בנים, שאלה לי.לעבדך באמת!
ותענו בכנות.

בעקבות שיח כלשהו שהיה לי היום..
האם היתם פוסלים לשמוע על מישהי בת 18.5/19 רק בגלל שהיא סיימה שמינית?

ז"א פוסלים על הקריטריון הזה.
בלי לשמוע עליה דברים,
ולברר עם היא בוגרת/מחושבת לגבי העתיד וכו.

ובכלל..מבלי לשמוע..פשוט להגיב בחוסר רצון לשמוע, אך ורק בגלל שהיא סיימה שמינית.
השאלה באיזה גיל הבחוראוורסט
בתור בן 23לגמרי פוסל
הפרשאוורסט
ובעיקר הימצאות במקום אחר בחיים
הימצאות אני מבינה..לעבדך באמת!
אבל הפרש..
זה 4 שנים.
זה כזה הפרש?
5 שנים...אוורסט
ישנים קריטיות לזהות ולהתבגרות לטעמי
^^^צריך עיון
התלבטתי על בחורה שסיימה שנתיים ש"ל, בסוף הפער הזה בגיל הזה הוא די משמעותי
אני אישית כןקוד אבל פתוח
פוסל עוד לפני שאני שומע פרטים..
....לעבדך באמת!
למה אם אפשר לשאול?
לדעתי זה גיל שבד"כ לא בשל לחתונהקוד אבל פתוח
לא.סביון
אבל אם הייתי מבוגר מאוד, והמציע היה מישהו שלא מכיר אותי כך שסיכוי גדול שההצעה לא קשורה, והיתה לי היסטוריה של הצעות לא קשורות - אולי כן.
בקיצור זה תלוי במלא גורמים וגם במצברוח, כדאי לקחת את זה בחשבון.
הבנתי...לעבדך באמת!
תודה.
לגיטימי בעיניי להוריד הצעה בגלל גיל.לב טהור:)
בס"ד

לפעמים זה בגלל שמרגישים שיש פער בגיל.
לפעמים זה בגלל שמחפשים מישהו שהוא בשלב מסוים בחיים שלו שלא תואם את הגיל של מי שהציעו.
ואולי יש גם סיבות אחרות..
מסכימה..לעבדך באמת!
תודה
אני לא, אבל יש כאלה שכן.ישי יונה
ובסופו של יום הכל תלוי בהפרש
מותר לי לא להסכים נחרצות עם משפט שכתבת?לעבדך באמת!
כי בסופו של יום..לא הכל תלוי בהפרש.

יש הרבה דברים קריטיים יותר שבהם זה תלוי. .

ותעיד גם המציאות על זוגות מדהימים שנשואים באושר עם הפרש
בוודאי שמותר אבל אני הייתי פוסלישי יונה
לאוהוא ישמיענו
במקרה שלי לא, כי אני צעיר יחסית וההפרש לא גדול כל כך.

מקצוע מבחינתי זה קריטריון משני בחשיבותו
יפה!לעבדך באמת!
תודה..!
מקצוע זה באמת לא קריטי, בעיקר לבניםאוויל מחריש

הבעיה בכללי היא במוכנות השכלית והנפשית ופה נכנסת השאלה מה גיל הבחור...

ברור פוסל. מה אני אייל גולן?בינייש פתוח
סתם קיטרוג על עמי..לעבדך באמת!
איך קשור אייל גולן?..והוא ישמיענו
מממקוד אבל פתוח
@ענבל לספר לו?
לא.לעבדך באמת!
זה סתם לדבר דיבורים שלא מועילים לגאולה ולכלום
לא. אל תספר.והוא ישמיענו
אני חושב שאני מבין למה הוא התכוון, פשוט זה ממש, אבל ממש לא שייך לעניין כאן.

