אממ..ammyy admin

יצאתם עם גבר והוא מספר לכם שלא עשה צבא, תשללו? 

יצאת עם בחורה ומספרת שלא עשתה שירות, תשלול? 

פרק, נמק , הסבר.. 

(: 

מה פתאום? אבל הייתי מבררת מה עמד מאחורי זה?חניתה

יכול להיות שיש הסבר מניח את הדעת..

לפעמים קשיים בתקופה במשפחה, מישהו במשפחה חולה (לא עלינו)... הכל יכול להיות ומכירה בעצמי חברה כזאת..

היה צריך את הילדים בבית לעזור....

ויכול להיות שזה דורש בירור מעמיק יותר...

אבל לפסול מלכתחילה... ממש לא...

שלא נדע.ammyy admin

ואם הסיבה לא הייתה מניחה את דעתך, 

היית פוסלת? 

נשמח לדעת למה.. 

(:

רציתי לפתוח שרשור כזה גם כמעין הנובע
זריזים מקדימים למצוות.. ;)ammyy admin

מצידי שתשרת בחמאס. מה אכפת לי?ה-מיוחד

חח..ammyy admin

אז מה אתה בקטע של ערביות?..

כל עוד היא בלי שפם אני זורםה-מיוחד

נו באמת,ammyy admin

השפם הוא שולי, אפשרי בקלות להוריד אותו..  (: 

איכס,מגעילים!לולי הקטנה
לכו לישון
תלכי לישון אתה-מיוחד

אני צריל לחזור ללימודים (סמיילי דופק ת'ראש בקיר)

אני בחופש מחרלולי הקטנה
מותר לי ללכת לישון מאוחר
אםammyy admin

לא תלכי לישון יהיה לנו קשה לבכות בלילה,

כי אנחנו לא רוצים שתראי...  

סודי.........!רותי גלדר

מה הקשר לילה עכשיו בוקר.

בתנך זה היה הפוךאמבא
אישתו של שמשון הורידה לו בלילה שערות
ולמרות שהיא היתה פלשתניאית,
הוא לא החזיר לה, ובלילה לא הוריד לה את השפם..
נוammyy admin

זה בגלל שלא היה לה שפם,

כי אחת שהיא פלשתנאית. לא עושה הבדלה...

אשלולבתשירות בדימוס
אא"כ הסיבות הן רפואיות אז אבין..
השאלה למה? (: ..ammyy admin

ככה כי לי באופן עקרוניבתשירות בדימוס
זה ממש חשוב שירות צבאי ותרומה למדינה.
^^אוהבת את מלכנו
אם יש סיבה רפואית או משפחתית או משו מוצדק אז לא.. בכללי, אין סיבה שכולם יתרמו למדינה והוא/היא לא! כמובן שעדיך קודם להיפגש ולשמוע למה ולראות אם מתאים או לא בלי לשלול מראש..
ומה אם הבחור עשה שירות לאומי במקום צבא מלכתחילה?הלוי
ואת לא תפסלי אותו על הקטע הרפואי אם הוא קיבל על כך פטור מהצבא?
אממ...ammyy admin

אז רק אני רואה סתירה בדברייך?

חח ברוך שעשני דתייה - צעירים מעל עשרים

נשמע שהצבא לא כ"כ חשוב.. (: ...ammyy admin

לא הבנתי איך הבנת אתזהבתשירות בדימוס
אבל צבא מאוד חשוב לי.. אם רשמתי "אשלול" אתה כבר יכול להבין לבד..
לא משנה (:ammyy admin

צבא זה קשהשם_משתמש
אפשר לדעת שזה חשוב ובכל זאת לא לרצות את זה בכלל.
נכון, ידיעה עמוקה מובילה לרצון אבל יש רצון ויש יכולת נפשית והיכרות עם האופי בשביל לשלול את האפשרות לעשות אתזה
באמת אתה שואל? זאת בתשירות בדימוס!ה-מיוחד

זה מראה עד כמה היא מורעלת קורץ

אני בטוח שכל שנה היא יוצאת ל21 ימי מילואים בשירות לאומי

אבדוק את זה לפני..אחת מהשומרון

ותשללי?ammyy admin

אהיה מאושר.די"מ
לא רואה ערך בשירות לאומי ומתנגד לשירות בצבע.
*בצבאדי"מ
לא אשלול בחור שלא עשה צבאציון חמדתי
וזה דבר שאני אשמח לדעת אותו,
עוד לפני שיוצאים....
אשלול.נגד הרוח
אלא אם כן מסיבה מיוחדת - רפואית או בעיות בבית וכדו.

תרומה למדינת ישראל חשובה וערכית מאד מבחינתי, ועל כן אפסול בחור שאינו בדעתו לשרת ולתרום למדינה מטעמי נוחות או אידיאולוגיה.
חד משמעית.
אםammyy admin

לא תשללי למה זה יהיה כ"כ חשוב לדעת? (: 

קודם כלפאי פקאן
מנסה לברר את זה בבירורים לפני הפגישות.

תלוי למה, לא פוסל ישר.
אירוני לאי שלילה מניק בשם מתנחלת.. (:ammyy admin

91אללה ירחמו
שולל לחלוטין.אחרי מספר שנים שהמדינה סיפקה לך כמעט הכל הגיע הזמן שתשרת את המדינה ולא משנה אם זה בצבא או בשירות לאומי.
מודה שזה אכן יהיה בעייתי מבחינתיאלטלנה
אבל אברר מה הגורם לכך )שגם הוא בפני עצמו יכול להיות משמעותי למשל אי גיוס על רקע מחלה רצינית, עבר פלילי או אידיאולוגיה שאני לא מאמינה בה...) קשה לי לחשוב על סיבה נורמלית לא לעשות צבא...

לגבי בנות זה יכול קצת להשתנות...כאילו שיקולים של הקמת משפחה וניצול הזמן ללימודים...יעני עובר בלחץ ..
שנתים שירות זה הכי אחותי! ;)
לדעתי כל העניין של לשרת את המדינה זה פסה...הלוי
לדעתי הצבא צריך להתייעל ולהפוך לצבא מקצועי, לעשות סינון של אנשים ותפקידים לא מועילים, ולהשביע בתפקידים ובאנשים מועילים.
אותו הדבר בשירות לאומי.

ושכל אלה שסוננו, ילכו לעבוד או ללמוד ואחר כך לעבוד, וככה הם יועילו הרבה יותר למדינה, על ידי כך שהם משלמים מיסים שאפשר להשקיע במקומות מועילים, ולא להיפך שישקיעו עליהם את כספי המיסים במקומות לא יעילים.

כיום הראש שלנו הוא כל כך שטוף מוח באובר אידיאלים, עד לכדי רמה שהאידיאליזם גובר על השכל הטוב ופוגע בתועלת האמיתית.

פעם השירות הצבאי והלאומי היו נצרכים עקב העוני של המדינה ומחסור בכוח אדם, אבל כיום זה הפך לבזבוז כסף אדיר על תקנים ותפקידים מיותרים ולא מועילים, רק כדי שאנשים ישרתו.
ובבקשה אל תגידו לי שבזבוז כסף על אידיאליזם מצדיק הזנחת תשתיות, מעילה ברווחת האזרחים ואת עשיקת כיסם.
מסכים לחלוטין, אבל...מר ג'ינג'י
אך כרגע המצב הוא שהצבא לא מקצועי ולכן אם מישהו לא מתגייס/עושה שירות לאומי, יש סיכוי שזה מעיד על משהו שלא מתאים לצד השני.
כמובן שלא מוכרח(לדוגמא מישהו שעלה לארץ בגיל 25), או כמובן אולי משהו השתנה באידיאולוגיה מאז גיל 16(נגיד יוצאים בגיל 25)
ברור שזה משנהאנונימי2305
בגלל זה לא פוסל שנה אחת שירות. לפעמים זה שווה מה שעושים בשנתיים
בעולם מושלם הייתי רוצה צבא מקצועיברקת
אבל אנחנו לא חיים בעולם כזה, לצבא ושירות לאומי יש המון מה להתייעל ולקצץ. כל עוד זה לא המצב כל אחד צריך לתרום את שלו. אם כל אחד יעשה מה שהוא רוצה איזה מדינה תהיה לנו?
אולי אז זה יכריח את הצבא בפרט ואת המדינה בכלל להתייעל.הלוי
אתה צודק שבתשירות בדימוס
ניתן לצמצם תפקידים גם בשירות וגם בצבא על מנת לחסוך במשאבים ובכוח אדם ומכך להפיק יותר תועלת ,אבל אני חולקת עליך לגבי דרכי הפיתרון, מיסים מכספי ציבור שסוננו הם לא מה שיועילו (אם כן באופן מזערי) לענ"ד אבל זה כבר דיון בפני עצמו..

כלומר, מכאן ועד ללא לשרת בצבא/בשירות רק משום שהוא רווי בכוח אדם או בתפקידים חסרי כל תועלת,
זהו לא צריך להיות השיקול של האזרח שהגיע לגיל הנדרש לשירות.
עליו לבוא ולתרום לעמישראל בדיוק כמו שהיה מאז קום המדינה (בכלל, תופעת ההשתמטות נוצרה רק בשנים האחרונות מטעמי נוחות ואינטרסיים אישיים ולאו דווקא מעקרונות כלשהם- שגם להם לא הייתה במה בעבר, כולם היו צריכים לשרת באופן שווה גם אם זה נוגד דעות אישיות)! כך גם לגבי העניין עם הממשלה - לא תומך? זכותך, אך מכאן ועד להשתמטות אין כל הצדקה וקשר, על האזרח לשרת את המדינה כי הוא חי בה ואלו הן הדרישות על מנת לקיים מדינה בין היתר.(ואפילו לא התייחסתי לפן המוסרי של הכרת טובה, כפיות טובה, נתינה וכו'- שהן לא פחות משמעותיות בעניין)
למה שהצבא לא ישלם שכר ראוי לעבדים שלו?משה

בהחלט למה לא??בתשירות בדימוס
זה כבר חלק מהנוהל הדפוק של המדינה. בתור אחת שרואה חשיבות גדולה בשר"ל, אני בעד לצמצם את התקנים לתקני בית(עם כל הכיף וההנאה בדירת שירות) ולחסוך הכסף שהוציאו על דירות שירות להעלאת המשכורת של החיילים..
לדעתי את טועה.הלוי
הדעה שלי בקשר לשירות המדינה היא מזה שלשרת שירות חובה כזה ארוך, לא מתאים לכל אחד (לרוב האנשים). זה לא הוגן שהמדינה תמשיך להכריח אנשים לשרת כשהיא לא באמת צריכה את זה. בקום המדינה זה היה נצרך, כיום לא.
אין פה שום כפיות טובה אלא להפך, יש פה נצלנות של המדינה. להגיד שזו כפיות טובה זה כמו להגיד שמי שלא מחמיר ומהדר במצוות, אז הוא חוטא.

ויש פה שטיפת מוח שמאד הצליחה לפי מה שאני רואה... אבל אני גם שמח לראות בפורום ומחוצה לו, שיש גם לא מעט שיצאו מהשטיפת מוח הזאת (למשל אני), או שהשטיפת מוח הזאת לא השפיעה עליהם מלכתחילה.
אתה טועהאנונימי2305
אל תשכח שבשביל שהמערכת תתפקד אתה צריך להעביר הכשרה ולהריץ אימונים וכו' וגם אז לא שולחים למשימות מסויימות חסרי ניסיון אלא את הותיקים יותר, ולא רק אצל לוחמים. אם תקצר את השירות אף אחד לא יספיק לצבור ניסיון, ואל תגיד שגם ככה ההכשרות לא יעילות ואפשר להכשיר בפחות זמן כי זה באמת שטויות במיץ. גם אצל ג'ובניקים וגם אצל לוחמים צריך לעבוד גם על מנטאליות וכו' וזה לוקח זמן
אני רואה שגם לך הצליחו לשטוף את המוח...הלוי
אשמח מאוד. מתנגד לשירות לאומי מטעמי תרומה למדינהשמש אא
כלומר - שירות לאומי פוגע במדינה ואני אשמח לצאת עם בחורה חכמה שמבינה את זה וחיה לפי הערכים שהיא מאמינה בהם ולא מלחץ חברתי

גם הצבא אגב, פועל בצורה מפגרת. אבל עד שבעז"ה הוא ייהפוך לצבא מקצועי אז זה הכרח בל יגונה
"בחורה חכמה"בתשירות בדימוס
כמה לעג כלפי אלה שלא חושבים כמוך, פתאטי.

הערכים שאני חיה לפיהם ממש לא נובעים מלחץ חברתי(אתה פירשת אתזה ככה באופן אישי), אל תוציאו דברים מהקשרם.
איזה חוצפה. בחורה דתית לאומית שבוחרת לא לעשות שירותשמש אא
מתוייגת כפארזיטית שחושבת על עצמה וחסרת ערכים. זה בסדר? לא, אבל ככה חינכו את רוב הבנות לחשוב

אני מחכה לראות את הבת שירות הראשונה שתענה לי איך שירות לאומי עוזר למדינה. עד אז - אין לי שום בעיה לקרוא לבחורה שבוחרת לא לעשות שירות בחורה חכמה
מזה חינכו?! מי חינך?!בתשירות בדימוס
למה מישו צריך להכתיב לי תחיים או לחנך אותי בצורה כלשהיא כדי להגיע למסקנה שצריך לתרום למקום בו אתה חיי?!

ובכל מדינה נורמלית קוראים לתרומה הזאת מיסים.הלוי
שגם אלה במדינתנו יחסית גבוהים, וזה נוסף לדרישה לשרת.
אל תשווה אותנו למדינות אחרותבתשירות בדימוס
אנחנו יחודיים מכל הבחינות, אנחנו מדינה יהודית שהאנשים בה חיים על פי התורה(לאו דווקא שומרים מצוות).
תרומה כוללת בעיקר מצוות שבין אדם לחברו , שום מדינה לא מחויבת גם מבחינה מוסרית וגם מבחינה דתית למצוות הללו.
יתר על כן, גם מבחינה פוליטית המצב שלנו שונה משאר המדינות על כן עלינו להתגייס למען בטחונה.
חיים פה על פי תורה?!די"מ
בגלל זה עצרו אותי בשנתיים האחרונות בערב פסח על כך שרציתי להקריב קרבן פסח?
די"מ אצלך זה היה אפרושי מאיסוראטוביה2
היתה מקריב בלי כתות נוספות. שלא לדבר על כך שלמורות הפרוש של ׳אוהב תורה׳ אני חושב שעיקר הפסיקה היא ביותר מקורבן אחד

נ.ב. נכתב כמובן בצניות - מדובר בבעיות שאפילו לא היו עולות אלמלא הציונים
בטח שאני משווה, כי כרגע המדינה הזאת מנסה להדמות לשאר מדינותהלוי
גויים שמערב.

כרגע הדבר שבאמת ייחודי במדינת ישראל, זה הישרדות הלא הגיונית של המדינה הזאת מבחינה גשמית עד כה.

ואם את כבר מביאה את התורה, אז למה אף אחד לא מקבל קרקע חינם מהמדינה (סוג של נחלה (ואני לא דורש לעצמי קרקע, כי אני לוי, ככה שאין לי בזה אג'נדה אישית))? למה בנוסף על זה היא עושקת לנו את כיס? וזה רק בנושא הדיור... שלא לדבר על שאר המיסים הגבוהים והעמלות המונפצות...

ובלשרת את המדינה אין למדינה שום כוונה של בין אדם לחברו, אלא ניצול שלא לצורך של האזרח, כדי שיוכלו לנצל את הכספים במקומות אחרים, לא מועילים ואפילו מזיקים. כמו לדוגמה המאות מליונים שנותנים לרשות הפלסטינית על חשבון המיסים שאנחנו משלמים. יפה לך שאת עונדת משקפיים ורודים, אבל תורידי אותם לרגע ותראי את המציאות איך שהיא באמת.
ומצוות בין אדם לחברו לא כוללות כיום את שירות המדינה, בגלל שלמדינה אין את הצורך הזה שהיה פעם. פעם זה היה הכרחי, כיום לא.

