אפשר לשאול שאלה שאולי אסור לשאול?זהר הרקיע
בנוגע לחיסונים..

אנו מעוניינים לעשות רק את מה שהכרחי.
לא את הכל..
אבל כן את מה שחשוב..

אני יודעת שיש מלא גישות שונות.
איך אני הקטנה אמורה לדעת?

כרגע הקטנה תכף בת 3 חודשים ועוד לא היתי בטיפת חלב..היא לא קיבלה שום חיסון..

מה אתן אומרות?

ואל תתחילו ויכוחים האם לחסן או לא..
לא לזאת היתה כונתי.

גם אותי הנושא מעניין... יש לי תובנה אחת בנושארבה אמונתך!

אנחנו כן מחסנים, בכל החיסונים שהם "חובה" (ולא בחדשים, הממולצים, כמו שפעת...)

את הגדולה חיסנו ממש לפי ההוראות של טיפת חלב... ואחרי כל חיסון, זכינו לכל תופעות הלוואי, ממש כמו בחוברת שמחלקים בטיפת חלב...

את השני חיסנו בכל החיסונים, אבל- את כולם דחינו קצת (את של גיל חודש, בגיל חודשיים וכו'), ופיצלנו (במקום לקבל שתי זריקות באותו יום, הגענו חודש אחרי חודש ובכל פעם קיבל אחת), וב"ה לא נרשמו שום תופעות לוואי.

אומנם, זה לא ניסוי מדעי (כי תופעות הלוואי משתנות מילד לילד)

אבל מכירה כמה אמהות שניסו את ה"שיטה" וטוענות שזה הקל מאוד על תופעות הלוואי!

האחות בטיפת חלב לא התלהבה במיוחד, אבל גם לא התנגדה במיוחד...

ההגיון שמאחורי ה"שיטה"- משרד הבריאות ממליץ על חיסון בגיל הכי צעיר הגוף מסוגל להתמודד איתו. ככל שהתינוק גדל מערכות הגוף מבשילות, ובכללן המערכת החיסונית, וההתמודדות עם החיסון טובה יותר.

צירוף החיסונים השונים לביקור אחד, נועד רק לחסוך זמן ותורים. אבל מכביד על המערכת החיסונית של התינוק...

זו דעתי האישית,

אני לא רופאה, לא אחות, ולא רוקחת...

לענ"ד כל עוד אדם לא יודע ולא למדת רפואה-בימבה

שיחסן, שיסמוך על מי שכן השקיע שנים בלימוד העניין.

יש סיכון בהסתמכות על מגיבות שאינן רופאות ולא אחיות...לא?

תשובה מקצועית כדאי לקבל מגורמים מקצועיים. .. 

סליחהאנונימי (2)
אבל בעיניי זה חוסר אחריות!!!!!!
לא חושבת שהיא שאלה האם זה אחראי בעינייךזאת שיודעת

היא ציינה בפוסט שלא רוצה להתחיל וויכוחים והתלהמויות.

זהר

חושבת שכדאי לך לחקור באינטרנט שם תמצאי הרבה מידע.

תצליבי כדי שיהיה אמין.

ותתיעצי אפילו אם האחיות בטיפת חלב יתכן שהן יוכלו לעזור.

גם מאמינה שיש מטפלות טבעיות והומופאתיות שמבינות בנושא.

בהצלחה.

הורים שכחו מה היה פה רק לפני 50 שנהפרח-בר
מחלות נוראיות כמו פוליו ואדמת מדגישות שוב את החשיבות המירבית למתן חיסון.
בגלל שזה פורום הריון ולידה אני אזהר בדברי בנוגע למחלת האדמת , אבל כדי שתדעו שכל מי שלא מחסנת את ילדיה מסכנת אוכלוסיה גדולה של נשים בהריון ואת הילדים עצמם לכשיגדלו ויהיו חשופים .
ניהיה היום מאד טרנדי לא לרצות לחסן מכל מיני סיבות שלחלקן אין שום קשר עם המציאות , הורים שכחו את מימדי התמותה בקרב ילדים בשנות ה40 וה50 ממחלות קשות .
אני לא בעד לטמון את הראש וללכת אחרי העדר - אני כן חושבת שבטיפת חלב ישנם אנשים לא מקצועיים שלא מספקים תשובות לשאלות חשובות ובוערות אבל מכאן ועד לא לחסן הדרך עוד ארוכה.
מסכימה עם כל מילה!ירושלמית טרייה
יש לנו את הלוקסוס לחשוב בכלל על לא לחסן בזכות זה שרוב הציבור מחוסן..

שתי הערות:
1. לא נראה לי שיש טעם לשאול את האחיות בטיפת חלב. הן לא יודעות יותר.

2. לשאול טבעונים והומאופתים: הם באים עם אג'נדה חזקה מאד נגד חיסונים כך שאין מה להתייעץ איתם. הומאופתים גם מציעים חיסונים משלהם שהם כנראה אחיזת עיניים ממש.

כן נשמע הגיוני לא לחסן להרבה דברים בבת אחת אם אין לזה סיבה, וגם לא חיסונים שלא חייבים כגון שפעת. שפעת לא תמיד עוזר וגם מחסן רק לכמה וירוסים שנבחרו לאותה שנה אז לא מועיל מדי.

הכי טוב לקרוא הרבה באינטרנט! ולזכור כמה החיסונים הועילו וחיסלו ממש מחלות קשות.
למי בדיוק את כותבת את כל זה?!זהר הרקיע
אני אמרתי שאני נגד חיסונים?

אני רק שאלתי מה לדעתכן הכרחי ומה מיותר.

אז מה הקפיץ אותך כ'כ?

ובפרוש ביקשתי לא להפוך את זה לדיון בעד-נגד חיסונים.
את מותק וכוונותייך טובות, אבל מה לעשות שבפורוםבימבה

כמו שיחה חופשית בגינה, אנשים כותבים בזרימה, ויש כאן נושאים רבים שתמיד מביאים להתפרצות רגשות, אז כמה שתבקשי- לפעמים זה מגיע למצבים כאלה...אפאטי

כתבת :מעונינים לעשות מה שהכרחיפרח-בר
אז יש כאלה שרוב החיסונים נראים להם כלא הכרחיים - אני לא יודעת מה הכרחי בעייניך.
האם חיסון אדמת הכרחי ? פוליו ? צהבת? כן הנושא הזה מעצבן אותי - מודה באשמה .
כשאת לא מחסנת את מעמידה בסכנה לא רק את ילדך שלך . יש כאלה שממש לא הכרחי בעייניהם לחסן לאדמת ואז שהילד שלהם חולה באדמת יש סכנה ממשית ומוחשית לנשים בהריון ( מנסיון במשפחתי זה גרם למום ) אז מה הכרחי?! כל מה שבתוכנית הבריאות הכרחי
אני דווקא כן מחסנת, אבל...אנונימי (3)

יש כמה חיסונים שהוכנסו אחרי שילדיי גדלו, ונראים לי מיותרים ומעולם לא טרחתי לחסן. לדוגמא רוטה. בשביל מה? כולה וירוס. אז הילד יחלה, ישלשל, ואולי אפילו יצטרך קצת אישפוז עם עירוי. אז מה? נשמע לי כמו חיסון שנועד להוריד את אחוז המאושפזים ולפנות מיטות.

עוד חיסון שמרגיז אותי ואחסן הוא חיסון אבעבועות. הילדים שלי דווקא כן התחסנו ושניהם חלו באבעבועות, אמנם גרסה קלילה של המחלה, אבל עדיין יש חום וצריך להשאר בבית ולא להדביק. ואני יודעת על עוד כמה ילדים שחלו בזה למרות החיסון. 

את החיסון שהוכנס לא מזמן, של החיידק המוחלש של פוליו, אין מצב שאתן לילדי. קראתי על זוועות. מילא אם זה היה חיידק מת, כמו שחיסנו עד היום, אבל זה חיידק נוראי ממש שמוכנס לגוף ילדינו!! 

רק הערה לגבי הרוטה. זה עלול לגרום להתייבשות חמורה.פרפר לבן

כנראה שלא הייתי מאושפזת עם ילד או תינוק קטן למשך תקופה.

כי זה לא כולה אישפוז קצת ועירוי. זה אישפוז של לפחות חמישה ימים (עד ששוללים חיידקי נותנים אנטיביוטיקה דרך הוריד)

וזה דקירות פעמיים ביום כדי לראות את ההתקדמות והשיפור.

זה ילד ברוצה לרוץ אך מחובר לאינפוזיה או תינוק קטן שמחובר לצינורות.

לא יודעת מה איתך. אבל אני מעדיפה לחסן בחיסון הקטן הזה ולא להיות מאושפזת ודואגת לילד שלי.

והלוואי שהילדים שלי לא יגדלו עם ילדים שההורים שלהם החליטו ששטויות להתאשפז ובגללם יאשפזו ילדים אחרים. 

אושפזנו בגיל שלושה חודשים מ"סתם" וירוס.אנונימי (3)

הסיכוי להידבק מרוטה וגם להתייבש מאוד קלוש מאוד. ולי אישית, אחרי שעשיתי את השיקול שלי והתייעצתי עם הרופאה, והחלטתי שאין לי שום כוונה לחסן רק כי אולי הם יחטפו את הוריוס הזה שהוא לא כל כך נפוץ וגם לא היה כל כך נפוץ עוד לפני שהחיסון הוכנס לסל הבריאות. 

הבת שלי נדבקה מסתם וירוס (ועוד עשרות פעמים במהלך חייה וחיי אחיה) שגורם לתופעות דומות, ואושפזה למשך שבוע בגלל התייבשות. ואני יודעת בדיוק מה ההשלכות, אבל אין לי שום כוונה להכניס לה סתם חיסונים של "ליתר בטחון" כאלו .זה לא נחוץ מאוד כמו אדמת, חזרת וכו'. 