וכמו שכתבה @לעבדך באמת!- סתם קיטרוג על עמ"י
טוב שבחרת שלא לשמוע.לעבדך באמת!
חבל על התמימות.ענבל

בס"ד

שיישאר תמים

נשאל לצד השני- עד איזה גיל של בנים הפנית את שאלתך?אורות הכתובה
אני בן 25, כך שלא מאמין שדבר כזה היה קורה, אבל בכל מקרה-
עקרונית לי זה היה נשמע חריג
וסביר שהיה מתברר כ-לא מתאים
אבל לא הייתי פוסל מראש
כי 'חריג' זה לאו דווקא 'לא טוב'
ולברר על הצעה זה לא משו שיש עליו מס רכישה
יש אנשים שגדולים בגיל וקטנים בהתנהגות
ויש אנשים קטנים בגיל ובוגרים בהנהגתם
וזה תלוי מי הבן אדם, ומי עומד מולנו
(ובתקווה שעם הזמן זה יתפתח מ'מולנ"ו' ל- 'בעדנו').

תשובה יפה ממש .לעבדך באמת!
תודה!
התנהגות זה לא הכל.אוויל מחריש

התנהגות זה דבר חיצוני, אפשר להתנהג בנימוס וכראוי גם בגיל צעיר, זה לא מוסיף הרבה ךבגרות רגשית או שכלית...

חחחחחחחחחחחTheAnM

שנהם לא הכי חדים בעולם היא אשמה לא פחות ממנו.

לפחות יש להם סיפור  

לא הייתי מחפש אשמים כי שנהם לא משהו.

סתם סיפור דומה אחותי יצאה באחד הדייטים שלה (לא הראשונים) עם הרכב של אבא שלי והיא ומי שהיא יצאה איתו (כיום בעלה) לא ידעו איך לתדלק (וזה דלקן אין מה לדעת ).

בדר"כדרור11

בדר"כ בנות כבר מספיק בוגרות כבר כדי להתחתן ואני אישית לא הייתי פוסל, מצד שני כן הייתי מחפש מישהי שהיא כבר במסלול של מה היא רוצה לעשות בחיים. כי לי אישית מישהי שעכשיו תעשה שנתיים שירות לאומי (אם כמה שזה דבר מבורך) הייתי יותר מחפש מישהי שנשאר לה שנה או שהתחילה ללמוד.

לא הייתי פוסל על הסף אבל כן כמו שאמרת מנסה לברר עליה מבחינת האם היא בוגרת ומה היא מתכננת.

בהצלחה

יפה..לעבדך באמת!
חשיבה מבורכת לדעתי.
ברכה והצלחה!
בכללי כנראה שכן במקרים מסוימים לאאוויל מחריש

בתור מישהו שגם סיים שמינית ולא נפגש בכלל כרגע, לעניות דעתי באופן כללי לפני שמתחילים להיפגש צריך להתרגל לחיים לאחר הישיבה התיכונית/ אולפנה במשך מספר חודשים ורק אז לחשוב מה הלאה, הרבה אנשים לא החלטיים בתקופה הזאת ועדיף לא להתחיל קשר במצב כזה. (לא משנה כמה מחושבים לעתיד, בעז"ה תגלי שדברים עשויים להשתנות בתחום זה לעיתים קרובות ובצורה משמעותית.)

במידה והייתי מבוגר בכמה שנים, אעפ"כ לא הייתי יוצא כי אני חושב שצריך לשמור על הפרש גילאים יחסי מסוים ובגיל הזה ההפרש יותר משמעותי (והחסרונות של זה עשויים להיות משמעותיים מאוד בגיל הזה ואין המקום להאריך). מלבד זאת בתור מישהו שגם סיים שמינית אני יכול לומר שכנראה רוב מסיימי השמינית לא מוכנים לנישואים ברמה מינימלית (לפחות בנים) וזה מחזק את האמור לעיל. 

בתור הערת אגב, אני לא מכיר מספיק זוגות נשואים בגילאי 19-20 ולכן אני לא עומד לגמרי מאחורי האמירה הבאהאבל לפי מה שנראה מדובר בזוגות של אנשים מאוד מיוחדים מהרבה בחינות במקביל או של אנשים לא מוכנים בעליל שהגיעו למצב זה בדיעבד ומדובר בנישואי בוסר. נניח שאת מאותם אנשים מיוחדים (ואני לא יודע עד כמה זה סביר, כי כנראה מדובר בעשרות בודדות בשכבת גיל) כנראה רובם יבינו את האמור לעיל ושהדבר היחיד שיש לעשות כרגע הוא פשוט להמתין... האמת שפעם חשבתי שכל הרציניים והדוסים מתחתנים בגיל צעיר, אבל אז הבנתי שכרגיל זמן הוא דבר יחסי...   

