אממ..ammyy admin

יצאתם עם גבר והוא מספר לכם שלא עשה צבא, תשללו? 

יצאת עם בחורה ומספרת שלא עשתה שירות, תשלול? 

פרק, נמק , הסבר.. 

(: 

מה פתאום? אבל הייתי מבררת מה עמד מאחורי זה?חניתה

יכול להיות שיש הסבר מניח את הדעת..

לפעמים קשיים בתקופה במשפחה, מישהו במשפחה חולה (לא עלינו)... הכל יכול להיות ומכירה בעצמי חברה כזאת..

היה צריך את הילדים בבית לעזור....

ויכול להיות שזה דורש בירור מעמיק יותר...

אבל לפסול מלכתחילה... ממש לא...

שלא נדע.ammyy admin

ואם הסיבה לא הייתה מניחה את דעתך, 

היית פוסלת? 

נשמח לדעת למה.. 

(:

רציתי לפתוח שרשור כזה גם כמעין הנובע
זריזים מקדימים למצוות.. ;)ammyy admin

מצידי שתשרת בחמאס. מה אכפת לי?ה-מיוחד

חח..ammyy admin

אז מה אתה בקטע של ערביות?..

כל עוד היא בלי שפם אני זורםה-מיוחד

נו באמת,ammyy admin

השפם הוא שולי, אפשרי בקלות להוריד אותו..  (: 

איכס,מגעילים!לולי הקטנה
לכו לישון
תלכי לישון אתה-מיוחד

אני צריל לחזור ללימודים (סמיילי דופק ת'ראש בקיר)

אני בחופש מחרלולי הקטנה
מותר לי ללכת לישון מאוחר
אםammyy admin

לא תלכי לישון יהיה לנו קשה לבכות בלילה,

כי אנחנו לא רוצים שתראי...  

סודי.........!רותי גלדר

מה הקשר לילה עכשיו בוקר.

בתנך זה היה הפוךאמבא
אישתו של שמשון הורידה לו בלילה שערות
ולמרות שהיא היתה פלשתניאית,
הוא לא החזיר לה, ובלילה לא הוריד לה את השפם..
נוammyy admin

זה בגלל שלא היה לה שפם,

כי אחת שהיא פלשתנאית. לא עושה הבדלה...

אשלולבתשירות בדימוס
אא"כ הסיבות הן רפואיות אז אבין..
השאלה למה? (: ..ammyy admin

ככה כי לי באופן עקרוניבתשירות בדימוס
זה ממש חשוב שירות צבאי ותרומה למדינה.
^^אוהבת את מלכנו
אם יש סיבה רפואית או משפחתית או משו מוצדק אז לא.. בכללי, אין סיבה שכולם יתרמו למדינה והוא/היא לא! כמובן שעדיך קודם להיפגש ולשמוע למה ולראות אם מתאים או לא בלי לשלול מראש..
ומה אם הבחור עשה שירות לאומי במקום צבא מלכתחילה?הלוי
ואת לא תפסלי אותו על הקטע הרפואי אם הוא קיבל על כך פטור מהצבא?
אממ...ammyy admin

אז רק אני רואה סתירה בדברייך?

חח ברוך שעשני דתייה - צעירים מעל עשרים

נשמע שהצבא לא כ"כ חשוב.. (: ...ammyy admin

לא הבנתי איך הבנת אתזהבתשירות בדימוס
אבל צבא מאוד חשוב לי.. אם רשמתי "אשלול" אתה כבר יכול להבין לבד..
לא משנה (:ammyy admin

צבא זה קשהשם_משתמש
אפשר לדעת שזה חשוב ובכל זאת לא לרצות את זה בכלל.
נכון, ידיעה עמוקה מובילה לרצון אבל יש רצון ויש יכולת נפשית והיכרות עם האופי בשביל לשלול את האפשרות לעשות אתזה
באמת אתה שואל? זאת בתשירות בדימוס!ה-מיוחד

זה מראה עד כמה היא מורעלת קורץ

אני בטוח שכל שנה היא יוצאת ל21 ימי מילואים בשירות לאומי

אבדוק את זה לפני..אחת מהשומרון

ותשללי?ammyy admin

אהיה מאושר.די"מ
לא רואה ערך בשירות לאומי ומתנגד לשירות בצבע.
*בצבאדי"מ
לא אשלול בחור שלא עשה צבאציון חמדתי
וזה דבר שאני אשמח לדעת אותו,
עוד לפני שיוצאים....
אשלול.נגד הרוח
אלא אם כן מסיבה מיוחדת - רפואית או בעיות בבית וכדו.

תרומה למדינת ישראל חשובה וערכית מאד מבחינתי, ועל כן אפסול בחור שאינו בדעתו לשרת ולתרום למדינה מטעמי נוחות או אידיאולוגיה.
חד משמעית.
אםammyy admin

לא תשללי למה זה יהיה כ"כ חשוב לדעת? (: 

קודם כלפאי פקאן
מנסה לברר את זה בבירורים לפני הפגישות.

תלוי למה, לא פוסל ישר.
אירוני לאי שלילה מניק בשם מתנחלת.. (:ammyy admin

91אללה ירחמו
שולל לחלוטין.אחרי מספר שנים שהמדינה סיפקה לך כמעט הכל הגיע הזמן שתשרת את המדינה ולא משנה אם זה בצבא או בשירות לאומי.
מודה שזה אכן יהיה בעייתי מבחינתיאלטלנה
אבל אברר מה הגורם לכך )שגם הוא בפני עצמו יכול להיות משמעותי למשל אי גיוס על רקע מחלה רצינית, עבר פלילי או אידיאולוגיה שאני לא מאמינה בה...) קשה לי לחשוב על סיבה נורמלית לא לעשות צבא...

לגבי בנות זה יכול קצת להשתנות...כאילו שיקולים של הקמת משפחה וניצול הזמן ללימודים...יעני עובר בלחץ ..
שנתים שירות זה הכי אחותי! ;)
לדעתי כל העניין של לשרת את המדינה זה פסה...הלוי
לדעתי הצבא צריך להתייעל ולהפוך לצבא מקצועי, לעשות סינון של אנשים ותפקידים לא מועילים, ולהשביע בתפקידים ובאנשים מועילים.
אותו הדבר בשירות לאומי.

ושכל אלה שסוננו, ילכו לעבוד או ללמוד ואחר כך לעבוד, וככה הם יועילו הרבה יותר למדינה, על ידי כך שהם משלמים מיסים שאפשר להשקיע במקומות מועילים, ולא להיפך שישקיעו עליהם את כספי המיסים במקומות לא יעילים.

כיום הראש שלנו הוא כל כך שטוף מוח באובר אידיאלים, עד לכדי רמה שהאידיאליזם גובר על השכל הטוב ופוגע בתועלת האמיתית.

פעם השירות הצבאי והלאומי היו נצרכים עקב העוני של המדינה ומחסור בכוח אדם, אבל כיום זה הפך לבזבוז כסף אדיר על תקנים ותפקידים מיותרים ולא מועילים, רק כדי שאנשים ישרתו.
ובבקשה אל תגידו לי שבזבוז כסף על אידיאליזם מצדיק הזנחת תשתיות, מעילה ברווחת האזרחים ואת עשיקת כיסם.
מסכים לחלוטין, אבל...מר ג'ינג'י
אך כרגע המצב הוא שהצבא לא מקצועי ולכן אם מישהו לא מתגייס/עושה שירות לאומי, יש סיכוי שזה מעיד על משהו שלא מתאים לצד השני.
כמובן שלא מוכרח(לדוגמא מישהו שעלה לארץ בגיל 25), או כמובן אולי משהו השתנה באידיאולוגיה מאז גיל 16(נגיד יוצאים בגיל 25)
ברור שזה משנהאנונימי2305
בגלל זה לא פוסל שנה אחת שירות. לפעמים זה שווה מה שעושים בשנתיים
בעולם מושלם הייתי רוצה צבא מקצועיברקת
אבל אנחנו לא חיים בעולם כזה, לצבא ושירות לאומי יש המון מה להתייעל ולקצץ. כל עוד זה לא המצב כל אחד צריך לתרום את שלו. אם כל אחד יעשה מה שהוא רוצה איזה מדינה תהיה לנו?
אולי אז זה יכריח את הצבא בפרט ואת המדינה בכלל להתייעל.הלוי
אתה צודק שבתשירות בדימוס
ניתן לצמצם תפקידים גם בשירות וגם בצבא על מנת לחסוך במשאבים ובכוח אדם ומכך להפיק יותר תועלת ,אבל אני חולקת עליך לגבי דרכי הפיתרון, מיסים מכספי ציבור שסוננו הם לא מה שיועילו (אם כן באופן מזערי) לענ"ד אבל זה כבר דיון בפני עצמו..