על איזה זוועות קראת בעניין הפוליו?ירושלמית טרייה
מעניין אותי.
קראתי הרבה בזמן האחרון, כשהיתה התפרצות בגלל הבדואים שלא חיסנו.
מוזר לי שזה נחשב נורא כי כולנו קיבלנו את זה - רק ב 2004 הפסיקו עם המוחלש ועברו למומת כי חשבו שהנגיף כבר די נעלם.
היה אז איזה סיפור עם ילדה עם שיתוק אבל זה היה וירוס אחר ששכחתי את שמו, שיתוק זמני בניגוד לפוליו.
את מדברת רק על סיפורים מהתקופה האחרונה.אנונימי (3)

אבל קראתי כמה וכמה סיפורים על נזקים שהסב החיסון בימים עברו. והוכח שזו תוצאת החיסון. ועזבי, את מוכנה להכניס לגוף של הילד שלך חיידקים חיים שהם אמנם מוחלשים אבל אם הם יקבלו אצלו סביבה ביולוגית נוחה הם יתחזקו ויפרו וירבו ויגרמו לילד משותק? אני לא. 

שטויות גמורותפרח-בר
במשך 14 שנים שניתן החיסון וכ7 מיליון מנות לא היה אפילו ילד אחד שחלה בפוליו , אז על אלו מקרים את מדברת?
תבדקו את הנושא לפני שאתם מעלים את סף ההיסטריה להורים שכן מחסנים ובעצם משמשים חומת מגן לילדים שלכם.
הביטול שלך די פוגעני.אנונימי (3)
במיוחד כשהבעתי את דעתי האישית והמסקנות האישיות שלי בלבד ואפילו לא התייחסתי לדעתך. אני די חדשה פה אבל אחד הדברים הבולטים בפורום הזה זו תרבות השיחה הלא נעימה בעליל. ולעניינן הדיון- החיסון הזה גרם גם גרם להרבה נזקים וזו היתה אחת הסיבות המובילות להפסקתו והחלפתו בחיסון שמטרכב מחיידקים מתים. וכן, קראתי הררי מאמרים לפני שבחרתי לא לחסן, כי אני אכן לא מאלו שלא מחסנים, וחוץ מהחיסון הזה וחיסון הרוטה הם חוסנו בהכל. ויש סיכוי שהבן שלי כן זכה למנה אחת של רוטה, אני לא זוכרת. 
הצגתי עובדותפרח-בר
מה שאת לא עשית , העובדות שלי מגובות במחקר מדעי .
דרך אגב גם היחס שלך היה מזלזל , זלזלת במיליוני אנשים שחיסנו את הילד שלהם בכך שכתבת דברים לא נכונים וגרמת לבהלה . אני כותבת שוב : מעולם בישראל לא היה מקרה של ילד משותק כתוצאה מחיסון הפוליו.
ומאיפה הנחת שלא דיברתי מתוך ידע?אנונימי (3)
פשוט כי הוא לא תאם לשלך. לכנות את דהרי ”שטויות גמורות” זה לא מדעי, לא נורמטיבי, וצאוד מזלזל. ואם מישהוא לא חושב כמוך אין שום סיבה להניח שהוא מזלזל בך. הצגתי את דעתי האישית בלבד ועניתי באופן הכי קונקרטי שיש על שאלתה של זוהר הרקיע. חבל שבחרת להענס למקומות תוקפניים ולא נעיצים. ברור לי שזה פורום הריון ולידה ולהורמונים מקום מכובד בו, אבל למה לתת להם תפקיד מפתח?! ובמיוחד כשמדובר במקום דתי שהייתי מצפה בו לאוירה מכבדת יותר. במיוחד בימים הרי גורל אלו. בבקשה תפנימי, אם אני מתנגדת למתן חיסון פוליו בניגוד לכל העולם ואחותו, אני עדיין לא מזלזלת באף אחד.
קודם כל התנצלותי הכנה אם נפגעתפרח-בר
בקשר לתוכן ההודעה הראשונה שלך זה לא שהצגת את דעתך כתבת באופן די דמגוגי ומפחיד ואני מצטטת ״את מוכנה להכניס לגוף של הילד שלך חיידקים חיים ....::אם יקבלו סביבה ביולגית נוחה הם יפרו ויתרבו ויגרמו לילד משותק?״ אלה דברייך, הורים שלא יודעים את העובדות יכולים להילחץ ולהכנס לפאניקה נוכח ההודעה שלך לכן הרגשתי שנכון להציג את העובדות כמו שהן ואני חוזרת - מעולם בישראל ילד לא קיבל שיתוק כתוצאה מחיסון הפוליו.
עם כל הכבוד הורים לא נכנסים לפאניקה מכמה מיליםבתאל1

בפורום... אז נא להרגיע.

אף אחד לא גורם במילותיו כאן לדברים הרי גורל לאנשים נורמלים.

תתפלאי לשמועפרח-בר
חיסון פוליו מוחלשאנונימי (6)
ילדים אולי לא חלו בפוליו. אבל כן שמעתי על סיבוכים של החיסון הזה.
[מכירה מישהי כזאת ממקור ראשון ,זה אמנם היה לפני יותר מ20שנה. אבל עדיין מרתיע אותי...
*אוטוטו גם אני אצטרך להחליט לגבי הקטנה שלי, ואני מאוד! חוששת!]
אני מסכימה איתך ואל נשכח שלני שנה היה התפרצות שלאמא במשרה מלאה

פוליו  וזו מחלה שסובלים ממנה לנצח      אני חיסנתי את כולם בזמן

חשוב לחסן לפי משקל הילד, ולא רק לפי הגיל הממולץ.אנונימי (4)

אמא שלי היתה מחסנת לפי המשקל של הילד (אצלנו קטנים ביחס לגיל)

בנוסף את החיסונים שאין להם גיל ספציפי אמא שלי היתה דוחה מהחורף לקיץ (בחורף תמיד ילדים לפני/תוך כדי/אחרי להיות חולים).

בהצלחה

נשמע לי כמו עצות טובות מאד!ירושלמית טרייה
מקווה שאזכור כשיהיה רלוונטי אצלי..
אמא שלך חכמה מאד.
תודה על העצות!זהר הרקיע
מעניין אותי מה המסקנות שלךאנונימי (5)
כי גם אני מתלבטת מה נחוץ ומה לא..
אשמח שתשתפי...
כמה דברים שאני עושה..~א.ל

אני גם מאד מתעניינת בתחום, קוראת, שומעת הרצאות מצליבה מידע

ואפילו מתייעצת עם אנשים מנוסים, שניסו לא לחסן בהכל או שחיסנו בהכל..

לא הגעתי למסקנה חד משמעית, לכן אני כן מחסנת אלא שאני עושה זאת בכל מיני אופנים:

- מפצלת חיסונים שהם כמה מנות בבת אחת. דווקא אצלי אחות טיפת חלב לא כל כך התנגדה..

אולי כי אני ממילא לא מגיעה כל כך, והיא העדיפה שלפחות אגיע גם אם זה במציאות שהוכתבה על ידי?

- אם איני טועה, קראתי שבהרבה ארצות נוהגים לחסן רק מגיל שנתיים, מה גם שמערכת החיסון מתפתחת רק בגיל 3 חודשים..

כך שכל חיסון שאני יכולה לדחות, אני דוחה כמה שאפשר.. לפני כל חיסון שואלת את אחות טיפת חלב מה בדיוק החיסון ומה יקרה אם הוא יידחה קצת, מה ההסתברות שיקרה חלילה משהו וכו'..

- יש חיסונים שהתווספו רק בשנה האחרונה. נדמה לי שפוליו... כך שאולי במקרים כאלה של חיסונים חדשים, יש לך אפשרות תמרון גדולה יותר להחליט האם תרצי או לא..

וכמובן מתפללת לקב"ה שיתן לי את הבינה להחליט נכון..

הצלחה רבה ובחירות טובות!!

מחסנת לטטנוס ודיפתריהבתיה צ
(זה בא ביחד ונקרא DT)
לא מחסנת לפני שהילד בגיל שהוא מתחיל לצאת מהבית (שנתיים ~)
בעיני הזוי למשל החיסון להפטיטיס שנותנים לתינוק ביום היוולדו! כשזו מחלה שעוברת בצורה מאד מסויימת (כמו איידס)
אני חקרתי והגעתי למסקנה שהכל זה אינטרסים....אומנותי

אני מחסנת בהכל ונעזרת בעצות החכמות שנתנו למעלה (לא בחורף, לא ביחד וכו')

כי כל פעם שחקרתי ככל שהעמקתי הגעתי להאשמה ההדדית- החברות מייצרות חיסונים כדי להרוויח כסף ובנוסף אנחנו שפני הניסוי מחד ומאידך ההורים שלכאורה ילדיהם נפגעו מהחיסון מונעים ממניעים לא כשרים בבואם לתבוע את החברות בבית המשפט.

כל צד מתבסס על מחקר אחר שלבסוף מסתבר שחלק ממנו מפוברק (גם המדען צריך להרוויח משהוא לא?...)

ולכן כמו שכתבתי, אני מחסנת בהכל עם סייגים קלים וכן קשובה מאוד לאחות שאצלנו היא דווקא בעלת ידע רחב ושמחה לשתף בו כדי שאגיע להחלטה שלמה.

אני לא מחסנת החדשים- שפעת וכדו' שהם לא חובה מטעם משרד הבריאות.

אני שאלתי את הרופא ילדיםהאיה 2

דווקא הוא המליץ לי שאם אני חוששת את הרוטה לא לעשות ולפצל חיסונים, הוא לא שלל שאין בעיות אבל הוא הציג את הרווח וההפסד זה מול זה והסביר לי ממש יפה מה חשוב מאוד ומה פחות.

בתחילה האחות לא אהבה את הרעיון לפצל,

אבל אחרי שהבת שלי פירקסה (אגב , למפרע התברר זזה לא היה קשור לחיסון היה לה דלקת ריאות קטנה שלא ראו והחם לא ירד לה בגללה) הם כבר לא לוקחות אחריות ומפצלים לה מלכתחילה...