ומבחינה פוליטית, אנחנו פשוט אדיוטים! נשענים על אומות העולם במקום על ה'! ואנחנו לא צריכים כל כך הרבה חיילים כדי להגן על המדינה הזאת, יש כל כך הרבה, יותר מדי, חיילים שלא עושים שום דבר מועיל בצבא.
מה שצריך לעשות זה להפוך את הצבא למקצועי ולעשות סינון כדי לקבל רק את מי שמתאים אליו. עם כל שאר הגברים, שיקחו אותם לגיוס חובה קרבי כללי לאימון של חצי שנה, כדי שישמשו כמילואים קרבי לשעת הצורך.
לא צריך להכתיב לך.ענבל
בס"ד

אבל בשביל שנתייחס את צריכה לספק הסבר למה דווקא שירות לאומי הוא הדרך לתרום?
ואיך את מתמודדת עם הנתונים הכספיים שמוכיחים שבנות שירות רק גורמות הפסדים למדינה?
מישהו סיכם את זה יפהמשה
נו באמת..שירוש16
מדובר בפירוט של נקודה קטנה וספציפית.
לא סיכום או הדגמה/ הסבר.

הבעיה העיקרית לענ''ד היא העובדה הפשוטה שרוב עבודות של שירות לאומי הן משרות שנלקחו מהציבור העובד לטובת בחורות צעירות על חשבון כספי המדינה.

זה לא סוד שמנהלות גן רבות (מידי) מעדיפות לקבל בנות שירות (בחינם) במקום נשים שמצד אחד צריכות את המשכורת בכדי לכלכל את משפחתן אך מצד שני מבחינה כלכלית העסקתן פחות משתלמת. (חופשות לידה, משפחה, אילוצים וכו').

וזה קורה גם בבי''ח במקומות נוספים.
במקום להעסיק ע''רים תמורת כסף- משכורת. מנהלי בי''ח מעדיפים להעסיק בנות שירות בחינם.

אותן עבודות 'שחורות' היו מאויישות ע''י סטודנטים וצעירים. פחות מלגות על חשבון המדינה.
מדובר במצב אבסורד-
המדינה מממנת גם את בנות השירות וגם את הסטודנטים.
שני המערכות תלויות על תקציב המדינה.
אם כבר עדיף שמייד לאחר גמר התיכון הבנות תתקבלנה ללימודים אקדמיים ובתמורה למילגות תצטרכנה לעבוד.

אבל כמובן ש'שירות' הוא מושג קדוש וכל מי שמדלג על השלב הזה (בכדי לקבל תואר, לעבוד ולשם מיסים במקום לחיות על חשבון המדינה) היא בהגדרה 'כפוית טובה' וחסרת אידיאלים.
המונח 'חובה לתרום' הוא אוקסימורוןשמש אא
את רוצה שנתיים מהחיים שלך לעבוד קשה ולהרגיש שאת תורמת (את לא. אבל העיקר התחושה) שיהיה לך בכיף. מכאן ועד לעשות פרצוף עקום לבחורה שמעוניינת לעזור לעם ישראל באמת ובדרכים אחרות (ללמוד מקצוע שאינו בינוני ומטה, להתחתן מוקדם וללדת יותר ילדים, להעז ללכת נגד הזרם וכו) הדרך רחוקה
אפשר להוסיף לשאלה?-אלה שחשוב להם שבת תעשה שירות, ישנה לכם אםכמעין הנובע
היא עשתה שנה או שנתיים? למה?
עדיפות לשנתייםאנונימי2305
בעיקר כי אם הייתה מתגייסת לצבא היתה עושה שנתיים ולכן אין סיבה שלא תעשה שירות שבאמת מועיל לעם ישראל שנתיים.

בנוסף זה גם בונה יותר. מבין אלה שיצאתי איתן אלה שעשו שנתיים שירות היו יותר בוגרות ובשלות לחתונה
אם זה כבר כל כך עקרוני...הלוי
אז הייתי ממליץ להסתכל על מה היא עשתה בשירות ולא כמה זמן היא עשתה שירות. זה מה שאני יכול להגיד לך שמהניסיון שלי. תבחן אותן מחדש ותשים לב אם באמת משך השירות זה מה שמעיד על הבגרות ובשלות, או שזה דווקא מה שהן עשו בשירות.
בגרות ובשלות או בטלות וחפשנות...משה

לא יודע אם הפורום קלט או לא..אנונימי2305
לא יודע אם התגובה נקלטה..

בגלל זה אני לא פוסל על שנה שירות.
שולל עוד כשנציעים בכללאנונימי2305
אני מאמין באמת ובתמים בזה שאם מדינת ישראל היא ראשית צמיחת גאולתנו עלינו להיות כמה שיותר ממלכתיים (לא נכנס לויכוח הזה כרגע).

לתרום לחברה בגמ"ח וכו' זה מצוין, אבל אם אפשר להקריב קצת במשך שנה, רצוי שנתיים, ולתרום לחברה במסגרת ממלכתית כמו שירות לאומי אז חובה לעשות את זה, בדיוק כמו שאני נותן מעצמי 4 שנים לפחות לצבא, וככה אני מצפה מאשתי לעתיד.

כמובן שאם יגידו לי שעשתה צבא גם על זה אשלול
תלוי מה הסיבהברקת
אם זה אידאולוגיה ברור שכן אשלול, אם זה רפואי אז לא.
למה לשלול על אידיאולוגיה???הכל תפוס...

אני בחורה דתית לאומית נורמלית, ובחרתי שלא לעשות שרות לאומי מכמה סיבות. בינהם:

1- בעיני השירות הלאומי הוא ערך, אבל הוא בא על חשבון דברים אחרים. ואם יש לי בחיים אידיאלים שונים-להתחתן מוקדם, לפרנס וגדל תלמיד חכם, אז הערך והאידיאל של שרות לאומי לא ידחה לי ערכים ואידיאלים לאומיים!!! אחרים !

2- מפעל השירות הלאומי היום לא זורם בצורה ישירה עם זרם ההלכה הברורה!! מי התיר לי להכניס את עצמי לסכנות הרוחניות האלו רק כדי להשביע רצון את כל מי שמתעצבן על זה שאני לא תורמת למדינה??

3רק אני מרגישה שהשירות הלאומי הוא בהתנצלות? כאילו- צבא אסור, אבל אל תדאגו, אני אוכיח לכם שאני מוכנה לבזבז שנה בשבילכם..

ברור שלא כל המקומות בהם משרתים הם בזבוז!!!! יש בנות שעושות דברים מעולים וחשובים, אבל לא יודעת אם שווה השקעה של שנה של כל בנות ישראל..

אחרי השמינית התחלתי ללמוד לתואר ראשון ובמקביל הדרכתי באולפה ועשיתי תפקיד של בת שירות לאומי...

באמת שהתבאסתי בשביל הבנות שעשו את זה בשירות!! 

4- אני מאמינה בכל מאודי שבן אדם שיודע להעריך את המקום שהוא גדל בו- ידע גם לתרום לו.

כל החיים- בהתנדבויות שונות במקביל להמשך החיים.

שאני חושבת שאם נבין אותם ונחייה כמו שצריך נראה שגם הם בעצמם לא פרטיים-כי להקים ביית בישראל-זה משהו לאומי. ולגדל ילדים יהודיים- זה ערך לאומי. בית של תורה- התנדבות לאומית!!!!

אם רק נפתח את העיניים ולא ננסה להשביע את רצון כולם..

מן הסתם יהיו כאלה שלא יאהבו.. ;)

אפשר לדבר על זה.

נ.ב.

לעיות דעתי צבא זה משהו אחר לגמרי! זה מצווה וחובה משמעותית!!

סבבהברקת
המדינה נתנה לך המון והמעט שאת יכולה לעשות זה לתרום לב שנה /שנתיים ואת בחרת שלא. אני לא הלכתי לצבא מתוך התנצלות או להשביע את רצונו של מישהו.

לגבי רמה רוחנית, תמיד אפשר למצוא משהו שיתאים לך דתית.
מי זה "המדינה"?די"מ
איגוד משלמי המסטוביה2
וזה ששלמת על זה לא אומר כלום לחלק מהפנאטים כאן
הארגון שבזכותו אני ואתה חיים כאןברקת
"הארגון" לא נראה לך מגוחך להגיד את זה?די"מ
אני כאן בזכות הקב"ה, שהחל לגאול את עמו והשיבו לארצויזהר

אני מודה לו על כך בפה מלא. ולגבי השליחים - זה תלוי מהן המטרות והכוונות שלהם. כל עוד הן רעות - אני לא חש אסיר תודה, ואדרבה.

א. אנחנו פה בזכות ה'.הלוי
ב. בכיף אפשר להחליף את ההתנהלות הנוכחית של המדינה הזאת ולשפר אותה. המדינה הזאת לא מתנהלת בצורה יעילה בכלל, ובגדול היא מתנהלת על פי חוקות הגויים.

ג. בתכלס, המדינה הזאת לוקחת יותר ממה שהיא נותנת, ועוד דורשת שנתנדב ונתרום לה.

לפני שנים הייתי מאד ממלכתי, אבל פשוט לא יכולתי להתעלם מהאמת ועובדות השטח כשגיליתי אותם. ואני מסרב להשלות את עצמי.
אם כ"כ רע לך לב אתה גר כאן?ברקת
את שואלת את אותה שאלה רק בצורה שונהה-מיוחד

הוא כבר ענה על השאלה

אני חושב שאת יודעת את התשובה לשאלת הקיטבג הזאת...הלוי
האמת שלאברקת
אתה כותב כאילו רע לך כאן
בגדול, ברור שיחסית טוב לי,הלוי
עבר עריכה על ידי הלוי בתאריך י"ח בכסלו תשע"ו 12:07
אבל אי אפשר להתכחש לזה שהמדינה מתנהלת בצורה די מטומטמת, די מושחתת (נכון שפחות ממדינות אחרות, אבל עדיין), פחדנית שדעת הגויים יותר חשובה לה מדעת העם, ומערכת המשפט בה, הולכת ומתעוותת יותר ויותר עם הזמן (ומתחילה להדמות למערכת המשפט בארה"ב), שבה השופטים מטים את המשפט ובגדול לא עושים משפט צדק.

וצה"ל... צבא שללא ה', היה אוכל אותה ובגדול ממזמן. צבא שמתנהל בצורה די מטומטמת, לא משקיע מספיק איפה שכן צריך להשקיע ומשקיע במקומות מיותרים, או במקומות שלא היו צריכים להשקיע אם מלכתחילה היו משקיעים במקומות הנכונים.

ואני נמצא כאן כי אני יהודי. איזו עוד סיבה, הגיונית, יש למישהו לגור כאן?
^^^^טוביה2
מי שלא מבין שהטיעון ׳ישראל היא המדינה הכי פחות אנטישמית במזרח התיכון׳ ככול הנראה נמצא בבעיה.
אני מסכימה איתך ברוב המקריםברקת
אתה צריך להבין שככול שמערכת מסוימת גדולה יותר היא עושה יותר טעויות, אני לא אומרת שהצבא מושלם.

בנוגע למשפט האחרון שלך, יש המון יהודים שחיים בחו"ל מבחירה והם עדיין יהודים, אני לא מסכימה עם זה וחושבת שצריך לחיות בא"י,אבל אתה לא יכול להתכחש לזה
לא אמרתי שיהודי שבחר לגור בחו"ל אינו יהודי,הלוי
אמרתי שאני פה כי אני יהודי.
דוד המלך דווקא כן אמרחכחעחילםכ
הפשט שמה בדיוק הפוך מדרשת חז"לטוביה2
אנחנו יהודים דתיים המאמינים בתורה.די"מ
יש מצוות ישוב ארץ ישראל. שמעת על זה פעם?
כןברקת
לכל אחד יש דעה שונה
לא מסכימה.ציון חמדתי
אני עשיתי שירות לאומי כי סיימתי תיכון וממש היה לי קשה ללמוד ישר והייתי צריכה שנה של עשייה אחרת. במשך כל השנה- לא עלתה לי לרגע אחד המחשבה שאני תורמת למדינה! רק רק לעמ"י. הסתובבתי במקומות שהיו צריכים אותי שם. והרגשתי שאני מוסיפה להם אור ולא למדינה...
ב"ה הצלחתי "ליפול" על מקום דוס וכמעט שלא היו לי בעיות רוחניות- וזה דבר נדיר מאוד.
אני מאוד מסכימה עם "הכל תפוס...", לא לעשות שירות לואמי זה לא מראה על אידיאלים פחותים. מבחינתי היה לעשות את אותם דברים בדיוק לא על תקן של שירות לאומי...
בקיצור, אני לא רואה כזה עניין אידיאלי גדול בשירות לאומי, ולמרות שעשיתי שירות אני לא ארצה להפגש עם אחד שהיה פוסל מישהי כי היא לא עשתה שירות.
מסכימה עם שתיכן מאוד. כל מילה.כמעין הנובע
גם אני עשיתי שנת שירות, והגעתי למקום טוב- שחיפשתי מלכתחילה, ותרמתי רק לעם ישראל, ובהחלט אין שום סיבה לפסול על בת שלא עשתה שירות.
ושירות זה בכלל לא במקום צבא. אני קיבלתי פטור מהצבא, לא צריכה לעשות כלום במקום. זה שבחרתי לעשות, זה לא במקום צבא- כי ממנו אני פטורה.
אוקייברקת
את מודעת בכלל למה המדינה שלנו נותנת לך את הפריבילגיה לעשות שירות לאומי ולא צבאי?
את מודעת לזה שהמדינה שייכת לך ולא את למדינה?שמש אא
תשאלי הפוך, למה היא מחייבת להתגייס.די"מ
בוא נראהברקת
כי אנחנו עם שחי על החרב אולי?
מה זה קשור לבנות?שמש אא
בתור סיועברקת
כמו שאני תצפיתנית שומרת ממחבלים, אני לא נלחמת ולא יורה בגוף אחד אבל אני שומרת.
את כ''כ מאמינה בכוחך?שירוש16
אם השמירה מגיעה ממך עוד הייתי יכולה להבין.
אבל אם מגיעים מתוך הבנה פשוטה ש:''אם ה' לא ישמור עיר שווא שקד שומר'' אז ניתן בקלות להמיר את הבנות בבחורים.

אם ה' הוא זה שבתכלס שומר- הוא יכול לעשות זאת גם אם יהיו תצפיתנים וגם אם יהיו שם תצפיתניות.

(אגב. המשפט האחרון לא מדויק. הקב''ה ציין בפירוש שבכל מקום שאין בו צניעות גם אין בו שמירה...)
קודם כלברקת
אני רואה שאין לך מושג מה זה תצפיתניות. אני מבינה שאם ה' לא ישמור השמירה שלי לא שווה כלום.
הצבא ניסה בעבר לשים בנים בתפקיד והוא לא הצליח מכיוון שגבר לא מתאים לזה למעט כמה בנים מיוחדים.
התפקיד הוא ללא בנים והוא נפרד ככה שיש 2 אופציות , או שהמצאת את עניין הצניעות או שאת בוחרת להאמין לכל אלה שאין להם מושג.
וכן אני עומדת מאחורי כל מילה, אילולא התצפיתניות הרבה מאוד אנשים היו מתים מחדירות בגבול.
זאת כל עוד אנו פועלים על פי כללי הגויים.שירוש16
אך לשמחתינו אנו חלק מהעם היהודי.
הצבא היהודי מתנהל (או לפחות אמור להתנהל) בצורה מאוד שונה מכלל אומות העולם.

חוסר צניעות היא נטו מצב של בנות בצבא. בלי קשה לאיטראקציה עם הבנים. זה לא קשור.