כלומר, מכאן ועד ללא לשרת בצבא/בשירות רק משום שהוא רווי בכוח אדם או בתפקידים חסרי כל תועלת,
זהו לא צריך להיות השיקול של האזרח שהגיע לגיל הנדרש לשירות.
עליו לבוא ולתרום לעמישראל בדיוק כמו שהיה מאז קום המדינה (בכלל, תופעת ההשתמטות נוצרה רק בשנים האחרונות מטעמי נוחות ואינטרסיים אישיים ולאו דווקא מעקרונות כלשהם- שגם להם לא הייתה במה בעבר, כולם היו צריכים לשרת באופן שווה גם אם זה נוגד דעות אישיות)! כך גם לגבי העניין עם הממשלה - לא תומך? זכותך, אך מכאן ועד להשתמטות אין כל הצדקה וקשר, על האזרח לשרת את המדינה כי הוא חי בה ואלו הן הדרישות על מנת לקיים מדינה בין היתר.(ואפילו לא התייחסתי לפן המוסרי של הכרת טובה, כפיות טובה, נתינה וכו'- שהן לא פחות משמעותיות בעניין)
למה שהצבא לא ישלם שכר ראוי לעבדים שלו?משה

בהחלט למה לא??בתשירות בדימוס
זה כבר חלק מהנוהל הדפוק של המדינה. בתור אחת שרואה חשיבות גדולה בשר"ל, אני בעד לצמצם את התקנים לתקני בית(עם כל הכיף וההנאה בדירת שירות) ולחסוך הכסף שהוציאו על דירות שירות להעלאת המשכורת של החיילים..
לדעתי את טועה.הלוי
הדעה שלי בקשר לשירות המדינה היא מזה שלשרת שירות חובה כזה ארוך, לא מתאים לכל אחד (לרוב האנשים). זה לא הוגן שהמדינה תמשיך להכריח אנשים לשרת כשהיא לא באמת צריכה את זה. בקום המדינה זה היה נצרך, כיום לא.
אין פה שום כפיות טובה אלא להפך, יש פה נצלנות של המדינה. להגיד שזו כפיות טובה זה כמו להגיד שמי שלא מחמיר ומהדר במצוות, אז הוא חוטא.

ויש פה שטיפת מוח שמאד הצליחה לפי מה שאני רואה... אבל אני גם שמח לראות בפורום ומחוצה לו, שיש גם לא מעט שיצאו מהשטיפת מוח הזאת (למשל אני), או שהשטיפת מוח הזאת לא השפיעה עליהם מלכתחילה.
אתה טועהאנונימי2305
אל תשכח שבשביל שהמערכת תתפקד אתה צריך להעביר הכשרה ולהריץ אימונים וכו' וגם אז לא שולחים למשימות מסויימות חסרי ניסיון אלא את הותיקים יותר, ולא רק אצל לוחמים. אם תקצר את השירות אף אחד לא יספיק לצבור ניסיון, ואל תגיד שגם ככה ההכשרות לא יעילות ואפשר להכשיר בפחות זמן כי זה באמת שטויות במיץ. גם אצל ג'ובניקים וגם אצל לוחמים צריך לעבוד גם על מנטאליות וכו' וזה לוקח זמן
אני רואה שגם לך הצליחו לשטוף את המוח...הלוי
אשמח מאוד. מתנגד לשירות לאומי מטעמי תרומה למדינהשמש אא
כלומר - שירות לאומי פוגע במדינה ואני אשמח לצאת עם בחורה חכמה שמבינה את זה וחיה לפי הערכים שהיא מאמינה בהם ולא מלחץ חברתי

גם הצבא אגב, פועל בצורה מפגרת. אבל עד שבעז"ה הוא ייהפוך לצבא מקצועי אז זה הכרח בל יגונה
"בחורה חכמה"בתשירות בדימוס
כמה לעג כלפי אלה שלא חושבים כמוך, פתאטי.

הערכים שאני חיה לפיהם ממש לא נובעים מלחץ חברתי(אתה פירשת אתזה ככה באופן אישי), אל תוציאו דברים מהקשרם.
איזה חוצפה. בחורה דתית לאומית שבוחרת לא לעשות שירותשמש אא
מתוייגת כפארזיטית שחושבת על עצמה וחסרת ערכים. זה בסדר? לא, אבל ככה חינכו את רוב הבנות לחשוב

אני מחכה לראות את הבת שירות הראשונה שתענה לי איך שירות לאומי עוזר למדינה. עד אז - אין לי שום בעיה לקרוא לבחורה שבוחרת לא לעשות שירות בחורה חכמה
מזה חינכו?! מי חינך?!בתשירות בדימוס
למה מישו צריך להכתיב לי תחיים או לחנך אותי בצורה כלשהיא כדי להגיע למסקנה שצריך לתרום למקום בו אתה חיי?!

ובכל מדינה נורמלית קוראים לתרומה הזאת מיסים.הלוי
שגם אלה במדינתנו יחסית גבוהים, וזה נוסף לדרישה לשרת.
אל תשווה אותנו למדינות אחרותבתשירות בדימוס
אנחנו יחודיים מכל הבחינות, אנחנו מדינה יהודית שהאנשים בה חיים על פי התורה(לאו דווקא שומרים מצוות).
תרומה כוללת בעיקר מצוות שבין אדם לחברו , שום מדינה לא מחויבת גם מבחינה מוסרית וגם מבחינה דתית למצוות הללו.
יתר על כן, גם מבחינה פוליטית המצב שלנו שונה משאר המדינות על כן עלינו להתגייס למען בטחונה.
חיים פה על פי תורה?!די"מ
בגלל זה עצרו אותי בשנתיים האחרונות בערב פסח על כך שרציתי להקריב קרבן פסח?
די"מ אצלך זה היה אפרושי מאיסוראטוביה2
היתה מקריב בלי כתות נוספות. שלא לדבר על כך שלמורות הפרוש של ׳אוהב תורה׳ אני חושב שעיקר הפסיקה היא ביותר מקורבן אחד

נ.ב. נכתב כמובן בצניות - מדובר בבעיות שאפילו לא היו עולות אלמלא הציונים
בטח שאני משווה, כי כרגע המדינה הזאת מנסה להדמות לשאר מדינותהלוי
גויים שמערב.

כרגע הדבר שבאמת ייחודי במדינת ישראל, זה הישרדות הלא הגיונית של המדינה הזאת מבחינה גשמית עד כה.

ואם את כבר מביאה את התורה, אז למה אף אחד לא מקבל קרקע חינם מהמדינה (סוג של נחלה (ואני לא דורש לעצמי קרקע, כי אני לוי, ככה שאין לי בזה אג'נדה אישית))? למה בנוסף על זה היא עושקת לנו את כיס? וזה רק בנושא הדיור... שלא לדבר על שאר המיסים הגבוהים והעמלות המונפצות...

ובלשרת את המדינה אין למדינה שום כוונה של בין אדם לחברו, אלא ניצול שלא לצורך של האזרח, כדי שיוכלו לנצל את הכספים במקומות אחרים, לא מועילים ואפילו מזיקים. כמו לדוגמה המאות מליונים שנותנים לרשות הפלסטינית על חשבון המיסים שאנחנו משלמים. יפה לך שאת עונדת משקפיים ורודים, אבל תורידי אותם לרגע ותראי את המציאות איך שהיא באמת.
ומצוות בין אדם לחברו לא כוללות כיום את שירות המדינה, בגלל שלמדינה אין את הצורך הזה שהיה פעם. פעם זה היה הכרחי, כיום לא.

ומבחינה פוליטית, אנחנו פשוט אדיוטים! נשענים על אומות העולם במקום על ה'! ואנחנו לא צריכים כל כך הרבה חיילים כדי להגן על המדינה הזאת, יש כל כך הרבה, יותר מדי, חיילים שלא עושים שום דבר מועיל בצבא.
מה שצריך לעשות זה להפוך את הצבא למקצועי ולעשות סינון כדי לקבל רק את מי שמתאים אליו. עם כל שאר הגברים, שיקחו אותם לגיוס חובה קרבי כללי לאימון של חצי שנה, כדי שישמשו כמילואים קרבי לשעת הצורך.
לא צריך להכתיב לך.ענבל
בס"ד

אבל בשביל שנתייחס את צריכה לספק הסבר למה דווקא שירות לאומי הוא הדרך לתרום?
ואיך את מתמודדת עם הנתונים הכספיים שמוכיחים שבנות שירות רק גורמות הפסדים למדינה?
מישהו סיכם את זה יפהמשה
נו באמת..שירוש16
מדובר בפירוט של נקודה קטנה וספציפית.
לא סיכום או הדגמה/ הסבר.

הבעיה העיקרית לענ''ד היא העובדה הפשוטה שרוב עבודות של שירות לאומי הן משרות שנלקחו מהציבור העובד לטובת בחורות צעירות על חשבון כספי המדינה.

זה לא סוד שמנהלות גן רבות (מידי) מעדיפות לקבל בנות שירות (בחינם) במקום נשים שמצד אחד צריכות את המשכורת בכדי לכלכל את משפחתן אך מצד שני מבחינה כלכלית העסקתן פחות משתלמת. (חופשות לידה, משפחה, אילוצים וכו').

