכביסה הבלתי נגמרות, ולעבודות המטבח:

אני פשוט משתדלת לזכור שיחד עם ילד מגיעה עליה בכמות הכביסה, הבישולים ושטיפת הכלים, וגם ירידה באיכות השינה שלנו ההורים.

כמו שאני מקבלת את הדין בנוגע לכביסה, ככה אני משתדלת לקבל את הדין בנוגע לשינה שלי!

זה לא תמיד עובד בקלות, אני חייבת לומר ישן

אוה רק דיברתי והתינוקת התעוררה למעלה... גם בנוגע לשעות מחשב המקוצצות אני משתדלת לקבל בהבנה!

גישה נכונה. אנחנו גם חושבים כך, והאמת שבגלל זהעיניים זוהרותאחרונה

מחליטים על מניעה מאוד מכוונת ואפילו קצת ארוכה בין ילד לילד כדי שנוכל לתת לכל תינוק את מקסימום ההורים שאפשר לתת לו.

יהיו כאלו שיחלקו עלינו, בסדר, אנחנו רוצים לתת להם הכל, ויחד עם זאת לא להתמוטט לחלוטין.

רק כשהילדה הייתה בת שנתיים התחלנו לתכנן את הפסקת המניעה...

מרוצים מההחלטה הזו מאוד!!!

הגענו להיריון בכוחות מחודשים, עם הרבה מרץ, ועם נכונות לחזור ולקום בלילות בעוד כמה חודשים בעז"ה!!!

אמא היא אמא 24/7 לפחות, בכל גילפיגא

כתבתי תגובה ארוכה, והמחשב כבה בפתאומיות...

לסיכום -

תינוק זקוק לאמא, אמא אינה הפינוק שלו.

תינוק אינו כלב שצריך אילוף.

תינוק צריך לדעת שאמא תמיד זמינה לעזור לו ולחלץ אותו מצרותיו.

גם הילדים הגדולים יודעים שאמא לא תשמח אם יחליטו לא להעיר אותי, אבל הם יסבלו מסיוט, מדאגה חריפה או מחום וכו'.

אני מצפה שגם מי שכבר סיים עם חיתולים וגם סיים תיכון וצבא, אם יש משהו שמציק באמצע הלילה, לצלצל לאמא.  אמא לא תמיד תתעורר, ולאמא לא תמיד תהיה אפשרות פיזית לפתור את הבעיה, אבל אמא תקשיב ו"תהיה שם" בשבילו.

כשהילדים גדולים, הם יודעים מאוד להעריך את אהבת אמא באמצע הלילה.  ובגיל הזה, הם יודעים לומר תודה.  הם אינם מקבלים את שיחות אמצע הלילה כמובנים מאליהם.

אמא צריכה להיות אמא לתמיד, לא רק כשנוח.

נכון, גם אמא בן אדם, גם לה יש שעות שיותר מסובך לה להיות זמינה.

אבל הילד יודע שאמא שלו היא האמא שלו, גם אם יש 100 ילדים, אמא היא האחת והמיוחדת שלי.

ולגבי השאלה - ממתי ילד ישן לילה שלם?

כל ילד הוא אחד יחיד ומיוחד.

הוא לא נולד עם שעון, ואינו מכיר את הנהגות העולם המערבי.

הוא יודע כשהוא זקוק להתיחסות מאדם בוגר,

ולנו האחריות להיות שם בשבילו.

מסכימה איתךהריוןראשון
בס"ד
ולכן שאלתי מתי *בשבילה* עדיף לישון לילה שלם..
אני יכולה לקום עשרות פעמים בלילה אם צריך, אבל חשבתי שאולי היא בשלב שבשביל הסדר יום שלה וההתנהלות שלה- עדיף לה לישון לילה שלם..
תודה רבה לכל התגובות של כולן!!
אצלי שני הראשונים ישנו דווקא מצויין *עד* גיל חציחילזון 123

שנה בערך. ואח"כ התחילו להתעורר הרבה יותר...

ככה שאין פה ממש כללים ברורים לדעתי. כל ילד זה שונה. אם הוא עדיין מתעורר אז ככה הוא צריך.

מה עושים? לוקחים בחשבון שזה תקופה חולפת. ההרגלים ישתנו עוד מליון פעמים. זה שהיא תקום עכשיו בלילה לא אומר שזה הרגל שיימשך לנצח...