ברצוני לסייג את דבריי שע"פ שמועות מסתבר שבנות מוכנות ובוגרות יותר מבנים ובגיל צעיר לנישואים אז הכל בעירבון מוגבל ותתייחסי יותר לצד של הבנים...

תשובה מושקעתלעבדך באמת!
יפה, אשריך על ההתבררות והחשיבה.
השאלה האמת לא עליי..
אבל תודה בכל אופן.

ובהצלחה ממש!
לא הייתי פוסלברגוע

לא הייתי פוסלדעתן מתחיל
יש חרדיות שמתחתנות בגיל 16. הכל תלוי בבגרות הנפשית.חסדי הים
כןאריק מהדרום
במחשבה לאחור למרות שיצאתי בעבר עם שתיים שלא היו חוקיות בצמ"ע.
תלוי..מנקה לבבות
בפורום כאן ענו לך 40 תגובות, מתוכם ענו לך בלחץ 15-20 גברים, שלא מייצגים את כל הגברים והעולם, אלא רק 15-20 גברים מהעולם.

אבל אין לזה תשובה חד משמעית.

זה תלוי כמה הגבר פתוח לשמוע על דברים שהוא לא יודע שהוא לא יודע שהם קיימים, כמו "בוגרת ומחושבת" (ואפשר לכתוב עוד הרבה דברים)

זה גם תלוי בתפיסה של גבר על בגרות.
(וסליחה על העיון הבריסקאי)
אם בגרות תלוי בנסיון חיים שבא דרך גיל, או בנסיון חיים שבא דרך החיים ועיצוב האישיות ללא קשר לגיל.

לדוגמא גבר מאמין שאשה בוגרת = גיל מסויים שיוצר נסיון חיים שיוצר תפיסת עולם מסויימת, בוגרת - אז זו החשיבה שלו על בגרות. אגב, זו הטיה נפלאה ש"המוח הרציונלי" עושה, שמקשר בין גיל לבגרות. למרות שיש סיכוי שהוא מפספס את המיוחדות האלו שהן בוגרות מאוד. שני אנשים שיכנסו לחנות רהיטים וספה אחת תעלה 1000 שקל, והספה השניה 1500, המוח הרציונלי אוטומטית יחשוב שהספה השניה יותר טובה, למרות שבמציאות "הרגשית" זה ממש לא מוכרח.

אבל אם גבר מאמין שיש בנות בגיל 18.5 מיוחדות מאוד, שהן בוגרות בתפיסת העולם גם ללא הגיל, והן בוגרות הרבה יותר מבנות מסויימות בגיל 23, אז הוא יהיה פתוח יותר.

זה גם תלוי אם היתה לו היכרות מוקדמת איתה, או כמה צד שלישי הציג לו אותה נכון, בצורה ששאלת הגיל נהפכת לחסרת משמעות/שולית.

(אגב, עשו מחקר וגילו שהגיל הטוב ביותר לחתונה בעולם הפוסט מודרני זה 25?
למה 25?
כי הם הניחו שבגיל 25 בעולם הפוסט מודרני, במאה ה21, שאתה אחרי/ב/לקראת תואר ואתה יודע מה אתה רוצה לעשות בחיים, ואתה כבר "מסודר" בכיוון של חייך.
אבל 25 זו רק דוגמא.. זה לא בהכרח.
חשוב רק העיקרון שעומד מאחורי הגיל.
אבל אפשר למדל את העיקרון של המחקר למציאות שלנו ולומר, שאדם צריך להיות מסודר בכיוון שלו בחיים לפני שהוא חושב על חתונה, בין אם זה בגיל 18.5, בין אם זה בגיל 30..)
העניין הוא שעיצוב אישיות מושפע מגילאוויל מחריש

ככל שאדם מבוגר יותר כך הוא נחשף ליותר מצבים בהם הוא בונה את האישיות, עם כל הכבוד לניסיון חיים ובגרות גבוהה שיהיו בגיל 18.5 לא ייתכן שאדם בגיל זה יעבור חוויות מסוימות לדוגמה ישיבה/מדרשה/צבא/שירות לאומי וכו' שיש להם השפעה משמעותית על האישיות (בדגש אצל בנות, לדוגמה אומרים ששנה אחת של מישהי במדרשה משמעותית על הנפש שלה כמו מספר שנים של גבר בישיבה)

מסכים שחוויות בונות... אבל זה לא בלעדי.מנקה לבבות

לגבי הסוגריים.... אומרים.... שיגידו.חצי חיוך

יש בתגובה הזו השתעבדות מסויימת למסגרות\מישהו שמכתיב איך צריך לחיות ולהתבגר.....