וזה קורה גם בבי''ח במקומות נוספים.
במקום להעסיק ע''רים תמורת כסף- משכורת. מנהלי בי''ח מעדיפים להעסיק בנות שירות בחינם.

אותן עבודות 'שחורות' היו מאויישות ע''י סטודנטים וצעירים. פחות מלגות על חשבון המדינה.
מדובר במצב אבסורד-
המדינה מממנת גם את בנות השירות וגם את הסטודנטים.
שני המערכות תלויות על תקציב המדינה.
אם כבר עדיף שמייד לאחר גמר התיכון הבנות תתקבלנה ללימודים אקדמיים ובתמורה למילגות תצטרכנה לעבוד.

אבל כמובן ש'שירות' הוא מושג קדוש וכל מי שמדלג על השלב הזה (בכדי לקבל תואר, לעבוד ולשם מיסים במקום לחיות על חשבון המדינה) היא בהגדרה 'כפוית טובה' וחסרת אידיאלים.
המונח 'חובה לתרום' הוא אוקסימורוןשמש אא
את רוצה שנתיים מהחיים שלך לעבוד קשה ולהרגיש שאת תורמת (את לא. אבל העיקר התחושה) שיהיה לך בכיף. מכאן ועד לעשות פרצוף עקום לבחורה שמעוניינת לעזור לעם ישראל באמת ובדרכים אחרות (ללמוד מקצוע שאינו בינוני ומטה, להתחתן מוקדם וללדת יותר ילדים, להעז ללכת נגד הזרם וכו) הדרך רחוקה
אפשר להוסיף לשאלה?-אלה שחשוב להם שבת תעשה שירות, ישנה לכם אםכמעין הנובע
היא עשתה שנה או שנתיים? למה?
עדיפות לשנתייםאנונימי2305
בעיקר כי אם הייתה מתגייסת לצבא היתה עושה שנתיים ולכן אין סיבה שלא תעשה שירות שבאמת מועיל לעם ישראל שנתיים.

בנוסף זה גם בונה יותר. מבין אלה שיצאתי איתן אלה שעשו שנתיים שירות היו יותר בוגרות ובשלות לחתונה
אם זה כבר כל כך עקרוני...הלוי
אז הייתי ממליץ להסתכל על מה היא עשתה בשירות ולא כמה זמן היא עשתה שירות. זה מה שאני יכול להגיד לך שמהניסיון שלי. תבחן אותן מחדש ותשים לב אם באמת משך השירות זה מה שמעיד על הבגרות ובשלות, או שזה דווקא מה שהן עשו בשירות.
בגרות ובשלות או בטלות וחפשנות...משה

לא יודע אם הפורום קלט או לא..אנונימי2305
לא יודע אם התגובה נקלטה..

בגלל זה אני לא פוסל על שנה שירות.
שולל עוד כשנציעים בכללאנונימי2305
אני מאמין באמת ובתמים בזה שאם מדינת ישראל היא ראשית צמיחת גאולתנו עלינו להיות כמה שיותר ממלכתיים (לא נכנס לויכוח הזה כרגע).

לתרום לחברה בגמ"ח וכו' זה מצוין, אבל אם אפשר להקריב קצת במשך שנה, רצוי שנתיים, ולתרום לחברה במסגרת ממלכתית כמו שירות לאומי אז חובה לעשות את זה, בדיוק כמו שאני נותן מעצמי 4 שנים לפחות לצבא, וככה אני מצפה מאשתי לעתיד.

כמובן שאם יגידו לי שעשתה צבא גם על זה אשלול
תלוי מה הסיבהברקת
אם זה אידאולוגיה ברור שכן אשלול, אם זה רפואי אז לא.
למה לשלול על אידיאולוגיה???הכל תפוס...

אני בחורה דתית לאומית נורמלית, ובחרתי שלא לעשות שרות לאומי מכמה סיבות. בינהם:

1- בעיני השירות הלאומי הוא ערך, אבל הוא בא על חשבון דברים אחרים. ואם יש לי בחיים אידיאלים שונים-להתחתן מוקדם, לפרנס וגדל תלמיד חכם, אז הערך והאידיאל של שרות לאומי לא ידחה לי ערכים ואידיאלים לאומיים!!! אחרים !

2- מפעל השירות הלאומי היום לא זורם בצורה ישירה עם זרם ההלכה הברורה!! מי התיר לי להכניס את עצמי לסכנות הרוחניות האלו רק כדי להשביע רצון את כל מי שמתעצבן על זה שאני לא תורמת למדינה??

3רק אני מרגישה שהשירות הלאומי הוא בהתנצלות? כאילו- צבא אסור, אבל אל תדאגו, אני אוכיח לכם שאני מוכנה לבזבז שנה בשבילכם..

ברור שלא כל המקומות בהם משרתים הם בזבוז!!!! יש בנות שעושות דברים מעולים וחשובים, אבל לא יודעת אם שווה השקעה של שנה של כל בנות ישראל..

אחרי השמינית התחלתי ללמוד לתואר ראשון ובמקביל הדרכתי באולפה ועשיתי תפקיד של בת שירות לאומי...

באמת שהתבאסתי בשביל הבנות שעשו את זה בשירות!! 

4- אני מאמינה בכל מאודי שבן אדם שיודע להעריך את המקום שהוא גדל בו- ידע גם לתרום לו.

כל החיים- בהתנדבויות שונות במקביל להמשך החיים.

שאני חושבת שאם נבין אותם ונחייה כמו שצריך נראה שגם הם בעצמם לא פרטיים-כי להקים ביית בישראל-זה משהו לאומי. ולגדל ילדים יהודיים- זה ערך לאומי. בית של תורה- התנדבות לאומית!!!!

אם רק נפתח את העיניים ולא ננסה להשביע את רצון כולם..

מן הסתם יהיו כאלה שלא יאהבו.. ;)

אפשר לדבר על זה.

נ.ב.

לעיות דעתי צבא זה משהו אחר לגמרי! זה מצווה וחובה משמעותית!!

סבבהברקת
המדינה נתנה לך המון והמעט שאת יכולה לעשות זה לתרום לב שנה /שנתיים ואת בחרת שלא. אני לא הלכתי לצבא מתוך התנצלות או להשביע את רצונו של מישהו.

לגבי רמה רוחנית, תמיד אפשר למצוא משהו שיתאים לך דתית.
מי זה "המדינה"?די"מ
איגוד משלמי המסטוביה2
וזה ששלמת על זה לא אומר כלום לחלק מהפנאטים כאן
הארגון שבזכותו אני ואתה חיים כאןברקת
"הארגון" לא נראה לך מגוחך להגיד את זה?די"מ
אני כאן בזכות הקב"ה, שהחל לגאול את עמו והשיבו לארצויזהר

אני מודה לו על כך בפה מלא. ולגבי השליחים - זה תלוי מהן המטרות והכוונות שלהם. כל עוד הן רעות - אני לא חש אסיר תודה, ואדרבה.

א. אנחנו פה בזכות ה'.הלוי
ב. בכיף אפשר להחליף את ההתנהלות הנוכחית של המדינה הזאת ולשפר אותה. המדינה הזאת לא מתנהלת בצורה יעילה בכלל, ובגדול היא מתנהלת על פי חוקות הגויים.

ג. בתכלס, המדינה הזאת לוקחת יותר ממה שהיא נותנת, ועוד דורשת שנתנדב ונתרום לה.

לפני שנים הייתי מאד ממלכתי, אבל פשוט לא יכולתי להתעלם מהאמת ועובדות השטח כשגיליתי אותם. ואני מסרב להשלות את עצמי.
אם כ"כ רע לך לב אתה גר כאן?ברקת
את שואלת את אותה שאלה רק בצורה שונהה-מיוחד

הוא כבר ענה על השאלה

אני חושב שאת יודעת את התשובה לשאלת הקיטבג הזאת...הלוי
האמת שלאברקת
אתה כותב כאילו רע לך כאן
בגדול, ברור שיחסית טוב לי,הלוי
עבר עריכה על ידי הלוי בתאריך י"ח בכסלו תשע"ו 12:07
אבל אי אפשר להתכחש לזה שהמדינה מתנהלת בצורה די מטומטמת, די מושחתת (נכון שפחות ממדינות אחרות, אבל עדיין), פחדנית שדעת הגויים יותר חשובה לה מדעת העם, ומערכת המשפט בה, הולכת ומתעוותת יותר ויותר עם הזמן (ומתחילה להדמות למערכת המשפט בארה"ב), שבה השופטים מטים את המשפט ובגדול לא עושים משפט צדק.

וצה"ל... צבא שללא ה', היה אוכל אותה ובגדול ממזמן. צבא שמתנהל בצורה די מטומטמת, לא משקיע מספיק איפה שכן צריך להשקיע ומשקיע במקומות מיותרים, או במקומות שלא היו צריכים להשקיע אם מלכתחילה היו משקיעים במקומות הנכונים.