זה לא שאם ה' לא ישמור אז השמירה שלך לשווא. להפך- ה' הוא זה ששומר. ולכן יעלות המאמץ של החייל תלוי ברצונו יתברך ולא באיכות השמירה.

הקב''ה קבע כללים ותנאים מאוד ברורים לשמירה כשהראשונה בהם היא שמירה על ההלכה. (בנות בצבא זה לשים פס על ההלכה).
כך שחיילת בצבא לא רק שהיא לא שומרת. אלא היא מזיקה.

אילולא התצפיתניות צהל היה מוצא דרך לאייש את התפקיד כך שהמטלה תתבצע על הצד הטוב ביותר.

הצבא בעבר הצליח לתאים את עצמו לתנאי השטח. ברגע שייקבע עובדה שאין בנות בצבא (אין תצפיתניות) צה''ל ימצא אלטרנטיבות.

אגב. הרעיון של מחלקת הנשים בצבא מבוסס על אידיאולוגיות של אירגונים פמניסטים קיצוניים.
שלא תתבלבלי.
שיקולי יעילות והלכה לא נכנסו לחשבון בחקיקת חוק שירות ביטחון.
שלא היו תצפיתניותברקת
ותלמד היסטוריה, היו המון פיגועים בגבולות. וזה הפתרון שהצבא מצא.
אגב, לפי ההיגיון שלך בוא נשים את האישה בבית שלא תעבוד כי זה גם לא צנוע נכון? מזכירות, רופאות, וכל מקצוע כי ה' ישמור זה לא צנוע.
אני מסכימה איתך מאוד שלוחמה זה לא לבנות, אבל אני מבטיחה לך שלצבא יהיה מאוד קשה בלי בנות, גם הרמטכ"ל הכי דוס לא ימהר להוציא אותן
הפוך, הצבא יתנהל הרבה יותר טוב ללא בנות.הלוי
חיילים מתפקדים פחות טוב כשיש איתם בנות, וזו עובדת שטח.
לא בכל תפקיד בנים ובנות יחדברקת
שאלה עניינית.הלוי
האם קיימים בצה"ל תפקידים נפרדים לגמרי לבנים ובנות? (חוץ מנצח יהודה)
תצפיתניותברקת
כמו שכתבתי
חוץ מתצפיתניות... וגם כמה תקנים כבר יש בתפקיד זה?הלוי
ואין שם שוב גבר? לא איזה מפקד או קצין, או רס"פ, או חובש או איזשהו תפקיד אחר שמאייש אותו בן?
שוב.שירוש16
זו דרישת ההלכה.
(אפילו אם הבסיסים היו במרחק קילומטרים מכל בן מצוי).
צבא יהודי לא יכול להיות מורכב, עפ''י דרישות ההלכה, מכוח נשי.
אפילו אם כל הצבא היה מןרכב מבנות ולא הייתה בעיה של גברים זו בעיה הלכתית.

זה הפיתרון כי הם ראו אותו כאופציה. אם לא הייתה אפשרות להעסיק בנות הצבא היה מוצא דרך אחרת.

אגב-
*תלמדי היסטוריה.
אני בת
אז נקרא לזה 'שירות לאומי-בטחוני', סבבה?צריך עיון
עדין נכלל בתוך המסגרת של הצבא.שירוש16

חלק ניכר מהבנות המגויסות אינן תצפיתניות/ מבצעות..אדם כל שהוא

תפקידים מועילים אחרים.

הרבה מבצעות תפקידי בטלה, או לחילופין נמצאות בתפקידים שלא מתאימים ליכולת הגופנית שלהן].

ומסתבר שויתור על גיוס החובה לנשים, היה מאפשר ברווח לקחת עובדות בשכר בתור תצפיתניות וכדומה.

אני לא מדבר על מה נכון מבחינת צניעות [ואם יש להשאיר נשים בתפקידי תצפיתניות], אלא רק מבחינת יעילות.

צריך לוותר על גיוס החובה באופן כללי, לא רק לנשיםמשה

מי שהצבא זקוק לו יקבל משכורת.

אולי, איני יודע.אדם כל שהוא

הצבא צריך כח אדם קרבי גדול יחסית, וכן כח מילואים.

האם אפשר לעשות את זה רק ע"י לוחמים בשכר - איני יודע.

לגבי נשים, התשובה נראית לי הרבה יותר ברורה.

כח המילואים הצהלי הוא עצוםשמש אא
גם במלחמה כוללת לא יגייסו את כולם מפני שזה יפיל את הכלכלה
את הדיון הזה צריך לנהל עם נתונים ומספרים..אדם כל שהוא

[כמה חיילי מילואים יש לצה"ל, כמה כוחות צריך למלחמה כוללת בחזית אחת, כמה בשתי חזיתות, מה הסבירות למלחמה כזו, מה היה במלחמות הקודמות]

או לא לנהל בכלל.

נראה לי אבחר באפשרות השנייה.

אם אי פעם מקבלי ההחלטות יתייעצו איתי, אאלץ לבחון את הנושא יותר לעומק.

נתונים מספריים מויקיפדיההלוי
סדיר וקבע כ-175,000, מתוכם כ-40,000 קרביים.
מילואים כ-450,000.
אבל זה לא נתונים מספיקים..אדם כל שהוא

כמה מ450000 האלה באמת יכולים להיות לוחמים בשעת הצורך?

איזה כוחות צריך צה"ל כדי לכבוש את כל לבנון, אם יהיה צורך?

[ניתן להשוות למשל למלחמות מלפני עשרות שנים, או לחילופין לפעולות קטנות בהרבה מהשנים האחרונות, ולנסות להבין פי כמה צריך להגדיל את הכח].

מה הסבירות שיהיה צורך?

מה הסבירות שתהיה במקביל חזית שנייה?

אתה לא יכול להביא נתונים אמיתיים כאלהאנונימי2305
זה נתונים מסווגים שלא רצים ברשת למרות שנדמה שכן.
גם בתור אחד שמבין דבר או שניים בגזרת לבנון אני יכול להגיד לך שמה שהיה לפני שנה לא רלוונטי כמעט להיום ובטח לא מה שהיה במלחמות קודמות. אל תשכח שהמציאות בשטח משתנה כל הזמן.

חוץ מזה שבמלחמה בכלל רוב החיילים הם לא בהכרח לוחמים בשטח. גם לחיילים עורפיים יש ערך ולפעמים גם הרבה יותר מללוחם שמחסל מחבל או שניים בשטח במו ידיו ונשקו
עבודות שמירה לא חייבות להיות עם עובדים קבועיםמשה

אפשר למשל לגייס מובטלים לעבודות האלה במקום לשלם להם קצבת אבטלה סתם.

מי שזקוק לכסף באופן דחוף ומוכן לעבוד באופן זמני - זה עבודה מושלמת בשבילו, במיוחד אם שירת בצבא בעבר.

לא מבין למה אדם שהיה בקרבי לפני שנתיים לא יכול לחזור לקרבי לעוד חודשיים תמורת כמה שקלים.

מאיפה הבאת את הנתון הזה?ברקת
שוויתור גיוס לנשים היה מאפשר לקחת עובדות בשכר?
בפעם האחרונה שבדקתי בצבא משלמים פחות לחיילות מאשר לאזרח עובד צה"ל...
על חיילת יש עלויות גדולות נוספותמשה

עלות גיוס עלות שחרור עלות בגדים וגם באחוזים מסויימים תשמ"ש וכל הדברים האלה.

יש גם עלויות התחמקות: רופאים ללא צורך, בתי סוהר למשתמטים וכל זה.

העלויות האלה גבוהות יותר מאשר על סתם עובדת.

אזרח עובד צה"ל מקבל משכורת וזהו.

1. לא כל חיילת היה צריך להחליף בעובד/ת בשכר.אדם כל שהוא

(ויתור על תפקידים מיותרים, איחוד משימות שנעשות בצורה לא יעילה ע"י כמה חיילות).

2. המשכורת של חייל/ת בסדיר היא חלק קטן מההשקעה של הצבא בו.

אני מודעת לפטור שקיבלתי מהצבא.ציון חמדתי
המדינה בעצמה פוטרת אותי משירות. שירות לאומי זה לא חובה והמדינה בעצמה נותנת אפשרות לבחור ולא מחייבת...
המדינה נותנת לך פטורברקת
כי הצהרת שאת דתיה
נכון. ולכן אני פטורה..ציון חמדתי
כי משום מה לא התייחסת לזהברקת
הצבא שלנו נותן לבנות פטור משירות מ2 סיבות - הבחורה דתיה או רפואית.
זה שמישהי בחרה ללכת לעשות משהו אחר במקום לשרת בשירות לאומי זה כבר משהו אחר.
למה משהו אחר? מזה משנה התנדבות או שירות?כמעין הנובע
עזביברקת
אנחנו לא מאמינות באותם דברים
זו לא פריבילגיה. לבנות אסור להיות בצבא. בין אם הן "דתיות" אוירושליםםםםם

לא.  

טובברקת
אני מבינה שאתה מבין יותר טוב ממי שהתיר לבנות להתגייס נכון?
לא אניטוביה2
אבל באופן כללי ככה פסקו רוב מיניין ובניין של גדולי ישראל
אפילו הרבנות הראשית (שלי זה אומנם לא אומר כלום - אבל לכם לכאורה זה אמור להיות משמעותי) אסרה את זה אז כמה קטנים שחולקים - אם הם יכולים לחלוק אז אני יכול לחלוק עליהם הפערים לא כל כך שונים
זה ממש לא עושה אותך שווה ערךברקת
אתה יכול לצדד בעמדה מסוימת אבל אתה ממש לא יכול לזלזל ולקרוא להם קטנים
לא ביחס אלי כמובןטוביה2
אבל ביחס למי שהם חולקים עליו זה נכון ולכן אני יכול לומר זאת.
כמו שאם כל הכבוד אילו הרב הרשי היה חולק על דין מפורש במשנה שהוא ללא מחלוקת בגמרא וכמובן בראשונים - לא היתי אומר שהוא גדול בתורה וצריך לכבד. ככה בכול מקרה שהדברים מוחלטים אני אוכל להתייחס אליהם ככה
ולקרוא להם קטנים זה מותר?ברקת
למה לאטוביה2
כל הכבוד שלהם בא מהתורה. אם הם לא מכבדים את התרה אז גם אותם לא צריך לכבד
רגע שאני אביןברקת
זה שהם לא בדעה שלך זה אומר שהם לא מכבדים את התורה?
ברור שלאטוביה2

זה שלא אכפת להם לחלוק על מי שגדול מהם משמעותית בלי מקור הלכתי חשוב

זה כבר כן

אף תלמיד חכם גדול לא התיר.ירושליםםםםם

מה שהכי עצוב,ammyy admin

שהם חושבים שיקבלו גן עדן אחרי 120...

לא הכי עצובטוביה2
הכי עצוב שהם חושבים שככה מתקרבים לה׳
מי המתירים או כולם?אמבא
בכל אופן, אם זה דיון הלכתי נטו אין טעם להתווכח על דעות של רבנים, ובטח שלא לזלזל השום רב לא משנה עד כמה הפסיקות שלו 'בעיתיות
למה???טוביה2
אין קווים אדומים? מרגע שליצן קיבל תואר אז הוא נהיה קדוש?! תדוני הדיון צריך להיות לגופם של דברים - גם אם על גופתם של דוברים
לאאמבא
ולא צריך לקבל כל מה שהוא אומר רק כי יד לו תעודה ל הרבנות הראשית ביד,
אבל זה בהחלט לא אומר שאפשר לרדת עליו חופשי..
קראת מה שהיא כתבה??מדי פעם פה

היא מתכננת חיים שלמים של נתינה למדינה.

מי קבע ששירות לאומי זו הדרך הכי טובה לתת? אולי יש דרך יותר יעילה??

היא תורמת יותר בזה שהיא צנועה וגם מקימה בית של תורה שמחנךירושליםםםםם

ומגדל הרבה ילדים ללכת בדרך ה' ולהוביל שינוי במדינה למדינה תורנית . 

אז מה, לפסול על צבע עיניים?אמאשוני
מי שלא מתאים לו אידיאולוגיה מסוימת, לגיטימי לפסול על זה.
כנראה שגם את תתחתני עם מישהו שקרוב להשקפה שלך.
הכל תפוס יקרה,בתשירות בדימוס
סליחה אבל לי זה נשמע שהתאמצת לסחוט את כל התירוצים האפשריים וניסית לשלב אותם עם ההגיון כדי לשכנע למה לא לעשות שירות.

מה הקשר בין חתונה לשירות?! רוצה להתחתן מוקדם? תהני לך, למה זה צריך לבוא על חשבון השירות? מה ביקשו ? אם ממש באלך לקדם ת'צמך כדי להתחתן מוקדם אז תלמדי פסיכומטרי בשירות(מה שאנשים מבזבזיםעל זה שנה), אם רוצים? יכולים..

את בוחרת לך את מקום השירות (בשונה בצבא) יש אינסוף מקומות תורניים להתחזק בהם, יש אורייתות, יש חברותות בדירה, יש הוואי תורני..
הלימודים האקדמיים והיציאה לאזרחות עלולים לקלקל אותך בהרבה יותר..שוב, אם רוצים?יכולים.

רואה תקנים שנחשבים בעינייך כבזבוז? אל תלכי לשם, את תעשי את שלך, אין סיבה לא לשרת מהסיבה הזאת.

הדרכת וגם למדת, הגיוני שלא תרגישי סיפוק משמעותי כי לא היית כולך בהתנדבות או שאולי היית צריכה לבחור בתחום יותר משמעותי עבור האוכלוסיה הזקוקה לתרומה.

אפשר לתרום הרבה לעם-ישראל, גם לא דרך הצבא וש"ל. דווקאחסדי הים
הרבה אנשים שלא הלכו במסלול הרגיל, זה בגלל שהם ייחודיים, ואח"כ הם יתרמו באופן ייחודי שיהיה לו יותר השפעה ורווח לעם ישראל. אני מכיר כמה כאלו.

[אני מכיר אחד שהוא תרם המון לביטחון המדינה באופן סודי, רק לא דרך הצבא, וההורים של אשתו רצו לפסול אותו בהתחלה על זה שלא עשה צבא.
(זה דומה, לאיזה אחת שביררה על מישהו שאני מכיר, ובגלל שהיא פחדה שהוא לא עובד, אז לא יהיה להם כסף, אז היא פסלה. רק מה שהיא לא ידעה, שאותו בחור בא ממשפחה עשירה שההורים נותנים לבן שלהם מלא כסף, והכסף דווקא נמצא אצלו בשפע, ואותו בחור שמח שהוא נפטר מבחורה שהיא רק מחפשת כסף.)
הקיצור, צריך לפתוח את הראש, ולהבין שיש המון דרכים לתרום לעם ישראל, גם לא דרך הצבא וש"ל.]
זו לא השאלהאנונימי2305
השאלה היא לא רק איך לתרום לעם ישראל, אלא גם איך לתרום למדינת ישראל בתור ראשית צמיחת גאולתנו.

כמה שאפשר לתרום מחוץ למסגרת צבאית או בשירות לאומי, לפעמים גם יותר, לדעתי עדיף לתרום פחות במשך כמה שנים רק על מנת להביע תמיכה במסגרת המדינית.

ושירות לאומי לא צריך להיות התנצלות, זה צריך להיות לכתחילה
למה צריך לתרום כ"כ למדינה?ציון חמדתי
באמת אני לא מצליחה להבין, מה המדינה נותנת לי כ"כ הרבה שאני צריכה לבזבז שנתיים מהחיים שלי בשבילה?
מבחינתי לבנים לעשות צבא זה חשוב וטוב מאוד!! אבל לא בשביל לתרום למדינה אלא נטו בשביל עמ"י...
בדיוק באתי להגיב כמוך.כמעין הנובע
השאלה לא מה המדינה עשתה בשבילךאנונימי2305
אלא מה אתה עושה בשביל המדינה שהיא ראשית צמיחת גאולתנו.