לדעתיבהתהוות

בשלב שבשבילה יהיה טוב יותר לישון רצוף, היא תישן רצוף מעצמה כמו שבשלב שטוב לתינוקות לאכול מוצקים הם מתחילים להתעניין בהם, כשטוב להם ללכת הם הולכים, וכו' וכו'. לא נראה לי שזאת צריכה להיות דאגה שלך.

ותודה רבה על המילים החמות באישי!

רוצה לחדד קצת יותר את דעתי, מקווה שזו לא הצפה בהתהוות

מבחינת מה שטוב לתינוקת, לדעתי אין לך בכלל מה לדאוג, והיא יודעת לווסת לעצמה את רצפי השינה שהיא צריכה. אז דאגה אחת פחות.

מבחינת מה שטוב לך, לדעתי אם קשה לך יש מקום להדריך אותה לשינה ארוכה יותר (ולא כמו שאולי השתמע בטעות מההודעה הקודמת שלי, שרק הצרכים שלה נחשבים), אבל תוך שמירה על בריאותה הגופנית והרגשית. כדי לשמור על בריאותה הגופנית - לא להעביר אותה ללילה שלם בלי הזנה לפני גיל שנה (אלא אם זה בא ממנה). כדי לשמור על בריאותה הרגשית - למצוא שיטת חינוך-לשינה רכה ועוטפת. יש שיטות טובות

אצלי רק מגיל שנה הם ישנים לילה..יפעת1

אצל השכנים בדר"כ לפני

כנ"לנהורא

לנו יש תאומות יונקות ב"ה,

הלילות בחלקם ממש בחינת: לילה כיום יאיר, וחלקם רצופים וארוכים ( הכוונה עד 5-6 שעות, אני אפילו לא מצפה ליותר בגיל הזה)

אני שמה לב שבימים בהם אני לא מספיק איתן, כי יש לי משימות דחופות או נסיעות וכו' אז בלילה הן משלימות זמן אמא בגדול!

תופעת לוואי של נוברינג- מוכר? יש מה לעשות?בית שלי

בזמן אישות שורף בנרתיק נוראאא

ואחרי שיש זרע.. בכלל מרגישה כאילו שפכתי לשם בקבוק אלכוהול..

חוץ מזה אין שום דרך להנות ככה וגם לא מגיעה לשיא בכלל.

מבאס ממש.

שילכו לעזאזל כל המניעות האלו

לא מבינה מה הרעיון

לסרס את הנשים

לקלקל את הגוף שלהן

הכל כדי שהגברים יוכלו להנות בכיף שלהם בלי השלכות בשטח ( הריון..)

לפני שתתנו לי רעיונות לגבי התקנים

לא יכולה

ניסיתי כבר כמה סוגים כל אחד והבעיה שלו (המשותף לכולם = פגיעה בגוף שלי).

תפני לרופא נשיםרקאני
לצערי גם לא מסוגלת ללכת לרופאת נשיםבית שלי

לא מקצועיות

לא רגישות

לא סבלניות

(לא כולם הכל ביחד חח..)

סיוט סיוט סיוט

יש רופאים ורופאות מצוייניםרקאני

רק צריך למצוא אותם

אין ברירה 

ותחושת שריפה בנרתיק זה לדעתי דבר ראשון לפנות לרופא

אפשר גם באפליקציה

לתאר מה את מרגישה בדיוק

בכל מקרה לא כדאי לקיים יחסים במצב הזה

ואולי זו איזו רגישות לטבעת

אשמח להמליץ לך על רופאה מדהימהתותית11

שמטפלת בכאבים ביחסים

אם את מחפשת לא משהן נקודתי אלא מבט יותר כולל

מירושלים

היא יקרה כי היא פרטית 

אני לא סובלת כאבים בדכבית שלי

ברור לי שקשור לטבעת

אבל אין לי מניעה אחרת....

שלי גם רגישה, גם סבלנית וגם נראית לי מקצועיתיעל מהדרום
לק"י

אם מכבי באזור הדרום עוזר לך.

תודה. אני בכלליתבית שלי

החלפתי כבר כמה רופאות

לצערי כל אחת נפלה על קטע אחר. כבר יצאתי בוכה מרופאה לא רגישה

כבר יצאתי עם אבחנה לא נכונה מרופאה אחרת

ורופאה אחרת בלי סבלנות בכלל

נורא נורא נורא

יש לי להמליץ לךעם ישראל חי🇮🇱

דר אינה ויינשטיין -אלעד

דר שיר גרובר-פתח תקוה

מהממות סבלניות ורגישות מקסימום.

