תמיד לפני פסח.
וכן בפסח עצמו , מתחילות כל הירידות על האשכנזים. שלא אוכלים כלום בפסח וכ'ו..
אני רוצה שתראו לנו בדיוק ההיפך.
כל מה שיש לכם / שאתם אוכלים בפסח אתם מוזמנים לשתף..
מה אוכלים ארוחת בוקר?
מה אוכלים צהריים?
מה ערב?
ומה מנשנשים?..
(:
תמיד לפני פסח.
וכן בפסח עצמו , מתחילות כל הירידות על האשכנזים. שלא אוכלים כלום בפסח וכ'ו..
אני רוצה שתראו לנו בדיוק ההיפך.
כל מה שיש לכם / שאתם אוכלים בפסח אתם מוזמנים לשתף..
מה אוכלים ארוחת בוקר?
מה אוכלים צהריים?
מה ערב?
ומה מנשנשים?..
(:

נקודה טובה
עלק אשכנזים...
תהיי אצל אמא שלך, תאכלי מה שאת רוצה 
נקודה טובה
יעל מהדרוםלמי שהתחתנה עם אשכנזי לאכול קטניות?
הקודם. לגבי נוסח תפילה- בדברים שאין בהם ברכה לבטלה אז זה לא כזה בעייתי באיזה נוסח מתפללים. לכן אם לאשה קשה להחליף נוסח ,יש מתירים לה להישאר בנוסח הקודם.
מוטיבציה(מה זה פתות?)

נולאית
זה 'גושים' קטנים מסולת, יאמי)
ותן טל
נקודה טובה
פנסאי
. זה קטסטרופה! חחחחח
ותן טל
ואני אוכלת מה שזורם לי... אבל בבית שלי שרויה לא נכנסת..)לא דווקא רטוב
(איך אפשר בלי??)
+mp8

(ובאחים הקטנים כי צריך לקלף הכל
)
אושר תמידי
(למה לעזאזל אני שמה קורץ ויוצא לי שורק?
)
מסביע את כל הבוקר.
בטיול צהרים אוכלים פירות וקצת מצה
השתגעתם?
זה הכי קרוב להיות חמץ. וחוץ מזה איך מקלפים?
טוב, זה רק קצת - שיהיה לשובע ובפסח אפשר גם בתאבון.

אני בעד. ממש ממש
מחר?![]()
(אני פשוט באמצע לבלוע מצב רוח נוראי עכשיו)
אני בעד. ממש ממש
מחר?![]()
פתרון לאשכנזים שלאכול שני דברים בפסח זה יותר מדי בשבילםימ''לאני בעד. ממש ממש
מחר?![]()