אני חושבת שזה מאד אינדוודואליתחיה דולה

מי שגר בהודו חייב לחסן לצהבת B בגיל אפס, מי שגר בסביבה אחרת (בכוונה לא מפרטת בדיוק) יכול לחכות עם זה לגיל מאוחר יותר.

מי שהילד שלה מבלה בג'יבורי מאובטח בקניון ומשחק בבית רק בצעצועי פלסטיק יכול אולי לחכות עם הטטנוס מה שלא יכול מי שזוחל בחצר על אדמה ומשחק באנטנה שבורה ממוחזרת...

אני ממליצה ללמוד לא מפורומים אלא מרופאים שתומכים בתוכנית חיסונים אישית לספר מה אורח החיים שלכם ועפ"י לבחור מה דחוף, מה מיותר ומה יכול לחכות.

תודה! אני פשוט באמת לא מבינה בזהזהר הרקיע
ברור שאיני מסתמכת על פורום..
רוצה רק לקבל תמונה של איזה חיסונים יש שהם חובה.
וגם סתם המלצות מנסיון אישי.

לא חשבתי לשאול רופא כי חשבתי שבטוח הוא יגיד לעשות הכל..

אם אני מגיעה איתה והיא בת 3 חודשים- ולא התחסנה עד היום-
איזה חיסון יעשו לה בפעם הראשונה?
יש לו תופעות לוואי?
באיזה איזור את?תחיה דולה

יש רופאים שיעזרו לך בזה

החיסון הראשון שעושים הוא צהבת B אבל בגיל שלה יכול להיות שכבר יציעו לך ביחד עם זה את המחומשת שעושים בגיל חודשיים

יש כמה חיסונים משיקולים חיצונייםכינוי סתמי

הראשון- צהבת B. מחלה שההדבקה בה מתבצעת מדם אל דם בלבד. לא רוק. לא שרותים. תכלס, אם לא הולכים להתנדב במדא מה הסיכויים להגיע למגע דם-דם? אפסיים. אז למה מחסנים בגיל יום? כדי שכל האוכלוסיה תהיה מחוסנת.

אז למה לא? כי יש אנשים רגישים לחיסון הזה, וההתחסנות בו תרגום להם לבעיית עור חמורה ממנה בודאי הם יסבלו. אוטופיק דרמטיטיס- מוכר? הרבה ילדים נפגעים מזה ולא יודעים למה. אם בודקים למשל בביקום- אפשר לראות שאלה הילדים שרגישים לחיסון. מי שלא רגיש עובר את זה בשלום. אז מה עדיף: בעיית עור מטרידה או סיכון קלוש קלוש לצהבת? רק צריך לזכור שאם הולכים למדא צריך להתחסן. בלימודי אחיות ורפואה מתחסנים בכל מקרה...

פוליו וטטנוס- חיסוני חובה ממש. אבל הטטנוס המומת. הוא מביא ל תשעים ומשהו אחוזי חיסון. ביחד עם המוחלש הוא מביא ל 99%, אבל לפני כעשר שנים הורידו את המוחלש כי הגיעו למסקנה ש 90+ אחוזי חיסון זה מספיק, והתועלת של המוחלש ממש לא שווה את הנזק - של החיידק זורם בביוב...

חזרת, חצבת, אבעבועות- דווקא עדיף לחלות בתור ילד, כי אז החיסון אמיתי וחזק, והסיכון במחלה נמוך מאוד. לעומת זאת לחלות כמבוגר- יותר מסוכן. חיסון מלאכותי, ע"י זריקה נותן חסינות חלקית, ולא מעט חלו בגיל מבוגר כשנחשפו לחיידק שעבר קצת מוטציה. החיסון הטבעי של מי שחלה בילדותו- הגן מפני כל סוגי החיידק גם לאחר שינויים, אבל מי שקיבל חיסון- יש לו סיכוי גבוהה יותר לחלות בגיל 30+ ואז הסיכונים גבוהים יותר.

אבל לא נחשפים לחיידקים אם כולם מחוסנים. נכון ולא נכון.

תמיד יבוא מהגר מארץ אחרת, או יסעו לטיול וכו'...

אז למה מחסנים?

כי אנחנו תרבות של נוחות. למה להישאר שבוע בבית עם ילד בוכה ועצבני אם אפשר למנוע את זה ב 5 דקות ביקור בטיפת חלב?

אישית אני מחסנת, אבל רק אחרי גיל שנה. ואף פעם לא צהבת B 

וואו! זה קצת מפחיד... כי אם מחסנים בנות באבעבועותאשירה לה' בחיי

ובעז"ה שכהן יהיו בהריון באזור גיל 30 וידבקו באבעבועות?! זה מסוכן!

שאלה לגבי הצהבת*כוכבית*
אם באמת סיבת ההידבקות היא רק דם לדם.
איך קורה שלתינוקות קטנטנים יש צהבת. עוד בביתחולים ? ( לא חסרים סיפורים על ברית שנדחתה בגלל צהבת)
אז איך זה מסתדר עם מה שכתבת?
-אני שואלת באמת כדי לדעת.
.
למשל אצלי הקטנה היתה עם צהבת גבולית. ( אפילו שחוסנה ) ועד אחרי יותר משבוע כשהשתחררתי..(ניתוח קיסרי) עדין נתבקשתי לגשת איתה לטיפת חלב לביקורת. כדי לוודא שזה לא מחמיר...
השאלה שלי היא..
למה זה קורה?
והאם יכול להיות שבזה שהסכמתי לחיסון גרם לה להידבק?
אם אני לא טועה זה סוג שונה של צהבת...אשירה לה' בחיי
החיסון הוא כנגד וירוס hbvבתיה צ
שגורם לדלקת כבד ולצהבת, זה לא קשור לצהבת יילודים שנובעת מסיבות אחרות...
לגבי הצהבת-צביה22

ממה שאני יודעת יש כמה סוגים שונים של צהבת. המשותף לכולם זה שזה גורם לגוון צהוב של העור (ומכאן השם 'צהבת'), וזה נגרם מבעיה בפירוק של הדם (הכבד אחראי על זה).

צהבת יילודים (מה שאת שאלת עליו) זה צהבת פיזיולוגית, מה שאומר שזה לא נגרם מחיידק, אלא מחוסר בשלות של המערכת (הכבד לא מתפקד עדיין באופן מספיק יעיל), וזה מופיע להרבה תינוקות, ולרוב לא מסוכן (כמובן צריך לעקוב). קרינה של שמש (וגם קרינה מלאכותית שמקרינים עליהם בבית החולים) עוזרת בפירוק של הבילירובין ולכן עוזרת לריפוי.

החיסון שנותנים הוא נגד צהבת B, שכמו שנכתב מדבק רק במגע דם לדם ולכן בכלל לא שכיח.

ויש גם צהבת A, שזה מחלה שאנשים עוד חולים בה היום, ואין נגדה חיסון..

[כל מה שכתבתי זה מידע כללי בנושא, לא למדתי על זה באופן מסודר ולכן יכול להיות טעיתי בחלק מהדברים. בטוח אפשר למצוא מידע יותר מדוייק ברחבי האינטרנט]

אני ואח שלי חלינו בצהבת B כשהיינו קטניםאומנותי

המשמעות היא בידוד מוחלט- נתנו לנו חדר משלנו, כלי אוכל משלנו והכל משלנו אפילו משחקים כי זה היה מדבק בצורה בלתי רגילה...

אמא שלי כמעט השתגעה ומהאופן שבו אנשים הגיבו כשסיפרה במה אנחנו חולים היה ניתן להבין שעלולים אף למות מזה...

(כפי הבנתי כילדה קטנה...)

אז לא נראה לי מתאים להידבק בצהבת B...

מספיק לומר שמחסנים מתוך עצלנות, כנראה שיש מחלות שלא שוות את זה.

את מתבלבלת עם צהבת Aבתיה צ
שאכן מדבקת ביותר ודורשת בידוד מגע ואין נגדה חיסון...
תודה לך צביה22 על ההסבר הבהיר *כוכבית*
נראה לי שאת טועהגלי91

החיסון הוא לצהבת A שמועברת באמצעות מים או אוכל. צהבת B היא הקשה יותר והיא מועברת דרך דם או נוזלי גוף אחרים, לא מקבלים חיסון לזה באופן שיגרתי אלא רק רופאים ואנשים שנמצאים בקבוצות סיכון להדבק.

צהבת A מאתר מכבי: http://www.maccabi4u.co.il/13512-he/Maccabi.aspx

צהבת B מאתר כללית: http://www.clalit.co.il/he/medical/medical_diagnosis/Pages/hepatitis_b.aspx

תודה על הקישורים, הנה מה שאני מצאתי:צביה22

http://www.tipa.co.il/articlePage.asp?articleId=61#5 (מידע על החיסונים באתר של טיפת חלב).

ממה שכתוב פה- החיסון עליו דובר כאן, הוא אכן נגד צהבת B, והוא ניתן מיד עם הלידה, עוד מנה בגיל חודש ועוד מנה בגיל 6 חודשים.

בנוסף, יש גם חיסון נגד צהבת A (זה חודש לי עכשיו, תודה!) והוא ניתן בגיל שנה וחצי, ועוד מנה בגיל שנתיים עד שנתיים וחצי.

לגבי אבעבועות רוח- לא מדויקאמא!!

ממה שאני יודעת החיסון לא הגיע מתוך נוחות,

אלא מהסכנה של סיבוכי אבעבועות.

יש אחוז מסוים (לא גדול בכלל, אבל קיים) של זיהום של אבעבועות וסיבוך רציני של המחלה.

על מנת למנוע את הסיבוכים שיכולים להיות בעייתיים (בררתי בעבר הרחוק, לא זוכרת במדויק מה הסכנה בסיבוך)

המציאו את החיסון.