תחפשי אחת עם המלצותבתאל1

אולי תכתבי אזור ומי שמכירה תוכל לכתוב לך המלצה.

בכל מקרה אולי יש לך רגישות למשהו כי תחושת שורף לא אמורה להיות. זה חריג אז כדאי כן לבדוק מה קורה.

חיבוק♥️המקורית

האמת שגם את אמורה להנות

אולי יש לך שם פטריה? לא נשמע כמו תופעה מוכרת של המניעה הזו ממה שאני מכירה.. 

מוזר,לא מכירהעם ישראל חי🇮🇱

השתמשתי בערך 4 שנים ,לא מכירה.

אולי דלקת בשתן? או פטריה?

תתייעצי שיחת טלפון עם רופאת נשים שלך .

לגבי המניעה ממש מבינה .  אסור לי הורמונים מכל מיני סיבות אז משתמשת בנרות לא בזמן ביוץ ומתפללת להשם שהכל יהיה בסדר..

אין לי ברירה הכל לא עושה לי טוב 🫣

בהצלחה (:

הצלחתי לקבוע תור טלפוני לרופאה להיוםבית שליאחרונה

ללכת פיזית זה לא יקרה

אני ממש מפחדת וחוששת

בטלפון הם פחות יכולות להזיק

טהרה אחרי לידהסטודנטית אלופה

שלושה שבועות אחרי לידה וכבר קשוח קשוח עם ההרחקות, דייייי מיציתי😑

כבר קרוב לשבוע יש לי רק כתמים ורודים כאלה לסירוגין, אבל כל בדיקה יוצאת עם כתם.

יש לכן טיפים איך לקצר את הכתמים??

לי מאוד עזר בלידה האחרונהחולמת להצליח

הספריי של אלופירסט,

הייתי מרססת ממש הרבה באיזור והדימום ממש התקצר לי, אחרי 5 שבועות אני חושבת שכבר היה די נקי.

בסוף טבלתי אחרי 7 שבועות אני חושבת אבל בעיקר בגלל שפחדתי לעשות בדיקה שם..

בהצלחה!

אנסה, תודה❤️סטודנטית אלופה
זה די לא אמור להיות קשור...יעל...

אני משתמשת בספריי הזה לכל מיני דברים ועזר לי בטירוף עם תפרים של לידה קיסרית.

אבל הדימום מגיע מהרחם. ולכן דברים שיכולים לעזור זה דברים שמכווצים את הרחם.

למשל- קינמון, מחיצות רימון, טיפות מסטיק תימני...

כמו מה שעוזר לקיצור מחזור.

בהצלחה ממש!!

האמת נכוןסטודנטית אלופה

אנסה את מה שאמרת

תודה❤️

מנוחה מוחלטתאפונה
או כמה שיותר קרוב לזה.
וואי לא מסוגלת לשבתסטודנטית אלופה
ב"ה כן מאפשרים לי לנוח, אבל האופי שלי פחות מאפשר🫣
^^^^^הריון ולידהאחרונה
להתייעץ עם רבהשקט הזה
לא כל כתם הוא צבע אסור, אחרי לידה יש מקום להקלות מסויימות בכמות הבדיקות, באופן ביצוע הבדיקה
יש לכן המלצה לחומר לכינים?חולמת להצליח

הבת שלי ממש מגרדת את השיער, שמתי לה הדרין אבל לא הצלחתי למצוא אח''כ כינים.

מה עוד יכול לעזור?

אציין שיש לה שיער מתולתל..

תודה 

אם לא מצאת כינים אולי זה משו אחר?המקורית
קמומילובתאל1
עשיתי לבת שלי לפני שבוע או שבועיים. ב"ה טפו טפו לא חזרו עדיין...
אה אבל אם לא מצאת כיניםבתאל1

אז אולי אין כינים?

באיזה מסרק סמיך את משתמשת?מישהי מאיפשהו
אסי 2000 הכי טוב
לבדוק אם זה זיעה/קשקשים/יובש.מוריה
לא בהיכרח שיש כינים.
המלצהעם ישראל חי🇮🇱אחרונה

הבת שלי הייתה מעל 3 שנים עם כינים...כן כן....

מה לא ניסינו?