שוב, אני בכוונה לא נכנס לויכוח הזה, אבל זה הענין של אידיאלים. לא תמיד מעניין מה אתה מקבל, אלא בעיקר מה שאתה נותן. ואני מעדיף לתת לפחות 4 שנים ברצף, ואחר כך גם מילואים, של הקרבה מטורפת מכל הבחינות, גם בריאותית, בשביל לדעת שנתתי את כל מה שיש לי בשביל המדינה.

וגם אם הגוף שמנהל את המדינה מתנהל בצורה בעייתית אנחנו לא מוחים או מתנגדים למדינת ישראל, אלא לאותה ממשלה או אותו בג"ץ. אבל בשום אופן לא למדינה!

ושירות לאומי זו מסגרת מדינית, מסגרת כללית ולא פרטית, ולכן זה מראה שאני תומך במדינה. כמובן שללכת רק למקומות שמאושרים ע"י הרב לפיו היא הולכת
כשאתה אומר ארבע שניםצריך עיון
אתה מדבר על הסדר או על קצונה?
קצונהאנונימי2305
רק שיהיה ברור. זה מה שאני עושה כי אני יודע שבזה הכישרון שלי, אבל יש אנשים שיעשו יותר טוב אם ישרתו פחות מזה בצבא ויותר בישיבה. אבל העיקר זה שישרתו בצבא.
ומה עם שח"מ או שירות לאומי לבנים?הלוי
כנ"לאנונימי2305
יש אנשים שלא יכולים לעשות צבא כי זה לא מתאים להם נפשית או בריאותית. העיקר זה לתרום דרך ארגון מדיני.

דיברתי על שירות לאומי כי שאלו אם אפסול על זה קשר, וצבא ממילא לא רלוונטי.
תפסול מישי שעשתה שירות לאומי אבל ממניעים לא אידיאולוגים?ציון חמדתי
הרי לטענתך הכי חשוב שתשרת את המדינה, דרך גוף מדיני...
אולי זה לא פמיניסטי, אבל אצל בנות זה אחרת.חכמת ישישים

בנות עושות את השרות הכי גדול לעם ישראל ע"י זה שיולדות ומגדלות את דור העתיד. גם להתכונן לזה ע"י למידת כישורים שיאפשרו לה לעזור בפרנסה, זה בהחלט בסדר כי כיום הכלכלה בנויה כך שאי אפשר להתבסס רק על משכורתו של הבעל. חוץ מזה, חשוב שהאישה לא תהיה לגמרי תלויה בבעלה מבחינה כלכלית. אבל זה כבר נושא אחר.

בנים חייבים לשרת בצבא במידת האפשר. אם הם לא שרתו, יש לבדוק היטב היטב את הסיבה לדבר, ולפי זה להחליט.

בטעות הגבתי פה.. לאאנונימי2305
כי כמו שלא כל גבר עושה צבא ממניעים אידיאולוגים כך גם בנות ש"ל.
לאאנונימי2305
כי כמו שלא כל גבר עושה שירות צבאי מתוך אידיאלים, אבל העיקר שהוא עושה, כך גם בנות שירות לאומי
אז מי התיר לך לפרוש אח"כטוביה2
ברי לשיטתך זה יעני ׳מלחמת מצווה׳ ואתה לכאורה חייב בה עד שתיגמר (אתה כנראה תיגמר קודם - אבל לא משנה).
מי התיר לך לשבת ללמוד תורה כל היוםאנונימי2305
אם הכישרון שלך הוא במשהו אחר? אבל זה לא אומר שאיש מעשה לא צריך ללמוד תורה. צריך לשלב ביחד
בככל לא הבנת מה הוא שאל . שאלתו: אתה מחייב כל ישראלי ללכתירושליםםםםם

לצבא כי זו מלחמת מצווה. לפי זה גם אם שרתת בצבא 10 שנים , אם זו מלחמת מצווה , אתה חייב להמשיך לשרת.  כמו שאתה חייב בתפילין במשך כל היום , כי זה זמנם , ככה אתה חייב במלחמת מצווה כל זמן שהיא קיימת לשטתך.

טעותאנונימי2305
גם למלחמת מצווה אין עניין לשלוח את מי שמזיק בזה שהוא נמצא שם, אבל כן לנסות למצוא לו את המשימה המתאימה. בדיוק בשביל זה קיימת האופציה של הסדר, וגם הג'ובניקים וכו'.
כל אחד לפי הכישרון שלו. אם הייעוד הוא בלהיות בצבא, אסור לך בשום פנים ואופן לא ללכת לשם, ואם הוא בלימוד תורה, אסור לך לא להיות אברך וכו'.

לדעתי גם השירות הלאומי זה חלק ממלחמת מצווה, כי זה בעצם מתן לגיטמציה למדינת ישראל, ובדיוק בגלל זה בן שלא יכול להתגייס לצבא אם מבחינה רפואית או מבחינה נפשית וכו' צריך ללכת לשירות לאומי. אבל גם פה צריך שילכו רק למקום שמאושר ע"י הרב שלהם.
אבל אתה הרי העדת בעצמךטוביה2
שלדעתך אתה תועיל הכי הרבה ע"י שתחתום לזמן נוסף כולל קצונה
למה העיקר לתת למדינה?ציון חמדתי
אין כאן שאלה בכלל מבחינתיאנונימי2305
תני לי סיבה שלא. וכאן נכנסים לויכוח שלכתחילה לא רציתי להכנס אליו - היחס למדינת ישראל
בג"ץ זה גוף יותר ממשלתי משירות לאומישמש אא
לפי זה אסור לך לחלוק על בג"ץ כי אתה מתנגד למדינה

מדינת ישראל היא דבר קדוש. בדיוק כמו שהגוף שלנו קדוש והאדמה שלנו קדושה והתורה שלנו קדושה. אין שום קשר בין זה לבין החיוב להתגייס או לעשות שירות לאומי

מה שמחייב אותך להתגייס נכון להיום זה החוק. חוק קומוניסטי אגב, הוא נחקק על ידי מנהיגי המדינה שהיו רווים בקומוניזם רוסי.

שירות לאומי זה עוד יותר גרוע. המנהיגים הדתיים חשו פחיתות ערך מול החילונים והם המציאו את השירות הלאומי כתחלופה לשירות צבאי לבנות דתיות.

אני לא חש נחות. אני לא מתבייש שאני חושב שבנות לא צריכות לשרת בצה"ל (הן לא משרתות בצבא אגב - הן שוהות בצבא) וממילא אני לא נזקק לשנתיים של בזבוז משאבים כלכלי אדיר כדי לפצות על זה
אתה מסלף את מה שאני אומראנונימי2305
יש הבדל בין מדינת ישראל לבין הגופים ששולטים בה, כלומר ממשלה, כנסת, בג"ץ
נכון מאודשמש אא
צהל זה גוף ממשלתי בדיוק כמו הדואר. אתה מתגייס להיות דוור למען המדינה?

יותר נכון - זה נראה לך חובה כוללת להיות דוור למען המדינה?
לא שייך בכללאנונימי2305
גם השמש מאירה ומחממת את הארץ ומתוך כך תורמת למדינה בזה שהיא חוסכת חשמל, אז למה אני לא טס לשם כדי להיות חלק ממנה?
בסוף ההבדל הוא הגוף עצמו.
אין שום הבדלשמש אא
יש חוק. שחוקקו אותו מכל מיני סיבות חלקן מוצדקות וחלקן לא שהוא בוודאי לא רלוונטי היום

אחרי שחוקקו את החוק אז הציבור שלנו עושה קידוש רטרואקטיבי לכל מה שבן גוריון וחבריו הסוציאליסטיים עשו

חשוב בעצמך ביושרה ועם יד על הלב - אם אתה היית מקים את המדינה - היית נותן למערכות המדיניות והכלכליות להיראות כמו שהן? היית מחליט שצבא זה שלוש שנים? שבנות משרתות שנתיים? שבנות דתיות פטורות? שאם הן דתיות אז במקום צבא הן חייבות (לפחות חברתית) לעשות שירות לאומי? כמעט בחינם? היית בכלל משלם לחיילים?

תנסה להסתכל רגע על כל המערכת מחדש ולחשוב - מה אמיתי ומה הרגילו אותי לחשוב?
שוב לא שייךאנונימי2305
החכמה היא לא מה היה אם, אלא איך אנימתמודד עם מה שיש.
מה הקשר לעזאזל??שמש אא
אתה טענת ששירות לאומי צריך להיות לכתחילה. ואני טוען שהוא מיותר ומזיק למדינה. איך בדברים שלך אתה עונה לי על זה?
כיאנונימי2305
בסוף זה עניין של איך אתה פועל עם המציאות הקיימת. אם המציאות מכתיבה את זה שהמדינה היא ראשית צמיחת גאולתנו, צריך לתמוך בגופים המדיניים וקיומם, אך גם להתנגד לגופים השלטוניים כשצריך
אני תומך לגמרי במדינתנו הקדושהשמש אא
יחד עם זאת אני חושב שהגוף שנקרא שירות לאומי הוא מיותר ומזיק. אני לא נכנע למציאות אלא אני מנסה לשנות אותה
התצפיתניות, הבנות שמפענחות חומרים על המחשב...חכמת ישישים

לפעמים תורמות יותר מחייל שמחרף נפשו בשדה הקרב. יש בנות ויש בנות. כמו שיש בנים ויש בנים...אלה שהצבא לא יכול לנצל אותם כדי להגן על המדינה, מוטב שלא יהיו שם. להגיד באופן גורף שהבנות לא משרתות בצבא אלא רק שוהות שם, אלה דיברי בלע.

מאידך, נכון שאסור שבנות תהיינה ביחידות קרביות כי שם, לא רק שהן לא תורמות -- אלא הן גורמות נזק לצבא ולעצמן.

זה דוגמא רעה דווקאמשה

בגלל שהן מתלוננות על תנאים גרועים ועל חוסר יכולת להתמקד.

נשמע עבודה קלאסית בשביל אוטיסטים וכו' שמסוגלים לבהות שעות במסכים ולשים לב לפרטים כאלה, וזה מה שהצבא היה עושה אלמלא היה לו בנות (ובנים) בחינם.

אני לא יודע כמה קל ללמד אותם לזהטוביה2
טובברקת
אז אתה אומר שמאות חיילות לא ישנות בשביל לשמור עליך בלילה, ורופאות צבאיות, ועשרות תפקידים זה "לשהות" בצבא נכון?
התרומה וההקרבה למדינה מתחילות ונגמרות רק בשירות?אוהבת_גשם
למה אתה חושב ככה??
אני תורמת ומקריבה למדינה בכל רגע שאני חיה כאן. לומדת, עובדת, מתנדבת, מתפללת על עמישראל
זה עניין של גישה, זה נמצא אצלי בכל מקום ומבחינתי זה עד 120
נו באמתברקת
המדינה נתנה לך המון והמעט שאת יכולה לעשות זה לתרום שנתיים. מה את בוכה?
אולי אני ממש אטומהציון חמדתי
אבל אני באמת באמת לא מרגישה צורך לתת שנתיים מהחיים שלי למדינה... אני לא מרגישה כפויית טובה.
אני מעדיפה לתת שנה אחת בשביל ילדי ישראל הטהורים ואנשים שצריכים חיזוק שאני יכולה לתת להם אותו.
לא בשביל לתת למדינה שאני לא מרגישה צורך פנימי לתת לה שנתיים של שירות...
מה זה סותרברקת
אפשר לתרום לאנשים ולמדינה
מה המדינה נותנת לה?די"מ
היא משלמת על מה שהנדינה נותנת לה. קוראים לזה מיסים.
^^ציון חמדתי
ההערצה הזאת למדינה והצורך כל הזמן לתרום לה ולתת בשבילה הורגת אותי....
אני לא מרגישה שאני מקבלת יותר ממה שאני נותנת...
אני לא מבין את השיח הזה של נתנו לי ואתן בחזרהשמש אא
המדינה שייכת לי. לא אני למדינה. אני לא צריך לשרת אותה, היא נועדה לשרת את האזרחים ואת הערכים שהם מאמינים בהם
נו לכן אני לא חשה צורך לשרת את המדינה שליציון חמדתי
אין הבדל בין "המדינה" ו"עם ישראל".חכמת ישישים

ה"מדינה" זה מה שמבדיל בין מצב של שיעבוד מלכויות ובין איש תחת גפנו ותחת תאנתו. ה"מדינה" זה הביטוי המודרני ל"שום תשים עליך מלך"... זה הכלי שבאמצעותו הקב"ה דואג לעם ישראל שלא ייטרף ע"י זאבי שבעים אומות הגויים. אם המדינה לא מושלמת, זה התפקיד של כל אחד ואחת לדאוג לכך, כמיטב יכולתם, שהיא תהיה הכי קרובה למושלמת. זו האחריות של כל אחד ואחת מעם ישראל. כמו שהבעל והאישה שניהם חייבים לעשות את ביתם למוצלח. המדינה זה הבית של עם ישראל.

אחרי שכל הכסף מההורים ייאכל, מה יעשו?חכמת ישישים

הרבה כסף  יכול לזרום כמו מים, והופ -- איננו עוד. ירושות לא מבטיחות כלום. יותר חשובות תכונות כמו חריצות, כישורים ויצירתיות [ביחס לשרידות כלכלית]. כמובן, שזה לא מספיק ליצירת זוגיות טובה. צריך גם מידות כמו יושר, נאמנות וערכים משותפים. לדוגמא: מחוייבות לאורח חיים דתי. כל זה נדרש מלכתחילה. אח"כ, צריך לקוות שייווצר גם רגש...

זה אפילו לא יגיע למצב שנצאארוון
עוד לפני הפגישה זה ייפסל...
ומה אם הבחור לא עשה צבא כי הצבא פשוט פטר אותו,הלוי
כי היה להם עודף של כוח אדם?

ויש מקרים כאלה, הכרתי כמה אישית.
^מכירה גםציון חמדתי
בלי שום סיבה??צריך עיון
אני מכיר כמה שקיבלו פטור, או בגלל מעשים שלהם או בגלל אחים שלהם והערכה של הצבא שזה יהיה אותו דבר.
ממש מוזר שיפטרו מישהו סתם
ככה סתם הצבא פוטר? נשמע לי קצת מוזרכמעין הנובע
כן כן, אין הרבה מקרים כאלה אבל הם קיימים.הלוי
לפעמים יש מחזורי גיוס כל כך גדולים, שהצבא דוחה לחלק מהמועמדים לגיוס את הגיוס ולפעמים אפילו פוטרים אותם. ואני מדבר כאלה שמאד רצו להתגייס ולא הייתה להם שום בעיה כזו או אחרת, פשוט מאד צה"ל לא היה צריך אותם ופטר אותם משירות.
אפילו לא שם אותם בתפקידים אחרים? הזוי ביותרכמעין הנובע
גם אני חשבתי כך כשפגשתי בתופעה זו בפעם הראשונה,הלוי
אבל גם אחרי שהנפיצו תפקידים לאחרים כדי שישרתו, החלטיו לוותר עליהם.
למה את חושבת שכבר במשך 20 שנה יש כ-40% משתמטים ואף אחד לא רודף אחרי רובם? כי הצבא לא צריך אותם. וככה יש גם מחזורי גיוס שפשוט פוטרים חלק מה העודפים מהצבא, כי צה"ל לא צריך אותם.
אולי לפסול שעשה צבא!!שונאת ערבים

כן.מרב.
אם זה מסיבה אידיאולוגית- האידיאולוגיה שלנו שונה לגמרי.
אם זה מסיבה בריאותית- אני הייתי רוצה להתחתן עם בנאדם בריא. (ובנאדם נניח עם סכרת, שזה אפשרי לגמרי ולא הייתי שוללת על זה שהוא על סכרת-הייתי מקשיבה למה הוא לא התנדב... אם הוא רצה והצבא לא נתן- ישמצב שהייתי ממשיכה.. אם הוא לא רצה להתנדב הייתי שוללת)
לא.שירוש16
מסיבות רבות ומגוונות.
השאלה מה עשה בשנים הללו.
התבטל או פעל למען החברה/לימוד תורה/גדילה רוחנית אישית וכדומה.
הצבא והמדינה זה לא אידיאלה-מיוחד

קיום מצוות\לימוד תורה זה אידיאל.