הסיבוך הוא כשאדם מבוגר חולה.בת 30
לא רק.ירושלמית טרייה
עד כמה שאני זוכרת מהסיפורים המשפחתיים, אחד מהקרובים שלי הוא חולה לב עם מסתמים מלאכותיים, כל עשר שנים ניתוח לב פתוח, ונראה לי שזה קרה לו מסיבוך של אחת ממחלות הילדים בגיל 17.
נכון שהסיכון גדל עם הגיל אבל הוא קיים גם בקטנטנים. גם סיכון לדלקת קרום המוח בחלק מהמחלות.
קיים בהחלט. כותבת מהזיכרון ובלי שבדקתי, אם יש לך כח תחטטי באינטרנט..
עונהבת 30

א. גיל 17 זה לא ילד. אני כן חושבת שאם ילד לא נדבק באבעבועות רוח עד גיל 10 בערך, בהחלט כדאי לחסן אותו.

ב. כל מחלה היא משהו אחר. דלקת קרום המוח אכן יכולה להסתבך גם בגיל צעיר- בינקות ולכן מחסנים נגדה. בכל מקרה- החיסון הוא נגד סוג אחד של דלקת , ולכן גם ילדים שמחוסנים עלולים לחלות בסוג השני.

לזוהר הרקיעאנונימי (7)

לא קראתי את כל השרשור. רק את שאלתך. לכן סליחה מראש אם אני חוזרת כבר על דברים שנכתבו אבל,

את חסרת אחריות! ויש מצב שאת עוברת על איסור מהתורה "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם"...

בהצלחה.

היא לא חסרת אחריות בכללמתואמת

(אולי להפך)

ולכתוב תגובה כזו מאנונימי זה פוגע ולא ראוי.

(לא הגבתי כל השרשור, כי גם אנו בהתלבטות דומה. בפועל באמת לא מחסנים לפי הגילאים שטיפת חלב ממליצה, ומאחרים הרבה מהחיסונים).

תודה מתואמת על התמיכה. לדעתי זה לא שווה תגובהזהר הרקיע
מרוב שזה מגוחך להגיב ככה.

לא נפגעתי כי לדעתי מי שכותבת כזה דבר לא ראויה להתייחסות.

ובטח כשאני כותבת מפורשות שאני בעד חיסונים.

חוסר אחריות זה לעשות בלי להבין למה.
ואני סה'כ ביקשתי קצת להחכים לפני שאני עושה..
ודרך אגב- את החיסונים של הצהבת הראשונים אמרו לנו שזה לא בעיה לדחות קצת. גם בקורס הכנה,גם בבי'ח וגם אחות בטיפת חלב.

ושוב-תודה רבה מתואמת!
לא רק..גם בגיל קטן זה יכול להיות לא משויעל מהדרום
לק"י

יש לי קרובת משפחה שחלתה כתינוקת (לא זוכרת בת כמה) באבעבועות, ועד כמה שאני זוכרת אשפזו אותה בבית חולים.
כנראה שזה עבר את גבול האבעבועות הרגילות..
לזהר הרקיע- כמה דברים שאולי יעזרו לךבת 30
עבר עריכה על ידי בת 30 בתאריך ג' באב תשע"ד 13:02

לא קראתי פה הכל, אין לי כוח...

בכל אופן כמה דברים:

א. ישר כח שאת רוצה ללמוד את הדברים. בעיני זו אחריות הורית. לא "לסמוך" על ההמלצות הרגילות וגם לא ליפול לפחדים מהמתנגדים לכל חיסון. יש הרבה דרכים באמצע, ולכל משפחה מתאימה דרך אחרת, מכיוון שהנתונים משתנים.  אגב, זה אחד הדברים המוזרים בהמלצות הגורפות. הרי יש הבדל בין תינוק יונק, שנמצא בבית, וגר באיזו גבעה בשומרון לבין תינוק עם תמ"ל, שנמצא עד 4 במעון וגר בעיר. בוודאי שהאחרון חשוף יותר מהראשון ולכן שיקולי החיסון משתנים.

ב. אני יכולה להמליץ לך על שלוש דרכים ללמוד את הנושא ולהחליט:                                                                         1. להתחיל לחרוש בספרות המקצועית ובאינטרנט הלוך וחזור בין המון אתרים, מאמרים ודעות. זו עבודה קשה, שאת חלקה אני עשיתי בעצמי. צריך לדעת לסנן הרבה שטויות, לבקר הרבה דעות, אבל בסוף מתקבלת איזושהיא תמונה כללית והבנה עקרונית של הנושא.

2. יש מרכז בתל אביב, שנקרא "mamay", את יכולה לחפש בגוגל. זה מרכז רפואי לילדים, שמשלב רפואה קונבנציונאלית וכזו שלא... בנושא החיסונים- הם פשוט קובעים איתכם פגישה ובה פורשים בפניכם את הכל: היתרונות, החסרונות, הסיכונים. בסופו של דבר- ההחלטה היא בידכם אבל קיבלתם את כל המידע. (המחיר הוא לא נורא כ"כ, למיטב זכרוני).

3. יש רופאים קונבנציונאלים, בקופ"ח שונות, שמחזיקים בדעות קצת אחרות לגבי החיסונים. את יכולה לאתר אחד כזה באיזור שלך ופשוט ללכת להתיעץ איתו. אני יודעת על רופאים שממליצים לפצל חיסונים, לדחות חיסונים, לא לתת חלק מהחיסונים. כמובן שאת יכולה לקבל הסבר מהרופא...

ובסוף- לגבי הקטנה: את לא צריכה להילחץ מזה שהיא לא מחוסנת עדיין, במיוחד אם היא יונקת. מה שכן, לדעתי כדאי לך לבדוק קודם כל את נושא הטטנוס, השעלת והפוליו. למה? טטנוס- זו לא מחלה מדבקת אלא חיידק שנמצא בשטח- אדמה, ברזלים. כשילד מתחיל לזחול, במיוחד באיזורים כפריים- יש לו הרבה מגע עם הדברים האלה. שעלת - עלולה להיות מסכנת חיים עד גיל חצי שנה, ופוליו- בגלל כל הסיפור שהיה לפני שנה בערך.  

שוב- לא בלחץ, אבל בתהליך הבדיקה- הייתי בודקת קודם כל את אלו.                           

(במבחינה טכנית- כדאי לך לדעת שיש הרבה שילובים של חיסונים. יש שעלת- דיפטריה- טטנוס, יש טטנוס ודיפטריה, יש פוליו- שעלת- דיפטריה- טטנוס- דלקת קרום המוח, יש פוליו לבד, וכו' וכו'. )

בהצלחה!!! ורק בריאות, כמובן...

שאלה ל. בת30*כוכבית*
קודם כל תודה לך על הפירוט וההסברים.. החכמתי מאוד!

השאלה שלי היא לגבי במרכז mamay שהזכרת.
האם הם מקבלים גם משפחות /ילדים ללא לקויות?
כי לפי מה שהבנתי זה מיועד לבעלי צרכים מיוחדים.

אשמח לדעת אם את יודעת מנסיונך האם הם מייעצים גם לכלל האוכלוסיה.

בשורות טובות
אני בזמנו יצרתי איתם קשר ולא אמרו לי שום דבר על זהבת 30

הבנתי מהם שיעוץ החיסונים הוא פתוח לכולם.

תגובהl666

קודם כל אני אישית בעד חיסונים

1. כפי שהבנתי שגם רב אויבי חיסונים מחסנים נגד דיפטריה וטטנוס. בעיקרון תינוקות לא שורדים את דיפטריה למרות שהיום בארץ אין ממי להידבק אבל את לא יודעת במה חיולים מהגרים מאפריקה

2. בקשר לאדמת- אם את עצמך לא מחוסנת אז ילדים ידביקו אותך. ואותו דבר עם אבעבועות

3. שנה שעברה בזמן של סיפור של פוליו רבנים אמרו לחסן. כלומר זאת דעת התורה

אני אישית מכירה הרבה כמה אנשים שחלו בפוליו ונשארו נכים ולא מכירה אף אחד שקרה לו משהו בגלל חיסון

4. יש לדעת שלא עושים חיסונים כשיש פריחה או מרגישים לא טוב. אם היו חולים במשהו רציני אז מפסיקים לעשות חיסונים לתקופה

5. למה נקודת הנחה שלך דווקא שיש חיסונים מיותרים? אולי הפוך ואין מספיק חיסונים היום? לדוגמא בברית המועצות היה גם חיסון נגד שחפת. בגלל אופנה טבעונית? העניין הוא שבדור קודם אנשים הגזימו עם כדורים ותרופות, אז היום הגיעה תגובת נגד.

6. אני זוכרת שבכיתה ח' ילד משכבה שלי נדבק בצהבת, אז נא לא להגיד שצהבת עוברת כמו איידס. ומחלה עשתה נזק רציני  

7. מוזר בעיניי שאת לא תשאלי את רופא אבל תשאלי את לא ברור מי שיודע לא ברור מה מי לא ברור איפה 

8. לחילונים טבעונות לפעמים משמשת כתחליף של דת הרי יהודי חייב להאמין במשהו, וזה גם נותן השליה של חסינות וביטחון

תודה על ההשקעה! אני לא חושבת ששאלתי התפרשה נכוןזהר הרקיע
למה כולם מרגישים צורך לשכנע כ'כ?

אני בעד חיסונים ומתכוונת לעשות את מה שצריך.

ברור שאיני מסתמכת על דעות בפורום.

אני פשוט לא יודעת כלום.לא יודעת איזה חיסונים בכלל יש..
אז רציתי רק רשימה של מה יש ומה בדר'כ נוהגים לעשות.ומה שנוי במחלוקת-ועליו אברר.

אז שוב-תודה על ההשקעה!על כל המידע!

אז אולי תלכי לטיפת חלב או לרופא ותשאלי מה התוכניתתהילה3

אני לדג' לא זוכרת את הרשימה בע"פ וזה תמיד גם ככה בא מפוצל אז די בזבוז זמן לחכות לישוע ממידע לגמרי לא מוסמך כמו פה. 

ועוד סיפוק קטן לסיום.

שכהנ שלי ריחמה על בה התינוק שעלול לקבל חיסון מיד אחרי הלידה וביקשה לא לחסן אלא רצתה לחכות ישגדל קצת. . 