לזניה ממצות.
יותר טוב מלזניה אמיתית! אם יש מצות אנחנו עושים מהם גם באמצע השנה, יוצא ממש טוב.
פשוט טובלים את המצות בחלב ועושים את הרוטב קצת יותר נוזלי.
מומלץ.
כמעין הנובעהכי כיף לאכול בפסח....בשרי ובשרי
ובבוקר:
מצה עם חלב חם
טוסט מצה
מצברייט
מצה עם חמאה(לפעמים גם עם דבש)
חביתות כמובן
פנקייקים
לחמניות
כמובן יש עוגות של פסח חבל"זיות!!
לא חסר מה לאכול בפסח...
ושהספרדים יצחקו כמה שהם רוצים
אני מפסח יוצא שבע מאד אולי בתוספת של כמה קילו גם
בשונה ממצה מטוגנת עם ביצה ללא מים
מבקש אמונהולכל מעמיסי התפו"א- בהצלחה עם תפקוד האינסולין בגופכם, וממליצה לא לעשות בדיקות כמו המוגלובין A1C במהלך ה3 חודשים שאחרי החג....
אני בעד. ממש ממש
מחר?![]()
לצרבות...
כשיש דודא למתוק ושוב גמרתי את הm&m בבית...
מרענן נשימה אחרי כל האוכל- זבל שאכלת ועתיד גם לגרום להרגשה רעה....
עוגי פלצתטאמס הוא סה"כ סותר חומצה שהינו תוספת סידן[ובכך בסיס הסותר חומצה].
זאת תרופת הבחירה בהריון. בעיקר חשוב לא לקחת אותה עם סידן או להגזים במינונים כדי שלא תגרמי לעצמך הפרעות קצב...... אבל כאמור לחלוטין תרופת הבחירה בהריון. הוא נחשב בהריון Category C- מכיוון חוצה שליה, אך ניסויים בבע"ח לא הראו נזקים לעובר [יש לציין שבגלל עניינים אתיים לא נעשים מחקרים על נשים בהריון בנוגע לתרופות, ולכן גם אין כמעט תרופות שהן Category A], ככה שכן, סה"כ זה נחשב בטוח.
אני מניחה שקראת על תלידומיד וככל הנראה והתבלבלת..., שאכן שווקה זמן מה כתרופה לנשים בהריון, וגרמה להרבה מומים שרובם היו בגפיים[ גפיים קצרים ומעוותים, חוסר גפיים וכו']
כמובן שכל אחד יתייעץ עם הרופא שלו ויעשה כטוב בעיניו....

עוגי פלצת כשר לפסח.
יעל מהדרום
יעל מהדרום

מקנאה בספרדים
את יכולה להתגייר..