בלי קשר לזה שאני מתנגד למסרים שאומרים לי איך לחיות ומי זה בוגר, אני חושב שהם במקרים מסויימים גם טועים\מפספסים.

לא מסכים שהמסלול המוכר של תיכון ישיבה צבא וכ'ו הוא בלעדי לבנייה נפשית, 

כמו שלא מסכים שהמסלול המוכר של אולפנה שירות מדרשה וכ'ו הוא בלעדי לבנייה נפשית..

ויש אנשים יותר צעירים ממני שעברו חוויות שונות ממני שבנו אותם.

הכי חשוב בסופו של יום זה שהאדם מבוסס פנימי על הכיוון שלו לחיים בצורה בוגרת ריאלית ומתוכננת.

לרוב, הרבה פעמים זה קורה במעבר בכל המסגרות המוכרות, ויש הרבה פעמים שזה קורה הרבה אחרי המעבר במסגרות המוכרות.....

אבל לפעמים יש יחידים שזה קורה להם לפני.... 

לגבי ההערה, אז כדאי להקשיב ולחשוב על כךאוויל מחריש

כשרבנים וקרובים אומרים משהו מתוך היכרות עם הרבה מקרים צריך לתת לכך את הדעת, מעבר לדעת התורה שלהם. כשם שמישהי שהולכת בחוסר צניעות זה מעיד על האופי כך מישהי שהולכת למדרשה זה מעיד על האופי, ואם מישהי לא הולכת ומזלזלת ברבנים ובמנהג הגון זה מעיד עוד יותר על האופי...

בסוף כולנו עבדים של מישהו, אבל זה שפועלים כמו כולם לא מעיד שאנחנו משועבדים לנורמה חברתית אלא שאנחנו מוכנים לקבל את העובדה שאנחנו לא יודעי כל וכנראה שהקב"ה / ההורים/ הרבנים  (ובדר"כ הורים יודעים יותר טוב מרבנים מתי הילד שלהם בוגר מספיק) יודעים יותר טוב מה ראוי באופן כללי בזמן מסוים בהתבסס על ניסיון חיים ומקרים רבים שאנחנו לא נפגשנו איתם. 

כמובן שהמסלול המוכר הוא לא בלעדי, וייתכן ויש מקומות ואנשים שזה יזיק להם, אך בצורה הכללית שלו הוא המסלול הטוב ביותר כיום למרבית האנשים. (וזה די אבסורדי שכל אחד שפותח פה שרשור על נישואים בגיל צעיר אומרים לו שהוא יחיד סגולה)

אני די בטוח שמחבריי אין אחד שמבוסס דיו בצורה בוגרת וריאלית, ומסתבר שגם אלה שהייתי בטוח שיחסית יודעים מה הם רוצים שינו את הכיוון בצורה משמעותית.

לסיכום, לעניות דעתי גם היחידים שלכאורה זה קורה להם לפני צריכים להבין שבגיל הזה השינויים בכיוון עשויים להיות מאוד משמעותיים, ואל תפעלו בכוח נגד רצון ה' כי היא לא תצלח...

אממממנקה לבבות

אני מסכים לכל מילה בתגובה שלך, (חוץ מההתחלה על רבנים ו"דעת תורה"),

בכל מקרה מעניין אותי מה היה קורה אם הית חושב שיש דברים שאתה לא יודע שאתה לא יודע שהם קימים?!

שהנסיון שלך לא מכיר אותם...

בכל מקרה בצורה כללית בלי הסתכלות על יחידי סגולה - אני מסכים.