כעבור חודש וחצי היא הגיעה איתו לרופאה עם חום גבוה ובניסי ניסים הרופאה ביררה עם הוא קיבל את החיסון בביה"ח. ככה זוהתה המחלה (אין לי מושג איזו) והיא הוטסה לטיפול נמרץ ילדים. עכשיו קצת מצחיק לי הרחמים המצחיקים האלו על בכי קטן של תינוק כשאנחנו יודעים שזה לטובתו- וכן - זה בהחלט יכול להציל חיים אז מה הקטע? 

נראה לי שרוב מי שלא מחסנת זה לא כי היא מרחמתצביה22

נראה לי שלרוב מי שלא מחסנת זה לא כי היא מרחמת על התינוק שיבכה מהזריקה, אלא כי היא חוששת חשש אמיתי מההשפעות של החיסון (לא הבכי של הדקה-שתיים, אלא השלכות יותר חמורות, שמופיעות בחלק קטן מהמקרים). אז לשאול 'מה הקטע' נראה לי פחות שייך כאן..

וגם גישה של לתת את החיסונים יותר מאוחר זה מאותה סיבה- כי המערכת החיסונית של התינוק לא לגמרי בשלה בהתחלה, ולכן יש תינוקות שיגיבו יותר טוב לחיסון אם הוא ינתן יותר מאוחר.

את לא קטנה ואת אמא. אני ממליצה לךיעל -ND

לפנות לאתר של עמותת "חוסן" או משהו דומה. הם עושים עבודת קודש ואוספים את כל המידע לגבי כל החיסונים.

הם לא אומרים לך מה לעשות, פשוט אוחספים עבורך את המידע.

השימוש באתר חינם, עד כמה שידוע לי.

את יכולה להעזר במידע זה ע"מ להחליט מה את חושבת הכימ טוב לעשות עבור הילדים שלך.

הם לא עושים עבודת קודש. הם מאוד דעתניים.שולה בישולה
אני לא מחסנת בכל החיסונים ואני חושבת שהעמותה הזו גרועה מאוד מאוד. אגב כמעט כל המידע שם מוטה.
עמותת חסון מביעה דיעה קיצוניתבת 30אחרונה

הם מביעים את הצד הכי קיצוני של שלילת החיסונים.

גם אם קוראים באתר שלהם, צריך לדעת שהם בצד הכי רחוק של הסקאלה, וכדאי לקרוא וללמוד גם דעות פחות קיצוניות.

גם לא 100% ממה שמובא שם הוא בדוק לגמרי, למיטב זכרוני.

אפשר לפרוק?אנונימית בהו"ל

מרגישה שאין לי כבר כח

אנחנו גרים ברחוב מלא ילדים

ויש כאן אימהות שמשחררות את הילדים לבד

והם פשוט עושים נזקים כמו לאבד בימבות, להשתמש באופניים ולפנצ'ר ועוד ועוד

וגם דורשים את התשומת לב שלי כאמא שנמצאת ומבקשים עזרה בכל מיני דברים

אין לי כח להיות הגמח של השכונה

בקושי לילדים שלי יש לי סבלנות

אבל מצד שני אין לי ברירה אלא להציל את הילד של השכנה שמשייט לו בכביש

או ילד שמרביץ לילד שלי ואני צריכה פעם אחר פעם להזיז אותו ממנו ואין שום אמא בסביבה שתקח אחריות ופשוט תקח אותו הביתה

אלו אימהות ספציפיות אבל הן פשוט לא נרמזות בכלל

ואין לי כבר כח

אוףף

זה גורם לי ממש לכעסים וגם להתבאסות על עצמי כשאני כועסת על ילדים של אחרים

אבל באמת זה פשוט חוסר אונים מטורף כשאני חייבת לטפל בעשרה ילדים לפחות במקום רק בשלי הפרטיים

חזרנו מקודם הביתה ומצאתי בימבה חדשה שלנו מלפני כמה ימים שבורה על יד השכנים, וילד אחר מהשכונה עליה. היא הייתה בתוך החצר שלנו בבוקר

וזה כל כך מעצבן כי גם אין לי שום יכולת לדעת מי הוציא ומי שבר. בקיצור, הנזק כולו נספג על ידנו

לא יכולה להשאיר כלום בחוץ. כלום כי ילדים נכנסים ולוקחים

וגם בקטע של אוכל, אין לי כח להאכיל את כל השכונה ולא בא לי לחתוך תפוחים לילדים שאמא שלהם נופשת בבית

(וגם אחרי שאני לא מסכימה, לא בא לי שהם יבהו צמוד אלי בתפוחים הנחתכים לילדים שלי)

סופריקה

יואוווווו חחחחחשושנושי
טוב זה עוד רחוק ואולי לא ריאלי...גלויה

אבל זה חלום.

מישהי פה למדה/ לומדת תרפיה באומנות

במבחר?

או באוניברסיטת חיפה?

לא יודעת אם יכול להסתדר, במיוחד שאנחנו אמורים להתחיל מסע טיפולים...

אבל אולי מתישהו

אאמין בעצמי שאני יכולה

ויסתדר לא על חשבון המשפחה

וכו'...

בקיצור:

1. האם במבחר מקבלים גם מהציבור התורני - לאומי?  (למדתי באולפנית, עשיתי שירות לאומי...)

2. אני גרה ב"ה בגרעין תורני בצפון

שמחים שמצאנו סוף-סוף את מקומנו

ו-לא נוהגת ואין מצב שאוציא רישיון.

אז אוניברסיטת חיפה הרבה יותר נגישה לי.

אז מישהי מניסיון יודעת להגיד על רמת הצניעות שם?

תודה

יום אחד אמצא את מקומי.

סתם, ב'ה דברים פה מתקדמים

אולי אולי משהו יתקדם פה לעבר עבודה בעז"ה

וגם פתחתי השנה סוף-סוף עוסק פטור לעיצובים שלי...

ובכל זאת

החלום לעזור למתמודדים עם אומנות

נשאר.

אם וכאשר... צריכה להשלים את הקורסים בפסיכולוגיה

ואולי גם עוד שעות אומנות כי עבר הרבה זמן...

ועלות של לימודים גם איכשהו.

קיצור

אשמח לתובנות מניסיון.

לפחות בעבר במבחר קיבלו רק כאלה שלמדו במסגרת חרדיתיעל מהדרום
לק"י

זה מה שזוכרת שקראתי או שמעתי.

בהצלחה עם החלום!!

תודה!גלויה

כן... חשבתי אולי השתנה.

נכון ללפני כמה שנים מבחר לא מקבליםבוקר אור
כמעט בלתי אפשרי להתקבל למבחר דתיות לאומיותPandi99

מנסיון כואב

בחיפה ממה שאני מכירה זה מקום חילוני.. 

תודה. אוףגלויה

באסה שנופלים בין הכיסאות.

כן, חיפה נשמע הכי חילוני... כנראהשלא כדאי .

מממשש באסה ! מזדההPandi99
למה בעצם לא כדאי?רוני 1234

רוב הציבור הדת"ל לומד ועובד במקומות חילוניים, אני לא חושבת שזה צריך למנוע ממך להגשים חלום.

אגב, אני מנחשת שרוב גדול בתואר הזה הוא נשים אם זה עוזר לך…

^^ מסכימהכבתחילה

אח''כ תטפלי רק בילדים/אנשים דתיים?

כנראה שלא בהכרח, במיוחד שצריך לעשות סטאג'/עבודה מעשית במסגרות לא דווקא דתיות.

חבל להמנע רק בגלל הסיבה הזאת. 

בתחום האומנות הייתי בודקת שבמקומות לא דתייםיעל מהדרום

לק"י

אין בעיות צניעות בקורסים.

כל מיני ציורים לא צנועים בלשון המעטה.

תודה על ההסבררוני 1234

באמת לא חשבתי על זה… היה לי בראש יותר הפן הטיפולי ופחות האומנותי.

עדיין כדאי לברר טוב לפני שפוסלים.

זה מה שהתכוונתיגלויה
אני חושבת ששווה לברר מול סטודנטיות שםיעל מהדרום
עולם התרבות הוא מאוד מאוד חילוני. וגם ההוואי,Pandi99

הדיבור, אירועים, וכו

יש כאלה שלא מפריע להם

אבל אם הפותחת שאלה כנראה שלה מפריע

חברה שלי דוסית למדה בחיפה. משערת שיש עודשיפור
תודה!גלויה
למד תרפיה?
כן. תרפיה באומנות. עכשיו עובדת בזהשיפור
וואוו!!גלויה

יש מצב לדבר איתה?

אם זה בסדר...

אני מכירה כמה וכמה, ואולי התנאים לתואר שניממשיכה לחלום

שונים מתנאי הקבלה לתואר ראשון, אז ממש לא כדאי להתייאש מראש

הבעיה המשמעותית יותר שזה נסיעה רצינית

ולא יודעת אם זה מתאים לך..

אני מציעה לך לחפש בנות שלמדו את התואר גם בחיפה וגם במבח''ר ולשאול אותן ישירות.

מישהי למדה בבר אילן?גלויה

יש תואר די חדש

בתקווה שכן יהיה מקום נורמלי

מבחר לא מקבליםDevora

אם עשית בגרויות.

יש גם אופציה באונו, יש מסלול חרדי.

ואם את באיזור שיש תחנת רכבת, זה לא נראה לי כל כך נורא.

זה לא הפרמטרDoughnut
אני עשיתי בגרויות ולמדתי שם, לא לפי זה הם בוחנים.
זה אמור להיות קשורDevora

כי זו לא הוראה שלהם, אלא של המל"ג.

יש אפשרות להיכנס עם בגרויות, אבל בדרך כלל זו ועדת חריגים.

הוראת המל"ג קשורה לחינוך חרדי, לא לבגרויותשיפור
יש חינוך חרדי עם בגרויות, ולא תהיה להם בעיה להתקבל למבחר 
אבל הם מסתכלים על מוסדות עם בגרויותDevora

כלא חרדים.