במצב שהמדינה לא רק שהיא לא תומכת היא נלחמת בלומדי התורה וביהודים שגרים בה היא שומטת את הקרקע עליה היא עומדת.

חח..ammyy admin

התגובה שלך הולכת לעשות כאן מעניין.. 

מסכימהפרפר סגול

האידיאל בחיים (לפחות שלי) הוא לקיים את רצון הבורא יתברך

אני כאן בעולם בשבילו, ולא בשביל שום דבר אחר.

רק בורא עולם אוהב אותי, רק הוא שומר עלי, 

מנשים אותי כל רגע ממש, שכל נשימה ונשימה שנושמים זו נשיקה מהשי"ת

זהו אין עוד מלבדו. מלבד הבורא יתברך אין בעולם שום מציאות אחרת. 

לא בא לצנן אלא להרחיבתשוקתי-קדושה
אבל חלק מרצון הבורא זה שיהיה לו עם בארץ,שיהיה שליח שלו להגדלת כבודו בעולם. ממילא כל יהודי צריך לחשוב ולהיות מחוייב לזה. הוא אוהב את כולנו ומנשים ומקיים את כולנו. רוצה בטובנ ו ושנשלים ייעודנו.
לא נכנס פרקטית.
בתורה אין אידיאלים, יש מצוות.שירוש16

השקפה זה נושא אחר. אבל לא אידיאלים.

התורה שלנו לא אידיאלית, היא מעשית.

כך שקיום מצוות ולימוד תורה זה הלכה.

אבל כל השאר מסכימה בהחלט..

תשובה- תלוי מאוד ברקעשם_משתמש
יש בנות שמגיעות מבית חרדלי משהו והן עוד בתפר שלא עשה, חשובה ההשקפה, גם המעשה אבל בעיקר המחשבה. טוב זה לא אותו דבר מישהי בת 22 ומישהי בת 19 20
נכון ממשאוהבת_גשם
בנות שמגיעות מבתים חרדליים ומוסדות חינוך חרדים זה ממש קשה/לא מקובל לעשות שירות
עד שהן מבינות אם הן מעוניינות בכך, מתבגרים והגיל עושה את שלו...
אני מכירה את זה מקרוב, וזה הבנות הכי ציוניות שיש
מה פתאוםהלב בוער למלך
בגלל שהיא לא עשתה שירות אני יפסול אותה?
לא.ענבל
בס"ד

אבל סביר שהייתי פוסלת על האידיאולוגיה שמאחורי זה.

אבל ג'ובניק נגיד ממש לא הייתי פוסלת.

וגם אני לא הייתי רוצה לצאת עם מישהו שהיה פוסל מישהי כי היא עשתה שירות לאומי לא חשוב בעיניו או כי היא לא עשתה שירות לאומי..
סתם כי סביר שגם ביני לבינו יהיו פערי אידיאולוגיה משמעותיים מדי.

(בחייאת, אין לכם דברים חשובים יותר לפסול עליהם?
מבינה פסילה על אידיאולוגיה, על עצלנות, אבל סתם כי היא העדיפה לתרום בדרכים אחרות?? מה זה חשוב לבית שתקימו למען ה'??)
לגמריי אשלול. ואסבירעלות-השחר
יש כאן 2 רבדים. ברובד השכלי הגיוני:
בחור שלא עשה צבא לא מילא את חובתו למדינה מהבחינה הזו. דבר נוסף- בדרכ מעיד על אופי. אני יודעת שאני רוצה גבר גבר, יציב, דמות מנהיגה, אידיאליסט, אוהב את הארץ ומוכן להתמסר למען העם, בחור שיודע שעצם הימצאותו בצבא מביאה את הצבא למקום אחר. וכמה שהיה יותר - יותר טוב. בעיניי. ולכן יש כאן התאמה סטיגמטית יחסית נכונה לדמות שאני חושבת שמתאימה לי.
מבחינה רגשית: לא אשא את המחשבה שבעלי לא עשה צבא. לא משנה מה המניעים. ככה. תחושה.
נראה ליהלב בוער למלך
שאת מדברת שטויות. יש מלא בנים אידאלסטים שלא יכולים לשרת בצבא בגלל פטור רפואי. אני נמצא בסיפור הזה ואני מכיר מלא בנים שהם מנהיגים חברותים אידאלסטים שלא יכלו לשרת עקב בעיה רפואית שדווקא היא לא מפריעה בחים למשל: אנשים יש שעשו ניתוח לב פתוח אנשים עם השמנת יתר או אנשים שהיה להם סרטן בעבר ועוד זה דברים שהם בעיות רפואיות אבל לא מפריעות הבחיים. הייום שיש הרבה פדלות בצבא הרב בחי אידאולוגיה אמיתי לשרת את המדינה. והם ילדים לא גברים . הם חנונים אבל הם עושים צבא בגללל החברה שמכתבי את החיים. ולמה את חושבת שזה יפגע ברגש שלך שהוא לא עשה צבא! צבא זה הכל בחיים? לא!. חשוב שיהיה בן אדם ירא שמיים אוהב את ה בעל טוב חכם נבון משכיל אוהב כנה זה חשוב הצבא לא בונה את זה.
על הדרך גם אל תשכחי שעדיף לוחם, ושיהיה מפקד, בעדיפות לקצין,הלויאחרונה
ושיהיה צנחן, סתם בגלל שיש לו כומתה אדומה כי זה יפה.
הייתי צריכה לברר מה עומד מאחורי זה..תל אורות

ובמידה ואני לא יכולה למצוא מקור מהימן ואובייקטיבי, איאלץ לשלול..

לא יודעת אם הייתי פוסלתחרציתמדופלמת
אבל זה היה מעלה שאלות, כי זה לא-רגיל וזה חלק ממסלול טבעי של בחורים במדינת ישראל
גן-יסודי-תיכון-צבא-לימודים ומי שמדלג על הצבא זה מעלה שאלות בעיה רפואית? בעיה נפשית? השתמטות? למה? ישיבה? שירות לאומי? ואם מישהו השתמט כי סתם לא בא לו או משהו בסגנון זה מוריד לו נקודות בעיני
נחמד לראות שהייתי נפסלת כאן אצל הרוב..רק על אי שירות...?!?!שולמית מילר

המוםהמום

ומה אם דעות הרבנים בנוגע לשירות??

אז שהוא יפסול, בעיה שלו רק אמרתי את דעתיחרציתמדופלמת
יש גם רבנים שהם בעד שירותתל אורות

והם ברמה גבוהה. הרב מלמד לא יוצא נגד שירות לאומי, הרב שמואל אליהו נתן את חסותו לעמינדב וכן הרב צפניה דרורי.

זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אין לי בעיה עם טעויות ועם חוסר שלמותהפי

זה לא זה ..

אני מדברת על מקרים מסויימים שאם הבחור עושה אותם זה גורם לי לעבור הלאה

שימי לב שלא התייחסתי כאן לזוגיות אלא לדייטים כלומר ראשונים .

לא אתייחס אותו דבר בקשר רציני/ אירוסין שם יש מרחב רחב יותר של טעויות וזה חלק מזה...

שיש כיוון יציב ויש אירוסין זה חלק מהבחור חחלק ממני .. היכולת לטעות ולקום ביחד.

לעומת זאת

בדייטים ראשונים את לומדת להכיר אותו ..

ואת לא צריכה ואני ספיציפית גם לא מעוניינת להכיל כל טעות כי אני יודעת כמה טוב אני מביאה

שאלהאני:)))))

מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.

סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.

תודה רבה! אשריכם!

פשוט תהיי עצמךבחור עצוב
ותסבירי לבחור במילים ברורות מאוד מה טוב לך ומה לא.

תודה!אני:)))))
פשוט לבוא עם אנרגיה טובה I guessחתול זמני

תראי אני מניח לעצמי שכל־אחד נמשך ומתחבר למשהו אחר.

לכן אין טעם להביא מישהי שהיא לא את.

אין טעם לזייף התלהבות אם את לא מתלהבת.

מה בכל זאת מדליק אותי, זה נחמד כשבחורה באה עם חיוך ומביאה הרבה מעצמה, מדברת מספרת אבל האמת גם זה לא חובה. אפשר גם לשתוק קצת בוייב רגוע ונחמד. להיות בתחושה של ביטחון, לא שבאנו להרשים או משהו. כמו חברים שנפגשים לדבר לשחנ"ש ולבלות.

לנתב את הפגישה למקום שטוב לך ונחמד לך נניח הוא בייניש שוקיסט ומזמין אותך לפלאפל סעדון ולא בא לך. תגידי האמת פחות זורם לי אוכל שומני וזה אולי נלך למקום אחר. לא להיגרר למצב שהאווירה נעשית מאולצת או משהו.

מה אוניברסלית גרוע לדעתי (האובייקטיבית): לשחק בטלפון בזמן הפגישה, לא "לנכוח" בפגישה (איך להסביר את זה... כאילו את מנותקת ומשדרת שהדבר שהיית הכי רוצה זה להתחפף... אבל אם זה באמת ככה, אז עדיף כבר לשדר את זה...),

בקצרה כעתארץ השוקולד

1. להשקיע גם בקשר, יכול להיות בהבעת עניין בהודעות בין הפגישות, בהגעה בחלק מהדייטים לאזור שלו, בחלק מהתשלום,  הצעת רעיונות, ויכול להיות באופן אחר.

מקובל שהגבר מגיע בהתחלה אל האישה, אבל כדי שהקשר יעבוד לדעתי, צריך עבודה משותפת, תדאגי שהוא לא ירגיש שרק הוא דוחף בקשר.

2. לא לצפות שהוא יבין רמזים בהתחלה, אם משהו עולה שמפריע לך או את רוצה משהו תשתפי, אתם בונים יחד קשר, הוא עדיין לא מכיר אותך וממילא יהיה לו קשה להבין אותך ברמיזות.

3. דברים שהיית רוצה שהוא ישתף, תשתפי גם.

4. תהיי עצמך, אל תנסי ליצור תדמית שונה ממי שאת.

5. לתת תחושה טובה, חשוב שיהיה כיף.

6. טעויות יהיו לכל אדם מדי פעם, אם זה דברים לא משמעותיים תקבלי את הטעויות בהבנה ורוגע.

בהצלחה רבה

כן?הפי
סתם נקודה 6 של @ארץ השוקולד הזכירה ליחתול זמני

1. להשקיע מאיזה פגישה? על מנת עדיין לשמור על דינמיקה נכונה.

שניה/שלישית לדעתיארץ השוקולד
לדעתי, רק רק דבר אחד:*צדיק יסוד עלום

והוא לא מוגזם, ולא תובעני, ולא בשמיים. רק דבר אחד בלבד:

א ד י ב ו ת.

זה כל כך קל וכל כך נשי וכל כך מרים לגבר כשהאישה אדיבה.

אדיבות פירושה: ההפך מסנוביות. כשגבר מרגיש שאישה היא חתולה משועממת שמולה הוא צריך ללהטט בלי לקבל רמז האם היא נהנית או מתעניינת או אותנטית - זו חוויה מסרסת ומתישה שמוציאה את הנשמה.

גם ככה אתן משקיעות שמונה שעות בבחירת שמלה והתאפרות והסתרקות, תקדישו עוד חצי שעה להתכוננות איך לבוא ולהיות נעימה, נוכחת ומביאה את עצמי במפגש.

בחורה סנובית, מאופקת, לא הדדית, לא מרימה, אדישה להתלהבות גברית, מגיבה בסיוג, עונה באיחור להודעות, מבליטה ספקות ולבטים, משתעממת, חותכת מוקדם - כל הדברים האלה הם פשוט מעפנים ומוציאים את המיץ מהחשק לצאת לדייטים, והופך אנשים לשחוקים ומשועממים ומסוייגים...

סיוגים:

*זו החוויה האישית הרעה שלי מבנות משועממות ולא אדיבות שחותכות מוקדם, לא חייבים/חייבות להסכים

**הגיוני שזה משתנה פר מגזר ופר סגנון יציאה לדייטים (חרדי / דת"ל / לייטי)

***להיות אדיבה אין פירושו להיות "מחוייבת" - אפשר להיות אדיבה ועדיין לחתוך אחרי דייט ראשון

****להיות אדיבה אין פירושו להיות "מזוייפת" - לא צריך לצחוק מבדיחה לא מצחיקה ולא צריך לזייף התעניינות בסיפור לא מעניין. אדיבות היא פשוט ההפך מאטימות, היא רפלקטיביות והדדיות והנכחה עצמית.

_אבל אישה צריכה שיחזרו אחריההההה_חתול זמני
גם נכון. ושייזמו ויובילו.אני:)))))
וירימו משקלים כבדיםחתול זמני

יילחמו עם דובים

יפתחו שימורים

ויושיטו ידם למדפים הגבוהים

כן גם ,אולי בלי החלק של הדובים..אני:)))))

אתה רוצה שאמנה את הדברים שנשים עושות?

דווקא החלק של הדובים הכי מגניב חתול זמני
נשים מסתפרותחתול זמני

נשים מתאפרות

מול הארון שעות מתלבטות

רק דבר אחד אינן מבינות

כך או כך הן מספיק חמודות.

נראה לי המשפט הכי מהמם ששמעתי מבחורה זהחתול זמני

"לא התאפרתי כי אני מרגישה בנוח איתך".

זה מעניין..אני:)))))

כי אני דווקא לאחרונה חשבתי על משפט שמישהו אמר פה פעם, שהלוואי שנרצה תמיד להראות במיטבנו מול הבני זוג.

ויש סיפור על צדיק אחד שלפני שנכנס לבית לאשתו היה מסתכל במראה ומסתדר.

אפשר להראות במיטבנורקאני

בלי איפור...

האיפור זה תוספת נחמדה להתייפות עוד יותר

כל אחד והיכולות שלואני:)))))

גם תכשיטים זה תוספת..

נכוןרקאני

אפשר להראות במיטבנו גם בלי תכשיטים

אני חושבת שהבסיס זה להיות נקיה ורעננה עם בגדים נקיים

וחיוך

יותר מזה זה תוספת

..אני:)))))

זה אני חושבת מול אנשים זרים אבל בבית כן להשקיע יותר. למה להישאר עם הבסיס?

לא סתם עזרא תיקן שימכרו בכול עיירה תמרוקים ותכשיטים. 

אישה אוהבת להתקשט ולהשקיע בנראות וכל הכוחות האלה נועדו בעיקר לבית וחבל שמשקיעים יותר ביציאה מהבית.

אולי אנחנו לא מדברות על אותו דבר...

כי בסוףרקאני

ביום יום קשה להשקיע

ולכן חשוב לזכור שהבסיס הוא מהמם

ולא צריך להתאמץ כדי להיות רעננה ויפה לבעלך

מידי פעם אפשר גם להתקשט ולהוסיף

אבל כן לזכור שגם כשאין כוח להשקיע

עדיין יש דרך קלה לקבל את בעלך מהממת

וזה פשוט להתקלח ולהתלבש יפה ולחייך

להיות נקייה זה משהו בסיסי שמצופה מכל אחד גם אם הוא לא אישה\בעלי.

אבל אני כן מבינה שלא תמיד יש כוחות להשקיע וזה בסדר גמור!(:

יש נקייהרקאני

ויש נקייה ורעננה ומחייכת 😉

אני:)))))אחרונה
איני נגד איפורחתול זמני

דווקא זה יכול להיות נחמד מהצד האומנותי שבזה (יש לי תפישה קצת אחרת ביחש ליופי אני חושב)

חושבני שיש משהו גם בזה וגם בזה

אני לא מתחברת לאיפור כבד...