האמת שאני יודע את זה...אוויל מחרישאחרונה

ברור לי שיש דברים מעבר ליכולת החשיבה שלי, אבל מכיוון שכיום אני יודע על דברים חשובים שאני לא יודע, אני פועל לפי סדרי עדיפויות וכיום יש אף דברים חשובים אך פחות רלוונטיים, שאותם אני משאיר מחוץ לתחום העיסוק העיקרי. אני מניח שככל שאתקדם אז יתבהרו עוד ועוד דברים נצרכים...

אשמח לשוחח איתך לגבי ההתחלה ולשמוע את דעתך בעניין.

ד"א הבעיה העיקרית ביחידי סגולה היא שכולם נוטים לחשוב שהם יחידי סגולה...

ספציפית בחברה הדתית לאומית- לא. חרדית- כן..לב אוהב

לדעתי לצאת מהאולפנא וישר להתחתן זאת טעות.

כי אולפנא זה כל כך חממה, יש עולם ענק ושלם בחוץ.

ואני לא באמת חושבת שמכינים אותך לחתונה ונישואין בציבור הדתי לאומי בגיל צעיר. יש הרבה בלחיו"ת. אבל לא מעבר חח.

בציבור החרדי (הספרדי לפחות) ראיתי הרבה במשפחה שלי שהתחתנו ישר אחרי י"ב או תוך כדי י"ב.

ונראה שטוב להם. אבל זה באמת סגנון של בחורות שגדלו במשפחות ברוכות ילדים וזאת הייתה האווירה בבית.

ואלו גם בנות שלא באות בדרישות גבוהות מדיי, מאוד תמימות לגבי החיים ולגבי מה שצריך. וכנ"ל הבחור שמשדכים להם.

אבל אולי זה כן יכול לעבוד. תלוי באמת בבגרות הנפשית.

בכללי כן הייתי ממליצה על שנה של התפתחות אישית, לעשות כיף, לחסוף קצת כסף (לכן אני נגד שירות לאומי) להכיר את עצמך.

כי באמת מעול של לימודים לבוא לעול של משפחה, נראה לי קצת קשה , לפחות בהמשך. וזה בלי קשר גם לציבור החרדי וגם לדתי לאומי.. 

בירור בצניעותחצלה

היי אשמח ממש לשמוע מנסיונכם מה הייתם עושים.

ביררתי הצעה ממש מעולה, נשמע שבחורה תורנית מבית תורני, החברה בטלפון אמרה לי כן היא דוסה, צנועה וכו וכו.

אני מגיע לדייט וקולט שהיא עם שרוול מעל המרפק, לא קצר קיצוני אבל מעל. לא שופט ולא שום דבר, מדבר רק מהנקודה שלי.

חשוב לי שאישתי תהיה צנועה עפ ההלכה, בזה אני בטוח. ואני לא יודע כל כך מה לעשות עם המצב עכשיו. לדבר איתה על זה ולהגיד שזה מפריע לי ? נראלי יכול לפגוע בה.לפסול על זה בלי להבין מה עומד מאחורי זה? נראלי חבל.

מה אתם הייתם עושים?

בנות - זה בסדר שידברו איתכן על זה? ואם כן, איך?

נכון, לא מבינה איך זה סותר את מה שאמרתיחושבת בקופסא

סגנון הבגדים שאדם אוהב גם כן מושפע מהחברה שבה הוא נמצא.

אפשר לסווג בחור לפי האם הוא לובש חולצה מכופתרת עם משבצות כחולות או גופייה עם הדפסי להקות רוק, ולדעת לפחות בערך לאיזו חברה הוא משתייך.

רווקות אם יכולתן לקבל דבר אחד בתקופה הזאת מה היה?ראומה1

בתקופת חיפוש הזוגיות.

קריזה לא?בנות רבות עלי

פניתי לרווקותראומה1

אהה חח... כן... סליחה. לא התכוונתי להפריע. כמובן.בנות רבות עלי

מקפיצה♡♥︎♡♥︎ראומה1אחרונה

אישית, אני מעדיף קסם אישי על יופי.בנות רבות עלי

יש בנות שהן לא יפות, הן פשוט לא. אבל מהדרך שהן מתבטאות, וזה כולל את כל הדרכים האפשרויות (כן, התנא שנה דרך, מצחיק) במיוחד אלו שבטוחות בעצמן. או שאני בכלל מנסה להגדיר משהו שאני נמשך אליו ספציפית ולא יודע להגדיר אותו זו גם אפשרות. אולי, נראות צעירות לגילן אבל מתנהגות כבוגרות? אולי. למעשה אני די נוטה לחשוב שזה אכן זה.