כל מקלחת טיפול, עם ובלי חומרים, אספנו לצמה, שלחנו עם תרסיסים . מציינת שיש לה שער ביסלי מסולס  שזה עוד יותר מקשה על ההוצאה של הכינים והביצים. 

עד שעשיתי קצת בירור והגענו למסרק ,שיבורך מי שהמציא אותו.

זה כלל לא קשור לאיזה חומר את שמה.

את פשוט צריכה להשתמש במסרק הזה ובגלל צפיפותו, הוא גורם לסילוק כל ביצי הכינים (שזה למעשה הגורם המכריע להמשכיות שלהם!)

קניתי את המסרק הזה ,בתוספת חומר ששלחתי אותו לפני לבית ספר ללא שטיפה.

תקשיבי, אחרי שבוע של שימוש, אין כינים ברוך השם כבר שנה וחצי !!!!!!!!

קוראים למסרק ASSY 2000

אני חפפתי לה עם שמפו רגיל, אחר כך מרחתי את החומר וסירקת עם מברשת רגילה כדי להתיר קשרים ולמנוע כאב לילדה, אחרי כך מסרקת עם המסרק כינים וזה וואווו.

טיפול שמרני אחר כך פעם פעמיים בשבוע עם המסרק לא חייב עם חומר אפשר מרכך שיער ואז לעבור עם המסרק ולוודא שאין ביצים... 

בהצלחה !

מיטה מתחברתשירה28

יש למישהי המלצה?

לא עריסה, מיטה שתתאים עד לפחות גיל שנתיים

ראיתי ממש יקרות ב2000 לפחות , אשמח אם יש למישהי רעיון אפילו מאולתר כמו נגיד מיטת איקאה כמובן בצורה שיהיה בטיחותי 

יש מיטה מודולרית של איקאההתברזל!

מתרחבת מגודל של מיטת מעבר למיטת נוער רגילה, בהתאם לשלב.

עולה סביבות ה600 אם אני לא טועה, בלי מזרון

יש ביד2/מרקטפלייס מלא מוצרים במחירים טוביםכבתחילה
אנחנו השכרנו ממיטחברתזוית חדשה
מיטת יחיד פשוטהדריאל

אנחנו קנינו ביד2 מיטת יחיד פשוטה מעץ ושמנו אותה בין המיטה הזוגית לקיר. אפשר לקנות מעקה לצד השני אם אין אפשרות להצמיד לקיר. אצלנו לא היה צורך לחבר את המיטות עם איזשהו חיבור כי היה ממש צמוד אבל אולי אפשר עם אזיקונים לחבר בין הרגליים של המיטות כדי שיהיה יותר בטיחותי.

היה מאד נוח לשכב לידו, להניק ואז לחזור למיטה שלי. 

לנו יש עריסת מטר מעץמוריהאחרונה
שאפשר להוריד לה דופן. ואז לשים אותה צמוד למיטה.

לא יודעת אם בטיחותי או לא, אבל עשינו את זה תקופה.

מוצץ לסרבנית.. היו על זה כמה שרשורים ולא מוצאתאחת כמוני

בת 3 שבועות. כל מוצץ גורם לה לרפלקס הקאה. האצבע שלי והנקה זה הדבר היחיד שמרגיע.

יש לכן המלצות למוצץ שסיכוי סביר שיעזור?

ניסיתי את הקטן של בית חולים, מוצץ של מאמ, ופטמת בקבוק של בית חולים.

המתוק שלי ממש אוהב את הסובינקססטודנטית אלופה

מידה 2-2-

וניסית גם אחרים ?אחת כמוני
ניסיתי את מאמסטודנטית אלופה
👍אחת כמוניאחרונה
טוב זה עוד רחוק ואולי לא ריאלי...גלויה

אבל זה חלום.

מישהי פה למדה/ לומדת תרפיה באומנות

במבחר?

או באוניברסיטת חיפה?

לא יודעת אם יכול להסתדר, במיוחד שאנחנו אמורים להתחיל מסע טיפולים...

אבל אולי מתישהו

אאמין בעצמי שאני יכולה

ויסתדר לא על חשבון המשפחה

וכו'...

בקיצור:

1. האם במבחר מקבלים גם מהציבור התורני - לאומי?  (למדתי באולפנית, עשיתי שירות לאומי...)

2. אני גרה ב"ה בגרעין תורני בצפון

שמחים שמצאנו סוף-סוף את מקומנו

ו-לא נוהגת ואין מצב שאוציא רישיון.