ואני נמצא כאן כי אני יהודי. איזו עוד סיבה, הגיונית, יש למישהו לגור כאן?
^^^^טוביה2
מי שלא מבין שהטיעון ׳ישראל היא המדינה הכי פחות אנטישמית במזרח התיכון׳ ככול הנראה נמצא בבעיה.
אני מסכימה איתך ברוב המקריםברקת
אתה צריך להבין שככול שמערכת מסוימת גדולה יותר היא עושה יותר טעויות, אני לא אומרת שהצבא מושלם.

בנוגע למשפט האחרון שלך, יש המון יהודים שחיים בחו"ל מבחירה והם עדיין יהודים, אני לא מסכימה עם זה וחושבת שצריך לחיות בא"י,אבל אתה לא יכול להתכחש לזה
לא אמרתי שיהודי שבחר לגור בחו"ל אינו יהודי,הלוי
אמרתי שאני פה כי אני יהודי.
דוד המלך דווקא כן אמרחכחעחילםכ
הפשט שמה בדיוק הפוך מדרשת חז"לטוביה2
אנחנו יהודים דתיים המאמינים בתורה.די"מ
יש מצוות ישוב ארץ ישראל. שמעת על זה פעם?
כןברקת
לכל אחד יש דעה שונה
לא מסכימה.ציון חמדתי
אני עשיתי שירות לאומי כי סיימתי תיכון וממש היה לי קשה ללמוד ישר והייתי צריכה שנה של עשייה אחרת. במשך כל השנה- לא עלתה לי לרגע אחד המחשבה שאני תורמת למדינה! רק רק לעמ"י. הסתובבתי במקומות שהיו צריכים אותי שם. והרגשתי שאני מוסיפה להם אור ולא למדינה...
ב"ה הצלחתי "ליפול" על מקום דוס וכמעט שלא היו לי בעיות רוחניות- וזה דבר נדיר מאוד.
אני מאוד מסכימה עם "הכל תפוס...", לא לעשות שירות לואמי זה לא מראה על אידיאלים פחותים. מבחינתי היה לעשות את אותם דברים בדיוק לא על תקן של שירות לאומי...
בקיצור, אני לא רואה כזה עניין אידיאלי גדול בשירות לאומי, ולמרות שעשיתי שירות אני לא ארצה להפגש עם אחד שהיה פוסל מישהי כי היא לא עשתה שירות.
מסכימה עם שתיכן מאוד. כל מילה.כמעין הנובע
גם אני עשיתי שנת שירות, והגעתי למקום טוב- שחיפשתי מלכתחילה, ותרמתי רק לעם ישראל, ובהחלט אין שום סיבה לפסול על בת שלא עשתה שירות.
ושירות זה בכלל לא במקום צבא. אני קיבלתי פטור מהצבא, לא צריכה לעשות כלום במקום. זה שבחרתי לעשות, זה לא במקום צבא- כי ממנו אני פטורה.
אוקייברקת
את מודעת בכלל למה המדינה שלנו נותנת לך את הפריבילגיה לעשות שירות לאומי ולא צבאי?
את מודעת לזה שהמדינה שייכת לך ולא את למדינה?שמש אא
תשאלי הפוך, למה היא מחייבת להתגייס.די"מ
בוא נראהברקת
כי אנחנו עם שחי על החרב אולי?
מה זה קשור לבנות?שמש אא
בתור סיועברקת
כמו שאני תצפיתנית שומרת ממחבלים, אני לא נלחמת ולא יורה בגוף אחד אבל אני שומרת.
את כ''כ מאמינה בכוחך?שירוש16
אם השמירה מגיעה ממך עוד הייתי יכולה להבין.
אבל אם מגיעים מתוך הבנה פשוטה ש:''אם ה' לא ישמור עיר שווא שקד שומר'' אז ניתן בקלות להמיר את הבנות בבחורים.

אם ה' הוא זה שבתכלס שומר- הוא יכול לעשות זאת גם אם יהיו תצפיתנים וגם אם יהיו שם תצפיתניות.

(אגב. המשפט האחרון לא מדויק. הקב''ה ציין בפירוש שבכל מקום שאין בו צניעות גם אין בו שמירה...)
קודם כלברקת
אני רואה שאין לך מושג מה זה תצפיתניות. אני מבינה שאם ה' לא ישמור השמירה שלי לא שווה כלום.
הצבא ניסה בעבר לשים בנים בתפקיד והוא לא הצליח מכיוון שגבר לא מתאים לזה למעט כמה בנים מיוחדים.
התפקיד הוא ללא בנים והוא נפרד ככה שיש 2 אופציות , או שהמצאת את עניין הצניעות או שאת בוחרת להאמין לכל אלה שאין להם מושג.
וכן אני עומדת מאחורי כל מילה, אילולא התצפיתניות הרבה מאוד אנשים היו מתים מחדירות בגבול.
זאת כל עוד אנו פועלים על פי כללי הגויים.שירוש16
אך לשמחתינו אנו חלק מהעם היהודי.
הצבא היהודי מתנהל (או לפחות אמור להתנהל) בצורה מאוד שונה מכלל אומות העולם.

חוסר צניעות היא נטו מצב של בנות בצבא. בלי קשה לאיטראקציה עם הבנים. זה לא קשור.

זה לא שאם ה' לא ישמור אז השמירה שלך לשווא. להפך- ה' הוא זה ששומר. ולכן יעלות המאמץ של החייל תלוי ברצונו יתברך ולא באיכות השמירה.

הקב''ה קבע כללים ותנאים מאוד ברורים לשמירה כשהראשונה בהם היא שמירה על ההלכה. (בנות בצבא זה לשים פס על ההלכה).
כך שחיילת בצבא לא רק שהיא לא שומרת. אלא היא מזיקה.

אילולא התצפיתניות צהל היה מוצא דרך לאייש את התפקיד כך שהמטלה תתבצע על הצד הטוב ביותר.

הצבא בעבר הצליח לתאים את עצמו לתנאי השטח. ברגע שייקבע עובדה שאין בנות בצבא (אין תצפיתניות) צה''ל ימצא אלטרנטיבות.

אגב. הרעיון של מחלקת הנשים בצבא מבוסס על אידיאולוגיות של אירגונים פמניסטים קיצוניים.
שלא תתבלבלי.
שיקולי יעילות והלכה לא נכנסו לחשבון בחקיקת חוק שירות ביטחון.
שלא היו תצפיתניותברקת
ותלמד היסטוריה, היו המון פיגועים בגבולות. וזה הפתרון שהצבא מצא.
אגב, לפי ההיגיון שלך בוא נשים את האישה בבית שלא תעבוד כי זה גם לא צנוע נכון? מזכירות, רופאות, וכל מקצוע כי ה' ישמור זה לא צנוע.
אני מסכימה איתך מאוד שלוחמה זה לא לבנות, אבל אני מבטיחה לך שלצבא יהיה מאוד קשה בלי בנות, גם הרמטכ"ל הכי דוס לא ימהר להוציא אותן
הפוך, הצבא יתנהל הרבה יותר טוב ללא בנות.הלוי
חיילים מתפקדים פחות טוב כשיש איתם בנות, וזו עובדת שטח.
לא בכל תפקיד בנים ובנות יחדברקת
שאלה עניינית.הלוי
האם קיימים בצה"ל תפקידים נפרדים לגמרי לבנים ובנות? (חוץ מנצח יהודה)
תצפיתניותברקת
כמו שכתבתי
חוץ מתצפיתניות... וגם כמה תקנים כבר יש בתפקיד זה?הלוי
ואין שם שוב גבר? לא איזה מפקד או קצין, או רס"פ, או חובש או איזשהו תפקיד אחר שמאייש אותו בן?
שוב.שירוש16
זו דרישת ההלכה.
(אפילו אם הבסיסים היו במרחק קילומטרים מכל בן מצוי).
צבא יהודי לא יכול להיות מורכב, עפ''י דרישות ההלכה, מכוח נשי.
אפילו אם כל הצבא היה מןרכב מבנות ולא הייתה בעיה של גברים זו בעיה הלכתית.

זה הפיתרון כי הם ראו אותו כאופציה. אם לא הייתה אפשרות להעסיק בנות הצבא היה מוצא דרך אחרת.

אגב-
*תלמדי היסטוריה.
אני בת
אז נקרא לזה 'שירות לאומי-בטחוני', סבבה?צריך עיון
עדין נכלל בתוך המסגרת של הצבא.שירוש16

חלק ניכר מהבנות המגויסות אינן תצפיתניות/ מבצעות..אדם כל שהוא

תפקידים מועילים אחרים.

הרבה מבצעות תפקידי בטלה, או לחילופין נמצאות בתפקידים שלא מתאימים ליכולת הגופנית שלהן].