וכל אחד ומה שהוא מתחבר

לוקחת כמה דברים לתשומת ליבי..

בסך הכל יש לכם דרישות מינימליות..אני:)))))

זה מעניין..אבל זה באמת ככה?

אני מרגישה שבנות יודעות יותר להציף קשיים ופערים ובנים יודעים יותר לטאטא ולהסתכל בעיקר.

זה ידועהפי

לחייך × מיליון.. גברים אוהבים שאישה מתנהגת באצילות חיוך לא להיות מנחוסית/ קרה

הכרת תודה : על הכל .. על הזמן על הידיעה אפילו על המים / מיץ/ התעניינות / חוכמה  ( אבל שזה יהיה אמיתי לא סתם להגיד תודה)

להקשיב לו באמת.. ( לדבר על רצונות שלו / פחות רגשות לא מרגישים בנוח כמונו)

להיות באנרגיה נשית תשאירי לו את הזכרי

גם אם הוא לא מתאים .  תהיי דבש

קארמה is a...

זהו  כל השאר מלמעלה

תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניהאחרונה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

עולם הפוך מצאתי: אני בסבבי הקפאת ביציותראומה1
וחברותיי מגדלות שנים כבר ילדים, חובקות תינוקות חדשים, נאהבות על ידי בעליהן..

אין מילים באמת.

וידום אהרון...

♡♡♡♡ראומה1
כל מה שתבקשי יתגשםהפי
את תראי
בעז"ה שתזכי לשפע של טוב גלוי בקרוב ובקלות.תפוחית 1
תודה רבה אמן ואמן♡♡♡ראומה1
קשהארץ השוקולד

הסבבים הללו מלמדות על האמונה שלך שיהיה טוב בהמשך,

מאחל שתזכי לטוב הזה במהרה ויתמלאו כל משאלות ליבך לטובה ויהיו לך כל הכוחות הדרושים לתהליכים הלא פשוטים והמוערכים הללו

קשה קשה, אני שואב כוח מסיפורי התורהחרמון

אין לנו בתורה סיפור שמתאר את האמונה בהמתנה במציאת הזיווג.
כי באותה תקופה הכל התנהל אחרת וזה לא ממש היה קיים.
אבל יש ויש תיאורים של ציפיות קשות, שאנחנו יכולים ממש ללמוד מהם, לצפיות שלנו
אברהם ושרה ציפו תשעים שנה לילד, וה' מעולם לא שכח אותם. תמיד כשאברהם מתפלל לילד, ה' אומר לו שלא ידאג, אבל עוד לא הגיע הזמן.
גם על יצחק נאמר "ויעתר יצחק לה' לנוכח אשתו כי עקרה היא, ויעתר לו ה'". מה, פתאום אחרי עשרים שנה, הוא החליט להתפלל? ברור ש'ויעתר' זה על כל התפילות בכל העשרים שנה, וה' היה שם תמיד.
אפשר לדמיין את יוסף בבור אחרי שהאחים מכרו אותו וגם במצרים הוא יורד לשפל תחתית, בחודש הראשון הוא עוד יכל לחשוב, מה ה' רוצה ללמד אותי? מה זה מצמיח אותי? אבל כשעובר עוד חודש ועוד חודש, שתים עשרה שנה בבור! איך אפשר להחזיק את האמונה שה' לא 'שכח' אותו? אבל יוסף, גם במקום הכי שפל שיכול להיות, חדור באמונה בלתי מעורערת, ועונה לפרעה "בלעדי, א-להים יענה את שלום פרעה", ולאחים הוא עונה "א-להים חשבה לטובה".
ה' תמיד איתנו ולעולם לא שוכח!

הנשמות שבעז"ה אמורות להגיע לעולם דרכךנחלתאחרונה

עדיין לא יכולות/בשלות להגיע לעולם הזה;

המתיני מעט עד יעבור זעם......

אני בחור בן 19ל המשוגע היחידי

עדיין לא התחלתי לצאת ואני חושב על זה הרבה.

אשמח להכוונות איך כדאי לי להכין את עצמי בשנים הקרובות (לא יודע עדיין כמה)

לקראת חתונה.

אפשר בספרים, שיעורים, מידות שהכי חשוב לעבוד עליהם,

ואם יש שרשורים ישנים שכבר שאלו את זה, אפשר פשוט להפנות אליהם. (משתדל לא לחפור )

תודה רבה מראש לכל מי שעונה.

אנא קרא לתגובות על תהייתו של צדיק יסוד עולםנחלת

זוגיות. נדמה לי מלפני ימים מספר.

ככל שאנו חיים יותר את עצמנו. אמיתיים וכנים יותר ומודעים יותר -

כך קל יותר, אני חושבת.

והעיקר, לענ"ד: היכול לנהל תקשורת פתוחה וכנה. לא לברוח

אפילו לא לגמרא, במקום לדבר, להקשיב.

עלוםאני:)))))
לחשוב ולפעול לממש: במה תרצה לעבוד ולפרנס את משפחתךפ.א.
יש לרב שמחה כהןאשר ברא

ספרים מצויינים. וגם לרב סבתו סדרה של שיעורים.

וגם הספר של הרב מרדכי שטנברג על זוגיות חובה לדעתי.

הבסיס (שנראה מובן מאליו אבל הוא לא)נוגע, לא נוגע

תשמח ברצון ותשמור עליו..

אאוצ'🙈הרמוניה
חחנוגע, לא נוגע
אפשר להסתכל על הצד החיובי- כשאתה עובד על לשחזר את זה, זה אחרת ממי שאצלו זה מובן מאליו
בהצלחה!לגיטימי?

א. קישור לשרשור שפתחתי פעם שאולי רלוונטי

האם הגעתם מוכנים לקשר הראשון בחייכם? - לקראת נישואין וזוגיות

ב. בעיני צריך לחלק את ההכנות לכמה מישורים.

יש את המישור הרוחני - שכולל בתוכו את ההכנה הנפשית, עבודת המידות וכו', אבל גם דברים פרקטיים שצריך לדעת כדי לנהל בית.

יש את המישור המעשי - שכולל בתוכו גם דברים מחשבתיים* וגם דברים מעשיים - מה יהיה המקום שלך בבית? מתכנן לקחת חלק בנקיונות\בישולים\קניות\נהיגה - אולי כדאי להתחיל לרכוש בזה מיומנויות.

*מחשבתיים:

איך אני הולך לפרנס את הבית והמשפחה?

מה אני עושה עם הכסף שיש לי עכשיו - בהנחה שאני בונה עליו לטווח ארוך?

ג. אל תזלזל בשלב שאתה נמצא בו - לבנות את עצמך, להכיר את עצמך, להתמודד עם עצמך - הוא חשוב, כדי שתוכל לעשות זאת עם אחרים ומול אחרים.

תודה על כל התגובות 😊❤️ל המשוגע היחידי

הערה:

כתבו פה פעמיים על עניין הפרנסה.

עד כמה זה משמעותי אם אני בחור ישיבה שכרגע לא הולך להתעסק בכסף רציני בשנים הקרובות, וכנראה יהיה אברך לפחות בהתחלה.

זה חשוב להתחיל לבנות את זה עכשיו? אצלינו הרבה מחכים עם זה עד שיוצאים לשוק העבודה אחרי כמה שנים...

כשאתה מתחתן אתה חותם על מסמך משפטיאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך ל' בניסן תשפ"ו 7:35

שבו אתה מתחייב לזון את אשתך, אמנם אשתך יכולה למחול לך על זה אבל עקרונית היא יכולה להחליט גם להפסיק למחול יום אחד ואתה תתחייב לצאת לעבוד.

כאשר אדם רווק אין לו ריחיים על צווארו והרבה יותר קל ללמוד בשקט לימודים עיוניים, אומר לך כסטודנט עם 5 ילדים וכסטודנט רווק לשעבר, עם 5 ילדים זה הרבה יותר קשה, גם ללמוד תורה הרבה יותר קשה עם 5 ילדים.

גם בצבא, ישנן מורכבויות רבות כנשוי שאין לרווק, בכתובה אתה לא מתחייב רק לזון את אשתך, באופן כללי הרבה דברים נעשים דווקא יותר מורכבים כשמתחתנים ולא להפך.

אמנם אפשר להתפרנס גם בלי לימודים עיוניים, אפשר להיות נהג משאית או מתווך נדל"ן או שוחט או מאבטח במקומות מסויימים לבוגרי סיירות, ולעשות משכורות יפות מאוד.

אתה רוצה להיות אברך, אני מניח שהשאיפה להיות גדול בתורה וללמוד לרבנות או לדיינות יום אחד ולא להשאר אברך לנצח שזה אידאל יפה אבל אתה צריך להבין שעם הזמן ועם הנישואין ועם הילדים שיהיו בריאים אתה סוגר על האפשרויות של העתיד שלך.

אני לא הולך להתחיל לשכנע אותך מה עדיף רשב"י או רבי ישמעל לא נכנס למחלוקת, כי בסוף אתה כנראה צפוי להקשיב לרבנים שלך ולא לי אבל אעיר כמה נקודות בעניין זה.

1. נקודות החוזק נכון להיום של ישראל ביחס לאויביה הן שיש לישראל הרבה מאוד אנשים טכנולוגיים, ללמוד חדו"א, ליניארית והתמרות לפלס זה חשוב מאוד לעם ישראל כדי שננצח במלחמות.

2. גדול הנהנה מיגיע כפיו מירא שמים.

3. על פי החתם סופר העיסוק במצוות ישוב הארץ (קרי להתפרנס ממקצוע בארץ ישראל) שקול למצוות תפילין.

4. ללמוד מדעים מדויקים לפי הרמבם זה חלק ממצוות אהבת ה'.

5. על פי הגר"א חייבים ללמוד 7 החוכמות כדי להבין מה שהתורה אומרת.

זה לגבי האידאלים כשלעצמם בלימוד מקצוע עיוני ופרנסה בארץ הקודש, לגבי הכתובה כאמור מה שאתה מתחייב זה המינימום הנדרש ממך כבעל וכאבא, לא המקסימום, בפועל מה שידרש ממך כדי להקים בית יהיה הרבה יותר כדי שהבית יתפקד אבל פרנסה לבית זה די תנאי הסף הבסיסי על פי היהדות, זה שאשתך יכולה למחול לך בינתיים כשאתה אברך וסטודנט ומתמחה, זה בסדר אבל היא יכולה להחליט גם לא.

ותאר לעצמך אחרי 10 שנות אברכות נניח יש לך 4 ילדים ואשה ושכירות ופעוטונים פרטיים וכמובן רכב גדול, מה עושים? תלך לעבוד בסופר? תעשה השלמת הכנסה כמשגיח כשרות? אפשר.

בפועל אני מקווה שהבית שלך לא יתפרק במצב הלחץ הזה כי גירושים עולים הרבה כסף וגם יש מזונות וכתובה ופתאום אין המשכורת של האשה ואתה צריך לשכור דירה לבד, הרבה גרושים מתפרקים כלכלית לפחות בהתחלה 

תראהל המשוגע היחידי

השנים הראשונות בישיבה הם הכי חשובות כדי שיהיה בסיס של תורה לכל השנים.

השאלה זה

1. אם שווה לי לוותר על חלק מהם עכשיו כדי להתחיל ללמוד מקצוע

2. או אולי בכלל לדחות את הרצון לחתונה לעוד הרבה שנים אחרי לימוד ותורה ומקצוע

3. או (כמו שבעיקר עושים אצלינו), כן נשארים בשיבה כמה שנים ומתאברכים ואחרי כמה שנים משלבים לימוד מקצוע.

כי בסוף אני צריך לוותר על משהו, השאלה זה מה הכי חשוב, ובזה אני לא בטוח. יכול להיות שבאמת תגידו: חכה אל תתחתן עדיין תכין את עצמך כמה שנים טובות יענו 24 כזה, (וגם אז לא בטוח שאני יסיים מקצוע).

אני אישית גם לא מתכנן להיות ר"מ או מו"צ או משהו כזה אבל אני מבין את החשיבות של הזמן ולכן בנושא הזה אני מאוד מתלבט...

לא הזכרת שירות צבאי…ואתה לא צריך לוותר על משהופ.א.

אלפי הלומדים בישיבות ההסדר, כ 2500-2800 בכל שנתון, כפול 5 שנים של המסלול - כ 12,000 סך תלמידים בשלבים השונים בישיבות ההסדר - יכולים להעיד שיוצאים לחיים עם בסיס מצויין של תורה, ידע, יכולת לימוד וכו'

מי שלא נשאר בישיבה, יוצא לחיים בגיל 23-24, גיל מצויין להתחיל רכישת מקצוע לחיים וגם להתחתן    

בעיקרון אני מסכים איתךל המשוגע היחידי

אבל זה עדיין נראלי מוזר שההכוונה להתחתן היא בסביבות גיל 24 והלאה ואז כל ההכנות נסובות סביב זה.

הרי אם אני בן 19 ומתכוון להתחתן בשנתיים הקרובות (נגיד בסוף המסלול הצבאי בהסדר- 21 כזה), אין שום סיבה להימנע מזה אם לא התחלתי ללמוד מקצוע,

כי בסוף השנים שעוברות, לדעתי יותר חשובות בהקשר של בסיס זוגי לחיים ושווה להסתבך קצת עם לימוד מקצוע, וגם בלימוד תורה שברור לי שיותר חשוב לחיים מאשר לימוד מקצוע בשנים הראשונות.

אא"כ אתה אומר לי שיש סיבה אמיתית לזה שמעכבים עם חתונה ואז אין הכי נמי הכל בא אחרי זה.

מה שאני התכוונתי בהכנה לעניין הפרנסה:לגיטימי?

יש דברים שקשורים ללימודי מקצוע שאפשר להתחיל איתם כבר עכשיו. לדוגמה:

א. האם יש לך כבר תעודת בגרות? אם חסר לך בגרויות, אולי להשלים עכשיו.

ב. האם נבחנת בפסיכומטרי? אז בבין הזמנים עכשיו, לא לדחות.

ג. האם המקצוע שמעניין אותך הוא תורני? האם אפשר לעשות מסלול מיוחד לבינשים נניח לתעודת הוראה?

מעבר לזה - בעיני נכון לנסות לייצר הכנסה כבר עכשיו.

האם מותר לך לפתוח עסק עצמאי? נגיד ללמד ילדים קריאה בתורה לבר מצווה. עבודה בבין הזמנים. שטיפת בית כנסת פעם בשבוע. וכו'.

חלק מהכסף הזה ללמוד איך להשקיע - כעצמאי בקרן השתלמות. וגם הפרשה לפנסיה. 

ככל שמתחילים בגיל מוקדם יותר, זה נהיה משמעותי בהמשך.

מי שיחכה עם הכנסה (חוקית ומסודרת) לאחרי הסדר+אברכות+לימודים מקצוע -

למיטב הבנתי, יש לזה השלכות מאוד גדולות על הפנסיה שלו.

מה שאני מנסה להגיד, זה שאתה צריך להסתכל קדימה - לא על 3-4 שנים הבאות, אלא 30-40 שנה ויותר.

איזה סגנון חיים אתה מצפה?

איך תממן את זה?

איך ואיפה תראה המשפחה שלך?

נישואין זה לעבור למגרש של הגדולים, וזה דורש לחשוב בראש שונה ממה שיש בשלב הקודם.

באופן אישי, תמיד רציתי לדעת שלמי שאני יוצאת איתו יש תוכנית. שהוא חשב על הדברים - גם אם התוכנית כוללת עשור בישיבה מעבר להסדר, אם יש לו תוכנית איך הוא מתכוון לממן את זה ומבין את ההשלכות לטווח הארוך - סבבה.

אם הוא אומר לי, אה, כולם מסתדרים, נזרום - לא בשבילי.