אז אוניברסיטת חיפה הרבה יותר נגישה לי.

אז מישהי מניסיון יודעת להגיד על רמת הצניעות שם?

תודה

יום אחד אמצא את מקומי.

סתם, ב'ה דברים פה מתקדמים

אולי אולי משהו יתקדם פה לעבר עבודה בעז"ה

וגם פתחתי השנה סוף-סוף עוסק פטור לעיצובים שלי...

ובכל זאת

החלום לעזור למתמודדים עם אומנות

נשאר.

אם וכאשר... צריכה להשלים את הקורסים בפסיכולוגיה

ואולי גם עוד שעות אומנות כי עבר הרבה זמן...

ועלות של לימודים גם איכשהו.

קיצור

אשמח לתובנות מניסיון.

לפחות בעבר במבחר קיבלו רק כאלה שלמדו במסגרת חרדיתיעל מהדרום
לק"י

זה מה שזוכרת שקראתי או שמעתי.

בהצלחה עם החלום!!

תודה!גלויה

כן... חשבתי אולי השתנה.

נכון ללפני כמה שנים מבחר לא מקבליםבוקר אור
כמעט בלתי אפשרי להתקבל למבחר דתיות לאומיותPandi99

מנסיון כואב

בחיפה ממה שאני מכירה זה מקום חילוני.. 

תודה. אוףגלויה

באסה שנופלים בין הכיסאות.

כן, חיפה נשמע הכי חילוני... כנראהשלא כדאי .

מממשש באסה ! מזדההPandi99
למה בעצם לא כדאי?רוני 1234

רוב הציבור הדת"ל לומד ועובד במקומות חילוניים, אני לא חושבת שזה צריך למנוע ממך להגשים חלום.

אגב, אני מנחשת שרוב גדול בתואר הזה הוא נשים אם זה עוזר לך…

^^ מסכימהכבתחילה

אח''כ תטפלי רק בילדים/אנשים דתיים?

כנראה שלא בהכרח, במיוחד שצריך לעשות סטאג'/עבודה מעשית במסגרות לא דווקא דתיות.

חבל להמנע רק בגלל הסיבה הזאת. 

בתחום האומנות הייתי בודקת שבמקומות לא דתייםיעל מהדרום

לק"י

אין בעיות צניעות בקורסים.

כל מיני ציורים לא צנועים בלשון המעטה.

תודה על ההסבררוני 1234

באמת לא חשבתי על זה… היה לי בראש יותר הפן הטיפולי ופחות האומנותי.

עדיין כדאי לברר טוב לפני שפוסלים.

זה מה שהתכוונתיגלויה
אני חושבת ששווה לברר מול סטודנטיות שםיעל מהדרום
עולם התרבות הוא מאוד מאוד חילוני. וגם ההוואי,Pandi99

הדיבור, אירועים, וכו

יש כאלה שלא מפריע להם

אבל אם הפותחת שאלה כנראה שלה מפריע

חברה שלי דוסית למדה בחיפה. משערת שיש עודשיפור
תודה!גלויה
למד תרפיה?
כן. תרפיה באומנות. עכשיו עובדת בזהשיפור
וואוו!!גלויה

יש מצב לדבר איתה?

אם זה בסדר...

אני מכירה כמה וכמה, ואולי התנאים לתואר שניממשיכה לחלום

שונים מתנאי הקבלה לתואר ראשון, אז ממש לא כדאי להתייאש מראש

הבעיה המשמעותית יותר שזה נסיעה רצינית

ולא יודעת אם זה מתאים לך..

אני מציעה לך לחפש בנות שלמדו את התואר גם בחיפה וגם במבח''ר ולשאול אותן ישירות.

מישהי למדה בבר אילן?גלויה

יש תואר די חדש

בתקווה שכן יהיה מקום נורמלי

מבחר לא מקבליםDevora

אם עשית בגרויות.

יש גם אופציה באונו, יש מסלול חרדי.

ואם את באיזור שיש תחנת רכבת, זה לא נראה לי כל כך נורא.

זה לא הפרמטרDoughnut
אני עשיתי בגרויות ולמדתי שם, לא לפי זה הם בוחנים.
זה אמור להיות קשורDevora

כי זו לא הוראה שלהם, אלא של המל"ג.

יש אפשרות להיכנס עם בגרויות, אבל בדרך כלל זו ועדת חריגים.