ומסתבר שויתור על גיוס החובה לנשים, היה מאפשר ברווח לקחת עובדות בשכר בתור תצפיתניות וכדומה.

אני לא מדבר על מה נכון מבחינת צניעות [ואם יש להשאיר נשים בתפקידי תצפיתניות], אלא רק מבחינת יעילות.

צריך לוותר על גיוס החובה באופן כללי, לא רק לנשיםמשה

מי שהצבא זקוק לו יקבל משכורת.

אולי, איני יודע.אדם כל שהוא

הצבא צריך כח אדם קרבי גדול יחסית, וכן כח מילואים.

האם אפשר לעשות את זה רק ע"י לוחמים בשכר - איני יודע.

לגבי נשים, התשובה נראית לי הרבה יותר ברורה.

כח המילואים הצהלי הוא עצוםשמש אא
גם במלחמה כוללת לא יגייסו את כולם מפני שזה יפיל את הכלכלה
את הדיון הזה צריך לנהל עם נתונים ומספרים..אדם כל שהוא

[כמה חיילי מילואים יש לצה"ל, כמה כוחות צריך למלחמה כוללת בחזית אחת, כמה בשתי חזיתות, מה הסבירות למלחמה כזו, מה היה במלחמות הקודמות]

או לא לנהל בכלל.

נראה לי אבחר באפשרות השנייה.

אם אי פעם מקבלי ההחלטות יתייעצו איתי, אאלץ לבחון את הנושא יותר לעומק.

נתונים מספריים מויקיפדיההלוי
סדיר וקבע כ-175,000, מתוכם כ-40,000 קרביים.
מילואים כ-450,000.
אבל זה לא נתונים מספיקים..אדם כל שהוא

כמה מ450000 האלה באמת יכולים להיות לוחמים בשעת הצורך?

איזה כוחות צריך צה"ל כדי לכבוש את כל לבנון, אם יהיה צורך?

[ניתן להשוות למשל למלחמות מלפני עשרות שנים, או לחילופין לפעולות קטנות בהרבה מהשנים האחרונות, ולנסות להבין פי כמה צריך להגדיל את הכח].

מה הסבירות שיהיה צורך?

מה הסבירות שתהיה במקביל חזית שנייה?

אתה לא יכול להביא נתונים אמיתיים כאלהאנונימי2305
זה נתונים מסווגים שלא רצים ברשת למרות שנדמה שכן.
גם בתור אחד שמבין דבר או שניים בגזרת לבנון אני יכול להגיד לך שמה שהיה לפני שנה לא רלוונטי כמעט להיום ובטח לא מה שהיה במלחמות קודמות. אל תשכח שהמציאות בשטח משתנה כל הזמן.

חוץ מזה שבמלחמה בכלל רוב החיילים הם לא בהכרח לוחמים בשטח. גם לחיילים עורפיים יש ערך ולפעמים גם הרבה יותר מללוחם שמחסל מחבל או שניים בשטח במו ידיו ונשקו
עבודות שמירה לא חייבות להיות עם עובדים קבועיםמשה

אפשר למשל לגייס מובטלים לעבודות האלה במקום לשלם להם קצבת אבטלה סתם.

מי שזקוק לכסף באופן דחוף ומוכן לעבוד באופן זמני - זה עבודה מושלמת בשבילו, במיוחד אם שירת בצבא בעבר.

לא מבין למה אדם שהיה בקרבי לפני שנתיים לא יכול לחזור לקרבי לעוד חודשיים תמורת כמה שקלים.

מאיפה הבאת את הנתון הזה?ברקת
שוויתור גיוס לנשים היה מאפשר לקחת עובדות בשכר?
בפעם האחרונה שבדקתי בצבא משלמים פחות לחיילות מאשר לאזרח עובד צה"ל...
על חיילת יש עלויות גדולות נוספותמשה

עלות גיוס עלות שחרור עלות בגדים וגם באחוזים מסויימים תשמ"ש וכל הדברים האלה.

יש גם עלויות התחמקות: רופאים ללא צורך, בתי סוהר למשתמטים וכל זה.

העלויות האלה גבוהות יותר מאשר על סתם עובדת.

אזרח עובד צה"ל מקבל משכורת וזהו.

1. לא כל חיילת היה צריך להחליף בעובד/ת בשכר.אדם כל שהוא

(ויתור על תפקידים מיותרים, איחוד משימות שנעשות בצורה לא יעילה ע"י כמה חיילות).

2. המשכורת של חייל/ת בסדיר היא חלק קטן מההשקעה של הצבא בו.

אני מודעת לפטור שקיבלתי מהצבא.ציון חמדתי
המדינה בעצמה פוטרת אותי משירות. שירות לאומי זה לא חובה והמדינה בעצמה נותנת אפשרות לבחור ולא מחייבת...
המדינה נותנת לך פטורברקת
כי הצהרת שאת דתיה
נכון. ולכן אני פטורה..ציון חמדתי
כי משום מה לא התייחסת לזהברקת
הצבא שלנו נותן לבנות פטור משירות מ2 סיבות - הבחורה דתיה או רפואית.
זה שמישהי בחרה ללכת לעשות משהו אחר במקום לשרת בשירות לאומי זה כבר משהו אחר.
למה משהו אחר? מזה משנה התנדבות או שירות?כמעין הנובע
עזביברקת
אנחנו לא מאמינות באותם דברים
זו לא פריבילגיה. לבנות אסור להיות בצבא. בין אם הן "דתיות" אוירושליםםםםם

לא.  

טובברקת
אני מבינה שאתה מבין יותר טוב ממי שהתיר לבנות להתגייס נכון?
לא אניטוביה2
אבל באופן כללי ככה פסקו רוב מיניין ובניין של גדולי ישראל
אפילו הרבנות הראשית (שלי זה אומנם לא אומר כלום - אבל לכם לכאורה זה אמור להיות משמעותי) אסרה את זה אז כמה קטנים שחולקים - אם הם יכולים לחלוק אז אני יכול לחלוק עליהם הפערים לא כל כך שונים
זה ממש לא עושה אותך שווה ערךברקת
אתה יכול לצדד בעמדה מסוימת אבל אתה ממש לא יכול לזלזל ולקרוא להם קטנים
לא ביחס אלי כמובןטוביה2
אבל ביחס למי שהם חולקים עליו זה נכון ולכן אני יכול לומר זאת.
כמו שאם כל הכבוד אילו הרב הרשי היה חולק על דין מפורש במשנה שהוא ללא מחלוקת בגמרא וכמובן בראשונים - לא היתי אומר שהוא גדול בתורה וצריך לכבד. ככה בכול מקרה שהדברים מוחלטים אני אוכל להתייחס אליהם ככה
ולקרוא להם קטנים זה מותר?ברקת
למה לאטוביה2
כל הכבוד שלהם בא מהתורה. אם הם לא מכבדים את התרה אז גם אותם לא צריך לכבד
רגע שאני אביןברקת
זה שהם לא בדעה שלך זה אומר שהם לא מכבדים את התורה?
ברור שלאטוביה2

זה שלא אכפת להם לחלוק על מי שגדול מהם משמעותית בלי מקור הלכתי חשוב

זה כבר כן

אף תלמיד חכם גדול לא התיר.ירושליםםםםם

מה שהכי עצוב,ammyy admin

שהם חושבים שיקבלו גן עדן אחרי 120...

לא הכי עצובטוביה2
הכי עצוב שהם חושבים שככה מתקרבים לה׳
מי המתירים או כולם?אמבא
בכל אופן, אם זה דיון הלכתי נטו אין טעם להתווכח על דעות של רבנים, ובטח שלא לזלזל השום רב לא משנה עד כמה הפסיקות שלו 'בעיתיות
למה???טוביה2
אין קווים אדומים? מרגע שליצן קיבל תואר אז הוא נהיה קדוש?! תדוני הדיון צריך להיות לגופם של דברים - גם אם על גופתם של דוברים
לאאמבא
ולא צריך לקבל כל מה שהוא אומר רק כי יד לו תעודה ל הרבנות הראשית ביד,
אבל זה בהחלט לא אומר שאפשר לרדת עליו חופשי..
קראת מה שהיא כתבה??מדי פעם פה

היא מתכננת חיים שלמים של נתינה למדינה.

מי קבע ששירות לאומי זו הדרך הכי טובה לתת? אולי יש דרך יותר יעילה??

היא תורמת יותר בזה שהיא צנועה וגם מקימה בית של תורה שמחנךירושליםםםםם

ומגדל הרבה ילדים ללכת בדרך ה' ולהוביל שינוי במדינה למדינה תורנית . 

אז מה, לפסול על צבע עיניים?אמאשוני
מי שלא מתאים לו אידיאולוגיה מסוימת, לגיטימי לפסול על זה.
כנראה שגם את תתחתני עם מישהו שקרוב להשקפה שלך.
הכל תפוס יקרה,בתשירות בדימוס
סליחה אבל לי זה נשמע שהתאמצת לסחוט את כל התירוצים האפשריים וניסית לשלב אותם עם ההגיון כדי לשכנע למה לא לעשות שירות.