קודמי, אריק מהדרום, כבר שם את האצבע על הנקודהפ.א.אחרונה

שגם בעייני היא הקריטית בעניין ההתפתחות האישית של כל אדם - העול והאחריות המוטלים עליך כאשר אתה כבר בעל משפחה עם ילדים.  

להתחתן בגיל מאוד צעיר זה לא העניין שעשוי להשפיע. אפשר לחיות כזוג צעיר באופן מאוד מצומצם, מאוד חסכוני, ובמקביל ללמוד ולהשקיע הרבה בכל דבר שקשור להתפתחות אישית. הן תורנית, הן מקצועית, גם בתחביבים.  

כל עוד אין ילדים, אין הרבה הבדל מהיותך רווק.  נכון שצריך להחזיק בית - אבל ההוצאות על קיום  בתנאים צנועים ומינימליים לזוג צעיר ללא ילדים הם באמת דבר שכל זוג יכול לקחת על עצמו.  

גרים באיזו יחידת דיור של חדר אחד, אפילו למשך שנתיים ושלוש ראשונות.  

הבעיה, הקושי, ההתמודדות עם מעמסת החיים האמיתיים, הריחיים על הצוואר בלשונו של מי שהגיב לך לעיל, @אריק מהדרום, זה כאשר אתם, כזוג, כבר הורים לילדים.  

בגלל אורח החיים, ההשקפה הדתית, אני מניח שלא תרצה לדחות את הרחבת המשפחה למשך כמה שנים אחרי הנישואים.  וכאן הקונפליקט המרכזי בנישואים בגיל מאוד צעיר לפני שרכשת השכלה ומקצוע ויכולת להתפרנס בצורה ראויה לכל החיים שלפניך.   פרנסה ומקצוע שיהיה אהוב עליך.  לא משהו שנכפה עליך בגלל שאתה גבר אבא לילדים וחייב בכל מחיר להביא פת לחם הביתה.  

ציינת שמה שבעיקר עושים אצלכם זה האפשרות השלישיתאריק מהדרום

אני לא חושב שזו בחירה טובה עבור רוב בני האדם.

כמה מה שאני כותב ישפיע עליך? ברמת העיקרון זה משתנה הרבה מאדם לאדם ומישיבה לישיבה.

תתייעץ עם אדם שמכיר אותך ורוצה בטובתך, זה יהיה יותר טוב מלהייעץ איתי.

כן צודקל המשוגע היחידי

אני באתי לפה בעיקר כי לשמוע דעות מגוונות.

בעז"ה הכל יהיה גם עם התייעצות רצינית,

בסוף זה ההחלטות הכי גדולות שאני אעשה בחיים (נראלי).

אשריך!

למה אתה חושב שזה לא בחירה טובה? מענייין אותי.

זו דעתי האישית וזה לא קשור לענייני לנ"ואריק מהדרום

אני לא סבור בכלל שנדרש חינוך מסגרות קודש בלבד שבחורים נשלחים אליהם אחרי הישיבה התיכונית.

אני נגד הערצה לתלמידי חכמים ולבני אדם באופן כללי.

אני חושב שחלק גדול מעולם הישיבות של היום נשען על סיבה פוליטית.

אני חושב שמפעל הישיבות אחראי לנשירה של עשרות אחוזים מבוגרי הציונות הדתית.

אני חושב שהמודל של תיבת נח נכשל.

אני אומר את זה שנים בקבוצות ווצאפ אבל כל זה איננו קשור לענייני לנ"ו, זו דעתי האישית בקצרה אם תרצה אפשר להמשיך בפורום אחר.

מוסיף ומחזק את חשיבות אחריות הגבר לפרנסת משפחתופ.א.

כל אחד בציבור הדתי מאוד מעריך את הלימוד ואת החשיבות של בניית בסיס רוחני ותורני חזק לפני הקמת בית ומשפחה. אבל אי אפשר להתעלם מהאחריות המעשית שמוטלת על כתפי הגבר היהודי.

בסופו של יום, על פי ההלכה והכתובה, האחריות לרווחה הכלכלית של הבית היא עליך – 'ואנא אפרנס'. זו לא רק חובה טכנית, זו המדרגה המוסרית של להיות 'בעל' שדואג לאשתו ולילדיו בכבוד.

צריך לומר ביושר: המודל שבו חברה שלמה נשארת בכולל לאורך שנים הוא תופעה ייחודית לישראל, והיא רחוקה מלהיות המודל ההיסטורי של העם היהודי. בחו"ל, הקהילות החרדיות חיות אחרת לגמרי – שם אנשים יוצאים לעבוד, מתפרנסים בכבוד ותורמים לקהילה, מבלי לוותר על הזהות החרדית שלהם.

התחושה היא שבישראל המצב הזה השתרש לאו דווקא מסיבות רוחניות טהורות, אלא כתוצאה מהמבנה הפוליטי והצורך להשתמש בפטור 'תורתו אומנותו' כדי להימנע מגיוס. המציאות הזו יצרה מצב שבו אלפי משפחות חיות בעוני כרוני, כשהנטל הכלכלי נופל על האישה או על קופת המדינה. 

האם זה באמת 'לכתחילה'? האם זו דרך התורה להסתמך על צדקה וקצבאות כדרך חיים, במקום לחיות חיי יצירה ועבודה?

בקהילות חרדיות בארה"ב ובאירופה, הנורמה היא שילוב של קביעת עתים לתורה עם יציאה למעגל העבודה. שם, המוסר העצמי והאחריות הכלכלית מתבטאים באחוז גבוה של בעלי השכלה גבוהה, תארים אקדמאיים, בציבור התורני.  

מניח שמוכרת לך הישיבה-אוניברסיטה בארה"ב.

בין שאר בוגריה המפורסמים- הרב ד"ר אהרון ליכטנשטיין זצ"ל, שעמד בראש ישיבת ההסדר הר עציון באלון שבות שנים רבות.  

או הרב אליהו רחמים זייני, שעומד בראש ישיבת ההסדר והישיבה הגבוהה אור וישועה בחיפה.  בעל תואר ד"ר במתמטיקה, מהטכניון, היה מרצה בטכניון ורב הטכניון.  

בביקורים שיצא לי לעשות באנגליה, נחשפתי בקהילות החרדיות שגרות בלונדון לריבוי בעלי מקצועות חופשיים, וחיים ברווה כלכלית גבוהה מאוד.  

גם אולי המקום להזכיר שעל רקע הלחצים המשפטיים והציבוריים להפסקת תקצוב ישיבות ומוסדות חינוך חרדיים שאינם מלמדים לימודי ליבה או שאינם עומדים בחוקי הגיוס, עלו איומים מצד עסקנים חרדים להביא כספים מחו"ל מתורמים פרטיים וקרנות כדי לגשר על הפערים התקציביים-גם זה מוכיח שהחרדים בחו"ל עובדים ומתפרנסים היטב ורק בארץ חיים בעוני עמוק מרצון.  

הרב זיני לא היה רב הטכניון כי לא היתה משרה כזאתאריק מהדרום
הוא היה רב בית הכנסת שבתוך הטכניון והוא שנים רבות ניסה לבקש מאנשים להפסיק לקרוא לו בצואר הנ"ל ובכל זאת אנשים ממשיכים לקרוא לו כל.
חידשת ליפ.א.
תגובה חסרת טאקט בקבוצת חברות רווקותראומה1

חברה נשואה שנה שהתחתנה בגיל מאוחר כתבה בקבוצת חברות רווקות בנות גילה:

"אחרי כמה שנים מרגיש לא מציאותי להיות נשוי"

כמה חוסר טאקט וחוסר רגישות יכול להיות לבן אדם?

את רואה שיש בקבוצה רווקות בנות גילך שכמהות להנשא כבר ואת כותבת כמה שזה מאין חלום כזה לא מציאותי שאת נשואה כבר שנה?

עדיף לסתום באמת ולא לדבר בכלל על זה מול חברות רווקות. 

זה כמו שהריונית תגיד מול חברותיה הנשואות שלא מצליחות להקלט "יו זה מרגיש לא מציאותי להקלט להריון"

איפפפפפפ

נשמע כמו זעקה לעזרהבחור עצוב
למה היא עדיין בקבוצה?אני:)))))
מן הסתם זו לא קבוצה שמוגדרת לרווקות בלבדבחור עצוב
אני חיה בגישה קצת אחרת ממךלגיטימי?אחרונה

לא הייתי רוצה שכל מי שנשואה לא תעיז לדבר על הנישואים לידי, כי זה רגיש.

זה טבעי ונורמלי שאני מדברת עם חברות, והם מדברות דברים כאלה - וכן, גם על ילדים וכו'.

ואני רואה את זה כהחלטה שלי מה לעשות עם המידע הזה.

אם אני בוחרת להיעלב ולהתרחק ולא להיות חלק מהקבוצה שבה מדברים ככה -

אני מרגישה שאני גוזרת על עצמי בדידות וריחוק, ויצירת קבוצה חברתית שכוללת רק מי שאיתי במצבי, וזה עלול להיות לא בריא מבחינה נפשית.

אני גם יכולה להבין את מה שהיא כתבה בצורה אחרת:

שנים ארוכות של חיפוש, של רווקות לפעמים מובילים למחשבה במודע או בתת מודע של ייאוש, של לי זה כבר לא יקרה.

וכשזה כבר קורה - זה יכול להיתפס כ"תסמונת המתחזה" - זה לא אמיתי, זה לא שלי, אני עדיין בזהות הרווקית שלי - ולכן זה נראה כל כך לא מציאותי שהתחתנתי.

בעיני זה יכול להיות שיתוך של איזשהו מצב נפשי, לא ניסיון לדרוך על יבלות.

לא מצליח להפסיק ליפול...מפחד מאוד!

מתוסכל ממש... לא מצליח להפסיק ליפול.

מרגיש שיש מגנט שמושך אותי בכח לרע...

מצד שני, בפנים אני לא רואה איש רע אלא בןאדם רגיש שמחפש רק טיפת אהבה..

קיצור, מרגיש רעעעע מאוד עם עצמי..

מה עושים??????

נמאס לי כבר ליפול!!

ונמאס לי יותר מזה שאין לי שליטה על עצמי!!!

נ.ב. בסוד: הפחד הכי גדול שלי זה שאני לא יודע לאיפה אני עוד אגיע.. אולי לא אשלוט בעצמי ויקרו דברים לא טובים חס ושלום.

אבל עזבו, ההתמודדות שלי היא בעיקר עם הכלב שבי ששב כל הזמן על קיאו... לא יכול יותר!!!!

היי אחי❤️פתית שלג

מכיר את הספר ועמך כולם צדיקים? אני ממליץ עליו מאוד. הוא מלמד הסתכלות אחרת על כל ענייני הנפילות.

הנטיה להלל כל רגע של נפילה כאילו הוא עיקר הסיפור פה- זאת מלכודת! מלכודת שגורמת להיות כלוא יותר חזק בדמיונות של היצר הרע. ויותר מזה- היצר הרע יכול לגרום לך לחשוב שזה עיקר מי שאתה.

יש בך מלא כוחות אדירים שצריך לתת להם הרבה יותר מקום בחיים שלך, דרך המון עשייה חיובית, ויעדים גדולים בקדושה.

אשריך💪

לכל־אחד יש מגנט שמושך אותו לרע,חתול זמני

כאילו, זה כל הרעיון של בריאת האדם והעולם. אם זה לא היה ככה, היה זה מדאיג.

מזכיר לי סיפור: בחור ובחורה עמדו להתחתן ונכנסו לקבל את ברכתו ועצתו של הרב. אמר להם, עצה טובה לשלום בית, כאשר הבעל חוזר מהכולל והיה לו יום גרוע, לפני שייכנס הביתה יהפוך את הכובע, ככה האישה תדע שעבר עליו יום גרוע ולא "תתנפל" עליו ישר כשהוא מגיע אלא תתייחס אליו בעדינות. והפוך, אם לאישה היה יום קשה, שתהפוך את המטפחת (לא עובד עם פאה נכרית) וככה כשהבעל נכנס יידע מיד שהיא עצובה ולא יתחיל להקשות עליה קושיות מיותרות אלא גם ינחם אותה. טוב יפה, התחתנו בשעה טובה, אחרי כמה ימים חוזר הבעל עם כובע הפוך, האישה רואה מיד מכינה לו כוס תה שב תנוח תירגע קח את הזמן יופי. אחרי כמה ימים, הבעל חוזר רואה את האישה עם מטפחת, אומר לה וואי שבי תנוחי תשתי תה בינתיים מה את צריכה אני אעזור לך.

אחרי כמה ימים, חוזר הבעל, דואג לשים כובע הפוך, אלא שכשהוא פותח את הדלת, גם היא עם מטפחת הפוכה. על מקרה כזה הרב עוד לא דיבר! טוב, אובדי עצות החליטו ללכת לרב לשאול אותו. דופקים בדלת והוא פותח להם עם כובע הפוך לראשו...

///

בקיצור זאת עובדת החיים.

אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מדבר על ניסיונות בתחום הידוע אבל הדברים תקפים פחות או יותר לכל דבר שתרצה.

ברמה המעשית (כי אם יש משהו שיצה"ר לא אוהב, זה מעשים, לעומת דיבורים):

– להחליף לטלפון מוגן ברגע זה, יש דגמים טובים, לא יקר בכלל, כל האפלקציות שתרצה

– להתקין סינון אם לא קיים (לא מבין גדול בסוגים)

– לצאת הרבה מהבית

– ללמוד הרבה תורה בין בשיעורים בין בעצמך זה מהדברים היחידים שעושים את ההבדל

– להרחיב קצת את מעגל החברים ברגע שאתה מרגיש שאתה עם אנשים ויש לך תמיכה זה מוסיף

– אם כבר נופלים ידועים דברי חז"ל "אמר רבי אלעאי הזקן: אם רואה אדם שיצרו מתגבר עליו, ילך למקום שאין מכירין אותו, וילבש שחורים ויתכסה שחורים ויעשה כמו שלבו חפץ, ואל יחלל שם שמים בפרהסיא." אפשר לנפול חזק ואפשר לנפול פחות חזק. במקום לאמץ תחושה של הותרה הרצועה להבין שאפילו בתוך החטא עצמו יש מנעד עצום ונידונים על כל רגע ורגע הן לחיוב והן לשלילה ("האם יכולת לפחות לצמצם?"). ולא די שיש צד זכות במניעת נפילה יותר גרועה (חוץ מזה שמראה בעצמו שאינו חפץ בעבירה) אלא אף אם רק דוחה מעט את הנפילה אף בזה יש צד זכות.

– "כשהביאו בפני רבנו [חידושי הרי"ם מגור] ספרים בהם עצות נגד תחבולות היצר נענה ואמר: ליצר ערימות של עצות נגד העצות הללו, גם לו סגולות ועצות נגד עצות בני־אדם." בקיצור עושים מה שיכולים וה' יעזור

ברמה הרעיונית:

– קלישאה אבל אל תתן לנפילות להגדיר אותך. אם כבר הזכרנו את חידושי הרי"ם, "אמר השכחה טובה מאוד כי אלמלא לא נבראה השכחה היה אדם זוכר תמיד עכל עבירות שעשה ולא היה יכול להחזיק מעמד לכן העבירה הידועה גורמת לשכחה כדאיתא בספרים הקדושים".

– הזכרנו את "ילבש שחורים ויתעטף שחורים". לפי ראשונים רבים, אין זאת עצה איך לבצע את העבירה, אלא איך אדם יכול להתגבר על יצרו. ולכאורה, קשים דברי הגמרא שנייה לאחר מכן, "הא דמצי כייף ליה ליצריה, הא דלא מצי כייף ליה"? אם בסוף הוא לא עובר עבירה, אז מה זה משנה אם הוא ילבש שחורים? ולמה הותר לו ללבשם רק אם הוא לא מצליח לכפות את יצרו?