כמעין הנובע
ותן טלאבל בעיקר באורז. קטניות אחרות הם כן אוכלים. (חמין! חחחח)
ואני בקטע של החמרה ..
לא רק אורז אני גם לא אוכל קטניות...נראלי שהתחלתי עם זה שנה שעברה אני כבר לא זוכר
זה אומר שמנעתי מעצמי מלא דברים עכשיו עם הקטניות לא?
) וכל עוד לא עשית את זה שלוש שנים ברצף אני לא בטוח שאתה מחוייב לזה ברמה שאתה לא יכול לחזור. מה גם שלא בטוח שאדם שמחמיר החמרה שהוא לא צריך להחמיר, מחוייב בה תמיד
. אבל אני לא רב.
לגבי המרוקאים - אל תשאל אותי, אני אומנם חצי מרוקאים אבל לא בקיא בסיבות למנהגים שלהם...)
אני בעד. ממש ממש
מחר?![]()
(יש קטניות שלא היו בזמן הגמרא ובהם נחלקו בזמננו האם מותר או אסור - קנולה למשל, שזה נקרא גם "לפתית" - אז אצלנו נוהגים במשפחה כן לאכול לפתית. מה שמציל אותי בחלק מהמאכלים
)
אני בעד. ממש ממש
מחר?![]()
בכלל כל הקטע הזה של הקטניות..
ושזכרתי שקראתי, זה לגבי האם אורז זה מין דגן או לא - זה במנותק כרגע משאלתה קטניות עצמן. רבי יוחנן בן נורי סובר שזה מין דגן (אפשר לבין בגדול - תזכור מה מברכים על אורז בתחילתו..) אבל בסוף אם הבנתי נכון דוחים את דעתו.
בכל מקרה המשך מנהג הקטניות והחשש של החמץ וזה הגיע כנראה מאוחר יותר ולכן נוהג בעיקר באשכנז ובנותיה, ובחלק מצפון אפריקה (מרוקו כאמור).
ואגב זה באמת לא חשש רחוק כל כך - גם בעבר אבל גם היום, לא פעם שדות הדגן צמודים לשדות הקטניות והאורז, וניתן למצוא בתוך שקי הקטניות גרגירי חמץ (שלא בטלים גם במליון, בפסח..). כמו כן השקים עצמם שהשתמשו בהם להעביר ממקום למקום, שימשו לעיתים גם את הקטניותוגם את מיני הדגן.
גם כיום הרבה עדות שאוכלים אורז בפסח דואגות בגלל זה לברור אותו ביתר הקפדה - יש מקומות שבוררים אפילו 3 פעמים לפני שאוכלים (אני הייתי כבר מעדיף לא לאכול אם הייתי צריך לברור היטב 3 פעמים
)
ותן טלייתכן שיש עדות שלא בודקים 3 פעמים..אני בכל מקרה יודע על הרבה שכן.
ומה שזה אומר שלמרות שהם לא אשכנזים עדיין בעדות ספרדיות ועוד, רבות, עדיין קיים חשש כלשהוא ממה שהזכרתי למעלה ולכן בוררים שוב ושוב...
אז בעצם ספרדים שמתירים על מה מסתמכים בעצם?
ולגבי הברירה של האורז אני כל הזמן בורר 3 פעמים ויוצא לי המיץ עד שאני מכין אורז..
בורר 3 פעמים גם בפסח וגם לא בפסח
בכל מקרה זה לא ש"ספרדים מתירים" אלא האשכנזים הם אלו שמחמירים ואוסרים. סתם ככה זה לא היה אסור, רק באו האשכנזים ומסיבות שונות החמירות לאסור...
שלפעמיים בשקים של האורז יש חיטה בקטנה ..אה אז בוררים יענו וזהו?
אני מאמין שצריך להיות ממש עם אומץ בישביל לברור ולאכול..זה ממש מפחיד לכן אני מחמיר
את מנהג אבותיו. כיוון שבדיני פסח האלו רבו המנהגים, ובסופו של יום למנהג אבות יש כוח הלכתי לא קטן, באמת - לכן פשוט לבדוק מה במשפחה עבר במסורת לעשות עם כל דבר. ומי שרוצה לעצמו להחמיר יותר ורבו אומר לו שזה הגיוני - שיהיה לו בכיף
אין שום מקור חז"לי לאיסור קטניות ואף אחד לא טוען את זה.
זו גזירה שגזרו באשכנז, מטעמים לא ברורים (יש מחלוקת לגבי הטעם).
לגבי אורז יש דיון בגמרא אם הוא מחמיץ והמסקנה היא שלא, אבל בגלל הדמיון החזותי שלו לחיטה יש שמחמירים בוא כדי למנוע בלבול.
סלט קטניותימ''ל
אגב, מרוקאים לא אוכלים חומוס כי זה נשמע כמו 'חמץ'.
אתה מכיר מקור תורני ממרוקו שמאשר שזאת הסיבה לכך, או שזה פשוט מנהג שהתפתח שם מעלמא, ואז סתם הדביקו על זה את הדימיון בשם?
משיח בן דוד
אבל אני מניח שהתשובה היא בגדול כן. את רוב (אם לא כל) מה שכתוב במהלך השנים בישלתי (למעט הפחזניות שזה רק אמא שלי מופקדת. למרות שאני מניח שאין לי מניעה מסויימת לאפות ולהצליח..).
לבשל זה לדעת לקרוא הוראות, ולהיות סבלני... אתה לא צריך להיות שף מדופלם או בקיא ברזי התבלינים כדי להצליח לבשל 
ולא צריך להיות דבוק למתכון. אתה כבר לבד מצליח להבין/לזכור כמה כמויות צריך (נגיד תבלינים) כדי שיצא נורמאלי וטעים... 