מה הקשר בין חתונה לשירות?! רוצה להתחתן מוקדם? תהני לך, למה זה צריך לבוא על חשבון השירות? מה ביקשו ? אם ממש באלך לקדם ת'צמך כדי להתחתן מוקדם אז תלמדי פסיכומטרי בשירות(מה שאנשים מבזבזיםעל זה שנה), אם רוצים? יכולים..

את בוחרת לך את מקום השירות (בשונה בצבא) יש אינסוף מקומות תורניים להתחזק בהם, יש אורייתות, יש חברותות בדירה, יש הוואי תורני..
הלימודים האקדמיים והיציאה לאזרחות עלולים לקלקל אותך בהרבה יותר..שוב, אם רוצים?יכולים.

רואה תקנים שנחשבים בעינייך כבזבוז? אל תלכי לשם, את תעשי את שלך, אין סיבה לא לשרת מהסיבה הזאת.

הדרכת וגם למדת, הגיוני שלא תרגישי סיפוק משמעותי כי לא היית כולך בהתנדבות או שאולי היית צריכה לבחור בתחום יותר משמעותי עבור האוכלוסיה הזקוקה לתרומה.

אפשר לתרום הרבה לעם-ישראל, גם לא דרך הצבא וש"ל. דווקאחסדי הים
הרבה אנשים שלא הלכו במסלול הרגיל, זה בגלל שהם ייחודיים, ואח"כ הם יתרמו באופן ייחודי שיהיה לו יותר השפעה ורווח לעם ישראל. אני מכיר כמה כאלו.

[אני מכיר אחד שהוא תרם המון לביטחון המדינה באופן סודי, רק לא דרך הצבא, וההורים של אשתו רצו לפסול אותו בהתחלה על זה שלא עשה צבא.
(זה דומה, לאיזה אחת שביררה על מישהו שאני מכיר, ובגלל שהיא פחדה שהוא לא עובד, אז לא יהיה להם כסף, אז היא פסלה. רק מה שהיא לא ידעה, שאותו בחור בא ממשפחה עשירה שההורים נותנים לבן שלהם מלא כסף, והכסף דווקא נמצא אצלו בשפע, ואותו בחור שמח שהוא נפטר מבחורה שהיא רק מחפשת כסף.)
הקיצור, צריך לפתוח את הראש, ולהבין שיש המון דרכים לתרום לעם ישראל, גם לא דרך הצבא וש"ל.]
זו לא השאלהאנונימי2305
השאלה היא לא רק איך לתרום לעם ישראל, אלא גם איך לתרום למדינת ישראל בתור ראשית צמיחת גאולתנו.

כמה שאפשר לתרום מחוץ למסגרת צבאית או בשירות לאומי, לפעמים גם יותר, לדעתי עדיף לתרום פחות במשך כמה שנים רק על מנת להביע תמיכה במסגרת המדינית.

ושירות לאומי לא צריך להיות התנצלות, זה צריך להיות לכתחילה
למה צריך לתרום כ"כ למדינה?ציון חמדתי
באמת אני לא מצליחה להבין, מה המדינה נותנת לי כ"כ הרבה שאני צריכה לבזבז שנתיים מהחיים שלי בשבילה?
מבחינתי לבנים לעשות צבא זה חשוב וטוב מאוד!! אבל לא בשביל לתרום למדינה אלא נטו בשביל עמ"י...
בדיוק באתי להגיב כמוך.כמעין הנובע
השאלה לא מה המדינה עשתה בשבילךאנונימי2305
אלא מה אתה עושה בשביל המדינה שהיא ראשית צמיחת גאולתנו.

שוב, אני בכוונה לא נכנס לויכוח הזה, אבל זה הענין של אידיאלים. לא תמיד מעניין מה אתה מקבל, אלא בעיקר מה שאתה נותן. ואני מעדיף לתת לפחות 4 שנים ברצף, ואחר כך גם מילואים, של הקרבה מטורפת מכל הבחינות, גם בריאותית, בשביל לדעת שנתתי את כל מה שיש לי בשביל המדינה.

וגם אם הגוף שמנהל את המדינה מתנהל בצורה בעייתית אנחנו לא מוחים או מתנגדים למדינת ישראל, אלא לאותה ממשלה או אותו בג"ץ. אבל בשום אופן לא למדינה!

ושירות לאומי זו מסגרת מדינית, מסגרת כללית ולא פרטית, ולכן זה מראה שאני תומך במדינה. כמובן שללכת רק למקומות שמאושרים ע"י הרב לפיו היא הולכת
כשאתה אומר ארבע שניםצריך עיון
אתה מדבר על הסדר או על קצונה?
קצונהאנונימי2305
רק שיהיה ברור. זה מה שאני עושה כי אני יודע שבזה הכישרון שלי, אבל יש אנשים שיעשו יותר טוב אם ישרתו פחות מזה בצבא ויותר בישיבה. אבל העיקר זה שישרתו בצבא.
ומה עם שח"מ או שירות לאומי לבנים?הלוי
כנ"לאנונימי2305
יש אנשים שלא יכולים לעשות צבא כי זה לא מתאים להם נפשית או בריאותית. העיקר זה לתרום דרך ארגון מדיני.

דיברתי על שירות לאומי כי שאלו אם אפסול על זה קשר, וצבא ממילא לא רלוונטי.
תפסול מישי שעשתה שירות לאומי אבל ממניעים לא אידיאולוגים?ציון חמדתי
הרי לטענתך הכי חשוב שתשרת את המדינה, דרך גוף מדיני...
אולי זה לא פמיניסטי, אבל אצל בנות זה אחרת.חכמת ישישים

בנות עושות את השרות הכי גדול לעם ישראל ע"י זה שיולדות ומגדלות את דור העתיד. גם להתכונן לזה ע"י למידת כישורים שיאפשרו לה לעזור בפרנסה, זה בהחלט בסדר כי כיום הכלכלה בנויה כך שאי אפשר להתבסס רק על משכורתו של הבעל. חוץ מזה, חשוב שהאישה לא תהיה לגמרי תלויה בבעלה מבחינה כלכלית. אבל זה כבר נושא אחר.

בנים חייבים לשרת בצבא במידת האפשר. אם הם לא שרתו, יש לבדוק היטב היטב את הסיבה לדבר, ולפי זה להחליט.

בטעות הגבתי פה.. לאאנונימי2305
כי כמו שלא כל גבר עושה צבא ממניעים אידיאולוגים כך גם בנות ש"ל.
לאאנונימי2305
כי כמו שלא כל גבר עושה שירות צבאי מתוך אידיאלים, אבל העיקר שהוא עושה, כך גם בנות שירות לאומי
אז מי התיר לך לפרוש אח"כטוביה2
ברי לשיטתך זה יעני ׳מלחמת מצווה׳ ואתה לכאורה חייב בה עד שתיגמר (אתה כנראה תיגמר קודם - אבל לא משנה).
מי התיר לך לשבת ללמוד תורה כל היוםאנונימי2305
אם הכישרון שלך הוא במשהו אחר? אבל זה לא אומר שאיש מעשה לא צריך ללמוד תורה. צריך לשלב ביחד
בככל לא הבנת מה הוא שאל . שאלתו: אתה מחייב כל ישראלי ללכתירושליםםםםם

לצבא כי זו מלחמת מצווה. לפי זה גם אם שרתת בצבא 10 שנים , אם זו מלחמת מצווה , אתה חייב להמשיך לשרת.  כמו שאתה חייב בתפילין במשך כל היום , כי זה זמנם , ככה אתה חייב במלחמת מצווה כל זמן שהיא קיימת לשטתך.

טעותאנונימי2305
גם למלחמת מצווה אין עניין לשלוח את מי שמזיק בזה שהוא נמצא שם, אבל כן לנסות למצוא לו את המשימה המתאימה. בדיוק בשביל זה קיימת האופציה של הסדר, וגם הג'ובניקים וכו'.
כל אחד לפי הכישרון שלו. אם הייעוד הוא בלהיות בצבא, אסור לך בשום פנים ואופן לא ללכת לשם, ואם הוא בלימוד תורה, אסור לך לא להיות אברך וכו'.