שאלה נוספת: "א"ר לוי בר חמא אמר ר"ש בן לקיש לעולם ירגיז אדם יצר טוב על יצר הרע שנא' רגזו ואל תחטאו. אם נצחו מוטב ואם לאו יעסוק בתורה שנאמר אמרו בלבבכם אם נצחו מוטב ואם לאו יקרא קריאת שמע שנאמר על משכבכם אם נצחו מוטב ואם לאו יזכור לו יום המיתה שנאמר ודומו סלה."

=> אם משמע שהולכים מהנשק הקל לתותחים הכבדים, למה לא להתחיל מראש ביום המיתה? תשובה שראיתי, כי זה מעציב, הקב"ה לא רוצה שנהיה עצובים ונתעסק בדברים מעציבים. אותה תשובה לגבי לבישת שחורים. לכן, אל תרגיל לראות את עצמך בעין רעה ושיפוטית אין בזה שום תועלת.

להיות עסוקים. עסוקים.נחלת

גם קראתי פעם שעשיית חסד (התנדבויות וכד') מסייעים לזה. זה הצד השני של חסד = מים. אם אני לא טועה. כדאי ל ברר.

בודק אם אני בלנ"ו.. כן אני בלנ"ו..בנות מרכלות עלי
הרב יואב אקריש ביוטיוב. ראיתי כותרת בענייני נפילותנחלת

יש ספר שאולי יכול להועיל: על חטא ותשובה - מאיר גרוזמן.

מאמינה שהרב ארז דורון, הרב פנגר ורבנים ברסלבים 

ועוד, מדברים על כך. אתה לא היחיד.

ולבקש על זה מהשם. קודם כל. אלא מה?!

"כל עוד האדם חי, אפשר לתקן!"

אתה עכשיו במלחמה. ומלחמה, זה לא עובד.משה

הכלב שבך לא שב על קיאו. יש שם חוסר וזו הדרך למלא אותו. במקום מלחמה ריקה כדאי לחפש מה מביא אותך לשם.

מה הצורך שלא מתמלא?

איפה בלו''ז?

לך תעשה ספורט בגינת כושר, לך לעשות יוגה (יתן לך זמן גוף חיובי!). אל תתעסק בכלל בדבר הזה. גם לא כשאתה נחשף אליו. פשוט לעסוק בחיובי.

חלילה איש רע. יש להבדיל בין מוסר והלכהמרגול

סליחה על הפלישה כאישה שאנוכי (שמן הסתם לא חוותה את האתגר הזה).

אם לא הייתה הלכה, נניח אם תקח גוי, האם מעשה כזה הופך אותו לאדם רע ומלוכלך? חלילה.

כמובן אנחנו כיהודים יש לנו הלכה ותורה, שאוסרת עלינו. ויש לשמור על המצוות וכו'. אבל אני מרגישה שבמצווה הזו, עושים לה יח"צ של גועל נפש ולכלוך, כשבפועל זה איסור. כמו שאסור להתניע את הרכב ולנסוע לים בשבת.

אסור? כן.

לא מוסרי ומלוכלך? לא. 

את צודקת בתאוריהצדיק יסוד עלום

אני גם לפעמים מנסה להתבונן בזה כך. אובייקטיבית וגלובלית כל אדם רוחני מרגיש בבירור כמה הנפילה היא שפלה, גסה, מכוערת וחייתית. הרצון להשוות אותה לעבירה סתמית ושגרתית על רצון ה' היא מלאכותית. הכאב והבושה הם אינהרנטיים לנפילה ועצמיים לה, וכל אדם עדין מרגיש את זה.

לא בתאוריה ולא בטיח.קעלעברימבאר

זה מעשה לא מוסרי נקודה.

האדם שעושה אותו כמובן לא רע. זה לא כמו גנב או רוצח. אבל המעשה של צפיה בתכנים ברשת מאוד לא מוסרי ומלוכלך מאוד מוסרית.

הדור שלנו מושפע בטעות מהתרבות.החילונית בה "כל דבר שאני רוצה מותר כל עוד זה לא פוגע באחר" וזה לא נכון גם מוסרית לא רק הלכתית

צפייה בתכנים זה אכן לא מוסרי. לא על זה דיברתימרגול

מדובר בתעשייה נוראית.

אפשר מהדמיון והתחושה. מדברת על פיזית מה קורה.

בעבר אגב, התחתנו בערך כשהגיעו לבגרות מינית. וגם גברים נשאו יותר מאישה אחת אז אפילו נידה פחות השפיעה על הגבר.

המעשה הפיזי, אסור הלכתית כמובן. אבל אני לא רואה בו מלוכלך או לא מוסרי.

אגב, על נשים יש פסיקות שונות החל מאסור לגמרי ועד מותר לגמרי

גם המעשה הפיסי כשהוא מחוץ לנישואין אסור מוסרית ולאקעלעברימבאר

רק הלכתית.

זה פוגם באהבה המוקדשת רק לאדם אחד.

ופגימה בערך האהבה היא מעשה לא מוסרי.

כשהוא במסגרת נישואין הוא קדוש וטהור כמובן.

אוקיי, אבל נניח נער בן 14, שכמובן לא בשלב נישואיםמרגול

כרגע.

האם זה פוגם?

גם האם זה אהבה כשזה עם עצמו? לא חושבת.

וכמובן שאם זה הופך למשהו שמנהל לאדם את החיים, ספק התמכרות, אז גם בעייתי.

אבל באמת לא חושבת שזה לא מוסרי. 

גם פגם הברית פוגם במוסר ובנפש, כיקעלעברימבאר

זה גורם לאדם להפנות את כוח האהבה שלו לעצמו במקום לזולת. גם לפני מתן תורה ער ואונן היו רעים בעיני ה'.

לעניין גישה חינוכית זו כבר שאלה אחרת

כנראה נער בן 14 מדמיין משהו אחרנוגע, לא נוגע

ממה שאת מניחה שהוא מדמיין, ולכן את חושבת שאין בזה בעיה מוסרית

(עקרונית אני חושב שבכל דמיון בעניינים האלו יש בעיה מוסרית ברמה מסויימת, זה מנעד)

איני חושב כךחתול זמני

בחידושי הרי"ם "אמר לחתן ביום חפתו כדברים האלה: אויב עס איז איידיל איז נישט דא קיין איידעלערס, און אויב עס איז גראב איז נישט דא קיין גרעבערס".

ובגרמנית מודרנית אם זה באופן אצילי אין אצילי מזה ואם זה באופן גס אין גס מזה.

איסורי עריות לא סתם נקראים תועבה, לא הקפיד על עבודה זרה והקפיד על גילוי עריות", "אלהיהם של אלה שונא זימה" כו'.

הסיבה לזה, למיטב הבנתי, היא ש"במקום המשפט שמה הרשע ומקום הצדק שמה הרשע". העולם בנוי מניגודים ובמקום שבו נמצאים העניינים הכי גדולים (אהבה חברוּת הדדיוּת כו') נמצאים גם הניגודים הכי גדולים (תאווה אנוכיות זימה כו').

ההרגשה הפנימית שהעיוות הוא בזוי ומאוס מעיד על אנינות הדעת (במובן החיובי) ואצילות הנפש, זאת דעתי האובייקטיבית.

מסכים לגמריקעלעברימבאר
לא עושה את האדם רע, אבל ברורקעלעברימבאר
שמעשה כזה הוא מלוכלך ולא מוסרי.

המחשבה שמעשה כזה מוסרי רק אסור הלכתית, נובעת מהשפעת הדור שלנו מהפוסטמודרניזם החילוני.

גם זימה לגויים נחשבת מעשה רע בתנך.

ואין הבדל בין גבר לאשה פה

אם כי אני כן נוטה לסייג שבסוף זה מנעדחתול זמני

אינו דומה x ל־y

יש כאלה שעושים את זה (לא ראיות אסורות) נטו בשביל לפרוק לחץ או להירדם מהר אפילו בלי התאווה שבדבר

ביסודו של דבר האיסור כשלעצמו בעיקר קשור לעניין של טומאה יש פשוט עניין מהתורה לא להיטמא בטומאה הספציפית הזאת כמו שלכהנים אסור להיכנס לבית קברות (וזה די מקביל כי את הכהנים זה מגביל ממחנה שכינה ואילו טומאת קרי מגבילה מכל הר הבית)

הצד המוסרי הוא קשור באופן הדוק אך לא לגמרי חופף

ברור. ויש הרבה חילוקים בהלכה בענייןקעלעברימבאראחרונה

פגם הברית ובאיזה מצבים. ואין כאן המקום להאריך. לכן אמרתי שאני לא מדבר מהבחינה החינוכית פה.

אין קשר לטומאה. הרי טומאה הלכתית נוצרת גם אחרי קשר פיסי בין איש לאשה. ואין איסור להטמא לישראל למת וכדומה.   הצד המוסרי לא קשור כי ער ואונן היו לפני מתן תורה.  הבעיה המוסרית פה היא שאדם מפנה את כוח האהבה וכוחות החיים לעצמו במקום לזולתו, וזה יוצר פגם בנפש (שניתן לתקן כמובן) , כי יצר העיריות עומד בבסיס נפש האדם, לטוב ולמוטב 

אין מגנט שמושך אותך לרענוגע, לא נוגע

יש מגנט שמושך אותך להרגיש אישה. בגלל שאין לך את זה באופן הנורמלי, זה מתבטא בצורה לא טובה. בפרט שהקושי הרגשי של הבדידות מתערבב עם זה.

כמו שצריך לדעת איך לקום, צריך גם לדעת איך ליפול.

כשאתה לא מצליח להתגבר, לפחות תיפול חכם. אל תיפול על מראות ודמיונות של יצר בלי אהבה כי זו נפילה שמעוותת את המוח ואת החשיבה, ויכולה לדרדר אותך למטה.

תיפול לדברים שמדמים את המציאות האמיתית.

זה ממש לא עושה אותך איש רע, כברקעלעברימבאר

אמרו חזל שאין אפוטרופוס לעריות.

וזה לא אומר שאתה אדם לא רגיש.

זה יצר חיובי מאוד שפשוט מופנה למקומות טמאים. אבל היצר הזה שלך חיובי מאוד ומעיד על אדם צדיק שרוצה אהבה אמיתית.

קשר כזה בין איש ואשתו נשואים, מאהבה, הוא קדוש וטהור.

פשוט כשהוא מופנה למקומות שהם לא כאלה זה הרס היצר הקדוש הזה ולכן טומאה.

אתה לא צריך להלקות את עצמך. נפילה באינטרנט היא תופעה מאוד נפוצה לצערינו גם אצל דתיים. 

זה סתם פחד לא מוצדק ,שזה יביא אותך למקומות יותר רחוקים מנפילה באינטרנט. באינטרנט היד קלה על המקלדת ומאוד קל להגחע למקומות כאלו ודו התמודדות לא פשוטה.

צריך אינטרנט מסונן וייעוץ אצל איש מקצוע במקרה של התמכרות קשה.

מה אתם מעריכים?intuscrepidam

בהמשך לשרשור הארוך של הגברת לבנדר, ואחרי מחשבות במהלך השבת, אשמח לשמוע איזה תכונות/ התנהגויות אתם מעריכים? אפשר בכל סוג קשר, זוגי, חברי, משפחתי וכו'.

אשמח להתייחסות משני כיוונים, האם זו הערכה חיובית, דהיינו אתם מעריכים את מי שיש לו את אותה תכונה. או הערכה נצרכת, דהיינו אתם לא מעריכים את מי שחסר אותה.

@Lavender @advfb @זיויק @ארץ השוקולד

אכפתיות, מחויבות (בזוגיות), יוזמה לאורך זמןמרגול

הכוונה ביוזמה- החברים המהממים האלו שמתקשרים או מציעים להיפגש באופן יחסית תדיר. יש לי חברה שיש לה רשימה וכל שישי עושה סבב, כמה שמספיקה, וממשיכה בשישי הבא מאיפה שהפסיקה.

זה לא רק קומץ החברות הכי טובות (למרות שגם זה משמח)

אני מעריך מאוד אנשים עם "צ'יל"חתול זמני

שלוקחים דברים בקלילות. שאם משהו התחרבש, אז OK אופס לא נורא. מאוד קשה לי עם אנשים בלי התכונה הזאת.

שליטה עצמית, נימוס גם must.

אופק רחב בונוס גדול.

בבקשה תפרט מאוד למה דווקא התכונות האלהכלב זמני
נוכלחתול זמני

ובכן א' זה מהסיבה שאני ככה. אני לא יכול לחיות כל הזמן ליד בן־אדם שחי בתדר רגשי אחר, כלומר מגיב באופן מאוד דרמטי / קטסטרופלי לכל עניין בעוצמות רגשיות גבוהות, כי איני מספיק דרמטי כדי להיכנס איתו לחוויה "עמו אנכי בצרה" אבל גם לא סטואי מספיק כדי לא להיות מושפע כלל. מתח רגשי גבוה מתיש אותי, קשור לסף גירוי רגשי או משהו כזה.

שליטה עצמית כנ"ל אני מצפה מאנשים את מה שאני מצפה מעצמי.

נימוס כי אני מחזיק מזה ערך רוחני גדול אולי הייתי ייקי בגלגול כלשהו.

אופק רחב בונוס כי אני מתעניין בכל־מיני נושאים שבעולם ונחמד אם אפשר למצוא עניינים להפוך גם אם זמנית למצע משותף לשיחה וכיו"ב, אבל זה לא ממש ממש מהותי.

סבלנות, יציבותארץ השוקולד
נתינת מקום לא להעמיק יותר מדי ברגשות אם אני לא רוצה לשתף 
בבקשה תפרט מאוד למה דווקא התכונות האלהחתול זמני

(סתם)

..הרמוניה

אני מעריכה עין טובה, אכפתיות ואומץ, ואני לא יכולה עם אנשים לחוצים

אנשים שהם תוכם כברם, אנשים אכפתייםadvfb

מעריך חכמה, כנות ומודעות אישית וסביבתית.

בכותרת זה הערכה שהיא הכרחית, בתוך ההודעה זה דברים שאני מתחבר אליהם במיוחד. על גב הדברים הבסיסיים.

כמובן "תנא ושייר"

אמoo

1. אנשים שמניעים את החיים שלהם ולא החיים מנהלים אותם

(עושים קריירה/ כסף/ עבודה אישית/ תהליכים/ פרויקטים)

2. אנשים שמתקשרים בפתיחות כנות וקלילות

3. אנשים עם תכונות מרשימות:

שליטה עצמית/ רוגע/ מודעות עצמית וכללית/ אכפתיות ואנושיות/ בטחון ואהבה עצמית

לשני הכיוונים 

מזדהה עם הראשוןאנימה
אנשים עם חוזק מנטלי, אנשים טובים שכל המהותLavender

שלהם זה טוב.

ואנשים ש"חיים" את החיים שלהם באמת. (לא דווקא אנשים קלילים שרק מחפשים כיף, אלא אנשים שלא נופלים לייאוש, דיכאון ויודעים ליהנות מהרגע...

(בתנאי שיהיו יפים)חתול זמני
😂😂😂😂Lavender

חחח חלאס לרדת עלי

לא מעריכה יופי כתכונה כמו שלא מעריכה עושר כתכונה.

עושר יכול להיות סימן לחריצות ואחריות כלכלית וכיו"בחתול זמני

ויופי יכול להיות סימן לטיפוח גם קומה זקופה סימן לביטחון

גוף מחוטב סימן לאחריות והערכת הגוף שהקב"ה נתן לנו

ולבוש נאה סימן לנימוס ואצילות אם נובע ממקורות טהורים

👌Lavenderאחרונה
להיות שם תמידהפי

בונוס גם שלך קשה עדיין למצוא את הזמן להכיל את השני

נחישות

ויציבות

ביחד עם עדינות

חיוך מתוק וקסם אישי

אני מעריכה בעיקרלא יודעתת