הוראת המל"ג קשורה לחינוך חרדי, לא לבגרויותשיפור
יש חינוך חרדי עם בגרויות, ולא תהיה להם בעיה להתקבל למבחר 
אבל הם מסתכלים על מוסדות עם בגרויותDevora

כלא חרדים.

בעצם את מבחר הקימו כדי שתהיה לציבור חרדי ללא בגרויות, אופציה ללמוד לימודים גבוהים.

מבחינתם אם יש למישהו בגרות, הוא לא זקוק למבחר, ולכן זה לא מקומו.

אני יודעת את זה כי בעבר ניסיתי ללמוד במבחר, ולפני הראיון שאלו אותי איפה למדתי, והסבירו שתהיה בעיה קשה, והאופציה היא רק דרך ועדת חריגים. (למדתי במוסד חרדי עם בגרויות).

אולי משם ההיכרויות שלכן. (מהחריגים).

לאDoughnut
השלמתי בגרויות והתקבלתי לשם ללא בעיה וללא ועדת חריגים, ולמדו אתי בכיתה כמה בנות שעשו בגרויות בסמינר. זה יותר הולך לפי סגנון הסמינר מאשר הפרמטר של הבגרויות.
אבל אםDevora

היית לומדת מראש בתיכון שלומדים בו בגרויות,

כנראה שהייתה לך בעיה קשה.

אין לי עניין לכתוב את זה שוב ושוב.

פשוט תבדקו. זו ההוראה של המל"ג.

ביקשו ממני את מס המוסד שלמדתי, ומיד המזכירה אמרה לי שיהיה קשה, כי זה מוסד עם בגרויות. אולי יש סמינרים מוחרגים. אין לי מושג. למדתי בתיכון חרדי רגיל. לא סמינר.

אני התקבלתי בלי בעיותרקאני

למדתי בסמינר בית יעקב עם בגרות מלאה

לא סמינר גדול

הנקודה היא לא בגרות אלא תעודת בגרות חרדיתעכבר בלוטוס

אם למדת באולפנת תהילה ויש לך תעודת בגרות חרדית- תתקבלי

אם למדת בתיכון חב"ד ששייך לממ"ד ויש לך תעודת בגרות של ממד לא תתקבלי. למרות שבעלך ואבא שלך עם חליפה ואת עם פאה וגרביים

יש גם מוסדות חרדיים עם בגרות של ממד (בדיוק כמו שיש אולפנות של חרד"ל עם סמל מוסד ובגרות חרדית)

אולי למדת באחד מהם (חסידויות ספציפיות, נושרים ואולי גם ספרדים חלק)

רואה חברות שעשו בגרות חרדית, החיים שלהם הרבה יותר קלים מבחינה אקדמית

באמת חבל שלא כל האולפנות עושות חרדי 

אז אולי שינו כללים, מתי זה היה?שיפור
אני מכירה כאלו שהתחילו לימודים שם לפני 10 שנים
מכירה הרבה עם בגרויות שלמדו שםשמ"פ
אין לי עניין להתווכחDevora

תתקשרו לשם לשאול.

זו הוראה של המל"ג.

לי אמרו שמקבלים רק מהחינוך החרדי, לא קשור לבגרויותשיפור
יש גם אולפנות דת"ל ששייכות לחינוך החרדי שיכולות להתקבל כמו אולפנת למרחב בפתח תקווה ותהילה בירושלים
תודה!גלויה
נכון, אבל העלות ממש גבוהה אני חושבת. (כי זה לא שכ"ל אוניברסיטאי)
זה לא הבגרויותרקאני

אני התקבלתי למבחר

ועשיתי בגרות מלאה

זה הסוג מוסד

למדתי בסמינר ולא באולפנה

תודה לכולם על (מבחר...) התשובות גלויה

החכמתי.

(יש לי עוד כ"כ הרבה לעשות

ולשנות את עצמי

כדי להתקבל...

אבל זה נותן אופק).

אם מישהי תוכל להתייחס למה שכתבתי בסוףגלויה

אשמח (תודה לך שהגבת בפרטי!)

ש

אנחנו צריכים להתחיל את המסע לivf (אני לא מאמינה עדיין)

בעז"ה עוד יהיו לי קטנטנים

אז איך זה ישתלב

והאופי שלי - דחיינות, איחורים... צריכה להשתנות הרבה.

ויש עוד הרבה עניינים לטפל בהם

כמו ללמוד להיות אמא טובה יותר...