לדעתי גם השירות הלאומי זה חלק ממלחמת מצווה, כי זה בעצם מתן לגיטמציה למדינת ישראל, ובדיוק בגלל זה בן שלא יכול להתגייס לצבא אם מבחינה רפואית או מבחינה נפשית וכו' צריך ללכת לשירות לאומי. אבל גם פה צריך שילכו רק למקום שמאושר ע"י הרב שלהם.
אבל אתה הרי העדת בעצמךטוביה2
שלדעתך אתה תועיל הכי הרבה ע"י שתחתום לזמן נוסף כולל קצונה
למה העיקר לתת למדינה?ציון חמדתי
אין כאן שאלה בכלל מבחינתיאנונימי2305
תני לי סיבה שלא. וכאן נכנסים לויכוח שלכתחילה לא רציתי להכנס אליו - היחס למדינת ישראל
בג"ץ זה גוף יותר ממשלתי משירות לאומישמש אא
לפי זה אסור לך לחלוק על בג"ץ כי אתה מתנגד למדינה

מדינת ישראל היא דבר קדוש. בדיוק כמו שהגוף שלנו קדוש והאדמה שלנו קדושה והתורה שלנו קדושה. אין שום קשר בין זה לבין החיוב להתגייס או לעשות שירות לאומי

מה שמחייב אותך להתגייס נכון להיום זה החוק. חוק קומוניסטי אגב, הוא נחקק על ידי מנהיגי המדינה שהיו רווים בקומוניזם רוסי.

שירות לאומי זה עוד יותר גרוע. המנהיגים הדתיים חשו פחיתות ערך מול החילונים והם המציאו את השירות הלאומי כתחלופה לשירות צבאי לבנות דתיות.

אני לא חש נחות. אני לא מתבייש שאני חושב שבנות לא צריכות לשרת בצה"ל (הן לא משרתות בצבא אגב - הן שוהות בצבא) וממילא אני לא נזקק לשנתיים של בזבוז משאבים כלכלי אדיר כדי לפצות על זה
אתה מסלף את מה שאני אומראנונימי2305
יש הבדל בין מדינת ישראל לבין הגופים ששולטים בה, כלומר ממשלה, כנסת, בג"ץ
נכון מאודשמש אא
צהל זה גוף ממשלתי בדיוק כמו הדואר. אתה מתגייס להיות דוור למען המדינה?

יותר נכון - זה נראה לך חובה כוללת להיות דוור למען המדינה?
לא שייך בכללאנונימי2305
גם השמש מאירה ומחממת את הארץ ומתוך כך תורמת למדינה בזה שהיא חוסכת חשמל, אז למה אני לא טס לשם כדי להיות חלק ממנה?
בסוף ההבדל הוא הגוף עצמו.
אין שום הבדלשמש אא
יש חוק. שחוקקו אותו מכל מיני סיבות חלקן מוצדקות וחלקן לא שהוא בוודאי לא רלוונטי היום

אחרי שחוקקו את החוק אז הציבור שלנו עושה קידוש רטרואקטיבי לכל מה שבן גוריון וחבריו הסוציאליסטיים עשו

חשוב בעצמך ביושרה ועם יד על הלב - אם אתה היית מקים את המדינה - היית נותן למערכות המדיניות והכלכליות להיראות כמו שהן? היית מחליט שצבא זה שלוש שנים? שבנות משרתות שנתיים? שבנות דתיות פטורות? שאם הן דתיות אז במקום צבא הן חייבות (לפחות חברתית) לעשות שירות לאומי? כמעט בחינם? היית בכלל משלם לחיילים?

תנסה להסתכל רגע על כל המערכת מחדש ולחשוב - מה אמיתי ומה הרגילו אותי לחשוב?
שוב לא שייךאנונימי2305
החכמה היא לא מה היה אם, אלא איך אנימתמודד עם מה שיש.
מה הקשר לעזאזל??שמש אא
אתה טענת ששירות לאומי צריך להיות לכתחילה. ואני טוען שהוא מיותר ומזיק למדינה. איך בדברים שלך אתה עונה לי על זה?
כיאנונימי2305
בסוף זה עניין של איך אתה פועל עם המציאות הקיימת. אם המציאות מכתיבה את זה שהמדינה היא ראשית צמיחת גאולתנו, צריך לתמוך בגופים המדיניים וקיומם, אך גם להתנגד לגופים השלטוניים כשצריך
אני תומך לגמרי במדינתנו הקדושהשמש אא
יחד עם זאת אני חושב שהגוף שנקרא שירות לאומי הוא מיותר ומזיק. אני לא נכנע למציאות אלא אני מנסה לשנות אותה
התצפיתניות, הבנות שמפענחות חומרים על המחשב...חכמת ישישים

לפעמים תורמות יותר מחייל שמחרף נפשו בשדה הקרב. יש בנות ויש בנות. כמו שיש בנים ויש בנים...אלה שהצבא לא יכול לנצל אותם כדי להגן על המדינה, מוטב שלא יהיו שם. להגיד באופן גורף שהבנות לא משרתות בצבא אלא רק שוהות שם, אלה דיברי בלע.

מאידך, נכון שאסור שבנות תהיינה ביחידות קרביות כי שם, לא רק שהן לא תורמות -- אלא הן גורמות נזק לצבא ולעצמן.

זה דוגמא רעה דווקאמשה

בגלל שהן מתלוננות על תנאים גרועים ועל חוסר יכולת להתמקד.

נשמע עבודה קלאסית בשביל אוטיסטים וכו' שמסוגלים לבהות שעות במסכים ולשים לב לפרטים כאלה, וזה מה שהצבא היה עושה אלמלא היה לו בנות (ובנים) בחינם.

אני לא יודע כמה קל ללמד אותם לזהטוביה2
טובברקת
אז אתה אומר שמאות חיילות לא ישנות בשביל לשמור עליך בלילה, ורופאות צבאיות, ועשרות תפקידים זה "לשהות" בצבא נכון?
התרומה וההקרבה למדינה מתחילות ונגמרות רק בשירות?אוהבת_גשם
למה אתה חושב ככה??
אני תורמת ומקריבה למדינה בכל רגע שאני חיה כאן. לומדת, עובדת, מתנדבת, מתפללת על עמישראל
זה עניין של גישה, זה נמצא אצלי בכל מקום ומבחינתי זה עד 120
נו באמתברקת
המדינה נתנה לך המון והמעט שאת יכולה לעשות זה לתרום שנתיים. מה את בוכה?
אולי אני ממש אטומהציון חמדתי
אבל אני באמת באמת לא מרגישה צורך לתת שנתיים מהחיים שלי למדינה... אני לא מרגישה כפויית טובה.
אני מעדיפה לתת שנה אחת בשביל ילדי ישראל הטהורים ואנשים שצריכים חיזוק שאני יכולה לתת להם אותו.
לא בשביל לתת למדינה שאני לא מרגישה צורך פנימי לתת לה שנתיים של שירות...
מה זה סותרברקת
אפשר לתרום לאנשים ולמדינה
מה המדינה נותנת לה?די"מ
היא משלמת על מה שהנדינה נותנת לה. קוראים לזה מיסים.
^^ציון חמדתי
ההערצה הזאת למדינה והצורך כל הזמן לתרום לה ולתת בשבילה הורגת אותי....
אני לא מרגישה שאני מקבלת יותר ממה שאני נותנת...
אני לא מבין את השיח הזה של נתנו לי ואתן בחזרהשמש אא
המדינה שייכת לי. לא אני למדינה. אני לא צריך לשרת אותה, היא נועדה לשרת את האזרחים ואת הערכים שהם מאמינים בהם
נו לכן אני לא חשה צורך לשרת את המדינה שליציון חמדתי
אין הבדל בין "המדינה" ו"עם ישראל".חכמת ישישים

ה"מדינה" זה מה שמבדיל בין מצב של שיעבוד מלכויות ובין איש תחת גפנו ותחת תאנתו. ה"מדינה" זה הביטוי המודרני ל"שום תשים עליך מלך"... זה הכלי שבאמצעותו הקב"ה דואג לעם ישראל שלא ייטרף ע"י זאבי שבעים אומות הגויים. אם המדינה לא מושלמת, זה התפקיד של כל אחד ואחת לדאוג לכך, כמיטב יכולתם, שהיא תהיה הכי קרובה למושלמת. זו האחריות של כל אחד ואחת מעם ישראל. כמו שהבעל והאישה שניהם חייבים לעשות את ביתם למוצלח. המדינה זה הבית של עם ישראל.

אחרי שכל הכסף מההורים ייאכל, מה יעשו?חכמת ישישים

הרבה כסף  יכול לזרום כמו מים, והופ -- איננו עוד. ירושות לא מבטיחות כלום. יותר חשובות תכונות כמו חריצות, כישורים ויצירתיות [ביחס לשרידות כלכלית]. כמובן, שזה לא מספיק ליצירת זוגיות טובה. צריך גם מידות כמו יושר, נאמנות וערכים משותפים. לדוגמא: מחוייבות לאורח חיים דתי. כל זה נדרש מלכתחילה. אח"כ, צריך לקוות שייווצר גם רגש...

זה אפילו לא יגיע למצב שנצאארוון
עוד לפני הפגישה זה ייפסל...
ומה אם הבחור לא עשה צבא כי הצבא פשוט פטר אותו,הלוי
כי היה להם עודף של כוח אדם?

