בפורום כאן ענו לך 40 תגובות, מתוכם ענו לך בלחץ 15-20 גברים, שלא מייצגים את כל הגברים והעולם, אלא רק 15-20 גברים מהעולם.
אבל אין לזה תשובה חד משמעית.
זה תלוי כמה הגבר פתוח לשמוע על דברים שהוא לא יודע שהוא לא יודע שהם קיימים, כמו "בוגרת ומחושבת" (ואפשר לכתוב עוד הרבה דברים)
זה גם תלוי בתפיסה של גבר על בגרות.
(וסליחה על העיון הבריסקאי)
אם בגרות תלוי בנסיון חיים שבא דרך גיל, או בנסיון חיים שבא דרך החיים ועיצוב האישיות ללא קשר לגיל.
לדוגמא גבר מאמין שאשה בוגרת = גיל מסויים שיוצר נסיון חיים שיוצר תפיסת עולם מסויימת, בוגרת - אז זו החשיבה שלו על בגרות. אגב, זו הטיה נפלאה ש"המוח הרציונלי" עושה, שמקשר בין גיל לבגרות. למרות שיש סיכוי שהוא מפספס את המיוחדות האלו שהן בוגרות מאוד. שני אנשים שיכנסו לחנות רהיטים וספה אחת תעלה 1000 שקל, והספה השניה 1500, המוח הרציונלי אוטומטית יחשוב שהספה השניה יותר טובה, למרות שבמציאות "הרגשית" זה ממש לא מוכרח.
אבל אם גבר מאמין שיש בנות בגיל 18.5 מיוחדות מאוד, שהן בוגרות בתפיסת העולם גם ללא הגיל, והן בוגרות הרבה יותר מבנות מסויימות בגיל 23, אז הוא יהיה פתוח יותר.
זה גם תלוי אם היתה לו היכרות מוקדמת איתה, או כמה צד שלישי הציג לו אותה נכון, בצורה ששאלת הגיל נהפכת לחסרת משמעות/שולית.
(אגב, עשו מחקר וגילו שהגיל הטוב ביותר לחתונה בעולם הפוסט מודרני זה 25?
למה 25?
כי הם הניחו שבגיל 25 בעולם הפוסט מודרני, במאה ה21, שאתה אחרי/ב/לקראת תואר ואתה יודע מה אתה רוצה לעשות בחיים, ואתה כבר "מסודר" בכיוון של חייך.
אבל 25 זו רק דוגמא.. זה לא בהכרח.
חשוב רק העיקרון שעומד מאחורי הגיל.
אבל אפשר למדל את העיקרון של המחקר למציאות שלנו ולומר, שאדם צריך להיות מסודר בכיוון שלו בחיים לפני שהוא חושב על חתונה, בין אם זה בגיל 18.5, בין אם זה בגיל 30..)