נתקלתי במישהי כזו אתמול והיא עדין תקועה לי במחשבה וזה מוזר. אז בקיצור אם היית אתמול בפתח תקווה בהיפר מור תכתבי לי. סתם.

יפה. התבגרת, החכמת,למדת להסתכל לעומק ולא בחיצוניתפ.א.

ואי לגמרי אחי.בנות רבות עלי

עכשיו מה הקטע?בנות רבות עלי

עכשיו הגעתי לבית אז אני יותר מיושב. שניה רגע עוצר כי נשרף לי האוכל.

אוקי שומעים? אז בקיצור, עכשיו אני פתאום קולט את הפספוס. היא היתה עם האח שלה (בנינו זה הבן שלה אבל אני מעדיף לחשוב שהיא לא נשואה)

קיצר זרקה לו פירגונים בקול .. "מלך מלך!" אני סתם הסתובבתי. נראה לי היא חצי התפדחה למרות שהיא לא מהמתפדחות. אולי מהמפדחות זה כן. בקיצור....

מה רציתי להגיד, חשבו על הסיטואציה שאני מסתובב ואומר לה "יותר ממני?..." מה לדעתכם היתה התגובה שלה? אני אומר הייתה מבקשת את המספר לא שאני משוויץ עכשיו או משהו.

סתם טוב אני רואה שאני שוב מדרדר לכן נעצור כאן. יש למישהו משהו להוסיף?

אתם אומריםבנות רבות עליאחרונה

זה בסדר אתה גם ככה מדבר לעצמך אין מה להוסיף . אוקי... הבנתי.

אני הולך.

🤣🤣🤣

אז מתחילים איתך, תרגישי בנוח?אחיקר

סתם מעניין אותי, בנות דוסות רוצות שיתחילו איתם? ברור שכל סיטואציה והמקרה שלה, אבל אשמח להתייחסות אם ליגיטימי ואיך?

באוטובוס? ברחוב? או באיזה שיעור מעניין? בהלל של הרב שמואל אליהו? או בשמחת בית השואבה במרכז? או סתם כששניכם רכזים באיזה תנועת נוער?

וישיר? או שמעדיפות שחבר יפנה לשאול אם רלוונטי בכלל? וישר זורמים או שעדיין ליגיטמי לבקש לברר? גם מצידו?

ואתן חשבתן על זה? רציתן פעם להתחיל אבל היה פשוט מוזר מידי? זה אמור להיות מרתיע?

תודה מראש

הדוגמאות שנתת הן של ציבור קווניקי- מרכזניקיחושבת בקופסא

בציבור הזה אני חושבת שזה יהיה פחות מקובל ויתקבל פחות טוב אצל בנות שזה הסגנון שלהן.

בציבורים כאלו כנראה יעדיפו לשלוח התעניינות דרך צד שלישי.

אם היית מדבר על שמחת בית השואבה במחניים, זה כנראה היה הרבה יותר מקובל ולגיטימי (שמעתי, שיש בנים ממחניים שקובעים חברותא עם בנות ממגדל עוז, ואז בטח העניינים יכולים להתגלגל, למרות שזו לא המטרה המוצהרת...)

מעניין אם קיימות גם בנות מחוץ למקומות האלוכְּקֶדֶם

רציתיהפי

התביישתי מאוד וגם חשבתי למה שהוא יגיד לי כן?

זה היה שיעור תורה הוא היה נראה בחור טוב

נעלבתי שהוא בעצמו לא פנה אלי חח זהו.. נראלי היה לא שייך לפנות אליו

אפשר להבין את הרצון שהבחור יפנהמתוך סקרנות

רק כדאי לקחת בחשבון שגם הגברים יכולים לפעמים לחשוש מדחייה(שלא לדבר על האווירה הרווחת בה נסיון חיזור תמים יכול בקלות להיחוות כ"הטרדה").