בעצם את מבחר הקימו כדי שתהיה לציבור חרדי ללא בגרויות, אופציה ללמוד לימודים גבוהים.

מבחינתם אם יש למישהו בגרות, הוא לא זקוק למבחר, ולכן זה לא מקומו.

אני יודעת את זה כי בעבר ניסיתי ללמוד במבחר, ולפני הראיון שאלו אותי איפה למדתי, והסבירו שתהיה בעיה קשה, והאופציה היא רק דרך ועדת חריגים. (למדתי במוסד חרדי עם בגרויות).

אולי משם ההיכרויות שלכן. (מהחריגים).

לאDoughnut
השלמתי בגרויות והתקבלתי לשם ללא בעיה וללא ועדת חריגים, ולמדו אתי בכיתה כמה בנות שעשו בגרויות בסמינר. זה יותר הולך לפי סגנון הסמינר מאשר הפרמטר של הבגרויות.
אבל אםDevora

היית לומדת מראש בתיכון שלומדים בו בגרויות,

כנראה שהייתה לך בעיה קשה.

אין לי עניין לכתוב את זה שוב ושוב.

פשוט תבדקו. זו ההוראה של המל"ג.

ביקשו ממני את מס המוסד שלמדתי, ומיד המזכירה אמרה לי שיהיה קשה, כי זה מוסד עם בגרויות. אולי יש סמינרים מוחרגים. אין לי מושג. למדתי בתיכון חרדי רגיל. לא סמינר.

אני התקבלתי בלי בעיותרקאני

למדתי בסמינר בית יעקב עם בגרות מלאה

לא סמינר גדול

הנקודה היא לא בגרות אלא תעודת בגרות חרדיתעכבר בלוטוסאחרונה

אם למדת באולפנת תהילה ויש לך תעודת בגרות חרדית- תתקבלי

אם למדת בתיכון חב"ד ששייך לממ"ד ויש לך תעודת בגרות של ממד לא תתקבלי. למרות שבעלך ואבא שלך עם חליפה ואת עם פאה וגרביים

יש גם מוסדות חרדיים עם בגרות של ממד (בדיוק כמו שיש אולפנות של חרד"ל עם סמל מוסד ובגרות חרדית)

אולי למדת באחד מהם (חסידויות ספציפיות, נושרים ואולי גם ספרדים חלק)

רואה חברות שעשו בגרות חרדית, החיים שלהם הרבה יותר קלים מבחינה אקדמית

באמת חבל שלא כל האולפנות עושות חרדי 

אז אולי שינו כללים, מתי זה היה?שיפור
אני מכירה כאלו שהתחילו לימודים שם לפני 10 שנים
מכירה הרבה עם בגרויות שלמדו שםשמ"פ
אין לי עניין להתווכחDevora

תתקשרו לשם לשאול.

זו הוראה של המל"ג.

לי אמרו שמקבלים רק מהחינוך החרדי, לא קשור לבגרויותשיפור
יש גם אולפנות דת"ל ששייכות לחינוך החרדי שיכולות להתקבל כמו אולפנת למרחב בפתח תקווה ותהילה בירושלים
תודה!גלויה
נכון, אבל העלות ממש גבוהה אני חושבת. (כי זה לא שכ"ל אוניברסיטאי)
זה לא הבגרויותרקאני

אני התקבלתי למבחר

ועשיתי בגרות מלאה

זה הסוג מוסד

למדתי בסמינר ולא באולפנה

תודה לכולם על (מבחר...) התשובות גלויה

החכמתי.

(יש לי עוד כ"כ הרבה לעשות

ולשנות את עצמי

כדי להתקבל...

אבל זה נותן אופק).

דלקות אוזניים אחרי כפתוריםshiran30005

אנחנו חודשיים אחרי כפתורים וכנראה יש לו שוב דלקת אוזניים, זה הזוי!!

לפני שבועיים וחצי היה דלקת וחום טיפלנו בטיפות. היום שוב הקאות, אחכ חום ותלונות שכואב לו באוזן -בן 3 אז יודע מה הוא אומר כבר

מתלבטת אם ללכת לרופא מחר, רופא שלא מכיר אותו בכלל ואם יביאו טיפות אז כבר התחלתי לשים היום.

ולא מבינה היינו בבית בפסח ונהיה חולה, היינו בבית השבוע כמה ימים ושב נהיה חולה ממי הוא נדבק?

וזה הגיוני שתוך חודשיים יש 3 דלקןת? לפני הכפתורים בקושי סבל מזה , הדלקות האלה התחילו אחרי הניתוח

פעם קודמת שנבדק הרופאה אמרה שזה במקום ולא נראה משהו חריג

וואי מתסכל😒 רפואה שלמה!שיפור
ממה שאני מכירה דלקת אוזניים זה לא מדבק. אולי נכנס משהו לתוך האוזן שגורם לדלקת? חברה שלי אמרה לי שהייתה צריכה לקלח את הילד עם אטמים אחרי ניתוח כפתורים, גם לכם אמרו ככה, אם לא אז אולי צריך?
נראה שכדאי להתייעץoo

עם אאג מקצועי

אולי זה שניתח

אוי, לא...מתואמת

זו בטוח דלקת אוזניים?

מהניסיון שלי נשמע לי הגיוני יותר שנשאר חור בגלל הכפתורים וזה מה שגורם לכאבים...

אתם מקפידים לשים לו אטמי אוזניים במקלחת?

בכל אופן, כדי ללכת לאא"ג מומחה כדי לבדוק את העניין הזה.

(אני לא זוכרת עד מתי אמורים לשמור על האוזניים אחרי ניתוח כפתורים. בכל אופן, יש סיבוך נדיר שהכפתור משאיר חור בעור התוף, ואז בכל פעם שחודרת לשם טיפת מים אלה כאבי תופת. לבת שלי זה קרה באוזן אחת, וכשגילינו את זה התאימו לה אטם מיוחד לאוזן שלה, שאותו היא שמה במקלחת. לבריכה וים כמובן היא לא יכלה ללכת. ועדיין לפעמים חדרו לה מים שם... בגיל 15 היא עברה ניתוח לסתימת החור וסוף סוף באנו למנוחה ולנחלה. מקווה שזה לא המצב אצלכם, אבל כדאי מאוד לבדוק...❤️)

עונהshiran30005

קיבלנו הנחיות מהמנתח לא להרטיב רק שבוע ואחכ אין בעיה שיכנס מים, הנה נשמע לי לא הגיוני ושאלתי שוב קיבלתי את אותה תשובה. בפועל לא נכנס לו מים במקלחת אני ממש מקפידה על זה ועדיין

התור הבא לרופא שניתח אותו זה רק ביולי, אמר לבוא אחרי בדיקת שמיעה עדכנית

רופאת ילדים שלנו שהיא ממש מקצןעית אמרה שזה נרטה בסדר וזה במקום. אבל עדיין יש נוזלים ודלקות...

וכן, זה דלקת אוזניים כנראה דלקת גם עכשיו כי הוא ממש בכה שכואב לו בימים האחרונים, גירד שם גם

תמיד זה אותו אוזן גם, אוזן שמאל

תמשיכי לשמור מאוד טוב ממים.פרח חדש

ממליצה גם להקפיד על שטיפות מי מלח באף

כי הנזלת של האף עוברת לאוזן וזה לרוב מה שגורם לדלקות

אבל איך רואים חור אם יש כפתור?shiran30005
רופא היה מצליח לראות מן הסתם לא? 
לרופא רגילעוד מעט פסח

אין את אותו מכשור שיש לרופא אא''ג, ולכן רופא רגיל יכול לפספס דברים.

מה שאת מתארת נשמע לא תקין בכלל.

והייתי הולכת לאא''ג, גם אם לא המנתח עצמו.

ובכלל, אם יש דלקת חוזרת מוזר שהביאו רק טיפות ולא אנטיביוטיקה מהפה.

וגם, מה הקשר להקאות? אולי זה סימן שיש שם משהו אחר בכלל?

כבר פעם שלישית שיש הקאות כמה שעות ואזshiran30005

חום ובמקביל תלונות על אוזניים ושהלכנו להבדק ראו כן דלקת, הסבירו לנו שיש קשר להקאות עם האוזניים אבל זה לא תמיד, יכול להיות סתם צירוף מקרים

וכן, צריך לכת לאא"ג אולי כבר 

מענייןעוד מעט פסח
פעם ראשונה שאני שומעת על זה 
ויכול להיות שהדלקת באוזנייםooאחרונה

ירדה לריאות

הקאות זה יכול להיות תסמין לדלקת ריאות

אני מקווה שהביאו לכם אנטיביוטיקה 

הכפתורים אמורים ליפול בשלב מסויםמתואמת

ואחר כך החור שהם עשו אמור להיסתם.

לא זוכרת כמה זמן לוקח כל דבר.

לעיתים נדירות החור לא נסתם, ואז נוצרות בעיות.

אבל גם אם לא זה העניין - נשמע לי שהכי חשוב ללכת לרופא מומחה בשביל לבדוק את הסיבה לכאבים.

להתייעץ עם רופא אף אוזן גרון איזה טיפות אזניים!אור עולה בבוקר

לבדוק עם רופא אף אוזן גרון איזה טיפות אזניים מותר לשים. יש טיפות אוטוטוקסיות -רעילות לאוזן,שאסור לשים כאשר יש פתח בעור התוף . כפתורים זה פתח .

ואני מכירה שמים אטמים הרבה יותר משבוע,שלא יכנסו מים ,כי אכן גורם לזיהומים ,דלקות ...

לבדוק את ההנחיה הזו עם עוד רופא אף אוזן גרון.