ויש דברים שלא קראתי בשום מתכון ופשוט עשיתי מהראש הקודח שלי 
שבועות בלי קטניות....
העיקר להמשיך לאכול דג עם גבינה!!!!!!
דג ממש לא עושה לי את זה...
לא כזה ביגדיל לא לאכול אורז שבוע....
כשיוצאים לטיולים מכינים מצברי, ואוכלים אותו עם ריבה, דבש, חמאה, שוקולד וכל ממרח אפשרי.
לארוחת בוקר אוכלים מצפלקס (אחד הטעימים)
אוכלים בשרי,
חלבי
פרות וירקות
סלטים
תפוא
מרקים
קציצות ירק
מנשנשים עפיפיות של פסח, עוגות, עוגיות שוקולדים, ציפסים, במבה... וכו'
. ומין הראוי לציין אתותן טלזה שכל אחד שנרשם דרך לינק שמישהו מספק, מוסיף נקודות גם לבעל הלינק... ככה אני לפחות משתדל לעשות.
בוקר טוב.
מחפש מקום נחמד ליום כיפור, יכול כמובן להשלים מניין, גם להיות חזן בעיקרון (אשכנזי-קרליבך והמסתעף
).
אם למישהו יש רעיון במקום נגיש לתח"צ מירושלים זה יהיה מצוין, כן, הרגע האחרון וכו'.
ככה זה.
מתוך סקרנות
ל המשוגע היחידיאחרונהאם אתם מתקשים לצום ומרגישים חולשה מעיקה,
עקבו אחר ההוראות הבאות ותזכו לצום קל (אולי) ולחיסכון כספי (בוודאות):
א. קחו כדור סוכרזית
ב. תעטפו אותו בנייר עם הכיתוב ''קליצום''
ג. תבלעו את הכדור שעה לפני כניסת הצום
האפקט זהה לכדורים שנמכרים תמורת עשרות שקלים ליחידה, תמורת אגורות ספורות בלבד.
בהצלחה!
ששילמת מחיר גבוה על זה.
אין מה לעשות, ככה נפש האדם עובדת (למרות שיש מקרים שבהם אפילו אדם יודע שזה פלצבו זה משפיע עליו, במיוחד אם יש כבר התניה פבלובית לפני)
במחקרים רפואיים, הנסיינים לא צריכים לשלם על לקיחת התכשיר, ובכל זאת גם חברי קבוצת הביקורת מגיבים לפלצבו.
כך גם ילד שמקבל תכשיר מהוריו, בלי שהוא שילם עליו דבר. או יולדת שמקבלת דיקור בבית החולים בחינם, והדוגמאות עוד רבות.
אתה צודק שאם נגיד לאדם שהכדור יקר יותר, תהיה לו ציפייה גדולה יותר ולכן האפקט יכול להיות משמעותי יותר.
יקרה רק מקבלים בחינם. אבל עצם המחשבה שתרופה יקרה, בין אם שילמתי או לא, יוצרת אפקט פסיכולוגי שהתרופה שווה מבחינה רפואית
Fasting can be challenging, especially when someone is experiencing weakness or other symptoms. I think it’s important to be careful with advice involving pills or medication and to rely on safe, medically appropriate guidance rather than unverified instructions.
אז לא חסכתי כלום 😂
חראם עד שאני ערה בשעה הזאת.
יש עניין?
כאילו שאסור לי לחיות בלי שאני עושה משהו?
לא הלכתי אגב
(פעם היה לי פה שרשור של התמודדות עם אתגרי שינה, אבל היום אני כבר לא עומד מאחוריו עד הסוף)
מעניין, חוששני אבל שפה זה לא העניין, אין לי שום בעיה ללכת לישון או להרדם..
בכל מקרה, אני מאוד אוהבת את הלילה, אז אם לא צריכה לקום מוקדם למחרת לא ממהרת לישון.
מה בעצם את אוהבת בלילה מאוחר?
אני יודע להגיד קצת על הרקע שלי מתי אהבתי לילות ומתי בקרים. וזה היה מאוד קשור למסגרות שפעלתי בהן.
אוהבת את השקט, את העולם הרדום, הרוגע שיש.
אבל מסכימה שהלילה שייך למביני עניין בלבד.
אני פשוט סידרתי את הלוז שלי כך שיתאים לי לאופי הזה. אפילו העבודה שלי היא בין היתר בלילה.
אני יכול להגיד שמתישהו הגוף התהפך ואהב את הבקרים. אבל זה בעיקר בגלל סיפורי עבודה וזה שנגמרו המסגרות שתופסות את הבוקר.
כשיש שגרה שלא מאפשרת אז אין ברירה. השאלה מהי ברירת המחדל של ההעדפות.
איזה עבודה עם נוער יש שהשיא שלה בלילה?
שמדי פעם אני חוזרת אליו לרעיונות.
סקר - משפט לקישוט לסוכה - צעירים מעל עשרים
בקיצור, אשמח לרעיונות נוספים למשפטים מהמקורות לכתוב בקישוטים לסוכה.
יאללה שוטו
(שמחתי לראות אותך)
אנשים היו כותבים פסוקים וציטוטים אהובים על הבוקסות שלהם.
אני כתבתי על הבוקסה שלי "את הכבש האחד תעשה בבוקר ואת הכבש השני תעשה בין הערביים".
המשפט הזה משפיע עלי עד היום.
מתוך הפיוט סוכה ולולב לעם סגולה