ויש מקרים כאלה, הכרתי כמה אישית.
^מכירה גםציון חמדתי
בלי שום סיבה??צריך עיון
אני מכיר כמה שקיבלו פטור, או בגלל מעשים שלהם או בגלל אחים שלהם והערכה של הצבא שזה יהיה אותו דבר.
ממש מוזר שיפטרו מישהו סתם
ככה סתם הצבא פוטר? נשמע לי קצת מוזרכמעין הנובע
כן כן, אין הרבה מקרים כאלה אבל הם קיימים.הלוי
לפעמים יש מחזורי גיוס כל כך גדולים, שהצבא דוחה לחלק מהמועמדים לגיוס את הגיוס ולפעמים אפילו פוטרים אותם. ואני מדבר כאלה שמאד רצו להתגייס ולא הייתה להם שום בעיה כזו או אחרת, פשוט מאד צה"ל לא היה צריך אותם ופטר אותם משירות.
אפילו לא שם אותם בתפקידים אחרים? הזוי ביותרכמעין הנובע
גם אני חשבתי כך כשפגשתי בתופעה זו בפעם הראשונה,הלוי
אבל גם אחרי שהנפיצו תפקידים לאחרים כדי שישרתו, החלטיו לוותר עליהם.
למה את חושבת שכבר במשך 20 שנה יש כ-40% משתמטים ואף אחד לא רודף אחרי רובם? כי הצבא לא צריך אותם. וככה יש גם מחזורי גיוס שפשוט פוטרים חלק מה העודפים מהצבא, כי צה"ל לא צריך אותם.
אולי לפסול שעשה צבא!!שונאת ערבים

כן.מרב.
אם זה מסיבה אידיאולוגית- האידיאולוגיה שלנו שונה לגמרי.
אם זה מסיבה בריאותית- אני הייתי רוצה להתחתן עם בנאדם בריא. (ובנאדם נניח עם סכרת, שזה אפשרי לגמרי ולא הייתי שוללת על זה שהוא על סכרת-הייתי מקשיבה למה הוא לא התנדב... אם הוא רצה והצבא לא נתן- ישמצב שהייתי ממשיכה.. אם הוא לא רצה להתנדב הייתי שוללת)
לא.שירוש16
מסיבות רבות ומגוונות.
השאלה מה עשה בשנים הללו.
התבטל או פעל למען החברה/לימוד תורה/גדילה רוחנית אישית וכדומה.
הצבא והמדינה זה לא אידיאלה-מיוחד

קיום מצוות\לימוד תורה זה אידיאל.

במצב שהמדינה לא רק שהיא לא תומכת היא נלחמת בלומדי התורה וביהודים שגרים בה היא שומטת את הקרקע עליה היא עומדת.

חח..ammyy admin

התגובה שלך הולכת לעשות כאן מעניין.. 

מסכימהפרפר סגול

האידיאל בחיים (לפחות שלי) הוא לקיים את רצון הבורא יתברך

אני כאן בעולם בשבילו, ולא בשביל שום דבר אחר.

רק בורא עולם אוהב אותי, רק הוא שומר עלי, 

מנשים אותי כל רגע ממש, שכל נשימה ונשימה שנושמים זו נשיקה מהשי"ת

זהו אין עוד מלבדו. מלבד הבורא יתברך אין בעולם שום מציאות אחרת. 

לא בא לצנן אלא להרחיבתשוקתי-קדושה
אבל חלק מרצון הבורא זה שיהיה לו עם בארץ,שיהיה שליח שלו להגדלת כבודו בעולם. ממילא כל יהודי צריך לחשוב ולהיות מחוייב לזה. הוא אוהב את כולנו ומנשים ומקיים את כולנו. רוצה בטובנ ו ושנשלים ייעודנו.
לא נכנס פרקטית.
בתורה אין אידיאלים, יש מצוות.שירוש16

השקפה זה נושא אחר. אבל לא אידיאלים.

התורה שלנו לא אידיאלית, היא מעשית.

כך שקיום מצוות ולימוד תורה זה הלכה.

אבל כל השאר מסכימה בהחלט..

תשובה- תלוי מאוד ברקעשם_משתמש
יש בנות שמגיעות מבית חרדלי משהו והן עוד בתפר שלא עשה, חשובה ההשקפה, גם המעשה אבל בעיקר המחשבה. טוב זה לא אותו דבר מישהי בת 22 ומישהי בת 19 20
נכון ממשאוהבת_גשם
בנות שמגיעות מבתים חרדליים ומוסדות חינוך חרדים זה ממש קשה/לא מקובל לעשות שירות
עד שהן מבינות אם הן מעוניינות בכך, מתבגרים והגיל עושה את שלו...
אני מכירה את זה מקרוב, וזה הבנות הכי ציוניות שיש
מה פתאוםהלב בוער למלך
בגלל שהיא לא עשתה שירות אני יפסול אותה?
לא.ענבל
בס"ד

אבל סביר שהייתי פוסלת על האידיאולוגיה שמאחורי זה.

אבל ג'ובניק נגיד ממש לא הייתי פוסלת.

וגם אני לא הייתי רוצה לצאת עם מישהו שהיה פוסל מישהי כי היא עשתה שירות לאומי לא חשוב בעיניו או כי היא לא עשתה שירות לאומי..
סתם כי סביר שגם ביני לבינו יהיו פערי אידיאולוגיה משמעותיים מדי.

(בחייאת, אין לכם דברים חשובים יותר לפסול עליהם?
מבינה פסילה על אידיאולוגיה, על עצלנות, אבל סתם כי היא העדיפה לתרום בדרכים אחרות?? מה זה חשוב לבית שתקימו למען ה'??)
לגמריי אשלול. ואסבירעלות-השחר
יש כאן 2 רבדים. ברובד השכלי הגיוני:
בחור שלא עשה צבא לא מילא את חובתו למדינה מהבחינה הזו. דבר נוסף- בדרכ מעיד על אופי. אני יודעת שאני רוצה גבר גבר, יציב, דמות מנהיגה, אידיאליסט, אוהב את הארץ ומוכן להתמסר למען העם, בחור שיודע שעצם הימצאותו בצבא מביאה את הצבא למקום אחר. וכמה שהיה יותר - יותר טוב. בעיניי. ולכן יש כאן התאמה סטיגמטית יחסית נכונה לדמות שאני חושבת שמתאימה לי.
מבחינה רגשית: לא אשא את המחשבה שבעלי לא עשה צבא. לא משנה מה המניעים. ככה. תחושה.
נראה ליהלב בוער למלך
שאת מדברת שטויות. יש מלא בנים אידאלסטים שלא יכולים לשרת בצבא בגלל פטור רפואי. אני נמצא בסיפור הזה ואני מכיר מלא בנים שהם מנהיגים חברותים אידאלסטים שלא יכלו לשרת עקב בעיה רפואית שדווקא היא לא מפריעה בחים למשל: אנשים יש שעשו ניתוח לב פתוח אנשים עם השמנת יתר או אנשים שהיה להם סרטן בעבר ועוד זה דברים שהם בעיות רפואיות אבל לא מפריעות הבחיים. הייום שיש הרבה פדלות בצבא הרב בחי אידאולוגיה אמיתי לשרת את המדינה. והם ילדים לא גברים . הם חנונים אבל הם עושים צבא בגללל החברה שמכתבי את החיים. ולמה את חושבת שזה יפגע ברגש שלך שהוא לא עשה צבא! צבא זה הכל בחיים? לא!. חשוב שיהיה בן אדם ירא שמיים אוהב את ה בעל טוב חכם נבון משכיל אוהב כנה זה חשוב הצבא לא בונה את זה.
על הדרך גם אל תשכחי שעדיף לוחם, ושיהיה מפקד, בעדיפות לקצין,הלויאחרונה
ושיהיה צנחן, סתם בגלל שיש לו כומתה אדומה כי זה יפה.
הייתי צריכה לברר מה עומד מאחורי זה..תל אורות

ובמידה ואני לא יכולה למצוא מקור מהימן ואובייקטיבי, איאלץ לשלול..

לא יודעת אם הייתי פוסלתחרציתמדופלמת
אבל זה היה מעלה שאלות, כי זה לא-רגיל וזה חלק ממסלול טבעי של בחורים במדינת ישראל
גן-יסודי-תיכון-צבא-לימודים ומי שמדלג על הצבא זה מעלה שאלות בעיה רפואית? בעיה נפשית? השתמטות? למה? ישיבה? שירות לאומי? ואם מישהו השתמט כי סתם לא בא לו או משהו בסגנון זה מוריד לו נקודות בעיני
נחמד לראות שהייתי נפסלת כאן אצל הרוב..רק על אי שירות...?!?!שולמית מילר

המוםהמום

ומה אם דעות הרבנים בנוגע לשירות??

אז שהוא יפסול, בעיה שלו רק אמרתי את דעתיחרציתמדופלמת
יש גם רבנים שהם בעד שירותתל אורות

והם ברמה גבוהה. הרב מלמד לא יוצא נגד שירות לאומי, הרב שמואל אליהו נתן את חסותו לעמינדב וכן הרב צפניה דרורי.

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?אחרונה

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה

אולי יעניין אותך