בהצלחה 

האמת האאג שלנו בשיבא לא היה נראליshiran30005

מומחה ככ, יש לו גם שקד שלישי מוגדל, חסימה חלקית ולא משמעותית לדבריו, יש לו גם אסתמה ושאלנו אם לא כדאי גם לטפל בשקד השלישי אמר שאין צורך, מצד שני רופאת ילדים שכן מכירה אותו אמרה איך לא טיפל גם בזה, ויתכן שבגלל השקד המוגדל יש לו עכשיו נוזלים ודלקות חוזרות

אנסה לבקש לקבוע תור אצל רופא אחר פעם הבאה

אם נתניה רלוונטי לךעוד מעט פסח
יש לי המלצה לרופא תותח עם תורים זמינים (הלכתי בפרטי דרך המשלים, היה שווה כל שקל).
אני במכבי, ומעדיפה את שיבא כיshiran30005

מכירים אותו שם בגלל האסתמה, וכל מה שעבר

אבל אחליף רופא, מי שלא נראה לי בעין אני מסננת מיד מוזר לי שלא עשיתי את זה עד עכשיו...

ניתחתי שלושה ילדיםעוד מעט פסח

בניתוח האחרון, שהיה לפני שנה, אמרו לנו שלא צריך לשמור ממים.

שאלתי כמה פעמים, והרופא אמר שיש כפתורים חדשים, עם שסתום חד כיווני שהנוזלים יכולים רק לצאת ומים לא יכולים להיכנס.

ואכן- הרטבנו חופשי ולא קרה כלום.

אז אולי זה מה שהיה להם (מצד שני הרשו לנו להרטיב אפילו עוד באותו יום. אז לא יודעת מה הסיפור שלהם)

רופא שלנו תמיד נותן אנטיביוטיקה בפהפילה

כשיש דלקת רצינית וחום. לפני כמה שנים בת שלי קיבלה אנטיביוטיקה פעמיים כי פעם ראשונה לא עזרה לה. וזהו. עבר לה.

טיפות נותנים במקרה של דלקת חיצונית יותר.

יש טיפות אנטיביוטיות. ובמקרים קלים יש טיפות שהם סתם להקלה.

במקרה שלכם בנוסף לרופא ילדים הייתי פשוט הולכת לרופא א.א.ג. שיש לו תור קרוב. שנה שעברה הצלחתי למצוא תור בירושלים תוך כמה ימים.

אצלינו היא אומרת- מתחילים בטיפות ואםshiran30005

זה לא עוזר עוברים למשהו דרך הפה. תמיד זה עזר

גם עכשיו שמתי פעמיים טיפות וב"ה כבר אין חום

מה דעתכם על דיקלקטין/בנגסטה?הרמה

שתי הריונות הייתי בלי

שתי הריונות עם

לא יודעת להגיד כמה עזר אבל אולי הקל

עכשיו עם בחילות בלי הקאות אבל בחילות איומות

מתלבטת אם לקחת שוב פעם או לשרוד בלי

לא מבינה בזהיעל מהדרום

לק"י

אבל אם את מתלבטת, את יכולה בינתיים לקחת כדורי ג'ינג'ר או נוזיקס (שזה ג'ינג'ר עם בי6).

אולי תגלי שזה עוזר לך.

תרגישי טוב!!

עלי זה הקל ברמה מסויימתאנונימית בהו"ל

עדיין סבלתי מאוד אבל הצלחתי לאכול

לי בונגסטה היה משמעותי לבחילותכנה שנטעה
ברור שלקחת בונגסטה למה לסבולשירה_11
אני יודעת שזה יישמע הזויהרמה

2 ההריונות שלקחתי יצאו לי ילדים מרדנים ולא קלים

2 ההריונות שסבלתי בשקט- ילדות טובות ורגועות

שוב אני יודעת שנשמע הזוי אבל פתאום יש חשש לקשר כלשהו שטרם נבדק 

אצלי חלק ככה וחלק ככה ולא לקחתי בכלליעל מהדרום
לק"י

כן לקחתי גינגר ודומיו. אבל זה לא יצא קשור....

למי יש חשש?שירה_11

לך? או משו שקראת?

בכל אופן אני לא יודעת כמה סבלתי

אני יודעת שחיי לא היו חיים

שהתבאסתי שהבוקר הגיע

וכשפתחתי את העניים חיכיתי כבר לסגור אותם שוב

ואני לא מגזימה

זה היה מהגיהנום

אצלי הפוך חחחDoughnut
בקטע של ילדים?הרמה
שלקחתי הילדים רגועים😉 באמת אין קשרDoughnutאחרונה
הציל אותיDoughnut
אני בעד לנסות כל הריון מחדש ולראות איך זה. לי הדקלקטין עזר עם הקאות אבל עדיין סבלתי מבחילות, הבונגסטה הקלה משמעותית את הבחילות ברמה שיכולתי לנשום.
הרגשת הבדל בין דיקלקטין לבונג'סטה?אנונימית בהו"ל
אני מאודמישהי מאיפשהו
דיקלקטין היה לי מעולה ועם בונגסטה הייתי ככ חלשה שכבר העדפתי את הבחילות
כןDoughnut
הבונגסטה היתה לי הרבה יותר טובה מהדקלקטין. עם הדקלקטין לא הקאתי אבל עדיין היו לי מלא מלא בחילות, עם הבונגסטה היתה הקלה משמעותית גם בבחילות.
מזכירה לישירה_11

שהבחילות היו כל כך קשות שיצאתי לבחוץ לנשום קצת אויר כי הרגשתי שאני נחנקת מבפנים

ואמאלה אני לא משקרת - משב רוח על הפנים עשה לי בחילה!!!

שם כבר הבנתי שזה רק אני והשם 😂

וואי היה לי ערב אחד בול ככה בהיריון הראשוןשיפור
למישהי זה עשה עצירות קשה? אוף מה עושיםהרמה
הי חברות. המלצתי באמיתי לכן מאינונימיאנונימית בהו"ל

יש במשנת יוסף השבוע את הספר 'לחיות בסדר' של נועה שרון

רוצה להמליץ עליו ממש

הוא יותר טוב מקון מארי לדעתי

והיא מדברת בדיוק לנשים שיש להם הרבה ילדים/עומס וכו

גם אני ממליצה עליו!מתואמת

לא קראתי את קון מארי, אבל הבנתי שהשיטה שלה לא מתאימה למשפחות של יותר משני ילדים... (ושהיא בעצמה הודתה בזה כשנולד לה הילד השלישי)

נועה שרון כותבת בדיוק למשפחות ברוכות ילדים, משפחות יהודיות וישראליות. וחוץ מזה היא כותבת בהומור ובצורה מרתקת, וזה פשוט כיף לקרוא

ובניגוד למה שקורה אצלי בדרך כלל כשאני קוראת ספרים מעשיים בסגנון - הצלחתי אפילו קצת לממש חלק מהרעיונות שם...

קניתי אותו במחיר מלא ביפה נוף, וזה היה שווה את זה

ומה החידוש של זה1112
 מה היתרון שלו
בדיוק מה שמתואמת כתבהעכבר בלוטוס

"נועה שרון כותבת בדיוק למשפחות ברוכות ילדים, משפחות יהודיות וישראליות. וחוץ מזה היא כותבת בהומור ובצורה מרתקת, וזה פשוט כיף לקרוא"

יש לה גם קו טלפוני מעולה עם טיפים ללפני חגים/שבתנפש חיה.אחרונה

עם שיתוף מאזינות

קו חינמי נהדר!

מצרפת למעוניינות - ‏‪02-666-7140‬‏

סיפור הלידה שלי (מפה בניק אחר..)Sharing

ערב שביעי של פסח, אני לא ככ מרגישה טוב, בחילות והרגשה כללית מגעילה. בבוקר גם הקאתי.

במקביל אני מתלבטת אם התחילו לי טפטופים של ירידת מים. לא בטוחה. ממש לפני הצפצוף של החג אזעקה ואנחנו בממד לאיזה רבע שעה. אח''כ מתקשרת לדולה והיא אומרת לי מה לעשות כדי לבדוק האם אכן ירידת מים. בכל מקרה מציעה לחכות לצירים.  אני מנסה את מה שהיא אמרה, לא בטוחה אם ירידת מים או לא. מעדיפה לחכות. אבל מרגישה במתח.

ב 5 בבוקר (אחרי קימה ב 2 מאזעקה) מתעוררת מציר, מבינה שמתחילים צירים, בתחילה כל 20 דק אחכ כל 10 דק. בעלי לא הולך לתפילה כי לא יודעים איך זה יתקדם.

כשעתיים צירים כל 10 דק, אחכ שקט. וככה לאורך היום צירים למשך כשעתיים, ושקט למשך כשעה - שעה וחצי. זה טוב כי זה נותן לי זמן לישון בין לבין, וגם לבעלי..

סביב 17:00 אחהצ הצירים מתחילים להצטופף, כשבמשך שעה יש לי ציר כל 5 דק והם מתחילים להתחזק, אני מבקשת מבעלי לקחת את הילדים להורים שגרים קרוב. הוא חוזר ואני מתקשרת לעדכן את הדולה ולשאול מה היא חושבת. מציעה לצאת לבית חולים ומעדכנת שהיא מתארגנת ויוצאת גם.

מתקשרים לנהג גוי, מגיע אחרי רבע שעה ונוסעים.

בשעה 19:00 בערך במיון יולדות רגוע והאחיות מקסימות. מחברים למוניטור, בודקים פתיחה - 3.5. מציעים לי להתקדם עוד קצת לפני כניסה לחדר לידה. רואים שאני קצת מיובשת וממליצים לי לאכול ולשתות כדי שיהיה לי כח בלידה. אני מבקשת לידת מים ומבטיחים לי ששומרים לי חדר.

פותחים לנו חדר צדדי ליד המיון ושם אני, בעלי והדולה מעבירים את הזמן ואת הצירים, מוציאות את החג, אני סופרת ספירת העומר. בין הצירים מפטפטות , רוקדות. בצירים עושות כל מיני תרגילים.

אחרי כשעה וחצי מורגש שהצירים מתחזקים. הולכים למיון יולדות ואני עוברת לחדר לידה- השעה בערך 21:00. מיילדת עם אנרגיות טובות מקבלת אותנו.

היא בודקת פתיחה- 3.5 אני דיי מאוכזבת. מציעה לי סטריפינג ועושה בהסכמתי- זה כאב נורא!