את השלט הראשון תלוי בסוכה. דיסוננס לא קטן
סוכת חירות, מהבחירות
איזה כיף שהשנה סוכות בשבת
אני חושב שאם זה אפשרי אז לעשות המחשות יותר מעביר את המסר.
נניח לעשות משהו יפה של עננים ושמיים ואופק בצבע מתאים ולכתוב באמצע "שכינה".
אפשר גם לעשות שני כלים שבורים בהתאמה (או אולי לא שבורים), ולכתוב על אחד "ויהי בשלם סוכו" ועל השני "ומעונתו בציון" (ככה זה ממחיש את החיבור ביניהם)
ועל אחד השברים כתוב: הרחמן הוא יקים לנו את סוכת דוד הנופלת.
ויש עננים - לענני הכבוד
ויש לויתן גדול
ויש עוד מלאאא קישוטים מיוחדים ב''ה😊
אבל אני אף פעם לא שבעה...
חשבתי עכשיו על לעשות אותיות גדולות כאלו בנפרד ולכתוב "בשעה שמלך המשיח בא", אבל לא יודע אם זה ישים.
אולי אפשר לשים אותם על מסגרת עם רקע של צהוב ואור (ראו באורי שזורח)
(המדרש הקצר הזה הוא תמצית העבודה שלנו בדור הזה של טרום המקדש: שעובדים בשביל המקדש ולא מחכים שיצנח, ומאידך מבינים שהשלמות שלו - הגג- השראת השכינה בו, לא תלויה בנו, וזו ענווה אמיתית ושלמה ולכן אנחנו נקראים "ענווים ענווים". ויש רצון כל כך גדול עד שקשה להאמין שהדבר העצום הזה, תכלית כל הבריאה, מתממש, ואז ההארה שזורחת)
אך אם כבר כותבים, אפשר
יֵשְׁבוּ בַסֻּכָּה לְמוֹ־אָרֶב - עם של אריות!
(הפסוק הקודם הוא "הֲתָצוּד לְלָבִיא טָרֶף וְחַיַּת כְּפִירִים תְּמַלֵּא")
איוב לח, לט - מ
שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
מהשנה של הבחירות הקודמות
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
תרצה שנעשה פוקר זבל
תהה שנת פתרון זהב
תופסת שנכנסת פה זהירות
תהא שנת פרס זכאית
תהא שנת פייס זכייה
תהא שנת פורום זורמת
פורום דתי.
זה הכי מקורי שעלה לי
זה הרמז שנתן הרבי ר' ישראל מויז'ניץ שליט"א
או שזה נוטריקון של "תתאשפז"
לא, לא כמו שחשבתם 😁
הכוונה שהקב"ה יחזור להתארח (מלשון אושפיזין) אצלנו בבית המקדש
יש חוק שקובע את המינימום,
ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.
זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...
אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.
אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.
לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.
אבל בגילי זה באמת אחרת
אני תמיד בתנועה
לחלום
להגשים
לשפר
להתמיד