אני בעד שבחורה שבחור מוצא חן בעיניה, לא תחשוש לעשות את הצעד הראשון (אפשר גם דרך מישהו שלישי, אם חשוב לי שאת הדינמיקה בפועל, יוביל בהתחלה הבחור).

איזה חמודה את. בטח גם הוא רצה לפנות והתביישאורין

לענ"ד, יש בנות שכן, ויש שלא. אי אפשר לדעת מראשלגיטימי?

^^ברוקוליאחרונה

שליחת תמונה מלפני 15 שנה +- להצעותראומה1

הציעו לי הצעה והבחור העלה תמונה שלו מלפני עשור++++

איך אני יודעת? כי איכות התמונה ירודה מאוד ומטושטשת. וגם מצאתי בגוגל תמונה עדכנית שלו ממקום עבודתו.

הוא נראה אחרת לגמריי..

זה לא נעים בלשון המעטה וגובל בעבירה על הדיבר "לא תשקר"...

אין דיבר כזהבחור עצוב

אבל באמת מעצבן. תנוח דעתך,גם בנות עושות את זה.

ועל פי רוב גם שוכחות לעדכן את הגיל בכרטיס.

חחח אל תתפוס אותי על קוצו של יוד הרעיון הובןראומה1

"לֹא תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁקֶר" גם כולל שליחת תמונה עדכנית

מה הרעיון לשלוח תמונה ישנה? שבדייט פתאום אתאהב באופי שלך?, אבל איך? אם ארגיש ששיקרת לי עוד לפני הדייט?

אולילגיטימי?

לא יודעת מה בדיוק קרה, אבל אולי -

מקור התמונה הוא לא הוא, אלא מציע ההצעה?

הרי אם אפשר למצוא בגוגל בקלות תמונה עדכנית, לא סביר שהוא יתעקש לשלוח תמונה ישנה. יכול להיות שזה סתם מה שמסתובב עם הכרטיס שלו - וזה לא הגיע ישירות ממנו.

עוד כיוון של לדון לכף זכות -

יכול להיות שמבחינתו, איך שהוא רואה את הדברים, הוא נראה בול אותו דבר, אז למה לטרוח לשנות??

נחמד נחמד אבל לא ואני הכי לומדת זכותראומה1

גם בפייסבוק יש לו תמונה אחת ישנה מאוד לפני עשור.

וההצעה נעשתה דרך בוט בינה מלאכותית שמצריך הרשמה אישית דדך הסלולארי הפרטי.

התמונה מלפני שני עשורים רואים לפי מבנה הפנים, משקל הגוף, צבע כל השיער שכבר האפיר, ועוד.

אני יודע לזהות תאריך של תמונות רק לפי איכות התמונהמשה

יש הבדלים בין מצלמות דיגיטליות של 200X לבין 201X לבין סמארטפונים של 2020+.

מה לגבי שיאומי מקשיםחתול זמני

ומה אם הטלפון פשוט שרד המון, המון זמן?

הם גרועים, אבל לא כזהמשהאחרונה

יש לכם מצלמה קצת אחרת

פעם ביקשתי מחבר שלי תמונה בשביל להעביר למישהיפשוט אני..

שמתי לב שבתמונה יש לו שיער מלא לעומת התקרחות שיש לו היום, וגם הבטן בתמונה הרבה יותר מחמיאה מהמציאות. אחר כך ראיתי שלצידו יש בקבוק קוקה קולה הנושא את שמו, וחיפוש זריז בגוגל הראה שהקטע עם השמות על הבקבוקים היה לפני למעלה מעשור...

אני בדיוק בשלב שבו הבטן מתחילה לפרוץ גבולותחתול זמני

צריך לדאוג לכמה שיותר תמונות מחמיאות

עד כמה אתם מרגישים שמודל הזוגיות של ההורים שלכםפתית שלג

משפיע על מה שאתם מחפשים בבן\ת הזוג או על מודל הזוגיות שאתם מחפשים?

אני בטוח שזה משפיע הרבה יותר ממה שאפשר לבחון בשכל, אבל עדיין זה יכול ללמד הרבה.

לי לקח המון זמן להבין כמה שזה משפיע עלי בין אם רציתי ובין אם לא. אולי אפרט בהמשך..

תדייק ותסביר את כוונתךפ.א.