ולהשלים קורסים בפסיכולוגיה

ולממן עוד תואר...

קיצור

דימיון.

יכולה רק להגידעוד מעט פסחאחרונה

שזה באמת תואר קשה ודורש מאוד.

לא יודעת איך עושים את זה עם קטנטנים. למרות שמכירה כאלה שעשו ושרדו.

ממליצה לך ממש ללכת בעצמך לטיפול באומנות. תכירי את התחום מחוויה אישית ממש (מה שיקל עלייך אחר כך בלימודים) ואולי הטיפול יעזור גם מול הפחדים והתהיות.

זה יכול להיות צעד ראשון בכיוון.

אפשר לפרוק?אנונימית בהו"ל

מרגישה שאין לי כבר כח

אנחנו גרים ברחוב מלא ילדים

ויש כאן אימהות שמשחררות את הילדים לבד

והם פשוט עושים נזקים כמו לאבד בימבות, להשתמש באופניים ולפנצ'ר ועוד ועוד

וגם דורשים את התשומת לב שלי כאמא שנמצאת ומבקשים עזרה בכל מיני דברים

אין לי כח להיות הגמח של השכונה

בקושי לילדים שלי יש לי סבלנות

אבל מצד שני אין לי ברירה אלא להציל את הילד של השכנה שמשייט לו בכביש

או ילד שמרביץ לילד שלי ואני צריכה פעם אחר פעם להזיז אותו ממנו ואין שום אמא בסביבה שתקח אחריות ופשוט תקח אותו הביתה

אלו אימהות ספציפיות אבל הן פשוט לא נרמזות בכלל

ואין לי כבר כח

אוףף

זה גורם לי ממש לכעסים וגם להתבאסות על עצמי כשאני כועסת על ילדים של אחרים

אבל באמת זה פשוט חוסר אונים מטורף כשאני חייבת לטפל בעשרה ילדים לפחות במקום רק בשלי הפרטיים

חזרנו מקודם הביתה ומצאתי בימבה חדשה שלנו מלפני כמה ימים שבורה על יד השכנים, וילד אחר מהשכונה עליה. היא הייתה בתוך החצר שלנו בבוקר

וזה כל כך מעצבן כי גם אין לי שום יכולת לדעת מי הוציא ומי שבר. בקיצור, הנזק כולו נספג על ידנו

לא יכולה להשאיר כלום בחוץ. כלום כי ילדים נכנסים ולוקחים

וגם בקטע של אוכל, אין לי כח להאכיל את כל השכונה ולא בא לי לחתוך תפוחים לילדים שאמא שלהם נופשת בבית

(וגם אחרי שאני לא מסכימה, לא בא לי שהם יבהו צמוד אלי בתפוחים הנחתכים לילדים שלי)

סופריקה

אני בהלם. לא מבינה איפה האימהות שלהם???ממתקית

הן לא מפחגדות עליהם?
כנראה סומכות עלייך...חחח

הייתי מעדכנת אותן בעדינות בסכנה, אפילו שהן חברות טובות.
אולי זה כביש צדדי ללא רכבים, אז הן מרשות לעצמן? (שזה גם סכנה!!!)

ולא מבינה איך בחוצפתם הם נכנסים לגינה שלך??? הזוי. 
הייתי שמה שער וגדר אתמול.
זה לא לעניין

חושבת על חופשה באיזור טבריה. בטיחותי שם כעת? וגםפלפלונת
לגבי הדרך הכביש די חוצה את איזור הגליל ממערב למזרח. תוהה אם שייך בתקופה הזו. יודעות לומר לי? פשוט בחדשות אומרים ירי לאיזור הגליל ואין לי מושג מה בדיוק הכוונה.
אנישם חיים בכל מקום..פה משתמש/ת
אם את רוצה חופשה שקטה אז כרגע הצפון לא הכי הולך להיות שקט- צה''ל חוזר לתקוף בלבנון..מה שאומר שכנראה יחזור להיות מופגז

טבריה אמנם לא הכי מופגזת ..אבל תלוי בך..

בגדול איזור טבריה הוא בין היותר שקטיםטארקו
גם בשיא ההסלמה מאיראן וחיזבאללה, היה סוער יותר צפונה(גליל עליון) ויותר דרומה(חיפה) וטבריה כמעט ולא..
תודה. טוב, לפי החדשות. נראה לי נחכה כרגע..פלפלונתאחרונה

אולי יעניין אותך