בינתיים מחברת למוניטור. קוראת לרופא שיאשר לידת מים. הרופא שומע את הרקע שלי (שתי לידות שהסתיימו בוואקום, ובלידה ראשונה איבוד דם) וגם במוניטור כעת היו פעמיים ירידות דופק. לא מאשר לידת מים.

אני נשברת מזה, נורא פוחדת מהכאב של הלידה, דמיינתי שבמים הכל יהיה קל יותר.

המיילדת והדולה עוזרות לי להתגבר על זה ומעודדות להיכנס למקלחת עם מוניטור נייד.

אני במקלחת, מתכסה בסדין, בעלי לידי.יושב על האסלה. הזרמים של המים החמים על הגב מקלים.

לא יודעת כמה זמן ביליתי שם. מידי פעם המיילדת באה לסדר לי את המוניטור כי לא קורא טוב, התינוקת כבר יורדת כלפי מטה והזוית של המוניטור לא ככ קולטת את הדופק..

אני מרגישה צירים חזקים ממש. אולי אפילו לחץ. מעדכנת את המיילדת שמציעה לצאת להיבדק , וגם לסדר את המוניטור.

בבדיקה- פתיחה 5. אני מרגישה שאני נשברת. כמה זמן זה עוד ייקח. הצירים כואבים נורא. מתחילה להתלבט על אפידורל, מציעים לי לקחת כרבע שעה ואז לקבל החלטה. אני מרגישה שהדולה שלי לא בעד (טוב, היא גם יודעת שאני לא הייתי בעד מראש ואולי זה טוב שהיא החזיקה את הקול הזה). אחרי כמה זמן אני מבקשת אפידורל. המיילדת אומרת שתבדוק אותי- פתיחה 8, מציעה לפקוע מים, בינתיים המים פוקעים לבד והיא אומרת לי "את יולדת. קדימה".

- בלידה הראשונה הייתי עם אפידורל. בלידה השניה בלי , אבל בשלב של צירי לחץ עשו וואקום מהיר בגלל מצוקה חדה של העובר, אז לא ידעתי איך תכלס זה מרגיש ללחוץ את התינוק החוצה..

ואמאלה, זה כואב נורא נורא. איבדתי את זה, בכיתי וגם צעקתי כמו שלא חשבתי שיקרה לי.

אבל ב"ה אחרי 7 דק' מאז שהמים פקעו התינוקת המהממת שלנו היתה בחוץ.

וב"ה ללא קרעים ותפרים.

הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו. 

וואו כולי צמרמורותאוזן הפיל

איזה גיבורה את

זה כל כך מרגש המסע הזה

מעריצה אותך על כל השעות הארוכות

וואו איזה סיפור! מרגש!דיאן ד.

מלא מזל טוב נחת ובריאות לך ולקטנה❤️

וואי תמיד כיף לקרוא סיפורי לידההשקט הזה
תודה ששיתפת ואיזה אלופה את שהתמודדת ככה
וואוו מלא מזל טוב!מאוהבת בילדי

איך אני מבינה אותך לגבי היאוש שהפתיחה לא מתקדמת.... סיוט!

איזה כיף להיות אחרי! שיהיה המון מזל טוב והתאוששות מהירה!

וואו איזו מרגשת!🩷Doughnut
איזו אלופה את, שיהיה הרבה במזל טוב! 
מרגש ממש! כל סיפור לידה הוא כל כך מיוחד ומרגשואילו פינואחרונה

ומאוד ניסי. פלא ה'

ממש באלי לכתוב פה את הסיפור לידה האחרון תחת הכינוי שלי. אבל בטוח יזהו אותי.. הוא כתוב עם כל כך הרבה פרטים.. 

בוקר של מצפון ממשהריון ולידה

באמצע הלילה ביקשתי מבעלי להשכיב את התינוקת שבת חודשיים כי לא יכולתי כבר מרוב עייפות להיות איתה והלילות האחרונים קשים

לקח לו הרבה זמן להחזיר אותה לישון והבוקר אני מרימה מהמיטה ורואה את הסדין עם כתמי דם ופצע דם בצורת שריטה בפנים שלה

בעלי לא שם לב אבל זה ברור שזה מניסיונות ההשכבה שלו. הויסות שלו לא מאוזן וכשהוא עייף כנראה לא נזהר מספיק

אני עם מצפון מטורף!! אם הייתי איתה אני זה לא היה קורה

מצפון על הבכי האומלל בלילה בלי מענה לשריטה או אפילו חיבוק קטן.

אוף

את בטוחה שזה בעלך ?פילה
לפעמים תינוקות שורטים את עצמם די חזק. 
^^ ואם העור שלה יבש, אז גם נשרטים יותר בקלותיעל מהדרום
כן, יש לו ציפורן אחת שישר הוא אמר שחושב שהיא אשמההריון ולידה

זה באיזור שהיא לא מגיעה עם הידיים וזו שריטה עמוקה יחסית לכוח של ניובורן

באסה 

אאוצ'. אבל יכול לקרות גם לאנשים עירניים וזהיריםיעל מהדרום
גם לאנשים זהיריםאיזמרגד1

יכול לקרות ששורטים תינוק בטעות, בטח בחושך שלא רואים מה עושים... ועשית את הדבר הנכון שביקשת ממנו להרדים אותה, את לא אמורה להגיע לאפיסת כוחות.

ולהבא- שיגזור את הציפורן, ותמשיכי להביא לו אותה גם כשהוא עייף... אני חושבת שהנזק שיהיה לה מאמא קורסת שממשיכה להיות איתה גדול מהנזק של שריטה חד פעמית...

וואי גם לי קרהרקאניאחרונה

שנשברה לי הציפורן

והבת שלי צרחה והשתוללה לי בידיים ונשרטה מהציפורן הזאת

היה לי מצפון ממש אבל בסך הכל זה הגיוני שיקרה כזה דבר

תינוקת שבוכה ולא נרדמת זה קשוחחח

🫂🫂🫂

IVF- ההורמונים האלה הורגים אותיאנוונימית1

שמישהו יגיד לי שאני נורמאלית שאני בוכה בלי סוף כאילו אני כבר מתאבלת? שאני כבר מדמיינת את התשובה השלילית למרות שיש עוד שבוע לב. דם?

שזה ההורמונים, לא אני.

שאני מדמיינת אותי רצה לקבל חיבוק מהשכנה (כי הוא בטח יהיה במילואים בדיוק) ואני נמרחת לה על הספה. ומשאירה אצלה את הילדים כי בטח לא יהיה לי כח לתפקד.

ומתישהו העולם יבין שמותר לי לרצות עוד ילדים? שזה שאני מאושרת שיש לי לא סותר ששורף לי הלב שאני רוצה עוד? מה, רק לאישה שמביאה בקלות מותר לרצות מלא ילדים? מי החליט את החוק המוזר הזה?

ואולי בכלל אני צריכה להתפלל שה' יעזור לי לרצות פחות ילדים?

כדי שלא יכאב כל כך בנפש. כדי לחסוך לי מסעות אינסופיים כאלה

נורמלי. ולמי איכפת מהעולםאורוש3

את הולכת בשביל שלך.

חיבוק! 

חיבוק ענק יקרה!!! הייתי שם....אמהלה

תתעלמי מרעשי הרקע! לא מעניין מה העולם חושב עלייך!!!!!

שיהיה בשורות טובות ומתוקות בקרוב ממש

השבועים האלה זה סיוטטט שלא ברא השטןSheela
חיבוק גדול נשמה הלוואי שיעבור מהר ויהיה טוב! 
תודה מהממות♥️ אני פשוט לא זוכרת שהייתי ככהאנוונימית1
בסבב הטיפולים הקודם...

לא זוכרת שכל רגע פנוי אני בוכה, שהייתי מדוכדכת אחרי ההחזרה...

פשוט קטע שכל סבב והאופי המוזר שלו

אולי בסבב הקודם בעלך לא היה במילואים..שקדי מרק

ולא היינו בסיומה של מלחמה שהוציאה הרבה כוחות?..

אל תשכחי שגם ככה להיות מטופלת פוריות בתקופה כזאת זה טירוף

ובואי נגיד שגם בלי טיפולים אני אשת מילואים ועם דמעות בעיניים כי כבר נמאס

אז את מתמודדת עם הכל ביחד..

חיבוק גדול

האמת שהוא היה במילואים בסבב הקודםאנוונימית1
אבל מרגישה שאולי פשוט יש יותר ויותר דלדול כוחות עם הזמן... וחיבוק לך על המילואים, באמת נמאס
זה ממש נורמליSheela

זה שבועיים מורטי עצבים

ממש תחושה שאין לאן לברוח והמחשבות מציפות בלי הפסקה..

ואם את ברצף של טיפולים אז גם ההורמונים מצטברים מפעם לפעם

זה יעבור❣️

מבינה אותך כלכך חיבוק גדול!מחכה להריון

אמן תשובה חיובית בקרוב!!

מותר לך לרצות לגמרי!

מבינה מאד את המקום הזהמאמינה ומתאמנת

שאת רוצה עוד ילדים וצריכה להילחם על זה ואחרים לא מבינים. כשאומרים לך להסתפק בילדים שיש לך.

צריך לשים פס על כולם אבל זה כל כך קשה.

הלוואי והכל ילך לך בקלות🩷

אמן♥️♥️♥️אנוונימית1
וואי וואי איך שאני מבינה אותךשירה_11

מחמת בושה אני לא אספר לך מה אני הרגשתי עם ההורמונים

הלוואי והייתי יכולה לשלוח לך איזה משו מתוק וחיבוק 🩷🩷🩷🩷🩷

מהממת תודה♥️ מרגישה את החיבוק מרחוק!אנוונימית1
חיבוק!! גם אני הייתי שםחולמת להצליח

בטח שזה נורמלי לבכות,זר לא יבין מה זה לעבור בדיקות בלי סוף,

ללכת לבדיקות דם אולטראסאונד כמעט כל יום,

להזריק לעצמך זריקות

ואחר כך לעבור טיפולים..