אני שואל זאת כי הרבה דברים בזוגיות, באופי ההתנהלות הזוגית, ביחסים בין בני הזוג, נחשפים ומתגלים רק לאחר תקופה ארוכה שגרים ביחד.

לדעתי הרבה מה שאתה רואה כיום בבית, לטוב ולרע, לא בטוח שתוכל לאבחן בצד השני לפני הנישואים.

אני למדתי המון מהזוגיות של ההורים שליפשוט אני..

למדתי מה לא לעשות

גם אנירקאני

אותו דבר

השפיע בוודאיארץ השוקולד

בעיקר לטובהארץ השוקולד

מופתע שזה חריג

שאלה מעניינת.חתול זמני

בעיקר הוציא לי את החשק והמיץ.

הזוגיות שלהם מתאפיינת, לפחות מהמבט שלי, בחיכוכים מינוריים תמידיים, הרבה משחקי תפקידים גבר־אישה, ובפן החיובי דברים שאני מבין שנחמדים שלהם אבל פשוט לא נמצאים בעולם הערכים שלי.

מה שבסופו־של־דבר חיזק אצלי את המחשבה שלפחות עבורי, שאיני מצליח להפיק את החלק החיובי בזוגיות, זה רעיון עם נטו שלילי.

פעם חשבתיoo

שלמדתי מהם איך לא לנהל זוגיות והורות

היום אני יודעת שזה לא רק הזוגיות/ ההורות

אלא האדם באשר הוא

כי בסוף הזוגיות/ ההורות היא מראה של הבנאדם

גם אם לא רציתי להתנהל כמוהם (והצלחתי בהרבה מובנים)

יש חלקים שנשארו

השפעות מילדות

אפילו כאלה בתת מודע

תמיד יש ויהיה על מה לעבוד

לעשות נכון יותר

לי היו 2 מודליםעל הנס

אחד של ההורים

השני של הסבא וסבתא שגרו צמוד ממש

הדתדלתי לקחת את הטוב שראיתי משניהם.

מההורים שלי למדתי בעיקר מה לא

מהסבא וסבתא קיבלתי המון.

אבל קצת עיוות לי את המושג זוגיות כי סבא שלי היה בעל מהסרטים באמת.עשה הכל או כמעט לגמרי הכל ופינק את סבתא שלי ממש בלי סוף וממש נהנה מזה.

היא היתה ממש נסיכה שלו.

ברור. מכל אינטראקציה קרובה מושפעיםברוקולי

משפיע מאודadvfbאחרונה

בעיקר בהתנהלות בתוך קשר,

בסוף, זה מה שראיתי בבית. על בסיס זה, אני יכול לעצב את איך אני רוצה שהזוגיות שלי תראה.

מזל טוב!בנות רבות עלי

רק עכשיו אני רואה @ארץ השוקולד אני נכנס פעם במאה שנה לכן לא ראיתי.

שתזכו לבניין עדי עד !

שידוכיםאשר ברא

איך אתם מבררים מה קריטים לכם?

(שלא קשור למידות של האדם)-

לדוגמה נושא הצבא.

איך יודעים אם זה באמת באמת קריטי לי או שיכולה להבליג אם הבחור לא עשה או לא מתכנן אבל כן פעיל במישורים אחרים?

מרגישיםintuscrepidam

השאלה למה חשוב לך שהבחור יעשה צבאאביעד מילוא

האם זה דבר שמעיד על הבחור האם את מחפשת שיהיה בבית הערך של גיוס לצבא או שפשוט חונכת לזה? זה הבירור שאת צריכה לעשות על הערך הזה

האם משהו מרגיש לך חזק שהוא חסר או קייםארץ השוקולד

אם יש לך רגש חזק בנושא וזה מאוד מפריע לך אז זה קריטי לך, אחרת, זה כנראה לא קריטי

נניח שהייתי צריך לחיות עם הבן־אדם הזה 100חתול זמני

שנה,

האם המשהו הזה היה מציק לי?

לשאול שאלה אחתadvfbאחרונה

מה הדבר המהותי שמסתתר מאחורי הפרט הטכני?

ברור שהתשובה יכולה להשנות מאדם לאדם

אולי יעניין אותך